Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Θρύλε των ρεκόρ!

Αρκετές αξιοσημείωτες επιδόσεις πέτυχε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του νίκη επί του Εργοτέλη, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Νέλσον Βαλντές. Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα «ερυθρόλευκα» κατορθώματα.

Θρύλε των ρεκόρ
Τα ρεκόρ για τον Ολυμπιακό συνεχίζονται, παρότι έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, και αυτό έγινε χθες στο Ηράκλειο με τη νίκη (4-1) επί του Εργοτέλη.

*** Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει 40 γκολ μακριά από το Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν το αντίστοιχο ρεκόρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε δύο σεζόν είχε σταματήσει στα 39 γκολ (το 1999-2000 σε 17 ματς και το 1961/62 σε 15 αγώνες).

*** Από εκεί και πέρα, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νέλσον Βαλντές, ο οποίος έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας. Ο Παραγουανός επιθετικός έγινε χθες ο πρώτος παίκτης στα χρονικά της Α’ Εθνικής (1959/60), που κατάφερε να σημειώσει χατ-τρικ με τη συμπλήρωση του 13ου λεπτού ενός αγώνα!

Ο διεθνής κατάφερε να ξεπεράσει τον αείμνηστο Γιώργο Γιαννακόπουλο, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου 1965 είχε ολοκληρώσει το χατ τρικ στο 18' του αγώνα Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 7-0 (τα δύο πρώτα γκολ τα είχε πετύχει στο 7' και στο 16').

*** Εν τω μεταξύ, από την αγωνιστική περίοδο 1973/74 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να δουν πέντε χατ-τρικ σε μία σεζόν από τους παίκτες τους. Για την ακρίβεια, τότε είχαν σημειώσει τέσσερα οι Κρητικόπουλος, Γιούτσος, Τριαντάφυλλος, Λοσάντα και ένα καρέ ο Τριαντάφυλλος.

*** Ακόμη ένα «φράγμα» που έσπασε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή νίκη επί του Εργοτέλη είναι πως έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α' Εθνικής που ξεπέρασε τους 3.600 βαθμούς στη συνολική βαθμολογία όλων των ετών! Για την ακρίβεια, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν 3.602, τη στιγμή που ο δεύτερος Παναθηναϊκός έχει 3.484 -δεν προλαβαίνει φέτος ούτε τους 3.500.

*** Τέλος, ο Μίτσελ – ανήμερα των 51ων γενεθλίων του – συμπλήρωσε 40 παιχνίδια στον «ερυθρόλευκο» πάγκο στο πρωτάθλημα. Ήταν 9 Φεβρουαρίου 2013, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ανέλαβε την ομάδα και μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 34 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: