Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σιδηρόπουλος: «Έτοιμος να τα παρατήσω»

Στην επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους αναφέρθηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο Έλληνας διαιτητής δεν έκρυψε πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον χώρο της διαιτησίας, ενώ μίλησε και για την στάση της ΕΠΟ στο σχετικό θέμα. Ο Σιδηρόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για τις επιθέσεις σε βάρος διαιτητών: «Θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά και όχι οργανωμένα. Αν είναι οργανωμένα τότε μιλάμε για καθαρή τρομοκρατία. Δεν πιστεύω ότι τρομοκρατούνται οι διαιτητές γιατί είναι μια ομάδα ενωμένη».
Για το... ιστορικό της επίθεσης: «Δεν είχα κάποια απειλητικά μηνύματα πριν. Ο χώρος που δέχθηκα την επίθεση είναι ανοικτός. Είχαμε εντοπίσει κάποιες περίεργες κινήσεις, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Για την επίθεση γίνεται προανάκριση. Το τμήμα που έχει αναλάβει την υπόθεση, δουλεύει μεθοδικά και πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Οι αφορμές μπορεί να είναι πάρα πολλές, το θέμα όμως είναι πως θα τα αντιμετωπίσουμε εμείς. Δεν πιστεύω ότι οδηγεί κάπου το να ξυλοκοπούνται οι διαιτητές».
Για τις πρώτες του σκέψεις: «Μετά από κάτι τέτοιο σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, αλλά όταν ηρεμεί η κατάσταση το ξανασκέφτεσαι και κάνεις θυσίες. Ίσως είναι κάτι που πρέπει εντός εισαγωγικών να το περάσουμε. Σίγουρα όμως σκέφτεσαι αν αξίζει να περνάς κάτι τέτοιο. Έπρεπε να έχει προβληματίσει την πολιτεία το γεγονός ότι διαιτητές ζήτησαν άδεια οπλοφορίας. Θα φτάσουμε στο σημείο να ζητούν άδεια και οι ποδοσφαιριστές».
Για το αν η ΕΠΟ βρίσκεται στο πλευρό του: «Έχω την απόλυτη στήριξη όλων των ιθυνόντων από την πρώτη στιγμή. Το καταλαβαίνω και ενεργά, από χθες μέχρι και σήμερα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Οι άνθρωποι είναι στο σωστό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι κάνουν σωστά βήματα. Είναι δεδομένο ότι γίνονται ενέργειες για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα».
Για το αν θα προχωρήσουν οι διαιτητές σε απεργία: «Η αποχή και η απεργία δεν είναι λύση. Το πρόβλημα είναι συλλογικό, αφορά το γενικότερο ποδόσφαιρο. Πρέπει να εργαστούμε συνολικά οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια οι παράγοντες για να εκτοξεύσουμε το ποδόσφαιρο εκεί που θέλουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: