Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωσε Βρούτσινα ο Πανσερραϊκός


Την απόκτηση του Μπόγιαν Βρούτσινα ανακοίνωσε ο Πανσερραϊκός. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός μίλησε για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του: "Είμαι χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα σαν τον Πανσερραϊκό με πολλές φιλοδοξίες και ποιότητα στους παίκτες. Ο προπονητής και το τιμ δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους της ομάδας. Έχω ήδη πληροφορηθεί ότι οι φίλαθλοι της ομάδας είναι πολύ πιστοί και τους υπόσχομαι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου", τόνισε ο Βρούτσινα, ενώ παίκτης της ομάδας των Σερρών θεωρείται και ο Πορτογάλος, Ντιόγο, ο οποίος αναχώρησε για την Ισλανδία προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του και να επιστρέψει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση.

Επιστροφή Μπάτζιο στους Ατζούρι


Αποδεκτή έκανε ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Μπάτζιο, την πρόταση της ομοσπονδία για να αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή στην Σκουάντρα Ατζούρα. Οπως προκύπτει από τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να υπάρξει την Τετάρτη (04/08) ενώ ο Μικρός Βούδας και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε, είχαν συνομιλία διάρκειας δύο ωρών. Ο 43χρονος τελικά δέχθηκε τη δουλειά και επιστρέφει στην τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου, σε άλλο πόστο.

«Εδωσα τη συγκατάθεσή μου. Από την πλευρά μου υπάρχει μεγάλη επιθυμία να έχω τον ρόλο του προέδρου στο τεχνικό κομμάτι. Πλέον πρέπει να περιμένω την ομοσπονδία μέχρι την Τετάρτη» ήταν τα λόγια του Μπάτζιο.

Ο πρώην παίκτης των Μίλαν, Γιουβέντους και Φιορεντίνα πέτυχε 27 γκολ σε 56 εμφανίσεις με την Εθνική Ιταλίας και είναι ο μοναδικός παίκτης της Σκουάντρα Ατζούρα που έχει σκοράρει σε τελική φάση μουντιάλ σε τρεις διοργανώσεις.

ΠΑΟΚ: Ο Κοντρέρας παρτενέρ του Τσιρίλο

ΠΑΟΚ: Ο Κοντρέρας παρτενέρ του Τσιρίλο

Ο Πάμπλο Κοντρέρας επιστρέφει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, όπως έδειξε κατά τη διάρκεια της σημερινής (Δευτέρα) προπόνησης, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Έβαλε τον Χιλιανό ως κεντρικό αμυντικό, μαζί με τον Τσιρίλο, ενώ δεξιά έπαιξε ο Μπουσαίντι και αριστερά ο Σνάουτσνερ. Δεν φαίνεται όμως να κερδίζει θέση ο Μουσλίμοβιτς, αφού στην κορυφή της επίθεσης ο τεχνικός του «δικεφάλου» τοποθέτησε τον Σαλπιγγίδη.

Εντυπωσιακός και πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου




Νέα καλή εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος επικράτησε 2-0 της Aλ Σαντ από το Κατάρ. Ο αγώνας έγινε στο "Comunale Castelbello" της Βόρειας Ιταλίας και η ομάδα του Σάκη Τσιώλη άνοιξε το σκορ στο 45 με σουτ του Πλιάγκα. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μητρόπουλος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το επόμενο φιλικό για τους Βολιώτες είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη με τη Βερόνα (21:30, ώρα Ελλάδας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: "Γιακούποβιτς (80' Μαρούλης), Σέλεζι (63' Ψυχογιός), Κάστρο (46' Ζαραδούκας), Μαρτίν (46' Καπάνταης), Τομάς (68' Σανκαρέ), Γκότοβος (76' Τσεκούρας), Καπετάνος (76' Μόνχε), Πλιάγκας (46' Μητρόπουλος), Ρίκκα (63' Ουμπίντες), Ρόκας (67' Σολάκης), Σκάρος (63' Αλβάρεζ).

AΛ ΣΑΝΤ: Αλ Σεμπ, Κασόλα, Ταχίρ, Ναντέρ, Μεσάντ, Ταλάλ, Γουεσάμ, Μακντί, Χασάν, Καλφάν, Λεάντρο. Στο β΄ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Αμπντουλαράχ, Ραπάχ, Τσιαμούντ, Αλτζεμπρί, Αλ Μπερίκ, Γιουσούφ Αλί.

Μετά το φιλικό ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Ήταν ένα ακόμη χρήσιμο φιλικό παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας. Τα συμπεράσματα από τα φιλικά είναι καθοριστικά και δείχνουν το βαθμό ετοιμότητάς μας. Σήμερα η ομάδα λειτούργησε άψογα, αμυντικά και επιθετικά. Επιδιώκουμε την ταχύτητα στην τεχνική και στην τακτική και μετά από 35 ημέρες προετοιμασίας πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης αλλά νιώθουμε όλοι αισιόδοξοι ότι στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος όλα θα λειτουργήσουν με άψογο τρόπο".

Video από το επεισοδιακό Μπρέσια - ΑΕΛ


Εδώ και λίγες ώρες υπάρχει διαθέσιμο video με πλάνα από το επεισοδιακό φιλικό της Μπρέσια με την ΑΕΛ.Είναι μόλις 27'' και δείχνει τον Σάντερ Πούρι να ισοφαρίζει για την ομάδα της Λάρισας και εν συνεχεία να προκαλεί τους Ιταλούς φιλάθλους, ζητώντας τους να σωπάσουν.Ο Βίκτορ Ούγκο Μαρέκο του επιτέθηκε σπρώχνοντάς τον από πίσω, ενώ το επόμενο πλάνο είναι από το τέλος του ματς, όπου ο Νίκος Νταμπίζας έχει εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και τα βάζει με τους πάντες...

Αφιέρωμα της UEFA στον ΠΑΟΚ


Αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, λίγα 24ωρα πριν τον επαναληπτικό με τον Αγιαξ στην Τούμπα.Με αφορμή την παρουσία του δικεφάλου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την ισοπαλία κόντρα στον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναλύει τον φετινό ΠΑΟΚ, κάνει απολογισμό των τελευταίων ετών στα κύπελλα Ευρώπης, ενώ γίνεται αναφορά και στην επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

"Οι προσπάθειες των δύο μελών των θριαμβευτών της Εθνικής Ελλάδος το 2004, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης και ο τεχνικός διευθυντής Ζήσης Βρύζας, ο οποίος ανέλαβε το 2007, βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να ανέβει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να γίνει ανταγωνιστικός. Την περασμένη σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ στα πλέι οφ και προκρίθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση", αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα της UEFA.

Υπέγραψε και ο Πάμπλο Λίμα στον Ηρακλή

Υπέγραψε και ο Πάμπλο Λίμα στον Ηρακλή

Μετά τη μεσημεριανή ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Αραμπατζή, ο Ηρακλής ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ουρουγουανού αμυντικού Πάμπλο Λίμα που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Γηραιό». Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της ομάδας του 29χρονου διεθνούς Ουρουγουανού αμυντικού, Pablo Lima (Pablo Martín Lima Olid), ο οποίος σήμερα, Δευτέρα 02/08, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διετούς διαρκείας».

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Πάμπλο Λίμα δήλωσε:

«Αισθάνομαι εξαιρετικά για το γεγονός ότι κατέληξα στον Ηρακλή και αυτό, που τόνισα στους ανθρώπους της ομάδας, που με επέλεξαν, είναι η σιγουριά μου ότι θα προσφέρω τον καλύτερο εαυτό μου για την επιτυχία. Από όσα πρόλαβα να δω από την πόλη, είμαι ενθουσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη και τη ζεστασιά, με την οποία σε αντιμετωπίζει ο κόσμος της. Ανυπομονώ να παίξω με τη φανέλα του Ηρακλή και τους φανατικούς οπαδούς, που πληροφορήθηκα ότι έχει. Στον κόσμο μας υπόσχομαι να δώσω το απόλυτο για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρούει τον κώδωνα κινδύνου


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ενημερώνει τους οπαδούς της ομάδας για όσα πρέπει να αποφύγουν κατά τη διάρκεια του αγώνα ρεβάνς με τον Άγιαξ την Τετάρτη.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανονισμούς της UEFA απαγορεύεται η χρήση πυρσών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και laser κατά τη διάρκεια όλων των αναμετρήσεων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γι' αυτό, λοιπόν, παρακαλούμε θερμά όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που θα βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας στη ρεβάνς της 4ης Αυγούστου, να αποφύγουν τη χρήση πυρσών, καπνογόνων, φωτοβολίδων και laser, που αυτομάτως θα επιφέρουν μεγάλες ποινές στον Σύλλογο από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζουμε, για πολλοστή φορά, ότι η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. είναι, ήδη, υπότροπη ύστερα από τον περσινό εκτός έδρας αγώνα της με την SC Heerenveen, αλλά και μετά την πλήρη καταγραφή των λίγων μεμονωμένων περιστατικών από τον παρατηρητή της αναμέτρησης με τον AFC Ajax μέσα κι έξω από την «Amsterdam Arena».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να υπάρχουν κενά διαζώματα στους διαδρόμους όλων των θυρών, κάτι που ο παρατηρητής της UEFA θεωρεί απαραίτητο για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Παρακαλούνται όσοι φίλαθλοι δεν έχουν εξασφαλισμένη την είσοδό τους στο γήπεδο να μην βρεθούν στον περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας, καθώς δεν υπάρχουν εισιτήρια προς πώληση και πιθανός συνωστισμός έξω και μέσα στο γήπεδο να επιφέρει επιπλέον προβλήματα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Ενημερώνουμε τον κόσμο που θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας, ότι οι θύρες για την πρόσβαση στις εξέδρες θα ανοίξουν στις 19.15 , ενώ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση απαγορεύεται η δωρεάν είσοδος σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Σεβαστείτε την φιλοξενούμενη ομάδα και τους φιλάθλους της.

Συμπαρασταθείτε στην ομάδα μας με τον τρόπο που μόνοι εσείς μπορείτε.

Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ."

Άγιαξ: Μόνο 100 οπαδοί του στην Τούμπα; (!)

Άγιαξ: Μόνο 100 οπαδοί του στην Τούμπα; (!)

Οι φίλαθλοι του Άγιαξ δεν πιστεύουν στην πρόκριση της ομάδας τους μέσα στη «φλογισμένη» Τούμπα, αλλιώς δεν εξηγείται η αδιαφορία τους, ειδικά των φανατικών για το ταξίδι στην Ελλάδα. Όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα ούτε 100 οπαδοί δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή και υποστηρίζουν οι επιτελείς του Άγιαξ ότι τους υπόλοιπους τους «φρέναρε» η ακρίβεια του ταξιδιού. Τι να πουν και οι 4.000 ΠΑΟΚτσήδες που πήγαν στην Ολλανδία και προέρχονται από μια «χρεωκοπημένη» χώρα; Ας βρουν αλλού δικαιολογίες, ξέρουν ότι μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν χάνει την πρόκριση και δεν θέλουν να έρθουν…
Τα περισσότερα την Τετάρτη το βράδυ…

Τάκης: «Ο Ηρακλής βάζει τους όρους του»

Τάκης: «Ο Ηρακλής βάζει τους όρους του»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε με τη σειρά του στο «Αθλητικό Metropolis» δίνοντας το δικό του στίγμα αναφορικά με τα όσα δήλωσε προηγουμένως ο Γιώργος Καπαγιαννίδης, ενώ αναφέρθηκε και στις επικείμενες μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου.

«Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Καπαγιαννίδη για τα καλά του λόγια, για ότι έχει πει, έχω μάθει ότι χρησιμοποιεί μειωτικά το όνομα μου τελευταία. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο Ηρακλής σχεδιάζει μια ομάδα με βάση τις θέσεις που υπάρχουν κενά κι όχι με ένα χαρτί με ονόματα. Έχουμε δύσκολη αποστολή και θα πρέπει ο καθένας να γνωρίζει ότι αποτελεί μέρος μιας διοίκησης. Δεν κρίνω σκόπιμο να αντιπαρατεθώ, γιατί σε αυτούς τους δυόμιση μήνες που είμαστε στην ομάδα ως προσωρινή διοίκηση, αποδεικνύουμε ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, όπως αντιλαμβάνομαι ότι ίσως υπάρχουν πιθανές προσωπικές πικρίες, αλλά χαίρομαι ότι αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είναι καλοί».

Σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις ανέφερε: «Οι μεταγραφές μας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, όταν ολοκληρωθούν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε αναλυτικά. Με τον Ελευθερόπουλο έχει γίνει κουβέντα, είναι τερματοφύλακας με ποιότητα, είναι Έλληνας και είναι σημαντικό που μπορεί να βοηθήσει στα αποδυτήρια. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Μουνούα, είναι ένας τερματοφύλακας που έχει αποδείξει στα γήπεδα την αξία του και μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κενό που υπάρχει. Τερματοφύλακα θέλουμε και τερματοφύλακα θα πάρουμε. Ο Ηρακλής βάζει τους όρους του, δεν περιστρέφεται ο Ηρακλής γύρω από τον Καπαγιαννίδη, αλλά γύρω από τον Ηρακλή. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να ξεπεράσουμε κάθε ιστορικό ρεκόρ στα διαρκείας».

Το βρήκαμε το "κορμί", πατριώτη!


Η Σέρι Μέρφι είναι 35 ετών, γεννημένη στις 22 Αυγούστου του 1975 στο Νότιο Λονδίνο. Εργάζεται ως ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια.Έχει αποφοιτήσει από την εξαιρετικής φήμης ιταλική σχολή υποκριτικής "Κόντι", γεγονός που τής άνοιξε πόρτες στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Στο βρετανικό κοινό έγινε γνωστή ως η "Τρίσια Ντινγκλ" της τηλεοπτικής σειράς "Emmerdale", ρόλο που διατήρησε από το 1998 ως το 2004. Το 2005 πήρε μέρος στο ριάλιτι σόου "Είμαι μια διασημότητα - Πάρτε με από εδώ", όπου βρέθηκε στη δεύτερη θέση στις τελικές προτιμήσεις του κοινού, σε μια από τις ξεχωριστές στιγμές της καριέρας της, η οποία συνεχίστηκε με αρκετές εμφανίσεις σε βρετανικά σίριαλ, παρουσιάσεις εκπομπών κ.α.

Στις μέρες μας η Σέρι πρωταγωνιστεί στη σαπουνόπερα "Hollyoaks", μια πολύ επιτυχημένη σειρά της βρετανικής τηλεόρασης.
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του παιχνιδιού "Gala Bingo", ως φανατική φίλη του παιχνιδιού, αλλά και ως ...σύζυγος του Χάρι Κιούελ, καθώς ο 32χρονος Αυστραλός μεσοεπιθετικός της Γαλατασαράι είναι και ο λόγος που η Σέρι φιλοξενείται στη στήλη "Ημίχρονο".

Η σχέση της Σέρι με τον Χάρι ξεκίνησε το 2000, όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν στο κλαμπ "Majestyk" του Λονδίνου, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αυστραλός άσος αγωνιζόταν στην Αγγλία με τα χρώματα της Λιντς.
Μετά από τρία χρόνια, στις 24 Μαϊου του 2003, το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου στο Λας Βέγκας. Ωστόσο, ήδη είχε αποκτήσει το πρώτο του παιδί, τον 9χρονο σήμερα Τέιλορ. Ακολούθησαν δύο κοριτσάκια: η Ρούμπι Χέδερ Τόνι, γεννημένη το 2003 και η Ματίλντα, γεννημένη το 2008.

Η Σέρι φαίνεται πως απολαμβάνει το ρόλο της μητέρας, καθώς πρόσφατα δήλωσε ότι ο Χέρι και η ίδια σκέφτονται να αποκτήσουν και 4ο παιδί: "Θέλουμε και 4ο. Θα ήταν ιδανικό να αποκτήσουμε άλλο ένα παιδί. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να μείνω έγκυος ξανά. Αυτό είναι το πλάνο μας"!Πάντως, η Σέρι δεν ακολούθησε το 2008 τον σύζυγό της στην Κωνσταντινούπολη, όταν αυτός πήρε μεταγραφή από τη Λίβερπουλ στη Γαλατασαράι. Προτίμησε να μείνει με τα τρία τους παιδιά στο Λονδίνο, ώστε να μην εγκαταλείψει τις επαγγελματικές της δραστηριότητες.

Rodman: "Eίμαι ακόμα ζωντανός"


Αν έχεις τύχη διάβαινε....Ο Dennis Rodman είχε ευτυχώς την τύχη σύμμαχό του στο ατύχημα που είχε το Σάββατο το βράδυ στη Φλόριδα.

Συγκεκριμένα, το όχημα τύπου SUV στο οποίο επέβαινε, ανατράπηκε καθώς έμεινε ξαφνικά από λάστιχο αλλά ουδείς από όσους βρίσκονταν στο αυτοκίνητο δεν έπαθαν το παραμικρό. O οδηγός του Rodman αποκόμισε μία αμυχή στο κεφάλι, ο πρώην σταρ του ΝΒΑ ένα μικρό τραύμα στο δάχτυλο και ένα τρίτο άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, απολύτως τίποτα.

Kαλού κακού πάντως ο ατζέντης του Rodman επικοινώνησε με τον πελάτη του για να μάθει λεπτομέρειες. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν...πληρωμένη: “Είμαι ακόμα ζωντανός αδερφέ μου. Δεν μπορείτε να απαλλαγείτε ακόμα από εμένα”

ΠΑΟΚ: Μεταγραφές μετά τον Άγιαξ

ΠΑΟΚ: Μεταγραφές μετά τον Άγιαξ

Διάφορα ονόματα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα περί μεταγραφών του ΠΑΟΚ, αλλά η απόφαση της διοίκησης Ζαγοράκη είναι ότι «μεταγραφές θα σκεφτούμε μετά το ματς με τον Άγιαξ και ανάλογα με την έκβαση του δεύτερου αγώνα».
Όπως γίνεται αντιληπτό, η διοίκηση της ΠΑΕ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην πρόκριση σε ομίλους του Europa League(στη χειρότερη περίπτωση), αφού θα μπουν στα ταμεία πάνω από 4 εκ. ευρώ, ενώ η περίπτωση πρόκρισης σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ποτέ μη λες ποτέ) θα είναι σωτήρια για την ομάδα. Στα ταμεία της θα μπουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να περάσει ο ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ και από την επόμενη φάση των πλέϊ-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό του αριστερού οπισθοφύλακα του Πανθρακικού, Λευτέρη Σακελλαρίου, αλλά δεν έχουν προχωρήσει συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας του, αφού δεν έχει παρθεί ακόμη η τελική απόφαση. Ακούγεται και ένα όνομα αριστεροπόδαρου μεσοεπιθετικού, αλλά και ενός δεξιού μπακ. Όλα αυτά όμως, μετά το ματς της Τετάρτης.

Καπαγιαννίδης: «Ο Μπουμπένκο δεν ενημερώνεται για τίποτα»

Καπαγιαννίδης: «Ο Μπουμπένκο δεν ενημερώνεται για τίποτα»

«Χείμαρρος» κατά της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής και συγκεκριμένα του προέδρου Γιάννη Τάκη για τις ενέργειες του ήταν με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» ο πρώην (όχι τυπικά ακόμη) τεχνικός διευθυντής Γιώργος Καπαγιαννίδης.

«Μπορεί ακόμη να μην έχω τελειώσει επίσημα, αλλά ουσιαστικά αποτελώ παρελθόν από την ομάδα, δεν θα μπορούσα να μείνω με αυτές τις συνθήκες. Η δική μου ενασχόληση με τον Ηρακλή τόσα χρόνια είναι ο Αντρέι Κράβαρικ στο βόλεϊ, αλλά και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο στο ποδόσφαιρο που δύο φορές βοήθησε τα μέγιστα να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Αν φέτος τον αφήσουν να δουλέψει απερίσπαστος θα φέρει σίγουρα μεγάλες επιτυχίες, αλλά δυστυχώς δεν τον αφήνουν».

«Δυστυχώς ο κύριος Τάκης κάνει μόνος του τα πάντα, μεταγραφές, προετοιμασία, ενώ τα λεφτά που έρχονται από διάφορες πηγές τα μοιράζει μόνος του. Δεν έπρεπε να αναλάβω ποτέ τεχνικός διευθυντής στις 5 Μαΐου, ήταν δικό μου το λάθος, ενώ ο Μπουμπένκο μου έλεγε να μην αναλάβω. Έφερα ορισμένους παίκτες για τους οποίους θα κριθώ, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες με τους παίκτες και τους εκπροσώπους των ομάδων. Οι υπόλοιπες μεταγραφές έγιναν από τον κύριο Τάκη, ο οποίος έχει υπέρμετρη φιλοδοξία και εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έκανα με τον Τουπάλσκι. Με αυτόν έκανα λάθος, αλλά λύθηκε το συμβόλαιο του για να μην υπάρξει αγωνιστική και οικονομική απώλεια, εγώ αναγνωρίζω τα λάθη μου. Όχι μόνο μετά την ήττα από το Μακεδονικό, αλλά και πριν ο κύριος Τάκης με καπέλωνε, δεν με υπερασπιζόταν, αλλά κι εγώ είμαι άνθρωπος που μπορεί να εκραγεί εύκολα. Για μένα τελείωσε ο Ηρακλής, αν εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε αυτό λύθηκε».

«Όλες οι μεταγραφές γίνονται χωρίς την έγκριση του προπονητή, σήμερα έκλεισαν τον Αραμπατζή που είναι καλός παίκτης, αλλά για όλους πρέπει να ενημερώνεται ο προπονητής. Ο Μπουμπένκο ζήτησε τον Χοσέμι που θα έπαιρνε τα ίδια λεφτά με τον Κυριαζή και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις. Θέλαμε και τον Ντιμπαλά που είναι ψηλό παιδί και μπορεί να βοηθήσει, αν θέλουν και μπορούν να φέρουν καλύτερο, μπορούν απλά να ενημερώνουν τον προπονητή. Σε κάθε ομάδα ο πρόεδρος πρέπει να υπερασπίζεται τον προπονητή, να τον βοηθάει. Ο Μπουμπένκο άλλωστε πολύ πρόσφατα πήρε τα μισά λεφτά από τα χρωστούμενα και υπέγραψε συμβόλαιο δύο μέρες πριν φύγει η ομάδα για προετοιμασία».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του ο Γιώργος Καπαγιαννίδης υπογράμμισε: «Δεν έπρεπε καν να έρθω, ήταν λάθος μου. Αν ήθελα θα μπορούσα να βγάλω κέρδος από την ομάδα, αντιθέτως έβαλα λεφτά».

Στα «κυανόλευκα» ντύθηκε ο Νίκος Αραμπατζής

Στα «κυανόλευκα» ντύθηκε ο Νίκος Αραμπατζής

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Αραμπατζή προχώρησε πριν από λίγα λεπτά η ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή, που θα καλύψει την δεξιά πτέρυγα του «Γηραιού». Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυανόλευκης ΠΑΕ: «Στα «κυανόλευκα» από σήμερα και ο Νίκος Αραμπατζής, με τον 26χρονο δεξιό μπακ – χαφ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών».

Ο Νίκος Αραμπατζής με την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε:

«Ανοίγει μια νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική καριέρα μου. Παρακολούθησα με προσοχή τη νέα προσπάθεια, που καταβάλλουν οι άνθρωποι του ΗΡΑΚΛΗ, έχω πολύ καλές εντυπώσεις και θέλω να λάβω μέρος σε αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα δικαιώσω τη νέα ομάδα μου για την επιλογή της στο πρόσωπό μου».

Ενας Κινέζος για τη Λίβερπουλ


Για ενδιαφέρον Κινέζου επιχειρηματία για την αγορά της Λίβερπουλ κάνουν λόγο δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, πρόκειται για τον Κένι Χουάνγκ, εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη μίας επενδυτικής εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην ιδιοκτησία του συλλόγου και αναμένει την απάντηση. Από πλευράς διοίκησης των «κόκκινων» η παραπάνω πληροφορία δεν σχολιάστηκε.

Στα τρία χρόνια που η Λίβερπουλ ανήκε στους Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ, τα χρέη της "εκτοξεύτηκαν" στα 300 εκατ. ευρώ, με συνέπεια τον περασμένο Απρίλιο οι δύο Αμερικανοί να βάλουν "πωλητήριο". Τις διαπραγματεύσεις έχει αναλάβει η βρετανική τράπεζα RBS, που είναι ο κυριότερος πιστωτής του συλλόγου.

Φρανκόφσκι: "Ολα μπορούν να συμβούν"


Σίγουρος ότι η Γιαγκελόνια μπορεί ακόμα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League παρά την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Αρη εμφανίστηκε ο Τόμας Φρανκόφσκι, τονίζοντας ότι οι πολωνοί δεν θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για τουρισμό.

"Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σίγουρα δεν είναι καλό για εμάς και δίνει στον Αρη προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πάμε για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Η ήττα στο γήπεδό μας δεν μας έριξε στην τρύπα, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο.

Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν", τόνισε ο Φρανκόφσκι.

Η ρεβάνς για τον γ` προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης διεξάγεται την Πέμπτη (5/8) στο Κλεάνθης Βικελίδης και η πολωνική ομάδα ταξιδεύει στην Ελλάδα με ανεβασμένο το ηθικό μετά την κατάκτηση του εγχώριου Σούπερ Καπ με 1-0 σε βάρος της Λεχ Πόζναν.





Eτό:"Καλύτερα που έφυγε ο Μουρίνιο"


Μπορεί να κατέκτησε πέρυσι το τρεμπλ με τον Ζοσέ Μουρίνιο ως προπονητή αλλά ο Σάμουελ Ετό παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την αποχώρηση του Πορτογάλου καθώς θεωρεί ότι πλέον θα αγωνιστεί στη φυσική του θέση.Ο Καμερουνέζος επιθετικός εξήγησε σε συνέντευξη του γιατί θέλει να ξεχάσει την προηγούμενη σεζόν.

"Δεν ξέρω πόσα γκολ πέτυχα την περασμένη σεζόν. Αν δεν φτάσω τα 25 γκολ δεν με ενδιαφέρουν οι στατιστικές. Δεν το σκέφτομαι καν", είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

"Την περασμένη σεζόν ο Ετό ήταν σε καλή κατάσταση αλλά δεν αγωνιζόταν στην θέση του, θυσιάστηκε για τον Μουρίνιο. Τώρα θα θυσιάσει τον εαυτό του για την ομάδα και θα βοηθήσει τον Μπενίτεθ, το αξίζει".

Την προηγούμενη χρονιά ο Ετό πέτυχε 15 γκολ σε 47 συμμετοχές ενώ αγωνίστηκε στην αγαπημένη του θέση στο τελευταίο φιλικό με την Μάντσεστερ Σίτι.

ΑΡΗΣ: Ο Ρουίς φορτσάρει για την Πέμπτη

ΑΡΗΣ: Ο Ρουίς φορτσάρει για την Πέμπτη
«Καψούρης» να φορέσει τη φανέλα του Άρη είναι ο Ρουίς. Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, πιο γρήγορα απ΄ ότι περίμενε ακόμη και ο γιατρός του Άρη, μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα και είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα του αγώνα ρεβάνς με την Πολωνική Γιαγκελόνια.
Ο Ρουίς, δείχνει στον Κούπερ ετοιμοπόλεμος και αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Αργεντίνο τεχνικό να έχει πολλές λύσεις για την επιθετική γραμμή της ομάδας.
Στο μεταξύ, ο λαός του Άρη θα γεμίσει το «Κλ. Βικελίδης» και θα δημιουργήσει την φανταστική ατμόσφαιρα που έζησαν όλοι στο περυσινό φιλικό με τη Μπόκα Τζούνιορς, μόνο που τώρα θα πνηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

ΕΘΝΙΚΗ: Αλλαγές από Σάντος

ΕΘΝΙΚΗ: Αλλαγές από Σάντος

Με νέα πρόσωπα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, αφού ο Φερνάντο Σάντος για το φιλικό με τη Σερβία (11/8, 21:30), στο Βελιγράδι, κάλεσε για πρώτη φορά τους Γκέντζογλου, Μαρίνο, Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ επανέφερε τον Παντελή Καφέ (τελευταία φορά είχε παίξει τον Φεβρουάριο του 2008).
Κλήθηκε επίσης ο Γιάννης Μανιάτης, ο Κώστας Μήτρογλου και ο Γιώργος Τζαβέλλας.
Σε σχέση με την αποστολή που πήγε στη Νότια Αφρική, ο Σάντος άφησε εκτός τους Χαλκιά, Μόρα, Σεϊταρίδη, Τζιόλη, Πατσατζόγλου, Πρίττα, Καπετάνο και Χαριστέα.
Αναλυτικά η αποστολή, που θα συγκεντρωθεί το βράδυ της Κυριακής (8/8) σε παραλιακό ξενοδοχείο, αποτελείται από τους Σηφάκη, Τζόρβα, Κυργιάκο, Μαλεζά, Μανιάτη, Μαρίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σπυρόπουλο, Τζαβέλλα, Βύντρα, Γκέντσογλου, Καφέ, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Γκέκα, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά.

Ο Φερνάντο Σάντος θα παραχωρήσει αύριο το πρωί (11:00) συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα αναχωρεί από Ιταλία ο Ηρακλής;


Νωρίτερα αναχωρεί από Ιταλία ο Ηρακλής;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποστολή του Ηρακλή θα επιστρέψει στις 8 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν θα γίνουν σοβαρά φιλικά παιχνίδια, ο Μπουμπένκο δεν θέλει να παίξει με επίλεκτους ελεύθερους παίκτες από την γύρω περιοχή και ζήτησε να μάθει τη γνώμη των παικτών.
Άκουσε να του λένε ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν, αλλά ο Σλοβάκος τεχνικός θεωρεί ότι είναι καλύτερα να γυρίσει η αποστολή στην Ελλάδα, όπου μπορεί να παίξει κάποια δυνατά φιλικά παιχνίδια και όχι στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχουν ομάδες.
Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ ολοκληρώνει σήμερα τις μεταγραφές Λίμα, Αραμπατζή και Ελευθερόπουλου, ενώ ψάχνει έναν ακόμη τερματοφύλακα.

Το παλεύει για Επστάιν η Κέρκυρα


Διάχυτη είναι η αισιοδοξία στην Κέρκυρα πως η ομώνυμη ομάδα τις επόμενες ημέρες θα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την απόκτηση του Ντένις Επστάιν. Ο Γερμανός άσος βρέθηκε στο νησί των "Φαιάκων" και μίλησε με τους ανθρώπους του συλλόγου, ωστόσο ακόμα δεν έχει δώσει την οριστική του απάντηση.

Η έλευση του Ριέρα "γκρέμισε" το όνειρο του Επστάιν, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Εβαλντ Λίνεν. Η Κέρκυρα προσπαθεί εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και έχει αρχίσει το "ψηστήρι" στον Γερμανό. Αν τα καταφέρει, τότε θα πρόκειται για μία σπουδαία μεταγραφή για τους Φαίακες.

Ο Ντάρκο μίλησε με Νοβάκοβιτς

Ο Κοβάτσεβιτς πιστεύει πολύ στον Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς και αυτό φαίνεται από την ενέργεια του να πάρει τηλέφωνο τον άσο της Κολωνίας. Ο ατζέντης του Σλοβένου επιθετικού αποκάλυψε πως ο Ντάρκο επικοινώνησε με τον πελάτη του, ο οποίος θα ήθελε να αγωνιστεί στους "ερυθρόλευκους".

Συγκεκριμένα ο μάνατζερ του Νοβάκοβιτς είπε στην εφημερίδα "Goal":

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γνωρίζω για μια επικοινωνία που είχε ο Κοβάσεβιτς με τον Νοβάκοβιτς, αλλά εγώ από τον Ολυμπιακό δεν είχα κάποια κρούση. Ξέρω όμως ότι ο Ντάρκο έχει κάνει μια επαφή με τον Μιλιβόγε.

Αν ο Ολυμπιακός πάντως είχε κάνει επίσημη πρόταση στην Κολωνία, θα είχα ενημερωθεί, αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να γίνει κάτι μέσα στο επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τον Νοβάκοβιτς και, αν υπάρξει πρόταση, ο πελάτης μου θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Θα ήθελε δηλαδή να παίξει στον Ολυμπιακό. Αυτά όμως θα τα δούμε στο μέλλον. Ισως τις επόμενες μέρες να έχω κάτι από τον Ολυμπιακό".

Χαβίτο: "Είναι μαγικά εδώ"

Ο Χαβίτο αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί με τη φανέλα του Αρη. Ο Ισπανός άσος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Hoy υποστήριξε πως αυτή την στιγμή δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του.

"Τους πρώτους μήνες που είχα έρθει στην ομάδα τα πράγματα ήταν περίπλοκα. Επαιζα σε κάποια παιχνίδια και σε άλλα όχι και γενικά δεν είχα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και αφού δεν βρήκα την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην πατρίδα μου, ήρθα στην Ελλάδα. Και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου να έρθω στον Αρη. Είναι μαγικά εδώ.

Αν στο μέλλον υπήρχε μια καλή πρόταση για μένα, και συμφέρουσα για την ομάδα από την Ισπανία, ίσως να την εξέταζα. Αισθάνομαι, όμως, πολύ καλά στον Αρη και την παρούσα στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο".

Χουάνμα: "Ολα βαίνουν ικανοποιητικά"

Ο Χουάνμα περνάει τις πρώτες του μέρες ως μέλος της ομάδας του Αρη και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του. Ο Ισπανός γκολκίπερ μίλησε για τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Θεσσαλονίκη.

"Η προσαρμογή μου στα νέα δεδομένα συνεχίζεται, αλλά όλα έως τώρα βαίνουν ικανοποιητικά. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες της Σεγούντα Ντιβισιόν, το ενδιαφέρον του Αρη, όμως, αποτέλεσε πρόκληση για μένα και δεν το σκέφτηκα καθόλου για να συμφωνήσω. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να καλύψω το χαμένο έδαφος, γιατί δεν ακολούθησα όλη την προετοιμασία.

Ο κ. Κούπερ απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχία από όλους τους παίκτες του. Δεν αντιμετωπίζω, πάντως, κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα, γιατί οι μισοί παίκτες μιλάνε ελληνικά και οι άλλοι ισπανικά και πορτογαλικά. Συνεννοούμαστε μεταξύ μας στα αγγλικά και έχουμε καλή επικοινωνία. Δεν πρόλαβα να γνωρίσω ακόμα την πόλη. Υπάρχουν διαφορές κυρίως στο φαγητό, γιατί εδώ τρώμε περισσότερο ελληνική και ιταλική κουζίνα, αλλά και σαλάτες".

Οι νικητές του διαγωνισμού μας


"Παιχνίδια χωρίς όρια" Μανώλης Μπάσσης
"Πελέ" Μαρία Ιωάννου
"1000 ποδοσφαιριστές" Θανάσης Τσαμουρίδης

Η Γιαγκελόνια έρχεται χωρίς «2″ παίκτες στο «Κλ. Βικελίδης»

Η Γιαγκελόνια έρχεται χωρίς «2″ παίκτες στο «Κλ. Βικελίδης»

Η Πολωνική Γιαγκελόνια μπορεί να κέρδισε το «Σούπερ Καπ» στη χώρα της (1-0 τη Λεχ Πόζναν με γκολ του Φρανκόφσκι, διαβάστε σήμερα στο «METROSPORT»), αλλά δυο «τραύματα» έμειναν στην ομάδα. Πρόκειται για τους Τσιόνεκ και Χους, που είναι τραυματίες και σύμφωνα με το σημερινό πρωϊνό ρεπορτάζ από το Μπιάλιστοκ, πάρα πολύ δύσκολα θα έρθουν για να παίξουν κόντρα στον Άρη.
Και οι δυο χτύπησαν στο χτεσινό αγώνα, πιο σοβαρά είναι ο βασικός σέντερ μπακ, ο Τσιόνεκ (Νο 15), που αποχώρησε υποβασταζόμενος και η ομάδα του αγωνίστηκε με 10 παίκτες στα τελευταία τρία λεπτά του «Σούπερ Καπ».

Βόλλεϋ-Συμφωνία του Ηρακλή με τον αρχηγό της Αργεντινής, Ροντρίγκο Κιρόγα


Μια σπουδαία προσθήκη στο ρόστερ του, που θα τον ανεβάσει ένα επίπεδο παραπάνω, ετοιμάζεται να κάνει ο Ηρακλής.

Ο “γηραιός” συμφώνησε σε όλα με τον αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής Ροντρίγκο Κιρόγα (23χρ., 1μ91), ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης τη νέα σεζόν. Ο επίλεκτος "ακραίος" προέρχεται από το ιταλικό πρωτάθλημα, στο οποίο έπαιζε από την περίοδο 2006-2007.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Αμίγκος της πατρίδας του, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Ευρώπη και στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία με την Φιορέσε Σπα Μπασάνο, την Κατάνια και την Καβριάτζο. Πέρσι τον Νοέμβριο πήγε στη Βίμπο Βαλέντια στην Α1.

Σε ρόλο... πορτοφολά ο Αντρέι Σεφτσένκο


Oσο ικανός είναι με τη μπάλα στα πόδια τόσο δεξιοτέχνης αποδείχθηκε ο Αντρέι Σεφτσένκο και... στην κλοπή πορτοφολιού. "Θύμα" του Ουκρανού αστέρα ένας συμπατριώτης του, δημοσιογράφος.

Λίμα: «Θα δώσω τα πάντα μέσα στο γήπεδο»


Ο Πάμπλο Λίμα έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο Ουρουγουανός αμυντικός αναμένεται να περάσει την Δευτέρα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γηραιό. Στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε αποφασιστικός για το νέο βήμα της καριέρας του: «Έμαθα για την ομάδα, ξέρω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια και αυτό με έκανε να έρθω και να την βοηθήσω. Μου αρέσει να παίζω με πάθος και δύναμη, θέλω να δώσω τα πάντα μέσα στο γήπεδο και αυτό σκοπεύω να κάνω.
Έχω μιλήσει με αρκετούς Ουρουγουανούς που παίζουν στην Ελλάδα, μου έχουν πει τα καλύτερα για τον Ηρακλή και για την πόλη. Παίζω και σαν στόπερ και σαν αριστερός αμυντικός. Να είναι ήρεμος ο κόσμος του Ηρακλή, υπόσχομαι μια πολύ καλή χρονιά».

Φωτο Ημερας


Καλοκαιράκι... Ωρα για beach soccer!

Εγκώμια Μπενίτεθ για Κούπερ



Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ράφα Μπενίτεθ για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο νυν τεχνικός της Ίντερ, αναφέρθηκε στον ομόλογό του του Αρη, με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Espnbrasil.terra και αφορμή τη σύγκρισή του με τον προκάτοχό του, στους "νερατζούρι", Ζοσέ Μουρίνιο.

"Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις ούτε τη σύγκριση με κανέναν προπονητή.Οπως όλες οι ομάδες έτσι και η Ιντερ δεν χτίστηκε σε ένα χρόνο. Η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει και να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο με την παρουσία του Εκτορ Κούπερ στον πάγκο της.

Εκανε εξαιρετική δουλειά στην Ιντερ. Ανέλαβα τη Βαλένθια μετά από αυτόν και βρήκα μια ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη, με ταχύτητα και συστήματα και σε υψηλό επίπεδο. Το ίδιο μαθαίνω ότι έκανε και στην Ιντερ, αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν έχει αναφερθεί.

Οπως πολύ καλή δουλειά έκαναν στη συνέχεια και ο Μαντσίνι και ο Μουρίνιο και η Ιντερ ανέβηκε ακόμα περισσότερο. Αυτό το εξήγησα για να καταλάβετε αυτό που είπα στην αρχή. Οτι μια ομάδα δεν είναι δημιούργημα ενός ανθρώπου και δεν χτίζεται μόνο μέσα σε ένα χρόνο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μπενίτεθ.

,LI>Η Γιαγκελόνια Μπάλιστοκ κατέκτησε την Κυριακή το Σούπερ Καπ στην Πολωνία, καθώς επικράτησε της πρωταθλήτριας Λεχ Πόζναν με 1-0. Το μοναδικό τέρμα για την αντίπαλο του Αρη στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε ο Φρανκόφσκι στο 83ο λεπτό. Ο τεχνικός της Γιαγκελόνια, Μίχαλ Πρόμπιερζ, χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Σαντομιέρσκι, Νοραμπουένα, Τσιόνεκ, Σκέρλα, Χους, Γκροσίτσκι, Χέρμες (46' Κάστσελαν), Μπούρκχαρντ, Γκρζιμπ, Κούπις (75' Φρανκόφσκι), Τρίτκο (46' Λάτο).

Στη Σοσιεδάδ ο Ραούλ Ταμούδο


Σε μια σημαντική προσθήκη ενόψει της νέας σεζόν στην Ισπανία προχώρησε η Σοσιεδάδ. Και αυτό γιατί η διοίκηση του -"νεοφώτιστου" στην Πριμέρα Ντιβιζιόν- συλλόγου ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραούλ Ταμούδο για ένα χρόνο. Ο 32χρονος επιθετικός εντάχθηκε ως ελεύθερος στο δυναμικό της Ρεάλ, καθώς έληξε το συμβόλαιό του με την Εσπανιόλ, στην οποία αγωνίστηκε για 13 χρόνια και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, βοηθώντας την να κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας το 2000 και το 2006.

Ο Ταμούδο φόρεσε 13 φορές τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας από το 2000 έως το 2007, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να συμπεριληφθεί στην αποστολή των "φούριας ρόχας" για μια μεγάλη διοργάνωση.

Η Σοσιεδάδ, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Ισπανία το 1981 και το 1982, επέστρεψε τον Ιούνιο στα "μεγάλα σαλόνια" μαζί με τη Λεβάντε και τη Χέρκουλες, ύστερα από τρία χρόνια στη Β' κατηγορία.

Ολοκληρώνεται του Τζιόλη


Εντός της εβδομάδας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να τελειώσει η μεταγραφή του Αλέξανδρου Τζιόλη στον Ολυμπιακό. Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τις Σανταντέρ και Πάρμα που είναι στο κόλπο για τον Έλληνα μέσο.

Ο 25χρονος διεθνής Έλληνας μέσος είναι πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα δεδομένα αλλά και τα δημοσιεύματα σύσσωμου του ελληνικού Τύπου, το θέμα του πρώην, πλέον, άσου της Σιένα θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας με happy end για τους Πειραιώτες.

Καμία ανησυχία για εξωτερικό

Η αναμονή στο θέμα του Τζιόλη είναι ένα γεγονός που κυριαρχεί τη δεδομένη στιγμή. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ από την Ιταλία τόσο η Ρασίνγκ Σανταντέρ όσο και η Πάρμα επιθυμούν αμφότερες να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Έλληνα αμυντικό χαφ, και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με τη διοίκηση της Σιένα για το θέμα.

Οι Ισπανοί ειδικά μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τον Σέρβο Πέτροβιτς της Παρτιζάν εντείνουν τις προσπάθειες τους για τον παίκτη, ωστόσο το θέμα είναι αποκλειστικά στα χέρια του Ολυμπιακού.

Θέλει Σουμπίνιο, αρέσει και ο Σακελλαρίου


Μετά τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ φέρεται να μπαίνει στο «χορό» για την απόκτηση του Σουμπίνιο από τον Εθνικό.Ο Βραζιλιάνος μέσος αρέσει στους ανθρώπους του «Δικεφάλου» και εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο του Άγιαξ, τότε δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για τη μεταγραφή του 24χρονου παίκτη.

Τα δικαιώματα του Σουμπίνιο ανήκουν κατά 50% στον Εθνικό, το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του κατέχει το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, ενώ ποσοστό μεταπώλησης κατέχει και η πρώην ομάδα του, Λεϊσόες.

Στα υπόψη και ο Σακελλαρίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» ο Παύλος Δερμιτζάκης «καλοβλέπει» τον Λευτέρη Σακελλαρίου, με τον οποίο συνεργαζόταν μέχρι πρόσφατα στον Πανθρακικό.

Ο 23χρονος αριστερός μπακ-χαφ πέρυσι αγωνίστηκε σε 16 ματς της Σούπερ Λίγκας.

Στον Ηρακλή ο Αραμπατζής

Στον Ηρακλή ο Αραμπατζής

Οδεύει προς τον Ηρακλή ο Νίκος Αραμπατζής, μετά την οριστικοποίηση της απόφασης του ΠΑΟΚ να μην τον συμπεριλάβει στην ομάδα ο Δερμιτζάκης.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα τελειώσει η μεταγραφή στους «κυανόλευκους», ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κυριαζής βρίσκεται στην Ιταλία και ακολουθεί ο Λίμα.

Αγιο είχε ο Αντερσον


Ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, είχε ο Αντερσον στην Πορτογαλία. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες. Ευτυχώς τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο συνεπιβάτες του κατάφεραν και βγήκαν εκτός, αποκομίζοντας μικροτραυματισμούς.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αντερσον ήταν διθέσιο, ωστόσο δίπλα από τον διεθνή μέσο της Γιουνάιτεντ βρισκόταν μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα ήταν αυτή που τραυματίστηκε περισσότερο από τους άλλους δύο, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Τα διερχόμενα αυτοκίνητα σταμάτησαν και βοήθησαν τους τρεις επιβάτες να βγουν γρήγορα εκτός του οχήματος, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες.

"Νόμιζα πως ήταν νεκρός. Ο αδελφός μου τον έβγαλε εκτός του αυτοκινήτου που είχε πάρει φωτιά", τόνισε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Παικταράς ο Πρεντιγέρ»


Ξεκαθαρίζει εντός της εβδομάδας το θέμα μεταγραφής του Πρεντιγέρ στον Άρη, αφού ο Αργεντίνος αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο.
Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Πρεντιγέρ θα δοθεί δανεικός από την Πόρτο, η οποία έχει τα δικαιώματά του και όπως δήλωσε στο «Μ» ο δημοσιογράφος της RECORD, Μιγκέλ Κορέϊρα: «Είναι παικταράς ο Πρεντιγέρ και θα είναι μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη. Διακρίνεται για την ταχύτητά του και την εξαιρετική πάσα, έχει… πνευμόνια και συμμετέχει σε όλες τις φάσεις του κέντρου. Θα είναι σπουδαία κίνηση από τον Άρη».

Παίζει ο Κοντρέρας με Άγιαξ

Οι Πάμπλο Κοντρέρας και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς τέθηκαν στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη ενόψει του επαναληπτικού με τον Άγιαξ στην Τούμπα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Με τον Πάμπλο Κοντρέρας, όπως όλα δείχνουν, στην 11άδα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ, στην κρίσιμη ρεβάνς με τον Άγιαξ. Προάγγελος της επιστροφής του Κοντρέρας στο βασικό σχήμα ήταν η συμμετοχή του κανονικά στις ασκήσεις τακτικής, κατά την διάρκεια της αποψινής προπόνησης που έγινε στη Τούμπα.

Ο έμπειρος Χιλιανός στόπερ είναι η μεγάλη ελπίδα του Παύλου Δερμιτζάκη για το «κλείδωμα» της άμυνας στην ρεβάνς με τους Ολλανδούς, κάτι που εάν συμβεί θα χαρίσει στον ΠΑΟΚ, εκ του ασφαλούς, την πρόκριση.

Η ηγετική φυσιογνωμία και η εμπειρία του Κοντρέρας λείπουν πάρα πολύ από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Δερμιτζάκης πιστεύει πάρα πολύ στον διεθνή Χιλιανό στόπερ και εάν ήταν στοιχειωδώς έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης θα τον χρησιμοποιούσε και στο Άμστερνταμ.

Το δεύτερο «όπλο» που προστίθεται για την ρεβάνς στα χέρια του Δερμιτζάκη είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος επίσης προπονήθηκε κανονικά και συμμετείχε στις ασκήσεις τακτικής.

Ο Βόσνιος φορ έδειξε ότι είναι έτοιμος, αλλά μάλλον δεν θα ξεκινήσει για λόγους τακτικής στην 11άδα. Θα βρίσκεται στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη του αγώνα.

Κανένα πρόβλημα δεν έχουν και οι Βίκτορ Βιτόλο και Αντελίνο Βιερίνια, που είναι απολύτως «ετοιμοπόλεμοι». Έτσι η 11άδα, εκτός απρόοπτου, του αγώνα της Τετάρτης, θα αποτελείται, σε διάταξη 4-2-3-1, από τους Κρέσιτς, Μπουσαϊντι, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας και Τσιρίλο ή Μαλεζά στην άμυνα, οι Βιτόλο και Γκαρσία θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, οι Βιερίνια, Σορλέν και Ίβιτς τα τρία επιθετικά χαφ ενώ ο Σαλπιγγίδης θα παίξει φουνταριστός.
Πρέπει να αναφερθούμε και στην εντυπωσιακή βελτίωση του Λίνο, ο οποίος συμμετείχε ακόμα και στις ασκήσεις τακτικής της αποψινής προπόνησης, αλλά φυσικά δε θα παίξει στη ρεβάνς, αφού δεν είναι καν δηλωμένος. Μόνο ο Χαλκιάς και ο Κριστιάνο παραμένουν τραυματίες.

** Η αποστολή του Άγιαξ φθάνει στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τρίτης. Οι Ολλανδοί ζήτησαν να κάνουν δύο κλειστές προπονήσεις.