Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φουρλίγκας στο Metropolis: «Ο Άρης πρέπει να παίξει στην Β' Εθνική και όχι στην Γ΄»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Βασίλης Φουρλίγκας και μίλησε για τους εορτασμούς των 100 χρόνων του συλλόγου, αλλά και για την επόμενη δύσκολη ημέρα που ξημερώνει για την ομάδας της Θεσσαλονίκης:

Αν συμμετέχει η Κ.Μ.Α. στην επιτροπή της διοργάνωσης των εκδηλώσεων:

“Όταν είχε ξεκινήσει η σεζόν είχαμε κάνει μια πρόταση, όμως μας ζητήθηκε από τον Α.Σ. να μην συμμετέχουμε στις ενέργειες. Αφού ήθελε να το αναλάβει ο Α.Σ. κάναμε πίσω”.

Τι πιστεύει ότι θα σηματοδοτήσει ο εορτασμός αυτός:

“Πιστεύω ότι ο κόσμος θα συμμετέχει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα. Δυστυχώς έτσι τα έφερε η μοίρα”.

Αν ο Άρης θα μπορέσει να βρει λύσεις:

“Ας ελπίσουμε ότι ο καινούργιος αιώνας να είναι η απαρχή για να φτιάξουμε έναν υγιή σύλλογο και να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη. Ενέργειες γίνονται. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με παλιούς παράγοντες. Υπάρχει ένα πλάνο που θα τρέξει. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να εμφανιστεί κάποιος μεγαλομέτοχος”.

Για το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια:

Δεν έχω μιλήσει με τον Κούγια. Μίλησε με τον Στεφανίδη και του είπε κάποια ωραία λόγια για τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα. Ο Άρης σαφώς και πρέπει να παίξει στην δεύτερη κατηγορία. Σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Υπάρχουν κάποια χρέη προς την εφορία, το δημόσιο και τους παίκτες. Πρέπει κάποιοι να βάλουν χρήματα για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα. Τα ποσά είναι συγκεκριμένα και δεν είναι λίγα. Δεν εξυπηρετεί κανέναν να τα πούμε στον κόσμο. Οι πιστωτές θα συμβιβαστούν με ένα ποσό, γιατί αν η ομάδα πέσει στην Γ' εθνική δεν θα πάρουν τίποτα. Πρέπει να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα”.

Αν ζητήθηκε στην Κ.Μ.Α από την διοίκηση του συλλόγου να κάνει παρέμβαση:

“Όχι, η ΠΑΕ δεν μας έχει ζητήσει τίποτα. Νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση αλλά δεν μας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Είχαμε διαφορές με τον Σκόρδα και δεν μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε”.

Για την αναμονή της απόφασης για αλλαγή διοίκησης:

“Υπάρχει ένα σχέδιο. Θα υπάρξει μια μεταβατική διοίκηση στην ΠΑΕ. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που πρέπει να λειτουργήσει”. Πηγή: metrosport.gr

Συμφωνία μαμούθ για τον Σαββίδη!

Ο Ιβάν Σαββίδης τις προηγούμενες μέρες είχε βρεθεί στην Αίγυπτο και μάλιστα είχε βραβευτεί και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Σήμερα έγινε γνωστό πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκλεισε μια μεγάλη συμφωνία που αφορά τη εταιρεία του, την καπνοβιομηχανία "Donskoy Tabak". Πιο συγκεκριμένα θα προμηθεύει καπνό σε μεγάλη αιγυπτιακή εταιρεία καπνού.

Ο Σαββίδης αποφάσισε να κάνει αυτό το άνοιγμα στην Αφρική καθώς πλέον στην Ρωσία υπάρχει σκληρή νομοθεσία για τον καπνό με τον αντικαπνιστικό νόμο. "Έχουμε εξετάσει τις δύο χώρες, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Ο νόμος στην Αίγυπτο επιτρέπει την είσοδο καπνού στη χώρα αυτή μόνο με την παρουσία ενός στρατηγικού εταίρου. Κατάφεραμε να διαπραγματευτούμε με τον μεγαλύτερο αιγυπτιακό κατασκευαστή προϊόντων καπνού, στις εγκαταστάσεις του οποίου σχεδιάζουμε να παράγονται προϊόντα με τα δικά μας εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των "Donskoy Tabak" και της ΣΕΚΑΠ. Οι Αιγύπτιοι, με τη σειρά τους, ενδιαφέρονται για την προώθηση των προϊόντων τους στην ρωσική αγορά", δήλωσε ο Σαββίδης στην ιστοσελίδα ''donnewrs.ru''.Πηγή: metrosport.gr

Πιαλόγλου στο Metropolis: «Ξεπερνούν το όριο του ανθρώπινου λάθους»

Ο πρόεδρος της SKODA Ξάνθης Άρης Πιαλόγλου μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη χθεσινή νέα ανακοίνωση της ακριτικής ΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να βραβεύσει 12 διαιτητές και βοηθούς της Σούπερ Λιγκ.

«Έχοντας διανύσει το 90% των αγώνων και με μια σχετική εμπειρία, αποφασίσαμε ορισμένους διαιτητές που κατά τη γνώμη μας είναι οι καλύτεροι να τους βραβεύσουμε. Δε σχετίζεται με το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αυτοί που επιλέξαμε είναι και οι καλύτεροι. Η ΕΠΟ είναι διοργανώτρια αρχή και στο θέμα της διαιτησίας έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι», είπε αρχικά και συνέχισε με νόημα: «Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη τόσα που πιστεύω για διαιτητές που παίζουν στη Σούπερ Λιγκ ξεπερνούν το όριο του ποσοστιαίου και ανθρώπινου λάθους». Πηγή: metrosport.gr

Αλέκος Κατσιαούνης στο Metropolis: «Να φύγουν από την οικογένεια του Άρη Ηλιάδης, Σκόρδας»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Αλέκος Κατσιαούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των «κιτρίνων».

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τα περιθώρια σωτηρίας του Άρη: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε καν μαθηματικές ελπίδες. Αυτό που μας πειράζει είναι πως κάποιοι άνθρωποι που κλήθηκαν να διοικήσουν τον Άρη απέτυχαν παταγωδώς. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο ο Σκόρδας δεν παραιτείται προκειμένου να διευκολύνει τις εξελίξεις. Μάλλον το καλό του Σκόρδα αξίζει περισσότερο για αυτόν από το καλό του συλλόγου. Δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια του Σκόρδα ο Άρης. Πρέπει να φύγει και αυτός και τα μέλη της διοίκησής του και να αφήσουν τον Άρη να βρει το δρόμο του. Όσο κάθεται ο Σκόρδας είναι τροχοπέδη για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις».

Για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια περί επαφής του μαζί του: «Ήταν λίγο υπερβολικές οι δηλώσεις του Κούγια. Μέσα στη λογική της εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για την επόμενη μέρα του Άρη υπήρξε μια προσέγγιση μαζί του. Έχει πολύ δρόμο ακόμη αυτή η ιστορία. Ο Άρης παρά τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει είναι μια τεράστια ομάδα και δεν θα πάψει να υπάρχει ποτέ. Ταυτόχρονα γίνονται και άλλες κινήσεις από κάποιους άλλους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν βοηθήσουν τον Άρη να βγει από αυτήν την δύσκολη θέση. Δεν θα μείνει ο Άρης ακέφαλος. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται και υπάρχουν διαβουλεύσεις για την επόμενη μέρα».

Για το δίλημμα Φούτμπολ Λιγκ ή Γ? Εθνική: «Δεν μπορείς να πάρεις μια τέτοια απόφαση εύκολα. Τα όργανα και ο λαός του Άρη επί της ουσίας θα αποφασίσουν. Θα ληφθούν τα οικονομικά δεδομένα υπόψη και θα ληφθεί η σωστή απόφαση.

Για τις διοικήσεις Σκόρδα και Ηλιάδη: «Απέτυχε στην αποστολή του και ο Ηλιάδης και ο Σκόρδας. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια του Άρη και πρέπει να φύγουν από την οικογένεια του συλλόγου».

Για τις σκέψεις αποχώρησης του Σούλη Παπαδόπουλου: «Αυτό έπρεπε να έχει γίνει πολύ πιο πριν. Τώρα δεν έχει ουσία. Δεν προσέφερε τίποτα αγωνιστικά στην ομάδα». Πηγή: metrosport.gr

Άγγελος Σπυρίδων στο Αθλητικό Metropolis: «Να ξεκινήσει ο Άρης από την Γ' Εθνική»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Άγγελος Σπυρίδων και αναφέρθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό των «κιτρίνων».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα: «Προσωπικά ανησυχώ πολύ για το αύριο. Δυστυχώς την χρονιά που συμπληρώνουμε τα 100 χρόνια περνάμε αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις καθώς εκτός από το ποδόσφαιρο, και το μπάσκετ αλλά και το βόλεϊ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα είναι το οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να γίνει μια γενική ανοικοδόμηση του συλλόγου με ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο αλλά και να είναι γνώστες του αντικειμένου».

Για την κατηγορία στην οποία πρέπει να γίνει αυτή η επανεκκίνηση: «Πρέπει να γίνει μια σύσκεψη των ανθρώπων του Άρη για να ληφθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση. Προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον στη Β' Εθνική. Με μόλις 200.000 ευρώ επιχορήγηση η ομάδα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Θεωρώ πως ο Άρης πρέπει να ξεκινήσει από τη Γ' Εθνική. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να ηγηθεί της ομάδας ένας επενδυτής που θα δώσει προσωπικότητα στον σύλλογο. Γιατί αυτήν την στιγμή ο Άρης έχει καταντήσει ομάδα νάνος που δεν την σέβεται κανένας». Πηγή: metrosport.gr

Ζήφκας: «Φοβάμαι μη χαθεί κι άλλη χρονιά»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή που έχει διατελέσει στο παρελθόν στέλεχος του τεχνικού τιμ και προπονητής της ομάδας, Χρήστος Ζήφκας, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» εκφράζοντας το φόβο του μήπως ακόμη μια χρονιά πάει χαμένη για τον Ημίθεο:

«Είναι ένα δύσκολο ματς στο οποίο ο Ηρακλής, θέλει μόνο τρεις βαθμούς. Θα είναι πολύ δύσκολο» είπε αρχικά για το σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στην Ζάκυνθο και προσέθεσε: «Αν χαθεί και η φετινή χρονιά δεν ξέρω τι να πω… Φοβάμαι μη χαθεί η χρονιά. Εκεί που μας έδειχνε η ομάδα πως άνετα θα μπορούσε να πάρει τη 2η θέση, κάποια στιγμή… κατρακύλησε και βρεθήκαμε σε τέτοια θέση που αρχίζουμε και φοβόμαστε ότι πλέον μήπως δεν πάρει θέση για την Superleague».

Όσον αφορά τον Όγιος, ο Χρήστος Ζήφκας παρατήρησε: «Άλλο το παιχνίδι του Όγιος στη Super League με επιθετικό ποδόσφαιρο κι άλλο η Β Εθνική που είναι διαφορετικό πρωτάθλημα», ενώ για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, είπε κλείνοντας: «Αυτή τη στιγμή βγαίνει μια εικόνα προς τα έξω πως δεν μπορούν οι παίκτες να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και την πίεση της βαθμολογικής ανάγκης, το «πρέπει» να κερδίσω». Πηγή: metrosport.gr

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός και Κέρκυρα τα φαβορί»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Καβάλας, Μιχάλης Ιορδανίδης και αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του από τον Απόλλωνα 1926, στην πορεία του Ηρακλή, ενώ τόνισε πως φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία είναι οι δύο ομάδες του Βόλου και η Κέρκυρα.

Για την ήττα της Καβάλας από τoν Απόλλωνα:

“Η Καλαμαριά ήταν καλύτερη στον αγώνα και διαθέτει ένα καλύτερο ρόστερ από το δικό μας. Για εμάς τα τελευταία παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Φυσιολογικά ήρθε η ήττα”.

Αν μπορούσε o Απόλλων να παίξει στα πλέι οφ:

“Θα μπορούσε γιατί έχει αδικηθεί σε πολλά παιχνίδια από την διαιτησία. Ο κ. Αλεξίου έχει δίκιο που διαμαρτύρεται.

Για την Καβάλα:

“Η Καβάλα πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Δεν έχει σημασία αν θα αγωνιστεί στην Γ' Εθνική την επόμενη σεζόν. Αν ο κόσμος είναι κοντά, μπορεί η ομάδα να επανέλθει”.

Για την ήττα του Ηρακλή:

“Θεωρητικά ο Ηρακλής μπορεί να πάρει το επόμενο παιχνίδι, όμως το ποδόσφαιρο είναι απρόοπτο. Ο Ηρακλής έχασε την ευκαιρία να μην έχει σήμερα άγχος. Όλα πλέον παίζονται, αν και θεωρώ ότι θα είναι στην τετράδα”.

Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για την άνοδο:

“Και οι τέσσερις ομάδες του Βορρά είναι πολύ καλές. Σίγουρα η Κέρκυρα έχει ένα αβαντάζ, αφού θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Θεωρώ ότι η Νίκη Βόλου και η Κέρκυρα είναι πιο σταθερές ομάδες. Από τον Νότιο όμιλο σίγουρα ο Ολυμπιακός Βόλους είναι το φαβορί και θα είναι σίγουρα στην Super League”.

Για τον αγώνα του Πανθρακικού με τον Άρη, τον οποίο και παρακολούθησε από της κερκίδες του γηπέδου της Κομοτηνής:

“Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγώνα, αλλά φαινόταν ότι του έλειπε η ψυχολογία. Πέφτει πάνω στους ποδοσφαιριστές όλο το βάρος της παραμονής του Άρη. Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει παιχνίδια μέσα στην έδρα του, γι'αυτό ήρθε και αυτή η καταδικαστική στιγμή. Από την άλλη ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα με υγεία. Είναι πολύ σημαντικό ο ποδοσφαιριστής να πηγαίνει πληρωμένος στην προπόνηση και να έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι για τον Άρη”. Πηγή: metrosport.gr

«Άπαντες οφείλουμε να συσπειρωθούμε»

Το Δ.Σ. της ΑΕΛ έκανε κλήση σε όλη την ΑΕΛική οικογένεια να συσπειρωθεί, προκειμένου να επιτεύξει η ομάδα τους φετινούς της στόχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας μας οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να διευκρινίσουμε τα εξής: Η ομάδα της ΑΕΛ είχε, έχει και θα έχει Διοίκηση, και μέχρι να ξαναγίνει Π.Α.Ε., αυτή δεν είναι άλλη από το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εντεταλμένο από τις Γενικές Συνελεύσεις να διοικεί και να υλοποιεί τις αποφάσεις τους.

Μπροστά στη δύσκολη τελική ευθεία του πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου Γ? Εθνικής ΑΠΑΝΤΕΣ οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τη χρονιά.
Έχοντας αυτό ως προτεραιότητα υπενθυμίζουμε ότι οι ρόλοι όλων πρέπει να είναι διακριτοί. Φέτος για πρώτη φορά ο λαός της ΑΕΛ έχει την ευκαιρία δια της εγγραφής του στο Σωματείο, και δια της ψήφου του στις ΓΣ, να συναποφασίζει και να καθορίζει τις εξελίξεις. Με αυτά κατά νου, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα πρωτοφανή γεγονότα που βιώσαμε το Σάββατο στο Αλκαζάρ, τόσο στα αποδυτήρια όσο και στις εξέδρες στο ημίχρονο, θεωρώντας ότι δεν αρμόζουν στην Ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΛ.

Οι διαδικασίες για τη σύσταση νέας ΠΑΕ θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των τελευταίων ΓΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση η εξασφάλιση, και μαθηματικά, της ανόδου στη Football League. Αφού επιτευχθεί αυτή, θα κριθεί για τα πεπραγμένα της η Διοικούσα Επιτροπή που με απόφαση της ΓΣ του Οκτωβρίου, ανέλαβε την οργάνωση του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου του Σωματείου.

Ο χορηγός της ομάδας ο οποίος προεδρεύει της Διοικούσας Επιτροπής, εφόσον υπερψηφιστεί στη πρώτη ψηφοφορία, θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη δεύτερη ψηφοφορία. Σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο νέος ενδιαφερόμενος, εφόσον αξιολογηθεί η συμμετοχή του μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών που περιέχονται στο κατατεθειμένο φάκελο προσφοράς με βάση την νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου το ΔΣ του Σωματείου ξεκαθαρίζει ότι :

1) Κανένα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δε μπορεί να παραδώσει καμία ομάδα σε κανένα νέο ενδιαφερόμενο, παρακάμπτοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Υπενθυμίζουμε στον πρόεδρο της ΔΕΠ ότι τα γεγονότα του Σαββάτου δε πρέπει και δε μπορούν να ακυρώσουν σε καμία περίπτωση τις διαδικασίες που με απόφαση της ΓΣ και επί οκτώ ολόκληρους μήνες υπηρετούμε, καταβάλλοντας καθημερινά κόπους και θυσίες, προκειμένου οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

2) Κανένα μέλος του Σωματείου δε μπορεί να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του Σωματείου στο άρθρο 7.

Λόγω των κρίσιμων υποχρεώσεων που ακολουθούν, απαιτούμε από όσους αισθάνονται μέλη της ΑΕΛικής οικογένειας να βάλουμε επιτέλους την ομάδα πάνω από όλους και όλα, και να αφήσουμε τους παίκτες απερίσπαστους να μιλήσουν εντός του αγωνιστικού χώρου».

«Θα περιμένω αγοραστή μέχρι τον Απρίλιο»

Αν δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος για την Παναχαϊκή τότε οι μετοχές θα μεταβιβαστούν σε πρόσωπο ελεγχόμενο από τον ίδιο τονίζει ο γνωστός ποινικολόγος

Καθιστώντας σαφές για ακόμη μια φορά πως η απόφασή του να αποχωρήσει από την Παναχαϊκή είναι ειλημμένη ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως θα περιμένει αγοραστή μέχρι τον Απρίλιο, αλλιώς θα μεταβιβάσει τις μετοχές σε πρόσωπο απόλυτα ελεγχόμενο από τον ίδιο.

«Εξακολουθούμε να είμαστε εν αναμονή πιθανού αγοραστού. Εγώ είναι σίγουρο ότι του χρόνου δεν θα είμαι στην Παναχαϊκή. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, θα μεταβιβάσω τις μετοχές μου σε πρόσωπο απόλυτα ελεγχόμενο από μένα. Το χρονικό όριο είναι ο Απρίλιος. Αν περάσει και ο Απρίλιος και δεν έχει εμφανιστεί κανείς, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα» αναφέρει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Επίσης, τόνισε: «Ολα είναι ανοικτά. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα παίζει στην Football League. Και του χρόνου, με βάση το νέο σύστημα για το πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν, θα πρέπει να έχεις ομάδα που θα προσπαθείς να ανέβεις για να μην πέσεις. Υπάρχει μια βάση 17 παικτών. Οσων λήγουν τα συμβόλαια θα φύγουν, δηλαδή Λαμπάκης, Κοντογουλίδης και σία. Και ο Σπίνουλας έχει ζητήσει να φύγει. Αρα θέλουμε δύο τερματοφύλακες, ο Κιάσσος μπορεί να παίξει και αριστερά και δεξιά, όμως σίγουρα θα χρειαστεί ένας ακόμη αριστερός μπακ, ενώ θέλουμε και δύο στόπερ και δύο σέντερ φορ. Πάντα με τον Ηλία Φυντάνη προπονητή, αυτό είναι σίγουρο, δεν το συζητάω καν. Είναι ακραίο το σενάριο να εκκαθαριστεί η ΠΑΕ και να υποβιβαστεί η Παναχαϊκή στα τοπικά. Λαμβάνω κάποια μηνύματα στήριξης από ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο».

Όσο για το θέμα με τον Δήμο και το Πανθεσσαλικό, επεσήμανε: «Εύχομαι να μην συνεχιστεί η αρνητική συμπεριφορά που βλέπω το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο. Πρέπει να μας βοηθήσει ο Δήμος. Να δούμε με τι προϋποθέσεις θα πάρουμε το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να πληρώνουμε 2000 και 2500 ευρώ το μήνα, ενώ δεν θα έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρέπει να κάνουμε μια καινούργια σύμβαση. Δεν βγαίνει αλλιώς η κατάσταση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά».

Σχετικά με το ματς απέναντι στον Βύζαντα, ανέφερε: «Κέρδος η εμφάνιση του Γιάννη Μασούρα. Εχει μέλλον αυτή η Παναχαϊκή. Με Χοτζάλι, με Χούσα, με Μασούρα. Και ο Κάργας μπορεί να βοηθήσει».

«Ο Ηρακλής θα είναι στα πλέι οφ»

grigoriou
Απόλυτα ικανοποιημένος από την  μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του είναι ο προπονητής της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου ο οποίος μίλησε στον Arena FM 89,4 για την συνέχεια του πρωταθλήματος και για τα πλέι οφ. Όσο για την τέταρτη θέση θεωρεί ότι κατά 90% θα την πάρει ο Ηρακλής.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Πρωταρχικός στόχος ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο και από εκεί και πέρα η καλύτερη διαφορά από τον τέταρτο, όπως και έγινε με τα χθεσινά(23/3) αποτελέσματα. Νομίζω και ψυχολογικά αυτό το γεγονός θα μας δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση».
Για την κλήρωση των πλέι οφ: «Έχω την εντύπωση ότι η κλήρωση γίνεται κατευθείαν, δηλαδή την Δευτέρα το πρωί αφού την Κυριακή παίζει ο νότιος όμιλος. Αυτό πάντως που γνωρίζουμε άπαντες ότι την επόμενη Κυριακή ξεκινάνε τα πλέι οφ».
Για την παρουσία της ομάδας στην κανονική περίοδο: «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα, αλλά το εκπληκτικό ξεκίνημα που κάναμε μας επέτρεψε να βλέπουμε μόνο την πρώτη θέση την οποία την κρατήσαμε από την πρώτη αγωνιστική μέχρι την τελευταία. Αυτό ευθύς εξαρχής μας αφήνει ικανοποιημένους αν λάβεις υπόψη σου και την δυναμικότητα των υπόλοιπων ομάδων. Αυτό όμως ήταν το πρώτο σκέλος του πρωταθλήματος, το δεύτερο και πιο σημαντικό ξεκινάει με τα πλέι οφ που έχουμε να ανταγωνιστούμε εφτά ομάδες πολύ δυνατές και η διαφορά των έξι πόντων, δεν σημαίνει κάτι».
Για την συνέχεια: «Ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε, από δω και πέρα θα φανεί το τι δουλειά έχει γίνει στην κάθε ομάδα. Και η φυσική κατάσταση των ομάδων αλλά και οι τακτικές θα παίξουν τον δικό τους ρόλο».
Για την τέταρτη θέση: «Δίνω πολύ λίγες πιθανότητες στην Αναγέννηση Καρδίτσας να ανατρέψει τα δεδομένα καταρχήν γιατί αγωνίζεται σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι η Νίκη Βόλου και από εκεί και πέρα ο Ηρακλής έχει ένα βατό παιχνίδι, εντός έδρας με την Ζάκυνθο και νομίζω ότι πάνω από 90% έχει κριθεί η τέταρτη θέση».
Πηγή: arenafm.gr

«Μπλόκο» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

paok+fans
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, απαγόρευσε την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη για το ματς της Πέμπτης (27/3) με τον Απόλλωνα.
Η απόφαση έχει να κάνει προφανώς με τα γεγονότα που υπήρξαν στο ματς Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων και ο οποίος έγινε στις 13/2, όταν περίπου 30 άγνωστοι περίμεναν την πορεία των περίπου 180 οπαδών του “Δικεφάλου” με σκοπό να τους επιτεθούν.
 Ακολούθησε κυνηγητό με την Αστυνομία ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού υπήρξαν “επίθεση” της ΕΛ.ΑΣ. στους φίλους των “ασπρόμαυρων” στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να τονίζει σε ανακοίνωσή της πως “η διοίκηση της ΠΑΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αδικαιολόγητης χρήσης βίας που παρατηρήθηκαν από πλευράς αστυνομίας τόσο εκτός γηπέδου, όσο και στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης”.
Σαφώς ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι την άλλη εβδομάδα πρόκειται να γίνει ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν είμαστε τυχαία στην δεύτερη θέση»

Σεροπιάν
Ο προπονητής των Χανίων, Μουράτ Σεροπιάν μίλησε στον Arena FM 89,4 για την παρουσία της ομάδας του στο νότιο όμιλο, αλλά και την είσοδο τους στα πλέι οφ.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Είμαστε μια ομάδα με νεαρά παιδιά και αυτό μας γεμίζει με φιλοδοξίες και ισχυρό κίνητρο, προσπαθούμε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και νομίζω ότι ήμασταν σταθεροί σε όλη την φάση του πρωταθλήματος, δεν είμαστε τυχαία στην δεύτερη θέση και θα τα δώσουμε όλα για να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας στα πλέι οφ».
Για την ομάδα: «Το καλό με μας είναι ότι έχουμε μια συνεχή βελτίωση, είμαι ήδη δυο χρόνια στην ομάδα, την πήρα από πολύ χαμηλό επίπεδο αλλά χτίζοντας σιγά-σιγά και κάνοντας αργά και σταθερά βήματα, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όταν υπάρχει οργανωμένη και σωστή δουλειά μια ομάδα μπορεί να πάει καλά και αυτό μπορούν να το βλέπουν αυτοί που αλλάζουν πέντε προπονητές κάθε χρόνο.
 Η ομάδα βασίζεται σε παιδιά τα οποία ουσιαστικά είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Β Εθνική. Υπάρχει πάντως ισχυρό κίνητρο, θέλουν να διακριθούν και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ».
Για το μίνι-πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Τo θέμα όμως είναι πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα σε αυτό τον γολγοθά των αγώνων. Είναι μια διαδικασία που είναι επίπονη, χρειάζεται εμπειρία, είναι παιχνίδια ψυχολογίας που δυστυχώς δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις την ομάδα σου μέσα σε δυο μέρες. Είναι μια πρόκληση για όλους και πιστεύω θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Το βαθμολογικό προβάδισμα που έχουν κάποιες ομάδες είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να ανατραπούν. Έχει μεγάλη σημασία για το πώς θα ξεκινήσουν οι ομάδες και κυρίως αυτές που έχουν αυτό το βαθμολογικό προβάδισμα. Μην νομίζεται πάντως ότι οι ομάδες του νοτίου ομίλου στερούνται ποιότητα από αυτές του βορείου».
Πηγή: arenafm.gr

«Φοβερός ο Πάμπλο»

garcia
Την τιμητική του είχε ο Πάμπλο Γκαρσία το βράδυ της Παρασκευής (21/3) στον επετειακό χορό του ΣΦ ΠΑΟΚ Αριδαίας Αλμωπίας. Ο πρόεδρος ΣΦ ΠΑΟΚ Αριδαίας, Μπάμπης Μιλόπουλος μίλησε στον Arena FM 89,4 για την βράβευση του Πάμπλο Γκαρσία.
«Ήρθε ο Πάμπλο και είμαστε όλο χαρά που μας τίμησε. Όταν ένας ποδοσφαιριστής σαν το Πάμπλο Γκαρσία που έχει παίξει σε Μίλαν και Ρεάλ έρχεται στην «μικρή» μας Αριδαία . Ήρθε στο σύνδεσμο μας, ήρθε στο χορό και όλη την ώρα έβγαινε φωτογραφίες και υπέγραφε αυτόγραφα με έναν χαμόγελο στον στόμα. Μας είπαν θα κάτσει μια ώρα αλλά ο Πάμπλο έκατσε πάνω από 2.5 ώρες και δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν. Ήταν πραγματικά φοβερός. Δεν θα το ξεχάσει κανένας ειδικά όλα τα παιδάκια που βρέθηκαν εκεί. Αυτά είναι καλά να τα ακούει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να κάνει κάτι για αυτό.
Είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική και μακάρι να τον έχουμε και στον ΠΑΟΚ κάποια στιγμή γιατί όπως του είπα κιόλας είναι ένας από εμάς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα παιδιά της Σκύδρας που ήρθανε αλλά λόγω του χαμού που γινόταν δεν τους είδα και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια».
Πηγή: arenafm.gr

«Μεγάλη χαρά και συγκίνηση»

progios1-610x400
O πρώτος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Λάκης Πρόγιος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την χθεσινή(23/3) του βράβευση στο γήπεδο της Τούμπας και την μεγάλη χαρά αλλά και την μεγάλη συγκίνηση που ένιωσε.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ήταν πραγματικά μια μεγάλη μέρα για μένα, η συγκίνηση μου ήταν πολύ μεγάλη. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τους εμπνευστές, που καθιέρωσαν αυτή την μικρή γιορτούλα αλλά μεγάλη σε ουσία και η συγκίνηση όλων αυτών των ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν στον ΠΑΟΚ κατά το παρελθόν, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη.
Είχα απίστευτο τρακ, σαν να έμπαινα πρώτη φορά στο γήπεδα, βέβαια έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε. Έπαθα πλάκα με τα αποδυτήρια, με τους που βγήκα είπα σε όλους τους φίλους μου να πάνε να δούνε τα αποδυτήρια».
Μια ιστορία για το γήπεδο της Τούμπας: « Όταν κερδίσαμε το 1956 τον Άρη μας είχα τάξει ένα πριμ(100 δραχμές) και εκείνος που ήταν ο οικονομικός παράγοντας του οικοπέδου(του γηπέδου),ήταν ο Δημάδης, μεγάλος ΠΑΟΚτσής. Ήρθε λοιπόν ο Παπαδάκης και μας είπε ότι ο Δημάδης είπε ότι θα πάρετε από 50 δραχμές γιατί τα υπόλοιπα θα τα δώσετε να για συγκεντρώσουμε χρήματα για την αγορά του γηπέδου. Έπρεπε να προσφέρουμε και εμείς για να αγοράσουμε το οικόπεδο της Τούμπας. Έτσι έγινε αυτό το γήπεδο, για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι».
Πηγή: arenafm.gr

Στην Αστάνα η ΕΠΟ!!

sarris
Στην Αστάνα θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Ελληνική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, επικεφαλής αντιπροσωπείας η οποία θα δώσει το παρών σε συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Στην πρωτεύουσα του Καζακστάν θα φιλοξενηθεί το 38ο τακτικό συνέδριο της UEFA (27 Μαρτίου) με εκπροσώπηση των 54 χωρών-μελών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Πριν από το συνέδριο, επί τόπου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, με κύριο αντικείμενο κανονισμούς διοργανώσεων της (Champions League, Europa League, Super Cup κ.ά.).
Πηγή: arenafm.gr

Τα εισιτήρια με Εργοτέλη!!

1521739_619896041431840_1079805805_n
Ο Άρης ανακοίνωσε πως τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας κόντρα στον Εργοτέλη την Τετάρτη (26/03) για την 31η αγωνιστική.
Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ:
“Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Εργοτέλη στο Κλεάνθης Βικελίδης (17:15).
Τα εισιτήρια τιμώνται 10 ευρώ στις Θύρες 1,2,3, 15 ευρώ στη Θύρα 9 και 20 ευρώ στη Θύρα 7 (επισήμων).
Σήμερα Δευτέρα, τα εισιτήρια θα διατίθενται από το Aris Megastore από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Στη συνέχεια θα λειτουργήσουν εκδοτήρια”.

«Αγώνας για τον Άρη»

konstas-601x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Κώνστας. Μίλησε μεταξύ άλλων για την πιθανότητα να παίξει η ομάδα στην Φούτμπολ Λιγκ και τόνισε πως θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για να εξασφαλίσει η ομάδα το δίκαιο της και να παραμείνει ακόμη και στην πρώτη κατηγορία.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θανάσης Κώνστας:
Για την διαδικασία και για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα:“Νομίζω ήταν μια ξεκάθαρη διαδικασία και πήγε πάρα πολύ καλά για την ΠΑΕ Άρης”.
Για το αν η έδρα ήταν εχθρική προς την ΠΑΕ Άρης:“Η πρώτη εικόνα φαινόταν αυτή όμως τελικά ήταν λάθος εντύπωση. Αυτό που με έκανε να χαρώ ήταν οι πολλές και διευκρινιστικές ερωτήσεις. Φάνηκε πως η δικαστής δεν  έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και οι πολλές ερωτήσεις θα βοηθήσουν για την θετική εξέλιξη για την ΠΑΕ”.
Για το αν αντικρούστηκαν επαρκώς τα επιχειρήματα της αντίπαλης πλευράς:“Είδαμε μόνο δύο δικηγόρους να αντιτίθενται κατά της πλευράς της ΠΑΕ Άρης ενώ υπάρχουν τόσοι πολλοί πιστωτές. Είδαμε δικηγόρους από άλλους ποδοσφαιριστές, από την “sportvision”, από τους εργαζόμενους της ΠΑΕ Άρης και πολλούς άλλους που τοποθετήθηκαν θετικά. Υπάρχουν κάποιοι που ίσως δεν θέλουν να καταλάβουν πως είναι προς όφελος ο Άρης πρέπει να παραμείνει βιώσιμη εταιρεία ώστε να εισπράξουν τα οφειλόμενα τους”.
Για το ενδεχόμενο ο Άρης να παίξει στην Φούτμπολ Λιγκ:“Εμείς αυτή την στιγμή ευελπιστούμε και πιστεύουμε πως υπάρχουν πιθανότητες η ομάδα να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Εφόσον εξαντληθούν αυτές οι προσπάθειες έχουμε τον χρόνο για ένα δεύτερο σχέδιο που δεν θέλουμε τώρα να το συζητήσουμε”.
Για το αν θα κινηθεί η ομάδα κατά ομάδων που δεν έχουν καταθέσει θετικό ισολογισμό:“Το εξετάζει αυτό το νομικό μας επιτελείο. Θα εξαντλήσουμε οποιαδήποτε μορφή αγώνα του Άρη για να εξασφαλίσουμε τα δίκαια της ομάδας που δεν τα έχει σεβαστεί όποιος δεν τα έχει σεβαστεί”.
Για τον Αλέξη Κούγια: “Ο κ. Κούγιας πάντα τοποθετείται θετικά φιλικά ως προς την ΠΑΕ Άρης. Έδωσε κάποιες συμβουλές για κάποια νομικά θέματα, θα τις επεξεργαστούμε, θα τις μεταφέρουμε στους δικούς μας νομικούς και ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά”.
Πηγή: arenafm.gr

«Να βρούμε την σπίθα»

kolitsis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Ανδρέας Κολίτσης. Μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα του “Γηραιού”, την σημασία του αγώνα με την Ζάκυνθο και την αναγκαιότητα να ανεβεί η ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Κολίτσης:
Για την σημασία του αγώνα με την Ζάκυνθο:“Δυστυχώς το παιχνίδι με την Ζάκυνθο είναι ένας τελικός. Πρέπει να μην μείνουμε στα λόγια αλλά να το δείξουμε στο γήπεδο. Η ήττα με την Καρδίτσα ήταν από τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουμε κάνει. Πρέπει τώρα να πάρουμε μια νίκη για να σώσουμε την χρονιά”.
Για το τι φταίει που η ομάδα του Ηρακλή έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια:“Όλοι οι παίκτες αναρωτιόμαστε τι φταίει. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες όπως η κούραση αλλά πρέπει να βρούμε εκείνη την σπίθα που είχαμε πριν κάποιους μήνες”.
Για τις διαφορές που θα υπάρχουν στα πλέι οφ:“Εγώ πιστεύω πως σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα είναι πολύ διαφορετικά από το τωρινό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι καλές, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και έχουμε δείξει πως με καλές ομάδες παίζουμε και εμείς καλά. Το θέμα είναι τώρα με την Ζάκυνθο. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα παλεύαμε για τα πλει οφ πριν έναν μήνα θα γελούσα”.
Για το αν η ομάδα αδικεί τον εαυτό της:“Αδικούμε τον εαυτό μας τους φιλάθλους και όλους. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας όπως και πριν”.
Για το αν δεν υπάρχει ψυχολογία στην ομάδα:“Θέμα ψυχολογίας δεν θα το έλεγα. Ο κόουτς μας δίνει την ώθηση αλλά τώρα η υπόθεση είναι στα πόδια μας. Το αποτέλεσμα πάνω από όλα εξαρτάται από τους παίκτες”.
Πηγή: arenafm.gr

«Αρειανάρα… !»(vid)

erikson
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Σουηδός βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Ουλφ Έρικσον. Μίλησε για την ομάδα που είχαν οι “Κίτρινοι” στο παρελθόν, θυμήθηκε την αγάπη του κόσμου και εξέφρασε την αγάπη του για την ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ούλφ Έρικσον:
Για την κατάσταση στον Άρη:“Δυστυχώς δεν είναι σε καλή θέση ο Άρης. Δεν τον έχω δει να παίζει φέτος και δεν ξέρω πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση”.
Για την ομάδα που είχε ο Άρης εκείνη την εποχή:“Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς παίκτες. Θυμάμαι πως παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο.”
Για το παιχνίδι που θυμάται πιο καλά:“Θυμάμαι πάρα πολύ καλά τον αγώνα που κερδίσαμε 3-0 τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Δεν σκόραρα αλλά έβγαλα δύο ασίστ”.
Για τον κόσμο του Άρη:“Ήταν ένα φανταστικό κοινό όπως το θυμάμαι. Αρειανάρα”!
Για το πότε ήρθε στην Θεσσαλονίκη τελευταία φορά:“Ήμουν εδώ πριν πέντε χρόνια. Παντρεύεται ένας φίλος μου ο Δημήτρης Γκουλής και θα έρθω και φέτος”.
 Για την σχέση του με το ποδόσφαιρο:“Κρατάω επαφές με την Θεσσαλονίκη. Πλέον δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Δεν μιλάω πολύ με τους συμπαίκτες μου”.
Για την Θεσσαλονίκη:“Η Θεσσαλονίκη είναι μια φανταστική πολύ με την Θάλασσα και τα σπίτια. Θυμάμαι την θέα που είχα στο Πανόραμα με την Θάλασσα”.
Για τους Θεσσαλονικείς:“Οι άνθρωποι στο Χαριλάου ήταν πολύ φιλικοί. Βέβαια, στην Τούμπα δεν ήταν και τόσο. Ήμουν πολύ τυχερός που γνώρισα Έλληνες και ήταν πολύ φιλικοί”.
Για το αν μιλάει Ελληνικά:“Θυμάμαι πολύ λίγα Ελληνικά. Είναι… μάπα”!



Πηγή: arenafm.gr

«Διαιτητές, μην φοβάστε»

mt_788788_MALAMAS_TEBEKELHS_02-09-2013-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν ειδικός αναλυτής ποδοσφαιρκού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης. Μίλησε για την διαιτησία του Βοσκάκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τους ημιτελικούς του κυπέλλου
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μάλαμας Τεκεβέλης:
Για τα λάθη στην διαιτησία:
“Τα λάθη στην διαιτησία είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όπως είδαμε και στο Μπερναμπέου. Πιστεύω ότι και παλαιότερα γίνονταν λάθη όμως τώρα οι κάμερες τα πιάνουν όλα. Το σημαντικότερο είναι ο διαιτητής να πιστεύει στον εαυτό του. Υπάρχει το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του νόμου. Θέλει κάποια δευτερόλεπτα για να σου φύγει από το μάτι η φάση. Το θέμα είναι ο διαιτητής να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αλλιώς είναι με την κάρτα στο χέρι”.
Για το αν παρακολούθησε το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα:
“Είδα το πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο δεν μπόρεσα να το δω γιατί είχα κόσμο στο σπίτι”.
Για τις συνεχόμενες κακές διαιτησίες κατά του ΠΑΟΚ:
“Έχουμε μια συνέχεια κακών διαιτησιών κατά του ΠΑΟΚ. Στο Χαριλάου είχαμε έναν διαιτητή που φοβόταν να βγάλει κάρτα στους αντιπάλους, παρότι οι αντίπαλοι έκαναν το χαμηλότερο μαρκάρισμα στη… μέση, ενώ χθες είχαμε έναν διαιτητή που δεν έχανε ευκαιρία να βγάλει κάρτα και στις δύο ομάδες. Στον ΠΑΟΚ έδωσε τρεις ανύπαρκτες κίτρινες ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε 3-4 ανύπαρκτες κίτρινες και στον ΠΑΣ. Επαναλαμβάνω, ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του ένας διαιτητής με την κάρτα στο χέρι”.
Για την κάρτα του Κίτσιου:
“Είναι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Κίτσιου δυνατός, αλλά μπορείς με μια σύσταση να την ξεπεράσεις την φάση. Παλιά δεν ήταν καν φάουλ αυτά. Αφήνεις την φάση και τελειώνει ή κάνεις σύσταση, δεν αφήνεις το πλεονέκτημα και μετά δίνεις κάρτα”.
Για τις φάσεις που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήγαιναν “καροτσάκι” τον Βοσκάκη :
“Το λάθος του διαιτητή ήταν πως έκανε βήματα πίσω. Αν μείνεις εκεί που είσαι ποιος θα σε ακουμπήσει; Αν σε ακουμπήσει υπάρχουν τιμωρίες”.
Για την ανακοίνωση της Ξάνθης για τους διαιτητές:
“Κάθισαν, είδα ποια παιχνίδια είχαν αδικηθεί από διαιτητές και έβγαλαν την ανακοίνωση”.
Για την σημασία που θα έχουν πλέον τα διαιτητικά λάθη:
“Εδώ και αρκετές βδομάδες, ειδικά σε δύο-τρία παιχνίδια έγιναν σοβαρά λάθη. Πλέον, τα λάθη θα είναι ασυγχώρητα τώρα που γίνεται η μάχη για τα πλέι οφ και την παραμονή. Αν μου στερήσεις κάποιους βαθμούς που θα με πάνε πιο πίσω είναι σοβαρό θέμα πλέον.  Επίσης, δεν έχεις δικαίωμα να υποβιβάσεις κάποια ομάδα”.
Για τις λάθος κίτρινες κάρτες που έδωσε ο Βοσκάκης:
“Λάθος είναι η κάρτα που βγάζει στον Βούκιτς που ήταν αυστηρή όπως και στον Τζαβέλα και στον Κίτσιου. Στον Βούκιτς δεν είναι πέναλτι όμως υπάρχει κάποια επαφή που δικαιολογεί την πτώση του. Στον Τζαβέλα έβγαλε κάρτα πριν κάνει τον προσεγγίσει. Επίσης οι τρεις κάρτες κατά των Ιωαννίνων δεν είναι κάρτες”.
 Για την κόκκινη του Βίτορ:
“Είναι μια λάθος κίνηση του Βίτορ που έδωσε το δικαίωμα στο διαιτητή να δώσει κόκκινη. Θα μπορούσε να γίνει πιο χαλαρά η κίνηση από τον Βίτορ και να είναι κίτρινηα, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε την ψυχολογία ενός παίκτη που προέρχεται από δίμηνο τραυματισμό. Οι αγωνιστικές της τιμωρίας του Βίτορ θα εξαρτηθούν από την δύναμη που χρησιμοποιεί ο παίκτης κατά την παράβαση”.
Για την απάντηση του Βοσκάκη στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο:
“Μας απάντησε πως ήταν όλα καλά όσα έκανε.  Ίσως με το γράμμα του νόμου να ήταν κι έτσι, όμως, υπάρχει το πνεύμα του νόμου που μετράει πιο πολύ. Ήταν ένας αγώνας που δεν είχε σκληρό παιχνίδι και είχε τόσες κάρτες…”.
Για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ:
“Από την προηγούμενη αγωνιστική έχουν γίνει τόσο σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες μας και δεν παίρνει κάρτες ο αντίπαλος. Τώρα γίνεται το αντίθετο. Σίγουρα οι παίκτες μας πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την ομάδα. Πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες μας αυτές τις μέρες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα ματς από δω και πέρα , θα κάνουμε και μια παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔ”.
Για το αν μίλησε κάποιος στους παίκτες του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ:
“Ο προπονητής στο ημίχρονο τους μίλησε γι’ αυτό βγήκαν πιο ήρεμοι και προσεκτικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Ο εκνευρισμός δεν ωφελεί σε τίποτα, αλλά η αντίδρασή τους προήλθε από δύο συνεχόμενες διαφορετικές διαιτησίες εναντίον τους”.
Για τους διαιτητές που θα παίξουν στους δύο ημιτελικούς:
“Οι διαιτητές που θα παίξουν τους δύο ημιτελικούς κυπέλλου, επειδή θα τεθούν αντιμέτωπες δύο μεγάλες ομάδες, θα πρέπει δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και πιστεύω ότι θα το κάνουν γιατί οι διαιτητές σε τέτοια μεγάλα ματς διαφυλάτουν και την υστεροφημία τους”.
Για τις αγωνιστικές που έμεινε ο Σπάθας εκτός:
“Ο Σπάθας είχε μείνει πέντε – έξι εβδομάδες εκτός εντελώς αδικαιολόγητες μετά την διαιτησία του στον αγώνα του πρώτου γύρου στα Γιάννενα και το πέναλτι που σωστά μας έδωσε. Αγωνιστικά είχε κάνει μια άριστη διαιτησία και αντί να τον βοηθήσουμε τον αφήσαμε εκτός”.
Για τους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ:
“Αυτή την στιγμή αυτούς τους διαιτητές έχει εμπιστευθεί η ΚΕΔ και με αυτούς θα συνεχίσουμε. Πρέπει να παίζουν με αυτοπεποίθηση και χωρίς να φοβούνται. Πρέπει να καταλάβουν πως οι ποδοσφαιριστές είναι φίλοι τους. Αυτό φάνηκε και μρ τον Λούκας που αγκάλιασε τον διαιτητή σαν να μην έχει γίνει τίποτα όταν είδε την κάρτα”.
Για το αν υπάρχει ανησυχία στον ΠΑΟΚ για την διαιτησία στους ημιτελικούς του κυπέλλου:
“Σίγουρα ένας φόβος και ένας άγχος υπάρχει. Όταν γίνονται λάθη μόνο εις βάρος της ομάδας μου και όχι στους άλλους είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία”.
Πηγή: arenafm.gr

«Θα είμαι στην γιορτή»

35995_main
O μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την ενδεχόμενη εμπλοκή του με την ΠΑΕ Άρης.
Ο Αλέξης Κούγιας έφθασε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα παρίσταται ως υπεράσπιση στη δίκη Παπαγεωργόπουλου. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΜΑ ο οποίος στη συνέχεια είχε πολύωρη συζήτηση μαζί του με θέμα βεβαίως την εμπλοκή του στην ΠΑΕ Άρης.

Στα δικαστήρια συναντήθηκε ο Αλέξης Κούγιας με τους ανθρώπους του Άρη. Συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκονταν στην δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και κατά την διάρκεια της διακοπής της υπόθεσης , βρέθηκε με τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων που είναι στα δικαστήρια για την υπόθεση με το άρθρο 99. Ο Κούγιας μετέφερε στους ανθρώπους της ομάδας( Κώνστα, Τσιόνκη και τον δικηγόρο Κώστα Παπαδόπουλο), πως τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί μαζί τους προκειμένου  να υπάρξουν περισσότερο στενές επαφές για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4 :
«Βρίσκομαι αυτή την στιγμή με ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον πρώην πρόεδρο του Άρη, τον Χρήστο Κάλεν. Ξεκίνησα κάποιες επαφές με τους ανθρώπους του Άρη. Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή. Που να φανταστώ εγώ ότι στην μία αίθουσα θα κάνω την δίκη μου και δίπλα ακριβώς θα συζητείτε η προσφυγή του Άρη για την υπαγωγή στο άρθρο 99.
Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους και μίλησα και με τον Λάμπρο τον Σκόρδα που είχα καιρό να μιλήσω. Δεν θέλω πάντως να δημοσιοποιήσω κάτι».
Για το αν θα συναντηθεί με εκπρόσωπους του Super 3: «Δεν με προσκάλεσε κανείς, πραγματικά θα είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος αν με καλέσουν να μιλήσουμε».
Αν υπάρχει σωτηρία για τον Άρη:  «Όλα για μένα είναι ταμείο, ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ να μείνει ο Άρης τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Αν τα χρέη είναι 35εκ.ευρώ των οποίων πάνω από τα 20εκ.ευρώ είναι ανελαστικές δαπάνες και τα άλλα 10εκέυρώ είναι σε παίκτες. Πείτε μου εσείς, πόσα έσοδα μπορεί να έχει ο Άρης; 5εκ.ευρώ, 7 εκ.ευρώ,  από ότι γνωρίζω και αυτά τα 7εκ.ευρώ έχουν εκχωρηθεί σε ποδοσφαιριστές και σε συμφωνίες που έχουν κάνει μαζί τους, ακόμα και τα μελλοντικά. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που ξεπερνάει το 1εκ.ευρώ η απαίτηση τους προς τον Άρη. Ποδοσφαιριστές που αν ήμουνα εγώ, αν έπαιζαν πέντε χρόνια θα έπαιρναν 100.000 ευρώ.
Ο Άρης θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει 5εκ.ευρώ το χρόνο για τα χρέη που θα έχει. Και δυστιχώς δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μπορεί να τα πληεώσει αυτά. Αυτό που πρέπει να γίνει για να υπάρχει αύριο στον Άρη είναι να βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων που να μπορούν να βάλουν χρήματα και να μπορούν να αντιμετωπίσουν και τα οικονομικά και τα οργανωτικά και τα νομικά προβλήματα που θα προκύψουν .
Εγώ δεν θέλω να γίνω ιδιοκτήτης του Άρη, δεν μπορώ να το σηκώσω στις πλάτες μου, θα συγκεντρώσω τόσο φθόνο πάνω μου και τόσο κακία από το παρελθόν που στο τέλος θα στεναχωριέμαι αντί να ευχαριστιέμαι. Προτιμώ να είμαι μέλος μια ομάδας ανθρώπων και δεν με νοιάζει αν θα είμαι και πρόεδρος , αυτό θα το αποφασίσει η ομάδα. Χόρτασα από «προεδριλίκι» στην ζωή μου, δεν είμαι κανένα ψώνιο, προτιμώ να είμαι αυτό που είμαι σαν δικηγόρος και σαν Αλέξης Κούγιας».
Για την νομική επιλογή των ανθρώπων του Άρη για το άρθρο 99: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο σήμερα προσέφυγαν, αυτό το λάθος δεν τα κάνει ούτε πρωτοετής μαθητής την νομικής. Έχεις προσφύγει κάπου και ενώ έχεις δικαίωμα εφέσεως και αναιρέσεως μετά από την έφεση, δεν το ασκείς. Και βγαίνει μια απόφαση και λέει ότι με τα στοιχεία που προσκομίσατε η προσφυγή σας στο άρθρο 99 είναι ανέφικτη. Έχεις προθεσμία κατόπιν αυτού να προσφύγεις  στο εφετείο, όταν δεν προσφύγεις η απόφαση αυτή γίνεται αμετάκλητη. Άρα για τον Άρη η προσφυγή στο άρθρο 99 έχει  χαρακτήρα δεδικασμένου, απερρίφθη απολύτως».
Για τον αν πλησιάζει στον Άρη και για την αυριανή(25/3) γιορτή: «Θα έλεγα ότι είμαι πολύ πιο κοντά από πριν. Δέχτηκα και μια πολύ τιμητική πρόσκληση από τον Χάρη τον Παπαγεωργίου, να είμαι αύριο στην γιορτή του Άρη. Και εννοείται ότι θα πάω».
 Για τον κόσμο του Άρη: «Ακόμα είμαστε σε περίοδο συζητήσεων, αν γίνει, θα ευχαριστηθεί πολύ ο κόσμος του Άρη αλλά θα ευχαριστηθεί και ο κόσμος του Ελληνικού ποδοσφαίρου ,γιατί Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Άρη δεν υπάρχει».
Για το αν τελείωσε ο Σκόρδας: «Όχι, είναι άρρωστος Αρειανός. Δεν μπορείς να του παραγνωρίσεις την αγάπη του για τον Άρη, σε καμία περίπτωση αν δεν έχεις στοιχεία δεν μπορείς να του αποδόσεις δόλο, αυτά θα τα βρει ο εισαγγελέας. Το θέμα είναι ότι όταν πέφτει κάποιος δεν του δίνει μια κλωτσιά να πάει πιο κάτω… Εκεί είναι και το μεγαλείο, εγώ συμπαθώ προσωπικά το κ.Σκόρδα και δίνω κάθε συμπαράσταση στους ανθρώπους αυτούς. Εκτός αν αποδεχτεί ότι βάλανε το δάχτυλο στο μέλι…
Δεν θα έκανα αυτή την τοποθέτηση αν ο Άρης δεν είχε τελειώσει αγωνιστικά μετά και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό . Θα ήταν έλλειψη σεβασμού και προς την διοίκηση και προς την ομάδα να μιλάς για την επόμενη μέρα χωρίς να έχει εξαντληθεί και το τελευταίο ενδεχόμενο».
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν χάνεται ο Άρης»

venos-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, Γιάννης Βένος. Μίλησε για την γιορτή των “Κίτρινων” αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βένος:Για την γιορτή του Άρη:
“Θα ξεκινήσει από το Αλεξάνδρειο και μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κόσμος θα κατέβει στον Λευκό Πύργο όπου υπάρχουν εκδηλώσεις και εκεί. Περιμένουμε να έρθει πολύ κόσμος και να γιορτάσουμε τα γενέθλια του Άρη αν και δεν είναι η καλύτερη εποχή. Ο Άρης προσφέρει έναν αιώνα και πρέπει να τιμήσουμε όλους τους ανθρώπους που προσέφεραν τόσα στην ομάδα μας. Η γιορτή γίνεται για τα 100 χρόνια και όχι την φετινή χρονιά που είναι από τις χειρότερες. Υπήρξαν μεγάλες ομάδες σε όλα τα αθλήματα που προσέφεραν στην χώρα. Ο Άρης είχε μια παρουσία στην χώρα για έναν αιώνα και δεν γίνεται να μην γιορτάσουμε με σεβασμό. Θα είναι άτομα από τις ακαδημίες του Άρη, θα είναι οι σύνδεσμοι, ο κόσμος, η ομάδα του 1971 με το κύπελλο, η ομάδα η δική μας με την πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία αλλά και του μπαράζ με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του μπάσκετ που έφερε το πρώτο πρωτάθλημα και η ομάδα του βόλεϊ με το πρώτο πρωτάθλημα. Θα είναι φωτισμένος ο Λευκός Πύργος και όλη η πόλη, θα γίνουν ομιλίες από κάποια πρόσωπα και θα υπάρχει μια ορχήστρα, θα παιχτούν κάποια τραγούδια, το τραγούδι του Άρη από τον Γιάννη τον Δώρα και θα υπάρχουν κάποιοι τραγουδιστές και κάποιες τραγουδίστριες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στον κόσμο του Άρη”.
Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:
“Δεν υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Ο Άρης είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει όραμα στην ομάδα, έχει γίνει κακός σχεδιασμός, δεν ήρθαν παίκτες ποιότητας και βλέπουμε αυτά τα τραγικά. Η ομάδα κερδίζει και κάνουν ανατροπές αδιάφορες ομάδες όπως ο Πανθρακικός που έχει σωθεί. Ο Άρης δεν τα έδωσε όλα. Αν έπαιζε με το πάθος που είχε με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει. Η ποιότητα λείπει αλλά με δύναμη και πάθος μπορείς να πετύχει πολλά. Αυτός που έχει θέληση, πάθος και επιθυμία να πάρει το παιχνίδι θα κερδίσει αυτόν που υστερεί από την διάθεση να πάρει το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε αυτά τα πράγματα στο γήπεδο. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όμως όταν μια ομάδα δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα καταφέρνει πάρα πολλά. Ο Άρης σε πολλά παιχνίδια ούτε πάθος είχε”.
 Για το αν θα αποχωρήσει ο Λάμπρος Σκόρδας:“Ακόμα δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ίσως να φύγει. Υπάρχει μια εκκρεμότητα στα δικαστήρια και ο ίδιος πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του για το πώς βλέπει το μέλλον του και την ομάδα. Πέρυσι ανέλαβε την ομάδα και στα τελευταία παιχνίδια σώθηκε. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Τώρα δεν βγήκαν τα πράγματα όπως τα ήθελαν όλοι κι πρέπει να δούνε όλοι τι μπορεί να γίνει”.
 Για το αν μπορεί να επιστρέψει ο Άρης:“Ο Άρης με τόσο κόσμο είναι γωνιακό μαγαζί. Υπάρχει πληθώρα ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν μαζί του.  Νομίζω πως μια ομάδα που έχει κλίσει έναν αιώνα και με τόσο κόσμο δεν μπορεί να χαθεί. Δείχνει ενδιαφέρον ο κ. Κούγιας απλά εγώ αυτά που ξέρω είναι από Αρειανούς άλλους”.
Για τις προσωπικότητες που θα βρεθούν στην γιορτή του Άρη:
“Αύριο ας γιορτάσουμε, ας πάρουμε δύναμη. Θα είναι ο Γιαννάκης, ο Γκάλης, ο Λουκανίδης, πορεί να έρθει και ο Πάλας αν και έχει ένα πρόβλημα υγείας. Είχε έρθει όταν είχε τιμηθεί. Πέρασε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα υγείας και ήταν πέντε μήνες στο νοσοκομείο. Τώρα είναι καλά και έχουμε πολύ καλές σχέσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Σούπερ κάρφωμα του Ρος!! (vid)

ross
Ένας από τους καλύτερους dunkers του ΝΒΑ, ο Τέρενς Ρος, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας με τις κορυφαίες φάσεις της χθεσινής (23/03) βραδιάς στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.








Πηγή: arenafm.gr

«Το μπάσκετ η ζωή μου»

markopoulos-paok
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος. Μίλησε για την επιτυχία της Τεργέστης αλλά και την κατάσταση στην σημερινή ομάδα του “Δικεφάλου”.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος:
Για το γεγονός πως ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ στην μεγάλη επιτυχία επί της Στεφανέλ:
“Είναι δύο απίθανες συμπτώσεις. Είναι πολύ διαφορετικές οι καταστάσεις τότε με τώρα. Είναι όπως τα φέρνει ο Θεός. Ήταν πολύ όμορφο να γιορταστεί μια επιτυχία σε ένα γήπεδο που ήταν στα σκαριά. Ήταν πολύ συγκινητική για εμένα αυτή η στιγμή. Χαρήκαμε με τα παιδιά και θυμηθήκαμε τα παλιά. Τότε είχαμε μια ομάδα που μπορούσε να παίξει με οποιονδήποτε αντίπαλο και στην Ευρώπη χωρίς να φοβάται τίποτα. Αυτό είναι που πληγώνει στους σημερινούς δύσκολους, από όλες τις απόψεις, καιρούς, ότι εδώ και 20 χρόνια περίπου η Θεσσαλονίκη απέχει από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.
Για το μπάσκετ που είχε παίξει ο ΠΑΟΚ με την Στεφανέλ:
“Ήταν πάρα πολύ καλό το μπάσκετ που είχαμε παίξει. Είχαμε βρεθεί σε πάρα πολύ καλή μέρα, αλλά και όλη την βδομάδα φαινόταν πως οι παίκτες το ήθελαν και έδειχναν μια προσήλωση στην προπόνηση. Μελετήσαμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το πώς θα ανταποκριθούμε στην όποια δυσκολία.  Επιπλέον, όλοι οι παίκτες είχαν βρεθεί σε μια πάρα πολύ καλή επιθετική μέρα, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό καθώς ο ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή έπαιζε αρκετά καλή άμυνα, αλλά το όπλο του ήταν η επίθεση που μπορούσε να σκοτώσει κάθε άμυνα. Θυμάμαι κάποια στιγμή είχαμε τέσσερα γκαρντ που μάρκαραν παντού”.
Για τα αντικείμενα που συλλέγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από εκείνη την στιγμή:
“Εγώ έδωσα αυτό που είχα και που είχε μείνει, μια γραβάτα. Δεν έχει ξαναφορεθεί η γραβάτα αυτή”.
Για το τι σημαίνει το μπάσκετ για αυτόν:
“Είναι η ζωή μου όλη. Αν βγάλεις την οικογένεια μου αυτό που με απασχόλησε είναι το μπάσκετ. Έχει μια περίεργη υφή σαν άθλημα. Σε καθηλώνει και σε βάζει μέσα στα πράγματα. Πρέπει να προσπαθείς να δημιουργείς κάτι καινούριο και πρωτότυπο. Υπάρχει δράση – αντίδραση και αυτό είναι που σε καθηλώνει”.
Για το αν νιώθει την αναγνώριση του κόσμου:
“Αυτό πρέπει να το πούνε οι άλλοι. Εγώ αισθάνομαι πως με αγαπάει ο κόσμος και ακόμα και στην Αθήνα δεν είχα ποτέ εχθρικές συμπεριφορές”.
Για το αν έχει κάποιο απωθημένο:
“Πάντα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με αυτά που σου δίνει η ζωή. Εγώ χαίρομαι που οι πρώτοι μου προπονητές με ώθησαν να γίνω προπονητής και βρήκα μια δεύτερη ζωή”.
Για τον ΠΑΟΚ σήμερα:
“Η προσπάθεια από την αρχή ήταν να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα. Οι παίκτες να βγάζουν ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα. Θέλουμε περισσότερο σπρώξιμο από τον κόσμο για να πατήσουν κάποιοι παίκτες στα πρώτα βήματα της καριέρας τους”.
Για τους λόγους που ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο:
“Το 1994 το γήπεδο ήταν πάντα γεμάτο τέσσερις και πέντε ώρες νωρίτερα. Ο κόσμος έχει μείνει εκεί που έπαιζε παντού ο ΠΑΟΚ και έφευγαν όλοι ευχαριστημένοι. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και οικονομικά τα θέματα έχουν δυσκολέψει. Βέβαια, αυτό δεν είναι δικαιολογία. Δεν πρέπει ο φίλαθλος να πηγαίνει μόνο στα εύκολα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και δεν πηγαίνεις στο γήπεδο μόνο για τους παίκτες, αλλά και για την ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Γεμίζει το μουσείο του ΠΑΟΚ!

Με αντικείμενα που ζωντανεύουν την ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ γεμίζει το μουσείο του κλειστού της Πυλαίας, με το τελευταίο απόκτημα να είναι η ξεχωριστή γραβάτα του Σούλη Μαρκόπουλου απ’ τον τελικό.

Γεμίζει το μουσείο του ΠΑΟΚ
Η γραβάτα του Σούλη Μαρκόπουλου στον τελικό του Κόρατς, η μπάλα του ματς και η φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς είναι κάποια απ’ τα αντικείμενα που ζωντανεύουν την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς μετά τη δημιουργία τροπαιοθήκης στην αίθουσα VIP του PAOK Sports Arena συνεχίζουν την συλλογή εκθεμάτων για να γεμίσουν το μουσείο της ομάδας στο «Παλατάκι», με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή.

Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της ομάδας: «Η 20ή επέτειος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Korac ήταν μία πολύ καλή αφορμή για συλλογή πολλών, ιστορικών και σπάνιων αντικειμένων που έχουν σχέση με την συγκλονιστική πορεία της ομάδας την σεζόν 1993-94. Ο σύμβουλος Χρήστος Καραμπέρης είχε κάνει την αρχή με την φανέλα του Τζον Κόρφα από τον τελικό της Τεργέστης, ο Άγγελος Μιχόπουλος προσέφερε από την πολύτιμη συλλογή του, την μπάλα του τελικού με τις υπογραφές όλων των παικτών, μέρος από το ένα δυχτάκι του γηπέδου της Τεργέστης , τα δελτία όλης της ομάδας από εκείνη την σεζόν και μία αναμνηστική μπλούζα από την πορεία ως τον τελικό, μαζί με πολλά ακόμη αντικείμενα προηγούμενων ή επόμενων ετών.

Ο Γιάννης Καστανίδης εμφάνισε το Σάββατο και μετά το τέλος του αγώνα με την Κηφισιά, την φανέλα του Μπάνε Πρέλεβιτς από τον τελικό της Τεργέστης και την προσέφερε για το Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ, για να έρθει ο Σούλης Μαρκόπουλος με την πιο εντυπωσιακή και ανέλπιστη προσφορά, την γραβάτα που φορούσε στον δεύτερο τελικό του Κυπέλλου Korac!

Και ο Νάσος Γαλακτερός με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη προσέφερε μία στολή της περιόδου 1994-95 και η συλλογή αντικειμένων συνεχίζεται, δημιουργώντας ένα πρόβλημα, το οποίο όμως μόνο ως ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οδηγεί σε αναπροσαρμογή των σχεδίων κατασκευής του Μουσείου. Τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την τελική κατασκευή του Μουσείου της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει αναλάβει η εταιρία μελετών και κατασκευών ΑΝΑΔΟΜΩ. Ο CEO της εταιρίας ΑΝΑΔΟΜΩ Νίκος Κωνσταντινίδης μιλώντας στο paokbc.gr εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε και πρόκειται να προχωρήσει η κατασκευή του Μουσείου της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ: «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνονται με σεβασμό προς την ιστορία του ΠΑΟΚ, χρησιμοποιώντας οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον και σύγχρονα υλικά. Η κατασκευή γίνεται τμηματικά, γιατί προστίθενται συνεχώς αντικείμενα από όλους όσοι θέλουν να τα παραδώσουν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να πάρουν θέση στο Μουσείο κι αυτό δημιουργεί έναν ευχάριστο προβληματισμό. Εμείς απλά πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο την φαντασία μας, ώστε να αναδείξουμε και να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία του ΠΑΟΚ. Θέλουμε μάλιστα και περιμένουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από την αύξηση των αντικειμένων που θα εκτεθούν στο Μουσείο, θα υπάρχει συμμετοχή και συνεισφορά από επιχειρηματίες και φίλους του ΠΑΟΚ, για να κάνουμε τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας και χρόνου ολοκλήρωσης των έργων».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα νέα αντικείμενα που έχουν παραδοθεί στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρουν θέση στο Μουσείο του μπασκετικού ΠΑΟΚ και τα οποία έχουν σχέση με το Κύπελλο Korac του 1994.

Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή του Μουσείου του μπασκετικού ΠΑΟΚ, μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνσηmuseum@paokbc.gr
»

Αναστόπουλος: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

Αναστόπουλος: «Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»Ο Πανιώνιος θα πρέπει να εκμεταλλευθεί την έδρα του για να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό υποστήριξε ο Νίκος Αναστόπουλος στην κάμερα της Nova.

«Να έχουμε φρεσκάδα και τη διάθεση που είχαμε στον αγώνα με την Ξάνθη», πρόσθεσε ο προπονητής της ομάδας των κυανέρυθρών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου στη Nova:

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό:

"Είναι δύσκολη εβδομάδα. Ουσιαστικά ούτε βδομάδα δεν έχουμε μπροστά μας. Παίξαμε Κυριακή με την Ξάνθη, ενώ ακολουθούν δύο παιχνίδια. Αρχή την Τετάρτη με τον Παναιτωλικό και το Σάββατο. Είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό από πλευράς βαθμών και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Να έχουμε φρεσκάδα και τη διάθεση που είχαμε στον αγώνα με την Ξάνθη. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα, ειδικά στο γήπεδό μας, για να πάρουμε το παιχνίδι. Και αν το κάνουμε αυτό τότε θα έχουμε βάλει τις βάσεις για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και πιο γρήγορα".

Για το αν θέλει να αξιοποιήσει ξανά την έδρα του:

"Βεβαίως, δεν το συζητάμε αυτό. Ξέρετε πολύ καλά ότι υπολείπονται 4 παιχνίδια. Έχουμε 3 παιχνίδια στην έδρα μας. Τον Παναιτωλικό την Τετάρτη, τον Αστέρα το Σάββατο, τη Βέροια εκτός και τον Πλατανιά τελευταία αγωνιστική. Είναι πολύ σημαντικά και τα 4 παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε την Τετάρτη κιόλας να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας η οποία μας δίνει δυναμική και μας δίνει την πεποίθηση για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για το τι ξεχωρίζει από τον Παναιτωλικό:

"Είναι μία ομάδα πάρα πολύ γρήγορη και παίζει με αιφνιδιασμούς. Το πιο βασικό απ' όλα είναι ότι χρειάζεται ιδιαιτέρως προσοχή σε όλους τους τομείς. Έχει πολλούς καλούς και ψηλούς παίκτες, όπως είναι ο Μπικέι, ο Κούσας, ο Μπούντιμιρ. Χρειάζεται προσοχή και σ' αυτό το κομμάτι. Θα προσπαθήσουμε να ετοιμαστούμε καλά για αυτό το παιχνίδι στα σημεία που σας ανέφερα για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

«Η διαιτησία μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω…» (video)

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας εξέφρασε η Νέα Κηφισιά, συνοδεύοντάς την με βίντεο που δείχνει τη φάση για την οποία διαμαρτύρονται.

«Η διαιτησία μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω…» (video)
Τη συμπεριφορά των διαιτητών στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νέα Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε μια φάση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, αφήνοντας αιχμές για προθέσεις των διαιτητών υπέρ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, η ανακοίνωση συνοδεύεται και από βίντεο με την φάση για την οποία κάνουν λόγο.

Αναλυτικά:
«Δυστυχώς το απόγευμα του Σαββάτου στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ γίναμε μάρτυρες μιας διαιτησίας που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και άφησε πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις των διαιτητών.

Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που δίνουν τη δική τους εικόνα (32 βολές ο ΠΑΟΚ, 16 η ΑΕΝΚ, 25 κερδισμένα φάουλ ο ΠΑΟΚ, 13 η ΑΕΝΚ) αλλά το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι διαιτητές έσπρωχναν τον ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο, οδηγώντας τον αγώνα στην παράταση. Αποκορύφωμα η φάση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όπου ο Λιακόπουλος κάνει επίθεση για την ΑΕΝΚ και του γίνεται φάουλ κατ’ εξακολούθηση σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς του, οπότε οι διαιτητές δίνουν βήματα (!!!) και αμέσως αναίτια τεχνική ποινή στον πάγκο της ΑΕΝΚ. Αποτέλεσμα: μια εύθραυστη διαφορά δύο πόντων υπέρ του ΠΑΟΚ γίνεται απρόσμενα εννέα πόντοι και ω του θαύματος, ισοφαρίζεται και η διαφορά του πρώτου αγώνα!

Είναι κρίμα που ο αγώνας αυτός δεν μεταδόθηκε απευθείας, ωστόσο όλο το βίντεο του αγώνα και βέβαια η τελευταία φάση είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία και να τη συγχαρούμε για την ωραία γιορτή που ετοίμασε στο ημίχρονο του αγώνα
»

*Ακολουθεί link με το βίντεο της τελευταίας φάσης της παράτασης:


Και γκολ και… strike (video)

Τον τρόπο για να συνδυάσουν το ποδόσφαιρο με το… μπόουλινγκ διδάσκουν οι παίκτες της Καλτζού από την Εσθονία, που πρώτα βρίσκουν δίχτυα και στη συνέχεια το γιορτάζουν κάνοντας strike.

Και γκολ και… strike (video)
Πολυάσχολοι στην Καλτζού.

Οι παίκτες του εσθονικού συλλόγου εκτός από το ποδόσφαιρο, με το οποίο ασχολούνται επαγγελματικά, δείχνουν την αξία τους και σε άλλα σπορ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση απέναντι στη Φλόρα Ταλίν, ο σκόρερ της Καλτζού, Χιντετόσι Γουακάουϊ, αφού πρώτα έκανε το καθήκον του βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του είπε να το γιορτάσει μαζί με τους συμπαίκτες του παίζοντας λίγο μπόουλινγκ. Η τεχνική δε, αξιοζήλευτη, καθώς με τρομερή άνεση έριξε όλους… τους συμπαίκτες του κάνοντας strike.


Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μας οδηγεί πάντα η μαγκιά σου»

Το δικό τους μήνυμα για το θάνατο του Σταύρου Νταϊφά έστειλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού. «Θα μας οδηγεί πάντα η μπέσα και η μαγκιά σου» αναφέρουν.

«Θα μας οδηγεί πάντα η μαγκιά σου»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Σταύρου Νταϊφά εξέδωσε ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, εκφράζοντας την λύπη τους για το θλιβερό γεγονός.

Συγκεκριμένα:
«Θα ζεις πάντα μέσα στις καρδιές μας Σταύρο Νταϊφά...
Θα μας οδηγεί πάντα η μπέσα και η μαγκιά σου...
Η οικογένεια του Ολυμπιακού από σήμερα είναι φτωχότερη...
Σ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην Ολυμπιακάρα μας...

Καλό ταξίδι Πρόεδρε...
ΘΥΡΑ 7
»

«Έδεσε» Γκουαρίν η Ίντερ!!

Παίκτης της Ίντερ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 θα είναι ο Φρέντι Γκουαρίν. Το συμβόλαιο του Κολομβιανού μέσου, που μάλιστα βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου τον περασμένο Ιανουάριο, έληγε το 2016.

«Έδεσε» Γκουαρίν η Ίντερ
Σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Φρέντι Γκουαρίν ήρθε η Ίντερ.

Ο Κολομβιανός μέσος έδωσε τα χέρια με τον Ερίκ Τοχίρ και υπέγραψε νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές, που θα τον κρατήσει στους «νερατζούρι» μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί έκπληξη για τα ιταλικά Μέσα η συμφωνία των δύο πλευρών, καθώς ο Γκουαρίν εμφανιζόταν απογοητευμένος με τους χειρισμούς της διοίκησης τον περασμένο Ιανουάριο, όταν βρέθηκε μια «ανάσα» απ’ τη Γιουβέντους. Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Τον κόσμο του Ολυμπιακού ευχαρίστησαν οι Νέλσον Βαλντέζ-Ερνάν Πέρες για την παρουσία τους στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. «Είμαι μέλος ενός πολύ μεγάλου συλλόγου», δήλωσε ο Παραγουανός επιθετικός.

«Πολύ μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»
Τα εύσημα στους συμπαίκτες του απένειμε ο Νέλσον Βαλντές, τονίζοντας πως τον βοήθησαν πολύ ώστε να πετύχει τα τρία γκολ στο χθεσινό ματς στον Εργοτέλη. Παράλληλα, ο 30χρονος επιθετικός μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι της ΠΑΕ, στάθηκε στην παρουσία του κόσμου της ομάδας σε άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.

«Να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου. Όλη την ομάδα που με βοήθησε να κάνω αυτό το πολύ καλό παιχνίδι. Να ευχηθώ να ακολουθήσουν πολλά γκολ ακόμα για μένα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά και τον κόσμο. Είναι πολύ αξιοσημείωτο το γεγονός πως παρότι είμαστε πολύ μακριά από την Αθήνα οι φίλαθλοί μας δίνουν το παρών και αυτό δείχνει πως είμαστε μέλος ενός πολύ μεγάλου συλλόγου», δήλωσε ο Βαλντές.



Ο Ερνάν Πέρες μίλησε επίσημο στο κανάλι των «ερυθρόλευκων» και ανέφερε: «Μετά την Μάντσεστερ ήμασταν απογοητευμένοι με την ήττα, αλλά ήρθαμε εδώ να δείξουμε πως είμαστε Ολυμπιακός. Όχι να περάσει απλά η ώρα. Ήρθαμε να κερδίσουμε και να δείξουμε πως είμαστε Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός έδειχνε από την αρχή πως θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθήσαμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι το τέλος. Ειδικά σε ένα τέτοιο ματς που δεν είχε πολύ κόσμο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την βοήθεια του κόσμου μας. Μας βοηθάνε παντού. Είναι παντού και πάντα μαζί μας και είναι πολύ σημαντική η βοήθειά τους».


Έμεινε ο Πραντέλι στην εθνική Ιταλίας!!

Ο Τσέζαρε Πραντέλι θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιταλίας μέχρι και το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Έμεινε ο Πραντέλι στην εθνική Ιταλίας
Η αναζήτηση για νέο τεχνικό για την εθνική ομάδα της Ιταλίας έλαβε τέλος!

Όπως ενημέρωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας αλλά και ο ίδιος ο Τσέζαρε Πραντέλι, επήλθε συμφωνία να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα το νέο συμβόλαιο το οποίο θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα έχει ισχύ μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 και συγκεκριμένα το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

«Αυτή την στιγμή αισθάνομαι μια τεράστια ικανοποίηση», ήταν το σύντομο σχόλιο του Πραντέλι.Πηγή: sport-fm.gr

Μετωπική Δούρου - Σγουρού για την «Αγια-Σοφιά»

Στα άκρα η κόντρα της Ρένας Δούρου με τον Γιάννη Σγουρό για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής τοποθετήθηκε με αιχμές κατά του νυν αλλά άφησε εκκρεμότητες για την «Αγιά Σοφιά».

Μετωπική Δούρου - Σγουρού για την «Αγια-Σοφιά»
Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της Ρένας Δούρου και του Γιάννη Σγουρού με φόντο το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη τοποθέτηση που εξέδωσε μέσω του συνδυασμού της αφήνει νέες αιχμές για τον νυν Περιφερειάρχη αλλά και την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κατηγορεί τον Γιάννη Σγουρό για «μηχανισμούς» που χρησιμοποίησε προκειμένου να στρέψει εναντίον της τους οπαδούς της «Ένωσης». Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως ο χαρακτηρισμός «ραγιάδες», που χρησιμοποίησε σε συνέντευξή της, δεν απευθύνεται στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την ξεκάθαρη πολιτική κόντρα των δύο πλευρών, ο συνδυασμός της κ. Δούρου δεν ξεκαθαρίζει στην τοποθέτησή του τη στάση που θα κρατήσει για την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς». Θέματα όπως, η συμφωνία για την επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια, τα σχέδια του νέου γηπέδου, αλλά και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, παραμένουν αναπάντητα.

Αναλυτικά:

«Παρότι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεσμεύτηκε ρητά και κατηγορηματικά πως θα εργαστεί -αν εκλεγεί- για να αποκτήσει η ΑΕΚ το δικό της σπίτι μετά την καταστροφική κατεδάφιση που αποφάσισε (πριν 11 χρόνια) ο τότε πρόεδρος Γρανίτσας με την χρηματοδότηση της τότε υπουργού Βάσως Παπανδρέου, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει λύση για τη νέα κατασκευή, οι μηχανισμοί του απερχόμενου περιφερειάρχη και μεγαλοπαραγόντων χρηματοδοτών της κυβέρνησης, αποφάσισαν να διαστρέψουν την πραγματικότητα, εμπλέκοντας στο πολιτικό παιχνίδι τους οπαδούς της ομάδας.

Μάλιστα για να καταφέρουν να στηρίξουν την επίθεση απέναντι στη Ρένα Δούρου παραχάραξαν το νόημα της δήλωσης της πως "Λόγω των ημερών (επέτειος της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό) πρέπει να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι των κοτσαμπάσηδων και των προεστών". Η προσκείμενη στην ΑΕΚ εφημερίδα "Ώρα για Σπορ" θεώρησε πως η λέξη ραγιάδες απευθύνεται στους φίλους της ΑΕΚ και χαρακτήρισε ως απίστευτα προσβλητικό αυτόν το χαρακτηρισμό!

Να θυμίσουμε σε όλους πως το οικόπεδο που θα γίνει το γήπεδο ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία δεν θα λάβει τίποτα για αυτήν την παραχώρηση. Επίσης να θυμίσουμε πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά μιας ιδιωτικής εταιρείας ιδιοκτησίας του πολυεκατομμυριούχου κ. Μελισσανίδη και θα παραμείνει στα χέρια του, ακόμα και αν εγκαταλείψει την ομάδα. Η ΑΕΚ και οι οπαδοί της, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα παιχνίδια των σύγχρονων κοτσαμπάσηδων και προεστών. Διότι εκτός από οπαδοί, είναι και πολίτες μιας χώρας που ζει τη νέα κατοχική υποδούλωση».

Ανανέωσε ο Κώτσιος!!

Θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Λεβαδειακού ο Ηλιάς Κώτσιος. Οι άνθρωποι των Βοιωτών ποντάροντας στην εμπειρία του 36χρονου του ανανέωσαν το συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο.

Ανανέωσε ο Κώτσιος
Για ένα ακόμη χρόνο, τουλάχιστον, θα πορευτούν μαζί Λεβαδειακός και Ηλίας Κώτσιος.

Οι ιθύνοντες των Βοιωτών αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιο συνεργασίας με τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, αφού ποντάρουν πολλά στην εμπειρία, αλλά και την προσωπικότητα του 36χρονου αμυντικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, ο ποδοσφαιριστής και ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Φαράντος, αποφασίστηκε από κοινού η συνέχιση της συνεργασίας και έτσι παίκτης του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ηλίας Κώτσιος.

Χωρίς Σούλη στον Άρη!

Από ίωση ταλαιπωρείται ο Σούλης Παπαδόπουλος με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βρεθεί στην προπόνηση του Άρη τη Δευτέρα. Με πέντε απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Εργοτέλη.

Χωρίς Σούλη στον Άρη
Υπό τις οδηγίες των Νίκου Γιάγκου και Δημήτρη Μπουγιουκλή πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Άρη την Δευτέρα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος ταλαιπωρείται από μία ίωση και δεν κατάφερε να βρεθεί στο Νέο Ρύσιο.

Η προετοιμασία της αναμέτρησης απέναντι στον Εργοτέλη ξεκίνησε με πολλά προβλήματα για τους «κίτρινους» καθώς οι Ανδρέας Τάτος, Αντώνης Τσιάρας, Κρίστι Βανγκέλι, Πέτρος Καμινιώτης και Νίκος Τσουμάνης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Νταβίντ Αγκάνθο και Ρουμπέν Πουλίδο έκαναν θεραπεία. Η αυριανή προπόνηση του Αρη θα γίνει στις 11:30 στο Νέο Ρύσιο.Πηγή: sport-fm.gr

Πελεγκρίνι: «Δεν είμαστε το φαβορί με την Γιουνάιτεντ»

Το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνάει μια δύσκολη σεζόν δεν κάνει τη Σίτι να είναι το φαβορί στο μεταξύ τους παιχνίδι, σύμφωνα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Πελεγκρίνι: «Δεν είμαστε το φαβορί με την Γιουνάιτεντ»
Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχει καλή σεζόν, αλλά είναι μια μεγάλη ομάδα σύμφωνα με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Για αυτόν τον λόγο, ο ίδιος τόνισε ότι η ομάδα του δεν είναι το φαβορί για να πάρει τη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ».

«Δεν νομίζω ότι είμαστε το φαβορί σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε σε μια καλή στιγμή, αλλά παίζουμε εναντίον μια μεγάλης ομάδας στο γήπεδό της, οπότε δεν νομίζω ότι είμαστε το φαβορί», ανέφερε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας και συμπλήρωσε:

«Φυσικά, περιμένουμε να νικάμε κάθε παιχνίδι, αλλά το επαναλαμβάνω, μόνο και μόνο επειδή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μια δύσκολη σεζόν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη νικήσουμε».

Ο 60χρονος Χιλιανός κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι». Πηγή: sport-fm.gr

«Καλό ταξίδι Πρόεδρε»

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν θα λησμονήσει ποτέ τον Σταύρο Νταϊφά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Καλό ταξίδι Πρόεδρε»
Τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Σταύρου Νταϊφά εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης σε γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ο νυν πρόεδρος των ερυθρολεύκων αναφέρει ότι «η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν θα λησμονήσει ποτέ τον Σταύρο Νταϊφά», ενώ... θυμάται το «μάθημα» το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ...

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια του Ολυμπιακού μας.

Έφυγε για τις αιώνιες θάλασσες ο Σταύρος Νταϊφάς, ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας Έλληνας που τίμησε την πατρίδα μας σε κάθε βήμα της ζωής του.

Γνώρισα τον Σταύρο Νταϊφά σε παιδική ηλικία όταν στο πλευρό του πατέρα μου Μιλτιάδη ζούσα από κοντά τους αγώνες τους για την ομάδα και μάθαινα να τη λατρεύω όπως εκείνοι.

Ο Σταύρος Νταϊφάς μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Κάτι που έκανε εκείνος όταν ήταν Πρόεδρος του Ολυμπιακού μας.

Χωρίς να έχει κανένα άλλο συμφέρον, παρά μόνο από αγνή αγάπη για τον σύλλογο και για να υπερασπιστεί το δίκαιο και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, ήταν ικανός να σταθεί μόνος, αντιμέτωπος με όλους, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.

Και αυτό είναι ένα μάθημα που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού δε θα λησμονήσει ποτέ τον Άνθρωπο, τον Πρόεδρο, τον Ηγέτη, το Νικητή Σταύρο Νταϊφά.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε»

Έγραψε ιστορία ΚΑΙ στο «Μπερναμπέου» ο Μέσι!! (video)

Δεν σταματά να «σπάει» ρεκόρ και κοντέρ ο Μέσι! Ο Αργεντινός στο «κλάσικο» της Κυριακής έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που σημειώνει χατ-τρικ εναντίον της Ρεάλ στο «Μπερναμπέου».

Έγραψε ιστορία ΚΑΙ στο «Μπερναμπέου» ο Μέσι! (video)
Αφού ξεπέρασε τον θρυλικό Ντι Στέφανο, όσον αφορά τα συνολικά γκολ στα «κλάσικο», προσέθεσε άλλο ένα «χρυσό» επίτευγμα στο πλούσιο παλμαρέ του!

Ο Λίονελ Μέσι με το χατ-τρικ που σημείωσε στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μάδριτης με την Μπαρτσελόνα, εκτός του ότι έβαλε ξανά την ομάδα του στο… κόλπο της κατάκτησης της Primera Division, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Καταλανών που σκοράρει τρεις φορές μέσα στο «Μπερναμπέου».


Πηγή: sport-fm.gr

Τρία προβλήματα ενόψει Πανθρακικού!!

Αμφίβολοι για το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός παραμένουν οι Κίτσου-Τσάβες, όπως και ο Ντάσιος που χτύπησε στο ματς των Ηπειρωτών με τον ΠΑΟΚ.

Τρία προβλήματα ενόψει Πανθρακικού
Με τρεις απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το εντός έδρας παιχνίδι της Πέμπτης (27/3, 17:15) με τον Πανθρακικό. Ο Γιώργος Ντάσιος, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έγινε αλλαγή στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης, νιώθει ενοχλήσεις στη γάμπα. Σήμερα έκανε παθητική αποθεραπεία και θεραπεία.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες Τσάβες και Κίτσου, που δεν ήταν στην αποστολή για τον αγώνα με τον «Δικέφαλο του Βορρά», ακολούθησαν ατομικό και πάλι. Επιστρέφει ο Αλέξης Μιχαήλ, καθώς εξέτισε την τιμωρία του. Όσοι έπαιξαν στην Τούμπα την Κυριακή έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι δούλεψαν σε αγωνιστικά παιχνίδια ειδικής αντοχής. Πηγή: sport-fm.gr