Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

TOP 10 χωρίς Γιάννη; Με τίποτα!! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσιάζει στο ΝΒΑ! Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ... κάρφωσε τους Ντάλας Μάβερικς και γι' ακόμη μία φορά έκλεισε θέση στο TOP 10 της βραδιάς! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσιάζει στο ΝΒΑ! Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ... κάρφωσε τους Ντάλας Μάβερικς και γι' ακόμη μία φορά έκλεισε θέση στο TOP 10 της βραδιάς!







*Πηγή: gazzetta.gr*

Αργεντινή: Εντός έδρας ήττα για Μπόκα Τζούνιορς! (video)

Με εκτός έδρας 2-0 σε βάρος της Μπόκα Τζούνιορς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Inicial της Αργεντινής η Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Νωρίτερα, οι Νιούελς Ολντ Μπόις παραχώρησαν 0-0 στη Λανούς και ο 37χρονος Λούκας Μπερνάρντι των «λεπρών» ολοκλήρωσε την επαγγελματική καριέρα του. Εκκρεμούν μονάχα τα παιχνίδια της επόμενης Κυριακής των Ρασίνγκ Κλουμπ και Ρίβερ Πλέιτ, που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή και «εισιτήριο» για το Κόπα Λιμπερταδόρες στην τελευταία αγωνιστική της Inicial. Αναλυτικά τα σημερινά (08/12) αποτελέσματα…
Νιούελς Ολντ Μπόις - Λανούς 0-0
Μπόκα Τζούνιορς - Χιμνάσια Λα Πλάτα 0-2
(11’ Χόρχε Ρόχας, 46’ Πάμπλο Βεγκέτι)
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
38
Ρίβερ Πλέιτ
18
36
Λανούς
19
35
Ιντεπεντιέντε
19
33
Μπόκα Τζούνιορς
19
31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
19
31
Τίγκρε
19
26
Σαν Λορένζο
19
26
Άρσεναλ Σαραντί
19
26
Μπελγκράνο
19
25
Βελέζ Σάρσφλντ
19
25
Νιούελς Ολντ Μπόις
19
25
Ατλέτικο Ραφαέλα
19
25
Χιμνάσια Λα Πλάτα
19
24
Γοδόι Κρουζ
18
21
Ροζάριο Σεντράλ
19
21
Μπάνφιλντ
19
20
Ντεφένσα Χουστίσια
19
20
Ολίμπο
19
19
Κίλμες
18
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

Και ο Ατρόμητος στον Τηλεμαραθώνιο!

Σωκράτης Φυτανίδης και Λουίτζι Τσέναμο θα εκπροσωπήσουν τον Ατρόμητο στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF.

Και ο Ατρόμητος στον Τηλεμαραθώνιο
Στον τηλεμαραθώνιο Άγαπης της UNICEF, που φιλοξενεί η ΝΕΡΙΤ το βράδυ της Δευτέρας (8/12), θα παρευρεθούν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου, Σωκράτης Φυτανίδης και Λουίτζι Τσέναμο.

Στόχος του τηλεμαραθωνίου είναι η συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων που θα διατεθούν από τη UNICEF στα πρώην ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών.

Ο τηλεμαραθώνιος θα αρχίσει στις 19:15 και θα ολοκληρωθεί στις 00:30.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο πλευρό της UNICEF η μπασκετική ΑΕΚ!


Στον ετήσιο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF θα συμμετέχει η ΑΕΚ.

Στο πλευρό της UNICEF η μπασκετική ΑΕΚ
Το ανθρώπινό της πρόσωπο δείχνει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Όπως έγινε γνωστό, η «Ένωση» θα έχει εκπροσώπηση στον ετήσιο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, που διοργανώνεται σήμερα (8/12, 19:00), σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ.

Το «παρών» θα δώσουν ο αρχηγός της ΑΕΚ, Μιχάλης Πολυτάρχου και οι Ζήσης Σαρικόπουλος, Μιχάλης Καμπερίδης.

Δωρεές για τον Τηλεμαραθώνιο θα γίνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 210-7761500, στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345, μέσω Ίντερνετ στο www.unicef.gr και μέσω γραπτού μηνύματος στέλνοντας τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234 (από τις 5/12 ως τις 11/12). Επίσης, δωρεές γίνονται στους λογαριασμούς των τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Attica, Eurobank και HSBC.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ - Βέντσπιλς!

Στη διάθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ βρίσκονται τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Βέντσπιλς για το Eurocup.

Τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ - Βέντσπιλς
Την Τετάρτη (10/12) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Πυλαία την Βέντσπιλς για το Eurocup, σε ένα ματς «φωτιά» για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν ήδη τεθεί σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πορεία του στο Eurocup και την Τετάρτη (10/12 στις 7μ.μ.) υποδέχεται στο «Παλατάκι» την Ventspils από την Λετονία, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο με νίκη εξασφαλίζει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ventspils διατίθενται ήδη μέσω Internet, αλλά και από το PAOK Sports Arena την Δευτέρα (8/12) μέχρι τις 20:00, την Τρίτη (9/12) από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και την Τετάρτη (10/12) από τις 11:00 μέχρι και την ώρα έναρξης του αγώνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ventspils είναι…

ΤΙΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10€ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15€ 108, 109, 110, 111
25€ VIP 1,2,5
50€ VIP 3,4
100€ VIP Lounge

Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ventspils θα διατίθενται και μέσω Internet από την διεύθυνσηhttps://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print@home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του
».

Τέλος ο Τερεζόπουλος!

Παρελθόν αποτελεί για τον Πανιώνιο ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη λύση της συνεργασίας τους μετά τη νέα ήττα της ομάδας από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Τέλος ο Τερεζόπουλος
Με… καθυστέρηση κάποιων ημερών τελικά ο Δημήτρης Τερεζόπουλος αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου.

Ο λόγος είναι η νέα ήττα της ομάδας στην έδρα του Παναιτωλικού και παρά τις αντιρρήσεις που είχαν οι παίκτες την προηγούμενη φορά, η διοίκηση του συλλόγου συναντήθηκε με τον Έλληνα τεχνικό και λύθηκε κοινή συνενώσει η συνεργασία τους.

Όλα δείχνουν ότι ο αντικαταστάτης του κ. Τερεζόπουλου θα είναι από την ελληνική αγορά και υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι οι Νεοσμυρνιώτες ήταν σε επαφές με τον Σάκη Τσιώλη.

Μάλιστα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Δάρας δεν είχε διαψεύσει τις επαφές με τον συγκεκριμένο προπονητή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζημιά» ο Βιγιαφάνες!

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του Παναιτωλικού για την κατάσταση του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

«Ζημιά» ο Βιγιαφάνες
Νωρίτερα αναγκάστηκε να πάει ο Λούκας Βιγιαφάνιες στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο.

Εντός της ημέρας ο Αργεντινός άσος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, με το ιατρικό επιτελείο των Αγρινιωτών να εκφράζει φόβους πως έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο.

Κάτι που αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως δεν αναμένεται να παίξει ξανά στο 2014.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσίτα… η Παναχαϊκή!

Το γρήγορο γκολ του Πανηλειακού με τον Τσίτα δεν πτόησε την Παναχαϊκή, που απάντησε βάζοντας τέσσερα (2-4). Με εννέα ολοκλήρωσαν το ματς οι Πυργιώτες. Συνεχίζουν να καταδιώκουν την ΑΕΚ οι Πατρινοί.

Τσίτα… η Παναχαϊκή
Σε απόσταση τριών βαθμών από την ΑΕΚ παρέμεινε μετά την 7η αγωνιστική της Football League η Παναχαϊκή, καθώς νίκησε εκτός του Πανηλειακό με 4-2 και έφθασε τους 15 στον Νότιο όμιλο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και σκόραραν στο δεύτερο μόλις λεπτό με τον Θωμά Τσίτα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν την αντεπίθεση στο 33’, όταν και ο Μαζιώτης ανέτρεψε τον Στεργίδη και αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την πρώτη την είχε δει στο 12ο λεπτό.

Ο Φιλίπ Ντα Κόστα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Παναχαϊκή να προηγείται 2-1, καθώς ο Στεργίδης σκόραρε στο 45ο λεπτό. Με γκολ τελείωσε το πρώτο μέρος η ομάδα της Αχαίας, με γκολ το ξεκίνησε. Ο Μπαλού στο 47’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Παναχαϊκή, ενώ στο 59’ ο Πατινιώτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του Δημήτρη Σπανού.

Ο Τσίτας δεν πέτυχε μόνο πρώτο γκολ του ματς, αλλά και το τελευταίο, καθώς στο 72’ έκανε το 2-4, που έμεινε μέχρι τέλους. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χατζόγλου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ομάδα του τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες.


Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Football League

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου
Ηρακλής Ψαχνών – Απόλλων Σμύρνης 2-1
(14’ Παλαιολόγος, 53’ Κοτσόνης αυτογκόλ – 56’ Κυβελίδης)

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου
Φωστήρας – Ερμής Ερμ. 1-1
(2' Ράμα - 52' Σιμελίδης)

Αχαρναϊκός – Άλιμος 0-0

ΑΕΚ – Επισκοπή (18:00)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
Πανηλειακός – Παναχαϊκή 2-4
(2',72' Τσίτας-33' Ντα Κόστα πεν. 45' Στεργίδης, 47' Μπαλού, 59' Πατινιώτης)

Χανιά – Παναιγιάλειος (16:00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου
Ηρακλής – Εθνικός Γαζώρου 0-0

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου
Ζάκυνθος – Αναγέννηση Καρδίτσας 5-1
(8' Οικονόμου, 34', 53', 82' Βαρέλα, 86' Παπαδημητρίου - 88' Μπουντούρης)

Τύρναβος – Πιερικός 0-0

Αιγινιακός – Λάρισα 0-1
(29' Πινδώνης)

Καλαμαριά – Φωκικός 0-0

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
Λαμία – Ολυμπιακός Βόλου (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλεψε, αλλά έχασε ο Θανάσης!

Παρά την αρκετά καλή παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο, η ομάδα του στο NBDL δεν τα κατάφερε…

Πάλεψε, αλλά έχασε ο Θανάσης
Την ήττα με 97-86 από τους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο 22χρονος φόργουορντ έπαιξε για 35 λεπτά μέχρι να αποβληθεί με έξι φάουλ και είχε 11 πόντους (2/4 βολές, 3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα οι… ενισχύσεις!!

Το «4 στα 4» έκανε χθες ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του Απόλλωνα Ανραίας, και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου στρέφουν την προσοχή τους στις επαφές με τους Κόκε και Δάρλα.

Και τώρα οι… ενισχύσεις
Στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρίσκεται από χθες ο Άρης, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσεις με σκορ 2-1 του Απόλλωνα Ανραίας και πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στους εκτός έδρας αγώνες με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Πέρα, όμως, από το καθαρά αγωνιστικό, στο «κίτρινο» στρατόπεδο συνεχίζουν τις επαφές τους με στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Γαλανός και οι συνεργάτες του αναμένεται να έχουν νέες συζητήσεις με τον Φίλιππο Δάρλα, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες πέρασε από το «μικροσκόπιο» του Πάουλο Κάμπος που έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε από τον έμπειρο μπακ.

Παράλληλα, οι Θεσαλονικείς περιμένουν και την απάντηση του Σέρχιο Κόκε στην βελτιωμένη οικονομικά πρόταση που έχουν καταθέσει στην πλευρά του Ισπανού φορ. Αυτή στιγμή οι πιθανότητες στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι μοιρασμένες, όμως πρόθεση της διοίκησης είναι να τελειώνει άμεσα με το συγκεκριμένο θέμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καίγονται» και οι δύο!!

Τη νίκη με την οποία θα ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας ψάχνει ο Εργοτέλης, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανθρακικό, στο παιχνίδι που ολοκληρώνεται η 13η αγωνιστική.

«Καίγονται» και οι δύο
Μετά τη χθεσινή νίκη της Νίκης Βόλου επί της Καλλονής ο Εργοτέλης βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

Για αυτό τον λόγο έχει μεγάλη σημασία για τους Κρητικούς η σημερινή αναμέτρηση στην έδρα του Πανθρακικού, καθώς με το «τρίποντο» θα περάσει μία θέση κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για την ομάδα του Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος θέλει και εκείνος τη νίκη για να μην έχει πρόβλημα.

Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες αρχίζουν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης μετά την έλευση του Μάνουελ Ρόκα και θέλουν και εκείνοι τους τρεις βαθμούς για να «ανασάνουν» κι άλλο.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Βέροια - Πλατανιάς 2-0
Επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα για τη Βέροια μετά από περίπου ενάμιση μήνα, επικρατώντας 2-0 του Πλατανιά για τη 13η αγωνιστική. Παραμένουν «άσφαιροι» οι φιλοξενούμενοι που είχαν δύο δοκάρια.
Κέρκυρα - Ατρόμητος 1-1
Η Κέρκυρα πίστεψε πως θα πάρει τη νίκη. Πώς θα ρίξει στο καναβάτσο τον Ατρόμητο! Ο Λαζαρίδης όμως είχε άλλη γνώμη και με buzzer beater κεφαλιά στο τέλος (92'), ξέρανε τους Φαίακες για το 1-1!

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν συνήλθε μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά μένοντας στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» έχασε κι άλλο έδαφος στην μάχη του τίτλου. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ 4-2

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ, καθώς τέσσερις μέρες μετά το «διπλό» στο Καραϊσκάκη, έφυγε ηττημένος από τα Πηγάδια με 4-2 από την Ξάνθη και ο Ολυμπιακός… μείωσε στους τέσσερις βαθμούς.

Νίκη Βόλου - ΑΕΛ Καλλονής 2-0

Όσοι την είχαν ξεγραμμένη κάνουν λάθος! Παρά τα προβλήματα η Νίκη έβγαλε χαρακτήρα και με την παλικαρίσια νίκη απέναντι στην Καλλονή με 2-0 (δύο γκολ ο Σκούρτης) έδειξε πως θα παλέψει μέχρι τέλους.

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 2-1

Σε ένα παιχνίδι με τρία χαμένα πέναλτι και δύο αποβολές στα τελευταία 13(!) λεπτά, ο Παναιτωλικός με τέρματα των Κάπελ και Μαλεζά, νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο.

ΟΦΗ - Λεβαδειακός 0-2

Στα Γιάννενα έγινε απλά η αρχή. Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε στην «τεσσάρα» επί του ΠΑΣ και μέσα σε λίγες ημέρες έκανε και δεύτερο «διπλό», νικώντας (2-0) τον ΟΦΗ. Πλήγωσε την πρώην ομάδα του ο Μάντζιος.

Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1

Αν και συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στον πολύ καλό Αστέρα, ο Παναθηναϊκός έφυγε από την έδρα της Τρίπολης με ένα βαθμό (1-1) που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Πανθρακικός - Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Πλατανιάς-Νίκη Βόλου (15:00)
Καλλονή-Παναιτωλικός (17:15)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (19:30)

Κυριακής 14 Δεκεμβρίου

Πανιώνιος-ΟΦΗ (15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Βέροια (17:15)
Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη (17:15)
ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15)
Παναθηναϊκός-Πανθρακικός (19:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλή ενίσχυση για Παναθηναϊκό!

Σήμερα ή το αργότερα αύριο αναμένεται να μπουν στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδης εν όψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί ως το τέλος του χρόνου.

Διπλή ενίσχυση για Παναθηναϊκό
Ενισχυμένος με δύο παίκτες που του έλειψαν πολύ στα τελευταία παιχνίδια θα είναι προσεχώς ο Παναθηναϊκός. Ο Εστέμπαν Μπατίστα και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αναμένεται σήμερα ή αύριο να μπουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και να τεθούν στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Οι δύο σέντερ ταλαιπωρήθηκαν από θλάσεις σε γάμπα και προσαγωγό αντίστοιχα, αλλά έκαναν εντατικές θεραπείες όλες τις προηγούμενες μέρες, ακόμη και χθες. Πλέον είναι πολύ καλύτερα και λογικά θα είναι διαθέσιμοι για το ματς της Πέμπτης με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, αλλά και τα δύσκολα ματς που ακολουθούν με Άρης (16/12, ΟΑΚΑ), Μπαρτσελόνα (19/12, ΟΑΚΑ), ΠΑΟΚ (22/12, Πυλαία) και Ολυμπιακό (27/12, ΣΕΦ).*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα… Ελλάδος!!

Λίγο μετά τις 18:00 θα μάθει η Εθνική τους αντιπάλους της στο Ευρωμπάσκετ του 2015. Γαλλία ή Κροατία πάει στην πρώτη φάση η «επίσημη αγαπημένη», ποιοι οι πιθανοί και ποιοι οι… απίθανοι αντίπαλοι.

Ώρα… Ελλάδος
Το μονοπάτι που θα πρέπει να διαβεί στο δρόμο προς μια επιτυχία που έχει λείψει τα τελευταία χρόνια μαθαίνει απόψε η Εθνική. Στις 17:30 (OTE Sport 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) αρχίζει στη Disneyland του Παρισιού η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ του 2015, που θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η πρώτη φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, Γαλλία (Μονπελιέ), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Γερμανία (Βερολίνο) και Λετονία (Ρίγα). Από την κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, από τις οποίες περνούν στη δεύτερη φάση (που θα γίνει εξ ολοκλήρου στην πόλη Λιλ και το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Μετροπόλ» που θα μετατραπεί σε μπασκετικό με χωρητικότητα 27.000 θέσεων) οι τέσσερις πρώτες ομάδες και-σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στις τελευταίες διοργανώσεις-δεν ακολουθεί δεύτερη φάση ομίλων, αλλά αμέσως τα νοκ άουτ (με το format του Μουντομπάσκετ), από τη φάση των «16».

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Α’ γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία
Β’ γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία
Γ’ γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Δ’ γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία
Ε’ γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία
Στ’ γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία

Οι… κακές γλώσσες λένε πως δεν πρόκειται για κλήρωση, αλλά για κάτι σαν… ορισμό. Κι αυτό γιατί πέρα από τα γκρουπ δυναμικότητας και τους περιορισμούς, οι πιθανοί αντίπαλοι για κάθε χώρα λιγοστεύουν μετά την απόφαση της FIBA Europe να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε συνδιοργανώτρια να επιλέξει μια χώρα-παρτενέρ (με εμπορικά κριτήρια) για να συνυπάρχουν στην πρώτη φάση. Έτσι η διοργανώτρια Γαλλία επέλεξε τη Φινλανδία που φέρνει μαζί της πολύ… λαό στις τελευταίες διοργανώσεις, η Γερμανία την Τουρκία λόγω της τεράστιας αποικίας που υπάρχει στη χώρα, ενώ η Κροατία και η Λετονία προτίμησαν τα «γειτονάκια» τους, Σλοβενία και Εσθονία αντίστοιχα.

Λόγω αυτών των περιορισμών, η Ελλάδα που είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τους πιθανούς αντιπάλους της. Πέρα από τις ομάδες του ιδίου γκρουπ δυναμικότητας που αποφεύγει, δηλαδή Τουρκία, Λετονία και Βοσνία, η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να βρει στο δρόμο της τη Λιθουανία και την Ισπανία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, τη Σερβία και την Ουκρανία από το δεύτερο γκρουπ, τη Γερμανία από το πέμπτο και από το έκτο την Εσθονία.

Θα βρίσκεται είτε στον όμιλο του Μονπελιέ με Γαλλία και Φινλανδία, είτε σε αυτόν του Ζάγκρεμπ με Κροατία και Σλοβενία. Από εκεί και πέρα, μπορεί από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας να βρει στο δρόμο της οποιαδήποτε εκ των Ιταλίας, Πολωνίας, ΠΓΔΜ και Βελγίου, από το πέμπτο Ισραήλ, Τσεχία ή Γεωργία και από το έκτο Ρωσία, Ολλανδία ή Ισλανδία.

Παρών από την ελληνική πλευρά θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης (μια ακόμη… ένδειξη πως θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής) μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη, τον υπεύθυνο εθνικών ομάδων Κώστα Μίσσα και το μέλος της FIBA Europe, Άρη Ζώη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάθηκε (μόνο) μια ευκαιρία!

Δεν το βάζουν κάτω στον Παναθηναϊκό, παρότι το χθεσινό 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν κι άλλο την κορυφή. Ο απαρηγόρητος Στιλ, η απόφαση για στόπερ και η… Εστορίλ.

Χάθηκε (μόνο) μια ευκαιρία
Τη δυνατότητα να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να πλησιάσει στους δύο βαθμούς τον ΠΑΟΚ έχασε ο Παναθηναϊκός μένοντας στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι «πράσινοι» φάνηκαν καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια, δεν έβγαλαν τη φρεσκάδα των προηγούμενων αναμετρήσεων και έφυγαν από την αρκαδική πόλη με μόλις έναν πόντο. Παρά την απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία, ωστόσο, στο «τριφύλλι» δεν καταθέτουν τα όπλα, καθώς με σύμμαχο το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί θεωρούν πως μπορούν να μπουν ακόμη πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο απαρηγόρητος Στιλ και η… επίσπευση για στόπερ

Ο Λουκ Στιλ ήταν ο κορυφαίος, αλλά ταυτόχρονα και μοιραίος του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Ο Άγγλος γκολκίπερ κράτησε όρθια σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του με τις επεμβάσεις του, αλλά φέρει ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης από τον Σανκαρέ κι αυτός ήταν ο λόγος που ήταν απαρηγόρητος μετά το τέλος του αγώνα, παρότι συμπαίκτες και προπονητικό τιμ ήταν δίπλα του για να τον εμψυχώσουν.

Στο μεταξύ, ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ χθες (αλλά και το γεγονός ότι έχει δεχτεί γκολ σε 9 από τα 12 παιχνίδια του στο πρωτάθλημα και πολλά με τον ίδιο τρόπο) επισπεύδει τις εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης στόπερ. Σήμερα ή αύριο θα γίνει σύσκεψη μεταξύ Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολου και Γιάννη Αναστασίου για να καταλήξουν σε μια λίστα με επιλογές για τη θέση του κεντρικού αμυντικού και να αρχίσουν οι επαφές. Επίσης οι «πράσινοι» κινούνται και για επιθετικό.

Στροφή στην Εστορίλ

Το πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Κυριακή στη Λεωφόρο (19:30) μπαίνει για λίγο στην… αναμονή για τον Παναθηναϊκό. Προέχει την Πέμπτη στις 20:00 η αναμέτρηση με την Εστορίλ στο ίδιο γήπεδο. Μπορεί κάθε πιθανότητα πρόκρισης να έχει χαθεί, αλλά οι «πράσινοι» δεν αδιαφορούν για το συγκεκριμένο ματς. Θέλουν να ολοκληρώσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία με νίκη, να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή (πράγμα χρήσιμο εν όψει και των επόμενων κληρώσεων), αλλά ταυτόχρονα και να πάρουν το διόλου ευκαταφρόνητο μπόνους των 200.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλύτερη σε όλα!

Μέχρι τώρα απλώς νικούσε. Η χθεσινή ΑΕΚ το έκανε συνδυάζοντας γκολ και θέαμα με την απαιτούμενη ουσία και είναι απόλυτη κυρίαρχος στη Football League. Το λένε και οι αριθμοί…

Καλύτερη σε όλα
Αφεντικό όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη αποδεικνύεται η ΑΕΚ στη Football League. Κι αν οι πέντε πρώτες νίκες της στην κατηγορία είχαν έρθει με διαφορά ενός ή δύο γκολ, η χθεσινή εμφάνιση απέναντι στην Επισκοπή συνδύασε το τερπνό μετά του ωφελίμου. Επτά γκολ, αναρίθμητες τελικές προσπάθειες, κατοχή που άγγιξε το 70%, μηδενική απειλή από τον αντίπαλο και πίεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο περιλάμβανε το χορταστικό πιάτο που πρόσφερε στους φίλους της η «Ένωση».

Πλέον κι έχοντας διανύσει ακριβώς το 1/4 του πρωταθλήματος μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα ματς, έχει ήδη αποκτήσει διαφορά πέντε βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη της στο Νότιο Όμιλο και κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση (17), την καλύτερη άμυνα (3), αλλά και τον πρώτο σκόρερ, τον Πέτρο Μάνταλο που με το χθεσινό χατ-τρικ έφτασε ήδη τα πέντε τέρματα, σε τέσσερις συμμετοχές.

Ακόμη κι ο συνήθως φειδωλός Τραϊανός Δέλλας έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση και περιμένει ανάλογη συνέχεια, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με την αήττητη στο «σπίτι» της Ερμιονίδα (έχει ηττηθεί μόνο από την Παναχαϊκή με 3-0 στην Πάτρα).

Εκτός για το προσεχές ματς είναι σίγουρα ο Άλεξ Ντ’ Ακόλ, αλλά επανέρχεται ο Χρήστος Αραβίδης, ενώ σήμερα θα φανεί αν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον Μιχάλη Μπακάκη που στο φινάλε του αγώνα με την Επισκοπή είχε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει «τελικό» μπροστά του

Προβληματισμένοι αποχώρησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τα Πηγάδια, μετά την ήττα από την Ξάνθη, όμως πλέον καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους στον «τελικό» με την Γκινγκάμπ για το Europa League.

Έχει «τελικό» μπροστά του
Δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τη χθεσινή ήττα (4-2) του ΠΑΟΚ στην έδρα της Skoda Ξάνθης, η οποία τον προσγείωσε ανώμαλα μετά τη σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, και οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη καλούνται από σήμερα να μπουν σε ρυθμούς Γκινγκάμπ.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός ότι η ομάδα μετά την επικράτηση στο Φάληρο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την γκέλα των Πειραιωτών με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να αυξήσει στο +7 τη μεταξύ τους διαφορά.

Ωστόσο, τώρα όλοι καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους στον «τελικό» με τους Γάλλους για την τελευταία αγωνιστική του Europa League, στην οποία με νίκη μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εφόσον οι Θεσσαλονικείς κάνουν αυτό που πρέπει, τότε θα έχουν καταφέρει να περάσουν στους «32» του Europa League για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια (με μοναδική εξαίρεση τη σεζόν 2012/13 που είχαν αποκλειστεί στα προκριματικά από τη Ραπίντ Βιέννης).

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο κ. Αναστασιάδης δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα τραυματισμών, ενώ στη διάθεσή του αναμένεται να τεθούν ο Μαντούρο που προπονείται κανονικά τις τελευταίες ημέρες και ο Τζαβέλλας που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Εκτός είναι μόνο ο Κατσικάς.

Όσον αφορά την Γκινγκάμπ, κατάφερε να κερδίσει με 3-2 την Ρεμς στην έδρα της και «ξεκόλλησε» από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα αρνητικά για την προσεχή αντίπαλο του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν ο τραυματισμός του Μουσταφά Ντιαλό στο 23’.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτούς ετοιμάζει ο Μίτσελ!

Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη, με τον Μίτσελ να καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League.

Αυτούς ετοιμάζει ο Μίτσελ
Το ματς της χρονιάς είναι για τον Ολυμπιακό η αυριανή αναμέτρηση με τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, καθώς κρίνεται το ευρωπαϊκό του μέλλον για το νέο έτος.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης, εφόσον εκείνοι νικήσουν τους Σουηδούς και η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίσει εκτός έδρας την Γιουβέντους.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να επικρατήσουν της Μάλμε για να εξασφαλίσουν την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League και κάθε… δώρο θεωρείται καλοδεχούμενο.

Παρόλα αυτά, στον Ολυμπιακό θέλουν τη νίκη για το γόητρο και για ψυχολογικούς λόγους, ύστερα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο Φάληρο.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Μίτσελ αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που άφησε εκτός το Σάββατο, αλλά δεν υπολογίζει τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς που υπέστη ρήξη μηνίσκου και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα.

Όλα δείχνουν ότι στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Σαλίνο θα επιστρέψει ο Ελαμπντελαουί και ο Μαζουακού στο αριστερό στη θέση του Γιαννούλη. Στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τα στόπερ (Μποτία και Αμπιντάλ), θα είναι ο Εντινγκά, ενώ εσωτερικοί χαφ θα είναι ο Κασάμι και ο Μανιάτης.

Βασικός θα είναι και ο Τσόρι μαζί με τον Φουστέρ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης όλα δείχνουν πως είναι ο Μπενίτες και όχι ο Μήτρογλου. Φανέλα βασικού διεκδικεί και ο Αφελάι, αλλά θα πρέπει να μείνει εκτός ένας εκ των Μανιάτη ή Κασάμι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ύψος του ο Γιάννης!!

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 125-102 στο Ντάλας, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εξαιρετικός. Επιστροφή στις νίκες για Γκρίζλις, κατήφορος χωρίς τέλος για Λέικερς και Νικς.

Στο ύψος του ο Γιάννης
Ο Γιάννης δεν φοβήθηκε το… θεριό, αλλά οι Μπακς γνώρισαν την ήττα με 125-102 από τους Μάβερικς στο Ντάλας. Ο 20χρονος φόργουορντ ήταν από τους λίγους διασωθέντες της ομάδας του έχοντας 18 πόντους (2/3 βολές, 8/11 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29:50, ενώ έκανε κι ένα ακόμη κάρφωμα για highlights. Ο Τσάντλερ Πάρσονς με 28 και ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 21 πόντους οδήγησαν τους «Μαβς» στη δεύτερη νίκη τους επί του Μιλγουόκι μέσα σε πέντε μέρες.

Οι Γκρίζλις νίκησαν 103-87 το Μαϊάμι με τον Τζον Λιούερ σε ρόλο πρωταγωνιστή με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε για 19:00 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης χρησιμοποιήθηκε για μόλις 1:13.

Οι Πέλικανς επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από τέσσερις σερί ήττες και επιβλήθηκαν 104-87 των Λέικερς, που είχαν τον Κόμπι Μπράιαντ στους 14 πόντους και πλέον έχουν φτάσει στο απογοητευτικό 5-16. Χειρότερα είναι τα πράγματα για τους Νικς, που βρίσκονται στο 4-18 χάνοντας από τους Μπλέιζερς με 103-99 στη Νέα Υόρκη. Τέλος, η Θάντερ πέρασε με 96-94 από το Ντιτρόιτ με τον Τζος Σμιθ να αστοχεί σε τρίποντο 1,1’’ πριν το τέλος και να μην αποτρέπει τη δωδέκατη σερί ήττα της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Μαϊάμι Χιτ 103-87 Λιούερ 20 (12 ριμπ.), Κόνλεϊ 18, Λι 17, Ράντολφ 17, Άλεν 14-Ουέιντ 25, ΜακΡόμπερτς 14, Ντενγκ 13, Μπος 12, Τσάλμερς 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 94-96 Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Ντράμοντ 16, Σμιθ 12, Μονρό 12, Σίνγκλερ 10-Ντουράντ 28, Γουέστμπρουκ 22 (11 ριμπ.), Ιμπάκα 13 (13 ριμπ.), Λαμπ 12.

Ντάλας Μάβερικς-Μιλγουόκι Μπακς 125-102 Πάρσονς 28, Νοβίτσκι 21, Έλις 19, Τζέφερσον 10, Κράουντερ 9, Μπαρέα 9-Αντετοκούνμπο 18, Νάιτ 16, Πάρκερ 15, Πατσούλια 14, Μέιο 12, Σάντερς 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 99-103 Άντονι 23 (10 ριμπ.), Σμιθ 20, Στούντεμαϊρ 16 (10 ριμπ.), Σάμπερτ 11-Όλντριτζ 24 (11 ριμπ.), Λίλαρντ 20, Μάθιους 18, Μπατούμ 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 87-104 Μπράιαντ 14, Γιανγκ 13, Ντέιβις 12, Μπούζερ 12, Τζόνσον 10, Έλινγκτον 10-Ντέιβις 23, Χόλιντεϊ 22, Άντερσον 11 (10 ριμπ.), Έβανς 11, Αζανσά 10, Ασίκ 8 (11 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό κατά της… πείνας!

Σήμερα το απόγευμα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσουν εκείνους του ΑΟ Μελισσίων στο γήπεδο των Μελισσίων, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες.

Φιλικό κατά της… πείνας
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00μ.μ. μεταξύ των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ομάδας των ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ και του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Μελισσσίων (έναντι super market Σκλαβενίτης).

Στους πολίτες που θα παρακολουθήσουν το Φιλανθρωπικό Αγώνα, θα δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά μεγάλες «μορφές» του ποδόσφαιρου, ανάμεσά τους οι Βορέας, Κάππος, Τσιμπρικίδης, Γεωργιάδης, Θεοδωρίδης κ.α. (με τους τελευταίους δυο να έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ολυμπιακό και στον Απόλλωνα Αθηνών αντίστοιχα), καθώς και σπουδαίοι «Άσοι» που δόξασαν την φανέλα με το Τριφύλλι, όπως οι Γονιός, Κωνσταντίνου, Ρότσα, Σαραβάκος, Βαζέχα, Μαραγκός, Βονόρτας.

Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να δείξουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο, προσφέροντας έναντι εισιτηρίου, τρόφιμα, ρούχα και ότι άλλο χρήσιμο αντικείμενο, προκειμένου να διατεθούν στους συμπολίτες μας τις επερχόμενες μέρες των Χριστουγέννων, δια μέσου της ΕΣΤΙΑΣ . *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκέλες και οι τρεις; Κι όμως συμβαίνει…!

Η 13η αγωνιστική δεν ήταν και πολύ… γούρικη για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που άφησαν βαθμούς στη μάχη του τίτλου. Πότε ξανασυνέβη αυτό και για τους τρεις ταυτόχρονα; Το www.sport-fm.gr ψάχτηκε…

Γκέλες και οι τρεις; Κι όμως συμβαίνει…
Το βράδυ του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός άφηνε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δύο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του φετινού τίτλου στο πρωτάθλημα της Super League, παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός «έτριβαν τα χέρια τους», μετά τη νέα γκέλα των πρωταθλητών, αλλά ένα 24ωρο αργότερα, δεν… καταδέχτηκαν το «δώρο» που τους έγινε. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 4-2 στα Πηγάδια από τη Skoda Ξάνθη και οι «πράσινοι» περιορίστηκαν σε ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Επί της ουσίας, η κατάσταση στην κορυφή έμεινε αμετάβλητη, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον στο -4 από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο -5. Η 13η αγωνιστική δεν ήταν πολύ… γούρικη για τους διεκδικητές του τίτλου και η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά το να μην κερδίζει κανένας από τους τρεις την ίδια αγωνιστική.

Πέρυσι δεν έγινε κάτι τέτοιο, αφού στις γκέλες του ενός, οι άλλοι κέρδιζαν πόντους και… έδαφος. Τελευταία φορά που συνέβη και μάλιστα εις διπλούν ήταν τη σεζόν 2012-13. Μάλιστα, τότε ήταν πιο… δύσκολο, αφού μπαίνει στην εξίσωση και η ΑΕΚ, η οποία απουσιάζει τώρα από τα μεγάλα σαλόνια.

Ήταν το διήμερο 30-31 Μαρτίου 2013 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα 1-0 από τον Πλατανιά Χανίων στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ η ΑΕΚ, περιοριζόταν στην ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν νίκησε στα αντίστοιχα παιχνίδια του πρώτου γύρου το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Τότε, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι και στο παιχνίδι της Τούμπας, αλλά αυτή τη φορά με 1-1, ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει άλλη μια ήττα από τον Πλατανιά με 2-1 στα Χανιά και η ΑΕΚ έχανε με 1-0 από τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Αν αφήσουμε έξω την ΑΕΚ, αφού μιλάμε για την συγκεκριμένη τριάδα, η τελευταία φορά που άφησαν βαθμούς ήταν κάπου... ενδιάμεσα. 20η αγωνιστική της σεζόν 2012-13 το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου. Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη στο Χαριλάου, ο Παναθηναϊκός έφευγε με την ισοπαλία 2-2 από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και ο Ολυμπιακός γνώριζε την ήττα 3-2 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σύννεφα» για Τερεζόπουλο!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν συνάντηση ο Δημήτρης Τερεζόπουλος με τη διοίκηση του Πανιωνίου και όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε λύση της συνεργασίας τους.

«Σύννεφα» για Τερεζόπουλο
Πριν από λίγο καιρό εξαιτίας των ποδοσφαιριστών κατά κύριο λόγο του Πανιωνίου η διοίκηση του συλλόγου δεν προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο.

Ωστόσο, μετά τη νέα ήττα από τον Παναιτωλικό οι ιθύνοντες των Νεοσμυρνιωτών φέρονται να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο «διαζύγιο» με τον προπονητή, έχοντας ήδη κάποιες επαφές με άλλους προπονητές.

Παράλληλα, στον Πανιώνιο εξέφραζαν πα- ράπονα για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου και τον δεύτερο βοηθό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πολλά μπράβο του κάνουν κακό!!

O Δημήτρης Τσομπαρτζόγλου γράφει για την αποθέωση των προηγούμενων ημερών που έκανε κακό στη συγκέντρωση και τη νοοτροπία του ΠΑΟΚ.
Το ξέρει ο Αναστασιάδης, το λέει συνέχεια, γνωρίζει καλά ποιο είναι ένα από τα μεγάλα δικά του προβλήματα, αλλά φυσικά και του ΠΑΟΚ. Πώς το είπε προχθές… «παρακαλάω την Παναγιά να μην τρελαθώ».

Η αποθέωση των περασμένων ημερών μετά τον θρίαμβο του Δικεφάλου στο Καραϊσκάκη, όσο λογική και αναπόφευκτη  κι’ αν ήταν, έκανε μεγάλο κακό στην συγκέντρωση και στη νοοτροπία  των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και στον ίδιο τον Αναστασιάδη.

Ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη αποτέλεσε τον ορισμό της αφέλειας! Βλακωδώς η ομάδα του Αναστασιάδη, έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βάλουν τέσσερα γκολ σε πέντε ή έξι τελικές προσπάθειες! Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι ήξεραν τις παγίδες που έπρεπε να ξεπεράσουν και αυτό που στόχευσαν, αυτό τους βγήκε. Κατάφεραν να βρουν τον ΠΑΟΚ ανοργάνωτο και να τον παίξουν στην κόντρα. Σε αυτό το γήπεδο, ένας οργανωμένος ΠΑΟΚ ούτε γκολ θα δέχονταν, ούτε φάση.

Το γεγονός βέβαια ότι η Ξάνθη προηγήθηκε στις αρχές και των δύο ημιχρόνων έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το βάρος της δημιουργίας έπεσε στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν δυνατός, σοβαρός και πειθαρχημένος. Παρά τις δυσκολίες στην κυκλοφορία, έβγαλε λίγες- καλές επιθέσεις, ισοφάρισε και δεν κινδύνευσε στην άμυνα.
Στην επανάληψη η Ξάνθη προηγήθηκε και πάλι στην πρώτη φάση και εκεί ο ΠΑΟΚ σκόρπισε…
Ένας από τους λόγους, ήταν και οι απροσδόκητες αλλαγές του Αναστασιάδη. Ο οποίος βγάζει από το γήπεδο τον καλύτερό του αμυντικό μέσο (Κάτσε) την στιγμή μάλιστα που δεν έχει και τον Τζιόλη στο κέντρο, αλλά βγάζει και τον πιο εύστοχο παίκτη του πρωταθλήματος, τον Αθανασιάδη που και πάλι στο πρώτο μέρος βρήκε δίχτυα και φυσικά έχει αυτοπεποίθηση.
Και στο Καραϊσκάκη ο Αναστασιάδης έκανε τις απρόσμενες αλλαγές (το σημειώσαμε ότι η σύνθεση που τελείωσε το ματς δεν ήταν για πανηγυρισμούς αλλά για προβληματισμό) και κέρδισε, γιατί… μπάλα είναι και ο αντίπαλος είναι σε κακή κατάσταση.  Χθες, όντας ανεβασμένος από την περασμένη επιτυχία, κάνει και πάλι το απρόσμενο (και το λανθασμένο ποδοσφαιρικά) και φυσικά τιμωρείται. Ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου είχε την πιο απείθαρχη εικόνα της χρονιάς και φυσικά το πλήρωσε.
Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα. Πρώτα για όσους είναι εντός ομάδας, μετά και για όλους τους υπόλοιπους: Όποιος θέλει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ.. θα του λέει συνέχεια μπράβο...

* Τελικά οι μόνοι στην Ελλάδα που κατάλαβαν στο 100% το μέγεθος της αγωνιστικής κρίσης που περνάει ο Ολυμπιακός, ήταν οι Μπέγκος, Αμυγδαλής και Ζωγράφος. Κάποτε ο Μάνταλος ήταν για τις δύσκολες εκτός έδρας αποστολές…
* Δηλαδή και τώρα που αυτό το ματς του Σαββάτου έληξε 2-2 δεν πρέπει να γίνει κουβέντα για όσα σφύριξε ο Μάνταλος; Πάλι δεν έγινε τίποτα; Πάλι αποδόθηκε η γνωστή Ελληνική ποδοσφαιρική δικαιοσύνη; Αλλά που χάθηκε η ντροπή για να την βρουν αυτοί;
* Κακώς στο περασμένο blog έπεσε το βάρος στα… της διαιτησίας. Άλλο ήταν το κύριο θέμα και είχε να κάνει με όσους ακόμη στηρίζουν το κύκλωμα και (ακόμη και τώρα) προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια και τα γεγονότα. Εκτός κι’ αν η δίωξη είναι ένα ψέμα…
* Ότι και αν έγινε σήμερα για τον ΠΑΟΚ, η λέξη και η έννοια «φαβορί» για τον τίτλο και ενώ απομένουν 22(!!) παιχνίδια είναι αστεία. Όποιος χρίζει φαβορί μία ομάδα με τόσους λίγους παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό (σε αυτό ειδικά το πρωτάθλημα) είναι βέβαιο ότι κοροϊδεύει τον κόσμο.  
* Ο ΠΑΟΚ έχει τελικό την Πέμπτη. Το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι τώρα…  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 100 καλύτεροι του 2014 (80-71)!

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με την τρίτη 10άδα (από 80 μέχρι 71). Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014.
80 Ζερβίνιο (Ρόμα)

Δυστυχώς για την Αρσεναλ, ο Ζερβίνιο παίζει στη Ρόμα και η παρουσία αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την ομάδα του. Χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ την περασμένη σεζόν και πέτυχε 19 γκολ σε 33 ματς, τερματίζοντας στη 2η θέση των σκόρερ. Πέτυχε δυο γκολ στο Μουντιάλ, έχει σκοράρει τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, και δείχνει ότι είναι εξαιρετικός παίκτης, εκτός από το... ανόητο κούρεμα.
79. Σάντι Καθόρλα (Αρσεναλ)

Η Αρσεναλ έβαλε τέλος στην 8ετή ξηρασία χωρίς τίτλο και με τη λάμψη ενός Ισπανού επέστρεψε δυναμικά. Ο Σάντι Καθόρλα βοήθησε τα μέγιστα στο Γουέμπλεϊ και... έφτιαξε το κέφι των Λονδρέζων. Εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά  για το αν ο Ισπανός μπορεί να κάνει την υπέρβαση σε μεγαλύτερα ματς της ομάας του, ωστόσο παραμένει ένας από τους ταλαντούχους και καλούς δημιουργούς του Βανγκέρ, ενώ είναι στις συμπάθειες των φίλων της Αρσεναλ.
78. Χουάν Μάτα (Μαν. Γιουνάιτεντ)

Ο Ζοσέν Μουρίνιο αναζητούσε έναν παίκτη με μεγαλύτερη αμυντική πειθαρχία, έτσι άναψε το πράσινο φως για την αποχώρηση του Μάτα. Ο Ισπανός βρήκε τα πατήματά του στο Μάντσεστερ στο τέλος της περσινής σεζόν, σκόραρε έξι γκολ και ήταν κάτι θετικό σε μια καταστροφική σεζόν. Το νέο αφεντικό της Γιουνάιτεντ τον βλέπει ως... πολυτέλεια; Αν  ναι, τότε ο Γενάρης είναι πιθανό να φέρει ακόμα μια μεταγραφή.
77. Ντάντε (Μπάγερν)

Μπορεί να ήταν ένα βασικό συστατικό της εγχώριας και ευρωπαϊκής κυριαρχίας της Μπάγερν το 2013, ωστόσο κατέρρευσε το καλοκαίρι στη Βραζιλία κόντρα στους Γερμανούς. Βέβαια, κατέρρευσε όλη η Σελεσάο, αλλά μαζί με τον Λουίζ φαίνονταν... απελπιστικοί. Παραμένει εξαιρετικός αμυντικός, υπάρχει το ταλέντο, αλλά σε σχέση με το περσινό Νο 24, τώρα το Νο 77 είναι πιο κατάλληλο.
76. Ισκο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η χρονιά ξεκίνησε αργά για τον Ισκο, αφού ο Αντσελότι του είχε δώσει μόλις τρεις ευκαιρίες από τη θέση του βασικού. Ο Ισκο τον... διέψευσε στο 3-0 με τη Ντόρτμουντ όταν έκανε μια τεράστια εμφάνιση πετυχαίνοντας και υπέροχο γκολ. Από τότε βρίσκει θέση στην ενδεκάδα και δείχνει πως είναι μια πολύ καλή λύση για τη Ρεάλ!
75. Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

 «Εξαιρετική επιλογή, σκοράρει και μπορεί να δημιουργήσει» είχε τονίσει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά όλοι οι Γάλλοι ψάχνουν να βρουν που κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασαν τα χρόνια, έπρεπε να τον δει το έμπειρο μάτι του Ντεσάμπ για να κληθεί στην Εθνική και να κάνει ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Η Ατλέτικο πείσθηκε, δαπάνησε αρκετά εκατομμύρια και ο Γκριεζμάν μπήκε στο top 100. Μια σούπερ... αναρρίχηση!
74. Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου)

Αν δεν ήταν οι τραυματισμοί, σίγουρα ο Μαρτίνεθ θα ήταν πολύ ψηλότερα στη λίστα. Ρήξη χιαστών, πρόβλημα στη βουβωνική χώρα, αλλά όταν είναι καλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μπάγερν. Μπορεί να παίξει άνετα σε πολλές θέσεις, στον άξονα, αλλά και στο κέντρο της άμυνας. Μια ήρεμη, αξιόπιστη παρουσία, αλλά μόνο όταν είναι σε καλή κατάσταση.

73. Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)

Ενα εκπληκτικό έτος, με τον Στάριτζ να βοηθά την Λίβερπουλ να φτάνει πολύ κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχους της του πρωταθλήματος.. Τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει απίστευτα ματς και όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί απορρίφθηκε από τις άλλες μεγάλες ομάδες του Νησιού! . Φέτος, χωρίς τον Σουάρες μπροστά του πρέπει να δείξει τα διαπιστευτήριά του. Ο κόσμος είναι σε αναμονή και η λίστα της επόμενης σεζόν θα δείξει τι... πραγματικά αξίζει!
72. Μίραλεμ Πιάνιτς (Ρόμα)

Ενας εξαιρετικός χειριστής στη μεσαία γραμμή της Ρόμα, ξεπέρασε τις 100 εμφανίσεις στη Serie A. Με 15 γκολ και 19 ασίστ, ο διεθνής Βόσνιος έπαιξε και στο πρώτο του παγκόσμιο κύπελλο, το πάλεψε, αλλά η ομάδα του δεν προκρίθηκε. Πολλές οι φήμες για Παρί, Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, αν και ο ίδιος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2018 «Είχα την ευκαιρία να φύγω, αλλά αισθάνομαι τόσο καλά εδώ που αναρωτιέμαι, γιατί θα πρέπει να αφήσω τη Ρομά; Αγαπώ αυτή την ομάδα, αγαπώ αυτή την πόλη, θέλω να κερδίσω τίτλους».
71. Μαρσέλο (ΡεάλΜαδρίτης)

Μετά από οχτώ χρόνια στη Μαδρίτη, ο Μαρσέλο πήρε τελικά Τσάμπιονς Λιγκ.  Αλλαξε την ισορροπία στον τελικό, σκόραρε και βοήθησε αισθητά στην κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, έπαιξε και Μουντιάλ, εκεί όπου... κατέρρευσε με την ομάδα του. Ηταν μέρος της άθλιας εμφάνισής του στον ημιτελικό με τη Γερμανία. Ακόμα δεν έχει κληθεί...
*Πηγή: gazzetta.gr*

O ποδοσφαιριστής που δεν έχεις συνηθίσει!!

Ο Κρίσταν Άλβαρες της Ράγιο Βαγιεκάνο κινείται με το μετρό, ψωνίζει από συνοικιακά μαγαζιά, διαβάζει βιβλία, πηγαίνει στο θέατρο, αποφεύγει τη δόξα! Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τον Αργεντινό που σπάει τα στερεότυπα. 
Ακριβά αμάξια, γκλαμουριά, γυναίκες και λεφτά. Το lifestyle του σύγχρονου ποδοσφαιριστή έχει, τις περισσότερες φορές, απ' όλα. Υπάρχουν όμως οι εξαιρέσεις. Ο 29χρονος Κρίστιαν Άλβαρες από την Αργεντινή έχει επιλέξει να αγωνίζεται σε μια... ομάδα-εξαίρεση και να συμπορεύεται με το status της. Κι όμως, δεν είναι κάποιος που δεν έχει βιώσει επιτυχίες και τίτλους! Με Σαν Λορέντσο έχει κατακτήσει πρωτάθλημα της χώρας του, αλλά και το Copa Libertadores του 2014, τη μεγαλύτερη συλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής. Στην Εσπανιόλ, που έμεινε από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν το μεγαλύτερο διάστημα στη σκιά του Κάρλος Καμενί, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός.

Επέστρεψε στην πατρίδα του για ένα μόλις χρόνο, έκανε τρομερή χρονιά με την Σαν Λορέντσο και η La Liga τον υποδέχθηκε εκ νέου. Στα μέσα του 2014 συμφώνησε με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία τον πήρε, σε πρώτη φάση, με τη μορφή δανεισμού. Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για μερικές αγωνιστικές και στο ματς με τη Σεβίλλη, όπου η Ράγιο έχασε 1-0, επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.
Η θητεία του όμως στο Βαγιέκας, το εργατικό προάστιο της Μαδρίτης, δείχνει και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στη γειτονιά του! «Το Βαγιέκας με κέρδισε με πολλούς τρόπους. Με τις αξίες του και την αντισυστημική φιλοσοφία του είναι κάπως... πανκ, το προτιμώ από τον μεγαλοαστική τάξη άλλων σημείων. Θυμίζει περισσότερο σπίτι, όλα είναι πιο κοντινά, πιο ανθρώπινα, πιο ουσιαστικά», τονίζει ο ίδιος στη Marca. Δηλώσεις που, αν μη τι άλλο, δεν ακούγονται συχνά από ποδοσφαιριστή.
Ο Άλβαρες ζει στο κέντρο και πηγαίνει στο γήπεδο με το μετρό, έχοντας για παρέα ένα βιβλίο ή τη μουσική του. Περνάει μέσα από τις γειτονιές των οπαδών σαν να ήταν ένας από αυτούς, μιλάει σε όλους, ψωνίζει από τα μαγαζιά τους, ενώ για τις μετακινήσεις του που δεν βολεύουν τα Μέσα Επικοινωνίας, χρησιμοποιεί το smart του, αφού όπως τονίζει, «ποτέ δεν μου άρεσαν τα μεγάλα, φανταχτερά αμάξια». Και εκτιμά όσο τίποτα το ότι αγωνίζεται σε μια ομάδα με το προφίλ της Ράγιο.

 «Ναι, πηγαίνω κανονικά στο Super Market, αγοράζω πράγματα από την κινεζική αγορά», παραδέχεται. Ο κόσμος τον αναγνωρίζει, αλλά ο ίδιος δεν θα το ήθελε! «Για να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει η τόση φήμη. Η θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία μας οδηγεί σε ένα σημείο που καθορίζεται από τα Media και θα ήταν ωραία να του δώσουμε μια αίσθηση κανονικότητας, όπως γινόταν στα 60s ή στα 70s. Πριν, έπαιζαν ποδόσφαιρο στους δρόμους και σε ταπεινά μέρη και σήμερα δίνουν στο παιχνίδι ένα στάτους τζετ σετ, στο οποίο δεν ανήκουμε», τονίζει. Ναι, μιλάμε για επαγγελματία ποδοσφαιριστή!
Ο Άλβαρες αγαπάει τις τέχνες, συνεχίζοντας να σπάει τα στερεότυπα των επαγγελματιών παικτών. «Μου αρέσουν οι ταινίες, η μουσική, το θέατρο. Ξέρω ποδοσφαιριστές που διαβάζουν πολλά για το ποδόσφαιρο, βιογραφίες αθλητών και άλλα. Εγώ διαβάζω Στάινμπεκ (σ.σ ο βραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας των "σταφυλιών της οργής"), Ερμάν Έσσε (Γερμανός Νομπελίστας), Μπουκοφσκι και άλλους». Όσον αφορά τη μουσική; «Για να είσαι ροκάς δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίζεις κιθάρα και να χτυπιέσαι στο πάτωμα. Το ροκ είναι μια φιλοσοφία. Αν και θα μου άρεσε να ανέβω στη σκηνή!», υποστηρίζει, ενώ μουσικά κινείται και σε μονοπάτια blues και τάνγκο, ως γνήσιος Αργεντινός. Θεωρεί άλλωστε ότι τα δύο τελευταία στιλ έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους.  Το σώμα του κοσμεί ένα τατού με το σήμα των Rolling Stones.

ADVERTISEMENT
Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο είναι γνωστοί και για τις πολιτικές-αντιφασιστικές δράσεις τους. Ο Άλβαρες έχει αρκετά ιδεολογικά κοινά μαζί τους. «Από τον Τσε Γκεβάρα θαυμάζω πολύ τα υψηλά ιδανικά της ιδεολογίας του. Δεν υιοθετώ τη βία και την απόρριψη και καταλαβαίνω ότι πολλά που έλεγε ήταν ουτοπικά. Αλλά είναι μια προσωπικότητα που οι πάντες πρέπει τουλάχιστον να μελετήσουν. Διαβάζω επίσης Μαρξ και τον αγαπώ», δηλώνει στη συνέντευξή του στη Marca.
Ο Αργεντινός έχει κλείσει εδώ και καιρό το λογαριασμό του στo Facebook, καθώς προτιμά την άμεση διαπροσωπική επικοινωνία. Όσον αφορά το δικό του δρόμο για την ευτυχία;  «Υπάρχουν παίκτες που σε αιφνιδιάζουν. Κυριαρχεί η εικόνα των νεαρών με τα πολλά λεφτά. Πέρασα κι εγώ κάποιες στιγμές που ήθελα να έχω τέτοιες εμπειρίες, αλλά τώρα βρίσκομαι σε άλλο στάδιο. Δεν θέλω ένα γαμάτο αυτοκίνητο, ένα μεγάλο ρολόι και ακριβές μάρκες ρούχων. Ο καθένας βρίσκει την ευτυχία με τον δικό του τρόπο...».
Η δική του ευτυχία περνά μέσα από το ποδόσφαιρο, αλλά και μέσα από την εξαιρετική σχέση του με την κοινωνία και τις πνευματικές αναζητήσεις. Ακριβώς το είδος του ποδοσφαιριστή που θέλουν οι οπαδοί της ομάδας του. Κι ας μην τους οδηγήσει ποτέ σε τίτλους και διακρίσεις...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Παππούλη βάλε ένα γκολ!!

Ενας 52χρονος Κολομβιανός φορ που «απειλεί» να σκοράρει. Οι αφιερώσεις στο Καρτέλ του Κάλι και ένας εισαγγελέας. Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον θρυλικό Αντονι ντε Αβιλα. Σε κάποια φυλακή των ΗΠΑ, τα αδέρφια Μιγκέλ και Χιλμπέρτο Ροδρίγκεθ Ορεχουέλα μάταια περίμεναν να τους καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο, για να τους αναφέρουν τη συμπαράσταση από την πατρίδα. Η υπόσχεση και κατά συνέπεια η κλήση δεν είχαν πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, ακόμα και εκείνοι που υπήρξαν κάποτε οι πιο διαβόητοι έμποροι ναρκωτικών του κόσμου (σ.σ.: ήταν τα αφεντικά του καρτέλ του Κάλι. Συνελήφθησαν το 1995 και αργότερα εκδόθηκαν στις ΗΠΑ), μπόρεσαν να παραμερίσουν τη σκληράδα τους και να δείξουν κατανόηση. Αλλωστε με κάτι λιγότερο από 46 χρόνια να βαραίνουν το κορμί, δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα να σκοράρεις κανείς σε αγώνα επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Αυτό τους είχε υποσχεθεί πως θα κάνει ο Αντονι Ντε Αβιλα, ο οποίος δεν πήρε όμως πολύ χρόνο συμμετοχής σε εκείνη την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ντεπορτίβο Πάστο. Γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου του 1962, ο κοντούλης επιθετικός επέστρεψε το 2009 στα γήπεδα με τη φανέλα της πολυαγαπημένης του Ντεπορτίβο Κάλι. «Θα αγωνιστώ για ένα μικρό διάστημα. Θέλω να πω το τελευταίο αντίο με διαφορετικό τρόπο και ο κόσμος να με θυμάται να τον αποχαιρετώ όρθιος», ήταν η προαναγγελτική δήλωση του «Πίπο», όπως τον έλεγαν την περίοδο που στα 80ς και 90ς μεσουράνησε στα γήπεδα της Κολομβίας. Παρατσούκλι που είχε να κάνει με τα μόλις 159 εκατοστά του κορμιού του.
Η καριέρα που ξεκίνησε το 1982, είχε ολοκληρωθεί άδοξα το 1999, έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό. Προφανώς εκείνος θεώρησε πως τότε, στα 37 του ήταν μάλλον… πιτσιρικάς για να αποσυρθεί και τώρα που ωρίμασε κάπως, σκέφτηκε να επανέλθει. Η διοίκηση τον υποδέχτηκε με ανοικτές αγκάλες (θα αμειβόταν με το συμβολικό ποσό των 550 ευρώ το μήνα), ενώ και ο κόσμος έσπευσε στο «Πασκουάλ Γκερέρο» του Κάλι για να αποθεώσει το πάλαι ποτέ ίνδαλμα του.
Σε εκείνη την αναμέτρηση πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 77’. Κινήθηκε περισσότερα στα πλάγια εναλλάσσοντας θέση από τα αριστερά προς τα δεξιά και τούμπαλιν. Ηταν πολύ δραστήριος, αλλά δεν σκόραρε. Θα είχε όμως περίπου ένα εξάμηνο μπροστά του για να το κάνει. «Το πρώτο γκολ που θα πετύχω, θα το αφιερώσω στα αδέρφια Ορεουχέλα που άδικα βρίσκονται στη φυλακή. Εχουν πληρώσει από καιρό για τα λάθη τους», είχε υποσχεθεί. Και το εννούσε, καθώς έπειτα από τέσσερα παιχνίδι που έπαιξε συνολικά σε εκείνη την επιστροφή στα γεράματα του, πανηγύρισε δύο φορές.
Αλλωστε αυτό το είχε πράξει και πριν από 12 χρόνια. Τότε είχε πανηγυρίσει ένα γκολ με την Εθνική Κολομβίας κόντρα στο Εκουαδόρ, κάνοντας την ίδια αφιέρωση που ξεσήκωσε θετικά και αρνητικά σχόλια στη χώρα του. Βέβαια η διαφορά ήταν πως το 1997 ήταν παιδάκι: μόλις 35 χρονών. Ωστόσο, όπως ετεροχρονισμένα επέστρεψε για να παίξει το 2009 στα 46 του, έτσι και τώρα, ετεροχρονισμένα του ήρθε η κλήση για δίκη για εκείνη την αφιέρωση. Ενας Ισπανός δημόσιος κατήγορος, ο Μπαλτάσαρ Γκαρθόν που έχει κυνηγήσει ακόμα και δικτάτορες όπως οι Φρανθίσκο Φράνκο (Ισπανία) και Αουγκούστο Πινοτσέτ (Χιλή), τον κατηγόρησε για υπόθαλψη εγκληματικής οργάνωσης και θέλει να τον περάσει από δίκη. Ο Ντε Αβιλα όμως υποσχέθηκε ότι αντί για το δικαστήριο, θα βρεθεί και πάλι στο γήπεδο, ώστε να αφιερώσει ένα ακόμα γκολάκι στα φιλαράκια του στη φυλακή. Το είπε και ήδη αναζητεί ομάδα. Μόνο που είναι κομματάκι δύσκολο να βρει στα 52 του...

Ο γηραιότερος όλων
Η παρουσία του το 2009 στο γήπεδο, τον κατέστησε τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί ποτέ στο πρωτάθλημα Κολομβίας. Ο Ντε Αβιλα έπαιξε σε ηλικία 45 ετών, επτά μηνών και 10 ημερών, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Χοσέ Μανουέλ Μορένο. Ο Μορένο ήταν Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος όμως παρέμεινε αδιάλειπτα στην ενεργό δράση μέχρι τα 44 χρόνια, τους εννέα μήνες και τις 15 μέρες ζωής του. Είχε γεννηθεί στο 1916 και αποσύρθηκε το 1961, μετρώντας 243 γκολ σε 523 αγώνες με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.
Ο πολυνίκης όλων
Στην Αμέρικα Κάλι αγωνίστηκε από το 1982 μέχρι και το 1995, με διάλειμμα μίας σεζόν (1987-’88 Σάντα Φε). Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να οδηγήσει με τα γκολ του την ομάδα στην κατάκτηση επτά πρωταθλημάτων Κολομβίας (1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1990, 1992). Με αυτό τον αριθμό τίτλων έγινε ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου.  Δεν ήταν όμως μονάχα αυτή η πρωτιά που κοσμεί το παλμαρέ του. Με 201 συνολικά γκολ στο ενεργητικό του είναι ο πρώτος σκόρερ της Αμέρικα (το 1990 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην χώρα), κάτι που ισχύει και για τα 29 εξ αυτών που σημειώθηκαν στο Κόπα Λιμπερταδόρες, τα οποία των καθιστούν πρώτο και στα διεθνή παιχνίδια. Μάλιστα το 1996 αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ όλης της διοργάνωσης με 11 γκολ.

Ο πιο λούζερ όλων
Το μεγαλύτερο παράδοξο στην τόσο επιτυχημένη καριέρα του Ντε Αβιλα ήταν η παρουσία τους στα τελικά και τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Συνολικά συμμετείχε με την Αμέρικα σε τέσσερις τελικούς της διοργάνωσης (1985, 1986, 1987, 1996) και ηττήθηκε σε όλους. Μάλιστα στον πρώτο κόντρα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς ευθύνεται εκείνος. Στον επαναληπτικό στην Αργεντινή, υπέπεσε σε αχρείαστο πέναλτι στα τελευταία λεπτά. Η Αρχεντίνος νίκησε 1-0 (το αντίστροφο σκορ υπήρχε και στο πρώτο ματς) και τελικά πήρε την κούπα στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκτός από τους τελικούς, αποκλείστηκε ακόμα τρεις φορές στους «4» (1983, 1992, 1993). Οσο για τις δύο παρουσίες του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ούτε και αυτές στέφθηκαν με επιτυχία, καθότι βίωσε ισάριθμους αποκλεισμούς. Το 1994 αγωνίστηκε στην ήττα από τη Ρουμανία (3-1) και στη νίκη επί της Ελβετίας (2-0), ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, η Ρουμανία τον πλήγωσε ξανά (1-0), όπως και η Αγγλία (2-0).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚ βγάζει υγεία και πρόοδο…!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για ένα πανέμορφο απόγευμα στο ΟΑΚΑ από μία ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξης). 
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ένας φίλος του ποδοσφαίρου –και οπαδός συγκεκριμένης ομάδας- κατευθυνόμενος στο γήπεδο (ανάλογα και με τον αντίπαλο φυσικά) είναι να απολαύσει γκολ, καλό ποδόσφαιρο, θέαμα, κερκίδα – παλμό, στη μιάμιση ώρα (και κάτι παραπάνω) που θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας του.
Αυτό συνέβη στο ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με αντίπαλο την Επισκοπή Ρεθύμνου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ίσως το καλύτερό τους ματς στις τελευταίες δυο σεζόν και δικαίως κέρδισαν το χειροκρότημα από τον κόσμο τους που αποχώρησαν από το γήπεδο με ικανοποίηση και μεγάλη χαρά απ’ όσα είδαν να συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Διότι το καλό ποδόσφαιρο αναγνωρίζεται ανεξαρτήτως κατηγορίας που μπορεί να βρίσκεται λόγω (και) συγκυριών μία ομάδα με την ιστορία και τον κόσμο της ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ έπαιξε –με σύμμαχό της την Επισκοπή και το ότι επέλεξε να παίξει ανοιχτά– σωστό, επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, αυτό που λατρεύουν να βλέπουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι.
Δεν είναι μόνο το τελικό σκορ (7-0) που δίνει σε κάποιον να καταλάβει ότι η Ένωση του Τραϊανού Δέλλα έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο στην αναμέτρηση με την ομάδα του Ρεθύμνου. Μία ματιά και στις τελικές προσπάθειες αρκεί για να καταλάβει κι όποιος δεν βρέθηκε στο ΟΑΚΑ ότι οι Κιτρινόμαυροι έκαναν… παπάδες: 24 συνολικά, 17 on target, ενώ δέχτηκαν μόνο μισή φάση…
Ο Έλληνας τεχνικός δικαιολογημένα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Επιθετική ανάπτυξη για να διδάσκεται από την ΑΕΚ τόσο από τον άξονα με κορυφαίους εμπνευστές και δημιουργούς τους Μάνταλο (ο μεγάλος πρωταγωνιστής) και Κορδέρο, όσο και από τα άκρα με τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να έχουν κέφια και να δημιουργούν αλλά και να σκοράρουν.
Στην κορυφή της επίθεσης, σε τέτοιο ματς, η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα φορ περιοχής και τέτοιο είναι στο ρόστερ της μόνο ο Μπρέσεβιτς. Το βαρύ 9άρι που λέγαμε παλιά… Δυο γκολ, το πρώτο το απόλυτα φορίσιο και ένα ακόμη γιατί βρισκόταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει…
Στην άμυνα τα πήγαν εξαιρετικά. Λαμπρόπουλος και Κολοβέτσιος ήταν αλάνθαστοι και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να επιχειρήσει έστω να απειλήσει. Ενώ τα μπακ (Μπακάκης και Πεταυράκης) συμμετείχαν σε φουλ τέμπο στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ όπως αυτό απαιτείται.
Πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται στον Ανάκογλου και τον κρίνουν πολύ αυστηρά, αν μπορεί ή όχι να αντεπεξέλθει. Είναι πράγματα στη ζωή και έξω από το ποδόσφαιρο που πολλούς μας επηρεάζουν (αφάνταστα και δικαιολογημένα) με αποτέλεσμα να μη βγάζουμε για κάποιο διάστημα (όπως έκανε στα πρώτα δυο-τρία ματς της σεζόν ο νεαρός μέσος) το καλύτερό μας κομμάτι, αυτό και μόνο… Απλά μην κρίνουμε (αν και καταλαβαίνω πως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα) εύκολα και αβίαστα πάντα.
Ο Δέλλας πρέπει να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε, ακούμπησε το τέλειο η ομάδα του και έβγαλε (όπως οι ποδοσφαιριστές τουλάχιστον δήλωσαν) ένα μεγάλο κομμάτι όσων δουλεύουν στις προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα δουλεύει πολύ σωστά τις πιο όμορφες ιδέες στο ποδόσφαιρο, τις επιθετικές εννοώ.
Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αισθάνονται όμορφα στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφού φαίνεται στο γήπεδο ότι το διασκεδάζουν, πως περνάνε καλά, γουστάρουν και μεταξύ τους, αποτέλεσμα των γκολ που σημειώθηκαν είναι και η κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια και αυτή απ’ όσους βρίσκονται σε αυτά χαρακτηρίζεται: εξαιρετική!
Και φυσικά ο κόσμος στην εξέδρα και το πάρτι. Χορός στη βροχή, τραγούδι χωρίς στοπ, χειροκρότημα, αναγνώριση… Όπως πρέπει να συμβαίνει και αξίζει όταν εισπράττει από τον αγωνιστικό χώρο αυτό που απαιτεί (γιατί ο Έλληνας φίλαθλος – οπαδός απαιτεί).
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ είναι σε ολόσωστο δρόμο (και) στο αγωνιστικό κομμάτι. Βγάζει υγεία και πρόοδο ουσιώδη κάτι που προκαλεί δικαιολογημένα ικανοποίηση και χαρά για το άμεσο μέλλον. Έχει τεράστια σημασία αυτό, να ξέρεις ότι γίνονται τα σωστά…
Υγ: Αποδείχτηκε (και) στο ματς με την Επισκοπή πως το θέμα τόσο καιρό δεν ήταν το πρόβλημα στο γκολ, δηλαδή το φορ (που η ΑΕΚ οφείλει να αποκτήσει έναν σούπερ γκολτζή για την επόμενη κυρίως σεζόν που στοχεύει σε πρωταθλητισμό με την επιστροφή της). Η δημιουργικότητα των μέσων έλειπε και το γεγονός ότι η απόδοση των Μπαρμπόσα και Πλατέλλα κινούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε μέτρια επίπεδα. Τώρα με Μάνταλο μια χαρά και Μπαρμπόσα – Πλατέλλα ανεβασμένους δημιουργούνται τριπλάσιες φάσεις και θα σημειώνονται περισσότερα
τέρματα.
Υγ2: Θαρρώ πως η δίκαιη ήττα της ΑΕΚ στο μπάσκετ από τον Άρη αν (που θα το κάνει) τη διαχειριστεί σωστά ο Σάκοτα θα φέρει περισσότερα κέρδη από την πολυπόθητη 4η σερί νίκη που ζητούσαμε μέσα στην Θεσσαλονίκη. Θα το δούμε στο άμεσο μέλλον…
Υγ3: Τα όσα συμβαίνουν στο αντρικό τμήμα βόλεϊ θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει την παραίτηση πολλών προσώπων στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οδηγούν τμήματα σε διάλυση, τουλάχιστον αφού αυτός είναι ο στόχος ας τον επικοινωνήσουν και στον κόσμο! Θα ακολουθήσει σε κατάντια και το τμήμα χάντμπολ; Σύντομα θα το μάθουμε…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ...!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Κόροιβο, δέχεται τη δικαιολογία της κούρασης αλλά δε φταίει για όλα αυτή. 
Το ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας αν χρησιμοποιηθεί σωστά από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, μόνο κέρδη θα τους προσφέρει. Οι Πελοποννήσιοι κατέβηκαν στο ΣΕΦ χωρίς δύο από τους καλύτερους τους παίκτες (Λόουρι και Γκάρετ) και με μοναδικό σκοπό να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.
Όσο προχωρούσε το ματς και έβλεπαν τους Πειραιώτες κουρασμένους, χωρίς ίχνος αποθεμάτων για να βγάλουν ενέργεια στο παρκέ και εγκλωβισμένους στην επιμονή των σουτ τριών πόντων, λογικό ήταν να αναθαρρήσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.
Άπαντες ορθότατα αναφέρθηκαν στον παράγοντα της κούρασης. Έτσι είναι ακριβώς. Η κόρνα λήξης του ματς με τη Νεπτούνας ακούστηκε στις 23:45 το βράδυ της Παρασκευής και το τζάμπολ στο ματς με τον Κόροιβο έγινε 12:30 το πρωί της Κυριακής.
Με απλά μαθηματικά μεσολάβησαν λοιπόν λιγότερες από 37 ώρες, αλλά επί της ουσίας είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Όποιος έχει υπάρξει αθλητής γνωρίζει καλά πως κανένας παίκτης (οποιουδήποτε αθλήματος) δεν κοιμάται αμέσως λόγω της υπερέντασης, που σημαίνει πως οι ώρες ξεκούρασης ήταν ελάχιστες.
Το πρόγραμμα των αγώνων βγαίνει σε συνεργασία Ολυμπιακού, ΕΣΑΚΕ και τηλεοπτικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα. Τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα, απλά το μειονέκτημα είναι πως το πρόγραμμα βγαίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και δύσκολα αλλάζει μετά.
Προσθέστε και το ρόστερ των 8-9 παικτών που παίζουν συνεχώς (λόγω των τραυματισμών). Και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο.
Η κούραση λοιπόν είναι μία καλή δικαιολογία, αλλά όχι για την τόσο κακή εικόνα που παρουσίασαν. Οι Πειραιώτες ήταν τραγικοί και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης και ειδικά στην άμυνα έως και αδιάφοροι. Δε γίνεται να δέχεσαι 40 πόντους σε 20 λεπτά από τον Κόροιβο!
Δε γίνεται να σουτάρεις 9/19 βολές! Απαράδεκτο για επαγγελματίες παίκτες. Τα έχουμε χιλιοπεί.
Δε γίνεται να ακουμπάς τη μπάλα ελάχιστα στους Ντάνστον και Χάντερ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντάνστον έκανε πάρτι από κοντά, το ίδιο και ο Χάντερ στο τέλος. Ελεύθερα τα τρίποντα δε λέω, αλλά οι ψηλοί έκαναν το τρόλεϊ σε ολόκληρο παιχνίδι. Ακούμπαγαν τη μπάλα σε καμιά επαναφορά μετά από καλάθι που δέχονταν ή από επιθετικό ριμπάουντ.
Πρέπει να μπουν και οι ψηλοί στο παιχνίδι στην επίθεση…
Αν δηλαδή χρειάζεται με τον Κόροιβο να παίξει 31:25 ο Βασίλης Σπανούλης και να κάνει «παπάδες» στο παρκέ για να νικήσει ο Ολυμπιακός τότε… τι να πω. Πάλι καλά που ήταν αυτός πάντως.
ΥΓ: Εκνευρίζομαι με τους παίκτες που δε κοιτάζουν το ταμπλό όταν παίζουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πέτγουεϊ κάνει φάουλ στον Αγγελόπουλο. Το πέμπτο ομαδικό. Ο Αμερικανός διαμαρτύρεται περίπου 30’’ και ζητάει να δοθεί το φάουλ χαμηλά και όχι σε προσπάθεια για σουτ ώστε να μη σουτάρει βολές ο αντίπαλός του. ΠΕΜΠΤΟ ΦΑΟΥΛ! ΟΜΑΔΙΚΑ ΦΑΟΥΛ!
ΥΓ 2: 12/12 βολές ο Κόροιβος. Πολύ καλό μπάσκετ στην επίθεση η ομάδα της Αμαλιάδας. Τα plays της τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Ολυμπιακό εμπεριείχαν συνεχή κίνηση της μπάλας και με πολλές επιλογές για τους παίκτες. Δουλεμένη ομάδα.
ΥΓ 3: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.
ΥΓ 4: Εισιτήρια για τον Ερυθρό Αστέρα από αύριο στη μπουτίκ του Ολυμπιακού και από Τρίτη στα εκδοτήρια (αν περισσέψουν). Εγώ θα εξυπηρετήσω τους τέσσερις πιστούς ανθρώπους που δεν έχουν χάσει ματς είτε ο αντίπαλος λέγεται Βαλένθια, είτε Κόροιβος. Οπότε οι υπολοιποι μη μου ζητάτε...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Ρεάλ τιμώρησε οπαδούς της για συνθήματα!!

Τα συνθήματα που ακούστηκαν από την κερκίδα των φανατικών της Ρεάλ Μαδρίτης για τη Μπαρτσελόνα και τον Μέσι προκάλεσαν παρέμβαση του συλλόγου, ο οποίος τιμώρησε 17 άτομα!
Σύμφωνα με το Caden COPE, οι Μερένγκες απαγόρευσαν την είσοδο σε 17 οπαδούς τους, μετά τα συνθήματα που ακούστηκαν στο ματς με τη Θέλτα κατά της Μπαρτσελόνα και του Μέσι. Οι συγκεκριμένοι οπαδοί έβριζαν την ομάδα της Καταλονίας και χαρακτήριζαν «ανώμαλο» τον Αργεντίνο. Υπό το φόβο της παρέμβασης της Λίγκας, η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να τιμώρησε η ίδια τους οπαδούς και να να έκανε συστάσεις στους υπόλοιπους, αφού μετά το θάνατο του φίλου της Ντεπορτίβο τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Brasileiro: Σώθηκε από... θαύμα η Παλμέιρας!! (videos)

Τρελές εξελίξεις στην τελευταία αγωνιστική του Brasileiro επέτρεψαν στην Παλμέιρας να αποφύγει δεύτερο υποβιβασμό σε τρία χρόνια.
Τα «γουρούνια» αρκέστηκαν σε 1-1 με την Ατλέτικο Παραναένσε, αλλά τερμάτισαν στη 16η θέση της κατάταξης, αφού η Μπαΐα προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Κοριτίμπα, αλλά έχασε με 3-2 δεχόμενη δύο γκολ μετά το 85’ και υποβιβάστηκε μαζί με την Μποταφόγκο και την Κρισιούμα. Στη δεύτερη κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν και η Βιτόρια, που γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Σάντος. Από την πλευρά του, ο Φρεντ εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατάταξη των σκόρερ ανοίγοντας το σκορ για τη Φλουμινένσε στο ματς με την πρωταθλήτρια Κρουζέιρο, που ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε τη νίκη με 2-1.

Θυμίζουμε πως η Κρουζέιρο μαζί με τις Σάο Πάολο, Ιντερνασιονάλ και Κορίνθιανς εξασφάλισαν «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, στο οποίο θα αγωνιστεί ως Κυπελλούχος η Ατλέτικο Μινέιρο, που σήμερα (07/12) πήρε 0-0 στην έδρα της Μποταφόγκο. Ακόμα, η Σπορτ Ρεσίφε κέρδισε με 1-0 τη Σάο Πάολο, ενώ η Γκρέμιο πήρε εντός έδρας 1-1 με τη Φλαμένγκο χάρη σε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Λουάν στο 59ο λεπτό. Τέλος, ο Έρικ πέτυχε δύο γκολ στο 4-2 της Γκοΐας με τη Σαπεκοένσε. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματoς…
Μποταφόγκο - Ατλέτικο Μινέιρο 0-0
Κοριτίμπα - Μπαΐα 3-2 (35’ Ζε Εντουάρντο, 85’ Ντουντού, 90+5’ Κεϊρίσον - 14’ Ενρίκε, 26’ Ρόμουλο)
Κρουζέιρο - Φλουμινένσε 2-1 (45’ Νίλτον, 59’ Μαρσέλο - 34’ Φρεντ)
Βιτόρια -Σάντος 0-1 (90+4’ Τιάγκο Ριμπέιρο)
Γκοΐας - Σαπεκοένσε 4-2 (15’ Έρικ, 41’ Ουέλινγκτον Ζούνιορ, 60’ Ντάβιντ, 90’ Έρικ - 28’ Αμπούντα, 64’ πέν. Μπρούνο Ρανζέλ)
Γκρέμιο - Φλαμένγκο 1-1 (59’ Λουάν - 32΄Λουίζ Αντόνιο, 56’ κοκ. Σέζαρ)
Παλμέιρας - Ατλέτικο Παραναένσε 1-1 (20’ πέν. Ενρίκε - 10’ Ποτιγκάρ)
Σπορτ Ρεσίφε - Σάο Πάολο 1-0 (4’ Ζοελίντον)
Η τελική βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
38
80
Σάο Πάολο
38
70
Ιντερνασιονάλ
38
69
Κορίνθιανς
38
69
Ατλέτικο Μινέιρο
38
62
Φλουμινένσε
38
61
Γκρέμιο
38
61
Ατλέτικο Παραναένσε
38
54
Σάντος
38
53
Φλαμένγκο
38
52
Σπορτ Ρεσίφε
38
52
Γκοΐας
38
47
Φιγκουιρένσε
38
47
Κοριτίμπα
38
47
Σαπεκοένσε
38
43
Παλμέιρας
38
40
Βιτόρια
38
38
Μπαΐα
38
37
Μποταφόγκο
38
34
Κρισιούμα
38
32
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίθηκαν οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία.


















*Πηγή: onsports.gr*

Απ' τον Κιν με αγάπη!! (video)

Πρωταθλητές MLS για πέμπτη φορά στην ιστορία τους! Με χρυσό σκόρερ στην παράταση τον Ρόμπι Κιν, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι νίκησαν 2-1 τους Νιου Ίνγκλαντ και το σήκωσαν στο αντίο του θρύλου Ντόνοβαν!

Απ' τον Κιν με αγάπη! (video)
Γιορτάζει το Λος Άντζελες! Σε έναν τελικό που καθήλωσε, οι Γκάλαξι κατέκτησαν το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (πρώτη ομάδα που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό), επικρατώντας στην παράταση των Νιου Ίνγκλαντ με σκορ 2-1.

Κι ένας... δικός μας, Ευρωπαίος έβαλε το χεράκι του (όπως και το 2012) για να φτάσει στον τίτλο η πάλαι ποτέ ομάδα του Μπέκαμ. Ο Ρόμπι Κιν που βγάζει το ψωμί του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού βρήκε δίχτυα στο 111' του έξτρα χρόνου και φυσιολογικά σήκωσε τους φίλους της ομάδας του στα... ουράνια (με τον τρίτο τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια)!

Οι μετέπειτα πρωταθλητές είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ζάρντες στο 53', όμως δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Τιερνί είχε καταφέρει να δώσει το φιλί της ζωής στους Νιου Ίνγκλαντ και να τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν την κούπα, δίχως βέβαια στο τέλος να τα καταφέρουν. Κι έτσι διεύρυναν το... αρνητικό ρεκόρ τους, μετρώντας πλέον πέντε ανεπιτυχείς τελικούς (νοκ-άουτ τα παιχνίδια).

inner

Απ' την άλλη, όμως, αυτό το τρόπαιο έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον σπουδαίο, τον θρύλο, Λάντον Ντόνοβαν. Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του αρχηγού των Γκάλαξι, μετά από μια μεγάλη καριέρα, στην οποία κατέκτησε έξι πρωταθλήματα MLS (πολυνίκης), μετρώντας συνολικά 169 γκολ και 150 ασίστ (πρώτος και στις δύο λίστες).

Το χρυσό γκολ του Κιν:


*Πηγή: sport-fm.gr*