Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Έλιωσε τους… πάγους ο Ζαμπαλέτα! (video)

Με τον Πάμπλο Ζαμπαλέτα να σκοράρει στο 85ο λεπτό, η Μάντσετσερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Στόουκ, στο «Britannia» και πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έλιωσε τους… πάγους ο Ζαμπαλέτα (video)
Τι κι αν στο «Britannia» επικρατούσε παγωνιά; Τι κι αν έπρεπε να περάσουν 85’ κι αν οι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι άρχισαν να αγχώνονται ακόμη πιο πολύ; Ο φετινός ήρωας των «πολιτών» ακούει στο όνομα Πάμπλο Ζαμπαλέτα, με τον Αργεντινό αμυντικό να σκοράρει για το τελικό 1-0 κόντρα στην Στόουκ και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Ιταλός τεχνικός πρέπει να φτιάξει… χιονάνθρωπο ίσα με το μπόι του Αργεντινού αμυντικού, αφού η Σίτι δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Στόουκ για 85'.

Ο άσος των «πολιτών» χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση, σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό και συγκινήσεις.

Αν και ο αγωνιστικός χώρος του «Britannia» καθαρίστηκε από το χιόνι και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, η παγωνιά στα Midlands επηρέασε την απόδοση των παικτών, με τη Σίτι να απειλεί μόνο με τον Νταβίντ Σίλβα στο πρώτο μέρος. Οι πολλές μονομαχίες στο κέντρο και τα δυνατά μαρκαρίσματα δεν άφησαν τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα, με τη Σίτι να παίρνει τελικά αυτό που θέλει.

Η Στόουκ προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε το γκολ:


Stoke vs Manchester City 0:1 Pablo Zabaleta από UCL2410

Πηγή: England365.gr

Αδιόρθωτη Σάλκε!!

Κι άλλο έδαφος στο κυνήγι του Champions League έχασε η Σάλκε μένοντας στο 0-0 με την Άουγκσμπουργκ. Κερδισμένες Άιντραχτ και Μάιντς.

Αδιόρθωτη Σάλκε
Αν θέλει να καλύψει το χαμένος έδαφος για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League, η Σάλκε δεν θα πρέπει να χάνει βαθμούς σε έδρες όπως αυτή της εκ των ουραγών Άουγκσμπουργκ. Οι «βασιλικοί μπλε» έμειναν στο 0-0 για τη 19η αγωνιστική και υποχώρησαν στην έκτη θέση. Ο τραυματίας Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν εκτός αποστολής.

Την ίδια ώρα, τέταρτη (στη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League) ανέβηκε η Άιντραχτ που βύθισε κι άλλο τη Χόφενχαϊμ κερδίζοντάς τη με 2-1 στη Φρανκφούρτη, ενώ πέμπτη είναι πλέον η Μάιντς που πέρασε με 3-0 από την έδρα της τελευταίας και μάλλον καταδικασμένης Γκρόιτερ Φιρτ.

Η Γκλάντμπαχ διατήρησε το αήττητό της για έβδομο ματς και νικώντας με 2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στο «Μπορούσια Παρκ» και συγκατοικεί στην έκτη θέση με τη Σάλκε. Ο Στέλιος Μαλεζάς έμεινε στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Τέλος, το Ανόβερο παρότι αγωνιζόταν από το 34’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποκονιόλι επικράτησε 2-1 της Βόλφσμπουργκ και πλησίασε στην εξάδα απομακρύνοντας από αυτή τους «λύκους».

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 25/1

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη 3-0
(18’ πεν, 21’ Μπλαστσικόφσκι, 88’ Λεβαντόφσκι)

Σάββατο 26/1

Γκλάντμπαχ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1
(6’ Χουανάν, 14’ Χέρμαν-51’πεν. Σαχίν)

Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 2-1
(3’ Αμπντελαουέ, 38’ Ντιούφ-46’ Μάντλουνγκ)

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 0-0

Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 0-3
(53’, 84’ Ζαλάι, 65’ Μαλί)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 2-1
(35’ Λάνιγκ, 67’ Άιγκνερ-65’Φόλαντ)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 9/12

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 1/2

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 21:30

Σάββατο 2/2

Σάλκε-Γκρόιτερ Φιρτ 16:30
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 16:30
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 16:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30

Κυριακή 3/2

Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 16:30
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 18:30



πηγή: sport-fm.gr
 

«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»

Ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην ΑΕΚ -παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή- δήλωσε ο Τάσος Τσουμάγκας.

«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»

Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι είναι «μια τεράστια ομάδα με βαριά φανέλα», όπως τόνισε ο Τάσος Τσουμάγκας.

Μιλώντας στο match programme του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο νεαρός μπακ δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρέθηκε στην «Ένωση».

Αφού χαρακτήρισε αναγκαίο λοιπόν το να διατηρήσει η ομάδα το πάθος που έδειξε στα τελευταία ματς, τόνισε ότι -με τη βοήθεια και του κόσμου- θα καταφέρει να βγει γρήγορα από τη δύσκολη θέση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τσουμάγκας

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ΑΕΚ αυτές τις τρεις εβδομάδες που φοράς τη φανέλα της;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές και νιώθω όμορφα που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, γιατί είναι μια τεράστια ομάδα και διαθέτει πολύ βαριά φανέλα».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου στα δύο πρώτα ματς ή μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, γιατί βρίσκομαι μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα και ακόμα προσαρμόζομαι, αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αποψινός αγώνας με τον ΟΦΗ;

«Πιστεύω ότι θα κριθεί στο πάθος και στη δύναμη. Εμείς θέλουμε πολύ τη νίκη και με τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος θα μας δώσει μεγάλη ώθηση, θα κάνουμε το παν για να την πάρουμε».

Σε βοήθησε στην εξέλιξή σου η εξάμηνη εμπειρία σου στο εξωτερικό;

«Σίγουρα με βοήθησε, γιατί δούλεψα με άλλον τρόπο και διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα. Έζησα κάποια πράγματα, κάποιες εμπειρίες που θα τις κρατήσω για πάντα και θα τις χρησιμοποιώ».

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού σου και σε ποια θα ήθελες να βελτιωθείς;

«Θα ήθελα να βελτιωθώ τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Πιστεύω ότι έχω ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης και μπορώ να γίνω καλύτερος, τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στα ανεβάσματα».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν μπακ να αγωνίζεται με αυτό το σύστημα, χωρίς κάποιον να καλύπτει την πλευρά του;

«Αναμφίβολα στο συγκεκριμένο σύστημα τα μπακ έχουν μεγαλύτερη πίεση απ’ ‘όσο στο 4-3-3. Ωστόσο ο ρόμβος μου αρέσει, γιατί χρειάζεται να συνεισφέρω περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι και να ανεβαίνω».

Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης σου που να σε έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στις προπονήσεις και στους αγώνες;

«Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον, απλά θα πω ότι παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του συλλόγου, όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη ποιότητα, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Superleague και στο κοντινό μέλλον να κάνουν τη διαφορά».

Είχες κάποιον παίκτη της ΑΕΚ ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

«Ο ποδοσφαιριστής τον οποίο θαύμασα στον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και έπαιζε στη θέση μου ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος ότι ήταν εξαιρετικός τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Κόντρα στον Άρη δοκίμασες κάποια σουτ, έχεις φανταστεί τη στιγμή που θα πετύχεις το πρώτο γκολ σου για την ομάδα;

«Σίγουρα λόγω της θέσης μου το γκολ δεν είναι η προτεραιότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν βρεθώ σε καλή θέση δεν θα επιχειρήσω να σκοράρω και θα ήθελα πολύ να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Στο πρώτο μου παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη με βοήθησαν πολύ και γνωρίζω ότι φέτος, παρότι η ομάδα μας δεν κάνει πορεία αντίστοιχη με τα προηγούμενα χρόνια, είναι στο πλευρό της. Θέλω να είναι σίγουροι ότι με τη συμπαράστασή τους θα παλέψουμε όλοι μέχρι τέλους για να βγάλουμε την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση».

Αναβολή στο Πανθρακικός-ΟΣΦΠ!!

Δεν θα διεξαχθεί σήμερα (26/1) το παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό. Βάσει ΚΑΠ ο αγώνας προβλέπεται να γίνει αύριο στις 17:15.

Αναβολή στο Πανθρακικός-ΟΣΦΠ
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν θα επιτρέψει τελικά την διεξαγωγή της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό.

Ο Απόστολος Αμπάρκιολης και οι βοηθοί του, βγήκαν λίγο μετά τις 15:30, επιθεώρησαν τον αγωνιστικό χώρο, έκριναν ότι ήταν ακατάλληλος για να ξεκινήσει το παιχνίδι και στις 17:15 (που επρόκειτο να γίνει η σέντρα) ανακοίνωσαν την οριστική απόφασή τους.

Βάσει κανονισμού, η αναμέτρηση θα πρέπει να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή) στις 17:15 αλλά με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο καιρός θα το επιτρέψει…

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Σε συνέχεια απόφασης του διαιτητή κ. Α. Αμπάρκιολη, ο αγώνας ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναβάλλεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ (Άρθρο 21) θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 17:15».





πηγή: sport-fm.gr
 

Σαλπιγγίδης: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Το πρωτάθλημα για τη διοίκηση, τον κόσμο και τους ίδιους έχει ως στόχος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Σαλπιγγίδης: «Θέλουμε το πρωτάθλημα»

Ο 32χρονος επιθετικός αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τον κρατήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν θα πρέπει κανείς να απαξιώνει.

Ακόμη, ο άσος του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως η απόφαση της αποχώρησής του από τα γήπεδα δεν είναι μακριά αν και ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον.

Ο Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντας το 2004 τη χρονιά που η ομάδα γύρισε σελίδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο κανάλι του «opap tv»:

Για τα παραπάνω βήματα που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες. Το καλοκαίρι αλλάξαμε πρόεδρο. Στον ΠΑΟΚ έχει έρθει ένας πρόεδρος που επενδύει και θα το κάνει μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα:
«Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, της διοίκησης. Αυτό θέλουμε και εμείς και ο κόσμος. Ελπίζουμε να έρθει στα επόμενα χρόνια».

Για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Υπάρχει ένα δεδομένο και έχει να κάνει με τις δυσκολίες που βιώνει η χώρα. Αυτό δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι καλό για τον κόσμο που θέλει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Είναι σε μεταβατικό στάδιο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το θετικό είναι ότι παίζουν νέα παιδιά και έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να δείξουν τι αξίζουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ξεφύγουμε από τη δύσκολη κατάσταση ως χώρα. Πλέον, δεν έρχονται μεγάλα ονόματα αλλά θεωρώ είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας».

Για την αγωνιστική κόντρα με τον Ολυμπιακό:
«Δεν το βλέπουμε σαν κόντρα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Στόχος μας είναι η κορυφή. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα με καλό ρόστερ. Εμείς θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος».

Για το επίπεδο των νέων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα:
«Υπάρχει ποιότητα και ταλέντο στην Ελλάδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και η εθνική ομάδα είναι και θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Πλέον, με τις ευκαιρίες που παίρνουν τα ελληνόπουλα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πριν».

Για το τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία για τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν:
«Είναι λάθος σκεπτικό για έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται τι είναι αποτυχία και τι επιτυχία. Στο τέλος γίνεται ο απολογισμός και εμείς κοιτάμε κάθε ματς. Δεν κοιτάμε στο τέλος. Αν κοιτάει ο ποδοσφαιριστής το τέλος, τότε είναι χαμένος ψυχολογικά. Είμαστε μέσα στο Κύπελλο, είμαστε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει έρθει στην ομάδα. Δείχνει το ενδιαφέρον του για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε για να τον κρατήσουμε στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να έρθουν και άλλοι παράγοντες στις άλλες ομάδες και να το κάνουν πιο ανταγωνιστικό. Είναι ωραίο να έχεις διάθεση, όρεξη να πας γήπεδο και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα. Το έχει ανάγκη ο κόσμος αυτό αλλά και εμείς που είναι η ζωή μας και η δουλειά μας».

Για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο άσχημο συγκριτικά με την Ευρώπη. Θεωρώ ότι κάποια πρωταθλήματα δεν θα τα φτάσουμε ποτέ. Υπάρχει το πολύ υψηλό επίπεδο, το επόμενο που είμαστε εμείς και το κατώτερο. Ελπίζω να κάνουμε βήματα μπροστά. Έξω είναι λίγο πιο επαγγελματικά τα πράγματα, αλλά θεωρώ πως δεν θα φτάσουμε ποτέ στο πιο υψηλό επίπεδο».

Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού:
«Είναι δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει και δεν αρέσει όχι μόνο στους φιλάθλους της ομάδας, αλλά γενικά στον κόσμο. Οι δυνατές ομάδες δημιουργούν πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εύχομαι όλα αυτά να κάνουν τον κύκλο τους και να είναι καλύτερα τα πράγματα συγκριτικά με πριν. Πρέπει να έχουμε υπομονή, καλούς παράγοντες και καλή δουλειά για να χαιρόμαστε. Να μην απαξιώνουμε το ποδόσφαιρο μας και όλα θα πάνε καλά».

Για την εθνική ομάδα και την πρόκριση στη Βραζιλία:
«Η εθνική ομάδα είναι σε πολύ καλή θέση στον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς και η Βοσνία είμαστε τα φαβορί. Αν πάρουμε τη νίκη μέσα στη Βοσνία θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια στα 6 επόμενα ματς. Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Για τα καθοριστικά γκολ που έχει σημειώσει με την εθνική ομάδα:
«Είναι κάποια γκολ που με έχουν σημαδέψει γιατί κατάφερα να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Είναι όμορφες αναμνήσεις. Το κάθε γκολ έχει ξεχωριστή σημασία για μένα. Και το γκολ στην Ουκρανία ήταν σημαντικό, και αυτό με τη Νιγηρία. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Εύχομαι να έχουμε φυλάξει όλοι οι παίκτες κάτι καλό για τη Βοσνία για να το χαρεί όλη η Ελλάδα».

Για την πορεία της εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια:
«Λυπάμαι ως ποδοσφαιριστής που δεν ήμουν στο Euro το 2004. Εκείνα τα δύο χρόνια ήταν η αλλαγή της σελίδας. Υπάρχει ταλέντο, ποιότητα και θεωρώ ότι πάντα η εθνική ομάδα θα βρίσκεται ψηλά. Η εθνική ομάδα είναι μια οικογένεια με όμορφο κλίμα. Είναι τιμή για κάθε Έλληνα να είναι εκεί. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους. Πλέον και οι αντίπαλοι μας αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Η αρχή έγινε πριν από δέκα χρόνια. Υπάρχει καλή ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Η αποτυχία είναι κοντά με την επιτυχία. Πλέον οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο:
«Είναι κοντά η στιγμή που θα σταματήσω. Ξεκίνησα στα 18, και πλέον είμαι 32. Όλα παίζουν ρόλο για μια τόσο σημαντική απόφαση. Η διάθεση, η υγεία και οι συγκυρίες. Μπορεί να έχεις κουραστεί ψυχικά και ψυχολογικά. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους ποδοσφαιριστές και σε όλους τους ανθρώπους που ζουν με την πίεση. Κάποια στιγμή θα έρθει και ο αποχαιρετισμός αλλά δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω. Θα έπρεπε να είχα σκεφτεί τι θα κάνω όταν θα σταματήσω».

Για το αν θα έφευγε για το εξωτερικό όπως έκανε στα 36 του ο Καραγκούνης:
«Όχι, δεν έχω τέτοιο πλάνο. Ενδεχομένως να το δοκίμαζα αν ήμουν στη θέση του Καραγκούνη. Η ζωή μου το έχει διδάξει αυτό. Ποδοσφαιρικά αυτό έχω μάθει. Έχω κάποια χρόνια πίσω μου και ξέρω ότι ποτέ δεν μπορείς να υπολογίζεις τι θα κάνεις αύριο. Μπορεί σήμερα να είσαι σε μια ομάδα, και να φύγεις σε τέσσερις μήνες. Αισθάνομαι πολύ καλά που είμαι μέλος του ΠΑΟΚ και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό».

Για το αν θα έλεγε στα παιδιά του να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο:
«Αν είχα κάποιο γιο ή κόρη θα ήθελα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Καλό είναι τα παιδιά να επιλέγουν από μόνα τους αλλά είναι καλό να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Είναι ψυχική υγεία και θα το ήθελε κάθε πατέρας».

Για όσα του έχει προσφέρει το ποδόσφαιρο:
«Πολλά μου έχει δώσει το ποδόσφαιρο. Πολλοί θεωρούν εύκολο το επάγγελμα του αθλητή επειδή έχει λεφτά και δόξα. Δεν είναι έτσι. Έχει τριβές, τσακωμούς. Αισθάνομαι πολύ τυχερός, αλλά δεν είναι εύκολα όλα όσα μου πρόσφερε το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολος ο δρόμος και θέλει πολύ προσπάθεια. Σε αυτές τις εποχές είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής συγκριτικά με άλλους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αλλά δεν έρχονται έτοιμα, δεν αρπάζεις έτσι τους καρπούς. Έχεις να διαβείς δύσκολο δρόμο. Πολλά παιδιά έχουν δυνατότητες αλλά δεν τα καταφέρουν. Δεν αρκεί να είσαι τεχνίτης γρήγορος. Θέλει κόπο και θυσίες».

«Πολύ δύσκολη κατάσταση στην Παιανία»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βιώνουν μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της πίεσης που υπάρχει στην ομάδα, αλλά πρέπει να βρούν τη δύναμη να αντεπεξέλθούν, σύμφωνα με τον Στέργο Μαρίνο.

«Πολύ δύσκολη κατάσταση στην Παιανία»
Η μεγάλη πίεση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για τα αποτελέσματα δημιουργεί μία δύσκολη κατάσταση στην Παιανία, όπως δήλωσε ο Στέργος Μαρίνος. Ο ακραίος αμυντικός των «πράσινων» ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη να βρουν οι παίκτες την δύναμή της για να αντεπεξέλθουν.

Επιπλέον, ο 25χρονος παίκτης, αναφέρθηκε στα αίτια της αγωνιστικής «καθίζησης» της ομάδας αλλά και για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρίνου στη NOVA:

Για την κρίση που περνάει ο Παναθηναϊκός:

Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο, αλλά και στην Παιανία το νιώθουμε. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις στιγμές, να βρούμε ξανά τη δύναμη μας. Δεν ξέρω ποια θα είναι η λύση που μπορεί να έρθει από πάρα πολλούς ανθρώπους και καταστάσεις. Όμως αυτό που φέρνει ηρεμία σε μια ομάδα, είναι η επιστροφή στις νίκες. Αυτό θα μπορούσε να επουλώσει κάποιες πληγές.

Για τα αίτια της αγωνιστικής καθίζησης των Πράσινων:

Σίγουρα δεν υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Είναι πάρα πολλά, ειδικά σε τέτοιες ομάδες είναι σαν αλυσίδα. Όταν σπάσει ένας κρίκος... Κάποια πράγματα συνδέονται. Δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει μόνο η διοίκηση, ο προπονητής ή μόνο οι παίκτες. Είναι το σύνολο... Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να προχωρήσουμε μπροστά. Κάποιες στιγμές μπορεί ο σύλλογος να μην κατακτήσει τίτλους, άλλες φορές κατακτά. Το σημαντικό είναι να εξελίσσεται προς το καλύτερο. Και αυτό είναι που λείπει αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό. Δεν βλέπουμε κάποια εξέλιξη.

Για το αν περιμένει θετική αντίδραση από τους συμπαίκτες του στον αγώνα με τον Ατρόμητο:

Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να αντιδράσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Ατρόμητος είναι σε καλή κατάσταση, προέρχεται από νίκες. Είναι μια καλή ομάδα, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Πρέπει δείξουμε πάθος και θέληση για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που είναι σημαντικοί.

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα:

Υπάρχει και πίεση... Και από τις προπονήσεις μπορώ να το πω, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα και κάτι σημαντικό- που βγαίνει και μέσα στο γήπεδο- είναι ότι δεν απολαμβάνουμε τόσο αυτό που κάνουμε. Αυτό πρέπει να επανακτήσουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα. Γιατί αν ο παίκτης απολαμβάνει αυτό που κάνει, θα φανεί στο γήπεδο και θα αποδώσουμε πολύ καλύτερα.

Για το αν φοβάται ότι ο Παναθηναϊκός θα εμπλακεί σε. περιπέτειες και θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό:

Μαθηματικά όλα είναι πιθανά. Όμως μερικές φορές, αντί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο, καλύτερα να το βλέπουμε μισογεμάτο. Πρέπει να κοιτάξουμε προς τα πάνω. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε σε δύσκολη θέση, υπάρχει αυτή η περίπτωση να μπούμε σε περιπέτειες. Αλλά κοιτάμε προς τα πάνω. Είμαστε πέντε βαθμούς μακριά από την ζώνη των πλέι οφ και αυτό θα κοιτάξουμε ως στόχο. Δεν μπορούμε να κοιτάμε τον υποβιβασμό. Είμαστε ο Παναθηναϊκός.

Για το μέλλον του στην ομάδα, αφού το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του:

Αυτό που σκέφτομαι είναι το παρόν, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η ομάδα, να πάρω κάποια παιχνίδια και θα δούμε για το μέλλον μου.

Χουτεσιώτης: «Οι ευθύνες πλέον είναι περισσότερες»

Δεν επαναπαύεται ο Λευτέρης Χουτεσιώτης από την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου στον Ολυμπιακό.

Χουτεσιώτης: «Οι ευθύνες πλέον είναι περισσότερες»
Επιβράβευση αποτελεί για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων του συλλόγου που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις στο NextGen Series και δηλώνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στην πρώτη ομάδα των Πειραιωτών.

«Δε θέλουμε να είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκεται ακόμη και η τελική φάση του NextGen Series», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης στο Novasports

Λευτέρη, η διοίκηση του Ολυμπιακού επενδύει στις σχολές και τις Ακαδημίες. Και το αποδεικνύει εμπράκτως αυτό, καθώς αρκετοί απ' τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα νέων προωθούνται σιγά - σιγά στην πρώτη ομάδα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Ένας απ' αυτούς τους παίκτες είσαι και εσύ. Πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό για εσάς, τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα, για έναν ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου, είναι ότι καλύτερο. Σε μία τέτοια ηλικία να υπογράφεις επαγγελματικό συμβόλαιο, είναι ένα μεγάλο βήμα. Είναι μία αρχή που δίνει και ψυχολογική δύναμη. Είναι μία στήριξη για να συνεχίσεις. Σίγουρα, δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο σκληρά, διότι οι ευθύνες είναι ακόμη περισσότερες. Θα πρέπει συνεχίσουμε να έχουμε κάτω το κεφάλι και να δουλεύουμε».

Πόσο σημαντικό είναι να μετέχεις στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και πόσο σε βοηθάει να βελτιώνεσαι;

«Όταν έρχεσαι σε έναν τέτοιο χώρο, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία με την οποία κερδίζεις πολλά πράγματα. Το κλίμα της ομάδας είναι κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό. Σίγουρα βελτιώνεσαι. Είναι πολλά τα οφέλη που μπορείς να εισπράξεις».

Στις προπονήσεις που κάνεις με την πρώτη ομάδα, έχεις τη δυνατότητα να είσαι κοντά σε έναν πολύ έμπειρο τερματοφύλακα, όπως είναι ο Ρόι Κάρολ, αλλά και νεότερους πολύ ικανούς, όπως είναι ο Μέγερι και ο Γιαννιώτης. Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για τη συνύπαρξή σου με αυτούς τους γκολκίπερ.

«Θεωρώ ότι κερδίζω από όλους όσους συνεργάζομαι στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα, απ' τον καθένα παίρνω κάτι ξεχωριστό. Τους θεωρώ όλους άξιους που βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Και για εμένα είναι ότι καλύτερο. Γιατί κερδίζω πράγματα. Παίρνω δύναμη για να συνεχίσω αυτό που κάνω».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται πολλές θυσίες και αγώνα για να το καταφέρεις. Αλλά προσπαθώ καθημερινά και αγωνίζομαι γι' αυτό».

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο: να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ νέων. Τι δείχνει αυτή η επιτυχία για τις δυνατότητες των νεαρών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού;

«Η αναγνώριση της Ακαδημίας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Διότι τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κατώτερο σε θέματα Ακαδημιών, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι μία αναγνώριση για εμάς. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Γίνεται μία καλή δουλειά. Είμαι σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο θα τα καταφέρουμε».

Έχετε κάποιο κρυφό όνειρο για τη διοργάνωση;

«Σίγουρα δε θέλουμε να είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες. Αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας βρίσκεται ακόμη και η τελική φάση του NextGen Series. Σίγουρα εμείς θα πάμε για το καλύτερο και ότι βγει. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και ότι καταφέρουμε».

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός παίζει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Εσύ έχεις σχηματίσει κάποια εικόνα για τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας σου;

«Στα τελευταία παιχνίδια ο Πανθρακικός έχει πάρει αρκετά θετικά αποτελέσματα. Φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό δεν επηρεάζει την ομάδα μας. Από 'κει και πέρα, δεν μπορώ να κρίνω το πώς θα παίξει η ομάδα μας. Είναι θέμα του προπονητή. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, όμως».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κομοτηνή. Για έναν ποδοσφαιριστή, πόσο σημαντική είναι η στήριξη στα εκτός έδρας ματς;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα στο πλευρό των παικτών και του συλλόγου γενικά. Ακόμη και σε εμάς, στα παιχνίδια των νέων ήταν στο πλευρό μας και μας βοήθησε πολύ. Πολύ περισσότερο όταν ένας παίκτης αγωνίζεται εκτός έδρας, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκονται κοντά οι φίλαθλοι και να τον στηρίζουν. Η παρουσία του κόσμου βοηθάει ψυχολογικά. Δίνει δύναμη και σε άλλες έδρες ν' αγωνιστεί με το ίδιο ζήλος και το ίδιος πάθος».

Πανέτοιμος για τον Ατρόμητο!!

Με τα προβλήματα που απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο που δεν υπολογίζεται ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πανέτοιμος για τον Ατρόμητο
Με τις… γνωστές απουσίες των τραυματιών και του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος δεν υπολογίζεται ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ατρόμητο για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με τη σημερινή προπόνηση να μην επιφυλάσσει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Πίντο έκανε ατομικό πρόγραμμα, ο Χουχούμης συνέχισε τη θεραπεία, ενώ απουσίαζε ο Φορναρόλι.

Οι ποδοσφαιριστές έκαναν ζέσταμα, ταχύτητες, δίτερμα με έμφαση στην τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο. Από αυτή απουσίαζαν οι:
Χουχούμης, Πίντο, Φορναρόλι, Χριστοδουλόπουλος, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης.


πηγή: sport-fm.gr
 

«Βλέπει» Ρουίς ο ΠΑΟΚ!

Στο μεταγραφικό στόχαστρό του ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκεται ο Άλαν Ρουίς, σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της Αργεντινής.

«Βλέπει» Ρουίς ο ΠΑΟΚ

Μέσα Ενημέρωσης της Αργεντινής μάλιστα θέλουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος παλιότερα είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός παίκτης έχει αγωνιστεί για λογαριασμό των Χιμνάσια Λα Πλάτα και Σαν Λορέντσο, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Αργεντινή και με τις U-20 και U-22.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρχει θετική εξέλιξη είναι μικρό καθώς τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι για τον παίκτη υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ουντινέζε.


πηγή: sport-fm.gr