Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ...!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τον Κόροιβο, δέχεται τη δικαιολογία της κούρασης αλλά δε φταίει για όλα αυτή. 
Το ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας αν χρησιμοποιηθεί σωστά από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, μόνο κέρδη θα τους προσφέρει. Οι Πελοποννήσιοι κατέβηκαν στο ΣΕΦ χωρίς δύο από τους καλύτερους τους παίκτες (Λόουρι και Γκάρετ) και με μοναδικό σκοπό να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί.
Όσο προχωρούσε το ματς και έβλεπαν τους Πειραιώτες κουρασμένους, χωρίς ίχνος αποθεμάτων για να βγάλουν ενέργεια στο παρκέ και εγκλωβισμένους στην επιμονή των σουτ τριών πόντων, λογικό ήταν να αναθαρρήσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.
Άπαντες ορθότατα αναφέρθηκαν στον παράγοντα της κούρασης. Έτσι είναι ακριβώς. Η κόρνα λήξης του ματς με τη Νεπτούνας ακούστηκε στις 23:45 το βράδυ της Παρασκευής και το τζάμπολ στο ματς με τον Κόροιβο έγινε 12:30 το πρωί της Κυριακής.
Με απλά μαθηματικά μεσολάβησαν λοιπόν λιγότερες από 37 ώρες, αλλά επί της ουσίας είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Όποιος έχει υπάρξει αθλητής γνωρίζει καλά πως κανένας παίκτης (οποιουδήποτε αθλήματος) δεν κοιμάται αμέσως λόγω της υπερέντασης, που σημαίνει πως οι ώρες ξεκούρασης ήταν ελάχιστες.
Το πρόγραμμα των αγώνων βγαίνει σε συνεργασία Ολυμπιακού, ΕΣΑΚΕ και τηλεοπτικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα. Τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα, απλά το μειονέκτημα είναι πως το πρόγραμμα βγαίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και δύσκολα αλλάζει μετά.
Προσθέστε και το ρόστερ των 8-9 παικτών που παίζουν συνεχώς (λόγω των τραυματισμών). Και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο.
Η κούραση λοιπόν είναι μία καλή δικαιολογία, αλλά όχι για την τόσο κακή εικόνα που παρουσίασαν. Οι Πειραιώτες ήταν τραγικοί και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης και ειδικά στην άμυνα έως και αδιάφοροι. Δε γίνεται να δέχεσαι 40 πόντους σε 20 λεπτά από τον Κόροιβο!
Δε γίνεται να σουτάρεις 9/19 βολές! Απαράδεκτο για επαγγελματίες παίκτες. Τα έχουμε χιλιοπεί.
Δε γίνεται να ακουμπάς τη μπάλα ελάχιστα στους Ντάνστον και Χάντερ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ντάνστον έκανε πάρτι από κοντά, το ίδιο και ο Χάντερ στο τέλος. Ελεύθερα τα τρίποντα δε λέω, αλλά οι ψηλοί έκαναν το τρόλεϊ σε ολόκληρο παιχνίδι. Ακούμπαγαν τη μπάλα σε καμιά επαναφορά μετά από καλάθι που δέχονταν ή από επιθετικό ριμπάουντ.
Πρέπει να μπουν και οι ψηλοί στο παιχνίδι στην επίθεση…
Αν δηλαδή χρειάζεται με τον Κόροιβο να παίξει 31:25 ο Βασίλης Σπανούλης και να κάνει «παπάδες» στο παρκέ για να νικήσει ο Ολυμπιακός τότε… τι να πω. Πάλι καλά που ήταν αυτός πάντως.
ΥΓ: Εκνευρίζομαι με τους παίκτες που δε κοιτάζουν το ταμπλό όταν παίζουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πέτγουεϊ κάνει φάουλ στον Αγγελόπουλο. Το πέμπτο ομαδικό. Ο Αμερικανός διαμαρτύρεται περίπου 30’’ και ζητάει να δοθεί το φάουλ χαμηλά και όχι σε προσπάθεια για σουτ ώστε να μη σουτάρει βολές ο αντίπαλός του. ΠΕΜΠΤΟ ΦΑΟΥΛ! ΟΜΑΔΙΚΑ ΦΑΟΥΛ!
ΥΓ 2: 12/12 βολές ο Κόροιβος. Πολύ καλό μπάσκετ στην επίθεση η ομάδα της Αμαλιάδας. Τα plays της τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Ολυμπιακό εμπεριείχαν συνεχή κίνηση της μπάλας και με πολλές επιλογές για τους παίκτες. Δουλεμένη ομάδα.
ΥΓ 3: Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.
ΥΓ 4: Εισιτήρια για τον Ερυθρό Αστέρα από αύριο στη μπουτίκ του Ολυμπιακού και από Τρίτη στα εκδοτήρια (αν περισσέψουν). Εγώ θα εξυπηρετήσω τους τέσσερις πιστούς ανθρώπους που δεν έχουν χάσει ματς είτε ο αντίπαλος λέγεται Βαλένθια, είτε Κόροιβος. Οπότε οι υπολοιποι μη μου ζητάτε...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: