Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»

Ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην ΑΕΚ -παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή- δήλωσε ο Τάσος Τσουμάγκας.

«Βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»

Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι είναι «μια τεράστια ομάδα με βαριά φανέλα», όπως τόνισε ο Τάσος Τσουμάγκας.

Μιλώντας στο match programme του αγώνα με τον ΟΦΗ, ο νεαρός μπακ δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρέθηκε στην «Ένωση».

Αφού χαρακτήρισε αναγκαίο λοιπόν το να διατηρήσει η ομάδα το πάθος που έδειξε στα τελευταία ματς, τόνισε ότι -με τη βοήθεια και του κόσμου- θα καταφέρει να βγει γρήγορα από τη δύσκολη θέση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τσουμάγκας

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ΑΕΚ αυτές τις τρεις εβδομάδες που φοράς τη φανέλα της;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές και νιώθω όμορφα που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, γιατί είναι μια τεράστια ομάδα και διαθέτει πολύ βαριά φανέλα».

Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοσή σου στα δύο πρώτα ματς ή μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, γιατί βρίσκομαι μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα και ακόμα προσαρμόζομαι, αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αποψινός αγώνας με τον ΟΦΗ;

«Πιστεύω ότι θα κριθεί στο πάθος και στη δύναμη. Εμείς θέλουμε πολύ τη νίκη και με τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος θα μας δώσει μεγάλη ώθηση, θα κάνουμε το παν για να την πάρουμε».

Σε βοήθησε στην εξέλιξή σου η εξάμηνη εμπειρία σου στο εξωτερικό;

«Σίγουρα με βοήθησε, γιατί δούλεψα με άλλον τρόπο και διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την Ελλάδα. Έζησα κάποια πράγματα, κάποιες εμπειρίες που θα τις κρατήσω για πάντα και θα τις χρησιμοποιώ».

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού σου και σε ποια θα ήθελες να βελτιωθείς;

«Θα ήθελα να βελτιωθώ τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Πιστεύω ότι έχω ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης και μπορώ να γίνω καλύτερος, τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στα ανεβάσματα».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν μπακ να αγωνίζεται με αυτό το σύστημα, χωρίς κάποιον να καλύπτει την πλευρά του;

«Αναμφίβολα στο συγκεκριμένο σύστημα τα μπακ έχουν μεγαλύτερη πίεση απ’ ‘όσο στο 4-3-3. Ωστόσο ο ρόμβος μου αρέσει, γιατί χρειάζεται να συνεισφέρω περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι και να ανεβαίνω».

Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης σου που να σε έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στις προπονήσεις και στους αγώνες;

«Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον, απλά θα πω ότι παρά τον μικρό μέσο όρο ηλικίας του συλλόγου, όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη ποιότητα, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Superleague και στο κοντινό μέλλον να κάνουν τη διαφορά».

Είχες κάποιον παίκτη της ΑΕΚ ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;

«Ο ποδοσφαιριστής τον οποίο θαύμασα στον 1,5 χρόνο που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και έπαιζε στη θέση μου ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος ότι ήταν εξαιρετικός τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Κόντρα στον Άρη δοκίμασες κάποια σουτ, έχεις φανταστεί τη στιγμή που θα πετύχεις το πρώτο γκολ σου για την ομάδα;

«Σίγουρα λόγω της θέσης μου το γκολ δεν είναι η προτεραιότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν βρεθώ σε καλή θέση δεν θα επιχειρήσω να σκοράρω και θα ήθελα πολύ να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Στο πρώτο μου παιχνίδι με την SKODA Ξάνθη με βοήθησαν πολύ και γνωρίζω ότι φέτος, παρότι η ομάδα μας δεν κάνει πορεία αντίστοιχη με τα προηγούμενα χρόνια, είναι στο πλευρό της. Θέλω να είναι σίγουροι ότι με τη συμπαράστασή τους θα παλέψουμε όλοι μέχρι τέλους για να βγάλουμε την ΑΕΚ από τη δύσκολη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: