Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Παραμιλούν-οβιτς!!

Τα δύο πρώτα γκολ του Λούκα Μιλούνοβιτς στη Σούπερ Λίγκ έκαναν τον Πανιώνιο να… παραμιλάει και χάρισαν στον Πλατανιά σπουδαίο τρίποντο με 3-0 (ο Τόρες το τρίτο γκολ). Με 10 οι «κυανέρυθροι» απ’ το 59’

Παραμιλούν-οβιτς
Σε… φρούριο φαίνεται πως μετατρέπει το γήπεδο των Περιβολίων ο Πλατανιάς, που επιβλήθηκε 3-0 του Πανιωνίου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στην ενδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς.

Δύο γκολ του Λούκα Μιλούνοβιτς- που μαζί με τον Τσουράκη ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ματς- και ένα του Τόρες, αλλά και σωρό χαμένων ευκαιριών, οι Χανιώτες πήραν το πολυπόθητο τρίποντο, που τους ανέβασε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη ο Πανιώνιος είχε δύο δοκάρια με τους Κολοβό και Μπουμάλ, όμως δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι, με την αποβολή του Οικονόμους το 59’ να ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο στον Πλατανιά. Έτσι συνεχίζει κάτω απ’ την επικίνδυνη ζώνη με 15 βαθμούς.

Το ματς:


Η ανάγκη για βαθμούς ήταν μεγάλη, με τον Πανιώνιο να θέλει να αποδράσει απ’ την επικίνδυνη ζώνη και τον Πλατανιά να μεγαλώσει τη διαφορά του απ’ αυτήν. Οι δύο ομάδες μπήκαν σαν «δαιμονισμένες» ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα τους φέρει πιο κοντά στο πολυπόθητο τρίποντο, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη.

Με τρεις ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος προσπάθησε να προηγηθεί, όμως ο Πλατανιάς -με τον Τσουράκη να πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φάσεις του πρώτου μισού- κατάφερε γρήγορα να αντιστρέψει την εικόνα.

inner

Οι Χανιώτες πήραν τα πάνω τους και με έξι ευκαιρίες μέχρι το 40’ -με τους Τσουράκη και Τόρες να δημιουργούν τις σημαντικότερες- αποσυντόνισαν εντελώς τον Πανιώνιο, που κατάφερε να πλησιάσει ξανά με αξιώσεις την εστία του Ολιμπά στο 44’ με εκτελέσεις φάουλ των Ιμπαγάσα και Μπουμάλ.

Οι «κυανέρυθροι» έχασαν φοβερή ευκαιρία να πάρουν τα ηνία στο ματς στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κολοβό να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Ολιμπά στο 49’.

inner

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο όμως οι ισορροπίες άλλαξαν δραστικά . Ο Πλατανιάς άνοιξε το σκορ στο 55’ με το πρώτο γκολ του Μιλούνοβιτς στη Σούπερ Λίγκα, με πλασέ μετά από ασίστ του Τόρες, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε με δέκα παίκτες τέσσερα λεπτά αργότερα, λόγω αποβολής του Οικονόμου.

Το δεύτερο γκολ του Μιλούνοβιτς -με την μπάλα να καταλήγει σ’ αυτόν μετά από σου του Γουνδουλάκη που απομάκρυνε ο Γιαννακόπουλος- έδωσε σαφές προβάδισμα στον Πλατανιά, όμως ο Πανιώνιος είχε τρομερή ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 79’ ο Μπουμάλ βρέθηκε μόνος του μπροστά στην εστία του Ολιμπά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Την τελική… πινελιά στη νίκη του Πλατανιά έβαλε το Τόρες με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δημήτρη, που ολοκλήρωσε την καταιγιστική παρουσία της ομάδας του Χριστόπουλου.

Οι συνθέσεις:


Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπα, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τέτε, Αγκιλέρα, Μπεριάν (67’ Γουνδουλάκης), Τσουράκης (85’ Μαχαμάτ) , Μιλούνοβιτς, Τόρες

Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Φιγκέριρα, Ναζλίδης, Μενδρινός, Ζαραδούκας

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μητρόπουλος, Σιώπης (58’ Κόρμπος), Ιμπαγάσα (74’ Μπούζας), Μπουμάλ, Κολοβός (65’ Πάνος), Γιάννου

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, , Γκέζος, Μασούρας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραβοκατάπιε η Σίτι!!!

Στο… λαιμό της Μαν. Σίτι έκατσε η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» άφησαν με τη γλύκα την ομάδα του Πελεγκρίνι (1-1) κι επέτρεψαν στην Τσέλσι (2-0 τη Νιούκαστλ) να μείνει μόνη της στην κορυφή της Premier League

Στραβοκατάπιε η Σίτι!
Λίγες μέρες κράτησε μονάχα η συγκατοίκηση στο ρετιρέ της Premier League!

Παρόλο που φάνηκε να λυτρώνεται στο «Γκούντισον Παρκ», η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο απ’ την ισοπαλία (1-1), με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το γκολ του Φερναντίνιο στο 74’ έμοιαζε με το «κλειδί» ενός ακόμα διπλού για τους «πολίτες», ωστόσο ο Νέισμιθ είχε το… αντικλείδι και απαντώντας τέσσερα λεπτά αργότερα, χάρισε στα «ζαχαρωτά» τον πρώτο τους πόντο έπειτα από τέσσερις σερί ήττες.



Επέτρεψε, έτσι, στον Ζοσέ Μουρίνιο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Διότι η Τσέλσι δεν φάνηκε ακατάδεκτη στο δώρο και ανακτώντας τη σοβαρότητά της καθάρισε 2-0 τη Νιούκαστλ. Το γκολ του Όσκαρ απλοποίησε την κατάσταση για τους «μπλε» και το 15ο του Ντιέγκο Κόστα σφράγισε τη νίκη με την οποία απαλλάχθηκαν απ’ την παρέα στην πρώτη θέση.



Την ίδια ώρα όμως που η Τσέλσι έπαιρνε αέρα δυο πόντων, η Γουέστ Χαμ ξεφούσκωνε ακόμα περισσότερο. Παρόλο που προηγήθηκαν στη δυνατή έδρα της Σουόνσι με γκολ του Κάρολ, τα «σφυριά» σκόραραν και στη… λάθος εστία (με τον Νομπλ) κι έχασαν ακόμα περισσότερο έδαφος (1-1) στη μάχη της Ευρώπης.

Όσο για τη μάχη της ουράς, αποδείχθηκε υπόθεση των γηπεδούχων σήμερα. Διότι η αποκάλυψη της φετινής Premier League, Σάιντο Μπεραχίνο, έδωσε νίκη-χρυσάφι στη Γουέστ Μπρομ επί της Χαλ (1-0), την ώρα που η Μπέρνλι πανηγύριζε το ίδιο έξαλλα την επικράτησή της επί της ΚΠΡ (2-1). Ακόμα μεγαλύτερη, δε, ήταν η ανάσα που πήρε η Λέστερ, λυγίζοντας 1-0 τη ντεφορμέ Άστον Βίλα και ξεκολλώντας έπειτα από καιρό από τον πάτο.



Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 10/1

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ 0-1
(9’ Μάρκοβιτς)

Μπέρνλι-ΚΠΡ 2-1
(12’ Άρφιλντ, 37’ Ινγκς - 33’ πεν. Όστιν)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 2-0
(43’ Όσκαρ, 59’ Κόστα)

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(78’ Νέισμιθ - 74’ Φερναντίνιο)

Λέστερ-Άστον Βίλα 1-0
(45’+1’ Κοντσέσκι)

Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 1-1
(74’ αυτ. Νομπλ - 43’ Κάρολ)

Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-0
(78’ Μπεραχίνο)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 11/1

Άρσεναλ-Στόουκ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 10/1 (17:00)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Στόουκ
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι-Τσέλσι
Τότεναμ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή, 18/1

Γουέστ Χαμ-Χαλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 19/1

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν Ρεάλ!! (video)

Ύστερα από τρεις σερί ήττες (σε φιλικό και επίσημο επίπεδο), η Ρεάλ Μαδρίτης… επέστρεψε, επικρατώντας άνετα 3-0 της Εσπανιόλ και περιμένοντας το τι θα γίνει στο Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα.

Σαν Ρεάλ (video)
Το παραμικρό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε απέναντι στην Εσπανιόλ η Ρεάλ Μαδρίτης. Η βασίλισσα επικράτησε 3-0 των Καταλανών και ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς από Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που αγωνίζονται μεταξύ τους το βράδυ της Κυριακής, ενώ φυσικά έχει και παιχνίδι λιγότερο (εκκρεμεί αυτό με Σεβίλλη).

Είναι αλήθεια πως οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειχναν σε μια μίνι κρίση τελευταία, μετά τη φιλική ήττα από την Μίλαν (4-2), αυτή από την Βαλένθια (2-1) κι εκείνη απ' τους ροχιμπλάνκος για το Κύπελλο (2-0), ωστόσο σήμερα έδειξαν πως ξεπερνούν το σοκ και είναι έτοιμοι να χτίσουν νέο σερί.

Στο 12' ο Χάμες άνοιξε το σκορ μετά από όμορφη ασίστ του Κριστιάνο, ενώ στο 28' η αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μπέιλ έδωσε μεγαλύτερο αέρα στους γηπεδούχους. Έστω κι αν ο Κοεντράο αποβλήθηκε στο 53', οι φιλοξενούμενοι επ' ουδενί δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ο Νάτσο στο 76' διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινό σουτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπέιλ δέχθηκε μια μίνι... γιούχα σε μια αντεπίθεση της Ρεάλ όπου δεν έδωσε πάσα στον Κριστιάνο προκειμένου να σκοράρει προ κενής εστίας, αλλά προτίμησε να τελειώσει -ανεπιτυχώς- τη φάση μόνος του.



James Rodriguez Goal - Real Madrid 1-0 Espanyol... από footballdailytv



Gareth Bale Amazing Free-kick Goal - Real... από footballdailytv



Nacho Gooal - Real Madrid 3-0 Espanyol - 10-01... από footballdailytv

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 09/01

Λεβάντε-Λα Κορούνια 0-0

Σάββατο 10/01

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 3-0
(12' Χάμες, 28' Μπέιλ, 76' Νάτσο)

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ (19:00)
Θέλτα-Βαλένθια (21:00)
Εϊμπάρ-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 11/01

Αλμερία-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Έλτσε (18:00)
Γρανάδα-Σοσιεδάδ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 12/01

Ράγιο Βαγεκάνο-Κορδόβα (21:45)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παρασκευή 16/01

Κόρδοβα-Εϊμπάρ (21:45)

Σάββατο 17/01

Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο (17:00)
Βαλένθια-Αλμερία (19:00)
Βιγιαρεάλ-Μπιλμπάο (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 18/01

Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης (13:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γρανάδα (18:00)
Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα (20:00)
Έλτσε-Λεβάντε (22:00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα στο δάχτυλο ο Κουρτουά!!

Περισσότερο για να προστατευθεί και όχι επειδή αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, κάθισε στον πάγκο της Τσέλσι στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, ο Τιμπό Κουρτουά.
Ο Βέλγος τερματοφύλακας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο χέρι στο ζέσταμα που έκανε με τον Πετρ Τσεχ και τον προπονητή τερματοφυλάκων των «μπλε», με αποτέλεσμα να μην πάρει φανέλα βασικού από τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, το πρόβλημα του Κουρτουά δεν είναι σοβαρό, απλά προτιμήθηκε ο Τσεχ που βρισκόταν σε καλύτερη και πιο σίγουρη κατάσταση και είχε αγωνιστεί πρόσφατα και στη νίκη (3-0) Κυπέλλου επί της Γουότφορντ.
*Πηγή: england365.gr*

Η Ντέρμπι πήρε το… ντέρμπι!!

Η Ντέρμπι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο... ντέρμπι κορυφής με την Ίπσουιτς, επικρατώντας με σκορ 1-0 μέσα στο «Πόρτμαν Ρόουντ»!
Το γκολ του Κρις Μάρτιν (ο οποίος έφτασε τα 15 στη φετινή Τσάμπιονσιπ) στο 57ο λεπτό ήταν αυτό που έκρινε το ματς και χάρισε στους φιλοξενούμενους το σπουδαίο «τρίποντο».
Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν, που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιούστας στο φινάλε, έφτασε τους 48 βαθμούς και έπιασε στην κορυφή-με παιχνίδι περισσότερο όμως-την Μπόρνμουθ, την ώρα που οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στην 3η θέση (47 β.).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:
Ιπσουιτς – Ντέρμπι Κάουντι 0-1
Μπλάκπουλ – Μίλγουολ (17:00)
Μπόλτον – Λιντς
Κάρντιφ – Φούλαμ
Μπρέντφορντ – Ρόδεραμ
Τσάρλτον – Μπράιτον
Χάντερσφιλντ – Γουότφορντ
Ρέντινγκ – Μίντλεσμπρο
Νότιγχαμ Φόρεστ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μπόρνμουθ – Νόριτς
Μπέρμιγχαμ – Γουίγκαν
Μπλάκμπερν – Γουλβς (11/1)
*Πηγή: england365.gr*

«Τώρα κοιτάμε μόνο το πρωτάθλημα»

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Σαρλ Ιτάνζ, μίλησε στην κάμερα της Nova, για τον αποκλεισμό, από το κύπελλο, για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και για την φετινή απόδοση.
Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο:
«Δεν πήραμε την πρόκριση. Δεν κερδίσαμε, αποκλειστήκαμε και τώρα έχουν υποχρέωση να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι για το πρωτάθλημα. Δεν νομίζω να μας επηρεάσει ο αποκλεισμός. Εχουμε την στήριξη του προπονητή και τις διοίκησης και τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην ομάδα έχουν την θέληση να πετύχουν πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους γίνεται».
Για την απόδοσή του:
«Φέτος είναι περίεργη η σεζόν για μένα γιατί είναι η πρώτη φορά που μετά από σχεδόν 12 χρόνια που είχα τόσο καιρό να παίξω. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, με βοηθάει το γεγονός πως έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και η σχέση με τον προπονητή είναι πολύ καλή. Οι παίκτες που δεν αγωνίζονται νιώθουν καλά και εγώ είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εχω φτάσει σε μια ηλικία που δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου, σκέφτομαι τους υπόλοιπους. Δεν μου αρέσει να μιλάω για μένα, θέλω να συνεχίσουμε έτσι».
Για το ματς με τον Αστέρα:
«Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που ήρθα εγώ στην Ελλάδα. Έχει κάνει βήματα προόδου, παίζει και στην Ευρώπη τώρα. Είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Εμείς πρέπει να πάμε εκεί με στόχους και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ!!

Όπως σε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έτσι και σήμερα (10/1), η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση του «Δικεφάλου» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά:
#3 νίκες και μια ισοπαλία έχει ο ΠΑΟΚ στα έξι τελευταία εντός και εκτός έδρας παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο εκτός έδρας ματς της σεζόν 2012-13 που ήταν για τα play off επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Αθανασιάδη και Κατσουράνη. Στα εντός έδρας επικράτησε με 1-0 την σεχόν 2012-13 με γκολ του Ολίσε, ενώ στο ματς της Τούμπας για την σεζόν 2013-14 επικράτησε 2-0 με τα γκολ του Βίτορ.
#3 αναμετρήσεις έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες Ιανουάριο, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 1-0 στην Τούμπα στις 16 Ιανουαρίου 2010 με γκολ του Βασίλη Κουτσιανικούλη, αλλά και στις 9 Ιανουαρίου 2011 με γκολ τουΔημήτρη Σαλπιγγίδη. Στις 19 Ιανουαρίου 2013 έγινε μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να επικρατεί 1-0 με γκολ του Σίμο Ναβάρο.
#8 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν διεξαχθεί στην Αρκαδία, με τον ΠΑΟΚ να “πληρώνει” την πρώτη χρονιά το άγνωστο του νεοφώτιστου Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας του “δικεφάλου”.
#2 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στις οκτώ επισκέψεις του εκεί, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα της Τρίπολης έχει τέσσερις νίκες. Μόλις σε ένα από τα επτά ματς δεν έχει σημειωθεί γκολ, ενώ η άλλη μεταξύ τους ισοπαλία είναι με 1-1.
#3 γκολ έχει σημειώσει κατά του Αστέρα Τρίπολης ο Κλάους Αθανασιάδης. Στη σχετική λίστα με τους σκόρερ των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων πρώτος είναι ο Εμανουέλ Περόνε με 5 τέρματα και ακολουθεί ο Αθανασιάδης με τον Τσέζαρεκ που έχουν από τρία.
infographics_asteras
*Πηγή: arenafm.gr*

Τον άφησε... άγαλμα ο Μπέιλ!! (video)

Σαν πραγματικός... αρτίστας ο Γκάρεθ Μπέιλ έστειλε συστημένη την μπάλα στα δίχτυα της Εσπανιόλ, εκτελώντας υποδειγματικά το μακρινό φάουλ κι αφήνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα... άγαλμα.

Τον άφησε... άγαλμα ο Μπέιλ (video)
Ούτε που το 'δε ο τερματοφύλακας της Εσπανιόλ! Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του, η Ρεάλ Μαδρίτης από νωρίς-νωρίς έκανε το 2-0 στο εν εξελίξει ματς των δύο ομάδων.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε η μεν, ούτε η δε!!

Στο 1-1 έμειναν Βέροια και Καλλονή, με τη «βασίλισσα του βορρά» να έχει δύο δοκάρια και να χάνει την ευκαιρία να «σκαρφαλώσει» εκ νέου στην πεντάδα της Σούπερ Λίγκας. Ξανά σκόρερ ο Καλτσάς.

Ούτε η μεν, ούτε η δε
Στη μέση έκατσε η… μπίλια στο παιχνίδι που άνοιξε την 11η (εξ’ αναβολής) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα σε Βέροια και Καλλονή.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, χάρη στα τέρματα των Καλτσά (όγδοο φετινό του) και Χουάνμα, με τους νησιώτες να μένουν όρθιοι παρά το ότι βρέθηκαν να χάνουν και να διατηρούνται στη μέση της βαθμολογίας.

Απ’ την άλλη, η βασίλισσα του βορρά -που είχε δύο δοκάρια- έχασε την ευκαιρία να ανέβει εκ νέου πέμπτη, ούσα πλέον στο -1 από τον Παναιτωλικό.

Το ματς:

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς. Μόλις στο 7’ δόθηκε μια «γεύση» για το τι θα ακολουθούσε, αλλά το σουτ του Μπατιόν σταμάτησε στο δοκάρι της Καλλονής. Ακόμα και έτσι η Βέροια δεν πτοήθηκε. Και δευτερόλεπτα αργότερα, οι νησιώτες έκαναν μοιραίο λάθος στο κέντρο, ο Μπεν έκλεψε την μπάλα, έβγαλε στο δεύτερο δοκάρι για τον Καλτσά κι αυτός άνοιξε το σκορ για τη Βέροια, πετυχαίνοντας το όγδοο φετινό του τέρμα.

inner

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μάσησαν. Κάθε άλλο που όντας πίσω στο σκορ… ξύπνησαν. Και μπορεί σε πρώτο χρόνο ο Καντιμοίρης να αρνήθηκε το γκολ στον Χουάνμα (με δύσκολη επέμβαση με τα πόδια), ωστόσο στο 16’ το παιχνίδι ήρθε ξανά στα ίσα. Όταν ο Ισπανός φορ της Καλλονής νίκησε τους πάντες και με ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, η βασίλισσα του βορρά είχε μια υπεροχή, αλλά είναι αλήθεια πως ο ρυθμός χάθηκε, με όλα κι όλα δύο προσπάθειες για γκολ (δίχως επιτυχία) των Μπεν, Μπαργκάν.

inner

Κι αν στο πρώτο μέρος η Βέροια μπήκε πιο δυναμικά, στην επανάληψη αυτό το έκανε η Καλλονή που θέλησε να απειλήσει με τον Καλτσά, δίχως να τα καταφέρει. Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι γηπεδούχοι όλο και ανακτούσαν τα ηνία του ματς. Και έκλειναν την Καλλονή στα καρέ της. Αλλά τη μία είδαν τον Χογκ να βγάζει το… ασύλληπτο (σε δυνατό γυριστό σουτ του Μπεν), την άλλη είδαν την τύχη να τους γυρνάει εκ νέου την πλάτη σε δεύτερο δοκάρι στο ματς, έπειτα από σουτ του Καλτσά!

Οι δύο ομάδες έκαναν τις αλλαγές τους, με τους προπονητές να θέλουν να αλλάξουν την μοίρα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μαντζουράκη, πάντως, είχαν κλείσει κάθε διάδρομο. Και δεν επέτρεπαν στη Βέροια να απειλήσει στο τελευταίο 20λεπτο και να «κλέψει» τη νίκη. Και στη μοναδική φάση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, ο Καλτσάς έκανε… μοιραίο κοντρόλ και αντί να εκτελέσει στο τετ-α-τετ τον Χογκ, έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα πόδια του και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν (63’ Άρτσε), Παυλίδης (73’ Κάμπορα) Βεργώνης, Μπαργκάν, Καλτσάς, Μπεν

Καλλονή: Χογκ, Αντέτζο, Χωριανόπουλος (82’ Ναβάρο), Αναστασιάδης, Καλτσάς, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Βαλιός, Μίνγκας (73’ Καμαρά), Χουάνμα (84’ Μπαρέρα)*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει… φως η Λίβερπουλ!!

Απ’ το τούνελ που είχε μπει στο τέλος του 2013 αρχίζει να βγαίνει η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» δεν έλαμψαν στο «Stadium Of Light», αλλά λύγισαν τη Σάντερλαντ (1-0) και πλησίασαν τις θέσεις της Ευρώπης.

Βλέπει… φως η Λίβερπουλ
Σημεία… ζωής στην Premier League άρχισε να ξαναδίνει η Λίβερπουλ!

Οι «κόκκινοι» μετέτρεψαν σε παρένθεση την γκέλα με τη Λέστερ και περνώντας απ’ την έδρα της Σάντερλαντ (1-0) έφτασαν στην τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους.

Ένα γρήγορο γκολ του Μάρκοβιτς (αφότου κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε ψύχραιμα) επέτρεψε στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να ελέγξει το παιχνίδι. Παρόλο που έχασε, δε, με τραυματισμό τον Τζέραρντ (σ.σ. αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο), κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας αποβολής του Μπρίντκατ στο 49’.

Βέβαια αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα τη Σάντερλαντ, που πίεσε και με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Τζόνσον στο 51’, απείλησε σοβαρά με την ισοφάριση. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη κι έτσι η Λίβερπουλ κράτησε ως το τέλος το διπλό που τη φέρνει κοντά στις θέσεις της Ευρώπης -να περιμένει απώλειες των υπολοίπων για να μπει ακόμα πιο δυνατά στο χορό.




Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 10/1

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ 0-1
(9’ Μάρκοβιτς)

Μπέρνλι-ΚΠΡ
Τσέλσι-Νιούκαστλ
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Λέστερ-Άστον Βίλα
Σουόνσι-Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ-Χαλ
Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 11/1

Άρσεναλ-Στόουκ Σίτι (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 10/1 (17:00)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ
Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Στόουκ
ΚΠΡ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι-Τσέλσι
Τότεναμ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή, 18/1

Γουέστ Χαμ-Χαλ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 19/1

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το… μισό πρωτάθλημα και το «μήνυμα»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την τελευταία αγωνιστική του α΄γύρου κι ειδικά την αποστολή του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Το… μισό πρωτάθλημα και το «μήνυμα»
• Δεν χρειάζεσαι να είσαι κι ειδικός για να πεις ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι ένα από τα δυσκολότερά του στον α΄γύρο, που μόλις ολοκληρώνεται.

• Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα, αφού πλάκα πλάκα μπορεί να πρόκειται για άτυπο τίτλο, όμως όλοι ξέρουμε ότι εννιά φορές στις δέκα στην Ελλάδα αυτή η ομάδα παίρνει και στο τέλος το πρωτάθλημα. Όμως, για να το κάνει πρέπει να κερδίσει στην Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει στην Τρίπολη. Γιατί π.χ. με ισοπαλία του Ολυμπιακού και ήττα του ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν ι ο ΠΑΟΚ έχει τη νίκη στο μεταξύ τους ματς.

• Εξίσου σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός στις δύσκολες έδρες του φετινού πρωταθλήματος τα βρήκε πολύ σκούρα. Στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός έχασε. Στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας είναι αήττητος, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία, παίζοντας σε όλο το β΄ημίχρονο με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ενώ δεν κέρδισε ούτε στο Αγρίνιο, εκεί δηλαδή απ΄όπου πέρασαν νικηφόρα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός πάει στην Ξάνθη, που επίσης είναι αήττητη στο γήπεδό της. Βέβαια, η αμέσως προηγούμενη επίσκεψή του σε αήττητη έδρα ήταν…αέρας, το 5-0 επί της Καλλονής. Για να δούμε, δηλαδή, μήπως άλλαξε το πράγμα και γύρισε ο τροχός, αφού είχαν προηγηθεί και τα διπλά σε Κέρκυρα και Λιβαδειά.

• Η ομάδα, συνήθως με τεράστια ζόρια, προέρχεται από έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έχει κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες-τέτοια σερί τα άλλα χρόνια ήταν πολύ συνηθισμένα κι έδιναν τους τίτλους-και μία νίκη στην Ξάνθη θα ήταν ένα «μήνυμα» ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ, δυνατός κι ότι όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να φτύσει αίμα.

• Σε αγωνιστικό επίπεδο, το πρώτο που πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός είναι το ασφυκτικό πρεσάρισμα που κάνει η Ξάνθη από το κέντρο και πάνω σε κάποια διαστήματα των αγώνων-και πάντα στο ξεκίνημα. Ο δε Λουτσέσκου δείχνει ξύπνιο παιδί. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι σε ένα παιχνίδι είχε κάνει μία αλλαγή στο ημίχρονο με τους ακραίους μπακ, κάτι που δύσκολα κάνει προπονητής.

• Έχει βρει στο μυαλό του ο Ρουμάνος μία ενδεκάδα και βάζει την ίδια κάθε φορά, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ίσα ίσα για να κρατάει κάποιους βασικούς πιο φρέσκους και κάποιους αναπληρωματικούς πιο ζεστούς. Ο Σολτάνι βρίσκει καλά κάθετα τον Καπετάνο κι ο Κλέιτον στην ημέρα του πράγματι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

• Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός και στα έξι τελευταία παιχνίδια του που άνοιξε το σκορ στην Ξάνθη, εύκολα η, δύσκολα, κέρδισε. Ενώ στα δύο τελευταία στα οποία έφαγε αυτός πρώτος γκολ, έχασε και στα δύο, 0-1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έβαλαν φωτιά στη μπουτίκ του ΠΑΟΚ!!

Άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία και κατάφεραν να ρίξουν πυρσό στη μπουτίκ του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!  
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο κατάστημα που στεγάζεται στο «Κόκκινο κτίριο», άγνωστοι με κουκούλες επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά στη μπουτίκ του «δικεφάλου του βορρά».
Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές, αφού οι δράστες δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κατάστημα, ωστόσο, η φωτιά προκάλεσε φθορές.
Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και προσπαθεί να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπαίτιους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ψύχωση με τον ΠΑΟΚ!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ψύχωση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και πως τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μαρινάκη μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για τους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη.
Δεν είναι μεμπτό αυτό που γίνεται στις μεταγραφές μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού… Άλλα είναι τα παράτυπα και τα παράξενα, τα οποία τα αφήνουμε για το τέλος…
Δεν είναι μεμπτό λοιπόν να ειρωνεύεται ο πρόεδρος του  Ολυμπιακού τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (που κέρδισε 1-2 ή 1-3 στο Καραϊσκάκη) στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας (ναι αυτού που είπαμε ότι πρέπει να στηριχθεί με νύχια και με δόντια στα πρώτα παιχνίδια για να μην στραφεί ο κόσμος εναντίον των υπευθύνων της ομάδας για την αλλαγή προπονητή). Καλά έκανε και καλά τα είπε ο κ. Μαρινάκης, την δήλωση του οποίου λογικά την έχουν ΗΔΗ κρεμάσει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ για να την βλέπουν οι παίκτες της ομάδας…

Δεν είναι μεμπτό όλο το επικοινωνιακό σύστημα να στρέφεται κατά του ΠΑΟΚ και να τον βγάζει… ευνοημένο από ένα οφσάιντ (ΠΑΟΚ-Πανθρακικός) όπου η μπάλα πήγε στον Σαλπιγγίδη από αντίπαλο και από ένα οφσάιντ (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος) όπου ο επιθετικός του Πανιωνίου είναι πιο μπροστά από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ…  

Δεν είναι μεμπτό να «χώνεσαι» στο 50-60% των μεταγραφών που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ εδώ και ενάμισι χρόνο. Είναι κακό που ο Ολυμπιακός μπήκε… σφήνα για Πελέ, για Ολαϊτάν, για Νάτχο, για Λούκας, για Φορτούνη, για Μπεν, για τον Γάλλο Μολό (φυσικά και γι’ αυτόν…) για Μπλάνκο και πόσους ακόμη; Σε αυτή την υπόθεση του Αργεντινού πήγε μόνο και μόνο να χαλάσει την συμφωνία ΠΑΟΚ-Γουέστ Μπρομ για το πώς θα αμείβεται ο παίκτης στην διάρκεια του δανεισμού, προσφέροντας περισσότερα χρήματα χωρίς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τον παίκτη, αλλά μόνο και μόνο για να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Είναι κακό αυτό;

Πραγματικά το εννοούμε: Ούτε αυτό είναι μεμπτό και είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν παθαίνεις ψύχωση με τον πρωτοπόρο και  αντίπαλό σου που εκτός όλων των άλλων σε κέρδισε 1-2 ή 1-3 μέσα στην έδρα σου…      

Άλλα είναι τα θέματα…

Και πάμε στο κομμάτι, που ΚΑΘΟΛΟΥ άσχετο δεν είναι με όλα τα παραπάνω. Η πρόβλεψή μας για τους ορισμούς διαιτητών αυτής της αγωνιστικής, δεν μπορούσε να πέσει έξω. Το έχουμε ξαναγράψει…  Υπάρχει ένας συγκεκριμένος κύκλος διαιτητών, που παίζουν και θα παίξουν στοχευμένα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Αυτά είναι τα πιο κρίσιμα ματς και φυσικά τα μεταξύ τους ντέρμπι…
Η ΚΕΔ με τον πρόεδρό της Γκιρτζίκη (τον Σαρρή νο2) και τους Ζωγράφο-Μπέγκο-Αμυγδαλή παρά το ότι ξέρει πώς ξεφτιλίζεται, παρά το ότι γνωρίζουν πώς τους έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα, συνεχίζουν με τους σημαδεμένους ορισμούς, μια και έχουν μπει στο… λούκι και δεν μπορούν να βγουν!!
Έχουν στην λίστα: Καλογερόπουλο, Αρετόπουλο, Βοσκάκη, Αρετόπουλο, Μάνταλο, Παππά, Δημητρόπουλο και φυσικά τον Σπάθα μέχρι που τους εξέθεσε και τους κάνουν rotation στα κρίσιμα ματς… Και όλως τυχαίως, όλα τα λάθη τους (άμεσα ή έμμεσα) είναι υπέρ του Ολυμπιακού…

Και αναρωτιέται κανείς;
Πώς είναι δυνατόν, λίγο μετά το «φάγωμα» του Χιου Ντάλλας (κρατημένα τα έχουμε τα στημένα ερυθρόλευκα κείμενα κατά του Σκοτσέζου, αλλά και τις αβάντες στην ΚΕΔ από τον κυρ Σάββα που τους ξεμπρόστιασαν) και αφού «άναψε» η μάχη για το πρωτάθλημα, τα πιο δύσκολα ματς που κρίνουν τις πρώτες θέσεις, να τα παίζουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι:

Ξάνθη-ΠΑΟΚ: Καλογερόπουλος, Αστέρας-ΠΑΟΚ: Καλογερόπουλος, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Καλογερόπουλος, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός: Καλογερόπουλος.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Αρετόπουλος, Γιάννινα-ΠΑΟ: Αρετόπουλος, Πλατανιάς-ΠΑΟ: Αρετόπουλος.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Παππάς, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Παππάς.

Ξάνθη-Παναθηναϊκός: Μάνταλος, Ολυμπιακός-ΠΑΣ: Μάνταλος.

Κέρκυρα-Ολυμπιακός: Δημητρόπουλος, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ: Δημητρόπουλος, Κέρκυρα-ΠΑΟΚ: Δημητρόπουλος.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός: Βοσκάκης, ΠΑΣ-ΠΑΟΚ: Βοσκάκης, Ξάνθη-Ολυμπιακος: Βοσκάκης.

Άλλοι διαιτητές δεν υπάρχουν;

Πώς είναι δυνατόν οι πιο έμπειροι Έλληνες διεθνείς διαιτητές (Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Τριτσώνης) να είναι ΜΟΝΙΜΑ εκτός σημαντικών αγώνων;

Τι να απαντήσετε και πώς να δικαιολογήσετε το όργιο των σημαδεμένων ορισμών;

Γιατί οι βοηθοί που το σύστημα «έκρινε» ότι έδωσαν μία-δύο φάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ εξαφανίστηκαν εδώ και δύο μήνες από τους ορισμούς, ενώ Αρετόπουλοι, Σπάθες, Γεωργαράκοι, Σωτηρόπουλοι και άλλοι, συνεχίζουν να ορίζονται και να παίρνουν μεροκάματα;

Προκαλούμε τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν πρόεδρο της ΚΕΔ Γκιρτζίκη (κάνει το δρομολόγιο του Σαρρή…) και τους κάτω από αυτόν, να μας απαντήσουν…

Αλλά τι να απαντήσουν… Μόλις προχθές ολοκληρώθηκε το σχέδιο του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εκεί όπου ο Αρετόπουλος πέρα από όσα έκανε εντός αγώνα (μαζί με τον Γεωργαράκο, που λέγεται ότι είναι Άγιος μπροστά στον άλλο κουμπάρο ονόματι Τσολάκη που παίζει σήμερα δεύτερος στην Τρίπολη) κατάφερε να «σώσει» τους ερυθρόλευκους ΚΑΙ από τιμωρία έδρας για όσα έγιναν κατά του Γλύκου, ο οποίος αποδεδειγμένα τραυματίστηκε από φωτοβολίδες, γεγονός που καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα…
Κι’ όμως: Αυτό (η έκθεση και η τιμωρία εφτά χιλιάδων ευρώ) θεωρείται ανθρώπινο λάθος, όπως άλλωστε και το… οφσάιντ του Τζανδάρη!!
 
Ούτε φυσικά η επίθεση στον Φακούντο Περέιρα στο τέλος του αγώνα από ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ είσοδο οπαδού του Ολυμπιακού…  Ούτε αυτό καταγράφηκε… Εξάλλου το πιο μεγάλο πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν τα δύο κιλά γαύρο που έριξαν στο ματς κυπέλλου, εκεί όπου η τιμωρία από την δευτεροβάθμια της ΕΠΟ «έκλεψε» από τον ΠΑΟΚ το Τσάμπιονς Ληγκ στα πλέι οφ…  

(Τώρα που αναφερθήκαμε στην δευτεροβάθμια, στους δικαστές, στα μέλη της ΚΕΔ, στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ –ναι, ναι σε αυτούς που δεν ήξεραν χθες να κάνουν ΟΥΤΕ την κλήρωση κυπέλλου- οι ανακρίσεις για την υπόθεση Κορέα αργούν;)

Αλλά ποιος να απαντήσει και τι να πει γι’ όλα αυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Un fenomeno vero! (vids)

Σαν σήμερα το 2006 ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους και το gazzetta.gr υποκλίνεται.
Για κάποιον που έγινε Γιουβεντίνος λόγω του Μπάτζιο, το σοκ το καλοκαίρι του 1995 ήταν πρωτοφανές. Οι Μπιανκονέρι αποφάσιζαν να μην κάνουν πρόταση ανανέωσης στον «θεϊκό κοτσιδάκια» και τον άφηναν ελεύθερο να πάει στη Μίλαν... Οποιος θυμάται τι μπάλα έπαιξε ο Ρομπέρτο στη Γιούβε, καταλαβαίνει πόσο μεγάλο ήταν το στοίχημα που έπαιρναν στο Τορίνο με το να ορίσουν άμεσα ως διάδοχο του έναν 20χρονο πιτσιρικά. Αυτός ο πιτσιρικάς, βέβαια, είχε δείξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν του Μπάτζιο στο Ντέλε Αλπι τι μπορούσε να κάνει. Και το είχε δείξει σε όλο τον κόσμο στις 4 Δεκεμβρίου 1994, όταν στο 87ο λεπτό ολοκλήρωνε μια απίστευτη ανατροπή (από 0-2 μέχρι το 73' έγινε 3-2) απέναντι στη Φιορεντίνα βάζοντας ένα γκολ που περιγράφει τέλεια τι ζωγράφιζε στο γήπεδο ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Και επειδή ο δάσκαλος Μπάτζιο ήταν ο Ραφαέλο, ο Τζιάνι Ανιέλι τον βάφτισε Πιντουρίκιο, ανατρέχοντας στους ζωγράφους της Αναγέννησης για να περιγράψει με καμάρι τα δύο 10άρια εκείνης της Γιουβέντους.



Ο μαθητής, βέβαια, έβαλε σκοπό να ξεπεράσει τον δάσκαλο και τα κατάφερε. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα του στους Μπιανκονέρι. Και άρχισε να τον ξεπερνάει από την επόμενη σεζόν, 1995-96, οδηγώντας στα 21 του την Κυρία στην κορυφή της Ευρώπης, όντας ο πρώτος σκόρερ της στο Champions League! Αυτή η διοργάνωση ήταν και η αγαπημένη του, ήταν αυτή στην οποία -από το ντεμπούτο του κιόλας στο Ντόρτμουντ- άρχισε να σκοράρει για πλάκα με έναν συγκεκριμένο τρόπο... Κίνηση από αριστερά, μια-δυο προσποιήσεις στον αμυντικό και πλασέ στο απέναντι «παραθυράκι». Το «γκολ αλα Ντελ Πιέρο» όπως καθιερώθηκε από τότε στο αλφαβητάρι του Calcio...



Από τότε Ντελ Πιέρο και Γιουβέντους ήταν ένα. Για την ακρίβεια, ήταν το Νο1 για κάμποσα χρόνια. Εκείνα τα χρόνια που ο Αλεξ στην πρώτη επίθεση στο «Ολντ Τράφορντ» έκανε μια τρελή ντρίμπλα στον Σμάιχελ και σκόραρε αμέσως, ή όταν στον τελικό του Μονάχου το 1997 ξανάβαζε την Γιούβε στο ματς σκοράροντας με τακουνάκι, όταν έστηνε την μπάλα σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου για να εκτελέσει ένα φάουλ και πανηγύριζες πριν καν το εκτελέσει... Οπως πονούσες, πριν καν μάθεις το «ιατρικό ανακοινωθέν», όταν στις 8 Νοεμβρίου 1998 στο «Φρίουλι» του Ούντινε πάθαινε ρήξη χιαστών και ουσιαστικά έβαζε τέλος στον πρώτο κύκλο της ομαδάρας του Λίπι στα 90's...
Αυτός ο τραυματισμός τον άφησε εκτός γηπέδων για ένα χρόνο και όταν γύρισε δεν ήταν ίδιος. Ηταν ίδια όμως, ή και μεγαλύτερη, η αγάπη των Γιουβεντίνων, ο θαυμασμός των ουδέτερων, ο σεβασμός των αντιπάλων. Στο κάτω-κάτω, δεν προκάλεσε και ποτέ κανέναν. Ηξερε ποιος ήταν, ήξερε πού ήταν, ήξερε τι έπρεπε να κάνει και το έκανε. Οπως, για παράδειγμα, στον ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2003, όταν εξέθετε τον μεγάλο Ιέρο και πανηγύριζε με τέτοιο τρόπο ώστε η φωτογραφία του, γονατισμένος στο Ντέλε Αλπι να ουρλιάζει κοιτάζοντας προς τον ουρανό, να ψηφιστεί ως η αγαπημένη των Γιουβεντίνων σε μια μεγάλη έκθεση που είχε γίνει στο Τορίνο το 2005.
Εκείνα τα χρόνια, πάντως, δεν ήταν τα δικά του αγαπημένα. Η διετία 2004-06 ήταν η πιο δύσκολη στο Τορίνο αφού οι σχέσεις του με τον Φάμπιο Καπέλο μόνο καλές δεν ήταν. «Είχα σκεφτεί ακόμη και να φύγω στο τέλος της σεζόν 2005-06 αν έμενε ο Καπέλο. Δεν έλεγα τίποτα για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα αλλά είχαμε καταλάβει ότι δεν μπορούσαμε να συνυπάρξουμε». Αν, τελικά, το «τίμημα» για να παραμείνει ο Pinturicchio στη θέση του ήταν το Calciopoli, το φαρμάκι καταπίνεται...
Πριν φτάσουμε εκεί, όμως, είχε προλάβει να πραγματοποιήσει και το μεγαλύτερο του όνειρο. Να γίνει το σύμβολο της αγαπημένης του Κυρίας. Στις 10 Ιανουαρίου 2006, στον αγώνα με την Φιορεντίνα στο Ντέλε Αλπι για το Coppa Italia, ο Ντελ Πιέρο ήθελε ένα γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ ever, προσπερνώντας τον Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι των 182 γκολ. Τον Μπονιπέρτι που ως πρόεδρος της Γιουβέντους ήταν αυτός που υπέγραψε τον Αλεξ, το καλοκαίρι του 1993. Αυτό το γκολ το έβαλε νωρίς στο ματς και μετά έβαλε και άλλα δύο, για να πάει στα 185 με το χατ-τρικ!



Από τότε, αφού έζησε ακόμη και την Serie B για τους Μπιανκονέρι, έβαλε άλλα... 104 για να ανεβάσει τον πήχη στα 289! Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, πρώτος σε συμμετοχές (705), ο μοναδικός που σκόραρε σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα της Γιούβε (Κομουνάλε, Ντέλε Αλπι, Ολίμπικο, Juventus Stadium), αυτός που έχει παίξει περισσότερα λεπτά από οποιονδήποτε άλλο, αυτός που θα ήταν και ο πρώτος συνολικά σε τίτλους αν δεν είχαν αφαιρεθεί τα δύο scudetti του Calciopoli (2005, 2006).
Επειδή, όμως, στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις πώς θα έρθουν τα πράγματα, ο Αλεξ τα έκανε όλα αυτά αλλά τελικά δεν ήταν γραφτό να κλείσει την καριέρα του στο Τορίνο. Το «arrivederci» όμως προς τους Γιουβεντίνους, ήταν το ιδανικό. Φιέστα για την επιστροφή στον θρόνο το 2012 και γκολ στο ματς με την Αταλάντα. Ενα πλασέ Ντελ Πιέρο. Και ένα συνεχές χειροκρότημα, όταν έγινε αλλαγή, όπως αρμόζει σε ένα fenomeno vero...!



Ενα fenomeno vero που απέδειξε 289 φορές ότι δεν υπήρχε λόγος να πανικοβληθεί κανείς για την αποχώρηση του Μπάτζιο το 1995...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δοκιμασία στην Τρίπολη!!

Ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον ΠΑΟΚ στο σημαντικότερο από τα τρία παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δοκιμασία στην Τρίπολη
Ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον ΠΑΟΚ στο σημαντικότερο από τα τρία παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Παιχνίδι εξαιρετική σημασίας καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει τη νίκη στην Τρίπολη για να… φτιάξει το κλίμα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά κυρίως γιατί θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Φυσικά, ο Αστέρας Τρίπολης δεν αποτελεί εύκολο αντίπαλο πόσω μάλλον στην έδρα, στην οποία μπορεί να επικρατήσει οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Το πρόγραμμα της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής ανοίγει με το ματς Βέροια – Καλλονή στις 15:00 και στις 17:15 ο Πλατανιάς υποδέχεται στα Χανιά τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια – Καλλονή (15:00) (NS3)
Πλατανιάς – Πανιώνιος (17:15) (NS1)
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (19:30) (NS1)

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00) (NS2)
Παναθηναϊκός – Εργοτέλης (17:15) (NS2)
Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
Πανθρακικός – Ατρόμητος (17:15) (NS2)
ΟΦΗ – Κέρκυρα (17:15) (NS3)
SKODA Ξάνθη – Ολυμπιακός (19:30) (NS1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Crash test για ΠΑΟΚ!!

Ένα από τα δυσκολότερα ματς απ’ αυτά που του απομένουν μέχρι το τέλος δίνει σήμερα (19:30) Ο ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται από τον Αστέρα στην Τρίπολη, έχοντας στόχο να δείξει πως αντέχει ακόμη στην κορυφή.

Crash test για ΠΑΟΚ
Κρίσιμη στροφή για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά την ισοπαλία (0-0) στην Κέρκυρα την Τετάρτη, που σήμανε τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Κυπέλλου, θα παίξει σήμερα στις 19:30 (Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6, www.sport-fm.gr) με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Οι Αρκάδες παραμένουν αήττητοι στην έδρα τους στη φετινή σεζόν, έχοντας φιλοξενήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τους οποίους ήρθαν 0-0 και 1-1 αντίστοιχα. Μετρούν τέσσερις νίκες, ενώ δεν έχουν καταφέρει να νικήσει στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον Παναιτωλικό.

Η μοναδική ήττα που έχει κάνει είναι με την Τότεναμ για το Europa League, όπου κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία. Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια στην έδρα του νίκησε στα τέσσερα απ’ αυτά (Ροβανιέμι, Μάιντς, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν) και δεν νίκησε στο ένα, κόντρα στην Μπεσίκτας (2-2). Στο μοναδικό ματς που έχει δώσει εντός στο Κύπελλο επικράτησε 2-1 της Καλλονής.

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει δύο φορές εκεί μέσα, έχει πάρει δύο ισοπαλίες και μετρά πέντε ήττες. Αρκετά επιθετικό μοιάζει το σχήμα που αναμένεται να παρατάξει ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες κόντρα στην Κέρκυρα. Εκτός βασικής ενδεκάδας έμειναν οι Ρατς, Αθανασιάδης και Μακ, που μπήκαν στο δεύτερο μέρος, ενώ δεν ήταν ούτε στον πάγκο οι Σαλπιγγίδης, Περέιρα.

Ο Κάτσε έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του κόντρα στον Αστέρα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξειςο Ιτάντζ θα ξεκινήσει στον «άσο», με τους Βίτορ και Τζαβέλλα να αγωνίζονται στα στόπερ και τους Ρατς (αριστερά), Σκόνδρα (δεξιά) στα άκρα της άμυνας. Μπροστά τους, ελέω του τιμωρημένου Κάτσε, θα αγωνιστεί ο Μαντούρο με τους Τζανδάρη και Γκολάσα και η επιθετική τριάδα (αν τελικά ο Μακ μείνει στον πάγκο και παίξει στη συνέχεια) θα απαρτίζεται από τους Σαλπιγγίδη, Περέιρα και Αθανασιάδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για Οσβάλντο ο Ολυμπιακός!!

Και η έγκυρη ιστοσελίδα “Sky sport Italia” υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στις ομάδες οι οποίες θέλουν να κάνουν δικό τους τον Ντανιελ Οσβάλντο.

Για Οσβάλντο ο Ολυμπιακός!
Δημοσιεύματα από την Ιταλία συμπεριλαμβάνουν τον Ολυμπιακό στη λίστα των ομάδων οι οποίες θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Ντανιέλ Οσβάλντο.

Ανάμεσα τους και η έγκυρη Sky Sport Italia η οποία υποστηρίζει ότι οι ερυθρόλευκοι και η Τορίνο είναι οι δύο επιλογές που έχει ο Οσβάλντο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Οσβάλντο απέρριψε την πρόταση που είχε από την Κάλιαρι και σκέφτεται για το μέλλον του.

Ανήκει στην Ίντερ οι υπεύθυνοι της οποίας όμως του έχουν κάνει γνωστό ότι δεν τον υπολογίζουν και του ζήτησαν να αναζητήσει να βρει ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Γεωργιάδη ο Άρης!!

Κοντά στην απόκτηση του Νίκου Γεωργιάδη, που έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό, βρίσκεται ο Άρης.

Παίρνει Γεωργιάδη ο Άρης
Έμεινε ελεύθερος και υπογράφει. Κοντά στην ολοκλήρωση της βρίσκεται πλέον η απόκτηση του Νίκου Γεωργιάδη από τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έχουν στραφεί εδώ και αρκετές ημέρες στην περίπτωση του 31χρονου ποδοσφαιριστή, ώστε να καλύψουν ενισχυθούν στο δεξί άκρο (αγωνίζεται ως μπακ και ως χαφ) και πλέον έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τον παίκτη.

Ο Γεωργιάδης έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό την Παρασκευή και άμεσα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Τον παίκτη ξέρει καλά ο πρώην προπονητής του Άρη και αδερφός του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας (Άλεξ Κάλας), ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, από την κοινή τους θητεία στη Βέροια.

Στη φετινή Super League έχει 13 συμμετοχές με τη φανέλα των Βοιωτών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι πρώτες σκέψεις του Περέιρα!

Πολλές δοκιμές χθες στου Ρέντη με τον Περέιρα να τσεκάρει και του Μπενίτες ως ακραίο! Σήμερα η πρώτη αποστολή του Πορτογάλου για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την SKODA Ξάνθη.

Οι πρώτες σκέψεις του Περέιρα

Ανάμεσα σε αυτά ο Πορτογάλος πραγματοποιεί και πολλές δοκιμές στα οικογενειακά διπλά και τις ασκήσεις ενόψει του αγώνα με την Skoda Ξάνθη, του πρώτου του αγώνα στον πάγκο των ερυθρολεύκων.

Μια από τις δοκιμές αυτές που πραγματοποίησε ο Περέιρα έχει να κάνει με τον Μπενίτες. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε τον Παραγουανό στην ίδια ομάδα με τον Μήτρογλου αλλά όχι στην κορυφή. Είχε τοποθετήσει τον Μπενίτες στο ένα άκρο της επίθεσης θέλοντας να τσεκάρει πως θα μπορέσει να λειτουργήσει στη θέση αυτή.

Εκτός του Μπενίτες ο Περέιρα είδε και τον νεαρό, Ιμπραϊμ να αγωνίζεται ως μέσος στην τριάδα των παικτών που θα υπάρχουν πάντα εκεί.

Παρά τις δοκιμές αυτές ο Περέιρα φαίνεται να κινείται στην… πεπατημένη του Μίτσελ, τουλάχιστον στην αρχή, και να μην προχωρά σε μεγάλες αλλαγές σχετικά με την 11άδα.

Η άμυνα αναμένεται να μείνει ως έχει. Μπροστά από τον Ρομπέρτο θα είναι οι Σιόβας και Αυλωνίτης με τους Ελαμπντελαουί και Μασουακού στα άκρα.

Ο Μανιάτης παραμένει βασικός αλλά θα έχει άλλο ρόλο. Ο Πορτογάλος του αρέσει να χρησιμοποιεί ένα «ανάποδο τρίγωνο» στη μεσαία γραμμή και ο έλληνας άσος θα είναι ο μόνος αμυντικός χαφ και θα κινείται μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς.

Μπροστά του θα είναι ο Κασάμι και ο Τσόρι με τον τελευταίο να είναι λίγο περισσότερο προωθημένος όμως, όπως έπραττε και ο Μίτσελ.

Στην κορυφή της επίθεσης παραμένει ο Μήτρογλου. Στο άκρο πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση του Αφελάι, ο οποίος όμως δεν θα κινείται τόσο κοντά στον άξονα όπως και στις εμφανίσεις που έκανε μέχρι τώρα υπό των εντολών του Μίτσελ.

Στο άλλο άκρο, παρά τις δοκιμές που έκανε ο Περέιρα φαίνεται ότι ο Ντοσεβί θα είναι ο παίκτης ο οποίος θα ξεκινήσει βασικός.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Περέιρα ζητάει κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, επισημαίνοντας στους παίκτες του να αναζητούν τον επιθετικό με παιχνίδι τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί προπόνηση μετά το τέλος της οποίας ο Περέιρα θα ανακοινώσει την πρώτη του αποστολή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει Μπεργκ και αλλαγές!!

Αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με τα πρώτα ματς του 2015 αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη. Επιστρέφει στο βασικό σχήμα ο Μπεργκ. Βάζουν… υποψηφιότητα άλλοι τρεις.

Ετοιμάζει Μπεργκ και αλλαγές
Την πρώτη του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα μετά από αρκετό καιρό θα κάνει ο Μάρκους Μπεργκ την Κυριακή (11/1, 17:15) κόντρα στον Εργοτέλη για την 11 (εξ' αναβολής) αγωνιστική της Super League. Τελευταία φορά είχε συμβεί αυτό στις 14 Δεκεμβρίου στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, όπου είχε βάλει το «κερασάκι» στην… τούρτα με το τέρμα του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 4-0.

Από τότε ακολούθησαν το παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη, όπου ο ίδιος έμεινε εκτός αποστολής σχεδόν την τελευταία στιγμή, λόγω ίωσης, ενώ η ομάδα του έχασε με 4-2 και η χρονιά έκλεισε με το 2-0 επί της Κέρκυρας, που επίσης δεν έπαιξε λεπτό.

Κόντρα στον ΠΑΣ έπαιξε στη… δεύτερη ημέρα, μπαίνοντας στο 57’ στη θέση του Ντίνα, ενώ με τα Χανιά ήταν εκτός αποστολής.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα τον χρησιμοποιήσει από την αρχή κόντρα στους Κρητικούς, ενώ φυσικά θα κάνει πολλές αλλαγές συγκριτικά με το ματς με τα Χανιά για το Κύπελλο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε πάρει από πριν την πρόκριση και αρκετές σε σχέση με τα Γιάννενα.

Στην ενδεκάδα επιστρέφουν οι Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, ενώ θέση διεκδικούν οι Σίλντενφελντ, Μέντες και Κλωναρίδης. Ο τελευταίος έπαιξε βασικός μεσοβδόμαδα και είχε περάσει ως αλλαγή στους «Ζωσιμάδες», ενώ οι άλλοι δύο δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα δύο ματς του 2015.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τον Αλμέιδα και το δείχνει!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να φέρει στην ΑΕΚ τον Αλμέιδα είναι διατεθειμένος να βάλει ο Δ. Μελισσανίδης, καθώς έγινε πρόταση στον Πορτογάλο, σύμφωνα με τη «SportDay». Περισσότερα θέλει ο παίκτης.

Θέλει τον Αλμέιδα και το δείχνει

Ωστόσο, ο Πορτογάλος θέλει περισσότερα, όπως αναφέρεται στη «SportDay». Πάντως, στην ΑΕΚ δεν τα παρατάνε και παραμένουν σε επαφή με τον μάνατζερ του και ίσως στην επόμενη «κρούση», που θα γίνει να φθάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Βεβαίως, δεν είναι η μόνη περίπτωση που εξετάζεται από πλευράς ΑΕΚ και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ενόψει… Super League, αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι το πιο «hot» στη λίστα του. Είναι πιθανόν κάποιος από αυτούς που «τσεκάρονται» να έρθει και μέσα στον Ιανουάριο στην ομάδα.

Ο Αλμέιδα δεν δείχνει διάθεση να παραμένει στην ιταλική ομάδα, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν δείξει σύλλογοι από την Τουρκία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάξανε θέση!!

Οι Ουόριορς συνεχίζουν να παίζουν σαν φαβορί για τον τίτλο και επικράτησαν 112-94 των απογοητευτικών Καβαλίερς. Νίκη με καλό Αντετοκούνμπο για Μπακς, καλός και ο Κουφός στην ήττα των Γκρίζλις.

Αλλάξανε θέση
Αήττητη την έδρα τους για 14ο σερί ματς κράτησαν οι Ουόριορς. Η ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ επικράτησε 112-94 των Καβαλίερς που παίζοντας χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς δεν απέφυγε την τέταρτη σερί ήττα. Ο Κλέι Τόμπσον με 24 και ο Στεφ Κάρι με 23 πόντους έδειξαν και πάλι στο δρόμο στους «πολεμιστές», ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ ανέλαβε ηγετικό ρόλο με το «καλημέρα» στο Κλίβελαντ έχοντας 27 πόντους. Ο νεοαποκτηθείς Μοζγκόφ είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 26:40.

Δεκατέσσερις σερί ήττες έφτασαν οι Τίμπεργουλβς που έχασαν εύκολα με 98-84 από τους Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία με 10 πόντους (5/9 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 28:44 βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την πρώτη της νίκη στο Μιλγουόκι μετά από τέσσερα σερί χαμένα ματς.

Η επιστροφή του Ζακ Ράντολφ μετά από απουσία εννιά αγώνων δεν αρκούσε στους Γκρίζλις, που έχασαν με 106-95 στη Νέα Ορλεάνη. Ο Κώστας Κουφός έκανε πολύ καλή εμφάνιση με 9 πόντους (3/3 βολές, 3/4 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 19:08, ενώ ο Νικ Καλάθης χρησιμοποιήθηκε μόλις 2:10 έχοντας 1 ασίστ.

Παρότι ο Γκρεγκ Πόποβιτς επέλεξε να ξεκουράσει στο φινάλε τους Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι, οι Σπερς επιβλήθηκαν 100-95 των Σανς που μετρούν πέντε σερί ήττες στο Σαν Αντόνιο. Ο Ντάνι Γκριν είχε 20 πόντους για τους πρωταθλητές.

Δύο πολύ φορμαρισμένες ομάδες συναντήθηκαν στο Ντιτρόιτ, με τους Χοκς να φτάνουν τις επτά σερί νίκες με 106-103 και να σταματούν στον ίδιο αριθμό το αήττητο των Πίστονς.

Σε ένα άλλο ανατολικό ντέρμπι, οι Ουίζαρντς επικράτησαν 102-86 των Μπουλς με τον Τζον Γουόλ να νικά για πρώτη φορά τον Ντέρικ Ρόουζ σε αγώνα που αμφότεροι είναι στο παρκέ μετά από πέντε σερί ήττες.

Με κάρφωμα του Νέρλενς Νόελ στα 3’’ πριν το τέλος οι Σίξερς πέρασαν με 90-88 από το Μπρούκλιν, ενώ οι Πέισερς χρειάστηκαν παράταση για να φτάσουν στο 107-103 επί των Σέλτικς.

Ο Κέβιν Ντουράντ με 32 πόντους πήρε από το χέρι τη Θάντερ στη δύσκολη νίκη με 99-94 απέναντι στους Τζαζ, ενώ οι Λέικερς παρά την απουσία του Κόμπι Μπράιαντ επιβλήθηκαν άνετα του Ορλάντο με 101-84.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μπόστον Σέλτικς 107-103 (κ.α. 94-94) Χίμπερτ 19 (11 ριμπ.), Μάιλς 17, Γουότσον 15, Σκόλα 14, Γουέστ 11, Σλόαν 10-Μπράντλεϊ 23, Μπας 17, Όλινικ 13, Κράουντερ 11, Σάλιντζερ 11, Σμαρτ 10.

Μπρούκλιν Νετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 88-90 Λόπεζ 18, Πλάμλι 15 (15 ριμπ.), Τζακ 14 (10 ασίστ), Τζόνσον 10-Κόβινγκτον 20, Εμπά α Μουτ 16, Νόελ 12, Ρότεν 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Ατλάντα Χοκς 103-106 Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Σίνγκλερ 16, Μονρό 15 (12 ριμπ.), Τόλιβερ 15, Τζένινγκς 14-Χόρφορντ 19 (16 ριμπ.), Μίλσαπ 17, Τιγκ 14 (11 ασίστ), Κάρολ 13, Σεφολόσα 12, Κόρβερ 11.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μέμφις Γκρίζλις 106-95 Χόλιντεϊ 23, Έβανς 21 (10 ριμπ.), Ντέιβις 20, Άντερσον 20, Γκόρντον 13-Κόνλεϊ 10, Γκασόλ 19, Ράντολφ 11 (11 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Γιούτα Τζαζ 99-94 Ντουράντ 32, Γουέστμπρουκ 25 (12 ασίστ), Γουέιτερς 15, Ιμπάκα 12-Χέιγουορντ 27, Φέιβορς 22 (11 ριμπ.), Μπερκ 20, Μίλσαπ 9.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σικάγο Μπουλς 102-86 Γκορτάτ 21 (13 ριμπ.), Μπιλ 17, Γουόλ 16 (12 ασίστ), Νενέ 15 (11 ριμπ.), Μπάτλερ 13-Ρόουζ 19, Μπρουκς 16, Γκασόλ 12 (13 ριμπ.), Μπάτλερ 10, Νοά 3 (10 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 98-84 Νάιτ 14, Χένσον 12, Μέιο 12, Μίντλετον 10, Αντετοκούνμπο 10-Γουίγκινς 20, Γιανγκ 12, Μουχάμαντ 12.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Φίνιξ Σανς 100-95 Γκριν 20, Μιλς 15, Ντάνκαν 12, Τζόζεφ 11, Σπλίτερ 7 (14 ριμπ.)-Μπλέντσο 19 (10 ασίστ), Τάκερ 19, Ντράγκιτς 17, Γκριν 16, Τόμας 11, Λεν 4 (12 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Ντένβερ Νάγκετς 108-118 Κάζινς 32 (13 ριμπ.), Γκέι 22, Κόλισον 15, Στάουσκας 13-Αφλάλο 22, Λόσον 22, Νούρκιτς 16, Χίκσον 16, Φαρίντ 12 (13 ριμπ.), Άρθουρ 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Ορλάντο Μάτζικ 101-84 Λιν 18, Μπλακ 14, Κέλι 13, Μπούζερ 12 (14 ριμπ.), Χιλ 11, Ντέιβις 10 (10 ριμπ.)-Ολαντίπο 17, Χάρις 15, Βούτσεβιτς 14 (11 ριμπ.), Ρίντναουρ 12, Φουρνιέ 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 112-94 Τόμπσον 24, Κάρι 23 (10 ασίστ), Χόλιντεϊ 14, Σπέιτς 12, Γκριν 10 (11 ριμπ.), Μπαρνς 11-Σμιθ 27, Ίρβινγκ 23, Λοβ 17 (14 ριμπ.), Τόμπσον 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Φινκ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ!

Ο Τόρστεν Φινκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το προφίλ του Γερμανού προπονητή.

Ο Φινκ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ
Στον Τόρστεν Φινκ κατέληξε ο ΑΠΟΕΛ για τη θέση του προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη. Ο 47χρονος Γερμανός τεχνικός προτιμήθηκε από τους Μάριο Μπέιν και Ζοσέ Μοράις που επίσης είχαν εξεταστεί και υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Φινκ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ντόρτμουντ αλλά έκανε καριέρα περισσότερο στην Μπάγερν (1997-2003) κατακτώντας μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, το Champions League και το Διηπειρωτικό. Σαν προπονητής δούλεψε σε Ίνγκολσταντ, Βασιλεία (με την οποία πήρε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο) και Αμβούργο. Από τη γερμανική ομάδα απολύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 κι έκτοτε δεν είχε δουλέψει αλλού.

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ "ΔΗΜΟΣΙΑ" ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία με τον Γερμανό προπονητή Thorsten Fink. H συμφωνία προβλέπει 18μηνη περίοδο συνεργασίας (6+12 μήνες) με όψιον στον ΑΠΟΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου για τον προπονητή, που αναμένεται να παρακολουθήσει από την εξέδρα το ντέρμπι με την ΑΕΛ την Κυριακή πριν αναλάβει και επίσημα τα ηνία των «γαλαζοκίτρινων».

Βόρειοι και Νότιοι!!

Τα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Άρης ξεχωρίζουν στη δωδέκατη αγωνιστική της Α1.

Βόρειοι και Νότιοι
Ποδαρικό στο 2015 με τη δωδέκατη αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α1. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Άρης.

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», αυτός του Βορρά με… φόρα από το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκό και μοναδικό απόντα τον Χαραλαμπίδη φιλοξενεί την «Ένωση», που ανέβηκε επίπεδο με την προσθήκη του Μενσά-Μπονσού αλλά ίσως δεν έχει στις τάξεις της Σάκοτα και Σαρικόπουλο.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός χωρίς Αγραβάνη και Παπαπέτρου φιλοξενεί τον Άρη, που αποδέσμευσε τον Γκίκα, ενώ στο άλλο ματς της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός δίχως προβλήματα φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό έχασε μεν τον Φρανκ Ρόμπινσον, αλλά πήρε τον Νεμάνια Μίτροβιτς.

Το Σάββατο ο Πανιώνιος χωρίς τον Χάνκοκ αλλά με τον Ξανθόπουλο παρόντα παρότι ταλαιπωρήθηκε από ίωση υποδέχεται τον ήδη φιναλίστ του Κυπέλλου Απόλλωνα Πατρών που δεν υπολογίζει στον τραυματία Αντωνάκη. Ο Κόροιβος φιλοξενεί τη Νέα Κηφισιά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, έχασε Τσαλδάρη και Καυκή, αλλά ενισχύθηκε με τον Ξαβιέ Σάιλας. Ο ΚΑΟΔ που πήρε τον Τσαλδάρη αλλά έχασε με τραυματισμό τον Χρυσικόπουλο παίζει με τον Κολοσσό, ενώ το Ρέθυμνο υποδέχεται τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η δωδέκατη αγωνιστική:

Σάββατο, 10/1
17:00 Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 ΚΑΟΔ-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή, 11/1
17:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Novasports 7)

Δευτέρα, 12/1
18:00 Ολυμπιακός-Άρης (OTE Sport 3)
19:00 Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός (Novasports 1)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 107/1
17:00 Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κολοσσός Ρόδου-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Νέα Κηφισιά-Πανιώνιος (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Άρης-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή, 18/1
12:30 ΑΕΚ-ΚΑΟΔ (OTE Sport 3)

Δευτέρα, 19/1
18:00 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός (Novasports 2)
19:30 Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός (Novasports 3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά καλός αλλά ηττημένος ο Θανάσης!

Σε ένα ακόμη ματς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν καλός, αλλά η ομάδα του έχασε με καλάθι στο τέλος στο NBDL.

Ξανά καλός αλλά ηττημένος ο Θανάσης
Την ήττα με 96-94 από τους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς στην εκπνοή γνώρισαν και πάλι οι Γουέσττσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε και πάλι καλή παρουσία με 14 πόντους (0/2 βολές, 7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος σε 30 λεπτά για τη θυγατρική των Νικς, που επέστρεψε στα τελευταία λεπτά του αγώνα από διψήφια διαφορά, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο Ρόι Τάρπλεϊ!!

Πέθανε σε ηλικία μόλις 50 ετών ο Ρόι Τάρπλεϊ, ένας από τους καλύτερους Αμερικάνους μπασκετμπολίστες που πέρασαν από την Ελλάδα.

«Έφυγε» ο Ρόι Τάρπλεϊ
Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο «Arlington Health Memorial Hospital», που βρίσκεται στο Άρλινγκτον, κοντά στο Ντάλας, Ρόι Τάρπλεϊ σε ηλικία 50 ετών.

Νοσηλευόταν, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, ενώ είναι γνωστό στον πολύ κόσμο ότι έκανε άστατη ζωή εδώ και χρόνια και οι καταχρήσεις έβαλαν «στοπ» σε μια μεγαλύτερη καριέρα, που είχε τα φόντα να κάνει.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ. RIP Roy. Οι οπαδοί των Μαβς σε όλον τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη», έγραψε στο twitter ο ιδιοκτής των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν.

Mark Cuban         @mcuban
Our condolences go out to the family of Roy Tarpley. RIP Roy. Mavs fans everywhere will remember you fondly
 
Το 1986 ο Αμερικανός σέντερ/φόργουορντ επιλέχθηκε στο νούμερο «7» του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να βγει μέσα στην καλύτερη πεντάδα των rookies και στη δεύτερη ο καλύτερος… έκτος παίκτης.

Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, στον οποίον έμεινε ένα χρόνο, αλλά πρόλαβε να κατακτήσει μαζί του το Κύπελλο Ευρώπης, με τους «κίτρινους» να επικρατούν στον τελικό 50-48 της Εφές.

inner

Στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, όπου έφθασε στο νταμπλ εκείνη τη σεζόν, καθώς στην Α1 τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ στους τελικούς, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε με 63-51 τον Ηρακλή. Από τον «Γηραιό» πέρασε το 1995-96.

Λίγο έλειψε να πάρει και την Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους» το 1994, αλλά το «βραχυκύκλωμα» της ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό με την Μπανταλόνα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στο Final-4 του Τελ Αβίβ, κόστισε, καθώς η ισπανική ομάδα νίκη με 59-57. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

inner

Το 1999 πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Δείτε το αφιέρωμα που του είχε κάνει το sport-fm.gr τον περασμένο Ιούλιο.  



*Πηγή: sport-fm.gr*

O... νόμος του Χουέρτας και του αθλητικού δικαστή!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την... καλή ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, αλλά και την απόφαση του αθλητικού δικαστή για την τύχη του αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.
Να 'χεις τις γνωστές «τρύπες» στο ρόστερ, να δέχεσαι τρίποντο από τον Χουέρτας με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο, να προέρχεσαι από μια πολύ βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ και να χάνεις στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα, τότε αν μη τι άλλο δικαιούσαι να  συγκαταλέγεις το αποτέλεσμα στις λεγόμενες... καλές ήττες.
Ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του σε εκτός έδρας ματς, άλλαξε το «τσιπάκι» μέσα σε λίγες ημέρες και κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να τρομάξει  την Μπαρτσελόνα που βλέπει πράσινο και σκέφτεται «τι έχω να περάσω πάλι...».
Με σωστή προσέγγιση στο ματς, τον Ιβάνοβιτς να ρισκάρει και παίκτες - κλειδιά να θυμίζουν την κατάσταση που ήταν προ διμήνου, ο Παναθηναϊκός μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, αν στα τελευταία δύο λεπτά είχε πιο «καθαρό» μυαλό και δεν έκανε τρία απανωτά λάθη. Η απώλεια της μπάλας από τα χέρια του Διαμαντίδη, το βιαστικό τρίποντο του Σλότερ στο -4 και η λάθος πάσα του Μπατίστα στον αιφνιδιασμό, έκριναν ουσιαστικά το ματς.
Ο Ιβάνοβιτς αντιλήφθηκε πως η δική του φροντ λάιν δεν έφτανε για να τα βάλει με την καλύτερη τριάδα ψηλών στην Ευρωλίγκα και αποφάσισε να αυξήσει την ταχύτητα, με τον κίνδυνο να πάει σε υψηλό σκορ. Για πολύ μεγάλο διάστημα πέτυχε τον στόχο του, δεν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να πάει σε κλασικό παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε» και δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Μπατίστα, Γκίστ έτρεχαν σαν γκαρντ στον αιφνιδιασμό.
Η μαγιά χάλασε στην γ' περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός έκλεισε παραπάνω απ' ό,τι έπρεπε στη ρακέτα, καθυστέρησε σε πολλές περιστροφές στην άμυνα κι έδωσε την ευκαιρία στον Χουέρτας να τεστάρει την αυτοπεποίθησή του. Εβαλε το πρώτο, ακολούθησε το δεύτερο και τελικά σταμάτησε στο 6/6, που είναι από μόνο του παράλογο, ακόμη κι αν είσαι ο κορυφαίος σουτέρ στον κόσμο.
Παρ' ολ' αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον Βραζιλιάνο, επέστρεψε στο σκορ κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του από αυτά το παιχνίδι, καθώς είχε τις αντοχές να πλησιάσει στον πόντο, με τον Νέλσον να είναι αρχή και φινάλε σε άμυνα και επίθεση. Κι αν ο Αμερικανός είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος, το δεύτερο είναι ο Μπατίστα που θύμισε τον παίκτη που είδαμε στο ξεκίνημα της περιόδου.
Και δυο λόγια για την απόφαση του αθλητικού δικαστή...
Για τον Γιαννακόπουλο: Οφειλε εδώ και καιρό να έχει αντιληφθεί πως ουδείς είναι πάνω από τους νόμους και τους κανονισμούς. Το έκανε μία, το έκανε δύο, μέχρι και το βραβείο του πρωταθλητή παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ όντας τιμωρημένος από τη θέση των επισήμων.  
Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο διεξάγονται με προκηρύξεις και κανονισμούς που οι ίδιες οι ομάδες έχουν συμφωνήσει ή έχουν αποδεχτεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Από την στιγμή που τις αποδέχεσαι, οφείλεις να τις σέβεσαι και να τις εφαρμόζεις, όσο άδικες κι αν πιστεύεις πως είναι.
Σαφέστατα και η απόφαση αυτή είναι παντελώς άδικη για τον Ιβάνοβιτς, τους παίκτες του και τον κόσμο του Παναθηναϊκού που χάρηκε μια ΠΑΝΑΞΙΑ νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου, αλλά βασίζεται σε κανονισμό που οι ίδιες οι ομάδες έχουν αποδεχτεί, όσο παράλογος κι αν φαίνεται σε κάποιους.
Για τον Ολυμπιακό: Θα είναι κάτι παραπάνω από γελοίο, αν αποφασίσει να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι θέμα της διοίκησης και μόνο να βρει τον τρόπο να προστατεύσει το πρεστίζ και το κύρος του συλλόγου, αρνούμενη να διεκδικήσει ένα τρόπαιο που δεν το αξίζει.
Τα περί «βαθμολογικών επιπτώσεων», «κυρώσεων» κλπ τα γνώριζαν πολύ καλά στον Ολυμπιακό, όταν έκαναν την καταγγελία με σκοπό να φτάσουν σε μια απόφαση σαν τη σημερινή.  Οταν αποφασίζεις να βάλεις «τέλος στην ανομία» για έναν παράγοντα που δεν σέβεται τον κανονισμό,  τότε οφείλεις εσύ με την σειρά σου να σεβαστείς αυτό που γράφει το ταμπλό, δηλαδή τον δικαιότατο αποκλεισμό σου από αυτή τη διοργάνωση. 
Κι αν το κόστος είναι μεγάλο, οφείλεις να το γνωρίζεις και υποχρεούσαι να το σηκώσεις στην πλάτη σου, όταν διοικείς μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

*Πηγή: gazzetta.gr*

To γαμώτο των παικτών!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αναρωτιέται αν πιάνει Nova η τηλεόραση στο σπίτι του προέδρου.
Τις δύο ώρες που ξόδεψε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να γράψει το μανιφέστο του θα ήταν προτιμότερο να τις ξόδευε για να διαβάσει στο διαδίκτυο τις αντιδράσεις οπαδών, όχι του Ολυμπιακού, αλλά της δικής του ομάδας.
Αυτοί που τον καλούν να προχωρήσει σε αυτοκριτική δεν είναι ούτε εχθροί του Παναθηναϊκού ούτε όψιμοι ψηφοφόροι του (αν είναι ποτέ δυνατόν…) Σαμαρά και του Αδριανού.
Φίλοι του πρωταθλητή Ελλάδας είναι οι περισσότεροι, με το διακριτικό "13" στο διαδικτυακό τους ψευδώνυμο, από αυτούς που συμμερίζονται το «γαμώτο» των αθλητών που κέρδισαν παλικαρίσια και καθαρά το ντέρμπι του Οκτωβρίου.
Ελπίζω ότι από αυτούς, τουλάχιστον, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ζητήσει συγγνώμη. Οτι θα τους δώσει πριμ κατάκτησης του τροπαίου.
Εδώ που τα λέμε, βέβαια, η αυτοκριτική είναι είδος εν ανεπαρκεία στο ελληνικό μπάσκετ, στον ελληνικό αθλητισμό, στη στιγματισμένη από μουντζούρες ελληνική κοινωνία.
Μήπως ζήτησαν ποτέ συγγνώμη από κανέναν οι Αγγελόπουλοι για την περυσινή ασέλγεια ενάντια στις Εθνικές ομάδες; Ο διαγωνισμός της κατηφόρας δεν έχει τελειωμό.
Ο ένας θα σηκωθεί να φύγει από το πρωτάθλημα του Βασιλακόπουλου (που στην πραγματικότητα είναι του Χαλβατζάκη), ο άλλος θα αποχωρήσει οικειοθελώς από το κύπελλο του Χαλβατζάκη (που στην πραγματικότητα είναι του Βασιλακόπουλου) και θα ζήσουν αυτοί καλά, εμείς δε πολύ καλύτερα. Μας φτάνει που βλέπουμε τους παιχταράδες με τα κόκκινα και με τα πράσινα να διδάσκουν μπάσκετ στα γήπεδα της Ευρώπης.
Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι για να περάσει ένα δημιουργικό και αισιόδοξο δίωρο ο πρόεδρος του ΠΑΟ.
Ας βάλει να ξαναδεί τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο πραγματικός Παναθηναϊκός, αυτός που έβγαλε το λάδι των Ισπανών μέσα στο σπίτι τους, για δεύτερη φορά, πριν παραδοθεί σε ένα μικρό τσουνάμι κακοτυχίας και απροσεξίας.
Εάν ήταν αγώνας του ελληνικού πρωταθλήματος (ή κυπέλλου) ο αποψινός, είμαι βέβαιος ότι θα τελείωνε μέσα σε ρεσιτάλ κραυγών και ψιθύρων. Θα μετρούσαμε τις βολές (11-0 στην δ’ περίοδο), θα βγάζαμε μπλουζάκια, θα κάναμε σημαία τα ματωμένα μούτρα του Διαμαντίδη, θα απειλούσαμε με αποχώρηση, όλο το ρεπερτόριο.
Στην Ευρώπη, όμως, δεν περνάνε αυτά. Οι λεονταρισμοί του 2012 κλειδώθηκαν στο συρτάρι μόλις ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε με τιμωρία. Μολονότι ο διοικητικός ηγέτης της Ευρωλίγκας θεωρείται από πολλούς παλιάτσος, το μαγαζί του δεν είναι Μπαλκάνια.
Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης είναι φτιαγμένος από σπάνιο μέταλλο. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα έμεναν όρθιες μετά το κρεσέντο του Χουέρτας στην γ’ περίοδο.
Ο Βραζιλιάνος είναι σπουδαίος μαέστρος, αλλά το μακρινό σουτ θεωρείται αχίλλειος πτέρνα του και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς του το έδωσε απλόχερα. Στα πρώτα 11 παιχνίδια του, είχε πετύχει όλα κι όλα 14 τρίποντα (σε 31 προσπάθειες). Στην ευρωπαϊκή του καριέρα, μετρούσε 121 σε 137 αγώνες.
Συνήθως βάζει ένα ή δύο ή κανένα. Εξι δεν είχε γράψει ποτέ το προσωπικό του κοντέρ. Και σουτάρει με «κουτσό», επειδή έτσι έχει μάθει!
Ο Διαμαντίδης έπαιξε «λίμπερο», όχι από ένστικτο, αλλά κατόπιν εντολής, για να ματαιώσει τη δημιουργία του Χουέρτας και να του απαγορεύσει τις διεισδύσεις και τις πάσες σε στενό χώρο.
«Φταίει και η τακτική μας για αυτό που πάθαμε», ομολόγησε μετά το ματς ο συνεργάτης του Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος. Στον επόμενο αγώνα, πάλι θα του το δώσουν το τρίποντο στον λεγάμενο, οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Και πολύ σωστά. Μπορεί να είχε χθες γενέθλια ο Χουέρτας, αλλά δεν είναι Ναβάρο.
Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον ίδιο του τον εαυτό στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα. Αποκαμωμένος ίσως από την υπερπροσπάθεια απέναντι σε μία ομάδα που υπερτερεί σε κορμιά και σε πόδια, έκανε μόνο λάθη μετά το 77-76.
Ο Διαμαντίδης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του πάνω στο κρίσιμο βιράζ, ο Γιάνκοβιτς πελάγωσε στην άμυνα και χάρισε 3 καθοριστικούς πόντους στον Ντόλμαν, ο Σλότερ σημάδεψε σίδερο, ο Νέλσον μπερδεύτηκε στο αμυντικό ριμπάουντ, ο Μπατίστα πέταξε τη μπάλα στο πουθενά, πέντε φορές μετεξεταστέος.
Εγιναν και νωρίτερα λάθη, με τρανό παράδειγμα τα δύο αχρείαστα φάουλ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη σέντρα (στο 70-65 και στο 72-70), αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν τον χρόνο και το καθαρό μυαλό για να τα διαχειριστούν.
Η παρουσία του ΝτεΜάρκους Νέλσον έκανε την περιφερειακή γραμμή να μοιάζει γεμάτη και δυναμική, αλλά οι τρύπες στις θέσεις «3» και «5» τείνουν να γίνουν βασανιστικές.
Ο Γιάνκοβιτς ταλαιπωρήθηκε πολύ στην άμυνα όταν τον έβαλε σημάδι ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο Μπατίστα (που με κάποιον τρόπο μάζεψε 12 ριμπάουντ) βασανίζεται απέναντι σε ψηλούς με τον σωματότυπο του Τόμιτς. Ο Ιβάνοβιτς έβλεπε τον θεόρατο Τίμπορ Πλάις καθηλωμένο στον πάγκο της Μπάρτσα και έψαχνε τρόπο για να τον απαγάγει…
Ο Παναθηναϊκός του «Παλάου Μπλαουγράνα» έκανε υπερήφανο τον κόσμο του, αλλά επιστρέφει στην Αθήνα με άδεια χέρια. Εάν κέρδιζε, θα αποκτούσε σημαντικό προβάδισμα, όχι μόνο για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και για τη 2η θέση του Ομίλου.
Υπενθυμίζω ότι η Μπαρτσελόνα –που σπάνια γεμίζει το μάτι των πολύ απαιτητικών- ρεζιλεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο και έχασε έδαφος. Η δε Μακάμπι ηττήθηκε στην Αθήνα από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό.
Δείχνει, πάντως, ικανός, να νικήσει οποιονδήποτε οπουδήποτε, ο πρωταθλητής Ελλάδας. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός, για να μη ξεχνιόμαστε. Έχουμε και φέτος δύο ομαδάρες, που θα διεκδικήσουν μέχρι τελικής πτώσεως την συμμετοχή στο φάιναλ-φορ.
Και τι μ’ αυτό; Μήπως το απολαμβάνει κανείς εκτός από τους ίδιους τους αθλητές;
Ακόμα κι αν παίξουν μεταξύ τους στον τελικό της Μαδρίτης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι τρεις γκρίζες γραβάτες με το παχύ πορτοφόλι θα ασχολούνται εν χορώ με τον Χαλβατζάκη και με τον Βασιλακόπουλο…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τους «Χ»άλασε!!

Δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο το 1-1 ανάμεσα στην Εστορίλ και τη Μορεϊρένσε στην έδρα της πρώτης, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superliga.

Τους «Χ»άλασε
Εστορίλ και Μορεϊρένσε ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση του Europa League, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superliga και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν πιο κοντά στους στόχους που έχουν θέσει στην αρχή της σεζόν. Ήτοι, γα τους γηπεδούχους να μείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην προνομιούχο πεντάδα και για τους φιλοξενούμενους να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Σε ένα ματς που δεν ήταν και το καλύτερο σε θέαμα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Φερνάντες για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 46’ με τον Γκόμες.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


Παρασκευή 8/1

Εστορίλ-Μορεϊρένσε 1-1

Σάββατο 10/1

19:00 Μπενφίκα-Γκιμαράες

20:00 Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα

22:15 Πόρτο-Μπελενένσες

Κυριακή 11/1

18:00 Αρούκα-Σετούμπαλ

Ζιλ Βισέντε-Πεναφιέλ

Ρίο Αβε-Μαρίτιμο

20:00 Νασιονάλ-Μποαβίστα

21:15 Μπράγκα-Σπόρτινγκ *Πηγή: sport-fm.gr*