Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κούπερ: "Κάναμε καλό παιχνίδι"


Ο τεχνικός του Άρη, Ραούλ Κούπερ εξέφρασε τη χαρά του για τη νίκη της ομάδας του στην Καβάλα, ενώ ο Ντράγκαν Οκούκα, παρά την ήττα τόνισε την ικανοποίησή του για την εικόνα της ομάδας του.Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης): "Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την νίκη. Τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ίσως να μην κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά όσον αφορά τις τοποθετήσεις της ομάδας μου κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μπήκανε φρέσκοι ποδοσφαιριστές που δεν είχανε κούραση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί σκεφτήκαμε ότι θα γίνονταν μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου. Η ομάδα μου θεωρώ ότι δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ ενώ και η αμυντική λειτουργία ήταν καλή με το αποτέλεσμα να θεωρώ ότι ήταν δίκαιο".Για το πώς είχε διαβάσει το παιχνίδι υπογράμμισε πως: "Καταρχάς ξέρουμε ότι η ταχύτητα της ομάδας μου είναι στις γραμμές. Για αυτό και θέλαμε αν κερδίζουμε τις μπάλες στο κέντρο παίζοντας με τρία αμυντικά χαφ και ένα στην κορυφή γιατί πιστεύαμε ότι το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τις γραμμές. Και σίγουρα δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες με τον Χαβίτο".

Για την φάση της ανατροπής του Χαβίτο είπε: "Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά η αίσθηση που έχω από τον πάγκο είναι ότι υπήρχε ανατροπή από τον πάγκο".

Για το βάθος που έδειξε να έχει η ομάδα του με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν τόνισε: "Οι ποδοσφαιριστές μου που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν βρίσκονταν σε πολύ καλή κατάσταση από φυσικής άποψης. Πλην από κάποιους ποδοσφαιριστές που η αποκατάστασή τους γίνεται πιο άμεσα όπως ο Χαβίτο και ο Μίσελ αλλά θεωρώ ότι το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμη".

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του σχολίασε: "Η ομάδα δεν θέλει να παραμερίζει κάποια γραμμή για να ενισχύσει κάποια άλλη. Για αυτό και η σωστή αμυντική λειτουργία όπως έχω πει έχει να κάνει για την ομαδική δουλειά. Σήμερα ήταν η έναρξη ενός μακρύ δρόμου και θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα συνεχίσουμε την πορεία χωρίς να εθελοτυφλούμε από το σημερινό αποτέλεσμα. Το κρίσιμο για μας ήταν να αποβάλλουμε την ευφορία που δημιουργήθηκε μετά την πρόκριση μας στους ομίλους του Europa League αφού ξεκινούσε το πρωτάθλημα σε μία δύσκολη έδρα. Με την ομάδα μου και να πάλεψε πολύ και να διαχειρίστηκε καλά την χαρά της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League".

Κι όσο για το σχόλιο που του ζητήθηκε να κάνει για τα αποτελέσματα της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος υποστήριξε: "Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποιες εκπλήξεις αλλά υπάρχουν ομάδες που μόλις ξεκίνησαν και δεν έχουν βρει καταφέρει ακόμη να βρούνε τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός έχασε, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε στην έδρα του ενώ και ο Πανιώνιος έχασε στην έδρα του".

Ο παίκτης του Άρη Οριόλ Λοθάνο είπε: "Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για μας. Αυτό γιατί θα έπρεπε να ελέγξουμε την ευφορία της πρόκρισής μας στους ομίλους του Europa League», ενώ για το γκολ που σημείωσε τόνισε: «Έπιασα ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά και η δική μου απόδοση είναι απόρροια της καλής εμφάνισης της ομάδας".

Για την προώθησή του είπε: "Ο προπονητής αποφασίζει ποιος θα κατεβαίνει στα στημένα. Είναι μία δική του απόφαση", ενώ όσον αφορά την απόδοσή του δήλωσε: "Συνεχίζω να προσπαθώ να εγκλιματιστώ αφού είναι η πρώτη φορά που βγαίνω από την Ισπανία κάτι που δεν είναι εύκολο και προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά για αυτό και κοιτάω να δουλεύω σκληρά".

Κι όσο για την συνέχεια του πρωταθλήματος σημείωσε: "Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε αφού το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολλές στροφές με μας να πρέπει να βρούμε έναν ρυθμό. Στην Ευρώπη πετύχαμε τον στόχο μας να μπούμε στους ομίλους και πλέον συνεχίζουμε κοιτώντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Με τη σειρά του ο Σάκης Πρίττας τόνισε: "Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και πόσο μάλλον άμα προέρχεται από ένα ταξίδι που δεν είχαμε μέρες να ξεκουραστούμε. Παρόλα αυτά ο προπονητής μας φρέσκαρε την ομάδα και χωρίς να πιάσουμε μεγάλη απόδοση και προσέχοντας την άμυνά μας πήραμε το τρίποντο της νίκης. Έχουμε ένα πλούσιο ρόστερ, περίπου 25-30 παίκτες σχεδόν ισάξιους, με τον καθένα όταν παίρνει ευκαιρία να καλύπτει το κενό αυτού που αντικαθιστά. Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν είναι εύκολα και θα πρέπει γίνει σωστή διαχείριση του υλικού από τον προπονητή μας".

Για την απόφαση του ΠΣΑΠ να καθυστερήσει η σέντρα των παιχνιδιών της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League για ένα τέταρτο εξήγησε πως: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουμε να υπάρχει βία στα γήπεδα. Το τελευταίο περιστατικό με τον κ. Μπάγιεβιτς μας στεναχώρησε όλους μας θέλουμε κόσμια συμπεριφορά και μία χρονιά χωρίς βία".

Ευθύμης Κουλουχέρης: "Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να ξεχάσουμε την μεγάλη πρόκριση που πήραμε την Πέμπτη στους ομίλους του Europa League. Παρά την κούραση κάποιων ποδοσφαιριστών μας ο προπονητής μας προχώρησε σε κάποιες αλλαγές με μας να τον δικαιώσαμε αποδεικνύοντας πως έχουμε βάθος".

Για την αλλαγή του συστήματος δήλωσε: "Ο προπονητής μας συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα με ένα συγκεκριμένο σύστημα και παρά την αλλαγή αυτού αντεπεξήλθαμε. Παίξαμε πιο πολύ για το αποτέλεσμα και όχι για το θεαματικό ποδόσφαιρο και καταφέραμε να βάλουμε ένα όμορφο γκολ με τον Οριόλ και να πάρουμε την νίκη χωρίς να κινδυνεύσουμε κερδίζοντας σχετικά εύκολα. Δώσαμε μία επιπλέον χαρά στον κόσμο μας που μας γεμίζει με δύναμη για την συνέχεια".

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την φετινή Καβάλα με την περσινή σημείωσε: "Πέρσι η Καβάλα είχε παίκτες με μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ της", για να καταλήξει για το τελικό 0-1 πως: "Το 0-1 ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας προσέχει πιο πολύ την άμυνα και παίζει για την ουσία. Θα υπάρχουν παιχνίδια που θα παίζουμε για την ουσία αλλά θα υπάρχουν και άλλα που θα παίζουμε και για το θέαμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: