Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοί που γεμίζουν τα γήπεδα!! (των άλλων)

Αυτοί που γεμίζουν τα γήπεδα (των άλλων)Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος
 Δε γίνεται να μην σταθείς, δε γίνεται να μην αναφερθείς. Υποχρεωμένος είσαι, χρέος έχεις και στην τελική, οδηγείσαι εκεί εκ του αποτελέσματος. Μοναδικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό! Απίστευτο, μοναδικό, ανεπανάληπτο το κατόρθωμα.

Τι έχουν κάνει οι πρωταθλητές Ευρώπης; Κάτι πολύ απλό: Όπου εμφανίζονται , γεμίζουν το γήπεδο. Μόνο που ο κόσμος είναι,,, αντίπαλος. Τούτες οι αράδες γράφονται ελάχιστες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Ζιελόνα Γκόρα.
Τα εισιτήρια από τους Πολωνούς έχουν «φύγει». Πάρα πολύ κόσμο, αναμένεται να έχει και ο Παναθηναϊκός στον ημιτελικό του κυπέλλου. Περισσότερο από κάθε άλλο ματς των «πράσινων». Κι αν αυτό θεωρείται το λογικό(μάχη αιωνίων γαρ), αξίζει να ρίξετε μια ματιά, στις έδρες που πήγαν οι «ερυθρόλευκοι». Παντού τίγκα. Στην Ευρωλίγκα, στην Α1, στο κύπελλο.

Να το προχωρήσω κι άλλο; Παντού χειροκρότημα, παντού υπόκλιση, παντού παραδοχή της ανωτερότητας και του όμορφου μπάσκετ που βγάζει η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Αλήθεια πως μπορεί να αισθάνονται οι Αγγελόπουλοι, όταν παρατηρούν όλα αυτά στην τηλεόραση ή και στις επισκέψεις τους και ταυτόχρονα υποχρεώνονται να παρακολουθούν το δημιούργημά τους σε άδεια καθίσματα εντός έδρας; Ένας Ολυμπιακός που αν έπρεπε να ψηφίσει το «χειρότερο» γήπεδο, ίσως και να έβαζε το δικό του.

Πάλι καλά, που στο μπάσκετ, παίζει ρόλο ο χώρος, το παρκέ, οι μπασκέτες. Και έτσι νιώθουν ότι το ΣΕΦ που προπονούνται καθημερινά, μπορεί να δυσκολέψει τους επισκέπτες. Διαφορετικά; Τίποτα…

Οι τιμωρίες έχουν φέρει σε Ελλάδα και Ευρώπη, παιχνίδι με κλειστές πόρτες. Αλλά και όταν ανοίγουν τι γίνεται; Παλμός μικρός σε σχέση με άλλες έδρες. Και σε παιχνίδια που φέτος βρέθηκαν 9 με 10 χιλιάδες άνθρωποι, χρειάστηκε η αναμέτρηση να πάει στο τελευταίο 2λεπτο για να ακουστούν φωνές υποστήριξης.

Έμαθαν να αντέχουν και να κερδίζουν σε όλα τα αφιλόξενα τοπία. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους όμως (για τους Πειραιώτες μιλάω), είναι ότι ζέσταναν με τις εμφανίσεις τους και την όρεξή τους να παίξουν, τους ίδιους τους εαυτούς τους, στα εντός έδρας παιχνίδια.

Όλα αυτά βέβαια διαφοροποιούνται στην περίπτωση που το ΣΕΦ γίνει πραγματική έδρα. Χωρίς παρατράγουδα, δίχως ιστορίες. Απλά με φωνή και μπασκετική στήριξη. Το αισθάνθηκε τελευταία η Έφες πριν κάτι μήνες στον πέμπτο τελικό. Και αυτό θέλουν οι Ολυμπιακοί να επιστρέψει στο τοπ 16. Για να δούμε,,,
Πηγή:  Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: