Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Γκέλα κι η Ίντερ...


Μετά τις Ρόμα (Σάββατο) και Γιουβέντους (Κυριακή), ήταν η σειρά της Ίντερ να γκελάρει στην πρεμιέρα της Serie A, το βράδυ της Δευτέρας, με το 0-0 κόντρα στη Μπολόνια. ΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (28/8)

Ουντινέζε-Τζένοα 0-1 (81' Μέστο)
Ρόμα-Τσεζένα 0-0
Κυριακή (29/08)
Μπάρι-Γιουβέντους 1-0 (43' Ντονάτι)
Μίλαν-Λέτσε 4-0 (16', 28' Πάτο, 23' Σίλβα, 90' Ιντζάγκι)
Κιέβο-Κατάνια 2-1 (14' Μοσκαρντέλι, 83' πεν. Πελισιέ - 22' Ρικιούτι)
Φιορεντίνα-Νάπολι 1-1 (50' Ντ' Αγκοστίνο - 7' Καβάνι)
Παλέρμο-Κάλιαρι 0-0
Πάρμα-Μπρέσια 2-0 (11' Μποζίνοφ, 45+3' Μορόνε)
Σαμπντόρια-Λάτσιο 2-0 (60' πεν. Κασάνο, 71' Γκουρμπέτι)
Δευτέρα (30/08)
Μπολόνια-Ιντερ 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μίλαν 3
2. Πάρμα 3
3. Σαμπντόρια 3
4. Κιέβο 3
5. Μπάρι 3
6. Τζένοα 3
7. Φιορεντίνα 1
8. Νάπολι 1
9. Κάλιαρι 1
10. Τσεζένα 1
11. Παλέρμο 1
12. Ρόμα 1
13. Μπολόνια 1
14. Ιντερ 1
15. Κατάνια 0
16. Γιουβέντους 0
17. Ουντινέζε 0
18. Μπρέσια 0
19. Λάτσιο 0
20. Λέτσε 0

MVP ο Μόνχε, καλύτερο γκολ του Τσίγκα


Ο Βιθέντε Μόνχε του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Θανάση Τσίγκα, με το οποίο η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ επί της ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
Βιθέντε Μόνχε (Ολυμπιακός Βόλου) 47,4%
Καρίμ Σολτάνι (Ηρακλής) 33,1%
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα) 19,4%

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
Θανάσης Τσίγκας (Κέρκυρα) 50,4%
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 39.6%
Ραφίκ Τζιμπούρ (ΑΕΚ) 10%

Στην Τζένοα ο Καλάτζε


Στην Τζένοα βρίσκεται ο Κάχα Καλάτζε προκειμένου συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους ανθρώπους της Τζένοα και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσομπλού».

Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και ο Γεωργιανός αμυντικός θα αντικαταστήσει τον Σαλβατόρε Μποκέτι, ο οποίος πήγε στη Ρούμπιν Καζάν, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Champions League.

Μάντζιος και Μελίσσης στη Μαρίτιμο!


Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Μαρίτιμο για την παραχώρηση των Βαγγέλη Μάντζιου και Χρήστου Μελίσση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Έλληνας αμυντικός, που φαίνεται να τα έχει βρει σε όλα με τους Πορτογάλους, πιο δύσκολο του Μάντζιου. Ανοίγει ο δρόμος για νέα μεταγραφή στο «τριφύλλι». ΄Τη Δευτέρα οριστικοποιείται η μετακίνηση του Κλέιτον στη Μέταλουργκ-παρελθόν και επίσημα οι Μπιάρσμιρ και Μουν.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δείχνουν ότι η υπόθεση του Μελίσση θα πρέπει να είναι τελειωμένη, κάτι που δεν ισχύει για τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα πριν πει το ''ναι''. Πάντως, οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές και από αυτές θα εξαρτηθούν και οι πιθανές νέες κινήσεις των ''πρασίνων'' στο μεταγραφικό. Ενδέχεται μάλιστα μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό και σέντερ φορ.

Απεβίωσε ο Βαράγιο


Ο Φραντσίσκο Βαράγιο, τελευταίος εν ζωή ποδοσφαιριστής που είχε αγωνιστεί στον τελικό του πρώτου Μουντιάλ το οποίο έγινε το 1930, απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών, γράφουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής. Ο Βαράγιο είχε αγωνιστεί για την Αργεντινή στην ήττα με 4-2 από τον Ουρουγουάη στον τελικό της διοργάνωσης στο Μοντεβιδέο και το 1994 είχε βραβευτεί από τη FIFA. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε στην πόλη Λα Πλάτα, όπου ήταν και γεννημένος, 50 χλμ από το Μπουένος Αϊρες.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διεθνής επιθετικός, που είχε ως χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του το δυναμισμό και τα ευθύβολα σουτ, είχε πει πως η Αργεντινή ηττήθηκε στον τελικό του 1930 γιατί «δεν είχε τα κότσια να κερδίσει».

Σε σωματειακό επίπεδο, καριέρα έκανε στην Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία σημείωσε 194 τέρματα και την βοήθησε να κερδίσει τρεις τίτλους στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, μεταξύ 1931 και 1936. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1940, σε ηλικία 30 ετών, εξαιτίας τραυματισμού.

Δώρο το κράνος "Τσεχ" σε όμορφη ρεπόρτερ


Την προηγούμενη εβδομάδα, το video με τη μπάλα που έφυγε από τα πόδια του Καλίντ Μπουλαρούζ και προσγειώθηκε στο κεφάλι της ρεπόρτερ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου, έκανε το γύρο του κόσμου.Μια εβδομάδα μετά, η γλυκύτατη Τζέσικα Κάστροπ επέστρεψε δριμύτερη στη "μαχόμενη" δημοσιογραφία στα γήπεδα της Bundesliga! Ο Ολλανδός αμυντικός της Στουτγάρδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για τον αγώνα με την Μάιντζ αποδείχθηκε άσος στο σημάδι, υποδέχθηκε με μια ανθοδέσμη και ένα κράνος "Πετρ Τσεχ" τη ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου των αγώνων του γερμανικού πρωταθλήματος, σε μια προσπάθεια απολογηθεί για το ταρακούνημα που της προκάλεσε!

Η Τζέσικα Κάστροπ τίμησε τα δώρα του Μπουλαρούζ και ιδιαίτερα το κράνος, το οποίο φόρεσε αμέσως, προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Στουτγάρδη. Ωστόσο, η δημοσιογράφος από τη Γερμανία δεν έφερε γούρι στο Μπουλαρούζ, ο οποίος με αυτογκόλ έδωσε στη Ντόρτμουντ το προβάδισμα μέσα στο "Μερσέντες Μπενζ Αρένα" (Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ 1-3).Μια εβδομάδα μετά, η γλυκύτατη Τζέσικα Κάστροπ επέστρεψε δριμύτερη στη "μαχόμενη" δημοσιογραφία στα γήπεδα της Bundesliga! Ο Ολλανδός αμυντικός της Στουτγάρδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για τον αγώνα με την Μάιντζ αποδείχθηκε άσος στο σημάδι, υποδέχθηκε με μια ανθοδέσμη και ένα κράνος "Πετρ Τσεχ" τη ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου των αγώνων του γερμανικού πρωταθλήματος, σε μια προσπάθεια απολογηθεί για το ταρακούνημα που της προκάλεσε!

Η Τζέσικα Κάστροπ τίμησε τα δώρα του Μπουλαρούζ και ιδιαίτερα το κράνος, το οποίο φόρεσε αμέσως, προκειμένου να πάρει συνέντευξη από τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Στουτγάρδη. Ωστόσο, η δημοσιογράφος από τη Γερμανία δεν έφερε γούρι στο Μπουλαρούζ, ο οποίος με αυτογκόλ έδωσε στη Ντόρτμουντ το προβάδισμα μέσα στο "Μερσέντες Μπενζ Αρένα" (Στουτγάρδη-Ντόρτμουντ 1-3).

Στις Σέρρες ο Μπρίτεζ


Τον Παραγουανό Χόρχε Ορλάντο Μπρίτεζ Λαραμέντι απέκτησε ο Πανσερραϊκός. Το νέο απόκτημα των… λιονταριών είναι δεξί μπακ και σήμερα ανακοινώθηκε και επισημαΣε μία ακόμα μεταγραφή προχώρησε ο Πανσερραϊκός. Τα… λιοντάρια απόκτησαν τον Παραγουανό Χόρχε Ορλάντο Μπρίτεζ Λαραμέντι. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας των Σερρών έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Jorge Orlando BRITEZ Larramendi. O Παραγουανός ποδοσφαιριστής είναι δεξί μπακ, έχει ύψος 1,78 και ζυγίζει 74 κιλά. Έχει φορέσει τη φανέλα των ομάδων: Presidente Hayes, Valladolid, Sporting Braga, Libertad, Tacuary Maccabi Haifa, Olimbia, Nacional, Cerro Porteno».

Πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του Κούπερ


Στον Άρη το έχουν πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν εφεξής με πρόσωπα. Έχουν δει στο παρελθόν παίκτες που "μάτωναν" τη φανέλα να πηγαίνουν δίπλα (Βιτόλο, Ίβιτς, Παπάζογλου), άλλους να κατηφορίζουν στο κέντρο (Αβραάμ) και άλλους να μαγεύονται από τη μαρμίτα που συνεπάγεται μια καλύτερη οικονομικά πρόταση ή μια μεγαλύτερη φήμη ομάδας (Νασούτι), δίχως στο τέλος κανείς να μένει κερδισμένος με τις μνήμες και τους συναισθηματισμούς. Συναίσθημα χωρά μόνον η ομάδα κι αυτή είναι πίστη καταγεγραμμένη πλέον στον Άρη. Από την άλλη, υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια. Γιατί όποιος μπορεί να υιοθετήσει αυτή την αρετή, οφείλει να αποδεχτεί δίχως να τον πείσει κανείς πως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ο σπουδαιότερος προπονητής που ήρθε στα μέρη μας.

Η πορεία του σε πάγκους το αποδεικνύει αυτό, ο Αργεντινός όμως, και με περιορισμένο μπάτζετ πήγε την ομάδα στους κερδοφόρους ομίλους του Europa League κι έκανε εφτά αλλαγές βασικών για να πάρει το διπλό στην Καβάλα και να παραμιλήσουν οι πάντες με τις κινήσεις του.

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, να έρθει αυτό το αποτέλεσμα για να πειστεί η διοίκηση της ΠΑΕ. Όπως ακριβώς πέρυσι και μετά την ήττα στην Τούμπα τον έπιασαν και του ανανέωσαν το συμβόλαιο, αυτό θέλουν να κάνουν και τώρα. Βλέποντας τον Κούπερ να κινείται στην μεταγραφική αγορά, αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν είχαν να σκεφτούν τίποτα άλλο.

Η πρόταση που συζητούν μαζί του είναι να υπάρξει επέκταση του συμβολαίου του από το 2011 κατά μια διετία και να ολοκληρωθεί το 2013. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πλάνο για να γίνει πραγματική δουλειά. Ο ψαρομάλλης προπονητής έχει ενημερωθεί και συζητά με τη διοίκηση, καθώς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και καλή αρχή έγινε και ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και κάτι μεγάλο δείχνει να δημιουργείται.

Για αυτούς τους λόγους είναι ανοιχτός και δεν αποκλείεται το θέμα αυτό που θα χαροποιήσει τους πάντες στην ομάδα, να τελειώσει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κούπερ απολαμβάνει αγάπη στον Άρη κι αυτή είναι μια παράμετρος που δεν βρίσκεται εύκολα σε άλλα λιμάνια. Γι' αυτό και κατ' αρχήν, ο Αργεντινός δείχνει να το σκέφτεται σοβαρά για να γίνει κανονικός κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Τάνιεβιτς: "Οι Έλληνες διεθνείς είναι νικητές"


Μόνο σίγουρος δεν μπορεί να αισθάνεται για νίκη επί της Εθνικής Ελλάδας , ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς. Ο αποκλεισμός της ομάδας του από την Ελλάδα στον χιαστί προημιτελικό στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας πέρυσι είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεχάσει, έστω κι αν δηλώνει πως η Τουρκία είναι 10% καλύτερη από πέρυσι.

"Στα δύο πρώτα παιχνίδια, η Ελλάδα δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Μην νομίζετε πως είναι αδύναμη. Δεν θα παίξουν έτσι με εμάς. Αύριο θα παίξουν διαφορετικά γιατί οι Έλληνες διεθνείς είναι νικητές. Οι νικητές παίζουν καλύτερα στα μεγάλα παιχνίδια," ήταν τα πρώτα λόγια του Τάνιεβιτς που υπενθύμισε στο τουρκικό κοινό πως ενσωματώνονται για την Ελλάδα, ο αρχηγός της Αντώνης Φώτσης και ο θηριώδης Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: "Ειδικά με τους Φώτση και Σχορτσιανίτη θα έχουν μεγαλύτερη δύναμη στη φροντ λάιν. Περιμένω την Ελλάδα να παίξει 100% αύριο απέναντί μας." Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παίξει ζώνη, όπως έκαναν Κίνα και Πουέρτο Ρίκο δυσκολεύοντας τους παίκτες του Καζλάουσκας, ο Τάνιεβιτς απάντησε: "Η άμυνα ζώνης είναι μέσα στα στρατηγικά μας πλάνα, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά πως οι Έλληνες γκαρντ θα χάσουν τα τρίποντα. Ο Διαμαντίδης ήταν άστοχος σε 10 τρίποντα (είχε 3/13) στην πρεμιέρα με τη Κίνα, αλλά είναι μεγάλος παίκτης και δεν μπορείς να τον αφήσεις να σουτάρει ανενόχλητος. Επιπλέον, η δική μας ζώνη δεν είναι όπως της Κίνας. Οι Κινέζοι κλείνουν όλοι στη μέση. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να μαρκάρουμε τους περιφερειακούς τους. Δεν με ανησυχεί η άμυνά μας στο κέντρο γιατί είναι δυνατή, αλλά πρέπει να πιέσουμε και την περιφέρεια τους. Οι Έλληνες γκαρντ μπορούν να κάνουν πέντε σουτ στη σειρά κι αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν μπορούμε να πάρουμε."

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς χαρακτήρισε τον αυριανό αγώνα Τουρκία-Ελλάδα "ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι". Ενθυμούμενος τον χιαστί αγώνα στην Πολωνία εξήγησε: "Ήταν ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Τώρα είναι η ευκαιρία μας για λύτρωση. Είμαστε 10% καλύτεροι από πέρυσι. Είμαστε αρκετά καλοί για να νικήσουμε την Ελλάδα και βέβαια έχουμε το πλεονέκτημα ότι παίζουμε εντός έδρας, μέσα στην ’γκυρα," κατέληξε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Ανέβασε τις απαιτήσεις η Γιαγκελόνια


Η προσφορά των 100.000 ευρώ του Άρη δεν καλύπτει τη διοίκηση της Γιαγκελόνια για τον μονοετή δανεισμό του Καμίλ Γκροζίτσκι.

Ωστόσο με μία ελαφρώς βελτιωμένη πρόταση, οι ιθύνοντες του Άρη θεωρούν βέβαιο πως θα καμφθούν οι αντιστάσεις του πολωνικού συλλόγου για την παραχώρηση του 22χρονου ακραίου επιθετικού.

Ο Γκροζίτσκι «γυάλισε» στον Κούπερ στις αναμετρήσεις του ελληνικού συλλόγου με την Γιαγκελόνια στα προκριματικά του Europa League ζητώντας την απόκτησή του. Όπως έγινε γνωστό μετά το χθεσινό «διπλό» στην Καβάλα, οι δύο σύλλογοι βρίσκονται κοντα σε συνφωνια και εντός της ημέρας είναι πολύ πιθανό να έχουμε ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν άλλωστε χρονικά περιθώρια, καθώς την Τρίτη λήγει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού για ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Τρεις εβδομάδες έξω ο Ρονάλντο


Ο "αστέρας" της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα.Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που έκανε ο Πορτογάλος, στο νοσοκομείο Σανίτας Λα Μοραλέχα, έδειξαν ότι υπάρχει οίδημα στο δεξιό του αστράγαλο.Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των "μερένχες", εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν θα επιστρέψει στον άσο της Ρεάλ να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική του ομάδα για τα παιχνίδια με Κύπρο και Νορβηγία, για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Μάλιστα, ο "CR7" είχε τραυματιστεί στο ίδιο σημείο και την περασμένη χρονιά, μένοντας εκτός για δύο μήνες. Όμως, οι γιατροί αναφέρουν ότι το τωρινό πρόβλημα δε σχετίζεται με το περσινό.

Γκαρσία: «Στο μυαλό μου πάντα ο Άρης»

Γκαρσία: «Στο μυαλό μου πάντα ο Άρης»

Ο Νάτσο Γκαρσία μίλησε σήμερα από την Κύπρο στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για τη νέα του ομάδα, την Ανόρθωση, αλλά φυσικά και για τον Άρη. Αρχικά αναφερόμενος στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο Κυπριακή πρωτάθλημα (σ.σ. νίκησε 3-2 την Αλκή) τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη νίκη προς το τέλος ειδικά. Όμως τα καταφέραμε και αυτό έχει σημασία».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα και τις διαφορές του από το ελληνικό υπογράμμισε: «Σίγουρα το Κυπριακό πρωτάθλημα παρά τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει δεν έχει το επίπεδο του ελληνικού. Υπάρχουν βέβαια οι τρεις μεγάλες ομάδες, η Ανόρθωση, η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάντως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Το Κυπριακό βέβαια είναι πολύ ανταγωνιστικό. Οι τρεις ομάδες που ανέφερα έχουν ενισχυθεί αρκετά και νομίζω ότι φέτος θα είναι απολαυστική χρονιά».

Για τις καιρικές συνθήκες στην Κύπρο είπε χαμογελώντας: «Νόμιζα ότι στην Θεσσαλονίκη τα είδα όλα όμως στην Κύπρο οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές».

Για τον λόγο που αποχώρησε από τον Άρη, ο Βολιβιανός μέσος εξήγησε: «Ήταν πολύ απλός ο λόγος. Ήξερα ότι θα έχω λ΄γιες ευκαιρίες στον Άρη. Ο Γκιγιέρμο Όγιος με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι θα έχω παιχνίδια στα πόδια μου και ελπίζω ότι τώρα θα βρω και πάλι τον καλό μου εαυτό και θα φθάσω στο επίπεδο που βρισκόμουν πριν λίγα χρόνια στον Άρη».

Δικαιολογώντας την βεβαιότητα για τις… λίγες ευκαιρίες που θα είχε στον Άρη, ο Νάτσο εξήγησε: «Είχα μιλήσει με τον κ. Κούπερ και μου είπε κάτι τέτοιο όμως το αντιλαμβανόμουν και εγώ με τις κινήσεις που έβλεπα ότι είχε κάνει η ομάδα. Εξάλλου και για μένα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα γιατί τους τελευταίους μήνες δεν έπαιζα και είχα χάσει τον αγωνιστικό μου ρυθμό. Έτσι πήρα την απόφαση να πάω στην Κύπρο. Τώρα θα δουλέψω με τον κ. Όγιος που είναι ένας καλός προπονητής και δουλεύει μεθοδικά. Πιστεύω ότι θα βελτιωθώ».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Άρη μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του τόνισε: «Αυτό σκέφτομαι πάντα και εγώ. Στην Ανόρθωση έχω παίξει ήδη πέντε παιχνίδια, τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα 90λεπτο στην Κύπρο. Έχω βρω τον ρυθμό μου. Έχω δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τον Άρη. Θέλω να φθάσω και πάλι σε ένα καλό επίπεδο, ώστε με την βοήθεια του Θεού να επιστρέψω και πάλι στον Άρη».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αντιμετώπισε και αποκλείστηκε η Ανόρθωση είπε: «Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα. Ήταν γεμάτη σε όλες τις γραμμές της και είχαν απίστευτη ισορροπία. Εμείς τα δώσαμε όλα όμως η διαφορά ήταν μεγάλη».

Για την επιτυχία του Άρη, να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Νάτσο Γκαρσία είπε: «Πάντα παρακολουθώ τον Άρη αφού είναι η ομάδα μου. Χάρηκα πολύ για την πρόκριση και πληροφορήθηκα φυσικά και την κλήρωση. Χαίρομαι πολύ και για τα παιδιά, τον Σηφάκη, τον Ρονάλντο Γκιάρο, τονΧαβίτο και τα άλλα παιδιά που είχαμε εξαιρετική σχέση και θα χαρούν αυτά τα ευρωπαϊκά ματς. Ξέρω πόσο θα τα ευχαριστηθεί και ο κόσμος αυτά τα παιχνίδια. Τα παιδιά άξιζαν να πετύχουν αυτή την πρόκριση και εύχομαι να πάνε καλά και στους ομίλους. Προσωπικά πρέπει να ευχαριστήσω τον Άρη που μου χάρισε ανάλογες στιγμές».

Για το αν ήθελε να ζήσει αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Νάτσο απάντησε: «Έχω ζήσει τέτοια μεγάλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα με την Σαραγόσα, την Μπράγκα, τον Ερυθρό Αστέρα ή ακόμη και το παιχνίδι με την Μπάγερν έστω κι αν είχαμε βαριά ήττα. Θυμάμαι πολύ καλά την ατμόσφαιρα και εύχομαι ο Άρης να έχει μία μεγάλη χρονιά. Να προκριθεί από τον όμιλο όσο δύσκολο κι αν είναι. Όμως υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, «καυτό» γήπεδο, καλός προπονητής και να ξέρουν όλοι στον Άρη ότι υπάρχει και ένας ακόμη φίλαθλος της ομάδας εδώ στην Κύπρο που θα εύχεται ολόψυχα την πρόκριση και στην επόμενη φάση».

Για το αν είναι ο ίδιος ευχαριστημένος με όσα έδωσε στην ομάδα του Άρη τόνισε: «Κατά ένα μεγάλο μέρος είμαι ευχαριστημένος. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως δεν κατάφερα να βρίσκομαι στο επίπεδο που θα ήθελα. Όμως τα έδινα όλα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Νάτσο Γκαρσία δεν έδινε όλο τον εαυτό του στο γήπεδο. Εκεί στηρίζεται η αγάπη από τον κόσμο και αυτό δεν αλλάζει. Προσωπικά ευχαριστώ και τον κόσμο και την διοίκηση για την αγάπη και την στήριξη που είχα αυτά τα χρόνια και χαίρομαι πραγματικά που έπαιξα σε μία ομάδα όπως ο Άρης. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν οπαδοί που με θυμούνται. Ο Άρης είναι το σπίτι μου. Έζησα μεγάλες στιγμές και η φιλοδοξία μου είναι κάποια μέρα να επιστρέψω αρκεί να είμαι στην φόρμα και το επίπεδο που θέλω».

Για το αν ο Άρης μπορεί φέτος να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Βολιβιανός δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Άρης ξεκίνησε με νίκη. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Μακάρι να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο αφού το θέλει πολύ ο κόσμος. Χρειάζεται πολύ και καλή δουλειά. Κάτι που γίνεται και από τους παίκτες και από την διοίκηση και από τον προπονητή, που επειδή δούλεψα μαζί του μπορώ να πιστοποιήσω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Οι επιτυχίες μπορούν να έρθουν από αυτόν τον Άρη. Προσωπικά εύχομαι να έχει μία εξαιρετική σεζόν και να φθάσει όσο ψηλότερα γίνεται κατακτώντας και έναν τίτλο. Στέλνω καρδιακές ευχές στον κόσμο του Άρη και εύχομαι να βρεθεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Οριόλ: "Δεν τα παρατάμε"


Ο Ισπανός αμυντικός του Άρη και σκόρερ της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος στην Καβάλα, Οριόλ Λοθάνο Φαράν, σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 αναφέρθηκε τόσο στον ίδιο και το πώς αισθάνθηκε για το γκολ που σημείωσε και όχι μόνο όσο και για την σημασία της νίκης.Ο αμυντικός του Άρη στα πρώτα του λόγια στάθηκε στο τέρμα που σημείωσε και στα συναισθήματά του λέγοντας: "Ένιωσα πολύ χαρούμενος εκείνη τη στιγμή, αλλά ένιωθα έτσι και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την απόδοση της ομάδας. Πήραμε τους βαθμούς της νίκης και με χαροποίησε ιδιαίτερα η συνολική εικόνα μας".Σχετικά με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ο 29χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε: "Γνωρίζαμε ότι για εμάς θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το πρώτο της αγωνιστικής, σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα. Συγκεντρωθήκαμε και μετουσιώσαμε σε πράξη τις οδηγίες του κ. Κούπερ και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, καθώς κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν καταλογίστηκε και το πέναλτι που κέρδισε ο Χαβίτο.

Είναι σημαντικό να ξεκινάς με νίκη, αλλά είχαμε και την κατάλληλη ψυχολογία από την πρόκρισή μας στους ομίλους κι αυτό ήταν που διαχειριστήκαμε λίγες ημέρες μετά. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε μια σταθερότητα, η οποία, όμως, θα έρθει παιχνίδι με παιχνίδι"
.

Για την άμυνα του Άρη και αν αυτή μπορεί να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας, ο Ισπανός δήλωσε: "Η ομάδα έχει πολύ καλό αγωνιστικό προφίλ. Όταν μιλάμε για αμυντική λειτουργία μιας ομάδας αυτή ξεκινάει από την επίθεση, συνεχίζεται στα αμυντικά χαφ και φτάνει σε εμάς. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αμυντικό σχήμα που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις".

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται που αγωνίζεται εκτός Ισπανίας και για το αν προσαρμόστηκε, απάντησε: "Ήταν πολύ δύσκολο να εγκλιματιστώ εκτός Ισπανίας και παρά τις ευνοϊκές συνθήκες που αντιμετώπισα, μου πήρε καιρό η προσαρμογή. Βρήκα το Χαβίτο και το Ναφτί, αλλά γενικά δεν ήταν εύκολο να συνηθίσω. Η χθεσινή μου απόδοση είναι μόνο η αρχή και μόλις εγκλιματιστώ τελείως θα βγάλω το καλύτερό μου πρόσωπο".

Ο Οριόλ Λοθάνο μίλησε και για την πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Europa League, αλλά και για τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημειώνοντας: "Με σκληρή δουλειά και κόπο πετύχαμε την είσοδο στους ομίλους και τώρα θα τα παρατήσουμε; Δεν υπάρχει περίπτωση. Σίγουρα, υπάρχουν μεγάλα ονόματα απέναντί μας, αλλά είμαστε έτοιμοι για τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο. Τα ματς κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε 90 λεπτά, επομένως, θα αγωνιστούμε με όση δύναμη διαθέτουμε".

Τέλος, για τους οπαδούς του Άρη, που είχε την δυνατότητα να ζήσει πολύ έντονα στα πρώτα ματς της σεζόν, σχολίασε: "Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστούμε για την ώθησή τους. Η βοήθειά τους είναι συγκλονιστική και τους νιώθουμε πάντα δίπλα μας. Εμείς πρέπει να τους ανταποδίδουμε αυτή τη στήριξη".

Ηρακλής-Φημολογία για δανεισμό του Ρομάν


Ο Μαρσέλ Ρομάν της Τζένοα φαίνεται πως θα είναι ο αμυντικός χαφ που ξεχώρισε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής του Ηρακλή.Ο 22χρονος διεθνής Ουρουγουανός η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2008 μπορεί να ανήκει στην ιταλική ομάδα που όμως δείχνει διατεθειμένη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο να τον δώσει δανεικό.Πέρσι αρχικά είχε δοθεί στην Φροζινόνε και ακολούθως στην Πενιαρόλ από όπου και αποκτήθηκε με επιθυμία της διοίκησης της Τζένοα να είναι τη φορά αυτή ο δανεισμός του να έχει να κάνει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Ιταλίας ώστε να αρχίσει να εγκλιματίζεται.

Για τον λόγο αυτό και φαίνεται να προτιμήθηκε από την διοίκηση της Τζένοα μετά την απόρριψη των δύο προτάσεων που υπήρχανε προτιμώντας τον Ηρακλή.

Από την στιγμή λοιπόν που ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Ρομάν, σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τζένοα έχει δώσει το ΟΚ, θα είναι για την προσεχή αγωνιστική περίοδο με οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο διεθνής Ουρουγουανός αμυντικός χαφ τα βρει σε όλα με τον Ηρακλή δεν αποκλείεται να μην αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή εν όψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στο ξεκίνημά της αφού ο Ουζουνίδης συνεχίζει να αναζητεί και έναν ακόμη τερματοφύλακα.

Στην Έρκουλες ο Τρεζεγκέ


Τη φανέλα της «νεοφώτιστης» Έρκουλες θα φοράει για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ισπανία, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στο πιο ιστορικό συμβόλαιο του συλλόγου από το Αλικάντε.

Ήταν εδώ και μέρες γνωστό πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συμφωνία. Οι αστραπιαίες κινήσεις της διοίκησης, «έκλεισαν» τον πρώην διεθνή Γάλλο που θα αγωνίζεται στην Ισπανία μέχρι και το καλοκαίρι του 2012. Ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους έδειξε ενθουσιασμένος με την επικείμενη μεταγραφή του, χαρακτηρίζοντάς την Έρκουλες ως «σημαντική πρόκληση στην καριέρα μου».

«Μετά από 10 χρόνια στην Ιταλία και παίζοντας σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Γιουβέντους, όπου κέρδισα πολλά τρόπαια, είμαι ευτυχισμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Έρκουλες», οι πρώτες δηλώσεις του Γάλλου κατά την άφιξή του στο Αλικάντε, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις στους φίλους των «νεοφώτιστων»: «Βασικός μου στόχος είναι να παίξω καλή μπάλα και να προσφέρω τις εμπειρίες μου και τις ικανότητές μου σε μία ομάδα η οποία θέλει να μεγαλώσει».

Στην Κιέβο ο Φερνάντες


Στο καμπιονάτο θα αγωνίζεται πλέον ο Ζέλσον Φερνάντες. Ο Ελβετός μέσος πήρε μεταγραφή από τη Σεντ Ετιέν στην Κιέβο Βερόνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός σύλλογος, κι έτσι προσθέτει μια τέταρτη χώρα στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, παρότι είναι μόλις 24 ετών.

Ο Ζέλσον έχει γεννηθεί στο Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Σιόν και πολιτογραφήθηκε Ελβετός. Το κόστος της μετραγραφής του δεν ανακοινώθηκε, αλλά είναι σίγουρο ότι η Σεντ Ετιέν εξαργύρωσε την πολύ καλή χρονιά του Ζέλσον (33 συμμετοχές στο Σαμπιονά) και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Αλλωστε, πριν από 14 μήνες είχε επενδύσει σ'αυτόν, καθώς τον απέκτησε από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 2.000.000 ευρώ.

Τέλος για τον ΠΑΟΚ ο Σορλέν


Τέλος στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ έδωσε με δική του απόφαση ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Ολιβιέ Σορλέν, καθώς επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ζήτησε την λύση της συνεργασίας του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι που έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρο Ζαγοράκη, μετά από συζήτηση που είχε μαζί του σήμερα το απόγευμα.

Ο Γάλλος μέσος, φεύγοντας από τα γραφεία της Τούμπας, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τις στιγμές που έζησε στην ομάδα του "Δικέφαλου", αλλά και τους λόγους που φεύγει από τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά είπε:

Για το τι έγινε και τελικά φεύγει από τον ΠΑΟΚ: "Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Γαλλία για οικογενειακούς λόγους. Ενημέρωσα τον πρόεδρο και εκείνος το κατάλαβε και λύσαμε το συμβόλαιό μου".

Για το αν είναι δύσκολη η απόφασή του: "Σίγουρα ήταν δύσκολη απόφαση. Το εξήγησα στον πρόεδρο, αλλά δεν μπορώ να μείνω μακριά από την οικογένειά μου".

Το μήνυμά του στον κόσμο: "Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έζησα μοναδικές στιγμές. Εύχομαι καλή συνέχεια. Τους λέω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και να είναι κοντά της".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει τίτλο: "Γιατί όχι; Και μπορεί και νομίζω ότι θα τα καταφέρει. Είναι μία μεγάλη ομάδα".

Για το τι θα θυμάται από τον ΠΑΟΚ: "Τα πάντα. Τον κόσμο, τους παίκτες, όλα".

Η επιστροφή του Παντελή Κωνσταντινίδη

Η επιστροφή του Παντελή Κωνσταντινίδη

Μπορεί να μην αναλαμβάνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θέση τεχνικού διευθυντή, όμως ο Παντελής Κωνσταντινίδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να αναλάβει πόστο στην ομάδα. Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, πιστοποιήθηκε η επιστροφή του ‘Σβούρα» στην ομάδα. Ο Κωνσταντινίδης θα έχει πιθανόν έναν συνδετικό ρόλο ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί και κάτι άλλο. Πιθανότατα αύριο θα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση.

Στα γραφεία της ΑΕΚ ο "Πάτσα"


Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο διεθνής άσος βρίσκεται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΠΑΕ και αν όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου το περσινό καλοκαίρι άφησε τον Ολυμπιακό και πήγε στην Κύπρο ακλουθώντας τον Τάκη Λεμονή στην Ομόνοια. Κάποιοι τραυματισμοί τον άφησαν εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα, μη μπορώντας να προσφέρει στους "πράσινους", κάτι που δεν άρεσε στους οπαδούς. Αφού δέχθηκε απειλητικά μηνύματα και κάποιοι ανεγκέφαλοι διέρρηξαν ακόμα και το σπίτι του, έλυσε πριν λίγες μέρες το συμβόλαιο του με την Ομόνοια και πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Πλέον βρίσκεται μία ανάσα από τη συμφωνία με την ΑΕΚ, στην οποία θα κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως δεξιός μπακ, θέσεις στις οποίες αντιμετωπίζει προβλήματα η Ενωση.

Ελευθερόπουλος: «Σε αυτά τα ματς μετράει η ψυχή»

Ελευθερόπουλος: «Σε αυτά τα ματς μετράει η ψυχή»

Για την μεγάλη νίκη του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού μίλησε ο σήμερα στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis», ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο έμπειρος γκολκίπερ τόνισε αρχικά: «Η ομάδα έδειξε πως έχει πολλά καλά στοιχεία. Το πιστεύαμε, αν και προέκυψε ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τα παιδιά με τις κάρτες (σ.σ. Χοσέμι, Κυριαζής και Σζοτ), έλειπε και ο Βίκτορας (σ.σ. Γιάκομπ) που για εμάς είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την επίθεση. Νομίζω ότι όσα παιδιά μπήκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και η ομάδα πραγματικά άξιζε τη νίκη».

Για το κατά πόσο βοήθησαν οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη και για τα νέα παιδιά της ομάδας είπε:
«Ο Ηρακλής έχει πολλά και καλά νεαρά παιδιά και Ελληνόπουλα που θα μιλάνε στο μέλλον όλοι με πολύ κολακευτικά σχόλια. Θα είναι μια επένδυση για τον Ηρακλή και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει αρκετά παιδιά που τα έχω ζήσει αυτό τον μήνα που είμαι στην ομάδα και πραγματικά έχουν αξία».

Για το κατά πόσο είναι έτοιμος τόνισε: «Δεν είχε να κάνει με το 100% της ετοιμότητας μου. Το πλάνο με τον γιατρό μου που είχα πάει στην Αμβέρσα ήταν να αγωνιστώ για πρώτη φορά τη 2η αγωνιστική που θα μεσολαβούσε και η διακοπή και θα ήταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αλλά έτυχαν έτσι οι καταστάσεις που δεν υπήρχε περίπτωση να μην αγωνιστώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Όσο περνούν οι μέρες θα φορμαρίζομαι ακόμη περισσότερο αλλά νομίζω ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ψυχή και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε και για το θέμα των τερματοφυλάκων στον Ηρακλή επισημαίνοντας: «Εγώ είχα πει από την αρχή που είχα μιλήσει με τον κ. Τάκη ακόμα και όταν γίνονταν όλες αυτές οι συζητήσεις μέχρι τελευταία μέρα για τερματοφύλακα, ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον ανταγωνισμό. Ο μοναδικός μου αντίπαλος είναι η μέση μου. Δε με τρομάζει ο ανταγωνισμός, έχω συνυπάρξει με πολύ μεγάλους τερματοφύλακες. Θεωρώ ότι είναι άδικο για τον Γιώργο τον Μπαντή όλη αυτή η ιστορία. Ο Γιώργος είναι ένας τερματοφύλακας με τρομερά στοιχεία. Μου είχαν πει πριν έρθω στον Ηρακλή κάποιοι φίλοι μου τερματοφύλακες που τους εμπιστεύομαι, το έχω διαπιστώσει και εγώ ο ίδιος. Το μόνο που λείπει είναι να του δώσει κάποιος την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Είναι κεφάλαιο για τον Ηρακλή ο Γιώργος για εμένα. Είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, με τρομερά προσόντα, τον αγαπούν όλα τα παιδιά πολύ στα αποδυτήρια… Αυτά τα πράγματα στο εξωτερικό τα πληρώνουν, τα εκτιμούν πολύ. Στη Μίλαν για παράδειγμα είχαν χρόνια τον Ντάριο Σίμιτς μόνο και μόνο επειδή ήταν δουλευταράς και αγαπητός στα αποδυτήρια. Είναι αυτό που λένε οι Ιταλοί ότι «φτιάχνει» τα αποδυτήρια, κάνει «gruppo».

Μασκεράνο τετραετίας και 22εκατ. ευρώ!


«Ταύρος» ο Χαβιέ Μασκεράνο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και εκτός από τα 5.5 εκατ. ευρώ τη σεζόν θα πάρει και τη φανέλα με το Νο «14». Υπογράφει και φεύγει για Αργεντινή και το φιλικό με την Ισπανία ο Χαβιέ Μασκεράνο, ο οποίος πέρασε με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις. Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος συμφώνησε για τέσσερα χρόνο, θα καρπώνεται 5.5 εκατ. ευρώ τη χρονιά και θα φορέσει τη φανέλα με το Νο «14», αυτή που φορούσε ο Τιρεί Ανρί.

Ανακοινώθηκε ο Παπάζογλου


Ολοκληρώθηκαν και τα διαδικαστικά θέματα της μεταγραφής του Τάσου Παπάζογλου και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του από τον Πανσερραϊκό, στον οποίο θα αγωνίζεται την τρέχουσα σεζόν ως δανεικός. Ο 22χρονος υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Τάσου Παπάζογλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Ο νεαρός Έλληνας κεντρικός αμυντικός θα παραμείνει στην ομάδα του Πανσερραϊκού ως δανεικός για ένα χρόνο».

Παράλληλα, ακόμα ένας «ερυθρόλευκος» δεν θα παραμείνει στο φετινό ρόστερ. Ο λόγος για τον Γιώργο Βαλεριάνο, που παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στον Θρασύβουλο.

Η ανακοίνωση των Πειραιωτών: «Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Βαλεριάνου στην Π.Α.Ε. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο».

Σόσα στη Νάπολι


Στην Ιταλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χοσέ Ερνέστο Σόσα, καθώς η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε την Δευτέρα την παραχώρηση του Αργεντινού μέσου στη Νάπολι. «Η Μπάγερν Μονάχου και η Νάπολι έφτασαν σε συμφωνία για το κόστος της μεταγραφής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα των Βαυαρών.

Ο Σόσα, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπάγερν Μονάχου το 2007. Δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το 2011, ενώ, στις τρεις σεζόν που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με απολογισμό τρία τέρματα.

Απορρίφθηκε πρόταση για Φάμπρεγκας


Ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ Μάσιμο Μοράτι επιθυμεί να ολοκληρώσει την καλοκαιρινή ενίσχυση της ομάδας του με ένα μεταγραφικό «μπαμ» και προσπάθησε να φέρει στο Μιλάνο τον Σεσκ Φάμπρεγκας, αλλά είδε την πρότασή του να απορρίπτεται.

Συγκεκριμένα, η Ίντερ προσέφερε 35 εκ. ευρώ συν τον Σούλεϊ Μουντάρι για τον Ισπανό μέσο, τον οποίο «γλυκοκοίταζε» η Μπαρτσελόνα για περίπου δύο μήνες, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ αρνήθηκε κατηγορηματικά ακόμα και να το συζητήσει.

Σύμφωνα με το Sportmediaset.it, το οποίο και αποκάλυψε την είδηση, νέος στόχος του Μοράτι για τη μεσαία γραμμή είναι ο Ρικάρντο Μοντολίβο της Φιορεντίνα, για την απόκτηση του οποίου θα καταθέσει σήμερα επίσημη πρόταση ύψους 15 εκ. ευρώ.

Το τρομερό τρίποντο του Γιάγκλα


Αυτό ήταν... τρίποντο! Ο Γιαν Γιάγκλα ξέρανε τους Σέρβους, 1:03 πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης, όταν κλεισμένος από την άμυνα των "πλάβι" στην πλάγια γραμμή πέταξε τη μπάλα και έδινε στη Γερμανία προβάδισμα πέντε πόντων (77-82). Οι Σέρβοι ευστόχησαν σε τέσσερις βολές, αλλά ο Μιλένκο Τέπιτς έχασε το τελευταίο λέι-απ, με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη τους νίκη με 82-81"Το ρολόι μετρούσε αντίστροφα και έπρεπε να ... πετάξω τη μπάλα στην σωστή κατεύθυνση" είπε ο Γερμανός που τρελάθηκε κι αυτός, βλέποντας τη μπάλα να του κάνει το χατίρι: "Περίμενα να δω τι θα γίνει. Λογικά έπρεπε να βγει η μπάλα έξω, αλλά σήμερα ήμουν πολύ τυχερός".

Η Μπλάκπουλ για Μουσλίμοβιτς


Το γκολ που πέτυχε στο Σαράτσογλου ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έκανε το γύρω του κόσμου και όπως ήταν αναμενόμενο ο Βόσνιος επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού. Μια από αυτές η αγγλική Μπλάκπουλ σύμφωνα με το skysports.com.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Άγγλων η Μπλάκμπουλ ψάχνεται για την απόκτηση ενός επιθετικού και το αφεντικό της ομάδας, Ιαν Χολογουέι, σκέφτεται την περίπτωση του Βόσνιου επιθετικού του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το δημοσίευμα του skysports. «Η Μπλάκπουλ ενδιαφέρεται για τον Βόσνιο διεθνή επιθετικό Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο 29χρονος αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ, ενώ στην καριέρα του έχει περάσει από την Ιταλία και από ομάδες, όπως η Ουντινέζε και η Πάρμα. Ο Μουσλίμοβιτς ελαμψε με τον ΠΑΟΚ πρόσφατα στο παιχνίδι του Europa League, με τη Φενέρμπαχτσε, όταν σκόραρε στην παράταση το γκολ που έβγαλε τους Τούρκους γίγαντες εκτός διοργάνωσης. Το αφεντικό της Μπλάκπουλ, Ιαν Χολογουέι, ψάχνεται στη μεταγραφική περίοδο και τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνει για ενίσχυση μέχρι την προθεσμία της Τρίτης. O Μουσλίμοβιτς τώρα φαίνεται σαν στόχος, αλλά ο χρόνος είναι ενάντια στη Μπλάκπουλ, η οποία προσπαθεί να επικυρώσει το deal για τον Βόσνιο άσο που έχει 20 συμμετοχές κάθε χρόνο».

Φιλομένο: «Ο Δερμιτζάκης μας έκανε πιο επιθετική ομάδα»

Φιλομένο: «Ο Δερμιτζάκης μας έκανε πιο επιθετική ομάδα»

Ο Λούσιο Φιλομένο μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για το καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για πολλά ακόμη θέματα. «Είχαμε πολύ ισχυρό κίνητρο να κερδίσουμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αυτό ξεπέρασε την όποια κούραση είχαμε από τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε» τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός που χαρακτήσε τεράστια εμπειρία τον αγώνα κόντρα στην Τουρκική ομάδα. «Ήμασταν λίγο νευρικοί και φοβερά ανυπόμονοι πριν την έναρξη του αγώνα. Ξέραμε πόσο άξιζε η ομάδα μας και ο κόσμος αυτή την πρόκριση. Την πήραμε δίκαια κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Φενέρμπαχτσε. Παίξαμε πολύ καλά και μετά το τέλος του αγώνα ήμασταν σίγουρα πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα αφού όλοι θέλαμε και την πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν τους έμεινε παράπονο για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε: «Οπωσδήποτε αφού δείξαμε ότι μπορούσαμε να αποκλείσουμε τον Άγιαξ. Αποκλειστήκαμε με δύο ισοπαλίες. Το ένιωσα και πέρυσι αυτό το συναίσθημα όταν είχαμε αποκλειστεί από την Χέρενφεν επειδή είχε σκοράρει στην Τούμπα. Για μένα είναι πολύ άδικο αυτό το σύστημα και αν ήταν στο δικό μου χέρι θα το άλλαζα. Θέλω να περνούν οι ομάδες που κερδίζουν».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και έχει σκοράρει εννέα φορές σε τέσσερα ευρωπαϊκά και ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ο Φιλομένο τόνισε: «Ο Παύλος Δερμιτζάκης μας έχει κάνει πιο επιθετική ομάδα. Εγώ είμαι από την Αργεντινή και έχω συνηθίσει τις ομάδες να παίζουν επιθετικά. Όμως προσαρμόστηκα στα ελληνικά δεδομένα όπου οι ομάδες παίζουν συνήθως με έναν επιθετικό. Ο κ. Δερμιτζάκης φαίνεται όμως ότι έχει άλλη φιλοσοφία. Έπαιξε επιθετικά στην Κωνσταντινούπολη και είδατε πόσες ευκαιρίες δημιουργήσαμε ενώ πετύχαμε αρκετά γκολ και με τον Άγιαξ και με τον Πανσερραϊκό. Έχουμε γίνει πιο επιθετική ομάδα. Ο κ. Δερμιτζάκης είναι ικανότατος προπονητής και αυτό φάνηκε και από τις αλλαγές που έκανε στο χθεσινό παιχνίδι. Ξέρει να διατηρεί τις ισορροπίες στην ομάδα».

Για τις δυσκολίες του καλοκαιριού είπε: «Είχαμε σίγουρα ένα δύσκολο καλοκαίρι με τις αλλαγές προπονητών και την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα. Όμως εκεί είναι το μυστικό για μία ομάδα. Να μένει ενωμένη και συγκεντρωμένη στο στόχο της. Κατά την άποψη μου σε αυτό βοήθησε πολύ η παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που πάντοτε παίζουνε μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μίας ομάδας. Φυσικά και η στήριξη του κόσμου που είναι μεγάλη».

Στην αποστολή και ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, συμπεριέλαβε στην αποστολή της Εθνικής ανδρών ενόψει των αγώνων με τη Γεωργία και την Κροατία, για την προκριματική φάση του Euro 2012, και τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου Αθηνών Χρυσόστομο Μιχαηλίδη.

Λόγω του τραυματισμού του Κώστα Χαλκιά, ο γκολκίπερ του Ατρόμητου θα αποτελέσει την τρίτη λύση για τη θέση κάτω από τα δοκάρια μετά τους Αλέξανδρο Τζόρβα και Μιχάλη Σηφάκη.

Παρουσιάστηκε ο Ιμπραΐμοβιτς


Βλέποντας την νέα του ομάδα να επικρατεί τη Λέτσε 4-0, ο Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς δεν μπορεί παρά να ένιωθε υπερήφανος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στους "ροσονέρι". Σουηδός επιθετικός επέστρεψε σε γνωστά λημέρια, κάθισε στα επίσημα του Σαν Σίρο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον πρώτο αγώνα της νέας του ομάδας στο πρωτάθλημα και στο ημίχρονο της αναμέτρησης παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από τον ιταλικό σύλλογο.

Ο υψηλόσωμος φορ, διέσχισε ένα κόκκινο χαλί, φορώντας ένα μπλουζάκι με το σήμα της ομάδας και σταμάτησε στο κέντρο του γηπέδου δείχνοντας τη νέα του φανέλα στο ενθουσιώδες κοινό.

Κινείται για Καμορανέζι η Στουτγκάρδη


Η Στουτγκάρδη είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Μάουρο Καμορανέζι από την Γιουβέντους. Ο διεθνής Ιταλός μέσος, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα. Ο Καμορανέζι, ο οποίος δεν ήταν στα πλάνα της «Γιούβε» για τη νέα σεζόν, αποδέχτηκε την πρόταση της Στουτγκάρδης και θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Σάμι Κεντίρα, ο οποίος μετακινήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μίλαν θέλει και τον Ρομπίνιο


Μετά την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς η Μίλαν θέλει να πραγματοποιήσει μια ακόμη μεγάλη μεταγραφή, καθώς κινείται για την απόκτηση και του Ρομπίνιο! Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, είναι έτοιμη να δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό, που το τελευταίο εξάμηνο, αγωνίζεται δανεικός στη Σάντος από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 26χρονος άσος, που το 2005 αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης και έχει συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο μέχρι το 2013, κόστισε στους «πολίτες» 42 εκατομμύρια ευρώ το 2008.

Στον ΠΑΟΚ ο Γιακουμής


Σε επιβεβαίωση της μεταγραφής του Αστέριου Γιακουμή από τον Αγροτικό Αστέρα στον ΠΑΟΚπροχώρησε ο πρόεδρος της ομάδας του Ευόσμου, Κώστας Ριαβόγλου. Για τον 22χρονο τερματοφύλακα είχε δείξει ενδιαφέρον και ο Ολυμπιακος.

Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Αστέριος Γιακουμής, από φέτος θα είναι παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά», όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα: «Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον Γιακουμή. Είχαμε ραντεβού όπου και συζητήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Είναι μεγάλη τιμή για τον Αγροτικό Αστέρα που θα δώσει έναν παίκτη σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας» τόνισε ο Ριαβόγλου.

Ο Γιακουμής θα γίνει ο 5ος τερματοφύλακας στο ρόστερ του ΠΑΟΚ μετά τους Κρέσιτς, Χαλκιά, Γλύκο και Κουτζαβασίλη. Σίγουρα πάντως ο Γιακουμής είναι μια πολύ καλή προσθήκη τόσο για το μέλλον όσο και το παρόν του ΠΑΟΚ.

Έκλεισε Γκροσίτσκι, το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη!


Σε μία σπουδαία μεταγραφή για την ενίσχυση της επίθεσης προχώρησε ο Άρης.Οι «κίτρινοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Γιαγκέλονια για την απόκτηση του Καμίλ Γκροσίτσκι με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο έναντι του ποσού των 100.000 δολαρίων (περίπου 79.000 ευρώ), ενώ θα υπάρξει και οψιόν αγοράς (1 εκατ. ευρώ).

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναμένεται να φτάσει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον μάνατζέρ του, Μάριους Πιεκάρσκι προκειμένου να επισφραγιστεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μάλιστα, τα πολωνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ενδιαφέρον για τον Γκροσίτσκι είχε δείξει και η Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ, καταθέτοντας και επίσημη πρόταση (περίπου 600.000 ευρώ), αλλά η Γιαγκελόνια απάντησε αρνητικά. Επίσης, ο νεαρός άσος βρέθηκε στο στόχαστρο και της Άστον Βίλα.

Tεννές: "Δεν υπάρχει ανησυχία για ένσταση"


Δεν ανησυχούν στην Κέρκυρα για τη φημολογούμενη πρόθεση της ΑΕΚ να υποβάλει ένσταση για την υπόθεση του Τάσου Βενέτη, όπως δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. "Από τη στιγμή που δεν υπήρχε φύλλο αγώνος, δεν μπορεί να έχει βάση αυτή η διάθεση της ΑΕΚ", τόνισε ο προπονητής των "Φαιάκων".

Για τη νίκη της Κέρκυρας: «Καθοριστικός παράγοντας ήταν το γεγονός να εκμεταλλευτούμε τις λίγες φάσεις που είχαμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να στηρίξουμε τα πάντα σε αυτό τον παράγοντα. Έγινε μια καλή προσπάθεια από τους παίκτες της Κέρκυρας. Όπως είπα και χθες, περίσσευε το πάθος και η δίψα για διάκριση. Όταν κυνηγάς κάτι με μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου και σου χαμογελάει η τύχη, τότε μπορείς να τα καταφέρεις.

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα και είναι πιο έτοιμη από εμάς. Έπαιξε σε ένα τουρνουά στην Αυστραλία, έδωσε πολλά φιλικά ματς, έχει παίξει σε δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο βαθμός ετοιμότητας των δύο ομάδων είναι διαφορετικός. Εκείνο που ζήτησα από τους παίκτες είναι να περιορίσουμε το χώρο δράσης των αντιπάλων. Να μπορέσουν να δώσουν βοήθειες πολλοί παίκτες στους συμπαίκτες τους, ώστε να μην μπορέσουν να δράσουν οι ποιοτικοί παίκτες της ΑΕΚ, όπως ο Τζιμπούρ, ο Σκόκο και ο Μπλάνκο».

Για το αν η Κέρκυρα θα είναι πιο δυνατή στην έδρα της: «Για την κάθε ομάδα το σπίτι της παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της και στο πώς θα συμπεριφερθεί σε έναν αγώνα. Εμείς ελπίζουμε ότι το γήπεδό μας θα είναι έτοιμο στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα μπορέσουμε να παίξουμε εκεί. Το έχουμε ανάγκη αυτό. Τα τριακόσια χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα είναι αρκετά για τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει τους παίκτες της ομάδας».

Για την κακή κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα γήπεδα της Σούπερ Λίγκ: «Είναι μια απαράδεκτη εικόνα και οι χορηγοί του πρωταθλήματος πρέπει να αξιώνουν ότι αν δεν υπάρχει καλός αγωνιστικός χώρος ίσως να μη δίνεται η επιδότηση. Επειδή δεν γίνεται μόνο στις προσπάθειες μιας ομάδας θα είναι όλα καλά. Πρέπει να αναγκάσουμε όλες τις ομάδες να φτιάξουν καλούς αγωνιστικούς χώρους».

Για την φημολογούμενη ένσταση της ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Σε ένα φιλικό παιχνίδι (με τον Παναιτωλικό) που δεν υπήρχε φύλλο αγώνος, υπήρχαν κάποιες διαμάχες ποδοσφαιριστών - μεταξύ αυτών και ο Βενέτης - και ο διαιτητής μας είπε να τους βγάλουμε έξω. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φύλλο αγώνος, δεν μπορεί να έχει βάση αυτή η διάθεση της ΑΕΚ. Από χθες το βράδυ έσπασαν τα τηλέφωνα και αρκετοί θέλησαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει».

Για τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας - Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εντυπωσίασε στο χθεσινό ματς: «Τον είχα πιτσιρικά στην Καλαμάτα πριν από δέκα χρόνια. Ήταν τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, λόγω της ηλικίας του. Από τότε έδειχνε ότι είχε δυνατότητες, είχε εξαιρετική πορεία στην Αγγλία και έχει έρθει εδώ και από το πρώτο ματς έδειξε δείγματα του μεγάλου ταλέντου του».

Για τα συμπεράσματά του για την πρώτη αγωνιστική: «Αυτό δείχνει όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάρουν τη σειρά που είχαν και τα προηγούμενα χρόνια».

Ήρθε και υπογράφει ο Νασούτι


Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Κριστιάν Νασούτι ώστε να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΚ. Διάρκειας ενός έτους θα είναι ο δανεισμός του από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ο 28χρονος αργεντινός αμυντικός, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε όλη τη χρονιά βασικός με τον Άρη συμφώνησε σε όλα με την «Ένωση» και είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ο Νασούτι θα έρθει στην ΑΕΚ ως δανεικός ενώ αναμένεται να μπει οψιόν αγοράς στο δανεισμό του.

Ο Νασούτι προχώρησε και σε σύντομες δηλώσεις με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα τονίζοντας: «Είμαι ευχαριστημένος με την ευκαιρία που μου δίνεται. Πιστεύω μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με την ΑΕΚ

«Είμαι παίκτης του Ηρακλή»


Για την ομάδα του Ηρακλή, το γκολ που σημείωσε που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και το μέλλον του στον «Γηραιό» μίλησε ο Απόστολος Βέλλιος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο συνδρομητικό κανάλι

«Από την πρώτη στιγμή πίστεψα πως αυτό το παιχνίδι θα γυρίσει. Ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα τα μαθαίνω τελευταίος. Γι' αυτό ας το κόψουμε εδώ. Είμαι παίκτης του Ηρακλή. Πάει και τελείωσε». Τι να πει κανείς περισσότερο».

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Μετά από τέτοια νίκη στην πρεμιέρα υπάρχει κάτι καλό, αλλά και κάτι επικίνδυνο. Το καλό είναι ότι αποκτάς ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Το επικίνδυνο είναι να πάρουν τα μυαλά σου αέρα. Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Είμαστε μια «καινούργια» ομάδα και απαιτείται χρόνος για να μάθουμε ο ένας τον άλλο, όμως πιστεύω ότι φέτος θα κάνουμε καλύτερη πορεία από την περσινή. Δικαιούται τον τίτλο ο Σολτάνι».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί. Πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που έζησα. Μας στήριξαν ακόμη και όταν το παιχνίδι δεν πήγαινε καλά για εμάς, δίνοντάς μας ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε για να το γυρίσουμε. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας, διότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο».

Πρόταση για τον Παντελή Καπετανο έχει κάνει ο Αρης


Πρόταση για τον Παντελή Καπετάνο αποκαλύπτει ο ρουμανικός Τύπος ότι έχει κάνει ο Αρης για τον Έλληνα στράικερ.

Όπως αναφέρει η ρουμάνικη ιστοσελίδα «Ziarul Prosport» σε σημερινό της δημοσίευμα οι «κίτρινοι» έχουν καταθέσει πρόταση στον Έλληνα φορ της Στεάουα.

«Ο Αρης είναι η ομάδα που έκανε πρόταση για τον επιθετικό Παντελή Καπετάνο και η Στεάουα διαπραγματεύτηκε αυτές τις μέρες την μεταγραφή του Έλληνα παίκτη. Ο Μπεκάλι συμφώνησε να αφήσει τον ποδοσφαιριστή να φύγει, αλλά μόνο με 2 εκατομμύρια ευρώ».

Ο πρόεδρος της Στεάουα ανέφερε για το θέμα:

«Είχαμε πρόταση για τον Καπετάνο, αλλά το ποσό που μας πρότειναν ήταν ντροπιαστικό!».

Στέλιος Γελαστός is back !


Από σημερα Δευτέρα 30 Αυγούστου οι αθλητικές εκπομπές με το Στέλιο Γελαστό επανέρχονται στο Rock 'n' Goal !
Καθημερινά 3-5 το μεσημέρι θα έχετε πλήρη ενημέρωση και σχολιασμό των αγώνων του σαββατοκύριακου και όχι μόνο.
Εσείς μπορείτε να συμμετέχετε στην εκπομπή με μηνύματα στο shoutbox ή μέσω του chat μας.

Έχουμε δρόμο ακόμα, Ζοσέ…


Πόση δουλειά έχει ακόμα μπροστά του μέχρι να… συνεφέρει τη Ρεάλ, άρχισε να συνειδητοποιεί ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Λίγο μετά το άνετο περασμα της Μπαρτσελόνα από το «Σαρδινέρο» -με το οποίο έμπαινε φορτσάτη στη χρονιά- ο «εκλεκτός» είδε τη δική του ομάδα να… τα βρίσκει μπαστούνια απέναντι στην αποδυναμωμένη Μαγιόρκα και να «κολλάει» στο 0-0.

Ψυχωμένοι οι «νησιώτες» του -προέδρου πλέον, Σέρα Φερέρ- φάνηκαν απτόητοι από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε εσχάτως ο σύλλογος και στεκόμενοι σαν ίσοι απέναντι στη «βασίλισσα», πήραν δίκαια τον πόντο της ισοπαλίας.

Παρελθόν από τον πάγκο της Μπολόνια ο Κολόμπα


Μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη των υποχρεώσεών της στο ιταλικό πρωτάθλημα, η Μπολόνια απέλυσε τον προπονητή της, Φράνκο Κολόμπα. Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Σέρτζιο Πορτσέντα, αιτία ήταν το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος τεχνικός της ομάδας ήταν απαισιόδοξος για την πορεία της στο Καμπιονάτο... «Ηταν μία καθαρά προσωπική απόφαση. Κοιμήθηκα με ένα κόμπο στο λαιμό», πρόσθεσε ο Πορτσέντα, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα υποδέχεται σημερα την Ιντερ, για την 1η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, και την τεχνική ευθύνη των "ροσομπλού" στο παιχνίδι αυτό θα έχει ο μέχρι τώρα προπονητής της ομάδας νέων, Πάολο Μανιάνι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κολόμπα είναι δύο γνώριμοι στο ελληνικό κοινό προπονητές, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι και ο Μάριο Μπερέτα. Ο πρόεδρος της Μπολόνια είπε ότι η οριστική απόφαση θα έχει ληφθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

Πρώτο γκολ για τον Ανρί


Το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι με τη New York Red Bulls πανηγύρισε ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος άσος στο 63' με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σφράγισε τη νίκη της ομάδος του επί των San Jose Earthquakes. Το άλλο τέρμα είχε πετύχει στο 45' ο Ρίτσαρντς, ο οποίος έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε και το άλλο μεγάλο αστέρι της ομάδα της Νέας Υόρκης, ο Ράφα Μάρκες.

ΠΑΟΚ--Κλείνει δύο παίκτες


Δύο μεταγραφικές κινήσεις αναμένεται ολοκληρώσει σημερα ο ΠΑΟΚ.Ο λόγος για τον 23χρονο Λευτέρη Σακελαρίου, δεξί μπακ του Πανθρακικού τον οποίοι γνωρίζει πολύ καλά ο Παύλος Δερμιτζάκης και τον Αστέριο Γιακούμη, τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων.

Μάλιστα την είδηση της μεταγραφής του ταλαντούχου τερματοφύλακα επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Κώστας Ριαβόγλου. "Hρθαμε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον Γιακουμή. Είχαμε ραντεβού όπου και συζητήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Είναι μεγάλη τιμή για τον Αγροτικό Αστέρα που θα δώσει έναν παίκτη σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας".

Όσο για τον Σακελαρίου; Ο πρόεδρος του Πανθρακικού Θόδωρος Σαβάκης βρέθηκε στην Τούμπα στον χθεσινό ματς με τον Πανσερραϊκό και συζήτησε με τους ανθρώπους του Δικεφάλου για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Φωτο Ημερας

Εχει και τα καλά της η Σούπερ Λίγκα...

3η αγ.: Παραμένει στην κορυφή η Πόρτο, απο κοντά και η Μπράγκα


Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι στην Πορτογαλία, Πόρτο και Μπράγκα στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι "δράκοι" επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Ρίο Άβε, ενώ η Μπράγκα επιβλήθηκε εντός έδρας της Μαρίτιμο με 1-0.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, Πάσος Φερέιρα και Πορτιμονένσε, μετά από ένα χορταστικό ματς αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, η Μπέιρα Μαρ επικράτησε με 2-1 της Ακαντέμικα, ενώ τέλος η Ολιαλένσε επιβλήθηκε με 1-0 της Λεϊρία.

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει η Μπενφίκα, η οποία επικράτησε 3-0 της Σετούμπαλ στο "Ντα Λουζ", παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 22' λόγω αποβολής του Ζούλιο Σέζαρ.

Οι "αετοί" άνοιξαν μόλις στο 4' με τον Όσκαρ Καρντόσο, ωστόσο 18 λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν από τα έντεκα βήματα (ο Σέζαρ υπέπεσε σε πέναλτι με αποτέλεσμα να αποβληθεί). Ο Ούγκο Λεάλ, όμως, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ρομπέρτο (μπήκε στο ματς στην θέση του Σάλβιο και έτσι το 1-0 παρέμεινε.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Σετούμπαλ, ο Λουιζάο διπλασίασε τα τέρματα της Μπενφίκα στο 44', βάζοντας τις βάσεις για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία "κλειδώθηκε" από τον Αϊμάρ στο 57'.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Γκιμαράες επικράτησε με 3-1 και ανατροπή της Νασιονάλ, εκτός έδρας, χάρη σε χατ-τρικ του Τοσκάνο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο (28/8)

Νασιονάλ - Γκιμαράες 1-3
Μπενφίκα - Σετούμπαλ 3-0

Κυριακή (29/8)

Πάσος Φερέιρα - Πορτιμονένσε 2-2
Μπέιρα Μαρ - Ακαντέμικα 2-1
Μπράγκα - Μαρίτιμο 1-0
Ολιαλένσε - Λεϊρία 1-0

Ρίο Άβε - Πόρτο 0-2

Δευτέρα (30/8)

Ναβάλ - Σπόρτινγκ (22:15)

Θέμα με την εγκυρότητα του αγώνα με την Κέρκυρα


Σκέψεις να προσβάλουν την εγκυρότητα του αγώνα με την Κέρκυρα κάνουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια οριστική απόφαση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, οι της Ενωσης έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο αγωνίστηκε νομότυπα στο παιχνίδι της Πάτρας ο Βενέτης ο οποίος είχε αποβληθεί σε φιλικό παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ πάντως δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα αν δεν πάρει στα χέρια της το φύλλο αγώνα του εν λόγω φιλικού.

Παράλληλα το γεγονός ότι η Ενωση έδωσε αγώνα πριν δύο χρόνια για να καταστήσει σαφές ότι τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις δικαστικές αίθουσες (στην περιβόητη υπόθεση Βάλνερ η οποία της στέρησε το πρωτάθλημα του 2008) ίσως την αποτρέψει από περαιτέρω νομικές κινήσεις.

ΠΑΟΚ: Ζήτησε να φύγει ο Σορλέν!

ΠΑΟΚ: Ζήτησε να φύγει ο Σορλέν!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να επικράτησε με 3-2 του Πανσερραϊκού, αλλά μετά τον αγώνα προέκυψε θέμα με τον Ολιβιέ Σορλέν. Ο Γάλλος σε συνάντηση που είχε με τον Θόδωρο Ζαγοράκη ζήτησε να φύγει από την ομάδα του ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Υπέγραψε για ένα χρόνο ο Λουίς Γκαρσία


Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι από την Κυριακή ο Λουίς Γκαρσία. Ο Ισπανός άσος πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο. Τη Δευτέρα θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Αυτή είναι πολύ πιθανό να μην είναι η τελευταία μεταγραφή των "πρασίνων", οι οποίοι εξετάζουν την περίπτωση της απόκτησης ενός επιθετικού περιοχής, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.

Με τεσσάρα ξεκίνησε η Μίλαν


Η Μίλαν χρειάστηκε μόνο το πρώτο ημίχρονο για να "καθαρίσει" τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Λέτσε στο "Σαν Σίρο". Με δύο γκολ του Πάτο κι ένα του Τιάγκο Σίλβα οι "νερατζούρι" προηγήθηκαν νωρίς με 3-0 και πήραν εύκολη νίκη απέναντι στη "νεοφώτιστη" ομάδα της Απουλίας, με τον Ιντζάγκι να σκοράρει ακόμη ένα γκολ.

Χειρότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Γιουβέντους στο καμπιονάτο... Η "βέκια σινιόρα" ήθελε να αφήσει πίσω της την περασμένη, καταστροφική αγωνιστική περίοδο αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποφύγει το "στραβοπάτημα", από την πρώτη μόλις αγωνιστική του εφετινού ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι "μπιανκονέρι" ηττήθηκαν στο "Σαν Νίκολα" από τη Μπάρι με 1-0, με "δήμιο" τον Ντονάτι ο οποίος σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 43ο λεπτό.

Η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τον αγώνα Μπολόνια-Ιντερ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Ουντινέζε-Τζένοα 0-1
(81' Μέστο)

Ρόμα-Τσεζένα 0-0

Μπάρι-Γιουβέντους 1-0
(43' Ντονάτι)

Κιέβο-Κατάνια 2-1
(14' Μοσκαρντέλι, 83' πεν. Πελισιέρ - 22' Ρικιούτι)

Φιορεντίνα-Νάπολι 1-1
(49' Ντ' Αγκοστίνο - 7' Καβάνι)

Μίλαν-Λέτσε 4-0
(16', 28' Πάτο, 23' Τ. Σίλβα, 90' Ιντζάγκι)

Παλέρμο-Κάλιαρι 0-0

Πάρμα-Μπρέσια 2-0
(11' Μποζίνοφ, 45' Μορόνε)

Σαμπντόρια-Λάτσιο 2-0
(60' πεν. Κασάνο, 71' Γκουμπέρτι)

Μπολόνια-Ίντερ 30/8

Κούπερ: "Κάναμε καλό παιχνίδι"


Ο τεχνικός του Άρη, Ραούλ Κούπερ εξέφρασε τη χαρά του για τη νίκη της ομάδας του στην Καβάλα, ενώ ο Ντράγκαν Οκούκα, παρά την ήττα τόνισε την ικανοποίησή του για την εικόνα της ομάδας του.Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την νίκη. Τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ίσως να μην κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά όσον αφορά τις τοποθετήσεις της ομάδας μου κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μπήκανε φρέσκοι ποδοσφαιριστές που δεν είχανε κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί σκεφτήκαμε ότι θα γίνονταν μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου. Η ομάδα μου θεωρώ ότι δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ ενώ και η αμυντική λειτουργία ήταν καλή με το αποτέλεσμα να θεωρώ ότι ήταν δίκαιο".Για το πώς είχε διαβάσει το παιχνίδι υπογράμμισε πως: "Καταρχάς ξέρουμε ότι η ταχύτητα της ομάδας μου είναι στις γραμμές. Για αυτό και θέλαμε αν κερδίζουμε τις μπάλες στο κέντρο παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ και ένα στην κορυφή γιατί πιστεύαμε ότι το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τις γραμμές. Και σίγουρα δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες με τον Χαβίτο".

Για την φάση της ανατροπής του Χαβίτο είπε: "Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά η αίσθηση που έχω από τον πάγκο είναι ότι υπήρχε ανατροπή από τον πάγκο".

Για το βάθος που έδειξε να έχει η ομάδα του με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν τόνισε: "Οι ποδοσφαιριστές μου που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση από φυσικής άποψης. Πλην από κάποιους ποδοσφαιριστές που η αποκατάστασή τους γίνεται πιο άμεσα όπως ο Χαβίτο και ο Μίσελ αλλά θεωρώ ότι το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμη".

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του σχολίασε: "Η ομάδα δεν θέλει να παραμερίζει κάποια γραμμή για να ενισχύσει κάποια άλλη. Για αυτό και η σωστή αμυντική λειτουργία όπως έχω πει έχει να κάνει για την ομαδική δουλειά. Σήμερα ήταν η έναρξη ενός μακρύ δρόμου και θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα συνεχίσουμε την πορεία χωρίς να εθελοτυφλούμε από το σημερινό αποτέλεσμα. Το κρίσιμο για μας ήταν να αποβάλλουμε την ευφορία που δημιουργήθηκε μετά την πρόκριση μας στους ομίλους του Europa League αφού ξεκινούσε το πρωτάθλημα σε μία δύσκολη έδρα. Με την ομάδα μου και να πάλεψε πολύ και να διαχειρίστηκε καλά την χαρά της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League".

Κι όσο για το σχόλιο που του ζητήθηκε να κάνει για τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος υποστήριξε: "Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες εκπλήξεις αλλά υπάρχουν ομάδες που μόλις ξεκίνησαν και δεν έχουν βρει καταφέρει ακόμη να βρούνε τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός έχασε, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε στην έδρα του ενώ και ο Πανιώνιος έχασε στην έδρα του".

Ο παίκτης του Άρη Οριόλ Λοθάνο είπε: "Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για μας. Αυτό γιατί θα έπρεπε να ελέγξουμε την ευφορία της πρόκρισής μας στους ομίλους του Europa League», ενώ για το γκολ που σημείωσε τόνισε: «Έπιασα ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά και η δική μου απόδοση είναι απόρροια της καλής εμφάνισης της ομάδας".

Για την προώθησή του είπε: "Ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα κατεβαίνει στα στημένα. Είναι μία δική του απόφαση", ενώ όσον αφορά την απόδοσή του δήλωσε: "Συνεχίζω να προσπαθώ να εγκλιματιστώ αφού είναι η πρώτη φορά που βγαίνω από την Ισπανία κάτι που δεν είναι εύκολο και προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά για αυτό και κοιτάω να δουλεύω σκληρά".

Κι όσο για την συνέχεια του πρωταθλήματος σημείωσε: "Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε αφού το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολλές στροφές με μας να πρέπει να βρούμε έναν ρυθμό. Στην Ευρώπη πετύχαμε τον στόχο μας να μπούμε στους ομίλους και πλέον συνεχίζουμε κοιτώντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Με τη σειρά του ο Σάκης Πρίττας τόνισε: "Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και πόσο μάλλον άμα προέρχεται από ένα ταξίδι που δεν είχαμε μέρες να ξεκουραστούμε. Παρόλα αυτά ο προπονητής μας φρέσκαρε την ομάδα και χωρίς να πιάσουμε μεγάλη απόδοση και προσέχοντας την άμυνά μας πήραμε το τρίποντο της νίκης. Έχουμε ένα πλούσιο ρόστερ, περίπου 25-30 παίκτες σχεδόν ισάξιους, με τον καθένα όταν παίρνει ευκαιρία να καλύπτει το κενό αυτού που αντικαθιστά. Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν είναι εύκολα και θα πρέπει γίνει σωστή διαχείριση του υλικού από τον προπονητή μας".

Για την απόφαση του ΠΣΑΠ να καθυστερήσει η σέντρα των παιχνιδιών της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League για ένα τέταρτο εξήγησε πως: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουμε να υπάρχει βία στα γήπεδα. Το τελευταίο περιστατικό με τον κ. Μπάγιεβιτς μας στεναχώρησε όλους μας θέλουμε κόσμια συμπεριφορά και μία χρονιά χωρίς βία".

Ευθύμης Κουλουχέρης: "Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να ξεχάσουμε την μεγάλη πρόκριση που πήραμε την Πέμπτη στους ομίλους του Europa League. Παρά την κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών μας ο προπονητής μας προχώρησε σε κάποιες αλλαγές με μας να τον δικαιώσαμε αποδεικνύοντας πως έχουμε βάθος".

Για την αλλαγή του συστήματος δήλωσε: "Ο προπονητής μας συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα με ένα συγκεκριμένο σύστημα και παρά την αλλαγή αυτού αντεπεξήλθαμε. Παίξαμε πιο πολύ για το αποτέλεσμα και όχι για το θεαματικό ποδόσφαιρο και καταφέραμε να βάλουμε ένα όμορφο γκολ με τον Οριόλ και να πάρουμε την νίκη χωρίς να κινδυνεύσουμε κερδίζοντας σχετικά εύκολα. Δώσαμε μία επιπλέον χαρά στον κόσμο μας που μας γεμίζει με δύναμη για την συνέχεια".

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την φετινή Καβάλα με την περσινή σημείωσε: "Πέρσι η Καβάλα είχε παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ της", για να καταλήξει για το τελικό 0-1 πως: "Το 0-1 ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας προσέχει πιο πολύ την άμυνα και παίζει για την ουσία. Θα υπάρχουν παιχνίδια που θα παίζουμε για την ουσία αλλά θα υπάρχουν και άλλα που θα παίζουμε και για το θέαμα".