Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Δεν σταματάει πουθενά η Ντόρτμουντ


Νέα νίκη για την Ντόρτμουντ Το αναμενόμενο... Η Ντόρτμουντ νίκησε πολύ εύκολα με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ και μάλιστα εκτός έδρας, μένοντας για ένατη σερί αγωνιστική χωρίς ήττα και πλησιάζοντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τα χάλια της για μια ακόμη φορά η πρωταθλήτρια που ξεφούσκωσε. "Χ" η Στουτγκάρδη.

Η Ντόρτμουντ που στο 10ο ήταν ήδη 2-0 μπροστά στο σκορ είναι πλέον στο -3 από την τρίτη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στιγμή. Η Στουτγκάρδη έχασε το τρίποντο στις καθυστερήσεις του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάιντς, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα αποτελέσματα

Μάιντς-Στουτγκάρδη 1-1
(90ό πεν. Πολάνσκι-11ο Πογκρέμπνιακ)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-3
(55ο Γκραφίτε - 8ο, 10ο Μπάριος, 37ο Οβομογέλα)

Δύσκολα η ΑΕΚ 3-2 τον Λεβαδειακό

Διπρόσωπη η ΑΕΚ στον σημερινό αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 14η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, νίκησε με δυσκολία 3-2 τον Λεβαδειακό. Δύο γκολ πέτυχε ο Μαντούκα (44΄, 57΄) κι ένα ο Ταχτσίδης (35΄), ενώ ο Μπάρκογλου (45΄) και ο Αγκάλι (56΄) ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».
Παρά τα τόσα προβλήματα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησαν μέσα στο γήπεδο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, εκ των οποίων δύο τις μετουσίωσαν σε γκολ. Στο 35΄ ο Ταχτσίδης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από την άκρη της περιοχής κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρατηλάτη, ενώ στο 44΄ ο Μαντούκα, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μπλάκνο, έκανε το 2-0. Ωστόσο το ημίχρονο δεν έληξε με αυτό το σκορ, αφού στην εκπνοή του ο Μπάρκογλου με σουτ μείωσε σε 2-1.
Και δεν ήταν μόνο αυτό… Δέκα λεπτά από την έναρξη του β΄ ημιχρόνου (56΄) και από λάθος του Μαϊστόροβιτς, ο Αγκάλι ισοφάρισε. Το ευτύχημα για την ΑΕΚ ήταν πως «απάντησε» αμέσως (57΄), πάλι με τον Μαντούκα από κοντά, ύστερα από γύρισμα του Ταχτσίδη, αλλά και το ότι δύο λεπτά αργότερα (59΄), όταν ο Αγκάλι «έκλεψε» από τον Γιάχιτς κι έφυγε μόνος του μπροστά, έστειλε με χαλαρό πλασέ την μπάλα μέσα στην αγκαλιά του Αραμπατζή. Σχεδόν το ίδιο επαναλήφθηκε και στο 84′, αλλά με τον νεοεισελθώντα Βασιλείου αυτή τη φορά να φεύγει μόνος μπροστά και να αποτυχαίνει και αυτός στο τετ-α-τετ να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Σε όλο αυτό το διάστημα η εικόνα της Ενωσης είχε αλλάξει προς το χειρότερο και στο 86΄, από νέο λάθος του Μαϊστόροβιτς, ο Πάουλο Κόστα πήρε την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ναπολεόνι απέτυχε να την σπρώξει στα δίχτυα. Ετσι η ΑΕΚ γλίτωσε τα χειρότερα και πήρε τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μαντούκα, Αραούχο – Ταραλίδης, Αγκάλι

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπαγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Ενσαλίβα, Μάκος, Ταχτσίδης (83΄ Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (73΄ Χέρσι), Μπλάνκο (90΄+ Γκέντσογλου).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Μαρτορέλ, Χαλούλος, Μπράνκο, Ταραλίδης, Σερζίνιο (61΄ Πάουλο Κόστα), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι (83΄ Βασιλείου).

Ο ΠΑΟΚ 77-61 τον Ηλυσιακό

Ο ΠΑΟΚ 77-61 τον Ηλυσιακό

Την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας 79-63 τον Ηλυσιακό, στο «PAOK SPORTS ARENA», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ. Ντεμπούτο για τον Μιλισάβλιεβιτς με την φανέλα του Δικεφάλου.

1ο δεκάλεπτο: 8-7, 13-13, 16-15.
2ο δεκάλεπτο: 20-20, 30-25, 37-32
3ο δεκάλεπτο: 42-32, 50-40, 56-42
4o δεκάλεπτο: 63-44, 69-53, 77-61

Απίστευτο! Τέταρτη σερί τεσσάρα η Λιλ


Δύο γκολ πέτυχε ο Ντε Μέλο Πράγματα και θαύματα κάνει η Λιλ, η οποία όποιον βρει μπροστά της τον... κερνάει τέσσερα γκολ και φεύγει. Αυτή τη φορά η άτυχη της υπόθεσης ήταν η Μονακό και μάλιστα στο πριγκιπάτο. Είχαν προηγηθεί κατά σειρά αυτές επί της Βαλανσιέν, Λιόν και Σεντ Ετιέν. Ετσι, ανέβηκε στην 3η θέση.

Εντυπωσιακή για μια ακόμη αγωνιστική η φοβερή Μονπελιέ που έχει κερδίσει προ πολλού τον τίτλο της ομάδας έκπληξης της σεζόν, μέχρι στιγμής φυσικά. Νίκησε εκτός έδρας την Τουλούζ και είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα και στο -1 από την Μπορντό που βρίσκεται στην κορυφή.


Τα αποτελέσματα

  • Μονακό - Λιλ 0-4
    0-1 Ντε Μέλο (39)
    0-2 Ντε Μέλο (55)
    0-3 Καμπαγιέ πέναλτι (72)
    0-4 Αουμπαμεγιάνγκ (85)

  • Παρί Σεν Ζερμέν - Σεντ Ετιέν 3-0
    1-0 (11) Λουιντουλά
    2-0 (13) Σεσενιόν
    3-0 (39) Ερντινγκ

  • Σοσό - Γκρενόμπλ 1-0
    1-0 (28) Μικαρι

  • Τουλούζ - Μονπελιέ 0-1
    0-1 Καμαρά (10)
  • Η Αρσεναλ θριάμβευσε στο Ανφιλντ 2-1!


    Ο Αρσάβιν πανηγυρίζει ανάμεσα στον Βενγκέρ και τον Ντενίλσον Αν και η Λίβερπουλ προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο, με γκολ του Κάουτ στο 41', η Αρσεναλ γύρισε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και πλησίασε στους έξι βαθμούς την πρωτοπόρο Τσέλσι, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο.
    Η Αρσεναλ δεν ήταν επιθετική στο πρώτο ημίχρνο και η Λίβερπουλ με Τζέραρντ και Τόρες στην ενδεκάδα μετά από καιρό, είχε λίγες ευκαιρίες.
    Και στο 41' σε φάουλ που εκτέλεσε ο Φλαμπιο Αουρέλιο, ο Αλμούνια απέκρουσε, αλλά η μπάλα κατάληξε στα πόδια του Ντιρκ Κάουτ, που με σουτ έκανε το 1-0.
    Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ ζήτησε και πέναλτι σε ανατροπή του Τζέραρντ από τον Γκαλάς.

    Η Αρσεναλ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' σέντρα από τα δεξιά του Νασρί, δεν μπόρεσε να διώξει σωστά ο Γκλεν Τζόνσον και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα.
    Και οκτώ λεπτά αργότερα σε σέντρα του Φάμπρεγκας, ο Αντρέι Αρσάβιν γύρισε ωραία το σώμα του και δοκίμασε, αν και είχε μπροστά του αμυντικό, ένα άπιαστο σουτ, στη γωνία του Ρέινα. Ο Ρώσος είχε πετύχει τέσσερα γκολ στο περσινό 4-4 στο γήπεδο αυτό.
    Από εκεί και πέρα η Λίβερπουλ δεν είχε δυνατότητα να αντιδράσει και υποχρεώθηκε στην έκτη ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

    Σάντος: «Μας έλειψε το γκολ»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3c1553cbe76d5b6058637be79eb0fbdd_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Στο μηδέν ενεργητικό στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επισήμανε πως η ομάδα του έπαιξε καλά απέναντι στην Καβάλα. Συγχαρητήρια στον κόσμο του ΠΑΟΚ έδωσε ο Βαγγέλης Γούτης.

    Σε άλλα παιχνίδια που η ομάδα του δεν κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας, ο Φερνάντο Σάντος θα μπορούσε να μιλήσει για κακή εμφάνιση. Στο σημερινό ματς κόντρα στην Καβάλα, ο Πορτογάλος προπονητής στο μόνο που στάθηκε είναι στο ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να σκοράρει, γιατί ποδόσφαιρο σίγουρα έπαιξε και μάλιστα πολύ όμορφο: «Νομίζω ότι παίξαμε καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, κάναμε ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε το γκολ».

    Ο προπονητής της Καβάλας Βαγγέλης Γούτης
    επισήμανε αρχικά ερωτηθείς για το ότι υπήρχαν περισσότεροι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. «Οφείλεται σε πολλούς λόγους αυτό. Έχουμε μια καυτή έδρα. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που ήρθαν εδώ και δεν έκαναν επεισόδια. Αυτό είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο».

    Κουτσιανικούλης: «Είχαμε ατυχία»

    Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Βασίλης Κουτσιανικούλης τόνισε: «Αν έχεις τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες τότε ναι σίγουρα μπορείς να πεις ότι έχεις ατυχία. Όλες οι ευκαιρίες χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα τα πήγε αρκετά καλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο».

    Για κόσμο: Σε κάθε παιχνίδι είναι δίπλα μας ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Θέλαμε να πετύχουμε ένα γκολ για να τον ικανοποιήσουμε. Θέλαμε τη νίκη, αλλά αφού δεν τα καταφέραμε τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία.

    Για δική του απόδοση:
    Δύσκολο να κρίνω την παρουσία μου. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Μερικές φορές δεν γίνεται, αλλά προσπαθώ.

    Για Εργοτέλη: Σημαίνει αρκετά αυτό το παιχνίδι. Ο Εργοτέλης είναι η ομάδα που με ανέδειξε, τα πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

    Παρελθόν από τον Άρη ο Καλτσίκης

    Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η γυναικεία ομάδα του Αρη, αφού ο μέχρι πρότινος τεχνικός των "κιτρίνων", Γιώργος Καλτσίκης υπέβαλε την παραίτησή του.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μια πολύ άσχημη σεζόν, βαδίζοντας από το ένα κακό αποτέλεσμα στο άλλο. Οι "κίτρινες" μετά από δέκα αγωνιστικές βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμούν με τον Απολλώνιο και δείχνουν ότι αν δεν βελτιώσουν την απόδοσή τους δεν γλιτώνουν τον υποβιβασμό.

    Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την ήττα από τον Πανιώνιο για την δέκατη αγωνιστική, μια ήττα που αποτελεί την ένατη για την φετινή σεζόν και οδήγησε τον Γιώργο Καλτσίκη στην παραίτηση με την εξής ανακοίνωση:

    "Ευχαριστώ για την τιμή που μου έγινε. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια για το σύλλογο και την ομάδα", αρκέστηκε να τονίσει για την παραίτηση του ο Γιώργος Καλτσίκης, ενώ ο ΑΣ Aρης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

    "Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ έκανε δεκτή την παραίτηση του προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του συλλόγου μας, Γιώργου Καλτσίκη. Ο Γιώργος Καλτσίκης υπηρέτησε στην ομάδα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια από διάφορα πόστα κι η διοίκηση του ΑΡΗ τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στον σύλλογο, ενώ του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Γιώργος Καλτσίκης θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του ΑΡΗ".

    Τρία δοκάρια και "Χ" στο Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ


    Φάση από τον αγώνα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ Τρεις είναι οι κάτοικοι της κορυφής στην Κύπρο μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 στο ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν είχαν δυο δοκάρια, ενώ οι φιλοξενούμενοι ένα. Πλέον οι δυο προαναφερόμενες είναι μαζί με τον Απόλλωνα στην πρώτη θέση.

    Μόλις στο 3ο ο ΑΠΟΕΛ έκανε μια γρήγορη επίθεση, ο Κοσόφσκι σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Μιροσάβλιεβιτς, αυτός έπιασε την κεφαλιά, αλλά την είδε να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Νέο δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά της Ομόνοιας. Στο 34ο ο Εφράιμ δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περίμενε.

    Το 1-0 σημειώθηκε στο 55ο μετά από μπαλιά του Κασέκε και κεφαλιά του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος πρόλαβε τον Χιώτη που επιχείρησε άστοχη έξοδο. Στο 65ο οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Χαραλάμπους να σεντράρει και την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο 79ο με πλασέ του Ζεβλάκοφ.

    ΟΜΟΝΟΙΑ: Κοτσόλης, Αλαμπί, Ντάβιντσον, Καρυπίδης, Χαραλάμπους, Κασέκε (78o Παναγή), Αγκουιάρ (46o Ζλόγκαρ), Μακρίδης, Εφραίμ, Κωνσταντίνου, Αλωνεύτης (66o Χριστοφή).

    ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ηλία (78o Ζεβλάκοφ), Πάολο Ζόρζε, Μπρούερς, Πουρσαϊτίδης, Μιχαήλ, Μοραίς, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι, Πίντο, Μιροσάβλιεβιτς (92o Παουλίστα).

    Τα αποτελέσματα
    Ομόνοια � ΑΠΟΕΛ 1-1
    1-0 55' Κωνσταντίνου
    1-1 79' Ζεβλάκοφ

    ΑΠΕΠ � Ερμής 3-3
    1-0 5' Γκέλσον
    1-1 17' Ζοεάνο
    2-1 25' Γκουερέρο
    2-2 67' Βέντερ
    2-3 69' Σουμά
    3-3 88' Γουίλεμσεν

    Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

    http://admin.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5637f1972e77f53a7bc4f14f01a07fc6_L.jpg?1260618769?1260618769?1260618769

    Η χυμώδης Serena Williams και το… αδύναμο μαγιό!

    Ατυχος ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα

    Ο Ιωάννου ανάμεσα σε Τσιρίλο και Βιτόλο Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος ουσιαστικά... εντός έδρας, έχοντας την πολυάριθμη συμπαράσταση των φιλάθλων του, ήταν καλύτερος από την Καβάλα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια όμως έμεινε στο 0-0 κόντρα στην τοπική ομάδα, που ανάγκασε ακόμα ένα μεγάλο να "γκελάρει" απέναντι της.

    Στο πρώτο μέρος έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αγωνιζόμενοι ουσιαστικά... εντός έδρας ξεκίνησαν καλύτερα και είχαν σημαντική ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό όταν ο Κάλατς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Βιερίνια ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και στη φάση του 30ου λεπτού, με τον Παπάζογλου να μην μπορεί να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης.

    Η απόκρουσε του Χαλκιά με τα πόδια στο τετ α τετ με τον Ρινκόν ήταν η τελευταία καλή στιγμή των πρώτων 45 λεπτών και η πρώτη των γηπεδούχων στο παιχνίδι.

    Στο δεύτερο μέρος και ειδικά μέχρι το 70-75, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ένας διαφορετικός ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του βορρά «έπνιξε» τον αντίπαλο του, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και από καθαρή ατυχία δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποκορύφωμα τα τρία (!) δοκάρια που είχε.

    Στο 48' ύστερα από σέντρα-σουτ του Τσιρίλο, στο 62' σε σουτ του Λίνο και στο 66' σε κεφαλιά του Παπάζογλου, ύστερα από σέντρα του Λίνο. Να σημειωθεί επίσης ότι στο τρίλεπτο 50'-52' ο ΠΑΟΚ έχασε ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Ίβιτς (50'), το τετ α τετ του Παπάζογλου με τον Κάλατς (51') και το σουτ του Βιεϊρίνια (52') από το ύψος της μεγάλης περιοχής.


    Η εξέλιξη του αγώνα
    1 Το παιχνίδι ξεκίνησε
    Περίπου 8000 φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν μετατρέψει σε μια μικρή Τούμπα το γήπεδο της Καβάλας. Το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει για λίγα λεπτά καθώς πήραν φωτιά τα χαρτάκια που πέταξαν οι οπαδοί του «δικεφάλου» του βορρά στην είσοδο των ομάδων
    2 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Παβίσεβιτς
    4 Σουτ του Βιερίνια με το αριστερό έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι ο Κάλατς στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα
    8 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μεντί για διαμαρτυρία
    17 Επικίνδυνη σέντρα του Αραμπατζή από δεξιά, ο Ντουγκλάο έδιωξε προς τα πίσω και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κάλατς, που όμως μπλόκαρε
    28 Μακρινό σουτ του Λίνο, άουτ
    30 Δυνατό σουτ του Βιερίνια έξω από την περιοχή, έπεσε και έδιωξε ο Κάλατς ενώ στη συνέχεια ο Παπάζογλου καθυστέρησε και δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα
    35 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντουγκλάο για προβολή στον Ιβιτς
    42 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σορλέν για μαρκάρισμα στον Ρινκόν
    45 Ο Ρινκόν πλάσαρε απέναντι στον Χαλκιά όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε με τα πόδια. Πρώτη φάση για τους γηπεδούχους στο ματς

    47' Σέντρα σουτ του Τσιρίλο από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι!
    49' Μπαλιά του Τσιρίλο προς τον Παπάζογλου, που έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας όμως πλάσαρε άουτ... Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ
    50 Ο Σορλέν έστρωσε για τον Βιερίνια, που μόνος του απέναντι στον Κάλατς πλάσαρε άουτ και έχασε νέα μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους
    56 Κόρνερ του Βιερίνια από δεξιά, κεφαλιά του Τσιρίλο, μπλόκαρε ο Κάλατς
    58 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Οικονόμου για μαρκάρισμα στον Ιβιτς
    59 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Λίνο για χέρι
    61 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ψωμά για μαρκάρισμα στον Ιβιτς έξω από την περιοχή
    62 Δυνατό σουτ του Λίνο μέσα από την περιοχή, η μπάλα «έγλειψε» το δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ
    65 Σέντρα του Λίνο από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Παπάζογλου, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι
    70 ΑΛΛΑΓΗΟ Κουτσιανικούλης στη θέση του Σορλέν
    76 ΑΛΛΑΓΗΟ Σουλτανίδης στη θέση του Ιωάννου
    81 ΑΛΛΑΓΗΟ Λεοντίου στη θέση του Ρινκόν
    82 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντομπρασίνοβιτς για φάουλ στον Λίνο
    87 ΑΛΛΑΓΗΟ Λάκης στη θέση του Ονουάτσι
    90+ Μακρινό σουτ του Ιβιτς, άουτ

    Γήπεδο: "Ανθη Καραγιάννη"
    Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

    Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Ντομπρασίνοβιτς, Ντικρόκ, Ρινκόν (81' Λεοντίου), Μεντί, Ονουάτσι (87' Λάκης), Ιωάννου (76' Σουλτανίδης)
    ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (71' Κουτσιανικούλης), Ιβιτς, Βιερίνια, Παπάζογλου http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/paok_kosmos-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1

    Πρωτοφανή έκτροπα στο κολυμβητήριο της Λάρισας

    Απαράδεκτα μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τα όσα συνέβησαν χθες στο κολυμβητήριο της Λάρισας στον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών. Το παιχνίδι έληξε 10-9 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων του «δικεφάλου» εκτυλίχθηκαν σκηνές «φρίκης» στο κολυμβητήριο και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο έφορος της ομάδας Τάσο Πετρίδης: «είχαμε άγιο!». Ωστόσο πηγές από τη Λάρισα κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά από παίκτη του ΠΑΟΚ, που στάθηκε η αφορμή για να οξυνθούν τα πνεύματα. Από την αρχή του παιχνιδιού υπήρξε ισχυρή αστυνομική παρουσία, πρωτοφανή όπως χαρακτηρίστηκε από τις δύο πλευρές για τα δεδομένα του πόλο.

    Πετρίδης: «Ζήσαμε κλίμα τρομοκραρίας»

    Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ από την αρχή οπαδοί της Λάρισας που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο φώναζαν αντιεθνικά συνθήματα κατά του «δικεφάλου», ενώ πετούσαν μπουκάλια, αναπτήρες και γενικότερα δημιουργούσαν ένταση. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα έριξαν και μια κροτίδα με αποτέλεσμα να σπάσει κάποιο τζάμι στο κολυμβητήριο.
    Ο έφορος του ΠΑΟΚ κ. Πετρίδης σε δηλώσεις του στο «Μ» ανέφερε: «Πραγματικά ζήσαμε κλίμα τρομοκρατίας. Από τη στιγμή που μπήκαμε στο κολυμβητήριο μας πετούσαν μπουκάλια, και αναπτήρες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φώναζαν συνεχώς αντιεθνικά συνθήματα. Το αποκορύφωμα ήταν στο τέλος όπου έριξαν κροτίδα στα αποδυτήρια σπάσανε τα τζάμια και ευτυχώς είχαμε άγιο. Γλιτώσαμε τελευταία στιγμή. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό στο πόλο. Λυπάμαι πάρα πολύ γι΄αυτό που έγινε. Δυστυχώς πάμε πολλά χρόνια πίσω».

    Ντόσας: «Δεν γνωρίζω τι συνέβη στα αποδυτήρια»

    Στο μεταξύ «εξηγήσεις» για τα γεγονότα έδωσε μέσω «Μ» και ο Μπάμπης Ντόσας πρώην πρόεδρος και παράγοντας του ΝΟΛ ο οποίος βρέθηκε χθες στο κολυμβητήριο και παρακολούθησε το παιχνίδι από τις κερκίδες. Ο ίδιος ανέφερε: «Όλη την εβδομάδα ακουγόταν ότι θα έρθουν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ναυτικού ομίλου να παραστούν οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας στο κολυμβητήριο. Να σημειώσω ότι πρωτοφανής ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κολυμβητήριο από την αρχή του αγώνα. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, ακούστηκαν κάποια συνθήματα ωστόσο μετά την παρέμβαση των ανθρώπων της Λάρισας το παιχνίδι κύλησε ομαλά. Στο τέλος του αγώνα κι ενώ εγώ ο ίδιος παρότρυνα τον κ. Βενετόπουλο να απομακρύνει γρήγορα τους αθλητές του από τον αγωνιστικό χώρο προς αποφυγή επεισοδίων κάποιος αθλητής του προέβη σε άσεμνη χειρονομία. Προκλήθηκαν οι οπαδοί και από κει ξεκίνησαν όλα. Από κει και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη στα αποδυτήρια, ακούστηκε κάποιος κρότος, ωστόσο το παράθυρο μάθαμε ότι έσπασε από πέτρα».
    Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των συνδέσμων του ΠΑΟΚ είχαν ζητήσει να μεταβούν στη Λάρισα, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας προτίμησαν να μην δεχτούν το συγκεκριμένο αίτημα και να παροτρύνουν τους οπαδούς να μην ταξιδέψουν στη Θεσσαλική πόλη.

    Α1 ανδρών-Πέρασε δύσκολα από την Καβάλα


    Ο Φώτσης καρφώνει στο καλάθι της Καβάλας Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Καβάλα (85-73). Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Δημήτρη Διαμαντίδη και Ντρου Νίκολας, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι γηπεδούχοι.

    Η Καβάλα δεν είχε το παραμικρό άγχος και έπαιξε ελεύθερο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου με 25-24, αλλά στην δεύτερη περίοδο με... αιχμή του δόρατος τους Σπανούλη και Περπέρογλου προσπέρασε και μάλιστα στο τέλος της περιόδου έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (36-46).

    Όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στην Τρίτη οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν μπήκαν και τόσο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και είχαν κακές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι.

    Ο Αλέξης Κυρίτσης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και κάπως έτσι η Καβάλα έκλεισε και πάλι την... ψαλίδα. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με ένα καλάθι μέχρι το 37', αλλά στη συνέχεια απλά ανέβασε στροφές και «καθάρισε».

    Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, μιας και οι γηπεδούχοι πάλεψαν μέχρι τέλους και πήραν από το εν λόγω παιχνίδι ό,τι περισσότερο μπορούσαν. Ο Παναθηναϊκός δίχως τους Νίκολας και Διαμαντίδη υστερεί σε αρκετούς τομείς, πλην όμως ακόμα κι έτσι πέτυχε μία ακόμη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

    Διαιτητές οι: Τανατζής, Φούφης, Μαγκλογιάννης
    Τα δεκάλεπτα: 25-24, 36-46, 59-63, 73-85

    ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Αλεξάντερ 9 (1), Αγγελόπουλος 3, Κυρίτσης 19 (2), Κόλινς 13 (2), Ηλιάδης 3 (1), Σιλντς 7 (1), Ραΐσεβιτς 1, Σιγκούνας 7 91), Τσέρανιτς 4, Γκούστας 7.
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 1, Τέπιτς 10 (2), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 20 (2), Μπατίστ 10, Φώτσης 4, Τσαρτσαρής 6, Γιασικεβίτσιους, Πέκοβιτς 16, Καλάθης.

    Ολυμπιακός Πανθρακικός 3-0

    Την πιο εύκολη από τις έντεκα συνολικά του νίκες σημείωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ουραγό Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι με σβηστές τις μηχανές εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις αδυναμίες των φιλοξενουμένων και την δική τους ποιότητα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν εύκολα με 3-0. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Ντουντού που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Γκαλέτι. Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Ζίκο, που είδε Τοροσίδη και Ζαϊρί να επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό δύο βαθμούς πίσω της. Οι παίκτες του Καρτιέ που είχαν διάθεση αλλά δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν σθεναρή αντίσταση, παραμένουν στον πάτο του πίνακα.

    Τους έντεκα που εμπιστεύτηκε κόντρα σε Ξάνθη και Αρσεναλ ξεκίνησε ο Ζίκο κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Καρτιέ από την πλευρά του, ο οποίος δεν υπολόγιζε σε αρκετούς από τους παίκτες του και είχε στην αποστολή μόλις 17 παίκτες, παρέταξε μία νεανική ομάδα με αρκετούς έλληνες (7), γεγονός ασυνήθιστο για την ομάδα της Κομοτηνής.

    Νωθρό ξεκίνημα
    Νωθρός και άχρωμος ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους φιλόδοξους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αλλά τον Καζάκη (στο 3') να μην βρίσκει στόχο. Μετά το 20λεπτο, οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα την απόδοσή τους αλλά στηριζόμενοι στην ποιότητα τους, άρχισαν να απειλούν την αντίπαλη εστία. Ο 20χρονος Ταϊρης όμως έδειξε ότι μέλλον του ανήκει και με σωτήριες επεμβάσεις κρατούσε ανέπαφη την εστία τους.

    "Καθάρισε" χάρη σε λάθη και ποιότητα
    Το θέαμα που παρουσίαζε ο Ολυμπιακός δεν άρεσε στον Ζίκο και ο βραζιλιάνος είχε πολλά παράπονα, κυρίως από Ντουντού και Μαρέσκα που δεν προωθούσαν σωστά το παιχνίδι, αλλά και από κάποιες επιπόλαιες αντιδράσεις των υπολοίπων. Ενα λάθος όμως του Χαριτωνίδη στο 37', μετά από βολέ του Νικοπολίδη έδωσε την δυνατότητα στον Μήτρογλου να χαρίσει έτοιμο γκολ στον Γκαλέτι, που άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντουντού μετά από ασίστ του Γκαλίτσιου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη.

    Επιστροφή "Τόρο", Ζαϊρί
    Με το τρίποντο εξασφαλισμένο αλλά χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα, οι παίκτες του Ζίκο επεδίωξαν να διευρύνουν το σκορ, κάτι που κατάφεραν στο 58' με τον Ντουντού να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να γράφει σε ρυθμούς ρελαντί το 3-0. Το πιο σημαντικό στοιχείο της συνέχειας ήταν η επιστροφή των Τοροσίδη και Ζαϊρί με τον βραζιλιάνο τεχνικό να τους περνάει στον αγωνιστικό χώρο για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής, ώστε να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους ενόψει της δύσκολης αποστολής στο Βικελίδης μετον Αρη.

    Απλή διαχείριση του αποτελέσματος έκαναν στο τελευταίο 20λεπτο οι ερυθρόλευκοι, παρουσιάζοντας και σημάδια χαλάρωσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Πανθρακικό να βγάλει κάποιες φάσεις. Το δοκάρι εμπόδισε τον Μπουβάλ να μειώσει και ο Ολυμπιακός με την εύκολη νίκη του παρέμεινε οδηγός στην κούρσα του πρωταθλήματος.Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

    Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Ντουντού, Γκαλέτι, Λεονάρντο (72' Ζαϊρί), Οσκαρ (72' Τοροσίδης), Μήτρογλου
    Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταϊρης, Σακελλαρίου (45' Στόικος), Αργυρίου (84' Μίτου), Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης, Γκοϊανίρα, Κανωτίδης, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (80' Δραγανίδης), Μπουβάλ, Καζάκης

    Η μέρα των εκπλήξεων!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dfe0da0023db2c05f402020123202734_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Η χθεσινή ήττα της Γιουβέντους στο Μπάρι ήταν μόνο η αρχή των εκπλήξεων για την 16η αγωνιστική! Η Ίντερ πέταξε βαθμούς στο Μπέργκαμο, ενώ Μίλαν και Φιορεντίνα έχασαν!

    Την ευκαιρία να ξαναφέρει την διαφορά στους επτά βαθμούς από την δεύτερη Μίλαν έχασε η Ίντερ. Οι πρωταθλητές έμειναν στο 1-1 με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο παρότι προηγήθηκαν στο 15' με τον Ετό και κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 81'. Σε εκείνο το σημείο, ο Τιριμπόκι με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για την Αταλάντα η οποία έπαιζε με παίκτη περισσότερο καθώς οι «νερατζούρι» είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 65ο λεπτό λόγω αποβολής του Σνάιντερ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η Ίντερ μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς στα τελευταία λεπτά ο Ετό είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, ενώ το σουτ του Μότα στις καθυστερήσεις βρήκε τον Κόπολα σε ετοιμότητα καθώς απέκρουσε με τα πόδια.

    Την γκέλα της Ίντερ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» επέστρεψαν στις τραγικές εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου χάνοντας με 2-0 από την Παλέρμο μέσα στο «Σαν Σίρο». Ο Λεονάρντο είδε το... όνειρο να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Πάτο και έτσι η Μίλαν ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Η Παλέρμο «χτύπησε» δύο φορές στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, πρώτα με πολύ ωραίο σουτ του Μίκολι και στη συνέχεια με κοντινή προβολή του Μπρεσιάνο έπειτα από ασταθή απόκρουση του Ντίντα. Ο Λεονάρντο έβαλε τον Πάτο, αλλά ήταν ήδη αργά για τους «ροσονέρι» οι οποίοι πίεσαν μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι.

    Στην Ευρώπη πάει καλά, αλλά στην Serie A η Φιορεντίνα χάνει έδαφος όσον αφορά την είσοδο της στην πρώτη τετράδα. Οι «βιόλα» προηγήθηκαν μέσα στην Βερόνα με γκολ του Μοντολίβο στο 5ο λεπτό, αλλά μέχρι το 24' είχε έρθει η απόλυτη ανατροπή για την Κιέβο που κράτησε το 2-1 και έφτασε την αντίπαλο της στους 24 βαθμούς.

    Από τον Αύγουστο είχε να κερδίσει η Λάτσιο που «αναστήθηκε» επικρατώντας με 1-0 της Τζένοα. Νέα νίκη για την Σιένα του Μαλεζάνι, αυτή τη φορά κόντρα στην Ουντινέζε με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η εντυπωσιακή Πάρμα της Μπολόνια. Δεν είχε αποτέλεσμα η αλλαγή προπονητή για την Κατάνια, καθώς η ομάδα του Σίνισα Μιχαήλοβιτς έχασε εντός έδρας από την Λιβόρνο και βρίσκεται πλέον μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

    Σάββατο (12/12)

    Κάλιαρι-Νάπολι 3-3 (75' Λαριβέι, 80' Μάτρι, 90' Τζέντα-22' Λαβέτσι, 65' Παζιέντσα, 96' Μπολιατσίνο)

    Μπάρι-Γιουβέντους 3-1 (7΄ Μεγκιορίνι, 44΄ πεν. Μπαρέτο, 81΄ Αλμιρόν-23΄ Τρεζεγκέ)

    Κυριακή (13/12)

    Μίλαν-Παλέρμο 0-2 (49’ Μίκολι, 62’ Μπρεσιάνο)

    Αταλάντα-Ίντερ 1-1 (81’ Τιριμπόκι-15’ Μιλίτο)

    Κατάνια-Λιβόρνο 0-1 (88’ Ντανιλεβίτσιους)

    Κιέβο-Φιορεντίνα 2-1 (12’ Πίντσι, 24’ Σάρντο-5’ Μίκολι)

    Λάτσιο-Τζένοα 1-0 (39’ Κολάροφ)

    Πάρμα-Μπολόνια 2-1 (57’ Πανούτσι, 86’Αμορούζο-43’ Μουντιγκάι)

    Σιένα-Ουντινέζε 2-1 (66’ Μακαρόνε, 90’ Γκέζαλ-90’ Ντ’Αγκοστίνο)

    Σαμπντόρια-Ρόμα (21:45)

    Η βαθμολογία (16 αγώνες)

    1. Ιντερ 36
    2. Μίλαν 31
    3. Γιουβέντους 30
    4. Πάρμα 28
    5. Μπάρι 24
    6. Φιορεντίνα 24
    7. Ρόμα 24
    8. Τζένοα 24
    9. Νάπολι 24
    10. Σαμπντόρια 24
    11. Κιέβο 24
    12. Κάλιαρι 23
    13. Παλέρμο 23
    14. Ουντινέζε 18
    15. Μπολόνια 16
    16. Λάτσιο 16
    17. Λιβόρνο 15
    18. Αταλάντα 13
    19. Σιένα 12
    20. Κατάνια 9

    «Δέχθηκα επίθεση στα αποδυτήρια»

    Ο Γιάννης Μαντζουράκης αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι δέχθηκε επίθεση στα αποδυτήρια από ανθρώπους των γηπεδούχων κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου και αποχώρησε δίχως να προσθέσει κάτι άλλο και να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.


    Δίχως διάθεση να μιλήσει εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Ατρομήτου με τη Σκόντα Ξάνθη. Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας αποκάλυψε ότι του επιτέθηκαν στο ημίχρονο άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου και ήταν εμφανώς εκνευρισμένος. «Δέχθηκα επίθεση στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια», είπε ο προπονητής της Σκόντα και αποχώρησε από την αίθουσα Τύπου χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

    «Καθαρή η Μπουντεσλίγκα»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/68c08c7e0dd95d2d9419437839849195_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Μπορεί η Εισαγγελία του Μπόχουμ να βγάζει στην επιφάνεια ολοένα και περισσότερα στοιχεία για... ύποπτα ματς, μπορεί οι υποψίες να στρέφονται σε δεκάδες ματς, ωστόσο ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τονίζει: «Δεν ανησυχούμε για τη Μπουντεσλίγκα».


    Αν και τα στοιχεία που έρχονται από την Εισαγγελία του Μπόχουμ προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία στον ποδοσφαιρικό κόσμο, ωστόσο στην Ομοσπονδία της Γερμανίας παραμένουν ήρεμοι. Μπορεί στο στόχαστρο να βρίσκονται δεκάδες... ύποπτα παιχνίδια, ωστόσο ο πρόεδρος, Τίο Ζβανζίνγκερ τόνισε: «Σίγουρα θα συνεχιστούν οι έρευνες, ωστόσο η Μπουντεσλίγκα δεν πρέπει να ανησυχεί».

    «Κεραυνοί» σε Κερατέα και Επανωμή

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a0b17e14081ca3abb61f03d22061265e_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβε για τους πρωτοπόρους σε Βόρειο και Νότιο όμιλο η 14η αγωνιστική καθώς η Παναχαϊκή γνώρισε την συντριβή στην Κερατέα με 4-1 από τον τοπικό Κεραυνό. Παράλληλα εντός έδρας γνώρισε η Αναγέννηση Επανομής από τον Εθνικό Φιλιππιάδας με 2-1.

    Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

    ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

    ΑΝ.ΣΕΡΡΩΝ-ΒΙΣΑΛΤΙΑΚΟΣ 2-2
    ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΝ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 0-3 α.α.
    ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΝΕ 2-0
    ΦΩΚΙΚΟΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0
    Ν.ΒΟΛΟΥ-ΚΟΖΑΝΗ 1-1
    ΚΡΑΝΟΥΛΑ-ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 2-0
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1
    ΕΠΑΝΟΜΗ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 1-2
    *Ρεπό ΠΥΡΣΟΣ ΓΡ.

    ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
    ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 4-1
    ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 2-1
    ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1
    ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 3-0
    ΑΙΑΣ-ΠΑΟ ΡΟΥΦ 0-0
    ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-0
    ΒΥΖΑΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 0-0
    ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ 0-1
    *Ρεπό ΧΑΪΔΑΡΙ

    Δεν έπαιξε η Καστοριά και αποβάλλεται...


    Το διαιτητικό τρίο στην Καστοριά έκλεισε νωρίς το φύλλο αγώνα Εκτός επαγγελματικών κατηγοριών τίθεται η Καστοριά. Η μακεδονική ομάδα δεν κατέστη δυνατόν να αγωνιστεί στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών μιας και δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στους διαιτητές.

    Αυτό είναι το τρίτο ματς του Πρωταθλήματος που δεν γίνεται με ευθύνη των "γουναράδων", οι οποίοι -βάσει των κανονισμών- θα αποβληθούν από τη Γ' Εθνική

    Θρίαμβος του Αγροτικού Αστέρα!


    Φάση από τον αγώνα Αγροτικός Αστέρας - Πιερικός Ευρεία νίκη με 3-0 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας, ο οποίος πήρε βαθμολογική... ανάσα σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που έχασαν έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλουν να φτάσουν στην κορυφή. Δύο γκολ πέτυχε ο Κούτσης, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Βαγγλόπουλος.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταφέρε να σκοράρει σχετικά νωρίς και συγκεκριμένα στο 19' όταν ο Γιέσιτς επιχείρησε σέντρα και ο Βαγγελόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Οι Μακεδόνες έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους με κοντινό πλασέ του Κούτση, στον οποίο έφτασε η μπάλα μετά από μία ακόμη κεφαλιά του Βαγγελόπουλου.

    Ο Αγροτικός Αστέρας είχε θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης, που έγιναν ακόμη πιο στέρεες με την αποβολή του Μπουλούτ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 69'.

    Ετσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό και στο 84' έφτασαν στο 3-0 με τον Κούτση, που αξιοποίησε την... ασίστ του νεαρού Καθάριου δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.

    "Τσίμπησε" την ισοπαλία στο 93' η Καλαμάτα!


    Ο Ετέροβιτς της Καλαμάτας Δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση του Πιερικού με την Καλαμάτα, που έληξε ισόπαλη 1-1 καθώς οι Μεσσήνιοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πολύ καλό το ματς και δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία με τα γκολ των Ολγκίν και Ετέροβτς. Τρία δοκάρια στον αγώνα.

    Στην πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, οι Κατερινιώτες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ηταν η φάση του 11' όταν μετά από σέντρα του Παντελιάδη, ο Ολγκίν με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Μπαλτιμά.

    Στην επανάληψη, το παιχνίδι... άνοιξε με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν το ρυθμό τους. Οι Μεσσήνιοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 55' με το σουτ του Σκαρλάτου, το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα Κοτταρά. Η Καλαμάτα είχε και δεύτερο δοκάρι στο 68' με εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Παντελιάδη στο 80' για λογαριασμό του Πιερικού.

    Στο 87' η ομάδα του Γιώργου Μπένου έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο λόγω αποβολής του Τάσιτς, όμως στο 93' κατάφερε να φτάσει στο γκολ με κοντινό πλασέ του Ετέροβιτς και να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας.

    "Μοιρασιά" για Ηλιούπολη και Πανσερραϊκό


    Φάση από το παιχνίδι Ηλιούπολη-Πιερικός Δύο μορφές είχε η συνάντηση της Ηλιούπολης με τον Πανσερραϊκό, η οποία τελικά ανέδειξε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

    Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο με τους Αθηναίους και τους Σερραίους να μη βρίσκουν ρυθμό και να μη δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από τις αντίπαλες εστίες.

    Στην επανάληψη, όμως, ο ρυθμός ανέβηκε και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ σε ορισμένες περιπτώσεις με πιο σημαντική τη φάση του 57' όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Νατσέφσκι.

    Λίγο πριν από το τέλος αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Παραράς και Κάστρο, ενώ στις καθυστερήσεις τα "λιοντάρια" είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

    Εύκολη νίκη της Δόξας Δράμας


    Σκόραρε ο Μαρκόφσκι Οι τελευταίες εξελίξεις στα διοικητικά της Δόξας Δράμας δεν επηρέασαν τους παίκτες της μακεδονικής ομάδας, οι οποίοι κέρδισαν με 2-0 την αναμέτρηση απέναντι στο Αιγάλεω, που παραμένει καθηλωμένο στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα στο 37' με σουτ του Μαρκόφσκι. Στην επανάληψη, οι "μαυραετοί" έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος όταν ο Χλωρός τροφοδότησε τον Μουρατίδη και εκείνος με γυριστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του "σίτι", Μανωλόπουλο διαμορφώνοντας το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

    Η Κέρκυρα πήρε το ντέρμπι κορυφής


    Ο Φλαβίνιο στο ματς Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τον Εθνικό, του οποίου επιβλήθηκε με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν όλα τα γκολ.

    Παρά τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων, το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως την επίτευξη τερμάτων. Ωστόσο, στην πρώτη φάση της επανάληψης, ο ΑΟΚ έφτασε στο γκολ καθώς μετά από σέντρα του Τσίγκα, ο Φλαβίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Συμεωνίδη.

    Και πριν προλάβουν οι Πειραιώτες να συνέλθουν, οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γκουστάβο με... κεραυνό εκτός περιοχής, διπλασίασε τα τέρματα της νησιώτικης ομάδας.

    Ο ΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 64' ο Τσίγκας έβγαλε σε πολύ καλή θέση του Γιαννιτσανάκη, που με πλασέ διαμόρφωσε το 3-0. Το ματς είχε ήδη κριθεί και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 83' με τέρμα του Χαϊκάλη, που έγραψε το τελικό 3-1.

    Ο Μετίν έσωσε την... παρτίδα για τη Λάρισα


    Ο Τουμέρ Μετίν με τη φανέλα της Λάρισας Ο Πανιώνιος κατάφερε μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (52'-58') να προηγηθεί με 2-0 στο Αλκαζάρ όμως η επιμονή των παικτών του Ουζουνίδη, η αποβολή του Ομο στη φάση του πέναλτι και ένα υπέροχο γκολ του Μετίν στις καθυστερήσεις, έσωσαν την παρτίδα για τους "βυσσινί" (2-2). Ο Γουνδουλάκης είχε βάλει και τα δύο γκολ των "κυανέρυθρων".

    Στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν τα πολλά νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Παρ όλα αυτά υπήρχαν και αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος, παρά τις σημαντικές απουσίες των Εστογιανόφ και Μπάλαμπαν, ήταν καλύτερος και είχε τις σημαντικότερες εξ αυτών.

    Στο 8' και από λάθος έξοδο του Μάλαρτζ σε μπαλιά του Σκούφαλη, ο Ριέρα πλάσαρε άουτ σε κενή εστία ενώ στο 35' ο Μάλαρτζ εξουδετέρωσε αρχικά την κεφαλιά του Κουμορτζί και στην επαναφορά ο Καστελιόνε την έστειλε στο δοκάρι!

    Η Λάρισα απάντησε στις φάσεις των «κυανέρυθρων» με μία δική της πολύ καλή στιγμή. Στο 15ο λεπτό, από βαθιά μπαλιά του Μελίσση, ο Αμπουχατζίρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία.

    Ετσι λοιπόν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα και όλα τα... καλά συνέβησαν στο δεύτερο μέρος.

    Η ανωτερότητα της ομάδας από την Νέα Σμύρνη μετουσιώθηκε σε γκολ. Δύο γκολ μάλιστα, που είχαν την σφραγίδα των ίδιων ποδοσφαιριστών! Στο 52' ο Γουνδουλάκης εκμεταλλεύθηκε την αποτυχία του Κουμορτζί να σουτάρει και με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 59' και σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο ίδιος παίκτης μετά από πάσα του Κουμορτζί, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

    Η ΑΕΛ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 65', όταν ο Ομο φάνηκε να ανατρέπει τον Βενετίδη, ο Δαλούκας έδωσε πέναλτι και ο Μετίν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Μάλιστα, ο αμυντικός του Πανιωνίου αποβλήθηκε σ' αυτή τη φάση κι έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες.

    Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση ακριβώς στο 90', πάλι με τον Μετίν, ο οποίος έπιασε το μονοκόματο σουτ σε σέντρα του Βενετίδη κι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.Γήπεδο: Αλκαζάρ
    Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας

    Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Βενετίδης, Ααράμπ (65' Σιατραβάνης), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας (84' Τριποτσέρης), Τουάμα, Μετίν, Ρομέου (53' Ντέλσον), Αμπουχατζίρα
    Πανιώνιος (Εμίλο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Ομο, Τζαβέλλας, Καστελιόνε, Σκούφαλης (67' Κοντοές), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Ριέρα (90+ Αναστασόπουλος)

    Ατρόμητος Ξάνθη 1-0

    Ο Ατρόμητος κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 στο Περιστέρι και πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Πεεριστεριώτες ουσιαστικά "καθάρισαν" το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας γκολ με τον Φαβάλι στις καθυστερήσεις. Με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη η Ξάνθη, φάνηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου προσπάθησε να σώσει την παρτίδα με τους Λουτσιάνο και Πόι.

    Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Οι Μπρίτο, Φαβάλι και Αναστασάκος προκάλεσαν πολλούς πονοκεφάλους στην άμυνα της Ξάνθης, η οποία ακολούθησε την τακτική των αντεπιθέσεων, με τους Πόι και Μαρσελίνιο να αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσων.

    Η επιθυμία του Δώνη έγινε πράξη

    Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, κάτι το οποίο είχε ζητήσει και ο Δώνης, ο οποίος προς τέλος κυρίως του σαρανταπενταλέπτου προέτρεπε τους παίκτες του να βγαίνουν πιο συχνά στην επίθεση. Οι Αναστασάκος (12'), Μπρίτο (17'), Φαβάλι (34'), έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τελικά η δικαίωση ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και μάλιστα με... λάτιν εκτέλεση.

    Ο Φαβάλι δέχτηκε την πάσα του Αναστασάκου και με εξαιρετικό τακουνάκι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκσπούρνινγκ.

    Διορθωτικές κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα

    Ο Γιάννης Μαντζουράκης αποφάσισε να ανακάτεψε την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο περνώντας σε επιτελικό ρόλο τον Λουτσιάνο, αλλά ήταν εμφανές ότι η Ξάνθη δεν μπορούσε να λειτουργήσει επιθετικά, παρά το γεγονός ότι οι ακρίτες είχαν κάποιες καλές στιγμές στις καθυστερήσεις του αγώνα

    Ο Ατρόμητος είχε ως στόχο πλέον να διατηρήσει το εύθραστο 1-0, εγκατέλειψε τις πολλές επισκέψεις στην εστία του Γκσπούρνινγκ και τελικά κατέκτησε το τρίποντο, με τον Περόνε να χάνει μια μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

    2 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

    Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου (12/12), οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης κατά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό και του Αρη με τον Αστέρα Τρίπολης.Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο συνελήφθη αλλοδαπός ανήλικος, ο οποίος προκάλεσε φθορές σε πυροσβεστικό κρουνό στις κερκίδες του γηπέδου και στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 35χρονος, ο οποίος πέταξε πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το "Κλ. Βικελίδης".

    Εκτός ο Πέπε για 6 μήνες

    Οι χειρότεροι φόβοι για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την εθνική Πορτογαλίας επιβεβαιώθηκαν. Ο Πέπε θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες, καθώς, όπως έδειξαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την Κυριακή (13/12) το μεσημέρι, έχει υποστεί ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο και θα χρειαστεί να χειρουργηθεί.

    Ο άσος των μερένγκες τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια το Σάββατο (12/12), όταν έπεσε άτσαλα πάνω στο δεξί του πόδι και ο γιατρός της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο, επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης θα χρειαστεί να περάσει τις επόμενες ημέρες από το χειρουργείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

    Ο Πέπε θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

    Σαβίνι: "Γιατί δεν παίζω;"


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Tην απορία του γιατί δεν παίζει στον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Μίρκο Σαβίνι μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του.

    Το τελευταίο διάστημα δεν αγωνίζομαι συχνά και ειλικρινά δεν ξέρω τον λόγο", τόνισε χαρακτηριστικά στο "Tuttomercato" και συνέχισε αναφερόμενος στο μέλλον του:

    "Αν έρθει μια σοβαρή πρόταση ακόμη κι από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, τότε θα το σκεφτώ.
    Αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τον Γενάρη, θα δω τι θα γίνει τον Ιούνιο και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέχρι τότε".

    O Ιταλός αμυντικός του Δικεφάλου έχει αγωνιστεί σε 7 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Συνολικά έπαιξε 11 λεπτά στο ματς με τον Λεβαδειακό, 1 λεπτό εναντίον της Λάρισας, 81 λεπτά κατά του Ατρόμητου και έχει μόλις τέσσερις 90λεπτες συμμετοχές.

    Θα μηνύσει τους Ολλανδούς για τον φαν Πέρσι...


    Ο τραυμαατισμός του φαν Πέρσι στο παιχνίδι με την Ολλανδία Ετοιμη να καταθέσει μήνυση κατά της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για τον τραυματισμό του Ρόμπιν φαν Πέρσι, είναι η Αρσεναλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αρσεν Βενγκέρ. Ο άσος των "κανονιέρηδων" τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ιταλία στα μέσα του Νοέμβρη και θα επιστρέψει στη δράση σε πέντε περίπου μήνες.

    "Εξετάζουμε την περίπτωση της μήνυσης με τους νομικούς μας εκπροσώπους και σίγουρα είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση" τόνισε ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ και συνέχισε: "Είναι καταστροφικό να χάνεις τους παίκτες σου για την υπόλοιπη σεζόν στη διάρκεια φιλικού αγώνα". Αυτό που έχει εξοργίσει περισσότερο τον Αλσατό τεχνικό είναι το ότι θεωρεί πως έγινε λάθος διάγνωση από το ιατρικό τιμ των "οράνιε": "Αρχικά η ολλανδική ομοσπονδία έκανε λόγο για μικροπρόβλημα και ο Ρόμπιν με ρώτησε εάν θα μπορούσε να πάρει κι άλλη μία γνωμάτευση από Σέρβο γιατρό, με ειδικότητα σε παρόμοιους τραυματισμούς. Αυτό έγινε με το που επέστρεψε στο Λονδίνο και συνειδητοποιήσαμε ότι η ζημιά ήταν μεγαλύτερη. Στην Ολλανδία υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στον γιατρό της εθνικής ομάδας και στον άνθρωπο που έκανε την επέμβαση στον Ρόμπιν. Θα προχωρήσουμε μέσω της δικαστικής οδού, διότι υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν έγιναν σωστά μετά τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή".

    Νικολάου: "Επικίνδυνος ο Νικολαϊδης"


    Λάκης Νικολάου... Επικίνδυνο για την ΑΕΚ χαρακτήρισε τον Ντέμη Νικολαϊδη ο Λάκης Νικολάου με δηλώσεις που έκανε στην Ερα Σπορ. Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης μίλησε για τις διοικητικές εξελίξεις του "δικέφαλου", ενώ τόνισε ότι όλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα.

    "Όταν ανέλαβε την διοίκηση δώσαμε όλοι μας ότι μπορούσαμε περισσότερο σε χρόνο, σε χρήμα και σε διάθεση... Όλοι μας από τον τελευταίο μέχρι τον πρώτο φίλαθλο. Δώσαμε βέβαια, σε λάθος ανθρώπους. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας άνθρωπος τον οποίο στηρίξαμε όλοι, θα οδηγούσε την ΠΑΕ ΑΕΚ σε αυτήν την απαξίωση σε επίπεδο φιλάθλων, παραγόντων και παικτών. Εδώ και τέσσερα χρόνια επαναλαμβάνω ότι το παιδί αυτό ήταν επικίνδυνο για την ομάδα. Περισσότερο επικίνδυνος από τον οποιονδήποτε από εμάς που αναλάβαμε τις τύχες της ΠΑΕ ΑΕΚ κάποια στιγμή για κάποιο λόγο. Ηγέτες όμως, οι οποίοι υπόσχονται πάρα πολλά και σε προδίδουν δεν θέλεις, να τους ξαναδείς και να τους ξανακούσεις. Έφτασαν την ομάδα μας σε επίπεδο απαξίωσης. Οι διοικούντες την ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκονται πλέον, σε μία παραζάλη άγνοιας και ανωριμότητας. Είμαι απόλυτα απογοητευμένος. Παίζεται ...Θέατρο του παραλόγου! Είναι έξω από κάθε λογική ότι συνέβη στην ομάδα μας και ότι συμβαίνει σε αυτή με τόσα εκατομμύρια, με τόσες μεταγραφές, με τόσες εταιρείες».

    Δεν μπορώ να πω τίποτε επειδή δεν γνωρίζω τον Κιζώνη. Δεν γνωρίζω και την διαδικασία. Διαβάζω απλά και επιμένω ότι όλα αυτά είναι μία παραζάλη! Μία έτσι και την άλλη, αλλιώς. Δεν βλέπω φως, δυστυχώς. Γι αυτήν την κατάσταση πάντως, είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Δεν υπάρχει άμοιρος ευθυνών σε όλα τα επίπεδα της ΑΕΚ".

    Άρης - Διαφάνεια σε όλα

    Άλλη μια ντροπιαστική εμφάνιση και ήττα του Άρη μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
    "Ντροπή μας" είπε ο Ραούλ Κούπερ και αυτό τα λέει όλα.
    Φταίνε όμως μόνο οι παίχτες; Αυτοί που τους φέρανε; Δεν θέλω να πω πολλά σήμερα, γιατί διαφορα κυκλοφορούνε στην πιάτσα, οπότε θα έχουμε να πούμε πολλά τις επόμενες μέρες. Ένα όμως είναι το γεγονός : ο Άρης διασύρεται, σκέφτεσται αν ήταν άλλη διοίκηση τι θα γινόταν. Δυστυχώς, και το τονίζω, δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην ομάδα όπως θα έπρεπε. Ίσως τότε να μην συνέβαιναν πολλά απ' αυτά που έγιναν. Από ό,τι φαίνεται κάποιοι βάζουν τον ευατό τους πάνω από την ομάδα. Φέτος ο Άρης σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο παραπέει μέχρι στιγμής. Δεν μιλάει κανείς και όσοι μιλάμε είμαστε ακόμα τα ποντίκια του παρελθόντος, τα ποντίκια του τώρα και, όπως πάει το πράμα, τα ποντίκια του μέλλοντος τελικά ποια είναι;
    Η ήττα από την Τρίπολη χθες έβγαλε και θα βγάλει πολλά στη φόρα. Πάντως εγώ από την τωρινή διοίκηση ζητάω να υλοποιήσει μια υπόσχεσή της : διαφάνεια σε όλα! Να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί πολλά ακούγονται.
    Τελιώνοντας το σύντομο σχόλιό μου λέω ότι δεν φταίνε μόνο οι παίχτες, φταίνε όλοι. Ας ελπίσουμε να φτιάξουν κάπως τα πράγματα. Θα επανέλθω σύντομα.
    Και κάτι τελευταίο : μην ταΐζετε τον κόσμο με μεταγραφές, τον ίδιο κόσμο που γεμίζει το γήπεδο. Βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια με τα βαρύγδοπα ονόματα με τα μεγάλα συμβόλαια. Φεύγουν άρων άρων και μόνο ο Κόκε μένει, γιατί;

    ΥΓ. Ας σταματήσει πλέον η καραμέλα με τη διαιτησία, κούρασε

    Μετά τιμής
    Στέλιος Γελαστός

    Στοίχημα - Goal και χρήμα

    http://www.rethymnosportfm.gr/picture/goal1.jpg
    Καλημέρα σας φίλοι των αθλητικών ψιθύρων. Δύσκολη μέρα η χτεσινή με αρκετά σπασίματα σε σημεία που πιστεύαμε. Χάσαμε τον ΑΡΗ που ήταν τραγικός και δεν μπόρεσε να γυρίσει τον αγώνα ούτε όταν ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έμεινε με παίκτη λιγότερο και την ΒΕΡΝΤΕΡ που ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την ΣΑΛΚΕ. Βγήκε το διπλό της ΜΠΑΓΕΡΝ και μάλιστα από το ημίχρονο και το διπλό της ΣΟΣΙΕΔΑΔ που έδινε 2,25 στον ΟΠΑΠ. Ας πάμε στα σημερινά με καθαρό μυαλό και φυσικά δεν παίζουμε παραπάνω χρήματα για να βγάλουμε τα σπασμένα.
    Ξεκινάμε από την Ιταλία και συγκεκριμένα στο ΚΙΕΒΟ-ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ. Οι ΄ΒΙΟΛΑ΄ προέρχονται από μεγάλη νίκη στο ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ με 1-2 και έχουνε την προϊστορία μαζί τους με 4 νίκες στα τελευταία χρόνια μέσα στο ΚΙΕΒΟ. Προβάδισμα στο διπλό.
    Συνεχίζουμε με Αγγλία και τον μεγάλο αγώνα ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ.Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ προέρχεται από ήττα στο CHAMPIONS LEAGUE και γενικά βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η ΑΡΣΕΝΑΛ δεν τα πάει καλά εκτός έδρας σε μεγάλους αγώνες. Στην ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ επιστρέφει ο ΤΟΡΡΕΣ και αν ήταν κάτι να παίξω θα ρίσκαρα στον άσο.
    Ερχόμαστε στην Ελλάδα και στο ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ σε έναν αγώνα που πιστεύω θα μπούνε αρκετά γκολ over λοιπόν. Συνεχίζουμε με τον αγώνα ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανοιχτό παιχνίδι προβλέπω στο Αλκαζάρ και εδώ over.Πάμε στο ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ στα είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα και δύσκολα δέχεται γκολ, και έχοντας και την απουσία του ΜΟΥΣΛΙΜΟΒΙΤΣ δεν περιμένω να μπαίνουν γκολ under λοιπόν και για μεγαλύτερη απόδοση 0 έως 1 γκολ. Πάμε Γερμανία και τον αγώνα ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ επιθετικές ομάδες και οι δύο over και σε αυτόν τον αγώνα. Μια 3αδα που θα εμπιστευτώ είναι ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΑΕΚ OVER-ΚΑΒΑΛΑ UNDER.
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Συγγνώμη από Ντιέγκο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b67052253aa5cf43a90b1c05bdd76cda_L.jpg?1260689612?1260689612?1260689612

    Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ήττα της Γιουβέντους από την Μπάρι ανέλαβε ο Ντιέγκο αφού στο 2-1 αστόχησε σε πέναλτι που θα έφερνε το ματς στα ίσια.

    Ο Βραζιλιάνος μέσος της «γηραιάς κυρίας» ζήτησε συγγνώμη που δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει κάτι θετικό από αυτό το ματς, ωστόσο έσπευσε να δώσει την υπόσχεση ότι θα βελτιώνεται με σκληρή δουλειά για την επίτευξη των στόχων της Γιουβέντους.

    «Στραβοκλώτσησα. 'Ήμουν σίγουρος ότι θα στείλω τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, αλλά έκανα λάθος. Λυπάμαι πολύ διότι το λάθος μου ήρθε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Ίσως και να έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη από τους συμπαίκτες μου επειδή είχα την ευκαιρία να γυρίσω το ματς, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκα», τόνισε στο κανάλι της ομάδας.

    Τέλος ο πρώην άσος της Βέρντερ Βρέμης, έδωσε την υπόσχεση στους φίλους της Γιουβέντους για καλύτερη συνέχεια: «Ξέρω όμως ότι το μυαλό μου είναι στη θέση του και έχω έντονη επιθυμία να δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω τη Γιουβέντους. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί στο επόμενο παιχνίδι».

    Αθλητικός Τύπος 13/12/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match