Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

« Σε σωστό δρόμο ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης. Μίλησε για την φετινή πορεία του «Δικεφάλου» και εξέφρασε την αισιοδοξία του.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ πάει αρκετά καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε, βαδίζει καλά σε Ευρώπη και Ελλάδα και νομίζω πως έχουμε μια αισιόδοξη εικόνα».
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ αν το αντιμετωπίσει σοβαρά το παιχνίδι δεν θα έχει πρόβλημα. Οι παίκτες θα σταθούν στο ύψος τους και δεν θα χαλαρώσουν και ίμαι αισιόδοξος πως τελικά θα φέρουν την νίκη. Στο ποδόσφαιρο οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ έχουν φανατισμό και θέλουν πολύ την νίκη. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι σοβαρός μπορεί να πάθει ζημιά αν όμως παίζει όπως στο πρωτάθλημα που κερδίζει αλλά δίνει και θέαμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο βλέπουμε πως υπάρχει η παράδοση και κάποια παιχνίδια είναι διαφορετικά. Οι παραδόσεις βέβαια είναι για να σπάνε».
Για το φετινό μοντέλο του ΠΑΟΚ:
«Είναι κάτι το οποίο εδώ και χρόνια το λέμε. Οι μεγάλες μεταγραφές δε κάνουν σίγουρα την μεγάλη ομάδα. Και με λίγα χρήματα κάνεις μια ομάδα αξιοπρεπέστατη που πρωταγωνιστεί. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με μηδαμινές μεταγραφές. Όσες κινήσεις έγιναν δεν είναι άσχημες αλλά το όπλο είναι η καλή σχέση μεταξύ παικτών, τα αποδυτήρια που είναι κλειστά αλλά και η πειθαρχία που υπάρχει. Εκεί πρέπει να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ και μελλοντικά βγάζοντας ταλέντα να κάνει και δυο μεταγραφές πρωτοκλασάτων ξένων».
Για την στήριξη του κόσμου:
«Με αυτά που βλέπει ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και θα συνεχίσει να την στηρίζει. Η ομάδα είναι δεμένη είναι καλό το κλίμα και δύσκολα χάνει παιχνίδι. Έρχονται πιο δύσκολα παιχνίδια, ακόμα δεν έγιναν τα μεγάλα ντέρμπι και εκεί θέλουμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό. Τον Ιανουάριο αν γίνουν μία – δύο προσθήκες σε συγκεκριμένες θέσεις ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δυνατός».
Για τον ΠΑΟΚ διοικητικά:
«Ο ΠΑΟΚ αλλάζει πρόσωπο από τότε που ανάλαβε ο κ. Σαββίδης. Έρχονται ξένοι παράγοντες και υπάρχουν ξένοι άνθρωποι που διοικούν με χρήματα του κ. Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ είναι σε άλλα χέρια και όχι η ομάδα της δικής μου εποχής που συντηρούταν από τα έσοδα του κόσμου. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα και ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει από την ιστορία που είχε. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και έτσι μιλάει πλέον και το χρήμα. Ο ΠΑΟΚ πατάει στα Ευρωπαϊκά πρότυπα».
Για τους λόγους που δεν πηγαίνει στο γήπεδο:
«Είναι συναισθηματικό το θέμα. Όταν έχεις παίξει τόσα πολλά χρόνια στον σύλλογο και έχεις ζήσει μεγάλες στιγμές σου είναι δύσκολο να βλέπεις τον αγωνιστικό χώρο. Με συγκινεί πολύ, με αναστατώνει και δεν μπορώ να δεχτώ να κάθομαι στην κερκίδα. Τώρα ασχολούμαι με παιδάκια στην ακαδημία και δεν έχω και πολύ χρόνο. Παρόλα αυτά βλέπω την ομάδα και την παρακολουθώ».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Όνειρο ο Άρης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ένας από τους κύριους υποψήφιους να αναλάβουν την θέση του προπονητή του Άρη ο Πάουλο Κάμπος και  τόνισε πως θέλει πολύ να έρθει στους «Κίτρινους» αλλά και πως θαυμάζει τον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη ευκαιρία που μου δίνεται να έρθω στην Ελλάδα, σε μια πανέμορφη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη και μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα όπως είναι ο Άρης. Είναι ένα όνειρο, έχουμε μια συζήτηση σήμερα και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και δεν βλέπω σε ποια θέση είναι μια ομάδα. Είδα πολλά παιχνίδια του Άρη από όταν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης και είμαι εντυπωσιασμένος ειδικά με τους φιλάθλους που κάνουν μια απίστευτη ατμόσφαιρα που σπάνια βλέπεις ακόμα και στη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή τους και θέλω να βοηθήσω και εγώ να πάει ο Άρης στην Σούπερ Λιγκ όπου είναι η φυσική του θέση. Χθες δέχθηκα ένα τηλέφωνο και σήμερα θα έχουμε μία απευθείας συζήτηση για να κλείσει το θέμα .Αν γίνει αυτό θα μαζέψω τα πράγματα μου, θα κλείσω και τη επιχείρηση που έχω και θα έρθω στην Ελλάδα να ξεκινήσω την δουλειά μου στον Άρη για την οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αν έρθω στην Ελλάδα θέλω μαζί με τον κόσμο να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Έχει περιθώρια βελτίωσης»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας.
Μίλησε για την πορεία του ΠΑΟΚ, το γκολ του Κλάους, αλλά και για το αν μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για το πώς βλέπει τα πράγματα στον ΠΑΟΚ τόνισε:
«Η ομάδα έχει δείξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα ότι έχει σταθερή πορεία και έχουμε πει πως είναι ομάδα. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ μπορείς να το βλέπεις ευχάριστα και στο παιχνίδι με τη Βέροια, μπήκαν όμορφα γκολ, έτρεχαν τα παιδιά. Ωστόσο σε παιχνίδια με ποιοτικές ομάδες, όπως με τη Φιορεντίνα αντιμετωπίζουμε προβλήματα και είναι φυσικό».
Για το ότι θα παίξουν παίκτες σαν τον Μαντούρο και τον Μάρτενς σήμερα είπε:
«Πρέπει να πάρουν λεπτά συμμετοχής και να αποδείξουν πως πρέπει να είναι στο ρόστερ και πως με την προσωπικότητά τους μπορούν να κερδίσουν παιχνίδια».
Στη συνέχεια ο κ. Μαλιούφας υπογράμμισε:
«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σοβαρός αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα και για τον Ολυμπιακό που βλέπουμε πως δεν καλά πατήματα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, άσχετα που έκανε καλή πορεία στην Ευρώπη. Ένας ΠΑΟΚ με αυτό το ρόστερ και με τυχόν μεταγραφές θα είναι ανταγωνίσιμος για οποιαδήποτε ομάδα. Έχει περιθώρια βελτίωσης γιατί είναι ομάδα δύο μηνών».
Όσον αφορά το γκολ του Αθανασιάδη με τη Βέροια προσέθεσε:
«Τις πάσες του Ρατς τις βλέπουμε όμως που είναι πάρε-βάλε; Ο παίκτης είναι μαγεία και ο Κλάους τα έχει αυτά τα στοιχεία και τα είδα όταν ήταν μικρός. Είναι χάρισμα αυτό».
Για το αν είναι αισιόδοξος για την μέχρι τώρα πορεία διευκρίνισε:
«Είμαι αισιόδοξος καθώς ο ΠΑΟΚ έχει τον Αναστασιάδη στον πάγκο, ο οποίος παίρνει από τους ποδοσφαιριστές το 100%. Υπάρχουν παιδιά που ξέρουν το κλίμα ότι πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό και έχει γίνει ομάδα και όταν είσαι ομάδα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εδώ βλέπουμε όταν βάζει γκολ κάποιος, μέχρι και ο Γλύκος τρέχει για να πανηγυρίσει. Όταν είσαι ομάδα και δυσκολίες να έρθουν θα τις ξεπεράσεις».
Τέλος για το αν έχουν κάποιο παιχνίδι οι βετεράνοι κατέληξε:
«Έχουμε ένα παιχνίδι στους Νέους Επιβάτες για ένα παιδί από την Περαία και υπάρχει περίπτωση να έρθει και ο Σπάσιτς, αφού μας έδωσε τον λόγο του».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Στα χαρτιά» ο ΠΑΟΚ, μηδενισμός για Άρη!!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής στα… χαρτιά στο ντέρμπι με τον Άρη, που διεκόπη στο «Nick Galis Hall», ύστερα από την απόρριψη της ένστασης της «κίτρινης» ΚΑΕ από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ!

«Στα χαρτιά» ο ΠΑΟΚ, μηδενισμός για Άρη!
Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε η ΚΑΕ Άρης για την οριστική διακοπή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την 2η αγωνιστική της Α1, με αποτέλεσμα νικητής να αναδειχθεί στα… χαρτιά ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση η αναμέτρηση κατακυρώνεται με σκορ 20-0 στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ στους «κίτρινους» επιβλήθηκε μηδενισμός.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Απορρίπτεται η από 18-10-2014 ένσταση της ΑΡΗΣ ΚΑΕ για την οριστική διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 18-10-2014, ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη».

«Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την ένσταση του Άρη για την εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κατόπιν αυτού κατακυρώνεται η αναμέτρηση με σκορ 20-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και επιβάλλεται μηδενισμός στην ομάδα του Άρη».

Πληρωμές στον Άρη!!

Την Τετάρτη θα πάρουν το οφειλόμενά τους οι παίκτες του Άρη, καθώς ο Γιώργος Γαλανός ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των παικτών σε συνάντηση που είχαν πως οι πληρωμές που υποσχέθηκε θα πραγματοποιηθούν.

Πληρωμές στον Άρη
Ευχάριστα νέα απέφερε η συνάντηση αντιπροσωπείας παικτών του Άρη με τον Γιώργο Γαλανό, στην οποία τους ενημέρωσε πως την Τετάρτη θα πάρουν τα χρήματά τους.

Συγκεκριμένα, ο Βολιώτης επιχειρηματίας συναντήθηκε με τους Σουνά, Ψυχογιό και Γιαννίτση και τους είπε πως την Τετάρτη θα γίνουν οι πληρωμές που υποσχέθηκε και επιπλέον τόνισε πως θα καταβληθούν και κάποια οφειλόμενα από την προηγούμενη μισθοδοσία που αφορούν ορισμένους ποδοσφαιριστές και για τα οποία υπήρξε μια μικρή παρεξήγηση.

«Δεν αισθανόμουν σίγουρος στη θέση μου και για αυτό υπήρξαν καταβολές έναντι και όχι πλήρη εξόφληση. Από εδώ και πέρα δε θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και αυτό που θέλω είναι να μην σας απασχολεί καθόλου το οικονομικό αλλά μόνο η δουλειά σας στο γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών που έχουν ζητήσει οι παίκτες.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν οι υπογραφές να συνοδεύονται από προσωπικές εγγυήσεις του Γαλανού μέσω επιταγών ή συναλλαγματικών, κάτι που δεν αρνήθηκε ο 46χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετέθεσε τις υπογραφές για την επόμενη εβδομάδα που θα προκύψει η νέα διοίκηση στον ερασιτέχνη η οποία πρέπει να υπογράψει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάμπος: «Απομένουν τα τυπικά με τον Άρη»

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν σύμφωνα με τον Πάουλο Κάμπος, ώστε να γίνει αυτός ο νέος προπονητής του Άρη. «Δεν με ενδιαφέρει η κατηγορία», τονίζει ο Βραζιλιάνος για την Γ’ Εθνική.

Κάμπος: «Απομένουν τα τυπικά με τον Άρη»
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται Κάμπος και Άρης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις», αναφέρθηκε στην πιθανή συνεργασία του με τους «κίτρινους», τονίζοντας πως δεν τον επηρεάζει το γεγονός ότι ο σύλλογος αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.

Επίσης σημείωσε πως η πρόταση από την διοίκηση των Θεσσαλονικέων είναι πολύ τιμητική, ενώ επισήμανε πως θα βρίσκεται άμεσα στη πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για τις επαφές που είχε με τους ανθρώπους του Άρη: «Έχω επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του Άρη και συγκεκριμένα με κάποιον εκπρόσωπο της διοίκησης. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου έγινε μία τέτοια πρόταση. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το ενδιαφέρον του Άρη. Γνωρίζω την δυναμική του κόσμου. Απομένουν οι τελικές συζητήσεις και να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες».

Για το πότε θα μπορεί να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αν επισημοποιηθεί η συμφωνία: «Εφόσον διευθετηθούν οι λεπτομέρειες εννοείται ότι θα είμαι στη Θεσσαλονίκη όσο πιο σύντομα μπορώ. Γνωρίζω την Ελλάδα από την παρουσία μου στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο. Είναι μεγάλη τιμή η πρόταση του Άρη, ιδίως όταν γίνεται σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

Για το αν έχει μία γενικότερη άποψη για τον Άρη: «Ο σύλλογος έχει μια μεγάλη ιστορία. Οι οπαδοί του ειναι από τους πιο παθιασμένους στην Ελλάδα. Αυτό που αντίκριζα κάθε φορά ως αντίπαλος ήταν ότι το παιχνίδι το αντιμετώπιζαν ως γιορτή. Ένιωθα να δονείται το γήπεδο».

Για το ότι η ομάδα αγωνίζεται στη Γ΄Εθνική: «Έχουμε μάθει να αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Δεν μας ενδιαφέρει η κατηγορία. Με σκληρή δουλειά και υπομονή η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει».

Για το αν θα επιλέξει ο ίδιος τους συνεργάτες του: «Εφόσον δεν έχουμε υπογράψει ακόμα το συμβόλαιο δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα γι αυτό τον τομέα. Αν όλα πάνε καλά θα διευθετήσουμε και το θέμα των συνεργατών μου».

Για το αν θα έχει νέα επικοινωνία με τους ανθρώπους του Άρη: «Σήμερα θα ξαναμιλήσουμε με τους ανθρώπους του Άρη. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θέλω να εξακριβώσουμε. Όπως για παράδειγμα που θα μείνω, καθώς θα έρθει μαζί μου στην Ελλάδα και η οικογένεια μου».

Όταν ο Άγγελος σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ!!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο. Μια ομάδα που την έχει αντιμετωπίσει στον ίδιο θεσμό και ως παίκτης. Τι είχε πετύχει τότε;

Όταν ο Άγγελος σκόραρε εναντίον του ΠΑΣ
Σε λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να αποφύγει να μπει σε περιπέτειες σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση.

Το επίσημο σάιτ των «ασπρόμαυρων» βάζει στο... κλίμα του ματς τους φίλους της ομάδας με ενδιαφέροντα στοιχεία, στατιστικά και μη, από το μακρινό και πρόσφατο παρελθόν στον θεσμό.

Αναλυτικά:

«-3 φορές έχουν συναντηθεί για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με τα Γιάννινα και μόλις η μία από αυτές ήταν για την φάση των “16? προς “8?, όπως συμβαίνει και τώρα. Τη μοναδική φορά που έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες στην φάση των “16? ο ΠΑΟΚ έχει πάρει την πρόκριση σε μονό παιχνίδι, την σεζόν 2010-11 με νίκη 2-1 μέσα στην Τούμπα.

-8 Φεβρουαρίου 1976 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και τότε ήταν για την φάση των “20 προς “16, αφού είχαν γίνει 12 αναμετρήσεις και τέσσερις ομάδες είχαν περάσει χωρίς αγώνα. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0. Ο Άγγελος Αναστασιάδης όχι μόνο αγωνίστηκε τότε στην αναμέτρηση, αλλά σημείωσε και το ένα από τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης και ήταν εκείνος που είχε γράψει το τελικό 2-0. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γκουερίνο στο 31ο λεπτό.

-13 νίκες στα τελευταία του 20 ματς για το Κύπελλο Ελλάδος έχει ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Μετρά ακόμη μια ισοπαλία, εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό την περσινή περίοδο και 6 ήττες σε αυτό το διάστημα των τριών τελευταίων σεζόν.

-2 Φεβρουαρίου 2010 ήταν η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τα Γιάννινα, η μοναδική που έγινε στην έδρα της ομάδας της Ηπείρου και η μόνη νίκη του ΠΑΣ σε αυτά τα τρία ματς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Το 4-0 εκείνης της αναμέτρησης είναι η τελευταία βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδος».

ΠΑΣ-η θυσία!!

Μετά την εκτός προγράμματος ήττα από τον Απ. Καλαμαριάς, ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Τζαβέλλας. Εκτός οι Περέιρα, Μακ.

ΠΑΣ-η θυσία
Στην 20άδα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19:30) συμπεριλήφθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος επανέρχεται 1,5 μήνα μετά τον τραυματισμό του. Ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Μια εξαιρετικά σημαντική αναμέτρηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά την αναπάντεχη ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην 1η αγωνιστική των ομίλων.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του, τους Περέιρα, Μακ και τον Σκόνδρα.

PAOK FC / Π.Α.Ο.Κ.         @PAOK_FC
Χωρίς τον @fakuupereyra και τον κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο . Στους 20 παίκτες της αποστολής και ο @GiwrgosTzave22

*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Una Grande Historia!!

Απόψε είναι μια μεγάλη μέρα για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και την Γιουβέντους. Ο «Superman» του Τορίνο θα φορέσει για 500ή φορά τα γάντια των «μπιανκονέρι»!

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Una Grande Historia!
Ένας αγώνας, μια μεγάλη ιστορία (Una Grande Historia), χρόνια καλά και άσχημα, χαρές και λύπες, όλα αυτά όμως με τα «μπιανκονέρι». Αυτά συνοψίζει ο αποψινός αγώνας της Γιουβέντους και της Τζένοα για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν που σήμερα γιορτάζει!

Είναι τα δικά του «γενέθλια» με τη φανέλα της «βέκια σινιόρα», καθώς θα τη φορέσει για 500η φορά. Τα γάντια και τη φανέλα που την τίμησαν όσο λίγοι, όσο πολύ λίγοι.

inner

Όταν οι πολλοί εγκατέλειπαν το πλοίο μετά το σκάνδαλο «Calciopolis» εκείνος μαζί με τους Τρεζεγκέ, Νέντβεντ και Ντελ Πιέρο έμειναν, επανέφεραν την Γιουβέντους στη θέση που ανήκει και κράτησαν τη σημαία ψηλά!

Ένας σπουδαίος παίκτης, ένας κορυφαίος γκολκίπερ θα περάσει σήμερα στο πάνθεον της ιστορίας των «μπιανκονέρι», αφού θα είναι μόλις ο τέταρτος που θα σπάσει το φράγμα το 500 συμμετοχών.

inner

Όχι πολύ μπροστά του είναι οι Τζουζέπε Φουρίνο και Γκαετάνο Σιρέα, που έχουν 528 και 552 συμμετοχές, αντίστοιχα. Μπροστάρης δεν είναι άλλος από τον «Μεγαλέξανδρο», Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, με 705 συμμετοχές.

Ο «Σούπερ Τζίτζι» πρωτοπάτησε το πόδι του στο Τορίνο το καλοκαίρι του 2001, με τα λεφτά που είχαν δαπανηθεί για τη μεταγραφή του από την Πάρμα να αγγίζουν τα 51 εκατ. ευρώ. Το κορυφαίο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για γκολκίπερ. Για έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες!

inner

Η πρώτη με τα γάντια της Γιουβέντους ήταν στο 4-0 σε βάρος της Βενέτσια. Από τότε δεν… ξεκόλλησε από τα γκολπόστ της «Γηραιάς Κυρίας» και η αλήθεια είναι πως γι’ αυτό το παγκόσμιο ποδοσφαιρικο κοινό είναι σίγουρα πανευτυχές.

Σήμερα, λοιπόν, στην εμβόλιμη αγωνιστική (9η ) της Serie A όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας και σε έναν ποδοσφαιριστή που ομορφαίνει εδώ και χρόνια απογεύματα και βράδια…

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοιχτή γραμμή με Κάμπος!

Ακόμα και εντός της ημέρας ενδέχεται να κλείσει θετικά για τον Άρη το θέμα προπονητή. Κατ' αρχήν συμφωνία με Κάμπος. Επαφές με Τοπαλίδη για την θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ανοιχτή γραμμή με Κάμπος
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Πάουλο Κάμπος βρίσκονται στον Άρη.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τους «κίτρινους» και εντός της ημέρας θα υπάρξουν νέες επαφές για να κλείσει το θέμα. Πάντως ακόμα και να υπάρξει πλήρης συμφωνία, δύσκολα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη νωρίτερα από το σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα, ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Γαλανός αναμένεται να έχει επαφή και με τον Γιάννη Τοπαλίδη. Ο άλλοτε συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής, εξετάζεται για την θέση του τεχνικού διευθυντή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Ν' αποτρέψουμε νέες αιματοχυσίες και πολέμους»

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε το δικό του μήνυμα. «Να αποτρέψουμε στο μέλλον νέες αιματοχυσίες και πολέμους», ανέφερε από το Ροστόφ.

Σαββίδης: «Ν' αποτρέψουμε νέες αιματοχυσίες και πολέμους»
Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές σε εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μαζί με άλλα μέλη της ομογένειας έδωσαν το «παρών» στην Δημόσια Βιβλιοθήκη του Ροστόφ.

«Ενθυμούμενοι όλους τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και για τη νίκη επί του φασισμού πρέπει τώρα στη δύσκολη και πολιτικά ταραγμένη εποχή, να θυμόμαστε τα δεινά και την ανθρώπινη δυστυχία που φέρνει ο πόλεμος, οποιοδήποτε κακό και η βία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε στο μέλλον νέες αιματοχυσίες και πολέμους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάννου: «Για κάτι θετικό στο Καραϊσκάκη»

Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθεί ο Πανιώνιος απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Απόστολος Γιάννου εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη.

Γιάννου: «Για κάτι θετικό στο Καραϊσκάκη»
Το σημερινό παιχνίδι του Πανιωνίου στην έδρα του Ολυμπιακού είναι δύσκολο, αλλά – όπως τόνισε και ο Απόστολος Γιάννη – οι Νεομσυρνιώτες θα παλέψουν για να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 24χρονος φορ στο Novasports

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα πάμε στο Καραϊσκάκη για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο χρειαζόμαστε για βαθμολογικούς λόγους για το Κύπελλο και για λόγους ψυχολογίας. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να πάρουμε κάτι θετικό»

Για το τι χρειάζεται να προσέξουν εκείνος και οι συμπαίκτες του

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένου αμυντικά, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ καλή, να προσέξουμε τα δικά μας λάθη και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε».

Προπόνηση με τους… κομμένους!!

Με τους ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής για τον αγώνα Κυπέλλου με τη Βέροια, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τετάρτης στον Εργοτέλη.

Προπόνηση με τους… κομμένους
Ο Παύλος Δερμιτζάκης άφησε εκτός τους Γκέντσογλου, Τζανακάκη, Παμλίδη, Χαντί, Νόσκοβιτς και Κούτρη με σκοπό να τους δώσει… ανάσες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι Άλαν, Μέγι και Φίντελεφ δεν πήραν μέρος στο πρόγραμμα, καθώς οι δύο πρώτοι έκαναν ατομικό, με τον τελευταίο να συνεχίζει τη θεραπεία του.

Τις τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Βαλάντης Κοζορώνης στον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με τη Βέροια.

Για την πέμπτη έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση στις 11:00.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα εισιτήρια του Ατρόμητος-Πανθρακικός!

Διαθέσιμα είναι πλέον τα εισιτήρια του αγώνα Ατρόμητος-Πανθρακικός στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Κυπέλλου, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ των Περιστεριωτών. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Τα εισιτήρια του Ατρόμητος-Πανθρακικός
Ο Ατρόμητος υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη (29/10) στις 15:00, την ομάδα του Πανθρακικού για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους Περιστεριώτες να ενημερώνουν τους φίλους της ομάδας για τα εισιτήρια του αγώνα.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα από σήμερα στα εκδοτήρια του γηπέδου του Περιστερίου, αλλά και ηλεκτρονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Δαιχείρισης Εισιτηρίων της ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει ότι η πώληση του σημερινού αγώνα κυπέλλου με τον Πανθρακικό (15.00) θα γίνει από τα εκδοτήρια του γηπέδου Περιστερίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρα 2: 15 ευρώ, Θύρα 3: 30 ευρώ, Θύρα 4:15 ευρώ, Θύρα 7: 10 ευρώ. Παιδικό 5 ευρώ.

Η Θύρα 5 (οικογενειακή-μαθητική) θα μείνει κλειστή. Όσοι είναι κάτοχοι διαρκείας και μαθητικού διαρκείας στη συγκεκριμένη θύρα θα εισέλθουν στο γήπεδο από τη Θύρα 4.

Εναλλακτικά για καλύτερη εξυπηρέτηση μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά μέσω της omadanet.gr στην ιστοσελίδα https://www2.omadanet.gr/atromitosfc/
»

Χωρίς δύο για το «διπλό»


Τη νίκη με την οποία θα ελπίζει σε πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ψάχνει ο Πανθρακικός στην έδρα του Ατρομήτου, χωρίς να υπολογίζει στον Τζάνη και τον Χρήστου.

Χωρίς δύο για το «διπλό»
Μόνο δύο απουσίες μετράει ο Πανθρακικός εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκειται για τον Τζάνη και τον Χρήστου, οι οποίοι έχουν προβλήματα τραυματισμού και ανακοινώθηκε από τους Ακρίτες ότι θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες.

Την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Σερφά, Εμπόου, Τσουμάνης, Ποτουρίδης, Καθάριος, Μεχία, Μπαϊκαρά, Πέρεζ, Οκάτσι, Αράμπα, Χασομέρης, Τριανταφυλλάκος, Ζδράβος – Ρίζος και Φραγκούλης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Μεγίβα!! (video)

Η Νότιος Αφρική αδυνατεί να συνέλθει από το σοκ της δολοφονίας του Σένζο Μεγίβα με μεγάλο αθλητικό μέσο της χώρας να καταθέτει το δικό του φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή.
Στα 27 του χρόνια ο γκολκίπερ της εθνικής ομάδας τη  αφρικανικής χώρας και άσος των Ορλάντο Πάιρετς έχασε τη ζωή του μετά από θανάσιμο πυροβολισμό που δέχθηκε τα ξημερώματα της  περασμένης Κυριακής στη διάρκεια  ένοπλης επίθεσης στο σπίτι της φίλης του στο Γιοχάνεσμπουργκ  τριών ατόμων που αμέσως μετά διέφυγαν  και τους καταζητεί η αστυνομία.
Τόσο το ποδόσφαιρο της Νότιας Αφρικής αλλά και όχι μόνον θρηνεί όλο αυτό το διάστημα την απώλεια του σπουδαίου και λίαν αγαπητού στην πατρίδα του τερματοφύλακα και  για τιμήσουν τη μνήμη του και να καταθέσουν το δικό τους θρήνο για το θάνατο του οι εργαζόμενοι στην κυριακάτικη εφημερίδα  Soccer Laduma έφτιαξαν αυτό το εξαιρετικά συγκινητικό βίντεο.



*Πηγή: onsports.gr*

Περού: Πώς το έχασε αυτό; (video)

Μια απίστευτη ευκαιρία απώλεσε ποδοσφαιριστής σε αγώνα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του Περού όταν απέτυχε να σκοράρει από απόσταση δύο μέτρων, με την εστία να είναι κενή.
Ο Αργεντινός επιθετικός, Χερμάν Αλεμάνο, μάλλον δεν ήταν συγκεντρωμένος και είχε αλλού το μυαλό του, αφού δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.
Ο Αλεμάνο έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, μαζί και να δώσει στην Ουνιβερσιτάριο το προβάδισμα, με το ματς με την Ίντι Γκας, εντός έδρας, να ολοκληρώνεται 1-1.
Πάντως, ο Αλεμάνο κατάφερε να πετύχει τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η ομάδα του δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

Αίγυπτος: Παίκτης τιμωρήθηκε για ... στριπτίζ στο διαιτητή!! (video)

Για ένα διαφορετικό λόγο δέχθηκε ποινή στην Αίγυπτο ένας ποδοσφαιριστής της Αλ Αχλί, ο οποίος... πείραξε το διαιτητή.
Πρόκειται για τον Βαλίντ Σόλιμαν, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο και αποκλεισμό από τέσσερις αγώνες επειδή σήκωσε την μπλούζα του ρέφερι του ματς της ομάδας του με την Ασγιούτι Σπορτ που ολοκληρώθηκε 0-0.
Ο Σόλιμαν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον άρχοντα της αναμέτρησης στο 60ό λεπτό και αντέδρασε. Με νεύρα έτρεξε προς το διαιτητή και έβγαλε τη φανέλα του έξω από το σορτς του!
Η συμπεριφορά του θεωρήθηκε απαράδεκτη και αποφασίστηκε να του γίνει αυτή η τιμωρία προκειμένου να συνετιστεί.
Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: onsports.gr*

Μπέος: «Αν το αποτέλεσμα βολεύει και τους δύο, δεν είναι στημένο»

Τη δική του εκδοχή για τα φερόμενα ως χειραγωγημένα παιχνίδια, κατέθεσε ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας και νυν Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μπέος: «Αν το αποτέλεσμα βολεύει και τους δύο, δεν είναι στημένο»
«Ας βρεθεί ένας παίκτης ή προπονητής, ότι του είπα να κάτσει να χάσει. Αν υπάρξει μία τέτοια κατάθεση, έστω και από εχθρό μου θα γυρίσω πίσω στη φυλακή», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος και συνέχισε:

«Στημένος αγώνας σημαίνει όταν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι με οικονομικό όφελος. Αν παίζει Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και το 0-0 βολεύει και τους δύο για μένα σαν παράγοντας δεν είναι στημένος. Αυτό γίνεται καθημερινά, κάθε εβδομάδα σε όλο τον κόσμο είτε μας αρέσει, είτε όχι. Χωρίς να τους πεις κάτι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα το φτιάξουν ισοπαλία. Αυτό γίνεται παντού, σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, είτε λέγεται Ισπανία, είτε λέγεται Γερμανία», ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Απέχω καθώς μου το απαγορεύει η δικαιοσύνη και αυτό το σέβομαι. Έχω… κρυώσει με αυτά που βίωσα», σχολίασε για την εμπλοκή του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» στον ΑΝΤ-1:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «διαστημική σφαίρα» του Μουντιάλ της Ρωσίας!! (pics-vids)

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε από «μαγική σφαίρα» μέχρι… διαστημικές εκπλήξεις, η διοργανώτρια Ρωσία παρουσίασε το λογότυπο του Μουντιάλ του 2018.

Η «διαστημική σφαίρα» του Μουντιάλ της Ρωσίας (pics-vids)
Από το διάστημα (!) παρουσίασε η Ρωσία το λογότυπό της για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018!

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση οι Ρώσοι διοργανωτές εντυπωσίασαν με την παρουσίασή τους, καθώς αστροναύτες είχαν την τιμή να δείξουν σε όλο τον κόσμο τη «μαγική σφαίρα», με την οποία τιμούν το Σπούτνικ (τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία που εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 1957 από τη Σοβιετική Ένωση), και μετατρέπεται στο βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 664 εκατ. ρούβλια (12 δις ευρώ), ένα ποσό κοντά σε αυτό που δαπάνησαν οι Βραζιλιάνοι.

Δείτε τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στα social media η FIFA




View image on Twitter
REVEALED! The Official Emblem for the Russia!



View image on Twitter
The Official Emblem for the was unveiled in spectacular fashion - http://fifa.to/1DsAOmB 


Δείτε το βίντεο






Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση



Δείτε τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν



*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Μπεργκ!!

Στάθηκε άτυχος. Έλειψε από την ομάδα. Αλλά τώρα ο Μάρκους Μπεργκ είναι έτοιμος να ενισχύσει ξανά τον Παναθηναϊκό. Αποφασίζει ο Αναστασίου για τον Σουηδό ενόψει Παναιτωλικού στο Κύπελλο.

Η ώρα του Μπεργκ
Τα δύσκολα πέρασαν για τον Μάρκους Μπεργκ και πλέον είναι έτοιμος να φορέσει και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο ματς.

Κοντά 2,5 μήνες από τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, δείχνει ανυπόμονος να επιστρέψει στα γήπεδα.

Η εκτελεστική δεινότητα του Σουηδού επιθετικού έλειψε από τους «πράσινους», αλλά πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του.

Είναι τέτοια η επιθυμία του να επιστρέψει, που είχε ζητήσει από τον Γιάννη Αναστασίου να βρεθεί στο «Καραϊσκάκη». Η επιστροφή του ενδέχεται να γίνει στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, την Πέμπτη στη Λεωφόρο, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει σήμερα ο Έλληνας τεχνικός.

Σενάριo για Ίβανσιτς

Σύμφωνα με το «Sportnet.at» Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παρακολουθούν στενά την περίπτωση του Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας στη Λεβάντε (τελευταία στην Primera Division). Πάντως η περίπτωση του Αυστριακού και άλλοτε άσου της ομάδας, δεν απασχολεί τους «πράσινους».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κιτρινόμαυρη» σταθερότητα!

Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ για το αήττητο σερί της ομάδας από την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας, ύστερα από τη νέα νίκη στο Κύπελλο.

«Κιτρινόμαυρη» σταθερότητα
Έξι νίκες και μία ισοπαλία μετράει η ΑΕΚ από την έναρξη των υποχρεώσεών της, ύστερα από τη χθεσινή επικράτηση (3-0) επί του Ηρακλή Ψαχνών για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν ότι φέτος δεν είναι διατεθειμένοι για την οποιανδήποτε απώλεια στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο και στόχος τους είναι η νίκη ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Παράλληλα, ο «Δικέφαλος» παίζει και θεαματικό ποδόσφαιρο, καθώς στους εφτά αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής έχει 13 γκολ και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, ενώ στο πρώτο ματς του Κυπέλλου η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό είχε λήξει 0-0.

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια η «Ένωση» ήταν περισσότερο επιθετική, έχοντας ως στόχο τη νίκη και παράλληλα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Πλέον στην ΑΕΚ περιμένουν το σημερινό παιχνίδι Ατρόμητος-Πανθρακικός, ώστε να γνωρίζουν αν προκριθούν από σήμερα στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 4 (3-0) -2 αγ.
Ατρόμητος 3 (1-0) -1 αγ.
Πανθρακικός 1 (0-0) -1. αγ.
Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-4) -2 αγ.

Από την πλευρά του, ο Τραϊανός Δέλλας παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, αφού ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του και παράλληλα επέστησε την προσοχή στον επικείμενο αγώνα με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη.

Στα θετικά για τους «κιτρινόμαυρους» είναι και η εμφάνιση του Ζόριτς, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Μάνταλο και φαίνεται πως στη συνέχεια η «Ένωση» θα αποκτήσει πολυφωνία για την δημιουργία φάσεων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο… Σούπερ Λίγκας!

Δώδεκα ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν αγώνες σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να επιθυμούν να συνεχίσουν τα νικηφόρα σερί τους.

Κύπελλο… Σούπερ Λίγκας
Έξι αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δώδεκα ομάδες να είναι από τη Σούπερ Λίγκα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι υποδέχονται Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα.

Οι Πειραιώτες και οι Θεσσαλονικείς επιθυμούν να συνεχίσουν τα νικηφόρα σερί τους, αφού προέρχονται από νίκες επί του Παναθηναϊκού και τη Βέροια.

Από εκεί και πέρα, έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια: Λεβαδειακός-Πλατανιάς, Ατρόμητος-Πανθρακικός, Εργοτέλης-Βέροια και Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή.

Αναλυτικά

Τρίτη 28/10

Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Τετάρτη 29/10

15:00 (4ος Όμιλος) Λεβαδειακός-Πλατανιάς: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
15:00 (5ος Όμιλος) Ατρόμητος-Πανθρακικός: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
15:00 (6ος Όμιλος) Εργοτέλης-Βέροια: Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας)
17:15 7ος Όμιλος) Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
19:30 (1ος Όμιλος) Ολυμπιακός-Πανιώνιος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
19:30 (2ος Όμιλος) ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Πέμπτη 30/10

15:00 (2ος Όμιλος) Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
15:00 (6ος Όμιλος) Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης: Ευάγγελος Κορδολαίμης (Αν. Αττικής)
17:15 (3ος Όμιλος) Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ζακύνθου)
19:30 (3ος Όμιλος) ΟΦΗ-Skoda Ξάνθη: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
19:30 (8ος Όμιλος) Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαρωτικοί Ρόκετς με «Παπ»!!

Η αυλαία του ΝΒΑ άνοιξε με τους Ρόκετς να κάνουν περίπατο στην έδρα των Λέικερς στο ντεμπούτο του θετικού Παπανικολάου και τους Σπερς να αγκομαχούν κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς.

Σαρωτικοί Ρόκετς με «Παπ»
Λος Άντζελες Λέικερς-Χιούστον Ρόκετς 90-108

Οι Ρόκετς πιστοποίησαν πως θα είναι εκ των φαβορί στη Δύση και οι Λέικερς πως παρά την επιστροφή του Κόμπι Μπράιαντ απέχουν πολύ από το επίπεδο ομάδας που θα διεκδικήσει κάτι καλό. Η ομάδα του Κέβιν ΜακΧέιλ πήρε μια πανεύκολη νίκη στο «Staples Center» με 108-90 με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 32 πόντους σε 30 λεπτά. Το ντεμπούτο του Κώστα Παπανικολάου, που ήρθε από τον πάγκο κι έπαιξε για 19:46, ήταν θετικό. Τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Οι γηπεδούχοι πρόβαλαν ελάχιστη αντίσταση και ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν σε κακή βραδιά καθώς πέτυχε μεν 19 πόντους, αλλά με μόλις 6/17 σουτ.

Μπράιαντ 19, Μπούζερ 17 (7 ριμπ.), Ντέιβις 11, Κλάρκσον 8, Τζόνσον 7, Χιλ 7 (10 ριμπ.), Λιν 7 (6 ασίστ), Πράις 7, Χένρι 3, Ραντλ 2, Σάκρε 2-Χάρντεν 32 (6 ασίστ), Τζόουνς 16 (13 ριμπ.), Αρίζα 16, Χάουαρντ 13 (11 ριμπ.), Μπέβερλι 9, Τέρι 8, Μπλακ 2, Μοτιεγιούνας 4, Παπανικολάου 4 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Ντάνιελς 2, Κανάαν 2.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ντάλας Μάβερικς 101-100

Οι Σπερς παρέλαβαν τα δαχτυλίδια του πρωταθλητή και άρχισαν με νίκη την υπεράσπιση του τίτλου τους, αν και δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στους Μάβερικς. Ο Τόνι Πάρκερ είχε 23 πόντους και με τρίποντο στα 67’’ πριν το τέλος ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Μάνου Τζινόμπιλι με 20 πόντους τον ακολούθησε σε απόδοση, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ έκανε το 14ο νταμπλ-νταμπλ σε πρεμιέρα στο ΝΒΑ, περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία. Ο Μόντα Έλις με 26 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 18 πόντους ξεχώρισαν από το Ντάλας, αλλά ο Τσάντλερ Πάρσονς, μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, έμεινε στους 5 και αστόχησε σε τρίποντο στα 0,4’’ για το φινάλε.

Πάρκερ 23, Τζινόμπιλι 20 (6 ασίστ), Μπελινέλι 15, Ντάνκαν 14 (13 ριμπ.), Γκριν 13, Τζόζεφ 7, Ντιαό 5 (9 ριμπ., 6 ασίστ), Μπέινς 4, Μπόνερ-Έλις 26 (6 ασίστ), Νοβίτσκι 18 (6 ριμπ.), Χάρις 17, Νέλσον 9, Τσάντλερ 8 (10 ριμπ.), Πάρσονς 5, Ράιτ 6, Κράουντερ 5, Τζέφερσον 6, Αμίνου, Σμιθ.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ορλάντο Μάτζικ 101-84

Το δίδυμο Άντονι Ντέιβις-Ομέρ Ασίκ έκανε θραύση στη ρακέτα και οι Πέλικανς νίκησαν 101-84 το Ορλάντο. Μαζί είχαν 40 πόντους, 34 ριμπάουντ και 14 τάπες οδηγώντας την ομάδα τους στην άνετη επικράτηση.

Ντέιβις 26 (17 ριμπ., 9 τάπες), Άντερσον 22, Ασίκ 14 (17 ριμπ., 5 τάπες), Έβανς 12 (9 ριμπ., 6 ασίστ), Χόλιντεϊ 8, Γκόρντον 8, Ρίβερς 7-Χάρις 25, Βούτσεβιτς 15 (23 ριμπ.), Φουρνιέ 11, Γκόρντον 11.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θέλει να… μπλέξει!

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο σημερινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας, αφού επιθυμεί να «διορθώσει» την ήττα από την Καλαμαριά.

Δεν θέλει να… μπλέξει
Μετά την γκέλα (ήττα με σκορ 1-0) με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ καλείται απόψε να κάνει το καθήκον του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19:30, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιθυμεί να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις του πρωταθλήματος, όπου είναι αήττητος με επτά νίκες και μία ισοπαλία από την έναρξη της σεζόν.

Ο μοναδικός απόντας από τη σημερινή αναμέτρηση είναι ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας έκανε μια μικρή οδοντιατρική επέμβαση και λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Τρίτης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή μετά το ξεμούδιασμα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στην Τούμπα, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο «ασπρόμαυρο» αρχικό σχήμα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι εκτός ο τραυματίας Σκόνδρας, ενώ ο Τζαβέλλας αρχίζει να μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του μετά την πολύμηνη αποχή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αλλαγμένος» με τον ίδιο στόχο!

Νικηφόρα θέλει ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει μία ακόμη τριάδα αγώνων, καθώς απόψε υποδέχεται τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδας.

«Αλλαγμένος» με τον ίδιο στόχο
Με αρκετές αλλαγές προτίθεται ο Μίτσελ να παρατάξει απόψε τον Ολυμπιακό κόντρα στον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (19:30, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες είναι το πρώτο από τα τρία που θα δώσουν αυτή την εβδομάδα οι Πειραιώτες, οι οποίοι το Σάββατο αντιμετωπίζουν τον Αστέρα στην Τρίτη και την Τρίτη φιλοξενούνται από τη Γιουβέντους στο Τορίνο για το Champions League.

Για αυτό τον λόγο ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς και να παρουσιάσει μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, ο Τσόρι έχει ένα σφίξιμο στους οπίσθιους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός για λίγες μέρες.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, μπορεί να είναι εξ' ολοκλήρου αλλαγμένο σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς και ο Κασάμι που έπαιξε την Κυριακή, αναμένεται να μείνει στον πάγκο. Ο 51χρονος προπονητής θα χρησιμοποιήσει παίκτες που έχουν ελάχιστο ως καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Στην αποστολή είναι οι Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Φουστέρ, Γκαζαριάν, Γιαννούλης, Κασάμι, Σάλιακας, Σαλίνο, Σιόβας, Τσιμίκας, Βέργος και Βούρος.

* Όσοι έμειναν εκτός αποστολής θα προπονηθούν αύριο το πρωί (11:00) στο Ρέντη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζίτζι Μπουφόν: Ο θρύλος που σπάει τα κοντέρ!!

Ιστορία για ακόμα μία φορά γράφει ο Τζίτζι Μπουφόν ο οποίος κόντρα στην Τζένοα θα φτάσει τις 500 συμμετοχές με την Γιουβέντους και ίσως τις 300 νίκες στην Serie A. Τον Οκτώβριο του 2013 ο ζωντανός θρύλος των Μπιανκονέρι έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας όταν έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των εποχών (137). Εναν χρόνο και κάτι μέρες μετά, ο κορυφαίος τερματοφύλακας που είδε ποτέ ο πλανήτης συνεχίζει να φτάνει τα ρεκόρ του σε επίπεδα που δύσκολα θα φτάσει κανείς στο μέλλον. Ο Μπουφόν το βράδυ της Τετάρτης (29/10) κόντρα στην Τζένοα θα φορέσει τα γάντια των Μπιανκονέρι για 500η φορά και θα δει το όνομά του να περνάει στα βιβλιά της ιστορίας του κλαμπ.
Ο Τζίτζι -στην 14η σεζόν του στο Τορίνο- θα γίνει μόλις ο 4ος παίκτης που σπάει το φράγμα των 500 εμφανίσεων με την Vecchia Signora και -αφού είναι δεδομένο ότι θα παίξει για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια- θα αφήσει πίσω τους θρύλους του συλλόγου, Τζουζέπε Φουρίνο (528) και Γκαετάνο Σιρέα (552). Στο Νο1 της σχετικής λίστας βρίσκεται ο μεγάλος, Αλεσάντρο Ντε Πιέρο, που έχει παίξει σε 705 παιχνίδια.

ADVERTISEMENT
Ο capitano της Γιούβε και της Εθνικής Ιταλίας βρίσκεται σταθερά κάτω από τα δοκάρια των Μπιανκονέρι από το 2001, μετά τη μετακίνησή αξίας 51 εκατ. ευρώ από την Πάρμα, μεταγραφή που είναι μέχρι σήμερα η ακριβότερη ever για τερματοφύλακα.
Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο 4-0 σε βάρος της Βενέτσια στις 26 Αυγούστου του 2001 σε ένα ματς στο οποίο Νταβίντ Τρεζεγκέ και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πέτυχαν από δύο γκολ. Ο Μπουφόν γιόρτασε τη συμπλήρωση 100 αγώνων με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (1-2) στην Ριζούπολη το 2003, ενώ οι 200 είχαν πικρή γεύση αφού ήρθαν στην ήττα 2-0 από την Αρσεναλ στα προημιτελικά του Champions League.
Αφού έφτασε τις 200 με αντίπαλο την Κιέβο το 2009, ο Τζίτζι συμπλήρωσε 400 κόντρα σε άλλη μία αγγλική ομάδα, με τους Μπιανκονέρι να κάνουν δυναμικό fightback από 2-0 σε 2-2 με αντίπαλο την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012.
Αν η Γιουβέντους νικήσει την Τζένοα στο «Μαράσι» η γιορτή θα είναι διπλή για τον Μπουφόν αφού πέρα από τις 500 συμμετοχές θα φτάσει και τις 300 νίκες στην Serie A.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Ρεάλ... η Σεβίλλη!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τα πάρε δώσε και τα ρεκόρ των Σεβιγιάνων που βρίσκονται στην 1η θέση και βάσει βαθμών είναι οι κορυφαίοι στην Ισπανία. Αναζητώντας τα αίτια της επιτυχία της, η απάντηση θα περιστρέφεται αποκλειστικά και πάντοτε γύρω από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Επειδή όμως για τα όσα κάνει τα 12 τελευταία χρόνια ο Μόντσι, δηλαδή «το κορυφαίο μυαλό του ποδοσφαίρου» τα αναλύσαμε, τούτη η κουβέντα θα πάει αποκλειστικά στο αγωνιστικό. Το πώς και το γιατί η Σεβίλλη κατάφερε να πουλήσει για ακόμα μία φορά τα αστέρια της, να μην αγοράσει αντίστοιχα καλούς και όμως να κάνει τα δικά της ρεκόρ και μετά από εννέα αγωνιστικές να συγκατοικεί με τη Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Primera Division.
Σε αυτές τις περιπτώσεις τα εύσημα οφείλουν να έχουν ως αποδέκτη τον προπονητή που δεν επηρεάστηκε από τα πάρε δώσε. Για την ακρίβεια ο Ουνάι Εμερι όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε να στήσει την ομάδα του από την αρχή, αλλά κατόρθωσε μετά τον νικηφόρο περσινό τελικό του Europa League, να την παρουσιάσει ακόμα καλύτερη. Και να φανταστεί κανείς πως στο ξεκίνημα της σεζόν, κανένα απολύτως προγνωστικό δεν την τοποθετούσε στην τετράδα, ενώ δεν ήταν και πάρα πολλά εκείνα που την πρόσθεταν στις ομάδες που θα παλέψουν ξεκάθαρα για τις ευρωπαϊκές θέσεις.
Δεν είναι ότι όλοι αυτοί ήταν άσχετοι. Μία χαρά λογική είχαν οι προβλέψεις τους. Τι άλλο να υποθέσεις κάποιος δηλαδή μετά την πώληση των Ιβάν Ράκιτιτς, Αλμπέρτο Μορένο και Φεδερίκο Φάτσιο; Της έφυγαν δηλαδή ο αρχηγός και κορυφαίος της, ο ηγέτης σέντερ μπακ και το μεγάλο ταλέντο της στα αριστερά της άμυνας, τον οποίο ήθελε ακόμα και η Ρεάλ. Στην θέση τους εκείνοι που αποκτήθηκαν σαν ονόματα δεν έπειθαν.
Βασικά ως αντί-Ράκιτιτς δεν ήρθε κανείς. Ο Αργεντινός με πτωτική πορεία, Εβερ Μπανέγα (από τη Βαλένθια) που ούτως ή άλλως δεν είναι βασικός, δεν κάνει και την ίδια δουλειά με τον Κροάτη. Για την ακρίβεια το ίδιο δεν μπορεί να το κάνει κανείς. Ούτε καν ο εξαιρετικός Πολωνός, Γκέγκορζ Κριτσόβιακ, ο οποίος κάνει τρομερή δουλειά στο γήπεδο, αλλά δεν έχει την κάθετη πάσα και το γκολ.
Στο κέντρο της άμυνας ο 25χρονος Πορτογάλος, Ντανιέλ Καρίτσο που έπαιζε στη Ρέντινγκ, μόνο γνωστός δεν ήταν και στα αριστερά οι Τιμοτέε Κολοτζέτζακ, Μπενουά Τρεμουλινάς δεν συγκρίνονται καν με τον πιτσιρικά Ισπανό που μετακόμισε στη Λίβερπουλ. Και όμως, ακόμα και έτσι, ο Εμερι έκανε τις αλχημείες του, δούλεψε με ό,τι είχε και βρήκε τις ισορροπίες του.
Σε αυτό φυσικά συνέβαλαν τα μέγιστα οι δύο που παρέμειναν. Ο 28χρονος Σενεγαλέζος, Στεφάν Μ’Μπιά που δεσπόζει στο κέντρο και φέτος έχει μεγάλη – για τα δικά του δεδομένα-  επιθετική συνεισφορά (3 γκολ), έμεινε ελεύθερος από την Κ.Π.Ρ., ενώ αγοράστηκαν και τα δικαιώματα του 30χρονου Αργεντινού κεντρικού αμυντικού, Νίκο Πάρέχα που είναι πλέον ο ξεκάθαρος ηγέτης αυτής της ομάδας.
Σε αυτούς που κάνουν τη διαφορά, θα πρέπει να προστεθούν οι πιτσιρικάδες δανεικοί από τη Μπαρτσελόνα, Ντένις Σουάρες (1 γκολ, 3 ασίστ), Ζεράρ Ντεουλοφέου (1 γκολ, 2 ασίστ) που κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις στα δύο άκρα, αλλά και ο Αλέιξ Βιδάλ (2 γκολ, 1 ασίστ) που αγοράστηκε από την Αλμερία. Ειδικά αυτοί οι τρεις τελευταίοι είναι… διαόλια, έχοντας τον συνδυασμό ντρίμπλας, ταχύτητας. Εάν ήταν και λίγο λιγότερο ατομιστές, θα έκαναν ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.
Στην άμυνα, βασικός δεξιός μπακ είναι ο Κόκε, ενώ στα αριστερά τη γαλλική μάχη έχει κερδίσει ο Τρεμουλινάς. Ωστόσο, για το τέλος αφήσαμε τους δύο που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά , και αποτελούν τα κύρια συστατικά του επιτυχημένου αγωνιστικού μείγματος. Ο ένας είναι ο Μπέτο. Στα 32 του ο Πορτογάλος πορτιέρο κάνει τις πιο τρελές επεμβάσεις της καριέρας του και έχει σώσει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα.
ADVERTISEMENT
Ο άλλος είναι φυσικά ο Κάρλος Μπάκα. Ο Κολομβιανός φορ που την Δευτέρα ανακηρύχτηκε κορυφαίος Λατινοαμερικάνος παίκτης για πέρσι στην Ισπανία (σ.σ.: καλύτερος των Μέσι, Ντι Μαρία;) μετράει ήδη 7 γκολ (1 ασίστ) και δείχνει ασταμάτητος. Πλέον ο Εμερι που είναι μόλις ο 7ος καλοπληρωμένος κόουτς της Ισπανίας, θα έχει στη διάθεση του και τον Κέβιν Γκαμεϊρό για την επίθεση (επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό με γκολ). Αυτό θα του επιτρέψει, όπως και πέρσι, να εναλλάσσεται μεταξύ 4-2-3-1 και 4-4-2), κάνοντας την ομάδα του λίγο πιο απρόβλεπτη για τους αντιπάλους.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι η Σεβίλλη μπορεί να πάει μέχρι το τέλος με τόσο τσίτα το γκάζι. Εχει και την Ευρώπη, δίχως όμως να διαθέτει βάθος πάγκου. Κατά συνέπεια θα ξεφουσκώσει. Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν στα τέλη της άνοιξης θα καταφέρει τουλάχιστον να δώσει μάχη για την τετράδα. Εδώ έρχονται λοιπόν κάποια εκπληκτικά στατιστικά να ανατρέψουν τη λογική ακόμα και των πιο δύσπιστων (σ.σ.: δηλαδή και τη δική μου)…
Η Σεβίλλη είναι βάσει συλλογής βαθμών από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι τώρα (δηλαδή στις 24 τελευταίες αγωνιστικές) , η κορυφαία του ισπανικού πρωταθλήματος (Σεβίλλη 54, Ατλέτικο 53, Μπαρτσελόνα 52, Ρεάλ 51). Επίσης, το φετινό ξεκίνημα της στη Λίγκα είναι το κορυφαίο στην ιστορία της. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε 7 νίκες, 1 ισοπαλία σε 9 αγωνιστικές. Αυτά είναι τα καλά. Τα άσχημα είναι ότι ακόμα δεν την έχουμε δει να παίζει με τους δύο μεγάλους. Όταν πάντως πήγε στην Ατλέτικο, μάζεψε τέσσερα με κάτω τα χέρια. Από τη στιγμή όμως που έχει τον τρόπο να καθαρίζει τους μικρομεσαίους, τότε θα μπορέσει και να παραμείνει… πρώτη στο χωριό της Primera, δηλαδή αρχηγός στη μάχη των υπολοίπων (εκτός Μπάρτσα, Ρεάλ) και αυτό της είναι κάτι παραπάνω από υπεραρκετό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δικαίωμα στη φαντασία!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Γκλάντμπαχ και Μπάγερν και την... ελπίδα που αναγεννήθηκε.
Το να είναι ο Νόιερ ο κορυφαίος της Μπάγερν, το να της κόβεις βαθμούς και οι Βαυαροί να μένουν και ικανοποιημένοι δεν είναι απλά σπάνιο φαινόμενο. Είναι μοναδικό. «Ο βαθμός είναι πολύ ικανοποιητικός», σχολίασε ο Γκουαρδιόλα, που για ακόμη μία φορά δήλωσε περήφανος για την ομάδα του. «Είναι καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Λαμ, με τους πρωταθλητές να κρατάνε τη διαφορά στην κορυφή στο +4.

ADVERTISEMENT
Πριν τον αγώνα είχαν ήδη αρχίσει οι παραλληλισμοί του ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις αήττητες Γκλάντμπαχ και Μπάγερν με τα μεγάλα ματς της δεκαετίας του '70. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, όμως, ήταν εμφανές ότι η διαφορά δυναμικότητας μπορεί να μην είναι χαώδης, όμως είναι ακόμη τεράστια, έστω και αν στο τέλος εκείνοι που ίσως άξιζαν περισσότερα ήταν οι γηπεδούχοι. «Αν δεν είχαν τον Νόιερ, θα είχαν δεχθεί 1 ή 2 γκολ», είπε ο Κράμερ, που αγωνιστική με αγωνιστική δείχνει ότι είναι – πλέον - μέσος παγκόσμιας κλάσης.
Ο Λουσιέν Φαβρ έχει πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, όταν στην κάμερα του Sky μοιάζει απλά να... βγάζει επιφωνήματα. Δεν ήταν μόνο τα «ουάου» και «πφφφφφ», αλλά και η γλώσσα του σώματός του που πρόδιδε την ένταση που είχε το ματς. Κι ας έμεινε στο 0-0. «Ο αγώνας που κάνει την Λίγκα να ελπίζει», έγραψε η Welt. Το πλάνο του Ελβετού μπορεί να μην ήταν τέλειο, ήταν όμως εξαιρετικό.
Ο τρόπος που οι παίκτες του έπαιξαν στην άμυνα, ο τρόπος που αναπτύχθηκαν από τα άκρα, το πως απέφυγαν την ανάπτυξη από τον άξονα, που είναι και ο χώρος που ασκεί την περισσότερη πίεση η Μπάγερν, η κάλυψη των Χαν και Χέρμαν στην άμυνα, ο χώρος που κινήθηκαν Κρούζε και Ράφαελ έδειξαν τη δουλειά που προηγήθηκε. Φυσικά, για να πάρεις το αποτέλεσμα πρέπει και οι Βαυαροί να δείξουν τις αδυναμίες τους, με την έλλειψη του Ρόμπεν να αφαιρεί από την επίθεση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
*Η πλειοψηφία των μεταβιβάσεων του Ζόμερ ήταν προς τα πλάγια ή μετά τη μεσαία γραμμή (πηγή Squawka)

*Στο γράφημα ο χώρος που κινήθηκαν Χαν (από δεξιά) και Χέρμαν (από αριστερά). (πηγή: Squawka)

*Στο γράφημα οι πάσες των παικτών της Γκλάντμπαχ προς την επίθεση. Έγιναν ελάχιστες στο κέντρο του γηπέδου (πηγή Bundesliga)

«Με την Μπάγερν δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό λάθος», σχολίασε ο Κράμερ.Τα πουλάρια «χτύπησαν» στην αντεπίθεση, με τους ταχύτατους επιθετικούς τους και ο Νόιερ χρειάστηκε να κάνει 5 επεμβάσεις, κάποιες από τις οποίες ήταν παγκόσμιας κλάσης, τις περισσότερες φέτος, για να κρατήσει το μηδέν. Όλες οι τελικές προσπάθειες της Γκλάντμπαχ, που έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν υπό καλές προϋποθέσεις.
Πέρυσι η Γκλάντμπαχ είχε τους «Fantastischen Vier», τους «Fantastic Four» (Κρούζε, Ράφαελ, Χέρμαν, Αράνγκο). Φέτος, ξεκινήσαμε με το  «Traum-Trio», το «Ονειρικό Τρίο» (Χαν, Κρούζε, Ράφαελ), για να καταλήξουμε στο «Atemberaubenden Achtzehn», όρο που χρησιμοποίησε η  Rheinische Post. «Οι εκπληκτικοί 18».
Η ομαδική δουλειά έκανε τη διαφορά με την Μπάγερν, με την Μπορούσια να κάνει νέο ρεκόρ με 4 γκολ παθητικό μετά από 9 αγωνιστικές. Από τον Φαβρ, που διάβασε πολύ σωστά την Μπάγερν, μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωματικό, που βοήθησε στην προετοιμασία. Η εικόνα στο τέλος με τον Τραορέ, που είχε περάσει ως αλλαγή, να κάνει κούρσες πάνω-κάτω, για να κόβει και στην άμυνα τα λέει όλα.

«Αυτή τη στιγμή το 0-0 με την Μπάγερν είναι κάτι σαν επίτευγμα», τόνισε ο Μαξ Κρούζε. Οι συμπαίκτες του και εκείνος έδειξαν ότι οι Βαυαροί σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, όταν ακόμα αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, έχουν πλέον ελάχιστα τρωτά σημεία. Όμως έχουν. Από πέρυσι ο Γκουαρδιόλα έχει βρει όνομα για τη νέα του ποδοσφαιρική πατρίδα. «Konterland», «χώρα της αντεπίθεσης».
Με την προσθήκη του Τσάμπι Αλόνσο ο Γκουαρδιόλα βρήκε το... γιατρικό, έχοντας ακόμη περισσότερο έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Απέναντι στην Γκλάντμπαχ, όμως, παραλίγο να βρει – σε ένα και μοναδικό ματς - τον... μάστορά του. Εκείνο που τελικά μένει σε όλους τους αντιπάλους της Μπάγερν είναι το δικαίωμα στη φαντασία για το πως μπορείς να την κερδίσεις...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το κλειδί του πρώτου γύρου...!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την αναμέτρηση - κλειδί στην Τρίπολη και τον επιτυχημένο κύκλο που που πρέπει να κλείσει ο Ολυμπιακός!
Το πρόγραμμα λέει κύπελλο και Πανιώνιος. Υπάρχει η αυριανή αναμέτρηση, στο γήπεδο Καραϊσκάκης και ο Μίτσελ πολύ λογικά την χρησιμοποιεί για να ανοίξει τον κύκλο του rotation. Να δώσει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής, επιδιώκοντας βέβαια και σε μια νίκη που εν πολλοίς θα σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ADVERTISEMENT
Για τον Ολυμπιακό όμως η εβδομάδα που διανύουμε φυσικά και έχει σε κυρίαρχο φόντο την επόμενη αποστολή στο πρωτάθλημα. Το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μια ομάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις ως εδώ με το ποιοτικό της ποδόσφαιρο αλλά και με το ότι καταφέρνει να αντέξει στην πρώτη της παρουσία σε ομίλους του Γιουρόπα να κρατά το αγωνιστικό της επίπεδο της εντός και εντός συνόρων. Έχει 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Έχει και 4 στην Ευρώπη, όπου όπως φαίνεται θα το παλέψει ως το τέλος για την υπέρβαση. Για μια πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτή την ομάδα λοιπόν βρίσκει απέναντι του ο Ολυμπιακός, το Σάββατο. Λίγο πριν την δική του επόμενη αποστολή στο Τσάμπιονς Λιγκ (Γιουβέντους). Και έχουμε την εντύπωση ότι το ματς με τους Αρκάδες είναι ένα από τα σημαντικότερα στην «οικονομία» του πρώτου γύρου της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Διότι κλείνει μια τριλογία όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν αυξημένο συντελεστή δυσκολίας. Εκεί που δεν το περίμεναν (στο Παγκρήτειο από τον Εργοτέλη που στο μεταξύ πήρε βαθμό στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο). Εκεί που το περίμεναν (με την λογική ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι το κλασικό ντέρμπι). Αν ο Ολυμπιακός περάσει από την Τρίπολη ολοκληρώνει με το απόλυτο αυτά τα ματς. Ακριβώς στο σημείο που... ανοίγει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ. Πάει την Κυριακή στο Παγκρήτειο το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη. Έχει μετά τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Και ακολουθεί το δικό του ταξίδι στην Τρίπολη.
Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μια από τις καλύτερες εκκινήσεις του, εδώ και πολλά χρόνια. Εξ ου και η πρώτη θέση στον πίνακα. Και ο Ολυμπιακός όμως χωρίς να φαίνεται αυτό στο 100% έχει ξεκινήσει καλύτερα από πέρσι. Από το πρωτάθλημα που το κατέκτησε με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και 20 από τον Παναθηναϊκό που μέσω-πλέι οφ πήρε το εισιτήριο για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά έχει δύο βαθμούς περισσότερους σε σχέση με πέρσι αν βάλουμε «κάτω» το πρόγραμμα. Δηλαδή, η ομάδα του Μίτσελ νίκησε και πέρσι και φέτος: ΟΦΗ (5-1, 3-0), Βέροια (6-0, 3-0) εντός όπως και τη Νίκη Βόλου (3-1) που πήρε ας πούμε τη θέση του Άρη (1-0) σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Νίκησε Εργοτέλη (1-4, 2-3) εκτός. 
Έφερε ισοπαλία στο Αγρίνιο (0-0, 1-1) όπως ακριβώς και πέρσι. Έχασε φέτος στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο (1-0) που πέρσι είχε πάρει βαθμό 0-0), αλλά νίκησε τον Παναθηναϊκό (1-0) στο Φάληρο όπου πέρσι είχε χάσει με 0-3. Άρα λοιπόν οι βαθμοί είναι δύο περισσότεροι (16) έπειτα από την πρώτη 7άδα αγώνων! Και η «διόρθωση» της βαθμολογικής εικόνας σε σχέση με τον Ολυμπιακό πριν τη διακοπή του Οκτώβρη για τις εθνικές ομάδες, δεδομένη.
Oι Ερυθρόλευκοι έχασαν πέρσι και στην Τρίπολη (2-1) προς το τέλος του πρωταθλήματος. Αν λοιπόν το Σάββατο πάρουν το τρίποντο πάνε στο +5 σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Και μια ομάδα που ξέρει καλά το μονοπάτι του πρωταθλητισμού αυτό που κοιτά πρωτίστως είναι τα δικά της αποτελέσματα. Πέρσι η σεζόν ολοκληρώθηκε με 86 βαθμούς σε 34 αγωνιστικές. Αυτός ο αριθμός ανεβάζει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη και για τον ΠΑΟΚ και για όποια άλλη ομάδα θελήσει να χτυπήσει τον τίτλο. Πόσο μάλλον λοιπόν αν ο Ολυμπιακός προσπεράσει την περσινή του συγκομιδή.
Έχει τεράστια αξία η επικράτηση στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού. Έχει τεράστια αξία το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90΄ όπου χάρισε το τρίποντο στο Παγκρήτειο. Στην κουβέντα του τίτλου και όχι των εντυπώσεων. Αντίστοιχη αξία θα έχει εάν και εφόσον μια επικράτηση και στην Τρίπολη. «Στρώνει» πολύ το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μετά τον Αστέρα, ως το φινάλε του πρώτου γύρου. Και έχει και το ματς με τον ΠΑΟΚ εντός (3/12). Σε τέτοιο βαθμό που μια νίκη στην Αρκαδία δίνει την εντύπωση ότι ανοίγει τον δρόμο για μια όχι και τόσο... μακρινή «ανατροπή» στον πίνακα. Για την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στην κορυφή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Χαμόγελο ζωής από Μουρίνιο!! (pics)

O Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε χαρά σε έναν 11χρονο μαχητή της ζωής, ο οποίος περίμενε  με αγωνία να δει από κοντά τον Special One!
Ενα τεράστιο χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο σε έναν μαχητή της ζωής! Ο Λόιντ Μπάρτον έχει διαγνωσθεί με καρκίνο εγκέφαλο τον Μάιο του 2013, από τότε υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις, ενώ καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο 11χρονος οπαδός της Σριούσμπερι, αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο ζωγράφισε ένα πορτρέτο του Πορτογάλου και τον περίμενε με ένα χαμόγελο για να του το υπογράψει! Ο Special One ήταν δίπλα του, του μίλησε, του υπέγραψε και φωτογραφήθηκε μαζί του. Το πορτρέτο θα δημοπρατηθεί, ώστε τα έσοδα να βοηθήσουν την οικογένεια του Λόιντ Μπάρτον να κάνει πιο άνετη τη ζωή του. 
ADVERTISEMENT
*Πηγή: gazzetta.gr*

Την πλάτη του βλέπει, με όλες τις διαιτησίες!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την ιστορική αλήθεια των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που είναι μόνο μία.
Λίγες φορές εκνευρίζομαι στο ποδόσφαιρο. Και συνήθως από λάθη που γίνονται μέσα στον Ολυμπιακό-όπως π.χ. στο πέναλτι του Μήτρογλου.
ADVERTISEMENT
Τέλος πάντων, βλέποντας τι ακολούθησε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0, κρίνω σκόπιμο να γράψω κάποια πράγματα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για αποκατάσταση της τάξης. Και της αλήθειας. Της ιστορικής αλήθειας των ντέρμπι των δύο αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Υποστηρίζει λοιπόν ο Παναθηναϊκός ότι εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός ελέγχει τη διαιτησία κι έτσι τον κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Ας υποθέσουμε ότι έτσι συμβαίνει σε αυτά τα 18,5 χρόνια, στα οποία ο Ολυμπιακός έχει πάρει 16 πρωταθλήματα κι ο Παναθηναϊκός δύο-που δεν συμβαίνει έτσι, γιατί π.χ. θυμόμαστε τη διαιτησία και στα δύο πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού, όπως και σε άλλα χρόνια, αλλά ας το υποθέσουμε.
Σε αυτά τα 18 χρόνια έχουν γίνει 37 ντέρμπι: ο Ολυμπιακός έχει 16 νίκες, ο Παναθηναϊκός λιγότερες από τις μισές (7) κι άλλα 14 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Η διαφορά συνεπώς είναι συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού.
Αλλά ας πάμε όμως και στα προηγούμενα 17 χρόνια, από το 1979-80 δηλαδή, οπότε και ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έως και το…ορόσημο του 1996-97, όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να σαρώνει τα πρωταθλήματα. Σε εκείνα λοιπόν τα 17 χρόνια (με 6 πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού και 5 του Ολυμπιακού), είχαν γίνει 35 ντέρμπι (με το μπαράζ του Βόλου). Τα αποτελέσματα: 12 νίκες του Ολυμπιακού, 8 του Παναθηναϊκού και 15 ισοπαλίες. Δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε 50% παραπάνω νίκες από του Παναθηναϊκού. Και τότε η διαιτησία ήταν του Ολυμπιακού;
Να θυμίσω απλά ότι επί 13 χρόνια, από το 1984 έως το 1996, ο Ολυμπιακός είχε πάρει μόλις ένα πρωτάθλημα, το 1987-κι ο Παναθηναϊκός είχε πάρει τότε 6 πρωταθλήματα. Θέλετε να πάμε ακόμη και σε εκείνη, την πιο μαύρη περίοδο στην ιστορία του Ολυμπιακού, να δούμε τα αποτελέσματα των ντέρμπι στα 13 χρόνια; 7 νίκες ο Ολυμπιακός, 7 ο Παναθηναϊκός και 12 ισοπαλίες. Προσέξτε, μιλάμε στην πιο δυνατή εποχή του λεγόμενου Βαρδινογιαννισμού κι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μισή νίκη πάνω από του Ολυμπιακού. Και τότε η διαιτησία ήταν του Ολυμπιακού;
Πάμε και πιο πίσω; Πάμε. Από τότε που ξεκίνησε η Α΄Εθνική, το 1959-60 έως το 1978-79, τελευταία σεζόν πριν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σε εκείνη την 20ετία, με τον Παναθηναϊκό να έχει 9 πρωταθλήματα και τον Ολυμπιακό 5, είχαν γίνει 40 ντέρμπι. Τα αποτελέσματα; 13 νίκες ο Ολυμπιακός, 12 ο Παναθηναϊκός και 15 ισοπαλίες. Και τότε η διαιτησία ήταν του Ολυμπιακού;
Πάμε ακόμη πίο πίσω; Να πάμε. Τι είχε γίνει πριν τη σύσταση της Α΄Εθνικής στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Από προπολεμικά, δηλαδή, έως το 1958-59: 17 νίκες ο Ολυμπιακός, 11 ο Παναθηναϊκός και 10 ισοπαλίες. Και τότε η διαιτησία ήταν υπέρ του Ολυμπιακού;
Να πάμε και στα παιχνίδια για τη διοργάνωση του κυπέλλου; 19 νίκες ο Ολυμπιακός, 9 (ούτε τις μισές) ο Παναθηναϊκός και 10 ισοπαλίες. Και στο κύπελλο, διαχρονικά, η διαιτησία ήταν υπέρ του Ολυμπιακού;
Θέλετε κι άλλο; Ακομη και στα παιχνίδια μέσα στη Λεωφόρο, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περισσότερες νίκες από τον Ολυμπιακό! Από 19 έχουν! Στο δε ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έχει τρεις παραπάνω (καλά στο Καραϊσκάκη έχει 27 περισσότερες).
Μην την ψάχνουμε λοιπόν. Ο Ολυμπιακός από τότε που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έως και σήμερα, κερδίζει τον Παναθηναϊκό, σε όλες τις χρονικές περιόδους. Ακόμη και στις χειρότερες της ιστορίας του. Ο Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως ΕΠΟ, διαιτησίας, Λίγκας κι ό,τι άλλο υπήρχε, έβλεπε πάντοτε την πλάτη του Ολυμπιακού στα μεταξύ τους παιχνίδια. Απλά άλλοτε την έβλεπε από πιο κοντά κι άλλοτε από πιο μακριά.
Και για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, καλώς η, κακώς, θέλουμε δεν θέλουμε, πρέπει να περάσουν πάρα πολλά χρόνια. Μόνο σε επίπεδο Α΄Εθνικής (γιατί γενικά η διαφορά είναι 30!) τις δύο ομάδες χωρίζουν 14 νίκες! Σα να λέμε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει οκτώ πρωταθλήματα σερί τον Ολυμπιακό για να τον ξεπεράσει, επαναλαμβάνω στην Α΄Εθνική κι όχι γενικά…
Η ιστορία γράφει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο σκόρερ που νίκησε τον καρκίνο!!

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι σημείωσε γκολ μετά από 944 μέρες και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τον μαχητή της Σασουόλο, που νίκησε δις τον καρκίνο.
ADVERTISEMENT
Ήταν Ιούνιος του 2012.  Η σεζόν στην Κιέβο τελείωνε για τον αμυντικό από τη Λομβαρδία, ο οποίος ήταν στην ομάδα της Βερόνας με συνιδιοκτησία. Η παρέμβασή του στην κεφαλιά του Θερεό του έφερε και το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της Κιέβο. Μέχρι να σκοράρει ξανά στη Serie A, χρειάστηκε να βρεθεί δύο φορές αντιμέτωπος με τον Καρκίνο.
Λίγες μετά από το γκολ εκείνο, η Μίλαν απέκτησε το ποσοστό της Κιέβο, με την Τζένοα να διατηρεί το δικό της ποσοστό. Έκανε ντεμπούτο  στη νίκη με τη Μπολόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στους Ροσονέρι και τον Ιανουάριο, με τις τράμπες των συνιδιοκτησιών να συνεχίζονται, κατέληξε στη Τζένοα, ενώ ο Κονστάντ ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο. Από εκεί επέστρεψε στην Κιέβο ως δανεικός για να κλείσει τη σεζόν.

Επόμενος προορισμός του ήταν η νεοφώτιστη Σασουόλο, η οποία έδειχνε ιδανικός προορισμός για την καθιέρωση. Ωστόσο, στις ιατρικές εξετάσεις, ήρθαν τα πρώτα δυσάρεστα μαντάτα. Ο Ατσέρμπι ένιωθε μια χαρά, ωστόσο ο γιατρός του συλλόγου, Πάολο Μινάφρα, θεώρησε ότι πρέπει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Στο αριστερό όρχη του βρέθηκε ένας όγκος. Διακομίστηκε αμέσως στο Μιλάνο, προκειμένου να τον αφαιρέσει. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και μέχρι το Σεπτέμβριο, είχε καταφέρει να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Η διαίσθησή του ήταν σωστή. Στη Σασουόλο καθιερώθηκε στην 11άδα, ενώ ακόμα ήταν 25 χρονών, έχοντας περιθώρια για επιπλέον βελτίωση. Η μάχη, όμως, δεν είχε κερδηθεί ακόμα.
Τον Δεκέμβριο, σε ένα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ μετά από αναμέτρηση με την Κάλιαρι, στον οργανισμό του βρέθηκαν ανεβασμένα τα ποσοστά της χοριακής γοναδοτροπίνης, μιας ορμόνης που μπορεί να ανεβάσει την τεστοστερόνη. Η Ιταλική Ομοσπονδία τον τιμώρησε, αλλά αυτό δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Η αύξηση της ορμόνης οφειλόταν στον καρκίνο, που είχε επιστρέψει.
Έκανε ένσταση για την ποινή του, την κέρδισε και επέστρεψε στο νοσοκομείο. Μόνο που α υτή τη φορά η μάχη ήταν δυσκολότερη. Έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες. «Ναυτία, κόπωση, αϋπνία, απώλεια όρεξης... τουλάχιστον ποτέ δεν έκανα εμετό. Ίσως επειδή πήρα λάθος χάπια. Είχα χιλιάδες διαφορετικά φάρμακα, δεν καταλάβαινα τίποτα πια», δήλωνε στο Sportweek.  Πέρασε δύο μήνες στο νοσοκομείο, φτάνοντας, όπως τόνισε ο ίδιος, να μην αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη. «Ο καρκίνος είναι μια  τρομερή ασθένεια που σε χτυπάει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Χρειάζεται δύναμη, θετική ενέργεια, θάρρος και υπομονή. Είναι σημαντικό να έχεις την συμπαράσταση των φίλων σου και της οικογένειας γα να τα βγάλεις πέρα στους κύκλους της χημειοθεραπείας», τόνιζε.

Φεύγοντας μετά τη θεραπεία, τα πράγματα συνέχιζαν να είναι δύσκολα. Δεν είχε τη δύναμη να σηκωθεί από τον καναπέ και πέρασε μέρες και μέρες βλέποντας μόνο τηλεόραση.  Παρακολουθούσε Master Chef, ελπίζοντας να επιστρέψει η όρεξή του. Σταδιακά, άλλαξε την κοσμοθεωρία του. «Όταν ήμουν μόνος στο κρεβάτι μου σκεφτόμουν το πραγματικό νόημα της ζωής. Ανέπτυξα μια  σφοδρή επιθυμία να επιστρέψω και να παίξω πάλι». Έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά επέστρεψε πανέτοιμος για τη φετινή.
Έπαιξε για πρώτη φορά στο 0-0 με τη Σαμπντόρια, δηλώνοντας: «Ήταν το πρώτο μου ματς μετά από 10 μήνες και το συναίσθημα ήταν υπέροχο. Ξεκίνησα να έχω κράμπες μετά το 70', αλλά αυτό είναι φυσιολογικό». Έχασε κάποια παιχνίδια, αλλά σταδιακά επέστρεψε στην 11άδα. Η συμμετοχή του με την Πάρμα ήταν η τέταρτη φετινή. Οι «νεροβέρντι», μετά το 1-1 με τη Γιουβέντους ήθελαν την ισοπαλία στο «εξάποντο» με τους «παρμένσι», με τους οποίους μοιράζονται το στόχο της παραμονής.
 Ο Φλόκαρι έκανε το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα ήρθε μία από εκείνες τις στιγμές που κάνουν το ποδόσφαιρο τόσο μαγικό. Κομπίνα από στημένη φάση, σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα στα δίχτυα. Σκόρερ ο Ατσέρμπι. Αρκετοί σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο «έσπασαν», την ώρα που ο Ιταλός έτρεχε προς τον πάγκο. Ο ιταλικός Τύπος την επόμενη μέρα, τον χαρακτήρισε μεγάλο νικητή.
Το γκολ είναι το λιγότερο. Στα 26 του, πλέον, ελπίζει οι μάχες να συνεχιστούν μόνο μέσα στα γήπεδα....
*Πηγή: gazzetta.gr*