Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Σοβαρά επεισόδια στο Κερατσίνι-Προοδευτική


επεισόδια στην εξέδρα... Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο Κερατσίνι, κατά την διάρκεια του πειραϊκού ντέρμπι μεταξύ Κερατσινίου και Προοδευτικής και είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης στις εξέδρες του "Π. Σαλπέας" εισέβαλαν γύρω στους 15-20 χούλιγκαν, κρατώντας φτυάρια, κοντάρια, σιδερολοστούς, τσεκούρι, και όρμηξαν στην εξέδρα που είχαν πάρει θέση οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής, για να ακολουθήσει πανικός, με συμπλοκές και τραυματισμούς φιλάθλων, μικρών παιδιών που έντρομοι έτρεχαν για να σωθούν

Οι χούλιγκαν εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, και ό,τι άλλο αντικείμενο κρατούσαν στα χέρια τους. Ακολούθησε πανικός, φίλαθλοι αιμόφυρτοι να τρέχουν να σωθούν, συμπλοκές παντού, ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο καθυστέρησε να επέμβει.

Φυσικά το παιχνίδι διακόπηκε, για να συνεχισθεί μετά από περίπου 25 λεπτά, όμως το αγωνιστικό μέρος είχε ήδη περάσει σε δεύτερη μοίρα

Τελικά, το αστυνομικό δελτίο του αγώνα κάνει λόγο για επτά τραυματισμένους, ένας ηλικιωμένος στο πρόσωπο, δύο μικρά παιδιά στο κεφάλι, ένας με σπασμένο χέρι κι ένας με χτυπήματα στα πόδια.

Να σημειωθεί ότι χτυπήθηκε μία έγκυος γυναίκα (ευτυχώς όχι σοβαρά), ενώ σοβαρό πρόβλημα προέκυψε και με τον παράγοντα της Προοδευτικής Δημ. Καλούδη, ο οποίος είχε καρδιακό επεισόδιο και χρειάσθηκε το ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Οι φίλαθλοι της Προοδευτικής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνέλαβαν έναν εκ των πρωτεργατών της επίθεσης - ήταν αυτός που επιτέθηκε με το φτυάρι κατά των φιλάθλων. Ο εν λόγω χούλιγκαν παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία μετά το τέλος του αγώνα τον οδήγησε στον εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιπολικό που μετέφερε τον συλληφθέντα απειλήθηκε και προπηλακίσθηκε από τους μαινόμενους φιλάθλους της Προοδευτικής.

Να σημειωθεί επίσης ότι, πριν τον αγώνα, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής που έρχονταν από τον Κορυδαλλό, συνεπλάκησαν με οργωμένους φιλάθλους του Ιωνικού στην Πλατεία Σπάθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: