Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Το πρόβλημα και το “στοίχημα” του Άρη!!

Το πρόβλημα και το “στοίχημα” του ΆρηΓράφει ο Γιώργος Συρίδης 
Το μεγάλο πρόβλημα του Άρη την Κυριακή με τον Πανιώνιο είναι η περιφέρεια. Και δεν μπορεί να λυθεί άμεσα, γιατί δεν μπορεί ο Άρης να κάνει μεταγραφές.
Ο τραυματισμός του Νίκου Γκίκα είναι πλήγμα, γιατί ο 23χρονος έχει την ικανότητα να παίρνει (και να βάζει) μεγάλα σουτ. Το έχει δείξει και με τη Δράμα και με τη Κηφισιά φέτος και με τον ΠΑΟΚ.

Ο Τζέρεμι Χαντ δεν μπορεί να ανταποκριθεί μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατό του. Ξέρει πολύ μπάσκετ, αλλά δεν μπορεί… Τουλάχιστον σήμερα. Αν μπορέσει να φέρει το γόνατό του σε τέτοια κατάσταση που να θυμίζει έστω τον Χαντ του β’ γύρου πέρσι, έχει καλώς.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν μπορεί προς το παρόν να αρπάξει κάποια από τις ευκαιρίες που του δίνει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Μοιραία ο Άρης στηρίζεται σε τρεις γκαρντ. Γιάννης Αθηναίου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Σπύρος Μούρτος. Αυτοί είναι. Φτάνουν αυτοί για να αντιμετωπίσει ο Άρης την περιφέρεια του Πανιωνίου (Μακ Κόλουμ, Μπατής, Ντούβνιακ, Κάρτερ, Αθανασούλας), που βρίσκεται σε φουλ φόρμα; Απαντήσεις θα δώσει ο Άρης την Κυριακή.

Πολύ θα’ θελε ο Αγγέλου έναν παίκτη στην περιφέρεια… χθες, αλλά δεν μπορεί να πάρει κανέναν και γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι (ο Ολυμπιακός είπε “όχι” για Κατσίβελη) και γιατί δεν μπορεί να αποκτήσει ο Άρης λόγω του απαγορευτικού της FIBA, το οποίο πάντως κατά πάσα πιθανότητα θα αρθεί στις αρχές του ’14.

Μέχρι τότε ο Άρης θα πορευτεί όπως είναι. Στο κατάμεστο Παλέ, μπροστά στην πρόκληση της συμμετοχής σε έναν τελικό μετά από επτά χρόνια, ίσως το ρόστερ αυτό “μεγαλώσει”, όχι ποιοτικά, αλλά με άλλες παραμέτρους που παίζουν πάντα ρόλο στο παρκέ. Υπάρχει και το πάθος, η δύναμη, το “θέλω”, ακόμα και το “πρέπει”.

Για τον Άρη είναι τεράστιο το κίνητρο για την πρόκριση - όχι πως δεν είναι για τον Πανιώνιο - γιατί πέρα από το πρεστίζ, υπάρχει και η πραγματικότητα. Ο Άρης στον τελικό του κυπέλλου θα γίνει πιο ελκυστικός για χορηγούς, θα αυξηθούν τα έσοδα, θα βγει πιο εύκολα η χρονιά, ίσως υπάρξει δυνατότητα και για ενίσχυση με παίκτη στο τέλος της χρονιάς, εκεί που κρίνονται όλα.
Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: