Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Έρευνα της Κομισόν για επτά ισπανικές ομάδες!!

Έρευνα για την παράνομη επιχορήγηση ορισμένων ισπανικών συλλόγων από το Κράτος διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Έρευνα της Κομισόν για επτά ισπανικές ομάδες
Τις πληροφορίες που θέλουν κάποιες ομάδες στην Ισπανία να έχουν δεχθεί παράνομη κρατική ενίσχυση ερευνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Κομισιόν επιθυμεί να διεισδύσει σε βάθος για να διαπιστώσει αν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο, η Οσασούνα, η Βαλένθια, η Έρκουλες και η Έλτσε επωφελήθηκαν από τα διάφορα μέτρα που θα μπορούσαν να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ.

Μεταξύ αυτών είναι οι φορολογικές απαλλαγές ή η συμφωνία που είχε η Ρεάλ με τον Δήμο της Μαδρίτης για την αγορά μίας έκτασης.

Συγκεκριμένα, η Κομισόν διεξάγει «τρεις λεπτομερείς και ξεχωριστές έρευνες» και εκφράζει την ανησυχία ότι υπήρξε σημαντική βοήθεια σε κάποιους συλλόγους σε βάρος των άλλων που λειτουργούν για το κοινό όφελος.

Μάλιστα, το αρμόδιο της ΕΕ σκοπεύει να διερευνήσει πιθανά φορολογικά προνόμια που χορηγήθηκαν από το 1990 μέχρι σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπιλμπάο και την Οσασούνα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: