Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Σοκ» με Αντριάνο

Άσχημα μαντάτα προέκυψαν στη Ρόμα στην περίπτωση του Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός των «τζιαλορόσι» θα αναγκαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τον επόμενο μήνα. Ο Αντριάνο τραυματίστηκε στο χέρι στην αναμέτρηση της Λάτσιο για τα προημιτελικά του ιταλικού Κυπέλλου την Τετάρτη και αντικαταστάθηκε στο 46’ από τον Βούτσινιτς.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως ο πρώην παίκτης των Ιντερ και Πάρμα έχει υποστεί κάταγμα και εξάρθρωση στον ώμο στην ίδια φάση.

Τα πρώτα βήματα του Νέρι

Τα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του Αρη, έκανε από το πρωί ο Νέρι Καστίγιο! Ο Μεξικανός άσος αφού τακτοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της ομάδας, κατευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου πραγματοποίησε τις καθιερωμένες εξετάσεις και ακολούθως, μετά από ένα μικρό γεύμα, πήγε στα γραφείς της ΠΑΕ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», προκειμένου να βάλει την τελική υπογραφή στο συμβόλαιο που πλέον θα τον «δένει» με τον Αρη μέχρι τον Ιούνιο. Ηταν πολύ ευδιάθετος και συνεχώς ζητούσε να μάθει πληροφορίες για τη ζωή στη πόλη, για την ομάδα και για θέματα τα οποία θα τον απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
Το πρωί της Παρασκευής θα γυμναστεί για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου, αρχικά ατομικά και εν συνεχεία, μετά από μερικές ημέρες, μαζί με τους νέους του συμπαίκτες τους οποίους θα γνωρίσει από κοντά, όπως και τον προπονητή Γιάννη Μιχαλήτσο, καθώς αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα τον καλωσορίσει στην ομάδα. Η καριέρα του στον Αρη θα χαρακτηριστεί από το νούμερο 77, καθώς με αυτόν τον αριθμό στη φανέλα θα αγωνίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί πως η άφιξη του Καστίγιο έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων, μετά το σοκ της φυγής του Εκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος (μαζί με τους κ.κ Φανταγούσι και Πουέμπλα), αναχώρησε για την Ισπανία

«Κλείνει» Δερμιτζάκη ο Αστέρας!

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, αφού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους Αρκάδες.

Ο νεαρός προπονητής έχει ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας όμως εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 24/1).

Ο Δερμιτζάκης είναι ελεύθερος και πρόσφατα έφτασε μια ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας. Πλέον από την επόμενη Δευτέρα και μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αναμένεται να υπάρξει το τελικό ραντεβού των δύο πλευρών για να επιτευχθεί η οριστική συμφωνία.

Κούπερ για ΠΑΟ, αλλά από τη νέα σεζόν!

Γράφει ο «Βάλε με μέσα»

Θεωρώ εξαιρετικά πιθανό ο Φερέιρα να μην τελειώσει την χρονιά στον «πράσινο» πάγκο κι έχω υποψίες ότι μπορεί να αποτελεί και θέμα ημερών η παραμονή του. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με τον Πορτογάλο,  η τωρινή διοίκηση του «τριφυλλιού» θα πρέπει να φροντίσει για την επόμενη μέρα στον πάγκο και συγκεκριμένα εννοώ για τη νέα σεζόν. Η πιο φρόνιμη κίνηση κατά την άποψη μου θα ήταν να κλειστεί από τώρα ένας προπονητής που θα επωμιστεί να καταστρώσει το πλάνο για την επόμενη περίοδο, θα έχει σχέδιο για την ομάδα και πάνω απ΄ όλα θα είναι αυτός που θα επιλέξει τα υλικά για να την φτιάξει. Απαραίτητες προϋποθέσεις αποτελούν: Να πρόκειται για προπονητή που θα μπορεί με βάση το όνομα που φέρει να πείσει τον κόσμο πως θα δει ποδόσφαιρο και να έχει ιδέα από μεγάλες ομάδες. Γνώμη μου είναι πως τέτοιος προπονητής κυκλοφορεί ελεύθερος και λέγεται Κούπερ.
Ο Φερέιρα μπορεί να έχει εξαιρετικές ιδέες για το ποδόσφαιρο, μπορεί με την Πόρτο να έκανε πράγματα και θαύματα. Ωστόσο η όποια βελτίωση παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός σε αυτόν το διάστημα της παρουσίας του, δεν δείχνει αρκετή για ν’ ανανήψει ο Παναθηναϊκός και με επιλογές όπως αυτή στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος ασφαλώς και χάνει πολλούς πόντους στην εκτίμηση των οπαδών. Έστω και αν πολλοί απ’ αυτούς που έχει στο ρόστερ του δεν κάνουν. Ακόμα ο Φερέιρα μοιάζει να μην έχει καταλάβει που βρίσκεται και τι ζητούν απ’ αυτόν. Ωστόσο με τα διοικητικά να είναι επίσης τόσο ρευστά, πάει σόι το βασίλειο και στην ομάδα.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απαιτητικός και έχει υψηλά στάνταρ για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρακολουθεί. Ο Έκτορ Κούπερ αποτελεί ένα όνομα που μπορεί να «ψήσει» τον κόσμο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί, ακόμα και αν οι δαπάνες περιοριστούν από το καλοκαίρι και μετά. Είναι άνθρωπος με όνομα στην Ευρώπη και με πρόσφατα επιτυχημένο δείγμα γραφής. Οδήγησε τον Άρη σε μια τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία, κάτι το οποίο σαφώς και θα μετρούσε πολύ στον κόσμο των «πρασίνων». Διότι κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός έχασε και αρκετή από την λάμψη του, την σεζόν που διανύουμε. Μπορεί όμως να παλέψει και με ένα ρόστερ με περικοπές, κάτι που δύσκολα θα μπορέσει να συμβεί με άλλο μεγάλο όνομα από το εξωτερικό, που θα ερχόταν τούτο το καλοκαίρι και δεν θα γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.
Πρόσληψη Κούπερ λοιπόν για να μην καεί, μετά το πέρας της σεζόν. Όσο γι’ αυτήν, δεν ξέρω αν ο Φερέιρα μπορεί να σώσει την παρτίδα. Αν ο Παναθηναϊκός όμως δεν γυρίσει την κατάσταση στο Πρωτάθλημα, τα φετινά πλέι-οφ, με πολλούς παίκτες ήδη ουσιαστικά να βρίσκονται ήδη εκτός Παναθηναϊκού, τα διοικητικά σε αυτή την κατάσταση και την ομάδα δίχως προσανατολισμό, θα είναι τρομερά δύσκολα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έτοιμους ν’ αρπάξουν την δεύτερη θέση. Ο Παναθηναϊκός όμως θα πάρει μεγάλο ρίσκο, αν έπαιρνε τώρα προπονητή, που θα μπορούσε όμως να χρεωθεί μια ενδεχόμενη αποτυχία στα πλέι-οφ. Πηγη sportday.gr

Τέλος καλά όλα καλά με τα δελτία

Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ με την έκδοση των δελτίων των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ΠΑΕ Ηρακλής στην τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου.
Αυτό σημαίνει πως και τα πέντε μέχρι στιγμής μεταγραφικά αποκτήματα της ΠΑΕ Ηρακλής και πιο συγκεκριμένα οι Θωμάς Τσίτας, Ξαβιέρ Ρόμπλες, Ενγκουάτ Μαχόπ, Μονσέφ Ζερκά και Ζοέλ Επαλέ έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής με την παράληψη των δελτίων να είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Μία εξέλιξη που ήταν αποτέλεσμα της σημερινής πρωινής συνάντησης του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννη Τάκη, με τα στελέχη της ΕΠΟ με σκοπό την διευθέτηση του ζητήματος με την έκδοση των δελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ Ηρακλής προτίθεται να καταβάλλει ένα πολύ μεγάλο ποσό ως προκαταβολή της συνολικής οφειλής των 715.000 ευρώ που κληρονόμησε η σημερινή διοίκηση από παλαιότερες και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί σε δόσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα η προετοιμασία του Ηρακλή εν όψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης στο «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας κόντρα στην τοπική ομάδα.

Η μαγνητική τομογραφία, στην οποία υπεβλήθη ο Στέλιος Ηλιάδης, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του γιατρού της ομάδας, Κώστα Μανώλογλου, ότι το τραύμα του παίκτη στο γόνατο δεν έκρυβε παρά μια απλή κάκωση. Συνέπεια αυτού είναι ο Έλληνας μέσος να ακολουθήσει εντατικό ατομικό πρόγραμμα και από αύριο να αναμένεται η επαναφορά του σε κανονικούς ρυθμούς.

Θετικές εξελίξεις και για τον Μπογκντάν Μάρα, ο οποίος υποβλήθηκε σε δοκιμασία ετοιμότητας με επιτυχία και αυτός από αύριο να αναμένεται να περάσει στην προπόνηση της ομάδας.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός συνέχισε με θεραπεία και γυμναστήριο, όπως ακριβώς και ο Ηλίας Μέλκας, ενώ ο Πολωνός Ρόμπερτ Σζοτ έτρεξε μόνος.

Κι όσο για τον Ζοέλ Επαλέ ο Καμερουνέζος ανεβάζει επίπεδα προπόνησης, καθώς ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα, αλλά και σημαντικό μέρος της κανονικής προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα.

Τέλος ο εδικός συνεργάτης της τεχνικής ηγεσίας του Ηρακλή, Γιάννης Βλάχος, θα παρακολουθήσει την Κυριακάτικη αναμέτρηση (23/01, 15:00) Πανσερραϊκός-Ατρόμητος στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.

Τζίγγερ: "Δεν έχει ...χορηγία"!

Νέα βόμβα έριξε ο Τζίγγερ στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως ανακοίνωσε στους υπόλοιπους συμβούλους δεν πρόκειται να προχωρήσει στη "χορηγία" των 4.000.000 ευρώ, που είχε υποσχεθεί παλιότερα.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αιτιολόγησε την απόφασή του με βάση την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει άμεσα πλέον οικονομικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο κ. Βαρδινογιάννης υπογράμμισε ότι η χορηγία των 4.000.000 ευρώ θα γινόταν εφόσον ο Α.Βγενόπουλος έπαιρνε το 25% των μετοχών του και τα χρήματα που θα έβαζε θα κάλυπταν την αντίστοιχη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή και καθώς ο κ.Βγενόπουλος έχει αποχωρήσει από τα διοικητικά δρώμενα, ο Γ.Βαρδινογιάννης δεν βλέπει ότι συντρέχει λόγος να προβεί στην συγκεκριμένη χορηγία. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να βρεθεί μπροστά σε μεγάλο άνοιγμα, ακόμη και στην τρέχουσα περίοδο, ενώ μέχρι τώρα γινόταν λόγος για το τι θα συμβεί από το καλοκαίρι και μετά.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί η επόμενη μέρα, εκτός αν παραχωρηθεί, όπως λέγεται ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ταυτόχρονα γίνουν περικοπές και σε άλλα συμβόλαια. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πρόθεση των παικτών στους οποίους, ενδεχομένως, να προταθεί μείωση των αποδοχών.

Η αιφνιδιαστική κίνηση Βαρδινογιάννη, πάντως, δεν είναι εκτός λογικής που κινείται η οικογένεια τον τελευταίο καιρό. Με κάθε τρόπο ο Τζίγγερ, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει καμιά άλλη κίνηση πέραν αυτών που υπαγορεύει η ιδιοκτησία του 30% των μετοχών του.

Πήρε και Περέιρα

Ο Αρης ανακοίνωσε την Πέμπτη και  την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού από την Πάρμα, του Πορτογάλου μέσου Ντανίλο Περέιρα Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου του 1991, έχει ύψος 1.87 και είναι 70 κιλά.  Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πορτογαλική Εστορίλ σε πολύ μικρή ηλικία και έπαιξε για 5 χρόνια πριν σε ηλικία 17 χρονών μετακομίσει στην Μπενφίκα. Στη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα είχε 66 συμμετοχές και 10 γκολ.
Το καλοκαίρι τον απέκτησε η Πάρμα από την οποία δόθηκε δανεικός στον Αρη μέχρι το καλοκαίρι και με την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας του με τον σύλλογο. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας και σήμερα αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας U19. O νέος ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ θα αγωνίζεται με το νούμερο 26.
Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο Ντανίλο Περέιρα μιλώντας στο arisfc.gr σημείωσε: «Είναι θετικό για μένα  ότι έρχομαι σε μία ομάδα όπως ο Αρης. Θέλω να αποδείξω την αξία μου και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Έχω πολύ όρεξη για δουλειά και μεγάλη διάθεση και θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που  μου δίνουν την ευκαιρία να παίξω σε μία ομάδα όπως ο Αρης».

Δώνης: «Θέλω τον πρωταθλητή»

Ο Γιώργος Δώνης στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Διαγόρα, τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη νίκη των παικτών του. «Είμαι ευχαριστημένος γιατί αν και ο αντίπαλός μας είναι στη Football League, κάνει πρωταθλητισμό, εμείς όμως ήμασταν σοβαροί και καλοί και πήραμε ένα αποτέλεσμα για να πάρουμε το εισιτήριο στα ημιτελικά. Αν δούμε τις αντιστοιχίες, θα παρατηρήσουμε ότι ο Ατρόμητος είναι τέταρτος στις τελικές φάσεις, φυσικά τα γκολ που έχουμε συγκριτικά με αυτό είναι λιγότερα, αλλά βελτιωνόμαστε. Το 2011 μας έχει μπει καλά, στα τελευταία ματς βάλαμε εφτά γκολ, ενώ τώρα πετύχαμε δύο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για τη συνέχεια στο θεσμό του Κυπέλλου και για το αν θα μπει στη διαδικασία να επιλέξει αντίπαλο, σχολίασε, «αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε οι μόνοι γηπεδούχοι που νικήσαμε. έχουμε προβάδισμα, αλλά αν φτάσουμε στον τελικό θα διάλεγα την ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα γιατί έτσι θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa Leqague. Δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Όταν μια ομάδα χτίζεται προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, να υπάρχουν στηρίγματα στην αντίπαλη περιοχή, να συμμετέχουν όλοι στις φάσεις. Βλέπουμε ότι όλοι επιθετικοί που παίζουν βάζουν πιο εύκολα την μπάλα στα δίχτυα ενώ και στην άμυνα βελτιωνόμαστε».

Τέλος, για τον κίνδυνο του υποβιβασμού που αντιμετωπίζει η ομάδα, τόνισε, «έχω ξαναπεί ότι το πρωτάθλημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα σωθούμε γιατί ακόμα και σε ματς που είχαμε χάσει ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε από την πλευρά μας είναι να διεκδικούμε σε κάθε ματς τη νίκη, ώστε να φτάσουμε στη σωτηρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πιστεύω ότι μόλις το πετύχουμε αυτό η ομάδα μου θα απελευθερωθεί και θα αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο».

Ο.Σ.Φ.Π.-Π.Α.Ο.Κ. ή Α.Μ.Κ.;

Κουτί του ήρθε του Θοδωρή Ζαγοράκη η ισοπαλία στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό για το θεσμό του κυπέλλου. Μία ημέρα πριν το τέλος της διαδικασίας της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ο Π.Α.Ο.Κ. παίρνει εκτός έδρας ισοπαλία και μάλιστα με διαμαρτυρίες για τα σφυρίγματα του διαιτητή.
Και που να βρει τώρα χρόνο ο Παοκτσής που πήγε να υποδεχθεί την αποστολή, να σκεφτεί την Α.Μ.Κ. που τελειώνει σήμερα. Που να βρει χρόνο να ρωτήσει πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί και πως θα καλυφτεί το συνολικό ποσό τώρα που οι Άραβες δε θα βάλουν λεφτά. Όλα αυτά είναι «Ψιλά Γράμματα» για τον Παοκτσή που το μόνο που σκέφτεται σήμερα είναι η μεγάλη χθεσινή ισοπαλία. Αλήθεια κ. Ζαγοράκη, καμία συνέντευξη Τύπου για το τι έγινε με το φίλο σας Φαΐς, για το τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο που έχετε στα χέρια σας αλλά και τι έγινε τελικά με την Α.Μ.Κ. θα παραθέσετε;
Οι 30 και πλέον σύνδεσμοι θα βγάλουν ανακοίνωση για όλα αυτά ή θα περιμένουν το παιχνίδι με τον Άρη την 20η αγωνιστική; Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

«Ψήνεται» ανταλλαγή Ράμος-Εβρά!

Πλησιάζουμε το τέλος της χειμερινής περιόδου μεταγραφών και ίσως ήρθε η ώρα για την πρώτη Ευρωπαϊκή μεταγραφική «βόμβα», καθώς Ρεάλ και Γιουνάιτεντ σκέφτονται «τράμπα» Εβρά και Σέρχιο Ράμος. Σύμφωνα με ξένα σάιτ, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρεί ιδανικό για την ομάδα του τον Σέρχιο Ράμος, και θα έκανε το παν για να τον δει στα «κόκκινα». Για τον Ισπανό, που το τελευταίο διάστημα δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος από το κλίμα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Άρσεναλ, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» σχεδιάζουν στην πρότασή τους να προτείνουν ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Πατρίς Εβρά. Η Ρεάλ, από την άλλη, ψάχνει ένα καλό αριστερό μπακ, έχει στα υπόψη της τον Φάμπιο Κοεντράο, αλλά και η περίπτωση του Εβρά ίσως «γλυκάνει» τους Μαδριλένους.

Αρραβωνιάστηκαν Κονέ-Στεφανίδη!


Επισημοποίησαν την σχέση τους ο Παναγιώτης Κονέ και η εντυπωσιακή Χριστίνα Στεφανίδη.
Τρελά ερωτευμένοι είναι ο Παναγιώτης Κονέ και η Χριστίνα Στεφανίδη. Όπως αναφέρει γνωστό περιοδικό, το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αγάπης και φόρεσε βέρες και μάλιστα ο αρραβώνας τελέσθηκε με κάθε επισημότητα.
Παρόντες φυσικά ήταν και οι γονείς τους, οι οποίοι τους χάρισαν ακριβά δώρα, θέλοντας έτσι να τους δώσουν χαρά. Οι πληφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του Παναγιώτη δώρισε στην Χριστίνα ένα χρυσό Rolex και η πλευρά Στεφανίδη έδωσε στον ποδοσφαιριστή ένα πανάκριβο κεχριμπαρένιο κομπολόι...

Συζητήσεις με Φορλάν η Γιουβέντους

Σε συζητήσεις με τον Ντιέγκο Φορλάν βρίσκεται η Γιουβέντους τις τελευταίες μέρες, ώστε να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον διεθνή Ουρουγουανό επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Tuttosport», οι ιθύνοντες των «μπιανκονέρι» συναντήθηκαν με τον μάνατζερ του 29χρονου σταρ και μίλησαν για την πιθανότητα αυτός να «μετακομίσει» στο Τορίνο.

Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν 14 εκατομμύρια ευρώ στους «ροιχιμπλάνκος» και 4,5 εκατομμύρια στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνηση.

Πάει Προύσα ο Μίλερ

Στην Μπούρσαπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κένι Μίλερ. Ο 31χρονος διεθνής Σκοτσέζος επιθετικός της Ρέιντζερς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τους «γκερς» και η πρωταθλήτρια Τουρκίας βγαίνει νικήτρια στη «μάχη» της απόκτησής του από τις Μπέρμιγχαμ και Φιορεντίνα.

Ο Μίλερ ταξίδεψε από τη Γλασκόβη στην Κωνσταντινούπολη και στην Προύσα. Φωτογραφία του παίκτη αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, παρέα με τον τεχνικό διευθυντή, Οζλους Τεσίσλερι.

Η σχετική ανακοίνωση της Μπούρσασπορ αναφέρει πως: «Σήμερα, ο Κένι Μίλερ έφτασε σε συμφωνία με τον Τεσίσλερι. Ο επιθετικός της Ρέιντζερς έφτασε με ελικόπτερο και συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Ο παίκτης θα υπογράψει το συμβόλαιό του και ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες αργότερα».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, ο Μίλερ θα αμείβεται με 50.000 λίρες την εβδομάδα.

Όλα λειτουργούν ρολόι…

Εν μέσω οικονομικής κρίσης μόνο ένα αξιοκρατικό δίκαιο και αποτελεσματικό μέτρο υπάρχει για να μπορέσει το ελληνικό κράτος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Να φορολογούνται οι λέξεις. Γραπτές και προφορικές. Όμως να μην υπάρχει οριζόντια φορολογία αλλά ανάλογα με την πρόταση και το νόημα αυτής να υπάρχει άνοδος στην κλίμακα. Συγχρόνως τα «θα» να έχουν Φ.Π.Α. 23% ενώ να θεωρείται «φοροφυγάς» και να διώκεται ποινικά όποιος υπόσχεται χωρίς να πράττει.
Η Κ.Ε.Δ. γιατί δεν έβγαλε ανάλογη ανακοίνωση για τον Τρύφωνα, το βοηθό του αγώνα Ολυμπιακός- Π.Α.Ο.Κ. που δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι, όπως έκανε με τον Σιδηρόπουλο;
Για να θεωρηθεί εγκληματική ενέργεια πρέπει να υπάρξει αίμα, μεταφορά στο νοσοκομείο οι απλώς οι δράστες πρώτα να ρωτήσουν την ώρα στο θύμα;
Εσείς κ. Μπιτσαξή όταν ζητήσατε από την Ε.Π.Ο. να διακόπτει τα παιχνίδια όταν υπάρχουν κρούσματα βίας, εξαιρέσατε τις περιπτώσεις που διαιτητές και βοηθοί δέχονται αντικείμενα στο κεφάλι, ή απλώς οι ενέργειες σας και οι δεσμεύσεις της Ε.Π.Ο. ήταν για ακόμη μία φορά λόγια του «αέρα»;
Αλήθεια, το εν λόγω γεγονός προβλέπεται από τη ρήτρα βίας του Ο.Π.Α.Π.;Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

"Πάλι δύο θα τους βάλω"!

Στο καφέ - κλαμπ - ρέστοραν «Dome» στην Πολιτεία βρέθηκε την Τρίτη το απόγευμα για καφεδάκι ο Κώστας Μήτρογλου.
"Πάλι δύο θα τους βάλω"!
Ο «πιστολέρο» όπως ήταν φυσικό, δεν πέρασε απαρατήρητος από τους παρευρισκόμενους και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να του πουν μια καλή κουβέντα και να του εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ανάμεσα τους και αρκετοί Ολυμπιακοί, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τον «μαρκάρουν ασφυκτικά» ρωτώντας τον για το πώς βλέπει το μέλλον του στους Πειραιώτες αλλά και για το επερχόμενο ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό το οποίο έχει βέβαια και ερυθρόλευκο ενδιαφέρον...

Ο «Μητρογκόλ» ως καλός επιθετικός, τους «ντρίμπλαρε» μάλλον εύκολα, λέγοντας τους ότι επιθυμία του είναι να βοηθήσει τον Πανιώνιο να σωθεί και να επιστρέψει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό αυτή τη φορά για να παίξει και όχι για να βλέπει τα ματς των ερυθρολεύκων από την εξέδρα ή τον πάγκο.

Η ατάκα του όμως για το ματς με τους "πράσινους" ήταν όλα τα λεφτά. Οι Ολυμπιακοί που είναι στο +5 από τον Παναθηναϊκό τον παρακάλεσαν να καθαρίσει τους "πράσινους" όπως πέρυσι στο Καραϊσκάκη, τότε που τα "πιστόλια" του... κάπνισαν εις διπλούν: "Πάλι δύο θα τους βάλω" έλεγε χαμογελαστός ο διεθνής φορ με τους φίλους των ερυθρολεύκων να τον χειροκροτούν...
 

Κοινό μέτωπο ΠΑΟΚ – ΠΑΟ κατά της Αστυνομίας!

Για την παρουσία της Αστυνομίας στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ συζήτησαν στο σημερινό ΔΣ της διοργανώτριας αρχής τα μέλη της, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Δημήτρη Γόντικα να συμφωνούν, πως δεν είναι δυνατόν να γίνεται αμέριστη χρήση χημικών.
Κοινό μέτωπο ΠΑΟΚ – ΠΑΟ κατά της Αστυνομίας!
«Πρέπει κάτι να γίνει. Δεν πάει άλλο με αυτή την αλόγιστη χρήση χημικών. Φθάνει πια… » ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν αυτές οι εκθέσεις να είναι οι αλάνθαστες, οι αναμφισβήτητες αυτές με βάση τις οποίες κρίνονται τα πάντα…».

Μαζί του συμφώνησαν οι υπόλοιποι παράγοντες και κυρίως η πλευρά του Παναθηναϊκού με τον Γόντικα, αφού και οι πράσινοι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

Η σημερινή συζήτηση οδήγησε είχε ως αποτέλεσμα να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με τον αρχηγό της αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου.

Μια τριμελής επιτροπή από ...τέσσερα άτομα!

ε διοικούσα επιτροπή ως το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Δεν προέκυψε πρόεδρος - έκπληξη στο Δ.Σ. Ο Γόντικας, με άλλους τρεις, θα "τρέχει" την ΠΑΕ. Στο «πίσω κάθισμα» ο Πολέμης.
Μια τριμελής επιτροπή από ...τέσσερα άτομα!
Περίπου 2.5 ώρες διήρκησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.30, χωρίς όμως να έχει υπάρξει πρόεδρος. Παρόλα αυτά, τα μέλη του ΔΣ συμφώνησαν ομόφωνα, ώστε να υπάρξει μία διοικούσα επιτροπή, με προεδρεύοντα τον Δημήτρη Γοντίκα και μέλη τους Βεκρή, Νίκα και Αδαμάντιο Πολέμη.

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια τώρα. Είναι δύσκολες στιγμές για τον Παναθηναϊκό. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο πλάι μας. Όταν λέω όλο εννοώ όλο. Αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψουμε για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γόντικας.

Με τα δυο πόδια στους τέσσερις!

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Διαγόρα και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχασαν πέναλτι στο 9’ οι Ροδίτες…
Με τα δυο πόδια στους τέσσερις!
Ισχυρές βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έθεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν ου Διαγόρα και απ’ ότι φαίνεται η ρεβάνς της Ρόδου θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, εκτός και αν οι Δωδεκανήσιοι μπορέσουν και κάνουν την ανατροπή.
Οι Περιστεριώτες ήταν γενικά καλύτεροι και πιο κοντρολαρισμένοι, είχαν αρκετές ευκαιρίες και εμπνεύσεις, έπρεπε όμως να πάρουν μπρος μετά από ένα χαμένο πέναλτι του Διαγόρα. Ο Ταραχούλσκι στο 9’ σημάδεψε στο δοκάρι, κάτι που αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι βγήκαν στην κόντρα και κατέφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 43’ με τον Περόνε.
Στην επανάληψη οι Ροδίτες δεν μπορούσαν να μειώσουν, ο Ατρόμητος διατηρούσε την υπεροχή και το γκολ του Καμαρά στο 78’, ήλθε για να σφραγίσει τη νίκη του συλλόγου των δυτικών προαστείων.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Καμαρά, Μπρίτο, Περόνε.
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος 

ΠΑΟΚ: Ανακοινώθηκε ο Αρίας

Η πρώτη μεταγραφή του χειμώνα για τον ΠΑΟΚ είναι ο Ντιέγκο Αρίας. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Κολομβιανός μέσος είναι τελικά για ενάμιση χρόνο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Ντιέγκο Αλεχάντρο Αρίας, οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους. Ο γεννημένος στις 15/06/1985 Κολομβιανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το 2009 μέχρι και τώρα στην Ονς Κάλντας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κολομβίας, ενώ τις έξι προηγούμενες περιόδους αγωνίστηκε στην Ντεπορτίβο Περέϊρα».
«Θα είμαι έτοιμος πολύ σύντομα»
Από τη μεριά του, ο παίκτης που έφθασε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του: «Ένα μεγάλο χαιρετισμό στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή την ομάδα. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι οι φίλοι της ομάδας με αγκάλιασαν ζεστά από την πρώτη στιγμή κι αυτό με ευχαριστεί. Στην Ευρώπη όσοι παίζουν έχουν μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα τους κι ειδικά όσοι παίζουν σε μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ.
Γνωρίζω ότι ο Βαλένσια ήταν μεγάλη μορφή για το Κολομβιανό ποδόσφαιρο, αλλά δεν το γνωρίζω προσωπικά. Το πρωτάθλημα στην Κολομβία έχει τελειώσει, πήραμε το πρωτάθλημα. Έχω ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα τις προπονήσεις. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ πολύ σύντομα. Είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα. Θα ξεκινήσω αμέσως προπονήσεις. Μου αρέσει να στηρίζω την ομάδα και μου αρέσει να βοηθάω στο σκοράρισμα. Ξέρω σε ποια θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Θέλω να βοηθήσω να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Γνωρίζω ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι υπερήφανος και ακολουθεί την ομάδα παντού. Αυτό είναι τιμή για όλους τους παίκτες που παίζουν στον σύλλογο. Είδα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος είχε ευκαιρίες για γκολ, όμως, μου άρεσε που ο ΠΑΟΚ πήρε θετικό αποτέλεσμα. Έχω παίξει με τον Τόχα, όμως, δεν έχω συζητήσει μαζί του για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ κι εγώ στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη. Το Γιουρόπα Λιγκ το παρακολουθούμε και στην πατρίδα μου και γνωρίζουμε ότι είναι μια σπουδαία διοργάνωση».

Ήρθε ο… παικταράς! Καλώς και την παρουσιάστρια

Μετά τους Πορτίγια και Καστίγιο η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την τρίτη του μεταγραφή τον Ιάπωνα Σακάτα. Ο 28χρονος φορ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για1,5χρόνο και πλέον στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα βρίσκεται και η σύζυγος του, Σαγιάκα Φουκουόκα, γνωστή TVPersonaστην χώρα της.
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Ιάπωνα επιθετικού  Daisuke Sakata. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 16 Ιανουαρίου του 1983, έχει ύψος 1.75 και είναι 70 κιλά.  Από το 2001 μέχρι και σήμερα αγωνίζονταν στην μόνιμη πρωταθλήτρια Ιαπωνίας τους  Yokohama F. Marinos καταγράφοντας 323 συμμετοχές κι έχοντας πετύχει 79 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα του.

Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ενώ ήδη πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με τον ΑΡΗ. Ο Ιάπωνας επιθετικός θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 88»
, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αμέσως μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο Ιάπωνας μιλώντας στο arisfc.gr σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον ΑΡΗ. Θέλω να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χώρα μου στην Ελλάδα και το ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι το ιαπωνικό ποδόσφαιρο δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα δείξω στον κόσμο του ΑΡΗ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στις υποχρεώσεις της σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ανακοίνωσε Γέντρισεκ η Φράιμπουργκ

Την απόκτηση του Έρικ Γέντρισεκ ανακοίνωσε η Φράιμπουργκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός, για τον οποίο είχε ασχοληθεί και ο Παναθηναϊκός, από εδώ και στο εξής θα φορά την φανέλα της γερμανικής ομάδας έτσι ώστε να την βοηθήσει να πάρει ένα εισιτήριο που θα την οδηγήσει στο επόμενο Europa League.

Για τον Γέντρισεκ εκτός των «πρασίνων» είχαν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες αλλά η Φράιμπουργκ κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ντίρκ Ντέφνερ δεν έκρυψε την χαρά του για την μεταγραφή αυτή ενώ φρόντισε να πλέξει το εγκώμιου του νέου αποκτήματος. Το ίδιο έκανε και ο προπονητής της ομάδας, Ρόμπιν Ντουτ, ο οποίος επισήμανε πως ένας ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του Γέντρισεκ ήταν αυτό που έλειπε από την Φράιμπουργκ.

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου δεν έγινε γνωστή, ούτε το κόστος της μεταγραφής αλλά σύμφωνα με το Κicker δεν ξεπέρασε τις 900.000 ευρώ.

ΑΡΗΣ: Ανακοίνωσε τον Σακάτα

Με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόκτηση του Ιάπωνα επιθετικού Νταϊσούκε Σακάτα. Αυτή αναφέρει:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Ιάπωνα επιθετικού Daisuke Sakata. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 16 Ιανουαρίου του 1983, έχει ύψος 1.75 και είναι 70 κιλά. Από το 2001 μέχρι και σήμερα αγωνίζονταν στην μόνιμη πρωταθλήτρια Ιαπωνίας τους Yokohama F. Marinos καταγράφοντας 323 συμμετοχές κι έχοντας πετύχει 79 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα του. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ενώ ήδη πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με τον ΑΡΗ.
Πλήρες όνομα: Daisuke Sakata
Ύψος: 1.75
Βάρος: 70κ.
Θέση: Επιθετικός
Χώρα: Ιαπωνία

Γαλανός: «Κανένα θέμα με Καλαφατάκη»

Ο Γιώργος Γαλανός ξεκαθάρισε στο «Αθλητικό Metropolis» πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας με το Γιώργο Καλαφατάκη, με τον Έλληνα τεχνικό να συνεχίζει κανονικά στον πάγκο του Ηρακλή. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Γηραιού τονισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον προπονητή μας. Ήταν μια μικρή παρεξήγηση από την προηγούμενη διοίκηση, που λύθηκε. Φέραμε τον Κόλεμαν και θα φέρουμε όποιον παίκτη μας ζητήσει ο κόουτς. Συνεχίζουμε κανονικά μαζί…»

Μπαίνουν οι Μάρα, Ηλιάδης

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αναμένεται να μπουν την Παρασκευή οι Μπόγκνταν Μάρα και Στέλιος Ηλιάδης. Οι δύο παίκτες δείχνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών τους και να συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη για το παιχνίδι με την Καβάλα για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ηλιάδης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια απλή κάκωση στο γόνατο και αναμένεται να προπονηθεί κανονικά την Παρασκευή, όπως και ο Μάρα.

Ο Ρουμάνος μέσος πέρασε με επιτυχία κάποια τεστ ετοιμότητας και έδειξε ότι και αυτός θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τους «αργοναύτες».

Αντίθετα οι Μανώλης Παπαστεριανός, Ηλίας Μέλκας και Ρόμπερτ Σζοτ συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

Το τελευταίο απόκτημα τους «Γηραιού» Ζοέλ Επαλέ ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς και σύντομα θα είναι έτοιμος.

Oι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου και του Παναθηναϊκό για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Την αναμέτρηση στην Τρίπολη μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού θα σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης, το ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου στο ΟΑΚΑ ο Μάνταλος, ενώ το ΠΑΟΚ - Ξάνθη στην Τούμπα ο Βοσκάκης.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:

Καβάλα - Ηρακλής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Κέρκυρα - Λάρισα: Αμπάρκιολης Σταύρος (Μακεδονίας)
Εργοτέλης - Άρης: Τσινιάρης Μιχαήλ (Αθηνών)
Πανσερραϊκός - Ατρόμητος: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου: Μάνταλος Σταύρος (Αθηνών)

Οι τρομοκράτες ήρθαν... απ' τον Άρη!

Είναι πολλές οι “συμπτώσεις” για να είναι τυχαίες. Τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες στο Βύρωνα είναι μέλη του ίδιου συνδέσμου

το ίδιο και άλλα δύο άτομα των οποίων οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν τα ονόματα για να φτιάξουν πλαστές ταυτότητες...
Φαίνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν βρει την... πηγή για τα πλαστά στοιχεία που χρησιμοποιούσαν μέσα στο σύνδεσμο του Άρη στη Θεσσαλονίκη όπου είναι μέλη.
Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο πλαίσιο αναζήτησης των ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία τους στην κατασκευή των πλαστών ταυτοτήτων, ένας 26χρονος από την Ημαθία ανέφερε πως την περασμένη Άνοιξη όταν κατέβηκε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό με τον Άρη, έχασε το δελτίο ταυτότητας του.
Ένας 21χρονος φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ένα ακόμη από τα πρόσωπα, τα στοιχεία του οποίου εμφανίζονται σε άλλη ταυτότητα των τεσσάρων.
Ο 21χρονος είναι συμφοιτητής ενός από τους συλληφθέντες και πιθανολογούν ότι ίσως αυτό σχετίζεται με την κλοπή των στοιχείων της ταυτότητάς του.
Ένας άλλος 22χρονος από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι είχε δώσει τα στοιχεία του μόνο σε υποκατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αλλά και προκειμένου να εκδώσει εισιτήριο διαρκείας σε αγώνες ποδοσφαιρικής ομάδας Α' Εθνικής.
Φαίνεται ότι οι συλληφθέντες δεν πήγαιναν μακρυά, χρησιμοποιούσαν στοιχεία των... γύρω τους.Πηγη Newsit.gr

Μπήκαν Χαβίτο και Γκιάρο

Για μία ακόμη φορά ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κόκε, Μενδρινός, Αγτζίδης, Πρίττας και Οριόλ. Ο Οριόλ θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία των ενοχλήσεων στο πόδι του. Από εκεί και πέρα, σε κανονικό ρυθμό προπόνησης γυμνάστηκαν ο Χαβίτο και ο Ρονάλντο Γκιάρο.
Τέλος, το πρόγραμμα για τους Θεσσαλονικείς περιλαμβάνει αύριο μία πρωινή προπόνηση.

«Υπήρχαν... παλαιστές στο Καραϊσκάκη!»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα επεισόδια που έγιναν στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στη φυσούνα. «Υπήρχαν εκεί άτομα που ασχολήθηκαν με το άθλημα που ασχολήθηκα και εγώ», εννοώντας την πάλη.
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε το μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης για τη στάση των ανθρώπων του Ολυμπιακού και τα όσα έγιναν χθες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Είπε στον Sport 103 Fm για τα επεισόδια
: «Αυτά που γίνονται εν έτει 2011 στο στάδιο Καραϊσκάκη με την ομάδα των τροπαίων και του Τσάμπιονς Λιγκ μάς φέρνουν πολλά χρόνια πίσω. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ό,τι έγινε, έγινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και κατά την έναρξη του β' μέρους. Μετά ηρέμησαν τα πράγματα. Όσα συνέβησαν στο ημίχρονο στη φυσούνα, σίγουρα ο κόσμος δεν μπορεί να τα καταλάβει. Είναι πολύ περίεργο που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν τόσα άτομα σε εκείνο το χώρο. Εβδομήντα, ογδόντα, ενενήντα, δεν ξέρω πόσα ακριβώς άτομα μαζεύτηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα. Υπήρχαν εκεί άτομα που ασχολήθηκαν με το άθλημα που ασχολήθηκα και εγώ. Ο παρατηρητής ήταν δίπλα μου και με παρακαλούσε να σταματήσω το επεισόδιο. Συμβαίνει μόνο στο Καραϊσκάκη αυτό. Οι κύριοι του Ολυμπιακού, ο κ. Τσιρώνης μπορεί να έλεγε ότι δεν συνέβαινε τίποτα, μιλούσε για μεμονωμένο περιστατικό. Πουλούσανε τρέλα.
Ακόμη, πίσω από τον πάγκο υπήρχε μία ομάδα δέκα ατόμων και πετούσαν αντικείμενα. Με την ανοχή της Αστυνομίας. Πώς διά μαγείας εμφανίστηκαν τόσα άτομα; Κάποια από αυτά τα άτομα προσπαθούσαν να προπηλακίσουν ποδοσφαιριστές, εμάς, σιχάθηκα. Δυστυχώς αυτά τα βλέπουμε μόνο στο Καραϊσκάκη. Ο Τάσος Μητρόπουλος προσπάθησε να βοηθήσει. "Τι να κάνω, Παναγιώτη, δεν είδα αυτόν που χτύπησε τον Μουσλίμοβιτς" μου είπε. Όντως χτυπήθηκε ο Μουσλίμοβιτς. Πίσω από το γόνατο έχει μία μελανιά. Πάντα εκεί υπάρχει πρόβλημα. Και πέρσι στο ματς των πλέι οφ και της κανονικής περιόδου».
Για τη διαιτησία του Τσινιάρη: «Απέβαλε τον κ. Χάβο που είπε "σφύριξε ένα φάουλ για μας", ενώ όταν του ζητούσα να κάνει συστάσεις ότι θα διακόψει το παιχνίδι για την ιαχή "Βούλγαροι", δεν έκανε τίποτα. Πραγματικά θα ήθελα να διαβάσω την έκθεση του παρατηρητή. Αν δεν γράφει τίποτα, σημαίνει ότι είναι διακοσμητικό στοιχείο. Αν ήταν 50-50 ο διαιτητής, δεν θα είχαμε πρόβλημα και θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να παίξεις με τέτοια διαιτησία. Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι. Πόσα αποθέματα να έχουν για να αντέξουν. Ήταν η δεύτερη χειρότερη διαιτησία μετά τον κ. Σπάθα».
Για την υπόθεση πρόκριση: «Δεν τελείωσε τίποτα, υπάρχει ένας ακόμη αγώνας. Αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα με αυτή που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα θα περάσει στο β' γύρο».

Ερευνες σε παράγοντα και οπαδούς!

Παράγοντα ομάδας της Σούπερ Λίγκας ή οπαδούς συγκεκριμένης ομάδας υποψιάζονται ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση στον Σιδηρόπουλο οι άνθρωποι της αστυνομίας.Ο άνθρωπος που είχε προσαχθεί χθες στη ΓΑΔΑ δεν αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης στον Άγιο Κοσμά από τον διαιτητή Τ. Σιδηρόπουλο και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της αστυνομίας θεωρούν ότι μετά το 48ωρο του αυτόφωρου, ο κάτοχος της μηχανής -του οποίου τα στοιχεία υπάρχουν- θα παραδοθεί.

Ο Κούπερ θέλει Παναθηναϊκό!

Τραβηγμένο το σενάριο αλλά ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Μετά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Μάκαρου να πάρει τον Κούπερ στην Καβάλα, «παίζει» πολύ για τον Αργεντινό και ο Παναθηναϊκός!
Ο Κούπερ θέλει Παναθηναϊκό!
Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός το μετέφερε στον ατζέντη του. Περισσότερο ως μια επιθυμία υπάρχει θέμα για την ώρα, παρά οτιδήποτε άλλο. Αν όμως οι «σφαλιάρες» συνεχιστούν για τους «πράσινους», δεν θέλει και πολύ το όνειρο να γίνει πραγματικότητα για τον Έκτορα.
Για φανταστείτε γκέλα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη ή με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ; Τον στέλνουν «πακετάκι» τον Ζεσουάλδο ή δεν τον στέλνουν;

Αν κάποιοι στην πράσινη διοίκηση παρέμεναν ακόμα στα πόστα τους, να είστε σίγουροι ότι θα το «έτρεχαν» το θέμα Κούπερ εδώ και τώρα. Μην αποκλείσετε όμως τίποτα για τη συνέχεια. Μια-δυο, ίσως και «μισή» γκέλα να είναι αρκετή για να υπάρξει πρόσληψη Κούπερ στον Παναθηναϊκό…Πηγη sportdog.gr

«Η χυδαιότητα και η βία απέκτησαν ονοματεπώνυμο»

Την επίθεση που δέχτηκε ο Χρήστος Βεργανελάκης από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής , Αλέξη Κούγια, καταδίκασε ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για προσωποποίηση της βίας και της χυδαιότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Η χυδαιότητα και η βία εις βάρος αθλητικών δημοσιογράφων απέκτησαν ονοματεπώνυμο... Μετά το πρόσφατο γεγονός στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον "καπετάνιο", ήρθε ένα ακόμη περιστατικό βάναυσης επίθεσης εις βάρος επαγγελματία αθλητικού συντάκτη, για να επιβεβαιωθεί η ανήσυχη πρόβλεψή μας ότι πλέον έφτασε η ώρα της ουσιαστικής και άμεσης παρέμβασης του εισαγγελέα, της τακτικής και αθλητικής δικαιοσύνης.

Θύμα αυτή τη φορά ήταν ο συνάδελφος, Χρήστος Βεργανελάκης, που εργάζεται στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" της Πάτρας, και θύτης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Παναχαϊκή-Ασπρόπυργος, επιτέθηκε φραστικά στον δημοσιογράφο, καθυβρίζοντας και απειλώντας τον, ενώ μπροστά στα κατάπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, τον έφτυσε δύο φορές στο πρόσωπο. Απίστευτο!

Το "έργο Κούγια" συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τρεις "γνωστοί-άγνωστοι" φουσκωτοί που εισέβαλαν στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Παναχαϊκής, προπηλάκισαν τον Χρήστο Βεργανελάκη και με βίαιο τρόπο τον έσπρωξαν προς την έξοδο του χώρου της συνέντευξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ "προετοίμασε" ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος εξύβρισε και καταφέρθηκε με απαράδεκτο για επαγγελματία τεχνικό τρόπο εις βάρος του αθλητικού δημοσιογράφου, προλειαίνοντας το έδαφος για να "αναλάβει δράση" ο κ. Κούγιας. Πρωτοφανείς αθλιότητες για την Πάτρα, τον πολιτισμό μας και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι κρίμα για μια τόσο ιστορική ομάδα όπως η Παναχαϊκή, να αμαυρώνεται η εικόνα της από τέτοια πρωτοφανή και απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου της, να προπηλακίζει και να φτύνει στο πρόσωπο έναν λειτουργό της ενημέρωσης. Το περιστατικό αυτό, άλλωστε, έχει πάρει τεράστια δημοσιότητα, καθώς είναι καταγεγραμμένο σε σχετικό βίντεο και "κυκλοφορεί" στο διαδίκτυο. Θα πρέπει, επιτέλους, ο γνωστός ποινικολόγος κ. Κούγιας να μάθει ότι δεν είναι στο απυρόβλητο και πως οι Αθλητικοί Συντάκτες δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν το έργο τους, ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα και στη δραστηριότητα κάθε δημόσιου προσώπου, τηρώντας πάντα τις αρχές της δεοντολογίας, είτε αρέσει είτε όχι στον κ. Κούγια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ επικοινώνησε άμεσα με τον συνάδελφο, Χρήστο Βεργανελάκη, και με τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, κ. Απόστολο Βουλδή, και αποφάσισε να διαβιβάσει άμεσα στην Αθλητική Δικαιοσύνη την υπόθεση και τους "πρωταγωνιστές" της, ενώ επιφυλάσσεται να ασκήσει και κάθε άλλο ένδικο μέσο, προκειμένου να προστατέψει την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη του Χρήστου Βεργανελάκη, αλλά και όλων των Αθλητικών Συντακτών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης
».

Ουζουνίδης: ¨Να κυνηγήσουμε βαθμούς εκτός έδρας»

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για το παιχνίδι με τη Καβάλα και όχι μόνο. Ο τεχνικός του Ηρακλή πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Μας προβληματίζει όλους η μικρή συγκομιδή εκτός έδρας. Αυτή η ανισορροπία βαθμών εντός και εκτός έδρας. Απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να αποφύγουμε τα προσωπικά λάθη που στα τελευταία παιχνίδια μας στοιχίζουν βαθμούς. Ειδικά στο παιχνίδι της Κυριακής που αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που από μόνοι τους μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Η ομάδα εμφανίζει μία πολύ μεγάλη αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι. Όσο και να προσπαθούμε, όσο και δουλεύουμε στις προπονήσεις, δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί οι παίκτες. Υστερούμε στις συνεργασίες στο αντίπαλο μισό. Το πρόβλημα υπάρχει από την αρχή. Δοκιμάσαμε αρκετούς παίκτες, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Ελπίζω με τους νέους να έχουμε περισσότερες επιλογές και λύσεις για το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Πρέπει να κυνηγήσουμε βαθμούς εκτός, ώστε να μην είμαστε συνεχώς υπό πίεση στα εντός. Το πρόβλημα στα εκτός, δεν μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε ένα καλό σερί και να ανεβούμε βαθμολογικά. Θέλουμε ένα σερί 2-3 αγώνων για να βελτιώσουμε τη θέση μας. Δεν υπολογίζουμε τον Πίτου και τον Παπαστεριανό, ενώ αύριο θα ξέρουμε για τους Μάρα και Ηλιάδη».
Για τις μετεγραφές : «Περιμένω να δω τι θα γίνει με τα δελτία. Πιθανόν κάποιος από τους νέους να ξεκινήσει. Ο Ζερκά δείχνει να είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από τον Μαχόπ. Δεν γνωρίζει αν είναι απολύτως έτοιμοι για 90 λεπτά. Όλοι οι παίκτες που είναι καλοί και δείχνουν ότι θα μας δώσουν αυτό που μας έλειπε. Είναι φυσικά και θέμα χημείας. Θα δούμε και τι θα γίνει με τον Καϊτά. Δεν θα γίνουν περαιτέρω κινήσεις, γιατί ήδη έχουμε ξεφύγει και μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν προβλήματα στον σύλλογο».
Για τον Επαλέ : «Μπορεί να είναι λίγο πίσω από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά είναι τόσο έμπειρος που δεν θα φανεί στα παιχνίδια».
Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό. Καμία ομάδα δεν βγήκε κερδισμένη από τις αποδοκιμασίες. Συζητήσεις πάντα γίνονται στα αποδυτήρια, αλλά επαναλαμβάνω ότι το κλίμα είναι καλό. Καμιά φορά συμβαίνει να είναι μεγαλύτερης διάρκειας για να ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα».
Γιατον Σίσιτς : «Είναι από τους παίκτες που τρέχουν πολύ σε κάθε παιχνίδι. Η κριτική που έχει γίνει στον Σίσιτς είναι άδικη, ως προς την προσπάθεια, όχι ως προς το αποτέλεσμα. Η ομάδα πάντα ψάχνει κάτι καλύτερο».
Για την φυσική κατάσταση των παικτών : «Δεν φάνηκε σε κανένα σημείο ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Με εξαίρεση το πρώτο δίμηνο, ποτέ δεν είπα ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Οι τραυματισμοί των Πίτου και Παπαστεριανού δεν ήταν μυϊκοί. Στην Κέρκυρα παίξαμε 120 λεπτά και στη Λάρισα δεν είχαμε διαφορά με τον αντίπαλο».
Για τον Βέλλιο : «Για εσάς είναι η συζήτηση. Εγώ βλέπω τις καθημερινές προπονήσεις και εγώ κρίνω και αποφασίζω. Ο καθένας παίζει διαφορετικά και ανάλογα με τα παιχνίδι επιλέγεται ο παίκτης .Αν ο παίκτης φύγει το καλοκαίρι ελεύθερος και υπάρχει η δυνατότητα να μπουν κάποια χρήματα, τότε είναι καλό για την ομάδα. Γίνεται πολύς θόρυβος γύρω από τον Αποστόλη. Όλη η ιστορία μόνο κακό κάνει και σε αυτόν και στην ομάδα. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγιναν διάφορα, αλλά είδατε ότι μπήκε και έπαιξε. Εμείς είχαμε ζητήσει να μην πάει στην εθνική Νέων».

Ξύλο και στην εκδίκαση

Ο επεισοδιακός χαρακτήρας της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ διατηρήθηκε και ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί μέσα στην αίθουσα. «Ελεεινό ψεύτη και θεατρίνο» χαρακτήρισε η πλευρά του ΠΑΣ τον Βεζυρίδη που δέχτηκε την επίθεση. Τι υποστήριξε η κάθε πλευρά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση.

Αναλυτικά…

Η εκδίκαση της υπόθεσης των όσων έγιναν προ δεκαημέρου στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ήταν επεισοδιακή. Απειλήθηκε περισσότερες από δέκα φορές σύρραξη στην τρίωρης διάρκειας ακροαματική διαδικασία, ενώ στο τέλος υπήρξαν (τελικά) και διαπληκτισμοί ανάμεσα σε άτομα με θεσμικό ή μη ρόλο που έδωσαν το «παρών» εκατέρωθεν.

Η πλευράς του ΠΑΣ απολογήθηκε για τη διακοπή του αγώνα και την επίθεση που δέχτηκε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Πολυχρόνης Βεζυρίδης, από οπαδό των γηπεδούχων. Ζήτησαν τη δημόσια προβολή ενός ιδιωτικού βίντεο, που όπως ισχυρίζονται δείχνει πως δεν χτύπησε ο οπαδός τον τερματοφύλακα, αλλά συνέβη το αντίθετο. Το αίτημά τους, ωστόσο, αποδείχτηκε και αποδυναμώθηκε ο συγκεκριμένος ισχυρισμός. Πάντως οι εκπρόσωποι του ΠΑΣ έβαλαν κατά του Πολυχρόνη Βεζυρίδη τον οποίο χαρακτήρισαν ελεεινό ψεύτη και θεατρίνο, χαρακτήρισαν το επεισόδιο στημένα κι έκαναν λόγο για απάτη.

Η πλευρά του ΟΦΗ, που είχε στο πλευρό της αρκετούς οπαδούς (που είναι παράλληλα και μικρομέτοχοι) αλλά και τον Νίκο Μαχλά, έκανε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για διαστρέβλωση των συνθηκών τέλεσής του με σκοπό την τιμωρία του ΠΑΣ και την κατάκτηση των βαθμών της νίκης στα χαρτιά. Όπως ανέφεραν οι Κρητικοί, ο διαιτητής Λαμπρόπουλος είπε στα αποδυτήρια ότι διακόπτει οριστικά το ματς («μέχρι και ντους έκαναν οι παίκτες», ειπώθηκε χαρακτηριστικά) και μία ώρα μετά το παιχνίδι άρχισε ξανά. Παράλληλα επισήμαναν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διεξαγωγή του δευτέρου μέρους επικαλούμενοι και το γεγονός ότι ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο. Πάντως το αίτημα του ΟΦΗ να πάρει το ματς στα χαρτιά δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές ελπίδες, από τη στιγμή που συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε το ματς.

Τσιρίλο: «Τώρα είμαστε πιο δυνατοί»

Οι δύσκολες μέρες πέρασαν για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Μπρούνο Τσιρίλο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Μετά από μία ταραχώδη εκκίνηση στη σεζόν με δύο αλλαγές προπονητή, ο Ιταλός αμυντικός θεωρεί πως η ομάδα του βρήκε το δρόμο της.

«Τώρα είμαστε καλά. Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την Ευρώπη. Όλα είναι καλά. Στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο με τις συνεχείς αλλαγές προπονητή. Τώρα είμαστε πιο δυνατοί. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι», δήλωσε, ενώ για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα σχολίασε: «Δουλεύουμε για να παραμείνουμε ψηλά. Απομένουν πολλές αγωνιστικές ακόμη. Ένας από τους στόχους μας είναι να παίξουμε και του χρόνου στην Ευρώπη».

Για το ισόπαλο αποτέλεσμα που απέσπασε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Σίγουρα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά».

Αναφορικά με την προσωπική του απόδοση τη φετινή περίοδο, ο 34χρονος άσος τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και ήρεμος. Είμαι σε μία καλή φάση και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Τέλος, εκθείασε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Ο Αντελίνο είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αυτά τα δύο χρόνια έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Του εύχομαι να συνεχίσει να παίζει έτσι για τον ΠΑΟΚ».

Φερέρ, Μιχαλήτσος, Σακάτα και… Περέϊρα στον Άρη!

Στη σημερινή προπόνηση του Άρη ήταν ο μάνατζερ Μανέλ Φερέρ, που φαίνεται ότι αναλαμβάνει δράση μετά τη λύση της συνεργασίας του Κούπερ με τους «κίτρινους». Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Ιάπωνας Σακάτα, τον οποίο πρότεινε ο Φερέρ.
Ο Μιχαλήτσος θα ειναι προσωρινά ο προπονητής της ομάδας, αλλά στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» σε περίπτωση καλών αποτελεσμάτων της ομάδας.
Παράλληλα, πήρε μέρος και ο Πορτογάλος Νανίλο Περέϊρα, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κίτρινους» έως το βράδυ.

Αναβολή της εκδίκασης για τα επεισόδια στο Βόλο

H απεργία των δικηγόρων οδήγησε στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τα επεισόδια στον αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ.

Όπως όλα δείχνουν, την Τρίτη αναμένεται να γίνει η διαδικασία, εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν νέες κινητοποιήσεις εκ μέρους των δικηγόρων.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία μία ή δύο αγωνιστικών για τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό.

Στην πρώτη περίπτωση θα αντιμετωπίσει κεκλεισμένων των θυρών τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ στη δεύτερη θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο και τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα λίγες μέρες μετά.

Μοράτι: «Δικαιούμαστε ένα μπλακ άουτ»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι και από τη γενική εμφάνιση της Ίντερ στο νικηφόρο με 3-2 αγώνα της κόντρα στην Τσεζένα, ήταν ο Μάσιμο Μοράτι.

Οι «νερατζούρι» πλησίασαν με το "τρίποντο" αυτό στους έξι βαθμούς την πρωτοπόρο Μίλαν, η οποία έχει κι έναν αγώνα περισσότερο.

«Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα κι από ένα καλό πρώτο ημίχρονο» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα των Μιλανέζων, ενώ ερωτηθείς για το αν ανησύχησε όταν το σκορ έγινε 2-2, απάντησε: «Όχι. Έχουμε συνηθίσει να ιδρώνουμε τη φανέλα κατά τη διάρκεια των αγώνων μας, οπότε δικαιούμαστε να έχουμε ένα μπλακ άουτ. Ίσως η αλλαγή του Ντιέγκο Μιλίτο άλλαξε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Στη Μπολιβάρ ο Γκαρσία

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ο Νάτσο Γκαρσία, μετά την συμφωνία μεταξύ του Άρη και της Μπολιβάρ. Ο έμπειρος Βολιβιανός μέσος δεν υπολογίζονταν για το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν από τη διοίκηση των «κίτρινων» και θα επιστρέψει στο πρωτάθλημα Βολιβίας. Ο 30χρονος παίκτης αγωνίζονταν δανεικός στην Ανόρθωση από την οποία αποχώρησε.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του Νάτσο Γκαρσία, με μορφή δανεισμού για έξι μήνες στην ομάδα της πατρίδας του, Μπολιβάρ. Η ομάδα από την Βολιβία διατηρεί το δικαίωμα αγοράς του ποδοσφαιριστή μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δανεισμού το καλοκαίρι».

Σιδηρόπουλος: «Έτοιμος να τα παρατήσω»

Στην επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους αναφέρθηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο Έλληνας διαιτητής δεν έκρυψε πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον χώρο της διαιτησίας, ενώ μίλησε και για την στάση της ΕΠΟ στο σχετικό θέμα. Ο Σιδηρόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για τις επιθέσεις σε βάρος διαιτητών: «Θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά και όχι οργανωμένα. Αν είναι οργανωμένα τότε μιλάμε για καθαρή τρομοκρατία. Δεν πιστεύω ότι τρομοκρατούνται οι διαιτητές γιατί είναι μια ομάδα ενωμένη».
Για το... ιστορικό της επίθεσης: «Δεν είχα κάποια απειλητικά μηνύματα πριν. Ο χώρος που δέχθηκα την επίθεση είναι ανοικτός. Είχαμε εντοπίσει κάποιες περίεργες κινήσεις, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Για την επίθεση γίνεται προανάκριση. Το τμήμα που έχει αναλάβει την υπόθεση, δουλεύει μεθοδικά και πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Οι αφορμές μπορεί να είναι πάρα πολλές, το θέμα όμως είναι πως θα τα αντιμετωπίσουμε εμείς. Δεν πιστεύω ότι οδηγεί κάπου το να ξυλοκοπούνται οι διαιτητές».
Για τις πρώτες του σκέψεις: «Μετά από κάτι τέτοιο σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, αλλά όταν ηρεμεί η κατάσταση το ξανασκέφτεσαι και κάνεις θυσίες. Ίσως είναι κάτι που πρέπει εντός εισαγωγικών να το περάσουμε. Σίγουρα όμως σκέφτεσαι αν αξίζει να περνάς κάτι τέτοιο. Έπρεπε να έχει προβληματίσει την πολιτεία το γεγονός ότι διαιτητές ζήτησαν άδεια οπλοφορίας. Θα φτάσουμε στο σημείο να ζητούν άδεια και οι ποδοσφαιριστές».
Για το αν η ΕΠΟ βρίσκεται στο πλευρό του: «Έχω την απόλυτη στήριξη όλων των ιθυνόντων από την πρώτη στιγμή. Το καταλαβαίνω και ενεργά, από χθες μέχρι και σήμερα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Οι άνθρωποι είναι στο σωστό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι κάνουν σωστά βήματα. Είναι δεδομένο ότι γίνονται ενέργειες για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα».
Για το αν θα προχωρήσουν οι διαιτητές σε απεργία: «Η αποχή και η απεργία δεν είναι λύση. Το πρόβλημα είναι συλλογικό, αφορά το γενικότερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να εργαστούμε συνολικά οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια οι παράγοντες για να εκτοξεύσουμε το ποδόσφαιρο εκεί που θέλουμε».

Έκλεισε ο Αρίας

Την μεταγραφή του Ντιέγκο Αρίας προχώρησε σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο Κολομβιανός μέσος ενημερώθηκε να έρθει στην Θεσσαλονίκη και αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο του. Ο Αρίας είναι 25 ετών και έμεινε ελεύθερος από την Όνσε Κάλντας.

Φωτάκης: "Και τώρα Ξάνθη"

Στον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη στρέφεται η προσοχή των παικτών του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Γιώργο Φωτάκη. Ο Έλληνας μέσος του «Δικέφαλου» του Βορρά τόνισε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει ικανοποίηση για την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανή τιμωρία της Τούμπας, ενόψει της ρεβάνς του προημιτελικού αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος.
Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Ξάνθη ξεκίνησε την Πέμπτη με πρωινή προπόνηση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν χαλάρωμα και έπαιξαν ποδοβόλεϊ, με το κλίμα στις τάξεις της Σουρωτής να είναι ευχάριστο, μετά την ισοπαλία στο ματς με τους «ερυθρολεύκους».
Οι Ίβιτς, Τσιρίλο, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Κοντρέρας και Φωτάκης προπονήθηκαν μαζί με το γυμναστή Νίκο Καρύδα. Όσον αφορά στους Βιεϊρίνια, Γκαρσία, Σνάουτσνερ και Κοντρέρας, οι τέσσερις παίκτες ακολούθησαν πρόγραμμα στο γυμναστήριο και έκαναν αποθεραπεία.

Φωτο ημερας

Γυρίζουμε κάμποσα χρόνια πίσω και στην πρώτη γυμνή φωτογράφιση της «καυτής» Νόνης Δούνιας το 1997 για το playboy.

Τέλος ο Καλάφας?

Στον μπασκετικό Ηρακλή δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Γι αυτό και ο Γιώργος Καλαφατάκης θα αποχωρήσει από την ομάδα.
Τέλος ο Καλάφας
Πριν καν συμπληρώσει δύο εβδομάδες στον Γηραιό κι αφού έδειχνε να την βάζει στο σωστό δρόμο, ο Έλληνας προπονητής δεν άντεξε.

Ξαφνικά η διοίκηση αποφάσισε περικοπές, έκανε του κεφαλιού της και αυτά δεν μπορεί να τα ανεχθεί κανείς σοβαρός προπονητής.
Γι’ αυτό και θα έλθει η αποχώρηση του Καλάφα..

Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαβορί»

Πεπεισμένος πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, εμφανίστηκε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Γιώργος Κούδας. Τι είπε για την ομάδα, τον Ζαγοράκη αλλά το θέμα με τους Άραβες.
Ο «Μεγας Αλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε στην «Ερα Σπορ» τονίζοντας μεταξύ άλλων
Για τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ «Ηταν μεγάλη η πάσα, έγινε εκπληκτικό κοντρόλ, το τάιμινγκ σε αυτές τις πάσες μετράει, ο παίκτης πρέπει να προσέξει πότε θα φύγει, να μην βγει οφσάιντ κ.λπ. Η αργοπορία του Νικοπολίδη να βγει οφείλεται στο ότι περίμενε κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν λάθος του Νικοπολίδη ήταν απλά η ενέργεια του επιθετικού, του Βιεϊρίνια, που είναι μεγάλο ταλέντο και δείχνει στοιχεία μεγάλου παίκτη».
 Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί: «Δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ Στη δική μου λογική τουλάχιστον. Όταν είναι αντίπαλοι δύο μεγάλες ομάδες , ένα εκτός έδρας αποτέλεσμα θετικό δεν εξασφαλίζει 100% την πρόκριση. Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚυπάρχει και ο κίνδυνος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε άδεια Τούμπα, λόγω τιμωρίας. Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τακτική μετά το 1-0, γιατί αυτή είναι η τακτική του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το παιχνίδι του. Εγινε ένα λάθος το καλοκαίρι, με την επιλογή του Μπερέτα. Στη συνέχεια όμως τόσο ο Δερμιτζάκης που μην ξεχνάμε ότι ήταν ο βασικός προπονητής, αλλά και ο Χάβος που ήταν ο βοηθός του, έβαλαν την ομάδα στο σωστό δρόμο, ακολουθώντας τα χνάρια του Σάντος».
Για το αν αυτό το στιλ παιχνιδιού της ομάδας είναι... παρωχημένο και δεν δίνει πρωταθλήματα: «Συμφωνώ. Πρέπει να προστεθούν στοιχεία στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Εχει κατακτήσει ήδη τα προηγούμενα, έχει μια δεμένη ομάδα πίσω, χρειάζεται και παίκτες γρήγορους στη μεσαία γραμμή για να κάνουν παιχνίδι. Είναι βέβαια και θέμα μπάτζετ. Δεν θα κάνω εγώ τον προπονητή, αλλά η μεσαία γραμμή πρέπει να έχει και γρήγορους παίκτες που να βγαίνουν και να στηρίζουν τους επιθετικούς. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν κάνει ο Σαλπιγγίδης το παιχνίδι. Το κάνουν και οι μέσοι. Όταν αποκτήσει πιο γρήγορους παίκτες στη μεσαία γραμμή ο ΠΑΟΚ, τότε θα καταφέρει να παρουσιάσει κάτι περισσότερο».
Για τη διή του εποχή και τα ματς με τον Ολυμπιακό:
«Θυμάμαι το '74-'75 που πήραμε το πρωτάθλημα. Μας είχε πατήσει ο Ολυμπιακος στο πρώτο 20λεπτο, όμως στο 40΄ κάνω μια πάσα στον Τερζανίδη που γίνεται γκολ, βάζω άλλα δύο εγώ και ένα ο Γκουερίνο και κερδίσαμε 0-4».
Για τους Ελληνες προπονητές : «Εχουμε εξαιρετικά παιδιά - προπονητές αλλά δεν τους δίνουμε την πίστωση χρόνου που χρειάζονται. Τι καλύτερο ποδόσφαιρο παίζει σήμερα ο Παναθηναικος απ’ ό,τι έπαιζε με τον Νιόπλια; Πολλές φορές δίνουμε σε ξένο τεχνικό περισσότερο χρόνο και τους δικούς μας τους αφορίζουμε αμέσως. Η νέα γενιά  Ελλήνων προπονητών είναι πολύ καλή και αν παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια στο εξωτερικό, τότε θα γίνουν πολύ καλοί. Ο Ελληνας θα δει και έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή από τις μικρές ομάδες και θα τον αναδείξει. Δεν διαφωνώ ότι και οι ξένοι αναδεικνύουν ταλέντα, αλλά το θέμα είναι να βλέπουμε και τι γίνεται στο σπίτι μας».
Για την παρουσία του Μάκη Χάβου στον πάγκο: «Με τον Χάβο ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος στη θέση του προπονητή και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Το παιδί το παλεύει με το υλικό που έχει και φέρνει αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Για τους Άραβες: «Κάποιες διαδικασίες με τους Αραβες δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη, ειδικά όταν γίνονται τέτοιες παλινδρομήσεις».
 Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη: «Ο κόσμος δυσφορεί με τον Ζαγοράκη, προσωπικά όμως πιστεύω ότι το πάει καλά το καράβι».
 Για την ιστορία της μετακόμισής του στον Ολυμπιακό: «Εχουν περάσει τόσα χρόνια κι όμως ακόμα με πληγώνει αυτή η ιστορία. Ηταν επιλογή του πατέρα μου μετά από αθέτηση υπόσχεσης (θα τον βοηθούσαν οικονομικά από την διοίκηση του ΠΑΟΚ για να βάλει κάτι ψυγεία σε μια ουζερί που είχε). Ο πατέρας μου ήταν εκρηκτικός άνθρωπος και ιδιόρρρυθμος, με άρπαξε και κατεβήκαμε στην Αθήνα. Ετσι έγινε όλη η ιστορία.

Μιλάμε για ένα ποσό 50-100.000 δραχμών, που όμως τότε ήταν σημαντικά χρήματα. Την ένταση για να λέμε την αλήθεια την καλλιεργούν κάποιοι συγκεκριμένοι, γιατί τόσο ι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ φέρθηκαν σωστά. Όταν εγώ αποφάσισα πως δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω, γύρισα πίσω και συγκρούστηκα με τον πατέρα μου. Κάναμε οκτώ χρόνια να μιλήσουμε. Η ιστορία αυτή κράτησε μόλις 2 χρόνια, από το ’66-’68. Όταν γύρισα από το Κύπελλο ΣΙΣΜ στη Βαγδάτη και αφού η χούντα λόγω έντασης  αποφάσισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πήρα κι εγώ την απόφαση πως δεν είναι δυνατόν να μείνω ανενεργός σαν ποδοσφαιριστής. Κάποιος άλλος εκείνη σε ανάλογη περίπτωση μπορεί και να είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο».
Για τον χαρακτηρισμό «Μεγαλέξανδρος»: Aυτή η ερώτηση, είναι ερώτηση τρικλοποδιά (γελώντας). Σε ποιον ποδοσφαιριστή με τις τότε συνθήκες, θα του κολλούσαν αυτό το προσωνύμιο και δεν θα του άρεσε! Δεν είναι  και μικρός ο τίτλος»!

Πολωνός τερματοφύλακας για Ηρακλή

Toν Πολωνό τερματοφύλακα Νόρμπερτ Βιτκόφσκι έφερε ο Ηρακλής στην Θεσσαλονίκη για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Είναι 29 ετών και έπαιζε στην Αρκα Γκντίνια. Πρόκειται για 29χρονο γκολκίπερ που έμεινε ελεύθερος από την Αρκα Γκντίνια, ομάδας της πρώτης κατηγορίας του πολωνικού πρωταθλήματος. Έχει ύψος 1,90 και στην Άρκα αγωνιζόταν από το 2005, μετρώντας συνολικά 101 συμμετοχές.
Θα συζητήσει με την διοίκηση και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία και περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τότε θα υπογράψει συμβόλαιο.

Χωρίς δικηγόρο ο ΠΑΟΚ

Σήμερα είναι η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Δικέφαλος θα ζητήσει αναβολή, καθώς ο νομικός του εκπρόσωπος δεν πήρε άδεια.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη έχουν απεργία και ο νομικός εκπρόσωπος τουΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης ζήτησε ειδική άδεια για να βρεθεί στην Αθήνα και την εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά δεν του δόθηκε.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ θα παραστεί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Μάκη Γκαγκάτση και αναμένεται να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης λόγω της απουσίας του δικηγόρου της ομάδας. Αν τελικά κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό, τότε στην Τούμπα μιλάνε για μεγάλο σκάνδαλο και προμελετημένη απόφαση.

Καταπέλτης «Αλέ»!

Ο Νίκος Αλέφαντος τσατισμένος κάνει την κριτική του στο katimagiko.gr όπως είδε εκείνος το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Mε ποδοσφαιρική λογική και... θανατηφόρες ατάκες! Ο Νικόλας Αλέφαντος κάνει τον σχολιασμό του σχετικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρεται μεταξύ άλλων σε Βαλβέρδε, Ριέρα, Σνάουτσνερ, Γκαρσία αλλά και... Φερέιρα!

«‘Εγιναν μαλ…ίες σε αυτό το ματς. Εγώ λέω και τα καλά, λέω και τα κακά. Στο προηγούμενο ματς με τις Σέρρες είπα ότι μου άρεσαν οι αλλαγές του Βαλβέρδε, μου άρεσε που πέταξε αμέσως μετά το 1-2 έξω τον Ποτουρίδη και έβαλε τον Αβραάμ, όπως και το ότι πέταξε έξω τον Γκαλίτσιο και έβαλε τον Ρόμενταλ να παίρνει όλη την πλευρά. Τα είπα και είπα μπράβο.

• Όμως τώρα με τον ΠΑΟΚ τι έκανε; Κερδίζεις 1-0, έχεις ρεβάνς μετά στην Τούμπα και βάζεις στη θέση του Ριέρα τον Χολέμπας; Δηλαδή από τον έναν ανύπαρκτο πας στον άλλο!

• Τι είσαι και βάζεις έξω αριστερά τον Χολέμπας, η… Κωλοπετινίτσα είσαι; Ολυμπιακος είσαι και παίζεις στο Καραϊσκάκη με πτέρυγα Ραούλ Μπράβο- Χολέμπας; Έχοντας έξω τον Ζαϊρί;

• Μόλις μπήκε ο Ζαϊρί στα τελευταία λεπτά, έκανε προσωπικές ενέργειες και παραλίγο να μας ξελασπώσει. Γιατί τον αδικείς μόνιμα τον Ζαϊρί; Όχι Χολέμπας ρε! Άσ’ τον… Χολέμπα… γαμώ την πανακόλα μου! Με τον… Χολέμπα θα πλευροκοπήσεις; Και από ποιον θα είχες πρόβλημα, από τον Σνάουτσερ; Αφού είναι το πιο αμυντικογενές μπακ στο πρωτάθλημα ο Σνάουτσερ! Αν βγει ποτέ πάνω από τη σέντρα, θα τον πιάσει ο… μπόγιας! Θα του πει «έλα εδώ εσύ, έχεις περάσει ποτέ τη σέντρα; Όχι. Και πας να το κάνεις μέσα στο Καραϊσκάκη; Πάμε στο… τμήμα»!  

• Πού είναι αυτοί οι 2 με τα ψευδώνυμα οι κολλητοί του Ριέρα που με έβρισαν εδώ τις προάλλες. Στημένοι πρέπει να ήταν. Εγώ ό,τι βλέπω λέω. Ποιος Ριέρα λέμε! Μακάρι να παίξει μπάλα. Όχι μόνο λόγια. Δεν παίζει μπάλα.     

• Για τον Μιραλάς πόσες φορές έχω πει, μην τον αλλάζεις από τη θέση που έχει κάνει πάταγο, του κόβεις τα πόδια, δεν το βλέπεις; Άσε τον μπροστά φουνταριστό, βάλε και τον Πάντελιτς μαζί άμα θες, αλλά παίξε 4-4-2. Μην χαραμίζεις τον Μιραλάς για το σύστημά σου επειδή δεν ξεκολλάς από αυτό. Με τον Πάντελιτς μόνο του μπροστά και με τον Μιραλάς τόσο πίσω, δεν είχες την κόντρα. Αιφνιδιασμό δεν είχες.

• Για πλάκα ο Τσιρίλο με τον Κοντρέρας έπαιζαν μόνο του τον Πάντελιτς. Για πλάκα. Ενώ με τον Μιραλάς θα είχαν πρόβλημα διότι δεν τον φτάνουν στην ταχύτητα. Και αφού έχεις ανύπαρκτους τους ακραίους σου, γύρνα τους τουλάχιστον πιο πίσω να βοηθάνε, να δυναμώσεις ανασταλτικά τα χαφ σου, αφού θα έχεις δύο κυνηγούς.

• Λένε για τρομερή εμφάνιση Μοντέστο, αλλά εγώ άλλον είδα στο κέντρο να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση. Να σας πω ποιον; Τον Γκαρσία! Τους έπαιζε μόνος του. Ποιος Τσουκαλάς, μεγάλη η απώλεια του Βιτόλο. Μόνος του έπαιζε ο Γκαρσία κι έκανε τα πάντα. Κάτι τράκους, κάτι πρεσαρίσματα, προσπαθούσε να κάνει και παιχνίδι», τονίζει μεταξύ άλλων ο έμπειρος κόουτς στην «ερυθρόλευκη» ιστοσελίδα.

«Μπράβοι» του Κούγια χτυπούν Πατρινούς!

Δείτε το βίντεο με τους «μπράβους» που συνόδευαν τον Αλέξη Κούγια να χτυπούν οπαδούς της Παναχαϊκής έξω από το γήπεδο με την ανοχή της αστυνομίας.

Τρέλα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ!

Τρέλα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ! Αποθέωση για τον Γκαρσία, αλλά και τον «χρυσό» σκόρερ Βιεϊρίνια. Δείτε τα βίντεο, ακούστε τα συνθήματα.
«Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία…» (ΒΙΝΤΕΟ)
Χαμός έγινε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» χθες το βράδυ με το που εμφανίστηκε η αποστολή της ομάδας.

Την τιμητική του είχε ο Πάμπλο Γκαρσία που άκουσε το γνωστό σύνθημα «ΠΑΟΚ, θρησκεία, τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία» και πνίγηκε στις αγκαλιές των οπαδών.

Από την αποθέωση δεν γλίτωσε, φυσικά, και ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας μέσα στο «Καραϊσκάκη», Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Γιάννης Κόντης-«Λέτε να τον δούμε σε άλλη ομάδα;»

Από τη στιγμή που η συνεργασία του Ε. Kούπερ με την ομάδα ήταν καλή, μήπως ο Αργεντινός τεχνικός αποφάσισε να αποχωρήσει έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό του;
«Λέτε να τον δούμε σε άλλη ομάδα;»
Ο Γιάννης Κόντης σχολίασε σε δηλώσεις του οι «κίτρινοι» δεν ήταν προετοιμασμένοι για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να βρεθεί ένας προπονητής με τη φιλοσοφία που θέλουν οι Θεσσαλονικείς.
Αναλυτικά η συνέντευξη στον «SentraFM»:
«Όπως μας είπε θεωρούσε ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα σοκ και το μοναδικό που μπορούσε να γίνει ήταν να φύγω αυτός. Είπε και σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Goal  ότι είχε καλή συνεργασία στον Άρη και δεν υπήρχε θέμα μεταγραφών. Εάν σκεφτόταν κάτι άλλο και τον δούμε σε κάποια άλλη ομάδα, δεν το ξέρω».
Για τον διάδοχο του Κούπερ: «Επειδή μας έπιασε εξ απήνης, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Μεσούσης περιόδου δύσκολα θα βρούμε έναν προπονητή όπως τον θέλουμε. Να έχουμε την ίδια φιλοσοφία, για καλό ποδόσφαιρο και ανταγωνιστικό. Έναν προπονητή που να μπορεί να διαχειριστή την καλή σχολή ποδοσφαιριστών που έχει ο Αρης τα τελευταία χρόνια. Τη σχολή ποδοσφαίρου για το καλό ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε».

Για την μεταγραφική ενίσχυση του Άρη: «Θα ενισχυθεί η ομάδα με 2-3 παίκτες ακόμη. Ήδη έχουμε φέρει τον Ντανίλο από την Πάρμα. Βασικό στέλεχος της Εθνικής Πορτογαλίας κάτω των 21, έτοιμος για ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Θα έρθουν και άλλοι».