Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Την πάει το Κύπελλο την ΑΕΚ!!

O Kώστας Κετσετζόγλου γράφει για το καλύτερο φετινό ματς της ΑΕΚ, τη δικαίωση Δέλλα για το... βαρβάτο ροτέισον και για το ποιος άλλος, πλην Μάνταλου, είναι για Εθνική Ελλάδος! Μάλλον την πάει το κύπελλο την ΑΕΚ. Μακάρι να την πάει και μακριά και σε αυτό θα παίξει ρόλο βέβαια και η κλήρωση αλλά τουλάχιστον σε αυτη την φάση θα έχει και την τύχη στα χέρια της η ομάδα, αφού αν νικήσει τον Ατρόμητο τελευταία αγωνιστική θα βγει και πρώτη στον όμιλο οπότε θα έχει πιο βατή κλήρωση στον επόμενο γύρο.
Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι ήταν το καλυτερο φετινό της ΑΕΚ με δεδομένη βέβαια και την αδυναμία του αντιπάλου που παρά το ταμπούρι που επέλεξε να παίξει είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και απέχει πολύ από τις τρεις πρώτες ομάδες που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.
Αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά θεωρώ πως η μία θέση στον υποβιβασμό έχει κλείσει. Παρόλα αυτά βέβαια δεν μειώνεται η διάθεση, η αγωνιστικότητα και εντέλει η πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ. Παρότι είχα ενδοιασμούς ο Δέλλας δικαιώθηκε για το βαρβάτο ροτέισον αν και ακόμη θεωρώ πως σε αυτή την σούπερ παραγωγική ομάδα θα ήθελα σέντερ φορ τον βασικό Αραβίδη για να πάρει μπρος αφού έχει παίξει μόνο τα δύο εκτός του πρωταθλήματος όπου η ομάδα ελάχιστες ευκαιρίες έκανε και βέβαια παρότι ο Ρόβας έπαιξε αρκετά καλά για... Ρόβας νομίζω πως κόλλαγε περισσότερο με το γενικότερο πνεύμα να δούμε περισσότερη ώρα τον Φαγέ που στο κάτω κάτω μπορεί να έχει και μέλλον στην ΑΕΚ. Επίσης ο Γροντής απλά επιβεβαίωσε το ότι δεν έχει την θέση και γενικά δεν το έχει και πολύ όμως ο Πεταυράκης μπορεί να είναι και ο μόνος που πράγματι ήθελε ξεκούραση οπότε οκ.
Η ομάδα όμως είχε πάρα πολλά καλά. Πρώτο και καλύτερο ο Ζόριτς που σύντομα θα βγάλει κάποιον από την εντεκάδα και δεν εννοώ βέβαια τον Μάνταλο που δεν τον κουνάει κανείς. Αν μπορέσει να παίξει στα άκρα νομίζω πως εύκολα θα φάει τον Πλατέλλα αν και δεν έχει τα στοιχεία του εξτρέμ όμως μην ξεχνάμε πως κάποτε σαν δεξί εξτρέμ ο… Τσάρτας έκανε την καλύτερη και πιο παραγωγική σαιζόν της ζωής του και πήρε μεταγραφή για Ισπανία.
Φοβερός ήταν και ο Μπακάκης που μόνο για την ταχύτητα του και τις ατελείωτες δυνάμεις του θα παιξει Εθνική Ελλάδος κάποια στιγμή αλλά αν γίνει πιο αποτελεσματικός στην τελική ενέργεια (πάσα, σέντρα ή σουτ) θα γράψει ιστορία.
Εκεί πρέπει να δουλέψει γιατί είναι ακόμη νέος και αυτά που σε ένα βαθμό του λείπουν μπορούν να βελτιωθούν πάρα πολύ με την δουλειά. Και βέβαια πρέπει να τον βοηθήσουν σε αυτό οι προπονητές του γιατί όλοι οι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Από εκεί και πέρα ο Μπαρμπόσα αν εξαιρέσεις το πέναλτι είναι σταθερή αξία και το πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει ώστε να έχει θέση βασικού και στην ΑΕΚ της Σούπερ Λιγκ εξαρταται από τον ίδιο. Το έχει και μπορεί. Αυτό όμως που πρέπει να μείνει από χθες ήταν η γενική απόδοση της ομάδας και η διάθεση της να παίξει από το 1 μέχρι το 90 ασταμάτητα. Και σαν αρνητικό το ότι δεν έβαλε 6-7 γκολ τουλάχιστον για να καθαρίσει ουσιαστικά την πρόκριση σε περίπτωση νίκης του Ατρομήτου αύριο. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: