Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στο ξενοδοχείο της ομάδας ο Σκόρδας!!

image_resizer
Αμέσως μετά την εκλογή της νέα διοίκησης στην ΠΑΕ Άρης ο Λάμπρος Σκόρδας και οι συνεργάτες μετέβησαν στο ξενοδοχείο για να μιλήσουν στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.  
Στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται η αποστολή του Άρη βρέθηκε η νέα διοίκησης της ΠΑΕ. Ο Λάμπρος Σκόρδας και οι συνεργάτες του μίλησαν στους παίκτες και το τεχνικό τιμ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.
Πηγή: arenafm.gr

Μόνο οπαδοί του Ηρακλή στο ματς με τον ΠΑΟΚ!!

Στο παιχνίδι της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στο Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, στο «Καυταντζόγλειο» θα βρίσκονται μόνο οπαδοί του «Γηραιού» όπως ανακοίνωση η ΠΑΕ Ηρακλής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας ότι στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το «Καυτανζόγλειο» θα φιλοξενεί μόνο οπαδούς του Ηρακλή.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Καυτανζόγλειο» και την ακατανόητη στα όρια του πονηρού συμπεριφορά της Αστυνομίας στους οπαδούς του Ηρακλή, η απόφαση μας είναι οριστική και αμετάκλητη.

Όταν κανείς δεν διασφαλίζει την παρουσία των οπαδών του Ηρακλή στην Τούμπα και αντιθέτως όλες οι ενδείξεις λένε το αντίθετο, τότε και εμείς δεν θέλουμε κανένα οπαδό άλλης ομάδας, καμία πρόκληση μέσα στο γήπεδο μας. Όλος ο Ηρακλής περιμένει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ενωμένοι όλοι μαζί κόσμος, παίκτες, προπονητές και διοίκηση θα παλέψουμε για την πρόκριση. Ο Ηρακλής είναι εδώ».

Σκόρδας… reloaded!!

Επιστροφή στο… παρελθόν για τον Άρη. Ο Λάμπρος Σκόρδας επιστρέφει στην προεδρία της ΠΑΕ αν και το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών Άρη έκρινε κάτι τέτοιο αντικαταστατικό. Νέα αίτηση για το άρθρο 99.

Σκόρδας… reloaded
Η μαραθώνια έκτακτη γενική συνέλευση στον Άρη δεν έφερε κάτι καινούριο, αλλά κάτι… παλιό. Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες, ο Λάμπρος Σκόρδας εξελέγη πρόεδρος δια ανατάσεως του χεριού και επιστρέφει στον προεδρικό θώκο για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Το σώμα αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να προκύψει άμεσα διοίκηση, ενώ η πρόταση του προέδρου της Κοινωνίας Μελών Άρη, Παναγιώτη Στεφανίδη, για νέα γενική συνέλευση στις 27 Δεκεμβρίου δεν πέρασε. Έτσι και παρότι το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών χαρακτήρισε την εκλογή νέας διοίκησης αντίθετη με το καταστατικό, αυτό συνέβη και ο Λάμπρος Σκόρδας επιστρέφει και την Πέμπτη θα κατατεθεί αίτηση για ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου. Μάλιστα πρότεινε τα μέλη που θα αναλάβουν να μπουν στη διοίκηση και πέραν του ιδίου είναι οι κ.κ. Τσομπανίδης, Βογιατζής, Τσιόνκης, Βασβάνης, Αριστοτελίδης και Γιώτας από πλευράς Ερασιτέχνη.

Η νέα διοίκηση ελλείψει χρημάτων θα επιχειρήσει να κάνει διαχείριση των οικονομικών της ΠΑΕ. Θα προσπαθήσει να προστατέψει την ομάδα από αφαίρεση βαθμών από τις σχετικές αιτήσεις πιστωτών, ενώ δεν θα γίνει έφεση για την υπαγωγή της ΠΑΕ στο άρθρο 99, αλλά θα κατατεθεί νέα αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.Πηγή: sport-fm.gr

Ικανοποιημένος και… αιχμηρός ο Στέφενς!

Ο Χουμπ Στέφενς θεωρεί αδικημένο τον ΠΑΟΚ από το 1-1 με τον Ατρόμητο, αλλά είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Αιχμές για τη διαφορά του Ολυμπιακού.

Ικανοποιημένος και… αιχμηρός ο Στέφενς
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ με εξαίρεση το γεγονός ότι επέτρεψε στους αντιπάλους να προηγηθούν εμφανίστηκε ο Χουμπ Στέφενς μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

«Είμαστε απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, ειδικά αν δούμε πόσο κυρίαρχοι ήμασταν σήμερα και το μόνο που θέλω είναι να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Όμως κάνουμε πάντα το λάθος να αφήνουμε τον αντίπαλο να προηγηθεί και αυτό μετά μας στοιχίζει πολύ σε ενέργεια. Μπορούμε να μάθουμε πολλά, απ' όλα τα παιχνίδια πρέπει να μαθαίνουμε. Ειδικά σε αυτά τα ματς είναι σημαντικό να βάζεις πρώτος γκολ, θα μπορούσαμε αν πετυχαίναμε πρώτοι το γκολ στη συνέχεια να βγαίναμε εμείς στην κόντρα επίθεση. Αντίθετα είδαμε τους γηπεδούχους και αυτό είναι απίστευτο να παίζουν αυτοί την κόντρα επίθεση», ανέφερε ο Ολλανδός προπονητής.

Ερωτηθείς για το αν το πρωτάθλημα απομακρύνεται ακόμη περισσότερο, απάντησε αιχμηρά. «Θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα γι’ αυτό το θέμα αλλά καμιά φορά είναι καλύτερο να μη λες τίποτα. Είμαστε και στην Αθήνα... Μερικές φορές πρέπει να χαμογελάς. Κάποιες φορές λέω ότι το να μιλάς είναι αργυρός και το να κλείνεις το στόμα σου χρυσός».

Σχετικά με την καθιέρωση του Τζαβέλλα σε ρόλο στόπερ, είπε: «Πρέπει να σας πω πως είναι ένα πράγμα που είδαμε στις προπονήσεις. Έτσι κι αλλιώς με τον Λίνο και τον Σπυρόπουλο είμαστε καλυμμένοι στα αριστερά. Ο Τζαβέλλας έχει ανταπεξέλθει πολύ καλά έως τώρα».

Όσο για το αν τον προβληματίζουν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, τόνισε: «Δεν με προβληματίζει παραπάνω. Είχαμε και με τον Απόλλωνα πολλές ευκαιρίες και πολλά κόρνερ. Είναι γεγονός ότι πρέπει να μάθουμε όταν έχουμε την μπάλα να κάνουμε γκολ, όμως, εμείς καταφέραμε από ένα λάθος πλάγιο να δεχτούμε γκολ. Αφού έχουμε την μπάλα στα πόδια μας πρέπει να μάθουμε να σκοράρουμε πρώτοι. Πιστέψτε με ότι πριν από δύο μήνες δεν ήμασταν τόσο κυρίαρχοι όσο στα τελευταία παιχνίδια αλλά σαφώς θα πρέπει να βελτιώσουμε λίγο την εκτελεστικότητά μας».

Αναφορικά με τον Κάτσε, που ήταν μετά από καιρό στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, ο Ολλανδός προπονητής είπε: «Ο Κάτσε είναι μέλος του ΠΑΟΚ και όλοι είμαστε μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ελπίζω και εκείνος. Το γεγονός ότι έχει να παίξει αρκετούς μήνες μας κάνει να πρέπει να τον βάλουμε σταδιακά. Και σήμερα θα τον βάζαμε αλλά προτίμησα τον Λίνο επειδή κάναμε πολλές σέντρες και θέλαμε έναν παίκτη να φέρει σωστά την μπάλα μέσα στην περιοχή. Πιστεύω σιγά-σιγά να ενσωματωθεί και ο Κάτσε. Όλοι ζούμε γύρω από τον ΠΑΟΚ και όλοι είμαστε οικογένεια του ΠΑΟΚ. Έχω ακούσει ότι κατηγορούν και τους διεθνείς ότι παίζουν καλύτερα με την Εθνική, πρέπει να τους υποστηρίξουμε».

Για τις μεταγραφικές… αναζητήσεις του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Μόνο όταν υπογράφει ένας παίκτης μπορείς να πεις κάτι. Δεν υπάρχει κάτι».

«Ερυθρόλευκος»… μποναμάς!!

Δεν σταματά τα δώρα στον κόσμο του ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και αύξησαν στο +10 τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ.

«Ερυθρόλευκος»… μποναμάς
Μία-αγωνιστική- και σήμερα! Ο Ολυμπιακός, στο πνεύμα των ημερών, συνέχισε να μοιράζει δώρα στον κόσμο του.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με το 1-1 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, έφτασε για πρώτη φορά, φέτος, σε διψήφιο αριθμό διαφοράς από τους Θεσσαλονικείς.

Ο Ίλιτς άνοιξε το σκορ στο 11’, ωστόσο ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με γκολ του Σαβιόλα (21’) και από ένα πέναλτι των Μασάντο (51’) και Κάμπελ (70’). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κρητικός (87’). Με δέκα από το 70' οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής με δύο κίτρινες (έκανε και τα δύο πέναλτι) του Ρουμπουλάκου.

Το ματς:


Προτελευταίο παιχνίδι πριν ολοκληρωθεί το 2013 και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε, για ακόμα μια φορά με πολλές αλλαγές στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα του Τσιώλη, ο οποίος ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Μάλιστα, μπόρεσε να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Μίτσελ, όταν ο Ίλιτς με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Ρομπέρτο και να ανοίξει το σκορ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Με προσπάθεια να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ από τα άκρα και τον Σαβιόλα με τον Βάις να ξεχωρίζουν για ένα ακόμα παιχνίδι ήρθε και το γκολ. Ο Σαβιόλα το πέτυχε, ωστόσο υπήρξαν παράπονα από τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων, αφού ο Ολαϊτάν ήταν σε θέση οφ σάιντ στην αρχή της φάσης. Το 1-1 έγινε νωρίς, όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σίγουρα πιο χορταστικό. Ο Ολυμπιακός, ανέβασε αρκετά την απόδοσή του, ο Κάμπλε, που μπήκε αντί του Τσόρι έδωσε άλλη πνοή και «τράβηξε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού από δεξιά. Από εκείνη την πλευρά και μετά τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Ο Μασάντο, με πέναλτι, έκανε το 2-1, ενώ λίγο αργότερα και μετά από ένα δοκάρι του Ολαϊτάν, ο Κάμπελ, με νέο πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μειώσει στο 87’ με τέρμα του Κρητικού, ωστόσο αν και ξαναμπήκε για λίγο στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό, να φτάνει στη νίκη, έστω και αν ζορίστηκε, να πανηγυρίζει μαζί με τον κόσμο του και την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να αυξάνει την διαφορά του στο +10 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στο 1-1 στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μασάντο, Παπάζογλου, Σαβιόλα (74’ Σέποβιτς), Σάμαρης, Μανωλάς, Σαλίνο, Ντομίνγκες (46’ Κάμπελ), Βάις (70’ Φουστέρ), Μπονγκ, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Τόρες, Εντινγκά, Σιόβας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ιλιτς (83’ Μπέριος), Τσάβες (65’ Βισέντο), Βίλα, Αυγενικού (51’ Κρητικός), Ρουμπουλάκου, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κολοβέτσιος.

Στον πάγκο: Αμπάρης, Γιάκος, Νάκος, Σκόνδρας.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Βέρρης (Χίου), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Περίπατος!!

Δια περιπάτου πέρασε ο Παναθηναϊκός από τη Λειβαδιά, με τους «πράσινους» να δείχνουν με το τελικό 4-0 πως όταν όλα τ’ άλλα λειτουργούν, δεν χρειάζονται βαρύ φορ για να φορτώσουν τ’ αντίπαλα δίχτυα.

Περίπατος!
Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο απέναντι στο Λεβαδειακό και επικράτησε με σκορ 4-0.

Μεγάλη βραδιά για τον Τάσο Λαγό που σημείωσε τα πρώτα του επίσημα γκολ (37’, 52’) με το «τριφύλλι», αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκε! Ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στο 31’, ενώ στο νετμπούτο το βρήκε δίχτυα και ο Δώνης!

«Ναυάγιο» για τους Βοιωτούς που δεν κατάφεραν ούτε όταν έμειναν με παίκτη παραπάνω να φανούν απειλητικοί.

Το ματς

Όλα τελικά στη Λειβαδιά ήταν θέμα χρόνου… Πόσην ώρα δηλαδή θα άντεχαν οι γηπεδούχοι χωρίς να δεχτούν γκολ, αφού -όπως φάνηκε στη συνέχεια- εναλλακτικό σχέδιο δεν είχαν οι Βοιωτοί.

Όταν μετά από περίπου μισή ώρα αγώνα ο Κλωναρίδης έβρισκε δίχτυα και άνοιγε το σκορ, φάνηκε η έλλειψη ενός «plan b», αφού οι Βοιωτοί έμειναν το ίδιο παθητικοί, περίμεναν τον Παναθηναϊκό, τον άφηναν να κρατά μπάλα και να φτιάχνει παιχνίδι, ελπίζοντας πως η απουσία ενός κλασικού φορ θα αποτελούσε εγγύηση πως δεν θα δέχονταν γκολ.

Οι «πράσινοι» τιμώρησαν τη λογική των παικτών του Καραγεωργίου πετυχαίνοντας τελικά δύο γκολ -και μάλιστα πολύ όμορφα- πριν φύγει το ημίχρονο και αποδεικνύοντας πως μια ομάδα που έχει στο ρεπερτόριό της ταχύτητα, διαρκές πρέσινγκ και καλή κυκλοφορία δεν χρειάζεται πάντα βαρύ επιθετικό. Οι εμπνεύσεις των Κλωναρίδη και Λαγού (το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) ήταν αρκετές για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.

Μετά το 2-0 ο Καραγεωργίου γύρισε το σύστημα της ομάδας του και χρησιμοποίησε τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να σταματήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, μιας και οι συνεχείς αλλαγές θέσεων των… μπροστινών του «τριφυλλιού» αποτέλεσαν διαρκή πηγή προβλημάτων.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος και βλέποντας τη φανερή αδυναμία των γηπεδούχων να φτιάξουν μια φάση της προκοπής, οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κι έφτασαν σε ακόμη ένα γκολ. Δράστης ήταν ξανά ο Λαγός σε μια φάση δουλεμένη στην προπόνηση, όμως ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στα δύο γκολ που σημείωσε και ήθελε να σιγουρέψει το ότι αυτός θα ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης αφήνοντας λίγο αργότερα την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ακόμη κι έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου αποδείχθηκαν «ατσίδες με τα μπλε», ασορτί με την τρίτη εμφάνιση της ομάδας. Διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, δεν κινδύνεψαν κι έφυγαν από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας με τρεις βαθμούς και μια εμφάνιση ικανή να φτιάξει την ψυχολογία και να αλλάξει το κλίμα που είχε χαλάσει μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο.

"Κερασάκι" στο τέλος του αγώνα, το γκολ του Χρήστου Δώνη στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, το οποίο και διμαόρφωσε το τελικό 4-0.

Από την άλλη μεριά, ο Νίκος Καραγεωργίου θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος αφού η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική και σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά για να μην ακολουθήσουν βαθμολογικοί μπελάδες.
























Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Πουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας (46’ Νικολακάκης), Λυκογιάννης, Πετράτσι (72’ Μπούστο), Κονέ, Μάρτινς, Ορτέγκα, Καπό, Μάντζιος.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ (86' Χουχούμης), Ζέκα, Καρέλης (72’ Δώνης), Κλωναρίδης.

Στον πάγκο: Καπίνο, Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα.
Πηγή: sport-fm.gr

Αποκάλυψη τώρα!!

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από το διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ Άρης για την τελευταία οκταετία ψήφισαν στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη τα παρόντα μέλη.

Αποκάλυψη τώρα
Μπορεί ο Άρης να χρειάζεται εδώ και τώρα λύση στα οικονομικής κατά πρώτο λόγο και διοικητικής κατά δεύτερο φύσης προβλήματά του, ωστόσο ο κόσμος του απαιτεί να μάθει και πώς οδηγήθηκε στο σημείο αυτό ο σύλλογος. Για το λόγο αυτό η Κοινωνία Μελών Άρη στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευσή της αποφάσισε ομόφωνα τη δημοσιοποίηση του πορίσματος από το διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ για τη χρήση από το 2004 μέχρι το 2012.

«Ο ορκωτός λογιστής μάς είπε πως υπάρχουν πολλά διαχειριστικά θέματα κι αν θέλουμε να το προχωρήσουμε να το στείλουμε στον οικονομικό εισαγγελέα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ατασθαλίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Πάνος Στεφανίδης, και πρόσθεσε: «Εισηγούμαι την παραλαβή του και την παράδοσή του σε εμπειρογνώμονα για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε ενδεχομένως σε νέα συνέλευση να αποφασίσουμε. Υπάρχουν μόνο ενδείξεις για ποινικές ευθύνες. Ζητήσαμε την άποψη του λογιστηρίου της ΠΑΕ».

Παρέμβαση έκανε και ο Λάμπρος Σκόρδας επισημαίνοντας πως «… πρέπει να τελειώσει η ομηρία παραγόντων του Άρη. Η πρότασή μου είναι να δημοσιοποιηθεί σε όλους του πόρισμα. Δεν έχω σε κανέναν ειδικό εμπιστοσύνη. Το τι γράφει το πόρισμα θα πρέπει να το ξέρουν όλα τα μέλη του. Έχω κάνει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του Ολαϊτάν. Το πόρισμα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και να μην υπάρχει σπέκουλα και λάσπη».
Πηγή: sport-fm.gr

Ηλιάδης: «Με νίκησε το… δηλητήριο»

Για πόλεμο εκ των έσω έκανε λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης μιλώντας ενώπιον του σώματος της Κοινωνίας Μελών του συλλόγου.

Ηλιάδης: «Με νίκησε το… δηλητήριο»
Για ανθρωποφαγία και… ύαινες μέσα στις τάξεις του συλλόγου, που ασκούν αντιπολίτευση χωρίς να έχουν ως γνώμονα το συμφέρον του Άρη έκανε λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης μιλώντας ενώπιον του σώματος της Κοινωνίας Μελών του συλλόγου.

Έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του στη διοίκηση της ΠΑΕ εξηγώντας ότι οι επιλογές που έκανε ακόμη και στο αγωνιστικό κομμάτι (παραδεχόμενος πως ίσως να μην ήταν επιτυχείς) είχαν απώτερο στόχο την εξυγίανση του συλλόγου, ενώ υποστήριξε πως τελικώς ωθήθηκε στην παραίτηση αφού τον… νίκησε το δηλητήριο.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτά που θα πω, θα είναι αποδεκτά απ όλους. Δικαιούμαι όμως να εκφράσω τις απόψεις του, γιατί αυτό απαιτεί η σημερινή διαδικασία. Σεβαστείτε την ομάδα και τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Επειδή ερμηνεύονται διαφορετικά τα γεγονότα, η απόφαση της παραίτησης μου ήταν δεδομένη μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Η διοίκηση της ΚΜΑ επιχείρησε να πάρει το δικό της επικοινωνιακό λάφυρο και στις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισε να άρει την εμπιστοσύνη της στην ΠΑΕ. Ζήτησε μάλιστα να διαχειριστεί τις εισπράξεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το θεωρώ προσβλητικό, γιατί δεν έδωσα την εικόνα ότι έκανα παρατυπίες. Το ΔΣ όμως πρέπει να ομολογήσω, έπαιξε εξαιρετικά τον ρόλο του ελεγκτή. Οι στιγμές που περνάει ο Άρης, δεν είναι ανάλογες της μεγάλης ιστορίας του. Έχω αντιληφθεί ότι εντέχνως από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις τύχες της ομάδας, η προσπάθεια αυτή μέρα με τη μέρα όλο και μεγάλωνε. Επιστολές αμφισβήτησης, τηλεφωνήματα σε πιστωτές, ώστε να μην ανοιχτεί ο φάκελος του άρθρου 99.

Η ανθρωποφαγία στην οποία έχουν επιδοθεί οι άλλες παρατάξεις, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Συνηθισμένο φαινόμενο στον Άρη. Κρατάει χρόνια αυτή η παθογένεια. Το γεγονός ότι έχουμε να πάρουμε 43 χρόνια τίτλο, τα λέει όλα. Φυσικά δεν εννοώ τους οπαδούς, που τους ευχαριστώ για την βοήθεια τους, απέφυγαν τις ακρότητες και κράτησαν μια ώριμη στάση.

Το κάνει κάποιος αντιπολίτευση, δεν θέλει ικανότητες. Κάθεται στη γωνιά του και μόλις αρχίσουν τα προβλήματα, ορμάει για να τον κατασπαράξει. Στον Άρη υπάρχουν ύαινες που νομίζουν πως έχουν τις δυνατότητες του Νίκου Καμπάνη. Θα αποκαλύψω τα οικονομικά τους εγκλήματα και ίσως να τιμωρηθούν.

Γιατί ο Άρης είναι κακός αγωνιστικά; Γιατί δεν έχει την πολυτέλεια των μεταγραφών που έχουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Για το σχεδιασμό της ομάδας μπορούμε να μιλάμε για πολλές ώρες. Στο τέλος όλους μας κρίνει το αποτέλεσμα. Εγώ το καλοκαίρι έκρινα πως ο Άρης θα έχει μια αξιόπιστη ομάδα. Στην πράξη δεν μας βγήκε το αποτέλεσμα όπως το θέλαμε, και αυτό είναι πάνω απ όλα. Συμφωνώ και δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν υπάρχει όμως κανένα εγγυημένο πλάνο στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, για να τα καταφέρουν.

Δεν διοίκησα ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Ανέλαβα ως διαχειριστής των προβλημάτων. Υποσχέθηκα συνετή διαχείριση και αυτό έκανα. Θα μπορούσα να ακολουθήσω την πολιτική των ακριβών συμβολαίων, που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις. Η ομάδα να ήταν ψηλά στη βαθμολογία, αλλά θα μεγάλωνε η μαύρη τρύπα.

Έκανα ό,τι μου ζήτησαν οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί για το άρθρο 99. Πέτυχα για πρώτη φορά τη συναίνεση του Δημοσίου και προχώρησα σε διακανονισμό με τους πιστωτές. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο νομικό επιτελείο για το άρθρο 99. Το γιατί απορρίφθηκε, το γράφει η απόφαση του δικαστηρίου. Διότι δεν καλυπτόταν το πλάνο βιωσιμότητας. Δημιουργήθηκε υπέρμετρη αισιοδοξία. Ενώ από το δικαστήριο δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι μετά το άρθρο 44, η ομάδα δημιούργησε χρέη 32 εκατ. ευρώ. Σε μια δικαστική μάχη υπάρχουν και διαφορετικές εκτιμήσεις. Αυτό που βγαίνει όμως ότι ο Ηλιάδης έσφαλε, από πού βγαίνει αλήθεια;

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δημιουργήθηκε ένα κλίμα καταστροφής. Συνέστησα ψυχραιμία. και όχι πανικό. Έλεγαν κάποιοι ότι ήθελα να ρίξω την ομάδα στην Γ` Εθνική. Μεγάλωσε ακόμα περισσότερο η κριτική απέναντι στο πρόσωπο μου, επειδή κάποιοι "τσίμπησαν" το τυράκι.

Σας θυμίζω ότι παρέλαβα ταμείο με 168 ευρώ και απλήρωτους παίκτες. Ακόμη, πιστωτές, μάνατζερ, προπονητές και με υπογραφή παίκτες, αντιμετώπιζαν τον Άρη με μεγάλη καχυποψία. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχω διαπραγματευτικά όπλα στις συζητήσεις, απαιτώντας εκχωρήσεις για να κλείσουν οι συμφωνίες.

Πέτυχα διαγραφή ποσού περίπου 3,5 εκατ. με πιστωτές, 2,5 με προπονητές και παίκτες. Αφήνω στην ΠΑΕ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Ρύθμισα 610.000 ευρώ στην ΕΠΟ και 95.000 ευρώ στη λίγκα.

Ο Ουντότζι που άφησε την ομάδα, έχει ρήτρα 1 εκατ. ευρώ και θα το διεκδικήσουμε εφόσον δεν επιστρέψει. Για άλλους λόγους έφυγε. Του είχα πει ότι θα τον πληρώσω την Δευτέρα, αλλά έκλεισε τον λογαριασμό του.

Την περασμένη Παρασκευή, μετά από την απόφαση της ΚΜΑ, ήμουν υποχρεωμένος να αποχωρήσω. Παραλαμβάνουν ένα οργανωμένο λογιστήριο. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όποιο τρόπο τη νέα διοίκηση.

Δημιουργήθηκε η εικόνα ότι η Ηλιάδης οδήγησε τον ΑΡΗ στα πρόθυρα της καταστροφής. Κάποιοι προχώρησαν στην καταστροφολογία και την απαξίωση μου. Δεν σκέφτηκαν όμως ότι ο ΑΡΗΣ έτσι χάνει την διαπραγματευτική του ικανότητα στα κέντρα αποφάσεων.

Έγινε πολύς λόγος για τις χορηγίες που υποσχέθηκα. Δεν ήταν πυροτέχνημα για να κερδίσω τις εκλογές. Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ο κόσμος να με ψήφιζε χωρίς τον "μανδύα" των χορηγιών, γιατί ήθελε εξυγίανση της ομάδας. Είχα υποσχέσεις από συγκεκριμένες εταιρίες. Ομολογώ πως έκανα λάθος χειρισμούς. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα λειτουργούσα διαφορετικά. Το καλοκαίρι μέσα στην αγωνία όλων μας για το άρθρο 99, ακούστηκε από τους νομικούς να μην ολοκληρώσω τις συμφωνίες πριν το 99. Εκτίμησα πως μετά την κατάθεση του φακέλου, θα έβρισκα το ίδιο κλίμα από τους χορηγούς. Η θέση της ομάδας, και η φθορά μου, δημιούργησαν άλλο κλίμα με τους χορηγούς.

Θα ενεργοποιήσω από σήμερα όλες μου τις δυνάμεις, για να φέρω χορηγίες στην ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, αλλά βάζω ως βασική προϋπόθεση, ο Άρης να μην διοικείται από τους ανθρώπους του πρόσφατου παρελθόντος. Χρέη δεν θα αφήσω.

Υποσχέθηκα ότι θα τιμωρηθούν οι επίορκοι παράγοντες, αν προκύψουν στοιχεία μετά τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ. Επιμένω και για αυτό ζήτησα την παραλαβή του, ώστε να ενημερωθεί για αυτό ο κόσμος, μέσω της ΚΜΑ. Ο έλεγχος για μένα πρέπει να τελειώσει. Αυτό τρομάζει όλους όσους μου έστησαν πόλεμο φθοράς. Είχα πει πως μετά το πόρισμα, επιβάλλεται να γίνει έκτακτη ΓΣ, με θέμα τα αποτελέσματα του πορίσματος. Είχα υποσχεθεί πως με την έκδοση της απόφαση του άρθρου 99, πως θα εξαγοράσω τις μετοχές μαζί με τους συνεργάτες μου, εντός και εκτός Ελλάδας. Τα δεδομένα όμως είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί κάποιοι επέλεξαν να μπω στη μηχανή του κιμά. Λόγω του θέματος προσέλκυσης του επενδυτή, δεν έχω πει την τελευταία μου λέξη.

Έδειξα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ` όσο έπρεπε στον κ. Κωνσταντινίδη. Όταν μου ζήτησε δανεικά για να πληρώσει υποχρεώσεις στην εφημερίδα που έχει, επέλεξα να διακόψω τις επαφές μαζί του. Ήδη έδωσα εντολή για να του υποβάλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ θα μπορούσαν να είναι πληρωμένες, αν δεν πλήρωνα 1 εκατ. για παλιές υποχρεώσεις. Αν δεν πλήρωνα ΕΠΟ και Λίγκα, αν δεν ανανέωνα το συμβόλαιο του Διούδη και αν δεν πλήρωνα τους Αγκάνθο και Πουλίδο.

Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Αντιλαμβάνομαι το θυμό τους, αλλά επιχείρησα να μειώσω το χρέος της ΠΑΕ και να την οδηγήσω στην οικονομική εξυγίανση. Εκείνο που δεν υπολόγισα είναι το δηλητήριο που με νίκησε
».

Μπαλωθιές!!

Αποδείξεις ότι μπαλωθιές δεν ρίχνουν μόνο οι Κρητικοί δόθηκαν στην Ξάνθη! Το «όπλο» Κάλβο πυροβόλησε τον ΟΦΗ, αλλά πάνω που αυτός πήγαινε να… αναστηθεί, ο διαιτητής «σκότωσε» τις ελπίδες του (2-1)!

Μπαλωθιές!
Έγινε ματσάρα. Όσοι το παρακολούθησαν από εξέδρες και τηλεόραση το ευχαριστήθηκαν. Δυστυχώς ωστόσο, τις εντυπώσεις απ’ το εκπληκτικό Ξάνθη-ΟΦΗ τις έκλεψε ο διαιτητής!

Με δυο γκολ του εκπληκτικού Κάλβο (που πέρασε αλλαγή) οι ακρίτες πανηγύρισαν μεγάλη νίκη 2-1, που τους έφερε -έστω και προσωρινά- στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Για να γίνει ωστόσο αυτό χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο Λαμπρόπουλος, που όχι μόνο αγνόησε εκείνο του Ντιέ (με το οποίο οι Κρητικοί θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν) αλλά απέβαλε τους Σα Πίντο και Κουτσιανικούλη και δε μέτρησε κανονικό γκολ του Παπάζογλου στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το ματς

Υπάρχουν 0-0 που μπορούν να σε ναρκώσουν χειρότερα κι από γεροντοκόρη που διηγείται την ιστορία της ζωής της. Και κάποια -σαν αυτό που τελείωσε το ημίχρονο στα Πηγάδια- που δεν σ’ αφήνουν ούτε στην τουαλέτα να πας. Διότι εκτός του γκολ, Ξάνθη και ΟΦΗ προσέφεραν τα πάντα. Ανοιχτό παιχνίδι. Γρήγορο ρυθμό. Και ευκαιρίες στους γκολκίπερ να δείξουν ότι «μετράνε».

Με καλύτερη αυτή του Φερνάντες. Που απέκρουσε όσο χρειαζόταν σουτ του Τριάδη ώστε -σε συνεργασία με το δοκάρι- να το εξουδετερώσει. Αλλά κι ο Τσέμα δεν πήγαινε πίσω. Κι όταν δεν έβλεπε τον Όγιος να σπαταλά ασίστ του Κουτσιανικούλη, σταματούσε «πονηρά» σουτ σαν του Κάλαϊτζιτς. Αντίθετα, τον Σολτάνι δεν χρειάστηκε να τον σταματήσει κανείς. Γιατί ξόδεψε μόνος (και αμαρκάριστος) την καλύτερη ευκαιρία σε αναμπουμπούλα μέσα στην περιοχή.

Λίγο μετά την ανάπαυλα όμως ο Ράινερ δεν… ξόδεψε παρά λίγα λεπτά για να ρίξει στον αγώνα τον Κάλβο. Και τόσο άμεση δικαίωση ούτε ο ίδιος δεν την περίμενε. Ή μήπως την περίμενε; Γιατί επέμενε να μπει στο ματς ΠΡΙΝ εκτελεστεί το φάουλ έξω απ’ την περιοχή. Πιθανότατα επειδή ήξερε ότι μπορεί με ένα τόσο «γλυκό» σουτ να… πικράνει τον ΟΦΗ. Και να τον αναγκάσει πλέον να τρέξει. Να κυνηγήσει απάντηση. Και την πλησιάσει σε «κολλητές» ευκαιρίες των Όγιος-Παπάζογλου.

Η μπάλα όμως δεν μπήκε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αποδείχθηκε αποφασισμένη να κάνει με κάθε τρόπο τα κέφια του Κάλβο. Κοντράροντας στον Σολάρι και δείχνοντας να καθαρίζει το ματς για την Ξάνθη. Φαινομενικά. Γιατί ο ΟΦΗ αποδείχθηκε παλικάρι. Μείωσε με τον Κουτσιανικούλη. Ζήτησε (κι έπρεπε να πάρει) πέναλτι σε χέρι του Ντιέ. Κι έστω και χωρίς προπονητή και τον Κουτσιανικούλη (που αποβλήθηκαν), πίεσε αφόρητα. Τόσο πολύ, όσο διαμαρτυρήθηκε στη λήξη, όταν ο διαιτητής ανακάλυψε φάουλ σε γκολ του Παπάζογλου που θα του ‘δινε δίκαια τον πόντο.





Οι συνθέσεις των ομάδων

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Γούτας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (85’ Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Σουάρες (54’ Κάλβο), Τριάδης (68’ Βασιλακάκης), Σολάρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κυριακίδης, Μπέρτος, Ράνος, Βάλλας

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς (66’ Λαμπρόπουλος), Μακρής, Κουτσιανικούλης, Όγιος (66’ Περογαμβράκης), Ζε Εντουάρντο (85’ Μακουκούλα), Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Στάθης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Απτόσογλου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια Πηγή: sport-fm.gr

Το έχει στο αίμα του!!

Ο Τζαβέλλας, με γκολ στο 90’ «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ, στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, έγραψε το 1-1 και κράτησε την μεταξύ τους διαφορά στους επτά πόντους.

Το έχει στο αίμα του!
Δεν θα χάσει ποτέ, όσο τα παιχνίδια κρατάνε μέχρι το 90'…

Ο ΠΑΟΚ, με ένα γκολ του Τζαβέλλα στο 90’, έφυγε με τον «χρυσό» βαθμό από το Περιστέρι, με σκορ 1-1.

Ο Παπαδόπουλος (26’) άνοιξε ρο σκορ, όμως όπως κάνει συνήθως φέτος, η ομάδα του Στέφενς, μίλησε στο τέλος και έφυγε από την έδρα των «κυανόλευκων» με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στους επτά βαθμούς, παραμένει η διαφορά των δύο ομάδων, με τον Ατρόμητο να χάνει σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στους τέσσερις και να δώσει νέο ενδιαφέρον για τη «μάχη» της θέσης.

Το ματς:


Παιχνίδια με δύο όψεις, στο πρώτο ημίχρονο, στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε… φουριόζος, προσπάθησε να πιέσει ψηλά, να αιφνιδιάσει τους «κυανόλευκους, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Ο Λούκας με τον Βούκιτς ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, αλλά την κινητικότητά τους δεν μπορούσαν να την μετατρέψουν σε ευκαιρίες. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Παπαδόπουλος.

Ο Ατρόμητος κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ανεβάζει την απόδοσή του με τον Ουμπίντες να κινείται εξαιρετικά και να ανακατεύει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Καραμάνος προειδοποίησε, ο Γλύκος αντέδρασε εξαιρετικά, ωστόσο λίγο αργότερα ο νεαρός άσος, με εξαιρετικό τακουνάκι στρώνει την μπάλα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος πλασάρει και ανοίγει το σκορ. Έτσι πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, με τους «κυανόλευκους» να είναι στη θέση του οδηγού, αποδίδοντας, από το 20’ και μετά και καλό ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα ήταν πάνω-κάτω η ίδια. Ο ΠΑΟΚ είχε καθολική υπεροχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα, ωστόσο υστερούσε στην τελική πάσα που θα τον έβγαζε φάτσα με τον Τσενάμο. Αυτή δεν ερχόταν εύκολα και όταν ήρθε, ο Λούκας φρόντισε να σπαταλήσει μια μεγάλη ευκαιρία, η οποία δύσκολα συγχωρείται.

Τα λεπτά κυλούσαν, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, ωστόσο το πρόβλημα στις τελικές πάσες και κατ’ επέκταση τις φάσεις, δεν διορθωνόταν ούτε μετά τις αλλαγές του Στέφενς από τον πάγκο. Ο Ατρόμητος, κρατούσε… μάλλον εύκολα τη νίκη χωρίς να απειλείται, αλλά χωρίς να απειλεί κιόλας. Ο Τζαβέλλας, ήρθε να «παγώσει» το Περιστέρι, με κεφαλιά και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ με τον καλύτερο τρόπο. Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου έδωσε από έναν πόντο σε κάθε ομάδα και κράτησε την διαφορά των δύο ομάδων, στους επτά πόντους.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (86’ Μπάλλας), Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (72’ Φυτανίδης), Καραμάνος, Ουμπίντες, Μπρίτο, Παπαδόπουλος (79’ Φάμπιο).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Καλλέργης, Αρκούδας, Γεωργίου.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ (60’ Τζιόλης), Κατσουράνης, Λάζαρ, Λούκα (79’ Λίνο)ς, Βούκιτς, Ολίσε (70’ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Σκόνδρας, Κάτσε.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Κουλά (Ξάνθης)
Γήπεδο: Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Καλλονή εσύ; Κούκλος εγώ!!

Με το θέαμα δεν «τρελαθήκαμε». Αλλά σε αυτά τα ματς μετράει η ουσία! Και σε αυτήν, ο Πανθρακικός ήταν ένα... βήμα πάνω από την Καλλονή της οποίας επικράτησε 2-0 και βλέπει... πεντάδα!

Καλλονή εσύ; Κούκλος εγώ!
Νίκη μεγάλης σημασίας πανηγύρισε ο Πανθρακικός στο «σπίτι» του απέναντι στην Καλλονή! Οι Θρακιώτες –που δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου- επικράτησαν 2-0 των νησιωτών και με το τρίποντο αυτό ανέβηκαν στην έβδομη θέση της Σούπερ Λίγκας, με 21 βαθμούς!

Ο Κάσες άνοιξε το... δρόμο στο 54’, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φαρία στο 70’, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μάντζιου να «κλειδώσει» τη νίκη στο 76’ με το τέρμα του Χρήστου!

Τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους νεοφώτιστους, που βρίσκονται βέβαια στους 18 πόντους και έχουν μια διαφορά ασφαλείας από τα χαμηλά στρώματα.

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές! Γιατί μόλις στο 8’ ο Παπαγεωργίου έπιασε μια κεφαλιά, ο Σιδεράκης χρειάστηκε να επέμβει με δυσκολία κι αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι της Καλλονής κατέληξε κόρνερ. Κι ενώ πολλοί ενδεχόμενως πίστεψαν πως η αναμέτρηση θα έχει ενδιαφέρον, λόγω και της πρόωρης καλής στιγμής για τον Πανθρακικό, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη! Ναι μεν οι Θρακιώτες είχαν μια υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, όμως φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, με τους νησιώτες να δίνουν βάση κυρίως στην άμυνά τους.

Και κάπως έτσι, χωρίς φάσεις οδηγηθήκαμε στο ημίχρονο, με τους νησιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως με μακρινά σουτ, που έφευγαν απελπιστικά άουτ. Οι παίκτες του Μάντζιου μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο δεύτερο μέρος και τελικά η υπεροχή τους στο γήπεδο, μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο 54’ ο Κάσες βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Καλλονής και... φάτσα με τον Σιδεράκη δεν έχασε την ευκαιρία να το «κολλήσει» και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Κομοτηνής!

Οι νεοφώτιστοι ήταν ακίνδυνοι, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και δικαιολογημένα είχαν μείνει σε παθητικό ρόλο. Και σα να μην έφτανε ότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ, έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω –δίκαιης- αποβολής του Φαρία στο 70’. Ο Πανθρακικός δεν έχασε την ευκαιρία κι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να «τελειώσει» το παιχνίδι. Όπως κι έγινε δηλαδή, όταν έξι λεπτά αργότερα ο Χρήστου νίκησε τον Σιδεράκη –με την δεύτερη- και έκανε το 2-0 που «σφράγισε» το τρίποντο για τους γηπεδούχους, αφού τα εναπομείναντα λεπτά πέρασαν εντελώς διαδικαστικά!




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Πανθρακικός: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης (86’ Μακρυδημήτρης), Ζος, Κάσες (77’ Ζεκίνια), Μπαϊκαρά, Τζάνη (73’ Εμπόου), Ντος Σάντος, Ιγκόρ.

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου, Χασομέρης

Καλλονή: Σιδεράκης, Στρατης, Λεάντρο, Ποντάνι, Άλβες, Χωριανόπουλος, Φαρία, Λεοζίνιο (75’ Γιουκαρής), Γκαρσία (83’ Γκάσιτς), Μανούσος (69’ Καζάκης), Περόνε.

Στον πάγκο: Χογκ, Αναστασιάδης, Ντος Σάντος, Ντάμπος Πηγή: sport-fm.gr

Γι’αυτό είναι κάστρο!!

Μπορεί να είχε να νικήσει για περισσότερο από ένα μήνα, όμως στην έδρα του ο Παναιτωλικός δεν αστειεύεται. Θύμα του ο Πλατανιάς, που είδε τους παίκτες του Χάβου να κάνουν πάρτι και να επικρατούν 3-0

Γι’αυτό είναι κάστρο!
Στις νίκες μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες επέστρεψε ο Παναιτωλικός, που επικράτησε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής με σκορ 3-0 του Πλατανιά στο Αγρίνιο.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου έδειξαν για ακόμη ένα ματς γιατί η έδρα τους θεωρείται το μεγάλο τους όπλο και χάρη στα γκολ των Θεοδωρίδη (40’), Μπόγιοβιτς (60) και Καμαρά (66') έφτασαν τους 21 βαθμούς στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
Η μαζική άμυνα της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου άντεξε για 40λεπτά και από εκεί και πέρα ακολούθησε η κατάρρευση, καθώς η επιθετικές διαθέσεις των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο τιμωρήθηκαν με δύο ακόμη γκολ από τους Αγρινιώτες.

Πρώτη νίκη μετά από ένα μήνα για τον Παναιτωλικό, που πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Απότομη προσγείωση για τον Πλατανιά, που δεν μπόρεσε να παραμείνει στα θετικά αποτελέσματα, έπειτα από την επικράτηση 3-0 απέναντι στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική.

Το ματς:



Νωθρό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο ματς. Οι δύο προπονητές και κυρίως ο Νίκος Αναστόπουλος έδειξαν ότι θέλουν να διαφυλάξουν πρώτο «μηδέν» στην άμυνα και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να κυλήσουν με παιχνίδι κέντρου και χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Παναιτωλικός κατάφερε να αποκτήσει μια μικρή υπεροχή, όμως ο βασικός τρόπος που μπορούσε να απειλήσει την εστία του Γιωργαλλίδη ήταν οι στημένες φάσεις, από τις οποίες προήλθε και το δοκάρι του Μπόγιοβιτς στο 27’. Από τη μεριά τους οι παίκτες του Πλατανιά αν και στάθηκαν καλά αμυντικά, είδαν τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με το σουτ του Θεοδωρίδη στο 40’.

Ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Χανιώτες αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο δεν κατάφεραν να φέρουν τη μπάλα στην περιοχή του Ράφαελ και ο Παναιτωλικός, χάρη στην καλή ανασταλτική λειτουργία, συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού χωρίς να απειλείται στα μετόπισθεν.

Με το πέρασμα των λεπτών ο Πλατανιάς αναγκάστηκε να ρισκάρει και να ανοιχτεί στο γήπεδο και αυτό το πλήρωσε από τους γηπεδούχους, που ήθελαν να «κλειδώσουν» το ματς. Ο Μπόγιοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων στα στημένα και έκανε το 2-0 στο 60’ ενώ έξι λεπτά αργότερα (66’) ο Ανρί Καμαρά με εκπληκτικό σόλο έκανε το 3-0 «σφραγίζοντας» το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να δώσουν διαστάσεις θρίαμβο στη νίκη τους, αφού έχασαν πέναλτι με τον Μπόγιοβιτς στο 82΄.





Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκόλιας, Κούσας, Καμαρά (81' Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (86' Πασάς), Γοδόι, Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης (77' Παπουτσογιαννόπουλος), Μπόγιοβιτς

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Καλί, Καλογέρης, Δάρλας

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Δημήτρης, Σιώπης (46’ Γουνδουλάκης), Μπέλιτς (75' Πόποβιτς), Τόρες, Κάταϊ (70' Μπεριάν), Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Τετέ

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ράφαελ, ΓιακουμάκηςΣουκιάς

Διαιτητής: Ι. Κάμπαξης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου Πηγή: sport-fm.gr

Μία από τα ίδια!!

Ισόπαλο (2-2) έληξε το παιχνίδι μεταξύ Εργοτέλη και Απόλλωνα στην Κρήτη για την 16η αγωνιστική. Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί ματς.

Μία από τα ίδια
Στα αποδυτήρια έμειναν στο δεύτερο ημίχρονο Εργοτέλης και Απόλλων, καθώς ύστερα από ένα χορταστικό πρώτο μέρος, όπου έκλεισε με 2-2, το δεύτερο ήταν «φτωχό» και ύστερα λιγοστές φάσεις δεν άλλαξε κάτι στο σκορ. Δύο γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Πετρόπουλος, που έχει πλέον τέσσερα στο πρωτάθλημα και για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη από ένα Μπαντιμπαγκά και Πελέ, οποίος σκόραρε και πάλι με φάουλ, για τους Κρητικούς.

Τους 19 πόντους έφτασε στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης και τους 14 ο Απόλλων, μαζεύοντας έξι πόντους στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Αποβλήθηκε στο 80ο λεπτό ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Λόρι Σάντσεζ, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα, επειδή δεν τήρησε το fair play ο Εργοτέλης σε μια φάση που έμεινε παίκτης της ομάδας του κάτω στο έδαφος, ύστερα από "μονομαχία" με αντίπαλο του.


Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νωχελικά για τις δύο ομάδες. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δεν συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο με τον Εργοτέλη να έχει την κατοχή, χωρίς να απειλεί. Ο Απόλλων ήταν στην άμυνα του και δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα.

Από το τέταρτο και μετά το ματς «άναψε» με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις και οι Κρητικοί ήταν ελαφρώς ανώτεροι. Ο Μπαντιμπαγκά που ήταν ο πιο απειλητικός μέχρι εκείνη τη στιγμή για τους γηπεδούχους, ανταμείφθηκε, σκοράροντας στο 16’. Η απάντηση ήταν άμεση με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με τον Πετρόπουλο στην επόμενη φάση. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι λίγο πριν να τελειώσει το ημίχρονο. Ωστόσο, μπήκαν, αλλά δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο σε ένα χρονικό σημείο, που στο ματς δεν «μύριζε» γκολ.

Ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου φαίνεται πως κούρασε τις δύο ομάδες και το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Οι καλές φάσεις μπροστά από τα δύο καρέ ήταν λιγοστές και το παιχνίδι κινήθηκε σε χαμηλή ένταση. Σε αυτό συνέβαλαν οι πολλές διακοπές, λόγω των πολλών φάουλ. Ο Σάντσες έμεινε, όπως φάνηκε, ικανοποιημένος με την εξέλιξη του ματς και τις δύο αλλαγές του, τις έκανε μετά το 80ο λεπτό.





Απόλλων(Σάντσες): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Κανακούδης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος(90’ Παπαζαχαρίας), Αλβάρεζ, Μίνγκας, Φαρινόλα(80’ Μπάρκογλου), Τσοκάνης

Στον πάγκο οι: Γουμαγιάς, Τσεμπερίδης, Τσιλιγκίρης, Διαμαντής, Δημογιάννης

Εργοτέλης(Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Καρντόζο(46’ Αναστασάκος), Βερπακόφσκις(55’ Χαλκιαδάκης), Μπουχαλάκης(88’ Χαντί), Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Διαμαντάκος

Στον πάγκο οι: Καβουσάκης, Κοζορώνης, Πάρντο, Ρέντζας,Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά εκτός ο ΠΑΟΚ!!

Η νίκη της Άνκαρα επί της Άλμπα Φέχερβαρ άφησε οριστικά εκτός από τους «32» του Eurocup τον ΠΑΟΚ.

Οριστικά εκτός ο ΠΑΟΚ
Έχασε και μαθηματικά το «τρένο» για τους 32 του Eurocup ο ΠΑΟΚ. Η νίκη της Άλμπα Φέχερβαρ επί της Άνκαρα αποτελούσε αναγκαία συνθήκη προκειμένου ο «Δικέφαλος του Βορρά» να περάσει με νίκη επί της Νίζνι στην Πυλαία.

Ωστόσο η τουρκική ομάδα δεν του έκανε το χατίρι και συνέτριψε τους Ούγγρους με 84-64 παίρνοντας το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο του ομίλου κι αφήνοντας με την… όρεξη την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.Πηγή: sport-fm.gr

Βαρύ πρόστιμο σε πέντε!!

Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Εργοτέλης τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 100.000 ευρώ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής.

Βαρύ πρόστιμο σε πέντε
Με βαριά πρόστιμα, που μάλλον όμως ήταν αναμενόμενα για τις ίδιες από τη στιγμή που δεν κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Εργοτέλης.

Σημειώνεται πως Παναθηναϊκός, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ είχαν πληρώσει και πέρσι πρόστιμο για τον ίδιο λόγο (260.000, 100.000, 110.000 και 100.000 ευρώ αντίστοιχα).

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς από την Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που δεν έχουν καταθέσει ακόμα την εγγυητική επιστολή. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε ανέρχεται στις 100 χιλιάδες ευρώ και αφορά τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ και Εργοτέλη.

Σε ό,τι αφορά στη Football League, προθεσμία για να καταθέσουν εγγυητική επιστολή έλαβαν ως τις 15 Ιανουαρίου οι Νίκη Βόλου, Πιερικός, Αστέρας Μαγούλας, Αχαρναϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή, Καβάλα, ΑΟ Γλυφάδας, Πανηλειακός, Δόξα Δράμας, Κασσιόπη, Βύζας Μεγάρων, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Αναγέννηση Γιαννιτσών.Πηγή: sport-fm.gr

Έρευνα της Κομισόν για επτά ισπανικές ομάδες!!

Έρευνα για την παράνομη επιχορήγηση ορισμένων ισπανικών συλλόγων από το Κράτος διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Έρευνα της Κομισόν για επτά ισπανικές ομάδες
Τις πληροφορίες που θέλουν κάποιες ομάδες στην Ισπανία να έχουν δεχθεί παράνομη κρατική ενίσχυση ερευνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Κομισιόν επιθυμεί να διεισδύσει σε βάθος για να διαπιστώσει αν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο, η Οσασούνα, η Βαλένθια, η Έρκουλες και η Έλτσε επωφελήθηκαν από τα διάφορα μέτρα που θα μπορούσαν να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ.

Μεταξύ αυτών είναι οι φορολογικές απαλλαγές ή η συμφωνία που είχε η Ρεάλ με τον Δήμο της Μαδρίτης για την αγορά μίας έκτασης.

Συγκεκριμένα, η Κομισόν διεξάγει «τρεις λεπτομερείς και ξεχωριστές έρευνες» και εκφράζει την ανησυχία ότι υπήρξε σημαντική βοήθεια σε κάποιους συλλόγους σε βάρος των άλλων που λειτουργούν για το κοινό όφελος.

Μάλιστα, το αρμόδιο της ΕΕ σκοπεύει να διερευνήσει πιθανά φορολογικά προνόμια που χορηγήθηκαν από το 1990 μέχρι σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπιλμπάο και την Οσασούνα. Πηγή: sport-fm.gr

Ψηφίδης στο Metropolis: «Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Γιάννης Ψηφίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας την κατάσταση των κίτρινων σε διοικητικό επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στην χθεσινή συνάντηση επιφανών Αρειανών για οικονομική βοήθεια.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Δεν είμαι πολύ καλά από την θέση ως Αρειανός, από αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες. Η χθεσινή μέρα ήταν τραγική μέρα και θέλω να διορθώσω κάτι. Άκουσα την συνέντευξη με τον Νικήτα Ματθαίου. Δεν ηγούμαι καμιάς προσπάθειας, η ομάδα θέλει βοήθεια δεν υπάρχει κάποιος που να ηγείται, είναι μια βοήθεια καθαρά μιας παρέας Αρειανών. Αυτό που χρειάζεται άμεσα ο Άρης είναι περίπου 120.000 ευρώ για να έχει η ομάδα καλά Χριστούγεννα. Να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε και να κυλήσουν τα πράματα ομάδα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την χθεσινή συνάντηση, το ποσό ήταν πολύ μικρό. Ο περσινός Άρης είχε ταμείο 3.500 ευρώ και καταφέραμε να πληρώσουμε δώρο Χριστουγέννων, μισθούς Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Και είδαμε μετά την παραίτηση του Δ.Σ της ΠΑΕ πως ο εκλείπουν θέσεις στην σημερινή Γενική Συνέλευση».


Τέλος ανέφερε: «Συμβουλεύω στην σημερινή Γ.Σ τον Παναγιώτη Στεφανίδη να μην υπάρξει σχήμα ,αλλά όλοι να βάλουν χέρι βοηθείας έτσι ώστε τα πράματα να πάνε καλύτερα. Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι». Πηγή: metrosport.gr

Ματθαίου στο Metropolis: «Κάποιοι θέλουν να πάρουν τον Άρη για να τον ρίξουν»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Νικήτας Ματθαίου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την κατάσταση στην ομάδα και το τί πρέπει να γίνει: «Δυστυχώς την είχα προβλέψει αυτήν την κατάσταση. Αυτοί που θα ασχοληθούν με τον Άρη πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό, να υπάρχει ενότητα και να μην αναλωθούν σε αντιπαραθέσεις γιατί ο Άρης δεν έχει περιθώρια για άλλους διαξιφισμούς».

Για τις καταγγελίες του Γιάννη Κωνσταντινίδη: «Θεωρώ πως παίχθηκε ένα άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του Άρη με το θέμα του επενδυτή. Δεν μπορώ να ξέρω αν έγινε σκόπιμα. Προφανώς κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην θέση τους είτε για λόγους διαφήμισης είτε ακόμη ακόμη και για να αποκτήσουν πλούτο. Όταν βγαίνει ο Κωνσταντινίδης και λέει αυτά που λέει φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος για να βγάλουν κάποιοι χρήματα από τον Άρη ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση που είναι ο σύλλογος.

Για την γ.σ. της ΚΜΑ και το τί μέλλει γενέσθαι γενικότερα: «Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κάποιοι που πιθανώς θα εμφανιστούν σήμερα διατεθειμένοι να εμπλακούν με την ομάδα το κάνουν γιατί θέλουν να ρίξουν τον Άρη στην Γ' Εθνική. Ήδη αυτή η άποψη έχει αρχίσει να διοχετεύεται στον κόσμο. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιοι έφτυσαν αίμα για την οικονομική εξυγίανση του Άρη. Αυτοί οι κύριοι, όμως, ξεχνούν ότι αλλάζει ο νόμος και ο Άρης θα πρέπει να μείνει στη Γ? Εθνική τρία χρόνια. Ξεχνούν επίσης ότι σε αυτήν την περίπτωση ο Άρης θα φορτωθεί χρέη του ερασιτέχνη ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πρέπει να γνωρίζει καλά ο κόσμος ότι αν ο Άρης πέσει θα αφανιστεί γιατί δεν έχει κάποιον παράγοντα τύπου Μελισσανίδη. Ο Άρης απαγορεύεται να χάσει την κατηγορία. Όποιος πάρει τα ηνία της ομάδας πρέπει να να βρει τρόπο να σώσει την ομάδα». Πηγή: metrosport.gr

Σπανός στο Metropolis: «Ο ΠΑΟΚ το φαβορί για την δεύτερη θέση»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι της ομάδος του με τον ΠΑΟΚ, την κατάσταση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, σχολιάζοντας παράλληλα και το μείζον θέμα για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Με τους ποδοσφαιριστές μου μιλάω συχνά και περνάω από τα αποδυτήρια. Σε όλα τα παιχνίδια φέτος υπάρχει αγωνία, είναι δύσκολα, και υπάρχει αγωνία για τον πρόεδρο, για τους παίκτες, για τον κόσμο, για όλους. Τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό είναι μεγάλο κίνητρο για διάκριση, γιατί μέσα από παιχνίδια όπως με τον ΠΑΟΚ μπορείς να χτίσεις όνομα και αξίζει να παίξεις.».


Για το σημερινό παιχνίδι και το αποτέλεσμα του: «Αν ήξερα το αποτέλεσμα δεν θα πήγαινα στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως αξίζουν να βρίσκονται εκεί που είναι. Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα, εμείς έχουμε την ψυχολογία μετά την ανατροπή με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια στόχος του Ατρόμητου είναι σε κάθε έδρα να μπαίνει για την νίκη. Και οι δύο ομάδες είναι σε καλή ψυχολογία και ευχής όλων είναι να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για τον ΠΑΟΚ:«Εμείς δεν κοιτάμε τον αντίπαλο, κοιτάμε την κατάσταση μας για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για την εικόνα των ομάδων: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά της δυναμικής και του μπάτζετ, έχουν μεγαλύτερες προδιαγραφές για το πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε για το καλύτερο, πέρσι χάσαμε στην ισοβαθμία την θέση του Τσάμπιονς Λίγκ και δείξαμε πως τα μπάτζετ δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Πιστεύω πως φέτος και ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος θα είναι στα πλέι οφ και ο ΠΑΟ και η Τρίπολη, σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση μου και πιστεύω πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την δεύτερη θέση αυτό είναι σίγουρο. Στην ουρά τα πράματα είναι μπερδεμένα, είναι όλα ρευστά, οι ομάδες που είναι κάτω από 18 βαθμούς είναι λίγο δύσκολο. Ο Άρης είναι στην τελευταία θέση και είναι λυπηρό αυτό για αυτό το ιστορικό σωματείο. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεγράψει τον Άρη, καθώς είναι μεγάλη ομάδα. Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς».Πηγή: metrosport.gr

Διακανονισμός με Μάρσαλ!!

Το ΒΑΤ δικαίωσε τον Ρόουλ Μάρσαλ που προσέφυγε για το πριμ των 10 χιλιάδων δολαρίων για την έξοδο του ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα, την περίοδο 2010-2011. Το ποσό αυτό επιδικάστηκε από το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA στον Αμερικανό με 5% τόκο από την στιγμή που κινήθηκε η διαδικασία. Επίσης ο Δικέφαλος επιβαρύνθηκε με έξοδα απόφασης 2.915 ευρώ και άλλα 2.500 ευρώ ως δικαστικά έξοδα.

Ο Αμερικανός κίνησε την διαδικασία τον Ιανουάριο του 2013 και η απόφαση βγήκε τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τότε έγιναν επαφές με τον νομικό εκπρόσωπο του παίκτη, δικηγόρο κ. Λαμπρόπουλο και συμφωνήθηκε να γίνει διακανονισμός, ο οποίος σύμφωνα με την ΚΑΕ τρέχει με συνέπεια. Οπότε σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα από την προσφυγή του Αμερικανού. Πηγή: metrosport.gr

“Λύση μόνο ο επενδυτής”!

No 791862
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Σταύρος Ζαχαρέλης, πρώην μέλος της διοίκησης, για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Σταύρος Ζαχαρέλης:
Για όσα είπε ο Κωνσταντινίδης στον ΣΚΑΪ: “Έπεσα από τα σύννεφα. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ. Ανέφερε πράγματα χωρίς να τα απδεικνύει. Πρέπει να επέμβουν οι αρχές”.
Για την στάση του Κωνσταντινίδη: “Άκουσα ότι υπήρχαν δύο προϋποθέσεις για να πάρει τον Άρη o κύριος Κωνσταντινίδης. Η μια από αυτές ήταν η ένταξη του Άρη στο άρθρο 99. Άρα, έπρεπε με τους δικηγόρους του να φτιάξει μια δυνατή νομική ομάδα και να δείξει πως υπάρχει παιαθανότητα για το 99, ώστε να μπορεί να επηρεάσει την απόφαση”.
Για την δήλωση Ηλιάδη ότι του ζήτησε δανεικά ο Κωνσταντινίδης: “Όταν λέγονται εκ των υστέρων κάποια πράγματα δεν με νοιάζουν καθόλου. Αν δεν λεχθούν όταν πρέπει, χάνεται η σημασία τους”.
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Κωνσταντινίδη για τον Άρη: “Αυτή τη στιγμή ο Άρης βρίσκεται στο μεταίχμιο για το παρόν και το μέλλον. Αν ενδιαφέρεται, ας το πει τώρα”.
Για τις σχέσεις του με τον Ηλιάδη: “Με τον κ.Ηλιάδη μίλησα για 10-15 λεπτά μετά την τηλεοπτική εκπομπή. Οι σχέσεις μας δεν διαταράχθηκαν, όταν όμως κάποια πράγματα τα ξέρουν οι δημοσιογράφοι και όχι εμείς οι συνεργάτες του, τότε υπάρχει θέμα. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή γι’ αυτή την ιστορική ομάδα, που λέγεται Άρης. Σ’ αυτή τη προσπάθεια οι σχέσεις μας πρέπει να είναι καθαρές και έντιμες”.
Για τα λεφτά από χορηγίες που είχε υποσχεθεί ο Ηλιάδης: “Είχε γίνει έρευνα και τα προσύμφωνα υπήρχαν. Όταν όμως αρχίσαμε και συμπληρώναμε τα στοιχεία για το φάκελο οι δικηγόροι είπαν πως δεν θα μπουν χρήματα γιατί υπήρχε το θέμα το 99. Δεν πήγε καλά και το αγωνιστικό, πέρασε ο καιρός, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Μπήκαν κάποια χρήματαα, αλλά λίγα. Ο Άρης έπρεπε να πληρώνει μετά την ένταξη του στο άρθρο 99 κάτι που δεν έγινε”.
Για το τι γνώριζε για τον Κωνσταντινίδη: “Δεν τον είδα ποτέ. Μόνο την φωτογραφία του είχα δει σε κάποια σαιτ”.
Για την επόμενη μέρα στον Άρη: ” Η στήριξη αποδεικνύεται εμπράκτως. Αυτός που θέλει να στηρίξει φαίνεται δια της παρουσίας του και των πράξεων του. Η λύση είναι η έλευση κάποιου επενδυτή. Τα πράγμα τα είναι πολύ δύσκολα και χρειάζεται η βοήθεια του Θεού αλλά και του ανθρώπινου παράγοντα. Η προσπάθεια έγινε για να μπει το Άρης στο άρθρο και ακόμα γίνεται. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και να φύγει το μίσος. Πρέπει να φύγει το ‘εγώ’ και να μείνει το ‘εμείς’. Υπάρχει κάτι μη υγιές. Είδατε τι έγινε στην ΆΕΚ, μπορεί κάποιοι να θέλουν να πάρουν και τον Άρη τζάμπα. Ελπίζω να μην υπάρχουν τέτοια μυαλά. Πρέπει να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Επιπλέον, πρέπει να σταματήσει η βωμολοχία στο γήπεδο. Στο γήπεδο πηγαίνει η μητέρα με τα δύο παιδιά. Δε ν πρέπει να επηρεάζονται οι παίκτες και οι προπονητές, που κάνουν πολύ καλή και χρειάζονται λίγο χρόνο για να πάει η ομάδα καλά”.
Πηγή: arenafm.gr

“Όλοι για τον Καραΐσκο”

adamou_2
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Αδάμου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την προσπάθεια που γίνεται από τους βετεράνους του Ηρακλή να βοηθήσουν τον άτυχο Γιώργο Καραΐσκο.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το παιχνίδι των βετεράνων του Ηρακλή:  “Από τη πλευρά μας, ως βετεράνοι κάνουμε μια προσπάθεια για τον Γιώργο Καραίσκο και θα πρέπει να βοηθήσει ο καθένας όσο μπορεί. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση και αν το πάθαινε στον δρόμο αυτό που έπαθε μπορεί να μη τη γλίτωνε. Πρέπει όλοι να δείξουμε πως τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε και να βάλουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Μαζευτήκαμε τη Κυριακή και βοηθήσαμε για ένα κοριτσάκι ενώ οι βετεράνοι του Πανσεραικού μας έδωσε ένα ποσό κοντά στα 800-900 ευρώ για τον Γιώργο. Πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν νομίζω πως θα παίξω γιατί πονάει η γάμπα μου άλλα σίγουρα θα είμαι εκεί. Γενικότερα, αυτός είναι ο ρόλος των βετεράνων να βοηθάνε όσο πιο πολύ μπορούνε. Σίγουρα θα κάνουμε και άλλες κινήσεις για τον Γιώργο μελλοντικά”.
Για την εικόνα του Ηρακλή: “Η ομάδα έχει συνεχείς επιτυχίες και θέλω να συνεχίσει έτσι. Μακάρι στο μέλλον να βρεθεί και κάποιος οικονομικός παράγοντας και να δυναμώσει την ομάδα. Ο πρόεδρος που έχουμε τώρα όπως έχει δείξει δε μπορεί κάτι παραπάνω. Για την κατηγορία παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, αν όμως ανεβούμε θα έχουμε άλλες απαιτήσεις. Φαίνεται πως ο προπονητής έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα και αποδίδει καλύτερα. Έχουμε καλά στοιχεία σε όλες τις γραμμές και γι’ αυτό πάει και όλο πιο πολύ κόσμος στο γήπεδο. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν νέοι φίλαθλοι του Ηρακλή”.
Πηγή: arenafm.gr

«Αλλάζει το παιχνίδι ο Λούκας»

8f6959abc814be0b86fec9e59418aa81_XL
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Ιταλός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Στέφανο Ναπολεόνι και αναφέρθηκε στο παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Στέφανο Ναπολεόνι:
Για το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ: “Είναι πολύ δύσκολο για τον Ατρόμητο, αλλά και όχι εύκολο για τον ΠΑΟΚ. Η ψυχολογία μας είναι πολύ ανεβασμένη, κερδίσαμε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και θα πάμε να κερδίσουμε  κι αυτό το παιχνίδι”.
Για το που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι: “Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός σε όλες τις γραμμές. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ήρεμοι, να αναπτυχθούμε με ψυχραιμία, να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του ΠΑΟΚ και με τις αντεπιθέσεις να δημιουργήσουμε προβλήματα”.
Για τους πιο επικίνδυνους παίκτες του ΠΑΟΚ: “Υπάρχουν παίκτες που με μια ενέργεια τους μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι. Ο Λούκας είναι ένας από αυτούς, όπως και ο Στοχ ο οποίος ευτυχώς για μας δεν θα παίξει. Πολύ επικίνδυνοι είναι οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης”.
Για το αποτέλεσμα που προβλέπει: “Ελπίζω ότι θα κερδίσει ο Ατρόμητος, αλλά με βάση τη λογική προβλέπω ισοπαλία”.
Για το αν μπορεί να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση ο Ατρόμητος: “Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για να φτάσουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά. Εμείς βασιζόμαστε στο σύνολο και αν παίξουμε, όπως με τον Παναθηναϊκό, μπορούμε να πετύχουμε κάτι”.
Για το γεγονός πως πολλές ομάδες χάνουν εύκολα από τον Ολυμπιακό: “Είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Εμείς πέρυσι κερδίσαμε στο Καραϊσκάκη και φέτος πάλι κάναμε καλό παιχνίδι και ηττηθήκαμε από δύο στημένες φάσεις. Ίσως πολλές ομάδες θεωρούν πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ ισχυρός και δε προσπαθούν καν”.
Για το γεγονός πως δείχνει το τατουάζ με το Κολοσσαίο όποτε σκοράρει: “Το κάνω αυτό γιατί είμαι φανατικός Ρωμαίος και έτσι θεωρώ πως κουβαλάω μαζί μου και την πόλη μου και τους ανθρώπους που αγαπάω. Μ’ αυτόν τον τρόπο πανηγυρίζω μαζί τους”.
Για το γεγονός πως φοράει τη φανέλα με το νούμερο 1: “Είναι μεγάλη ιστορία αυτή. Όταν πήγα στον Λεβαδειακό ζήτησα το νούμερο 10, αλλά μου είπαν πως είναι του προέδρου. Έτσι, πήρα για διασκέδαση το νούμερο 1, κάτι που είναι ασυνήθιστο, αλλά μου έχει μείνει μέχρι και τώρα και μου αρέσει”.
Για το γεγονός ότι είχε βρεθεί κοντά στον ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια: “Πριν δύο χρόνια είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν μ’ άφησε ο Λεβαδειακός…”.
Για τον τραυματισμό του: “Δυστυχώς, δεν θα παίξω με τον ΠΑΟΚ, αν και θέλω πάντα να παίζω κόντρα σε δυνατές ομάδες. Έχω επιστρέψει στις προπονήσεις, ελπίζω να έχω κάποιο χρόνο στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και να είμαι έτοιμος τη νέα χρονιά”.
Πηγή: arenafm.gr

Κάλεσμα Άρη στον κόσμο!!

kleanthis-vikelidis
Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (19/12, 19:30) τον Αστέρα Τρίπολης για την 16η αγωνιστική της Superleague και η πΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα γεμίζοντας το “Κλεάνθης Βικελίδης”.
Αναλυτικά:
“Αύριο, (Πέμπτη 19/12, 19:30), ο ΑΡΗΣ δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και σε μια περίοδο που η ομάδα μας βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της εκατονταετούς Ιστορίας της, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζητά από τον κόσμο για μια ακόμη φορά να γεμίσει τις κερκίδες και με την παρουσία του στο γήπεδο να στείλει και πάλι το δικό του μήνυμα ηθικής και οικονομικής στήριξης προς την ομάδα μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕ

«Για τον Καραΐσκο»

vete
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποοδσφαιριστής του Ηρακλή, ο Τάσος Καφκενάρης για το παιχνίδι που θα κάνουν οι βετεράνοι παίκτες του Ηρακλή ώστε να βοηθήσουν να πληρωθούν τα νοσήλια του Γιώργου Καραίσκου αλλά και για την αγωνιστική κατάσταση του Ηρακλή.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι των βετεράνων του Ηρακλή ώστε να βοηθηθεί ο Γιώργος Καραίσκος:
“Σήμερα (18/12) θα μαζευτούνε όσοι ποδοσφαιριστές γίνεται βετεράνοι και εν ενέργεια του Ηρακλή αλλά και άλλων ομάδων και θα κάνουμε μια μίξη για να βοηθήσουμε έναν πρώην συμπαίκτη μας. Το παιχνίδι αρχίζει στις 15:00 και δεν υπάρχει είσοδος αλλά κάποια κουπόνια. Κάνουμε την προσπάθεια για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε καθώς τα έξοδα για την οικογένεια του Γιώργου Καραίσκου είναι πάρα πολύ μεγάλα. Σήμερα μίλησα με τη κόρη του και μου είπε πως πράγματα είναι πιο θετικά. Δε το κάνουμε για να το ξέρει ο Γιώργος αργότερα αλλά για να βοηθήσουμε. Θέλω να κάνω μια παράκληση στο κόσμο να έρθει να βοηθήσει ο καθένας όσο μπορεί”.
Για την εικόνα του Ηρακλή φέτος:
“Ο Ηρακλής δε μπορεί να καλύψει τις προσδοκίες του κόσμου και ως διοίκηση και ως ομάδα κάτι που πρέπει να αλλάξει. Επίσης υπάρχει μεγάλη περίπτωση να καθιερωθεί η ομάδα στη Β εθνική κάτι που είναι τεράστιο πρόβλημα. Η ομάδα δεν έχει τον αέρα της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπήκε στη τετράδα και εύχομαι να ανέβει πολύ ψηλά. Υπάρχει χρόνος και θέλει μεγάλη προσπάθεια”.
Όσο αναφορά τις μεταγραφές δε μπορείς να παίρνεις 20 παίκτες κάθε χρονιά μη αναγνωρισμένης αξίας. Καλύτερα Έλληνες παίκτες από εδώ παρά παίκτες αμφιβόλου αξίας. Ο Ηρακλής έχει ανάγκη από σταθερά βήματα”.
Πηγή: arenafm.gr

«Να γίνει προσωρινή διοίκηση»

psifidis-620x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, ο Γιάννης Ψηφίδης και κάλεσε τον Πάνο Στεφανίδη να δημιουργήσει μια προσωρινή διοίκηση και να οργανώσει μελλοντικά μια νέα Γενική Συνέλευση όπου θα ψηφιστεί η νέα διοίκηση του συλλόγου.
Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει ο Άρης να εκμεταλλευτεί την γιορτή των 100 χρόνων του και να βγάλει κέρδος μέσα από αυτά.
Αναλυτικά είπε:
Για την συνάντηση των παραγόντων που έγινε:
“Δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε μια παρέα Αρειανών και είπαμε να γίνουμε περισσότεροι και να δούμε πως θα βοηθήσουμε την ομάδα μας. Δε θέλω ευθύνες αλλά όποτε με θέλει ο Άρης είμαι στη διάθεση του. Αν δε γινόντουσαν τα τραγικά γεγονότα θα ήμασταν πολύ περισσότεροι όμως με αυτά που γίνονται κάποιοι τρομάζουν. Ο Άρης δεν είναι καλά πουθενά. Είπαμε να μαζευτούμε και να δούμε τι γίνεται. Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι”.
Για την Γενική Συνέλευση που θα γίνει:
” Έχουν εκλείψει οι λόγοι της Γ.Σ. που θα γίνει. Το πόρισμα της ΝΕΞΙΑ βρίσκεται στην Αθήνα  και το διοικητικό συμβούλιο πλέον δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν λόγοι για να γίνει κάποια συνέλευση σήμερα (18/12).Γιατί να ενοχλήσουμε τον Άρη για θέματα που δεν υπάρχουν; Φυσικά δε θα πάω σε μια τέτοια συνέλευση”.
Για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ο  Στεφανίδης:
“Ο κ. Στεφανίδης πρέπει να δημιουργήσει μια προσωρινή διοίκηση για ένα με δύο μήνες. Πρέπει πληρώσουμε τα προσωπικό και τους παίκτες και να χειριστούν ομαλά τις καταστάσεις. Επίσης είναι σημαντικό να προετοιμάσει το λαό του Άρη για μια νέα Γ.Σ, να εκλογικευτούν οι τάσεις και να ψηφιστεί μια νέα διοίκηση. Χρειάζεται όμως πρώτα να δημιουργηθούν οι τάσεις. Τον καλώ να ζητήσει τη βοήθεια μου και να τον βοηθήσω με όσες γνώσεις έχω. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο διοικητικό σύνολο. Μπορεί ο λαός του Άρη να στηρίξει την ομάδα για άλλη μια φορά. Το κάναμε και θα το ξανακάνουμε. Ο επενδυτής θα έρθει στη ώρα του για να επενδύσει όμως όχι για να καλύψει”.
Για τις δηλώσεις του Κωνσταντινίδη εις βάρος του Ηλιάδη:
“Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Δε μπορεί να γίνει ρεζίλι ο Άρης πανελλαδικά επειδή ο Κωνσταντινίδης λέει χαζομάρες. Δε λέγονται τέτοια πράγματα στη τηλεόραση. Καλά θα κάνει ο Ηλιάδης και θα του ορμήσει. Αν λέει κάποιος κάτι πρέπει και να το υποστηρίζει”.
Για την κατάσταση που ήταν η ομάδα την περσινή χρονιά:
“Πέρυσι 13 Δεκεμβρίου ήμασταν με μονάχα 13 χιλιάρικα. Τα καταφέραμε  πέρυσι θα τα καταφέρουμε και φέτος. Όχι μόνο δε χρεώσαμε την ομάδα αλλά πληρώσαμε κιόλας και ουσιαστικά βγάλαμε το φίδι από την τρύπα. Οι εκχωρήσεις είναι ένα κομμάτι οικονομικό του Άρη όχι όλος ο σύλλογος. Πέρυσι με δανεικά σώθηκε η ομάδα. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως λείπουν χρήματα. Ήμασταν όμως με τα δύο πόδια στο άρθρο 99 και το χάσαμε για χαζούς λόγους. Τον Απρίλιο ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και κάναμε μια τρύπα στο νερό. Χαθήκανε 8 μήνες. Εμείς είχαμε βρει το δρόμο. Ο κ. Ηλιάδης είχε παραλάβει μια ομάδα της Σούπερ Λίγκα με έσοδα και δεν έκανε τίποτα. Εγώ δεν είμαι εναντίον κανενός. Οφείλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Χρειάζεται ειρήνη ηρεμία και να δούμε το μέλλον του Άρη. Παρακαλώ να αποφευχθούν τα λάθη και να ζητήσει ο κ.Στεφανίδης από όπου μπορεί. Όπου με χρειαστεί θα είμαι εκεί”.
Για το πώς πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης τα 100 χρόνια ζωής του:
“Πρέπει να αλλάξουμε το σκηνικό και να βγούνε κέρδη από αυτή την ιστορία. Όλος ο Άρης έχει οικονομικό πρόβλημα. Ο κ.Γιώτας έχει οικονομικά  όπως και η ΚΑΕ και η ΠΑΕ. Στη δική μας γενιά πέφτει η μοίρα να γιορτάσουμε αυτά τα γενέθλια. Μέσα από τα 100 χρόνια είχαμε κάνει προγράμματα και τώρα χάθηκε το μισό μέρος τους. Θα έπρεπε να κυκλοφορούν 150 προϊόντα μέχρι σήμερα. Είχα βρει μέγα χορηγό και δεν έγινε τίποτα. Αναφέρομαι σε απλά επιχειρηματικά σχέδια όχι τίποτα περίπλοκο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Να αξιοποιηθεί ο Κάτσε»

14750_main
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ  Μιχάλης Ιορδανίδης και αναφέρθηκε στο φιλικό μεταξύ των βετεράνων του “Δικεφάλου” με τον Λαγκαδά για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά και στην περίπτωση του Έργκους Κάτσε.
Αναλυτικά είπε:
Για το παιχνίδι που έγινε μεταξύ των βετεράνων του ΠΑΟΚ και του Λαγκαδά για φιλανθρωπικό σκοπό:
“Όλοι θέλουνε να κερδίσουνε τον ΠΑΟΚ και βάζουμε και νεότερα παιδιά να παίξουν. Αρχικά ζορίστηκα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν ομάδα οι αντίπαλοι και σκόραρα δύο γκολ. Αγωνίστηκαν παιδιά τα οποία είναι πολύ μεγάλα και δε μπορούν να συνεχίσουν για πολύ καιρό. Βέβαια υπάρχουν και οι νεώτεροι βετεράνοι που ανταποκρίνονται. Πρέπει να παίζουν Έλληνες  καθώς σε λίγο καιρό δε θα υπάρχουν βετεράνοι του ΠΑΟΚ. Μαζευτήκαν κάποια πράγματα και ήταν πολύ σημαντικό αυτό που έγινε. Η φιλοξενία ήταν άριστη και τους ευχαριστούμε όλους για αυτό. Ήταν πολύ σημαντική κίνηση”.
Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό:
“Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους τρεις στόχους του. Είναι σε καλή κατάσταση επικρατεί πολύ καλό κλίμα καθώς αγωνίζονται πολύ ποδοσφαιριστές όπως ο Πόζογλου και ο Σπυρόπουλος. Πρέπει σήμερα (18/12) να κερδίσει τον Ατρόμητο και να δείξει πως είναι πάνω από αυτόν. Υπάρχει το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Μπενφίκα όπου ο ΠΑΟΚ θα δείξει την δύναμη του. Τέλος είναι και το διπλό παιχνίδι με τον Ηρακλή για το κύπελλο όπου εύκολα δύσκολα πιστεύω θα κερδίσει καθώς ο Ηρακλής δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τον Ιανουάριο χρειάζεται να αποκτήσει κάποιους παίκτες  ιδιαίτερα στον άξονα”.
Για την περίπτωση του Κάτσε:
“Από ότι διάβασα θα αγωνιστεί ο Κάτσε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο παίκτης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και θεωρώ πως πρέπει είτε να παίζει είτε να μεταπωληθεί. Θεωρώ πως θα παίξει για λόγους ουσίας και όχι απλά για να τον δούνε κάποιοι. Αν αποφασιστεί πως δε γίνεται να παίξει πρέπει άμεσα να μεταπωληθεί και να αποκτηθεί παίκτης στην ίδια θέση. Μη ξεχνάμε πως είναι ένας πολύ καλός παίκτης νεαρός και βασικός στην Εθνική Αλβανίας”.
Για τους Λούκας και Στοχ:
“Ο Λούκας και ο Στοχ  έδειξαν με την Καλλονή πως είναι καλοί παίκτες. Το θέμα είναι να δείχνουν πως είναι καλοί παίκτες και στα δύσκολα παιχνίδια όπως με τον Ατρόμητο η ακόμα και με τον Ολυμπιακό και τη Μπενφίκα. Έχουν βαριά συμβόλαια και θα έπρεπε να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους όπως πήρε τον Ολυμπιακό ο Σαβιόλα στο Τσάμπιονς Λιγκ”.
Πηγή: arenafm.gr

«Συγνώμη στο λαό του Άρη»

efthimiadis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε το πρώην μέλος της ΠΑΕ Άρης  Κώστας Ευθυμιάδης και μίλησε για την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο σύλλογος αλλά και για το μέλλον των “κιτρίνων”.
Παράλληλα, ανέφερε πως θα έπρεπε να παραιτηθεί νωρίτερα καθώς η ομάδα δεν είχε μπει στο άρθρο 99.
Αναλυτικά είπε:
Για την παραίτηση του:
“Εγώ με το κ. Ζαχαρέλη και τον κ. Παπαδόπουλο ανεξαρτητοποιηθήκαμε κάπως με την παραίτηση μας και στη συνέχεια παραιτήθηκαν και άλλα πρόσωπα”.
Για τις διαπραγματεύσεις με τον Κωνσταντινίδη:
“Στις πρώτες διαπραγματεύσεις δεν είχε έρθει ο κ. Κωνσταντινίδης αλλά ο κ. Ζώης. Εμείς δε γνωρίζαμε για τον επενδυτή Κωνσταντινίδη. Για αυτό το θέμα μιλούσε ο πρόεδρος και ο κ. Αθανασιάδης. Εκεί ήταν και η ένσταση μας καθώς θα έπρεπε να μιλήσουμε όλη η οικογένεια του Άρη για το θέμα αυτό και όχι μονάχα κάποια άτομα”.
Για το τι ζήτησε από τον Ηλιάδη:
“Ζήτησα από τον Ηλιάδη να τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα. Πρέπει να πάει και να αποδείξει  κάποια πράγματα αν θέλει να κρατήσει ένα μέρος της υστεροφημίας του. Αυτή η διοίκηση όμως δεν έβαλε μέσα τον Άρη. Προσπάθησε όσο μπορούσε”.
Για το γεγονός πως έπρεπε να παραιτηθεί νωρίτερα:
“Ότι λέω εκπροσωπεί και τους κ. Ζαχαρέλη και Παπαδόπουλο. Εμείς εφόσον ο Άρης δε μπήκε στο άρθρο 99 έπρεπε να είχαμε παραιτηθεί. Είχαμε συνδέσει την θητεία μας με τον άρθρο αυτό. Ο λόγος που παραμείναμε είναι επειδή υπήρχε η επενδυτολογία και δεν θέλαμε να χαλάσουμε κάτι”.
Για την περίπτωση του Κωνσταντινίδη:
“Αυτά που ακουγόντουσαν ήταν γελοία. Το ότι ζήτησε δανεικά δύο φορές μου το επιβεβαίωσε ο κ. Ηλιάδης. Είναι γελοίο και τραγελαφικό. Δεν έχει σημασία το ποσό και  1.000 ευρώ να ζητούσε είναι ακόμα χειρότερο. Εγώ θα ζητούσα από το κ. Κωνσταντινίδη να χρηματοδοτήσει την ομάδα και αν ο Άρης πέσει κατηγορία και δε μπει στο άρθρο 99 να τα πάρει πίσω. Τώρα θα μου πείτε πώς να χρηματοδοτήσει κάποιος που ζητάει δανεικά. Φάνηκε πως δε πείθει ο κύριος αυτός στην εκπομπή που βγήκε. Επιπλέον, ήταν απαράδεκτο πως απευθύνθηκε στον λαό του Άρη μέσω Αθηνών”.
Για τις επόμενες κινήσεις στον σύλλογο:
“Ο σύλλογος είναι σε δεινή θέση και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δε μπήκε στο άρθρο 99. Χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία. Είναι σημαντικό το αγωνιστικό στο οποίο θα πρέπει να αντιδράσουμε ήρεμα για να δούμε τι θα κάνουμε. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση που θα φέρει ηρεμία. Να κοιτάξουμε το πλάνο της επόμενης μέρα και να καταλήξουμε σε θέματα που είναι αναγκαία. Δε νομίζω πως υπάρχει άλλη λύση εκτός από το να πάμε ξανά για το άρθρο 99″.
Για το μήνυμα που στέλνει στον λαό του Άρη:
“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στο λαό του Άρη για τα λάθη που κάναμε και θέλω να γνωρίζει πως δε πήγαμε με σκοπό να κλέψουμε οτιδήποτε. Θέλαμε μόνο το καλύτερο καθώς ο  Άρης είναι οικογένεια για εμάς “.
Για το αγωνιστικό κομμάτι:
“Υπάρχει πάθος, θέληση και ελπίζω πως τα παιδιά θα σηκώσουν κεφάλι. Το αγωνιστικό είναι και αυτό πολύ σημαντικό και πρέπει να δούμε τι θα γίνει”.
Για το μίσος που υπάρχει μέσα στον Άρη:
“Υπάρχει ένα μίσος μεταξύ κάποιων παραγόντων και δε μπορεί ο Άρης να πάει μπροστά. Όλοι οι Αρειανοί γνωρίζουν τι γίνεται μέσα στην οικογένεια. Δεν υπάρχουν όμως περιθώρια και πρέπει να επικρατήσει η λογική, η ενότητα και να κοιτάξουμε το μέλλον του συλλόγου. Θα παραβρεθώ στη συνέλευση και ελπίζω να βρεθούν λύσεις”.
Πηγή: arenafm.gr

Επίσκεψη στο παιδο-ογκολογικό!! (pics)

esake12
Επίσκεψη στο Παιδο-Ογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία των ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ.
Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Πρόεδρος του Άρη, κ. Λευτέρης Αρβανίτης, ο Παρασκευάς Μουρατίδης εκ μέρους του Συνδέσμου των προπονητών ενώ ο Σύνδεσμος των παικτών, εκπροσωπήθηκε από τους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, Γιώργο Δέδα και Γιώργο Μπόγρη από τον  ΠΑΟΚ, τους Αντώνη Ασημακόπουλο και Ζήσης Σαρικόπουλος από τον Άρη, τους Ευθύμη Κοθρά και Αποστόλη Αποστολίδη από τον Ηρακλή και τέλος τον πρώην πρόεδρο του ΠΣΑΚ, κ. Γιώργο Παυλίδη.
Οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού μπάσκετ μοίρασαν δώρα στα δεκαπέντε παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα, χαρίζοντας έτσι ένα τόνο χαράς και αισιοδοξίας στα πρόσωπα τους.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» και την Πρόεδρο του, κα Τίμη Μπακατσέλου.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους για τη συνεισφορά τους στο έργο του Συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ και ιδιαίτερα τους παίκτες που βρέθηκαν σήμερα στη μονάδα καθώς είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα πρότυπα τους», δήλωσε η κα Τίμη Μπακατσέλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Γιώργος Χαλβατζάκης τόνισε πως «Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που έχει αναπτύξει ο ΕΣΑΚΕ. Ως ο σύνδεσμος των ομάδων,  έχουμε κάνει αντίστοιχες εκδηλώσεις και στην Αθήνα και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το πεδίο της δράσης μας. Επιμένουμε ότι αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και όχι μόνο τις ημέρες των εορτών. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα που η ανθρωπιστική δράση και οι πρωτοβουλίες του ΕΣΑΚΕ ολοένα και αυξάνονται και βρίσκουν άξιους συμπαραστάτες τόσο τις ΚΑΕ όσο και τους παίκτες και τους προπονητές του πρωταθλήματος. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγεία και πάντα να είμαστε εδώ να προσφέρουμε ένα χαμόγελο στα παιδιά που τον έχουν ανάγκη περισσότερο».
Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωση μας να βοηθάμε αυτές τις ημέρες τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, επιστρέφοντας στην κοινωνία που ζούμε λίγη από την αγάπη που απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για παιδιά που νοσηλεύονται και αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρές ασθένειες, η σκέψη μας είναι μαζί τους όλο τον χρόνο. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιής και να μπορούμε να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στους γύρω μας και ειδικά στα παιδιά».




esake.gr

Κλείνει ή συνεχίζει;

nizni paok
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νίζνι Νόβγκοροντ στο “παλατάκι” για την τελευταία αγωνιστική του Eurocup με λιγοστές ελπίδες πρόκρισης ακόμα και αν καταφέρει να νικήσει σήμερα (18/12, 21:00) την κορυφαία ομάδα του 6ου ομίλου.
Αυτό γιατί δύο ώρες νωρίτερα η Άνκαρα υποδέχεται την Άλμπα Φέχερβαρ και θεωρείται αδύνατο να χάσει στην έδρα της από την αδιάφορη ουγγρική ομάδα. Οι ώρες των αγώνων επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να γνωρίζει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα πριν παίξει και αυτό συνεπάγεται δύο καταστάσεις.
Αν η Άνκαρα κερδίσει όπως είναι και το αναμενόμενο, ο “δικέφαλος” θα είναι αδιάφορος καθώς ακόμα και με νίκη θα είναι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Αν αντίθετα χάσει ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα δώσει όλα για να νικήσει τη Νίζνι ώστε να πάρει αυτός την πρόκριση στη φάση των “32″.
Μόνο ο Πέιν εκτός
Από πλευρά αγωνιστικών προβλημάτων ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Μαρκ Πέιν, ο οποίος έχει αιμάτωμα στο ισχίο και τέθηκε νοκ άουτ.
Αντίθετα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Αντώνης Κόνιαρης προπονήθηκαν κανονικά χθες και ο πρώτος τουλάχιστον θα είναι κανονικά στην αποστολή.

Η τελευταία (10η) αγωνιστική:
ΠΑΟΚ – Νίζνι Νοβγκόροντ
Άνκαρα – Άλμπα Φεχερβάρ
Μπουντούσνοστ – Χιμίκ
Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες):
1. Νίζνι 7-2 (+96)
2. Χιμίκ 6-3 (+58)
3. Άνκαρα 5-4 (-6)
—————————————–
4. ΠΑΟΚ 5-4 (-47)
5. Μπουντούσνοστ 2-7 (-34)
6. Άλμπα Φέχερβαρ 2-7 (-67)
Πηγή: arenafm.gr

22 αθλητικοί συντάκτες έδωσαν ΕΛΠΙΔΑ!!

Το gazzetta.gr σας παρουσίασε... μια εθνική ομάδα δημοσιογράφων που έγραψαν παρέα ένα βιβλίο για να δώσουν ΕΛΠΙΔΑ στα παιδιά με καρκίνο. Ο εκδοτικός οίκος MVPublications και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου "Μια φορά στη ζωή μας", στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, στην Πλατεία Συντάγματος.
Εικοσιδύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι μοιράζονται ανέκδοτες στιγμές της καριέρας τους με στόχο να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα στα μάτια και τις ψυχές των παιδιών που το έχουν ανάγκη... Τα έσοδα, στο σύνολό τους, θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
Οι συντελεστές του βιβλίου:
Βασίλης Βέργης, Ανδρέας Δημάτος, Γιώργος Θαναηλάκης, Γιάννης Θειακός, Βαγγέλης Ιωάννου, Γιάννης Καραλής, Αντώνης Καρπετόπουλος, Νίκος Κατσαρός,
Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Αντρέα Παλομπαρίνι, Αντώνης Πανούτσος, Νίκος Παπαδογιάννης, Μένιος Σακελλαρόπουλος,
Βασίλης Σαμπράκος, Βασίλης Σκουντής, Αλέξης Σπυρόπουλος, Περικλής Στέλλας, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μιχάλης Τσόχος, Χρήστος Χαραλαμπόπουλος,
Γιώργος Χελάκης, ο Χρήστος Ζωίδης που σχεδίασε το εξώφυλλο και στον επίλογο ο Γιάννης Κούρκουλος.
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ μίλησε ο Υφυπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Γεωργάτος. Την παρουσίαση έκαναν: Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης και ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ενώ τον συντονισμό ο Ανδρέας Δημάτος
Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η αλήθεια για το Απήλιον!!

Τι προβλέπει η συμφωνία Αλαφούζου - Τσακίρη για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και πόσα χρήματα ...λαμογιαρίστηκαν; Ο Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον sportdog! Η συμφωνία ανάμεσα στον ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον αγοραστή, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, Αλαφούζο είναι 7.750.000 ευρώ και αφορά όλο το πακέτο του Απήλιον, με την εφορία πληρωμένη. Τα γήπεδα, τα γραφεία, τις εγκαταστάσεις, τα πάντα όλα.
Επειδή ο εφοπλιστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έχει το μικρόβιο του Πανιωνίου είπε στους υπευθύνους της ομάδας του. Για πάρτη σας το Απήλιον, να προπονιέστε τζάμπα κι εγώ θα πληρώνω το προσωπικό του αθλητικού κέντρου. Κι αν ποτέ βρεθεί αγοραστής, από Ελλάδα ή, εξωτερικό, πάλι για πάρτη σας θα σας δώσω ένα 10%, δηλαδή 775.000 ευρώ.
Εμφανίζεται ο Αλαφούζος και λέει "Εγώ θα αγοράσω το Απήλιον" και μετά από παζάρια κλείνει η συμφωνία. Ξηγημένος πάλι ο πεζοναύτης και με δίπλωμα πιλότου αεροσκάφους.
-Κύριε Αλαφούζο, μην πάρετε δάνειο για την αγορά του Απήλιον, θα σας έρθει πιο ακριβά. Θα αυτοδανειοδοτήσω εγώ την αγορά σας. Σας το πουλάω με δόσεις που θα καλύψουν ένα διάστημα πέντε χρόνων.
Επειδή η πρώτη δόση Αλαφούζου ήταν μεγαλύτερη από τα 775 χιλιάρικα που "δικαιούνταν", βάσει της υποσχέσεως Τσακίρη, ο Πανιώνιος, του δόθηκε όλο το ποσό. Θα μπορούσε, δηλαδή, ο Πανιώνιος να πάρει το "μερτικό" του κι αυτός σε πέντε χρόνια.
Πού πήγαν τα 775.000; Φοβάται ότι λαμογιαρίστηκαν και γι΄ αυτό ο Τσακίρης, σήμερα 22% στην ΠΑΕ Πανιώνιος, ζήτησε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η "μαγκιά" του Αλαφούζου στην "υπόθεση Απήλιον", αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Το θέμα που παρουσιάστηκε για τα 775.000 ευρώ που πήρε ο Πανιώνιος ως δικαιούχος στην πώληση του Απήλιον από Τσακίρη στον Παναθηναϊκό, δεν έχει καμμία σχέση με την ΠΑΕ του Παναθηναϊκού. Το νταραβέρι ανάμεσα στον πρώην ιδιοκτήτη του Απήλιον και πρώην μεγαλομέτοχο του Πανιωνίου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πεντακάθαρο και περπατάει ομαλά.
Το θέμα γεννήθηκε όταν ο Τσακίρης αμφισβητεί ότι το 10% της πώλησης του Απήλιον, δηλαδή τα 775.000 ευρώ ωφέλησαν τον Πανιώνιο. Αν χρησιμοποιήθηκε αυτό το ποσό για τους λόγους που χορηγήθηκε, από πλευράς του πρώην πρόεδρου της ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης.
Με την ευκαιρία να πούμε ότι υπάρχει και το «Απήλιον Νο2». Μία ακόμα έκταση, ακριβώς απέναντι από το «Απήλιον Νο1», 50 στρεμμάτων, συν ένα τριγωνικό κομμάτι 2,5 στρεμμάτων που ενώνει τις δύο μεγάλες εκτάσεις και αγοράστηκαν επίσης από τον Αλαφούζο.
Κάποτε οι Αθηναίοι πήγαιναν στην Κηφισιά για κυνήγι και στην Εκάλη παραθέριζαν με αντίσκηνα. Φαντάζεται ο καθένας πόσο θα κοστίζουν μετά από κάποια χρόνια τα 50 και 100 στρέμματα στο κοντινό Κορωπί.


Πηγή: sportdog.gr