Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανατροπή της ΤΣΣΚΑ με Βόλφσμπουργκ


Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Βόλφσμπουργκ με 2-1 στην Μόσχα, αν και βρέθηκε να χάνει.

Οι δύο ομάδες έχουν από 7 βαθμούς πλέον και βρίσκονται μαζί στην δεύτερη θέση, αλλά η Βόλφσμπουργκ έχει το πλεονέκτημα, καθώς είχε κερδίσει με 3-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Σκόρερς: 58' Νέσιντ, 66' Κράσιτς / 19' Ντζέκο
Γήπεδο: "Λουζνίκι", Μόσχα
Διαιτητής: Νίκολα Ρίτσολι (Ιταλία)

Οι πρωταθλητές Γερμανίας άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Έντιν Ντζέκο έπειτα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ομπαφέμι Μάρτινς.

Η ισοφάριση για τους Ρώσους ήρθε στο 58' με την κεφαλιά του Τόμας Νέσιντ, έπειτα από την σέντρα από δεξιά του Αλντονίν.

Οχτώ λεπτά αργότερα η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε την ανατροπή με το εξαιρετικό μακρινό σουτ του Μίλος Κράσιτς, ενώ πίεσαν και για τρίτο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Ράχιμιτς, Αλντονίν, Κράσιτς, Μαμάεβ, Ντζαγκόεβ, Νέσιντ.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Ράιτερ, Ρικάρντο Κόστα, Μάντλουνγκ, Σέφερ, Ζοσουέ, Χασέμπε, Γκέντνερ, Μισίμοβιτς, Ντζέκο, Μάρτινς (68' Ζιανί).


Επιμέλεια-Tenorio

Παναθηναϊκός-Όλντεμπουργκ: 96-63


αρά την άσχημη εμφάνισή του στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και επικράτησε με 96-63 της Όλντεμπουργκ, στην πρόβα τζενεράλε του για το "αιώνιο" ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Στο οποίο οι παίκτες του "τριφυλλιού" είχαν το μυαλό τους μπαίνοντας στο ματς, κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Όλντεμπουργκ που κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο και να κλείσει το πρώτο μέρος προηγούμενη με 42-36 έχοντας πάρει 11 επιθετικά ριμπάουντ (12-21 συνολικά).

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας πάντως, "ξύπνησαν" για τα καλά τους αθλητές του που παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί στην επανάληψη. Με ηγέτη τον Μπατίστ κάλυψαν τη διαφορά, προηγήθηκαν κι από εκείνο το σημείο δεν σταμάτησαν να την ανεβάζουν μέχρι και τους 33 που ήταν η τελική διαφορά.

O αγώνας

Οι Διαμαντίδης και Μπατίστ έκαναν όλη τη δουλειά στο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε με 7-1 στο τρίλεπτο. Η καλή άμυνα των Γερμανών δεν επέτρεψε στους "πράσινους να αυξήσουν τη διαφορά ως τα μισά της περιόδου (8-3 το σκορ) και σαν να μην έφτανε αυτό, με δύο συνεχόμενα καλάθια του Σέκιτς η Όλντεμπουργκ ισοφάρισε σε 8-8.

Τροφοδοτώντας τον Πέκοβιτς που είχε περάσει στο παρκέ στη θέση του Μπατίστ το "τριφύλλι" ανέκτησε την πρωτοπορία (10-8 και 12-10 από τον Μαυροβούνιο). Με τον Σπανούλη να οδηγεί η ελληνική ομάδα κατάφερε να φτάσει ως το +6 (16-10) αλλά οι Γερμανοί είχαν τις απαντήσεις, βελτίωσαν την άμυνά τους και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -2 (23-21).

Σε 23-23 ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι πριν δεχθούν σερί 4-0 από τους Σπανούλη και Καλάθη. Η Όλντεμπουργκ πάντως δεν το έβαλε κάτω. Πραγματοποίησε μάλιστα σερί 0-5 και πήρε το προβάδισμα με 27-28 όταν ο Μπέιλι σκόραρε για 3. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι "πράσινοι" βρέθηκαν πίσω με 27-30, παρά τα πολλά διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε ο Ζοτς.

Η Όλντεμπουργκ έφτασε ως το +7 (27-34), αλλά ένα τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής του Παναθηναϊκού με 4 λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο, φάνηκε να ξυπνάει τους παίκτες που μπαίνοντας έκαναν σερί 4-0 δια χειρός Μπατίστ μειώνοντας σε 31-34. Παρόλα αυτά ο Κάρτερ απάντησε με τρίποντο για το 31-37. To δίδυμο Διαμαντίδης-Περπέρογλου μείωσε σε 35-37. Οι Γερμανοί αποδείχθηκαν "σκληρά καρύδια" και με όπλο την καλή τους άμυνα, όχι μόνο ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς αλλά προηγήθηκαν με 36-42 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Σοβαρότητα και εκτίναξη της διαφοράς

Διαφορά 8 πόντων (36-44) πήρε η Όλντεμπουργκ στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκου είχαν πάρει πλέον σοβαρά το ματς. Πραγματοποίησαν σερί 8-0 με τους Φώτση-Πέκοβιτς να πρωταγωνιστούν και ισοφάρισαν σε 44-44. Ο Μαϊστόροβιτς έφερε ξανά μπροστά την ομάδα του με τρίποντο αλλά ο Φώτσης κάρφωσε εντυπωσιακά στην επόμενη φάση και όταν ο Διαμαντίδης έβαλε 3/3 βολές οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 49-47.

Ο Πέκοβιτς έκανε το 51-47 ο Πόλντινγκ απάντησε με δύσκολο τρίποντο και ακολούθησε ένα σερί 8-0 του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε με 59-51, για να λήξει τελικά η τρίτη περίοδος με σκορ 66-56.

Ήταν φανερό από τα πρώτα δευτερόλεπτα του τελευταίου δεκαλέπτου ότι η Όλντεμπουργκ δεν μπορούσε άλλο να κοντράρει τους "πράσινους" που με τον Μπατίστ να είναι ανίκητος προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 13 πόντους (71-68). Η πίεση δεν σταμάτησε από πλευράς "τριφυλλιού" με αποτέλεσμα η διαφορά να αρχίσει ν' ανεβαίνει. Με λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν για τη λήξη ο Μπατίστ έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του μπροστά με 20 (79-59) κι από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε "πράσινο" πάρτυ ως το τελικό 96-63,

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 36-42, 66-56, 96-63


Επιμέλεια-Tenorio

Kαταγγελία της Αλκμααρ βάζει σε κίνδυνο τον Ολυμπιακό


Πρόβλημα από το πουθενά μπορεί να δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό με την έκθεση που έστειλε η Αλκμααρ στην UEFA.
Συγκεκριμένα, η ολλανδική ομάδα καταγγέλλει προσπάθεια παράνομης εισόδου οπαδών του Ολυμπιακού στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια και τον τραυματισμό τριών υπαλλήλων του γηπέδου.
Οπως είναι λογικό στον Ολυμπιακό έχει προκληθεί ανησυχία αφού ουδείς γνωρίζει πόσο διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί είναι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, αλλά και τι διαστάσεις θα δώσει η UEFA, η οποία θα εξετάσει την καταγγελία και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε έρευνες.


Επιμέλεια-Tenorio

Ηρακλής-Πανιώνιος: 78-71


Στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ηρακλής καθώς επιβλήθηκε του Πανιώνιου με 78-71 στο Ιβανώφειο. Στον ημιτελικό ο "Γηραιός" θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να χαθεί για τον Ηρακλή. Με εκπλητική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο εγκλώβισε τους "κυανέρυθρους" που δεν ήξεραν και που πατούσαν κάνοντας πολλές λανθασμένες επιλογές.

Ο Ηρακλής δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Πανιώνιο να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Αντίθετα προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων του.

Ο Σωτήρης Καραποστόλου έδινε πολλές επιθετικές λύσεις, όμως οι "κυανέρυθροι" βρήκαν αντίδοτο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.25 ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους (45-41) με εύστοχο τρίποντο του Δημήτρη Παπανικολάου από τα οκτώ μέτρα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στο 16' ο Μιχάλης Μαχαιριανάκης υπέστη τράβηγμα και αποχώρησε. Οι δύο ομάδες όμως έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να συνεχιστεί ο αγώνας με δύο διαιτητές. Στο ημίχρονο βρέθηκε και ο τρίτος αφού ήταν διαθέσιμος ο Γιάννης Φούφης.

Ο Βλάντιμιρ Πέτροβιτς και ο Σωτήρης Καραποστόλου ξεκίνησαν ιδανικά την επανάληψη συνεχίζοντας να κρατούν ζωντανό τον Ηρακλή στην υπόθεση νίκη. Οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κυκλοφορώντας την μπάλα στην επίθεση έκαναν επιμέρους σκορ 12-1 μπαίνοντας μπροστά με 53-46 στο 25' μετά από καλάθι του Τερέλ Καστλ.

Τα πολλά φάουλ περιόριζαν τις επιλογές του Μάρκοβιτς ο οποίος έβλεπε τους παίκτες του να βρίσκονται... τρικυμία κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπιτεθούν. Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος σημείωσε μόλις εννέα πόντους την ίδια στιγμή που ο Πέτροβιτς σε όλο το δεκάλεπτο είχε δέκα!

Στο 32' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (66-56) με δύο εύστοχες βολές του Σπύρου Κέκελη. Όποιοα προσπάθεια επιχειρούσαν οι "κυανέρυθροι" για να επανέλθουν έπεφτε στο κενό απέναντι στους παίκτες του Ηρακλή που το πάθος τους ξεχείλιζε. Η είσοδος του Μπι Τζέι Έλντερ παρά τα τέσσερα φάουλ έδωσε πνοή στους "κυανέρυθρους" που έτρεξαν ένα σερί 8-0 μειώνοντας στους δύο (72-70) και ενώ απέμενε λιγότερο από ένα λεπτό. O Hρακλής πάντως, δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα και απάντησε με σερί 6-0 τελειώνοντας οριστικά την υπόθεση πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-45, 62-54, 78-71.

Ηρακλής (Κακιούσης): Καστλ 19 (7ας., 4κλ.), Κέκελης 4, Καμπερίδης, Ακεψιμαϊδης, Λαμπρόπουλος 8, Λάππας, Καραποστόλου 17 (2), Πέτροβιτς 27 (3τρ., 11ρ.), Τσαμάτος 6 (1), Μπούτσι 2, Δέσπος 4.

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 11 (1), Μπράιαντ 2, Ζορόσκι 16 (4), Παπανικολάου 9 (2), Εφθίμοφ, Χαριτόπουλος 7 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Παραγιός, Αθηναίου 2, Έλντερ 14 (1).

Επιμέλεια-Tenorio


Η λίστα της UEFA με τα ΄΄στημένα΄΄...


Τη λίστα με τους αγώνες που θεωρούνται στημένοι σε Champions League και Europa League έδωσε στη δημοσιότητα η UEFA το απόγευμα της Τετάρτης (25/11). Ανάμεσα στις ομάδες είναι η Ραπίντ Βιέννης και η Φενέρμπαχτσε, ενώ πρόκειται για εφτά αναμετρήσεις το καλοκαίρι του 2009, μία από το Champions League και οι υπόλοιπες Europa League.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία συσκέφθηκε την Τετάρτη με ανθρώπους από τις εννέα χώρες, που φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο, δηλαδή τις Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία, Ελβετία, Βέλγιο, Τουρκία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Από τα 40 παιχνίδια των οποίων τα αποτελέσματα θεωρούνταν ύποπτα, η UEFA ζητά πλέον τον έλεγχο για εφτά από αυτά.

Αναλυτικά η λίστα με τους αγώνες είναι η εξής:

Στάμπαεκ – Τίρανα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Μπνέι Γιεχούντα Τελ Αβίβ – Ντίναμπουργκ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο επαναληπτικός
Βλάζνια – Ραπίντ Βιέννης για τον 2o προκριματικό γύρο του Europa League και ο επαναληπτικός
Λουμπλιάνα – Μέταλουργκ Ντόνετσκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Φενέρμπαχτσε – Βούνταπεσρ Χονβέντ για τον 3o προκριματικό γύρο του Europa League.

"Ανεξάρτητα από τους αγώνες που προαναφέρθηκαν, η UEFA θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή τριών διαιτητών και ενός ακόμα που σχετίζονται με τους στημένους αγώνες. Αντίθετα με τις αναφορές των Μέσων δεν υπάρχει καμία υποψία για εμπλοκή εκπροσώπων της UEFA στην υπόθεση. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω αναφορές σε ονόματα ανθρώπων που εμπλέκονται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες", αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας στην επίσημη ιστοσελίδα της και προσθέτει:

"Η UEFA και οι εθνικές ομοσπονδίες έρχονται αντιμέτωπες με ένα οργανωμένο έγκλημα, που υπερβαίνει την ανακριτική εξουσία των αθλητικών δικαιοδοσίας. Η UEFA θα ζητήσει από τις εννέα ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες την πλήρη πρόσβαση στη δικογραφία, που υπάρχει στην υπηρεσία δίωξης στο Μπόχουμ, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες".

Καταλήγοντας, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάλεσε όποιον ποδοσφαιριστή ή παράγοντα γνωρίζει κάτι να το καταθέσει άμεσα ώστε να βοηθήσει το έργο της.

Αποκαλύψεων συνέχεια...

Καθημερινά, όλο και περισσότερα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, οι αρχές προχωρούν σε συνεχείς συλλήψεις ατόμων που φαίνεται ότι εμπλέκονται στο στήσιμο αγώνων. Η πιο πρόσφατη ήταν του Ντράγκαν Μίχελιτς, ενός 38χρονου σλοβένου, που θεωρείται ύποπτος και ο οποίος προσπάθησε να περάσει τα σύνορα της χώρας του προς την Κροατία.

Οι παίκτες φαίνεται να είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε πολλές περιπτώσεις αγώνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Μάριο Μπιγκόνι, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας και συγκεκριμένα στην Γκοσάου, ο οποίος αποκλείστηκε επ’αόριστον από τη διοίκηση της ομάδας, όπως και ο Ομάρ Φαγιέ της Τουν, όταν έγινε γνωστό ότι η ομάδα είχε λάβει χρήματα για να ηττηθεί από την Ιβερντόν.

Τέλος, υπάρχουν καταγγελίες και για διεθνείς αγώνες σε διοργανώσεις της FIFA. Συγκεκριμένα, ρώσοι πολιτικοί ζητούν να ελεγχθεί το κατά πόσο είναι έγκυρος ο αποκλεισμός της εθνικής τους ομάδας από τη Σλοβενία στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του2010, αφήνοντας υπονοούμενα για επαφές των ρώσων ποδοσφαιριστών με τη μαφία.


Επιμέλεια-Tenorio

Παραμένει η τιμωρία


Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Κλαούντια Πεχστάιν κατά της ποινής διετούς αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στη Γερμανίδα για παραβίαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που εκπροσωπεί την 37χρονη αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας.
Η πέντε φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης δεν βρέθηκε "θετική" σε έλεγχο ντόπινγκ, ωστόσο η διεθνής ομοσπονδία πατινάζ την τιμώρησε, επειδή σε αρκετές περιπτώσεις ανιχνεύθηκαν στα δείγματά της ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα δικτυοερυθροκυττάρων (σ.σ. ανώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια), συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη το Φεβρουάριο στη Νορβηγία.


Επιμέλεια-Tenorio

Τα πληρεξούσια στα χέρια του Νοτιά


Οι Παππάς, Γκούμας, Θανόπουλος και Αθηνής έστειλαν (από το βράδυ της Δευτέρας) τα πληρεξούσια στο Νίκο Νοτιά προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.
Μέσω αυτής επισημοποιεί πως ο Νίκος Νοτιάς συγκέντρωσε τα απαιτούμενα έγγραφα των εξουσιοδοτήσεων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή του προσύμφωνου με τον Χαράλαμπο Κοζώνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ:
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο κ. Νοτιάς έχει συγκεντρώσει τα έγγραφα των εξουσιοδοτήσεων των μετόχων κ.κ. Παππά, Γκούμα, Θανόπουλου και Αθηνή, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τους επίσημους εκπροσώπους του κ. Κοζώνη, κ.κ. Παπαδημητρίου και Μαυρομμάτη. Εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερώσει η πλευρά του κ. Κοζώνη τον κ. Νοτιά για την δέσμευση που έχει αναλάβει, βάσει του προσυμφώνου που έχει συνταχθεί από τα δύο μέρη, ώστε να οριστεί η ημερομηνία υπογραφής του".


Επιμέλεια-Tenorio

Μεσά ο Γκαλέτι!


Κάθε λόγο για να χαμογελά έχει ο Ζίκο. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι γυμνάστηκε σε κανονικούς ρυθμούς στην προπόνηση της Τετάρτης και έτσι αναμένεται να είναι «παρών» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Θεραπεία έκανε ο Ιεροκλής Στολτίδης, του οποίου η κατάσταση έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση. Οι Μαρέσκα και Ζαϊρί που έχουν ένα αιμάτωμα στο δεξιό μηρό έκαναν -και αυτοί- θεραπεία, όπως και ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος έχει μία κάκωση στο δεξιό γόνατο. Η κατάσταση των τριών τελευταίων δεν εμπνέει ανησυχία.

Όσοι αγωνίστηκαν κατά της Άλκμααρ ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο και Τοροσίδης.

Την Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 15:30.


Επιμέλεια-Tenorio

Έχασε το πέναλτι, χτύπησε οπαδό με τη μπάλα!


Η Πρέμιερ Λιγκ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, ωστόσο φάσεις που βγάζουν "θεάμα" μπορεί να συναντήσει κανείς και στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας.
Μία τέτοια έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στη Λιγκ 2 με αντίπαλους τις Μπράντφορντ και Άκρινγκτον, όπου μία εκτέλεση πέναλτι δύο λεπτά πριν τη λήξη του 90λεπτου όχι μόνο δεν κατέληξε στα δίχτυα αλλά στάθηκε ικανή για τον τραυματισμό ενός άτυχου οπαδού πίσω από την εστία!

Με το σκορ στο 1-1 από τα τέρματα των Έντουαρντς (21', αυτ.) και Σάιμς (56'), το ματς έγερνε προς την ισοπαλία, όμως στο 87' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν το "τρίποντο" κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Ρόμπερτ Γκραντ μέσα στην περιοχή της Άκρινγκτον.

Την "εσχάτη των ποινών" ανέλαβε ο Γκάρεθ Έβανς, όμως η εκτέλεση ήταν τόσο άσχημη που έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας, για να προσγειωθεί μάλιστα με δύναμη στο κεφάλι ενός άτυχου οπαδού που βρίσκονταν στην κερκίδα πίσω από το τέρμα, ρίχνοντάς τον προσωρινά νοκ-άουτ.


Επιμέλεια-Tenorio

Αποζημίωση στους οπαδούς μετά το 9-1


H Γουίγκαν κέρασε φαρμάκι τους οπαδούς της με την συντριβή που υπέστη με σκορ 9-1 από την Τότεναμ, και για το λόγο αυτό αποφάσισε να γλυκάνει κάπως όσους είχαν την ατυχία να την ακολουθήσουν στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" το απόγευμα της Κυριακής και να πιουν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της ήττας.
Μετά από μίνι σύσκεψη που είχαν οι ποδοσφαιριστές των "λάτικς" συμφώνησαν να πληρώσουν αυτοί το εισιτήριο σε όσους φίλους της βρέθηκαν στο Λονδίνο για να την υποστηρίξουν, με την είδηση αυτή να ανακοινώνεται και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

"Η ομάδα είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι απογοήτευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τους υποστηρικτές της. Το οφείλουμε αυτό για την απίστευτη ηθική της", σχολίασε ο αρχηγός της Γουίγκαν Μάριο Μέλχιοτ.

Το κακό πάντως είναι πως μετά από αυτή την ήτττα η Γουίγκαν είναι η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχει υποστεί φέτος την πιο βαριά ήττα τόσο εντός (5-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Αύγουστο) όσο και εκτός, ενώ με τη χειρότερη άμυνα που διαθέτει (31 γκολ παθητικό) θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που καταλαμβάνει τη 15η θέση και βρίσκεται αυτή τη στιγμή και τρεις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, Τότεναμ και Ζερμέν Ντεφόε πανηγύρισαν δύο ρεκόρ με το εκπληκτικό αυτό σκορ εις βάρος της Γουίγκαν.

Οι "σπερς" πέτυχαν για πρώτη φορά τόσα τέρματα σε ένα ματς μετά από 22 ολόκληρα χρόνια ενώ ο 27χρονος φορ έγινε ο πρώτος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ που πετυχαίνει 5 γκολ σε έναν αγώνα μετά από το 1999 και τα πέντε τέρματα του Άλαν Σίρερ με τη φανέλα της Νιούκαστλ κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ.


Επιμέλεια-Tenorio

Παραποίησαν διαφήμιση του Ανρί λόγω... χεριού


Ακόμη και η Gillette αναγκάστηκε να αναπροσαρμόζει την διαφήμιση που πρωταγωνιστεί ο Τιερί Ανρί από κοινού με τους Ρότζερ Φέντερερ και Τάιγκερ Γουντς.
Στην αρχική μορφή του σποτ που γυρίστηκε το 2007, ο Γάλλος σταρ κρατούσε στα χέρια του μία μπάλα, ο Γουντς το μπαστούνι του γκολφ και ο Φέντερερ μία ρακέτα.

Μετά το περιβόητο γκολ με το χέρι που σημείωσε ο αρχηγός των "τρικολόρ" στην αναμέτρηση με την Ιρλανδία η Gillette έφτασε στο σημείο να παραποιήσει την διαφήμιση αφαιρώντας την μπάλα από τα χέρια του Ανρί (φώτο) προκειμένου να μην προκαλούνται δυσάρεστοι συνειρμοί.

Προηγουμένως, οι Ιρλανδόι είχαν απειλήσει πως θα μποϊκοτάρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα. Εκπρόσωπος της εταιρείας, πάντως δήλωσε πως δεν πρόκειται να διαταραχθούν οι σχέσεις με τον Ανρί ο οποίος λαμβάνει 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επιμέλεια-Tenorio

Γραφικό αθωώνει τον ρέφερι του Γαλλία-Ιρλανδία!


O Μάρτιν Χάνσον είχε δηλώσει ότι σκέφτεται σοβαρά την παραίτησή του από διαιτητής FIFA μετά την αδυναμία του να δει το διπλό χέρι του Τιερί Ανρί στον αγώνα Γαλλία-Ιρλανδία, όμως τελικά άλλαξε γνώμη μετά το γραφικό που δημοσιεύτηκε από την αγγλική εφημερίδα "Times".
Και αυτό γιατί το γραφικό, που αναδημοσιεύτηκε από αρκετές σουηδικές εφημερίδες, έδειξε ότι ο "άρχοντας του αγώνα" και ο ένας από τους δύο βοηθούς του δεν μπορούσαν πραγματικά να δουν τί είχε συμβεί από τη θέση που βρίσκονταν!

Ο μεν ρέφερι είχε τρεις παίκτες μπροστά που του έκλειναν το οπτικό πεδίο ενώ ο βοηθός ήταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου από τον Ανρί, με τον Ιρλανδό γκολκίπερ Σέι Γκίβεν, να βρίσκεται πάνω στη νοητή γραμμή της προέκτασης της ματιάς του.

"Το γραφικό αποτελεί μία παρηγοριά για όλη την διαιτητική ομάδα καθώς δείχνει ότι αυτό που συνέβη έγινε κατά λάθος. Ρώτησα τον εαυτό μου εάν αξίζει αυτή η δουλειά την ταπείνωση που έμελε να αντιμετωπίσω.

Σκέψεις όπως "αυτό είναι που πραγματικά θέλω;" πέρασαν επίσης από το κεφάλι μου. Τώρα μόλις συνειδητοποιώ μετά από την υποστήριξη που είχα, ότι δεν ήταν δικό μου λάθος.

Ήταν μία άτυχη κατάσταση με μεγάλες συνέπειες για την Ιρλανδία. Όμως το λάθος δεν ήταν των διαιτητών",
τόνισε ο 39χρονος Σκανδιναβός ρέφερι.

Η δραστική λύση που πρότεινε ο Αρσέν Βενγκέρ

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση πήρε και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος πρότεινε έναν εξαιρετικά δραστικό τρόπο ώστε να λυνόταν το θέμα που δημιουργήθηκε, γράφοντας στο match programme ενόψει της αναμέτρησης Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης:

"Δεν μπορείς να ασκείς τόσο μεγάλη πίεση στους παίκτες ώστε να φέρνουν αποτελέσματα και μετά να απαιτείς να συμπεριφέρονται σαν άγγελοι. Μία από τις λύσεις θα ήταν να ρωτήσει ο διαιτητής τον Ανρί αν είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι.

Εάν πει ψέματα, τότε τιμώρησέ τον για δέκα παιχνίδια, και μετά θα σκεφτεί "εάν πω ψέματα θα χάσω το Μουντιάλ". Οπότε τον αναγκάζεις να μην πει ψέματα.

Αυτή είναι η πρώτη βοήθεια που μπορείς να δώσεις σε έναν διαιτητή. Εάν αποδειχτεί ότι ένας παίκτης έχει πει ψέματα στον διαιτητή, τον τιμωρείς αυστηρά",
ήταν το σχόλιο του τεχνικού των "κανονιέρηδων".


Επιμέλεια-Tenorio

Copa Sudamericana: 1ος τελικός τα ξημερώματα


Τα ξημερώματα διεξάγεται στο Κίτο o πρώτος τελικός του Copa Sudamericana μεταξύ της Λίγκα Ντε Κίτο και της Φλουμενένσε.
Η αναμέτρηση του "Casa Blanca" ξεκινά στις 01:50, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στο "Maracanã" του Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 2 Δεκεμβρίου.

Η Φλουμινένσε στον ημιτελικό είχε αποκλείσει την Σέρο Πορτένιο με δύο νίκες, την πρώτη στην Παραγουάη με 1-0 και την δεύτερη με 2-1, αλλά πετυχαίνοντας τα δύο της γκολ στο 93' και το 95'.

Από την άλλη η Λίγκα Ντε Κίτο είχε χάσει στον πρώτο ημιτελικό στην Ουρουγουάη από την Ρίβερ Πλέιτ με 1-2 και στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ κέρδισε με 7-0!

Πιθανές ενδεκάδες

ΛΙΓΚΑ: Ντομίνγκες, Νορμπέρτο Αραούχο, Εσπινόλα, Ρενάν Κάγε, Ρεάσκο, Ουΐλιαν Αραούχο, Μπολάνιος, Μέντες, Ντιέγκο Καλντερόν, Ουόλτερ Καλντερόν, Μπιέλερ.
ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ: Ράφαελ, Ζουμ, Ντάλτον, Κάσιο, Μαριάνο, Ντιόγκο, Ντιγκίνιο, Κόνσα, Μαρκίνιο, Άλαν, Φρεντ.

*Το Copa Sudamericana είναι η 2η διεσυλλογική διοργάνωση στην Λατινική Αμερική, κάτι ανάλογο δηλαδή με το Europa League


Επιμέλεια-Tenorio

Θλάση ο Γκούτι


Από την τιμωρία στον τραυματισμό ο Γκούτι που μένει εκτός από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την Ρεάλ.

Ο Ισπανός μέσος υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού και έτσι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στην μεγάλη... μάχη.

Έχει να αγωνιστεί από την πρώτη αναμέτρηση με την Αλκορκόν λόγω του επεισοδίου του με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Η παρεξήγηση λύθηκε και επέστρεψε στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή του, αλλά αντιμετώπιζε και πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο και θα ξεπερνούσε μέχρι το Σαββατοκύριακο, όμως στάθηκε ξανά άτυχος στην προπόνηση.


Επιμέλεια-Tenorio

Μπεγκόνια για Λιβαδιά


Στην απόκτηση του Ισπανού αμυντικού μέσου, Ίκερ Μπεγκόνια, αναμένεται να προχωρήσει ο ο Λεβαδειακός, καθώς χθες βρέθηκε στην προπόνηση των Βοιωτών και εκτός απροόπτου θα υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Λιβαδειάς.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα, όμως, ο Λεβαδειακός φαίνεται ότι θα «κλείσει» από τώρα την πρώτη του μεταγραφή. Αυτό πρόκειται να συμβεί, καθώς ο Ίκερ Μπεγκόνια βρέθηκε χθες στην προπόνηση των Βοιωτών και εκτός απροόπτου αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ. Ο Μπεγκόνια αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και ξεκίνησε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο τη σεζόν 1997-1998 και στη συνέχεια πέρασε από τις ισπανικές Γκέρνικα, Μπερνέο, Αμούριο, Ουέλβα, Αλιθάντε, Λόρκα Ντεπορτίβα και Αλμπαθέτε.

Στην τελευταία έμεινε για δυο περιόδους. Πρόπερσι πέτυχε δυο ένα τέρμα σε 38 συμμετοχές, ενώ πέρυσι είχε δυο γκολ σε 22 φορές που αγωνίστηκε. Έτσι αυτή θα είναι η πρώτη... απόδραση για τον Ισπανό στο εξωτερικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί ξανά με τον Κίκε Ερνάντεθ, όταν αυτός βρισκόταν στον πάγκο της Αλμπαθέτε.


Επιμέλεια-Tenorio

Απολογήθηκε ο Νικοπολίδης


Απολογήθηκε στον Ζίκο ο Αντώνης Νικοπολίδης για την… υπόδειξή του στον προπονητή για αλλαγές στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Άλκμααρ. Ο πολύπειρος τερματοφύλακας ζήτησε συγγνώμη που μπήκε στα… χωράφια του Βραζιλιάνου προπονητή, ο οποίος έκανε αποδεκτή την ειλικρινή απολογία του γκολκίπερ. Μάλιστα σύντομα θα αναρτηθεί και γραπτή δήλωση του Αντώνη Νικοπολίδη στην ιστοσελίδα του συλλόγου, με την οποία θα δίνει εξηγήσεις για τη στάση του.



Επιμέλεια-Tenorio

Τζέκο: «Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης μου»


Ο Έντιν Τζέκο «έκλεισε» την πόρτα της εξόδου από την Βόλφσμπουργκ, τουλάχιστον τον χειμώνα, ειδικά για την Μίλαν, η οποία τον «ζαχαρώνει» από το καλοκαίρι. «Δεν τίθεται καν θέμα αποχώρησής μου», τόνισε ο Βόσνιος επιθετικός.

Οι «Ροσονέρι» πάντως έχουν αντίθετη άποψη και σκοπεύουν να κινηθούν και πάλι για αυτόν. Οι πρωταθλητές Γερμανίας από την άλλη «σκανάρουν» ήδη την ευρωπαϊκή αγορά για τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με τον τεχνικό τους όμως, Άρμιν Φε, «θα ασχοληθούμε σοβαρά με τη συγκεκριμένη υπόθεση μόνο αν τελικά πουληθεί ο Τζέκο».


Επιμέλεια-Tenorio

Ύμνοι Αντσελότι για Τέρι


Το εγκώμιο του Τζον Τέρι «έπλεξε» ο Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι. Ο αμυντικός των «μπλε» πρόκειται να φτάσει τις 300 συμμετοχές φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού της αγγλικής ομάδας, στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Πόρτο, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Τζον (Τέρι), ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός αρχηγός. Διαθέτει άριστη τεχνική, ενώ είναι και απίστευτος επαγγελματίας» είπε ο προπονητής της Τσέλσι, καταλήγοντας πως «ελπίζω να παραμείνει στην αρχηγία της ομάδας για όσο το δυνατόν περισσότερο».

Μιλώντας για το ρεκόρ που πρόκειται να καταρρίψει, ο Άγγλος αμυντικός ανέφερε: «Το να παίξει κάποιος 300 παιχνίδια ως αρχηγός της Τσέλσι είναι πολύ σημαντικό για μένα. Έχουν περάσει πολλοί προπονητές από τον πάγκο της ομάδας και όλοι έδιναν σε εμένα το περιβραχιόνιο, κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή».

Επιμέλεια-Tenorio

«Έδεσε» Αμπιντάλ ως το 2012 η Μπαρτσελόνα


Επιμελεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα ως το 2012 θα είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ. Η ομάδα της Καταλονίας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Γάλλο αριστερό μπακ για ένα χρόνο και ο 30χρονος άσος έγινε ο έκτος παίκτης που υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» την τρέχουσα περίοδο μετά τους Γιάγια Τουρέ, Βίκτορ Βαλντές, Πέδρο, Λιονέλ Μέσι και Κάρλες Πουγιόλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο του Αμπιντάλ, που φέτος έχει 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την «Μπάρτσα», ορίστηκε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 90 εκατ. ευρώ.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ - Μποϊκοτάζ για τον Ανρί!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόταση για μποϊκοτάζ, των προϊόντων της Gillette, κάνουν οι Ιρλανδοί φίλαθλοι, μέσω διαδικτύου! Μέσω ενός βίντεο, καλούν όσους είναι αντίθετοι με την απόφαση της FIFA, για μη επανάληψη του αγώνα Γαλλία – Ιρλανδία, να πάρουν θέση.

«Η FIFA δεν έκανε τίποτα, το μποϊκοτάζ όμως στην εταιρία που κάνει διαφημίσεις με τον Ανρί, ίσως αποφέρει καρπούς», είναι η επίσημη θέση των δημιουργών του βίντεο.

Ουζουνίδης: «Νίκη για τον Ντε Νίγκρις»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Υπό άλλες συνθήκες ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έδινε συνέντευξη Τύπου στην οποία και θα μιλούσε για τον επόμενο αντίπαλο της Λάρισας. Αυτή τη φορά όμως, η καθιερωμένη ομιλία του τεχνικού των «βυσσινί» στα μίντια αναβλήθηκε λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Προτιμήθηκε αντ’ αυτού να γίνει μια αναφορά από τον Έλληνα προπονητή μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ για το προσεχές ματς με την Νέα Καβάλα. Ο Ουζουνίδης κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να πάρουν τη νίκη προς τιμήν του αδικοχαμένου.

«Η ωμή πραγματικότητα μας θέλει την Κυριακή έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, σε μια σημαντική όσο και ιδιαίτερη αναμέτρηση, στη σκιά του θανάτου του Αντόνιο. Ο επαγγελματισμός μας, αλλά και η δύσκολη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε, επιβάλλουν να ξεπεράσουμε τα ανθρώπινα συναισθήματα ή τα δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα και η προσπάθεια για τη νίκη να είναι η μέγιστη δυνατή. Αυτός άλλωστε θα είναι κι ο ουσιαστικότερος φόρος τιμής στη μνήμη του. Γι’ αυτό όλοι μας, κι εμείς και ο κόσμος, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς» αναφέρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ατρόμητος: Τραυματίστηκε ο Ανδρέας Τάτος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόβλημα με τον Ανδρέα Τάτο προέκυψε για τον Γιώργο Δώνη στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ο νεαρός άσος του Ατρόμητου υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και θα χάσει σίγουρα τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όσον αφορά το χρόνο αποθεραπείας του, εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 15 μέρες.

Τέλος, κανονικά έλαβε μέρος στην προπόνηση ο Πασχάλης Μελισσάς (είχε ένα κτύπημα από το ματς με τον Ηρακλή) και τέθηκε στη διάθεση του Έλληνα προπονητή.

Τα εισιτήρια με ΠΑΣ

Την Πέμπτη ξεκινά (17.30-20.30) από το γραφείο διαχείρισης εισιτηρίων η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η διαχείρισης θα είναι ανοικτά την ίδια ώρα και την Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 11.00 μέχρι τις 14.00.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρα 2: 20 ευρώ, Θύρα 3: 40 ευρώ, Θύρα 4: 20 ευρώ, Θύρα 5: 10 ευρώ(για τον συνοδό κατόχου μαθητικής κάρτας) και Θύρα 7: 15 ευρώ.

Oι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής.

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κύρκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ Γούκος Δ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ Κωσταράς Π. ΕΠΣ Αιτ/νίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Α. ΕΠΣ Χίου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σκουφίτσας Β. ΕΠΣ Αθηνών

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σιδηρόπουλος Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

ΒΟΗΘΟΣ Γενναίος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Καρσιώτης Μ. ΕΠΣ Κορίνθου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΕΠΣ Καβάλας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλύβας Δ. ΕΠΣ Βοιωτίας

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαίας

ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Ευθυμιάδης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΕΠΣ Ηλείας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπριάκος Αθ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΒΑΛΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Μποζατζίδης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Σαραιδάρης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αρετόπουλος Α. ΕΠΣ Τρικάλων

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Χατζής Η. ΕΠΣ Καρδίτσας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς

ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Τρύφων Π. ΕΠΣ Δράμας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ντάκος Μ. ΕΠΣ Ξάνθης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ι. ΕΠΣ Πειραιά

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΕΠΣ Μεσσηνίας

ΒΟΗΘΟΣ Πάνου Γ. ΕΠΣ Αιτ/νίας

ΒΟΗΘΟΣ Αλεξέας Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μήτσιος Χ. ΕΠΣ Ηπείρου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βέλλιος Α. ΕΠΣ Ξάνθης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κ. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Νικολακόπουλος Α. ΕΠΣ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΕΠΣ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δελφάκης Ι. ΕΠΣ Αρκαδίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ζαχαριάδης Α. ΕΠΣΜακεδονίας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΕΠΣ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λ.ΕΠΣ Μακεδονίας

ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΕΠΣ Ηπείρου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουκουλάκης Μ. ΕΠΣ Ηρακλείου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπίκας Γ. ΕΠΣ Χαλκιδικής

Τζιμπούρ: «Απίθανο να γυρίσω με Μπάγεβιτς»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε νέες δηλώσεις, αναφορικά με την επιστροφή του στην ΑΕΚ, προχώρησε ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά, πως είναι αδύνατο να επιστρέψει στην Ενωση με τον Ντουσκο στον πάγκο.

Αλλωστε το μέλλον τουεχει ηδη δρομολογηθεί με τον Τζιμπουρ να ετοιμάζει βαλίτσες για Νεα Σμύρνη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου: «Δυστυχώς και παρά τα άσχημα αποτελέσματα της ΑΕΚ, μιας ομάδας που αγαπώ, η επιστροφή μου είναι πρακτικά αδύνατη. Πιστεύω ότι είναι απίθανο να γυρίσω όσο προπονητής στην ομάδα είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποία είχα μία διαφωνία.

Αυτό που προέχει, όμως, αυτή τη στιγμή είναι να επιλέξω την καλύτερη δυνατή ομάδα για να προπονούμαι. Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχω καλά νέα. Είμαι ήρεμος για τον απλό λόγο ότι γνωρίζω πως το πρόβλημά μου θα διευθετηθεί τις επόμενες μέρες. Συζητώ με διάφορες ομάδες, εξετάζω προσεκτικά όλες τις προτάσεις και πιστεύω ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχει λυθεί το πρόβλημα».

Ο Τσιρκέτα με Εβερτον
Ο Ελβετός Κλαούντιο Τσιρκέτα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ΑΕΚ-Έβερτον την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Από την Ελβετία προέρχονται και οι υπόλοιποι διαιτητές της αναμέτρησης. Οι δύο βοηθοί είναι οι Φρανσέσκο Μπουράγκινα και Μπιτ Χίντμπερ, ενώ πρόσθετοι βοηθοί είναι οι Κάρλο Μπερτολίνι και Ντάνιελ Βερμέλινγκερ. Τέταρτος διαιτητής της αναμέτρησης, είναι ο Πάτρικ Γκραφ.

Παρατηρητής αγώνα ορίστηκε ο Αυστριακός Γκέραρντ Καπλ και παρατηρητής διαιτησίας ο Σουηδός Λέιφ Σάντελ. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και εκπρόσωπος του Μισέλ Πλατινί, Γιόζεφ Μίφσουντ.

ΠΑΟΚ: Επέστρεψε ο Χαλκιάς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ επέστρεψε την Τετάρτη ο Κώστας Χαλκιάς. Ο διεθνής τερματοφύλακας ξεπέρασε τη θλάση στη γάμπα και σήμερα προπονήθηκε κανονικά. Εκτός του 34χρονου γκολκίπερ, στο οικογενειακό διπλό του «Δικεφάλου» συμμετείχε και ο Τζόε Μπιζέρα. Από την πλευρά του, ο Μίρκο Σαβίνι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Τέλος, ο Λούσιο Φιλομένο ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης.

«Παρών» δηλώνει ο Γκαρσία!

Αποφασισμένος να αγωνιστεί στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο εμφανίζεται ο Πάμπλο Γκαρσία. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έπρεπε να αποφασιστεί σε ποιον αγώνα θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, αφού στο ματς με τον Άρη συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ είχε τετ-α-τετ με τον Φερνάντο Σάντος (σ.σ.: υπάρχει σχετικός όρος στον κανονισμό της ομάδας) και αποφάσισαν να απουσιάσει από το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τη Λάρισα στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρώτησε τον παίκτη πως είναι το γόνατό του και του απάντησε πως δεν είναι τίποτα και δεν θέλει να χάσει τον αγώνα με την «Ένωση». Όσον αφορά τους τραυματισμούς του Βλάνταν Ιβιτς και του Βίκτορ Βιτόλο, δεν έχουν κάτι ανησυχητικό και αναμένεται να παίξουν κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

* Ο Ηλίας Βιολίδης είναι εκείνος που έπειτα από συζήτηση με τον Ζήση Βρύζα αναλαμβάνει όλο το βάρος των οικονομικών της ΠΑΕ. Ο αντιπρόεδρος θα είναι εκείνος που θα έχει την καθημερινή ευθύνη των οικονομικών, μετά και την πρόσφατη παραίτηση του Ανδρέα Μανδρίνου.

* Καθημερινές επαφές με τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ρωτάει τους παίκτες αν έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα, προκειμένου να προλάβει κάποιο κακό και να το λύσει πριν γιγαντωθεί. Το καλό για τον Κονσεϊσάο είναι ότι γνωρίζει τους πρώην συμπαίκτες του και μπορεί να μιλήσει με μεγαλύτερη άνεση μαζί τους.

ΠΑΟ: Τράκαρε ο Λέτο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ραντεβού με την ατυχία είχε το πρωί της Τετάρτης ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού οδηγούσε το αυτοκίνητό του και συγκρούστηκε με άλλο διερχόμενο όχημα. Ευτυχώς το μόνο πρόβλημα για τον 23χρονο παίκτη ήταν οι υλικές ζημίες του αμαξιού του.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ αναφέρει ότι ο Λέτο δεν έπαθε τίποτα και μάλιστα θα προπονηθεί το απόγευμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ελληνόπουλο ο Αγκάμεζ

agamez-ira.jpgΗ αρχή έγινε ώστε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ να γίνει Έλληνας. Για τον Κολομβιανό διαγώνιο του Παναθηναϊκού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ελληνοποίηση του και θα μπορεί να αγωνίζεται ως Έλληνας με την πράσινη φανέλα στο πρωτάθλημα ενώ θα μπορεί να φορέσει και τη «γαλανόλευκη». Πλέον το θέμα είναι στα πράσινα χέρια!


Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας: «Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ μου επιβεβαίωσε ότι γίνονται ενέργειες. Δεν μπορώ να μπω μπροστά. Η ομοσπονδία δεν κάνει Έλληνα τον Αγκάμεζ περιμένει την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει αυτά που πρέπει», ανέφερε ο Προσαλίκας τονίζοντας ότι η ομοσπονδία δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο.

Ο παίκτης από την πλευρά του δεν έκρυψε τα παραπάνω και πλέον το ζήτημα έχει περάσει στον Παναθηναϊκό καθώς θα πρέπει να προχωρήσεις τις διαδικασίες που έχουν πολλή γραφειοκρατία και να ανανεώσει του συμβόλαιο του Αγκάμεζ αφού ως Έλληνας θα είναι περιζήτητος.

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο?εεεεεεεεεεεεε

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γυναικείο... american football

ΗΡΑΚΛΗΣ: Το φιλανθρωπικό γκαλά του Ντιέ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το φιλανθρωπικό του έργο θα συνεχίσει ο Σερζ Ντιέ για λογαριασμό του ιδρύματος «Μανασέ». Ο μέσος του Ηρακλή θα διοργανώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλανθρωπικό αγώνα, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη δημιουργία ενός αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό ένα χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από το Αμπιτζάν, την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού.

Πρόθεση του 32χρονου παίκτη είναι στο συγκεκριμένο παιχνίδι να παίξουν αναγνωρισμένοι συνάδελφοί του, όπως συνέβη πέρυσι με τη συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού και κάποιους από τους ΠΑΟΚ, Άρη. Φέτος ήδη οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους να βρεθούν ποδοσφαιριστές τους στην εκδήλωση.

Εκτός των προσωπικοτήτων που θα το πλαισιώσουν, στο φετινό φιλανθρωπικό γκαλά θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία με αυθεντικές φανέλες από σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Για αυτό τον λόγο ο Ντιέ μιλάει με τους Ετό (Ιντερ), Ντρογκμπά, Λαμπάρντ (Τσέλσι), Πίρλο (Μίλαν), Κόλο Τουρέ (Μαν. Σίτι) και Εμπουέ (Αρσεναλ).

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους έχουν βοηθήσει και βοηθούν την προσπάθειά μου. Χωρίς τη βοήθεια του Ηρακλή και των Ελλήνων δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα», τόνισε με ευγνωμοσύνη ο Ντιέ στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Το ίδρυμα “Μανασέ” είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή μου, επειδή είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή μικρών παιδιών στην Αφρική. Τα έσοδα από το γκαλά θα διατεθούν για την εγκατάσταση ύδρευσης σε ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στο Αμπιτζάν. Προσκαλώ όλο τον κόσμο να έρθει, ώστε να βοηθήσουμε να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά ό,τι είναι αυτονόητο για τον δυτικό κόσμο. Να τα βοηθήσουμε να ζήσουν και να τα κάνουμε να χαρούν λιγάκι περισσότερο, γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από το χαμόγελο ενός παιδιού».

Κοιτάει τον Κοβαλέφσκι η Νοβοσιμπίρσκ!

Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα «Futbοl news», η ρωσική ομάδα Νοβοσιμπίρσκ ενδιαφέρεται για τον Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ηρακλής θα πουλήσει τον Ιανουάριο τον Πολωνό τερματοφύλακα και ο σύλλογος από τη Ρωσία φέρεται διατεθειμένος να καλύψει τη ρήτρα των 750.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τον «Γηραιό». Επίσης, αναφέρει ότι οι ετήσιες απολαβές του Κοβαλέφσκι θα φτάσουν τις 600.000 ευρώ.

Η επόμενη ημέρα για τη Λίβερπουλ


Επιμέλεια: Δ.M.

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της Λίβερπουλ, την επομένη του αποκλεισμού της ομάδας από το Champions League. Ο αρχηγός των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ, έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια και τόνισε ότι στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση του Europa League. Από την πλευρά του, ο Ράφα Μπενίτεθ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η αγγλική ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Premier League, ενώ ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Κρίστιαν Πούρσλου, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Ισπανού προπονητή.

Τζέραρντ: «Το πιο απογοητευτικό πράγμα ήταν ότι έπρεπε να στηριχθούμε σε άλλες ομάδες. Παίξαμε φανταστικά απόψε (σ.σ.: χθες) και αξίζαμε τους τρεις βαθμούς, όμως μας απογοητεύει το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε από το Champions League. Σε αυτή τη διοργάνωση παίρνεις ό,τι αξίζεις και τα δύο γκολ που δεχθήκαμε από τη Λιόν είχαν καθοριστική σημασία. Τώρα, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και χρειάζεται να προχωρήσουμε. Πάμε στο Europa League και πρέπει να προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε».

Μπενίτεθ: «Είμαι 100% βέβαιος ότι θα τερματίσουμε στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Παίξαμε πολύ καλά απόψε (σ.σ.: χθες) και δείξαμε ότι όταν όλοι είμαστε καλά, είμαστε καλύτερη ομάδα από τις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση (σ.σ.: Λιόν και Φιορεντίνα). Φέτος είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά σήμερα (σ.σ: χθες) επέστρεψαν ο Τζέραρντ και ο Λούκας. Καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Οι εμφανίσεις μας συνολικά ήταν καλές στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά δεχθήκαμε κάποια γκολ στις καθυστερήσεις και δεν τα πήγαμε καλά στην έδρα της Φιορεντίνα. Αυτό είναι, όμως, το ποδόσφαιρο».

Πούρσλου: «Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τα γκολ που μπαίνουν στις καθυστερήσεις, κάτι που συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια και μας στοίχισε ακριβά στο Champions League. Αυτό δεν αποτελεί βάση για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του προπονητή. Έχουμε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον Ράφα (Μπενίτεθ) και έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τότε. Δεν απειλείται…».

Λάρισα: Ο Φλάβιο Πίντο στα «βυσσινί»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης της Λάρισας θα πρέπει να θεωρείται ο Φλάβιο Πίντο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί η απόκτηση του.

Το περασμένο καλοκαίρι η Λάρισα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αποκτήσει έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή που να μπορεί να καλύψει επάξια τη θέση του δεξιού άκρου. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι της ομάδας είχαν στρέψει τη προσοχή τους στον Φλάβιο, θεωρώντας τον, ως τον ιδανικότερο για τη συγκεκριμένη θέση. Οι προσπάθειες όμως τότε, δεν είχαν αποφέρει καρπούς.

Το ενδιαφέρον των «Βυσσινί» ωστόσο, αναζωπυρώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της συνεργασίας του με τον Άρη. Ο Φλάβιο, θεωρείται εξαιρετική περίπτωση για την ΠΑΕ, που έσπευσε να κινηθεί για την απόκτηση του και όπως όλα δείχνουν ο Βραζιλιάνος μπακ πολύ σύντομα να προβάρει τα «βυσσινί». Μάλιστα, συμφώνα με πληροφορίες, η ΑΕΛ έχει συμφωνήσει με τον παίκτη για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Εν τω μεταξύ, η πιθανότητα ο Πίντο να αποκτήσει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν μοιάζει με μακρινό σενάριο. Η Λάρισα σκοπεύει να υποβάλει αίτημα στην ΕΠΟ, προκειμένου να της επιτραπεί να πραγματοποιήσει μία μεταγραφή πριν από την έλευση του Ιανουαρίου. Η ομοσπονδία αναμένεται ότι θα πάρει την απόφαση της στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., όμως προς το παρόν αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα της θεσσαλικής ΠΑΕ.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας συμμετείχε κανονικά ο Αμπού Χατζίρα, αποτελώντας μια επιπλέον, λύση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Απουσίες σημείωσαν ο άρρωστος Μπουκουβάλας και ο Μάλαρτζ για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε δεχτεί μια κλοτσιά στο πόδι.

Με σκοπό να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση, ο Ουζουνίδης έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 16:00, φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Απόλλωνα Λάρισας, στο γήπεδο των Δένδρων.

Βενγκέρ: "Θα ξεκουράσουμε παίκτες με ΟΣΦΠ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ότι η Άρσεναλ εξασφάλισε μαθηματικά τη συμμετοχή της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με το 2-0 επί της Σταντάρ Λιέγης στο "Emirates" το βράδυ της Τρίτης δεν αποτελεί και κάποια είδηση πρώτου μεγέθους, με δεδομένη την ποιότητα που διαθέτουν (και) φέτος τα "τρομερά μωρά" του Αρσέν Βενγκέρ.

Είδηση όμως είναι πως οι "κανονιέρηδες" συνεχίζουν και μετά τη φάση των ομίλων για 10η συνεχόμενη χρονιά, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μιλάει για σταθερότητα, αλλά και να αναφέρεται επίσης στη συνέντευξη Τύπου τόσο για το φινάλε με τον Ολυμπιακό όσο και για τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

"Ήταν πολύ καλό το πρώτο ημίχρονό μας, ήταν πολύ ενδιαφέρον αφού είχαμε διαρκή κίνηση με τη μπάλα. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε λίγο.

Εάν κοιτάξετε τα εννέα τελευταία παιχνίδια θα δείτε ότι είχαμε ένα πολύ καλό σερί όμως το Σάββατο με τη Σάντερλαντ δεν είχαμε το επίπεδο που επιθυμούσαμε.

Το ματς αυτό (ήττα με 1-0, πρώτη μετά από 13 ματς) είναι ακόμα στο μυαλό των παικτών αφού δεν ξεχνάς ποτέ μία απογοήτευση. Ήταν σημαντική η νίκη με τη Σταντάρ για να προετοιμάσεις καλά το παιχνίδι με την Τσέλσι την Κυριακή.

Είμαι χαρούμενος για την παρουσία μας για 10 σερί σεζόν στη νοκ-άουτ φάση γιατί δεν είναι εύκολο να είσαι τόσο σταθερός. Πρέπει να πω ότι σε αυτό τον όμιλο ήμασταν φαβορί και απλά κάναμε το καθήκον μας.

Εάν βάλουμε μαζί τα 10 χρόνια μπορεί κάποιος να μιλήσει για συνέπεια", τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος υπενθύμισε πως τώρα ξεκινάει για τους "κανονιέρηδες" μία άλλη διοργάνωση.

"Υπάρχουν δύο διοργανώσεις μέσα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η μία είναι το πρωτάθλημα και η άλλη το Κύπελλο. Φεύγουμε τώρα από τους αγώνες πρωταθήματος και πάμε σε αυτούς του Κυπέλλου, και αυτό σημαίνει πως η ψυχολογία είναι διαφορετική αφού πάμε σε μία περίοδο όπου το κάθε λεπτό είναι σημαντικό.

Έχουμε το αβαντάζ του δεύτερου αγώνα στην έδρα μας, οπότε ας περιμένουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δυναμώσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας".

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ξεκουράσει παίκτες στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Βενγκέρ αποκάλυψε ότι προτίθεται να το κάνει, ενώ μίλησε και για τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

"Νομίζω ότι όταν εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα μίας άλλης ομάδας είσαι σε άσχημη θέση. Έκαναν καλή δουλειά με τη Ντέμπρετσεν, όμως η Φιορεντίνα έπαιζε εντός με τη Λιόν και είχαν πλεονέκτημα από τη στιγμή που είναι σε καλή φόρμα και είχαν την ευκαιρία να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Θεωρούσα δύσκολο να περάσει η Λίβερπουλ, εκτός αν δεν νικούσε η Φιορεντίνα τη Λιόν. Αυτό που κόστισε στη Λίβερπουλ είναι ότι έχασαν εντός έδρας από τη Λιόν στο τελευταίο λεπτό. Αν είχαν πάρει την ισοπαλία θα είχαν τώρα έναν βαθμό παραπάνω και η Λιόν θα είχε δύο λιγότερους.

Στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να χάσεις ματς στην έδρα σου. Δεν ήθελα να μείνει εκτός η Λίβερπουλ. Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάς τις δικές σου εμφανίσεις αφού ακόμα και αν η Λίβερπουλ μείνει έξω, κάποιος άλλος ισχυρός θα περάσει".

Ντάνι Αλβες: «Ο Τσάβι έρχεται από το μέλλον»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπαρτσελόνα απέδειξε κόντρα στην Ιντερ, ότι αν της βγει το παιχνίδι, δεν έχει αντίπαλο, ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Καταλανοί, που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη με τους «νερατζούρι» για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης, έπαιξαν εκπληκτικό -ανά διαστήματα- ποδόσφαιρο και χάρη στους κινητήριους μοχλούς τους, Τσάβι και Ινιέστα έκαναν ό,τι ήθελαν και το 2-0 θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο σε έκταση.

Το εγκώμιο του Τσάβι, έπλεξε ο Ντάνι Αλβες. Ο αριστερός φουλ μπακ της Μπαρτσελόνα αναφερόμενος στον Καταλανό μέσο, είπε: «Ολοι μας ζούμε στο παρόν, όμως ο Τσάβι κατοικεί στο μέλλον. Ετσι είναι και το παιχνίδι του. Πίστευα και πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι για τους έξυπνους βραχύσωμους σαν κι εμένα, τον Πέδρο, τον Τσάβι και τον Ινιέστα. Αποδείξαμε απόψε ότι οι μικροί το δέμας μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα».

«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, ενώ η Ιντερ δεν έκανε ουσιαστικά καμιά αξιόλογη φάση. Κυριαρχήσαμε απόλυτα σε όλο το ματς και αξίζαμε να νικήσουμε με περισσότερα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε την Μπάρτσα που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Δεν μας επηρέασαν οι απουσίες και αυτή η νίκη μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Ελλάδα: Σταθερά στην 13η θέση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ελλάδα εδραιώθηκε πλέον στην 13η θέση της βαθμολογίας της UEFA μετά την ισοπαλία που απέσπασε ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία από την Άλκμααρ.

πό τη στιγμή που θα παραμείνει σε αυτή την θέση η χώρα μας, τότε την περίοδο 2011-2012, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα όμως η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά καθώς η Ελβετία που είναι στην 12η θέση θα χάσει πιθανότατα την Ζυρίχη που είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μείνει με την Βασιλεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα τερμάτισε πέρυσι στην 12η θέση αλλά φέτος ξεκίνησε από την 15η καθώς προσμετράται η βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας και σε σχέση με πέρυσι αφαιρέθηκε αυτή της σεζόν 2004/05.

Πιο αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Αγγλία 72.428 (6/7)

2. Ισπανία 70.186 (7/7)

3. Ιταλία 57.481 (7/7)

4. Γερμανία 54.040 (6/6)

5. Γαλλία 46.240 (5/6)

6. Ρωσία 40.958 (2/6)

7. Ουκρανία 39.150 (2/5)

8. Ρουμανία 38.491 (5/6)

9. Ολλανδία 33.880 (5/6)

10. Πορτογαλία 33.462 (4/6)

11. Τουρκία 32.450 (3/5)

12. Ελβετία 28.125 (2/4)

13. Ελλάδα 27.299 (3/5)

14. Δανία 26.550 (1/5)

15. Σκωτία 25.291 (2/6)

16. Βέλγιο 23.700 (3/5)

17. Τσεχία 21.775 (2/5)

18. Βουλγαρία 21.500 (2/4)

19. Ισραήλ 18.125 (2/4)

20. Αυστρία 17.575 (4/4)

Μουντιάλ και αντίο!

rexag.jpgMια είδηση που δεν θα ευχαριστήσει και πολλούς Ελληνες προανήγγειλε ο Οτο Ρεχάγκελ σε συνέντευξη που έδωσε σε αγγλικό περιοδικό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ότι μετά το Μουντιάλ θα αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα και για αυτό θέλει την καλύτερη δυνατή πορεία στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.



Μιλώντας στο περιοδικό «World Soccer» ο Γερμανός προπονητής επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να φύγει: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Σε ένα τέτοιο τουρνουά χρειάζεται και τύχη. Μακάρι να την έχουμε για να πετύχουμε και κάτι καλό, ώστε να μπορώ να αποχωρήσω ευτυχισμένος μετά το Μουντιάλ. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Θέλουν νέα συνέχεια...

arano.jpgΤο παιχνίδι της Τούμπας αποτελεί παρελθόν για ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία στον Άρη και πλέον άπαντες θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανιώνιο.

Η ήττα από τον «συμπολίτη» πέρασε στην ...ιστορία για τους παίκτες του Άρη, ενώ ο τεχνικός των «κιτρίνων» Έκτορ Κούπερ προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Superleague.
Η αρχή γίνεται στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Πανιώνιο, όπου ο Άρης θα παλέψει με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο ματς κόντρα στους «κυανέρυθρους» δεν θα συμμετάσχει ο Μεχντί Ναφτί, ο οποίος έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει, ενώ αμφίβολος είναι και ο Κρίστι Βανγκέλι, αφού δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό του.

Κατά τα άλλα, ο Κάρλος Αράνο θα απουσιάσει από το ματς απέναντι στον Λεβαδειακό σε ματς που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, αφού ο Κούπερ θεώρησε προτιμότερο ο Αργεντινός να απουσίασει από το συγκεκριμένο εκτός έδρας παιχνίδι, προκειμένου να τον έχει έτοιμο στα άλλα δύο που ακολουθούν με Τρίπολη και Ολυμπιακό. g

Ασταμάτητοι οι Λέικερς


Αρτεστ και Μπράιαντ σκόραραν συνολικά 51 πόντους εις βάρος των Νικς Ο Κόμπι Μπράιαντ πέτυχε 34 πόντους και οι Λέικερς πανηγύρισαν την 4η συνεχή νίκη τους επικρατώντας με 100-90 των Νικς. Στη μάχη του Λος Aντζελες ο Πάου Γκαζόλ πρόσθεσε άλλους 11 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ ο Ρον Aρτεστ είχε 17 πόντους, όσους και ο Μπάινουμ που είχε και οκτώ ριμπάουντ. Από τη Νέα Υόρκη προσπάθησαν περισσότερο οι Νέιτ Ρόμπινσον και Ουίλσον Τσάντλερ που πέτυχαν από 15 πόντους.

Στο Ντάλας, ο Έλις πέτυχε 13 από τους συνολικά 37 πόντους του (ρεκόρ σεζόν) στην 4η περίοδο και οι Ουόριορς επικράτησαν των Μάβερικς με 111-103. Σημαντική και η βοήθεια από τον Κάρι, ο οποίος πέτυχε 11 από τους συνολικά 18 πόντους του στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Τορόντο-Ιντιάνα 123-112
Ουάσινγκτον-Φιλαδέλφεια 108-107
Ντάλας-Γκόλντεν Στέιτ 103-111
Ντένβερ-Νιού Τζέρσεϊ 101-87
Γιούτα-Οκλαχόμα 94-104
ΛΑ Λέικερς-Νέα Υόρκη 100-90

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
===========
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 10-4
Τορόντο 7-8
Φιλαδέλφεια 5-9
Νέα Υόρκη 3-11
Νιου Τζέρσεϊ 0-14

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 10-4
Μιλγουόκι 8-4
Σικάγο 6-7
Ιντιάνα 5-7
Ντιτρόιτ 5-9

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ατλάντα 11-3
Ορλάντο 11-3
Μαϊάμι 8-5
Σάρλοτ 4-9
Ουάσινγκτον 4-9

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Πόρτλαντ 11-5
Ντένβερ 10-4
Οκλαχόμα 8-7
Γιούτα 7-7
Μινεσότα 1-13

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Φοίνιξ 11-3
ΛΑ Λέικερς 11-3
ΛΑ Κλίπερς 6-9
Σακραμέντο 5-8
Γκόλντεν Στέιτ 5-8


ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 10-4
Χιούστον 8-6
Σαν Αντόνιο 6-6
Νέα Ορλεάνη 6-9
Μέμφις 5-9

Κριμα..........................

Μεγάλη στεναχώρια προκάλεσε στους φιλάθλους του γυναικείου μπάσκετ η είδηση της λύσης της συνεργασίας της 27χρονης σέρβας πλέι μέικερ Μίλιτσα Ντάμποβιτς με την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου

Ειπε...............

"Στο πρώτο ήμουν σωστός. Ελπίζω να βγει και το δεύτερο".

Ζίκο

(...όταν του υπενθύμισαν τις δηλώσεις του για ισοπαλία με Αλκμααρ και νίκη με Παναθηναϊκό)

Ψιθυροι......................

  • Με το που βγήκε ο Χενκ Τεν Κάτε στον περιβάλλοντα χώρο του αγωνιστικού χώρου για να μιλήσει στην ολλανδική τηλεόραση αποδοκιμάστηκε άγρια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο γήπεδο της Αλκμααρ
  • Περίπου 1000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρίσκονται μισή ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας με την Αλκμααρ έξω από γήπεδο!
  • Οι… κακές γλώσσες λένε πως ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έχει… δαγκώσει τη λαμαρίνα με την αοιδό Σάσα Μπάστα και που τον χάνεις που τον βρίσκεις στις "Μάσκες" ξημεροβραδιάζεται, όπου τραγουδάει η εκρηκτική ξανθιά...

Φωτο Ημέρας

Δεν ξέρουμε αν είναι η πιο φανατική, σίγουρα όμως είναι η πιο όμορφη φίλαθλος της Σαουθάμπτον. Η Λούσι Πίντερ.

Αθλητικός Τύπος 25/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport