Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη απόκρουση στην ιστορία του μουντιάλ!!

Τι έπιασε ο άνθρωπος σαν σήμερα; «Σκυλίσια Μέρα» με την μεγαλύτερη απόκρουση στην ιστορία του μουντιάλ.
Σαν σήμερα, στις 7 Ιουνίου 1970, έγινε η ιστορική απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στον αγώνα για το μουντιάλ Βραζιλίας – Αγγλίας 1-0.
Εκείνη την μέρα ο Μπανκς έκανε κι άλλες αποκρούσεις, όμως η συγκεκριμένη ήταν απίστευτη.
Ο Μπανκς θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γκολκίπερ όλων των εποχών μαζί με τον Λεβ Γιασίν και τον Ντίνο Τζοφ.
Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν μέλος της ομάδας και το 1966 στην κατάκτηση του μουντιάλ, ενώ έκανε μεγάλη καριέρα σε δυο ομάδες, την Λέστερ και την Στόουκ Σίτι.
Ας απολαύσουμε την απόκρουση του αιώνα στο παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού το 1970:




Πηγή: sportdog.gr

MLS: Επίπονη νίκη για Σπόρτινγκ!!

Έμεινε με δέκα παίκτες από το 22ο λεπτό και έχασε τρεις παίκτες λόγω τραυματισμού, αλλά η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι πέρασε με 2-0 από την έδρα των Χιούστον Ντάιναμο.
Ο πρώην μέσος της Θέλτα, Τόνι, αντίκρισε απευθείας κόκκινη λόγω αγκωνιάς σε αντίπαλο, ενώ ακολούθησαν αποχωρήσεις των Μπένι Φέιλχαμπερ, Πάουλο Ναγκαμούρα και Ίγκορ Χουλιάο, αλλά ο 21χρονος επιθετικός Σούνι Σαντ άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό. Ακολούθησε το 2-0 στο 71ο με πέναλτι του φορμαρισμένου Ντομ Ντούιερ, το οποίο διέκοψε οριστικά και αμετάκλητα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη για τη Σπόρτινγκ.
Δείτε highlights του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
13
23
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
13
21
Χιούστον Ντάιναμο
16
17
Κολόμπους Κρου
14
17
Τορόντο
10
16
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
14
15
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
15
14
Σικάγο Φάιρ
13
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
10
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
14
29
Ρέαλ Σολτ Λέικ
14
25
Κολοράντο Ράπιντς
14
22
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
12
20
Ντάλας
15
18
Λος Άντζελες Γκάλαξι
11
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
12
16
Πόρτλαντ Τίμπερς
14
16
Σίβας ΗΠΑ
13
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Πηγή: onsports.gr

Χάμιλτον και με διαφορά!

Ο Λιούις Χάμιλτον έδειξε τα δόντια του στον τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών πριν τις κατατακτήριες στο Grand Prix του Καναδά.

Χάμιλτον και με διαφορά
Τις άγριες διαθέσεις του εν όψει των κατατακτήριων και φυσικά του Grand Prix του Καναδά έδειξε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο ταχύτερος στον τρίτο και τελευταίο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μόντρεαλ με διαφορά περίπου μισού δευτερολέπτου από τον Φελίπε Μάσα με Williams και Νίκο Ρόσμπεργκ με τη δεύτερη Mercedes.

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Κίμι Ραϊκόνεν είχαν με τις δύο Ferrari τον τέταρτο και έκτο καλύτερο χρόνο αντίστοιχα, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν πέμπτος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ μόλις δέκατος με τις δύο Red Bull.

Υπήρχε διακοπή 15 λεπτών με κόκκινη σημαία, όταν η Sauber του Εστέμπαν Γκουτιέρες βγήκε εκτός πίστας και προσέκρουσε στο τοίχωμα.

Στις 20:00 ακολουθούν οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή στις 21:00 θα γίνει ο αγώνας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes 1:15.610
2. Μάσα, Williams +0.476
3. Ρόσμπεργκ, Mercedes +0.510
4. Αλόνσο, Ferrari +0.878
5. Ρικιάρντο, Red Bull +0.894
6. Ραϊκόνεν, Ferrari +0.918
7. Μπότας, Williams +1.074
8. Κβίατ, Toro Rosso +1.210
9. Βερνιέ, Toro Rosso +1.214
10. Φέτελ, Red Bull +1.274
11. Χούλκενμπεργκ, Force India +1.334
12. Μάγκνουσεν, McLaren +1.383
13. Γκροσάν, Lotus +1.511
14. Πέρες, Force India +1.578
15. Μαλδονάδο, Lotus +1.614
16. Μπάτον, McLaren +1.750
17. Σούτιλ, Sauber +2.290
18. Μπιανκί, Marussia +2.908
19. Τσίλτον, Marussia +2.915
20. Έρικσον, Caterham +4.255
21. Κομπαγιάσι, Caterham +4.617
22. Γκουτιέρες, Sauber +6.778Πηγή: sport-fm.gr

Τα «οπλοστάσια» στους συνδέσμους!! (pics)

Έφοδο έκανε η Αστυνομία σε συνδέσμους οπαδών της Πάτρας, της Αττικής και της Ρόδου. Και τα ευρήματα -τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα- περιλαμβάνουν από ρόπαλα και στιλέτα μέχρι και ναρκωτικά!

Τα «οπλοστάσια» στους συνδέσμους (pics)
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σε Πάτρα, Αττική και Ρόδο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Αποτέλεσμα της εφόδου ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη συνολικά δεκαέξι (16) ημεδαπών ανδρών (δεκατρείς στην Πάτρα, δύο στην Αττική και ένας στην Ρόδο), ηλικίας από 21 έως 39 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη εμπρησμών, σωματικών βλαβών και διακεκριμένων φθορών, παραβάσεις του Νόμου περί αθλητικής βίας, για ναρκωτικά και για παράνομη οπλοκατοχή.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω αντικείμενα:

Τέσσερα ξύλινα ρόπαλα, δέκαπέντε κράνη, ένας μηχανισμός εκτόξευσης φωτοβολίδων, τρία στιλέτα, τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, δεκαπέντε κροτίδες, ένα καπνογόνο, είδη ρουχισμού με διακριτικά αθλητικού σωματείου, δεκαεννιά κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: Απεργίες και διαδηλώσεις στο Μετρό! (vid)

Μόνο χώρα που ετοιμάζεται να διοργανώσει την γιορτή του ποδοσφαίρου δεν θυμίζει η Βραζιλία, με τις αστυνομικές και… στρατιωτικές Αρχές να είναι επί ποδός. Δείτε τι έγινε στο Μετρό του Σάο Πάουλο.

Βραζιλία: Απεργίες και διαδηλώσεις στο Μετρό (vid)
Η μία διαδήλωση διαδέχεται την άλλη στη Βραζιλία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η τελευταία ήταν χθες το βράδυ, όταν έγινε ο… κακός χαμός στο μετρό του Σάο Πάουλο, όπου απεργοί διαμαρτυρόντουσαν για τα εργασιακά τους δικαιώματα και η αστυνομία προσπαθούσε να τους απομακρύνει με δακρυγόνα και άλλα μέσα.

Επίσης, από τη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, με τους απεργούς να κλείνουν έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Όλα αυτά γίνονται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική που ακολουθεί η Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ και όλα δείχνουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμα και στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε το βίντεο από τη βρετανική «Telegraph»



Πηγή: sport-fm.gr

Μείωσε, αλλά λίγο ο Οζιέ!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στο Ράλι Σαρδηνίας, αν και ο Σεμπαστιάν Οζιέ μείωσε τη μεταξύ τους απόσταση.

Μείωσε, αλλά λίγο ο Οζιέ
Κατά περίπου πέντε δευτερόλεπτα κατάφερε ο Σεμπαστιάν Οζιέ να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα μετά τις δύο πρώτες (από τις συνολικά τέσσερις) ειδικές διαδρομές του Σαββάτου στο Ράλι Σαρδηνίας.

Ο Φινλανδός με Volkswagen έχει «αέρα» 17,7 δευτερολέπτων από τον Γάλλο ομόσταβλό του και παγκόσμιο πρωταθλητή, ενώ Μαντς Όστμπεργκ και Αντρέας Μίκελσεν έχασαν έδαφος.

Η κατάταξη μετά από έντεκα ειδικές

1. Λάτβαλα VW 2:40:07.9
2. Οζιέ VW +17.7
3. Όστμπεργκ Citroen +1:10.8
4. Μίκελσεν VW +1:20.2
5. Κούμπιτσα M-Sport +2:21.4
6. Έβανς M-Sport +3:03.4
7. Πρόκοπ Ford Fiesta +3:25.6
8. Χ. Σόλμπεργκ Solberg Ford +4.07
9. Παντόν Hyundai 8:23.9
10. Αλ Ατίγια M-Sport +9:44.3

Οι νικητές των ειδικών

SS1: Χιρβόνεν
SS2: Νουβίλ
SS3: Χάνινεν
SS4: Όστμπεργκ
SS5: Λάτβαλα
SS6: Λάτβαλα
SS7: Λάτβαλα
SS8: Οζιέ
SS9: Λάτβαλα
SS10: Λάτβαλα
SS11: Οζιέ Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλει Βιέιρα και Μπατάλια»

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει στην Μπράγκα ο Ούγκο Βιέιρα και στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του ΠΑΟΚ.

«Θέλει Βιέιρα και Μπατάλια»
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Ούγκο Βιέιρα, ο οποίος θεωρείται απίθανο να επιστρέψει στην Μπράγκα, όπως μεταδίδουν τα πορτογαλικά Μέσα.

Το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων φαίνεται πως κρατάει από τον Γενάρη, όταν υπήρξε επικοινωνία με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (προπονητή της ομάδας) για να αποκτηθεί ως δανεικός ο 25χρονος φορ που τελικά έπαιξε στη Ζιλ Βιθέντε.

Μάλιστα, η «O Jogo» υποστηρίζει ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ενδιαφέρεται να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή με την απόκτηση του Ροντρίγκο Μπατάλια.

Ο Αργεντινός χαφ έπαιξε σε οχτώ ματς με τη φανέλα της Μπράγκα, ενώ μάλιστα είχε σκοράρει και μία φορά τη φετινή σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για παραμονή Νάτχο στον ΠΑΟΚ!

Σενάρια για παραμονή Νάτχο στον ΠΑΟΚ Στον ΠΑΟΚ θα παραμείνει ο Μπίμπρας Νάτχο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά Μέσα, με την πλευρά του παίκτη και της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να διαψεύδουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Για παραμονή του Μπίμπρας Νάτχο στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο ιστοσελίδες στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα μέσα, ο διενής άσος φέρεται να έχει απαντήσει θετικά σε πρόταση που έχει δεχθεί από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα συνεχίσει να φορά τα ασπρόμαυρα για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ωστόσο, από την πλευρά του παίκτη και της ΠΑΕ διαψεύδονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι πρόσφατα είχε ακουστεί ότι για τον Νάτχο είχαν ασχοληθεί ομάδες όπως η Ρόμα, η Τότεναμ, η Σάλκε και η Στουτγάρδης, κάτι που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες παραμονής του στους Θεσσαλονικείς.

