Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πιστεύει τους «αιώνιους» ο Κατσικάρης!!

Πιστεύει τους «αιώνιους» ο ΚατσικάρηςΤην πίστη του ότι οι «αιώνιοι» μπορούν να πάρουν την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Φώτης Κατσικάρης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο Έλληνας τεχνικός και ένας εκ των υποψηφίων για το «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας παραδέχθηκε ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν δύσκολο έργο αν και οι αντίπαλοί τους έδειχναν ότι μπορούν να πάρουν ένα από τα δύο παιχνίδια στην Ελλάδα.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Φώτη Κατσικάρη στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6:

-εάν περίμενε ότι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός:
«Η αλήθεια είναι ότι πίστευα ότι θα μπορούσαν να φτάσουν και οι δύο ομάδες σε 5ο παιχνίδι. Όχι βάσει της εικόνας που είχαν αλλά περισσότερο για αυτό που είδαμε και βγάλανε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Τον χαρακτήρα, τη φανέλα που είδαμε και από τις δύο ομάδες.
Μετά το 2-0 του Ολυμπιακού θεωρούσα ότι η Ρεάλ θα έβρισκε τον τρόπο να πάρει άλλο ένα ματς. Αντίστοιχα και για τον Παναθηναϊκό, όταν μάλιστα είδαμε πως έχασε το δεύτερο παιχνίδι στη Μόσχα. Κι όμως και ο Παναθηναϊκός βρήκε το σθένος και αντέδρασε. Αν φτάσουν στο φάιναλ-φορ θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

-για τα πέμπτα παιχνίδια:
«Αν αρχίσουμε από τον Ολυμπιακό θα δούμε ότι βρήκε τον τρόπο να βγάλει τη Ρεάλ από τον ρυθμό. Είναι μια ομάδα με μόλις τρεις ήττες… Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει μεγάλο μπάσκετ, με υψηλό ποσοστό στο τρίποντο… Αλλά με μεγάλη άμυνα η οποία δίνει εμπιστοσύνη. Το έχουμε ακούσει ότι η άμυνα σου δίνει τη νίκη σε μεγάλα παιχνίδια. Θα χρειαστεί όμως να βρεθεί σε καλή ημέρα και επιθετικά γιατί θα παίζει η Ρεάλ στο κοινό της. Η Ρεάλ νιώθω ότι είναι πολύ αγχωμένη.
Για τον Παναθηναϊκό, τώρα, είδαμε και τον Γκιστ να δηλώνει ότι έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Αυτό είναι αλήθεια. Η ΤΣΣΚΑ υποφέρει… Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Τεόντοσιτς. Έξυπνο το αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, τα ριμπάουντ είναι σημαντικό στοιχείο. Και εδώ όμως είναι πολύ σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει τόσο καλά για να φτάσει εδώ. Άρα και αυτός μπορεί παραπάνω».

-για τους παίκτες που έχουν αποτελέσει έκπληξη με τις εμφανίσεις τους…

«Η έκπληξη είναι αυτή του Ντάνστον ο οποίος δεν έχει εικόνες από τέτοια παιχνίδια. Και οι παίκτες που δεν περιμένεις είναι σημείο αναφοράς. Και μιλώ γιατί δεν έχουν εμπειρία αυτοί οι παίκτες.
Στον Παναθηναϊκό, ο Ράιτ δεν έχει σταθερή απόδοση αλλά στο 3ο ματς ήταν το κλειδί για τη νίκη. Και αυτός μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι καλή κατάσταση. Το ξέραμε ότι μπορεί να προσφέρει αλλά δεν είχε μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: