Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΠΑΟ-Σπάρτα Πράγας: 3-0


Ο Παναθηναϊκός είναι πιστός στο ευρωπαϊκό του ραντεβού. Νίκησε 3-0 την Σπάρτα στο ΟΑΚΑ (45’ Σαριέγκι, 54’ Κατσουράνης, 89’ Σαλπιγγίδης), ανέτρεψε το εις βάρος του 3-1 της Πράγας και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν καλή απόδοση κατά διαστήματα, γλίτωσαν το «έμφραγμα» στο 88’ (Κάλουντα) και την παράταση στο 90’+3’ (Κούσνιρ) και πήραν δίκαια θέση στην κλήρωση της Παρασκευής (7/8).

Ο Χενκ τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκπο με το 4-3-3 που δοκίμασε τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις. Ουσιαστικά σε διάταξη 4-1-2-3, με τον Ζιλμπέρτο μπροστά από τα στόπερ (Βύντρα, Σαριέγκι, με τους Μουν και Σπυρόπουλο στα άκρα, μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς). Κατσουράνης (δεξιά) και Καραγκούνης (αριστερά) ήταν λίγο πιο προωθημένοι, με τους Λέτο (αριστερά), Σισέ (δεξιά, συγκλίνοντας) και Σαλπιγγίδη (κορυφή) στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Γιόζεφ Χόβανετς δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Ρέπκα και παρέταξε την Σπάρτα με 4-4-1-1, έχοντας τον Μπέργκερ πίσω από τον προωθημένο Βίλφριντ.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά στο πρώτο 15λεπτο. Κέρδισε 6 κόρνερ, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες (10’ Καραγκούνης, 13’ Σισέ) και άλλες δύο καλές φάσεις (9’ Σισέ, 14’ Λέτο), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στη συνέχεια, οι Τσέχοι, που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ισορρόπησαν σχετικά και κατάφεραν να απειλήσουν με τους Βίλφριντ (15’) και κυρίως τον Μπέργκερ στο 26’. Οι «πράσινοι» έριξαν το ρυθμό, δεν είχαν καλή ανάπτυξη, παρά τις ενέργειες των Λέτο-Σισέ από τα άκρα και τις εναλλαγές θέσεων μεταξύ των επιθετικογενών παικτών. Οι βαθιές, ψηλές, μπαλιές δεν είχαν αποτέλεσμα και τα κόρνερ που κερδίζονταν πέρναγαν αναξιοποίητα.

Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και πάλι και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες. Αρχικά με τον Μουν (32’) και κυρίως με την κεφαλιά του Σισέ (36’) και το σουτ του Γάλλου (41’). Η νέα ευκαιρία με τον Σισέ στο 42’ δεν είχε αποτέλεσμα, ωστόσο το «πολύτιμο» 1-0 ήρθε στο 45’ με την κεφαλιά του Σαριέγκι.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, αλλά ο Τεν Κάτε πραγματοποίησε μια εσωτερική, με τον Σισέ να περνά στην κορυφή της επίθεσης και τον Σαλπιγγίδη να μεταφέρεται δεξιά. Παράλληλα, ο Κατσουράνης «βοηθούσε» περισσότερο τον Ζιλμπέρτο στο ανασταλτικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και ευτύχησαν να φτάσουν στο 2-0 στην πρώτη μεγάλη φάση που δημιούργησαν, με τον Κατσουράνη στο 54’.

Εχοντας, πλέον, το σκορ πρόκρισης που ήθελε, ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό, καθώς δεν είχε λόγο να ρισκάρει. Αυτό έκανε ο Χόβανετς, βάζοντας αρχικά δεύτερο επιθετικό στο 59’ (Κάντλετς αντί Ζέμαν) και «φρεσκάροντας» την κορυφή της επίθεσης στο 69’ (ο «ψηλός» Προυντνίκοφ αντί του Βίλφριντ). Οι Τσέχοι ισορρόπησαν και σταδιακά άρχισαν να μεταφέρουν το παιχνίδι προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο και περίμεναν, με τον Τεν Κάτε να «ανανεώνει» τη μεσαία γραμμή, βάζοντας τον Σιμάο αντί του Λέτο (75’) και τον Γκάμπριελ αντί του Καραγκούνη (78’).

Ο Παναθηναϊκός έλεγχε το ρυθμό, δεν απείλησε ιδιαίτερα, με εξαίρεση τη φάση του Σισέ στο 61’. Ο στόχος ήταν, πλέον, να περάσει ο χρόνος χωρίς το παραμικρό ρίσκο για το 3ο γκολ. Οι «πράσινοι» αγχώθηκαν στο 84’ με την ευκαιρία του Κούσνιρ και κυρίως στο 88’ με τη μεγάλη ευκαιρία του Κάλουντα, αλλά στο επόμενο λεπτό το 3-0 του Σαλπιγγίδη στο 89’ «καθάρισε» την πρόκριση. Πάντως, χρειάστηκε νέα επέμβαση του Γκαλίνοβιτς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων (σε σουτ του Κούσνιρ) για να αποφευχθεί η παράταση, πριν ο Σαλπιγγίδης χάσει την ευκαιρία να πετύχει το πιο απίθανο γκολ (με σουτ από την? περιοχή του Παναθηναϊκού) στην κενή εστία.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
9’:
Ο Λέτο σεντράρει από αριστερά προς τον Σισέ και ο Γάλλος σουτάρει, αλλά η μπάλα κοντράρει στα πόδια του Πάμιτς και φεύγει κόρνερ.
10’: Ο Καραγκούνης σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Μπλάζεκ πέφτει στη δεξιά γωνία και διώχνει σε κόρνερ.
13’: Ωραίο σουτ του Σισέ από το ύψος της περιοχής, πέφτει και διώχνει στην αριστερή γωνία του ο Μπλάζεκ.
14’: Ο Λέτο συνδυάζεται με τον Σισέ και μπαίνει στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί καταλήγει άουτ.
15’: Ο Βίλφριντ μπαίνει στην περιοχή υπό την πίεση του Βύντρα, προσπαθεί να τον αποφύγει αλλά δεν καταφέρνει να γυρίσει την μπάλα πριν αυτή περάσει άουτ.
26’: Ο Μπέργκερ σουτάρει διαγώνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
32’: Διαγώνια σέντρα του Ζιλμπέρτο στην περιοχή, ο Μουν πετάγεται από δεξιά και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
36’: Ο Λέτο σεντράρει από αριστερά και ο Σισέ πιάνει από κοντά την κεφαλιά αλλά ο Μπλάζεκ με εντυπωσιακό τρόπο διώχνει σε κόρνερ.
41’: Νέα σέντρα του Λέτο από αριστερά, μονοκόμματο βολέ του Σισέ, η μπάλα ψηλά άουτ.
42’: Ο Λέτο σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Σισέ βάζει το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, η οποία περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζεκ.
45’ ΓΚΟΛ: Ο Καργκούνης εκτελεί φάουλ και ο Σαριέγκι με ανάποδη διαγώνια κεφαλιά πετυχαίνει το 1-0.
54’ ΓΚΟΛ: Ο Καραγκούνης βγάζει πολύ όμορφη διαγώνια μπαλιά στον Σαλπιγγίδη που μπαίνει από δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γυρίζει στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Κατσουράνης με πλασέ πετυχαίνει το 2-0.
61’: Στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ο Σαλπιγγίδης πετά την μπάλα στον κενό χώρο για τον Σισέ αλλά ο Μπλάζεκ βγαίνει έξω από την περιοχή και διώχνει την μπάλα πάνω στο πόδι του Γάλλου, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει πλάγιο.
84’: Ο Ζόφτσακ σεντράρει από αριστερά και ο Κούσνιρ πιάνει την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει.
88’: Βαθιά μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Σαριέγκι δεν διώχνει καλά την μπάλα, η οποία καταλήγει στον Κάλουντα και αυτός πλασάρει ολομόναχος τον Γκαλίνοβιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
89’ ΓΚΟΛ: Ο Σαλπιγγίδης δέχεται μπαλιά στο ύψος της περιοχής, αποφεύγει τον Πάμιτς, κερδίζει και στη «μονομαχία» τον Μπλάζεκ και με δεύτερη προσπάθεια πετυχαίνει το 3-0.
90’+3’: Ο Κούσνιρ σουτάρει έξω από την περιοχή και ο Γκαλίνοβιτς διώχνει σε κόρνερ.
90’+3’: Μετά την εκτέλεση του κόρνερ και με τον Μπλάζεκ να έχει «κατέβει» στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Σαλπιγγίδης σουτάρει από το ύψος της περιοχής του Παναθηναϊκού(!) στην κενή εστία, αλλά η μπάλα, αργά αργά καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Τσέχων.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 45’ Σαριέγκι, 54’ Κατσουράνης, 89’ Σαλπιγγίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένκα (Πορτογαλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30’ Σαριέγκι, 79’ Γκάμπριελ - 45’ Χοχενέντερ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (78’ Γκάμπριελ), Λέτο (75’ Σιμάο), Σαλπιγγίδης, Σισέ.
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μπλάζεκ, Κούσνιρ, Πάμιτς, Χούμπνικ, Χοχενέντερ, Βάτσεκ, Χούσεκ (79’ Κάλουντα), Ζόφτσακ, Ζέμαν (59’ Κάντλετς), Μπέργκερ, Βίλφριντ (70’ Προυντνίκοφ).

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση κατά Χαριτόπουλου


Λύση δεν μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Δημήτρη Χαριτόπουλο για τις οφειλές της ομάδας προς τον παίκτη και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν πουθενά και ο ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στη θέση το παίκτη και των εκπροσώπων του αναφερόμενος στην καλή διάθεση των εκπροσώπων του παίκτη και «αδειάζοντας» τον Χαριτόπουλο. Ο ΠΑΟΚ πρότεινε στον παίκτη συνολικά 108.000?, ενώ η τελευταία απαίτηση του καλαθοσφαιριστή ήταν στις 170.000?. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων με την πλευρά του αθλητή Δημήτρη Χαριτόπουλου, τόσο ο δικηγόρος του αθλητή κ. Παντελής Δέδες, όσο και ο εκπρόσωπός του κ. Βύρων Δασύλας, έδειξαν καλή θέληση και διάθεση για την εύρεση μιας δίκαιης και ικανοποιητικής λύσης και για τις δύο πλευρές. Οι σημερινές εξελίξεις ωστόσο, επιβεβαίωσαν πως τόσο ο αθλητής, όσο και ο πατέρας του, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, κάθε άλλο παρά συμμερίζονται την καλή αυτή διάθεση και ουσιαστικά εμπαίζουν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που γίνεται για την εξυγίανση και την επιβίωση της ομάδας.

Η αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύουν, τη στιγμή που η υπηρεσιακή Διοίκηση Πρωτοδικείου αναλαμβάνει την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων του αθλητή και προτείνει το μέγιστο δυνατό ποσό για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της όλης προσπάθειας, μας αναγκάζει να αμφισβητήσουμε τους λόγους της εμμονής σε ένα εξωπραγματικό ποσό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει υποχρέωση να ενημερώσει όλους τους φιλάθλους της ομάδας, που αποτελούν διαχρονικά το μοναδικό και πραγματικό της στήριγμα, για όλες αυτές τις εξελίξεις και λόγω του πιεστικού χρονοδιαγράμματος για την εξεύρεση λύσης στο εν λόγω θέμα, να πληροφορήσει πως σε περίπτωση αδυναμίας θετικής κατάληξης της υπόθεσης έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009, θα αναγκαστεί να προβεί σε κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας.»

Τα τυπικά απομένουν για Ηλιάδη


Ο Ηλιάδης χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ Στον Ηρακλή εντάσσεται ο Στέλιος Ηλιάδης. Ο Ολεγκ Προτάσοφ συναίνεσε στην υλοποίηση της μεταγραφής, μετά την αρχική επαφή που είχε ο Ηλίας Πουρσανίδης με τον 23χρονο μέσο, και η συμφωνία αναμένεται να αποτυπωθεί και εγγράφως τις προσεχείς ημέρες, με τη δέσμευση του ποδοσφαιριστή με διετούς διάρκειας συμβόλαιο.

Την ικανοποίηση για τη δουλειά που τελείται στην προετοιμασία του "Γηραιού", στο μεταξύ, εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του στο Πράτο Αλο Στέλβιο ο Σαρμπέλ Τούμα. "Δουλεύουμε πολύ σκληρά σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας που κάνουμε εκτός Ελλάδας. Από πολύ νωρίς προσαρμόστηκα στα δεδομένα της ομάδας και θα έλεγα ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ θετικό. Θέλουμε να γίνουμε ομάδα και αυτό απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά. Περιμένουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μπούμε σε ένα ομαλό πρόγραμμα προετοιμασίας και να είμαστε με τις οικογένειές μας", δήλωσε ο Σουηδός μέσος, ο οποίος, αφού εξήγησε πως ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί εσχάτως δεν είναι κάτι σοβαρό, πρόσθεσε:

"Είμαστε πολλοί καινούριοι παίκτες στην ομάδα και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να σχηματίσουμε ένα σύνολο. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αυτή διαθέτει ποιότητα σε σημαντικό βαθμό. Αυτό το διαπιστώνω ακόμη περισσότερο, όταν δεν συμμετέχω στην προπόνηση και την παρακολουθώ απ'έξω".

Κατέληξε αναφέροντας σε προσωπικό επίπεδο: "Με την ατυχή χρονιά που είχα στη Γερμανία είναι λογικό να μου έχει λείψει το ποδόσφαιρο. Μου έλειψε το να αγωνίζομαι κάθε σαββατοκύριακο και αυτό θέλω να διεκδικήσω και να χαρώ στον Ηρακλή. Επίσης είναι πολύ ευχάριστο συναίσθημα η αναμονή για να αρχίσει η πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να γνωρίσω τις συνθήκες και να ζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες οπαδοί στα γήπεδα. Ο κόσμος μας πρέπει να ξέρει ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά ως ομάδα και του υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Επίσης υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι με όλες τις δυνάμεις μας. Προσωπικά, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για τον Ηρακλή".

Κόντης: "Εγώ δεν είμαι παιδάκι...".

Για το αυριανό φιλικό με την Μπόκα, τα μεταγραφικά του Aρη και όχι μόνο μίλησε σήμερα στο "Αθλητικό Metropolis" ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Aρης, Γιάννης Κόντης.

Αρχικά ο κ. Κόντης τόνισε: "Είναι επιτυχία όλων αυτό το φιλικό. Της διοίκησης, του κόσμου που εξαφάνισε τα εισιτήρια που δείχνει δυναμική και επιτυχία της ομάδας που κατορθώνει να προσελκύσει ομάδες αυτού του βεληνεκούς. Θα είναι μία γιορτή το παιχνίδι αυτό. Θα είναι πρωτόγνωρο αυτό που θα γίνει στο θέμα παρουσίας θεατών. Όσο κι αν υπάρχει δυσαρέσκεια για το conn-x που θα δείξει το παιχνίδι και την συμμεριζόμαστε. Εμείς θέλαμε να δειχθεί το παιχνίδι από ελεύθερο κανάλι κι ας παίρναμε κάτω από τα μισά χρήματα. Δεν υπήρχε όμως η θέληση από τα κανάλια. Προσπαθούμε μήπως και μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση την επόμενη μέρα. Δεν υπήρξε καμία προσέγγιση. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιο πως έπρεπε να δώσουμε το σήμα στην Μπόκα οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κινηθούμε σύντομα. Εκείνη την στιγμή παίζει ο Ολυμπιακός επαναληπτικό Τσάμπιονς Λιγκ, στα κρατικά κανάλια ίσως θεώρησαν ότι στην Αθήνα δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον...". Για την σημερινή διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Κόντης τόνισε:

"Ήθελαν να κάνουν λίγο νωρίτερα την προπόνηση όμως θα την κάνουν τελικά το βράδυ (20:30) την προπόνηση. Θα είναι ελεύθερη η προπόνηση και η ίδια η Μπόκα μας είπε ότι θα έχουν οι φίλαθλοι την δυνατότητα να βρεθούν κοντά στα μεγάλα αστέρια". Για το μνημόνιο συνεργασίας με την Μπόκα, ο κ. Κόντης είπε: "Αυτό το μνημόνιο είναι μία συνεργασία που θα την βάλουμε πλέον και γραπτώς. Θα είναι συνεργασία που θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Μας έδειξαν και οι ίδιοι πως μπορούμε να υλοποιήσουμε. Περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που θα έχουμε την δυνατότητα ίσως να πάρουμε με χρήματα που θα είναι σαφώς λιγότερα από άλλες ομάδες. Ίσως ως συνιδιοκτησία. Έχει συζητηθεί και για κάποιο φιλικό παιχνίδι την επόμενη χρονιά". Για την αυριανή αγωνιστική παρουσία της Μπόκα ο εκτελεστικός διευθυντής τόνισε: "Είναι κομπλέ. Προστέθηκε και ο Παλέτα που ήταν τραυματίας. Τώρα δεν λείπει κανείς. Είναι όλοι".

Σε ότι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις ο Γιάννης Κόντης επισήμανε: "Ότι προκύψει μέχρι το τέλος... Υπάρχει κάποιος στόχος, περιμένουμε να ξεκαθαρίσει. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μπουαζά. Αν δεν αποκτηθεί θα έχουμε τελειώσει". Για το θέμα της πιθανής αναβολής της πρώτης αγωνιστικής ο κ. Κόντης δήλωσε: "Καλό είναι ότι θα υπάρχει αναβολή για όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι πλέον προστίθεται άλλη μία εβδομάδα στην προετοιμασία που είναι ήδη μεγάλη. Οι παίκτες ανυπομονούν αλλά πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες". Για όσα ετοιμάζονται για το αυριανό παιχνίδι ο κ. Κόντης είπε: "Για άλλη μία φορά πρέπει να πούμε ότι ο κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι πρέπει να έχει ψυχραιμία, ηρεμία και να σκεφτούν όλοι ότι είναι μία χαρά. Να προσέχουν όλοι τον διπλανό τους".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μάνατζερ του Βιτόλο κ. Θούρο, ο κ. Κόντης αναρωτήθηκε: "Που ξέρει ο κ. Θούρο τι συμβαίνει; Εγώ δεν είμαι κανένας ασόβαρος να δημοσιοποιώ χαρτιά. Αντί να βγαίνουν και να λένε τέτοια σχόλια ας έρθουν στο γραφείο μου να δείξω τα χαρτιά και τις συμφωνίες για να το βουλώσουν. Γράφουν διάφορα πράγματα οι μη υπάρχοντες. Τι είμαι εγώ; Παιδάκι να σκανάρω τα χαρτιά και να τα βγάζω στο σάιτ; Σε μία ώρα θα είμαι στο γραφείο μου. Όποιος θέλει ας έρθει να το δει. Εγώ δεν ασχολούμαι με τον μάνατζερ του Βιτόλο. Έκανε την δουλειά του και ήθελε να μας πείσει ότι συζήτησε υποτίθεται προχθές και πήγε στην ομάδα που πήγε".

Διευκρινίσεις σχετικά με τον αγώνα ΠΑΟΚ - Valerenga


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα της Πέμπτης, εναντίον της Valerenga, που παράλληλα είναι και ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της σεζόν, θα ήθελε να προβεί στις παρακάτω διευκρινίσεις:

1) Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, οι θύρες όλου του γηπέδου θα ανοίξουν στις 19:15. Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου ν' αποφευχθεί ο συνωστισμός.

2) Υπενθυμίζεται ότι για τους αγώνες υπό την αιγίδα της UEFA δεν ισχύει καμία κάρτα ελευθέρας εισόδου, όπως επίσης απαγορεύεται και η δωρεάν είσοδος στα παιδιά ακόμα και κάτω των 12 ετών.

3) Παρακαλούνται όλοι οι φίλαθλοι να μην κάθονται στα διαζώματα και τους διαδρόμους, και να τηρούν αυστηρά τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό τους.

Ψάχνει ομάδα ο Μορέτο


Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Μαρσέλο Μορέτο βρίσκεται υπό αναζήτηση νέου ποδοσφαιρικού προορισμού στην καριέρα του. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ δεν «χωράει» πλέον στα σχέδια της Μπενφίκα αφού καλύπτει θέση ξένου. Οι «αετοί» προχώρησαν στην απόκτηση του Ζούλιο Σέζαρ και έτσι κάποιος θα έπρεπε να αποχωρήσει για να έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της Μπελενένσες.

Ο Μορέτο συζήτησε με τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως θα ήταν καλό ο 31χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας να συνεχίσει τη καριέρα του υπό τη μορφή δανεισμού σε ομάδα της χώρας του.

Μαρσέλο Μορέτο: «Συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε πως το καλύτερο τη δεδομένη στιγμή είναι να επιστρέψω στη Βραζιλία. Η διοίκηση της Μπενφίκα με εξουσιοδότησε να διαπραγματευτώ το δανεισμό μου και εξετάζω διάφορες προτάσεις».

Δεν φοβάται κανέναν ο Ροσίτσκι


Μπορεί από την Άρσεναλ να αποχώρησαν ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και ο Κόλο Τουρέ αλλά ο Τόμας Ροσίτσκι δεν πιστεύει πως η ομάδα του αποδυναμώθηκε. Ο Τσέχος μέσος θεωρεί ότι οι Λονδρέζοι είναι καλύτεροι από πέρσι και θα παλέψουν για τίτλους.

Ο 28χρονος άσος ανέφερε για τη νέα χρονιά «Δεν πιστεύω ότι έφυγαν οι καλύτεροι παίκτες. Εχουμε ακόμα τον Αρσάβιν και τον Φάμπρεγας που είναι καταπληκτικοί. Δεν βλέπω τον λόγο για μα να φοβόμαστε κάποια ομάδα. Νιώθω ότι θα ήμαστε καλύτεροι από πέρσι. Θα παλέψουμε για τρόπαια».

Λεβαδειακός: Απέκτησε Σέρτζε Μπράνκο


Την απόκτηση του Καμερουνέζου Σέρτζε Μπράνκο ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός.

Ο 29χρονος μέσος, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, είχε μείνει ελεύθερος από τη γερμανική Ντούισμπουργκ και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο της Βοιωτίας.

Εχει πολυετή εμπειρία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς αγωνίζεται στη «Γηραιά Ηπειρο» από το 1998 και έχει φορέσει κατά σειρά τη φανέλα της Μπραουνσβάιγκ, της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, της Στουτγκάρδης, της Λιντς, της ΚΠΡ, των ρωσικών Σίνικ Γιάροσλαβ και Κρίλια Σοβιετόφ και πέρυσι της Ντούισμπουργκ.

Εχει δε στο παλμαρέ του ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το Καμερούν, το 2000 στο Σίδνεϊ.

Στο μεταξύ, το πρώτο του εντός έδρας φιλικό για φέτος θα δώσει ο Λεβαδειακός την Τετάρτη (19:00), με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Φιλικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας

Τον πρώτο του φιλικό αγώνα στη Λιβαδειά εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, δίνει ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Αντίπαλός του θα είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:00.

Τεχνικά δίδυμα σε Νέους και Παίδες


Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο ένας εκ των δύο τεχνικών της Εθνικής Νέων Με τεχνικά δίδυμα θα πορεύονται πλέον οι Εθνικές ομάδες Νέων και Παίδων. Οπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, τη θέση του Αλέξη Αλεξίου στο "τιμόνι" της Εθνικής Νέων θα καταλάβουν οι Γιώργος Γεωργιάδης και Κώστας Τσάνας, ενώ αντί του Γιώργου Σεμερτζίδη στην Εθνική Παίδων τοποθετούνται οι Λεωνίδας Βόκολος και Θόδωρος Παχατουρίδης.

Σε ό,τι αφορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, ομοσπονδιακός τεχνικός αναλαμβάνει ο κ. Γεωργόπουλος.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

- Τη θέση του τρίτου αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας καταλαμβάνει ο κ. Ν. Ανασόπουλος, ο οποίος θα συμμετέχει και στις συνεδριάσεις της εκτελεστικής γραμματείας.

- Τη θέση του εκπροσώπου της ΕΠΟ στη Σούπερ Λίγκα καταλαμβάνει ο κ. Γ. Γκιρτζίκης και την αντίστοιχη στην Ενωση Β' - Γ' Εθνικής Κατηγορίας ο κ. Β. Μάντζιος.

- Οι κληρώσεις για το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Δ' Εθνικής 2009-2010 θα διενεργηθούν σε Αθήνα, Βέροια και Ρέθυμνο.

Η UEFA προειδοποιεί τους Άγγλους


Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της UEFA, η οποία βλέπει αρνητικά τις κινήσεις των αγγλικών ομάδων να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε σχέση με το μέγεθός τους,αρχής γενομένης της Μάντσεστερ Σίτι. Η διεθνής ομοσπονδία προειδοποίησε τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα της έκπτωτης "δύναμης" που ακούει στο όνομα Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Ντέιβιντ Τέιλορ, δεν είναι σίγουρος ότι οι αγγλικές ομάδες κάνουν καλό στο πρωτάθλημα αγοράζοντας παίκτες με μεγάλα ποσά, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό τους.

Η Σίτι έχει ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, μόνο και μόνο για να μπει σφήνα στους τέσσερις μεγάλους του Νησιού. Και αν οι "πολίτες" είναι μια ξεχωριστή περίπτωση λόγω του Άραβα ιδιοκτήτη, οι υπόλοιπες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αν όχι άμεσα σίγουρα στο μέλλον.

"Θα έλεγα ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, αυτό το παζάρι που γίνεται είναι μια έκπληξη, ενώ ταράσσει τις ισορροπίες της αγοράς", δήλωσε ο Τέιλορ για να συνεχίσει μιλώντας για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν:

"Συνεχώς βλέπουμε να αυξάνονται οι τιμές και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτό στη γενική αγορά δεν μπορεί να εγγυηθεί σιγουριά σε εποχές δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε. Υπάρχει δεδομένη ανησυχία στα γραφεία της ομοσπονδίας. Υπάρχουν ενδείξεις πως μερικά αγγλικά κλαμπ είναι σε άμεσο κίνδυνο".

Ο γενικός γραμματέας της UEFA μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, έδειξε να ανησυχεί για τις ομάδες του Νησιού καθώς το σχετικά πρόσφατο παράδειγμα με τη Λιντς είναι ακόμα νωπό και αν αυτό συμβεί και με άλλες ομάδες, η αξία της Πρέμιερ Λιγκ θα πέσει.

"Υπάρχουν ομάδες που ξοδεύουν τόσο πολύ που υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η τιμή όλης της ομάδας. Το λέω αυτό διότι εν μέσω κρίσης δεν είναι αδύνατο να πέσουν στην οικονομική τρύπα και πολλές ομάδες λόγω εξόδων που δεν μπορούν να καλυφθούν. Είδαμε τι πάθανε τα τελευταία χρόνια πολύ καλές και δυνατές ομάδες όπως η Λιντς Γιουνάιτεντ. Βρέθηκε σε κρίση και τώρα δείτε που αγωνίζεται".

“Κοιτάζοντας τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα, ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ. Προφανώς αυτές οι πιθανότητες που εξετάζουμε δεν σημαίνει ότι είναι άμεσες, όμως το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να στηριχτούμε σε μια σίγουρη οικονομική βάση, όπου όλα τα κλαμπ θα μπορούν να συμμετάσχουν".

Τέλος, ο Τέιλορ μίλησε και εκ μέρους του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει την ανησυχία του για τα μεγάλα έξοδα που έχουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες.

«Μπαμ» με Φράνκο η ΑΕΛ!

guillermo_franco-1.jpgΌλα για όλα τα παίζει η ΑΕΛ για να αποκτήσει έναν μεγάλο στράικερ που θα λύσει το επιθετικό της πρόβλημα και συνεχίσει να... κυνηγάει το «μεγάλο ψάρι». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες τη θεσσαλική ομάδα έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ημέρες, μετά τον Ντε Νίγκρις κι έναν ακόμη Μεξικανό, τον φοβερό και τρομερό Γκιγέρμο Φράνκο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ!

Ο 33χρονος -γεννημένος στην Αργεντινή, αλλά πολιτογραφημένος Μεκιξανός από το 2002-στράικερ, έχει προταθεί στην Λάρισα, με τους «βυσσινί» να έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί του, προκειμένου να τον πείσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Το οικονομικό φαντάζει προς το... παρόν το πιο μεγάλο «αγκάθι», αν και ο Κώστας Πηλαδάκης δείχνει διατεθειμένος αυτή τη φορά να τα... χώσει για να φέρει στον «κάμπο» έναν μεγάλο σκόρερ. Παράλληλα, στη Λάρισα εξακολουθούν να... δουλεύουν και την περίπτωση του Ντε Νίγκρις και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν θετική εξελίξεις και από αυτό το... μέτωπο.

Έφτασε η Μπόκα


Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή για την αποστολή της Μπόκα Τζούνιορς, επεφύλαξαν οι φίλαθλοι του Αρη. Πολλοί φίλαθλοι των «κίτρινων» βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και καλωσόρισαν τα αστέρια της Αργεντίνικης ομάδας, με ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: «Καλως ήρθες Μπόκα, το σπίτι μου, σπίτι σου»...

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος από την πλευρά του κόσμου, κάτι που φυσικά δεν άφησε αδιάφορους τους μεγάλους αστέρες της Μπόκα. Ρικέλμε και Παλέρμο, ήταν φυσικά οι ισχυρότεροι... πόλοι έλξης, χωρίς να αρνούνται να υπογράφουν αυτόγραφα και να φωτογραφίζονται με το κοινό.

Αντιθέτως, όλα τα μέλη της αποστολής αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, παραπέμποντας τους εκπροσώπους του τύπου στην συνέντευξη τύπου, το βράδυ της Τρίτης.

Η Λούλι και ο Μόουτσε

fernandez_luli.jpgΗ Λούλι Φερνάντεζ μετά την σχέση της με τον Φερνάντο Γκάγκο έχει πέσει τώρα στην αγκαλιά του Πάμπλο Μόουτσε. Ο άσος της Μπόκα Τζούνιορς είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και παρότι δεν πήρε μεταγραφή για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος στο Μπουένος Άιρες λόγω του 21χρονου μοντέλου από την Αργεντινή.



fernandez_luli2.jpg
fernandez_luli6.jpg
fernandez_luli8.jpg
fernandez_luli9.jpg
fernandez_luli13.jpg
fernandez_luli3.jpg
fernandez_luli4.jpg
fernandez_luli5.jpg
fernandez_luli7.jpg


fernandez_luli10.jpg
fernandez_luli11.jpg
fernandez_luli12.jpg

«Φορτσάρει» η ΑΕΛ για Μποζάσκι

bartosz_bosacki-1.jpgΕτοιμοι να ξεκινήσουν τη μεταγραφική τους αντεπίθεση, για να αποκτήσουν τους τέσσερις παίκτες που συμφώνησαν στην προ ημερών συνάντησή τους οι Ουζουνίδης και Πηλαδάκης είναι στην ΑΕΛ, έχοντας στην κορυφή των επιλογών τους για τον στόπερ, τον Πολωνό Μάρτζο Μποζάσκι.

Ο τελευταίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Λεχ Πόζναν, ωστόσο στη Λάρισα εκτιμούν πως θα μπορέσουν να βρουν τη... φόρμουλα για να τον αποκτήσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο Μποζάσκι είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της ΑΕΛ και πιέζει κι αυτός από τη μεριά του την ομάδα του για να τον αφήσει να φύγει. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους Μεξικανούς παικταράδες Αντόνιο ντε Νίγκρις (αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Ανκαραγκιουτσού) και τον Γκιγιέρμο Φράνκο (ελεύθερος από Βιγιαρεάλ), προκειμένου να γίνει το... μπαμ και στην επίθεση. Στον πρώτο η Λάρισα έχει προτείνει διετές συμβόλαιο, ενώ στον δεύτερο μονοετές με πολύ καλές απολαβές.

*Φιλικό αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα δώσει η ΑΕΛ το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 8 στο Εθνικό Στάδιο Καρδίτσας. Παράλληλα, σύμφωνα με τα κυπριακά Μ.Μ.Ε. η Λάρισα θα «κλείσει» εντός των ημερών φιλικό με την Ανόρθωση στην Κύπρο, ενώ «ψήνεται» κι ένα ακόμη παιχνίδι και με άλλον κυπριακό σύλλογο.

2.000.000 λόγοι για να νικήσει ο «Σούμι»


Η επιστροφή του Μίκαελ Σουμάχερ στον χώρο της φόρμουλα έχει προκαλέσει αίσθηση. Μια τέτοια είδηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν το ποσό της αμοιβής του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ανέρχεται στο 1.000.000 εκ. ευρώ ανά αγώνα.

Μάλιστα, επειδή υπάρχει και... οικονομική κρίση, οι απολαβές του 40χρονου Σουμάχερ θα διπλασιάζονται σε περίπτωση νίκης. Ανεβαίνουν τα κίνητρα λοιπόν, αφού, εκτός από την ανάγκη της δικαίωσης της απόφασής του, σε περίπτωση νίκης του, θα έχει να λαμβάνει 2.000.000 ευρώ.

Η... ουρά χρημάτων δεν σταματά εκεί όμως. Ο πολυνίκης της φόρμουλα 1 από το πόστο του, ως σύμβουλος στην Ferrari έβαζε στον τραπεζικό του λογαριασμό 5.000.000 ευρώ ετησίως. Το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος του χρόνου αλλά οι άνθρωποι του ιταλικού κολοσσού φροντίζουν να μη «ρίξουν» τον σούπερ σταρ τους.

Το σαββατοκύριακο που έρχεται είχε προγραμματιστεί να δώσει το παρών σε αγώνα Superbike, στο Άσεν της Ολλανδίας, κάτι τελικά που δεν θα γίνει λόγω της προετημασίας του για το επόμενο grand prix στην πόλη της Βαλένθια.

SUPER LEAGUE: Δεν έβγαλαν απόφαση


Δεν βγήκε κάποια απόφαση σχετικά με τη μετάθεση ή μη τη της έναρξης της ημερομηνία του πρωταθλήματος, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ. Οι εκπρόσωπο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν πως θα γνωστοποιήσουν την τελική τους απόφαση την προσεχή Παρασκευή, οπότε και θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της κλήρωσης των ελληνικών ομάδων στα προκριματικά του Champions League και του UEFA Europa League.

Ανακοίνωση

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010. Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. δεν κατέληξε σε οριστική απόφαση, την οποία και τελικά θα λάβει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Ο. μετά την κλήρωση για τους αγώνες των Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου 2009».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Η αισιοδοξία των Αργεντίνων

Στον Αστέρα Τρίπολης τα νέα πρόσωπα είναι λίγα φέτος το καλοκαίρι, όμως η αργεντίνικη παροικία του προπονητή Μάριο Γκόμες και των Σεμπάστιαν Καρέρα και Λούκας Βίλτσες μίλησαν για τις πρώτες τους εντυπώσεις από την παρουσία τους στην ομάδα. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη για μια καλή πορεία, κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις των τριών Αργεντίνων.

Μάριο Γκόμες: «Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα και ειδικά με αυτή που κάναμε στο Καρπενήσι, όπου έγιναν πολύ δυνατές προπονήσεις. Θα πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος από τη διάθεση που δείχνουν καθημερινά οι ποδοσφαιριστές, που αρκετές φορές δεν υπολόγιζαν καν την κούραση.

Ο Αστέρας θα έχει οργάνωση μέσα στο γήπεδο και οι παίκτες θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει στις θέσεις τους. Το να πει κανείς ότι η ομάδα θα έχει επιθετικό ή αμυντικό στυλ είναι σχετικό. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις πέντε επιθετικούς και να μην μπορείς να απειλήσεις την αντίπαλη εστία. Η φιλοσοφία μας στο γήπεδο θα είναι, να φτάνουμε όσο γίνεται πιο εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου και να αμυνόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διατρέχει η ομάδα μας κινδύνους.

Μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία των παικτών, με έχουν οδηγήσει να καταλήξω σε κάποιες θέσεις για το αρχικό σχήμα, αλλά ακόμα εκκρεμούν κάποιες θέσεις και θα δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα στα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε. Σε αυτά, θα χρησιμοποιήσω ποικιλία παικτών και συστημάτων, έτσι ώστε να βγάλω το καλύτερο δυνατό συμπέρασμα.

Η ομάδα θα προσπαθήσει να παίξει ακόμα καλύτερα και να πάει ψηλότερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Θα γίνει μία ομάδα, που θα παλεύει στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι».

Λούκας Βίλτσες: «Η αλήθεια είναι πώς όταν ήρθα περίμενα να έχω μεγαλύτερη δυσκολία στην προσαρμογή μου στην Τρίπολη, αλλά έχω πολλούς συμπαίκτες που είναι από την Αργεντινή και μου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Η αλήθεια είναι πώς δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο ότι στηρίζεται πολύ στη δύναμη και την φυσική κατάσταση. Από την πλευρά μου, θέλω να κάνω ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και να βοηθήσω τον Αστέρα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα και όλα θα πάνε καλά».

Σεμπάστιαν Καρέρα: «Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα, αφού όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοήθησαν σε αυτό τον τομέα. Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με αυτούς που έχει η ομάδα. Ο Αστέρας θέλει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται και να τη βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο.

Το πρωτάθλημα της Ελλάδας, αλλά και σχεδόν σε όλο τον κόσμο βασίζεται στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση. Έρχομαι και εγώ από ένα πρωτάθλημα, της Αργεντινής, που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και νομίζω πώς με τη δουλειά που κάναμε και που συνεχίζουμε να κάνουμε καθημερινά στο γήπεδο, θα παρουσιαζόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι καλύτεροι.

Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο, θα πρέπει να ξέρει ότι θα δει μία ομάδα μαχητών και ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε να πάμε τον Αστέρα όσο ψηλότερα γίνεται».

Φιλικό στο Περιστέρι με Ατρόμητο

Στα αγωνιστικά, με το μυαλό στο αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα με τον προπονητή της ομάδας Μάριο Γκόμες να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής, ενώ μεγάλο κομμάτι της προπόνησης αφιερώθηκε στις «στημένες» φάσεις και σε εκτελέσεις φάουλ.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το Περιστέρι, όπου στις 20.00 θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο μετά τη επιστροφή του από το Καρπενήσι. Το Σάββατο 8 Αυγούστου εξ άλλου, ο Αστέρας θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Ηλυσιακό (7 μ.μ.).

Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Ίσραελ Νταμόντε, του οποίου η κατάσταση βελτιώνεται συνέχεια, ενώ σήμερα δεν έκαναν προπόνηση, ο ασθενής Ζεάν Κάρλος και ο Μπρούνο Ουριμπάρι που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι και δεν ακολούθησε το προπονητικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους.

Την Πέμπτη η παρουσίαση των μεταγραφών

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάσει τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου του Αστέρα και θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Μαρσέιγ καλεί Λιονέλ Νούνιεζ!


Μετά τους Λούτσο Γκονζάλες και Γκάμπριελ Χάιντσε η Μαρσέιγ έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο ακόμη έναν παίκτη από την Αργεντινή.

Πρόκειται για τον γνωστό από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό, Λιονέλ Νούνιεζ. Ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες των "Diablo Rojo" την περυσινή σεζόν (30 συμ./7 γκολ).

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του συλλόγου συλλόγου, Χούλιο Κομπαράδα.

Μάλιστα ο Τύπος της Αργεντινής σημειώνει πως η Μαρσέιγ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Νούνιεζ.

Θα τα καταφέρει και χωρίς δοκιμές ο Schumi!


Η άρνηση των Williams, Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso στο αίτημα της Ferrari να επιτραπεί στον Michael Schumacher να κάνει κατ’ εξαίρεση μία ημέρα δοκιμών με την F60 σημαίνει ότι ο Γερμανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πάει στον αγώνα της Βαλένθια χωρίς να έχει οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της ομάδας του.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Schumacher, Sabine Kehm, δήλωσε ότι ο 40χρονος οδηγός μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και χωρίς αυτές τις μονοήμερες δοκιμές που του αρνήθηκαν οι άλλες ομάδες.

Η Kehm μίλησε σε εκπομπή της βαυαρικής τηλεόρασης και είπε: «Πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση όπως είναι. Ήταν σαφές εξαρχής ότι ήταν απίθανο να του επιτρέψουν να κάνει δοκιμές με το νέο μονοθέσιο. Αυτός είναι ο λόγος που η Ferrari και ο Michael επέλεξαν τη 2η λύση και βρήκαν ένα παλιό και μεταχειρισμένο μονοθέσιο. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι σίγουρο ότι θα ανταπεξέλθει».

Επίσης, η Kehm είπε ότι ο Michael Schumacher μετά τις δοκιμές του την προηγούμενη εβδομάδα με την F2007 ξεκουράστηκε υπό την επίβλεψη της ιατρικής του ομάδας, αλλά δεν είναι στην κορυφαία φόρμα που ήταν παλιά: «Δεν είναι πια κορυφαίος αθλητής και η Formula 1 είναι άθλημα που απαιτεί κορυφαία απόδοση. Αυτό το κατάλαβε ο Michael μετά τις δοκιμές της Παρασκευής στο Mugello. Είχε πρόβλημα με τον αυχένα του, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν».

Γιατί «κλωτσάνε» Williams, RBR και STR...
Ο Sir Frank Williams ήταν ο πρώτος που εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα της Ferrari να επιτραπεί στον Michael Schumacher να δοκιμάσει το φετινό μονοθέσιο.

Ο ισχυρός άντρας της βρετανικής ομάδας ανέφερε ότι οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται και δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί θα υπάρξει ρήγμα και στο μέλλον ο κανονισμός θα είναι ευάλωτος.

Εξάλλου όπως είπε θα έπρεπε και στην περίπτωση του Jaime Alguersuari που αντικατέστησε στη Scuderia Toro Rosso τον Sebastien Bourdais, θα έπρεπε να συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά εκεί δεν υπήρξε εξαίρεση και έτσι ο νεαρός οδήγησε για πρώτη φορά το μονοθέσιο στην Ουγγαρία.

Μετά την άρνηση της Williams, ακολούθησε και το «όχι» των Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Ο λόγος της άρνησης είναι ότι πριν από το ουγγρικό GP ο ιδιοκτήτης των ομάδων, Dietrich Mateschitz, είχε ζητήσει και αυτός μία ημέρα δοκιμών για τον Jaime Alguersuari, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τις άλλες ομάδες.

Νίκος Σαργκάνης: «Με καλή εμφάνιση προκρίνεται»


Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Γκολ από τη Σέντρα» με τον Σωτήρη Τριανταφύλλου. Ο κ. Σαργκάνης, αναφερόμενος στο αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα Πράγας εξέφρασε την πίστη του ότι έαν οι «πράσινοι» πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση απέναντι στους Τέσχους, τότε θα καταφέρουν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3» o Νίκος Σαργκάνης:

Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Έχει τερματοφύλακες η Ελλάδα. Έχουν αλλάξει οι ανάγκες του ποδοσφαίρου αλλά νομίζω απαιτούμε περισσότερα απ' όσα χρειάζονται. Ο ρόλος του τερματοφύλακα έχει διαφοροποιηθεί και νομίζω οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες απ' ότι πρέπει. Επειδή δεν έχουν οι ομάδες καλές άμυνες πέφτουν πάνω στον τερματοφύλακα».

Για το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός με μια καλή εμφάνιση θα προκριθεί. Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο. Το τρίτο γκολ στην Πράγα βάρυνε την ατμόσφαιρα. Θα μπορούσε όμως να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα. Σήμερα μπροστά στον κόσμο του και αν έχει πάθος μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό που παίζει. Όχι βέβαια ότι οι άλλες ομάδες παίζουν καλά. Καμία ομάδα δεν με πείθει. Απλά ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο και έχει αυτά τα αποτελέσματα».

Για τον Σισέ: «Άνθρωπος είναι, όχι μηχανή. Για να γίνει τόσο μεγάλος παίχτης του δώσανε κάποιες μπαλιές και τις αξιοποίησε. Πρέπει να υπάρχουν και οι παίκτες που θα αξιοποιήσουν έναν επιθετικό. Οι προπονητές τα ξέρουν καλύτερα από εμάς και θα βρουν την λύση πάλι... θα λένε ότι αδικηθήκανε».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που στην Ομοσπονδία δεν υπάρχει ούτε ένας τερματοφύλακας. Είμαστε η Ελλάδα και κάναμε πάλι την διαφορά και ξεχωρίζουμε. Με τόση μιζέρια πάντως πως μπορούμε και επιβιώνουμε και τα καταφέρνουμε ένας θεός το ξέρει. Δεν υπάρχουν παίκτες πλέον. Σταματάνε σιγά σιγά όλοι. Ποιοι υπάρχουνε? Στην Ελπίδων υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και όρεξη. Μακάρι να προχωρήσουν αλλά στο πρωτάθλημα δεν παίζουν».

Κάραγκερ: «Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση»


Μετά την ήττα που γνώρισε η ομάδα της Λίβερπουλ στο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Εσπανιόλ 3-0, ο Τζέιμι Κάραγκερ των «κόκκινων» μίλησε για την βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα και αυτό θα προέλθει με την προσθήκη και άλλων παικτών ώστε να είναι έτοιμοι στην έναρξη της Premier League.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του σέντερ μπακ του «μεγάλου λιμανιού»:

«Οπωσδήποτε είναι μόνο ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά για μας είναι ένα ακόμα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Η ομάδα χρειάζεται να πάρει ακόμα μερικούς παίκτες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και θα πρέπει να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Απειλή για "Ιερό πόλεμο" στη Σάλκε!


Η Σάλκε είναι μία από τις δημοφιλέστερες ομάδες της Μπουντεσλίγκα, έχοντας μάλιστα αρκετούς Μουσουλμάνους παίκτες στο ρόστερ της (έντονο το τουρκικό στοιχείο στους "κενιγκασμπλάουεν"), παρόλα αυτά όμως τείνει να γίνει η πλέον μισητή στον ισλαμικό κόσμο!

Το εντυπωσιακό είναι πως η αιτία βρίσκεται στον ύμνο του γερμανικού συλλόγου, ο οποίος γράφτηκε το 1924 και τραγουδιέται πριν από κάθε παιχνίδι του από το 1963, καθώς περιλαμβάνει στίχους που θίγουν τους Μουσουλμάνους...

"Ο Μοχάμεντ ήταν ένας προφήτης που δεν ήξερε τίποτα από ποδόσφαιρο. Από όλα τα όμορφα χρώματα που υπάρχουν, ξέχασε το γαλάζιο και το άσπρο", αναφέρεται σε κάποια στροφή του ύμνου της Σάλκε, με σαφή αναφορά στα χρώματα του συλλόγου (μπλε-άσπρο) που δεν έχουν καμία σχέση με το πράσινο χρώμα, που αντιπροσωπεύει το Ισλάμ.

Φυσικά, οι αντιδράσεις -μόλις έγινε ευρέως γνωστό το περιεχόμενου τού ύμνου- ήταν οξείς, με τον τουρκικό Τύπο να πρωτοστατεί στον αγώνα για να απομακρυνθούν αυτές οι φράσεις αλλά και τους μουσουλμάνους οπαδούς της Σάλκε να απειλούν να μποϊκοτάρουν τους αγώνες της ομάδας τους αν η διοίκηση δεν αλλάξει αυτό το κομμάτι (του προσβλητικού για αυτούς) τραγουδιού.

"Καταραμένοι π......ς γιοι, αλλάξτε αμέσως τα λόγια του ύμνου σας", "Τι σχέση έχει ο προφήτης μας μας το δικό σας άπιστο τραγούδι; Σβήστε αυτό το κομμάτι, διαφορετικά θα υποστείτε τις συνέπειες", είναι δύο μόνο από τα αμέτρητα "επιθετικά" μηνύματα που έχουν δημοσιευτεί σε μουσουλμανικές ιστοσελίδες, τα οποία μάλιστα αναδημοσιεύτηκαν και από τη γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung".

Να σημειωθεί ότι το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ο επίσημος ύμνος της Σάλκε δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον Προφήτη Μοχάμεντ, ενώ εκπρόσωπος της ομάδας της κοιλάδας του Ρουρ ξεκαθάρισε ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι καταγγελίες και αναμένεται να προσληφθεί κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει αν ο ύμνος είναι προσβλητικός για τους μουσουλμάνους.

Στο σκαμνί για υπεξαίρεση ο Γούμενος


Παραπέμπεται σε δίκη ο ένας μεγαλομέτοχος, απαλλάσσεται ο άλλος, για την υπεξαίρεση στα ταμεία της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 850/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Γούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι οικειοποιήθηκε 892.703 ευρώ, εκδίδοντας αποδείξεις πληρωμής στο όνομά του χωρίς να επισυνάπτει τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά.

Τον Απρίλιο του 2007 ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακουργηματική «υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση και από κοινού» με τον έτερο πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. Βασίλη Παγώνη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με το ίδιο βούλευμα επειδή «δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής από την κύρια ανάκριση». Προηγήθηκαν μηνύσεις του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. και άλλων 26 μετόχων της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και η έρευνα της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) αποκάλυψε «τρύπα» στα ταμεία της ΠΑΕ. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν δαπάνες ύψους 1.600.000 ευρώ χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά.

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου αναφέρεται ότι: Από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε ότι η οικονομική διαχείριση γινόταν με τρόπο επιλήψιμο και υπήρχαν προστριβές με τους φιλάθλους της ομάδας εξαιτίας της οριακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έφτασε ο σύλλογος και τη συνακόλουθη κακή πορεία της ομάδας στους αγώνες. Το Ιούνιο του 2006, η «Επιτροπή Σωτηρίας», στην οποία συμμετείχαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές, παλιοί παράγοντες και μέλη του συλλόγου, έκανε ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία και διαπίστωσε την ύπαρξη υπέρογκων ζημιών στα ταμεία της ΠΑΕ, πολλαπλά χρέη σε τρίτους, δαπάνες χωρίς παραστατικά, πλήθος οικονομικών ατασθαλιών και αυθαιρεσίες στις λογιστικές καταγραφές.

Ο Γιάννης Γούμενος, ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένος για τη διαχείριση και την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ, λειτουργούσε με αυταρχικό τρόπο και δεν συνεργαζόταν με τους ταμίες και τους λογιστές της ΠΑΕ. Από τον έλεγχο της ΥΠΕΕ βεβαιώθηκαν κινήσεις χρημάτων προς τον κατηγορούμενο (778.000 στις 23/8/2006 και 114.703 στις 8/9/2006), με την έκδοση αποδείξεων πληρωμής στο όνομά του χωρίς την επισύναψη φορολογικών παραστατικών (καταχώριση στα βιβλία με ανύπαρκτα παραστατικά). Μετά την αποχώρησή του, τον Νοέμβριο του 2006, δεν επέστρεψε τα παραπάνω ποσά ούτε προσκόμισε τα απαραίτητα παραστατικά.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Mεγάλη προσπάθεια για το πιστοποιητικό


Παράλληλα με την προσπάθεια στελέχωσης του ρόστερ, στον ΠΑΟΚ φουλάρουν έτσι ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Οι διοικούντες αλλά και ο Νίκος Σταυρόπουλος έχουν σηκώσει μανίκια και εργάζονται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα θέματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Στον ΠΑΟΚ επιθυμούν διακαώς τη συνέχιση της συνεργασίας με τους Καυκή-Τσιάρα αλλά φυσικά όχι με τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει με το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς. Την ίδια ώρα έντονο ενδιαφέρον υπάρχει τόσο για τον Νικολαϊδη, όσο και για τον Χαριτόπουλο.

Στην Έβερτον ο Σεντερός


Ο Πάτο μονομαχεί με τον Σεντέρος Ο Φιλίπ Σεντερός μπορεί να επέστρεψε στην Αρσεναλ μετά την "περιπέτεια" που έζησε στο καμπιονάτο με τη φανέλα της Μίλαν, ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει στους "κανονιέρηδες". Όπως αποκάλυψε η ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (!) ο διεθνής αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Έβερτον.

Κύριος λόγος που ο Σεντερός θέλει να φύγει από την ομάδα του Λονδίνου, είναι το Μουντιάλ του 2010. Ο Ελβετός κεντρικός αμυντικός δεν φαίνεται πως θα έχει χρόνο συμμετοχής στη νέα Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και προκειμένου να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική, θέλει να πάει σε μία ομάδα, όπου θα έχει ρόλο βασικού.

Πάντως αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σεντερός, τότε θα ανοίξει η... πόρτα του "Γκούντισον Παρκ" για τον Ζολέον Λέσκοτ, τον οποίο έχει βάλει στο στόχαστρό της η Μάντσεστερ Σίτι.

Παρελθόν ο Σαλγκάδο


Μιτσέλ Σαλγκάδο Μετά από δέκα χρόνια σχέσης, ο Μίτσελ Σαλγκάδο και η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Ο Ισπανός δεξιός μπακ, δεν ήταν στα πλάνα του νέου τεχνικού της "βασίλισσας", Μανουέλ Πελεγκρίνι και αφού αποζημιώθηκε για τα υπόλοιπα δύο χρόνια του συμβολαίου του, έμεινε ελεύθερος.

Ο 34χρονος αμυντικός από αυτή την απόφαση της ισπανικής ομάδας, έγινε πλουσιότερος κατά 3 εκατ. ευρώ(!), ενώ έχει πλέον και το δικαίωμα να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Σαλγκάδο με τη φανέλα της Ρεάλ πανηγύρισε την κατάκτηση τεσσάρων πρωταθλημάτων (2001, 2003, 2007 και 2008) και δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000 και 2002). Συνολικά αγωνίστηκε σε 251 ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ σκόραρε και 4 φορές...

Νέες εξετάσεις στη Βραζιλία για Μάσα


Μετά από το τρομερό ατύχημα στα επίσημα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Ουγγαρίας και την 9μερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης, ο Φελίπε Μάσα επέστρεψε σπίτι του.

Το ιδιωτικό τζετ στο οποιό επιβιβάστηκε ο πιλότος της Ferrari προσγειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Σάο Πάολο (απόγευμα για τη Βραζιλία), με τον Βραζιλιάνο να μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη.

"Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε. Δεν μπορώ όμως να πω πάρα πολλά, τώρα πρέπει να γίνω καλά", περιορίστηκε να δηλώσει ο 28χρονος πιλότος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και στο νοσοκομείο "Albert Einstein", ενώ το ίδιο το νοσοκομείο γνωστοποίησε ότι μετά από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας, οι γιατροί θα εκδώσουν ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του.

"Η νέα αποθεραπεία του θα πάρει λίγες ημέρες, όχι περισσότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ο προσωπικός του γιατρός, Ντίνο Άλτμαν, ο οποίος ήταν μαζί του στο τζετ της επιστροφής από την Ουγγαρία.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Στοπ στους οπαδούς που φορούν φανέλα των φιλοξενούμενων!!!


Στην απαγόρευση της επίσκεψης των οπαδών στο γήπεδο φορώντας φανέλα της φιλοξενούμενης ομάδας προχώρησε η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Κολομβίας. Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε η αυξανόμενη βία που παρατηρείται στα γήπεδα της χώρας. Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν πρόσφατα στην πόλη Αρμένια, όπου συνελήφθησαν 30 πολίτες και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Πιο συγκεκριμένα, οι οπαδοί της Ατλέτικο Νασιονάλ βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς της Ντεπόρτες Κίτο με μαχαίρια, πέτρες και άλλα φονικά αντικείμενα. «Πρέπει πάση θυσία να αφήσουμε τους βανδάλους έξω από το ποδόσφαιρο, το πιο ωραίο θέαμα στη χώρα. Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσει ο κόσμος ότι το ποδόσφαιρο οφείλει να προσφέρει μόνο ευχάριστες στιγμές», δήλωσε ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής Ραμόν Χεσουρούμ.

Ειπε..........................

Εχουμε φέρει δύο νέους αμυντικούς. Θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν σε μια νέα χώρα, να μάθουν τη γλώσσα, τους συμπαίκτες τους. Ακόμα σε ξενοδοχεία μένουν. Πάντως, δεν θα είχα αντίρρηση αν ερχόταν ο... Τζον Τέρι!"

Χενκ Τεν Κάτε

(ακόμη κι αν έμενε σε ξενοδοχείο;)

Ψιθυροι......................

Σειρήνες από Αμβούργο ηχούν στα αυτιά του Ντουντού, αλλά στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν...


"Αλλοι πάνε στα βουνά και κάνουν σοβαρή προετοιμασία και εμείς τρέχαμε για βόλτα στο Παρίσι", έλεγαν στην Κομοτηνή, "καρφώνοντας" ουσιαστικά τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος έχει αρχίσει και αισθάνεται άβολα στον πάγκο του Πανθρακικού!


"Μοντέλα" θα νιώσουν για λίγη ώρα την Τρίτη (4/8) οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό, αλλά και το ιατρικό επιτελείο του Πανιωνίου, αφού άπαντες θα βρεθούν σε μαγαζί επώνυμης μάρκας ανδρικής ένδυσης, προκειμένου να προβάρουν τα νέα κοστούμια που θα φοράνε στις αποστολές και τις εκδηλώσεις της ομάδας τη σεζόν 2009-10.


Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει το φιλικό παιχνίδι του Aρη με την Μπόκα Τζούνιορς. Τηλεοπτικά δίκτυα από πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και ραδιοφωνικοί σταθμοί από την Αργεντινή, έχουν ζητήσει τα δικαιώματα του ματς, ενώ όπως έγινε γνωστό, την αναμέτρηση θα μεταδώσει και το "Al Jazeera"!


Ο 23άχρονος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Μιγκέλ Τόρες αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα σε περίπτωση πρόκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League (Εξέδρα).


Την έκπληξη με την απόκτηση του Τζόρντι Κρόιφ επιχειρεί να κάνει η Καστοριά, αλλά ο γιος του μεγάλου Γιόχαν δεν δείχνει για την ώρα ιδιαίτερα... ζεστός.


Ο Μαρτσέλο Μάτος βλέπει πως ο Χενκ Τεν Κάτε δεν τον υπολογίζει ούτε φέτος και γι` αυτό έχει αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ψάξει αλλού την τύχη του...


Ο Περικλής Ιακωβάκης ήταν αυτός που μοίρασε στους συναθλητές του την ανακοίνωση των αθλητών στίβου του Ολυμπιακού για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα.


Σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης δείπνησε το βράδυ του Σαββάτου (1/8) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μαζί με τη σύζυγό του και κάποιους φίλους. Μόλις τον αντίκρισαν ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού του ζήτησαν την πρόκριση επί της Σπάρτα με τον βραζιλιάνο να κουνάει καταφατικά το κεφάλι του.


Τα… φίδια είχαν αρχίσει και ζώναν τον Γιάννη Κόντη στον Αρη, καθώς ο Σεμπάστιαν Αμπρέου δεν είχε βρει ακόμα δίχτυα στα μέχρι στιγμής φιλικά των "κιτρίνων". Ευτυχώς που βρέθηκαν στο δρόμο οι… κακόμοιροι οι αζέροι της Καζάν Λενκαράν και ο "El Loco" άνοιξε λογαριασμό για να σκάσουν και κάνα χαμόγελο και οι θεσσαλονικείς.


"Παίξτε για μένα...". Αυτό ζήτησε, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Γάτας", o Χενκ Τεν Κάτε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενόψει του επαναληπτικού με την Σπάρτα. Αν ισχύει η συγκεκριμένη προτροπή-παράκληση του τεχνικού των "πρασίνων", χλομό τον κόβω τον ολλανδό, καθώς το 90% των παικτών του "τριφυλλιού" είναι φανερό πως δεν τον γουστάρει με αυτά που κάνει...


Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξέσπασε σε κλάματα επειδή δεν κατάφερε, για λίγο, στην τελευταία της προσπάθεια στα 4.56μ. να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Καυτανζόγλειο.


Σεβασμός στη Λάτσιο

zanetti_javier.jpgΟ Χαβιέ Ζανέτι θέλει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς να πάει στο Μιλάνο καθώς σήμερα αγωνίζεται η Ιντερ με τη Λάτσιο για το ιταλικό Σούπερ Καπ. Ο αγώνας γίνεται στο Πεκίνο και ο αρχηγός των «νερατζούρι» έχει σεβασμό στους Ρωμαίους.

Ο Αργεντινός αμυντικός ανέφερε για το ματς «Πηγαίνουμε στο Πεκίνο με μοναδικό στόχο να φέρουμε στο σπίτι μας το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή σεζόν, υπάρχουν όλες οι ιδανικές συνθήκες για να το καταφέρουμε. Η Λάτσιο είναι μια ομάδα που χρειάζεται σεβασμό και πάντα μας προκαλεί δυσκολίες. Πιστεύω πως τα πάντα εξαρτώνται από εμάς».

Μπουφόν: «Γέλασα παρά το αποτέλεσμα»

buffon.jpgΟ Τζίτζι Μπουφόν μπορεί να έχασε το τουρνουά Peace Cup στον τελικό από την Αστον βίλα αλλά γέλασε καθώς έπιασε αρκετά πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ήθελε το τρόπαιο καθώς ακόμα και σε φιλικά τουρνουά είναι σημαντικός ο τίτλος.



Ο Ιταλός πορτιέρο ανέφερε χαρακτηριστικά «Αποκομίσαμε σημαντικές εμπειρίες κατά την παραμονή μας στην Ισπανία. Είναι σημαντικό να κερδίζεις τρόπαια ακόμα και σε αυτά τα τουρνουά καθώς σε κάνουν πιο αποφασιστικό στα σημαντικά ματς. Όταν τελείωσε το ματς σχεδόν γέλασα καθώς σκέφτηκα ότι παρόλο που έπιασα κάποια πέναλτι, δεν καταφέραμε να νικήσουμε».

"Πέρασε" το 3 συν 3


ΕΟΚ Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενέκρινε το 3 + 3 και έτσι από τη νέα αγωνιστική περίοδο οι ομάδες της Α1 θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τρεις μη Ευρωπαίους και τρεις κοινοτικούς μπασκετμπολίστες. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει αναδιάρθρωση στη Γ' Εθνική...

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:
"Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του ΔΣ της ΕΟΚ. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι η ΕΟΚ δεν έχει ενστάσεις στην πρόταση του ΕΣΑΚΕ (η εισήγηση για 3-3), για τους ξένους της Α1, αλλά επιφυλάχθηκε για το σύνολο του νέου πειθαρχικού δικαίου και του κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Ελληνική Ομοσπονδία και θα μελετηθεί και από το νομικό της σύμβουλο.

Συζήτηση έγινε ακόμη για την αναδιάρθρωση της Γ' Εθνικής. Αυτό που συμφωνήθηκε είναι η τροποποίηση να γίνει σε βάθος τριετίας με την διοργάνωση της κατηγορίας σε δύο ομίλους των 16 ομάδων να περιλαμβάνεται στην προκήρυξη της περιόδου 2011-12.

Αναφορές έγιναν τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Εθνική Νέων Ανδρών, όσο και στην Εθνική Εφήβων. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που άπτονται του Συνεδρίου της ΕΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων".

Ηττα της Καβάλας από τη Νέα Σαλαμίνα


Ηττα της Καβάλας Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στα Πηγάδια της Ξάνθης η Καβάλα ηττήθηκε σήμερα από τη Νέα Σαλαμίνα με 2-1. Οι "κυανόλευκοι" προηγήθηκαν στο 18' με τον Ιωάννου και στο 60' οι Κύπριοι ισοφάρισαν με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιταϊσβίλι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 81' ο Κυπριανού. Τραυματίες αποχώρησαν από την αναμέτρηση για τη Σαλαμίνα οι Βιτόρι, Τοτ.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ: Λαζαρίδης, Μπάκοβιτς, Ψωμάς, Πετκάκης, Ντάμπατς, Ντουκρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Λάκης, Μεντί, Ιωάννου, Σουλτανίδης. Αγωνίστηκαν και οι: Σταμπολτζίεφ, Ριπέρ, Σιόντης, Ορούμα, Κάλαϊτζιτς, Κατεργιαννάκης, Σκλιοπίδης.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βιτόρι, Ανιουέτα, Νικολάου, Ντε Σόουζα, Λουκά, Κουλούρης, Θεράποντος, Κατσιαρής, Τσιταϊσβίλι, Βοσκαρίδης, Αντσουέ. Αγωνίστηκαν και οι: Γιουζίκ, Μοδέστου, Θεοδόρου, Φωτίου, Κυριάκου, Κυπριανού, Νέβες, Τοτ.

Ισόπαλία χωρίς γκολ από Δόξα και ΠΑΣ


Παράσχος και Γεωργούλης από προπόνηση του ΠΑΣ Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στη Δράμα, η τοπική Δόξα και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν σήμερα ισόπαλοι 0-0. Στη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο παρακολούθησαν 1.300 φίλαθλοι, τραυματίστηκε ο Εντούρ από τους γηπεδούχους και χρειάστηκε να αντικατασταθεί.

1' Ο Σαϊτιώτης γίνεται αποδέκτης της μπάλας και επιχειρεί διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ από την εστία του Καρατζιοβαλή.
12' Επέλαση του Χλωρού, την κατάλληλη στιγμή με ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρίσκει τον Γκονζάλες, αλλά καθυστερεί και όταν σουτάρει ο Μπαλάφας κοντράρει και διώχνει την μπάλα πλάγιο.
18' Σέντρα του Παπαθανασίου, ο Χλωρός με κεφαλιά στρώνει την μπάλα στον Βαν Ες, ο οποίος με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Σικαλιά που απεσόβησε τον κίνδυνο.
23' Ο από αριστερά κινήθηκε και πάσαρε στον Βαγγελή δεν κοντρόλαρε και ο Καρατζιοβαλής βγήκε και έδιωξε με τα πόδια, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαλάφας έπεσε πολύ σκληρά πάνω στον Εν Ντουρ και δημιουργήθηκε σύρραξη με τον Ρομπίνιο να ζητάει το λόγο.
44' Από τα δεξιά ο Γεωργιάδης έβγαλε σέντρα και ο Ντιμπαλά πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

48' Λάθος του Πακάλτση, ο Μπακαγιόκο έφυγε από το κέντρο μόνος, αλλά ο Καρατζιοβαλής τον νίκησε και έδιωξε με το αριστερό πόδι.
88' Πάσα του Μιχαήλ στον Μπακαγιόκο που σούταρε ψηλά άουτ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Ρομπίνιο, Σαμαράς, Πακάλτσης, Γκίκας, Τσιμπλίδης, Γκονζάλες (62΄ Μαχαιρούδης), Βαν Ες, Εντούρ (λ.τρ. 22΄ Πινδώνης), Χλωρός.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (46΄ Ελευθερόπουλος), Ντάσιος (64΄ Στάθης), Κούσας, Κώτσιος, Βάντερσον, Μπαλάφας, Μενδρινός (70΄ Ντε Βινσέντι), Βαγγελής (74΄ Κοντογουλίδης), Γεωργιαδής (46΄ Σιαλμάς), Σαϊτιώτης (46΄ Μπακαγιόκο), Ντιμπαλά

Στη μάχη η Ντιναμό του Παπαδόπουλου


Η μπάλα κατέλησε στο πλεχτό... Σε δύο μέρες θα δοθούν τα εισιτήρια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Δημήτρη Παπαδόπουλου φιλοξενεί τη Σάλτσμπουργκ με το πρώτο παιχνίδι στην Αυστρία να έχει λήξει ισόπαλο 1-1. Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης.

Τρίτη 4 Αυγούστου
Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) (1-3)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Ακτόμπε (Καζακστάν) (0-0)
Σιβασπόρ (Τουρκία)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) (0-5)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (1-1)
Τβέντε (Ολλανδία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) (0-0)

Τετάρτη 5 Αυγούστου
Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) (2-0)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Μπακού (Αζερμπαϊζτάν) (0-0)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Βέντσπιλς (Λετονία) (0-1)
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Ζυρίχη (Ελβετία) (3-2)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) (0-2)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Σέριφ Τιρασπολ (Μολδαβία) (0-0)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) (1-0)
Στάμπαεκ (Νορβηγία)-Κοπεγχάγη (Δανία) (1-3)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) (2-2)
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Σέλτικ (Σκωτία) (1-0)

Σενάρια για Αϊβερσον, περιμένουν τον Κλέιζα


Δεν έφτασαν οι 30 πόντοι του Αιβερσον για τους Νάγκετς Δημοσίευμα από λιθουανικό σάιτ, που αναπαρήγαγαν άλλα αμερικανικά, ανέφερε οτι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων στον Αλεν Αϊβερσον, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται χωρίς ομάδα. Είναι ακριβώς η ίδια πρόταση που είχε γίνει πριν λίγες βδομάδες στον Νέιτ Ρόμπινσον, που αρνήθηκε. Είναι δύσκολο αυτός ο παίκτης να αφήσει το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για να έρθει στην Ευρώπη, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση Κλέιζα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θέλει τον Λιθουανό για να ενισχυθεί στη θέση "4", αλλά πρέπει να περιμένει, καθώς ο άσος των Νάγκετς θέλει να παραμείνει στο ΝΒΑ. Το Ντένβερ δεν δείχνει διατεθειμένο να του κάνει πρόταση για ανανέωση, ενώ δεν βρίσκεται και κάποια ομάδα που να του δίνει περισσότερα χρήματα από τους "ερυθρόλευκους" (2 εκ. ευρώ).

Εκτός από τον Ολυμπιακό, τον Λιθουανό -είναι free agent- κοιτάζουν και άλλες ομάδες της Ευρώπης με πρώτη και καλύτερη την Κίμκι.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ο Βερπακόφσκις την φανέλα του Ογκουνσότο


Τα νούμερα στις φανέλες των παικτών της ομάδας έγιναν γνωστά χθές για τον Εργοτέλη. Ο Πάτρικ Ογκουνσότο που ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός ομάδας, από το Νο9 που είχε πέρυσι πήγε στο Νο99! Το νούμερο του Νιγηριανού θα φορά φέτος ο Μάρις Βερπακόφσκις.

Τα νούμερα που θα αναγράφονται στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2009-10 είναι τα εξής: 1. Σήφης Δασκαλάκης, 3. Δημήτρης Γελαδάρης, 4. Τόμας Βίσιο, 5. Μάριο Χίμπλινγκερ, 6. Παναγιώτης Κορδονούρης, 7. Μανόλης Ρουμπάκης, 8. Ντιέγκο Ρομάνο, 9. Μάρις Βερπακόφσκις, 10. Σέρζιο Λεάλ, 11. Μπέτο, 12. Δημήτρης Ορφανός, 13. Γιώργος Σεληνιωτάκης, 14. Νίκος Καρέλης, 15. Σίλβα Τζούνιορ, 18. Ματέο Μπερτόσα, 20. Γιώργος Σιάκκας, 21. Γιάννης Κοιλιάρας, 23. Δημήτρης Κοιλιάρας, 24. Χρήστος Χρυσοφάκης, 25. Μάριο Μπουντιμίρ, 27. Λευτέρης Γιαλούσης, 30. Ζολτ Πόζα, 31. Μιχάλης Φραγκουλάκης, 33. Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, 37. Γκιόργκι Σασιασβίλι, 40. Ζαχαρίας Καβουσάκης, 84. Γρηγόρης Αθανασίου, 89. Γιώργος Σαρρής, 99. Πάτρικ Ογκουνσότο.

Το διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδρίαζε σήμερα και για την τύχη του Πάτρικ Ογκουνσότο αναβλήθηκε για την Τετάρτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Απόστολου Παπουτσάκη. Στα αγωνιστικά ο Νίκος Καραγεωργίου αφιέρωσε το πρόγραμμα σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

ΠΑΟΚ: Σάντος: "Δεν τελειώσαμε ακόμη"


Έστειλε το μήνυμα ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε στους παίκτες για την επαναληπτική αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Βαλερένγκα, εφιστώντας τους την προσοχή. Το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2) δίνει προβάδισμα στον «δικέφαλο» του βορρά, ωστόσο ο Πορτογάλος, που δεν ενθουσιάζεται εύκολα, φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

«Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πρόκριση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος. «Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στον αντίπαλο και μείνουμε συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο μόνο παιχνίδι. Ξεχάστε το σκορ του πρώτου αγώνα. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό για να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε ο Σάντος πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα.

Σε ότι αφορά τα πλάνα του. Ο Πορτογάλος θα παρατάξει στην Τούμπα το ίδιο σχήμα που οδήγησε την ομάδα στη νίκη μέσα στη Νορβηγία. Μοναδική αλλαγή θα είναι αυτή του Ηλία Αναστασάκου ο οποίος σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος στη χθεσινή προπόνηση θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς, ο Σνάουτσνερ δεξί μπακ, ο Λίνο αριστερό, ο Τσιρίλο με τον Μπιζέρα στο κέντρο της άμυνας, ο Γκαρσία στα χαφ έχοντας λίγο πιο μπροστά του τον Φωτάκη και τον Ίβιτς, ενώ δεξιά θα παίξει ο Κονσεϊσάο και αριστερά ο Σορλέν.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ Μουσλίμοβιτς και Αραμπατζής έκαναν θεραπεία. Μόνος του έτρεξε και ο Μίρκο Σαβίνι, ενώ ο Βιτόλο και Βιεϊρίνια συμμετέχουν πλέον κανονικά στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βαλερένγκα θα έχουν τη συμπαράσταση των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας που θα κατακλύσουν την Τούμπα. Από χθες το πρωί ξεκίνησε η διάθεση των μόλις 4.800 εισιτηρίων (21.100 είναι τα διαρκείας) και η ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι μόλις έκλεισαν τα γκισέ είχαν διατεθεί 4.400 εισιτήρια. Συνεπώς, μένουν μόνο 400 «μαγικά χαρτάκια». Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει αφορούν τις θύρες 2 και 3, και ο κόσμος θα μπορεί να τα προμηθευτεί από τις 10 το πρωί, όταν και θα ανοίξουν τα εκδοτήρια.

*Στον προσεχή αγώνα της Πέμπτης με την Βαλερένγκα, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη νέα ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα.

ΑΕΚ: Πρόβλημα με Σκόκο και Μπλάνκο


Δυσάρεστα ήταν τα νέα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε τους Νάτσο Σκόκο και Ισμαελ Μπλάνκο να αποχωρούν από την προπόνηση της Δευτέρας. Μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για την κατάσταση του πρώτου, ο οποίος υπέστη κάκωση στο δεξί πόδι και αύριο θα υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

Αντίθετα, τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά για τον Μπλάνκο ο οποίος αποχώρησε λόγω διάτασης οπισθίων μηριαίων, αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Στη προπόνηση

Στα της προπόνησης, με την ομάδα των «βασικών» αγωνίστηκαν οι Κυργιάκος, Μαιστόροβιτς (επέστρεψε κανονικά και στην ώρα του από τη διήμερη έξτρα άδεια που του είχε δώσει ο προπονητής), ο Κουτρομάνος δεξιά στην άμυνα και ο Καράμπελας αριστερα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Μάκος, Καφές και Μαντούκα, ενώ στην επίθεση ο Τζιμπούρ (δεξί εξτρέμ), Ιορντάκε (αριστερό) και Μπλάνκο (κορυφή)

ΟΣΦΠ: Η αποστολή για Σλόβαν


Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την ρεβάνς με την Σλόβαν Λίμπερετς για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς (5/8, 21:45).

Οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν σήμερα (3/8) στις 18:45 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη φωτογράφιση της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2009/2010.

Ο Παναγόπουλος λόγω μιας κάκωσης στο αριστερό ισχίο έκανε θεραπεία, ενώ ξεκίνησαν το πρόγραμμα αποκατάστασης τους οι Ντάρμπισιρ και Τοροσίδης.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το μεθαυριανό παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και οι οποίοι είναι:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Σοϊλέδης, Ζαϊρί και Ζεβλάκοφ.

Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Υποψήφιος "κανονιέρης" ο Καλού


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σάλομον Καλού από τη συμπολίτισσα, Τσέλσι παρουσιάζεται να βρίσκεται η Αρσεναλ Σύμφωνα με τη «Sun» οι «κανονιέρηδες» έχουν προχωρήσει σε πρόταση για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Ιβοριανό επιθετικό έναντι του ποσού των έξι εκ. λιρών, με τους «μπλε» να ζητούν δύο ακόμα.

Στον 28χρονο άσο προσφέρεται πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες απολαβές το ποσό των 60 χιλ. λιρών. «Ο Βενγκέρ είναι πολύ καλός προπονητής και θα ήταν τιμή μου να δουλέψω μαζί του. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να το κάνει. Τον σέβομαι απεριόριστα. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο», δήλωσε ο Καλού.