Πηγή: sport-fm.gr

Forever young!!

Εικοσιένα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο χρόνος σταμάτησε ξαφνικά για τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Το www.sport-fm.gr αποτίει φόρο τιμής στον Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Forever young
Το αίμα παγώνει. Ο νους αδυνατεί να το πιστέψει. Ένα τεράστιο «γιατί» ακολουθεί. Όλες τους αντιδράσεις στο άκουσμα του θανάτου του Ντράζεν Πέτροβιτς. Λένε πως τις πραγματικά σημαντικές στιγμές θυμάσαι πού ήσουν και τι ακριβώς έκανες εκείνη την ώρα. Και αυτή των κακών μαντάτων για το πρόωρο «αντίο» του Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ σίγουρα ήταν τέτοια. Γιατί τον αποκάλεσαν γιο του διαβόλου, αλλά μάλλον ο Θεός τον ήθελε δίπλα του να τον διασκεδάζει παίζοντας μπάσκετ και γι’ αυτό τον πήρε τόσο σύντομα από τα εγκόσμια.

Ήταν 7 Ιουνίου του 1993, όταν λίγους μήνες πριν κλείσει τα 29 του χρόνια, στο ζενίθ της καριέρας του και βρισκόμενος προ των πυλών του Παναθηναϊκού, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα σωρό από λαμαρίνες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας. Η είδησή του προκάλεσε «σοκ» στην παγκόσμια αθλητική-και όχι μόνο-κοινότητα. Κι αυτό γιατί δεν χάθηκε απλώς ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ίσως ο καλύτερος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών.

Γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου του 1964 στο Σίμπενικ της Κροατίας, ασχολήθηκε με το μπάσκετ ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγαλύτερου αδερφού του και μετέπειτα παίκτη και προπονητή, Αλεξάνταρ. Μέχρι τα 15 του κατάφερε να γίνει μέλος της ανδρικής ομάδας της γενέτειράς του φτάνοντας μαζί της δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, όπου όμως γνώρισε ισάριθμες ήττες από τη Λιμόζ. Το 1983 με δύο βολές οδήγησε την ομάδα του σε νίκη τίτλου επί της Μπόσνα, αλλά η ομοσπονδία της χώρας με δικαιολογία διαιτητικά λάθη αφαίρεσε τον τίτλο. Ο εγωισμός του Ντράζεν πληγώθηκε, αλλά ο ίδιος ατσαλώθηκε με πείσμα για να φτάσει στην κορυφή…

Μετά από ένα χρόνο στο στρατό, ο Ντράζεν Πέτροβιτς ακολούθησε ξανά τον αδερφό του στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Αμέσως έγινε ο ηγέτης της, κατακτώντας το νταμπλ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών σημειώνοντας 36 πόντους στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Τσιμπόνα παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης και το 1986 κατακτώντας παράλληλα το Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας με τον Ντράζεν να παίρνει ρεβάνς από την Μπόσνα σημειώνοντας 46 πόντους στον τελικό. Το 1987 ακολούθησε ένας ακόμη ευρωπαϊκός τίτλος, το Κύπελλο Κυπελλούχων, καθώς και το εγχώριο Κύπελλο το 1988.

Η Τσιμπόνα ήταν πλέον μικρή για να χωρέσει το ταλέντο και τις φιλοδοξίες του Ντράζεν Πέτροβιτς. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τον επέλεξαν στο Νο 60 των ντραφτ του 1986, αλλά περίμεναν να «μεστώσει». Το καλοκαίρι του 1988 είπε το «ναι» στα εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας και του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Το τελευταίο τρόπαιο ήρθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο «Μότσαρτ» έδωσε την καλύτερη παράσταση στην καριέρα του με 62 πόντους απέναντι στην Καζέρτα.

Αποδεικνύοντας την αξία του μετά το… χωριό (Τσιμπόνα) και στην πόλη (Ρεάλ), η επόμενη πρόκληση ήταν το ΝΒΑ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς κλήθηκε να αποδείξει ότι έχει θέση μεταξύ των κορυφαίων και τα κατάφερε… Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, γι’αυτό και στην παρθενική του σεζόν είχε 12 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, ενώ στη δεύτερη μόλις 7. Στα μέσα της σεζόν 1990/91 μετακόμισε με ανταλλαγή στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, όπου και απέδειξε επιτέλους την αξία του. Ο αποκαλούμενος «Πέτρο» από τους Αμερικανούς άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του φτάνοντας στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα τους 20,6 πόντους σε 37 λεπτά ανά αγώνα και οδηγώντας τους Νετς στα play-offs. Η επόμενη περίοδος (1992/93) ήταν ακόμη καλύτερη με 22,3 πόντους ανά αγώνα και την εκλογή του στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Ο Πέτροβιτς είχε κατακτήσει άλλη μία κορυφή στην καριέρα του και ετοιμαζόταν για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Πέραν όλων των άλλων, ήταν μόνιμος υπηρέτης των εθνικών ομάδων, από τις «μικρές» ομάδες της Γιουγκοσλαβίας μέχρι το συγκρότημα της Κροατίας μετά τη διάσπαση ερχόμενος μάλιστα σε ρήξη με «αδερφούς» του, όπως ο Βλάντε Ντίβατς. Μεταξύ άλλων κατέκτησε με τους «πλάβι» το Ευρωμπάσκετ του 1989 στον τελικό απέναντι στην Ελλάδα, το Μουντομπάσκετ του 1990 και το αργυρό μετάλλιο στη Σεούλ το 1988, ενώ τέσσερα χρόνια μετά ήταν ο ηγέτης της Κροατίας που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από την πρώτη και αυθεντική Dream Team.

Στα 29 του χρόνια είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και το μέλλον προδιαγραφόταν ακόμη πιο λαμπρό για τον Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτόν. Οι λυγμοί στους οποίους ξέσπασαν «γίγαντες» όπως ο επιστήθιος φίλος του Στόγιαν Βράνκοβιτς συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία απλώς αποτύπωσαν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το αίσθημα της απώλειας ενός «μεγάλου».

Η μνήμη του τιμήθηκε δεόντως, με την Τσιμπόνα να χαρίζει το όνομά του στο γήπεδό της, την πόλη του Ζάγκρεμπ να «βαφτίζει» μία πλατεία Ντράζεν Πέτροβιτς και να δημιουργεί το μνημείο του στην κροατική πρωτεύουσα, αλλά και τους Νετς να αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο «3». Πέρα όμως από τα μνημεία, το βέβαιο είναι πως ο «Μότσαρτ» του μπάσκετ θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν να μαγεύει τα πλήθη με την μπασκετική μπαγκέτα του.



Πηγή: sport-fm.gr

Ενθουσιασμένος με… ΗΠΑ ο Βίγια!!

Ενθουσιασμένος με… ΗΠΑ ο ΒίγιαΟ Νταβίντ Βίγια έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου πριν τον φιλικό αγώνα της Ισπανίας με το Ελ Σαλβαδόρ ενόψει του Μουντιάλ και οι αμερικανοί δημοσιογράφοι βρήκαν την ευκαιρία για να μιλήσουν μαζί του για την μεταγραφή του στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Υόρκης.

«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να μεταφέρω το ποδόσφαιρό μου σε αυτό το μέρος του κόσμου», ανέφερε.

Ο Βίγια στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πολλούς τραυματισμούς που έχουν… χτυπήσει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και θα τους υποχρεώσουν να απουσιάζουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Νομίζω πως όλοι οι παίκτες εδώ έχουν το ίδιο πρόβλημα, έχουν δώσει πολλά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. Όταν, λοιπόν, φτάνεις στο τέλος της σεζόν τότε συχνά παθαίνεις τραυματισμούς. Και για τον λόγο αυτό υπάρχουν και οι μίνι προετοιμασίες», ανέφερε ο ισπανός επιθετικός.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάνω από όλα το ρευστό!

Τρία είναι τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ Άρης, με βασικότερο όλων εκείνο της εξεύρεσης χρημάτων για να μπορέσει η ομάδα να ορθοποδήσει.

Πάνω από όλα το ρευστό
Η επόμενη μέρα του Άρη περνάει από την επικείμενη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ, η ορίστηκε για τις 30 Ιουνίου, κατά την οποία αναμένεται να δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις.

Τρία είναι τα θέματα προς συζήτηση. Το ένα αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει θετική εξέλιξη και να βρεθεί ο επενδυτής που θα καλύψει την ΑΜΚ και το άλλο ως συνέπεια ο ορισμός νέου διοικητικού συμβουλίου στον σύλλογο.

Το τρίτο και πιο σημαντικό θέμα είναι η άμεση εξεύρεση ρευστού, το οποίο είναι αναγκαίο ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται από του χρόνου οι Θεσσαλονικείς.

Στη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ θα αποφασιστεί -αφού οι προτάσεις έχουν εξεταστεί πλήρως- ποια οδός θα ακολουθηθεί με την... εκκαθάριση που θεωρείται δεδομένη πλέον, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιείται ο τρόπος με τον οποίο θα επέλθει.

Οι περιπτώσεις και εδώ είναι δύο. Αρχικά με το 106 και με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή σε διαφορετική περίπτωση με υποβιβασμό στη Γ' Εθνική και με τις δύο περιπτώσεις όμως να εγκυμονούν κινδύνους.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ιταλικό εταιρικό κολοσσό αθλητικής ένδυσης MACRON.

Εάν η συμφωνία επιτευχθεί θα εξασφαλίσει στον Αρη πέρα από τη χορηγία της ένδυσης και ό,τι αυτό συνεπάγεται στο οικονομικό κομμάτι (π.χ. πωλήσεις), μία σειρά από μπόνους με στόχο η ομάδα να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πέταξε για Βραζιλία!!

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βολιβία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τη Βραζιλία, όμως ένα πρόβλημα στο αεροπλάνο άλλαξε τα πλάνα στη «γαλανόλευκη».

Δεν πέταξε για Βραζιλία
Ένα πρόβλημα στο αεροπλάνο που θα μετέφερε την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στο Ρεσίφε άλλαξε τα πλάνα της ΕΠΟ και του τεχνικού επιτελείου της «γαλανόλευκης».

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του αγώνα με τη Βολιβία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τη Βραζιλία.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της παραπάνω βλάβης που είχε το αεροσκάφος.

Τελικά οι διεθνείς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν τις προηγούμενες μέρες στο Νιου Τζέρσεϊ και οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα πετάξει η Εθνική για τη χώρα του καφέ.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

Ακυρώθηκε η πτήση της Εθνικής Ανδρών από το Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αρχικά για το Ρεσίφε και μετά το Αρακαζού της Βραζιλίας λόγω προβλήματος στο αεροσκάφος το οποίο θα μετέφερε την ομάδα στη Βραζιλία.

Έτσι, ενημερώθηκε η FIFA για την αλλαγή στην ημερομηνία άφιξης της αποστολή ενώ τα μέλη της Εθνικής θα διαμείνουν στο Νιού Τζέρσεϊ άλλη μία ημέρα.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει…!

Τις αποφάσεις του για τη νέα δομή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει λάβει ο Ιβάν Σαββίδης, με την άφιξη του οποίου αναμένεται να δρομολογηθούν αρκετά αγωνιστικά -και μη– θέματα που αφορούν τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει…
Αρκετές αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν το επόμενο διάστημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό που έχουν αναλάβει ο Ζήσης Βρύζας με τον Άγγελο Αναστασιάδη, με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να περιμένουμε απαντήσει σε τέσσερα βασικά θέματα.

Συγκεκριμένα, η SportDay αναφέρει ότι

1) Η ΠΑΕ παραμένει σε αναζήτηση προέδρου, αν και παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση ο Ζήσης Βρύζας.

2) Επίσης, στον ΠΑΟΚ ψάχνουν για γενικό διευθυντή, αφού ο Βρύζας θα ασχολείται με το αγωνιστικό και χρειάζετια κάποιος νέος… Τσιστιακόφ που θα έχει καθημερινή επαφή με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου.

3) Οι «ασπρόμαυροι», επίσης, ψάχνουν και για ανθρώπους που θα στελεχώσουν το τμήμα μάσκετινγκ της ΠΑΕ, όχι μόνο για το εμπορικό κομμάτι.

4) Ενίσχυση θα υπάρξει στο οικονομικό τμήμα, όπου φυσικά δεν μειώνεται η εμπιστοσύνη στη Μαρία Γκοντσάρεβα, αλλά και εκείνη χρειάζεται στήριξη.

Παράλληλα, αναζητείται και ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας (στα πρότυπα των μεγάλων συλλόγων) που θα επικοινωνεί τις θέσεις του «Δικεφάλου του Βορρά». Επίσης, στον ΠΑΟΚ ψάχνουν και για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Ποικιλίδη στον ρόλο του υπευθύνου επικοινωνίας με τους συνδέσμους. Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει άμεσα απαντήσεις!!

Επίσημη πρόταση έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και θα περιμένει μέχρι την Τρίτη την απάντησή του. Ως εναλλακτική λύση υπάρχει η περίπτωση του Ντάνκο Λάζοβιτς.

Περιμένει άμεσα απαντήσεις
Την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ έχει πλέον στα χέρια του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά την ανακοίνωση της λύση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο είχε επικοινωνία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Σύμφωνα με τη SportDay, η «Ένωση» έχει καταθέσει προσφορά για τα επόμενα δύο χρόνια (με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν 300.000 ευρώ) και υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου θα περιμένουν την απάντηση του 33χρονου επιθετικού μέχρι την Τρίτη.

Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο έμπειρος φορ φέρεται να έχει δεχθεί προτάσεις και από το Ντουμπάι και από την Τουρκία, σαφώς με περισσότερα χρήματα από όσα μπορεί να του προσφέρει ο «Δικέφαλος».

Αν τελικά δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τον «Παπ», τότε η ΑΕΚ θα στραφεί στην περίπτωση του Ντάνκο Λάζοβιτς που εξετάζει ως εναλλακτική λύση του Έλληνα επιθετικού. Μάλιστα, η «Ένωση» φέρεται να ετοιμάζεται να τον φέρει στην Ελλάδα για να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό της, εφόσον δεν προχωρήσει η υπόθεση του Παπαδόπουλου.

Δεν πρέπει, όμως, να αποκλειστεί η πιθανότητα η ομάδα να κινηθεί και για τους δύο παίκτες, ένα σενάριο όμως που αυτή τη στιγμή δεν είναι μοιάζει αρκετά πιθανή.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ φέρεται να έχει κάνει την πρώτη διερευνητική κρούση στον Αστέρα Τρίπολης για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Οι Αρκάδες παρουσιάζονται να προβάλουν «αλμυρές» απαιτήσεις, ένα ποσό που φτάνει το μισό εκατ. ευρώ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν να πέσουν αισθητά τα νούμερα για να κάνουν δικό τους τον νεαρό μεσοαμυντικό.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο θέμα να αναλάβει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει για την απόκτηση του παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινες» εξελίξεις πριν το Μουντιάλ!!

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στον Παναθηναϊκό για τις υποθέσεις των Καραγκούνη και Σίλντενφελντ. Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τον Ζέκα.

«Πράσινες» εξελίξεις πριν το Μουντιάλ
Σε ανοιχτή γραμμή με τους Νταμπίζα και Σαραβάκο είναι ο Γιάννης Αναστασίου για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στην Ολλανδία και σήμερα θα παρακολουθήσει τους Νέους στο τουρνουά του Αγιαξ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου επιθυμούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει διαμορφωθεί το «πράσινο» ρόστερ, που θα είναι στη διάθεσή του ο 41χρονος προπονητής, εν όψει των πρώτων αγώνων για τα προκριματικά του Champions League.

Όπως γράφει η SportDay, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι καθοριστικές επαφές τόσο με την πλευρά του Γιώργου Καραγκούνη, όσο και με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία με την πλευρά του αρχηγού της Εθνικής, στην θα συζητηθεί αναλυτικά το οικονομικό σκέλος της επιστροφής του στην ομάδα.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης στόπερ προσπαθεί – μέσω του ατζέντη του – να πιέσει την Ντιναμό Μόσχας να τον αφήσει να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Για τον διεθνή άσο φημολογείται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σημαντικές επαφές, για να υπάρξει εξέλιξη στην υπόθεσή του. Άλλωστε, κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση του Μεχντί Αμπέντ για να αποχωρήσει από τη Νιούκαστλ χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, καθώς δεν υπολογίζεται από τον βρετανικό σύλλογο.

Τέλος, στο «τριφύλλι» διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι επήλθε συμφωνία στην τελευταία συζήτηση με τον Κάρλο Ζέκα, .

«Είμαστε σε συζητήσεις με την πλευρά του Ζέκα, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία. Αν υπήρχε θα την ανακοινώναμε», ειπώθηκε από την ΠΑΕ.

Όλα δείχνουν ότι η συμφωνία των δύο πλευρών είναι προ των πυλών, καθώς οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Πηγή: sport-fm.gr

Το… ψάχνει στα άκρα!

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα για την ενίσχυση του Ολυμπιακού στα άκρα της επίθεσης, με τον Μίτσελ να φέρεται να έχει εξετάσει αρκετές περιπτώσεις παικτών από την ισπανική αγορά.

Το… ψάχνει στα άκρα
Πέρα από τη κίνηση που έγινε για την απόκτηση του Αμραμπατ από τη Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο άλλο όνομα για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Καταλυτικός θεωρείται ο ρόλος του Μίτσελ, αφού στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ περιμένουν τις εισηγήσεις του 51χρονου προπονητή για τη συγκεκριμένη θέση.

Πάντως, ο Μαροκινός εξτρέμ δεν φέρεται να είναι στις πρώτες επιλογές, για αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να επανέλθουν για την απόκτησή του.

Σίγουρα ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει κάποιες επαφές στο διάστημα που ήταν στην πατρίδα του.

Ένας από τους παίκτες που φέρεται να αρέσουν στον Μίτσελ είναι ο Ντιέγκο Καπέλ για τον οποίο πρόσφατα υπήρχαν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία, αλλά πρόκειται για «αλμυρή» περίπτωση και δύσκολα θα προκύψει ουσιαστική εξέλιξη.

Ο Ισπανός άσος φαίνεται πως απασχολεί και την Στόουκ, η οποία παρουσιάζεται να έχει καταθέσει πρόταση 5 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Παράλληλα, στην Ιταλία συνεχίζουν να αναφέρουν ότι ο Αντριαν Σεντουριόν της Τζένοα είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας. Ωστόσο, ο Αργεντινός χαφ φέρεται να απασχολεί και άλλες ομάδες.

Από την Ισπανία προέκυψε κι ένα νέο όνομα. Αυτό του Ιάγκο Φάλκε. Του 24χρονου ακραίου της Ράγιο Βαγεκάνο. Ανήκει στην Τότεναμ και έπαιξε δανεικός στην ισπανική ομάδα και φέρεται να είναι στη λίστα του Μίτσελ.

Από την ίδια χώρα προκύπτει ότι οι Πειραιώτες είναι στο «κόλπο» για τον Αφελάι, ο οποίος ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα.

Ενδιαφέρον για τον Ολλανδό άσο φέρεται να έχει εκδηλώσει και η Ίντερ, αλλά πιθανότατα να παίξουν ρόλο οι πολύ καλές σχέσεις του Μίτσελ με τον Λουίς Ενρίκε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Καταλανών.

Πάντως, πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης θα παίξει και η υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ για τον οποίο χρειάζεται υπομονή και μετά το Μουντιάλ ενδέχεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αν, δηλαδή, θα μείνει στην Άρσεναλ ή θα δοθεί εκ νέου δανεικός σε κάποιον άλλο σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Πιστεύω ότι θα περάσουμε»

Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος, ύστερα από τη νίκη (2-1) επί της Βολιβίας.

Σάντος: «Πιστεύω ότι θα περάσουμε»
Την πίστη ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να καταλάβει τη μία από τις δύο θέσεις στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας και θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη (2-1) επί της Βολιβίας.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν δήλωσε «ανακουφισμένος» για το γεγονός ότι η «γαλανόλευκη» κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, αφού όπως τόνισε «είμαστε μία ομάδα που συνήθως που βάζουμε και ήξερα ότι βάζουμε γκολ και περίμενα αυτό κάποια στιγμή να συμβεί».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής μετά το τέλος του ματς

Για την εικόνα της Εθνικής στο φιλικό με τη Βολιβία:

«Το δεύτερο ημίχρονο μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο, επειδή στο πρώτο μέρος αφήσαμε αρκετά την μπάλα στους αντιπάλους μας. Δεν είμαι ανακουφισμένος που σκοράραμε, γιατί είμαστε μία ομάδα που συνήθως που βάζουμε και ήξερα ότι βάζουμε γκολ και περίμενα αυτό κάποια στιγμή να συμβεί».

Για την Ακτή Ελεφαντοστού

«Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν από αυτό τον όμιλο, αλλά πιστεύω ότι η δική μας ομάδα θα πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις».

Για τον Κατσουράνη και τον Κονέ που πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης:

«Ξέρετε ότι δε θέλω να μιλάω για κάποιον παίκτη ξεχωριστά. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις και παραπάνω και κρατάω ότι κάναμε και σήμερα αρκετές ευκαιρίες για γκολ».

Και βάζει και… μπάζει!! (vid)

Προβληματική ήταν η εικόνα της Ιαπωνίας στο φιλικό της Ιαπωνίας, η οποία βρέθηκε να χάνει με 2-0 και τελικά κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 4-3 στις καθυστερήσεις.

Και βάζει και… μπάζει! (vid)
«Σκούρα» τα βρήκε η Ιαπωνία στο τελευταίο φιλικό με τη Ζάμπια, λίγες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Οι Ιάπωνες βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από την αφρικανική ομάδα, όμως κατάφεραν να ανατρέψουν το ματς και να πάρουν τη νίκη (4-3) στις καθυστερήσεις.

Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι προβληματίζεται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η ομάδα του δέχθηκε τρία γκολ από τους Αφρικανούς, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης.

Ο Χόντα μείωσε στο 40’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η Ιαπωνία κατάφερε να φέρει… τούμπα τον αγώνα με τα τέρματα του Καγκάβα στο 74’ και ένα λεπτό αργότερα του Χόντα.

Οι Ιάπωνες δέχθηκαν και τρίτο γκολ, αλλά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη στον Οκούμπο μετά από εξαιρετική ασίστ του Αογιάμα.

Πώς έπαιξε η Ιαπωνία: Νισικάβα, Κόνο (Μορισίγκε 60΄), Ουτσίντα (Σακάι 67'), Γιοσίντα, Ναγκαμότο, Έντο (Αογιάμα 91'), Κακιτάνι (Ογκούμπο 46'), Γιαμαγκούσι, Χόντα, Καγκάβα (Σαΐτο 77')

Δείτε το σχετικό βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεμπούκωσε», αλλά...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το τελευταίο δείγμα της Εθνικής πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

«Ξεμπούκωσε», αλλά...
Ωραίο ματσάκι. Τεστ πολύ καλό δεν το λες. Ειδικά, πρόβα για Μουντιάλ. Η Βολιβία είναι μια αδύνατη ομάδα. Προτελευταία στη Λατινική Αμερική. Δεν μας έβαλε εμπόδια. Αυτό είναι κακό; Ολα στραβά κι ανάποδα πρέπει να τα βλέπουμε για την Εθνική; Οχι. Κάθε άλλο.

Η Ελλάδα επιτέλους σκόραρε, έκανε φάσεις, είχε τη μπάλα δική της και άφησε καλές εντυπώσεις. Το πιο σημαντικό ήταν ότι νίκησε. Δεν πήρε τίτλο, μήτε βαθμούς. Φιλικό ήταν. Την ήθελε όμως πολύ αυτή τη νίκη για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία κόντρα στην Κολομβία. Θα είναι άλλο παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον το ηθικό μας θα είναι καλό. Ο Σάντος έπαιξε με Κατσουράνη κεντρικό πίβοτ και δίπλα του τους Μανιάτη και Κονέ. Λειτούργησε καλά τόσα ανασταλτικά όσο και στο να κυλήσει η μπάλα μπροστά. Ο Σαμαράς με τη βοήθεια του Χολέμπας έκανε παιχνίδι από τα αριστερά, ενώ ο Σάλπιγγίδης προσπάθησε πολύ από τα δεξιά με τον Τοροσίδη να ανεβαίνει αρκετές φορές. Ο Γκέκας έχασε γκολ που δεν χάνεται, αλλά ο Κονέ ήταν εκεί που έπρεπε για να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ηταν μια άλλη Εθνική στο πρώτο μέρος, αλλά σε αυτό μας βοήθησε κι ο αντίπαλος. Μας περίμενε πίσω με παθητικό ρόλο και δεν μας δημιούργησε κινδύνους. Αυτό πάντως δεν μας βοηθά ενόψει Μουντιάλ.

Τέτοιο αντίπαλο δεν θα βρούμε μπροστά μας. Να μας δίνουν χώρο και να παίζουμε εμείς επίθεση, βλέπουμε τη "γαλανόλευκη" μόνο σε ματς με το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα. Αυτά για να μην μας παρασύρει η εικόνα μας. Ηταν ένα ξεμούδιασμα και καλή ευκαιρία να ξεμπουκώσει η ομάδα. Ο Σάντος έκανε τεστ με κλασσική ενδεκάδα βάζοντας όμως Κονέ στα χαφ. Δεν ήταν κακή ιδέα. Λειτούργησε αρκετά και μπορεί να το δούμε και το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Κολομβία.

Θα μπορούσουμε να βάλουμε κι άλλα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά καλά τελειώματα δεν είχαμε. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη. Παρά τις, φυσιολογικά, πολλές αλλαγές η "γαλανόλευκη" διατήρησε τον έλεγχο. Εκανε κι άλλες φάσεις και σκόραρε με κλασσικό γκολ Κατσουράνη. Κόρνερ Χολέμπας και γυριστή κεφαλιά του "Κατσουρ" από το πρώτο δοκάρι. Η νίκη ουσιαστικά επισφραγίσθηκε. Μετά επήλθε χαλάρωση και το μυαλό όλων πήγε αμέσως στην πρεμιέρα με τους Κολομβιανούς. Αυτό έφερε το γκολ των Βολιβιανών από ένα μακρινό σουτ. Οταν χάνεις τη συγκέντρωσή σου αυτό συμβαίνει. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτά που θέλαμε να δούμε, τα είδαμε. Και ο κόσμος και ο Σάντος.

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές το τελευταία τεστ ήταν καλό. Το καλύτερο από όλα. Δεν πρέπει όμως να μας παρασύρει. Ηταν ένα παιχνίδι χαμηλής δυσκολίας. Αγωνιστικά αν πρέπει να μας προβληματίσει κάτι είναι η δυστοκία των επιθετικών μας. Ελπίζουμε να τα βάλουν στα επίσημα. Εκεί μετράνε τα γκολ. Δεν χάσαμε κανένα από τα τρία φιλικά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηθικό καλό, ετοιμότητα επίσης. Δυνατότητες υπάρχουν.

Το πρώτο παιχνίδι θα είναι και το πιο καθοριστικό...
Πηγή: sport-fm.gr

Τα γκολ απ’ τα χαφ που λέγαμε…!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την γκίνια που έσπασε, για τους χαφ που σκόραραν και για την θετικότατη εικόνα της Εθνικής στο τελευταίο φιλικό, πριν το Μουντιάλ

Τα γκολ απ’ τα χαφ που λέγαμε…
Ήταν γραφτό τελικά, η πρώτη νίκη στα φιλικά να έρθει με τον παραδοσιακό τρόπο της κεφαλιάς. Ένας τρόπος που ουκ ολίγες φορές, μας οδήγησε σε καλά ως και λαμπρά αποτελέσματα. Η συνολική εικόνα της Εθνικής μέχρι το 60΄ ήταν θετική και ο Φερνάντο Σάντος, δείχνει πως έχει καταλήξει, στο μεγαλύτερο ποσοστό της ενδεκάδας, στο σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει. Ωστόσο θα πω, πως απ’ αυτά τα φιλικά, προέκυψαν δύο ακόμα «χαρτιά» που μπορεί να του φανούν πολύ χρήσιμα στο Μουντιάλ. Το ένα το είδαμε στα δύο προηγούμενα ματς και ήταν ο Φέτφα. Στο τελευταίο ημίωρο με τη Νιγηρία, είχε δείξει τις διαθέσεις του, ωστόσο στο ματς με τη Βολιβία έκανε μια πολύ μεστή εμφάνιση, που σφραγίστηκε με το παρθενικό του γκολ στην Εθνική. Αναφέρομαι στον Παναγιώτη Κονέ.

Στον επίλογο του σχολίου που είχα κάνει για το ματς κόντρα στη Νιγηρία, είχα γράψει πως με δεδομένη την κακή κατάσταση των φορ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα πρέπει να πάρει γκολ από τους χαφ της, ενώ στο ίδιο κείμενο είχα τονίσει πως η Ελλάδα, πρέπει να βάλει περισσότερους παίκτες στην περιοχή. Ο Κονέ, με τα θεαματικά τέρματα που έχει σημειώσει στο Καμπιονάτο, ερχόμενος ως κρυφός κυνηγός, επιβεβαίωσε με το τέρμα που σημείωσε, αυτή την χρησιμότητα. Υπέροχη σέντρα του Σάλπι, δυνατό πάτημα και άλμα του Κονέ και 1-0.

Η Εθνική είχε και ανάπτυξη από τα άκρα με τον Τόρο και τον Χολέμπα σε καλή μέρα, αλλά είχε και έναν πολύ καλό Κατσουράνη, στο δημιουργικό κομμάτι (με ψεγάδι το λάθος στο 58ο λεπτό που δεν στοίχισε). Άλλαζε σωστά παιχνίδι, κάλυψε σε κάμποσες περιπτώσεις σαν λίμπερο, ενώ σημείωσε και ένα γκολ από τις αγαπημένες του στημένες φάσεις με μια περίτεχνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Η Εθνική έκανε ευκαιρίες και όλα θα ήταν καλύτερα, αν είχε «ματώσει» το πλεκτό, ο Φάνης Γκέκας, που έχασε τρεις σπουδαίες και κλασσικές ευκαιρίες, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο πάτημα ανησυχίας, για την κατάσταση των «φουνταριστών» που δεν είναι σε φόρμα.

Αυτό είναι το ένα μείον. Το άλλο είναι πως αδικαιολόγητα σε κάποιες στιγμές, υπήρξαν αδράνειες στην αμυντική γραμμή, που μπορεί να μην τις πληρώσαμε από τη Βολιβία, αλλά με ανώτερους αντιπάλους θα είναι σημαντικά. Όσο για τη γκέλα του Καρνέζη, στο γκολ που δεχτήκαμε, σίγουρα δεν είναι στα θετικά, αλλά ίσως είναι καλύτερα που δέχτηκε ένα τέτοιο γκολ τώρα. Πηγή: sport-fm.gr

Πρωτογενές πλεόνασμα!!

Επιτέλους η… ποδοσφαιρική Ελλάδα άρχισε να παράγει. Στο τελευταίο της τεστ πριν το Μουντιάλ, η Εθνική είχε καλό επιθετικό πρόσωπο και επικράτησε 2-1 (Κονέ και Κατσουράνης) της Βολιβίας.

Πρωτογενές πλεόνασμα
Θετικό δείγμα για την Εθνική στο τελευταίο της τεστ πριν το Μουντιάλ. Αν και η αντίπαλος, Βολιβία, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, η Ελλάδα είχε καλό πρόσωπο επιθετικά και επικράτησε εύκολα με σκορ 2-1.
Ο δραστήριος Παναγιώτης Κονέ έβαλε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπροστά μόλις στο 21’ και ο Κώστας Κατσουράνης με έξυπνη κεφαλιά στο 53’, έπειτα από κόρνερ, έκανε το 2-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σχετικά καλό ρυθμό σε όλο το ματς και διάθεση σε ολόκληρο το 90 λεπτο με αποτέλεσμα να κερδίσει επάξια το χειροκρότημα της «γαλανόλευκης» Red Bull Arena του Νιου Τζέρσι. Το μοναδικό κακό για την Εθνική ήταν το τέρμα του Καρντόζο, στο οποίο φέρει ευθύνη ο Καρνέζης.

Το γκολ του μεσοεπιθετικού της Μπολόνια ήταν το πρώτο της Εθνικής για το 2014. Τελευταίο γκολ της ήταν του Κώστα Μήτρογλου στο εκτός έδρας μπαράζ με τη Ρουμανία (1-1).


Το ματς:



Πολύ καλό ξεκίνημα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι διεθνείς πίεσαν αρκετά στο ξεκίνημα και άγχωσαν τους Βολιβιανούς που αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία, αλλά το τελείωμα του Γκέκα δεν ήταν καλό. Η Ελλάδα συνέχισε να είναι δραστήρια και ο Κονέ με τον Σαμαρά πήραν αρκετές πρωτοβουλίες επιθετικά. Η πίεση και η διάθεση βρήκαν γρήγορα αντίκρισμα για τους διεθνείς, που άνοιξαν το σκορ με τον μεσοεπιθετικό της Μπολόνια στο 21ο λεπτό.

Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε και οι Λατινοαμερικάνοι έψαχναν και αυτοί τρόπους να απειλήσουν, όμως οι προσπάθειές τους δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην άμυνα της Εθνικής. Ο ρυθμός του ματς έπεσε με το πέρασμα των λεπτών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές φάσεις και το 1-0 να παραμένει στη «Red Bull Arena» μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδιο πρόσωπο με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, είχε η Ελλάδα και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45 λεπτου στο Νιου Τζέρσι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με γρήγορες κοντινές μπαλιές έφταναν εύκολα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όπου επικρατούσε ταραχή. Η λύση αυτή τη φορά ήρθε από στημένη φάση όταν ο Κατσουράνης με έξυπνη κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0 για την Εθνική στο 53ο λεπτό.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου δεν αποσυντόνισαν την ομάδα, που συνέχισε να εφαρμόζει εύκολα το πλάνο απέναντι στην κακή ανασταλτική λειτουργία των Λατινοαμερικάνων. Η Βολιβία δεν τα… παράτησε και πάλεψε όσο μπορούσε. Έτσι, από ένα ανύποπτο σουτ ξαναμπήκε στο ματς καθώς ο Καρνέζης φέρει ευθύνη στο τέρμα του Καρντόζο στο 71’. Στο φινάλε ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως οι διεθνείς συνέχιζαν να έχουν διάθεση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις. Τελικά, τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.


Οι συνθέσεις:


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄Μήτρογλου).

Βολιβία (Αθκαργκόρτα): Κινιόνεθ, Ραλντές, Εγκινό, Γκουτιέρεζ, Μπεχαράνο, Μελεάν, Μόχικα (46’ Καρντόζο), Τσουμακέρο (68’ Μιράντα), Μπεχαράνο, Μορένο, Άρτσε Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει Ραμίρεζ η Κολομβία!

Ο 33χρονος μέσος της Κολομβίας που έχει χριστεί 29 φορές διεθνής, συγκρούστηκε με τον Κουαδράδο στην προπόνηση και πιθανότατα χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Χάνει Ραμίρεζ η Κολομβία
Ο Χοσέ Πέκερμαν, θ' αναγκαστεί να προχωρήσει, κατά πάσα πιθανότητα, σε αλλαγή στο ρόστερ. Μετά τον Φαλκάο, η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, έχασε και τον Αλντο Λεάο Ραμίρεζ. Ο ποδοσφαιριστής της Ατλας, είχε σύγκρουση με τον Κουαδράδο, στην προπόνηση της Κολομβίας, πριν το φιλικό με την Ιορδανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο. Μετά από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο Ραμίρεζ, φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του, αν τελικά δεν μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, θα είναι ο 33χρονος Ελκιν Σότο, της Μάιντς. Πηγή: sport-fm.gr

Χαλαρή προπόνηση η Κολομβία!

Χωρίς να χρειαστεί να πατήσει γκάζι η Κολομβία επικράτησε εύκολα απέναντι στην Ιορδανία με σκορ 2-0, στο τελευταίο της φιλικό τεστ πριν το Μουντιάλ.

Χαλαρή προπόνηση η Κολομβία
Και τώρα… Ελλάδα για την Κολομβία.

Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν επικράτησε εύκολα 2-0 απέναντι στην Ιορδανία στο τελευταίο της τεστ πριν την πρεμιέρα απέναντι στην Εθνική για το Μουντιάλ.

Ο Τζέιμς Ροντρίγκεζ στο 42΄λεπτό άνοιξε το σκορ για την Κολομβία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Κουαδράδο και πάλι με γκολ από την «άσπρη βούλα» διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Πέκερμαν δεν ανέβασαν ρυθμούς στο ματς και επικράτησαν εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσουν ιδιαίτερα. Πηγή: sport-fm.gr

Τελείωσε του Μαρκίνιος στη Μπάρτσα!

Η μεταγραφή του Μαρκίνιος στη Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τη "Sport" του Σαββάτου.

Τελείωσε του Μαρκίνιος στη Μπάρτσα
Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της ότι επήλθε συμφωνία των Καταλανών με την Παρί Σεν Ζερμέν και μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί επίσημα η μετακίνηση του Βραζιλιάνου άσου στους "μπλαουγράνα".

Για την απόκτηση του η Μπάρτσα θα δώσει 25 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τον Ντάνιες Αλβες ως αντάλλαγμα στους πρωταθλητές Γαλλίας. Ο 20χρονος Μαρκίνιος πήγε πέρυσι στην Παρί ΣΖ από τη Ρόμα, ενώ ο Αλβες φεύγει από το "Καμπ Νόου" έπειτα από έξι χρόνια. Πηγή: sport-fm.gr

Tραυματίστηκε ο Πράνιτς!

Σε αμφιβολία τίθεται η συμμετοχή του άσου του Παναθηναϊκού στο Μουντιάλ, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Αυστραλία, στην πόλη Σαλβαντόρ της Βραζιλίας

Tραυματίστηκε ο Πράνιτς
Ο Κροάτης άσος στο 22ο λεπτό, σε μια προσπάθεια να βγάλει σέντρα, γύρισε τον αστράγαλο του (αριστερό πόδι) με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και η κατάσταση του εμπνέει ανησυχία, μιας ο τραυματισμός, αρχικά, φαίνεται σοβαρός. Μάλιστα με την εικόνα αυτή του Πράνιτς, να σφαδάζει στο έδαφος μπήκε άμεσα το ιατρικό τιμ της Κροατίας, με τον 33χρονο άσο, να βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο, δίχως να μπορεί να πατήσει το πόδι του. Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει το Μουντιάλ ο Ρόις!!

Σοκ στη Γερμανία. Ο Μάρκο Ρόις θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και χάνει το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Χάνει το Μουντιάλ ο Ρόις!
Ισχυρό πλήγμα για τη Γερμανία περίπου μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

Ο Μάρκο Ρόις τραυματίστηκε στον αστράγαλο στη φιλική νίκη επί της Αρμενίας (6-1) και θα μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες, όπως έγινε γνωστό. Οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν πως έχουν πειραχθεί οι σύνδεσμοι στον δεξιό του αστράγαλο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως ο επιθετικός της Ντόρτμουντ χάνει τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την επισημοποίηση της απουσίας να αναμένεται το Σάββατο.

Κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα αλλαγής παίκτη στο ρόστερ της μέχρι και 24 ώρες πριν το πρώτο της παιχνίδι στα τελικά. Η Γερμανία αντιμετωπίζει στις 16 Ιουνίου την Πορτογαλία.

Πιθανοί αντικαταστάτες του είναι οι Λέον Γκορέτσκα και Μαξ Μάιερ της Σάλκε ή ο Κέβιν Φόλαντ της Χόφενχαϊμ.


Πηγή: sport-fm.gr

Shooters shoot, τελεία και παύλα!!

Oι Σπερς πέτυχαν το πρώτο γκολ στη σειρά τελικών του ΝΒΑ κι ο Βασίλης Σκουντής γράφει άλλα αντ' άλλα, της Παρασκευής το γάλα!
Όχι δεν τα 'χω χαμένα. Όχι ακόμη, τουλάχιστον! Απλώς αντί να ταξινομήσω τις εντυπώσεις μου από τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ (τον οποίο είχα το προνόμιο να περιγράψω και μάλιστα με το μάτι γαρίδα, σαν αυτές που σερβίρονται στα εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος του River walk του Σαν Αντόνιο) και να τις αποδώσω σε ένα στρωτό κείμενο, προτιμώ να τις γράψω χύμα στο κύμα!
Δικαιολογείται κιόλας η παροιμιώδης ελληνική έκφραση με το άλλ' αντ' άλλα, διότι μπορεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να ήταν ακόμη Πέμπτη, αλλά εδώ χάραζε Παρασκευή!
Να, λοιπόν, δέκα πράγματα που αναδείχθηκαν από την πρώτη τους νύχτα ή -για να είμαι ακριβής-από τη δεύτερη (μετά την περυσινή στο Μαιάμι) «πρώτη νύχτα» των Σπερς με τους Χιτ, η οποία πάντως είχε το ίδιο αποτέλεσμα: τη νίκη των «Black andSilver», οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν 6-0 σε πρεμιέρες τελικών σειρών, στις τρεις από τις οποίες έχουν κάνει τον Λεμπρόν να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι!
1.   Από του «King James» άρξασθαι; Καλά ρε Λεμπρόν δεν ντρέπεσαι! Είναι δυνατόν να την κάνεις από κοτζάμ τελικό (και μάλιστα στο κρισιμότερο σημείο) από τις κράμπες που σου προκάλεσε ο καύσωνας; Χάθηκε μια θλάση, ένα διάστρεμμα, κάτι πιο σοβαρό εν πάση περιπτώσει που να δικαιολογεί κιόλας τους μορφασμούς σου; Αστειεύομαι βεβαίως, διότι ο Λεμπρόν είναι παλικάρι και ζήτησε από τον Σπόελστρα να επιστρέψει, αλλά ο προπονητής του αρνήθηκε για να μην επιβαρύνει την κατάσταση του και να τον έχει απολύτως υγιή στον δεύτερο τελικό. Το ηθικό δίδαγμα της βραδιάς; Χτύπησε ο Λεμπρόν, σχόλασε ο γάμος!
2.   Συνέχεια εκ του προηγουμένου: Πόσο επηρεάσθηκαν οι Χιτ από την απουσία του Λεμπρόν; Τόσο ώστε να τους έρθει ταμπλάς στα  τελευταία τέσσερα λεπτά, στα οποία είχαν 1/4 σουτ και δύο λάθη, ενώ έφαγαν 16 πόντους κι έβαλαν τρεις! 
3.   Αυτή είναι η απόλυτη ειρωνεία της τύχης: μια ομάδα που λέγεται Heat και μάλιστα έχει τη φλόγα στο σήμα της, νικήθηκε όχι μόνο από τους Σπερς, αλλά και από τη... heat, που επικρατούσε στο γήπεδο λόγω της βλάβης στο σύστημα κλιματισμού! Αυτό είναι που λένε καμένοι στο ζέσταμα!
4.   Με τόση κουβέντα που έγινε για το καυτό κλίμα του πρώτου τελικού, να που θα αποκτήσει κι ελόγου του ένα κωδικό όνομα, οπότε οι πρωταγωνιστές του δεν θα 'χουν να ζηλεύουν πια τον Μάικλ Τζόρνταν: στις 11 Ιουνίου του 1997 ο «Αir» πέτυχε 38 πόντους  στον πέμπτο τελικό των Μπουλς με τους Τζαζ (90-88) στον οποίο αγωνίστηκε ενώ ψηνόταν στον πυρετό, εξ ου και ο χαρακτηρισμός του ως «Flu game", ενώ μετά από 17 χρόνια  μπήκε στο μπασκετικό κάδρο και το «Ηeat game»!
5.   Χθες έγραφα για τον απαραίτητο και περιζήτητο ένθεν κακείθεν, «Βig Fourth» που θα συμπλήρωνε τους «Βig Three» των μεν και των δε και εντέλει ο κλήρος έπεσε στον γενναίο και στον αδικημένο! Εάν οι Σπερς κατακτούσαν τον περυσινό τίτλο ο Ντάνι Γκριν, σε πείσμα του marketing, θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP  της σειράς, στην οποία κατέρριψε κιόλας το ρεκόρ του Ρέι Αλεν (από το 2008) με 27 στα 35 τρίποντα. Σήμερα ο πρωταθλητής του ΝCAA το 2009 με το Νορθ Καρολάινα (και κάτοχος κάμποσων αξεπέραστων ρέκορντμαν στην ιστορία των «Tar Heels», τη φανέλα των οποίων φόρεσε μεταξύ άλλων και ο Τζόρνταν) έγινε ο Ντ' Αρτανιάν, που περίμεναν όλο το βράδυ ο Αθως (Ντάνκαν), ο Πόρθος (Πάρκερ) και ο Αραμις (Τζινόμπιλι). Και πώς τα κατάφερε ο μπαγάσας; Ηταν ωσεί παρών σε όλο το ματς, είχε 0/4 τρίποντα, έβλεπε την πλάτη του Λεμπρόν στην άμυνα και ξαφνικά εξερράγη και πέτυχε έντεκα πόντους μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, με τρία τρίποντα κι ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Μέσα σε ένα καυτό περιβάλλον, ο Γκριν έγινε αυτό που επέπρωτο: ένας ψυχρός εκτελεστής, ο οποίος μάλιστα όταν κλήθηκε να σχολιάσει το κρεσέντο του, έδωσε το απόσταγμα της σοφίας του με τον πιο λιτό και απλοϊκό τρόπο: «Shooters shoot»!!!
6.   Ok  οι 16 πόντοι, Ok τα 3/6 τρίποντα, Οk το ξέφρενο ξεκίνημα του στο ματς, αλλά οι έντεκα ασίστ του σενιόρ Τζινόμπιλι είναι από άλλο ανέκδοτο. Στα 37 του μπορεί κάλλιστα να το πάρει αλλιώς και ορμώμενος κιόλας από το δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου τελικού της Δύσης με τους Θάντερ, να δηλώσει point guard και μάλιστα με διδακτορικό!
7.   Οι Σπερς έχουν κανονικό πόιντ γκαρντ τον Πάρκερ και επιλαχόντα τον Τζινόμπιλι κι οι Χιτ τον... κανέναν! Ο Τσάλμερς ήταν πράγματι ο (ομηρικός) Ούτις, ο Κόουλ έμεινε επίσης στα ρηχά νερά κι ο Γουέιντ δεν μπορεί να κάνει κι αυτή τη δουλειά επί μονίμου βάσεως. Με βάση το ματσάρισμα των δυο ομάδων σε αυτή τη θέση, μου 'ρθε κάποια στιγμή, που η κάμερα έδειχνε τον αγωνιούντα Σπόελστρα, να πω (από το μικρόφωνο) «που πας ρε Καραμήτρο», αλλά κρατήθηκα!
8.   Οι 15 πόντοι είναι πολλοί και άδικοι για το Μαϊάμι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είτε έναν φας, είτε 36 το ίδιο κάνει. Το γράφω επίτηδες αυτό, διότι στον τρίτο τελικό της περυσινής σειράς, οι Σπερς κατατρόπωσαν τους Χιτ με 113-77, έχοντας 16/32 τρίποντα, εκ των οποίων 7/9 ο Ντάνι Γκριν και 6/10 ο Γκάρι νιλ. Στο τέλος, όμως, όλοι ξέρουν ποιοι και πώς πήραν το πρωτάθλημα...
9.   Η στατιστική δεν λέει πάντοτε την αλήθεια και πολλές φορές είναι μαγική εικόνα: για παράδειγμα οι Σπερς έκαναν 23 λάθη, από τα οποία το Μαιάμι πήρε 28 πόντους (!)  μάλιστα στο τρίτο δωδεκάλεπτο δεν μπορούσαν να δώσουν μια πάσα στο μισό μέτρο, πόσο μάλλον την έξτρα πάσα που ψάχνουν διαρκώς, χάρη στη μαεστρία τους στην τήρησητ ων αποστάσεων στην επίθεση. Το εκμεταλλεύθηκαν αυτό οι Χιτ, σκοράροντας κατά κόρον στο transition game αλλά ύστερα ήρθαν οι... μέλισσες: το επί μέρους σκορ στα τελευταία δέκα λεπτά ήταν 31-9 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι ευστόχησαν στις 13 από τις τελευταίες 17 κατοχές τους!
10. Ο πατήρ Τιμόθεος των Σπερς δεν έχει βεβαίως ανάγκη από τα δικά μου κομπλιμέντα για να συνειδητοποιήσει πόσο σπουδαίος είναι ακόμη και τώρα που περπατάει στα τριάντα εννιά του. Ολο το βράδυ ο Ντάνκαν έχασε ένα σουτ (9/10) και μια βολή (3/4) , κατέβασε 10 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, στάθηκε αγέρωχος (ακόμη κι όταν αλάλιαζε για να κυνηγάει τον Μπος στη γραμμή του τρίποντου) και απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι απλώς παίκτης του μπάσκετ, αλλά θεσμός!
Πηγή: gazzetta.gr

Παιχνίδια… κυριαρχίας!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις κινήσεις των Μπάγερν και Ντόρτμουντ και το σκηνικό… κυριαρχίας που στήνεται στην Bundesliga. Οι προτεραιότητες είχαν τεθεί πριν τελειώσει η σεζόν. Οι Βαυαροί δεν ανησυχούν τόσο πολύ για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για το μέλλον. Άλλωστε, με αυτή την προοπτική προσλήφθηκε και ο Γκουαρδιόλα.
Ο Βάτσκε είχε θέσει τους πρωταρχικούς στόχους της Ντόρτμουντ στο οικονομικό. Έτσι, από τη μία οι Βαυαροί με μία κίνηση ευελπιστούν να λύσουν το πρόβλημα μία και καλή με την πρόσληψη του Μίχαελ Ρέσκε από την Λεβερκούζεν, ενώ από την άλλη τα πράγματα δείχνουν να κινούνται στην κατεύθυνση που θέλουν οι Βεστφαλοί.
Ο Ρέσκε πιάνει δουλειά στο Μόναχο από την 1η Ιουλίου μετά από υπόδειξη του Ματίας Ζάμερ και μάλιστα η Μπάγερν δημιούργησε νέα θέση για να τον «χωρέσει». Εκείνη του τεχνικού διευθυντή. Ο 56χρονος «θα βοηθήσει τον Ζάμερ στις αρμοδιότητες για την πρώτη ομάδα, τις ακαδημίες, το scouting και τις μεταγραφές», ήταν μέρος της ανακοίνωσης των Βαυαρών. Δηλαδή λίγο… από όλα. Μόνο στο οικονομικό κομμάτι δεν πρόκειται να του ζητηθεί να βοηθήσει.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη συμφωνία με τον Μίχαελ Ρέσκε. Τον ξέρω εδώ και πολλά χρόνια και τον εκτιμώ πολύ. Ήταν επιθυμία μου να δημιουργηθεί αυτή η θέση και να αναλάβει», σχολίασε ο Ζάμερ.
Ο Γερμανός παράγοντας δεν ήταν ποτέ στο προσκήνιο. Ήταν στο παρασκήνιο και φρόντιζε τα πάντα. Η δουλειά του στην Λεβερκούζεν εκτιμήθηκε πολύ στην Γερμανία, όμως φυσικά άλλο Μπάγερ και άλλο Μπάγερν. Έχει τη φήμη του σκληρού διαπραγματευτή, όμως αυτό δεν πρόκειται να του ζητηθεί στο Μόναχο. Εκείνο που θέλουν οι Βαυαροί είναι να βρίσκει το… ταλέντο πριν το κάνουν οι άλλοι. Λίγο διαφορετική δουλειά από ό,τι στις «ασπιρίνες», όπου για παράδειγμα έπεισε τον Γιούλιαν Μπραντ να υπογράψει. Στην Μπάγερν ο 17χρονος δεν πρόκειται να έπαιρνε άμεσα λεπτά συμμετοχής και πολύ δύσκολα θα την επέλεγε αν είχε πρόταση και καμία «εξασφάλιση».
Πάντα υπάρχουν παίκτες έτοιμοι από τις ακαδημίες, όμως οι Βαυαροί ευελπιστούν να βρεθούν στην κορυφή του «recruitment» (της απόκτησης) νεαρών παικτών. Των καλύτερων ταλέντων στην Γερμανία. Ένας άλλος τομέας στον οποίο είχε ξεχωρίσει ο Ρέσκε ήταν η επικοινωνία με τους παίκτες και όταν πρόκειται για νεαρούς ακόμη και με τις οικογένειές του. Τους «κέρδιζε» από την πρώτη στιγμή.
«Θα είναι πολύτιμος στην Μπάγερν με την εμπειρία του στο να στήνει εξαιρετικό δίκτυο scouting και την ικανότητά του στις διαπραγματεύσεις», σχολίασε ο Ρούντι Φέλερ, που είδε έναν από τους πιο σημαντικούς του συνεργάτες του να αποχωρεί. Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια στην Μπάγερ (σε διάφορα πόστα), η πρόκληση της Μπάγερν ήταν πολύ μεγάλη, για να περάσει απαρατήρητη και να του είναι αδιάφορη.
Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Benedikt Warmbrunn στην Süddeutsche μετά το «μυαλό» (Γκουαρδιόλα) και μετά τη… «μεγάλη μύτη», όπως είχε χαρακτηρίσει τον Ζάμερ ο Καταλανός με αφορμή τις δηλώσεις του και την υποστήριξη που δείχνει, πλέον η Μπάγερν έχει και το «μάτι», τον Μίχαελ Ρέσκε. Μία κίνηση που συνάδει απόλυτα στο μακροπρόθεσμο πλάνο των Βαυαρών.

Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο μέλημα της Ντόρτμουντ, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Βάτσκε, είναι να κλείσει η οικονομική ψαλίδα σε σχέση με την Μπάγερν. Πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του στην FAZ ο παράγοντας της Μπορούσια είχε αποκαλύψει ότι προετοιμάζεται το έδαφος για είσοδο στρατηγικών επενδυτών στα πρότυπα των Βαυαρών. Μόνο που για τους Βεστφαλούς, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς είναι η μοναδική εισηγμένη ομάδα στο χρηματιστήριο στην Γερμανία.
Τα βήματα, όμως, είναι σταθερά προς την κατεύθυνση που επιθυμούν στην κοιλάδα του Ρουρ. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η μετοχή της Ντόρτμουντ από τις 23 Ιουνίου θα διαπραγματεύεται στον δείκτη SDax, τον 3ο κατά σειρά, ενώ ήδη είχε ξεπεράσει τα 4 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.
Μαζί, λοιπόν, με τις επιτυχίες των τελευταίων ετών στο αγωνιστικό κομμάτι και τις εντυπωσιακές επιδόσεις στο οικονομικό, όπου για το 2012-13 καταγράφηκαν κέρδη-ρεκόρ ύψους 51,2 εκατ. ευρώ, οι Βεστφαλοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν «φρέσκο» χρήμα. Όπως αποκάλυψε αρχικά το Bilanz και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η Welt η Μπορούσια βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Deutsche Bank για την πώληση ποσοστού 10% των μετοχών.
Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή απαιτείται χρόνος, όμως από το γεγονός ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε σχόλιο διάψευσης, φαίνεται ότι όντως υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή, όμως, που η Ντόρτμουντ είναι εισηγμένη, το 75,83% των μετοχών της διαπραγματεύεται ελεύθερα. Η Μπορούσια κατέχει μόλις το 7,2% και ο μοναδικός τρόπος να γίνει η συναλλαγή είναι μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Μέχρι το 2015 υπάρχει το δικαίωμα έκδοσης 30 εκατ. νέων μετοχών και φαίνεται ότι θα εξασκηθεί.
Κάτι που θα φέρει οικονομική σταθερότητα μακροπρόθεσμα, θα ενισχύσει άμεσα τη ρευστότητα και σίγουρα θα προσεγγίσει και άλλους χορηγούς και έσοδα. Με τις εκπληκτικές οικονομικές επιδόσεις των Βεστφαλών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν, μπαίνουν οι βάσεις για την οικονομική «ανεξαρτητοποίηση». Η στιγμή, που δε θα υπάρχει κανένας ενδοιασμός για τα χρήματα που ξοδεύονται φαίνεται ότι πλησιάζει.
*Στο γράφημα η πορεία της μετοχής της Ντόρτμουντ τα τελευταία 5 χρόνια.

Μετά τις φήμες, η μετοχή της Ντόρτμουντ έφτασε μέχρι και τα 4,36 ευρώ, ενώ πλέον η αξία της αποτιμάται περίπου στα 235 εκατ. ευρώ (έφτασε μέχρι και στα 260 κάποια στιγμή), με τον οικονομικό διευθυντή, Τόμας Τρες, να χαρακτηρίζει την τιμή «υποτιμημένη». «Η Ντόρτμουντ πρέπει να είναι διαφορετική», είχε πει ο Κλοπ στον εμπνευσμένο του λόγο μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου, όμως οι εποχές επιτρέπουν συναισθηματισμούς μέχρι ενός σημείου.
Το σκηνικό... μεταφέρεται και η μάχη για την κυριαρχία στην Bundesliga περνάει πλέον σε άλλο επίπεδο. Αγωνιστικά, Μπάγερν και Ντόρτμουντ έχουν ξεφύγει, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει άμεσα. Με το μυαλό στο μέλλον, μένει να δούμε μέχρι πότε θα συνεχιστεί.
Πηγή: gazzetta.gr

«Πράσινη» κυριαρχία στα ντέρμπι με Ολυμπιακό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κατά την διάρκεια της σεζόν!
Δεν το βλέπω να έχει γίνει θέμα. Ούτε καν στα ψιλά δεν πέρασε. Αν ήταν από την ανάποδη θα διαβάζαμε για κόκκινη κυριαρχία και άλλα τέτοια. Μετά και το τέλος των play-off στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ο απόλυτος κυρίαρχος τη φετινή περίοδο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ας ξεκινήσουμε από το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στην Λεωφόρο και με μεγάλη δυσκολία τον Παναθηναϊκό με γκολ του Μήτρογλου στο τέλος του αγώνα(σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έχασε καθαρές ευκαιρίες για γκολ) και στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέσα στο Καραϊσκάκη με άνεση  3-0 τον αντίπαλό του και του έσπασε το αήττητο. Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Ολυμπιακό η ομάδα του Αναστασίου έβαλε τρία γκολ, θα μπορούσε να βάλει και άλλα και στο τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού , αλλά
και ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο παρακάλαγαν να τελειώσει το ματς διότι ...ερχόταν και το τέταρτο γκολ.
Θα πει κανείς η νίκη αυτή δεν έκρινε κανέναν τίτλο.... Συμφωνώ. Για αυτό ....ας όψεται ο ΠΑΟΚ , που έκοψε την χαρά από όλους τους Παναθηναϊκούς να περάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό και να έχει την ευκαιρία η ομάδα του Αναστασίου να πάρει το κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Διότι στην κατάσταση, που ήταν οι δύο ομάδες στο τελευταίο τρίμηνο του πρωταθλήματος, στον τελικό κυπέλλου δύσκολα θα γλίτωνε ο Ολυμπιακός .  Ενας Γιάχος δεν έφθανε , θα
 χρειαζόντουσαν από δύο και πάνω...Οπως και να έχει πάντως στα ντέρμπι του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, αλλά πιο εντυπωσιακή και πιο επιβλητική ήταν αυτή του Παναθηναϊκού που στο κάτω-κάτω είχε και το 1/4 του μπάτζετ του Ολυμπιακού, για αυτό η αξία του 0-3 είναι ακόμα μεγαλύτερη..
Πάμε στο μπάσκετ. Εκεί είχαμε το 3-2 στα play off, που έδωσαν το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν από μία νίκη, ενώ και στον ημιτελικό κυπέλλου, που έκρινε τίτλο πάλι ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού. Στην Ευρωλίγκα οι δύο ομάδες, είχαν από μία νίκη επίσης.
Τελικό σκορ στα ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; 7-5 υπέρ του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει , λοιπόν, ότι τα ντέρμπι στα δύο μεγαλύτερα αθλήματα φέτος βάφτηκαν πράσινα.
Σε μία χρονιά, που πριν τα ντέρμπι του ποδοσφαίρου ακούγαμε , ότι ο Παναθηναϊκός θα φάει ....τέσσερα και πέντε γκολ από τον Ολυμπιακό και στο μπάσκετ διαβάζαμε, ότι τελείωσε η «πράσινη» κυριαρχία, όταν έκανε το 1-2 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Τα λέω αυτά , διότι πάντα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού γίνεται κάθε χρόνο η σχετική καζούρα. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο φέτος να κάνουν πλάκα και καζούρα στους φίλους του Ολυμπιακού, στην παραλία, στο καφέ, στην βόλτα, όπου και αν βρίσκονται....
Πηγή: gazzetta.gr

Μέσι, σοβαρέψου!!

«Ντου από Παντού» για το μεγάλο αστέρι της Μπάρτσα και της Αργεντινής που κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρεθεί στην Βραζιλία. Δεν το έχω κρύψει ποτέ ότι ανάμεσα στον Μέσι και τον Κριστιάνο, προτιμώ τον Αργεντίνο. Εδώ, όμως, πρέπει να πούμε και κάποια πράγματα για τον Μέσι που αρχίζει να κάνει λάθη επί λαθών κατά τη γνώμη μου.
Απέτυχε
Πάει πέρυσι και φέρνει τον Τάτα Μαρτίνο. Όλοι ξέρουν ότι ο Μέσι τον ήθελε στην ομάδα. Δική του προτροπή ήταν. Η Μπάρτσα με τον Μαρτίνο απέτυχε σε όλους τους στόχους της.
Το χειρότερο
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μια μέρα πριν τον τελικό πρωταθλήματος με την Ατλέτικο ανανεώνεται το συμβόλαιο του Μέσι στην Μπάρτσα με ένα τσουβάλι λεφτά. Και ο Μέσι κάνει το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν, αντί να πάρει λίγο τα πάνω του και να βοηθήσει.
Το αφεντικό
Άσε που ο Νεϊμάρ δεν υπήρχε φέτος στην Μπάρτσα. Και σίγουρα ένας από τους λόγους ήταν ο ανταγωνισμός με τον Αργεντίνο, ο οποίος είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια.
Και στην Αργεντινή
Τώρα με την εθνική Αργεντινής διαβάζω ότι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση αφού Λιονέλ Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την επιλογή του προπονητή τους να μην συμπεριλάβει στην 23άδα τον κολλητό τους, τον Μπανέγα. Και οι εφημερίδες στην Αργεντινή κάνουν λόγο για «ρήξη στις σχέσεις Σαμπέγια και παικτών».
Με αφορμές
Ο Μέσι, λοιπόν, αντί να κοιτάει τη δουλειά του, μπερδεύεται πλέον με άλλα πράγματα. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, η απόδοσή του πλέον έχει πέσει κατά πολύ.
Το ερώτημα είναι: Θα σοβαρευτεί και θα κοιτάξει να παίξει σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητές του; Ή και στο μουντιάλ θα βρίσκει αφορμές για να τσαντίζεται για λόγους άσχετους;
Πηγή: sportdog.gr

Δακρύσαμε…!

Ο... συγκινημένος Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και την περιβόητη απόφαση για ξένο αρχιδιαιτητή Ήταν συγκινητικός ο Γιώργος Σαρρής σήμερα όταν εξέπληξε τους πάντες και μίλησε για ξένους αρχιδιαιτητές! Και εμείς –από μία απόσταση- διαβάσαμε όλα όσα είπε και πραγματικά βουρκώσαμε!

Ειδικά εκεί που ο Σαρρής αναφώνησε… «Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας» εκεί πραγματικά… ταρακουνηθήκαμε! Σκεφτήκαμε: «Μα γιατί να μην τιμηθεί η ΚΕΔ για το έργο της; Πώς είναι δυνατόν να έχει η Ελλάδα μόνο πέντε-έξι διεθνείς διαιτητές; Γιατί δεν προάγεται άμεσα στην πρώτη κατηγορία της UEFA ο Καλογερόπουλος για παράδειγμα; Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν συστηματικά την Ελλάδα οι καρεκλοκένταυροι της FIFA και της UEFA και να μην ορίζουν δικά μας παλικάρια σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διοργανώσεις;»

(Συγνώμη αλλά αυτό το: «Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας…» το ήθελε και το είπε ή του το έβαλαν στον λόγο του οι άξιοι συνεργάτες του που ζουν σε άλλο γαλαξία και απλώς ο πρόεδρος δεν το εκτίμησε σωστά και του ξέφυγε; Καλά βρε αθεόφοβοι: Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει κριτική στην διαιτησία!!! Μπορείτε πάντως να περάσατε και μία τροπολογία –στην Βουλή ή οπουδήποτε- όπου θα ζητάτε να απαγορευτούν οι κρίσεις περί διαιτησίας ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες!)

Από εκεί και πέρα…

Στις 3 Απριλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για πρώτη φορά (σε συμβούλιο της λίγκας) για την δική του σκέψη να βρεθεί ξένος αρχιδιαιτητής που θα αναλάβει την Ελληνική ΚΕΔ. Ήταν εκείνη η επεισοδιακή συνεδρίαση που παραβρέθηκε και ο Αλαφούζος, εκεί όπου έγινε ο καυγάς με τον Βασίλη Κωνσταντίνου!
Δική του ήταν η ιδέα και να… (τι έκπληξη!) δύο μήνες μετά, ο Γιώργος Σαρρής καταθέτει επίσημη πρόταση στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, για… «ξένο αρχιδιαιτητή»! Τεράστια η έκπληξη των παρευρισκομένων από την ξαφνική και πρωτάκουστη ιδέα του προέδρου… Μάθαμε ότι τον άκουγαν με το στόμα ανοικτό. Οι πιο πολλοί δε, μονολογούσαν αμέσως μετά την συνταρακτική πρόταση: «Μα… πως το σκέφτηκε ο Γιώργος αυτό…».

Πέρα από την πλάκα, το μόνο που προκαλεί έκπληξη από την σημερινή κίνηση του Σαρρή, είναι ότι άργησε δύο μήνες! Δηλαδή… δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο Μαρινάκης τον Απρίλιο και εσύ να υιοθετείς την άποψή του τον Ιούνιο. Λογικά θα έχει πρόβλημα με αυτό, μια και τα αντανακλαστικά δεν λειτούργησαν πολύ γρήγορα αυτή την φορά! Λογικά… κάτι θα διαβάσει αύριο ως παρατήρηση!

Προσωπικά πάντως πιστεύουμε ότι όλο αυτό ήταν μία μπλόφα! Δεν πρόκειται να βάλουν ξένο και απλώς τέθηκε ως ιδέα-απειλή για να ακουστούν καλά λόγια για τους Έλληνες και να ισχυροποιηθεί η θέση τους. Από την άλλη όμως και αυτό το ζήτημα στην λίγκα θα συζητηθεί. Εκεί όπου στις ψηφοφορίες δεν χαλάει το 13-5 ή το 12-6 με τίποτα!

Επεδίωξε (και το πέρασε) και κάτι άλλο η ίδια πλευρά, έτσι ώστε να «αλλάξει» η διαδικασία εκλογής στην Ομοσπονδία: «Θα ψηφίζουν τώρα και οι 16 ομάδες της superleague…» ειπώθηκε και… πραγματικά τώρα μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι αλλαγές θα είναι συνταρακτικές. «Θα ψηφίζουν οι ομάδες της λίγκας…» εκεί δηλαδή που πάντα 12-13 ομάδες ψηφίζουν τις ίδια προτάσεις. Εκεί όπου σε θέματα ημερήσιας διάταξης οι μισοί περιμένουν νεύμα για να καταλάβουν προς τα πού πρέπει να κινηθούν… Γιατί δεν γίνεται… πάντα οι ΙΔΙΕΣ 12-13 ομάδες να ακολουθούν κοινή γραμμή. Αν δεν ήταν συνεννοημένες κι’ αν δεν έπαιρναν εντολές, κάποια στιγμή θα διαφοροποιούσαν την στάση τους. Έστω σε ένα-δύο-τρία ζητήματα. Έστω, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

* Τι είπε ο Χατζηαποστόλου; «Μέσα στην ομοσπονδία υπάρχει ένα υπάλληλος ο οποίος ενεργώντας σαν πρόεδρο της ομοσπονδίας αναμείχθηκε στη δική μου εκλογή στο Κιλκίς, δίνοντας μπάλες και βοηθώντας τον αντίπαλό μου. Η αποστολή του στην ομοσπονδία δεν είναι αυτή. Εξετέθη και υπηρεσιακά γιατί του ζητούσα ένα έγγραφο και άργησε να μου το δώσει.
Αυτός ο υπάλληλος δεν είναι άλλος από τον Παυσανία Παπανικολάου που λειτουργεί έτσι κατά της ομοσπονδίας».
Αν είναι δυνατόν… Πέφτουμε από τα σύννεφα! Γίνονται τέτοια πράγματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

* Μπράβο πάντως στον πρόεδρο μια και φέτος πήρε ακόμη περισσότερες ψήφους από πέρυσι στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Απ’ ότι φαίνεται περίπατο θα κάνει και στις ερχόμενες εκλογές!
Πηγή: sportdog.gr

Αυτή δεν ήταν Βραζιλία…! (video)

Μόνο χαμόγελα δεν έφερε η εμφάνιση της Βραζιλίας κόντρα στη Σερβία. Μπορεί η «σελεσάο» να επικράτησε 1-0, όμως είχε κακή παρουσία, γι’ αυτό και γιουχαρίστηκε!

Αυτή δεν ήταν Βραζιλία… (video)
Προβληματική εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό της η Βραζιλία, στο φιλικό με την Σερβία! Ναι μεν η «σελεσάο» πήρε τη νίκη με σκορ 1-0, ωστόσο η παρουσία των παικτών του Σκολάρι δεν ικανοποίησε κανέναν.

Το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση προήλθε απ’ τον Φρεντ στο 58’ κι ενώ στην ανάπαυλα οι Βραζιλιάνοι γιούχαραν στις εξέδρες (όπως και στο τέλος του αγώνα), δείγμα του θεάματος που… δεν προσέφεραν οι διεθνείς παίκτες.

Είναι ενδεικτικό πως οι φάσεις ήταν ελάχιστες για τους διοργανωτές του Μουντιάλ, που σίγουρα θα… ανησύχησαν τον κόσμο τους κι ενώ οι Σέρβοι είχαν κάποιες ευκαιρίες για να κάνουν «κηδεία».

Μοναδικό ελαφρυντικό για τη Βραζιλία ο τραγικός αγωνιστικός χώρος στο Σάο Πάουλο, που θύμιζε ώρες-ώρες… χωράφι, ενώ θα μπορούσε ο Χουλκ να είχε χριστεί σκόρερ, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ του, καταλογίζοντας οφ σάιντ αν και ήταν δύο μέτρα πίσω!

Η σύνθεση της Βραζιλίας: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες (72’ Μαϊκόν), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο (76’ Μάξουελ), Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο (65’ Φερναντίνιο), Όσκαρ (46’ Γουίλιαν), Φρεντ (75’ Τζο), Χουλκ, Νεϊμάρ (81’ Μπερνάρντ)


Πηγή: sport-fm.gr

Ρανιέρι και με… υπογραφή!!

Υπογεγραμμένο έστειλε ο Κλαούντιο Ρανιέρι στην ΕΠΟ το προσύμφωνο συνεργασίας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής. Μετά το Μουντιάλ «κλείνει» το θέμα.

Ρανιέρι και με… υπογραφή
Όλο και πιο κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας βρίσκεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός έστειλε στα γραφεία της ΕΠΟ υπογεγραμμένο το προσύμφωνο συνεργασίας, το οποίο αφορά διετές συμβόλαιο έναντι 800.000 ευρώ το χρόνο συν σημαντικά μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016.

Ο δρόμος για την πρόσληψη του 62χρονου προπονητή πλέον είναι ορθάνοιχτος, καθώς λύθηκε η συνεργασία του με τη Μονακό (η οποία ανακοίνωσε αντικαταστάτη του τον Λεονάρντο Ζαρντίμ), ωστόσο μέχρι να υπογραφούν τα συμβόλαια και να υπάρξουν ανακοινώσεις απαιτείται λίγη υπομονή.

Η ΕΠΟ καθιστά σαφές πως το θέμα του διαδόχου του Φερνάντο Σάντος θα κλείσει τυπικά μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και παρότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι το απόλυτο φαβορί και ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο προτού μπουν οι υπογραφές σε συμβόλαια και όχι σε προσύμφωνα. Σημειώνεται πως προσύμφωνα έχει η ΕΠΟ με άλλους τρεις προπονητές, τον Μάρτιν Γιολ, τον Μάρκο Ταρντέλι και τον Γιον Φαν Ντεν Μπρομ, οι οποίες-πάντως-είναι σαφέστατα εναλλακτικές του Ρανιέρι. Πηγή: sport-fm.gr

Ατυχία με Αγκιλάρ!

Δε σταματούν τα προβλήματα στη Βαλένθια, ενόψει των αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά της ACB.

Ατυχία με Αγκιλάρ
Αυτή τη φορά, προέκυψε πρόβλημα με τον Πάμπλο Αγκιλάρ, που τραυματίστηκε στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες την Πέμπτη και θα χάσει τη δεύτερη αναμέτρηση το Σάββατο, ενώ αναμένεται να μείνει εκτός παρκέ για τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Ο Ισπανός φόργουορντ υπέστη τράβηγμα στον δεξιό προσαγωγό.
Πηγή: sport-fm.gr

Σταμάτησε στα έξι!! (video)

Ο τραυματισμός του Μάρκο Ρόις δεν… απέτρεψε την Γερμανία να πάρει μια μεγάλη νίκη 6-1 επί της Αρμενίας και τον Μάριο Κλόζε να γράφει ιστορία!

Σταμάτησε στα έξι! (video)
Ο Μάρκo Ρόις αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Αρμενία, αλλά η Γερμανία δεν… μάσησε!

Πήρε μια μεγάλη σε εύρος νίκη 6-1 στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Μάιντζ πετυχαίνοντας πέντε τέρματα από το 72ο λεπτό μέχρι και το τέλος.

Πρόσωπο του αγώνα ο Κλόζε ο οποίος μπορεί να σκόραρε μόνο μια φορά αλλά ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Ο Σούρλε στο 52ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Γερμανία. Η Αρμενία ισοφάρισε στο 69ο λεπτό με τον Μχιταριάν μετά από εύστοχο κτύπημα πέναλτι.

Και μετά από αυτό ακολούθησε η… καταιγίδα!

Μέσα σε έξι λεπτά σκόραρε τρεις φορές με τους Ποντόλσκι (71’), Χέβεντες (73’), Κλόζε (76’).

Ο Γκέτσε πρόσθεσε άλλα δύο τέρματα (82’ 89’), δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της Γερμανίας.


Πηγή: sport-fm.gr