Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τώρα πια, όλα γίνονται…!

Τώρα πια, όλα γίνονται…Γράφει ο Παναγιώτης Χορόζογλου
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκαναν το πρώτο βήμα όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Εκαναν και το δεύτερο, όταν είχαν καλύτερη ψυχολογία, αλλά και πάλι η πίεση ήταν σε αυτούς. Τώρα που η πίεση μεταφέρεται σιγά σιγά στην άλλη πλευρά τι γίνεται;

Πόσο μπορεί να επηρεαστεί η Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη υπό καθεστώς πίεσης, όταν επιβεβαιώνει διαρκώς ότι είναι μία ομάδα που στα δύσκολα προβλήματα, δεν έχει έτοιμες λύσεις; Και πόσο μπορεί να ζοριστεί από το άγχος και την πίεση, η παντοδύναμη ΤΣΣΚΑ, που χωρίς τον τρελό-Τεόντοσιτς, δεν είχε λύσεις της προκοπής στα κρίσιμα σημεία του τέταρτου αγώνα με τον Παναθηναϊκό;
Μετά από τέσσερα παιχνίδια και στις δύο σειρές, όσα ίσχυαν στη θεωρία, αρχίζουν και ξεφτίζουν και παρουσιάζεται το πραγματικό πρόσωπο των ομάδων. Αλλάζει και η (δική μας) άποψη, η οποία είχε διαμορφωθεί από πριν και επισημάνθηκε μετά τα δύο πρώτα ματς σε Μαδρίτη και Μόσχα. Για μισό λεπτό όμως… Ο Ολυμπιακός νίκησε όταν έριξε τον ρυθμό, είχε αυτός τον έλεγχο και δεν άφησε την Ρεάλ να κάνει τα δικά της. Αργό τέμπο, με ρυθμό που δεν ευνοεί την ανάδειξη του πηγαίου επιθετικού ταλέντου της Ρεάλ, πολλά και σοβαρά προβλήματα στη σκακιέρα, τα οποία αποδείχθηκε ότι είτε ο Λάσο, είτε οι παίκτες του, δεν κατάφεραν και πάλι να λύσουν. Ο Μπαρτζώκας διάβασε και αυτό το παιχνίδι καλά, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν και όπως είχε επισημανθεί κι από το πρώτο παιχνίδι, δεν φτάνει μόνο ένας Σπανούλης. Αλλά όταν υπάρχει (αυτός ο συγκλονιστικός) Ντάνστον, και Λοτζέσκι και Μάντζαρης, αλλά και Πρίντεζης, όλα είναι διαφορετικά.
Ο Ολυμπιακός είχες προσεγγίσει λανθασμένα τα δύο πρώτα ματς. Άλλαξε τακτική στη συνέχεια, κατάφερε να την εφαρμόσει κι από την στιγμή που η Ρεάλ δεν προέβαλε τις αντιστάσεις που έπρεπε, έγινε το 2-2. Με το σκορ ισόπαλο, το προβάδισμα της Ρεάλ υπάρχει μόνο στο πλεονέκτημα της έδρας. Δεν θα είναι εκκλησία το γήπεδο την Παρασκευή, αλλά δεν θα είναι και κόλαση. Τώρα πια η Ρεάλ πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα για να πάει στο φάιναλ φορ. Διαφορετικά καταστρέφει όλα όσα έχει κάνει από την αρχή της σεζόν και πάει σπίτι της. Εάν αυτό δεν φέρνει άγχος… Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει την μεγάλη ευκαιρία. Δεν θα είναι εύκολο. Πολύ να αποδειχθεί και εξαιρετικά δύσκολο, αλλά τώρα έχει το μομέντουμ. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό. Εάν τα καταφέρει, θα πρόκειται για ένα θαύμα, μοναδικό. Εάν δεν τα καταφέρει, θα πέσει σαν Πρωταθλητής Ευρώπης. Θα πέσει όμως.
Ένα είναι σίγουρο. Το βράδυ της Παρασκευής μας περιμένουν ματσάρες… Και στη Μαδρίτη, αλλά και στη Μόσχα. Με τον νόμο των πιθανοτήτων, είναι φυσιολογικό να κριθεί και ο 5ος αγώνας στην παράταση. Όπως ο πρώτος και ο τέταρτος. Και στο ΟΑΚΑ το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα. Ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να βάζει προβλήματα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία προκαλεί εντύπωση με την αδυναμία της να παίξει σοβαρά μέσα στο καλάθι. Με Χάινς, Κάουν και Κρσιτς. Οι τρεις τους πέτυχαν 14 πόντους, αλλά οι 11 ήταν από τον Κάουν. Έλεος. Και πρώτος σκόρερ σε αυτή την ΤΣΣΚΑ ο Μίτσοβ. Εξαιρετικός παίκτης, αλλά εάν θυμηθείς που τον είδες για πρώτη φορά… Κι ο Τζάκσον; Τον λάτρεψα όταν έπαιζε στο Μπιλμπάο, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλει η ΤΣΣΚΑ. Περισσότερο τώρα, που λείπει και ο Τεόντοσιτς. Κι ο Γουΐμς; Είναι αυτό που λένε «παιχτούρα», γύρισε μόνος του το ματς στην κανονική διάρκεια και πήγε να γίνει ήρωας, αλλά δεν τα κατάφερε. Κι όταν φεύγεις με το κεφάλι κάτω, δεν σε θυμάται κανείς.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πήρε 36 πόντους από Λάσμε, Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη και ελάχιστα (σε πόντους) από τους κοντούς. Τεράστιο τρίποντο από τον Φώτση, αλλά και μεγάλη αστοχία από τα 6,75 συνολικά. Με παρόμοια ποσοστά στη Μόσχα, δεν γίνεται το θαύμα. Και οι «πράσινοι» πάντως, με «ρούκι» κόουτς απέναντι στον πολύπειρο Μεσίνα, μία χαρά τα κατάφεραν. Το 2-0 έγινε 2-2 και στη Μόσχα η πίεση γυρίζει πάνω στην ΤΣΣΚΑ, που πρέπει πλέον να αποδείξει ότι καλύτερη ομάδα. Διαφορετικά τι θα έχει να λέει ο Μεσίνα, ότι μετά τον Ομπράντοβιτς, τον «ταπείνωσε» και ο Αλβέρτης; Γιατί όχι; Τώρα πια, όλα γίνονται. Λογικά στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την έδρα. Όσον αφορά την ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να κάνει ότι και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, απλά αυτή την φορά να μην βγάλει μόνος του τα μάτια του στο τέλος.
Η Μπαρτσελόνα έκανε ουσιαστικά περίπατο, η Μακάμπι δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Αρμάνι και οι δύο πρώτες ομάδες έκλεισαν ήδη θέσεις για Μιλάνο. Υπάρχουν ήδη δύο Έλληνες στο φάιναλ φορ, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και περιμένουν ενισχύσεις. Για να δούμε…

Πηγή:Superbasket.gr

«Αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια»

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στους τίτλους και να χαράξει ανάλογη πορεία τα επόμενα χρόνια θεωρεί ο Γιώργος Γεωργιάδης τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

«Αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια»
Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα είναι όλο και πιο δυνατός τα επόμενα χρόνια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού με τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του για να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε επίσης στις απουσίες της ομάδας του και τα πλάνα του, όπως και το πώς βιώνει τον αγώνα από το νέο του πόστο.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για:

-την παρουσία του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Μου κάνει εντύπωση που πέρασαν 37 χρόνια για να αναμετρηθούν οι δύο αυτές ομάδες στον τελικό. Είναι ένα ιστορικό ματς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας, έχουμε ικανότητα κι αξία, ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πάρουμε το τρόπαιο».

-το αν ο τελικός είναι ευκαιρία για επιστροφή στους τίτλους: «Είμαστε μεγάλη ομάδα που στερείται τίτλους. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε έναν ισχυρό ιδιοκτήτη και το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να είναι η αρχή για να επιστρέψουμε στα τρόπαια. Ό,τι κι αν γίνει αύριο η ομάδα θα εξελιχθεί. Το δικό μου το μέλλον δεν έχει σημασία, αλλά της ομάδας. Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια θα μεγαλώσει».

-το πόσο απέχει ο ΠΑΟΚ από το Κύπελλο: «Το παιχνίδι αρχίζει στις 20:00 και τελειώνει στις 22:00 (γέλια). Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το τρόπαιο».

-τις απουσίες του ΠΑΟΚ κι αν θα έχει εκπλήξεις: «Εκπλήξεις δεν νομίζω να υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προς το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες γνωρίζονται. Λυπάμαι που δεν θα έχουμε τους τρεις αυτούς παίκτες, θα ήθελα κι εγώ να τους έχουμε, αλλά έχουμε παιδιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Έχω ακόμη κάποια πράγματα να αποφασίσω για πρόσωπα και τακτική».

-το πού θα κριθεί το παιχνίδι: «Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, που πρέπει να παίξεις άμυνα και να επιτεθείς. Θα παίξουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Παίζει ρόλο και η τύχη. Ελπίζω να είμαστε αυτοί που πρέπει, δυνατοί και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

-τη διαιτησία στον τελικό: «Δεν ανησυχώ. Τους εύχομαι να έχουν μια άξια διαιτησία, όπως αρμόζει για έναν τελικό».

-το πώς βλέπει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας: «Βλέπω το πάθος που έχουν και τη δίψα για το Κύπελλο».

-το πώς ζει τον τελικό σαν προπονητής: «Έχω την ίδια λαχτάρα και τον ίδιο ενθουσιασμό. Είπα στους παίκτες μου πως έχω παίξει σε επτά τελικούς κι έχω κερδίσει τους πέντε. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα πετύχαινα ένα γκολ, αλλά δεν μπορώ να αγωνιστώ δυστυχώς (γέλια). Το πιο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές, αυτοί κρίνουν τα παιχνίδια, τους πιστεύω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν».

-το αν προτιμά Κύπελλο ή συμμετοχής στους ομίλους του Champions League: «Ένα τρόπαιο είναι πολύ σημαντικό και εγώ αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι το αυριανό παιχνίδι. Θα θέλαμε περισσότερους τίτλους στην ιστορία μας».

-τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας: «Δεν αισθάνομαι όμορφα. Κάθε τελικός στην Ευρώπη είναι γιορτή, αλλά εδώ μεγάλωσα, γνωρίζω τι γίνεται και όλα αυτά είναι γνωστά. Δεν μου προκαλεί έκπληξη. Ας ελπίζουμε τουλάχιστον να μη γίνει τίποτα».

-τον Παναθηναϊκό: «Χαίρομαι για τον Παναθηναϊκό και την εξέλιξή του. Χαίρομαι και για το φίλο μου τον Νίκο (Νταμπίζα), καθώς τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε»

Βατούτιν: «Ο Μίλος μπορεί να κρίνει το ματς»

Αισιόδοξος πως ο Μίλος Τεόντοσιτς μπορεί να βοηθήσει έστω και για λίγο την ΤΣΣΚΑ στον αποψινό «τελικό» με τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Βατούτιν: «Ο Μίλος μπορεί να κρίνει το ματς»
Η συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς στον αποψινό πέμπτο και καθοριστικό αγώνα της σειράς των play offs της ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα αποτελεί ερωτηματικά. Ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, εύχεται ο Σέρβος γκαρντ να προσφέρει έστω και για λίγο, γιατί θεωρεί πως μπορεί να αποβεί κομβικός.

«Είναι παίκτης-κλειδί για μας και πρέπει να σημειώσουμε ότι η ΤΣΣΚΑ έπαιξε σε όλη τη σειρά χωρίς τον βασικό της πλέι μέικερ. Ο Μίλος είναι υγιής, θέλει να παίξει, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος γιατί έχει χάσει πολλά παιχνίδια. Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να παίξει 20 λεπτά, αλλά μπορεί με 1-2 πάσες ή κάποια καλά σουτ σε κρίσιμα σημεία να αποδειχτεί πολύτιμος. Πάντα είναι παίκτης που κρίνει τα παιχνίδια, αλλά η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το ματς», δήλωσε.

Όσο για τα σενάρια που θέλουν τον Έτορε Μεσίνα στο τέλος της σεζόν να επιστρέφει στο ΝΒΑ, ο Βατούτιν είπε: «Το διάβασα στον Τύπο, αλλά δεν έχω κάποια πληροφόρηση. Έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν, αλλά το αν ένας προπονητής θα μείνει ή όχι είναι συχνά κοινή απόφαση του ίδιου και της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί αυτό το θέμα. Θέλουμε μόνο μια νίκη».

Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση του Βιλανόβα!!

Ο Τίτο Βιλανόβα αναρρώνει στην εντατική μετά την επέμβαση που του έγινε για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του.

Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση του Βιλανόβα
Δύσκολες ώρες περνά ο Τίτο Βιλανόβα. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί χθες βράδυ εσπευσμένα σε επέμβαση για τον καρκίνο που έχει στην παρωτίδα. Πλέον αναρρώνει στην εντατική κλινικής της Βαρκελώνης και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του, αλλά και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου. Οι συγγενείς του Βιλανόβα έχουν ζητήσει από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπική του ζωή και δεν πρόκειται να προβούν σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πηγή: sport-fm.gr

Σέρχι, ο δυνατός-αδύναμος κρίκος της Ρεάλ!!

Λένε πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…

Σέρχι, ο δυνατός-αδύναμος κρίκος της Ρεάλ!
Όταν ο ηγέτης και ιθύνων νους αποσυντονίζεται, η νίκη είναι σχεδόν ακατόρθωτη και ο θρίαμβος του Ολυμπιακού σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην «εξουδετέρωση» του Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Μπορεί ο Ρούντι Φερνάντεθ να αποτελεί το πιο δυνατό όνομα στο σπουδαίο ρόστερ της «βασίλισσας» και ο Νίκολα Μίροτιτς τον rising star του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως αυτός που καθορίζει τη μοίρα των Μαδριλένων είναι ο πολλές φορές αθόρυβος, πλην εξαιρετικά ουσιαστικός, Σέρχι Ροντρίγκεθ.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ πραγματοποίησε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση και η Ρεάλ ήταν σε… άλλο γήπεδο.
Ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι αντι-σταρ και καθόλου εκκεντρικός. Γι” αυτό και οι προβολείς δεν πέφτουν πάνω του. Όμως, η κλάση του είναι τεράστια και όσο ωριμάζει ανεβαίνει στο… Έβερεστ. Πλέον, δεν είναι απλά ένα σπουδαίος οργανωτής. Είναι απλά ο κορυφαίος «άσσος» της Ευρωλίγκα. Ένας απίστευτα εγκεφαλικός παίκτης, που εγκλωβίζει στον ρυθμό της Ρεάλ σχεδόν κάθε αντίπαλο και στη συνέχεια όλοι μαζί τον σφυροκοπούν ανελέητα.
Μια ομάδα είναι σαν την αλυσίδα. Ένας κρίκος να κοπεί, η… χημεία πάει περιπατο. Ειδικά, όταν αυτός είναι και ο σημαντικότερος όλων. Ο μόνος που θα λέγαμε πως μένει σχετικά ανεπηρέαστος είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος… βρέξει χιονίσει, θα κάνει τα δικά του και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ποσώς τον ενδιαφέρει. Όμως, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι επηρεάζονται αισθητά. Πρώτος και καλύτερος ο Σέρχιο Γιουλ.
Στον τρίτο αγώνα ο Σέρχι ήταν ο καταλύτης της ανατροπής, μαζί με τον Γιουλ. Στον τέταρτο αγώνα ο πρώτος ήταν κακός και η ανατροπή δεν έγινε ποτέ, καθώς το «alter ego» του παρασύρθηκε κι αυτός στη μετριότητα. Ποιο ήταν το μυστικό; Επιθετική άμυνα, «ξύλο» και επιθετικές αλλαγές στα σκριν. Ακόμα και μια μπασκετική διάνοια δεν είναι ρομπότ και η κούραση είναι μέσα στο παιχνίδι. Η σειρά είναι επίπονη και ήδη ο Ροντρίγκεθ είναι επιβαρυμένος. Οπότε στο πέμπτο ματς… ξύλο κι άγιος ο θεός!
Κι αφού αναφερθήκαμε σε ηγέτες ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Άλλο άστοχος, άλλο κακός! Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 4/14 σουτ εντός πεδιάς στον τέταρτο αγώνα με τους Ισπανούς, όμως πέρασε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, παρά τις απόψεις των «ειδημόνων». Ο «Kill Bill» φρόντισε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του έχοντας 7 ασίστ και μόλις ένα λάθος, ενώ παράλληλα έκανε θραύση στην άμυνα και στα ριμπάουντ.
Τα λόγια του Ντάνστον είναι χαρακτηριστικά και λένε την πλήρη αλήθεια: «Ο Σπανούλης κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη». Ένας ηγέτης πρέπει να είναι καθολικά αποδεκτός και να χαίρει της εκτίμησης των συμπαικτών του. Ο αρχηγός των Πειραιωτών, λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που αλλάζει τις ισορροπίες και ο Λάσο ξέρει καλά πως μόνο αν τον βγάλει εκτός παιχνιδιού θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Εξάλλου, οι περσινοί εφιάλτες από το… Λονδίνο είναι ακόμα νωποί στους Μαδριλένους.

Πηγή: superbasket.gr

Χωρίς περιθώρια!!

Οι φορμαρισμένες Ρόμα και Μίλαν συγκρούονται απόψε παίζοντας ίσως το τελευταίο τους χαρτί για τίτλο και Europa League αντίστοιχα.

Χωρίς περιθώρια
Οι ελπίδες τους δεν είναι πολλές. Όσο όμως υπάρχουν, οφείλουν να τις εξαντλήσουν. Για την 35η αγωνιστική της Serie A η Ρόμα φιλοξενεί τη Μίλαν με διαφορετικούς στόχους. Οι μεν «τζιαλορόσι» θέλουν να διατηρήσουν ζωντανό το… μακρινό όνειρο του πρωταθλήματος, μιας και απέχουν οκτώ βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους την οποία υποδέχονται την προτελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία προέρχεται από σερί οκτώ νικών και θα παίξει χωρίς Στρόοτμαν, Μπενατιά, Ντέστρο και Μπαλτσαρέτι. Η Μίλαν, που δίνει μάχη με την ισόβαθμη Πάρμα για την τελευταία θέση του Europa League, δεν υπολογίζει σε Μπίρσα, Ντε Γιονγκ και Ελ Σαραουί και θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί πέντε νικών της.

Η Γιουβέντους δοκιμάζεται τη Δευτέρα στην έδρα της Σασουόλο, που καίγεται για βαθμούς προκειμένου να σωθεί. Ο Αντόνιο Κόντε ίσως προφυλάξει αρκετούς παίκτες καθώς την Πέμπτη υπάρχει η ρεβάνς των ημιτελικών του Europa League απέναντι στην Μπενφίκα, ενώ δεδομένη είναι μόνο η απουσία του Πέπε.

Η πέμπτη Ίντερ, που ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη, φιλοξενεί την τρίτη Νάπολι, που δεν κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, ούτε όμως προλαβαίνει και τη δεύτερη που οδηγεί στους ομίλους.

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική:

Παρασκευή 25/4
Ρόμα-Μίλαν (21:45)

Σάββατο, 19/4
Μπολόνια-Φιορεντίνα (19:00)
Ίντερ-Νάπολι (21:45)

Κυριακή 27/4 (16:00)
Βερόνα-Κατάνια (13:30)
Κάλιαρι-Πάρμα
Λιβόρνο-Λάτσιο
Σαμπντόρια-Κιέβο
Τορίνο-Ουντινέζε
Αταλάντα-Τζένοα (21:45)

Δευτέρα 28/4 (21:45)
Σασουόλο-Γιουβέντους

Η επόμενη αγωνιστική (36η):

Κυριακή 4/5 (16:00)
Κατάνια-Ρόμα
Κιέβο-Τορίνο
Τζένοα-Μπολόνια
Πάρμα-Σαμπντόρια
Ουντινέζε-Λιβόρνο
Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 5/5 (21:45)
Λάτσιο-Βερόνα (20:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (22:00)

Τρίτη 6/5
Φιορεντίνα-Σασουόλο (20:00)
Νάπολι-Κάλιαρι (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμη να το σηκώσει…!!

Τη δυνατότητα να στεφθεί και τυπικά πρωταθλήτρια από αυτό το σαββατοκύριακο έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Σοσό για την 35η αγωνιστική του Championnat.

Έτοιμη να το σηκώσει…
Έτοιμη να «κλειδώσει» το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα παίξει για την 35η αγωνιστική στην έδρα της Σοσό, που «καίγεται» για βαθμούς, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Εκτός και πάλι ο τραυματίας Ιμπραίμοβιτς. Οι Παριζιάνοι έχουν απόσταση δέκα πόντων από τη δεύτερη θέση και θα κατακτήσουν και τυπικά τον τίτλο αν πάρουν το… τρίποντο ή αν δεν νικήσει η Μονακό, που θα αντιμετωπίσει την τελευταία της βαθμολογίας και ήδη υποβιβασμένη Αζαξιό.

Οι «Μονεγάσκοι» δεν μπορούν να ελπίζουν στο πρωτάθλημα πλέον, ενώ έχουν «μαξιλάρι» ασφαλείας από την τρίτη θέση, καθώς η Λιλ είναι οκτώ βαθμούς πίσω τους και δύσκολα θα χάσουν την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι Εβιάν-Σεντ Ετιέν και Λιλ-Μπορντό, διότι μπορεί να φέρουν αλλαγή στην τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa League. Επιπλέον, η Εβιάν βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από την 16η θέση, που οδηγεί στη Ligue 2.

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική

Παρασκευή (25/4)

Ναντ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο(26/4, 21:00)

Αζαξιό-Μονακό (18:00)
Εβιάν-Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ-Βαλενσιέν
Μονπελιέ-Τουλούζ
Νις-Ρεμς
Ρεν-Λοριάν

Κυριακή (27/4)

Σοσό-Παρί Σεν Ζερμέν (15:00)
Λιόν-Μπαστιά (18:00)
Λιλ-Μπορντό (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (36η)

Παρασκευή (2/5, 21:30)
Μπαστιά-Λιλ

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν-Αζαξιό
Ρεμς-Εβιάν
Σοσό-Νις
Τουλούζ-Ναντ
Βαλενσιέν-Μπορντό
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Κυριακή (7/4)
Μονακό-Γκινγκάμπ (20:00)
Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγάλη δοκιμασία!

Η Ατλέτικο δοκιμάζεται στο «Μεστάγια» κόντρα στη Βαλένθια για την 35η αγωνιστική. Θεωρητικά εύκολο έργο για Ρεάλ, προσπαθεί να αντέξει η Μπαρτσελόνα.

Η μεγάλη δοκιμασία
Η 35η αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα ίσως είναι καθοριστική στη μάχη του τίτλου.

Η πρωτοπόρος Ατλέτικο δοκιμάζεται στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια θέλοντας να διατηρηθεί στο +4 από την Μπαρτσελόνα και το +6 από τη Ρεάλ (που έχει ένα ματς λιγότερο). Οι «ροχιμπλάνκος», που έχουν στο μυαλό και τον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με την Τσέλσι στο Λονδίνο την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αναμένεται να προφυλάξει/ξεκουράσει παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα οφείλει να νικήσει αν θέλει να παραμείνει στο κόλπο μέχρι το τέλος, αλλά το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο στο «Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Ο Τάτα Μαρτίνο δεν υπολογίζει και πάλι στους Πικέ, Πουγιόλ, Άλμπα και Νεϊμάρ.

Η Ρεάλ έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο υποδεχόμενη την Οσασούνα, αλλά πιθανώς ο Κάρλο Αντσελότι να κρατήσει εκτός τους Ρονάλντο και Μπέιλ που έπαιξαν ανέτοιμοι στον πρώτο ημιτελικό με την Μπάγερν για να τους έχει στον επαναληπτικό της Τρίτης στο Μόναχο.

Μεγάλο ματς γίνεται στο «Σαν Μαμές», όπου η τέταρτη Μπιλμπάο φιλοξενεί την πέμπτη Σεβίλλη που απέχει τρεις βαθμούς από τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική τη Primera Division:

Παρασκευή 25/4
Έλτσε-Λεβάντε 22:00

Σάββατο 26/4
Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο 17:00
Χετάφε-Μάλαγα 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 21:00
Μπέτις-Ρεάλ Σοσιεδάδ 23:00

Κυριακή 27/4
Εσπανιόλ-Αλμερία 13:00
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Μπιλμπάο-Σεβίλλη 20:00
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 28/4
Θέλτα Βίγκο-Βαγιαδολίδ 23:00

Η επόμενη (36η) αγωνιστική:

Παρασκευή 2/5
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 22:00

Σάββατο 3/5
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 17:00
Μάλαγα-Έλτσε 19:00
Οσασούνα-Θέλτα 21:00
Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 23:00

Κυριακή 4/5
Αλμερία-Μπέτις 13:00
Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 22:00

Δευτέρα 5/5
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα 23:00 Πηγή: sport-fm.gr

Δοκιμάζει παίκτες ο Μάντζιος!!

Την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες θα έχει ο Άκης Μάντζιος στο φιλικό παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (26/4).

Δοκιμάζει παίκτες ο Μάντζιος
Στο σχεδιασμό της επόμενης σεζόν βρίσκεται το μυαλό του προπονητή του Πανθρακικού, Άκη Μάντζιου.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής θα έχει την ευκαιρία να για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν στο φιλικό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για αύριο (Σάββατο, 26/4).

Ακόμη, ο Μάντζιος αναμένεται να δοκιμάσει τους Ζούλη, Λίτσκο και Γκουτσίδη της Κ20. Πηγή: sport-fm.gr

Θα κρίνει πολλά!

Με την Μπάγερν να έχει το μυαλό της στη Ρεάλ, μαίνεται η μάχη για το Champions League αλλά και τη σωτηρία στην 32η αγωνιστική της Bundesliga.

Θα κρίνει πολλά
Πού μυαλό για πρωτάθλημα; Η Μπάγερν έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού τον τίτλο υποδέχεται για την 32η αγωνιστική τη Βέρντερ αλλά έχει το μυαλό της στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται να αφήσει εκτός πολλούς βασικούς, με τις απουσίες των τραυματιών Σακίρι, Τιάγκο, Μπαντστούμπερ και Στάρκε, αλλά και του τιμωρημένου Ραφίνια, να είναι δεδομένες.

Η Ντόρτμουντ έχοντας εξασφαλίσει μαθηματικά την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League δοκιμάζεται στο Λεβερκούζεν από την ομώνυμη ομάδα, που είναι τέταρτη (θέση που οδηγεί στα προκριματικά) και μόλις στο +1 από τη Βόλφσμπουργκ, που υποδέχεται την αδιάφορη Φράιμπουργκ, ενώ η Γκλάντμπαχ παίζει το τελευταίο της χαρτί για το σεντόνι στην έδρα της Σάλκε, που είναι τρίτη αλλά ακόμη όχι σίγουρη για τους ομίλους ή έστω τα προκριματικά.

Στην ουρά, το 14ο Ανόβερο υποδέχεται τη 15η Στουτγκάρδη του Χουμπ Στέφενς, που απέχει τέσσερις βαθμούς από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Το Αμβούργο, που βρίσκεται εκεί, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άουγκσμπουργκ, ενώ πίσω του σε απόσταση ενός και δύο βαθμών αντίστοιχα καιροφυλακτούν η Νυρεμβέργη (παίζει εκτός με τη Μάιντς) και η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (παίζει εκτός με τη Χέρτα).

Αναλυτικά η 32η αγωνιστική

Παρασκευή 25/4 (21:30)
Ανόβερο-Στουτγκάρδη

Σάββατο 26/4 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ
Μάιντς-Νυρεμβέργη
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 27/4
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο 3/5 (16:30)
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Μάιντς
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη-Ανόβερο
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν Πηγή: sport-fm.gr

Το χρήμα είναι το παν…!!

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για την εξεύρεση ρευστού. Παραμένει προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Άρη η Football League.

Το χρήμα είναι το παν…
Ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών του στην Αθήνα ο Παναγιώτης Στεφανίδης. Ο επικεφαλής της νέας διοίκησης του Άρη θέλησε να δει τις προθέσεις των πιστωτών, μιλώντας με τους δικηγόρους τους, καθώς από αυτούς θα εξαρτηθεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί του χρόνου η ομάδα.

Επιπλέον, είχε συζητήσεις για να διαπιστώσει σε τι έσοδα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μπορεί να υπολογίζει. Οι «κίτρινοι» περιμένουν χρήματα από τον ΟΠΑΠ και το… επίδομα υποβιβασμού, αλλά δεν είναι γνωστό το ακριβές ποσό που δικαιούνται. Ακόμη, μίλησε και με την πλευρά της Nova για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη ίσως υπάρξουν νέα για το θέμα της χρηματοδότησης από γνωστούς αρειανούς επιφανείς άνδρες. Θα τους αναλύσει το πλάνο και αναμένεται να τους ενημερώσει για τα όσα σύλλεξε από την παραμονή του στην πρωτεύουσα. Στη συνέχεια θα συναντήσει και τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους είχαν πρώτη επαφή οι Βασίλης Φουρλίκας και Γιάννης Κουζούνιας.
Πηγή: sport-fm.gr

Πήγε να σώσει τον Μόγες ο Σερ Άλεξ!!

Ύστατη προσπάθεια να σώσει τη δουλειά του Ντέιβιντ Μόγες στον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ έκανε-εις μάτην-ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Πήγε να σώσει τον Μόγες ο Σερ Άλεξ
Αν και τις προηγούμενες μέρες αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως τελικά και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον υποχρεώθηκε να συναινέσει στην απόλυση του Ντέιβιντ Μόγες από την τεχνική ηγεσία της Μαν. Γιουνάιτεντ, η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τη σημερινή «Sun», ο προπονητής-θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» προσπάθησε την ύστατη στιγμή να σώσει τη δουλειά του συμπατριώτη του, που εκείνος είχε υποδείξει για να τον διαδεχτεί στον πάγκο. Τελικώς αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και η απόφαση της λύσης της συνεργασίας με τον Μόγες αποδόθηκε στη διοίκηση.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Αν δεν περάσουμε εμείς, ας το πάρει η ΤΣΣΚΑ»

Τελικό μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ.

Γιαννακόπουλος: «Αν δεν περάσουμε εμείς, ας το πάρει η ΤΣΣΚΑ»
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που αργά χθες βράδυ τιμωρήθηκε από την Ευρωλίγκα, θα είναι στο πλευρό του Παναθηναϊκού απόψε στον πέμπτο αγώνα της σειράς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ο πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ χαρακτήρισε τον αγώνα πρόωρο τελικό κι ευχήθηκε στη ρωσική ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο, εφόσον αποκλείσει την ομάδα του.

«Σε λίγες ώρες, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία θα αγωνιστούν σε έναν ‘τελικό’, που θα κρίνει το εισιτήριο για το Final Four. Θα μπορούσε να είναι ο τελικός της διοργάνωσης κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένας μεγάλος αντίπαλος που σεβόμαστε κι εκτιμούμε, καθώς έχουμε κοινό στόχο την πρόοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θέλουμε να έρθει το τρόπαιο στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, αλλά αν αυτό δεν γίνει, τότε ευχή μου είναι να το κατακτήσει η ΤΣΣΚΑ», δήλωσε στην «Πράσινη».

Κωνσταντινίδης: «Θέλουμε και μπορούμε»

Σε καλό επίπεδο αγωνιστικά και ψυχολογικά είναι ο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο Παντελής Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως η ομάδα του είναι έτοιμη για να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος.

Κωνσταντινίδης: «Θέλουμε και μπορούμε»
Ευκαιρία για να κάνουν κάτι που θα θυμούνται πολλοί είναι για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο σαββατιάτικός (26/4, 20:00) τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό της ομάδας και υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος Παντελή Κωνσταντινίδη.

«Είναι μεγάλη υπόθεση στο φινάλε να γράφει στην καριέρα σου ότι πήρες ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, γενικά έναν τίτλο», ανέφερε μέσω της «SportDay» o πρώην ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά», που είχε κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο το 2001 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε τους παίκτες της ομάδας για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ζει ξανά τέτοιες στιγμές, καθώς έχει να πάρει το τρόπαιο από το 2003, όταν και είχε νικήσει τον Άρη. Επιπλέον, τόνισε ότι τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή και πως δεν «πρέπει να υπάρχουν κηλίδες μέσα σε αυτά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές μας δηλαδή, που μας δίνουν το δικαίωμα να θυμηθούμε ξανά τέτοιες στιγμές. Πραγματικά αυτό που μένει από το ποδόσφαιρο είναι αυτές οι στιγμές. Εγώ, το 2001 όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο, δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Εύχομαι να μας πάνε μέχρι το τέλος όλα καλά. Κάποιοι λένε "έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας μένει η ουρά". Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στα μισά. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν καταφέρεις τον στόχο σου, σου μένει μια μεγάλη πικρία. Εύχομαι οι παίκτες να μας οδηγήσουν στο να σηκώσουμε το κύπελλο και να ζήσουμε στιγμές όπως τότε, διότι νομίζω ότι κάπως έτσι θα είναι και αυτή τη φορά. Μακάρι…».

Καλύτερα να παίζεις ή να το βλέπεις απέξω;

«Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορείς να παίξεις, δεν μπορείς να βοηθήσεις, αν και μέσα σου το θες. Ο καιρός που έπαιζα πέρασε, και πλέον δεν νιώθω και δυνατός στο να μπορώ να παίξω. Το επίπεδο της ομάδας είναι πολύ υψηλό και έχει φύγει από τα δικά μας τα δεδομένα».

Προηγήθηκε η πρόκριση επί του Ολυμπιακού, και κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν «αφού περάσαμε, το πήραμε»...

«Αυτό δεν έχει περάσει στα αποδυτήρια. Δεν υπάρχει. Μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Στον ημιτελικό δώσαμε δύο παιχνίδια, εδώ είναι ένα. Ένας τελικός. Μια λεπτομέρεια. Μία στιγμή».

Τι λέτε στους παίκτες ως πιο έμπειρος από τη στιγμή που έχετε κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο;

«Πρώτον, δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Προσμονή για το αποτέλεσμα, ναι. Άγχος όχι, ποτέ. Δε χρειάζεται να πεις και πολλά. Ξέρουν τα παιδιά ότι ο τελικός είναι τελικός. Και θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως όταν αυτή η διαδρομή στο ποδόσφαιρο, στο χορτάρι τελειώσει, πολλά από αυτά που έζησαν και είδαν θα σβήσουν, θα ξεχαστούν. Ένα καλό τους παιχνίδι, μια λάθος ενέργεια, όλα χάνονται. Ο τίτλος δε σβήνει ποτέ και έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι που θα το θυμούνται για πάντα και εκείνοι και όλοι οι υπόλοιποι. Είναι μεγάλη υπόθεση στο φινάλε, να γράφει στην καριέρα σου ότι πήρες ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα, γενικά έναν τίτλο».

Το Κύπελλο μπορεί από μόνο του να κάνει τη σεζόν πετυχημένη;

«Μια χρονιά κρίνεται από πολλά πράγματα και όχι από το Κύπελλο. Στο τέλος της χρονιάς θα τα βάλουμε όλα κάτω. Μακάρι μέσα σε αυτά να είναι και το Κύπελλο, και θα δούμε τι έγινε».

Τι θα λέγατε στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ;

«Ο κόσμος πρέπει να απολαύσει το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Το θέμα είναι να μη γίνουν φασαρίες, προβλήματα και άλλα τέτοια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, μια γιορτή. Είναι κάτι που σε απασχολεί δυο-τρεις ώρες. Θέλω ο κόσμος να χαρεί το παιχνίδι χωρίς μαύρες κηλίδες μέσα σε αυτό».

Τώρα που κρίνονται όλα σε Κύπελλο και πλέι οφ, είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος για το φινάλε;

«Η ομάδα είναι καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά. Έχει προετοιμαστεί, έχει δουλέψει για ένα τέτοιο φινάλε. Θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε και τους δυο στόχους, το Κύπελλο και την πρώτη θέση στα πλέι οφ».

Σας προβληματίζει το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων σε εκτός έδρας παιχνίδια;

«Μη συγκρίνεις ποτέ ένα ματς πρωταθλήματος με έναν τελικό. Μιλάμε για τελικό. Όλα είναι διαφορετικά, από όποια πλευρά και αν το δεις. Όλα είναι διαφορετικά. Τα προηγούμενα δεν υπάρχουν, τα ξεχνάς».

Η απάντηση των Κλίπερς!

Ο Στίβεν Κάρι πήγε να «γυρίσει» ένα χαμένο παιχνίδι, αλλά οι Κλίπερς τη νίκη με 98-96 και πήραν προβάδισμα με 2-1 στη σειρά ανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας. Κορυφαίος ο Γκρίφιν.

Η απάντηση των Κλίπερς
Πήραν πίσω το… κλεμμένο πλεονέκτημα έδρας οι Κλίπερς νικώντας τους Ουόριορς στο Όκλαντ με 98-96. Λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν, βέβαια, αφού ενάμιση λεπτό πριν το τέλος προηγούνταν με οκτώ (88-96), αλλά ο Στίβεν Κάρι ευστόχησε σε δύο τρίποντα, αλλά αστόχησε στο τελευταίο που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους στο φινάλε.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 32 πόντους, μαζί με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν που είχε 14 πόντους, 22 ριμπάουντ και 5 τάπες, αλλά και τον Κρις Πολ που είχε 15 πόντους και 10 ασίστ ήταν η τριάδα που ηγήθηκε των νικητών. Ο Κλέι Τόμπσον με 26 πόντους ξεχώρισε από τους «πολεμιστές», που φιλοξενούν και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς το βράδυ της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 21-24, 43-46, 64-75, 96-98.

Ουόριορς: Τόμπσον 26, Κάρι 16 (15 ασίστ), Γκριν 13 (11 ριμπ.), Λι 12, Ιγκουοντάλα 11, Ο’ Νιλ 10, Μπαρνς 4, Κρόφορντ 2, Σπέιτς 2, Μπλέικ, Άρμστρονγκ.

Κλίπερς: Γκρίφιν 32, Πολ 15 (10 ασίστ), Τζόρνταν 14 (22 ριμπ.), Ρέντικ 14, Κρόφορντ 13, Κόλισον 6, Ντέιβις 4, Μπαρνς, Γκρέιντζερ, Τούρκογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Μένει Τρίπολη ο Καράσκο!

Κοντά στην παραμονή του στον Αστέρα Τρίπολης είναι ο Μαουρίσιο Καράσκο. Βρέθηκε σημείο επαφής με την Εστουντιάντες για τον 27χρονο φορ, που θέλει να παραμείνει στους Αρκάδες.

Μένει Τρίπολη ο Καράσκο
Κάτοικος Τρίπολης θα συνεχίσει να είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μαουρίσιο Καράσκο. Ο Αργεντινός επιθετικός ήθελε εξ αρχής να παραμείνει, ωστόσο η οψιόν αγοράς του από την Εστουντιάντες ήταν υψηλή. Τελικά βρέθηκε σημείο επαφής με το σύλλογο της Αργεντινής και ο 27χρονος άσος αναμένεται να υπογράψει.

Ο Καράσκο είναι πρώτος σκόρερ των Αρκάδων με 10 γκολ σε 28 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και ικανοποίησε ειδικά με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο γύρο. Η διοίκηση της ομάδας προτιμά να κρατήσει έναν δοκιμασμένο ποδοσφαιριστή από το να αναζητήσει κάποιον άλλο στην αγορά. Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του πιθανώς και να κλείσει πριν τα play offs. Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ: «Do or die»

Εδώ που έφτασε, ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να… πεθάνει στο παρκέ για να πάρει την πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όπως δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στη SportDay.

Γκιστ: «Do or die»
Η ισοφάριση σε 2-2 δεν αρκεί στον Παναθηναϊκό. Αφού έφτασε μέχρι εδώ, θέλει να ολοκληρώσει μία πρωτοφανή για την Ευρωλίγκα ανατροπή και να πάρει την πρόκριση για το Final Four, όπως δήλωσε στη SportDay ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε στις νίκες στο ΟΑΚΑ που αποτελούν οδηγό για τη συνέχεια και παραβλέπει την κούραση.

Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στη SportDay για:

-την επιστροφή από το 2-0: «Είμαστε ζωντανοί! Φέραμε στα μέτρα μας την σειρά κόντρα σε μια πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα. Δεν επιτρέψαμε στον εαυτό μας, στη φανέλα που φοράμε, να χάσουμε στο σπίτι μας. Είναι μια μεγάλη σειρά γεμάτη ανατροπές. Όταν φτάσαμε στο 0-2, είπαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ισοφαρίσουμε τη σειρά γιατί μας αδικούσε. Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Πολεμήσαμε γι' αυτό. Δεν ήταν εύκολο, αλλά υπήρχε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Γνωρίζαμε ότι η ΤΣΣΚΑ θα ήταν ακόμα πιο δυνατή γιατί δεν ήθελε να πάει η σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Υπήρχε άγχος μέχρι το φινάλε, ειδικά από την πλευρά μας γιατί δεν υπήρχε αύριο, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε».

-το καθοριστικό τρίποντο του Φώτση στο προχθεσινό ματς: «Ο Αντώνης (σ.σ.: Φώτσης) έβαλε μεγάλο τρίποντο (σ.σ.: ισοφάρισε σε 71-71 στο 44.20) και έδωσε το έναυσμα ώστε να νικήσουμε στην παράταση. Άλλωστε η ομάδα έχει παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα».

-τη βοήθεια του κόσμου: «Υποκλίνομαι. Τι να πω. Πάντα βοηθούν, μας σπρώχνουν στη νίκη, προσφέρουν ενέργεια και στήριξη όταν έχουμε νεκρά διαστήματα».

-τον σημερινό «τελικό»: «Πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ της κατάστασης που ζούμε μετά από αυτές τις δύο νίκες, αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί, να παραμείνουμε ταπεινοί και με καθαρό μυαλό να κάνουμε τη δουλειά που έχει απομείνει. Και οι δύο ομάδες θα έχουν την πίεση. Είναι το πέμπτο παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλο! Πέρυσι φτάσαμε στην ίδια κατάσταση και χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση. Πρέπει να παρουσιαστούμε με το ίδιο μαχητικό πνεύμα που διακατέχει την ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο και το γνωρίζουμε πολύ καλά. Ξέρουμε όμως καλά μέσα μας ότι σε τέτοια παιχνίδια μιλάνε η ψυχή και η καρδιά. Αν πολεμήσουμε και έχουμε ως οδηγό τις εμφανίσεις μας στο ΟΑΚΑ, δυνατοί και ενωμένοι, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε και να πάμε εμείς στο φάιναλ φορ. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Είναι τελικός, είναι do or die, οπότε αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά. Χρειάζεται να είμαστε ακόμα πιο βελτιωμένοι γιατί και η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα και θα θέλει να αντιδράσει όπως κάναμε και εμείς».

-το αν η πρόκριση θα κριθεί σε άμυνα ή επίθεση: «Χρειαζόμαστε και τα δύο, αλλά πρώτα από όλα είναι η άμυνα. Αυτή δίνει ασφάλεια. Είναι η βάση και βοηθάει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να μπουν μεγάλα σουτ».

-τη φόρμα του: «Επέστρεψα δυνατός από τον τραυματισμό μου και κυρίως τώρα που είναι τα μεγάλα παιχνίδια. Τώρα που κρίνονται οι στόχοι διότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία».

-την κούραση: «Θα πρέπει να έχουμε ενέργεια. Είναι τελικός και αυτό είναι κίνητρο. Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά ποια κούραση να σκεφτούμε; Την ξεχνάμε προς το παρόν γιατί όλη τη χρονιά δουλεύουμε και παλεύουμε γι' αυτά τα παιχνίδια που δίνουν το κάτι παραπάνω. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία και με τη νοοτροπία του νικητή να πολεμήσουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και το τονίζω, σκεφτόμαστε φυσικά μόνο αυτό το ματς και όχι το Μιλάνο».

Αρέσουν Πουλίδο και Παπάζογλου!

Στο προσκήνιο η ενίσχυση με επιθετικούς στον Ολυμπιακό. Θα αποκτηθούν δύο ή τρεις, με τους Πουλίδο και Παπάζογλου να είναι στη λίστα. Επαφές για Κάμπελ και Μαρκάνο, όχι ακόμη για Εντινγκά.

Αρέσουν Πουλίδο και Παπάζογλου
Η ενίσχυση στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα για τον Μίτσελ. Ο Νέλσον Βαλντές δεν ικανοποίησε, ο Μάρκο Σέποβιτς δεν λογίζεται για βασική λύση και πρόθεση είναι να αποκτηθούν δύο με τρεις επιθετικοί, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του Μάικλ Ολαϊτάν.

Στο Μεξικό γίνεται λόγος για πρόταση του Ολυμπιακού στην Τίγκρες για τον Άλαν Πουλίδο. Το ενδιαφέρον για τον 23χρονο άσο είναι μάλλον δεδομένο, καθώς έχει καλά στοιχεία και μένει ελεύθερος. Πάντως τα πράγματα περιπλέκονται γιατί τον θέλουν κι άλλες ομάδες, όπως η Μπενφίκα.

Παράλληλα, αρκετά προχωρημένο, σε σημείο που να υπάρχουν-κατά πηγές-ακόμη και υπογραφές, είναι το θέμα του Σάκη Παπάζογλου. Ο υψηλόσωμος φορ μένει ελεύθερος από τον ΟΦΗ και θεωρείται μια καλή εναλλακτική λύση για τη γραμμή κρούσης, ειδικά απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός αναζητεί εξτρέμ, αφού μετά τον τραυματισμό του Ερνάν Πέρες δύσκολα θα επιστρέψει ο Παραγουανός, έναν κεντρικό χαφ ανεξάρτητα από το αν θα μείνει ή όχι ο Εντινγκά, ενώ κάποιες πληροφορίες μιλούν και για αριστερό μπακ, παρότι υπάρχουν στο ρόστερ ο Χολέμπας και ο Μπονγκ.

Δανεικοί και… αγύριστοι

Ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει στο λιμάνι τον Τζόελ Κάμπελ. Πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν πως τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει επαφές με την Άρσεναλ και πρόθεση των «ερυθρόλευκων» είναι η συγκεκριμένη υπόθεση να κλείσει το συντομότερο δυνατό και σίγουρα αρκετά πριν το Μουντιάλ, γιατί ο νεαρός Κοσταρικανός είναι στα βασικά πλάνα του Μίτσελ για την επόμενη σεζόν κι αν δεν είναι εφικτό να παραμείνει θα πρέπει να αναζητηθεί άμεσα αντικαταστάτης. Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον παίκτη, έστω και με τη μορφή δανεισμού για έναν ακόμη χρόνο.

Σε ό,τι αφορά στον Ιβάν Μαρκάνο, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει. Στη συμφωνία με τη Ρούμπιν Καζάν υπήρχε οψιόν αγοράς του έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και γίνονται συζητήσεις, που πιθανώς να αποφέρουν μία μικρή μείωση του ποσού. Όσο για τον παίκτη, ουσιαστικά τα έχει βρει με τους Πειραιώτες, αν και θα δει τις απολαβές του να μειώνονται σημαντικά. Κι αυτό γιατί το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα μέχρι το 2016 προέβλεπε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και στον Ολυμπιακό αναμένεται να υπογράψει εφόσον τελικά μείνει με τα μισά ή και λιγότερα.

Τέλος, αναφορικά με τον Ντελβίν Εντινγκά δεν έχουν γίνει ακόμη επαφές με τη Μονακό για την αγορά των δικαιωμάτων του. Σημειωτέον πως ο Κονγκολέζος μέσος είναι πιθανό να αποκτήσει σύντομα γαλλικό διαβατήριο και να παίζει σαν κοινοτικός. Πηγή: sport-fm.gr

Τα SOS του Γεωργιάδη για τον τελικό!!

Πέντε είναι οι προτεραιότητες του Γιώργου Γεωργιάδη για το μεγάλο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι ζητάει σε καθημερινή βάση από τους παίκτες. Το δίλημμα για τα χαφ.

Τα SOS του Γεωργιάδη για τον τελικό
Σε πέντε σημεία που έχουν να κάνουν με αγωνιστικό, αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι, έχει σταθεί αυτές τις ημέρες ο Γιώργος Γεωργιάδης, προετοιμάζοντας τον ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί πολλές φορές στα ντέρμπι οι τακτικές να πηγαίνουν… περίπατο και να καθορίζουν την έκβαση του αποτελέσματος η θέληση και το πάθος, όμως ο νεαρός τεχνικός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έχουν αυτό στο μυαλό τους οι παίκτες του. Τους ζητάει να απόλυτη συγκέντρωση και να ακολουθήσουν, όσα έχουν δουλέψει τον τελευταίο καιρό για το σαββατιάτικο ματς του ΟΑΚΑ.

Ναι, μεν περιμένει να δει δυναμική εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά συνιστά και ψυχραιμία και επισημαίνει ότι πρέπει να δουλέψει πρώτα το μυαλό και μετά η… καρδία.

Επιπλέον, προσπαθεί να τους προετοιμάσει ώστε να διαχειριστούν κατάλληλα το πάθος τους. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να βρεθεί σε τελικό από το 2003, όταν είχε επικρατήσει 1-0 του Άρη με γκολ του νυν προπονητή του. Για αυτό ο ίδιος δεν θέλει να τους βγει σε άγχος, η μεγάλη επιθυμία που υπάρχει στην ομάδα για κατάκτηση του τροπαίου.

Ο 42χρονος τεχνικός ποντάρει πολλά στην άμυνα. Είναι κάτι που έχει δουλέψει πολύ από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, η οποία δέχθηκε αρκετά φθηνά γκολ επί Στέφενς. Οπότε δεν θέλει να δει να δέχεται ο ΠΑΟΚ κάποιο τέρμα από αφέλεια σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Πολύ δουλειά έχει γίνει και στα στημένα αυτές τις ημέρες. Ξέρει ο Γεωργιάδης ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ήρθε με δυο γκολ από στημένες φάσεις. Ακόμη το 1-0 από τον Κλάους στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, προήλθε από τέτοια φάση, που μέσω κομπίνας αποδιοργανώθηκε η άμυνα του αντιπάλου.

Νίνης ή Κίτσιου

Μια θέση παίζεται σε ότι αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γεωργιάδης στο ΟΑΚΑ. Σκέφτεται σχήμα 4-3-3 με ένα «εξάρι» και δύο «οχτάρια». Αν καταλήξει σε αυτό τελικά ο Κίτσιου θα είναι ένας από τους τρεις χαφ. Διαφορετικά, θα πάει στο 4-2-3-1 με δύο αμυντικούς μέσους και έναν επιτελικό. Σε αυτήν την περίπτωση ο Νίνης θα αγωνιστεί αντί του νεαρού μεσοαμυντικού. Σίγουροι είναι οι Γλύκος στο τέρμα, με τους Τζαβέλλα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Σκόνδρα, Κάτσε, Λάζαρ, Στοχ, Σαλπιγγίδη.

Μένει να δούμε ποιος ποδοσφαιριστής θα προστεθεί στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ως γνωστόν οι Αθανασιάδης, Κατσουράνης και Νάτχο είναι τιμωρημένοι και δεν θα αγωνιστούν.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει με την εκχώρηση, αργεί για μεταγραφές!

Ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα το ζήτημα της εκχώρησης προς το Δημόσιο για να διαλυθεί οριστικά η ΠΑΕ. Τζιόλης, Μακρής και Τάτος τα νέα ονόματα στη μεταγραφική λίστα, αλλά δεν υπάρχει βιασύνη.

Τελειώνει με την εκχώρηση, αργεί για μεταγραφές
Θέμα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να μπορεί εν συνεχεία να ξανασυσταθεί εν όψει της συμμετοχής στη Football League. Η διαδικασία θα τελειώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Το έγγραφο της σύμβασης μεταξύ της Εφορίας και της υπό διάλυση ΠΑΕ είναι έτοιμο προς υπογραφή, αλλά πιθανώς να μη χρειαστεί να υπογραφεί καν, αφού χθες έγινε γνωστό πως κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την κατάργηση της καταβολής του περίφημου χαρτόσημου για τις πτωχευμένες εταιρείες που θέλουν να εκχωρήσουν χρήματα προς το Δημόσιο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ΑΕΚ με τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τον Μάκη Ψωμιάδη. Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και διασφαλίζει την ολοκλήρωση της εκχώρησης των απαιτήσεων Ψωμιάδη από την ΑΕΚ προς το Δημόσιο και κατά συνέπεια την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Ονόματα πολλά, αλλά…

Νέα ονόματα ακούγονται καθημερινά για μεταγραφές στην ΑΕΚ. Άλλα που απασχολούν πραγματικά κι άλλα που απλώς προτείνονται. Στα υπόψη της ΑΕΚ φέρονται να τέθηκαν για τη θέση του κεντρικού χαφ ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Γιώργος Μακρής. Ο πρώτος ανήκει στον ΠΑΟΚ ως το 2016, αλλά το μέλλον του είναι αβέβαιο και παίζει δανεικός στην Καϊσερίσπορ. Ο δεύτερος μένει ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Το μόνο βέβαιο είναι πως η «Ένωση» αναζητεί παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση. Επίσης ακούστηκε το όνομα του Ανδρέα Τάτου, ωστόσο πέραν του ότι αγωνίζεται σε θέση όπου υπάρχουν παίκτες (Ανάκογλου, Ζόριτς, Μάνταλος), δεσμεύεται και με συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό, αν και προσπαθεί να μείνει ελεύθερος. Η ΑΕΚ θα κάνει αρκετές ακόμη μεταγραφές, αλλά δεν υπάρχει βιασύνη και πιθανώς οι επόμενες κινήσεις να γίνουν αφότου ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή.

Τρία ερωτηματικά

Η ΑΕΚ την Κυριακή εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδο αν δεν χάσει από την Κηφισιά στη Ριζούπολη. Ο Τραϊανός Δέλλας στη χθεσινή δοκιμή επέμεινε στην ενδεκάδα του 4-0 με τον Αστέρα Βάρης, με τον Βούρα στο τέρμα, τους Τζανετόπουλο και Σταθάκη στόπερ, τους Τσουκαλά και Τσουμάγκα στα άκρα, Γεωργέα και Κορδέρο κεντρικά χαφ, Πλατέλλα και Γροντή εξτρέμ και τον Ανάκογλου πίσω από τον Ντακόλ. Στη διάρκεια των δοκιμών, ωστόσο, αντικατέστησε τους Τζανετόπουλο, Γεωργέα και Γροντή βάζοντας στη θέση τους Τσιρίλο, Ρόβα και Πόποβιτς, πράγμα που δείχνει πως τουλάχιστον για τρεις θέσεις υπάρχει ερωτηματικό. Πηγή: sport-fm.gr

Τα δύο πλάνα του Αναστασίου!

Δύο συστήματα που αποδείχτηκαν απόλυτα πετυχημένα και οδήγησαν σε μεγάλες νίκες έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αναστασίου για να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Τα δύο πλάνα του Αναστασίου
Λίγες ώρες-πλέον-απέμειναν για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» ολοκληρώνουν σήμερα την προετοιμασία τους με τον Γιάννη Αναστασίου να κρατά ως συνήθως κλειστά τα χαρτιά του, αλλά να έχει δύο διαφορετικά πλάνα στο μυαλό του για την παράταξη της ομάδας του.

Το πρώτο είναι το κλασικό 4-4-2, που είχε εφαρμόσει στον αγώνα της Λεωφόρου απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά» χρησιμοποιώντας σε ρόμβο τους Λαγό, Ζέκα, Αμπέντ και Ατζαγκούν πίσω από Καρέλη και Μπεργκ. Το άλλο πλάνο είναι το 4-4-1-1 με τέσσερις μέσους στην ευθεία, το οποίο εφάρμοσε απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο και στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Η βασική διαφορά, ανεξάρτητα από το σύστημα, είναι πως στον τελικό αναμένεται να παίξει σαν αμυντικό χαφ ο Μέντες. Ο Κοτσόλης θα είναι στο τέρμα, οι Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος στα άκρα, Κουτρουμπής και Σίλντενφελντ θα είναι τα στόπερ, ενώ στο κέντρο σίγουροι είναι οι Ζέκα, Αμπέντ και Πράνιτς. Αν επιλεγεί ρόμβος, ο Μέντες θα είναι μόνος του σαν αμυντικό χαφ, ενώ αν επιλεγεί τετράδα μέσων στην ευθεία, θα έχει στο πλευρό του τον Πράνιτς. Ο Μπεργκ είναι σίγουρος για την επίθεση και οι Πέτριτς και Καρέλης διεκδικούν την άλλη θέση, με τον Κλωναρίδη να μην έχει πολλές πιθανότητες καθώς έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Εκτός βασικού σχήματος αναμένεται να είναι και οι Λαγός και Ατζαγκούν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να παρακολουθήσει τη σημερινή προπόνηση και να δειπνήσει με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, όπως συνηθίζει πριν από μεγάλα παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έχει μέσα στη μέρα και συνάντηση με εκπροσώπους της «Θύρας 13» για να ζητήσει να προστατεύσουν την ομάδα από κίνδυνο τιμωρίας και να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Πηγή: sport-fm.gr

Προ των πυλών ο Νικοπολίδης!

Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό σε θέση βοηθού του Μίτσελ είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ριζικές αλλαγές στο τεχνικό τιμ κατόπιν αποφάσεων του Ισπανού προπονητή.

Προ των πυλών ο Νικοπολίδης
Οι αλλαγές που είχε προαναγγείλει ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό ξεκινούν από τους άμεσους συνεργάτες του. Το δεξί του χέρι στον ενάμιση χρόνο που ήταν στην ομάδα, ο Βίκτορ Σάντσεθ, αποτελεί παρελθόν, καθώς οι δύο άνδρες αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο άλλοτε άσος της Ρεάλ αλλά και του Παναθηναϊκού, που χθες αποχαιρέτισε τους πάντες στου Ρέντη, αναμένεται να δουλέψει σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Παράλληλα αποχωρεί και ο Κάρλος, που έχει συγγενική σχέση με τον Μίτσελ κι είχε το ρόλο να αναλύει τις προπονήσεις στου Ρέντη.

Όλα δείχνουν πως νέος βοηθός του Μίτσελ θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Οι δυο τους συναντήθηκαν χθες στου Ρέντη και πιθανώς σήμερα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ ήταν ο… προκάτοχος του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο, συνεργάστηκαν πέρσι για λίγο, έχει δίπλωμα προπονητή και παρότι είχε εκφράσει την πρόθεση να δουλέψει σαν πρώτος σε κάποια ομάδα, δεν βρήκε την πρόταση που να τον καλύπτει. Ο Μίτσελ, πάντως, αναμένεται να φέρει και κάποιον ακόμη προπονητή από την πατρίδα του για να προστεθεί στο επιτελείο του.

Τεστ για δανεικούς

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο κεκλεισμένων των θυρών σήμερα το μεσημέρι στο «Καραϊσκάκη». Τα βλέμματα θα πέσουν στους παίκτες που φέτος ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες και τους οποίους θα τεστάρει ο Μίτσελ, τους Κολοβό, Διαμαντάκο, Βλαχοδήμο, Λυκογιάννη, Καραγκούνη, Μπουχαλάκη και Τζανακάκη, καθώς και στους παίκτες από την ομάδα Νέων, ενώ χρόνο θα πάρουν και κάποιοι από την πρώτη ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Κάνε το three-peat, Ολυμπιακέ!!

Ο δρόμος για Final Four και την τρίτη σερί Ευρωλίγκα περνά από την τρίτη σερί νίκη επί της Ρεάλ. Και ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος και ικανός να τα καταφέρει απόψε στη Μαδρίτη.

Κάνε το three-peat, Ολυμπιακέ!
Τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας του, ακόμη κι από αυτή στην Κωνσταντινούπολη από το -19 ή στο Λονδίνο από το -17, δείχνει έτοιμος κι αποφασισμένος να κάνει ο Ολυμπιακός. Απόψε (21:45, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) θέλει να νικήσει τη Ρεάλ ΚΑΙ στο σπίτι της και ολοκληρώνοντας την επική επαναφορά από το 2-0 να φτάσει στο Μιλάνο για να υπερασπιστεί το στέμμα του. Θα πρόκειται για ανεπανάληπτο επίτευγμα, αφού καμία ομάδα δεν το έχει πετύχει, ενώ θα έχει υποχρεώσει τη «βασίλισσα» των τριών ηττών μέχρι να τον συναντήσει σε ισάριθμες μέσα σε ένα πενθήμερο και θα βρεθεί για ένατη φορά σε Final Four (16-18 Μαΐου), αρχικά στον ημιτελικό όπου περιμένει η Μπαρτσελόνα.

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε αργά χθες βράδυ στην ισπανική πρωτεύουσα και πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα κάνει ένα χαλάρωμα στο γήπεδο. Άλλωστε τέτοια ώρα προέχει η αποκατάσταση των παικτών και περισσότερη σημασία έχει η τεχνική ανάλυση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου, που ακολούθησε την αποστολή, είναι αρκετά καλύτερα αλλά ταυτόχρονα εξασθενημένος από την ίωση και του λείπει ρυθμός. Αν θα μπει στη δωδεκάδα θα φανεί λίγο πριν το τζάμπολ.

Τα ζητούμενα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι γνωστά: καλή άμυνα, σαν αυτή που κράτησαν τη Ρεάλ των 85+ πόντων της φετινής Ευρωλίγκας στους 76 και τους 62 πόντους με κακά ποσοστά στα παιχνίδια του ΣΕΦ, σωστές επιθέσεις με αποφυγή λαθών και κακών σουτ που προσφέρουν στον αντίπαλο την ευκαιρία να τρέξει, όπως συνέβη στα δύο πρώτα ματς της Μαδρίτης ειδικά στο ξεκίνημα, φυσικά συγκέντρωση για 40 λεπτά αφού η «βασίλισσα» δεν συγχωρεί τα νεκρά διαστήματα και-τέλος-εκμετάλλευση της ψυχολογίας που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των Μαδριλένων και… κλειστά αυτιά στην ατμόσφαιρα του γηπέδου που αναμένεται «κολασμένη».

Στις τάξεις της Ρεάλ υπάρχει άγχος και αναστάτωση. Οι αλαζόνες ως επί το πλείστον παίκτες της ομάδας δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση από τον Ολυμπιακό και τώρα γνωρίζουν πως η πίεση είναι στη δική τους πλευρά. Ο Πάμπλο Λάσο θέλησε να τους συνετίσει κάνοντας λόγο για έλλειψη ομαδικού πνεύματος και περιμένει να δει αν ο εγωισμός τους θίχτηκε και θα απαντήσουν με πράξεις. Εκτός πλάνων του παραμένει ο Ντοντέι Ντρέιπερ, ενώ ο Τζέισι Κάρολ αν και διαθέσιμος στα παιχνίδια του ΣΕΦ είναι εμφανώς εκτός ρυθμού.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Μίλιγια Βοΐνοβιτς (Σερβία). Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά, όπως το ‘07 και το ‘09!!

Μετά τους τελικούς σε Αθήνα και Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και σε έναν ακόμη «τελικό», απόψε στη Μόσχα και να κλείσει θέση για το Final Four.

Ξανά, όπως το ‘07 και το ‘09
Έτοιμος για να κάνει αυτό που προ ημερών φάνταζε με θαύμα είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» τήρησαν την υπόσχεσή τους για επιστροφή στη Μόσχα και μετά τις δύο νίκες τους στο ΟΑΚΑ δηλώνουν αποφασισμένοι σαν άλλος… Terminator να εξολοθρεύσουν την ΤΣΣΚΑ μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Το αποψινό ματς (19:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μπορεί να μη χαρίζει τίτλο, αλλά είναι… τελικός, αφού ο νικητής κλείνει θέση για το Final Four (16-18 Μαΐου) του Μιλάνου και τον ημιτελικό όπου ήδη περιμένει η Μακάμπι. Και οι «πράσινοι» έχουν σαν οδηγούς τους προηγούμενους τελικούς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Αφού, λοιπόν, την κέρδισαν το 2007 στο ΟΑΚΑ και το 2009 στο ουδέτερο Βερολίνο, ήρθε η ώρα να το κάνουν και στο ίδιο της το «σπίτι».

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Η καταπόνηση είναι δεδομένη, αφού στα δύο παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες προστέθηκε ένα μεγάλο ταξίδι και ακολουθεί ένα ακόμη ματς, ωστόσο… τέτοια ώρα δεν σκέφτεται κανείς την κούραση. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη είναι έτοιμοι να καταθέσουν και τα τελευταία αποθέματα ενέργειας για να φτάσουν σε Final Four για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους και με στόχο το έβδομο αστέρι. Η αποστολή πήγε χθες από το αεροδρόμιο στο γήπεδο και το πρόγραμμα ήταν χαλαρό, με περισσότερη έμφαση στην τακτική και την ανάλυση του αντιπάλου.

Τι περιμένει ο «Φράγκι»; Από τους παίκτες του να παίξουν την ίδια καλή άμυνα, αλλά αυτή τη φορά να περιορίσουν τον Σόνι Γουίμς μέχρι το τέλος κι όχι για 35 λεπτά, να διατηρήσουν τον έλεγχο των ριμπάουντ και την προστασία της ρακέτας, να αποφύγουν τα λάθη, να σπάσει επιτέλους η κατάρα των μακρινών σουτ (22/95 τρίποντα και μόλις 23,2% στη σειρά), αλλά και να πάρουν οι ψηλοί περισσότερη βοήθεια από την περιφέρεια που δεν έχει σταθεί στο ύψος της. Ειδικά οι «πράσινοι» ελπίζουν σε ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη, που έχει 6,5 πόντους με κάκιστα ποσοστά (2/11 δίποντα, 18,2%, και 4/21 τρίποντα, 19%) κατά μέσο όρο στη σειρά κι αν εμφανιστεί στα γνωστά του επίπεδα μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για τη νίκη.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ, που στην έδρα της κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει εννιά νίκες σε δώδεκα παιχνίδια και πέντε εξ αυτών σερί, έχει σίγουρα περισσότερη πίεση, αφού με μπάτζετ υπερδιπλάσιο των αντιπάλων (αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ) τουλάχιστον η πρόκριση στο Final Four είναι… υποχρέωση. Ο Έτορε Μεσίνα δεν αποκαλύπτει αν θα ρίξει στη μάχη τον Μίλος Τεόντοσιτς, που έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία του αλλά προέρχεται από μακριά απραξία.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ήταν τυχαίο…!!

Μετά τις νίκες τους σε Οκλαχόμα και Ιντιανάπολις, Γκρίζλις και Χοκς πήραν κεφάλι απέναντι σε Θάντερ και Πέισερς νικώντας τους σε Μέμφις και Ατλάντα αντίστοιχα.

Δεν ήταν τυχαίο…
Δεύτερη συνεχή νίκη επί της Θάντερ στην παράταση, αυτή τη φορά με 98-95 και στο Μέμφις, πανηγύρισαν οι Γκρίζλις κάνοντας το 2-1 στη σειρά. Προηγήθηκαν ακόμη και με +17 στην τελευταία περίοδο, αλλά επέτρεψαν στην Οκλαχόμα να επιστρέψει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος. Ο Μάικ Κόνλεϊ ήταν καθοριστικός με 5 από τους 20 πόντους του στην παράταση για τις «αρκούδες», ενώ θετική παρουσία είχε ο Κώστας Κουφός με 6 πόντους (3/6 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 17 λεπτά. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε μεν 30 πόντους, αλλά με 10/27 σουτ και 0/8 τρίποντα, ενώ άλλους 30 πόντους πρόσθεσε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ για τους ηττημένους, που θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν στο παιχνίδι που θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δωδεκάλεπτα: 24-18, 44-36, 71-61, 85-85, (πρτ.) 98-95.

Γκρίζλις: Κόνλεϊ 20, Ράντολφ 16 (10 ριμπ.), Άλεν 16, Γκασόλ 14, Ούντριχ 12, Γκασόλ 14, Λι 10, Κουφός 6, Πρινς 4, Μίλερ, Ντέιβις.

Θάντερ: Γουέστμπρουκ 30 (13 ριμπ.), Ντουράντ 30, Ιμπάκα 12, Πέρκινς 7, Σεφολόσα 7, Τζάκσον 4, Φίσερ 3, Κόλισον 2, Μπάτλερ, Τζόουνς.

Οι Χοκς δεν έμειναν στο break. Νικώντας τους Πέισερς με 98-85 στην Ατλάντα πήραν κεφάλι στη σειρά με 2-1 ενθουσιάζοντας τους φίλους τους που φώναζαν ρυθμικά «υπερεκτιμημένους» τους αντιπάλους. Ο Τζεφ Τιγκ με 22 πόντους και 10 ασίστ, μαζί με τον Κάιλ Κόρνερ που πρόσθεσε 20 πόντους με 4/7 τρίποντα ήταν οι κορυφαίοι για τα «γεράκια», που φιλοξενούν και το επόμενο ματς, το βράδυ του Σαββάτου. Απογοητευτική και πάλι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της Ανατολής, με τον Λανς Στίβενσον να έχει 21 πόντους και 13 ριμπάουντ, τον Λουίς Σκόλα να προσθέτει 17 πόντους από τον πάγκο, αλλά τον Πολ Τζορτζ να μένει στους 12 με 3/11 σουτ.

Δωδεκάλεπτα: 24-24, 39-38, 67-58, 98-85.

Χοκς: Τιγκ 22 (10 ασίστ), Κόρβερ 20, Κάρολ 18, Μίλσαπ 14 (14 ριμπ.), Ουίλιαμς 11, Σκοτ 5, Μπραντ 4, Μακ 3, Άντιτς 1, Μουσκάλα, Σρέντερ.

Πέισερς: Στίβενσον 21 (13 ριμπ.), Σκόλα 17, Γουέστ 16, Τζορτζ 12 (14 ριμπ.), Γουότσον 6, Χιλ 4, Χίμπερτ 4, Τέρνερ 3, Μαϊνμί 2, Κόουπλαντ. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στο 0-0 Άρσεναλ και Ουνιόν!!

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε ο μοναδικός αποψινός αγώνας της φάσης των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, αφού η Ουνιόν Εσπανιόλα πήρε 0-0 στην έδρα της Άρσεναλ Σαραντί.
Η ομάδα του Μαρτίν Παλέρμο ήθελε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας ενόψει ταξιδιού στη Χιλή, αλλά αρκέστηκε σε «λευκή» ισοπαλία, χωρίς να αποδειχθεί ανώτερη των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες στο 87ο λεπτό, όταν ο Μαριάνο Ετσεβερία αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 30/04
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 2-0 & 29/04
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 01/05
8-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 29/04
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Νικητές 3-4
11-Νικητές 5-6
12-Νικητές 7-8
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14
Πηγή: onsports.gr

O Μπεκενμπάουερ βάζει δύσκολα στον Πεπ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον τρόπο που έχασε η Μπάγερν και για τις μουρμούρες που ήδη γίνονται έντονες και επώνυμες για τον Γκουαρντιόλα και τον τρόπο που παίζει.
Η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι της Μπάγερν και όχι μόνο (και ο Τύπος της χώρας και ο περίγυρος της ίδιας της ομάδας) έχει αρχίσει και κακομαθαίνει. Είναι εμφανές, το διαπιστώνεις σχεδόν παντού, ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αν η ομάδα δεν κάνει πάλι τρεμπλ η χρονιά δεν θα είναι επιτυχημένη.
 
Υπερβολή. Κανείς δεν έκανε ποτέ δύο συνεχόμενα τρεμπλ, όχι στη Γερμανία στον κόσμο ολάκερο, για να μπαίνει στην Μπάγερν ως κριτήριο επιτυχημένης χρονιάς το δεύτερο τρεμπλ. Η χρονιά για την Μπάγερν νομίζω ότι είναι ήδη επιτυχημένη. Επαιξε καλή μπάλα, πήρε εύκολα το πρωτάθλημα, σημείωσε ένα σκασμό ρεκόρ, έφτασε στα ημιτελικά (τουλάχιστον) του Τσάμπιονς Λιγκ και στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Ακόμη κι' αν δεν πάρει τίποτε άλλο, η επιτυχία νομίζω είναι δεδομένη.
 
Παρά ταύτα εδώ και σχεδόν δύο μήνες έχει αρχίσει μία κριτική που όσο περνάει ο καιρός (ήρθαν και μερικά άσχημα αποτελέσματα) μεγαλώνει, σχετικά με το κατά πόσο είναι γοητευτικό και αποτελεσματικό το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπάγερν. Για να τα λέμε με το όνομά τους, οι Γερμανοί αισθάνονται ότι ο Πέπ Γκουαρντιόλα προσπαθεί να αφαιρέσει κάθε τι... γερμανικό από αυτή την ομάδα. Ο δε τρόπος παιχνιδιού, αυτό το περίφημο τίκι τάκα, έχει αρχίσει και αντιμετωπίζεται ως βαρετό από το κοινό και τον Τύπο.
 
Ηρθαν και μερικά άσχημα αποτελέσματα και κυρίως αυτή η ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης (μία ήττα που ήρθε με τον τρόπο που περίμενε όλος ο πλανήτης ότι θα έρθει) και το γλυκό έδεσε. Ο Μπεκεκνμπάουερ ήταν ο πρώτος που βγήκε δημόσια αμέσως μετά τη λήξη του ματς και επί της ουσίας άδειασε τον Γκουαρντιόλα. “Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε τέτοια κατοχή και να κάνουμε πολύ λιγότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Εμείς είχαμε την μπάλα και η Ρεάλ μας έκανε τις φάσεις. Με αυτό τον τρόπο που παίζουμε σε λίγο δεν θα έρχεται κανείς να μας βλέπει...” είπε μεταξύ άλλων ο Μπεκενμπάουερ και η σπίθα στο εσωτερικό της Μπάγερν άναψε για τα καλά.
 
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ανεξάρτητα από το τίκι τάκα, ο Πεπ τις εντυπώσεις στο ματς με την Ρεάλ τις έχασε κατά κράτος. Οχι γιατί ηττήθηκε, αλλά γιατί ηττήθηκε τόσο προβλέψιμα. Αν υπήρχε στοίχημα πριν από το ματς ότι η Μπάγερν θα έχει μεγάλη κατοχή μπάλας, αλλά θα φάει γκολ στην κόντρα, οι στοιχηματικές εταιρείες σήμερα θα είχαν βουλιάξει. Ολοι ήξεραν ότι θα συμβεί και συνέβη.
 
Το χειρότερο όλων όμως νομίζω είναι ότι ο Πεπ που ασφαλώς το ήξερε, επί της ουσίας το βοήθησε να συμβεί. Η μη συμμετοχή στο παιχνίδι του Γκέτσε και του Μίλερ ήταν για τον τρόπο που ο ίδιος θέλει να παίζει ένα μεγάλο λάθος. Ο Λαμ, ο Σβαϊστάιγκερ και ο Κρόος οι οποίοι ξεκίνησαν ως κεντρικά χαφ, πατούν ελάχιστα περιοχή ή τέλος πάντων πολύ πιο σπάνια από τον Γκέτσε και τον Μίλερ. Οι Ρόμπεν και Ριμπερί ακροβολίστηκαν και έπαιξαν κυρίως πάνω στη γραμμή και η Μπάγερν έμεινε να παίζει τίκι τάκα έχοντας στο... κουτί μόνο τον Μάτζουκιτς. Κάπως έτσι έγινε ήρωας ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ, ο Πέπε...
 
Η Μπάγερν έπαιζε τίκι τάκα, αλλά δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και η Ρεάλ έχοντας την ασφάλεια πίσω, άρχισε όλο και περισσότερο να ψάχνει τις κόντρες. Πότε προβληματίστηκε σοβαρά η άμυνα της Ρεάλ; Επί της ουσίας στο τελευταίο τέταρτο όταν μπήκαν ο Γκέτσε και ο Μίλερ και η Μπάγερν δοκίμασε να παίξει κάθετα. Με αυτές τις δύο αλλαγές έβαλε κι΄ άλλους παίκτες μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ρεάλ πλην του Μάτζουκιτς και η άμυνα της Ρεάλ άρχισε να τρώει φάσεις.
Παίζοντας κάθετα ήρθε η ευκαιρία με το σουτ του Μίλερ που έφυγε ελάχιστα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι του Κασίγιας, βάζοντας παίκτες μέσα στην περιοχή ήρθε η μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέτσε που ο Κασίγιας γλίτωσε την Ρεάλ, αλλά και η φάση που ο Μίλερ ζήτησε πέναλτι και φυσικά δεν ήταν...
 
Μόνο που όλα αυτά έγιναν στο τελευταίο τέταρτο, χρόνος, όπως αποδείχτηκε λιγοστός για να σκοράρει η Μπάγερν. Ο Πεπ προφανώς τον Γκέτσε και τον Μίλερ τους άφησε στον πάγκο για να παίξουν ο Λαμ και ο Σβαϊστάιγκερ τους οποίους χρησιμοποίησε πιστεύοντας ότι θα είναι λιγότερο ευάλωτοι στις κόντρες επιθέσεις της Ρεάλ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν επιβεβαιώθηκε από το παιχνίδι. Μια χαρά έπαιξε την κόντρα η Ρεάλ...
 
Ο Γκουαρντιόλα είναι φανερό ότι βρίσκεται σε πίεση. Οι αποδοκιμασίες στη ρεβάνς του Μονάχου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κυρίως στην εντός έδρας ήττα από την Ντόρτμουντ τον εκνεύρισαν αρκετά και απαντώντας στην κριτική έφτασε στο σημείο να δηλώσει “Αν δεν με θέλουν θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω”.
 
Είναι αλήθεια ότι ο τραυματισμός και η απουσία του Αλκάνταρα έχει απορυθμίσει την Μπάγερν και αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά μία πραγματικότητα. Από την άλλη και ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι αλήθεια ότι έχει ξεχάσει ότι δεν προπονεί την Μπαρτσελόνα, αλλά την Μπάγερν Μονάχου και δεν μπορεί να αλλοιώσει εντελώς τον αγωνιστικό χαρακτήρα μίας γερμανικής ομάδας. Θα πρέπει να βρει την ισορροπία κάπου ανάμεσα στο αγαπημένο του τίκι τάκα και τον γερμανικό τρόπο παιχνιδιού.
Πηγή: gazzetta.gr

Να τον ακούτε τον παλιό!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αισθάνεται δικαιωμένος για τα τολμηρά προγνωστικά του και αναρωτιέται τι είναι αυτός ο θόρυβος που ακούγεται από Μόσχα και Μαδρίτη. Να τον ακούτε, τον αισιόδοξο. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου αυτά που έγραψα τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, καθισμένος στα τραπεζάκια έξω της πλατείας Ανχελ. Ούτε φορούσα φουστανέλα με τσαρούχι, όπως με χιούμορ σχολίασε κάποιος αναγνώστης.
Με ξέρετε να είμαι της φουστανέλας και του τσαρουχιού; Αφού ξέρετε πια, το διαβάσατε και σε μία ανακοίνωση κάποτε, είμαι …ανθέλληνας εγώ. Δεν πρόκειται να ανεμίσω σημαίες στα καλά καθούμενα ούτε θα ισχυριστώ ποτέ ότι είμαστε ο λαός ο περιούσιος.
Το μπάσκετ μας, όμως, είναι η μικρή ευλογία αυτού του τόπου, το σημαντικότερο ασήμαντο πράγμα που έχουμε για να αλιεύουμε χαμόγελο και υπερηφάνεια από το πουθενά. Το κοντέρ έγραφε 0-3, όταν σας έλεγα ότι αισθανόμουν περίεργα αισιόδοξος. «Παρανοϊκά αισιόδοξος», με διόρθωσε ένας συνάδελφος, εδώ, στη Gazzetta.
Και γιατί όχι; Μήπως είναι η πρώτη φορά που απειλούν ελληνικές ομάδες μπάσκετ να μας στείλουν στο τρελάδικο; Εγώ, ξέρετε, κατοικώ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από δύο ψυχιατρεία. Δεν επηρεάζομαι έτσι εύκολα.
Μου είπατε ότι χαϊδεύω αυτιά, ότι ζω στον κόσμο μου, ότι είμαι αθεράπευτα ρομαντικός, ότι θα μου έρθει ξαφνικό το 0-3 και θα πάθω κανένα αυχενικό. Όχι. Απλώς παρακολούθησα προσεκτικά τους πρώτους τέσσερις αγώνες, ένιωσα την αύρα της Μαδρίτης και -εξ αντανακλάσεως- της Μόσχας, μύρισα την μυρωδιά των αποδυτηρίων, είδα τα βλέμματα αισιοδοξίας σε πρόσωπα που θα περίμενε κανείς να τα δει σκυμμένα.
Πάνω απ’όλα, άνοιξα το χρονοντούλαπο και θυμήθηκα τις προηγούμενες εμπειρίες μου από πλέι-οφ, της Ευρωλίγκας και όχι μόνο. Μέχρι χθες, το 0-2 είχε γίνει 2-2 μία και μοναδική φορά, σε 8 αναμετρήσεις, από την περυσινή Εφές απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, καμία από τις οκτώ πελαγωμένες ομάδες δεν είχε το μέταλλο, την πείρα και την προσωπικότητα των ελληνικών.
Η Εφές, η Λαμποράλ, η Πρόκομ, η Παρτίζαν, η Μάλαγα, η Ούνιξ δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό των 9 ευρωπαϊκών τροπαίων, ούτε κατά διάνοια. Ακόμα και η Ρεάλ του 2011, αυτή που βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Ολυμπιακό, είναι σκιά της σημερινής. Η Πρόκομ δεν έχει τη δύναμη να επιστρέψει από το 0-2, αλλά ο κωλοπετσωμένος εξάστερος Παναθηναϊκός μπορεί. Η Λαμποράλ της τελευταίας τριετίας δεν μπορεί, ο μπαρουτοκαπνισμένος βασιλιάς της τελευταίας διετίας Ολυμπιακός μπορεί.
Χρειάζονται κολοσσοί όπως οι «πράσινοι» της Αθήνας και οι «κόκκινοι» του Πειραιά για να σχίσουν τα βιβλία της ιστορίας.
Και αν νομίζετε ότι έχουν λιγότερες από 50% πιθανότητες στο 5ο παιχνίδι οι ομάδες που προέρχονται από δύο απανωτές νίκες, θυμηθείτε, ξανά, πόση φόρα έφερε μαζί της από το Αμπντί Ιπεκτσί η περυσινή Εφές. Μολονότι κατώτερη του Ολυμπιακού, έφτασε να προηγηθεί στο ΣΕΦ με διαφορά 16 πόντων, πριν νιώσει το έδαφος να τρέμει.
Αλλά η Εφές έχει να παίξει σε φάιναλ-φορ από το έτος 2000. Ηταν το βάρος της πρόκλησης αυτό που τη λύγισε, όπως τότε που οι ελληνικές ομάδες ένιωθαν καταραμένες και δεν μπορούσαν να σταυρώσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ του 1993 και ο Ολυμπιακός του 1994, να μη πω και ο Αρης του 1989, έχασαν από τον εαυτό τους.
Αισθανόμουν αισιόδοξος επειδή είδα τις ομάδες μας να επιστρέφουν στην Ελλάδα με τη συνταγή της επιτυχίας κλεισμένη ερμητικά στο χαρτοφύλακά τους. Ο Παναθηναϊκός την λανσάρισε από το πρώτο παιχνίδι κιόλας, στρίμωξε την ΤΣΣΚΑ στα σχοινιά και έχασε, σειρά του ήταν βλέπετε, από τον εαυτό του.
Η συντριβή της Μεγάλης Παρασκευής του έκανε καλό, παρά κακό. Μερικές φορές, στα πλέι-οφ, είναι καλύτερα να χάσεις με 25, παρά με 5. «Τους είδαμε που γελούσαν μαζί μας και πεισμώσαμε», είπε ο Γιόνας Ματσιούλις. «Πειράχτηκε ο ανδρισμός μας». Ισχυρότατο κίνητρο, για μια ομάδα που ουδέποτε δέχθηκε να της φορέσουν φουστάνια.
Ο Παναθηναϊκός αποτελείται από άνδρες έτοιμους για όλα, με πρώτο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πήρε πάνω του τη σημαντικότερη φάση του χθεσινού αγώνα και την τελείωσε από τη γραμμή με χέρι-αλφάδι, την ίδια ώρα που έτρεμε ακόμα και αυτό του Ουίμς. Όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού συνδυάζει το «εμείς» με το «εγώ», δεν έχει το ταίρι του. Το αυριανό ματς μπορεί να το κερδίσει μόνος του, ακόμα και αν δεν τον βαστάνε τα πόδια του.
Πόσοι αλήθεια περίμεναν, ότι οι «πράσινοι» θα έμεναν όρθιοι μετά την απόπειρα αυτοχειρίας της κανονικής διάρκειας, με τους πέντε βασικούς περιφερειακούς να βάζουν όλοι μαζί μόλις 12 πόντους;
Ο Ολυμπιακός ξεχαρβάλωσε τη Ρεάλ με άμυνα Πεδουλάκη, όχι πάντως πολύ διαφορετική από εκείνη που του έδωσε τον εγχώριο τίτλο του 2012. Ουδείς περίμενε ότι η σημερινή του «βερσιόν» θα ήταν τόσο αποτελεσματική στα μαρκαρίσματα με αστραπιαίες αλλαγές. Ο Πρίντεζης και ο Ντάνστον κρύβουν τον ορίζοντα του διδύμου Σέρχιο-Σέρχι (Ροντρίγκεθ και Γιουλ) και όλα γίνονται πιο εύκολα, αφού η μπάλα φτάνει με δυσκολία στους σαστισμένους ψηλούς και τα παλαβά σουτ του Ρούντι δεν είναι πάντοτε καλός σύμβουλος.
Από τις συνηθισμένες 20-22 ασίστ της φετινής σεζόν, η Ρεάλ έπεσε στις 12 (τέταρτο ματς) και στις 10 (πέμπτο). Ο χιλιοτραγουδισμένος της ρυθμός έγινε από πεντοζάλης συρτός και το σκοράρισμά της κατέβηκε χθες στους 62 πόντους. «Η ομάδα οφείλει να επιστρέψει στις αρχές της», γράφει στη σημερινή Marca o παλαίμαχος Χοσέ Λουίς Γιορέντε. Ποιες αρχές, σενιόρ; Στην αναρχία ή στο θέατρο σκιών;
Για τους «ερυθρόλευκους», το κλειδί ήταν το ξεψάρωμα των παικτών που εμφανίστηκαν άτολμοι στο ξεκίνημα, λόγω απειρίας. Ο Λοτζέσκι του τέταρτου αγώνα και ο Λοτζέσκι του πρώτου είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Κόλινς, ο Παπαπέτρου, ο Πέτγουεϊ, το ίδιο. Περισσότερο απ’όλους, ο ασύγκριτος Ντάνστον, που απελευθερώθηκε από τα δεσμά της θέσης «4» και εξελίσσεται σε θεριό ανήμερο μέσα στις ρακέτες.
Ο Σλούκας θα παίξει ξεκούραστος το πέμπτο ματς, ο Περπέρογλου επιστρέφει, ο Μάντζαρης μαρκάρει ακόμα και τους ψηλούς, ενώ ο Σπανούλης βρυχάται. Ο θόρυβος που ακούτε είναι από δόντια που τρίζουν. Δεν είναι οι Ελληνες αυτοί που φοβούνται, αλλά οι Ισπανοί και οι Ρώσοι. «Βρε, λες;»
Γίνεται; Ασφαλώς και γίνεται. Πλέον θα πείστηκε και ο τελευταίος δύσπιστος. Θα γίνει; Πιθανότατα όχι. Η Μαδρίτη παραμένει άπαρτο κάστρο από την αρχή της σεζόν, ενώ τα τείχη της Μόσχας είναι χτισμένα με τσιμέντο. Παραμένουν αουτσάιντερ οι ομάδες μας, παρά το 2-2.
Να ξέρετε, πάντως, ότι η Ryanair έχει ακόμη φτηνά εισιτήρια από την Αθήνα για το Μιλάνο στα μέσα του Μάη. Καλό απόγευμα από τη Μαδρίτη και καλή αντάμωση στα καμπαναριά του Ντουόμο.
Πηγή: gazzetta.gr

Εθνικές ποδοσφαιρικές ιστορίες τρόμου!

Ο Βασίλης Σαμπράκος τρομάζει με τις ιστορίες που ακούει για το σήμερα και το αύριο του εθνικού ποδοσφαίρου, με πρώτη αυτήν της πιθανής πρόσληψης Ταρντέλι.
Τις τελευταίες μέρες έτυχε να μου διηγηθούν δυο τρεις διαφορετικές ιστορίες σχετικές με το σήμερα και το αύριο της Εθνικής ομάδας και του εθνικού ποδοσφαίρου. Ιστορίες από αυτές που δυστυχώς φοβόμουν ότι θα ακούσω στην μετά Φερνάντο Σάντος εποχή του εθνικού ποδοσφαίρου, αλλά η αλήθεια είναι ότι με εκπλήσσουν αφού δεν τις περίμενα τόσο γρήγορα, δηλαδή προτού καλά καλά αποχωρήσει από την διεύθυνση του εθνικού ποδοσφαίρου ο Πορτογάλος προπονητής.
Η πρώτη ιστορία, που είναι τρόμου, αφορά στο ενδεχόμενο να είναι ο Μάρκο Ταρντέλι, δηλαδή ένας πολύ σημαντικός πρώην ποδοσφαιριστής που δεν έγινε ποτέ του σημαντικός προπονητής ο διάδοχος του Σάντος, δηλαδή αυτός που θα κληθεί να συνεχίσει αυτό που έφτιαξε ο Οτο Ρεχάγκελ και συνέχισε - εξέλιξε και ανέπτυξε ο Πορτογάλος. Δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς πολλά, να είναι σοφός του ποδοσφαίρου για να λουστεί με κρύο ιδρώτα στο άκουσμα της ιστορίας αυτής. Δίνεις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου στη σελίδα του Ιταλού στην wikipedia και αρκεί. Ο πιο ακριβός πάγκος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου να προσφέρεται σε κάποιον που δεν υπήρξε ποτέ του σημαντικός προπονητής και φυσικά δεν είναι της νεότερης γενιάς αλλά το αντίθετο, αφού και οι συμπατριώτες του που τον σέβονται τον αντιλαμβάνονται ως παρωχημένο και ξεπερασμένο. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η υπόθεση αυτή, που γεννά τρόμο, αφού ακόμη και αν δεν προσληφθεί τελικώς ο Ταρντέλι θα είναι τα ίδια μυαλά, αυτά που τον έκριναν καλή επιλογή για την Εθνική, που θα αποφασίσουν για τον διάδοχο. Μαυρίζει η ψυχή σου.
Η δεύτερη ιστορία αφορά μια απόφαση που έλαβε τούτες τις μέρες η ΕΠΟ να μην προσκαλέσει τους Έλληνες που παίζουν ποδόσφαιρο μακριά από την Ελλάδα σε ένα τουρνουά της U16 εθνικής ομάδας στη Μολδαβία. Πρόκειται για μια ομάδα νεοσύστατη, δηλαδή για τον κόπο και τον μόχθο του Σάντος και των συνεργατών του, οι οποίοι είδαν και έπαθαν για να δημιουργήσουν εθνικό ποδόσφαιρο στην εφηβικές ηλικίες. Προσέξτε, η ΕΠΟ λέει δεν τους καλεί τους Έλληνες του εξωτερικού προκειμένου να γλιτώσει γύρω στα 2 χιλιάδες ευρώ που θα ξόδευε για να τους φέρει. Κι ας ξέρει ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είναι η βάση της ομάδας που από το φθινόπωρο θα πρέπει να αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια της για το επόμενο Παγκόσμιο των Νέων. Κι ας ξέρει επίσης ότι αυτά τα παιδιά, που μαθαίνουν και παίζουν το ποδόσφαιρο σωστά εκεί έξω, είναι οι καλύτερες επιρροές και για τους συμπαίκτες και για τους προπονητές, οι οποίοι γίνονται σοφότεροι και ανοίγουν το μυαλό τους με όσα φέρνουν οι “μετανάστες” από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Ελλάδα.
Διαβάστε τώρα το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης. Η πονηρή ελληνική ομοσπονδία, που είναι πιο πονηρή από όλες τις υπόλοιπες, σκέφτεται λέει στο εξής να μην καλεί Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν έξω και έχουν δεύτερο διαβατήριο, δηλαδή παίκτες που είναι υπό διεκδίκηση από δύο ή και περισσότερες ομοσπονδίες. Διότι φοβάται, λέει, ότι οι άλλες ομοσπονδίες έχουν περισσότερα χρήματα και άρα θα κερδίζουν, λέει, αυτές τους ποδοσφαιριστές όταν θα ενηλικιώνονται και θα είναι στη φάση να επιλέξουν την Εθνική Ανδρών στην οποία θα παίξουν. Λες και μιλάμε για συλλόγους και όχι για την Εθνική και το εθνόσημο.
Ναι, σωστά διαβάζεις φίλε μου, αντί να φροντίζει να καλεί όσα ταλαντούχα Ελληνάκια υπάρχουν ανά την υφήλιο από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ώστε να αναπτύσσει και να κάνει πιο στενό τον δεσμό ώστε να τα κερδίζει όταν αυτά θα φτάνουν στην ενηλικίωση, σκέφτεται να τα κόψει όλα, επειδή μπορεί, λέει, να μην αποσβέσει την επένδυση που θα κάνει πάνω τους.
Προσέξτε, περίπου δύο δεκαετίες πίσω προσευχόμασταν να φεύγει κανένας Έλληνας ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό προκειμένου να ανοίγει το μυαλό του, να αποκτά παραστάσεις, να φέρνει πίσω στην πατρίδα την εμπειρία του ώστε να βοηθά να γίνεται το ποδόσφαιρό μας καλύτερο. Κι ενώ το ζήσαμε αυτό, όταν το 2004 φτάσαμε χάρη και στην εμπειρία όλων αυτών των παιδιών που είχαν την τύχη να παίξουν και να ζήσουν το ποδόσφαιρο μακριά από την Ελλάδα στην κατάκτηση του Euro, τώρα όχι απλώς δεν κάνουμε ότι μπορούμε για να μαζεύουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της ανώτερης ποδοσφαιρικής παιδείας από όπου γης, αλλά το αντίθετο, σκεφτόμαστε να κόψουμε όλους τους πιτσιρικάδες που μαθαίνουν την μπάλα σε άλλη χώρα, μη τυχόν και τελικώς δεν μας προτιμήσουν.
Όλα όσα καταγράφω παραπάνω, τα οποία δυσκολεύομαι να πιστέψω και να κατανοήσω, δεν θα συνέβαιναν ποτέ στο εθνικό ποδόσφαιρο επί των πραγματικών ημερών του Σάντος, του μοναδικού προπονητή στην ιστορία της Εθνικής που ασχολήθηκε με τη βάση του εθνικού ποδοσφαίρου. Και στο εξής, με έναν τύπου Ταρντέλι, θα συμβούν πολύ χειρότερα. Διότι ουδείς θα έχει την δύναμη και το έρεισμα για να επιβάλει την πεποίθησή του σε αυτούς που διοικούν. Για παράδειγμα, ο Λεωνίδας Βόκολος που έχει δουλέψει από την πρώτη ημέρα μαζί με τον Σάντος στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εθνικού ποδοσφαίρου, και πιθανότατα πλέον το γνωρίζει σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τον Πορτογάλο κατά την εξέλιξή του, δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβάλει στην ΕΠΟ τις πεποιθήσεις του και να της ανοίξει το κεφάλι ώστε να πάψει αυτή να λαμβάνει κλειστοκέφαλες αποφάσεις και να φτιάχνει εθνικές με λογική λογιστική αντί ποδοσφαιρικής.
Για τους πολλούς όλα τα παραπάνω είναι κάτι λιγότερο από ψιλά γράμματα. Επειδή η έγνοια των πολλών εξαντλείται στο αν θα πάρει ο Σάντος στο Μουντιάλ τον τάδε ή τον δείνα, κι αν θα παίξει με έναν ή με δύο επιθετικούς στο πρώτο παιχνίδι. Για τους πολλούς έχει σημασία πόσους και ποιους θα πάρει ο Πορτογάλος από την κάθε μεγάλη ομάδα, αν θα “δώσει” με τις επιλογές του περισσότερα χρήματα στο ταμείο της μιας ή της άλλης ομάδας. Για τους πολλούς έχει πιο πολύ σημασία αν θα κοπεί ο τάδε ή ο δείνα, και το αν καλώς ή κακώς προσκαλείται ο τάδε ή ο δείνα. Κι όταν στο τέλος θα έρθει ένας Ταρντέλι και θα μας κάνει σαν τα μούτρα μας, δηλαδή όπως ήμασταν προτού πάρει την Εθνική στα χέρια του ο Ρεχάγκελ, θα ψάξουμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε έναν προπονητή ή έναν ποδοσφαιριστή, ή σε μερικούς ποδοσφαιριστές παραπάνω, θα αρχίσουμε να τους κυνηγάμε στο αεροδρόμιο, όπως κάναμε παλιά, αντί να κυνηγάμε αυτούς που λάμβαναν τότε και θα λάβουν τώρα τις αποφάσεις. Τότε δεν βλέπαμε ποτέ την ελληνική φανέλα στις μεγάλες διοργανώσεις. Και τώρα πάμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην την ξαναδούμε.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzeta την παραμονή του Μίτσελ και στέκεται σε μία δήλωσή του φεύγοντας από τη Σεβίλλη!
Σε ανύποπτο χρόνο είχα εκφράσει την άποψή μου-η, μάλλον όχι τη δική μου άποψη, αλλά την άποψη της ποδοσφαιρικής λογικής-για το θέμα Μίτσελ. Κι όταν το ποδόσφαιρο σου λέει κάτι, εσύ δεν πρέπει να πηγαίνεις κόντρ, αλλά πρίμα. Και το ίδιο το ποδόσφαιρο «έλεγε» στον Ολυμπιακό να συνεχίσει με τον Μίτσελ.
Αφενός μεν λόγω της επίτευξης των μεγάλων στόχων της ομάδας υπό την καθοδήγησή του, αφετέρου δε γιατί παγκοσμίως ομάδα καλύτερη φτιάχνεις μόνο όταν την αφήσεις σε ένα προπονητή δύο και τρία χρόνια. Ελάχιστοι σύλλογοι παγκοσμίως μπορεί να το αλλάξουν αυτό το πράγμα. Σύλλογοι με τεράστιο όνομα και τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, που μπορούν και παίρνουν όποιον παίκτη θέλουν-κι απλά θα αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα. Άλλωστε, κι αυτοί ακόμη οι σύλλογοι ξέρουν ότι κατά βάθος δεν πρέπει να αλλάζουν κάθε χρόνο προπονητή, γιατί είναι εις βάρος τους.
Καθαρά προσωπικά, να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από τη δουλειά του Μίτσελ. Ενθουσιασμένος όχι, ευχαριστημένος ναι. Όμως, ελπίζω ότι έχοντας την ευκαιρία να δουλέψει κι άλλη σεζόν στην ίδια ομάδα, πλέον θα βάλει το στίγμα του σε πιο μεγάλο βαθμό και θα παρουσιάσει μία ακόμη πιο ισχυρή ομάδα.
Για να είμαι ειλικρινής, μου έχει μείνει στο μυαλό μία δήλωση που είχα διαβάσει σε ένα ρεπορτάζ της Σεβίλλης, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του τότε από την ισπανική ομάδα. Είχε πει λοιπόν ο Μίτσελ, εν είδει αυτοκριτικής η, αυτοσαρκασμού, «δεν ξέρω, ίσως είμαι πιο καλός στο να αναπτύσσω παίκτες, παρά στο να αναπτύσσω ομάδες». Γιατί επί ημερών του και στη Χετάφε και στη Σεβίλλη είχαν εξελιχθεί πολύ σημαντικοί παίκτες, που έκαναν πολύ σημαντικές μεταγραφές. Από το Σολδάδο και τον Νεγκρέδο, έως τον Νάβας και τον Παρέχο. Αλλά και τον Κοντγκόμπια, τον Μεντέλ, τον Ράκιτιτς, τον Ρέγες κ.α.
Δεν κρύβω λοιπόν ότι μου έχει «σταθεί» αυτή η κουβέντα. Γιατί με το Μίτσελ και στον Ολυμπιακό όντως πολλοί παίκτες «αναπτύχθηκαν», βελτιώθηκαν, προόδευσαν. Κάποιοι μάλιστα πήραν μεταγραφή, όπως ο Μήτρογλου, ο Αμπντούν, ο Φετφατζίδης κι ο Φέϊσα. Και κάποιοι άλλοι είτε δεν πήραν μεταγραφή στο τσακ (βλέπε Σιόβας), είτε είναι έτοιμοι να πάρουν αμέσως προσεχώς (βλέπε Μανωλάς). Όπως είδαμε και το Ρομπέρτο και το Σάμαρη και τον Κάμπελ και τον Ολαϊτάν, πόσο (πολύ) καλύτεροι ήταν φέτος απ΄ότι πέρσι στις ομάδες τους…
Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Μίτσελ εξέλιξε, ως ένα βαθμό, και την ομάδα του Ολυμπιακού κι όχι μόνο μεμονωμένους παίκτες. Αλλά ότι μας άφησε κάποια ερωτηματικά για την εικόνα της ομάδας (στο τέλος μάλιστα έγιναν αρκετά), μας άφησε. Ας περιμένουμε να δούμε μήπως ακριβώς με την εμπιστοσύνη που με διάφορους τρόπους του δείχνει ο Μαρινάκης και πρωτίστως με τη δουλειά του από την αρχή μίας δεύτερης διαδοχικά σεζόν, τα εξαφανίσει!
Για το καλό του Ολυμπιακού φυσικά, αλλά και το δικό του, καθώς αυτός είναι που έχει δηλώσει ευθέως ότι κάποια στιγμή θέλει να δουλέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης, άρα έχει φιλοδοξίες για ακόμη πιο μεγάλα πράγματα…
Πηγή: gazzetta.gr

Ιπτάμενος και… Ντάνστον!!

Ο Δ. Καρμοίρης γράφει για τον Αμερικανό που «σκεπάζει» καλάθια και… Χάινς, για τον καταλύτη ψυχολογίας της ομάδας, Σπανούλη, αλλά και για τις πιθανότητες ανατροπής της ιστορίας της Ευρωλίγκα. Παρατηρούσα τη συνολική λειτουργία της ομάδας, όχι μόνο στα σουτ, σε κάθε επιθετική κίνηση, στην όποια ατομική ενέργεια και, πρωτίστως, στην ανάληψη ευθύνης για την επιχείρηση-τρίποντο, όση ώρα ήταν «α-πόντος» ο αρχηγός.
Ένα «κράτημα», ένα «κόλλημα». Από όλους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό.
Θέλω να πω ότι ακόμα και στις βραδιές που ο Βασίλης Σπανούλης δεν είναι απίθανος – όπως συνέβη και στο 4ο ματς με τη Ρεάλ – αυτός παραμένει ο καταλύτης της απόδοσης του Ολυμπιακού.
Εκείνος συμπαρασύρει τους πάντες, συμπαίκτες και κοινό, στο ζενίθ, στο απόγειο.
Από τη στιγμή που ο “Kill Bill”… τράβηξε γεμάτο περίστροφο, πήρε τα «πάνω της» όλη η ομάδα επιθετικά. Γιατί αμυντικά σχεδόν διέπρεψε, μπλοκάροντας τα ατού της «βασίλισσας», όπως έκανε και τη Δευτέρα του Πάσχα, χρησιμοποιώντας το «έξυπνο κλειδί» για την απασφάλιση της επιτυχίας της αποστολής.
Με τους Μαδριλένους «κρατημένους» σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος, οι πιθανότητες επικράτησης του Ολυμπιακού αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό.
Τα «ανεξήγητα» της Ρεάλ και η επαλήθευση Λάσο
Η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι του ΣΕΦ επανέλαβαν, για έναν ανεξήγητο όσο και καλοδεχούμενο φυσικά λόγο, το ίδιο λάθος που έκαναν και στο τρίτο παιχνίδι.
Εκμεταλλεύθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου τα miss match του παιχνιδιού, επιμένοντας σε τρίποντα σουτ, κόντρα στην πιεστική (αφόρητη πολλές φορές) «ερυθρόλευκη» άμυνα.
Τι να πει κανείς; Κάποια γεγονότα πολλές φορές δεν έχουν εξήγηση και μακάρι να παραμείνουν ανεξήγητα και στο final countdown της Παρασκευής, μπας και ανατρέψει ο Ολυμπιακός την ιστορία της Ευρωλίγκα, που δεν θέλει καμία ομάδα να αλλάζει τον ρου, κάνοντας το «0-2»… «3-2»!
Όπως και… θεάρεστο θα ήταν να δικαιωθεί και ο κόουτς Λάσο, που με νοσταλγία και πίκρα για τη δική του πλευρά, έπλεξε το βράδυ της Τετάρτης το εγκώμιο της υποδειγματικής ομαδικής συμπεριφοράς των πρωταθλητών Ευρώπης, σε αντίθεση με τη Ρεάλ.
Γυρίζοντας πίσω πάλι στην «ισοπαλία» που πέτυχε ο Ολυμπιακός, δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ακρογωνιαίος λίθος του ντουμπλαρίσματος νικών ήταν ο Μπράιαντ Κέβιν Ντάνστον Τζούνιορ (το πλήρες όνομα του).
Σούπερ, τέλειος, μπορεί να πει κανείς! Αυτός ο Ντάνστον, με τη φουλ φόρμα που διανύει τελευταία και την ανεκτίμητη συμβολή του στους «αιθέρες» (αλλά και στη συγκομιδή πόντων) έχει κάνει την «κόκκινη ομύγηρη» να ρίξει λήθη στον Κάιλ Χάινς!
Κάτι που ακουγόταν… εξωφρενικό ίσως στην αρχή της χρονιάς, όταν ο Αμερικανός δεν τα έβρισκε με τους Αγγελόπουλους και έπαιρνε το αεροπλάνο για την Μόσχα.
Στα σπουδαία για τον κόουτς Μπαρτζώκα και ενόψει της 5ης μάχης στην ισπανική πρωτεύουσα ο γυρισμός του Στράτου Περπέρογλου στην αποστολή.
Με την ελπίδα ότι δεν θα είναι τόσο ανέτοιμος όσο παρουσιάστηκε τις προάλλες μετά τον τραυματισμό του, ώστε να προκύψει πραγματικά μια ουσιαστική επιπλέον λύση για την «εξίσωση» της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Ολυμπιακός για να «πετάξει έξω» από το final four το (αντικειμενικά) μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης, την ομάδα που επί 8 μήνες που βαστάει αυτό το αγωνιστικό οδοιπορικό της Ευρώπης δεν λέει να κάνει ούτε την παραμικρή… κοιλίτσα (!), πρέπει πρώτα από όλα να καταφέρει να παίξει την ίδια και αποδοτικότερη άμυνα ακόμα και από αυτήν που εφάρμοσε στα δύο νικηφόρα παιχνίδια του στον Πειραιά.
Και, επιπλέον, να έχει σε καταπληκτική κατάσταση την Παρασκευή, πάλι τον Ντάνστον, απαραίτητα τον Σπανούλη, και τουλάχιστον σε σούπερ απόδοση δύο παίκτες του ακόμα.
Αφού όπως έχει πει και ο «σοφός Ντούντα»: «Άμα έχω εγώ 3-4 παίκτες να μου κάνουν εκπληκτική εμφάνιση, δεν χάνω ματς…».
Υ.Γ.: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ακόμα και όταν δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικός επιθετικά, ίσως να μην τον πιάνει το μάτι, αλλά η άμυνα που παίζει είναι για σεμινάρια.
Η αθόρυβη δουλειά που κάνει στο παρκέ δεν «λούζεται» πάντοτε από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο έχει τεράστια συμβολή.
Υ.Γ.1: Πολύ μέλλον περιμένει τον «ρούκι Ιωάννη». Αν ο Παπαπέτρου δουλέψει σκληρά θα αφήσει εποχή στο ελληνικό μπάσκετ.Πηγή: sportdog.gr