Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

«Ακόμα και στη Ζιμπάμπουε είναι πέναλτι»

Με ειρωνεία και αρκετή δόση χιούμορ αναφέρεται στον Ζαχαριάδη και τους βοηθούς του η SKODA Ξάνθης. Οι Ξανθιώτες ηττήθηκαν από τον Πανθρακικό (2-1) και διαμαρτύρονται έντονα για τη διαιτησία.

«Ακόμα και στη Ζιμπάμπουε είναι πέναλτι»
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες της Ξάνθης για την διαιτησία στον αγώνα με τον Πανθρακικό (2-1).

Οι ακρίτες εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία διαμαρτύρονται με ειρωνικό και χιουμοριστικό τρόπο για κάποιες αποφάσεις του Ζαχαριάδη και των βοηθών του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΟΚ. Θα μας τρελάνετε όλους. Από εδώ και στο εξής δεν θα δίνονται και τα διπλά off side. Και μάλιστα δύο φορές. Όλα καλά.

Σ.Σ. 1: Αφήνουμε στην κρίση του φίλαθλου κοινού τον εξαιρετικά συμπαθή επόπτη κ. Μερκενίδη. Όσο αφορά τον κ. Ζαχαριάδη μία απλή ερώτηση μόνο: Στην τελευταία φάση του αγώνα στην περιοχή του Πανθρακικού σε μακρινό φάουλ σε ποιον παίκτη της SKODA ΞΑΝΘΗ σφύριξε επιθετικό φάουλ; Άραγε σε ποιον;;

Σ.Σ. 2: Φάουλ η οποιαδήποτε ανατροπή στη γραμμή της περιοχής ακόμη και στη Ζιμπάμπουε, είναι πέναλτι
».

Με 11 Εουσέμπιο πώς να χάσει η Μπενφίκα;

Με 11 Εουσέμπιο πώς να χάσει η Μπενφίκα; Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα λόγω του θανάτου του Εουσέμπιο, η Μπενφίκα έχοντας έντεκα τέτοιους στο γήπεδο (!), νίκησε 2-0 την Πόρτο στο μεγάλο πορτογαλικό ντέρμπι.

Κάποτε με την παρουσία του στο γήπεδο ο Εουσέμπιο έκρινε τέτοια ματς. Στη συνέχεια, ο μεγαλύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών βρισκόταν στις εξέδρες του «Ντα Λουζ» παρακολουθώντας τις προσπάθειες των διαδόχων του. Το φετινό ντέρμπι κόντρα στην Πόρτο μετά το θάνατό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο «μαύρος πάνθηρας» δεν ήταν εκεί.

Ως ύστατο φόρο τιμής, οι παίκτες της Μπενφίκα αγωνίστηκαν έχοντας το όνομά του γραμμένο στις φανέλες του και αυτό από μόνο του αποδείχτηκε το τέλειο «ντόπινγκ» ηθικού για τους «αετούς».

Παίζοντας, λοιπόν και γι’ αυτόν, οι γηπεδούχοι πήραν το ντέρμπι με σκορ 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ροντρίγκο (13’) και Γκαράι (53’) και κατάφεραν έτσι να πιάσουν την Πόρτο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι «δράκοι» έπαιξαν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο λόγω αποβολής του Ντανίλο, αλλά και πριν -στα ίσια- δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά.

Γιατί, εντάξει, μπορεί κάποτε ο Πούσκας ως τεχνικός του Παναθηναϊκού, να είπε το περίφημο «έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς», αλλά όταν οι… άλλοι παίζουνε με έντεκα «Εουσέμπιο» καμιά ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα!

Πριν το ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τεράστιου Εουσέμπιο, οι οπαδοί της Μπενφίκα πρόσθεσαν μερικά εντυπωσιακά «κορεό», αλλά τελικά ήταν η απόδοση των παικτών που ήρθε σαν επιστέγασμα ενός αγώνα που αποτέλεσε τον απόλυτο φόρο τιμής σε αυτόν.








Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Superliga:


Παρασκευή, 10/01

Μπράγκα – Γκιμαράες 3-0

Σάββατο, 11/01

Ρίο Άβε – Μαρίτιμο 0-0

Εστορίλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0

Κυριακή, 12/01

Αρούκα – Μπελενένσες 2-0

Ακαντέμικα – Πάσος Φερέιρα 4-2

Μπενφίκα – Πόρτο 2-0

Ολιανένσε – Σετούμπαλ 2-1

Νασιονάλ– Ζιλ Βιθέντε (21:15)
Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε το... εξάποντο!!

Μεγάλο διπλό για την Οσασούνα μέσα στην έδρα της Μπέτις (2-1), με την πρώτη να παίρνει «γερή» ανάσα και την δεύτερη να παραμένει «βυθισμένη» στον πάτο της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πήρε το... εξάποντο
Μεγάλη νικήτρια, μεγάλη χαμένη! Στο ντέρμπι... παραμονής, η Οσασούνα πήγε στο «σπίτι» της Μπέτις και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης, χάρη στο τελικό 2-1!

Μόλις στο 2’ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα, με τον Τόρες να χρίζεται σκόρερ. Στο 57’ έγινε το 2-0, ύστερα από αυτογκόλ του Φιγκέρας και έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο. Οι Ανδαλουσιάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και εν μέρει το κατάφεραν, όταν στο 80’ μείωσαν με τον Μολίνα, ωστόσο η... ανατροπή έμεινε μέχρι εκεί!

Οι θριαμβευτές ανέβηκαν στους 21 βαθμούς κι έβαλαν αρκετές ομάδες από κάτω τους, την ώρα που οι «πράσινοι» οδεύουν όλο και πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία, αφού παραμένουν τελευταίοι με 11 πόντους και στο -7 απ’ το να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 10/1

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 4-0
(12’ Μορίγιο, 22’, 55’ Ρέτσιο, 78’ Ελ Αραμπί)

Σάββατο, 11/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία 6-1
(6’ Ρίκο, 11’ Ερέρα, 30’ Λαπόρτ, 52’ Αντούριθ, 68’, 86’ πεν. Ιμπάι - 34’ Μπαρμπόσα)

Θέλτα-Βαλένθια 2-1
(50', 78’ Τσαρλς - 23' Παρέχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-0

Έλτσε-Σεβίλλη 1-1
(82' Ερέρα-89' Καρίσο)

Κυριακή, 12/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-1
(29’ Μπουένο)

Μπέτις-Οσασούνα 1-2

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Λεβάντε-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 13/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια (22:00)

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ (13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Στο… κόλπο η Μαρσέιγ!

Με τη νίκη, 2-1, πέρασε η Μαρσέιγ από τη έδρα της Εβιάν έπιασε την Ναντ στην 5η θέση και ξαναμπήκε και πάλι στο «κυνήγι» του ευρωπαϊκού εισιτήριου.

Στο… κόλπο η Μαρσέιγ
Στις νίκες επέστρεψε η Μαρσέιγ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Οι Μασσαλοί πήραν το «διπλό» και μάλιστα με ανατροπή, στην έδρα τη Εβιάν με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι αν και πήραν το προβάδισμα στο 15ο λεπτό με τον Σενγκού είδαν το Σεϊρού να ισοφαρίζει για τη Μαρσέιγ στο 22’. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν χάρη σε τέρμα του Ζινιάκ στο 39΄ την ανατροπή και σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Εκεί, συγκατοικούν με τη Ναντ, που νωρίτερα νίκησε δύσκολα 1-0 στην έδρα της τη Λοριάν, στους 32 βαθμούς και απέχουν πλέον δύο βαθμούς από την 4η Σεντ Ετιέν, που χθες ήρθε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Γκινγκάμπ.

Αναλυτικά η αγωνιστική (20η)
Παρασκευή(10/1)

Μονπελιέ-Μονακό 1-1
(68' Νιάνγκ - 52' Κουρζάβα)

Σάββατο(11/1)

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(6' Εντουάρδο - 41' Λαβέτσι, 74' Ματουϊντί)

Μπορντό-Τουλούζ 0-1
(53' Μπιρθγουέιτ)

Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν 0-0

Λιόν-Σοσό 2-0
(57' Γκρενιέ, 74' Γκουρκίφ)

Ρεν-Νις 0-0

Βελενσιέν-Μπαστιά 3-2
(33', 35' Ντοσεβί, 54' Γουόρις - 71' Ρόμαριτς, 83' Ιλάν)

Κυριακή(12/1)

Ναντ-Λοριάν 1-0
(89' Μπανγκουρά)

Εβιάν-Μαρσέιγ 1-2
(15' Σονγκού - 22' Σεϊρού, 39' Ζινιάκ)

Λιλ-Ρεμς(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ (21:30)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν (18:00)
Μπαστιά – Μπορντό (21:00)
Λοριάν – Γκινγκάμπ (21:00)
Νις- Αζαξιό (21:00)
Ρεν – Εβιάν (21:00)
Σοσό – Μονπελιέ(21:00)

Κυριακη (19/1)

Ρεμς - Λιόν (15:00)
Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ο άρχοντας της Θράκης!!

Με MVP τον Κάσες ο Πανθρακικός πήρε το «Ελ Θράκικο» επικρατώντας στην έδρα του, 2-1, της Ξάνθης, που ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες το ματς και διαμαρτύρεται -σωστά- για το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Ο άρχοντας της Θράκης!
Το αφεντικό της Θράκης λέγεται... Πανθρακικός! Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε με σκορ 2-1 στην έδρα της απέναντι στην Ξάνθη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Μαρία Κάσες.

Ο Ισπανός «μεταμορφώθηκε» στο δεύτερο ημίχρονο και με μία ασίστ (στον Τζάνη για το 1-0 στο 69’) και ένα δικό του γκολ στο 79’, για το οποίο σωστά διαμαρτύρονται οι Ακρίτες για οφσάιντ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Εξαιρετικά στάθηκε στο γήπεδο η Ξάνθη, που βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 16’ όταν ο Φλίσκας αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα ενός λεπτού.

Η ομάδα του Μάουρερ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Βάλλα στο 73’ το τέρμα του Τζάνη, όμως είδε τον Κάσες να χρήζεται σκόρερ στο 79’ από αντικανονική θέση. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Ακρίτες λόγω αποβολής του Παΐτο στο 88’ με απευθείας κόκκινη κάρτα.


To ματς:



Ιδιαίτερα ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι μεσοεπιθετικοί των δύο ομάδων έβρισκαν χώρους στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να πλησιάζουν εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν από πολύ νωρίς αφού ο Φλίσκας αντίκρισε σε διάστημα ενός λεπτού δύο κίτρινες κάρτες και στο 16ο λεπτό άφησε την Ξάνθη με παίκτη λιγότερο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ αντέδρασε πολύ καλά έπειτα από την αποβολή και εκτός από την πολύ καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, η «τριάδα» των Σολτάνι, Μάνταλου και Τριάδη, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους. Στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Πανθρακικός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να βρει τις λύσεις για να απειλήσει την εστία του Τσέμα.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη. Οι Ακρίτες με «όπλο» τους την σφιχτή άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν την μεσοεπιθετική γραμμή του Πανθρακικού, που αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, και απείλησαν με αντεπιθέσεις την εστία του Σέρεμετ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν μεταφέροντας το παιχνίδι τους στα άκρα και άρχισαν να δημιουργούν περισσότερες φάσεις.

Έτσι, προήλθε και το τέρμα του Τζάνη, όταν ο Κάσες με εξαιρετική πάσα «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Ξάνθης και ο Έλληνας επιθετικός έκανε το 1-0 για την ομάδα του Μάντζιου στο 69’. Πριν καλά «κοπάσουν» οι πανηγυρισμοί ο Βάλλας έδωσε τη λύση στην Ξάνθη ισοφαρίζοντας, 1-1, με κοντινό σουτ τέσσερα λεπτά αργότερα (73’). Τελικά, η μπίλια στο ρουλέτα που δημιουργήθηκε το τελευταίο 20λεπτο «έκατσε» στους γηπεδούχους, που με κεφαλιά του Κάσες (από θέση οφσάιντ)στο 79’ πήρε την πολυπόθητη νίκη στο ντέρμπι της θράκης.




Οι συνθέσεις:



Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου (76’ Έμποου), Σαρακατσάνος, Ιγκόρ (64’ Χασομέρης), Ρομέου, Λαδάκης, Ζος, Κάσες (90+3’ Μακρυδημήτρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Ντιόγγκο

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Καθάριος, Τριανταφύλλου, Μίκουλιτς

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Τριάδης, Ντε Γκουζμάν (86 Ράνος), Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (46’ Βασιλακάκης), Μάρτινς, Σολάρι (65΄ Κάλβο)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Μαρίν Σουάρες, Μπέρτος,

Διαιτητής: Ζαχαριάδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΚομοτηνήςΠηγή: sport-fm.gr

Τρικούβερτο... γλέντι!!

Αυτό δεν ήταν νίκη, ήταν θρίαμβος! Ο αλλαγμένος Απόλλων Σμύρνης επί Σάντσες έκανε ό,τι ήθελε στη Ριζούπολη κόντρα στον κακό ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε νέο τρίποντο με σκορ 4-0.

Τρικούβερτο... γλέντι!
Ήρθε και του άλλαξε την μοίρα ο Λόρι Σάντσες!

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έκανε το back to back στις νίκες μετά το διπλό επί του Άρη καθώς στη Ριζούπολη έστησε νέο... πάρτι και διέλυσε τον κακό ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 4-0 για την 19η αγωνιστική.

Μέσα σε 14 λεπτά, η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε σκοράρει τρεις φορές με τους Μίνγκα (45+1’, 60’), Ντάλμπεργκ (49’). Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φαρινόλα στο 70’!

Οι μεγάλοι νικητές ανέβηκαν στους 20 βαθμούς, βγήκαν από την... κάτω τριάδα μετά από πολύ καιρό και βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον! Νέα κακή εμφάνιση για την πλευρά του Τσιώλη, που έμεινε στους 23.

Το ματς:


Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν φάσεις. Είχαν τραυματισμό, όμως. Του Κάκου! Ο διαιτητής του αγώνα έπαθε ένα τράβηγμα και αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή, προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι! Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν στο 18’ και μετά από αμυντική αδράνεια του ΠΑΣ, ο Μίνγκας έκανε το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το δοκάρι των φιλοξενούμενων! Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι εμφανίζονταν όλο και καλύτεροι στη Ριζούπολη και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους, την ώρα που οι Γιαννιώτες έδειχναν να μην... πατάνε καλά!

Κι αφού ο Ίλιτς με τον Βίλα επιχειρούσαν κάποιες επιθετικές ενέργειες για την ομάδα του Τσιώλη που η αλήθεια είναι δεν είχε εμφανίσει κάτι σημαντικό στον αγωνιστικό χώρο, τελικά ήρθε το γκολ! Από πλευράς Απόλλωνα και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα απ’ την περιοχή τους και ο Μίνγκας τους «τιμωρήσε», αφού έκανε το κοντινό σουτ, ο Αμπάρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έγινε το 1-0.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έμαθε από το λάθος στο φινάλε του πρώτου 45 λεπτού. Διότι αν είχε μάθει, δεν θα είχε νέα... παιδιάστικη αντίδραση στο 49’, με τον Φαρινόλα να μπαίνει ανάμεσα στο κεντρικό δίδυμο και με κεφαλιά να «εκτελεί» άνετος κι ωραίος τον γκολκίπερ του ΠΑΣ για τις γερές βάσεις της νίκης. Ο Τσιώλης έδειχνε «σκασμένος» στον πάγκο και δικαιολογημένα με τα όσα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο.

Το μαρτύριο, όμως, δεν είχε ακόμα τελειώσει! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μίνγκας επιχείρησε μια σέντρα, η μπάλα κόντραρε και δίχως να το καταλάβει ο Αμπάρης, η μπάλα έφτασε... αναπαυτικά στα δίχτυς για εστίας του για το 3-0! Το... κερασάκι στην τούρτα στην απογοητευτική εικόνα του ΠΑΣ και τον θρίαμβο του Απόλλωνα μπήκε από τον Φαρινόλα όταν βγήκε τετ-α-τετ στο 70’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε αποθέωση, με τα εναπομείναντα λεπτά να αποκτούν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα.




Πηγή: sport-fm.gr

«Πελάτης» του!!

Στις πέντε νίκες σε έξι ματς κόντρα στον Πλατανιά έφτασε ο Αστέρας, ο οποίος καθοδηγούμενος από έναν καταπληκτικό Καράσκο έφτασε στο 3-0 πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια.

«Πελάτης» του!
Σε περίπατο μετέτρεψαν οι Αρκάδες την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, έχοντας ως κορυφαίο τον Καράσκο, που άνοιξε το σκορ στο 19, ενώ ακολούθησαν τα τέρματα των Σανκαρέ (45’) και Χουάνμα (50’). Εντυπωσιακοί για μια ώρα οι γηπεδούχοι, έδειξαν πως ξεπέρασαν γρήγορα τη βαριά ήττα στον αγώνα Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς στο οποίο δεν υπήρξε ούτε ένας παίκτης της ομάδας που να υστέρησε.

Κανείς δεν ξεχώρισε από το ναυάγιο των Κρητικών, λίγα πράγματα από Ινκουμ και Βλαχοδήμο στο ντεμπούτο τους για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου.

Το ματς


Το ζητούμενο για τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Πλατανιά ήταν να αποδείξει πως η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο αποτέλεσε απλά μια παρένθεση. Επομένως, οι Αρκάδες μένουν απολύτως ικανοποιημένοι από την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην ομάδα των Χανίων, αφού συνδύασαν θέαμα και αποτελεσματικότητα, όπως μαρτυρά το τελικό 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι… βοήθησαν όσο μπορούσαν τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να τα καταφέρουν αφού σχεδόν για ολόκληρο το πρώτο μέρος, απλά παρακολουθούσαν διακριτικά τους αντιπάλους τους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ακόμη και οι Σανκαρέ, Γκοϊάν (οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Αστέρα δηλαδή) ήταν σε θέση να φτιάχνουν παιχνίδι ελλείψει υποτυπώδους -έστω- πίεσης.

Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε διαρκή επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων και σε προσωπική μονομαχία μεταξύ Καράσκο και Γερωγαλλίδη. Το 2-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο 45λεπτο, φανερώνει εύκολα ποιος επικράτησε σε αυτήν… Ο Καράσκο πέτυχε ένα γκολ, είχε 2-3 πολύ καλές ατομικές ενέργειες και ήταν αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της ομάδας του που στο τέλος του ημιχρόνου και την καρφωτή κεφαλιά του Σανκαρέ κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα το ματς.

Κι αν κάποιος σκέφτηκε πως με ένα ημίχρονο να απομένει ακόμη, θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το παιχνίδι είχε κριθεί, δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα πεντάλεπτο για να αναθεωρήσει. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση οι Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Χουάνμα απέδειξαν πως καμιά φορά το… ταγκό χορεύεται και με… τρεις, από τη συνεργασία τους προήλθε άλλο ένα γκολ και πλέον το μόνο που απέμενε να έχει ενδιαφέρον στο ματς ήταν το αν και πότε θα απαντούσε με κάποια διορθωτική κίνηση ο Νίκος Αναστόπουλος, αλλά και ο… έλεγχος των νεοφερμένων στον Πλατανιά, Ινκουμ και Βλαχοδήμου.

Ο «μουστάκιας»… μίλησε μέσω των αλλαγών του μόνο όταν όλα είχαν τελειώσει, ενώ σε ό,τι αφορά την παρουσία των νεοφερμένων, είναι αρκετό να πει κανείς πως από ένα τέτοιο… ναυάγιο, όπως αυτό του Πλατανιά, δύσκολα ανασύρεις… επιζώντες, δηλαδή διακριθέντες, είτε αγωνίστηκαν βασικοί (όπως ο Γκανέζος), είτε… μισαωράκι , όπως ο δανεικός από τον Ολυμπιακό ακραίος επιθετικός.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ (82’ Ζαραδούκας), Γκοϊάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μουνάφο (68’ Σέτι), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (76’ Μπακασέτας).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γκρατσίνι, Κάφα, Τσαμπούρης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός (85’ Σιώπης), Μπέλιτς (82’ Μπεριαν), Τόρες, Κάταϊ, Γουνδουλάκης (62’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ντεντάκης, Τσοντάκης, Σούκιας. Πηγή: sport-fm.gr

Απαραίτητη η νίκη για Μίλαν και Αλέγκρι!!

Η Μίλαν αγωνίζεται στην έδρα της Σασσουόλο και ο Μαξ Αλέγκρι δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών.
Τα όσα είπε ο Μαξ Αλέγκρι: «Έχουμε απόλυτη ανάγκη αυτή τη νίκη και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε, ακόμα δεν έχουμε πετύχει δεύτερη σερί νίκη και οφείλουμε να κερδίσουμε για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε κάποιες ομάδες. Μπορούμε να κάνουμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο και χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι.
Πηγή: arenafm.gr

Δόκτωρ… Σπανούλης!!

Ένας καταπληκτικός Σπανούλης πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και με 26π. τον οδήγησε στη νίκη με 77-66 στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, επουλώνοντας τις πληγές του -30 από την Αρμάνι Μιλάνο.

Δόκτωρ… Σπανούλης
Η λύση στην αγωνιστική κρίση του Ολυμπιακού έχει ονοματεπώνυμο. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σεληνιασμένος και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 77-66 προσφέροντας φάρμακο για τις πληγές που άνοιξε το 81-51 από την Αρμάνι Μιλάνο. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε 26 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ Λοτζέσκι (13π.), Περπέρογλου (11π.) και Σίμονς (9π., 8 ριμπ.) τον ακολούθησαν σε απόδοση.

Το αποτέλεσμα αυτό για τη 13η αγωνιστική της Α1 απομακρύνει τον κίνδυνο της τρίτης θέσης για τους Πειραιώτες και διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αρκεί να νικήσουν την επόμενη Δευτέρα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ξεχώρισαν ο Έρικ ΜακΚόλουμ και ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα από τους γηπεδούχους.

Αφεντικό από την αρχή

ΜακΚόλουμ, Μπατής, Κάρτερ, Λάνγκφορντ και Μισέλ ήταν η πρώτη πεντάδα του Πανιωνίου, ενώ Μάντζαρης, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Σίμονς αυτή του Ολυμπιακού, που είχε εκτός δωδεκάδας-πέραν των τραυματιών Λο και Πέτγουεϊ-τον ανέτοιμο Μουν. Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι και με πέντε πόντους του Λοτζέσκι ξέφυγαν με εννιά (1-10) πριν συμπληρωθούν δυόμισι λεπτά αγώνα. Ο ΜακΚόλουμ «ζεστάθηκε» και μετά το αντιαθλητικό του Πρίντεζη οι γηπεδούχοι πλησίασαν στον πόντο (9-10). Όμως ο έλεγχος δεν έφυγε ποτέ από τους «ερυθρόλευκους», που έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (15-23) με τρίποντο του Σπανούλη από τα εννιά μέτρα.

Ασταμάτητος Σπανούλης

Ο Κόλινς επιστρατεύτηκε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά έκανε δύο φάουλ στα πρώτα 14’’ παρουσίας του στο παρκέ. Το τρίτο τρίποντο του Σπανούλη ανέβασε τη διαφορά στους εννιά (17-26), ο Κάρτερ βοήθησε τους «κυανέρυθρους» να μειώσουν στους τέσσερις (26-30), αλλά ο Ολυμπιακός σκόραρε με ευκολία και είχε σταθερά τα ηνία (26-34). Το 7-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του ΜακΚόλουμ (33-34) έβαλε «φωτιά» στην κερκίδα, αλλά την… έσβησαν το αντιαθλητικό του Κάρτερ στον Λοτζέσκι και ο ασταμάτητος Σπανούλης, που με 5/5 τρίποντα (19π. στο ημίχρονο) εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (34-46). Ο Κέβιν Λάνγκφορντ, συνεχίζοντας το έργο του αδερφού του, Κιθ, της Αρμάνι που «σκότωσε» την Πέμπτη τον Ολυμπιακό, κράτησε όρθια την ομάδα του μειώνοντας στους εννιά με τρίποντο (39-48).

Άνετο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός με όπλο τα πικ εν ρολ και αποδέκτη τον Σίμονς είχε σταθερά το προβάδισμα (39-52). Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης τσάκιζε κόκκαλα και οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν την επαφή τους με το σκορ, όταν το τρίποντο του Λοτζέσκι με τη συμπλήρωση επτά λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε τους φιλοξενούμενους στο +17 (43-60). Κάποια λάθη από πλευράς Πειραιωτών και τα απίθανα τρίποντα του ΜακΚόλουμ ροκάνισαν τη διαφορά στους δώδεκα με τη λήξη της περιόδου (53-65).

Προσπάθησε ο Πανιώνιος, αλλά…

Ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε τα όπλα και το πάλεψε μέχρι τέλους. Με τον Σπανούλη να ξεκουράζεται στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έμεινε τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, κάτι που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι (55-65). Η διαφορά μειώθηκε στους επτά στο πεντάλεπτο πριν το τέλος (59-66), όμως ένα τρίποντο του Λοτζέσκι και δύο καλάθια από Περπέρογλου και Ντάνστον (61-73) ύψωσαν «Stop» στην αντεπίθεση και ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη (66-77).

Δεκάλεπτα: 15-23, 39-48, 53-65, 66-77.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 19, Ντούβνιακ, Κάρτερ 8, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 6, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 15, Μισέλ 3, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 6, Σαλούστρος.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 26, Περπέρογλου 11, Σλούκας, Κόλινς 3, Σίμονς 9, Λοτζέσκι 13, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης, Μάντζαρης 5.

Διαιτητές: Φούφης, Σώμος, Παναγιώτου. Πηγή: sport-fm.gr

Αντι-Σιόβας ο Μπονγκ!!

Αντι-Σιόβας ο Μπονγκ!Ο Μπονγκ θα πάρει τη θέση του Σιόβα στην 11άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, καλύπτοντας το κενό στο κέντρο της άμυνας από τον τραυματισμό του Σιόβα!

Επίσης, ο Μίτσελ επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τόσο τον Μήτρογλου όσο και τον Σαβιόλα!

Αναλυτικά οι παίκτες που απαρτίζουν την 11άδα:

Ρομπέρτο, Χολέβας, Μπονγκ, Μανωλάς, Σαλίνο, Εντιγκά, Μανιάτης, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Κάμπελ, Ολαϊτάν.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή στις επιτυχίες για Ναντ!!

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες η Ναντ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 1-0 της Λοριάν για να βρεθεί ξανά στις θέσεις της Ευρώπης.
Μετά από ένα άσχημο διάστημα όπου δυσκολευόταν να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα και έχοντας τέσσερις ήττες στα τελευταία της έξι παιχνίδια, η Ναντ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 1-0 της φορμαρισμένης Λοριάν.
Το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού, σημειώθηκε από τον Μπανγκουρά στο 89΄ το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της.
ΝΑΝΤ: Ριού, Σισοκό, Τζιλομπότζι, Αλαντούρ, Βιζκαρόντο, Τουρέ, Τρεμπέλ (84’ Ντο), Μπεντόγια (71’ Μπανγκουρά), Γκάκπε, Τζόρτζεβιτς, Αντέλ (70’ Μπεσάτ).
ΛΟΡΙΑΝ: Σαγκνό, Λαουτό, Γκασαμά, Μπουριγιόν, Γκερέιρο, Μανγκά, Τραορέ (80’ Κονέ), Σουνού (70’ Ζουφρέ), Αμπουμπακάρ, Μονέ – Πακέ, Αλιαντιέρ (83’ Ντιαλό).
Πηγή: onsports.gr

Της βάζει… δύσκολα!!

Η Γιουβέντους βάζει… δύσκολα στον εαυτό της αλλά τα καταφέρνει! Έτσι, κόντρα στην Κάλιαρι απάντησε με τέσσερα γκολ (1-4) όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μεγάλο «διπλό» η Νάπολι επί της Βερόνα!

Της βάζει… δύσκολα
Τρόπο να βάλει δύσκολα στον εαυτό της φαίνεται να αναζητά η Γιουβέντους…

Απέναντι στην Κάλιαρι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 21ο λεπτό αλλά μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Γιορέντε ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα και με τρία γκολ από το 73ο έως και το 80ο λεπτό πήρε άλλη μια νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ρόμα δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 4-0 την Τζένοα και να παραμείνει στη δεύτερη θέση. Δύο βαθμούς λιγότερους έχει η Νάπολι η οποία πέρασε από μια πολύ δύσκολη έδρα. Επικράτησε 3-0 της Βερόνα εκτός έδρας βάζοντας… φρένο στην παρέα του Μόρα η οποία προερχόταν από μια σειρά θετικότατων αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1

Λιβόρνο-Πάρμα 0-3
(2’ Παλαντίνο, 86’, 90’+3’ Αμάουρι)

Μπολόνια-Λάτσιο 0-0

Κυριακή, 12/1 (16:00)

Τορίνο-Φιορεντίνα 0-0

Αταλάντα-Κατάνια 2-1
(67’ Ντένις, 86’ Μοράλες – 89’ Λέτο)

Κάλιαρι-Γιουβέντους 1-4
(21’ Πινίγια – 31’, 76’ Γιορέντε, 73’ Μαρκίζιο, 80’ Λιχτενστάιν)

Ρόμα-Τζένοα 4-0
(25’ Φλορέντσι, 30’ Τότι, 43’ Μαϊκόν, 52’ Μπενάτια)

Βερόνα-Νάπολι 0-3
(27’ Μέρτενς, 72’ Ινσινε, 76’ Ντζεμαλί)

Σασουόλο-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα, 13/1

Σαμπντόρια-Ουντινέζε (20:00)
Ίντερ-Κιέβο (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο, 18/1

Ρόμα-Λιβόρνο (19:30)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 19/1 (16:00)

Ουντινέζε-Λάτσιο (13:30)
Αταλάντα-Κάλιαρι
Μπολόνια-Νάπολι
Κατάνια-Φιορεντίνα
Κιέβο-Πάρμα
Τζένοα-Ίντερ
Σασουόλο-Τορίνο
Μίλαν-Βερόνα (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Σίτι και… μακριά απ’ το σπίτι!

Το «σπίτι» της είναι φόβητρο. Δέκα πήγαν, δέκα έχασαν. Αρχίζοντας όμως να κάνει πλάκα και στις άλλες έδρες (σαν τη σκληρή της Νιούκαστλ με 2-0), η Σίτι φωνάζει ότι ανέβηκε… για να μείνει στην κορυφή

Σίτι και… μακριά απ’ το σπίτι! (video)
Μέχρι τις 4 Δεκέμβρη είχε ένα μόλις διπλό. Ήταν να μην το κάνει όμως η Μάντσεστερ Σίτι!

Γιατί από τότε άρχισε να γίνεται… αδυσώπητη και μακριά απ’ την εκπληκτική της έδρα!

Το «τρένο» του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν σταμάτησε ούτε στο Νιούκαστλ και πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη με 2-0, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αρκούσε ένα γρήγορο γκολ του Τζέκο (με ωραία κίνηση και τελείωμα στο 8’) και σωστή διαχείριση του ματς μέχρι τις καθυστερήσεις.

Τότε που ο Νεγκρέδο σφράγισε την όγδοη σερί νίκη των «πολιτών» σε όλες τις διοργανώσεις κι έστειλε… αγχωμένη την Άρσεναλ στην αυριανή δύσκολη έξοδό της στην έδρα της Άστον Βίλα.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1 (17:00)

Χαλ-Τσέλσι 0-2
(56' Αζάρ, 87’ Τόρες)

Έβερτον-Νόριτς 2-0
(23’ Μπάρι, 59’ Μιραλάς)

Κάρντιφ-Γουέστ Χαμ 0-2
(42’ Κόουλ, 90’+3’ Νομπλ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 1-0
(66’ Λαλάνα)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(50’ Έρικσεν, 72’ Ντεφόε)

Φούλαμ-Σάντερλαντ 1-4
(52’ Σίντγουελ - 29’, 69’, 85’ Τζόνσον, 41’ Κι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 2-0
(47’ Βαλέντσια, 59’ Γουέλμπεκ)

Κυριακή, 12/1

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(8’ Τζέκο, 90’+5’ Νεγκρέδο)

Στόουκ-Λίβερπουλ (18:10)

Δευτέρα, 13/1

Άστον Βίλα- Άρσεναλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 18/1 (17:00)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον (14:45)
Άρσεναλ-Φούλαμ
Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ
Νόριτς-Χαλ
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 19/1

Σουόνσι-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/1

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Ζέσταμα» εν όψει ΣΕΦ για Μπαρτσελόνα!!

Εύκολη νίκη επί της Μούρθια σημείωσε η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, Μπαρτσελόνα. Νέο show από την αήττητη Ρεάλ. Δύσκολη νίκη για Λαμποράλ Κούτσα.

«Ζέσταμα» εν όψει ΣΕΦ για Μπαρτσελόνα
Μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα της την Πέμπτη με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα έκανε η Μπαρτσελόνα. Για τη 15η αγωνιστική επικράτησε-παρά τις απουσίες των Ναβάρο και Νάχμπαρ-στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» 96-63. Για τους Καταλανούς, που έφτασαν τις δέκα νίκες και παραμένουν τέταρτοι, ο Τζέικομπ Πούλεν είχε 18 πόντους και από 17 πρόσθεσαν οι Άλεξ Αμπρίνες και Άντε Τόμιτς, με τον Κώστα Παπανικολάου να έχει 4 πόντους (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα σε 21:39.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 15/15 μετά το εύκολο 96-81 επί της Φουενλαμπράδα. Ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 23 και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ 17 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 8 πόντους (4/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 22:51.

Η Λαμποράλ Κούτσα πέρασε με 78-76 από την έδρα της Λαγκούν Άρο με 18 πόντους του Αντρές Νοτσιόνι και παρέμεινε στο κόλπο για μία θέση στην πρώτη οκτάδα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ώστε να παίξει στο Final 8 του Κυπέλλου.

Η Μπιλμπάο, προσεχής αντίπαλος του Πανιωνίου στο Eurocup, ηττήθηκε με 80-70 από την Μπανταλόνα. Για τους Βάσκους αυτή ήταν η ένατη ήττα.

Η Μανρέσα πέτυχε σημαντική νίκη με 85-70 στην έδρα της Γκραν Κανάρια με τον Χάρη Γιαννόπουλο σε 19:22 να έχει 9 πόντους (2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 11/1

Βαλένθια-Κανάριας 92-67
Καχασόλ-Ομπραντόιρο 80-71

Κυριακή 12/1

Λαγκούν Άρο-Λαμποράλ Κούτσα 76-78
Μπανταλόνα-Μπιλμπάο 80-70
Μπαρτσελόνα-Μούρθια 96-63
Ρεάλ Μαδρίτης-Φουενλαμπράδα 96-81
Γκραν Κανάρια-Μανρέσα 70-85
Ουνικάχα Μάλαγα-Βαγιαδολίδ 19:00
Εστουντιάντες-Σαραγόσα 19:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACB Πηγή: sport-fm.gr

Ο Σανγκόι «μαύρισε» τον Λοτίνα…!!

Ο Σανγκόι «μαύρισε» τον Λοτίνα…Ο Απόλλων Λεμεσού «άλωσε» το ΓΣΠ, νικώντας 4-2 την Ομόνοια στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. «Μαύρο» το ντεμπούτο του Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα στον πάγκο των «τριφυλλοφόρων».

Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Απόλλων το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος με την Ομόνοια. Η ομάδα της Λεμεσού πέρασε σαν «σίφουνας» από το ΓΣΠ, νικώντας 4-2, βάζοντας τέλος σε μια αρνητική παράδοση δέκα ετών. Παράλληλα, επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από δύο ισοπαλίες και πέρασε προσωρινά στην κορυφή. Από την άλλη, η Ομόνοια, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο τον Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα, γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα, χάνοντας μαζί και την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό με πέναλτι του Σανγκόι, σε ανατροπή του Γκιέ από τον Θερβέρα. Έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, καθώς ο Αγκουιάρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο δεύτερο πέναλτι που καταλογίστηκε στο παιχνίδι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 38ο λεπτό, ο Σανγκόι μετά από εξαιρετική ενέργεια, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Παπουλή και αυτός από κοντινή θέση, έκανε το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια πίεσε και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ για να ξαναμπει στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε. Τελικά δέχθηκε και τρίτο στο 69ο λεπτό και πάλι από τον Σανγκόι.

Τρία γκολ μπήκαν σε 69 λεπτά, άλλα τόσα μπήκαν και στις καθυστερήσεις. Στο 91’ οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ με τον Γκικίεβιτς, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Γκουγιόν πέτυχε το τέταρτο γκολ του Απόλλωνα, που έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του. Το τελικό αποτέλεσμα 2-4 διαμόρφωσε στο 95ο λεπτό ο Τέιλορ.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ 1-1
(29’ Τομάς - 31’ Χαραλαμπίδης)

Άρης Λεμεσού – ΑΕΚ Κουκλιών 4-0
(6’, 84’ Ντίνα, 38’ πεν.Ντάεμεν, 69’ Οκόγιε)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου
Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού 2-4
(91’ Γκικίεβιτς, 95’ Τέιλορ - 24’ πεν., 69’ Σανγκόι, 38’ Παπουλής, 94’ Γκουγιόν)

Ερμής – Δόξα Κατωκοπιάς (17.00)
ΑΕΛ Λεμεσού – Παραλίμνι (18.00)
Ανόρθωση – Αλκή (18.00)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου
Νέα Σαλαμίνα – Εθνικός Άχνας (19.00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η):

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Παραλίμνι- ΑΕΚ Λάρνακας (17:00)
Δόξα Κατωκοπιάς-Ανόρθωση (18:00)
Αλκή-Απόλλων Λεμεσού (18:00)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια (15:00)
ΑΕΚ Κουκλιών-Ερμής (17:00)
ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Εθνικός Άχνας-Άρης Λεμεσού (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Σεισμός όταν ήρθε στην Ελλάδα αυτός ο παικταράς!!

"Σκυλίσια Μέρα" με έναν τεράστιο παίκτη του μπάσκετ που γεννήθηκε σαν σήμερα και προκάλεσε πάταγο όταν ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα ελληνικής ομάδας.
Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1960. Έγινε μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ κι ένας από τους πιο θεαματικούς μπασκετμπολίστες.
Ο Ντομινίκ Γουίλκινς αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια κι έκανε μεγάλη καριέρα στους Ατλάντα Χόουκς, ενώ πέρασε κι από τους Κλίπερς, αλλά και τους Σέλτικς.
Τη σεζόν 1985-1986 με 30,3 πόντους μ.ο. αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ.
Η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό το 1995 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του μπάσκετ τόσο διεθνώς, όσο και για την χώρα μας. Προκλήθηκε πάταγος!
Με τα μαγικά του χέρια έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο, με μ.ο. 20,9 π. ανά αγώνα, ενώ οι πράσινοι κατέκτησαν την Ευρωλίγκα γράφοντας ιστορία. Ο Ντομινίκ Γουίλκινς απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο μεγάλος παίκτης ήταν.
Φυσικά, έχει γράψει ιστορία και με κάτι άλλο. Με τις ατέλειωτες θεαματικές στιγμές που έχει προσφέρει στους διαγωνισμούς καρφωμάτων στα Ολ Σταρ του ΝΒΑ.
Το 1994, τέλος, με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μουντομπάσκετ του Καναδά. Από το 2006 είναι μέλος του Χολ οφ Φέιμ.


 
Πηγή: sportdog.gr

Θανάσης, όπως… Γιάννης!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε καλή εμφάνιση, αλλά η ομάδα του στο NBDL ηττήθηκε και πάλι.

Θανάσης, όπως… Γιάννης
Βίοι παράλληλοι για τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο. Όπως η πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου δεν έφτανε στους Μπακς και γνώρισαν την ήττα από τη Θάντερ στην Οκλαχόμα, έτσι και ο μεγαλύτερος αδερφός του παρά την καλή του παρουσία είδε τους Ντέλαγουερ 87ερς να χάνουν με 113-105 από τη Σπρίνγκφιλντ Άρμορ.

Ο 21χρονος φόργουορντ είχε 14 πόντους (4/4 βολές, 5/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 30:43.
Πηγή: sport-fm.gr

Σούπερ Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για Μπακς!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς κοίταξαν στα μάτια τον Κέβιν Ντουράντ και τη Θάντερ, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 101-85. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 19χρονο φόργουορντ.

Σούπερ Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για Μπακς
Εξαιρετική εμφάνιση, ίσως την πιο ολοκληρωμένη του στο ΝΒΑ, έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά αυτή δεν έφτανε στους Μπακς, που ηττήθηκαν με 101-85 από τη Θάντερ στην Οκλαχόμα. Ο 19χρονος φόργουορντ είχε 13 πόντους (3/4 βολές, 5/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες (μια καταπληκτική πάνω στον Ντουράντ) σε 38:09, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν στη νίκη με κορυφαίο τον Κέβιν Ντουράντ με 33 πόντους και 10 ριμπάουντ.

inner

Οι Νικς έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία. Τελευταίο θύμα τους οι Σίξερς, των οποίων επικράτησαν 102-92 στη Φιλαδέλφεια με 21 πόντους του ανεβασμένου εσχάτως Αμάρε Στούντεμαϊρ.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν «καυτός» και με 40 πόντους, 20 εκ των οποίων στην τρίτη περίοδο, οδήγησε τους Μάβερικς στο 110-107 επί των Πέλικανς στο Ντάλας.

Οι Ρόκετς πέρασαν με 114-107 από την Ουάσινγκτον απέναντι στους Ουίζαρντς, σε ένα ματς που διακόπηκε για αρκετή ώρα δύο φορές λόγω διαρροής στην οροφή, που είχε σαν αποτέλεσμα σταγόνες βροχής να πέφτουν μέσα στο γήπεδο.

Με καλάθι του Τζος Σμιθ 1,2’’ πριν το τέλος οι Πίστονς νίκησαν 110-108 τους Σανς, ενώ-τέλος-οι Ράπτορς σταμάτησαν το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων των Νετς με 96-80 στο Τορόντο.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Μπρούκλιν Νετς 96-80 ΝτεΡόζαν 26, Πάτερσον 14 (12 ριμπ.), Ρος 14, Σάλμονς 13, Λάουρι 12-Πιρς 15, Άντερσον 13, Τζόνσον 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Χιούστον Ρόκετς 107-114 Γουόλ 23 (10 ασίστ), Αρίζα 23 (14 ριμπ.), Σεραφέν 18, Μπιλ 13, Νενέ 8 (10 ριμπ.)-Χάρντεν 25, Χάουαρντ 23, Τζόουνς 19 (17 ριμπ.), Λιν 18, Κάσπι 14.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φίνιξ Σανς 110-108 Σμιθ 25 (11 ριμπ.), Μονρό 20 (12 ριμπ.), Μπάινουμ 16, Ντράμοντ 13 (13 ριμπ.), Τζένινγκς 8 (18 ασίστ)-Φράι 21, Τάκερ 17 (11 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 17, Γκριν 15, Ντράγκιτς 15, Πλάμλι 12.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Νιου Γιορκ Νικς 92-102 Χόους 17, Άντερσον 17, Γιανγκ 15, Τέρνερ 12, Ρότεν 11, Κάρτερ-Ουίλιαμς 11-Στούντεμαϊρ 21, Άντονι 18, Σμιθ 14, Μπαρνιάνι 10.

Σικάγο Μπουλς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 103-97 Όγκουστιν 20 (12 ασίστ), Νοά 19 (14 ριμπ.), Ντανλίβι 17, Μπούζερ 12 (10 ριμπ.), Χάινριχ 12, Γκίμπσον 12, Μάρτιν 11-Χέντερσον 30, Γουόκερ 29, Τζέφερσον 20 (11 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μιλγουόκι Μπακς 101-85 Ντουράντ 33 (10 ριμπ.), Ιμπάκα 17 (17 ριμπ.), Λαμπ 17, Σεφολόσα 14, Φίσερ 10-Μέιο 16, Ρίντναουρ 16, Αντετοκούνμπο 13 (11 ριμπ.), Νάιτ 13.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 110-107 Νοβίτσκι 40, Έλις 26, Καλντερόν 17, Κάρτερ 10-Ντέιβις 28 (14 ριμπ.), Γκόρντον 20, Αμίνου 15 (11 ριμπ.), Μίλερ 12, Σμιθ 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Ορλάντο Μάτζικ 120-94 Φόι 18, Φουρνιέ 18, Φαρίντ 17, Κ. Μίλερ 16 (11 ριμπ.), Λόσον 16, Μοζγκόφ 14, Χίκσον 13 (10 ριμπ.)-Χάρις 22, Ντέιβις 20, Ολαντίπο 15, Νέλσον 10, Μουρ 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μπόστον Σέλτικς 112-104 Όλντριτζ 21 (13 ριμπ.), Μάθιους 18, Μπατούμ 16, Λόπεζ 15 (13 ριμπ.), Λίλαρντ 15, Ουίλιαμς 11, ΜακΚόλουμ 10-Μπράντλεϊ 25, Γκριν 16, Σάλιντζερ 14 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 13, Μπέιλες 12, Χάμφρις 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύτηκαν οι πρωτοπόροι!!

Δυσκολεύτηκαν οι πρωτοπόροι!Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου τα… χρειάστηκαν στα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Football League απέναντι σε Βατανιακό και Αστέρα Μαγούλας.

Και οι δύο πρωτοπόροι των ομίλων κατάφεραν να νικήσουν αλλά με μεγάλη δυσκολία κάτι που φαίνεται και από τα σκορ των δύο αναμετρήσεων.

Οι «φαιάκες» επικράτησαν 4-3 του Βατανιακού ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Βενέτης στο 79ο λεπτό πέτυχε το κρίσιμο γκολ του αγώνα το οποίο και έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Αντίστοιχα, οι Βολιώτες επικράτησαν 3-2 του Αστέρα Μαγούλας. Μάλιστα, αν και προηγήθηκαν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1… Τότε ο Γκουρμα με δύο γκολ έφερε τα… πάνω – κάτω και τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 10/1

Αχαρναϊκός-Φωστήρας 0-1
(29’ Σεχολάρι)

Κυριακή 12/1 (15:00)

Φωκικός-Χανιά 1-0
(79’ Ομάρ)

Βύζας Μεγάρων-Παναιγιάλειος 1-1
(23’ Μεντί – 63’ Κατσικοκέρης)

Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή 2-0
(12’ Κρητικός, 60’ Μπακομήτρος)

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας 3-2
(15’ Ντινόπαπας, 32’, 51’ Γκούρμα, - 19’ Ασλανίδης, 30’ Νόνης)

Δευτέρα (13/1)

Γλυφάδα-Πανηλειακός (15:00)
Παναχαΐκή-Καλλιθέα (16:00)

Βόρειος Όμιλος

Κυριακή 12/1 (15:00)

Απόλλων Καλαμαριάς 1926-Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(7’, 45+1’ Πέλκας, 27’ Αθανασιάδης – 24’ Αναστασίου, 82’ Ταντζαρίδης)

Καβάλα-Ζάκυνθος 1-0
(10’ πεν. Καρλόπουλος – αποβ. Κουνσόλο, απόβ, Φωτίας)

Καρδίτσα-Δόξα Δράμας 0-0

Κέρκυρα-Βατανιακός 4-3
(24’ Μπαλντοβαλίεφ, 32’ Καραδεμητρός, 37’ Παρασκευαϊδης – 40’, 70’ Χαρίσης, 56’ Κυπαρίσσης, 79’ Βενέτης)

Πιερικός-Αιγινιακός 1-5
(9’ Παπαδόπουλος – 25’ απόβ. Φαμπίνιο, 45’ Γκέσιος, 65’ Πεντά πεν., 70’, 80, Κουτσοσπύρος, 78’ Κιβρακίδης)

Τύρναβος 2005-Νίκη Βόλου (18:00)

Δευτέρα 13/1
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής (18:00)

Επόμενη αγωνιστική 16η

Νότιος όμιλος

Χανιά-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου
Επισκοπή-Αχαρναϊκός
Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών
Φωστήρα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Γλυφάδα
Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος

Αιγιανιακός-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Δόξα Δράμας- Τύρναβος 2005
Καβάλα- Καρδίτσα
Ηρακλής-Πιερικός
Βατανιακός- Απόλλων Καλαμαριάς 1926
Ζάκυνθος- Εθνικός Γαζώρου
Νίκη Βόλου- ΚέρκυραΠηγή: sport-fm.gr

Ισπανικό... κλειδί!!

Ο Λούκας πήρε από τον χέρι τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Παναιτωλικό, χάρισε με το τέρμα του το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο (1-0) στην ομάδα του Στέφενς, που ελπίζει σε «γκέλα» του Ολυμπιακού.

Ισπανικό... κλειδί
Σε προσωπική υπόθεση του Λούκας Πέρεθ εξελίχθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο «δικέφαλος του Βορρά», αν και τα βρήκε σκούρα, με οδηγό τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, που σκόραρε στο 53ο λεπτό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 στην Τούμπα.

Το εξαιρετικό στήσιμο από τον Μάκη Χάβο αλλά και το πρόβλημα στην τελική πάσα δυσκόλεψαν αρκετά τους παίκτες του Στέφενς, που όμως κατάφεραν τελικά να πετύχουν την Τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα για τον Μαντούρο (είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή), που αν και είχε καλές τοποθετήσεις, έδειξε να υστερεί ακόμη σε αγωνιστικό ρυθμό. Επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τον Μπούντιμιρ, που πέρασε στο 60’ στη θέση του Τζούνιορ.

Πλέον, στον ΠΑΟΚ ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού στο Περιστέρι (19.30) προκειμένου να «ψαλιδίζουν» την διαφορά τους από την κορυφή. Για ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός φεύγει με... άδεια χέρια και έμεινε στους 24 βαθμούς.

Το ματς:



Ιδιαίτερα επιθετικό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο ματς. Από την μία πλευρά, ο ΠΑΟΚ έκανε σαφές πως «έψαχνε» από νωρίς το γκολ που θα ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και από την άλλη ο Παναιτωλικός, παρά την έμφαση στην αμυντική λειτουργία, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις που έβγαζε με τους Μπακάκη και Καμαρά. Η πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή της ομάδας του Αγρινίου έδειξε να δυσκολεύει ιδιαίτερα την ομάδα του Στέφενς που δεν μπορούσε να πλησιάσει οργανωμένα την περιοχή του Ράφαελ, που εξουδετέρωνε χωρίς πρόβλημα τις ψηλές σέντρες των γηπεδούχων.

Με το πέρασμα των λεπτών και χάρη στην κινητικότητα του Λούκας ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να γίνεται πιο γρήγορος, ωστόσο, το πρόβλημα στην τελική πάσα δεν λύθηκε. Ο Παναιτωλικός αν και έχασε αρκετά μέτρα στο γήπεδο στο φινάλε του ημιχρόνου, είχε ακόμη μία ευκαιρία –με τις γνωστές αντεπιθέσεις- να ανοίξει το σκορ όμως ο εξαιρετικός Γλύκος κράτησε το «μηδέν».

Ιδανικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο πιο δραστήριος παίκτης του στο πρώτο ημίχρονο, Λούκας, ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ράφαελ στο 53’ και έδιωξε, παράλληλα, το άγχος από τα πόδια των συμπαικτών του. Το γκολ ανάγκασε την ομάδα του Μάκη Χάβου να παίξει πιο ανοιχτά με αποτέλεσμα η μεσαία γραμμή να γίνει πιο ευάλωτη.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς από τη μία ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ενώ απ’ την άλλη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν χάσει τη συνοχή τους έπειτα από την αλλαγή σε πρόσωπα και σύστημα (4-4-2). Οι αλλαγές του Στέφενς έδειξαν να «φρεσκάρουν» κάπως την εικόνα του «δικέφαλου του Βορρά», που παρά την αδυναμία του σε δημιουργικότητα, κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι το φινάλε.





Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλας, Βίτορ, Λαζάρ, Μαντούρο (58 Βούκιτς), Κατσουράνης, Στοχ (80’ Γεωργιάδης), Λούκας, Σαλπιγγίδης (64’ Αθανασιάδης)

Στον πάγκο: Γιακουμής, Συρόπουλος, Κάτσε, Τζιόλης

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Καλί, Κούσας, Μπικέι, Τζούνιορ (60’ Μπούντιμιρ), Γοδόι (79’ Μύγας), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (69’ Νταλμά), Μπακάκης, Καμαρά

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μελισσάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκόλιας

Διαιτητής: Τοπούζης

Γήπεδο: Τούμπα Πηγή: sport-fm.gr

Γκαρσία: «Έφυγα σαν ελεύθερος»

Διευκρινιστική δήλωση έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Skoda Ξάνθης, για τον τρόπο με τον οποίο μεταγράφηκε στον ακριτικό σύλλογο από τον ΠΑΟΚ.

Γκαρσία: «Έφυγα σαν ελεύθερος»
Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει με γραπτή του δήλωση στο σάιτ της Skoda Ξάνθης ο Πάμπλο Γκαρσία, εξηγώντας πως επέλεξε ως ελεύθερος ποδοσφαιριστής να συνεχίσει την καριέρα του στους Ακρίτες.

Η δήλωση του Γκαρσία

«Με τον ΠΑΟΚ έλυσα το συμβόλαιό μου και σαν ελεύθερος ποδοσφαιριστής επέλεξα και με επέλεξε η SKODA ΞΑΝΘΗ για να συνεχίσω την καριέρα μου. Αυτά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες».

«Επέστρεψα πιο δυνατός για να βοηθήσω τον Άρη»

Να φανεί αντάξιος της ομάδας και του προπονητή του θέλει ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, ο οποίος επέστρεψε στον ‘Αρη για να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη θέση που του αρμόζει.

«Επέστρεψα πιο δυνατός για να βοηθήσω τον Άρη»
Την ικανοποίησή του που επέστρεψε στον Άρη, την ομάδα που τον ανέδειξε, εξέφρασε ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, τονίζοντας πως στόχος του είναι να βοηθήσει τους «κίτρινους» να επιστρέψουν στη θέση που τους αξίζει.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός τόνισε πως θέλει να προσθέσει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια όλων να βγάλουν τον Άρη από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και που δεν του αξίζει.

Ακόμη, δήλωσε πως ο Άρης προλαβαίνει να διεκδικήσει τη σωτηρία του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Μαυρουδή, πως είναι να επιστρέφεις στο σπίτι σου;
« Είναι μεγάλη μου χαρά να επιστρέφω και να βλέπω ανθρώπους που τους γνωρίζω εδώ και χρόνια. Είναι χαρά μου και τιμή μου που βρίσκομαι ξανά στην ομάδα!».

Τι άλλαξε από τότε που έφυγες;
« Αλλαξαν πάρα πολλά και άλλαξα κι εγώ! Το σωματείο βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση και γι αυτό ήρθα εγώ εδώ για να βοηθήσω να βγει απ΄ αυτή. Να μπορέσω να βάλω το δικό μου το λιθαράκι για να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Το όνειρο συμμετοχής σου στην πρώτη ομάδα του Αρη, πραγματοποιείται;
« Αυτή είναι η αλήθεια. Επιστρέφω ακόμα πιο δυνατός, ακόμα καλύτερος, με περισσότερες εμπειρίες και ελπίζω να φανώ αντάξιος και του προπονητή, αλλά και του σωματείου».

Επιστρέφεις, αλλά παραμένεις παίκτης της Γρανάδα:
« Ναι, είμαι παίκτης της Γρανάδα, ήρθα για έξι μήνες, ώστε να βοηθήσω την προσπάθεια της ομάδας από την οποία αναδείχθηκα».

Τι λες ότι φταίει στον Αρη και είναι τόσο χαμηλά;
« Θεωρώ ότι δεν αξίζει στην ομάδα να βρίσκεται εκεί. Βέβαια, δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια, αλλά έχω δει τα περισσότερα και το τελευταίο από κοντά. Διαπίστωσα πως η εικόνα της δεν είναι γι αυτή τη βαθμολογική θέση. Επειδή, λοιπόν, πιστεύω ότι μπορεί ν΄ ανέβει γι αυτό ήρθα και ελπίζω με λίγη τύχη, όλα να πάνε κατ΄ ευχήν».

Προλαβαίνει ο Αρης;
« Σίγουρα προλαβαίνει. Δεν υπάρχουν πολλοί που τον έχουν ''καθαρίσει'' κι αν υπάρχουν είναι απόψεις που θ΄ αλλάξουν σύντομα!»

Για το ματς με την Καλλονή, τι λες;
« Δεν μ΄ αρέσει να μιλάω για παιχνίδια που έρχονται και είναι δύσκολο να δώσεις μια εικόνα γι αυτά. Πάντως, θεωρώ ότι όλα τα παιχνίδια για την ομάδα είναι ίδια, όλα είναι δύσκολα, είτε στο σπίτι μας, είτε εκτός έδρας και θα δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό για να παίρνουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

«Νίκη για να κοιτάμε διαφορετικά το μέλλον»

Αποφασισμένοι να πάρουν το… τρίποντο κόντρα στην Ξάνθη είναι στον Πανθρακικό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

«Νίκη για να κοιτάμε διαφορετικά το μέλλον»
Το… ελ θράκικο περιμένουν πως και πως στον Πανθρακικό, ο οποίος στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη.

Τους τρεις βαθμούς θέλει η ομάδα της Κομοτηνής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ώστε να απομακρυνθούν περισσότερο από τη ζώνη υποβιβασμού και να συνεχίσουν με άλλον αέρα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Παπαγεωργίου τόνισε πως θα έχουν δύσκολο έργο, δεδομένου ότι η Ξάνθη θέλει τη νίκη για να αφήσει πίσω της τα άσχημα αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova

Για τον Πανθρακικό και τον αγώνα με την Ξάνθη:

«Περιμένουμε πως και πως το παιχνίδι με την Ξάνθη, είναι ένα ματς που θέλουμε όλοι να παίξουμε. Θα έχει παραπάνω κόσμο στο γήπεδο και νομίζω θα υπάρχει ωραίο κλίμα στην πόλη. Πιστεύω να παρουσιαστούμε κι εμείς αρκετά καλοί για να πάρουμε τη νίκη.

Ο κόσμος θέλει τη νίκη για να το χαρεί περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε χαρά.

Ο στόχος μας είναι να σώσουμε την κατηγορία. Αν πάρουμε το ματς με την Ξάνθη θα απομακρυνθούμε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη και θα κοιτάμε διαφορετικά το μέλλον.

Η Ξάνθη θα θέλει το παιχνίδι όσο κι εμείς. Δεν ξεκίνησαν καλά το 2014 και ίσως είναι πιο αποφασισμένοι για να πάρουν του ματς αλλά να είμαστε αυτοί που πρέπει θα πανηγυρίσουμε τους τρεις πόντους.

Έχουμε καλή ψυχολογία και είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν βρούμε ρυθμό θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Ο ρυθμός και η θέληση θα είναι τα δύο κλειδιά για να τα καταφέρουμε».

Πάει για νέο «στοπ»

Τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού θέλει να δώσει απόψε ο Ατρόμητος, όπως έκανε και την περσινή σεζόν.

Πάει για νέο «στοπ»
Ο Ατρόμητος είναι η τελευταία ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες είχαν στερήσει από τους Πειραιώτες το δικαίωμα να πανηγυρίσουν ένα αήττητο τίτλο, κάτι που φιλοδοξούν να πετύχουν και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν χάσει στο γήπεδό τους, ενώ μετά την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 10 Νοεμβρίου μετρούν 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στη Σούπερ Λίγκας.

Στόχος των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου είναι να σπάσουν και φέτος το αήττητο του Ολυμπιακού, χωρίς βέβαια να αλλάξουν το παραμικρό στον προσανατολισμό τους.

Δηλαδή, ο Ατρόμητος θα συνεχίσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως κάνει κόντρα σε όλες τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Παράσχος σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τσενάμο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης και Γιαννούλης.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος, έχοντας στα πλάγια τους Ουμπίντες και Μπρίτο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καραμάνος και Παπαδόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν Σηφάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ναπολεόνι, Γεωργίου, Πίτου Γκαρσία, Μπάλλας, Φυτανίδης και Φάμπιο.

Προϊστορία

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει δύο νίκες και δέκα ήττες κόντρα στον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι «κυανόλευκοι» είναι η τελευταία ελληνική ομάδα που νίκησε τους πρωταθλητές (3-2 στο Φάληρο στις 3/2/2013).

ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΜΑΤΣ
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)


29/09/12 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (32' Φουστέρ)
22/04/12 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-2 (61' Μαρκάνο, 66' Φετφατζίδης)
10/04/11 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1 (22' Σφακιανάκης, 37' Αναστασάκος, 53' Καμαρά - 34' Μοντεστό)
31/10/09 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (80΄ Όσκαρ)
02/12/07 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3 (90'+ Κορακάκης - 11' Στολτίδης, 31' Λούα Λούα, 71' Κοβάσεβιτς) Πηγή: sport-fm.gr

Βελλίδης: «Κοιτάμε το μέλλον»

Παρότι στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπολογίζουν τον Ντε Βινσέντι και τον Τσάβες είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών, όπως δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης στη Nova.

Βελλίδης: «Κοιτάμε το μέλλον»
Δεν πρέπει να σταθούν στις απουσίες των Ντε Βινσέντι και Τσάβες στον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και πρόκειται για δύο αρκετά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας υποστήριξε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του καλούνται να παλέψουν για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάρκος Βελλίδης στο Novasports

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Απόλλωνα:

«Κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο καθώς όλες οι ομάδες πηγαίνουν για τη νίκη. Προερχόμαστε από μία νευρική εμφάνιση, ένα κακό αποτέλεσμα και μας έλειπαν πράγματα καθώς δεν είχαμε ηρεμία. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παλεύει κάθε παιχνίδι και μακάρι να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για την εκτός έδρας πορεία της ομάδας:

«Τα παιδιά που ήρθαν, ήρθαν για να βοηθήσουν. Μας έχουν φύγει δύο αρκετά ποιοτικοί παίκτες αλλά δεν στεκόμαστε εκεί και κοιτάμε το μέλλον. Εάν ακούσουμε αυτά που θα μας πει ο προπονητής μας θα είμαστε εμείς οι νικητές».

«Τώρα έχουμε άλλον αέρα»

Τη νίκη θέλουν στον Απόλλωνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τάσος Τσοκάνης. «Αυτά τα ματς στην έδρα σου δεν πρέπει να τα χάνεις», τόνισε.

«Τώρα έχουμε άλλον αέρα»
Στην καλή ψυχολογία του Απόλλωνα μετά την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, αλλά και με τα καλά αποτελέσματα που έχει πάρει κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Τάσος Τσοκάνης.

Ο μέσος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» χαρακτήρισε τον ΠΑΣ Γιάννινα έναν ποιοτικό αντίπαλο ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πως το κλειδί για τον εν λόγω αγώνα θα είναι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Ακόμη, τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτό θα το υλοποιήσει αν δεν χάνει βαθμούς στην έδρα της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον Απόλλωνα και το ματς κόντρα στον ΠΑΣ:
«Η ομάδα πάει πολύ καλά, έχουμε βρει τα πατήματά μας στο γήπεδο και έχουμε πάρει αποτελέσματα με ομάδες που δεν το περίμενε κανείς. Έχουμε δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ, μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα στοχεύσει στις αντεπιθέσεις και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θέλει δύναμη και πάθος, χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε.

Θα προσπαθήσουμε για ένα γρήγορο γκολ όπως και με τον Άρη. Αν γίνει αυτό τότε θα μπούμε με άλλον αέρα στο παιχνίδι, ο ΠΑΣ θα ανοιχτεί και θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε το ματς.

Η άνοδός μας έχει να κάνει με την ψυχολογία της ομάδας. Με τα καλά αποτελέσματα που έχουμε κάνει πήραμε άλλον αέρα.

Θα έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο μας, θέλουμε να παλέψουμε για τη σωτηρία μας για να το καταφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτά τα ματς στην έδρα σου δεν πρέπει να τα χάνεις».

Μπέλιτς: «Ό,τι καλό έρθει… καλοδεχούμενο»

Το καλύτερο θα επιδιώξει από εδώ και στο εξής ο Πλατανιάς, με αφετηρία τη σημερινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκολα Μπέλιτς στη Nova.

Μπέλιτς: «Ό,τι καλό έρθει… καλοδεχούμενο»
Με σκοπό να αποδράσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την Τρίπολη θα αγωνιστεί σήμερα ο Πλατανιάς κόντρα στον Αστέρα, όπως δήλωσε ο Νίκολα Μπέλιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος μέσος στο Novasports

«Ο Αστέρας είναι σοβαρή ομάδα με παίκτες μεγάλης ποιότητας. Πάμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και να αγωνιστούμε δυνατά για να πάρουμε τους βαθμούς. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό... Ότι πάρουμε από αυτά τα ματς είναι καλό για μας.

Έχουμε δείξει πως και εκτός έδρας μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, κάνουμε ευκαιρίες. Δεν φοβάμαι, έχουμε καινούριους παίκτες που μας βοηθούν. Εγώ παίζω πάντα για να κερδίζω όποιος και αν είναι ο αντίπαλος».

Εξετάζει Μίγιτς ο ΠΑΣ!!

Την περίπτωση του Σέρβου αριστερού μέσου Μίλος Μίγιτς εξετάζει ο ΠΑΣ. Το προφίλ του 24χρονου άσου.

Εξετάζει Μίγιτς ο ΠΑΣ
Ο Μίλος Μίγιτς προτάθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα και η περίπτωσή του εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους Ηπειρώτες.

Ο 24χρονος Σέρβος, γεννημένος στις 22/9/1989 (ύψος 1,75μ.), αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, τόσο πίσω από τον σέντερ φορ όσο και στα άκρα. Έχει μείνει ελεύθερος από τη σλοβενική Ντομζάλε, με την οποία είχε φέτος 14 συμμετοχές.

Την προηγούμενη διετία είχε παίξει στην ΟΦΚ Βελιγραδίου έχοντας συνολικά 41 συμμετοχές και 4 γκολ.






Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται Λουσέρο και Άμπροουζ!!

Παίκτες του Απόλλωνα πρέπει να θεωρούνται οι Αντριάν Λουσέρο και Ντάρεν Άμπροουζ. Έλυσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ Λάρνακας κι έρχεται ο Αργεντινός εξτρέμ, τα ιατρικά απομένουν για τον Άγγλο μέσο.

Έρχονται Λουσέρο και Άμπροουζ
Δύο σημαντικές προσθήκες, που μπορούν να τον βοηθήσουν στην προσπάθεια παραμονής στη Σούπερ Λίγκα, είναι έτοιμος να κάνει ο Απόλλων Σμύρνης.

Οι νεοφώτιστοι περιμένουν την άφιξη του Αντριάν Λουσέρο. Ο 29χρονος Αργεντινός αριστερός εξτρέμ έλυσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ Λάρνακας και αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον Σταμάτη Βελλή και να υπογράψει.

Παράλληλα, οι νεοφώτιστοι είναι εν αναμονή και του Ντάρεν Άμπροουζ. Η συμφωνία με την Μπέρμιγχαμ για το δανεισμό του 30χρονο μέσου μέχρι το τέλος της σεζόν ανακοινώθηκε χθες, αλλά εκκρεμούν οι ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Τη νίκη και τίποτε άλλο…!!

Μόνο τους τρεις βαθμούς κρατούν στον Παναθηναϊκό από τη νίκη επί του Πανιωνίου. Προβληματισμός για την καθίζηση στο β’ μέρος. Ξεκαθαρίζει για Όλσεν. Καμία ανησυχία για Αμπέντ, επανέρχεται ο Μπαϊράμι.

Τη νίκη και τίποτε άλλο…
Διπρόσωπος ήταν ο Παναθηναϊκός στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (1-0) στη Λεωφόρο. Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, όπου το γκολ του Πράνιτς έμοιαζε φτωχό για την απόδοση των «πράσινων», ακολούθησε η αγωνιστική καθίζηση της επανάληψης. Κι αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν είχε σύμμαχο την τύχη και τη δυστοκία των «κυανέρυθρων», δεν θα έφευγε νικήτρια από το γήπεδο.

Οι άνθρωποι της ομάδας αναγνώρισαν το προβληματικό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου και κρατούν μόνο τους τρεις βαθμούς, που τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της πεντάδας και πιο κοντά στον τέταρτο Ατρόμητο, εφόσον έχει απώλειες σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ώρα του Μπαϊράμι

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται αρχικά στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή στα Ψαχνά, την ερχόμενη Τετάρτη, και στο… βάθος στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τη Βέροια εκτός έδρας για την 20η αγωνιστική. Το 3-0 του πρώτου αγώνα για τη φάση των «16» δίνει τη δυνατότητα στον Γιάννη Αναστασίου να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του, ενώ την πρώτη του εμφάνιση μετά τις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κάνει ο Εμίρ Μπαϊράμι. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός, που είχε χειρουργηθεί στη μέση και πλέον είναι 100% υγιής, θα προσπαθήσει να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Καμία ανησυχία για Αμπέντ

Ο Μεχντί Αμπέντ αποχώρησε τραυματίας στο 30ο λεπτό του χθεσινού αγώνα, αλλά δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ο Αλγερινός μέσος έχει δεχτεί ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο, θα προφυλαχθεί στο ματς του Κυπέλλου, ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τη Βέροια που ακολουθεί λόγω καρτών, όπως και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Αντίθετα, επιστρέφει ο Ζέκα, πιθανότατα και ο Σίλντενφελντ, ενώ ο Πέτριτς, που χθες παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, αργεί ακόμη 2-3 εβδομάδες.

Ξεκαθαρίζει για Όλσεν, δύσκολα για αμυντικό

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν ο Παναθηναϊκός τελικά θα πάρει δανεικό από την Ίντερ τον 19χρονο Δανό μέσο Πάτρικ Όλσεν. Παράλληλα, οι πιθανότητες να γίνει μεταγραφή αμυντικού είναι λιγοστές, χωρίς πάντως να αποκλείεται η έκπληξη όσο υπάρχει μεταγραφική περίοδος. Πηγή: sport-fm.gr

Αήττητος και με Ατρόμητο!

Στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού του Δημήτρη Σιόβα, οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να φύγουν αλώβητοι από τη δύσκολη έδρα του Ατρομήτου και να συνεχίσουν με νίκες στο πρωτάθλημα.

Αήττητος και με Ατρόμητο
Συνέχεια στο αήττητο σερί του θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, μία ημέρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα.

Οι παίκτες του Μίτσελ έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα του Ατρομήτου (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα και θέλουν να πάρουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον διεθνή στόπερ, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ακόμη ένα κίνητρο για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί το γεγονός ότι οι Περιστιερώτες ήταν η ομάδα που τους στέρησε το περσινό αήττητο και αντιμετωπίζουν το αποψινό ματς ως… ντέρμπι.

Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα των νταμπλούχων Ελλάδας σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας, έχοντας ως στόχο να αποδράσουν με το «τρίποντο» από το Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Σαλίνο, Μανωλά, Παπάζογλου (ή Μπονγκ) και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης και ο Μανιάτης, με τον Κάμπελ και τον Βάις να είναι στα πλάγια.

Ο Σαβιόλα θα έχει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολαϊτάν. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μασάντο, Μήτρογλου και Εντινγκά. Εκτός είναι οι Σιόβας, Παπαδόπουλος, Τόρες και Σέποβιτς.

Προϊστορία

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει δύο νίκες και δέκα ήττες κόντρα στον Ολυμπιακό. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι «κυανόλευκοι» είναι η τελευταία ελληνική ομάδα που νίκησε τους πρωταθλητές (3-2 στο Φάληρο στις 3/2/2013).

ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΜΑΤΣ
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)


29/09/12 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (32' Φουστέρ)
22/04/12 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-2 (61' Μαρκάνο, 66' Φετφατζίδης)
10/04/11 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 3-1 (22' Σφακιανάκης, 37' Αναστασάκος, 53' Καμαρά - 34' Μοντεστό)
31/10/09 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (80΄ Όσκαρ)
02/12/07 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-3 (90'+ Κορακάκης - 11' Στολτίδης, 31' Λούα Λούα, 71' Κοβάσεβιτς) Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Αγκουστίν η Καλλονή!!

Την περίπτωση του Χαβιέ Αγκουστίν Φερνάντεθ εξετάζει η Καλλονή, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

«Βλέπει» Αγκουστίν η Καλλονή
Η απόκτηση του Νίκου Καλτσά φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική της ευθεία, αφού θα ανακοινωθεί από την Καλλονή μόλις εκδικαστεί η προσφυγή του και μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο σύλλογος της Μυτιλήνης φέρεται να κινείται για την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν «ζεστά» την περίπτωση του Χαβιέ Αγκουστίν Φερνάντεθ.

Πρόκειται για τον 31χρονο αμυντικό -μπορεί να παίξει στόπερ και δεξί μπακ- της Σανταντέρ, η οποία πλέον βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Ο έμπειρος αμυντικός έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Μπανταχόθ, Σαμπαντέλ και Αλαβές.

Ο Ισπανός άσος είναι πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα του, παρότι είχε 16 συμμετοχές (είχε και ένα γκολ σε 1,372 αγωνιστικά λεπτά) και στην Καλλονή φέρονται να έχουν κάνει ήδη τη σχετική προεργασία. Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία με Μπακασέτα!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα φέρεται να βρίσκεται ο Άρης. Πώς έχουν τα δεδομένα στην υπόθεση του διεθνούς επιθετικού με την Εθνική Νέων.

Συμφωνία με Μπακασέτα
Παίκτης του Άρη θα πρέπει να θεωρείται ο Τάσος Μπακασέτας.

Οι «κίτρινοι» είχαν αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό να κινηθούν για την απόκτηση του 21χρονου φορ, εφόσον δεν προχωρούσε η υπόθεση του δανεισμού του Παναγιώτη Βλαχοδήμου από τον Ολυμπιακό και αν δεν επέστρεφε ο Σαλόζε Ουντότζι.

Τη φετινή σεζόν ο νεαρός άσος δεν έχει αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και για αυτό τον λόγο εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Σούλης Παπαδόπουλος και η διοίκηση του συλλόγου φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία μαζί του.

Σύμφωνα με τη SportDay, είναι πολύ πιθανό ο παίκτης να αποκτηθεί ως ελεύθερος, εφόσον τον αφήσει ο Αστέρας, διαφορετικά θα αποκτηθεί δανεικός.

Οριστική κατάληξη στο θέμα θα υπάρξει από εβδομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» για τερματοφύλακα!!

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο θέλουν να είναι στον ΠΑΟΚ, αφού οι ιθύνοντες του συλλόγου φέρονται να βρίσκονται σε αναζήτηση τερματοφύλακα. Σενάρια για την ενίσχυση της επίθεσης της ομάδας.

«Ψάχνεται» για τερματοφύλακα
Έντονα δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις του Χουμπ Στέφες μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας παρουσιάζεται ο Σανθ Χακόμπο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση του συλλόγου, ζητώντας να μάθει ποιο είναι το μέλλον του στην ομάδα.

Εκείνο που ειπώθηκε ήταν πως κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις του Ολλανδού τεχνικού, με τους ιθύνοντες της ομάδας να διαπιστώνουν πως ο Χακόμπο δεν έχει μετανιώσει ακόμη για το πειθαρχικό του παράπτωμα.

Θέλοντας να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και με τα παραπάνω δεδομένα, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να αναζητούν λύσεις για τα γκολπόστ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Παναγιώτη Γλύκου, όμως αν φύγει ο Ισπανός πορτιέρο, τότε θα πρέπει να βρεθεί ακόμη ένας για να πλαισιώσει τον διεθνή γκολκίπερ και τον 25χρονο Γιακουμή.

Όσον αφορά τα ουγγρικά δημοσιεύματα που θέλουν τον ΠΑΟΚ να εξετάζει την περίπτωση του Μάρτον Φούλοπ, από τη διοίκηση δεν επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη πληροφορία, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί στο μέλλον του.

Εν τω μεταξύ, εκείνο που απασχολεί τον Στέφενς και τους διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είναι να ενισχυθεί η επίθεση της ομάδας μέσα στον Γενάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι Θεσσαλονικείς μιλούν για 1-2 περιπτώσεις, αλλά δύσκολα να υπάρξει εξέλιξη σήμερα-αύριο.

Συγκεκριμένα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» φέρονται να επιθυμούν να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο για χρόνια, αλλά αν δεν βρουν κάτι αξιόλογο και σίγουρο, ίσως και να οδηγηθούν σε λύση δανεισμού. Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει για παίκτη ο Ολυμπιακός!!

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Ολυμπιακό να αναζητά ακόμα έναν παίκτη, προχώρησε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Διαψεύδει για παίκτη ο Ολυμπιακός
Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να αναζητά ακόμα έναν παίκτη διέψευσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Οι τραυματισμοί των Λο και Πέτγουεϊ οδήγησαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην απόκτηση των Κόλινς και Μουν, όμως από ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει άλλη μεταγραφή για τους Πειραιώτες.

Οι φήμες για ενίσχυση των Πειραιωτών είχαν προκύψει με το δεδομένο ότι Έισι Λο θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο οπότε θα τεθεί εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει αποφασισθεί και είναι πιθανόν το πρόβλημα του Αμερικανού γκαρντ να αντιμετωπισθεί με αγωγή, που σημαίνει πως θα απουσιάσει για περίπου δύο μήνες.

Έτσι μπαίνει τέλος και στα σενάρια περί ενδιαφέροντος ή ακόμη και συμφωνίας με τον γκαρντ των Κλίπερς, Ντάριους Μόρις.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν οτι βρίσκεται σε αναζήτηση παίκτη".

Μπουένο... αποτέλεσμα!

Με γκολ του Αλμπέρτο Μπουένο η Ράγιο Βαγεκάνο πέρασε με 1-0 από τη Μαδρίτη απέναντι στη Χετάφε για τη 19η αγωνιστική και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Μπουένο... αποτέλεσμα
Από τις 9 Νοεμβρίου είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης η Ράγιο Βαγεκάνο, αλλά τα κατάφερε τη 19η αγωνιστική.

Επικράτησε 1-0 της Χετάφε στο «Αλφόνσο Πέρεθ» της Μαδρίτης με γκολ του Αλμπέρτο Μπουένο με κοντινή προβολή στο 29ο λεπτό και έφτασε τους 16 βαθμούς, δύο λιγότερους πίσω από την… ασφαλή 17η θέση.

Οι γηπεδούχοι μετά την τρίτη συνεχή τους ήττα είναι εγκλωβισμένοι στη μέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 10/1

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 4-0
(12’ Μορίγιο, 22’, 55’ Ρέτσιο, 78’ Ελ Αραμπί)

Σάββατο, 11/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία 6-1
(6’ Ρίκο, 11’ Ερέρα, 30’ Λαπόρτ, 52’ Αντούριθ, 68’, 86’ πεν. Ιμπάι - 34’ Μπαρμπόσα)

Θέλτα-Βαλένθια 2-1
(50', 78’ Τσαρλς - 23' Παρέχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-0

Έλτσε-Σεβίλλη 1-1
(82' Ερέρα-89' Καρίσο)

Κυριακή, 12/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 0-1
(29’ Μπουένο)

Μπέτις-Οσασούνα (18:00)

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Λεβάντε-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 13/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια (22:00)

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ (13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Χάνουν το στόχο από τα μάτια τους!!

Τορίνο και Φιορεντίνα έμειναν στο 0-0 για τη 19η αγωνιστική της Serie A χάνοντας έδαφος στη μάχη για την έξοδο στο Europa και το Champions League αντίστοιχα. Στον πάγκο έμεινε ο Ταχτσίδης.

Χάνουν το στόχο από τα μάτια τους
Κανέναν δεν χαροποίησε η λευκή ισοπαλία στην αναμέτρηση της Τορίνο με τη Φιορεντίνα για τη 19η αγωνιστική της Serie A. Πέρα από τους φιλάθλους, που γκολ περίμεναν και γκολ δεν είδαν, η μεν «γκρανάτα» με 26 βαθμούς έχασε έδαφος για τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League, οι δε «βιόλα» παραμένουν τέταρτοι αλλά σε απόσταση από την τριάδα που δίνει εισιτήριο για το Champions League.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν στην αποστολή των γηπεδούχων, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε κι έτσι το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα παίρνει αναβολή.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1

Λιβόρνο-Πάρμα 0-3
(2’ Παλαντίνο, 86’, 90’+3’ Αμάουρι)

Μπολόνια-Λάτσιο 0-0

Κυριακή, 12/1 (16:00)

Τορίνο-Φιορεντίνα (13:30)
Αταλάντα-Κατάνια
Κάλιαρι-Γιουβέντους
Ρόμα-Τζένοα
Βερόνα-Νάπολι
Σασουόλο-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα, 13/1

Σαμπντόρια-Ουντινέζε (20:00)
Ίντερ-Κιέβο (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο, 18/1

Ρόμα-Λιβόρνο (19:30)
Γιουβέντους-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 19/1 (16:00)

Ουντινέζε-Λάτσιο (13:30)
Αταλάντα-Κάλιαρι
Μπολόνια-Νάπολι
Κατάνια-Φιορεντίνα
Κιέβο-Πάρμα
Τζένοα-Ίντερ
Σασουόλο-Τορίνο
Μίλαν-Βερόνα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Κόντε: «Για εμάς αρχίζει ένα άλλο πρωτάθλημα»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών της Γιουβέντους στην προσεχή αναμέτρηση με την Κάλιαρι επέστησε με τον δικό του τρόπο ο Αντόνιο Κόνε, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου εν όψει του αποψινού αγώνα.

Κόντε: «Για εμάς αρχίζει ένα άλλο πρωτάθλημα»
Δεν θέλησε να σταθεί στη διαφορά των 8 βαθμών που έχει η Γιουβέντους από την δεύτερη του ιταλικού πρωταθλήματος, Ρόμα, ο Αντόνιο Κόντε, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο εν όψει του σημερινού ματς με την Κάλιαρι.

«Η Κάλιαρι είναι σκληρή ομάδα και μάχεται σε κάθε σημείο του γηπέδου. Πάντα μας δυσκολεύει και η έδρα της είναι δύσκολη. Θέλουν να μας σταματήσουν το σερί των νικών», ανέφερε αρχικά ο 45χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Για εμάς αρχίζει ένα άλλο πρωτάθλημα, πρέπει να μη χάσουμε τη διάρκεια στα καλά αποτελέσματα γιατί η παραμικρή χαλάρωση μπορεί να μας προκαλέσει πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε: «Και ξαναλέω, όπως εμείς ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω από τη Ρόμα και τώρα είμαστε στο +8, εξίσου εύκολα μπορεί να χάσουμε το προβάδισμα αυτό, αν δεν είμαστε αυτοί που πρέπει».
Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Κυριακή σήμερα με σπουδαία παιχνίδια σε Πορτογαλία (Μπενφίκα-Πόρτο) και Ελλάδα (Ατρόμητος-Ολυμπιακός). Παρακάτω είναι οι επιλογές μου με το dnb (draw no bet), ισοπαλία όχι στοίχημα, αν το ματς έρθει Χ παίρνω μονάδα.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  DNB 2 (2.00)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  G/G (1.90)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΠΟΡΤΟ  G/G(1.80)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Sarah Quackenbush)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!