Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μια ήττα που μπορεί και να της κάνει καλό!!

Τον Οκτώβριο του 2004 ο Ζοσέ Μουρίνιο γνώρισε την πρώτη ήττα ως προπονητής της Τσέλσι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Έμελλε να είναι και η τελευταία μέχρι την επόμενη σεζόν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Μια ήττα που μπορεί και να της κάνει καλό!
Στο ενδιάμεσο η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από μισό αιώνα και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την ομάδα που μια δεκαετία τώρα είναι σταθερά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές!

Το στραβοπάτημα στο Νιούκαστλ, την μόνη έδρα που έχει αποτελέσει εφιάλτη για τον Μουρίνιο σε όλη αυτή την παρουσία του στα αγγλικά γήπεδα, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην πρωτοπόρο! Και αυτό γιατί το πάντα αναγκαίο reality check χρειάζεται όταν μία ομάδα πηγαίνει εβδομάδα με την εβδομάδα αποκτώντας την ψευδαίσθηση πως είναι αχτύπητη αλλά και γιατί τώρα αυτό το άγχος που καταλαμβάνει τις ομάδες που μένουν πολλές αγωνιστικές αήττητες θα εκλείψει!
Ο μεγάλος εχθρός πολλές φορές των πολύ καλών ομάδων είναι ο φόβος και η αγωνία του να μην χάσουν ύστερα από ένα πολύ μεγάλο σερί. Όταν αυτό το πράγμα βγει από τη μέση αρκετές φορές οι καλές ομάδες απελευθερώνονται και αρχίζουν να παίζουν σε κάθε παιχνίδι πάνω στο όριο! Χωρίς πια την εμμονή του να κρατηθούν αήττητες μπορούν να ρισκάρουν και τότε συνήθως καταφέρνουν λόγω ποιότητας να κερδίσουν πιο συχνά από ότι να χάσουν!
Αν λοιπόν τον ερχόμενο Μάιο τελικά η Τσέλσι καταφέρει μετά από 5 χρόνια να είναι και πάλι πρωταθλήτρια στην Αγγλία ελάχιστα θα απασχολεί τον Ζοσέ Μουρίνιο εάν αυτό θα έχει συμβεί με μία με δύο ακόμα και με τρεις ήττες. Φυσικά από χθες το πρωτάθλημα έχει και πάλι πολύ ζωηρό ενδιαφέρον! Η  Μάντσεστερ Σίτι έστω και χωρίς τον Αγουέρο νίκησε με το δύσκολα 1-0 την Έβερτον ωστόσο προβληματίζει πιθανή  απουσία του Αργεντινού σταρ και θέτει ερωτηματικά για το αν μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγική στην επίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της.
Είτε έτσι είτε αλλιώς από εδώ και εμπρός υπάρχει ξανά κανονική κούρσα για τον τίτλο . Με την Τσέλσι κατά την προσωπική μου άποψη είναι πάντα το φαβορί ωστόσο η καρδιά του πρωταθλητή που αρχίζει να αποκτά χάρη στους  δύο τίτλους σε τρεις σεζόν η Σίτι της δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Και με την εορταστική περίοδο να είναι μπροστά μας, εκεί όπου τα συνεχόμενα παιχνίδια μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα η φετινή Πρέμιερ Λιγκ αρχίζει να θυμίζει κάτι από πέρσι!
Πηγή:England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: