Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«Έσπασε» το ρεκόρ του Νίνη ο Μαυρίας

Ο Χάρης Μαυρίας είναι, πλέον, ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που φορά την πράσινη φανέλα σε αγώνα πρωταθλήματος!

Ο Νίκος Νιόπλιας τον «έριξε» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο 71ο λεπτό και ο πιτσιρικάς κατέρριψε το ρεκόρ του Σωτήρη Νίνη!

Ο Νίνης είχε κάνει το ντεμπούτο του στο «τριφύλλι» σε ηλικία 16 ετών 9 μηνών και τεσσάρων ημερών, ενώ ο Μαυρίας σε ηλικία 16 ετών και 8 μηνών!

Νίκη για την Άντερλεχτ, ήττα για την Μπριζ

Ανάμεικτα συναισθήματα για Άντερλεχτ και Μπριζ στη 12η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League νίκησε στις Βρυξέλλες 2-0 την Βέστερλο και με 24 βαθμούς βρίσκεται στο -5 από την πρωτοπόρο Γκενκ.

Η νίκη της Άντερλεχτ, μάλιστα, παίρνει μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως από το 17’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πόλακ.
Ωστόσο, ο Λουκάκου στο 34’ και το αυτογκόλ του Μράβατς στο 79’ χάρισαν στους πρωταθλητές Βελγίου τη νίκη.
Αντίθετα, η Κλαμπ Μπριζ συνεχίζει την κακή της πορεία, χάνοντας εκτός έδρας με 1-0 από τη Λόκερεν και ισοβαθμώντας στην θέση και στους 19 βαθμούς με την Κορτράικ.
Ο Ταραβέλ στο 40’ σκόραρε για τη Λόκερεν, με 10 παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League λόγω της αποβολής του Οντζίντζια στο 85’.

Κούπερ: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε την ζημιά»

Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο α’ ημίχρονο, αλλά και την αδυναμία του Άρη να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 στο δεύτερο μέρος όταν και ανέβασε την απόδοσή του, αναγνώρισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε την ζημιά γιατί δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη Τύπου.

«Είχαμε ένα δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα το οποίο θα πρέπει να ξεχάσουμε. Δεχθήκαμε πίεση ψηλά. Αν και δεν κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, δημιουργήσαμε κάποιους κινδύνους. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές αφού γνωρίζαμε ότι έρχεται ένα σερί αγώνων. Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε εντελώς. Η ομάδα μου έπαιξε καλύτερα. Με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις, δεν υποφέραμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε την ζημιά γιατί δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού.

Ένα και λίγο ήταν

Η ΑΕΚ δέχτηκε το… πράσινο δώρο, νίκησε 1-0 τον άθλιο Παναθηναϊκό, έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 και πλέον περιμένει το ντέρμπι του Σαββάτου για να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου! Ο Τζεμπούρ από… ασίστ του Σαριέγκι το γκολ της νίκης.Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει και το ίδιο έκανε και χθες, βάζοντας στην αρχική 11άδα τους Νταντόμο και Γκερέιρο! Παράλληλα, διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα και ο Λαγός, ο οποίος αγωνιζόταν πιο μπροστά, έχοντας τον Ουρουγουανό πίσω του σαν πλάγιο μπακ. Ο Νίκος Νιόπλιας, από την πλευρά του, δεν έκανε κάποια έκπλήξη στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ καθώς στο 4' ο Τζεμπούρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαριέγκι και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Τζόρβα για το 1-0, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ! Η εξέλιξη αυτή έδωσε στην «Ένωση» την ψυχολογία που ήθελε και κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου, καθώς ο Μάκος ήταν εκληκτικός, κατάφερε να κρατήσει εύκολα το 1-0 ως το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Παναθηναϊκός απείλησε μόνο με ένα σουτ του Γκαρσία, που κόντραρε και βρήκε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Νιόπλιας έβαλε αμέσως τον Καραγκούνη αντί του Σιμάο αλλά η ΑΕΚ συνέχιζε νε ελέγχει την κατάσταση και με τον Τζεμπούρ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, μετά από εκπληκτική κούρσα και σέντρα του Νταντόμο. Οσο περνούσαν τα λεπτά -κι αφού η ΑΕΚ έχασε και τον Μάκο με τραυματισμό- ο Παναθηναϊκός όπως είναι λογικό έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ως στόχο να κρατήσουν το 1-0. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, άγρια ομορφιά και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος.

Ο Ζιλμπέρτο από κοντά μόνος του αστόχησε και στη συνέχεια ο Λεονάρντο έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά. 

Man of the match: Από την ΑΕΚ ήταν πολλοί οι διακριθέντες. Για όσο αγωνίστηκε, καθώς αποχώρησε στο 66', ο Μάκος ήταν συγκλονιστικός, στην καλύτερη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα. Μάρκαρε, απέφευγε τα λάθη, κάλυπτε χώρους, έτρεχε συνεχώς και παντού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κατσουράνης, που απλά υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο...

Στο ύψος του: Στάθηκαν πολλοί κιτρινόμαυροι και ειδικά οι Γκερέιρο και Νταντόμο. Στο ντεμπούτο τους για φέτος, σε ένα μεγάλο ντέρμπι, αμφότεροι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν ότι η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει και σε αυτούς!

Η γκάφα: Την έκανε ο Σαριέγκι στο 4ο λεπτό, με τον τρόπο που... απομάκρυνε την μπάλα.

Το στραγάλι: Απέφυγε τα μεγάλα λάθη ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος απλά εκνεύρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ σε κάποιες περιπτώσεις επειδή δεν έβγαζε κίτρινη κάρτα.

Βαλβέρδε: «Οι βαθμοί μετράνε»

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να έχει πετύχει δεύτερο γκολ από το πρώτο ημίχρονο στον αγώνα με τον Αρη σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε ότι «οι βαθμοί μετράνε». «Ξεκινήσαμε καλά, όμως έπρεπε να πετύχουμε ένα ακόμα γκολ στο πρώτο μέρος. Το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο οφείλεται στο ότι ήμασταν πιο μαζεμένοι, με χειρότερη απόδοση» είπε ο Βάσκος τεχνικός των Ερυθρόλευκων αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Αρη.

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός φοβήθηκε τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βαλβέρδε απάντησε: «Δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο, θέλαμε να γίνουμε κυρίαρχοι. Ο Αρης δεν είχε ευκαιρίες στον αγώνα, ενώ εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει κι άλλο γκολ. Οι βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε».

Και άλλη νίκη με Ιβανσιτς η Μάιντς

Η εκπληκτική Μάιντς επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας 1-0 της Λεβερκούζεν στη "Μπάι Αρένα". Το "χρυσό" γκολ πέτυχε ο Αντρέας Ιβανσιτς στο 70', δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι, που θα υποδεχθούν στο ίδιο γήπεδο τον Αρη στις 4 Νοεμβρίου για το Γιουρόπα Λιγκ, παρατάχθηκαν με τους: Αντλερ, Σβάαμπ, Φρίντριχ, Ράιναρτς, Κάντλετς (75΄ Γιόργκενσεν), Μπέντερ, Βιντάλ, Ρόλφες (59΄ Μπάλιτς), Σαμ, Μπαρνέτα (59΄ Ελμες), Ντερντιγιόκ

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Στουτγκάρδη επιβλήθηκε 2-0 της Ζανκτ Πάουλι και κατάφερε να "ξεκολλήσει" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στόρε: «Ο ΠΑΟΚ μας… εξέθεσε»

Με τους αμυντικούς του τα έβαλε ο Μίκαελ Στόρε, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα (3-1) του Πανιωνίου από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Σουηδός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα άσχημο απόγευμα για εμάς, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στην αρχή κατέρρευσε η άμυνά μας και ο Μάχο μας έσωσε από τα χειρότερα…»!

«Στο δεύτερο ημίχρονο είπα τους παίκτες μου να παίξουνε με καρδιά για να μαζέψουμε το αποτέλεσμα, γιατί κινδυνεύαμε. Είναι κρίμα να γίνονται παιχνίδια σε άδειο γήπεδο. Είναι πολύ βαρετό. Η αλήθεια είναι πως αιφνιδιαστήκαμε από τον ΠΑΟΚ που έπαιξε με δύο φορ, είχε εξαιρετικούς συνδυασμούς και μας εξέθεσε. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα κορυφής», πρόσθεσε.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΡΗ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 2' ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ-.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο και Ρ. Μπράβο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Ο Ντουντού ήταν ο αμυντικός χαφ, με τον Ιμπαγάσα να αναλαμβάνει οργανωτικά καθήκοντα και τους Φετφατζίδη και Ριέρα να παίρνουν θέση στις δύο πτέρυγες. Ο Φουστέρ έπαιξε πίσω από τον Κέβιν Μιραλάς, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τον Σηφάκη στο τέρμα και ακραία μπακ τους Νέτο και Μίσελ ακραία μπακ.
Οριόλ και Κουλουχέρης βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας, Φατί και Τόχα ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ Κάλβο και Τσεσνάουσκις κάλυψαν τα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τον Μενδρινό πίσω από τον Ρουίς, που ήταν ο μοναδικός «καθαρόαιμος» φορ.

Καταιγιστικό ξεκίνημα

Ο Βαλβέρδε φώναζε για γρήγορο γκολ όλη την εβδομάδα και οι παίκτες του τον άκουσαν, καθώς μόλις στο 2’ ο Ριέρα πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ανοίγοντας το σκορ.
Ήταν ένα τέρμα από το πουθενά, καθώς από κόντρα Σηφάκης και Κουλουχέρης δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, με αποτέλεσμα ο Ριέρα σε κενή εστία να μην δυσκολευτεί να βρει δίχτυα.
Είχε προηγηθεί στο 30ο δευτερόλεπτο το άστοχο πλασέ του Μιραλάς στο τετ α τετ με τον Σηφάκη, σε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους.

Μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης μετά το πρώτο δεκάλεπτο

Μετά το αρχικό σοκ οι παίκτες του Άρη άρχισαν να μπαίνουν στο πνεύμα του αγώνα, κρατώντας μπάλα στη μεσαία γραμμή και ανακόπτοντας τον γρήγορο ρυθμό των Πειραιωτών.
Στο 13’ οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ρουίς από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, σε μία δύσκολη ομολογουμένως φάση.
Απάντηση με δοκάρι και χαμένο πέναλτι
Και αν η μεσαία γραμμή των «κίτρινων» άρχιζε να δουλεύει καλά, δεν ίσχυε το ίδιο και με την άμυνα, καθώς οι παίκτες του Κούπερ αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα.
Στο 18’ ο Φετφατζίδης βρήκε άφθονο πεδίο δράσης και με ωραίο πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στο 28’ ο Φουστέρ ανατράπηκε από τον Φατί, ο διαιτητής Μήτσιος ωστόσο δεν αντιλήφθηκε την παράβαση.
Ο Φατί, όμως, έμελε τελικά να υποπέσει σε πέναλτι, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ανέτρεψε καθαρά τον Ντουντού.
Ο Ιμπαγάσα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όπως όμως και ο Ριέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου, έτσι κι ο Αργεντινός μέσος έστειλε ψηλά τη μπάλα άουτ, κάνοντας Βαλβέρδε και κόσμο να αναπολούν τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς!
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, Μιραλάς και Ριέρα είχαν άλλες δύο καλές στιγμές, με το ημίχρονο να βρίσκει τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 1-0.
Έχασε το... άχαστο ο Ριέρα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κούπερ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Χαβίτο να αντικαθιστά τον Μενδρινό.

Ωστόσο, τη μεγάλη ευκαιρία την είχε και πάλι ο Ολυμπιακός, με τον Ριέρα στο 52' να δέχεται συστημένη ασίστ από τον Φετφατζίδη, αλλά να... καταφέρνει να αστοχήσει από τα 2 μέτρα, σπαταλώντας τη δυνατότητα να "κλειδώσει" τη νίκη για τους "ερυθρολεύκους".
Κακό παιχνίδι...
Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε και το παιχνίδι ήταν κακό από άποψης θεάματος. Ο Κούπερ έβαλε και τον Κόκε αντί του Ρουίς για να "φρεσκάρει" την επίθεσή του, ο Άρης όμως παρέμενε ακίνδυνος.
Από την πλευρά του, ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Ρόμενταλ αντί του Φετφατζίδη και τον Χολέμπας αντί του Ριέρα, η αλήθεια όμως είναι πως οι Πειραιώτες ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικοί στην επανάληψη.
Εντούτοις, το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την πρώτη θέση έχοντας 18 βαθμούς.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης (68' Ρόμενταλ), Ριέρα, Μιραλάς

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Κουλουχέρης, Κάλβο, Ρουίς (60' Κόκε), Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46' Χαβίτο), Τσεσνάουσκις

Προχώρησε με νίκη η Εσπανιόλ

Νικηφόρα προχώρησε η Εσπανιόλ την 8η αγωνιστική στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 2-1 στη Βαρκελόνη της Λεβάντε, η οποία από το 56' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ναδάλ. Η Χετάφε νίκησε 3-0 τη Χιχόν και η Οσασούνα με το ίδιο σκορ τη Μάλαγα, ενώ Αλμερία και Χέρκουλες ήρθαν ισόπαλες 1-1.




  • Χετάφε-Σπόρτινγκ Χιχόν 3-0
    (9΄ Μπόατενγκ, 52΄ πεν. Κολούνα, 60΄ Μαρκάνο)





  • Αλμερία-Χέρκουλες 1-1
    (85΄ Ουλόα - 38΄ Βαλντέζ)






  • Οσασούνα-Μάλαγα 3-0
    (2΄ πεν. Νεκουνάμ, 37΄ Μασούντ, 56΄ Αρνάδα)





  • Εσπανιόλ-Λεβάντε 2-1
    (13΄ Ντάτολο, 81΄ Καγεχόν - 84΄ Στουανι)




  • Συγκλονιστικό 4-3 της Σεβίλλης

    Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, με εντάσεις και αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος, η Σεβίλη νίκησε 4-3 την Αθλέτικ Μπλιμπάο, για την 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουίς Φαμπιάνο (35', 62') και δύο με ισάριθμα πέναλτι ο Κανουτέ (45', 80'), ενώ για τους φιλοξενούμενους δύο γκολ σημείωσε ο Λιορέντε (74', 77') κι ένα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαμπιλόντο. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 64', λόγω αποβολής του Ναβάρο.

    Ο Χάτζι έσπασε την... κατάρα

    Ο Γκιόργκι Χάτζι κατάφερε να σταματήσει τον κατήφορο της Γαλατασαράι, να σταματήσει την… κατάρα του «Σουκρού Σαράτσογλου», όμως δεν πήρε κάτι περισσότερο από ισοπαλία (0-0) στη μάχη με τη Φενέρμπαχτσε. Η παράδοση στο «Σουκρού Σαράτσογλου» από το 2000 έλεγε… 10-0-0 και η Γαλατά έχανε με το… καλημέρα. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, μια και η «Τσιμ Μπομ» με τον Γκιόργκι Χάτζι στον πάγκο της απέσπασε ισοπαλία 0-0 και μπορεί να είχε πολλά βαθμολογικά οφέλη, ωστόσο κατάφερε να βελτιώσει την ψυχολογία της και να κοιτάξει το μέλλον πιο αισιόδοξα. Η Φενέρ ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν απείλησε όσο ήθελε τη Γαλατά.

    Ευχαριστημένος ο Χάβος

    Με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια των παικτών του μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Μάκης Χάβος. Ο νεαρός προπονητής ανέφερε πως κοίταξε να αλλάξει την ψυχολογία, ενώ για το αν θα μείνει, παρέπεμψε του πάντες στην διοίκηση της ομάδας. Αναλυτικά ο Μάκης Χάβος ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε: «Δώσαμε ρυθμός και θεωρώ ότι δημιουργήσαμε και ευκαιρίες, πέρα από τα τρία γκολ που βάλαμε. Στο δεύτερο διαχειριστήκαμε καλά το σκορ και την κούραση κάποιων παικτών μας. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών».

    Για το ότι βρέθηκαν επιθετικές λύσεις: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίζει 4-4-2. Έπρεπε να βρούμε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Τις βρήκαμε και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό. Δεν είναι καλό να αλλάζει μία ομάδα σύστημα, συχνά. Στην Βιγιαρεάλ δεν αλλάξαμε σύστημα».

    Για την χρησιμοποίηση του Φωτάκη: «Ο Φωτάκης είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Επέλεξα να τον βάλω στα δύο τελευταία παιχνίδια, πήγε καλά και αυτό είναι κάτι θετικό».

    Για το τι άλλαξε και η ομάδα πήγε καλύτερα: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι λίγες μέρες σαν πρώτος προπονητής. Στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, χάσαμε, αλλά ο σχηματισμός μας βγήκε. Κοιτάξαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παικτών μας».

    Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Εορδαϊκό: «Έχω σκεφτεί κάποια πράγματα. Ο θεσμός αυτός κρύβει εκπλήξεις και πρέπει να είμαστε σοβαροί».

    Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Μόνο η διοίκηση μπορεί να σας απαντήσει σε αυτό».

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ 3-1 ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥΜΠΑ. ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ Μετά από έξι αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, αφού είχε να πάρει τους τρεις βαθμούς από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανσερραϊκό, στις 29 Αυγούστου 2010. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε εύκολα του Πανιωνίου με 3-1, στην άδεια Τούμπα, λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί για τα επεισόδια των φιλάθλων του μετά την ήττα από τον Άρη.

    Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, είχε αποτελεσματικότητα και με τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο κατάφερε να πάρει τρεις υπερολύτιμους βαθμούς. Τα γκολ των «ασπρόμαυρων» πέτυχαν οι Μουσλίμοβιτς (8’), Σαλπιγγίδης (11’) και Φωτάκης (35’). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Μανιάτης (76’).

    Πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Πανιώνιο, αφού είναι μόνιμα κολλημένος στην 15η θέση της βαθμολογίας και βλέπει κατάματα το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Πιθανή είναι επίσης και η απομάκρυνση του Μίκαελ Στόρε από τον πάγκο των «κυανέρυθρων» και ο Σουηδός τεχνικός αναμένεται να πάρει τον δρόμο του Γιώργου Κιντή, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε παρελθόν από την προεδρία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης.

    Με «Μούσλι-Σάλπι» στην επίθεση
    Αλλαγές υπήρξαν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς κόντρα στη Βιγιαρεάλ την προηγούμενη Πέμπτη. Ο Σαλπιγγίδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα παίζοντας στην επίθεση με παρτενέρ τον Μουσλίμοβιτς, αφού ο Μάκης Χάβος προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Βέβαια ο Βόσνιος βγήκε στο 30’ και στη θέση του μπήκε ο Φιλομένο. Εκτός τέθηκαν ο Τσιρίλο, καθώς και οι Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ.

    Πέντε αλλαγές για Πανιώνιο

    Με πέντε αλλαγές παρέταξε ο Μίκαελ Στόρε τον Πανιώνιο σε σχέση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη. Ο Σουηδός τεχνικός στερήθηκε τις υπηρεσίες του Βαζ Τε, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής και ανακάτεψε την τράπουλα προκειμένου να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα… Έτσι άφησε έξω τους Φουνγκβάγιο, Σιόβα, Κούρντι, Μπάλαμπαν και στη θέση τους τοποθέτησε τους Όμο, Κοντοέ, Χίκα, Γουνδουλάκη και Τσότσαλιτς.

    Δύο γκολ με το καλησπέρα για ΠΑΟΚ
    Μπορεί ο «Δικέφαλος» του Βορρά να έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, αυτό όμως δεν πτόησε τους παίκτες του Μάκη Χάβου, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα. Με το καλησπέρα προηγήθηκαν 2-0 του Πανιωνίου, παίρνοντας από πολύ νωρίς προβάδισμα νίκης. Στο 8’ ύστερα από γύρισμα του Σαλπιγγίδη στον Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος δεν δυσκολεύτηκα να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σακελλαρίου έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στην κίνηση από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι σκόραραν οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν είχαν πετύχει κανένα γκολ τις πρώτες 6 αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ…

    Έκλεισε το… Φωτάκη
    Ύστερα από δύο συνεχόμενες αποκρούσεις του Μάχο (15’, 17’) ο Πανιώνιος ανέλαβε μερικές πρωτοβουλίες με τις ευκαιρίες των Κουμορτζί, Τσότσαλιτς και Ριέρα, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική του προσπάθεια και δεν μπορούσε να μεταφράσει τις φάσεις σε γκολ. Και αφού οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να μειώσουν, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία των Νεοσμυρνιωτών και αύξησαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο 35’ ο Σαλπιγγίδης έπαιξε πολύ όμορφα το 1-2 με τον Φιλομένο, μπήκε στην περιοχή και ύστερα από φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στον Φωτάκη, ο οποίος από κοντά πέτυχε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

    Στην επανάληψη μόνο με θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει η ροή και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν αγκαλιά με τη νίκη. Οι γηπεδούχοι βέβαια έδωσαν αρκετό χώρο στον Πανιώνιο, κάτι που εκμεταλλευτήκαν σε κάποιο βαθμό και μείωσαν σε 3-1 με το γκολ του Μανιάτη στο 76’. Οι¨"κυανέρυθροι" πίεσαν με την είσοδο του Μπάλαμπαν μήπως και καταφέρουν κάτι καλύτερο, αλλά ο χρόνος ήταν πολύ λίγος, οπότε το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι το τέλος.

    ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (64’ Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (86’ Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς (30’ Φιλομένο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Φωτάκης, Σακελλαρίου, Ίβιτς.

    Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο (39’ Όμο), Ριέρα, Βαρό, Χίκα, Γουνδουλάκης (77’ Σαλαλί), Κουμορτζί , Τσότσαλιτς (83’ Μπάλαμπαν), Κοντόες.

    Κίτρινες: Φωτάκης, Βιτόλο, Λάτκα, Μανιάτης

    Για πάντα μαζί μας

    Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο αρχηγοί των ομάδων, Κοντρέρας και Μανιάτης, άφησαν λουλούδια στην εξέδρα απέναντι από τα επίσημα για δύο φίλους του ΠΑΟΚ (Άκης και Μαρία), οι οποίοι έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μάλιστα οι οπαδοί του «Δικεφάλου» είχαν αναρτήσει πανό το οποίο έγραφε: «Για πάντα μαζί μας» και οι λιγοστοί που είχαν δικαίωμα εισόδου στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα φώναξαν το σύνθημα: "αδέρφια ζείτε". Σίγουρα ήταν μια κίνηση σημαντική αλλά περισσότερο συγκινητική.

    Θρίαμβος της Άρσεναλ στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ»!

    Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ».Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν με 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι στα Ίστλαντς και έτσι την έφτασαν στους 17 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ που επίσης νίκησε την Κυριακή.

    Το παιχνίδι «χαμογέλασε» από το ξεκίνημα στους Λονδρέζους καθώς στο 9’ ο Ντέντρικ Μπογιάτα ανέτρεψε τον Μαρουάν Σαμάκ που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ από την ασίστ του Φάμπρεγας και λογικά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

    Παίζοντας με παίκτη περισσότερο σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια, η Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και άνοιξε το σκορ στο 21’ με τον Σαμίρ Νασρί να κάνει το «1-2» με τον Αρσάβιν και να μην αφήνει περιθώρια στον Τζο Χαρτ. Ο τερματοφύλακας της Σίτι πήρε την ρεβάνς λίγο μετά, αποκρούοντας πέναλτι του Φάμπρεγας στο 41’ και κράτησε προσωρινά τους «πολίτες» στο παιχνίδι.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ακόμα καλύτερος. Η Σίτι έχασε τον Τέβες που αποχώρησε τραυματίας στο 53’ αλλά είχε τις ευκαιρίες με Νταβίντ Σίλβα και Αντεμπαγιόρ για να αλλάξει την μοίρα της. Εντέλει, η Άρσεναλ «σκότωσε» το ματς στο 67’ με τον Άλεξ Σονγκ βάζοντας στέρεες βάσεις για την επιτυχία της. Στο 88’ ήρθε και το τρίτο γκολ από τον Μπέντνερ ύστερα από ασίστ του Νασρί που πάντως δεν είχε προλάβει να κρατήσει την μπάλα εντός γηπέδου στο ξεκίνημα της προσπάθειας του.

    Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

    Σάββατο 23/10

    Τότεναμ-Έβερτον 1-1
    20’ Φαν ντερ Φάαρτ/ 17’ Μπέινς

    Γουέστ Μπρόμιτς-Φούλαμ 2-1
    17’ Μουλούμπου, 40’ Φόρτσουν/ 9’ αυτ. Κάρσον

    Γουίγκαν-Μπόλτον 1-1
    59’ Ροδαγιέγκα/ 66’ Ελμάντερ

    Σάντερλαντ-Άστον Βίλα 1-0
    25’ αυτ. Νταν

    Μπέρμιγχαμ-Μπλάκπουλ 2-0
    36’ Ρίντζγουελ, 56’ Ζίγκιτς

    Τσέλσι-Γουλβς 2-0
    23’ Μαλουντά, 81’ Καλού

    Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ 1-2
    12’ Κόουλ/ 23’ Νόλαν, 69’ Κάρολ

    Κυριακή 24/10

    Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
    81' Τουντσάι/ 27', 86' Ερνάντες

    Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 2-1
    48’ Κυργιάκος, 53’ Τόρες/ 51’ αυτ. Κάραχερ

    Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 0-3
    21’ Νασρί, 67’ Σονγκ, 88’ Μπέντνερ
    * Στο 9’ αποβλήθηκε ο Μπογιάτα της Μάντσεστερ Σίτι

    Συνεχίζει ακάθεκτη η Λάτσιο

    Συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της στο ιταλικό πρωτάθλημα έδωσε η Λάτσιο, που επικράτησε 2-1 στο "Ολίμπικο" της Κάλιαρι και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά από οκτώ αγώνες. Οι Φλοκάρι και Μάουρι πέτυχαν τα γκολ των "λατσιάλι", που πανηγύρισαν την έκτη νίκη τους στο φετινό καμπιονάτο και έφτασαν τους 19 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη Μίλαν και την Ιντερ, που όμως έχουν ένα ματς λιγότερο.

    Η Γιουβέντους έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια στο "Ρενάτο Νταλ'Αρα", χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο 36', όταν ο Βιβιάνο απέκρουσε το πέναλτι του Ιακουίντα. Εκτός από τους βαθμούς, η "Γηραιά Κυρία" έχασε και τον Αμάουρι, που αποχώρησε τραυματίας στο 22ο λεπτό.

    Στην τέταρτη θέση της κατάταξης ανέβηκε η Κιέβο, που επικράτησε στη Βερόνα 2-1 της Τσεχένα χάρη σε γκολ του Τερό στις καθυστερήσεις, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η Λέτσε την Μπρέσια, σε ένα ματς όπου ο Παναγιώτης Κονέ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και μάλιστα έχασε στις καθυστερήσεις σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

    Φιορεντίνα-Μπάρι 2-1
    (34' Ντοναντέλ, 82' Τζιλαρντίνο - 90'+ Παρίζι)
    Πάρμα-Ρόμα 0-0

    Μπολόνια-Γιουβέντους 0-0

    Κιέβο-Τσεζένα 2-1
    (31' Σέζαρ, 90+2' Τερό - 45'αυτ. Γκουάνα)

    Τζένοα-Κατάνια 1-0
    (68' Ρόσι)

    Λάτσιο-Κάλιαρι 2-1
    (21' Φλοκάρι, 53' Μάουρι - 59' Μάτρι)

    Λέτσε-Μπρέσια 2-1
    (54' Οφέρε, 61' Ντι Μικέλε - 19' Καράτσιολο)

    Ουντινέζε-Παλέρμο 2-1
    (10' Μπενάτια, 54'πεν. Ντι Νατάλε - 83' Πινίγια)
    (24/10 18:15)

    Aνακοπή καρδιάς για παίκτη στην Ισπανία

    Οι θλιβερές μνήμες από το θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα ξύπνησαν για λίγα λεπτά στα ισπανικά γήπεδα την Κυριακή. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκαρσία της Σαλαμάνκα κατέρρευσε στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπέτις για τη δεύτερη κατηγορία, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς. Συμπαίκτες και αντίπαλοι φοβούμενοι για το μοιραίο άρχισαν να ξεσπούν σε κλάματα, αλλά ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν τον 31χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και η κατάστασή της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί με τα μηνύματα των γιατρών να είναι θετικά.

    Έπαθε... υψοφοβία η Ντόρτμουντ

    Πριν μια εβδομάδα ήταν η Μάιντς και τώρα ήρθε και η σειρά της Ντόρτμουντ να εκτροχιαστεί μετά από επτά συνεχείς νίκες. Για την ένατη αγωνιστική, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με τη Χόφενχαϊμ ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 92’ και χρυσώνοντας το χάπι στους 80.000 φίλους της που κατέκλυσαν το «Signal Iduna Park» ενθουσιασμένοι με το όραμα της επιστροφής στην κορυφή μετά από 8 χρόνια.

    Ο Ντεμπά Μπα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 9’ κι έξι λεπτά μετά η Ντόρτμουντ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Νούρι Σαχίν ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Καγκάουα, αλλά διατάχθηκε επανάληψη και στη δεύτερη εκτέλεση ο Στάρκε απέκρουσε το σουτ του Τούρκου μέσου. Παρά την πίεση των «κιτρινόμαυρων» το σκορ δεν άλλαξε παρά μόνο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αντόνιο Ντα Σίλβα με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1. Με τον βαθμό αυτό η Ντόρτμουντ έφτασε τους 22, ενώ η Χόφενχαϊμ σκαρφάλωσε στους 15.

    Ανώτερη η Καβάλα 3-1 τον Εργοτέλη

    Πολύ καλύτερη η Καβάλα επικράτησε άνετα 3-1 του Εργοτέλη στο «Ανθή Καραγιάννη» για την 7η ημέρα της Σούπερ Λίγκας.
    Οι Σασιασβίλι (28΄-αυτογκόλ), Νταρσβίλ (53΄) και Ονουάτσι (59΄) έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους, ενώ ο Λεάλ μείωσε στο 89΄ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

    Κίτρινες: Ντουγκλάο, Ογκμπέτσε, Νταρσβίλ - Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης

    ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Ντιέ, Καρντόσο (68΄ Ντικρόκ), Αμπντούν, Ονουάτσι, Νταρσβίλ (84΄ Ναζλίδης), Ογκμπέτσε (73΄ Βουτσίτσεβιτς)

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε (65΄ Ολίσε), Ρομάνο, Σασιασβίλι, Τζούνιορ, Αλεξόπουλος, Βερπακόφσκις, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης (46΄ Βίσιο), Λεάλ, Μπέτο (46΄ Φραγκουλάκης)

    Με Dimi κι Επστάιν, 0-2 η Κέρκυρα στις Σέρρες

    Με το 5ο γκολ του Ντένις Επστάιν (έφτασε στην πρώτη θέση των σκόρερ τον Σισέ) στη σεζόν, και άλλο ένα του Ιωάννου, η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες.Η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς βάσει της εικόνας του αγώνα δικαιούταν ίσως κάτι (οι Σερραίοι τα έχουν και με τον Χαραλαμπίδη για μια φάση που ζήτησαν πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα στον Γεωργιάδη), αλλά έπεσαν και πάνω στον πολύ καλό Κωνσταντόπουλο.

    Οταν στο τέλος οι Σερραίοι προσπάθησαν να πιέσουν ακόμα πιο πολύ, η Κέρκυρα με την αλλαγή του Τεννέ, τον Ηλία Ιωάννου πέτυχαν το 2-0 στο 85` σφραγίζοντας την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη.

    Με 4-2-3-1 κατέβηκαν αμφότερες οι ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν τον Νταλέ στην κορυφή και τον Λεοζίνιο πίσω του, ενώ στην Κέρκυρα μπροστά ήταν ο Σάκης Τσίγκας, με τους Φλαβίνιο κι Επστάιν στα άκρα.

    Ντένις ο τρομερός!

    Οι Σερραίοι άγγιξαν το 1-0 στο 7`, όταν η κεφαλιά του Νταλέ πέρασε μόλις άουτ, όμως η Κέρκυρα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ! Στο 25` ο Επστάιν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ράντμαν, από την πάσα του Στολτίδη, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

    Σε ένα μέτριο και με πολλά λάθη ματς, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, «παγώνοντας» τις Σέρρες.

    Μοιραίος ο Παπάζογλου

    Στη συνέχεια, ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να πιέσει, όμως οι παίκτες του Τεννέ κρατούσαν μάλλον εύκολα τους «Φαίακες» μακριά από την περιοχή τους. Πάντως, στο 45` ο Παπάζογλου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.

    Δυνατά οι Σέρρες

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έφτασαν κοντά στο 1-1, όταν ο Κοντοδήμος στο 50` έδιωξε πάνω από τη γραμμή την κεφαλιά του Παπάζογλου! Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κωνσταντόπουλος, αποκρούοντας στο 59` τον «κεραυνό» του Σουμπίνιο, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

    Φάσεις και διαμαρτυρίες

    Η Κέρκυρα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Επστάιν στο 67`, αλλά και με τον Καλαντζή λίγο μετά όταν το σουτ του στο 73` πέρασε λίγο άουτ. Ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουστάβο στον Γεωργιάδη, στο 74` ο Παπάζογλου έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Νταλέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του.

    Το τέλειωσε ο Ιωάννου

    Στο 89` το λάθος του Παντελιάδη έφερε την μπάλα στον Μακρή που πάσαρε στον Ιωάννου, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Ράντμαν και διαμόρφωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (46` Γεωργιάδης), Άμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (74` Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο.

    Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (82` Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο (54` Ιωάννου), Τσίγκας (75` Γιάντσης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής.

    Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

    Επιτέλους "διπλό" για τη Γιουνάιτεντ

    Ο Χαβιέρ Ερνάντες γλίτωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από μία αποτυχία πανομοιότυπη με τις προηγούμενες που είχε εκτός έδρας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μεξικανός άνοιξε το σκορ στο 27' και στο 86' πέτυχε το νικητήριο γκολ εις βάρος της Στόουκ, στο "Μπριτάνια" "σβήνοντας" με αυτόν τον τρόπο το τέρμα του Τουντσάι, ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 81'.

    Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, η οποία στα προηγούμενα τέσσερα ταξίδια της μακριά από το "Ολντ Τράφορντ", μετρούσε ισάριθμες ισοπαλίες!

    Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ, Σόουκρος, Φέιγ, Κόλινς (57' Χίγκινμπόθαμ), Πέναντ (79' Γκούντιονσεν), Γουίλσον, Ντέλαπ, Εθέρινγκτον, Γουόλτερς (66' Τουντσάι), Τζόουνς.
    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ (46' Μπράουν), Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Φλέτσερ, Ο'Σέι (70' Κάρικ), Σκόουλς (87' Ομπερτάν), Νάνι, Ερνάντες, Μπερμπάτοφ.

    Γκέλα για Ζενίτ

    Απρόσμενη απώλεια για τη Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League δεν δέχτηκε το δώρο που της έκαναν οι δύο διώκτριές της, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρούμπιν Καζάν μένοντας στο 0-0 νωρίτερα, καθώς ήρθε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Ανζχί αν και προηγήθηκε με 3-1.

    Η Ζενίτ βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Χολέντα στο 3’, ωστόσο με δύο γκολ του Ντάνι (9’ και 60’) κι ένα του Ζιριάνοφ (40’) έκανε την ανατροπή. Ο Γιόσαν μείωσε στο 80’ και ο Μπακάιεφ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

    Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφτασε τους 57 βαθμούς σε 23 αγώνες, ενώ η Ρούμπιν έχει 51 βαθμούς σε 25 ματς και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας 49 βαθμούς σε 23 αγώνες.

    Η σύνθεση της Ζενίτ: Ζεβνόφ, Λομπάερτς, Χούμποτσαν, Λούκοβιτς, Άλβες, Σέμακ, Ντάνι, Μπιστρόφ (74’ Ιόνοφ), Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ (80’ Χούζτι), Μπουχάροφ (92’ Κανούνικοφ).

    Γλίτωσε την ήττα ο Αγιαξ

    Ο Αγιαξ, αν και αγωνιζόταν από το 27' με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολή του Ανίτα και παρότι στο 42' βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε ισοφαρίζοντας στο 89' να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας από την Εξέλσιορ στο Ρότερνταμ και να αποφύγει τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

    Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μπόβενμπεργκ (37') και Βαταμαλέο (42'), ενώ για τον "Αίαντα", αρχικά μείωσε το σκορ ο Ελ Χαμνταουί (46') και στη συνέχεια ισοφάρισε ο Φερτόνγκεν (89').

    Φατί: "Να παίξουμε ως ομάδα"

    Ο Ρικάρντο Φατί, μίλησε στο "Αθλητικό Μetropolis" όπου αναφερόμενος στο σπουδαίο ματς που δίνουν απόψε οι "κίτρινοι" στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι αν ο Αρης παίξει ως ομάδα θα δημιουργήσει προβλήματα στους "ερυθρολεύκους" που διαθέτουν ένα πολύ καλό σύνολο...

    "Να παίξουμε ως ομάδα για να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό, που διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και μια καλή έδρα. Πρέπει να αποδείξουμε την ίδια αμυντική προσήλωση με το παιχνίδι κόντρα στη Λεβερκούζεν και να αποδώσουμε συνολικά καλά", τόνισε αρχικά ο Φατί.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσαρμογή στην ομάδα και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη: "Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτές της ομάδας. Θέλω να αγωνίζομαι, να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή, όλοι με αγαπάνε στην και, επιπλέον η οικογένειά μου περνάει πολύ κακά εδώ".

    Φωτο Ημερας

    Πτήση .......................

    Αυτό το σκορ… δεν υπάρχει!

    Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η Αϊντχόφεν διέλυσε τη Φέγενορντ με σκορ… 10-0 για την 10η αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος. Όχι δεν διαβάζετε λάθος. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 8 στο δεύτερο, φτάνοντας σε μία τεράστια επικράτηση που ξεπερνά τα όρια του διασυρμού για την αντίπαλο τους.

    ΠΑΣ να μας τρελάνεις;

    Εντός έδρας δεν χάνει…

    Εκτός έδρας δεν χάνει…

    Τα ντέρμπι (όπως με τον Παναιτωλικό) τα «καθαρίζει» άνετα…

    Για να δούμε, ποιος θα σταματήσει τον ΠΑΣ!

    Πάντως όχι η Βέροια, την οποία επίσης «άλωσαν» οι Γιαννιώτες με 1-0, αλλά ούτε και ο σημερινός Παναιτωλικός, που έπαθε «έμφραγμα» στο 96’ από τη Δόξα Δράμας (1-1) και του επέτρεψε να ξεφύγει κι άλλο στην κορυφή της Football League!

    Φουριόζος ο Ιωνικός (μετά το διπλό στο Ελληνικό), «καθάρισε» στο τελευταίο πεντάλεπτο και την Ηλιούπολη με 3-0 (!) και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Σε αυτές παραμένει «βυθισμένη» η Καλλιθέα, που υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της στο «Ελ Πάσο» από τον Αγροτικό Αστέρα (1-2).

    Από το επιθετικό… πνεύμα της ημέρας ξέφυγαν Πανθρακικός και Τρίκαλα, που «έπλασαν κουλουράκια» (0-0) στην Κομοτηνή.


    Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

    Σάββατο, 23/10

    Εθνικός-Διαγόρας 2-4
    (44’ Ουατάρα, 73’ Στρατάκης - 25’, 84’ Ταραχούλσκι, 56’ Ζλάτκοβιτς, 90 Σαλαμαστράκης)

    ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-0
    (28’ Γιακούμπου)

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 2-0
    (23’ Ραονέ, 76’ Κόσουτιτς)

    Εθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος 1-1
    (3' Λουάμο - 88' Ζαχαρόπουλος)

    Κυριακή, 24/10 (15:00)

    Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 1-1
    (67’ Κούσας - 90’+6’ Καρακώστας)

    Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
    (37’ Τζάνης)

    Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 1-2
    (54’ Μαρουκάκης - 51’ Ναλμπάντης, 71’ Στεφανίδης)

    Πανθρακικός-Τρίκαλα 0-0

    Ιωνικός-Ηλιούπολη 3-0
    (86’ πεν. Σιστόν, 89’ Ντε Φαρία, 90’+2’ Βλάχος)

    Η επόμενη αγωνιστική (8η)

    Βέροια-Παναιτωλικός
    Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας
    ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας
    Θρασύβουλος-ΟΦΗ
    Πιερικός-Καλλιθέα
    Λεβαδειακός-Πανθρακικός
    Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός
    Τρίκαλα-Εθνικός
    Ηλιούπολη-Διαγόρας

    Αφεντικό!

    Ευτυχώς που ήταν… κουρασμένη. Η Ρέιντζερς, παρά την κόπωση από το… τρέξιμο στο οποίο την ανάγκασε η Βαλένθια μεσοβδόμαδα, έκανε… παρέλαση στο ''Celtic Park'', συντρίβοντας τη Σέλτικ 3-1(!), στο ''Old Firm''!

    Οι «προτεστάντες», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ -σε… κακό σημείο του παιχνιδιού, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου- από γκολ του Χούπερ, ήταν «το κάτι άλλο» στο δεύτερο 45λεπτο… Μέσα σε ένα 20λεπτο (περίπου), η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ ισοφάρισε -αρχικά- με αυτογκόλ του Λούβενς (49'), πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Μίλερ στο 55', ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε και στο 67' με πέναλτι, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων.

    Μάλιστα, στην παράβαση υπέπεσε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ανατρέποντας τον Μπρόουντφουτ, αν και για την ακρίβεια… αυτό το είδε μόνο ο διαιτητής. Πέναλτι δεν υπήρξε ποτέ.

    Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

    Σάββατο 23/10

    Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν 4-2
    (18' Μαγκουάιρ, 32', 50' Βέρνον, 61' πεν. Χάρτλεϊ-53' Νις, 90' Μπάμπα)

    Χάμιλτον-Σεντ Τζόνστον 1-2
    (68' πεν. Μένσινγκ-19' Πάρκιν, 85' Γκρέιντζερ)

    Χαρτς-Σεντ Μίρεν 3-0
    (2', 24', 90' Σκάτσελ)

    Κιλμάρνοκ-Ινβερνές 1-2
    (74' Μιγκέλ-42' πεν. Ρούνεϊ, 66' Χέις)

    Μάδεργουελ-Νταντί Γ. 2-1
    (1' αυτ. Σέβεριν, 75' αυτ. Ντίλον-50' πεν. Γκούντγουιλι)

    Κυριακή 24/10

    Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-3



    Η επόμενη (10η) αγωνιστική

    Σάββατο 30/10 (17:00)

    Σεντ Τζόνστον-Σέλτικ (14:00)
    Νταντί Γ.-Χιμπέρνιαν
    Μάδεργουελ-Χάμιλτον
    Ρέιντζερς-Ινβερνές
    Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν

    Κυριακή 31/10

    Χαρτς-Κιλμάρνοκ (13:45)

    Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό!

    Απίστευτες σκηνές στο κλειστό του Ελληνικού! Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μαζί με άλλα μέλη του ΠΣΑΚ κάθησαν στο κέντρο του παρκέ, μη επιτρέποντας τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας. Δυνάμεις τον ΜΑΤ πήραν εντολή να τους απομακρύνουν και αρχικά τους σήκωσαν από τις καρέκλες τους, αλλά οι καλαθοσφαιριστές παρέμεναν συγκεντρωμένοι σαν «γροθιά» και δεν το... κουνούσαν.

    Οι παίκτες του Ικάρου, που αποφάσισαν να απεργήσουν, επενέβησαν για να μην χρησιμοποιηθεί βία στην απομάκρυνση των μελών του ΠΣΑΚ και μάλιστα ο Λάζαρος Αγαδάκος απώθησε έναν άνδρα των ΜΑΤ που επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις και κάποιες στιγμές έντασης, με τους απεργούς να απωθούνται από τα ΜΑΤ και να ανταποδίδουν, τα μέλη του ΠΣΑΚ αποχώρησαν από το παρκέ.

    Οι Έλληνες παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν από τους συναδέλφους τους στον Ίκαρο να απεργήσουν μαζί τους, ωστόσο εισέπραξαν αρνητική απάντηση από την ομάδα της Καλλιθέας. Με αρκετή καθυστέρηση, στις 16:50, οι παίκτες της ΑΕΚ (Έλληνες και ξένοι) βγήκαν στο παρκέ για προθέρμανση και ο αγώνας ορίστηκε να αρχίσει με καθυστέρηση συνολικά 35 λεπτών (έναρξη στις 17:05).

    ΗΡΑΚΛΗΣ: «Συγκρατούμε τα γέλια αγανάκτησης»

    Ανακοίνωση αγανάκτησης για την διαιτησία έβγαλε η ΠΑΕ Ηρακλής, για τον αγώνα της Τρίπολης με τον Αστέρα. Πιο αναλυτικά: «Είναι εξαιρετικά δύσκολο, με βάση την αντίληψη της ΠΑΕ Ηρακλής για τα πράγματα του ποδοσφαίρου, το να σχολιάσει μια διαιτησία, που την αφορά, όσο εξαιρετικά δύσκολο ήταν, όμως και το να συγκρατήσουμε τα… γέλια αγανάκτησης, που απλόχερα μας προσέφερε, με τον ‘απίστευτο καταμερισμό δικαιοσύνης’, ο διαιτητής, στον αγώνα της Τρίπολης.
    Ας ελπίσουμε, οι αρμόδιοι να συμμαζέψουν αυτούς, που (προφανώς) δεν μπορούν και να μην τους αφήσουν να… ‘βόσκουν’ με μια σφυρίχτρα στο στόμα και τις κάρτες στο χέρι…
    ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

    «Όποιος βάλει το γκολ νίκησε»

    Ο Γιώργος Δώνης έχει φορέσει τόσο την φανέλα της ΑΕΚ όσο και του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής του Ατρομητου θεωρεί πως το ματς θα κριθεί στο γκολ.
    - Ποιο θεωρείς ως το «κλειδί» για τη νίκη;
    «Κλειδί δεν μπορείς να πεις αν υπάρχει σε ένα ντέρμπι από πριν. Όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και εκμεταλλευθεί τις λεπτομέρειες, θα κερδίσει. Επειδή σε ένα ντέρμπι δεν γίνονται, συνήθως, πολλές φάσεις, ο πιο αποτελεσματικός θα τα καταφέρει. Όποιος βάλει το γκολ! Κάθε ομάδα ξέρει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της, πως θα περιορίσει τα ατού του αντιπάλου ή να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του».
    - Η γενική εικόνα σου για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ;
    «Ο Παναθηναϊκός, γενικά, κατά την γνώμη μου, είναι πιο «σφιχτή» ομάδα και μπορεί να παίξει καλύτερη άμυνα από την ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες με ατομικές προσπάθειες».
    - Ατού και αδυναμίες των δυο ομάδων;
    «Για τον Παναθηναϊκό παρότι ξέρουμε ότι ο Σισέ αποτελεί τον κατ' εξοχήν σκόρερ του, πιστεύω ότι σε αυτό το ντέρμπι σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του θα παίξει η αμυντική λειτουργία και ειδικότερα η «σύνδεση» των στόπερ με τα αμυντικά χαφ!
    Για την ΑΕΚ σίγουρα θα πούμε για τον Σκόκο, ο οποίος τραυματίσθηκε και για τον Τζιμπούρ. Αποτελούν τα ατού της, τα δυνατά «χαρτιά» της. Διαθέτει, όμως, ως αδυναμία, τα πολλά προβλήματα και τους τραυματισμοί που επηρεάζουν την αμυντική της συνοχή».
    - Έφυγε ο Μπάγιεβιτς, ήρθε ο Χιμένεθ! Τι αλλάζει;
    «Δεν παίζουν ρόλο, κατά την άποψη μου οι αλλαγές προπονητών, γιατί αν ήταν έτσι, τότε όλες οι ομάδες κάθε Κυριακή θα.απέλυαν τους προπονητές τους για να προσλάβουν άλλους στην θέση τους και να νικούν συνεχώς!
    Ρόλο παίζει μια αλλαγή προπονητή, μόνο αν δεν υπάρχει καλή σχέση των παικτών με αυτόν που φεύγει. Ίσως, πάλι, μπαίνουν στην διαδικασία να αποδείξουν στον καινούργιο τους προπονητή κάποιοι ποδοσφαιριστές ορισμένα πράγματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του, ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα».
    -Η αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ, δηλαδή, δεν θα παίξει ρόλο;
    «Θεωρώ πως σε αυτό το ντέρμπι, δεν θα επηρεαστεί τόσο η κατάσταση από το γεγονός ότι στον πάγκο της ΑΕΚ κάθεται νέος προπονητής. Ο Χιμένεθ ήρθε, βέβαια, στην Ελλάδα για να βάλει καθαρά την δική του «σφραγίδα» στην ομάδα του.
    Το θέμα είναι να στηριχθεί στο έργο του από την διοίκηση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα κάποιων αγώνων, είτε χάσει, είτε κερδίσει, είτε φέρει ισοπαλία!».

    «Σπουδαίοι οι παίκτες μου»

    Την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο προπονητής των «Μερένχες,  Ζοσέ Μουρίνιο, έπειτα από την επιβλητική νίκη με 6-1 επί της Ρασίνγκ Σανταντέρ . «Παίζουμε, δουλεύουμε και λειτουργούμε ως ομάδα. Δουλεύουμε αρκετά και η ατομική ποιότητα του καθενός είναι για το καλό της ομάδας. Οι οπαδούς απολαμβάνουν το θέαμα που παρουσιάζουμε, όπως και εμείς. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβαίνει σε κάθε αγωνιστική. Αυτοί οι παίκτες είναι σπουδαίοι και οι σπουδαίοι προπονητές δεν γίνονται χωρίς εκείνους. Κάνουν το χόμπι του, όμως χρειάζεται να παραμείνουμε ήρεμοι».

    Για το ματς με την Μούρθια είπε: «Τώρα θα πάω σπίτι μου και θα δούμε για τον αγώνα με τη Μούρθια. Αυτό είναι δική μου δουλειά. Θέλω να πάω σπίτι μου και θα σκεφτώ για τη Μούρθια».

    Για την υπόθεση Μπενζεμά: «Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική σε κάποιον να μπει στο γήπεδο, έχοντας ελάχιστα κίνητρα για να δώσει περισσότερα στην ομάδα. Όταν μπήκε ο Μπενζεμά, το αποτέλεσμα του αγώνα είχε διαμορφωθεί. Το αν θα παίξει την Τρίτη είναι άλλη ιστορία».

    Ούτε τώρα η Ρόμα...

    Η ουραγός Πάρμα υποδέχθηκε τη Ρόμα, που καιγόταν για βαθμούς, όμως καμία από τις δυο τους δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ μπροστά στο κοινό του «Ένιο Ταρντίνι».Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημα πολύ καλό ρυθμός, οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν πολύ για την επίτευξη κάποιου τέρματος, όμως δεν τα κατάφεραν λόγω κυρίως της αστοχίας τους στην τελική προσπάθεια. Πολλές φάσεις δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο να φεύγουν αρκετά ικανοποιημένοι, καθώς το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Οι Ρωμαίοι μετά και από αυτό το αποτέλεσμα έμειναν στους 9 βαθμούς σε 8 αγώνες και βρίσκονται μόλις 3 μπροστά από την Πάρμα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

    Τέλος ο Λάζος από τον ΠΑΟΚ

    Με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ.Η ανακοίνωση του «Λάζου» αναφέρει:

    «Χθες το βράδυ το μπάσκετ έκανε έναν τεράστιο αγώνα για να διεκδικήσει τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του απέναντι σε ανθρώπους με δικτατορικές λογικές και συμπεριφορές, οι οποίοι έχουν την απαίτηση να εκτελούμε την όποια εντολή τους ως πειθήνια όργανα ακόμη κι αν αυτό αντιστρατεύεται με βασικά συνταγματικά δικαιώματα μας, όπως αυτό της απεργίας.

    Χθες ΟΛΗ η ομάδα του ΠΑΟΚ, είχαμε αποφασίσει να συμπαρασταθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα και να δώσουμε τη δική μας μάχη για τα δικαιώματα μας. Μια άλλη «μάχη» έδωσαν και οι διοικούντες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπήκαν στα αποδυτήρια και διέταξαν να σκύψουμε τα κεφάλια και να βγούμε αμέσως έξω αν δεν θέλουμε να χάσουμε τα συμβόλαια μας. Επειδή δεν μπορεί να με αναγκάσει κανείς να κάνω οτιδήποτε χωρίς τη θέληση μου κι επειδή δεν θέλω να παίζω μπάσκετ, έχοντας αλυσίδες στο λαιμό μου, δηλώνω πως αποχωρώ από τον ΠΑΟΚ».

    Όταν ένας Έλληνας πέταξε στα... 5.49

    Σήμερα, συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από το ιστορικό Παγκόσμιο ρεκόρ του Χρήστου Παπανικολάου στο στάδιο Καραϊσκάκη, στο άλμα επί κοντώ με 5.49μ. Ένα ρεκόρ που μπορεί πλέον να φαντάζει παιδικό για τα δεδομένα της εποχής μας αλλά καταδεικνύει άριστα την σωματική βελτίωση (και όχι μόνο…) του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων.
    Γεννημένος στα Τρίκαλα στις 25 Νοεμβρίου του 1941, ο Παπανικολάου ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό και το στίβο για να καταλήξει τελικά στο αγώνισμα του άλματος επι κοντώ. Κατά τη διάρκεια της - 20χρονης σχεδόν – καριέρας του, κατάφερε να κυριαρχήσει στις δεκαετίες ’60 και ’70 στον Ελληνικό χώρο με 13 Πανελλήνιες νίκες, όπως επίσης και σε διεθνές επίπεδο όπου κατέκτησε 8 φορές το Βαλκανικό πρωτάθλημα αλλά και άλλες δύο τους Μεσογειακούς Αγώνες. Εκείνο όμως που τον κατατάσσει στο πάνθεο της παγκόσμιας ιστορίας του κλασικού αθλητισμού δεν είναι άλλο από το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 40 χρόνια…

    Η ιστορία του ρεκόρ…
    Το 1912 είχαμε το πρώτο καταγεγραμμένο Παγκόσμιο Ρεκόρ, στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ, και ήταν στα 4.02μ από τον Αμερικανό Μαρκ Γουάιτ. Μια επίδοση που πλέον είναι… παιδική ακόμη και για τις γυναίκες!
    Το 1937, ο Αμερικανός και πάλι, Μπιλ Σέφτον έγινε ο πρώτος που ξεπερνά τα 4,5 μέτρα με άλμα στα 4,54, ενώ είχαν προηγηθεί από το ρεκόρ του Γουάιτ το 1912 άλλες 10 καταρρίψεις ρεκόρ. Όλες από Αμερικανούς, με τον Νορβηγό Χόλφ να σπάει τη μονοτονία στις αρχές του ’20.
    Ένας άλλος Αμερικανός ο Μπράιαν Στρένμπεργκ κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 5 μέτρων το 1963 υπερβαίνοντας τα 5.08μ. Ενώ και πάλι στο μεσοδιάστημα κυριάρχησαν τα ρεκόρ των Αμερικανών. Αυτή τη φορά ο… Σκανδιναβός που έβαζε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των ρεκόρ ερχόταν από τη Φινλανδία και ήταν ο Πέντι Νικούλα.
    Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία σταθμός για τον Ελληνικό αθλητισμό του ’70, το ρεκόρ είχε βρεθεί στα χέρια του Ανατολικογερμανού, Βόλφγκανγκ Νόρβινγκ με 5.46, επίδοση που επιτέλους ξέφευγε από τα σημερινά…. γυναικεία επίπεδα. Τη συγκεκριμένη επίδοση ο Γερμανός την πέτυχε το Σεπτέμβρη του ’70, λίγες μόλις μέρες δηλαδή πριν το ρεκόρ του δικού μας, Χρήστου Παπανικολάου.

    Το ρεκόρ σε ελληνικά χέρια!
    Ηταν, 24 Οκτώβρη 1970 όταν ο Χρήστος Παπανικολάου που αποτελούσε την αφρόκρεμα του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού θα κατάφερνε να γράψει το όνομά του στο πάνθεο των παγκόσμιων ρέκορντμεν. Ο Τρικαλιώτης άλτης, ήταν συνεχώς κοντά στο ρεκόρ και διοργάνωνε ημερίδες Στίβου υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ ώστε να καταφέρει να το πραγματοποιήσει. Κάτι τέτοιο συνέβη και εκείνη τη μέρα, με τους αγώνες να διεξάγονται στο παλιό στάδιο «Καραϊσκάκη», μπροστά σε μερικές χιλιάδες Ελλήνων φιλάθλων που περίμεναν τις προσπάθειες του Παπανικολάου.
    Αφού μετά από πολλές προσπάθειες αποφασίστηκε ποιο ήταν το καλύτερο σημείο για να τοποθετηθεί η βάση του πήχη και το προστατευτικό στρώμα, ώστε να ευνοεί την προσπάθειά του και ο αέρας ο Παπανικολάου υπερπήδησε τα 5.49 και ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος Έλληνας κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, και ο πρώτος Βαλκάνιος που το καταφέρνει μεταπολεμικά. Το προηγούμενο ρεκόρ του Νόρβινγκ ήταν παρελθόν και ο Παπανικολάου το είχε ξεπεράσει κατά 3 εκατοστά!

    Η πορεία του ρεκόρ ανά δεκαετίες…

    Το 5.49μ του Παπανικολάου άντεξε δύο χρόνια, όταν τον Απρίλη του ’72 ο Σουηδός Ίσακσον το έφτασε αρχικά στα 5.51μ, έπειτα 5.54μ και τέλος τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου σε 5.55μ. Το ρεκόρ συνέχισε να ανεβαίνει και το 1980 είχε βρεθεί στο 5.70 από τον Αμερικανό Ντέιβ Ρόμπερτς.
    Όπως βλέπουμε τα πρώτα 70 σχεδόν χρόνια της ιστορία του ρεκόρ, αυτό πήγαινε είτε σε Αμερικάνο, είτε σε… Σκανδιναβό και μια φορά στον Έλληνα, Χρήστο Παπανικολάου! Αυτό άλλαξε το ’80 με τον Πολωνό Κοζάκιεβιτς (5.72), ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι Σοβιετικοί Πολάκοφ και Μπούμκα. Το 1994 έγινε το τελευταίο ρεκόρ από τον Ουκρανό πια, Σεργκέι Μπούμπκα με 6.14μ(!)…


    Δύο σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον
    Κλείνοντας τη σύντομη αναδρομή στα ρεκόρ του επι κοντώ, με αφορμή το ρεκόρ του Παπανικολάου, υπάρχουν δύο… αξιοσημείωτα περιστατικά στην άνοδο του ρεκόρ. 1ον το ρεκόρ είχε μια συνεχόμενη βελτίωση, ανά τακτά (τουλάχιστον ένα κάθε χρόνο) μέχρι το ’94, ενώ εδώ και 16 χρόνια δεν έχει καν προσεγγιστεί. 2ον Το μεγάλο «μπαμ»  στις επιδόσεις εμφανίζεται στις αρχές του ’70, όταν το ρεκόρ του Ίσακσον από 5.55μ εκτινάχτηκε ξαφνικά στα 5.63μ από τον Μπομπ Σίγκρεν σε διάστημα μερικών ημερών. Και αυτό που φαντάζει αξιοπερίεργο, είναι πως από τότε, η βάση και τα δεδομένα άλλαξαν στο χώρο του επι κοντώ, και οι επιδόσεις κυμάνθηκαν σε άλλα επίπεδα… Αλλά ας μείνουμε στο «έδειχνε αξιοπερίεργο».


    Το Ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε αλλά δεν πήρε…
    Για να επιστρέψουμε και πάλι στον Έλληνα πρωταθλητή, πρέπει να τονίσουμε πως ο Παπανικολάου, δύο χρόνια πριν κάνει το ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού κατετάγη 4ος αλλά όπως αποκάλυψε αργότερα η «Στάζι» (Υπουργείο Κρατικής ασφάλειας Ανατολικής Γερμανίας) ο 2ος και ο 3ος που ήταν από την Ανατολική Γερμανία, αγωνίστηκαν έχοντας κάνει χρήση αναβολικών και το ασημένιο μετάλλιο πήγαινε δικαιωματικά στον Έλληνα αθλητή. Όμως, μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί…
    Ο 69χρονος πλέον Χρήστος Παπανικολάου μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ είναι ταυτόχρονα και συγγραφέας. Η ιδιότητα όμως με την οποία θα τον θυμούνται για πάντα οι Έλληνες φίλαθλοι είναι αυτή του κατόχου Παγκοσμίου ρεκόρ…

    Tenorio-Στοίχημα..Παιχνίδι με υψηλές αποδόσεις ...

    Επιμέλεια-Tenorio.


    Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

    Δεν ασχολήθηκα καθόλου μεσοβδόμαδα, το ίδιο έκανα καί στα χθεσινά.Καί όπως είδα γενικώς από τα αποτελέσματα πού ήρθαν, ορθώς έπραξα κατά την ταπεινή μου γνώμη.Χωρίς πολλά, πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα να δούμε τι υπάρχει.


    Ranheim - Fredrikstand   (2)

    Βαθμολογικά ενδιαφερόμενες καί οι δύο ομάδες, η Ranheim παλεύει να κρατηθεί στις θέσει μπαράζ ανόδου, καί η Fredrikstad  κυνηγά με μεγάλες αξειώσεις την απευθείας άνοδο.Η Ranheim παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρώσοπο σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, αλλά τελευταία δεν βρίσκεται καί σε τόσο καλή κατάσταση.Από την άλλη, η Fredrikstad  παρά ότι έχασε από την προτοπόρο της κατηγορίας Songdal, παραμένει μία πολύ ισχυρή ομάδα, με παρα πολύ καλό αγωνιστικό πρώσοπο.

    Θεωρώ ανώτερη ομάδα την Fredikstrad, μού αρέσει το (2.25) στο διπλό καί θα το προτιμήσω.



    Strommen - Bodo/Glimt  (2)

    Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται η Strømmen, καθώς μετρά 4 σερί ήττες ,χωρίς μάλιστα στις 3 απ΄ αυτές να έχει πετύχει ούτε ένα τέρμα.Βαθμολογικά δεν φένεται να έχει πρόβλημα με την παραμονή, καθώς έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, με της περισσότερες ομάδες πού βρίσκονται από κάτω της.

    Mετά από ένα κακό σερί ηττών, η  Bodø φένεται πως συνέρχεται την κατάληλη στιγμή.Με 2 σερί νίκες βάζει για τα καλά υποψηφιότητα για να μπεί στις θέσεις των μπαράζ ανόδου.Σαφώς πιό δυνατή καί έμπειρη ομάδα η  Bodø, είναι ικανή να εκμεταλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση της Strømmen.

    Στις επιλογές μου το διπλό της Bodo/Glimt σε απόδοση (2.30)


    Neustadt - Rapid Wien   (2)

    Καλή γενικώς ομάδα είναι η Neustadt, αλλά είναι αρκετά ασταθής σε πολλά παιχνίδια.Για το λόγω ότι μπορεί να κάνει ένα καλό σερί, έχει όμως καί περιπτώσεις πού παθαίνει μπλάκ άουτ.Με λίγα λόγια είναι ικανή γιά το καλύτερο καί το χειρότερο.

    Με ανεβασμένη ψυχολογία από την μεσοβδόμαδη Ευρωπαική νίκη η Rapid, διαθέτει πιστεύω την ομάδα καί την εμπειρία να περάσει με διπλό.

    διπλό γιά την Rapid σε απόδοση (2.50)



    Wacker - Salzburg   (2)

    Κάτι ανάλογο με το προηγούμενο παιχνίδι, προς το διπλό τα βλέπω καί τα δύο Αυστριακά, θεωρώ της φιλοξενούμενες ομάδες ανώτερες σαν αξία παιχτών σε σχέση με τις αντιπάλους της.

    διπλό η Salzburg σε απόδοση (2.45)


    Ceara - Sao Paulo   (2)

    Aπό την στιγμή πού η São Paulo είναι σε καλή κατάσταση καί κερδίζει, δεν βλέπω τον λόγω γιατί να μήν παίξω το διπλό.Το ξέρω ότι στην Βραζιλία για να βγάλεις συνήθως διπλό, θα πρέπει να φτύσεις αίμα.Στα μάτια μού φαβορί είναι η São Paulo, καί όχι η Ceará.Επιλέγω το διπλό, καθώς γνώμη μου είναι, ότι η São Paulo είναι πολύ πιό ανώτερη σε όλα, μα σε όλα τα επίπεδα γενικά σαν ομάδα σε σχέση με την Ceará καί όχι μόνο.

    διπλό γιά την μεγάλη Sao Paulo σε απόδοση (2.85)



    Independiente - Boca Juniors   (2)

    Kάτι ανάλογο καί εδώ όπως και με το προηγούμενο ματσάκι.Αξία στο διπλό της Boca.Η Independiente έχει στρέψει την προσοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αν και ένα ντέρμπι κόντρα στην  Boca πάντα δίνει κίνητρο. Δεν παύει να ισχύει όμως ότι έκανε μια υπερπροσπάθεια την Τρίτη. Η Μπόκα βελτιώνεται αμυντικά, βγάζει φάσεις μπροστά και έχει ένα οριακό προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς της νίκης.


    Το διπλό της Boca θα είναι στις επιλογές μού σε απόδοση (2.40)


    Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμενα : Frendrikstad - Bodo/Glimt - Rapid Wien - Salzburg - Sao Paulo - Boca Juniors.


    Kαλά να είστε, καλά να περνάτε , τα σέβη μού ...

    «Έχουμε πλεονέκτημα αλλά…»

    Σε εγρήγορση επιθυμεί να κρατήσει τους παίκτες του ενόψει των επόμενων αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους ο προπονητής της Τσέλσι Κάρλο Ανσελότι.Ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας σημείωσε αναφορικά με τη συνέχεια:

    «Έχουμε αποκτήσει πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη. Θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Να συνεχίσουμε όσο καλά ξεκινήσαμε. Αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη εξαιτίας του ταξιδιού στη Μόσχα και δεν είμαστε στο 100% και είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις όταν δεν είσαι και στα καλύτερα σου».

    Εγινε της... Κορέας, με Ισπανό νικητή

    Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα, με  βροχή αλλά και εννιά αποχωρήσεις, ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε την καρώ σημαία στη Γέογκαμ. Η Φεράρι είναι η νικήτρια στο πρώτο γκραν πρι της Κορέας, με τις Red Bull να εγκαταλείπουν.
    Επειτα από κάτι παραπάνω από τρεις ώρες ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι πρώτος και να τον ακολουθεί ο Λουίς Χάμιλτον και ο Φελίπε Μέσα.

    Ο Φερνάντο Αλόνσο πέτυχε τη πέμπτη του νίκη για φέτος. Η Red Bull που είχε τους πιλότους της στην πρώτη και στην δεύτερη θέση της pole position, τους είδε να αποχωρούν από τον αγώνα. Από πολύ νωρίς εγκατέλειψε τον αγώνα ο Μαρκ Γουέμπερ. Ο Σεμπαστιάν Φέτελ είδε τον κινητήρα του να σπάει όταν οδηγούσε την κούρσα και δεν δεχόταν καν πίεση από τον Ισπανό οδηγό της Φεράρι.

    Ζητά μεταγραφή ο Μήτρογλου

    Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του 22χρονου Έλληνα επιθετικού τον ανάγκασαν να ζητήσει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να φύγει από την ομάδα το Γενάρη, έστω ως δανεικός.
    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News» ο Κώστας Μήτρολου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το γεγονός πως δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην εποχή Βαλβέρδε, και ζήτησε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να παραχωρηθεί δανεικός σε κάποια γερμανική (κατά προτίμηση) ομάδα.
    Εξάλλου για την απόκτησή του είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και η Κολωνία με το Ανόβερο, όμως η μεταγραφή δεν είχε προχωρήσει. Πάντως από τη διοίκηση τονίζουν πως δεν θέλουν να πουλήσουν τον Μήτρογλου κι αν δεν καταφέρουν να τον πείσουν να μείνει ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε τότε θα τον δώσουν δανεικό.

    Οκτώ νεκροί σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην Κένυα…

    Θρήνος στην Κένυα για τους οκτώ νεκρούς οπαδούς σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι του Ναϊρόμπι.
    Το κλασσικό ντέρμπι της Κένυας μεταξύ της Γκορ Μάχια και των Λέοπαρντς κατέληξε σε τραγωδία όταν μια μεγάλη μάζα οπαδών χωρίς εισιτήριο προσπάθησε να εισέλθει σπάζοντας μια από τις πύλες.

    Οι Κενυάτες υπεύθυνοι κάνουν λόγο για χιλιάδες οπαδούς που προσπάθησαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Όταν έσπασαν την πύλη επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν αρκετοί.

    Προκαλεί εντύπωση ότι ο αγώνας συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ  οι οπαδοί καταγγέλλουν απουσία της αστυνομίας.

    «Κίτρινη» εκδρομή στα Τρίκαλα

    Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κεντρικός σύνδεσμος οπαδών του Άρη, «Super 3» γνωστοποιεί πως οι «κίτρινοι» φίλαθλοι, θα μεταβούν κανονικά στα Τρίκαλα για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα την Τετάρτη. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

    «Εκδρομή στα Τρίκαλα

    Ο SUPER 3 διοργανώνει εκδρομή στα Τρίκαλα, για τον αγώνα Κυπέλλου της αγαπημένης μας ομάδας την προσεχή Τετάρτη (27/10, 20:00).

    Οι υποχρεώσεις ξεκινούν και σε αυτόν τον θεσμό και πάμε γερά να στηρίξουμε την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ και να κάνουμε Χαριλάου το γήπεδο των Τρικάλων, για να σπρώξουμε τον θεό του πολέμου στη νίκη.

    Γιατί άλλαξε γνώμη ο Ρούνεϊ...

    Μια σειρά  γεγονότων οδήγησαν στη δραματική αλλαγή της απόφασης του Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η συνομιλία του με τον συν-ιδιοκτήτη της Γιουνάιτεντ  Τζόελ Γκλέιζερ.
    Ο Γουέιν Ρούνεϊ σόκαρε πολλούς με την ξαφνική αλλαγή στάσης του. Η ανακοίνωση της υπογραφής του καινούριου του συμβολαίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ αλλά και σε αυτά των αντιπάλων της, που εποφθαλμιούσαν τον Άγγλο σούπερ σταρ. Σημαντικό ρόλο στη μεταστροφή του άσου της Γιουνάιτεντ έπαιξε η έντονη αντίθεση που έδειξαν οι οπαδοί των «κόκκινων διάβολων» στην πιθανότητα μετακίνησης του Ρούνεϊ στη μισητή αντίπαλό τους Σίτι. Η «επίσκεψη» των οπαδών στο σπίτι του Ρούνεϊ, παράλληλα με τα υβριστικά πανό που ύψωσαν στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπούρσασπορ φαίνεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή του.

    Μετά από αυτό ο Ρούνεϊ διαπραγματεύτηκε, για πρώτη φόρα μετά το «πάγωμα» της διαδικασίας τον Αύγουστο, το νέο του συμβόλαιο με τον Τζόελ Γκλέιζερ. Οι εγγυήσεις που έλαβε για να παραμείνει στον αγγλικό σύλλογο δεν έγιναν γνώστες, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσουν απέναντί του, πλέον, συμπαίκτες και φίλαθλοι.

    Σόουζα: «Αγαπώ την Ελλάδα, θα μπορούσα να επιστρέψω…»

    Την επιθυμία να δουλέψει στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πάουλο Σόουζα! Η παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού στην Αθήνα έχει «φουντώσει» τα σενάρια περί επαφών του με ελληνική ομάδα και ιδιαίτερα με τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει προπονητή και ο ίδιος εμφανίσθηκε θετικός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στην χώρα μας…

    Ωστόσο, ο 40χρονος προπονητής διέψευσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη, πριν η ΑΕΚ δώσει τα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας απλώς πως οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία…

    Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στην «Sportday»:

    -Ποια είναι η άποψή σας για το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός;

    «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι αήττητος, όμως έχει ορισμένες επιθετικές δυσκολίες. Υπάρχουν και κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές που δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη, η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο έκανε ένα επιτυχημένο ξεκίνημα κόντρα στον Αρη με 4-0 εκτός έδρας, αλλά ακολούθησε η ήττα από την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα Λιγκ. Κατά κάποιον τρόπο ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα που χάλασε μερικώς την εικόνα. Με νίκη επί του Παναθηναϊκού ο προπονητής της ΑΕΚ θα έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει πιο άνετα το έργο του. Σημαντική θα είναι η απουσία του Νάτσο Σκόκο, ο οποίος είναι πολύ κινητικός και παίζει εξαιρετικά στο ένας εναντίον ενός. Θα είναι ένα ανοικτό ματς και ελπίζω να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Όποιος βρεθεί σε καλύτερη μέρα και κάνει λιγότερα λάθη, θα πάρει τη νίκη».

    -Τι συνέβη τελικά με την ΑΕΚ;

    «Σήμερα η ΑΕΚ έχει προπονητή. Θα ήταν μεγάλη ασέβεια εκ μέρους μου να πω οτιδήποτε. Έγινε μια συζήτηση με τον κ. Αδαμίδη πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά τελικά δεν προχώρησε κάτι. Δεν συμφωνήσαμε και έτσι η ΑΕΚ τράβηξε τον δρόμο της και ο Πάουλο Σόουζα τον δικό του. Εύχομαι η ΑΕΚ να τα πάει καλά και να έχει επιτυχίες».

    -Ο ΠΑΟΚ ψάχνει προπονητή, ενώ και στον Παναθηναϊκό ακούγεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν για τον Νίκο Νιόπλια από τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Θα σας ενδιέφερε αυτή η προοπτική;

    «Τρέφω μεγάλο σεβασμό και στις δύο ομάδες. Σίγουρα θα εξέταζα μία τέτοια προοπτική. Ωστόσο, ο σκοπός του ταξιδιού μου στην Αθήνα είναι να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος και όχι για να μιλήσω με κάποιον σύλλογο».

    -Πιστεύετε ότι στην επόμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα μπορεί και να είστε στον πάγκο κάποιας ομάδας;

    «Ποιος ξέρει; Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αγαπάω και θα μπορούσα να επιστρέψω για να βοηθήσω το ποδόσφαιρο και τους Ελληνες παίκτες».

    -Μπορεί να πετύχει η Εθνική ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της;

    «Ο Φερνάντο Σάντος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει. Στους τελευταίους δύο αγώνες με τη Λετονία και το Ισραήλ η Εθνική πέτυχε δύο νίκες και πιστεύω ότι θα έχει ανάλογη συνέχεια. Παρατηρώ ένα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της Ελλάδας, το οποίο έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει πιο επιθετικά και έχει πιο γρήγορη ανάπτυξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάντος είναι ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει, είναι ένας ηγέτης».

    -Ας μιλήσουμε για τον συμπατριώτη σας τον Βιεϊρίνια. Παρακολουθείτε την εξέλιξή του στον ΠΑΟΚ;

    «Γνωρίζω τον Βιεϊρίνια από τότε που ήταν 15 ετών στις μικρές εθνικές ομάδες και στην Πόρτο. Πρόκειται για ένα χρήσιμο ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες. Διαθέτει καλή ντρίμπλα και σέντρα, μπορεί να συγκλίνει με ευχέρεια στον άξονα και έχει περιθώρια εξέλιξης λόγω της μικρής ηλικίας του».

    Φουλ επίθεση ο ΠΑΟΚ

    Φουλ επίθεση αναμένεται να παίξει ο ΠΑΟΚ στη σημερινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στην, άδεια από κόσμο, ΤούμπαO Mάκης Χάβος προσανατολίζεται να αλλάξει -μετά από πολύ καιρό- το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2 και να τοποθετήσει δύο επιθετικούς: τον Μουσλίμοβιτς με τον Σαλπιγγίδη μαζί στην κορυφή.

    Το πιο πιθανό είναι η παράταξη του υπηρεσιακού τεχνικού να έχει τη μορφή του ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Ο Βιτόλο, δηλαδή, να παίξει «κόφτης» με τον Φωτάκη δεξιά του, τον Ελ Ζαρ αριστερά του και τον Ίβιτς «δεκάρι» πίσω από τους επιθετικούς. Βεβαίως, υπάρχει και το σενάριο να χρησιμοποιηθεί ο Κριστιάνο αντί του Φωτάκη.

    Η άμυνα θα αποτελείται από τους Κοντρέρας-Μαλεζά (ο Τσιρίλο είναι τιμωρημένος) με τον Σνάουτσνερ αριστερό μπακ και τον Μπουσαϊντί δεξί. Κάτω από το τέρμα ακλόνητος παραμένει ο Κρέσιτς.

    Με τις σουίτες ανοιχτές

    Μετά από 4,5 χρόνια ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί ξανά κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τυχεροί που θα δουν κανονικά την αναμέτρηση. Πρόκειται γι’ αυτούς που έχουν σουίτες και οι οποίες δεν προβλέπεται να παραμείνουν κλειστές.

    Σήμερα ο Γκαρσία

    Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός θα απολογηθεί αύριο στη διοίκηση και η λογική λέει ότι θα πληρώσει πρόστιμο και θα επιστρέψει κανονικά στην ομάδα.

    Μερικές μέρες εκτός…

    Σε ό,τι αφορά τον Βιεϊρίνια η μαγνητική χθες βγήκε «καθαρή». Ο Πορτογάλος αναμένεται να ξεκουραστεί μερικές μέρες για να μην ρισκάρει. Στη χειρότερη θα χάσει το ματς του Κυπέλλου με τον Εορδαϊκό την Πέμπτη και αυτό της ερχόμενης Κυριακής με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

    Πλησιάζει του προπονητή

    Στο θέμα του προπονητή, οι εξελίξεις θα τρέξουν από τη Δευτέρα και δεν αποκλείεται μέχρι τα μέσα της εβδομάδος να ανακοινωθεί ο «εκλεκτός» του Θοδωρή Ζαγοράκη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν εντείνει, άλλωστε, το τελευταίο διήμερο τις επαφές τους και φαίνεται να έχουν αρχίσει τις τελικές διαπραγματεύσεις από μια μικρή λίστα προπονητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούγεται τελευταία το όνομα του Πάουλο Σόουζα, που βρίσκεται στην Ελλάδα.

    Απεβίωσε κατά τη διάρκεια αγώνα Αμερικανός κολυμβητής

    Νεκρός βρέθηκε ο Αμερικανός κολυμβητής, Φραν Κρίπεν κατά τη διάρκεια του αγώνα στο FINA CUP ανοιχτής θαλάσσης, που διεξήχθη στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.Οι υψηλές θερμοκρασίες εξάντλησαν τον Κρίπεν στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων. Ο 26χρονος κολυμβητής καθυστέρησε αρκετά να φανεί στον τερματισμό, πράγμα που ανησύχησε τους συναθλητές του. Ομάδα δυτών ξεκίνησε την αναζήτηση και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε το άψυχο σώμα του δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τερματισμό!

    Αξίζει να σημειωθεί πως τρεις αθλητές, δύο Αμερικανοί και ένας Βραζιλιάνος, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς παρουσίασαν προβλήματα υγείας όσοι ώρα αγωνίζονταν.

    Άντερσον: «Σπουδαίο ταλέντο ο ‘Φέτφα’, να κρατήσει τα πόδια στη γη»!

    Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Γιάννη Φτεφατζίδη ο σκάουτερ Πέλε Άντερσον.Ο Σκανδιναβός «κατάσκοπος» παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και τόνισε πως ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπορεί να «εκτοξευτεί» στην κορυφή, εφόσον όμως κρατήσει χαμηλούς τους τόνους και συνεχίσει να δουλεύει σκληρά.

    «Δείτε τον Σωκράτη…»

    «Μαθαίνω τι γίνεται με τον Φετφατζίδη. Σπουδαίο ταλέντο. Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε και ο νεαρός ανταποδίδει. Μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα αρκεί να μείνει με τα πόδια στη γη», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

    «Στην Ελλάδα γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλοί πιτσιρικάδες, οι οποίοι μπορούν να διαπρέψουν στο διεθνές ποδόσφαιρο, αρκεί να δουλευτούν σωστά στην ηλικία των 15-16-17-18 ετών. Δείτε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που έχει φτάσει».

    «Έχει φτιάξει δυνατή ομάδα»

    Όσο για τη φετινή απόδοση του Ολυμπιακού, επεσήμανε: «Έχει φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες που πήρε, όπως για παράδειγμα ο Ριέρα, ο Ρόμενταλ, ο Πάντελιτς μαζί με αυτούς που ήδη υπήρχαν στην ομάδα, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Ντουντού, ο Τοροσίδης, συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο».

    Άρχισε ξανά ο αγώνας στη Νότια Κορέα, που είχε διακοπεί προσωρινά λόγω βροχής

    Η κακοτυχία συνεχίζεται για το Grand Prix στη Νότια Κορέα, καθώς αυτή τη φορά οι άσχημες καιρικές συνθήκες έχουν προβληματίσει τους αγωνοδίκες σχετικά με το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ή όχι ο αγώνας!Ο «παρθενικός» αγώνας στην πίστα Γέογκαμ διεκόπη μετά από τέσσερις γύρους λόγω έντονης βροχόπτωσης, η οποία έκανε τις συνθήκες υπερβολικά επικίνδυνες για τους οδηγούς.

    Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν τους αγωνοδίκες να αποφασίσουν την εκκίνηση των μονοθεσίων με το αυτοκίνητο ασφαλείας, ωστόσο, δεδομένου ότι υπήρχε πολύ νερό στην πίστα και προβλήματα με την ορατότητα, ο διευθυντής της FIA για τον αγώνα, Τσάρλι Γουίτινγκ αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του και την συνέχισή του μόλις βελτιώνονταν οι καιρικές συνθήκες.

    Ύστερα από περίπου μία ώρα ο αγώνας άρχισε ξανά με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, ενώ προβλέπεται ότι σε πέντε λεπτά θα σταματήσει εντελώς η βροχή. Για να δούμε...

    Φατί: Να αποδώσουμε ως ομάδα κόντρα στον Ολυμπιακό

    Το σύνθημα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» έδωσε ο Ρικάνρντο Φατί.Ο άσος του Άρη μιλώντας στο «Αθλητικό Μetropolis» τόνισε: «Να παίξουμε ως ομάδα για να δημιουργήσουμε προβλήματα στον Ολυμπιακό, που διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και μια καλή έδρα. Πρέπει να αποδείξουμε την ίδια αμυντική προσήλωση με το παιχνίδι κόντρα στη Λεβερκούζεν και να αποδώσουμε συνολικά καλά», τόνισε ο Φατί και πρόσθεσε για τη δική του προσαρμογή στην ομάδα και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη:

    «Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτές της ομάδας. Θέλω να αγωνίζομαι, να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Όσον αφορά την προσωπική μου ζωή, όλοι με αγαπάνε στην και, επιπλέον η οικογένειά μου περνάει πολύ κακά εδώ».

    Συνεχίζεται η κωμικοτραγική Α1

    Άλλες τέσσερις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Α1, και αναμένεται να δούμε και πάλι σκηνές κωμικοτραγικές. Άλλες ομάδες κατεβαίνουν μόνο με έφηβους και ξένους, άλλες χωρίς καθόλου Έλληνες, άλλες ημι-απεργούν. Και το μπάχαλο συνεχίζεται…
    Χτες, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τον Άρη με 78-65 ενώ με το… δεξί ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο διέλυσε με 108-61. Τέλος η Καβάλα επικράτησε με 99-71 του Ηλυσιακού.

    Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, το πρόγραμμα των αγώνων ανοίγει στις 16.30 με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο Ελληνικό τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ μισή ώρα αργότερα Ηρακλής και Κολοσσός φιλοξενούν τους Πανελλήνιο και Περιστέρι αντίστοιχα. Τέλος, το σημερινό πρόγραμμα κλείνει στις 19.00 με το τζάμπολ στην αναμέτρηση, Πανιώνιος – Μαρούσι.

    Όσο για το ποιοι παίκτες, πως και υπό ποιες συνθήκες θα αγωνιστούν, παραμένει άγνωστο μέχρι τώρα και θα κριθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή…


    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

    Σάββατο 23/10:

    Άρης-Ολυμπιακός 65-78
    Καβάλα-Ηλυσιακός 99-71
    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 108-61

    Κυριακή 24/10:

    (16:30): ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας (Novasports 3)
    (17:00): Ηρακλής-Πανελλήνιος
    (17:00): Κολοσσός-Περιστέρι (ΕΤ-1)
    (19:00): Πανιώνιος-Μαρούσι

    Nτεμπούτο Χάβου στην Τούμπα

    Έπειτα από την «πρώτη» του κόντρα στη Βιγιαρεάλ, το ντεμπούτο του σε αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από το πόστο του προπονητή θα κάνει σήμερα ο Μάκης Χάβος.
    Ο προπονητής του «Δικεφάλου» μπορεί να είναι υπηρεσιακός τεχνικός μέχρι να βρεθεί ουσιαστικά ο διάδοχος του Παύλου Δερμιτζάκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο παραμένει αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις που του έχουν ανατεθεί.
    Όπως όλα δείχνουν μάλιστα τη δεδομένη στιγμή ο Έλληνας τεχνικός θα παραμείνει στον σύλλογο και το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστεί πιο πόστο θα του ανατεθεί.

    Επιβιώνει η Πόρτσμουθ

    Νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία της Πορτσμουθ, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη, Αλεξάντερ Γκάινταμακ, που απαιτούσε 2,5 εκ λίρες οφειλόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία δεν θα μπορούσε πληρώσει.
    Τελικά όμως έπειτα από έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων έδωσαν τα χέρια και η Πόρτσμουθ πέρασε σε νέα εποχή καθώς θα μπορέσει να απαλλαγεί από πολλά έξοδα.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
    «Η Πόρτσμουθ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την πώληση του συλλόγου.
    Συνεπώς η προσωρινή διοίκηση της ομάδας προχώρησε επισήμως στην πώληση του συλλόγου, που βγήκε επιτυχώς πλέον από το καθεστώς διαχείρισης.

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Γκάινταμακ για την συνεργασία του και την βοήθειά του να διασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας και αναγνωρίζουμε ότι έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της»

    Ασταμάτητος ο Λεμπ

    Ο παγκόσμιος πρωταθλητής διατήρησε την πρωτιά του κατά τη δεύτερη ημέρα του ράλι Ισπανίας, ο Οζιέ έπεσε στη 14η θέση με πρόβλημα στη C4 του (video), και ο Ντάνι Σόρντο έκανε αισθητή πολύ αργά την παρουσία του. Ο Ισπανός οδηγός της Citroen είχε μια υποτονική φόρμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, μέχρι που άλλαξε κάποιες ρυθμίσεις στο αυτοκίνητό του και επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Κέρδισε τη δέκατη ειδική και ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ομόσταβλό του Σεμπάστιαν Λεμπ στην ενδέκατη διαδρομή, εκτοπίζοντας έτσι από την τρίτη θέση τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα της Ford.

    Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κατά τη δεύτερη ειδική της ημέρας προσπάθησε να πιέσει τον Λεμπ, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με την αεροτομή, κάτι που τον έριξε στη 14η θέση της γενικής. Την ατυχία του Οζιέ εκμεταλλεύτηκε ο Πίτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας ωστόσο 44,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Λεμπ.

    Ο ανεξάρτητος οδηγός με Citroen ολοκλήρωσε το Σάββατο κερδίζοντας στην τελευταία ειδική της ημέρας, αλλά έχει πολύ λίγες ελπίδες για νίκη.

    «Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου», είπε ο Σόλμπεργκ. «Η δεύτερη θέση είναι το καλύτερο που μπορώ να ελπίζω εδώ, και στην πραγματικότητα αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γι 'αυτό θα πιέζω μέχρι την τελευταία ειδική. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς».