Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του Κούπερ


Στον Άρη το έχουν πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν εφεξής με πρόσωπα. Έχουν δει στο παρελθόν παίκτες που "μάτωναν" τη φανέλα να πηγαίνουν δίπλα (Βιτόλο, Ίβιτς, Παπάζογλου), άλλους να κατηφορίζουν στο κέντρο (Αβραάμ) και άλλους να μαγεύονται από τη μαρμίτα που συνεπάγεται μια καλύτερη οικονομικά πρόταση ή μια μεγαλύτερη φήμη ομάδας (Νασούτι), δίχως στο τέλος κανείς να μένει κερδισμένος με τις μνήμες και τους συναισθηματισμούς. Συναίσθημα χωρά μόνον η ομάδα κι αυτή είναι πίστη καταγεγραμμένη πλέον στον Άρη. Από την άλλη, υπάρχουν και τα αντικειμενικά κριτήρια. Γιατί όποιος μπορεί να υιοθετήσει αυτή την αρετή, οφείλει να αποδεχτεί δίχως να τον πείσει κανείς πως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ο σπουδαιότερος προπονητής που ήρθε στα μέρη μας.

Η πορεία του σε πάγκους το αποδεικνύει αυτό, ο Αργεντινός όμως, και με περιορισμένο μπάτζετ πήγε την ομάδα στους κερδοφόρους ομίλους του Europa League κι έκανε εφτά αλλαγές βασικών για να πάρει το διπλό στην Καβάλα και να παραμιλήσουν οι πάντες με τις κινήσεις του.

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, να έρθει αυτό το αποτέλεσμα για να πειστεί η διοίκηση της ΠΑΕ. Όπως ακριβώς πέρυσι και μετά την ήττα στην Τούμπα τον έπιασαν και του ανανέωσαν το συμβόλαιο, αυτό θέλουν να κάνουν και τώρα. Βλέποντας τον Κούπερ να κινείται στην μεταγραφική αγορά, αλλά και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν είχαν να σκεφτούν τίποτα άλλο.

Η πρόταση που συζητούν μαζί του είναι να υπάρξει επέκταση του συμβολαίου του από το 2011 κατά μια διετία και να ολοκληρωθεί το 2013. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πλάνο για να γίνει πραγματική δουλειά. Ο ψαρομάλλης προπονητής έχει ενημερωθεί και συζητά με τη διοίκηση, καθώς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και καλή αρχή έγινε και ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και κάτι μεγάλο δείχνει να δημιουργείται.

Για αυτούς τους λόγους είναι ανοιχτός και δεν αποκλείεται το θέμα αυτό που θα χαροποιήσει τους πάντες στην ομάδα, να τελειώσει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Κούπερ απολαμβάνει αγάπη στον Άρη κι αυτή είναι μια παράμετρος που δεν βρίσκεται εύκολα σε άλλα λιμάνια. Γι' αυτό και κατ' αρχήν, ο Αργεντινός δείχνει να το σκέφτεται σοβαρά για να γίνει κανονικός κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: