Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Μπάγεβιτς: "Δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω"


Κατηγορηματικός πως δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησης λόγω των αμέτρητων προβλημάτων στην ομάδα, τόνισε χαρακτηριστικά: "Όχι, όχι, όχι. Δεν βλέπω τον λόγο για να παραιτηθώ και εκτός αυτού δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω". Στη συνέχεια, ο τεχνικός της "Ένωσης", υπογράμμισε: "Αυτές τις μέρες που είναι μπροστά μας, να ξεκουραστούμε και να πάρουν απόφαση αυτοί που πρέπει, ένας ή όλοι μαζί, τουλάχιστον να ξέρουμε τι θα γίνει. Καλές γιορτές σας εύχομαι, καλά Χριστούγεννα και υγεία πάνω απ' όλα". Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, δήλωσε: "Μετά από όλα αυτά που περάσαμε όλη την εβδομάδα, με το παιχνίδι στην Πορτογαλία, το δύσκολο ταξίδι, την κούραση και τις αρρώστιες, στο σημερινό παιχνίδι δεν μπορώ να πω ότι δεν προσπαθήσαμε. Δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε, δε θέλω να επικαλούμαι δικαιολογίες. Ο αντίπαλος ήταν και καλύτερος και πιο δυνατός και μας κέρδισε δίκαια. Πιστεύω ότι αυτές τις μέρες, ο καθένας τους πρέπει να πάρει αποφάσεις να ξέρουμε τι γίνεται. Δεν εξαρτάται από μένα, εγώ είμαι προπονητής, τι θέλετε να αποφασίσω εγώ;".

Κάμπορα: "Μπορούσαμε μεγαλύτερο σκορ"


Ο "χρυσός" σκόρερ της αναμέτρησης, Χαβιέρ Κάμπορα, υπογράμμισε πως φάνηκε η δουλειά όλης της εβδομάδας και πως το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

"Η δουλειά όλης της εβδομάδας βγήκε και ίσως να μπορούσαμε να φύγουμε και με ένα μεγαλύτερο σκορ. Ίσως να είναι και η αρχή για την συνέχεια εν όψει της επόμενης χρονιάς. Έτσι προσπαθούσαμε να κάνουμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα πράγματα πήγανε σήμερα πολύ καλά και θα πω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Την μπάλα εγώ το μόνο που είχα να κάνω ήταν να την σπρώξω μέσα στα δίχτυα. Την μεγάλη προσπάθεια την έκανε ο Πρίττας και θέλω να του αφιερώσω το γκολ όπως και στην Ελευθερία από την Νιγρίτα", υπογράμμισε ο Αργεντινός επιθετικός. Σηφάκης: "Μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε" Ένας πρώην "ερυθρόλευκος" ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό υπογραμμίζοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του απέδειξαν ότι μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο πορτιέρο του Άρη χαρακτήρισε νίκη ψυχολογίας την επικράτηση κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας, ενώ τόνισε πως οι ίδιοι αδικούν τους εαυτούς τους με την βαθμολογική τους θέση. “Ήταν μεγάλη νίκη αλλά το σημαντικό ήταν ο τρόπος. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Έχουμε κουραστεί να λέμε ότι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και σήμερα αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο μεγαλύτερός μας είναι ο κακός μας εαυτός. Αδικούμε τους εαυτούς μας από την βαθμολογία όπου έπρεπε να είμαστε ψηλά. Είναι μία νίκη ψυχολογίας και θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Είχαμε σχεδιάσει το παιχνίδι. Αυτό που ήθελε ο προπονητής μας βγήκε μέσα στο γήπεδο σε διάρκεια 95'. Βγάλαμε πολλές φάσεις και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Καλώς ή κακώς την πίεση την φέραμε μόνοι μας με τα κακά μας αποτελέσματα και αυτή η νίκη θα δώσει άλλον αέρα στην ομάδα. Όταν για 90' δεν έχεις κινδυνεύσει είναι επόμενο να έχεις σιγουριά. Θυμάμαι την φάση του Λεονάρντο αλλά η ομάδα ήταν αυτή που έπρεπε και πήραμε το παιχνίδι. Όλη η ομάδα θέλουμε να την αφιερώσουμε στην μικρή Ελευθερία από την Νιγρίτα και εύχομαι την νέα χρονιά να πάνε όλα καλά", δήλωσε ο διεθνής τερματοφύλακας. Γκαλίτσιος: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε" Από την πλευρά του, ο Γκαλίτσιος χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη του Άρη, υπογράμμιζοντας πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. "Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Όλες οι ομάδες όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό παθιάζονται. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Μας περιμένει ένας ολόκληρος δεύτερος γύρος όπου θα κοιτάξουμε να πετύχουμε τον στόχο μας", τόνισε ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε στις 21:55 με πολλά σκυμμένα κεφάλια.

Α1 ΠΑΟΚ Ανακοίνωση κατά Γιαννούλα


Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές για την φιλοξενία των Τρικάλων στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τους φιλάθλους της ομάδας μας που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα στα Τρίκαλα, αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο γήπεδο, λόγω της απαράδεκτης και προκλητικής συμπεριφοράς του προέδρου των Τρικάλων κ Γιαννούλα. Με απίστευτες μεθοδεύσεις, απαγορεύτηκε η προσέλευση στα εκδοτήρια για την προμήθεια εισιτηρίων, φιλάθλων του ΠΑΟΚ ακόμη και από την ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και η είσοδος στο γήπεδο ακόμη και όσων είχαν ήδη στην κατοχή τους εισιτήρια ή προσκλήσεις του αγώνα. Με την συμπεριφορά του ο κ. Γιαννούλας -και μόνο αυτός- και καταλύοντας κάθε έννοια φιλοξενίας, εκδίωξε από το γήπεδο υπάλληλο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, επειδή τόλμησε να φορέσει μπλουζάκι με το έμβλημα της ομάδας μας, ζήτησε ακόμη και την απομάκρυνση από το γήπεδο του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και έγινε ουσιαστικά ο ηθικός αυτουργός της αναίτιας χρήσης δακρυγόνων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή -για μεγάλο διάστημα- του αγώνα. Είχε μάλιστα το θράσος να ισχυριστεί ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν αυτοί που έριξαν τα δακρυγόνα. ΕΛΕΟΣ. Τέτοιες συμπεριφορές κ. Γιαννούλα καταστρέφουν το μπάσκετ, είναι επικίνδυνες για το άθλημα και το πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω".

Νίκη η Ρόμα, χάλια μαύρα η Γιουβέντους!


Aπογοήτευση για τον Τσίρο Φερέρα Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ, Ρόμα, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις της, νίκησε την Πάρμα με 2-0 και είναι πλέον στην 4η θέση και στο -2 από τη Γιουβέντους.

Στον αγώνα με τους "παρμέντσι" ο Κλαούντιο Ρανιέρι χρησιμοποίησε τους Μπερτανιόλι, Κασέτι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Πιζάρο, Ταντέι (77ο Μότα), Μπρίγκι, Βούτσινιτς και Τότι (67ο Οκάκα Τσούκα, 83ο Ζούλιο Μπαπτίστα).

Η «γηραιά κυρία» γνώρισε άλλη μια εξευτελιστική ήττα στο Τορίνο, αυτή τη φορά από την Κατάνια. Η ομάδα του Φεράρα, ο οποίος μετράει ημέρες, ίσως και ώρες στον πάγκο της ομάδας που ευθύνεται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου είδε τους παίκτες του ανήμπορους να αντιδράσουν και τελικά να χάνουν με 2-1.

Βλέψεις Τσάμπιονς Λιγκ και για τις Νάπολι και Παλέρμο. Η πρώτη νίκησε 2-0 εντός έδρας την Κιέβο και η δεύτερη 1-0 τη Σιένα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Τον κατήφορο έχει πάρει και η Σαμπντόρια που ηττήθηκε 3-1 από τη Λιβόρνο, αποτυχία που ήταν η τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Το άλλο ματς είχε λήξει ισόπαλο.

Τα αποτελέσματα
  • Ρόμα-Πάρμα 2-0
    (48ο Μπουρντίσο, 90ο+ Μπρίγκι)

  • Γιουβέντους-Κατάνια 1-2
    (66ο Σαλιχάμιτζιτς - 23ο πεν. Μαρτίνεζ, 87ο Ίζκο)

  • Λιβόρνο-Σαμπντόρια 3-1
    (39ο Ρίβας, 47ο, 90ο+ Ντανιλεβίτσιους - 15ο Κασάνο)

  • Νάπολι-Κιέβο 2-0
    (7ο πεν. Χάμσικ, 87ο Κουαλιαρέλα)

  • Παλέρμο-Σιένα 1-0
    (40ο Καβάνι)

  • Ιντερ-Λάτσιο 21:45

    Μπολόνια-Αταλάντα αναβλήθηκε
    Φιορεντίνα-Μίλαν αναβλήθηκε
    Ουντινέζε-Καλιαρι αναβλήθηκε
    Τζένοα-Μπάρι αναβλήθηκε
  • Κι άλλο γκολ ο Σαμαράς, ήττα της Σέλτικ


    Φάση από τον αγώνα Χαρτς - Σέλτικ Στο -4 έμεινε η Σέλτικ από τη Ρέιντζερς μετά την ήττα της με 2-1 από τη Χαρτς στο Εδιμβούργο. Ο Γιώργος Σαμαράς πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, η οποία αγωνίστηκε για περισσότερο από μια ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κάλντγουελ στη φάση του πέναλτι.

    Ο Ελληνας άσος πήρε το ριμπάουντ με την μπάλα να έρχεται στα πόδια του από σουτ στο δοκάρι και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ετσι, βρήκε δίχτυα για πέμπτο σερί ματς σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, φθάνοντας τα έξι γκολ σε διάστημα 20 ημερών (δέκα σε όλες τις διοργανώσεις φέρος)!

    Το αποτέλεσμα
    Χαρτς - Σέλτικ 2-1
    0-1 Σαμαράς (21)
    1-1 (32) πέναλτι Στιούαρτ
    2-1 (76) Μπουζιντ

    Με ισοπαλία στο συν τέσσερα η Τσέλσι


    Ο Τζο Κόουλ ανάμεσα στον Σκοτ Πάρκερ και Χερίτα Ιλούνγκα Η Τσέλσι έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει έξι βαθμούς από τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, μένοντας στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ στο Απτον Παρκ. Ωστόσο διεύρυνε τη διαφορά τους στους τέσσερεις.
    Στο 45' ο Ασλεϊ Κόουλ ανέτρεψε τον Τζακ Κόλισον και ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι με πέναλτι έκανε το 1-0.
    Στο 61' ο Μάθιου Απσον ανέτρεψε το νεαρό Ντάνιελ Στάριτζ ακι ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1, αφού χρειάστηκε να το εκτελέσει τρεις φορές, όλες ευστοχα. Ο διαιτητής Μάικ Ντιν έδινε επανάληψη για είσοδο παικτών της Τσέλσι στην περιοχή.
    Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν πολύ άγχος στο παιχνίδι τους, ωστόσο το τέλος βρήκε τη Γουέστ Χαμ να πιέζει και στο 89' κεφαλιά από πολύ κοντά του Φράνκο μπλόκαρε ο Τσεχ.

    Η Μπέρμιγχαμ μπορεί να μην συμνέχισε το σερί των πέντε νικών, ωστόσο η ισοπαλία 1-1 που πήρε από την Εβερτον είναι σημαντική.
    Οι γηπεδούχοι που υπερείχαν προηγήθηκαν με σουτ του Ντίνιαρ Μπιλιαλεντίνοφ στο 7', αλλά ο Σεμπάστιαν Λάρσον ισοφάρισε στο 22', στο μοναδικό σουτ που έκανε η Μπέρμιγχαμ σε όλο το πρώτο ημίχρονο!
    Η Εβερτον υπερείχε και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις.

    Η Γουλβς πέτυχε την τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και βγήκε από τις θέσεις του υποβιβασμού. Με γκολ του Νέναντ Μίλιγιας στο 15' και του Κέβιν Ντόιλ στο 50', επικράτησε 2-0 της Μπέρνλι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όχι και ευκαιρίες.
    Ο Μικ ΜακΚάρθι επανέφερε τους βασικούς, αφού μεσοβδόμαδα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε χρησιμοποιήσει δέκα αναπληρωματικούς!

    Ο Πανιώνιος ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή του ήττα (96-94)


    Ο Καλαμπόκης εκτέλεσε τον Ολυμπιακό Ο Πανιώνιος ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή του ήττα (96-94) σε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε στην παράταση. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έπαιξε με ψυχή και καρδιά, ενώ ο άνευρος Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει μια διαφορά επτά πόντων χάρη στην έμπνευση του Γιαννάκη να περάσει στο παρκέ τον Βούισιτς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιάννης Καλαμπόκης που πέτυχε 28 πόντους και το νικητήριο καλάθι, 9" πριν τη λήξη της παράτασης!

    Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, προηγήθηκε με 81-74 στο 34' και είχε και κατοχή της μπάλας. Στο σημείο εκείνο ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέρασε στο παρκέ τον Νίκολα Βούισιτς αντί του Γιάννη Μπουρούση και όπως αποδείχθηκε ο "δράκος" έκανε ένα ολέθριο λάθος. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα σερί 9-0 και ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 83-81 αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα του αγώνα.

    Ο Βούισιτς έφταιγε στους επτά από τους εννιά πόντους που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς ήταν ιδιαίτερα αργός για να σταματήσει τους αντίπαλους σέντερ και φόργουορντ. Την ίδια ώρα στην επίθεση ο Κροάτης έκανε δύο λάθη. Ο Γιαννάκης επανέφερε τον Μπουρούση, αλλά ήταν αργά.

    Ο Πανιώνιος είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι. Οι "κυανέρυθροι" προηγήθηκαν και με 89-84, αλλά με ένα σερί 5-0 ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι 89-89. Μάλιστα, ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο και στη συνέχεια ο Μπουρούσης σε δίποντο κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 94-91, αλλά και πάλι ο Πανιώνιος επέστρεψε.

    Ο Γιάννης Καλαμπόκης έκανε το 96-94, εννιά δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε με υπέροχο λέι απ και ο Τεόντοσιτς έκανε ένα σουτ της απελπισίας, καθώς κατάφερε να του μείνει η μπάλα στα χέρια. Αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνιζόταν δίχως τους Ζορόσκι, Εφθίμοφ και Γιαννόπουλο εύκολα καταλαβαίνει το μέγεθος της έκπληξης.

    Πάντως, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από την αρχή, μιας και προηγήθηκε με 34-17 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Βέβαια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στη συνέχεια για να πάει το ματς στο τέλος.

    Τα δεκάλεπτα: 32-17, 48-46, 68-71, 89-89 (κ.α.), 96-94 (παρ.)
    Οι διαιτητές: Μουζάκης, Γκούμας, Ανδρικόπουλος

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ράις 17, Μπράιαντ 11, Παπανικολάου 15 (3), Χαριτόπουλος 5 (1), Καλαμπόκης 28 (6), Ερτσεγκ 16 (2), Αθηναίου 2, Ελντερ 2
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (2), Μπέβερλι, Τσίλντρες 19, Βούιτσιτς 8, Τεόντοσιτς 14 (3), Μπουρούσης 17, Χαλπερίν 4, Κλέιζα 11 (1), Βασιλόπουλος 9 (1)

    Ο Αρης κερδισε Ολυμπιακο και Παμπορίδη

    Ο Αρης ήταν νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τον Εκτορ ραούλ Κούπερ να βγαίνει καθαρά νικητής στην προπονητική σκακιέρα. Οι "κίτρινοι" επιβλήθηκαν του Ολυμπιακού με 1-0 και ανάγκασαν τους πρωταθλητές στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα και τους στέρησαν το αήττητο στον πρώτο γύρο κάτι που είχαν κάνει και το 2001-02. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Αρη από τις 26 Σεπτεμβρίου όταν είχε επικρατήσει της Ξάνθης με 1-0 για την πέμπτη αγωνιστική.

    Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
    Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Νασούτι, Αράνο, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο (90' Ρόβας), Τόνι Κάλβο (84' Πίτου Γκαρσία), Κόκε, Κάμπορα (90' Λαμπριάκος)
    Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (45' Τοροσίδης), Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ντομί, Γκαλέτι, Λεονάρντο (64' Ζαϊρί), Οσκαρ (70' Ντιόγο), Μήτρογλου.

    Η εξέλιξη του αγώνα

    7' Ο Κόκε έφυγε στην πλάτη της άμυνας από τα αριστερά, αλλά ο πρώτος βοηθός λανθασμένα έκοψε τον Ισπανό με οφσάιντ, σε μία οριακή φάση
    10' Σουτ Χαβίτο από τα δεξιά και έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι
    13' Αντεπίθεση του Αρη, σουτ του Τόνι Κάλβο από τα αριστερά της περιοχής, ο Νικοπολίδης απόκρουσε δύσκολα
    13' Ο Γκαλέτι βγήκε στη κόντρα και άλλαξε ωραία το παιχνίδι προς τα δεξιά για τον Μήτρογλου, ο τελευταίος έστρωσε στον Ντουντού, η μπάλα από το σουτ του Βραζιλιάνου κόντραρε στον Νασούτι
    15' Σουτ του Ναφτί αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Νικοπολίδη, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε
    22' Σέντρα Αράνο από τα αριστερά, ο Ζεβλάκοφ με το κεφάλι δεν μπόρεσε να διώξει και ο Πολωνός στη συνέχεια έπιασε αέρα αντί για μπάλα. στη μικρή περιοχή Ο Κάμπορά προσπάθησε να σουτάρει, όμως ο Α. Παπαδόπουλος έδιωξε
    23' Ο Χαβίτο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Α. Παπαδόπουλος με τάκλιν προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός από τα αριστερά της περιοχής επιχείρησε το σουτ, ο Νικοπολίδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ
    27' Ο Ντουντού απέφυγε τον Πρίττα και επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    30' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Γκαλίτσιο για φάουλ στον Τόνι Κάλβο
    32' Φάουλ Νέτο, η μπάλα χτύπησε στον Μήτρογλου και άλλαξε πορεία, αλλά ο Νικοπολίδης εκπληκτικά γύρισε το σώμα του και με το αριστερό χέρι έδιωξε σε κόρνερ
    33' Ο Χαβίτο επιχείρησε το πλασέ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι, με τον Νικοπολίδη να μην δείχνει να ελέγχει τη φάση
    41' Σέντρα του Τόνι Κάλβο από αριστερά, ο Κόκε έστρωσε στον Ναφτί, αλλά η μπάλα από το σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ
    43' Αντεπίθεση του Αρη από τα δεξιά με τον Τόνι Κάλβο, ο Ισπανός έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λεονάρντο, ο Νικοπολίδης με τάκλιν πρόλαβε και έδιωξε προ του Κάμπορα
    45' Φάουλ του Νέτο δεξιά από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι

    45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Τοροσίδης στη θέση του Γκαλίτσιου
    49' Σέντρα Τοροσίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Μήτρογλου στην καρδιά της άμυνας, η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι
    51' Σουτ του Ναφτί έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε
    56' Φάουλ Κόκε, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε εύκολα στη δεξιά του γωνία
    59' Ο Ναφτί έκλεψε την μπάλα από τον Γκαλέτι και έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Τόνι Κάλβο μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη επιχείρησε το σουτ από αριστερά, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απόκρουσε με τα πόδια δύσκολα
    60' Φάουλ Ντουντού, ο Οσκαρ δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα, ο Λεονάρντο πετάχτηκε και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ανάγκασε τον Σηφάκη σε δύσκολη απόκρουση με το ένα χέρι
    61' Σέντρα από τα δεξιά του Κόκε, κεφαλιά του Τόνι Κάλβο από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
    64' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ζαϊρί στη θέση του Λεονάρντο
    65' Φάουλ του Νέτο, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντουντού, αλλά ο κ. Παμπορίδης λανθασμένα δεν καταλόγισε το πέναλτι
    67' Σουτ Οσκαρ, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
    69' 1-0ΓΚΟΟΟΛ Πλάγιο του Νέτο από τα δεξιά, ο Πρίττας πάνω στη γραμμή του άουτ μονομάχησε με τον Οσκαρ, με προβολή προώθησε την μπάλα την ώρα που πήγαινε ο Νικοπολίδης να μπλοκάρει, ο Κάμπορα σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
    70' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ντιόγο στη θέση του Οσκαρ
    74' Σουτ του Ζαϊρί έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι
    75' Φάουλ Γκαλέτι, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού πετάχτηκαν στο δεύτερο δοκάρι, αλλά κανένας δεν βρήκε την μπάλα
    77' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Τόνι Κάλβο
    78' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Ρονάλντο για φάουλ στον Ντιόγο
    78' Σουτ Ντουντού έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    83' Σουτ Ναφτί στην κίνηση που βγήκε πάσα, ο Κάμπορα επιχείρησε το πλασέ, η μπάλα έφυγε άουτ
    84' Ο Ντιόγο παρά το φάουλ του Πρίττα συνέχισε την προσπάθεια του, πάσαρε στον Ζαϊρί που επιχείρησε το πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα έφυε δίπλα από το δεξί δοκάρι
    84' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον πρίττα για φάουλ στον Ντιόγο
    84' ΑΛΛΑΓΗ Ο Πίτου στη θέση του Τόνι Κάλβο
    87 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Ναφτί για θέατρο
    89' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Κάμπορα για διαμαρτυρία
    90' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ρόβας στη θέση του Χαβίτο
    90' ΑΛΛΑΓΗ Ο Λαμπριάκος στη θέση του Κάμπορα
    90' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Λαμπριάκο για φάουλ στον Νικοπολίδη
    90' Φάουλ Γκαλέτι, ο Τοροσίδης στο δεύτερο δοκάρι επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι
    90' Βολέ του Ζαϊρί από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι

    Έλαμψε στο βούρκο ο Αστέρας


    Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης πανηγυρίζουν.... Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ και εκτοξεύτηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έμεινε αήττητη για 6η σερί αγωνιστική και υποχρέωσε την "Ένωση" στην έκτη φετινή της ήττα. Ο Έντερ (10') άνοιξε το σκορ και ο Τσέζαρεκ (49') διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μπλάνκο στο 62', ενώ δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ουντότζι από τον Αραούχο στο 83'.

    Τα αρχικά πλάνα
    Ο Βαγγέλης Βλάχος παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1. Ο Αναστασόπουλος κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μαρσελάο με τον Λαζαρίδη ήταν στο κέντρο της άμυνας, με τους Αργυρόπουλος και Ρόκας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Μπαστία με το Φυτανίδη, ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Καρέρα αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Ουντόζι στο αριστερό και ο Έντερ έπαιζε πίσω από τον Τσέζαρεκ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός προωθημένος της ομάδας της Τρίπολης.

    Από την άλλη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατέβασε την ελλιπέστατη ΑΕΚ με παρόμοια τακτική (4-2-3-1). Ο Σάχα μετά την απουσία του στο ματς με το Λεβαδειακό, επανήλθε κάτω από τα δοκάρια. Αραούχο και Γεωργέας αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας και οι Γιάχιτς και Ζεράλδο Αλβες στο κέντρο αυτής. Ενσαλίβα και Καφές ήταν οι δύο χαφ που είχαν αναλάβει το ρόλο των αμυντικών μέσων με τον δεύτερο να έχει περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα. Μαντούκα και Λεονάρντο εναλλάσονταν ως ακραίοι χαφ, ενώ ο Ταχτσίδης ήταν πίσω από τον Μπλάνκο που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

    Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
    Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθηνών)ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ρόκας (90'+2' Μπαρτολίνι), Φυτανίδης, Μπαστία, Καρέρα, Ουντότζι (88' Λαμπρόπουλος), Εντερ (82' Λαδάκης), Τσέζαρεκ.
    ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Αλβες, Γιάχιτς, Ενσαλίβα (55' Ιορντάκε), Καφές, Λεονάρντο (65' Παυλής), Μαντούκα, Ταχτσίδης (80' Χέρσι), Μπλάνκο

    Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 78-80

    Νίκησε και τους «χειρουργούς», Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 78-80

    Μετά από ένα περιπετειώδες παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ νίκησε στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα με 80-78, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ. Ταυτόχρονα, ο Δικέφαλος νίκησε και τους διαιτητές, οι οποίοι είχαν μια κακή διαιτησία, αδικώντας προκλητικά και κατάφωρα την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κατέκτησε την τρίτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
    Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ με σφιχτή άμυνα κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων στο ημίχρονο, 30-38.
    Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου συνέχισε την εξαιρετική άμυνα και έχοντας λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε μέχρι και με 17 πόντους, 46-63. Όμως, στην τελευταία περίοδο, οι Τρικαλινοί έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και συνεπικουρούμενοι από την τραγική διαιτησία, που έπαιξε έδρα, κατάφεραν να καθηλώσουν τους φιλοξενούμενους. Έτσι, μείωσαν συνεχώς τη διαφορά, έως ότου ισοφάρισαν σε 74-74. Στο τελευταίο λεπτό, το ματς οδηγήθηκε στις βολές, με τους «ασπρόμαυρους» τελικώς να είναι ψύχραιμοι και να παίρνουν μια σημαντική νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.
    Δεκάλεπτα: 22-20, 30-38, 46-63, 78-80.
    Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαδημητρίου, Ψαριανός.

    Ένταση και δακρυγόνα

    Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το κλειστό γήπεδο των Τρικάλων, καθώς δεν επιτράπηκε η είσοδος σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ταξίδεψαν στη θεσσαλική πόλη με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα… Οι φίλοι του Δικεφάλου προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο, αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πέρασε και εντός του κλειστού, με συνέπεια να διακοπεί για μερικά λεπτά το παιχνίδι, έως ότου καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

    Δ΄ΕΘΝΙΚΗ: Απόλλων Κ. – Εθνικός Σοχού 3-2

    Με νίκη έκλεισε την χρονιά ο Απόλλων Καλαμαριάς που επικράτησε έστω και με άγχος 3-2 του Εθνικού Σοχού. Στο 14΄ ο Σιναίδης άνοιξε το σκορ, με τον Παπαδόπουλο στο 23΄ να κάνει το 2-0. Στο 52΄ ο Βερνής μείωσε σε 2-1, ενώ ο Κανούλας στο 75΄ έκανε το 3-1. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Προβατίδης μείωσε για το τελικό 3-2.

    Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νέα «γκέλα» για Επανωμή

    Η Αναγέννηση Επανωμής μπορεί να παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο Βόρειο όμιλο της Γ΄ εθνικής, όμως η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας «γκέλα» αναμφίβολα και δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Η Δόξα Κρανούλας ήταν αυτή που απέσπασε τον ένα βαθμό στην Επανωμή, με τον Πυρσό Γρεβενών να κερδίζει την ίδια ώρα στο φινάλε τον Εορδαϊκό με 2-1. Σπουδαίο ματς έγινε στη Νιγρίτα, όπου ο Βισαλτιακός και η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Τα Τρίκαλα πήραν ξεκούραστα τρεις βαθμούς αφού δεν διεξήχθη το ματς με την Καστοριά, ενώ στο τέλος ηττήθηκε και ο Μακεδονικός 1-0 από τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν η Βέροια που επικράτησε 4-0 της Νίκης Βόλου, ενώ στο 0-0 έμειναν Κοζάνη και Φωκικός. Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε και ο ΠΑΟΝΕ, ο οποίος χάρη σε γκολ του Λεπτοκαρύδη, επιβλήθηκε 1-0 του Οδυσσέα Αναγέννησης.

    Ασταμάτητη η Κέρκυρα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4bb2babef9b5e4e0fda43dd98c91015e_L.jpg?1261315315?1261315315?1261315315

    Μεγάλη εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Δράμας σημείωσε η Κέρκυρα και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τους διώκτες της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Έσωσε την παρτίδα στο Αιγάλεω ο Εθνικός Αστέρας όπου πήρε στο τέλος «βολική» ισοπαλία με 1-1. Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν Εθνικός και Παναιτωλικός σε ένα επεισοδιακό ματς.

    Τρεις πολύτιμους βαθμούς πανηγύρισε η Κέρκυρα όπου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας Δράμας με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Βενέτης στο 81΄ με σουτ. Οι Δραμινοί στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

    Συναρπαστικό ματς πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω όπου το «σίτι» αναδείχτηκε ισόπαλο 1-1 με τον Εθνικό Αστέρα. Οι «κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Σκάρου στο 8΄ για να ισοφαρίσει στο 82΄ ο Χωριανόπουλος με σουτ.

    Στο ντέρμπι που έγινε στο Ελληνικό Εθνικός και Παναιτωλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0 σε ένα ματς όπου σημαδεύτηκε από επεισόδια των φίλων των δύο ομάδων.

    Στις Σέρρες , Πανασερραϊκός και Πιερικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 μοιράζοντας βαθμούς και εντυπώσεις . Οι φιλοξενούμενοι άνοξαν το σκορ στο 19΄ με κεφαλιά του Ολγκίν για να φέρει το ματς στα ίσα ο Αθανασιάδης με σουτ στο 24΄.

    Η Ρόδος επικράτησε της Ηλιούπολης με 2-0 χάρη σε τέρματα των Λάζετιτς στο 57΄ και Ζιλβάν στο 64΄.

    Τέλος, στη Νίκαια Ιωνικός και Αγροτικός Αστέρας παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία(0-0).

    Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)


    1. Κέρκυρα 33 29-12

    2. Εθνικός Αστέρας 26 20-12

    3. Εθνικός 25 18-9

    4. Παναιτωλικός 23 18-14

    5. Δόξα Δράμας 22 17-18

    6. ΟΦΗ 21 15-16

    7. Ολυμπιακός Βόλου 20 17-17

    8. Πιερικός 18 20-18

    9. Ηλιούπολη 18 11-12

    10. Πανσερραϊκός 18 14-16

    11. Αναγέννηση Καρδίτσας 18 13-15

    12. Ρόδος 16 14-14

    13. Αγροτικός Αστέρας 15 14-15

    14. Διαγόρας 15 19-21

    15. Θρασύβουλος 14 19-21

    16. Ιωνικός 12 13-19

    17. Καλαμάτα 10 6-10

    18. Αιγάλεω 4 7-23

    Κι άλλο γκολ ο Σαμαράς, ήττα της Σέλτικ


    Φάση από τον αγώνα Χαρτς - Σέλτικ Στο -4 έμεινε η Σέλτικ από τη Ρέιντζερς μετά την ήττα της με 2-1 από τη Χαρτς στο Εδιμβούργο. Ο Γιώργος Σαμαράς πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του, η οποία αγωνίστηκε για περισσότερο από μια ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Κάλντγουελ στη φάση του πέναλτι.

    Ο Ελληνας άσος πήρε το ριμπάουντ με την μπάλα να έρχεται στα πόδια του από σουτ στο δοκάρι και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ετσι, βρήκε δίχτυα για πέμπτο σερί ματς σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, φθάνοντας τα έξι γκολ σε διάστημα 20 ημερών (δέκα σε όλες τις διοργανώσεις φέρος)!

    Το αποτέλεσμα
    Χαρς - Σέλτικ 2-1
    0-1 Σαμαράς (21)
    1-1 (32) πέναλτι Στιούαρτ
    2-1 (76) Μπουζιντ

    Συμπλοκές στα Τρίκαλα


    Φάση από το παιχνίδι Τρίκαλα-ΠΑΟΚ Το παιχνίδι των Τρικάλων με τον ΠΑΟΚ διακόπηκε στο όγδοο λεπτό εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησε η ρήψη δακρυγόνων από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο δίχως εισιτήριο και συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

    Οι συμπλοκές έγιναν έξω από το κλειστό των Τρικάλων, πλην όμως η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό έγινε αποπνιχτική κι έτσι το παιχνίδι διακόπηκε στο όγδοο λεπτό και διακόπηκε ξανά στο τέλος της πρώτης περιόδου.

    Μπασκετ-Επιτέλους νίκη για Ρόμα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cc99fb812cf81582030b552a32aa8c9c_L.jpg?1261309542?1261309542?1261309542

    Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η Ρόμα επέστρεψε στις νίκες στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με τους Αμερικανούς της να δείχνουν το «δρόμο» η ομάδα της «αιώνιας πόλης» επικράτησε εκτός έδρας της Βαρέζε με 67-84.

    Αυτή ήταν η μόλις τέταρτη νίκη των Ρωμαίων σε 11 αναμετρήσεις στο «σπαγγέτι σιρκουί», εικόνα ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει φέτος η ομάδα, όπως φανέρωσε και η πρόσφατη αντικατάσταση του Νάντο Τζεντίλε με τον Ματέο Μπονιτσιόλι στον πάγκο.

    Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-44, 55-57, 67-84
    Βαρέζε (Πιλαστρίνι): Μοραντέ 13 (1), Αντονέλι, Γκαλάντα 12 (1), Τόμας 19 (4), Μαρτινόνι 2, Κοτάνι 2 (7ρ.), Τούσεκ 1, Ρέινολντς, Τσίλντρες 18 (3), Γκεργκάτι
    Ρόμα (Μπονιτσιόλι): Τζιακέτι, Τζίγλι 10 (1), Τζάαμπερ 10 (2τρίπ., 7ρ., 7ασ.), Χάτσον 9 (7ρ.), Τουρέ 2, Κροσαριόλ, Γουίνστον 17 (3), Μίναρντ 17 (3), Βιτάλι 10 (2)

    Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής: (χθες) Αβελίνο-Καζέρτα 73-66, (σήμερα) Βαρέζε-Ρόμα 67-84, Σιένα-Μοντεγκρανάρο 7.15μ.μ., Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Σορεσίνα 7.15μ.μ., Μπιέλα-Σκαβολίνι 7.15μ.μ., Τέραμο-Νάπολι 7.15μ.μ., Βίρτους Μπολόνια-Μπενετόν 7.15μ.μ., Φερράρα-Καντού 7.15μ.μ.

    Η βαθμολογία
    : Σιένα 20, Καζέρτα 16*, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 14, Αβελίνο 14*, Μπιέλα 12, Καντού 12, Βίρτους Μπολόνια 12, Μπενετόν 10, Τέραμο 10, Μοντεγκρανάρο 10, Ρόμα 8*, Σορεσίνα 8, Βαρέζε 8*, Σκαβολίνι 4, Φερράρα 4, Νάπολι -8
    * Έχουν έναν αγώνα περισσότερο
    ** Η Βαρέζε έχει αφαίρεση 2 βαθμών, ενώ η Νάπολι έχει αφαίρεση 8 βαθμών

    Επική ανατροπή για την Καβάλα


    Ονουάτσι και Ντουγκλάο πανηγυρίζουν.... Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπάλαμπαν (59) ωστόσο με μια... επική ανατροπή, η Καβάλα γύρισε το παιχνίδι και έφυγε με μια μεγάλη νίκη από την Νέα Σμύρνη (2-1). Η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (87� Ρινκόν) και πήρε το σπουδαίο τρίποντο, χάρη στο γκολ του Ονουάτσι στις καθυστερήσεις, που πάντως ήταν οφ σάιντ. Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"
    Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

    Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Καστελιόνε, Κοντοές, Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (53' Σκούφαλης), Νικολάου, Μπάλαμπαν, Ριέρα
    Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Θεοδωρέλλης, Ντομπρασίνοβιτς (77' Λεοντίου), Ντικρόκ (54' Σιόντης), Λάκης (62' Ρινκόν), Σουλτανίδης, Ιωάννου

    Αναβολές σε Ολλανδία και Βέλγιο


    Αναβολή λόγω χιονιού Σε αναβολή και των πέντε σημερινών αγώνων για τη 18η αγωνιστική οδηγήθηκε η ολλανδική λίγκα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Η διοργανώτρια αρχή του ολλανδικού πρωταθλήματος ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων, Ναϊμέγκεν-Φίτεσε, Γκρόνινγκεν-Χέρενφεν, Ουτρέχη-Τβέντε, Μπρέντα-Αγιαξ και Ρόντα-Αϊντχόφεν που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν σήμερα, 20 Δεκεμβρίου. Για τα παιχνίδια αυτά θα οριστεί προσεχώς νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.


    Δύο ακόμη αγώνες αναβλήθηκαν για την 19η ημέρα
    Σε αναβολή των δύο προγραμματισμένων για σήμερα αγώνων της 19ης ημέρας οδηγήθηκε η βελγική λίγκα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την αναβολή των αναμετρήσεων Σαρλερουά-Σταντάρ Λιέγης και Αντερλεχτ-Μπριζ και θα οριστεί προσεχώς νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.

    Νέα ημερομηνία θα οριστεί και για την αναμέτρηση Μαλίν-Γκερμινάλ που είχε αναβληθεί νωρίτερα.

    Με οδηγό τον Αναστασάκο πέρασε από τη Θράκη


    Οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το γκολ του Αναστασάκου Με πρωταγωνιστή τον Αναστασάκο που πέτυχε χατ τρικ, ο Ατρόμητος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Θράκη, όπου επικράτησε του Πανθρακικού με 3-0. Με την τρίτη του νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η ομάδα του Περιστερίου απομακρύνθηκε περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις.

    Γήπεδο: Κομοτηνής Δημοτικό
    Διαιτητής: Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθήνα)

    Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταϊρης, Τζόκιτς (56' Ντιαλό), Αργυρίου, Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης, Γκοϊανίρα, Κανωτίδης, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (85' Δραγανίδης), Μπουβάλ, Καζάκης (71' Στόικος).
    Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νάστος, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο (88' Καραλής), Φαβάλι, Μπρίτο (82' Σφακιαννάκης), Αναστασάκος (86' Καραγκούνης), Περόνε

    Τιμή στον Βρύζα-Βιεϊρινια: "Πάνω απ΄όλα ο ΠΑΟΚ"


    Στο Ηράκλειο ταξίδεψε και βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ με επικεφαλή το Ζήση Βρύζα.

    O πρόεδρος του Δικεφάλου δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη αλλά έμεινε στην Κρήτη και μετέβηκε στα Χανιά για να παραστεί στην εκδήλωση του συλλόγου φίλων Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας, με την ονομασία "ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ". Η κρητική χοροεσπερίδα, που συνδιοργανώθηκε με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χανίων και την Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Χανίων, ήταν αφιερωμένη στην Εθνική Ελλάδας για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Ζήσης Βρύζας τιμήθηκε για την προσφορά του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ ο Αντελίνο Βιεϊρινια που πέτυχε και χθες γκολ και έφτασε τα πέντε τέρματα στο φετινό πρτάθλημα, μίλησε για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αλλά και για την νίκη του Δικεφάλου επί του Εργοτέλη. "Τα πέντε γκολ είναι ένας καλός απολογισμός αλλά σίγουρα μπορούσα να έχω πετύχει κι άλλα. Τα γκολ όμως δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Όταν συνδυάζονται και τα δύο είναι το καλύτερο. Και σίγουρα μου αρέσει να σκοράρω όπως κάθε παίκτη. Μακάρι να συνεχίσω έτσι και στο δεύτερο γύρο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κρατήσαμε σωστά τη μπάλα, αλλά στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Κρατήσαμε τη μπάλα στα πόδια μας και κοντρολάραμε το ρυθμό, κάναμε φάσεις και πετύχαμε δύο γκολ φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση".

    ΣΤΟΙΧΗΜΑ-GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


    GOAL KAI ΧΡΗΜΑ



    Καλημέρα σας! Ας αρχίσουμε από την χτεσινή ημέρα που πήγε αρκετά καλά για εμάς. Βγάλαμε το εύκολο over της ΣΙΤΥ, το διπλό του ΠΑΟΚ σε πολύ καλή απόδοση και τον άσο του ΗΡΑΚΛΗ της Ισπανίας. Δεν μας βγήκε το διπλό της ΜΑΡΣΕΙΓ, και ο άσος του ΑΝΝΟΒΕΡΟΥ που προηγήθηκε με 2-0 και κατάφερε να ηττηθεί.
    Πάμε στα σημερινά παιχνίδια για να δούμε με ποιά θα ασχοληθούμε. Ξεκινάμε από το ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είναι φορμαρισμένος και γενικά παίζει ανοιχτό και καλό ποδόσφαιρο. Η ΚΑΒΑΛΑ είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Στον αγώνα αυτόν θα πάμε με το over.Συνεχίζουμε με τον αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Ο ΑΡΗΣ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση προέρχεται από την ήττα στην έδρα του από τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.Ο Ο.Σ.Φ.Π έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να στεφθεί πρωταθλητής χειμώνα. Θα πάμε με το διπλό. Συνεχίζουμε με Γαλλία και τον αγώνα ΜΟΝΑΚΟ-ΛΥΩΝ.Η ΛΥΩΝ έχει μείνει αρκετά πίσω στο κυνήγι του πρωταθλήματος και για να κρατηθεί στο παιχνίδι του τίτλου πρέπει να κερδίσει, θα πάμε με το διπλό. Συνεχίζουμε με Ιταλία και τον αγώνα ΡΩΜΑ-ΠΑΡΜΑ.Η ΡΩΜΑ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να κερδίσει για να βρεθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Τελειώνουμε με το ντέρμπι στην Γερμανία ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΒΕΡΝΤΕΡ.Η ΒΕΡΝΤΕΡ προέρχεται από ήττα στο πρωτάθλημα με την ΣΑΛΚΕ μετά από 23 αγώνες. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει φύγει τρείς φορές με το διπλό απο την έδρα του ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ. Στα τελευταία έξι παιχνίδια εκτός δεν χάνει, έχει τρείς νίκες και τρείς ισοπαλίες. Θα ρισκάρουμε στο διπλό της ΒΕΡΝΤΕΡ και ελπίζουμε να μας δικαιώσει. Αυτές είναι οι σημερινές μας επιλογές.
    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Σοβαρά επεισόδια στο Κερατσίνι-Προοδευτική


    επεισόδια στην εξέδρα... Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Κερατσίνι, κατά την διάρκεια του πειραϊκού ντέρμπι μεταξύ Κερατσινίου και Προοδευτικής και είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.

    Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης στις εξέδρες του "Π. Σαλπέας" εισέβαλαν γύρω στους 15-20 χούλιγκαν, κρατώντας φτυάρια, κοντάρια, σιδερολοστούς, τσεκούρι, και όρμηξαν στην εξέδρα που είχαν πάρει θέση οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής, για να ακολουθήσει πανικός, με συμπλοκές και τραυματισμούς φιλάθλων, μικρών παιδιών που έντρομοι έτρεχαν για να σωθούν

    Οι χούλιγκαν εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, και ό,τι άλλο αντικείμενο κρατούσαν στα χέρια τους. Ακολούθησε πανικός, φίλαθλοι αιμόφυρτοι να τρέχουν να σωθούν, συμπλοκές παντού, ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο καθυστέρησε να επέμβει.

    Φυσικά το παιχνίδι διακόπηκε, για να συνεχισθεί μετά από περίπου 25 λεπτά, όμως το αγωνιστικό μέρος είχε ήδη περάσει σε δεύτερη μοίρα

    Τελικά, το αστυνομικό δελτίο του αγώνα κάνει λόγο για επτά τραυματισμένους, ένας ηλικιωμένος στο πρόσωπο, δύο μικρά παιδιά στο κεφάλι, ένας με σπασμένο χέρι κι ένας με χτυπήματα στα πόδια.

    Να σημειωθεί ότι χτυπήθηκε μία έγκυος γυναίκα (ευτυχώς όχι σοβαρά), ενώ σοβαρό πρόβλημα προέκυψε και με τον παράγοντα της Προοδευτικής Δημ. Καλούδη, ο οποίος είχε καρδιακό επεισόδιο και χρειάσθηκε το ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

    Οι φίλαθλοι της Προοδευτικής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνέλαβαν έναν εκ των πρωτεργατών της επίθεσης - ήταν αυτός που επιτέθηκε με το φτυάρι κατά των φιλάθλων. Ο εν λόγω χούλιγκαν παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία μετά το τέλος του αγώνα τον οδήγησε στον εισαγγελέα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιπολικό που μετέφερε τον συλληφθέντα απειλήθηκε και προπηλακίσθηκε από τους μαινόμενους φιλάθλους της Προοδευτικής.

    Να σημειωθεί επίσης ότι, πριν τον αγώνα, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής που έρχονταν από τον Κορυδαλλό, συνεπλάκησαν με οργωμένους φιλάθλους του Ιωνικού στην Πλατεία Σπάθα.

    ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ-ΜΠΑΣΚΕΤ

    ΣΚΑΪΜαϊάμι - Πόρτλαντ01:00
    ΣΚΑΪ Τορόντο - Νέα Ορλεάνη03:30
    ΕΤ1 Τρίκαλα- ΠΑΟΚ 16:00
    ΣΚΑΪ Πανιώνιος - Ολυμπιακός17:00

    ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

    novasports1 Πανιώνιος - Καβάλα 14:30
    novasports2 Πανθρακικός - Ατρόμητος 14:30
    ΣΠΟΡ+ Μπρέντα - Αγιαξ 15:30
    novasports3 Γουλβς - Μπέρνλι 15:30
    conn-x TV sport1 Ουντινέζε - Κάλιαρι 16:00
    conn-x TV sport3 Νάπολι - Κιέβο 16:00
    novasports7 Ρόμα - Πάρμα 16:00
    conn-x TV sport2 Αμβούργο - Βέρντερ Βρέμης 16:30
    novasports1 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 16:45
    ΣΠΟΡ+ Ρόντα - Αϊντχόφεν 17:30
    novasports2 Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 18:00
    conn-x TV sport3 Κολωνία - Νυρεμβέργη 18:30
    novasports1 Αρης - Ολυμπιακός 19:00
    NET SKODA Ξάνθη - Ηρακλής 19:00
    conn-x TV sport2 Σαρλερουά - Σταντάρ Λιέγης 19:00
    conn-x TV sport1 Τενερίφη - Ατλέτικο Μαδρίτης 20:00
    conn-x TV sport3 Αντερλεχτ - Κλαμπ Μπριζ 21:30
    novasports3 Ιντερ - Λάτσιο 21:45
    novasports2 Μονακό - Λυών 22:00
    conn-x TV sport1 Λα Κορούνια - Βαλένθια 22:00

    Αυτή κι αν είναι μεταγραφή.

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bee975b9c9859945298a2644dc37739d_L.jpg?1260989023?1260989023?1260989023

    Λές να είναι αθλήτρια από σόι ή χορεύτρια στα Μπολσόι; Πώς μπορεί και κάνει τέτοια κολποσχέδια κι ανάποδα τιμόνια η κοπελίτσα με τη μπαλίτσα, ένας Θεός ξέρει.

    Αυτή κι αν είναι μεταγραφή. Κι οι δικοί μας σκοτώνονται ποιον θα πάρουν κι αν θα βγάλει τα λεφτά του. Πάρτη την κυρία (στην ομάδα, μη παρεξηγούμαστε) και να δεις για πότε σκοράρει και αν θα γεμίσει το γήπεδο. Σαν τα τσαμπιά θα κρέμονται στα κάγκελα για να δουν το… ταλέντο της. Άσε που ποιος τερματοφύλακας θα… αρνηθεί να του παραβιάσει την εστία του και να του βάλει και ένα και δυο και τρία γκολάκια; Έτσι μαζεύεται η χαρτούρα. Με άρτο και… θεάματα. Κι επειδή κάνα ξεροκόμματο βρίσκεται πιο εύκολα από τέτοιο… κόμματο, επιμένω: Πάρτε τη!

    Ρεκόμπα: «Δεν ξέρω γιατί έφυγα»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/86b8f95883da5c9c8e2f3c4d5deda780_L.jpg?1261294803?1261294803?1261294803

    Ο Αλβάρο Ρεκόμπα μίλησε για το τέλος της συνεργασίας με τον Πανιώνιο, για το τι πήγε στραβά, ενώ αποκάλυψε ότι ο Φερέρα ήταν αυτός που του είπε ότι φεύγει...

    Αναλυτικά η συνέντευξη στην «Εξέδρα»

    - Η εμπειρία σου στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε. Πώς κρίνεις αυτό το τέλος;

    «Αυτό που συνέβη τελικά, είναι αυτό που αισθανόμουν εγώ πριν από ένα, ενάμιση μήνα. Είχαν περάσει κάποιες εβδομάδες που ένιωθα πάλι δυνατός και μπορούσα να μπω στην προπόνηση. Ο καιρός που έκανα ατομικό πρόγραμμα πήγαινε μακριά και ενημέρωσα τον προπονητή ότι ήθελα πλέον να μπω στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες μου αφού αισθανόμουν πάλι έτοιμος. Μου έλεγαν, όμως, ότι δεν μπορώ χωρίς να μου εξηγήσουν τον λόγο. Είχα μια συνάντηση με τον προπονητή, ο οποίος με ρώτησε τι ήθελα να κάνω και του απάντησα ξεκάθαρα ότι ήθελα να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα. Είχαμε πει να συζητήσουμε πάλι τη Δευτέρα και πέρασε μια εβδομάδα. Τα λίγα που είχαμε συμφωνήσει είχαν αλλάξει πάρα πολύ μέσα σε λίγο διάστημα και εγώ αυτήν τη στιγμή αποχωρώ από την ομάδα επειδή δεν μπορώ να βοηθήσω τον Πανιώνιο. Αυτά είναι τα λόγια που μου είπε ο προπονητής».

    - Σου εξήγησε γιατί δεν μπορείς να βοηθήσεις;


    «Δεν υπήρχε σαφής εξήγηση. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό στην καριέρα μου. Μου είπε κάποια ασαφή πράγματα, όπως το ότι η παρουσία μου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, ότι αυξάνω τις ευθύνες των συμπαικτών μου που βασίζονται και πάνω μου. Δεν ήταν κάτι ξεκάθαρο ως εξήγηση».

    - Η άποψη του προέδρου πάνω σε αυτό το θέμα;

    «Είχα συζητήσει μαζί του πολλές φορές. Η εξήγησή του ήταν ότι ο Πανιώνιος μπορεί να μην είναι έτοιμος να έχει ένα αστέρι και να αντιμετωπίσει ένα όνομα όπως ο Ρεκόμπα. Η αλήθεια είναι ότι τα άκουσα, αλλά δεν τα ανέλυσα πάρα πολύ, επειδή ποτέ δεν φέρθηκα με αυτό τον τρόπο ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν και δεν το αποδέχθηκα ως πρόβλημα. Συνεπώς, κάπου αλλού ήταν η εξήγηση που δεν μου είπε κανείς».

    - Πιστεύεις ότι δεν έπρεπε το καλοκαίρι να ανανεώσεις το συμβόλαιό σου;

    «Εγώ δεν ήθελα να φύγω, ήταν μια απόφαση που άλλοι πιστεύουν ότι ήταν η καλύτερη. Για εμένα, όμως, αυτό μπορούσαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Οταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και δεν μας πήγαιναν τα πράγματα. Αλλά τότε κανείς δεν μου είπε να φύγω. Το αντίθετο, μου έλεγαν να είμαι εκεί και να προσπαθήσω να βοηθήσω. Πιστεύω ότι το καλύτερο ήταν να μείνω όπως πήγαινε τώρα η ομάδα και να βοηθήσω όταν χρειαστεί, να δώσω κάτι από αυτά που είχα. Αυτό πάντως που μου φάνηκε αστείο και το είπα, τόσο στον πρόεδρο, όσο και στον προπονητή, ήταν ότι μου είπαν πως τους φόβιζε να με βάλουν πάλι στην ομάδα. Εγώ δεν ζήτησα θέση στην ενδεκάδα, αλλά να μπω στις προπονήσεις και να κάνω το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να χαλάσω την ισορροπία της ομάδας αφού πηγαίναμε καλά, αλλά να προσφέρω όσο μπορούσα και όσο έκρινε ο προπονητής».

    - Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από την προετοιμασία;

    «Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα πρόβλημα με τον Εμίλιο Φερέρα. Βέβαια στο πρώτο φιλικό που δώσαμε στο Βέλγιο του είπα ότι δεν αισθανόμουν έτοιμος να αγωνιστώ. Δεν μπορούσα να παίξω σε εκείνο το παιχνίδι γιατί αισθανόμουν κάποιο πρόβλημα. Επειδή ήταν το πρώτο φιλικό μου ζήτησε να παίξω, δεν ξέρω το γιατί. Δεν μπορούσα να τρέξω γιατί πονούσα και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν, ούτε φυσικά να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομάδα και φεύγω έτσι απλά. Αυτή είναι η αλήθεια».

    - Δεν ανέβηκες να χαιρετήσεις τους συμπαίκτες σου στο Κορωπί. Μίλησες με τον Εστογιάνοφ πριν φύγεις ή με κάποιον άλλο;


    «Εγιναν όλα πολύ γρήγορα και δεν το είχα υπολογίσει να φύγω. Δεν ήταν ότι δεν ήθελα να δω τα παιδιά και να τους χαιρετήσω. Το τελικό ραντεβού με τον πρόεδρο, αλλά και η λύση του συμβολαίου, έγινε ώρες που είχε προπόνηση η ομάδα. Μεσολάβησε το ραντεβού μου στο Μιλάνο όπου ταξίδεψα την Πέμπτη και πραγματικά ήταν τόσες οι υποχρεώσεις που είχα στην πρεσβεία και σε άλλες εκκρεμότητες για να φύγω, που δεν πρόλαβα να πάρω ούτε τα παπούτσια μου από το Κορωπί. Μου τα έφερε ο Φαμπιάν. Αλλωστε, τα παιδιά δεν περίμεναν αυτές τις ημέρες για να καταλάβουν ποιος είμαι. Ενάμιση χρόνο που ήμουν στον Πανιώνιο γνώρισαν τον χαρακτήρα μου και δεν περίμεναν να με κρίνουν τώρα».

    - Σου ζήτησαν την Κυριακή να είσαι στο γήπεδο ώστε να αποχαιρετήσεις τον κόσμο και να δεις το τελευταίο ματς;

    «Οχι, δεν υπήρξε τέτοια πρόταση, ούτε μου είπαν να κάνουμε οτιδήποτε πάνω σε αυτό. Λύσαμε το συμβόλαιο και τελείωσαν όλα».

    - Τι κρατάς από το διάστημα της παρουσίας σου στον Πανιώνιο;

    «Αυτό που μου μένει είναι το πάθος και όλη αυτή η αγάπη του κόσμου που ήταν μαζί στις καλές και τις κακές στιγμές της ομάδας. Κρατάω ακόμη και τους καλούς φίλους που απέκτησα εδώ. Τι άλλο να μου μείνει; Εγώ ήρθα να βρω ηρεμία, ήθελα να ζω μαζί με τους συμπαίκτες μου το ποδόσφαιρο τη χαρά που το περιβάλλει και νομίζω ότι ο Πανιώνιος ήταν κατάλληλη επιλογή. Αλλωστε, αυτά που ήθελα στην ποδοσφαιρική μου ζωή τα έχω κάνει. Αισθανόμουν ότι όλα αυτά τα σενάρια και το καλοκαίρι και τώρα δεν είχαν βάση, ήταν χαζά. Δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθούν διότι η πορεία μου δεν τα δικαιολογεί και ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να λύσω τη συνεργασία μου αν κάτι δεν άρεσε στη μια ή την άλλη πλευρά. Νομίζω ότι φάνηκε και από το πόσο γρήγορα τελείωσαν όλα, παρότι είπα ότι έχω τη διάθεση να μείνω και να βοηθήσω, να τιμήσω το συμβόλαιο που είχα».

    - Τι θεωρείς ότι κράτησαν από εσένα οι φίλοι του Πανιωνίου;

    «Θεωρώ ότι δεν έκανα όσα περίμενε ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας. Πιστεύω, όμως, ότι έβαλα το λιθαράκι μου και εγώ σε κάποια πράγματα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα, αλλά το ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι υπόθεση ενός».

    - Ποιες οι εντυπώσεις σου για την Ελλάδα;

    «Είναι πάρα πολύ όμορφο να ζεις εδώ. Δεν μπορούσα, όμως, να μείνω μόνο για τη χώρα, τη στιγμή που είχε σπάσει μέσα μου η σχέση με την ομάδα. Αισθανόμουν ότι δεν έχω δουλειά εδώ, αφού μου είπαν ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Την Παρασκευή μίλησα με τον προπονητή και μου είπε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινούσα προπονήσεις με την ομάδα και όταν έφτασε η Δευτέρα μου είπε: 'Δεν μπορείς να μας βοηθήσεις'. Σε αυτή την περίπτωση πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

    - Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα αίτια του διαζυγίου;

    «Δεν γνωρίζω πραγματικά. Μέσα μου δεν μπορώ να πιστέψω τη δικαιολογία ότι ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να σηκώσει έναν σούπερ σταρ. Εγώ ποτέ μου δεν έχω δείξει τέτοια συμπεριφορά και για αυτό μπορούν να σε βεβαιώσουν πολλοί μέσα στην ομάδα. Συνήθως ο κόσμος φοβάται τα δύσκολα και τις αλλαγές, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τις σταματήσεις. Πριν από δύο μήνες όλα ήταν εντελώς διαφορετικά στην ομάδα. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι σε δύο μήνες από τώρα και τι θα χρειάζεται τότε. Μπορεί να έφταιξε και η ανοδική πορεία που είχε ο σύλλογος, όμως εγώ δεν ζήτησα ποτέ από τον προπονητή να αλλάξει την ενδεκάδα ή να με βάλει αν δεν το κρίνει ο ίδιος. Απλά ήθελα να είμαι στη διάθεσή του και να βοηθήσω όταν χρειαστεί. Σέβομαι τις ισορροπίες της ομάδας και το έχω αποδείξει σε όλη την πορεία μου. Ακόμη ένα παράδοξο που άκουσα ήταν για τα στατιστικά μου που δεν ήταν καλά. Αυτή πιστεύω ότι ήταν μια από τις αιτίες. Οτι η ομάδα δεν κέρδισε πολλά παιχνίδια με εμένα και όταν δεν έπαιζα παίρναμε βαθμούς. Πραγματικά μου φαίνεται πολύ χαζή ως διαπίστωση για μια ομάδα που πιστεύει ότι κάνει σοβαρό προγραμματισμό και δουλεύει με προοπτική. Υπήρχε πιθανότητα να μπω μέσα και όλη η ομάδα να 'κρυφτεί' πίσω από εμένα, αλλά αυτό δεν το έχω ακούσει και δεν νομίζω να το ακούσω και στη συνέχεια».

    Παίρνει Αντρέου η Ξάνθη

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4845e83c90e1a11cb9ba7889b0b6fbfe_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Τον Αντρέου Μαγιοράλ έχει βάλει στο μάτι η Ξανθη. Όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα ο μεσοαμυντικός της Σπόρτινγκ Χιχόν βρίσκεται σε συζητήσεις με την ακριτική ομάδα, ενώ θα παρακολουθήσει και το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

    Ο Καταλανός αναμένεται να δοκιμαστεί από τον Γιάννη Ματζουράκη και αν τον πείσει, τότε θα γίνει παίκτης της Ξάνθης. Τη φετινή σεζόν ο Αντρέου έχει παίξει μόνοι σε δύο αγώνες του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010.

    Για τον ποδοσφαιριστή είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του και η ΑΕΚ επί εποχής Φερέρ.

    Ένας Ιταλός για τους «χαϊλάντερς»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7399dcc0b77b333f8818812854f757f2_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Ο Βάλτερ Τζένγκα είναι ο Νο1 υποψήφιος για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σκωτίας. Ο Ιταλός τεχνικός μέχρι πρότινος βρισκόταν στο πάγκο της Παλέρμο.

    Φαίνεται πως η επιτυχία της Ιρλανδίας με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι έχει βάλει σε σκέψεις την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας. Έτσι, οι "χαϊλάντερς" σκέφτονται πολύ σοβαρά να αναθέσουν τις τύχες της Εθνικής ομάδας σε Ιταλό προπονητή.

    Το πρώτο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Βάλτερ Τζένγκα ο οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται στο ταμείο ανεργίας μετά την απομάκρυνσή του από την Παλέρμο.

    "Είδα τι κατάφερε ο Τραπατόνι με την Ιρλανδία, και μεγάλοι τεχνικοί όπως ο Καπέλο, και ο Χίντινκ αποτελούν πηγή έμπνευσής για εμάς. Η Σκωτία έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και παράδοση. Κάθε προπονητής θα ήθελε να αναλάβει μία Εθνική ομάδα, ειδικά την Σκωτία".

    ΜΠΑΣΚΕΤ: Κολοσσός Ρόδου – Πανελλήνιος 72-80

    Νικηφόρα πέρασε ο Πανελλήνιος από το Βενετόκλειο, 80-72 επί του Κολοσσού, για την 8η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν μέχρι σήμερα, αλλά οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και επέτρεψαν στην ομάδα της Κυψέλης να πάρει το 6ο ροζ φύλλο για φέτος και ν’ απομακρυνθεί έναν βαθμό.

    Τα δεκάλεπτα: 18-16, 31-42, 53-60, 72-80

    Πανιώνιος Για εδραίωση στην τέταρτη θέση

    http://www.sport24.gr/ast/cov/an/anhgurikh_b.jpgΝα εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, κλείνοντας παράλληλα με τον καλύτερο τρόπο το 2009,θα επιδιώξει ο Πανιώνιος με αντίπαλο την Καβάλα.Το ευχάριστο για τον Εμίλιο Φερέρα είναι ότι ο Μπόσκο Μπάλαμπαν προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και είναι στην αποστολή, ωστόσο αποτελεί ερωτηματικό το αν θα είναι στο βασικό σχήμα. Από 'κει και πέρα τη θέση του τιμωρημένου Όμο στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Κοντοές δίπλα στον Λάτκα ενώ ο Ανδριόλας θα είναι και πάλι κάτω από τα δοκάρια.

    Στο δεξί άκρο θα είναι ο Μανιάτης, στο αριστερό ο Τζαβέλλας ενώ στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κουμορτζί, Νικολάου, Καστελιόνε, Σκούφαλης, Γουνδουλάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ριέρα. Εκτός πλάνων ακόμη είναι ο τιμωρημένος Εστογιανόφ και οι τραυματίες Μπεθέρα και Μπέλιτς.

    Οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή, είναι οι: Ανδριόλας, Μανιάτης, Γουέλινγκτον, Λάτκα, Σμόγιε, Τζαβέλλας, Κοντοές, Καστελιόνε, Νικολάου, Κουμορτζί, Κοντοχρήστος, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Λουκίνας, Σκούφαλης, Ριέρα, Μπάλαμπαν.

    Οι "κυανέρυθροι" περιμένουν αρκετό κόσμο στις εξέδρες του γηπέδου για να ενισχύσει τις προσπάθειες των παικτών να φτάσουν στο τρίποντο με το οποίο η ομάδα θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

    Αθλητικός Τύπος 20/12/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Η Γάτα
    Metrosport
    Σπορ του Βορρά

    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα
    The Match