Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζει με Σπαλέτι η Ζενίτ

Ο Σπαλέτι θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της Ζενίτ και για τον επόμενο ένα χρόνο τουλάχιστον, κάτι που έκανε γνωστό την Τρίτη ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, Μαξιμ Μιτροφάνοφ. Τα ιταλικά ΜΜΕ παρουσίαζαν τον 51χρονο προπονητή ως υποψήφιο για τον πάγκο της Ίντερ, αλλά τα σχετικά σενάρια διαψεύστηκαν άμεσα. Μάλιστα, ο Σπαλέτι θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεσή του σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παρουσίασει μία Ζενίτ πιο ισχυρή και ικανή για διάκριση στο επόμενο Champions League.

"Ο Σπαλέτι από μόνος του μας είπε ότι θα μείνει στη Ζενιτ για τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για εμάς έτσι ώστε να τον εμπιστευθούμε. Ο Σπαλέτι είναι μοναδικός. Θα ήταν αδύνατο για τον ίδιο να μας εξαπατήσει ή να μας πει ψέματα σχετικά με το μέλλον του", είπε ο Μιτροφάνοφ.

Σκορ και θέαμα από Άρη στο «Αλεξάνδρειο»

Με απολογισμό πέντε νίκες και μόλις μία ήττα ο Αρης ολοκληρώσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του EuroCup και προκρίθηκε θριαμβευτικά στη φάση των «16». Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 91-70 της Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ στο Αλεξάνδρειο, για την 6η ημέρα της διοργάνωσης, και τερμάτισαν στην κορυφή του 4ου ομίλου. Στον αντίποδα, οι Ισραηλινοί «αποχαιρέτησαν» την Ευρώπη, καθώς κατέλαβαν την τελευταία θέση του ομίλου με μόλις μία νίκη σε έξι αγωνιστικές.
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-45, 68-55, 91-70AΡΗΣ: Μπράουν 19 (3), Ντάνστον 8, Ταπούτος 9 (1), Τσαϊρέλης 5, Χαραλαμπίδης 10 (1), Σκορδίλης 3, Μπορόβνιακ 13, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 11 (1), Τάκερ 13 (1).
ΧΑΠΟΕΛ: Γκόρντον 1, ΜακΛίντον 6 (2), Γιβζόρι 10 (2), Μέκελ 10, Γκριν 14 (1), Κάρτερ 5, Κοζικάρο 2, Καζαρνόφσκι 14, Ουίλκερσον 8.

Γιάννης Κόντης-«Θα αποκλείσουμε τη Σίτι»

Στον Άρη τρέφουν ελπίδες, ότι αφού έθεσαν εκτός Europa League την Ατλέτικο, μπορούν να κάνουν το ίδιο κόντρα στην αγγλική ομάδα.
Πολλά και διάφορα είπε ο Γιάννης Κόντης σε συνέντευξή του στο Aris fm. Τα πιο χαρακτηριστικά λόγια του όμως ήταν όταν αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο των Θεσσαλονικέων, τη Μάντσεστερ Σίτι.
«Δε θέλω να φανεί ότι δίνω τόνο μεγάλης αισιοδοξίας, αλλά πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε αντίπαλο και το έδειξε», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιάννη Κόντη επί του θέματος και πρόσθεσε: «Μπορεί να παίξει απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και θα πάει για την πρόκριση. Έχουμε βλέψεις, έχουμε μαζέψει υλικό και θεωρούμε ότι ο Άρης μπορεί να περάσει».
 

Μπενετόν-ΠΑΟΚ 77-69

Ο ΠΑΟΚ «έπεσε» μαχόμενος στην Ιταλία και «αποχαιρέτησε» το ευρωπαϊκό όνειρο της πρόκρισης στους «16» του EuroCup. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 77-69 από την Μπενετόν Τρεβίζο, σε αγώνα για την 6η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, και με απολογισμό 3 νίκες – 3 ήττες κατέλαβε την τρίτη θέση του 6ου ομίλου, καθώς ισοβάθμισε με την δεύτερη Εστουδιάντες, που είχε το πάνω χέρι. Στον αντίποδα, η ιταλική ομάδα τερμάτισε αήττητη (6χ6 νίκες) στην κορυφή του ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 55-53, 77-69

Γκρόνιγκεν-Πανελλήνιος 57-63

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 31-36, 42-44, 57-63

Γκρόνιγκεν (Φαν Ντεν Μπέργκ): Μπόσταϊν, Μπέκερινγκ, Ρόϊγιε, Έλις, Ντουρισό, Ντε Ρούς, Βίερσουμ, Ότεν, Ρος, Τούρεκ, Χοφ, Χάρβαζ, Μπάουσερ

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Μπάιαρς, Κράμπενχοφτ, Καραθανάσης, Σκλάβος, Όστοϊτς, Κολόκας, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης, Μπέιλι, Ούντριχ

Γήπεδο: «Μartini Plaza»

Δίωξη σε βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ για υπόθεση ανάθεσης των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας σε ιδιώτη.
Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία τα οποία σχετίζονται με την ανάθεση των δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας σε ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια τα διαπραγματευτήκε με τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μεταπώλησε με πολύ υψηλότερο αντίτιμο.
Η δίωξη στρέφεται κατά συγκεκριμένων μελών του ΔΣ της ΕΠΟ επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση, ενώ ο εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα δεν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος όσων από τα μέλη απείχαν από την επίμαχη συνεδρίαση που έλαβε την εν λόγω απόφαση. Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες ότι η ΕΠΟ ανέθεσε τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Κυπέλλου σε εταιρεία η οποία ανήκε σε γνωστό μάνατζερ του ποδοσφαίρου ο οποίος αργότερα ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
τρια αντερ στο κυπελλο ελλαδος ειναι οι επιλογες μου  καθως εκτιμω οτι τα ματσακια θα ειναι σφιχτα.τα ματς αυτα ειναι τα εξης.....'
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ=ΟΛΥΜΠΙΑΚ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,65
ΠΑΟΚ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ=ΑΝΤΕΡ 1,66
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ=ΑΝΤΕΡ 1,50
50 ΜΟΝΑΔ ΒΕΤ 365
χαιρετω μαγκες!

"Ρίχνουμε το βάρος στο πρωτάθλημα"

 Ο τεχνικός των Σερρών προσπάθησε να δικαιολογήσει την εύκολη ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό Βόλου, λέγοντας ότι το ματς ουσιαστικά αποτέλεσε ένα καλό τεστ για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο ο συμμετοχής στο πρωτάθλημα
«Δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που δεν έχουν παίξει αρκετά στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο στόχος του Πανσερραϊκού βρίσκεται στο πρωτάθλημα και εκεί ρίχνουμε το βάρος. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση των νεαρών παικτών και κυρίως από τους Τριανταφύλλου, Μουσικάκη και Ασλανίδη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για την πρόκριση στο Κύπελλο και εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Ο πόλεμος τελείωσε… Κρίμα…


«Πέρασε έξω ρε λαμόγιο». «Άμα σε πιάσω από τον σβέρκο όπως τον Φουστέρ θα καταλάβεις». «Έλα εδώ να σε δω». Αυτές είναι μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Super League την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, και που σίγουρα θυμίζουν πόλεμο. Άλλωστε εγκλήματα κατά της Ελλάδας γίνονται μόνο σε πόλεμο. Το να επικαλεστώ τις ιστορίες της «ζούγκλας» από το soccerplus.gr, είναι περιττό. «Η Super League ήταν χωρισμένη σε παρέες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να θέλουν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι», δήλωσε πολύ εύστοχα ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός Πέτρος Θεοδωρίδης.
Ο πόλεμος τελείωσε. Ο πόλεμος τελείωσε. Το κάστρο, όπως πάντα, έπεσε από μέσα. Η κερκόπορτα ευρέθη. Ο νέος «εφιάλτης» ήρθε πάνω σε κότερο. Ο παναθηναϊκός είναι πλέον ορφανός και όχι μόνο από Πατέρα.
Μια νέα εποχή ξεκινάει. Μετά την εποχή του «καπετάνιου» και την εποχή Κόκκαλη που σηματοδοτήθηκε από τον Παπουτσέλη ξεκινάει η εποχή Μαρινακή. Οι ισορροπίες αλλάζουν και οι φίλοι του Πατέρα μένουν μόνοι τους στο πεδίο της μάχης, με τους φίλους του Μαρινάκη να πανηγυρίζουν. Όσο είχαμε πόλεμο στη Super League ο 3ος με τον 15ο απείχαν μόλις 8 βαθμούς. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και η ψαλίδα θα είναι διαφορετική. Οι διαιτητές δε θα φοβούνται να μην γίνουν θύματα πολέμου και απλώς θα πάνε με τον νικητή. Και η Ε.Π.Ο., θα λειτουργεί σαν ένας άλλος Ο.Η.Ε. υπέρ της ειρήνης, κηρύττοντας πόλεμο σε όποιον κρίνει «εχθρό» αυτής.
Και το χειρότερο μέσα σε όλα αυτά.. Άντε να βρεις τώρα πρώτο θέμα μέσα από συνεδρίαση της Super League..Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

«Έδεσε» Κακουτά η Τσέλσι

Νέο συμβόλαιο 4,5 χρόνων με την Τσέλσι υπέγραψε ο Γκαέλ Κακουτά. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε φέτος τις ευκαιρίες που περίμενε από τον Κάρλο Αντσελότι και ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο σύλλογος.

Άλλωστε οι «μπλε» δεν πέρασαν και λίγα, όταν τον απέκτησαν το 2007 με την Λανς να κινείται δικαστικά εναντίον τους και να δικαιώνεται προσωρινά με τον μεταγραφικό αποκλεισμό της Τσέλσι. Τελικά τα μέτρα άρθηκαν, ο παίκτης άρχισε να ανεβαίνει ψυχολογικά και αγωνιστικά και στα 19 του χρόνια φέτος έχει αγωνιστεί 9 φορές. Τις πέντε μάλιστα από αυτές τις εμφανίσεις τις έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας να συναγωνιστεί τους Ντιντιέ Ντρογκμπά, Νικολά Ανελκά, Σάλομον Καλού και Ντάνιελ Στάριτζ για τις θέσεις των επιθετικών, ο νεαρός Γάλλος κάνει υπομονή και δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

ΒΟΛΕΪ: Ο ΠΑΟΚ με 3-0 στην κορυφή

Σπουδαίος ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Μπόγιτς κέρδισε 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Πολίχνης και πάτησε πάλι στην κορυφή.
Τα σετ: 25-15, 25-29, 25-23
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 8 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερ 2, Μπόγιτς 22 (15/22 επ., 5 μπλοκ, 67% υπ. – 42% άριστες), Καραγιάννης 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Στέινμπεργκ 10 (8/16 επ.), Λινς 8 (7/10 επ. 78% υπ. – 78% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 52% υπ. – 36% άριστες.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδρεάδης): Αλ Ναμπχάν 12 (9/23 επ., 3 άσοι), Κουμεντάκης 8 (5/18 επ., 2 μπλοκ, 59% υπ. – 38% άριστες), Σιδηρόπουλος 1, Γραμματικάκης 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Τέσιτς 11 (8/10 επ.), Δαλακούρας Α. 1 (1/1 επ., 20% υπ. – 0% άριστες), Κωνσταντινίδης -λ 57% υπ. – 43% άριστες) / Δαλακούρας Κ., Γεωργιάδης, Κίτσιος Κ. 6 (6/13 επ.).

Πήρε τον Ρένσινγκ η Κολονία

Η Κολονία, που δεν τα πηγαίνει πολύ καλά στην Μπουντεσλίγκα, καθώς είναι τρίτη από το τέλος και βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού, απέκτησε ελεύθερο τον τερματοφύλακα Μίκαελ Ρένσιγκ. Ο Ρένσιγκ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου με επιλογή ανανέωσης για ένα χρόνο.

Ο 26χρόνος τερματοφύλακας είχε μείνει ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου. από την οποία είχε αποκτηθεί το 2008 και προοριζόταν σαν αντικαταστάτης του Όλιβερ Καν, αλλά δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του και έχασε την θέση του στην βασική ενδεκάδα από τον Μπουτ. Στην Κολονία ο Ρένσιγκ θα πάρει την θέση του Μοντραγκόν που αποχωρεί από την ομάδα.

Δεν πουλάει τον Κάρολ

Στοπ στη μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Αντι Κάρολ, θέλησε να βάλει ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Άλαν Πάρντιου. Ο 21χρονος επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του Χάρι Ρέντναπ όμως ο Πάρντιου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πώληση του ποδοσφαιριστή.

Ο σύλλογος της Βόρειας επιθυμεί να "χτίσει" πάνω στο νέο αστέρι του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο πρόσφατα πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Ο Κάρολ έχει σκοράρει δέκα φορές φέτος και αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Νιούκαστλ.

«Καταντάει κουραστικό αλλά πρέπει να σταματήσει. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, το οποίο δεν πρόκειται να χάσουμε. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας, ο οποίος βελτιώνεται διαρκώς. Του αρέσει η ζωή εδώ και δεν επιθυμεί να φύγει» τόνισε ο Πάρντιου.

Ατρόμητος-Καβάλα 1-0

Ενα γκολ από πέναλτι του Εμάνουελ Περόνε έφτανε και περίσσευε στον Ατρόμητο, προκειμένου να νικήσει (1-0) την Καβάλα το απόγευμα της Τρίτης (21/12) στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και να προκριθεί στους "8" του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, με τη μπάλα να κινείται πάνω-κάτω στις δύο περιοχές, με τον Ατρόμητο, αλλά και την Καβάλα να έχουν αρκετές ευκαιρίες, προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά οι δύο τερματοφύλακες (Μιχαηλίδης, Γκαλίνοβιτς) ήταν σε ετοιμότητα και ενήργησαν σωστά, όποτε χρειάστηκε υπερασπίζοντας την εστία τους.
Με την έναρξη της επανάληψης από έξοχο συνδυασμό των Περόνε και Σφακιανάκη (έπαιξαν το ένα-δύο με τον έλληνα μέσο να στρώνει με τακουνάκι), ο αργεντίνος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Θεοδωρέλης τον ανέτρεψε με τον Κουκουλάκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο "παθών" εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών στο 51' κάνοντας το 1-0 για τον Ατρόμητο.
Ο Περόνε θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα τα δικά του και της ομάδας του στο 55', αλλά το πλασέ του από ευνοϊκή θέση πέρασε μόλις άουτ. Ο Κάσπερτσακ τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας στο βασικό σχήμα... 4 επιθετικούς, αλλά το γκολ της ισοφάρισης, που θα έστελνε το ματς σε επαναληπτικό στη μακεδονική πόλη δεν ήρθε ούτε στο 78' με τον Πετκάκη, ούτε στο 84' με τον Δρόσο, με την ομάδα του Δώνη να πανηγυρίζει στο φινάλε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του θεσμού.Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Mιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο(77' Φαβάλι), Σφακιανάκης, Καμαρά, Σαγκανόφσκι, Περόνε (74' Αναστασάκος)

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Τάτος, Καραγκούνης, Καραλής, Σκόνδρας

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης(58' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Θεοδωρέλης(78' Γιάννου), Χργκόβιτς, Ντιε, Καρντόσο, Βουτσίτσεβιτς(55' Δρόσος), Αμπντούν, Ονούατσι, Ογκμπέτσε

Στον πάγκο: Βαγιέχο,Ντικρόκ,Τόμασιτς, Ναζλίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)





Ο πατέρας Μήτρογλου μιλάει με Άγιαξ!

Τελειωμένος από τον Ολυμπιακό πρέπει να θεωρείται ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας διεθνής πληρώνει την αντιπάθεια που του έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του μακριά από τον Πειραιά, το πιθανότερο υπό μορφή δανεισμού.
Αυτός που έχει τρελαθεί το τελευταίο διάστημα με τα όσα περνά ο νεαρός φορ από τον Ισπανό προπονητή του, είναι ο πατέρας του, ο Γιώργος Μήτρογλου, ο οποίος έχει βαλθεί να βρει ομάδα στο παιδί του για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη του.
Ο «Μήτρο» είναι δυστυχισμένος πλέον στον Πειραιά και παρά το γεγονός ότι προσπαθεί επιμελώς να κρύψει την πίκρα του, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Το περιβάλλον του και περισσότερο απ΄ όλους ο πατέρας του έχει διακρίνει τη μελαγχολία του Κωστάκη και όλοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τον ξαναδούν χαρούμενο και ορεξάτο για μπάλα.
Ο Γιώργος Μήτρογλου έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα εύρεσης ομάδας στον γιόκα του και έχει έρθει σε επαφή με αρκετές γερμανικές και ολλανδικές ομάδες, αλλά και με κλαμπ από Αγγλία και Σκωτία. Κάποιος που ξέρει καλά την οικογένεια Μήτρογλου λέει ότι ο πατέρας του παίκτη μιλάει τις τελευταίες μέρες με τον Άγιαξ.
Λέτε μετά τους Μαχλά, Χαριστέα και Αναστασίου, να δούμε και τον Μήτρογλου στην επίθεση του Αίαντα;

Στο επίκεντρο οι Άραβες

Το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Αραβία να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ κυριάρχησε στη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Ζαγοράκη με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή.

Το προγραμματισμένο, για το μεσημέρι της Τρίτης, ραντεβού των δύο ανδρών κράτησε δύο ώρες, με τη συζήτηση να περιστρέφεται, κυρίως, γύρω από τη θέληση επενδυτών από την Αραβία να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο του «δικεφάλου».

Η πλευρά των οποίων δεσμεύτηκε πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου -ημερομηνία καταληκτική για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου- θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει το ακριβές πλάνο που έχει εκπονήσει για τον ΠΑΟΚ.

Κρατάει Ντιόγκο ο Βαλβέρδε

Προς επιστροφή οδεύει ο Λουίς Ντιόγκο, καθώς η Φλαμένγκο αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από τους «ερυθρολεύκους». Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, αναμένεται να διατηρήσει τον παίκτη στο έμψυχο υλικό του, καθώς όλα δείχνουν πως ο Κώστας Μήτρογλου θα αποχωρήσει από το Ρέντη. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός φέρεται αποφασισμένος να δοκιμάσει αλλού την τύχη του, ψάχνοντας παράλληλα και για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Ο Βαλβέρδε θέλει τον Ντιόγκο, όμως θα τον υπολογίζει ως εναλλακτική λύση, πίσω από τους Μιραλάς και Πάντελιτς. Επίσης, μόνο την πρόκριση θέλει ο Φρανσουά Μοδέστο στην αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Γάλλος αμυντικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Τώρα έχουμε το Κύπελλο μπροστά μας και τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι ένας σημαντικός θεσμός για το κλαμπ. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε και να προκριθούμε για να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας και να κάνουμε όλοι καλές γιορτές».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και παίζω όπου μου ζητηθεί. Παίζω και στη μεσαία γραμμή όπως στη Λάρισα και στην άμυνα σε όλες τις θέσεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είμαι στρατιώτης της ομάδας. Αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Το που θα παίζω κάθε φορά είναι θέμα του προπονητή μου».

Πέρασε «πύραυλος» στους «8» του Κυπέλλου

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ο Βόλος πέρασε «πύραυλος» στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, κέρδισε 2-0 τις Σέρρες με δύο γκολ του αειθαλή Σολάκη.
Η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανσερραϊκού. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με μόλις δύο καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, ο Βόλος ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και όντας απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα κατάφερε να φτάσει στην άνετη νίκη-πρόκριση.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σολάκης, σκόρερ και των δύο γκολ, που παρά τα χρόνια απέδειξε ότι η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται… Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Σκάρος, Αλβάρες, Ρόκας, Ούμπιντες, Σολάκης, Μάρτιν.
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Ανάκογλου, Μουσικάκης, Ασλανίδης, Αμπουμπακάρι, Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Σουμπίνιο, Τάντιτς, Νταλέ.

«Σφάζονται» για τον ίδιο παίκτη Λάρισα και ΠΑΟΚ

Λαυράκια στη Γ' Εθνική. Ενίσχυση με παίκτες από τις μικρότερες κατηγορίες αναζητούν ΠΑΟΚ και Λάρισα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών, το ίδιο όμως και η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Λάρισα και ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεκινήσει το… σαφάρι τους και σύμφωνα με  πληροφορίες  και οι δύο ομάδες έχουν εντοπίσει λαυράκι από τη Γ’ Εθνική. Ναι, την κατηγορία που φέτος μετονομάστηκε Football League 2, για λόγους γκλαμουριάς…
Το περίεργο της υπόθεσης όμως είναι ότι και οι δύο ομάδες αναμένεται να «σφαχτούν» για τα… πόδια του ίδιου ποδοσφαιριστή. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αγωνίζεται ως επιθετικός σε ομάδα του Βορείου ομίλου είναι 21 ετών, έχει πολύ καλά σωματικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα έχει δεχθεί και πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.
Σύντομα, θα υπάρξουν και τα αποκαλυπτήρια του ονόματος, ωστόσο, η ουσία που βγαίνει από αυτή την είδηση, είναι ότι επιτέλους ομάδες της Superleague στρέφονται σε Έλληνες νεαρούς παίκτες από τις μικρότερες κατηγορίες, οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν σε χρυσάφι.
Μαύρα χάλια έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τόσους ξένους τα τελευταία χρόνια…

Tuttosport: Στην Ίντερ ο Λεονάρντο

Μπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να μην έχει αποτελέσει και παρελθόν από τον πάγκο της Ίντερ, ωστόσο ιταλικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα η “Tuttosport” κάνει γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη του… Ποιος είναι αυτός; Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν, Λεονάρντο.

Σύμφωνα με την “Tuttosport” o Μάσιμο Μοράτι είχε επαφές με τον Βραζιλιάνο προπονητή, με τους δύο άνδρες να δίνουν τα χέρια. Παρόλα αυτά, η συμφωνία των δύο πλευρών δεν θα ενεργοποιηθεί μέχρι να λυθεί η συνεργασία της ομάδας του Μιλάνου με τον Ράφα Μπενίτεθ.

Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο Μοράτι έχει δώσει –ήδη- εντολές για να κινηθούν οι διαδικασίες λύσης της συνεργασίας με τον Μπενίτεθ…

Δεν φοβάται την Μπαρτσελόνα ο Κασίγιας

Δεν ήταν ούτε μια, ούτε δύο, αλλά πέντε οι φορές που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του ο Ίκερ Κασίγιας στο ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο αρχηγός της «Βασίλισσας» στις τελευταίες του δηλώσεις τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τους «μπλαουγκράνα».

«Αισθάνομαι πως βελτιωνόμαστε, ήσυχα, και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για να πάρουμε εκδίκηση για το 5-0, το οποίο μας πλήγωσε. Δεν φοβάμαι την Μπαρτσελόνα. Είναι πρώτοι και τους σέβομαι για αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και εμείς για την πρωτιά», ήταν τα… τονωτικά λόγια του Κασίγιας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας» τόνισε πως η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου για να φτάσει το αγωνιστικό επίπεδο της Μπαρτσελόνα.

Kασάνο, διά στόματος Σίλβιο

Ο πρόεδρος της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ουσιαστικά την μεταγραφή του Αντόνιο Κασάνο με την δήλωσή του «παίρνουμε τον Κασάνο επειδή ο Ροναλντίνιο θα φύγει όπως όλα δείχνουν και αυτός είναι ο καταλληλότερος». Είναι τόσο προχωρημένη η υπόθεση που μέχρι και το νούμερο της φανέλας του Κασάνο στη Μίλαν έγινε γνωστό. Θα είναι το «99», τον οποίο είχε και στη Σαμπντόρια.
Ο Κασάνο θα πετάξει με τους νέους συμπαίκτες του στο Ντουμπάι όπου η Μίλαν θα κάνει την προετοιμασία της. Όσο για το Ροναλντίνιο, αυτός αναμένεται τον Ιανουάριο να επιστρέψει στην πατρίδα του για να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια βραζιλιάνικη ομαδα.

Μπέος: Ψεύτικος ο Πηλαδάκης

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Αχιλλέα Μπέου, με τον Κώστα Πηλαδάκη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως ο πρόεδρος της Λάρισας είναι «ψεύτικος», ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Supere League, καθώς επίσης και στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Νικόλα Πατέρα. Ο Μπέος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3». Αναλυτικά δήλωσε:
Κατά του Κώστα Πηλαδάκη: «Ο μπράβος που ήταν με τη σαλιάρα στο γήπεδο ποιανού ήταν; Αυτοί που έστειλαν μπράβους στο ξενοδοχείο του Ολυμπιακού και την έπεσαν στους Τσιρώνη και Μήτρογλου από που ήταν; Να πέσουν οι μάσκες σε αυτή τη χώρα από π... να μην πω τη λέξη. Το ποδόσφαιρο θέλει οραματιστές όχι ψεύτικους σαν τον Πηλαδάκη. Συγχαρητήρια για το γήπεδο, είναι τεράστιο εγχείρημα και προς τιμήν του, αλλά αν δεν έχει ομάδα θα μείνει στην κατηγορία; Θα έχει απλά ένα καλό γήπεδο για τη Β΄ εθνική. Εγώ δεν θα στεναχωρηθώ. Αν όλα αυτά συνέβαιναν στον Βόλο θα λέγατε «ο Μπέος τους έστειλε». Στο ματς με τον Άρη μού έκλεψαν τρεις βαθμούς με πέναλτι που δεν έδωσε στο 87΄. Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό τους δίνουν πέναλτι και με ισοφαρίζει. Βγάλαμε καμιά ανακοίνωση; Φυσικά δεν είπα ότι ευθύνεται ο Πηλαδάκης για όλα τα κακά του ποδοσφαίρου, αλλά ας σταματήσει το παραμύθι ότι όλοι θέλουν να ρίξουν τη Λάρισα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι life style. Φτάνει ρε παιδιά. Καταλαβαίνω πως αισθάνεται, αλλά ως εκεί. Τρελαίνομαι...»
Για τον τσακωμό του με τον Πατέρα στο ΔΣ της SuperLeague: «Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι για τη βία και για τα κακώς δρώμενα. Πουλάνε οι τσακωμοί. Σε ΔΣ εταιριών ή στη βουλή, δεν γίνονται αυτά; Όταν όμως γίνεται κάτι σε κλειστό κύκλωμα έχεις δικαίωμα να ξεφύγεις και λίγο. Ανταλλάξαμε κουβέντες με τον Πατέρα. Στεναχωρήθηκα γιατί ήμασταν φίλοι τρία χρόνια. Θεωρώ πως με όσα είπα δικαιώνομαι, αλλά τελείωσε για μένα».
Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό: «Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός με μεγάλη ιστορία, όπως και ο Ολυμπιακός, πρέπει να είναι υγιείς και να πρωταγωνιστούν. Όπως και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Να μην υπάρχει ένας που ξεφεύγει και το πρωτάθλημα δεν έχει ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όπως γίνεται από 7η θέση και κάτω και δεν πιστεύω πως η Λάρισα έχει πέσει και παρότι έχω κόντρα με τον κύριο Πηλαδάκη εύχομαι να βρει τον τρόπο να αντιδράσει».
Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Πριν από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση, όχι όμως από τη συγκομιδή βαθμών. Αν είχα το μπάτζετ του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού δύσκολα θα έβγαινα από τα προημιτελικά του Champions League κάθε χρόνο. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και αν γνωρίζεις το αντικείμενο δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις. Μόνχε και Ούμπιντες δεν έχει καμιά ομάδα στην Ελλάδα. Ψάχνουμε να βρούμε ποδοσφαιριστές λουλούδες και ονόματα».
Για το ματς Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό: «Στόχος από την αρχή της περιόδου είναι η καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία. Να αυξήσουμε τον μέσο όρο εισιτηρίων από υγιείς φιλάθλους. Τότε θα κοιτάξω και τη διάκριση. Όμως, δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη. Παίζουμε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και ευχόμαστε για πρώτη φορά να περάσει ο Ολυμπιακός Βόλου στους «8» του Κυπέλλου και γιατί όχι με μια καλή κλήρωση να δούμε κάτι καλύτερο».
Για τον Πανιώνιο: «Είναι αδιανόητο να πιστέψω πως ο Πανιώνιος, η ιστορία του ποδοσφαίρου, θα απέχει από τη SuperLeague. Εύχομαι οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του συλλόγου να βρουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν και με μεταγραφές και με έναν Έλληνα προπονητή καταξιωμένο να πετύχουν. Είχα πει πως θα φύγει νύχτα με υποβρύχιο ο Τσακίρης. Έχει αδικήσει τον εαυτό του. Πίστευα και πιστεύω πως αν είχε επιλέξει σωστούς συνεργάτες θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από όσα εγώ στον Πανιώνιο και να γράψει ιστορία. Οι συνεργάτες που επέλεξε ήταν για τα πανηγύρια. Επέλεξε 20 μισθοφόρους από τους οργανωμένους. Μοιραία ο χρόνος τον εύθηρε πολύ γρήγορα. Έκανε εγκλήματα που αδίκησαν τον Πανιώνιο και τον εαυτό του».
Για τη σχέση του με τους Πατέρα και Μαρινάκη: «Ήμουν φίλος με τους Πατέρα και Μαρινάκη και δεν μπορεί κανείς να σου απαγορέψει σε ποιον θα μιλήσεις. Καμιά φορά άνθρωποι τρομερά επιτυχημένοι, μπορούν να θεωρούν πως όλοι είναι υποχείριά τους. Ο Αχιλλέας Μπέος όμως, μιλάει και συναναστρέφεται με όποιον γουστάρει».

Αρης-Έφυγε ο πρώτος

Από τον Φάμπιο Λίμα ξεκίνησε το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του Άρη. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, έλυσε το συμβόλαιό του μετά από απόφαση του Κούπερ, αφού δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί.

«H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Φαμπιάνο Λίμα Ντε Μαρία και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του», αναφέρεται στην επίσιμη ιστοσελίδα του Άρη.

Στη «μαύρη λίστα» του Αργεντινού τεχνικού, περίοπτη θέση έχει ο Τόνι Κάλβο, η περίπτωση του οποίου απαιτεί λεπτούς χειρισμούς μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012. Η προοπτική του δανεισμού σε άλλη ομάδα είναι η πιο εφικτή, εκτός και αν βρεθεί ομάδα να καλύψει το συμβόλαιό του και να τον αποκτήσει.

Ο Κούπερ έχει ζητήσει ενίσχυση στην επίθεση, αριστερό χαφ (ο Κάλβο είναι φευγάτος) και αμυντικό χαφ, εισήγηση από την οποία είναι ολοφάνερο πως υπάρχει θέμα Ναφτί. Ο Γαλλοτυνήσιος μέσος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη την περσινή σεζόν, όμως φέτος δείχνει άλλος άνθρωπος. Σε τέτοιο σημείο που - για εξωαγωνιστικούς λόγους κυρίως- έμεινε έξω από τη λίστα για το Europa League.

Σισέ: «Δικός μας και φέτος ο τίτλος»

Πεπεισμένος πως το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας θα «βαφτεί» σε χρώμα πράσινο είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως είναι δύσκολο να φύγεις από κάπου όταν είσαι στην κορυφή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ, αλλά και τον Κέβιν Μιραλάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γάλλος φορ στο περιοδικό “Status”:

Για το αν έχει... βαρεθεί να ξελασπώνει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι: «Αυτό είναι το καθήκον ενός ηγέτη και ενός νικητή. Το ζητούμενο για μένα είναι να σκοράρω και να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Μπορεί οι εμφανίσεις της ομάδας αυτόν τον καιρό να μην είναι οι καλύτερες, με τους ποδοσφαιριστές όμως που έχουμε, στο μέλλον σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το αν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό: «Λένε πως είναι καλύτερα να φεύγεις από κάπου όταν είσαι στην κορυφή. Όμως εγώ για την ώρα νιώθω καλά εδώ... Μου είναι πολύ δύσκολο να αφήσω το σπίτι μου. Έτσι αισθάνομαι τον Παναθηναϊκό».

Για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ: «Για εμένα η Λίβερπουλ είναι μία ξεχωριστή ομάδα. Εξάλλου έχω σπίτι εκεί. Τέσσερις μήνες αφότου πήγα στην ομάδα, έσπασα το πόδι μου. Όλοι είπαν πως για μένα το ποδόσφαιρο τελείωσε. Επέστρεψα στην ενεργό δράση και έξι μήνες μετά κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω ακούσει ότι με θέλουν, δεν ξέρω όμως αν είναι 100% αληθινό. Αν επέστρεφα πάντως θα ήταν σαν να επιβεβαιώνεται το πεπρωμένο. Εγώ θα είμαι εδώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά θα δούμε».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Ένιωσα πολύ υπερήφανος, ότι μου έγινε μία μεγάλη τιμή. Αιφνιδιάστηκα. Δεν το περίμενα».

Για το πρότυπο κάποιου αρχηγού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Πρότυπο αρχηγού θεωρώ τον Στίβεν Τζέραρντ. Είναι γεννημένος κάπτεν. Διατηρώ επαφή μαζί του μέχρι σήμερα».

Για τη σύγκριση με τον Κέβιν Μιραλάς: «Κάθε σύγκριση συνιστά μέρος του παιχνιδιού. Σε όλα τα αθλήματα. Στο μποξ, στο μπάσκετ, παντού. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής με την ομάδα στο τέλος. Όχι ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ. Αν βγει εκείνος τότε θα είναι καλό γι' αυτόν, αν βγω εγώ τότε θα είναι καλό για εμένα. Με τον Μιραλάς γνωριζόμαστε από τη Γαλλία. Είναι καλός παίκτης».

Για τον ρόλο στου στο γήπεδο: «Η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Αν ο προπονητής μού ζητήσει κάτι άλλο τότε θα το κάνω. Όταν με έβαλε δύο φορές πίσω από τον Πετρόπουλο το απόλαυσα. Ένιωσα σαν πλέι μέικερ στο μπάσκετ, αφού έπρεπε να δημιουργώ. Όμως κρίνομαι από το αν σκοράρω. Όταν βάζω ένα γκολ θέλω να πετύχω και δεύτερο και τρίτο. Ακόμα και μετά από ματς που έχω σκοράρει δύο γκολ δεν νιώθω ικανοποιημένος».

Για την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω πως όλα κρίθηκαν από την ήττα με την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ. Κάναμε χαζά λάθη και τους χαρίσαμε τρεις βαθμούς. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν αρκετό να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Τώρα πρέπει να στεφθούμε πρωταθλητές για να ξαναπαίξουμε και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός παίζει μία φορά τη βδομάδα, οπότε έχει περισσότερες μέρες για να ξεκουραστεί. Τώρα η μάχη θα είναι μεταξύ μας, θα δούμε ποιος είναι ο αληθινός πρωταθλητής».

Για τον Σίντνεϊ Γκοβού: «Καθυστέρησε να μάθει πώς είναι οι Έλληνες, τι τους αρέσει και τι όχι. Άργησε να πληροφορηθεί τι μπορεί να σου κάνει εδώ ο Τύπος αν δώσεις δικαιώματα. Τώρα νομίζω πως έμαθε. Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι σαν αδερφός μου. Ήμουν σκληρός μαζί του, επειδή τον αγαπάω. Του έδωσα να καταλάβει πως κάνει λάθος».

Για το επεισόδιο Καραγκούνη-Λέτο: «Τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να καταστρέψουν μία ομάδα. Πρέπει να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον».

Για το ποιος θα πάρει τον φετινό τίτλο: «Θα τον πάρουμε ξανά εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει ίσως μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, αλλά εμείς έχουμε περισσότερο ταλέντο».

Για τα δύο γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Τις μέρες πριν από το ντέρμπι είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί να υπάρχει σε μία εφημερίδα φωτογραφία ενός συμπαίκτη μου, στην οποία με χρήση φωτομοντάζ κάνει στοματικό έρωτα σε παίκτη του Ολυμπιακού; Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχω δει κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή πρέπει να σέβεσαι».

Φωτόπουλος: «Πολύ δυνατή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά ο ΠΑΟΚ μπορεί…»

Ο γυμναστής ποδοσφαίρου, Στέργιος Φωτόπουλος που δουλεύει στην Ρωσική Ροστόφ, ανέλυσε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το τι μπορεί να περιμένει ο ΠΑΟΚ από τα δύο αυτά παιχνίδια. Αναφερόμενος αρχικά στην δική του ομάδα είπε: «Ήταν πετυχημένη η πορεία από την στιγμή που τερματίσαμε ένατοι και ο στόχος της ομάδας ήταν να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή, Όλεγκ Προτάσοφ και αυτό βοηθάει και τους δυο μας».
Για το γεγονός ότι είναι ένας από τους λίγους Έλληνες γυμναστές που δουλεύουν στο εξωτερικό είπε: «Ο στόχος μου μετά το πρώτο νταμπλ με τον Παναθηναϊκό (2004) ήταν να φύγω στο εξωτερικό. Είχα δεχθεί με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόταση της Ντνιέπρ. Είδα ότι μπορούσα να σταθώ στο ένατο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και έβαλα καινούριους στόχους. Στην Ουκρανία το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όταν ήρθε το δεύτερο ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό πέρυσι, μου δόθηκε η δυνατότητα να βρεθώ στο έκτο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, το Ρωσικό. Είναι πολύ διαφορετική βέβαια η ζωή εδώ. Μικρό ποσοστό ανθρώπων μιλάει Αγγλικά, οπότε αναγκάστηκα να μάθω Ρώσικα. Με βοήθησε αυτό στην προσαρμογή μου στην καθημερινότητα τους που δεν είναι εύκολα. Πιστεύω όμως ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην δουλειά μου. Επιδίωξα να μάθω την γλώσσα για να τους δείξω ότι σεβομαι και την χώρα τους και την δουλειά που μου δίνουν. Μαθαίνω καθημερινά το πρωτάθλημα τους. Είναι πολύ πιο δυνατό, πιο γρήγορο και πιο ποιοτικό. Αυτό με κάνει ακόμη καλύτερη, με βελτιώνει περισσότερο και ανακαλύπτω νέα δεδομένα για την προπόνηση που εφαρμόζουμε».
Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία γνωρίζει πολύ καλά, ο Στέργιος Φωτόπουλος τόνισε: «Είναι υπέρ του δέοντος δυνατή ομάδα. Διαθέτει πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Οι περισσότεροι είναι διεθνείς έχοντας εμπειρία και σε άλλα πρωταθλήματα. Έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ρωσία και ένα Europa League. Έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και μία πολύ ικανή αμυντική γραμμή. Παίζουν χρόνια μαζί και αυτή είναι η αμυντική γραμμή και της εθνικής Ρωσίας. Είναι πολύ «δεμένοι» όμως είναι αργοί σαν παίκτες και ίσως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τους «χτυπήσει» με κάθετες πάσες όταν ανεβαίνουν ψηλά. Το π’ολύ δυνατό τους σημείο είναι το κέντρο και η επίθεση. Έχουν π’ολύ δυνατούς παίκτες, τον Χοντ, τον Μαμάεφ, τον Βάγκνερ Λεβ, τον Σέκου και τον Πόστιτς που παίζουν στα φτερά… Έχουν μεγάλη ποιότητα. Καταλήξαν φέτος δεύτεροι στο Ρωσικό πρωτάθλημα και νομίζω ότι έχουν 15-20 παιχνίδια αήττητοι. Ξέρουν πως να παίζουν και πως να πάρουν αυτό που θέλουν στο γήπεδο. Στον όμιλο τους στην Ευρώπη δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Αυτοί προσπαθούν πάντα να κλέψουν μπάλές στον χώρο του κέντρου και να αναπτυχθούν γρήγορα. Μόλις παίρνουν μπάλα, προσπαθούν να πλαγιάσουν και να ανοίξουν έτσι την αντίπαλη άμυνα. Έχουν γρήγορους και τεχνίτες παίκτες. Έχουν όμως και πολύ γρήγορο τρόπο σκέψης και εκτέλεσης. Παίζουν αυτοματοποιημένα. Μιλάμε για μία ομάδα που δεν είναι βέβαια τέλεια, όπως καμία ομάδα στον κόσμο, όμως είναι σίγουρα πολύ δυνατή».
Όσο για το πως θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς παιχνίδια στα πόδια της επισήμανε: «Είναι μία ερώτηση που κάνουν όλοι όταν μιλούν για το Ρωσικό πρωτάθλημα. Να ξέρετε ότι οι Ρωσικές ομάδες παίζουν χρόνια στην Ευρώπη έχοντας ακριβώς την αντίθετη εκτέλεση του πρωταθλήματος με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αναγκάζονται να κάνουν χειμερινή προετοιμασία. Είναι ακριβώς το ίδιο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν το καλοκαίρι παιχνίδια προκριματικών. Όπως εμείς θεωρούμε δηλαδή ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και το καλοκαίρι παίζουμε προκριματικά, έτσι και αυτοί έχουν αντίστοιχο προγραμματισμό σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι ακριβώς το ίδιο».
Για τις καιρικές συνθήκες στην Μόσχα τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα είπε: «Θα βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Δεν μπορώ να προβλέψω τι καιρό θα έχει όμως γενικά είναι πολύ δύσκολες οι καιρικές συνθήκες. Το θέμα είναι ότι οι ομάδες που πάνε να παίξουν εκεί δεν έχουν βιώσει τέτοιου είδους κρύο. Ακόμη και στον τρόπο αναπνοής των παικτών έχουν προβλήματα. Ακόμη και το πως θα ξεκινήσει μία ομάδα το ζέσταμα ή τα πρώτα λεπτά του αγώνα παίζουν ρόλο. Άλλες ομάδες πηγαίνουν δύο μέρες πριν στην Μόσχα για να εξοικοιωθούν περισσότερο. Είναι σίγουρα ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΟΚ αυτό όμως από την στιγμή που θα ξεκινήσει το παιχνίδι όλα παίζουνται. Δεν μπορώ να πω ότι η ΤΣΣΚΑ έχει το προβάδισμα. Το λέω και το πιστεύω αυτό. Ξέρω τον ΠΑΟΚ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι καλύτερη ομάδα όμως ο ΠΑΟΚ έχει καλή ψυχολογία, έχει κάνει δυνατές και μεγάλες νίκες που του δίνουν ψυχολογικό πλεονέκτημα για να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ με μεγαλύτερο κίνητρο».
Για το πως αντιμετώπισαν οι Ρώσοι την κλήρωση απάντησε:»Δεν είναι ο λαός που θα εξωτερικεύσει εύκολα τα συναισθήματα του. Δεν έχουν μεσογειακό ταπεραμέντο και νοοτροπία. Αντιμετωπίζουν όλοι οι Ρώσοι το ίδιο κάθε παιχνίδι. Σέβονται κάθε παιχνίδι που έχουν να δώσουν. Είτε πρόκειται για ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το δικό τους η και υποδιέστερο. Δεν πανηγυρίζουν. Αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι με την πρέπουσα σοβαρότητα».
Για το πως μπορεί να αντιδράσουν οι Ρώσοι στην έδρα του ΠΑΟΚ τόνισε: «Έχουν κρύο αίμα. Σε καμία περίπτωση δεν παρατούν το παιχνίδι. Η Τούμπα είναι μία πολύ καυτή έδρα και δίνει φοβερή ώθηση στον ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες όμως έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Όταν λέγεσαι ποιοτικός παίκτης δεν σημαίνει ότι έχεις ποιότητα μόνο με την μπάλα αλλα και όταν ξεπερνάς κάποιες δυσκολίες, όπως να παίζεις σε μία καυτή έδρα. Δε νομίζω να τους επηρεάσει. Εγώ θέλω να περάσει φυσικά ο ΠΑΟΚ όμως είναι δύσκολο. Πάντως το ίδιο δύσκολο θα είναι και για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».
Για το θέμα της κούρασης των ελληνικών ομάδων από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Στέργιος Φωτόπουλος είπε: «Με την λογική αυτή, όλες οι ομάδες στην Ευρώπη θα ήταν κουρασμένες. Αν υπάρχει κούραση στο ελληνικό πρωτάθλημα, τι να πούνε στην Ισπανία ή την Αγγλία. Από ένα σημείο και μετά στην Ελλάδα, ξέρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για παράδειγμα που είναι και διεθνής, αρχίζει να προσαρμόζεται σε αυτό τον αριθμό των αγώνων. Ο οργανισμός του παίκτη αυτου, πρέπει να προσαρμοστεί όμως και σε ικανοποιητικό επίπεδο ποιότητας. Πρέπει να βλέπουμε και αυτό. Αν μία ομάδα συμμετέχει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ο παίκτης αρχικά θα έχει ένα μέτριο επίπεδο όμως όσο περνάει ο καιρός λογικό θα έχει καλύτερο επίπεδο απόδοσης. Στην Ελλάδα έχουμε διαφορετική νοοτροπία στην προπόνηση. Την κούραση που επικαλούνται όλοι στην Ελλάδα, μπορούν με την ποιότητα τους κάποιες ομάδες να την παραβλέψουν. Σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες υπάρχουν αρκετοί παίκτες στον πάγκο. Αυτοί αντικαθιστούν επάξια τους βασικούς. Στην Ελλάδα ποίος μπαίνει και ποίος βγαίνει; Δε νομίζω ότι είναι ισάξιοι. Στην Ελλάδα δεν έχουν τόσο βαθύ ρόστερ. Αν δείτε ευρωπαϊκές μεγάλες ομάδες έχουν 22-23 παίκτες που δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τους 13-14 παίκτες. Είναι και ο τρόπος προπόνησης διαφορετικός. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο αργό. Δείτε τα τελειώματα των φάσεων. Το ποσοστό στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο. Για μένα είναι το υπ΄ αριθμό ένα στοιχείο. Να προσαρμοστείς…».
Για το γεγονός ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι απάντησε: «Ο λόγος δεν είναι συγκεκριμένος. Δέχθηκα μία καλύτερη πρόταση από την Ροστόφ και έκρινα ότι με συμφέρει καλύτερα. Δεν έπεσα έξω πιστεύω. Έφυγα από το Νο. 12 πρωτάθλημα και πήγα στο Νο. 6. Ο Παναθηναϊκός είναι μεν καλύτερη ομάδα όμως στην Ρωσία εγώ βελτιώθηκα περισσότερο γιατί το επίπεδο αντίστασης και ποιότητας των αντιπάλων είναι πιο υψηλό. Αυτός είναι ο λόγος που πήρα την απόφαση να φύγω. Ο χρόνος θα δείξει αν δικαιώθηκα ή όχι».
Για το ότι στον Παναθηναϊκό έχει γίνει πολύς λόγος για τους γυμναστές τόνισε: «Ο καθένας κρίνεται από την δουλειά του. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της στάνταρ. Ο καλύτερος καθρέφτης είναι στο γήπεδο. Προφανώς και από την στιγμή που υπάρχουν τόσοι τραυματισμοί, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά στην προετοιμασία. Την οποία όμως δεν την κάνει μόνος του ο γυμναστής. Φέτος δε νομίζω ότι χάθηκε η χημεία. Είναι περίπου οι ίδιοι παίκτες. Εγώ δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες. Ο καθένας θα κριθεί».

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι ευρωπαϊκές μάχες ΠΑΟΚ, Άρη, Πανελληνίου

Δύσκολη αποστολή έχει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην αδιάφορη Μπενετόν, μέσα στην Ιταλία, αλλά θέλει τη νίκη για να προκριθεί ως δεύτερος, ενώ ο Άρης υποδέχεται τη Χάποελ Γκιλμπόα/Γκαλίλ στις 21:00 στο Αλεξάνδρειο και στόχο φυσικλα τη νίκη, για το Eurocup.
Τέλος, ο Πανελλήνιος έχει δυο «σενάρια»: Εκτός έδρας νίκη επί της Χρόνινγκεν (20.45) ή ήττα, με την προϋπόθεση όμως να χάσει και η Καντού από τη Γαλατάσαραϊ στην Ιταλία.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου του EuroCup:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ:
Όλντενμπουργκ – Λε Μαν
Μπάνβιτ – Ούνιξ
Η βαθμολογία:
Ούνιξ* 9
Λε Μαν 8
Μπάνβιτ 7
Όλντενμπουργκ 6
Β’ ΟΜΙΛΟΣ:
Μπεσίκτας – Γκέτινγκεν
Βιλερμπάν – Χέμοφαρμ
Η βαθμολογία:
Γκέτινγκεν* 9
Χέμοφαρμ 8
Βιλερμπάν 7
Μπεσίκτας 6
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ:
Γκραν Κανάρια – Μπούντουτσνοστ
Σιαουλιάι – Μπουντιβέλνικ
Η βαθμολογία:
Γκραν Κανάρια 9
Μπούντουτσνοστ
Μπουντιβέλνικ 8
Σιαουλιάι 5
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ:
Τσεντέβιτα – Άζοβμας,
Άρης – Γκαλίλ/Γκιλμπόα (21.00)
Η βαθμολογία:
Άρης* 9
Τσεντέβιτα 8
Άζοβμας 7
Γκαλίλ/Γκιλμπόα 6
Ε’ ΟΜΙΛΟΣ:
Καντού – Γαλατασαράι
Χρόνινγκεν – Πανελλήνιος (20.45)
Η βαθμολογία:
Γαλατασαράι* 9
Πανελλήνιος 8
Καντού 7
Χρόνινγκεν 6
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ:
Μπενετόν – ΠΑΟΚ (20.45)
Εστουντιάντες – Ροάν
Η βαθμολογία:
Μπενετόν* 10
ΠΑΟΚ 8
Εστουντιάντες 7
Ροάν 5.
Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ:
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Καχασόλ
Νίμπουρκ – VEF Ρίγα
Η βαθμολογία:
Χάποελ
Νίμπουρκ 8
Καχασόλ
VEF Ρίγα 7
Η’ ΟΜΙΛΟΣ:
Κράσνιε Κρίλια – Άλμπα
Ανβίλ – Καζέρτα
Η βαθμολογία:
Άλμπα* 10
Καζέρτα* 8
Κράσνιε Κρίλια 7
Ανβίλ 5.
*Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν προκριθεί

Προσέχει για να έχει!

Ολιγαρκής είναι ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τόνισε πως δεν αναμένεται να ξοδέψει πολλά χρήματα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Άλλωστε, είναι γνωστή η προτίμηση του Γάλλου σε νέους παίκτες, παρά σε μεγάλα ονόματα.

Η εμμονή του στα νέα ταλέντα έχει γίνει αφορμή να δεχτεί κριτικές, δεδομένου της αποχής από τους τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τον τεχνικό των «κανονιέρηδων», ο οποίος στις τελευταίες του δηλώσεις τόνισε:

«Σεβόμαστε το μπάτζετ που έχουμε. Βλέπουμε συλλόγους που ξοδεύουν πολλά χρήματα αν εμείς το κάνουμε αυτό θα χρεοκοπήσουμε. Είναι απλό, ξοδεύουμε όσα αντέχουμε», ήταν τα λόγια του Βενγκέρ, ο οποίος απάντησε σε όσους επικρίνουν τις επιλογές του:

«Είμαι έκπληκτος από τους ανθρώπους που απορούν με αυτό που κάνουμε. Νομίζω πως το περίεργο είναι ότι μερικοί δεν το σέβονται αυτό. Η ομορφιά του ανταγωνισμού σε αυτήν την ομάδα είναι να είσαι επιτυχημένος και ταυτόχρονα να σέβεσαι τα οικονομικά δεδομένα», συμπλήρωσε ο προπονητής της Άρσεναλ.

Οντέι Αλ Σαμαρί: "Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον ΠΑΟΚ"

Την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων του αραβικού ομίλου με τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Οντέι Αλ Σαμαρί. "Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με το δικό μου επιχειρηματικό κύκλο, προκειμένου να τελειώσει το θέμα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ του Βορρά":
"Από το απόγευμα της Κυριακής (19/12) έχει δημοσιοποιηθεί η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εμμένω στο περιεχόμενο της επιστολής, που είναι κατατοπιστική και δίνει σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ την εικόνα που επικρατεί".
Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψετε στην Ελλάδα, απάντησε: "Όπως σας ανέφεραν και οι συνεργάτες μου, θα επιστρέψω μετά τις γιορτές στη Θεσσαλονίκη, κατά πάσα πιθανότητα στις 8 Ιανουαρίου. Και από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε στις κατάλληλες κινήσεις, για να αποκτήσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ. Το ενδιαφέρον μας για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλο και πρόθεσή μας είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες".
Για τις φιλοδοξίες του και τις δυνατότητες του "Δικεφάλου", είπε: "Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον ΠΑΟΚ και γι' αυτόν το λόγο θέλουμε να επενδύσουμε στην ΠΑΕ. Κατά την άποψή μου, ο ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστικός τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο με τον Παναθηναϊκό και μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα στο μέλλον. Έχουμε πίστη για τον ΠΑΟΚ, τον Ζαγοράκη και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα".

Μετά τον Μόνχε σειρά παίρνει ο Σανκαρέ

Μετά τους Άλβαρες, Ουμπίδες και Μόνχε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου θέλει να δέσει τον Καλιφά Σανκαρέ για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου φέτος μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού το χτίσιμο της ομάδας έχει ξεκινήσει από την περσινή σεζόν.

Ο Σάκης Τσιώλης είχε την ευκαιρία να επιλέξει κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, στους οποίος θα στηριζόταν και στην περίπτωση που η ομάδα θα έπαιρνε την άνοδο στην Superleague.
Τελικά ο Βόλος τα κατάφερε και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία μετά από είκοσι χρόνια. Η δουλειά που έκανε από πέρσι όμως ο Τσιώλης άρχισε να φαίνεται, αφού Άλβαρες, Ουμπίδες και Μόνχε βρίσκονται με κλειστά τα μάτια στον αγωνιστικό χώρο.

Μέσα σε όλα ήρθαν και κάποιες επιτυχημένες μεταγραφές το καλοκαίρι για να δημιουργήσουν ένα αξιοπρεπές σύνολο. Ένας από αυτούς είναι και ο Καλιφά Σανκαρέ, ο οποίος αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Το υπάρχον τελειώνει το καλοκαίρι του 2012 και όπως είναι λογικό η διοίκηση του Βόλου θέλει να το ανανεώσει τουλάχιστον μέχρι το 2013. Μάλιστα θα μπει και μία αρκετά υψηλή ρήτρα, αφού αρκετές ομάδες από την Ιταλία και την Γερμανία παρακολουθούν εδώ και καιρό τον ποδοσφαιριστή.

Φωτο ημερας

Ομορφιες.....................

ΓουστΑΡΗΣ κι εσύ «Άραβες»;

Ενδιαφέρον από όμιλο επιχειρηματιών για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε ΠΑΕ και ΚΑΕ Άρης. Υπάρχει ρευστό, φαίνεται…
Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει φημολογία που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, αν και οι άνθρωποι του συλλόγου δηλώνουν άγνοια γύρω από το θέμα. Υπάρχει, μάλιστα και δυσπιστία γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει.
Το ενδιαφέρον των Αράβων επιχειρηματιών για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ φαίνεται ότι έχει ξεσηκώσει τους φιλάθλους της Θεσσαλονικης, χωρίς ωστόσο να συντρέχει ουσιαστικός λόγος.

Με 2,5 εκ. είπε ότι μένει. Με λιγότερα;

Η λογική «σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» θα κυριαρχήσει στον Παναθηναϊκό το προσεχές καλοκαίρι, με «ψαλίδισμα» στα μεγάλα συμβόλαια. Να δούμε τι θα πει τότε ο Τζιμπρίλ…
Χθες, πάντως, στη γιορτή του ΠΣΑΠ ο Γάλλος σταρ τόνισε ότι στις προθέσεις του να μείνει για δύο ακόμα χρόνια στο «τριφύλλι», όπως προβλέπει το συμβόλαιό του. Ένα συμβόλαιό, όμως, που αναφέρει ότι θα λαμβάνει στάνταρ 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.
Αν το… ΔΝΤ που ετοιμάζει η ΠΑΕ τον καλέσει για διαπραγμάτευση, προς τα κάτω φυσικά, τότε θα γίνει;

Αργεί ο Κατσαμπής

Ο αρχηγός του Ηρακλή σε νέα εξέταση που υποβλήθηκε από νευρολόγο, βρέθηκε να πάσχει από μυϊκή τάση των κρανιοαυχενικών μυών. Ασθένεια η οποία επιβάλλει την πλήρη αποχή του ποδοσφαιριστή από οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει σωματική κούραση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η επιστροφή του Κατσαμπή δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το πρώτο δεκαήμερο του 2011. Αλλά και πάλι η κατάσταση του θα πρέπει να επανεκτιμηθεί. Γι αυτό και θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.

Ισραηλινοί κατά Μπάρτσα

Η  εφημερίδα Maariv του Ισραήλ αποκάλυψε ότι Ισραηλινοί διπλωμάτες ταξίδεψαν στην Βαρκελώνη την προηγούμενη εβδομάδα για να πείσουν τους διοικούντες της ομάδας να ακυρώσουν την πενταετή συμφωνία με το ίδρυμα Qatar Foundation, υποστηρίζοντας ότι έχει σχέσεις με την παλαιστινιακή οργάνωση "Χαμάς".

Για το ίδιο θέμα είχε ρεπορτάζ πριν δέκα ημέρες η El Mundo Deportivo. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Qatar Foundation έχει προσφέρει χρήματα στον εξτρεμιστή ιμάμη Γιουσούφ Αλ Καρανταουί ο οποίος τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής για τους ομοφυλόφιλους, του ξυλοδαρμού των γυναικών κλπ.

Αρης-Ματιές σε Σεμπάγιος

Στη μετεγγραφική λίστα του Άρη έχει μπει το όνομα του Πάμπλο Σεμπάγιος. Ο 24χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Σέρο Πορτένιο και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Παραγουανός επιθετικός είχε 24 γκολ σε 40 συμμετοχές στο τελευταίο πρωτάθλημα, ενώ κατά το παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Κρουζ Αζούλ. Ο Σεμπάγιος βρίσκεται στη λίστα με τα ονόματα των επιθετικών που εξετάζονται από τους «κίτρινους» για τη μετεγγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, ενώ σε αυτή βρίσκεται και το όνομα του Έντι Τζόνσον, ο οποίος είχε αγωνιστεί και πέρυσι στον Άρη, ως δανεικός από τη Φούλαμ.
Ο Κούπερ έχει εισηγηθεί την απόκτηση τριών παικτών, ενός αριστερό χαφ, ενός επιθετικού και ενός αμυντικού μέσου. Ήδη, ο Μανέλε Φερέρ προσπαθεί να βρει παίκτες, οι οποίοι θα προταθούν στον Αργεντινό τεχνικό και αυτός θα λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το ποιος θα αποκτηθεί, εφόσον πρώτα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία. Στο θέμα των αποχωρήσεων, τις προσεχείς ημέρες θα λυθεί η συνεργασίας με τον Τόνι Κάλβο, ενώ αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Ναφτί στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Χιμένεθ περιμένει ενίσχυση

Θέλοντας να ικανοποιήσει την επιθυμία του προπονητή ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους χρηματοδότες της ομάδας, Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά. Η απόφαση για μετεγγραφές είναι ειλημμένη.  Θα γίνουν σίγουρα  δύο τον Ιανουάριο, το θέμα είναι πόσο ποιοτικές θα είναι.

Στο μεταξύ σε αναζήτηση χορηγού για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, βρίσκεται ο Σταύρος Αδαμίδης. Για το λόγο αυτό ταξίδεψε στην Κύπρο, όπου είχε επαφές με υποψήφιο χορηγό. Από σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα είναι ξανά στη βάση του προκειμένου να ασχοληθεί με την ανανέωση των συμβολαίων των Τζεμπούρ και Μπλάνκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άρναρ Γκρέταρσον πραγματοποίησε ταξίδι στη Γαλλία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και παρακολούθησε τον αγώνα Χάβρη-Ναντ. Παίκτες τσέκαρε και ο Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα του Θρασύβουλου με τη Βέροια.

Μαραντόνα: «Μου λείπει η εθνική ομάδα»

Την επιθυμία να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, αλλά υπό έναν όρο, εξέφρασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερία «Clarin». Ο «πίμπε ντ΄όρο» ξεκαθάρισε ότι αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που δεν θα ασχολούνται με την «αλμπιτσελέστε» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα και ο μάνατζερ των εθνικών ομάδων, Κάρλος Μπιλάρδο.

«Ναι, είναι αλήθεια, μου λείπει η εθνική ομάδα. Αλλά μόνο όταν φύγουν αυτοί. Δεν μου λείπουν καθόλου», ήταν η δήλωση του «Ντιεγκίτο».

Ουσιαστικά η «αποπομπή» Μαραντόνα από το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας ήρθε μετά τη συντριβή με σκορ 4-0 από την Γερμανία στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όπου οι διοικούντες της ομοσπονδίας δεν ανανέωσαν το συμβόλαιο του και ανέθεσαν την τεχνική ηγεσία στον Σέρχιο Μπατίστα.

Δεν λέει όχι ο Ντενίλσον

Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά ο Ντενίλσον, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, καθώς ο μέσος της Άρσεναλ βρίσκεται στο στόχαστρο των Μπαρτσελόνα και Βόλφσμπουργκ.

«Είμαι χαρούμενος σήμερα στην Άρσεναλ, αλλά είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να αποκλείσω το οτιδήποτε για το μέλλον μου», ήταν τα λόγια του 22χρονου σε βραζιλιάνικα Μέσα.

Ο Ντενίλσον δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει θέση βασικού στους «κανονιέρηδες», έχοντας πάρει μέρος σε οχτώ παιχνίδια της Premier League, δύο εκ των οποίων έχει ξεκινήσει βασικός. Ωστόσο, ο τεχνικός της Άρσεναλ δεν φαίνεται να επιθυμεί να χάσει τον Ντενίλσον από το δυναμικό της ομάδας του, ακόμη και αν η Βόλφσμπουργκ κάνει κάποια άκρως δελεαστική πρόταση για τον Βραζιλιάνο.

Γιαννακόπουλος: «Θα φτάσουμε στα άκρα αν χρειαστεί»

Την πάταξη των φαινομένων βίας που παρατηρούνται κατά καιρούς στο ελληνικό πρωτάθλημα υποστήριξε πως έχει ως πρώτο στόχο του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) δεν παρέλειψε να πει την άποψή του για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, δίνοντας μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Με φόντο τους οκτώ

Με δύο αναμετρήσεις, μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λίγκας, ανοίγει σήμερα η «αυλαία» του πέμπτου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, ενώ λίγο αργότερα η Καβάλα δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο. Οι αγώνες είναι νοκ-άουτ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει δεύτερη αναμέτρηση στην έδρα του αντιπάλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Με φόρα από το μεγάλο «διπλό» στην έδρα του Παναθηναϊκού έρχεται ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Σάκης Τσιώλης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και πρόκειται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του, σε ένα ματς όπου έχει μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους «8». Την αποστολή των «ερυθρολεύκων» αποτελούν οι: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Τόμας, Σανκαρέ, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Σκάρος, Ουμπίντες, Καπετάνος, Αλβάρες, Ρίκκα, Ρόκα, Μόνχε, Μητρόπουλος, Μαρτίν, Μπρέσκα, Σολάκης.

Από την άλλη πλευρά ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Βρούτσινα και Ντιόγκο, σε μια αναμέτρηση όπου ο αντίπαλος δεν είναι το «μεγαθήριο» και οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Ο τεχνικός των «λιονταριών» συμπεριέλαβε στην αποστολή τους: Ράντμαν, Νοβότα, Άμο, Αμπουμπακάρι, Ανάκογλου, Άλβαρεζ, Μπέλιτς, Γεωργιάδη, Γαλανόπουλο, Κάστρο, Λεοζίνιο, Σουμπίνιο, Μαβενέ, Παντελιάδη, Νταλέ, Παπάζογλου, Τάντιτς, Βοσκόπουλο, Βλασόπουλο, Ασλανίδη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Η βαθμολογική συγκομιδή του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι αυτή που περίμανα οι Περιστεριώτες, ωστόσο τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και οι παίκτες του ξέρουν πως το Κύπελλο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για διάκριση, ειδικά από τη στιγμή που απέφυγαν κάποιον από τους «μεγάλους» της Λίγκας, αλλά κι έχουν τον αγώνα στην έδρα τους. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση τους: Μιχαηλίδη, Καραγκιολίδη, Νάστο, Μελισσά, Σαμπού, Νεμπεγλέρα, Μπαζίνσκι, Σφακιανάκη, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Καμαρά, Περόνε, Σαγκανόφσκι, Καραλή, Μπρίτο, Τάτο, Φαβάλι, Καραγκούνη, Σκόνδρα, Αναστασάκο.

Ο ερχομός του Χένρικ Κάσπερτσακ δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην Καβάλα, ωστόσο οι «Αργοναύτες» είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, κάτι που «μετράει» σε αγώνες νοκ-άουτ. Στο Περιστέρι ταξίδεψαν οι: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Σιόντης, Ογκμπέτσε, Βουτσίτσεβιτς, Δρόσος, Ντικρόκ, Αλεξάντροβιτς, Οικονόμου, Αυλωνίτης, Πετκάκης, Ναζλίδης, Βαγιέχο, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν, Γιάννου, Ελευθεριάδης Χ., Νταρσεβίλ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 21/12

Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός (15:30)
Ατρόμητος-Καβάλα (17:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:30)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (17:30)
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα (20:00)

ΠΕΜΠΤΗ 23/12

Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας (15:30)
Ηρακλής-Κέρκυρα (17:30)
Λάρισα-ΑΕΚ (20:00)

ΠΑΟΚ-Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των Αράβων επενδυτών συνέταξαν οι δύο πλευρές, το οποίο στην ουσία προαναγγέλλει την παραμονή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» φυσικά και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στις πολλές και σημαντικές αλλαγές που θα γίνουν στην διοίκηση της ομάδας, αφού είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί την ηρεμία και ευρυθμία της ομάδας.

Ευκαιρία το Κύπελλο

Τη μεγάλη σημασία που έχει για τον ΠΑΟΚ η διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου τόνισε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο Μάκης Χάβος, ειδικά από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έχουν μείνει 13 βαθμούς πίσω από την κορυφή στο πρωτάθλημα. Στο αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα υπάρξουν πολλές απουσίες, αλλά και κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, γι’ αυτό και στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν θέλουν να υποτιμηθεί ο αντίπαλος, ο οποίος είναι ικανός να κάνει τη ζημιά.

Ο Μάκης Χάβος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μαλεζά, Μουσλίμοβιτς, Βιτόλο, Ίβιτς και Ζουέλα, τη στιγμή που ο Λίνο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός. Ο Μπουσαϊντί αναμένεται να επιστρέψει στα δεξιά της άμυνας, με τους Σαβίνι και Σνάουτσνερ να μάχονται για τη θέση του αριστερού μπακ.

«Βυσσινί» ενδιαφέρον για Γκοσό

Έντονη κινητικότητα για την απόκτηση του Ζαν Ζακ Γκοσό έχει επιδείξει η Λάρισα. Ο 27χρονος μεσοαμυντικός από την Ακτή Ελεφαντοστού ανήκει στη Μονακό, αλλά το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και οι «βυσσινί» προσπαθούν να τον αποκτήσουν για να ενισχυθούν στη μεγάλη προσπάθεια που θα επιχειρήσουν στον δεύτερο γύρο προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Ο Γκοσό, που είναι έξι φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, έχει φέτος 8 συμμετοχές στη Ligue 1 και μία στο Λιγκ Καπ Γαλλίας. Από το 2008 που ανήκει στην ομάδα του Πριγκιπάτου, έχει 47 εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα και από δύο σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Εξάλλου, η Λάρισα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Σλοβάκου τερματοφύλακα Καμίλ Τσοντοφάλσκι και του Μαροκινού επιθετικού Μοσέφ Ζερκά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νίκος Νταμπίζας συμμετείχε σε ένα μέρος της χθεσινής προπόνησης, αλλά είναι λίγες οι πιθανότητες να αγωνιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στον αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ στην «AEL FC Arena» (20:00).

«Ακόμη και ελεύθερος στον Ολυμπιακό ο Κορομίνας»

Συνεχίζονται τα ισπανικά δημοσιεύματα για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Φεράν Κορομίνας. Η έγκυρη «As» αναφέρει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε εισηγήθηκε στη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» την απόκτηση του 27χρονου μεσοεπιθετικού και το δημοσίευμα αναφέρει πως ο παίκτης, που δεν υπολογίζεται από την Εσπανιόλ (μόλις δύο εμφανίσεις φέτος), μπορεί να αποκτηθεί με λίγα χρήματα ή ακόμη και σαν ελεύθερος.

Η Τζιρόνα έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται πως είναι «ζεστός» στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας.

Ο «Κόρο», όπως αποκαλείται, ήταν βασικό στέλεχος της Εσπανιόλ στη διάρκεια της διετούς θητείας του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της ομάδας, μετρώντας 30 συμμετοχές τη σεζόν 2006/07 και 26 εμφανίσεις την περίοδο 2007/08.

Ένα επιπλέον κίνητρο για τον Κορομίνας, προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα, αποτελεί η στενή φιλία που τον «δένει» με τον Μοϊσές Ουρτάδο, αλλά και τον Άλμπερτ Ριέρα, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης για τρία χρόνια στον καταλανικό σύλλογο. Μάλιστα, η «AS» υποστηρίζει πως ο Μοϊσές έχει μιλήσει στον Κορομίνας με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, τη Σούπερ Λίγκα και την Ελλάδα.

Το ισπανικό δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως αναμένονται οι πρώτες επαφές με τον Ολυμπιακό και τονίζει πως «… το μέλλον του Κορομίνας είναι μακριά από την Εσπανιόλ και φαίνεται πως βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά».

Παίρνει Ραμί η Βαλένθια

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντίλ Ραμί βρίσκεται η Βαλένθια. Σύμφωνα με την «L’ Equipe», η ισπανική ομάδα έχει ουσιαστικά συμφωνήσει με τη Λιλ για την απόκτηση του 25χρονου Γαλλομαροκινού αμυντικού έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης, που είναι 5 φορές διεθνής με τους «τρικολόρ» και το καλοκαίρι είχε βρεθεί προ των πυλών της Μαρσέιγ, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριάμισι ετών.

Ακόμη το… ξεπληρώνουν

Οι Μάβερικς δεν έχουν ακόμη ξεχάσει την ήττα τους από το Μαϊάμι στους τελικούς του 2006 και σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν να πάρουν ρεβάνς. Το Ντάλας επικράτησε της Χιτ εκτός έδρας με 98-96 βάζοντας τέλος στο σερί 12 νικών των αντιπάλων του, ενώ αυτή ήταν η 14η διαδοχική νίκη των «Μαβς» σε αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων σε κανονική περίοδο (η αρχή έγινε τη σεζόν 2004/05).

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ μαζί με τον Τζέισον Τέρι που πέτυχε και τους 19 πόντους του στα τελευταία 11 λεπτά του αγώνα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους «Μαβς». Το Ντάλας κράτησε άποντο για ένα ημίχρονο τον Λεμπρόν Τζέιμς και η καλή του άμυνα τον υποχρέωσε να τελειώσει το ματς με 19 πόντους και 617 σουτ έχοντας 5 λάθη.Οι Σπερς έφτασαν τις εννέα συνεχείς νίκες και 24 σε 27 παιχνίδια μετά το 118-110 απέναντι στους Σανς. Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 20 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ απέναντι στην ομάδα της Αριζόνα που δεν είχε και πάλι στις τάξεις της τους νεοαποκτηθέντες Βινς Κάρτερ, Μικαέλ Πιετρούς και Μάρτσιν Γκορτάτ. Ο Τζος Τσίλντρες βρήκε περισσότερο χρόνο συμμετοχής (29 λεπτά) και άρπαξε την ευκαιρία έχοντας 15 πόντους με 7/11 δίποντα, καθώς και 5 ριμπάουντ.

Οι Χοκς επιβλήθηκαν με 91-81 του Ορλάντο, που δεν είχε ακόμη στις τάξεις του τους Γκίλμπερτ Αρίνας, Τζέισον Ρίτσαρντσον και Χέντο Τούρκογλου. Οι Τζαζ πέρασαν με 101-90 από το Κλίβελαντ με τον Τζέρι Σλόαν να φτάνει τις 1.210 νίκες στην προπονητική του καριέρα και να πιάνει στην τρίτη θέση της λίστας τον Πατ Ράιλι, έχοντας πλέον μπροστά του μόνο τον Ντον Νέλσον (1.335) και τον Λένι Γουίλκενς (1.332).

Ένα φόλοου του Μάικ Ντανλίβι στην εκπνοή μετά από άστοχο σουτ του Ντάνι Γκρέιντζερ χάρισε στους Χόρνετς τη νίκη επί των Πέισερς με 94-93. Τέλος, οι Κλίπερς νίκησαν με 113-90 τους Τίμπεργουλβς. Ο Κώστας Κουφός έκανε καλή εμφάνιση έχοντας σε 23 λεπτά 8 πόντους (4/9 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ ο Ντάρκο Μίλιτσιτς και ο Νίκολα Πέκοβιτς συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Ντάλας Μάβερικς 96-98
Ουέιντ 22, Τζέιμς 19 (10 ριμπ.), Μπος 19, Τσάλμερς 13, Τζόουνς 10, Ιλγκάουσκας 8, Άντονι 5-Νοβίτσκι 26, Τέρι 19, Μπάτλερ 13, Τσάντλερ 8 (10 ριμπ.), Στίβενσον 8, Μάριον 7 (13 ριμπ.), Κιντ 7, Μπαρέα 6, Χέιγουντ 4.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Φίνιξ Σανς 118-110
Νιλ 22, Ντάνκαν 20 (15 ριμπ.), Πάρκερ 19, Τζέφερσον 17, Τζινόμπιλι 15, Μπλερ 10-Ντάντλεϊ 27, Χιλ 19, Νας 17 (10 ασίστ), Τσίλντρες 15, Λόπεζ 14.

Ατλάντα Χοκς-Ορλάντο Μάτζικ 91-81
Χόρφορντ 24 (11 ριμπ.), Τζόνσον 17, Μπίμπι 15, Σμιθ 12 (10 ριμπ.), Ουίλιαμς 12-Χάουαρντ 19 (20 ριμπ.), Νέλσον 18, Μπας 13, Αρίνας 10.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Γιούτα Τζαζ 90-101
Γκίμπσον 29, Ουίλιαμς 16 (10 ασίστ), Τζέιμισον 13, Πάρκερ 11, Χίκσον 10-Μάιλς 22, Μπελ 19, Μίλσαπ 19, Ουίλιαμς 17 (10 ασίστ), Τζέφερσον 16 (13 ριμπ.).

Ιντιάνα Πέισερς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 94-93
Γκρέιντζερ 27, Κόλισον 18, Πόουζι 15, Φόστερ 7 (11 ριμπ.)-Οκαφόρ 19 (15 ριμπ.), Γουέστ 18, Πολ 15, Μπελινέλι 14.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 108-75
Γιανγκ 21, Μπλάτσε 19, Χάινριχ 18 (11 ασίστ), Θόρντον 13, ΜακΓκι 10-Τζάκσον 13, Κ. Μπράουν 10, Τόμας 10, Ντιαό 9, Ντ. Μπράουν 9.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μιλγουόκι Μπακς 106-80
Όλντριτζ 29 (19 ριμπ.), Μάθιους 22, Φερνάντεθ 17, Μπατούμ 10, Μιλς 8-Σάλμονς 23, Ντούλινγκ 12, Εμπά α Μουτ 10, Γκούντεν 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς 112-121
Έλις 44, Λι 19, Ουίλιαμς 11, Ράιτ 9, Λο 8-Μάρτιν 30, Σκόλα 20, Μπατιέ 14, Λόουρι 13, Χέιζ 12 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 113-90
Γκόρντον 26, Γκρίφιν 22 (10 ριμπ.), Γκόμες 22 (10 ριμπ.), Τζόρνταν 9, Ντέιβις 8 (12 ριμπ.), Αμίνου 9-Μπίσλεϊ 20, Ουέμπστερ 18, Λοβ 12 (10 ριμπ.), Ρίντναουρ 10, Κουφός 8.

«Ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα»

Το… πρωτοχρονιάτικο του δώρο πήρε νωρίς φέτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, δεν ξέχασε την υποστήριξη του κόσμου, στον οποίο έστειλε ευχές.

«Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Είχαμε μια φανταστική σεζόν, ακόμη και αν είχε δυσκολίες για εμένα, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό», ήταν τα λόγια του πιλότου της Red Bull, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει πόσο ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν,

«Ξέρω ότι πολλοί σταυρώνατε τα χέρια σας για εμένα σε κάθε γκραν πρι και ειλικρινά εύχομαι να δέχομαι τέτοια υποστήριξη για πάντα. Πραγματικά, ανυπομονώ για το 2011, ξανά μαζί με εσάς στο πλευρό μου», συμπλήρωσε ο Φέτελ.

Μόγες: «Ζωγραφίσαμε στην άμυνα»

Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του απέδωσε τη νίκη της Έβερτον επί της Μάντσεστερ Σίτι, με σκορ 2-1, ο Ντέιβιντ Μόγες.

Ο τεχνικός των «ζαχαρωτών» δεν παρέλειψε να σταθεί στην κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ανιτσέμπε στο 60’, ενώ και οι γηπεδούχοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Κόλο Τουρέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Είμαι εκστασιασμένος. Ήταν ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε καλά, αλλά εμείς από την πλευρά μας καταφέραμε να κρατήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης» τόνισε ο Μόγες μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ πρόσθεσε: «Ήταν δύσκολο ακόμα και όταν ήμασταν 11 εναντίον 11. Αγωνιστήκαμε χωρίς τον Αρτέτα και τον Πίενααρ, δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι κάνουν τη διαφορά».

«Όταν μείναμε με δέκα παίκτες ήξερα πως θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Ωστόσο …ζωγραφίσαμε στην άμυνα, τόσο στα κοψίματα όσο και στα μαρκαρίσματα» συμπλήρωσε.

Ο Φερέρ στον Άρη για να φέρει παίκτες

Ο Μανέλ Φερέρ είναι πλέον και επίσημα συνεργάτης του Άρη, προκειμένου να φέρει παίκτες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Ιανουαρίου.
Είναι ο μάνατζερ που έφερε Κόκε (φωτό), Χαβίτο, Κάλβο και Παλαθουέλος, όπως και άλλους παίκτες για τους «κίτρινους», αλλά μετά από παρεξηγήσεις που είχαν συμβεί τότε με τον Σκόρδα αποχώρησε. Σε συνέντευξή του μάλιστα στο «Μετρόπολις», είχε εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης, ορισμένοι που δήθεν παριστάνουν τους υπερασπιστές του Άρη, παράγοντες και μη, είχαν βγει δημόσια και κατηγορούσαν ακόμη και στελέχη του «Μετρόπολις» για το ότι ο Φερέρ έφυγε, αλλά η αλήθεια ήταν ότι δεν τα βρήκαν με Σκόρδα και Κόντη για τη δημιουργία εταιρίας προκειμένου να πάρουν τον Άρη χωρίς ευρώ!

Παπαστεριανός: «Έχω βάλει και καλύτερο γκολ»

Αναμενόμενα ήταν σε ένα βαθμό τα αποτελέσματα για τον διαγωνισμό του MVP της 15ης αγωνιστικής αλλά και για το καλύτερο γκολ. Ο Δημήτρης Σουάνης της Ξάνθης αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής και ο Μανώλης Παπαστεριανός πέτυχε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής:
Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ
Δημήτρης Σουάνης (Ξάνθη) 69,86 %
Καλίφα Σανκαρέ (Ολυμπιακός Βόλου) 26,71 %
Ολοφ Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός) 3,43 %
Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ
Μανώλης Παπαστεριανός (Ηρακλής) 90,15%
Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ) 5,65%
Μάρεκ Σαγκανόφσκι (Ατρόμητος) 4,2%
Ο Μανώλης Παπαστεριανός πάντως δήλωσε: «Ήταν πολύ όμορφο το γκολ που έβαλα, αλλά εκείνο με τον Εργοτέλη ήταν καλύτερο. Έχω βάλει και καλύτερο γκολ λοιπόν, αλλά ελπίζω να σκοράρω πάλι, αν και αυτός δεν είναι ο ρόλος μου στον Ηρακλή».