Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Γι’ αυτό είναι «βασιλιάς»

Σαν σε προπόνηση και κάνοντας επίδειξη δύναμης, ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε μια… χαψιά τον Άντι Μάρεϊ (3-0 σετ) και την Κυριακή θέλει κόντρα στον Τζόκοβιτς να σηκώσει το 9ο(!) Roland Garros!

Γι’ αυτό είναι «βασιλιάς»
Ένας Ναδάλ να τον… πιεις στο ποτήρι! Ο Ισπανός έκανε ό,τι ήθελε στο κεντρικό κορτ του Roland Garros και κάνοντας πλάκα στον Άντι Μάρεϊ, πέρασε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-1) στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Φόβος και τρόμος ο «βασιλιάς στο χώμα» χρειάστηκε μόλις μια ώρα και 46 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του (κακού) Βρετανού και να παίξει την προσεχή Κυριακή για το 14ο συνολικά Grand Slam τίτλο του –όσα έχει και ο Πιτ Σάμπρας- και ένατο στο γαλλικό Όπεν, την ώρα που ο Σέρβος θα διεκδικήσει την πρώτη του κούπα στο Παρίσι.

Ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, ο Ναδάλ υπερτερεί με 22 νίκες, έναντι 19 του Τζόκοβιτς, την ώρα που στο χώμα, ο Ράφα κάνει γενικά… πλάκα με το υπέρ του 13-3. Πηγή: sport-fm.gr

Συγκρούσεις στη Βραζιλία μεταξύ απεργών και αστυνομικών!

Επεισόδια σε κεντρικό σταθμό του μετρό στο Σάο Πάολο

Συγκρούσεις στη Βραζιλία μεταξύ απεργών και αστυνομικών
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Σάο Πάολο μεταξύ απεργών και αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά την δεύτερη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Στις 07:00 ο σταθμός Άνα Ρόσα, ένας από τους πιο κεντρικούς, έκλεισε και πολλοί χρήστες (του μετρό) προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει» διαλύοντας το πλήθος με δακρυγόνα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ήταν απεργοί και η αστυνομία, σημειώθηκαν συγκρούσεις και εγώ έτρεξα» για να φύγω, δήλωσε παράλληλα η Ροσάνα Περέιρα, η οποία εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο πληροφοριών για τα λεωφορεία.

Το Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Ο σταθμός έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρες, η Βανέσα Περέιρα, περίμενε σε μια ατελείωτη ουρά έξω από τον σταθμό, για να μπορέσει να πάρει ένα λεωφορείο. «Έχω κάνει ήδη 2 ώρες αντί για 40 λεπτά για να φτάσω και δεν ξέρω πόσο θα κάνω ακόμη», σημείωσε.

Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει σήμερα για δεύτερη ημέρα παράλυση στην πόλη αυτή της Βραζιλίας στην οποία θα γίνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Επίσης ένα μποτιλιάρισμα ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 226 χιλιόμετρα, μεγαλύτερο από αυτό που είχε σημειωθεί χθες (209 χλμ.) και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της πόλης αυτής, είχε αποκλείσει τα προάστια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε επιπλέον από την ισχυρή βροχή που έπεφτε στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ολοταχώς για κούπα ο Νόλε!

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στον τελικό του Roland Garros, καθώς επικράτησε 3-1 σετ του Ερνέστς Γκουλμπίς και ελπίζει φέτος να το σηκώσει!

Ολοταχώς για κούπα ο Νόλε
Πανέτοιμος για να διεκδικήσει το πρώτο του Roland Garros και να κάνει career slam (να ‘χει κατακτήσει και τα 4 major τουρνουά) είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος τενίστας χρειάστηκε 2 ώρες και 36 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Έρνεστς Γκούλμπις με 3-1 σετ (6-3, 6-3, 3-6, 6-3) και να περάσει στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης.

Ο Νόλε δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση, παρά το ότι προσωρινά ο Λετονός μείωσε και έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό του γαλλικού Όπεν, ελπίζοντας πως φέτος η κατάληψη θα είναι διαφορετική σε σχέση με το 2012 που είχε χάσει το τρόπαιο απ’ τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Πιθανώς, δε, ο Τζόκοβιτς να βρει μπροστά του ξανά τον «βασιλιά του χώματος» καθώς στον έτερο ημιτελικό, ο Ισπανός κοντράρεται (αυτή την ώρα) με τον Άντι Μάρεϊ για να «κλειδώσει» το ζευγάρι του μεγάλου ραντεβού.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πήγαν στην Εθνική οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς!!

Ούτε σήμερα οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας νέων. Στα άκρα οι σχέσεις με την ΕΟΚ για το θέμα της ασφάλισης.

Δεν πήγαν στην Εθνική οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς!
Στα άκρα φτάνουν οι σχέσεις του Ολυμπιακού με την ηγεσία της Ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Οι Αγραβάνης, Χριστοδούλου και Παπαπέτρου δεν έδωσαν το «παρών» ούτε στη σημερινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας νέων, δηλαδή την πρώτη ημέρα μετά την λήξη της σχετικής άδειας που είχαν λάβει από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Μίσσα.

Οι ερυθρόλευκοι επέμειναν στη θέση τους να μην επιτρέψουν στους νεαρούς να ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής, καθώς θεωρούν ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της ασφάλισης των διεθνών παικτών από την ΕΟΚ.

Στον Πειραιά επιμένουν να ζητούν να δουν τα σχετικά έγγραφα για τις ασφάλειες των παικτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπαπέτρου φέρεται να είναι στο Τρεβίζο για να συμμετάσχει σε summer camp.Πηγή: sport-fm.gr

Ορίστηκε το μπαράζ!

Όπως αναμενόταν, η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε πως το μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό Βόλου θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου.

Ορίστηκε το μπαράζ
Ξεκίνησε και με τη… βούλα η αντίστροφη μέτρηση για το μπαράζ παραμονής-ανόδου ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό Βόλου. Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας στη Football League, η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε πως ο… τελικός των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (11/6) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μια απόφαση που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, αφού το γήπεδο είχε «κλειδώσει» απ’ τις αρχές της εβδομάδας, ενώ και η ώρα είχε ήδη καθοριστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας μπαράζ μεταξύ των Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – SKODA ΞΑΝΘΗ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30 στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έβαλε «φωτιά» ο υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας!!

Ο υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας επεσήμανε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η χώρα θα είναι απόλυτα έτοιμη για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ!

Έβαλε «φωτιά» ο υπουργός αθλητισμού της Βραζιλίας!
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι του Μουντιάλ».

Αυτή η δήλωση του υπουργού αθλητισμού της Βραζιλίας ήρθε να βάλει «φωτιά» στα θεμέλια του Παγκοσμίου Κυπέλλου λίγες ημέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης στις 12 Ιουνίου.

Ο Άλντο Ρεμπέλο εξήγησε ότι ο λόγος για αυτό είναι οι απεργίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα αλλά και αυτές που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν.

Ο Ζερόμ Βάλκε, γενικός γραμματέας της FIFA, επεσήμανε ότι σε κάποια γήπεδα απομένουν κάποιες εργασίες για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν ένα παιχνίδι. Μάλιστα παραδέχθηκε πως σε κάποια από αυτά ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί όλα τα καθίσματα.Πηγή: sport-fm.gr

Επικύρωση της βαθμολογίας, αναμονή για το μπαράζ!!

Επικυρώθηκε η βαθμολογία των play-off της Football League κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διορανώτριας Αρχής. Αναμονή για τον ορισμό του μπαράζ μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ξάνθης.

Επικύρωση της βαθμολογίας, αναμονή για το μπαράζ
Χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Football League. Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση των play-off ολοκληρώθηκε η βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος.

Οπότε, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα ανήκουν και τυπικά πλέον στην Superleague, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου και η Skoda Ξάνθη θα κοντραριστούν στο «Κλ. Βικελίδης» για μια θέση στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη το πότε θα αγωνιστούν και αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την ανακοίνωση της διοργανώτρια αρχής.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου.

«Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, προέβη σε επικύρωση , του βαθμολογικού πίνακα των play –offs ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 ως εξής: Προβιβάζονται στη SUPER LEAGUE οι ΠΑΕ: ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΑΟ.

Η ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 θ΄ αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ με την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ
», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Football League.

Γενική συνέλευση στον Άρη, που θα κρίνει το μέλλον του!

Σε έκτακτη γενική συνέλευση κάλεσε τους μετόχους της η ΠΑΕ Άρη. Σε αυτήν θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ΑΜΚ, η ανανέωση της θητείας του νυν ΔΣ, αλλά και το σε ποια κατηγορία θα αγωνισθεί η ομάδα.

Γενική συνέλευση στον Άρη, που θα κρίνει το μέλλον του
Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να παρθεί η απόφαση για την κατηγορία στην οποία θα αγωνισθεί την επόμενη σεζόν ο Άρης. Η ΠΑΕ απεύθυνε πρόκληση προς τους μετόχους της και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να γίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ και το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας της νυν διοίκησης. Επιπλέον, θα ληφθεί απόφαση για την εκκαθάριση που θα γίνει στον σύλλογο.

Εφόσον, παραμείνει το ίδιο ΔΣ, δηλαδή θα συνεχίσει να ηγείται ο Παναγιώτης Στεφανίδης, τότε αναμένεται να προχωρήσει ο σύλλογος στη λύση της υπαγωγής στο άρθρο 106, οπότε δεν θα υποβιβαστεί. Αν αλλάξει διοίκηση είναι πιθανόν να προτιμηθεί η ειδική εκκαθάριση, όπως συνέβη στην ΑΕΚ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, τη Football League. Ένας από τους υπέρμαχους αυτού του πλάνου είναι ο υποψήφιος επενδυτής, Γιώργος Γαλανός.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει σήμερα Παρασκευή 06/06/2014 τα εξής:

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό της, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι αυτής σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 30η Ιουνίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης (Αλκμήνης 69) για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


Θέμα 1ο : Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Θέμα 2ο : Ανανέωση θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Θέμα 3ο : Λήψη απόφασης για θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση – καθορισμός τρόπου εκκαθάρισης.


Οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση πρέπει σύμφωνα με το Καταστατικό να καταθέσουν τις μετοχές τους (ή το αποδεικτικό έγγραφο που τους χορήγησε η ΠΑΕ σχετικά με τις μετοχές που τους ανήκουν) στο Ταμείο της ΠΑΕ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε στην Ελλάδα Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία και να προσκομίσουν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (Αλκμήνης 69) πέντε (5) ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση.

Θεσσαλονίκη 6/6/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ασφάλιση και για τους Νέους!!

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως η ίδια εταιρεία που ασφαλίζει τους διεθνείς με την Ανδρών, ασφαλίζει και τους παίκτες της ομάδας Νέων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρήτης.

Ασφάλιση και για τους Νέους
Ανακοίνωση με την οποία καθιστά σαφές πως υπάρχει πλήρης ασφάλιση και για τους παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρήτης (8-20 Ιουλίου) εξέδωσε η ΕΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει τα ασφαλιστήρια απειλώντας να μην επιτρέψει στους διεθνείς της να ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες αν δεν τα πάρει και δεν καλυφθεί από τους όρους της. Μάλιστα σήμερα είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθούν στην προετοιμασία των Νέων οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου.

Μάλιστα η ομοσπονδία καλεί όποιον επιθυμεί να περάσει από τα γραφεία της ΕΟΚ για να δει τα ασφαλιστήρια.

«Η ΕΟΚ ανακοινώνει ότι υπάρχει σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τους παίκτες που έχουν κληθεί στην Εθνική Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρήτης.

Την ασφάλιση των παικτών έχει αναλάβει η εταιρία Arch, η οποία ασφαλίζει και τις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, με τους ίδιους όρους και τις ίδιες καλύψεις. Τα συμβόλαια υπάρχουν στα γραφεία της ΕΟΚ και όποιος άμεσα ενδιαφερόμενος επιθυμεί, μπορεί να έρθει και να τα δει
», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ψύχραιμες αποφάσεις για το νέο Ολυμπιακό!

Καμία απόφαση εν βρασμώ ψυχής δεν θα πάρουν στον Ολυμπιακό για την ομάδα της νέας σεζόν. Δύσκολα θα φύγει ο Σπανούλης, μοιρασμένες οι πιθανότητες για Μπαρτζώκα. Τι γίνεται με Ντιλέινι και Χάινς.

Ψύχραιμες αποφάσεις για το νέο Ολυμπιακό
Δεν θα πάρουν βιαστικές και εν θερμώ αποφάσεις στον Ολυμπιακό για την ομάδα της επόμενης περιόδου. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλους με ηρεμία θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για όλα, με τα θέματα προπονητή και Σπανούλη να είναι πρώτα στην ατζέντα κι από αυτά να εξαρτώνται σχεδόν όλα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά η παραμονή του δεν είναι σίγουρη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και πολλά θα ξεκαθαρίσουν σε συνάντηση που θα έχουν προσεχώς οι δύο πλευρές. Στον προπονητή του Ολυμπιακού αναγνωρίζεται μεν το καλό έργο στη μετα-Ίβκοβιτς εποχή, αλλά του χρεώνονται και λάθη, με κυριότερα τις επιλογές ξένων παικτών και τα νεύρα που μετέφερε στην ομάδα του. Σε περίπτωση απόφασης για αλλαγή προπονητή, πιθανότατα δεν θα αλλάξει το μοντέλο και οι «ερυθρόλευκοι» θα στραφούν σε νέο προπονητή (Σφαιρόπουλος;). Όσο για τον Βασίλη Σπανούλη, οι πιθανότητες να φύγει είναι λίγες. Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση από τον Ολυμπιακό, ενώ εκφράζεται η πεποίθηση πως ούτε ο αρχηγός της ομάδας θα το εξετάσει σοβαρά όταν ηρεμήσει από την πίεση των τελικών. Άλλωστε ο ίδιος έχει αποδείξει πως δεν λυγίζει στα δύσκολα και η παραμονή του στην ομάδα το καλοκαίρι του 2011, όταν έφυγαν τόσοι παίκτες αξίας και το μπάτζετ μειώθηκε, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη. Ο 32χρονος άσος δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια με κλειστό συμβόλαιο χωρίς ρήτρα και για να φύγει θα πρέπει να το θέλει ο Ολυμπιακός (που δεν το νομίζουμε), ο ίδιος (που δεν φαίνεται να το θέλει, αν και τον πικραίνουν κάποιες αντιδράσεις οπαδών), αλλά και να έρθει καλή πρόταση που θα καλύπτει την ομάδα και τον ίδιο.

Η έκβαση αυτών των δύο υποθέσεων, προπονητή και Σπανούλη, θα καθορίσει πολλά για την ομάδα της νέας σεζόν. Το μπάτζετ δεν αναμένεται να έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με φέτος, ενώ σίγουρα μένουν οι Μάντζαρης, Σλούκας, Πρίντεζης, Ντάνστον, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Καββαδάς και Χριστοδούλου, πιθανότατα ο Λοτζέσκι, ενώ περισσότερες πιθανότητες να μείνει έχει ο Πέτγουεϊ και λιγότερες ο Σίμονς. Δεδομένα θα φύγουν Σερμαντίνι και Κόλινς, ενώ δύσκολα θα μείνει ο Περπέρογλου που έχει μεγάλη πρόταση από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και είναι άγνωστες οι προθέσεις για τον Κατσίβελη το συμβόλαιο του οποίου λήγει.

Στα μεταγραφικά, υπάρχει σαφής πρόθεση να πλαισιωθεί ο Βασίλης Σπανούλης από έναν ικανό γκαρντ με στοιχεία Έισι Λο. Ο τελευταίος υποστηρίζει πως θα είναι έτοιμος κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο μετά τον τραυματισμό του, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός εξετάζει για τη θέση τον Μάλκολμ Ντιλέινι, που «οργιάζει» με την Μπάγερν αλλά έχει και κασέ που έχει εκτοξευτεί. Όσο για τη φροντ λάιν, αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφήσει τον Κάιλ Χάινς να φύγει, οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν στη γωνία. Στα υπόψη είναι και ο Κώστας Καϊμακόγλου εφόσον δεν συνεχίσει στην Ούνιξ.

Σχετικά με το θέμα των διεθνών και την ΕΟΚ, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας δεν φαίνεται να κάλυψε τους «ερυθρόλευκους». Μένει να φανεί αν θα εμμείνουν στη στάση τους (πράγμα που μοιάζει και το πιθανότερο) μην αφήνοντας στους παίκτες τους να παίξουν στην Εθνική. Θα το διαπιστώσουμε άμεσα, αφού θα πρέπει μέχρι αύριο θα ενσωματωθούν στην αποστολή των Νέων οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου. Πηγή: sport-fm.gr

Ιβάνοβιτς και… Έλληνες για Παναθηναϊκό!

Με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς προ των πυλών για τη θέση του προπονητή, ο Παναθηναϊκός δίνει έμφαση στο ελληνικό στοιχείο. Καλάθης-Βουγιούκας οι μεγάλοι στόχοι, στα υπόψη Μποχωρίδης, Αθηναίου και Κούπερ.

Ιβάνοβιτς και… Έλληνες για Παναθηναϊκό
Από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Εκκρεμεί η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος εκτός σοβαρότατου απροόπτου δεν θα συνεχίσει να είναι πρώτος προπονητής (αλλά πιθανότατα θα παραμείνει στην ομάδα από κάποιο πόστο, εφόσον το επιθυμεί και ο ίδιος). Πληροφορίες αναφέρουν πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αθήνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και θα επισημοποιηθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία που υπάρχει μαζί του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός θα έχει το γενικό πρόσταγμα για το σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης περιόδου, αλλά είναι δεδομένο πως η ηγεσία της ΚΑΕ έχει δώσει σαφή οδηγία για αύξηση του ελληνικού στοιχείου στην ομάδα και τη δημιουργία ενός ελληνικού κορμού σαν αυτού που οδήγησε το «τριφύλλι» στις μεγάλες επιτυχίες. Πέρα από τη δεδομένη παραμονή των Διαμαντίδη, Φώτση, Γιάνκοβιτς, Παππά, Μαυροκεφαλίδη και πιθανότατα του Μπράμου (συν των νεαρών Χαραλαμπόπουλου και Διαμαντάκου), ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για άλλους Έλληνες παίκτες, έτοιμους και εγνωσμένης αξίας, αλλά και ταλαντούχους κι εξελίξιμους.

Ο μεγάλος στόχος είναι ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στην Ελλάδα αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά. Στο ΝΒΑ δύσκολα θα παραμείνει, αφού δεν μπορεί να κερδίσει ένα μεγάλο συμβόλαιο και αρκετές ομάδες είναι διστακτικές καθώς «κουβαλά» ποινή 13 αγώνων για την ερχόμενη σεζόν μετά από παράβαση κώδικα ντόπινγκ. Οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα συμβόλαιο που θα ξεπερνά κι αυτό του Ούκιτς (800.000 ευρώ) στον 25χρονο άσο, καθώς θεωρούν πως με αυτόν δίπλα του ο Διαμαντίδης θα αποκτήσει ένα τεράστιο στήριγμα.

Παράλληλα, οι νταμπλούχοι θέλουν να επανεντάξουν στο δυναμικό τους τον Ίαν Βουγιούκα. Αναζητούν έναν παίκτη με ικανότητα στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, αφού οι υπάρχοντες ψηλοί (Λάσμε, Γκιστ, Φώτσης και σε λιγότερο βαθμό ο Μαυροκεφαλίδης) δεν διακρίνονται σε αυτόν τον τομέα. Ο 29χρονος σέντερ μένει ελεύθερος από την Ούνιξ και δεν είναι καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής, ενώ όπως και ο Καλάθης δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Από εκεί κι έπειτα, θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη γκαρντ, μιας και με δεδομένη την αποχώρηση Ούκιτς, Κάρι και Ράιτ, αλλά και την απόφαση να αξιοποιηθεί περισσότερο ο Παππάς, χρειάζονται λύσεις στην περιφέρεια. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αρέσει πολύ στους «πράσινους», αλλά θα πρέπει να τα βρουν και με τον Άρη, ενώ στα υπόψη είναι και ο Γιάννης Αθηναίου που είναι ελεύθερος μετά την εξαιρετική σεζόν στους «κίτρινους» και το σύντομο πέρασμα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Στα υπόψη είναι και ο Ντι Τζέι Κούπερ, που αποκτά βοσνιακό διαβατήριο και θα παίζει στην εθνική Βοσνίας υπό την καθοδήγηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αλλά για τον Αμερικανό γκαρντ που έκανε θαύματα με τον ΠΑΟΚ υπάρχουν ενδοιασμοί για την ικανότητά του στο αμυντικό παιχνίδι.

Ασφαλώς στον Παναθηναϊκό θα εξετάσουν και κάθε ενδιαφέρουσα περίπτωση εξελίξιμου παίκτη από την Ελλάδα, ενώ μένει να φανεί τι θα αποφασίσει ο νέος προπονητής για τον Γιόνας Ματσιούλις, στη συμφωνία με τον οποίο υπάρχει οψιόν και από τις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους για έναν ακόμη χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχωρήσεις και δύο μεταγραφές!

Αποφάσεις για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν πήραν οι Βρύζας-Αναστασιάδης μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν. Προτεραιότητα το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ και δύο μεταγραφές. Άμεσα αναμένονται οι εξελίξεις.

Αποχωρήσεις και δύο μεταγραφές
Επί ώρες βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος συνομίλησε με τον Ζήση Βρύζα. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» έκανε συζήτηση με τον τεχνικό του για τον σχεδιασμό που πρέπει να γίνει για την ομάδα που θα χτιστεί για την επόμενη σεζόν. Αρχικά θα ενημερώσουν τον Ιβάν Σαββίδη, ευελπιστώντας ότι θα πάρει το «ΟΚ» από τον μεγαλομέτοχο. Αν όλα πάνε καλά τότε οι δύο τους θα κάνουν πράξη, αυτά που έχουν στο μυαλό τους.

Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να ξεκινήσει με τις αποχωρήσεις. Αυτό κάνει πρώτα σε όλους τους συλλόγους που πάει. Έτσι θέλει να ενεργήσει και τώρα. Ο ίδιος έχει αποκτήσει άποψη πλέον για ρόστερ της ομάδας και έχει πάρει τις αποφάσεις του πάνω σε αυτό το θέμα.

Οι ποδοσφαιριστές θα ενημερωθούν προσωπικά και το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως δεν υπολογίζεται ο Χακόμπο. Άλλωστε, με τέτοιους εκρηκτικούς χαρακτήρες δεν έχει καλό παρελθόν ο 61χρονος προπονητής. Αφού γίνει το ξεκαθάρισμα, ο Βρύζας με τον Αναστασιάδη θα τρέξουν τις διαδικασίες για δύο μεταγραφές αρχικά. Πρώτοι στη λίστα, όπως φαίνεται, είναι ένας χαφ και ένας εξτρέμ και πρέπει να περιμένουμε άμεσα τις εξελίξεις.

Πάντως, οι εξελίξεις στο θέμα του ρόστερ έχουν πάει πίσω, επειδή έχει τρενάρει την άφιξη του στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Αφού σημειώθηκε καθυστέρηση αρχικά, ενώ δεν έχει υπογράψει ο Αναστασιάδης το συμβόλαιο του, ακολούθησαν και άλλες αναβολές στην άφιξη του. Είχε προγραμματιστεί για Πέμπτη, αλλά το ακύρωσε ο Σαββίδης και δύσκολα θα έρθει σήμερα σήμερα, ενώ όπως φαίνεται αυτό θα γίνει το Σάββατο.
Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με «Παπ», προχωρά για Κουρμπέλη!

Μια ανάσα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, που χθες έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο, βρίσκεται η ΑΕΚ. Τι γίνεται με Λάζοβιτς. Την επόμενη εβδομάδα η νέα επαφή με Αστέρα για Κουρμπέλη.

Αγκαλιά με «Παπ», προχωρά για Κουρμπέλη
Μόνο οι ανακοινώσεις φαίνεται πως απομένουν για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο 32χρονος επιθετικός έλυσε χθες το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο κι έχει ήδη στα χέρια του την πρόταση της ΑΕΚ, που έστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου φαίνεται πως θα τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

Η «Ένωση» προσφέρει στον «Παπ» περίπου 150.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο και προβλέπονται κάποια σημαντικά μπόνους, ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόβλημα να παίξει στη Football League. Η επικείμενη απόκτηση του Παπαδόπουλου φαίνεται πως διαγράφει οριστικά από τη λίστα της ΑΕΚ τον Ντάνκο Λάζοβιτς, καθώς δεν θα αποκτηθεί κι άλλος παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Κουρμπέλης και δύο… αριστεροί

Η ΑΕΚ φουλάρει και για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα γίνει νέα κρούση στον Αστέρα για τον 21χρονο αμυντικό και σε περίπτωση που οι απαιτήσεις των Αρκάδων δεν κριθούν υπερβολικές, το θέμα θα κλείσει θετικά.

Από εκεί κι έπειτα, πάντα παραμένει ανοικτή η υπόθεση του Κώστα Κατσουράνη, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της επιστροφής του στην «Ένωση», ενώ θα γίνει κίνηση για έναν αριστερό μπακ κι έναν αριστερό εξτρέμ. Ο Νίκος Κοροβέσης του ΠΑΣ και ο Κάρλος Κάλβο της Ξάνθης είναι δύο περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» σε Μπενφίκα για Μανωλά!

Πρόταση 8 εκατ. ευρώ της Μπενφίκα απέρριψε ο Ολυμπιακός για τον Κώστα Μανωλά. Από ποιο ποσό θα το συζητήσουν. Πιέζει ο Φινμπόγκασον, αναμονή για Κασάμι. Πάει για αρχηγός ο Ρομπέρτο.

«Πόρτα» σε Μπενφίκα για Μανωλά
Μετά τις προτάσεις από Νάπολι και Ίντερ, ο Ολυμπιακός έκλεισε την πόρτα και στην Μπενφίκα για τον Κώστα Μανωλά. Οι «αετοί» πρόσφεραν 8 εκατ. ευρώ για τον νεαρό αμυντικό, που τους κέντρισε το ενδιαφέρον στο φετινό Champions League και τον είδαν στο πρόσφατο φιλικό της Ελλάδας με την Πορτογαλία να διαπρέπει και πάλι. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν πρόθεση να το συζητήσουν καν με πρόταση κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ και πιθανότατα θα περιμένουν το Μουντιάλ, όπου είναι πιθανό η τιμή του Μανωλά να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και να προκύψουν κι άλλοι μνηστήρες. Ήδη φημολογείται πως η Μονακό, που ανέλαβε ο παλιός γνώριμος Λεονάρντο Ζαρντίμ και δεν φείδεται χρημάτων, γλυκοκοιτάζει τον διεθνή άσο. Πάντως στον Ολυμπιακό δεν «καίγονται» να πουλήσουν τον Μανωλά και θα το κάνουν μόνο αν τα ανταλλάγματα είναι ικανοποιητικά.

Πιέζει ο Φινμπόγκασον

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ανέλαβε… δράση για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Ισλανδός φορ βλέποντας πως η Χέρενφεϊν δεν πέφτει από τα 8-9 εκατ. ευρώ που αξιώνει για την πώλησή του, ποσό στο οποίο δεν δείχνει πρόθεση να ανέβει η διοίκηση των «ερυθρολεύκων», αποφάσισε με τον τρόπο του να ασκήσει πιέσεις. Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι είναι ένα καλό ατού για τους «ερυθρόλευκους», όπως και το ότι δεν έχει υπάρξει άλλη πρόταση σαν αυτή των Πειραιωτών, που να καλύπτει τον ποδοσφαιριστή από πλευράς φιλοδοξιών. Η συγκεκριμένη υπόθεση χρειάζεται υπομονή και στον Ολυμπιακό φαίνεται να την έχουν, κοιτάζοντας παράλληλα κι άλλες υποθέσεις αφού δεν θα περιμένουν… αιώνια την ολλανδική ομάδα να κάνει «εκπτώσεις».

Ξεκαθαρίζει για Κασάμι

Ο Παϊτίμ Κασάμι θα έχει σήμερα συνάντηση με τους ανθρώπους της Φούλαμ για τη λύση του συμβολαίου του. Η ομάδα του Λονδίνου φέρεται να επιδιώκει να πάρει ένα μικρό ποσό, ωστόσο δεν έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση, αφού δεν μπορεί να τον κρατήσει στην Championship. Εφόσον λυθεί το θέμα με το συμβόλαιό του, ο Κασάμι θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία που έχει με τον Ολυμπιακό.

Ρομπέρτο για αρχηγός

Με την επικείμενη αποχώρηση του Αριέλ Ιμπαγάσα από τον Ολυμπιακό, «χηρεύει» μια θέση στην τετράδα των αρχηγών. Παπαδόπουλος, Μανιάτης και Φουστέρ δεν αναμένεται να αλλάξουν και το «καρέ» θα συμπληρώσει κατά πάσα πιθανότητα ο Ρομπέρτο.Πηγή: sport-fm.gr

«Θόλωσε» τα νερά ο Σάντος!

Κλειστά χαρτά κράτησε ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία προπόνηση ενόψει της Βολιβίας, καθώς έκανε αρκετές δοκιμές. Αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ ο… μεταφραστής του. Βελτίωση για Παπασταθόπουλο.

«Θόλωσε» τα νερά ο Σάντος
Αρκετά πράγματα δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στη δεύτερη προπόνηση της Εθνικής στη Νέα Υόρκη και τελευταία πριν το ματς με τη Βολιβία. Ο 60χρονος τεχνικός δεν αποκάλυψε τα πλάνα του ενόψει της φιλικής αναμέτρησης που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/6, 03:00, Otesport 1). Μετά το ζέσταμα που έκαναν οι Έλληνες διεθνείς, ο Πορτογάλος τους χώρισε σε δύο ομάδες και έγινε οικογενειακό διπλό, διάρκειας 50 λεπτών περίπου κατά το οποίο έγιναν πολλές δοκιμές.

Στην πρώτη ομάδα (κίτρινοι) αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ ο μεταφραστής του Σάντος, Αλέξανδρος Μανιατόγλου μαζί με τους Καρνέζη, Κατσουράνη, Μόρα, Τοροσίδη, Ταχτσίδη, Μανιάτη, Σάμαρη, Σαμαρά, Κονέ και Γκέκα.

Οι μπλε αποτελούταν από τους: Καπίνο κάτω από τα δοκάρια στο πρώτο μέρος και Γλύκο στο δεύτερο συν τους Μανωλά, Βύντρα, Χολέμπας, Τζιόλη, Τζαβέλα, Καραγκούνη, Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας αγωνίστηκε κατά διαστήματα στο… κέντρο της άμυνας. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είναι απίθανο να δούμε αυτό που δοκίμασε ο έμπειρος τεχνικός στην προπόνηση και κόντρα στη Βολιβία.

Για την ιστορία… οι κίτρινοι επικράτησαν των μπλε με τον Γκέκα να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Τοροσίδη ένα.
Ατομικά προπονήθηκε και πάλι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και δεν θα χρησιμοποιηθεί στο φιλικό, αλλά έχει σημειωθεί βελτίωση στην κατάσταση του, κάτι που χαροποιεί τον Σάντος, καθώς έμειναν οκτώ ημέρες για το παιχνίδι με την Κολομβία για το Μοντιάλ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κάηκε» το Μαϊάμι!!

Σε ένα ματς που έγινε σε θερμοκρασίες… ερήμου λόγω βλάβης στον κλιματισμό, οι Σπερς επικράτησαν 110-95 του Μαϊάμι κι έκαναν το 1-0 στους τελικούς. Αποχώρησε τραυματίας ο Λεμπρόν.

«Κάηκε» το Μαϊάμι!
Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που τους χωρίζουν από τον πέμπτο τίτλο της ιστορίας τους έκαναν οι Σπερς νικώντας πολύ πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 110-95 το Μαϊάμι στο Τέξας. Οι πρωταθλητές 4:09 πριν το τέλος έχασαν με τραυματισμό τον Λεμπρόν Τζέιμς, που μόλις είχε μειώσει στο καλάθι (94-92), έδειξε να πονά, αποσύρθηκε στον πάγκο και δεν επέστρεψε. Τα «σπιρούνια» κυριάρχησαν στο φινάλε και έχοντας στην τελευταία περίοδο επί μέρους σκορ 36-17 έφτασαν στο 1-0.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από μία βλάβη στον κλιματισμό του γηπέδου, που υποχρέωσε τις δύο ομάδες και το κοινό να βρίσκονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ειδικά για τους παίκτες έμοιαζαν συχνά ανυπόφορες.

Ο Τιμ Ντάνκαν είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τόνι Πάρκερ πρόσθεσε 19 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Μάνου Τζινόμπιλι πρόσφερε 16 πόντους και 11 ασίστ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 25 πόντους, ενώ 19 και 18 πρόσθεσαν αντίστοιχα Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:00) και πάλι στην έδρα των Σπερς.

Δωδεκάλεπτα: 26-20, 54-49, 74-78, 110-95.

Σπερς (Πόποβιτς): Ντάνκαν 21 (10 ριμπ.), Πάρκερ 19 (8 ασίστ), Τζινόμπιλι 16 (11 ασίστ), Σπλίτερ 14, Γκριν 13, Λέοναρντ 9, Μπελινέλι 9, Μιλς 7, Ντιαό 2 (10 ριμπ., 6 ασίστ).

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 25 (6 ριμπ.), Ουέιντ 19, Μπος 18 (9 ριμπ.), Άλεν 16 (5 κλεψ.), Λιούις 10, Τσάλμερς 3, Άντερσεν 2, Κόουλ 2, Μπατιέ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Βινίσιους και η… απειλή!

Κοντά στον Παναθηναϊκό φέρεται να βρίσκεται ο Βραζιλιάνος στόπερ Βινίσιους. Ομάδα του Μόντρεαλ, που παίζει στο MLS, έκανε κρούση στον Καραγκούνη. Αναμονή για Ζέκα, Αμπέντ και Σίλντενφελντ.

Ο Βινίσιους και η… απειλή
Ο Παναθηναϊκός κινείται για αμυντικό ανεξάρτητα με την εξέλιξη της υπόθεσης του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Σύμφωνα με το «Goal», που επικαλείται πηγές από την Πορτογαλία, έχει γίνει πρόταση στον Πάουλο Βινίσιους, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Μπράγκα. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος, που είναι στόπερ αλλά μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας, δεν δέχτηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα έναντι 120.000 το χρόνο και οι «πράσινοι» φέρονται να του προσφέρουν 200.000 το χρόνο. Φέτος είχε 10 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά τα προηγούμενα χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας. Έχει περάσει επίσης από Λεϊσόες, Ολιανένσε, Λεϊρία και Σάντα Κλάρα.

Καναδική απειλή για Καραγκούνη

Όπως και πέρσι το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός αποκτά ανταγωνισμό από… μακριά για τον Γιώργο Καραγκούνη. Πέρσι ήταν η Μέλμπουρν Βίκτορι της Αυστραλίας που είχε κάνει πρόταση στον πολύπειρο μέσο, ο οποίος τελικά παρέμεινε στη Φούλαμ. Φέτος πληροφορίες αναφέρουν πως η Μόντρεαλ Ίμπακτ, που παίζει στο MLS, έκανε κρούση στον «Κάρα», αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν θα δελεάσει τον ποδοσφαιριστή, που έχει προτεραιότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν θέλει να ξενιτευτεί, ειδικά για τόσο μακρινό προορισμό. Στον Παναθηναϊκό περιμένουν την απάντηση του Καραγκούνη, αλλά το πιθανότερο είναι αυτή να έρθει μετά το Μουντιάλ.

Στασιμότητα

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να περιμένει την απάντηση του Ζέκα στην πρόταση για επέκταση συμβολαίου (κάποιες πηγές μιλούν για θετική κατάληξη, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση) αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρουν Νιούκαστλ και Ντιναμό Μόσχας για Αμπέντ και Σίλντενφελντ αντίστοιχα. Η αγγλική ομάδα φέρεται να έχει αρχίσει να προτείνει τον Αλγερινό μέσο σε ομάδες της Γαλλίας ελπίζοντας πως θα αποκομίσει κάποιο όφελος από πιθανή πώλησή του. Στο μεταξύ, οι Ρώσοι δεν έχουν αποδεσμεύσει τον Κροάτη αμυντικό που για να υπογράψει την… ελευθερία του θέλει κάποια αποζημίωση. Η Ντιναμό δεν βιάζεται και περιμένει μήπως προκύψει κάποια πρόταση με την παρουσία του «Σίφο» στο Μουντιάλ».Πηγή: sport-fm.gr

Έκανε λάθη, αλλά δεν διαλύεται ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός έχασε τον τίτλο, ο προβληματισμός έχει κυριεύσει άπαντες σε σημείο… φρενίτιδας και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για το τι έφταιξε, το τι μέλει γενέσθαι και τον Σπανούλη.

Έκανε λάθη, αλλά δεν διαλύεται ο Ολυμπιακός
Το καλοκαίρι που άρχισε ημερολογιακά πριν από λίγες ημέρες, αναμενόταν ως το πιο εύκολο της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Με δεδομένο πως τα μοναδικά συμβόλαια που λήγουν είναι των Περπέρογλου-Κατσίβελη και τον τίτλο που βάσει αγωνιστικής εικόνας φαινόταν να… έρχεται, άπαντες ανέμεναν δύο-τρεις προσθήκες για την ενδυνάμωση του ρόστερ και… διακοπές. Η αρνητική έκβαση των τελικών, όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκειά τους και όσα συμβαίνουν από το τέλος του πέμπτου αγώνα και έπειτα, έχουν αλλάξει άρδην την κατάσταση. Σε σημείο που απορεί κανείς πως γίνεται οι ήρωες της προηγούμενης Πέμπτης, να είναι από πολλά ΜΜΕ και φήμες, εκτός ομάδας, ή να μην αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της…

Στην Ελλάδα της εύκολης απογείωσης και προσγείωσης, όλα γίνονται θα απαντήσει κανείς, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ζούμε την πλήρη ισοπέδωση των πάντων. Αξιών, προσφορών, πληροφοριών και ο,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, που χαρακτηρίζουν τη μία μέρα μία ομάδα, «μοντέλο» και την επομένη… οίκο ανοχής. Η αλήθεια, όπως πάντα, είναι κάπου στη μέση. Χρειάζεται ψύχραιμη καταγραφή γεγονότων, φιλτραρισμένη άντληση πληροφοριών και σύνεση στη λήψη αποφάσεων. Βάσει αποτελέσματος, αλλά και αγωνιστικής εικόνας στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, καλούνται να πάρουν περισσότερες αποφάσεις και να λύσουν επιπλέον θέματα απ’ όσα φαντάζονταν, όμως ένα είναι το σίγουρο. Δεν θα αποφασίσουν εν βρασμώ και θα κάνουν το καλύτερο, διαψεύδοντας όλους όσοι εμφανίζουν εικόνα διάλυσης.

Ξεκινώντας την καταγραφή του τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός, έμεινε χωρίς τίτλο, οφείλουμε να αρχίσουμε από τη κορυφή. Όπως πολλάκις έχουν αποθεωθεί για τις επιλογές τους, την αλλαγή... πρωταθλητή Ευρώπης που έχουν φέρει σε ένα τμήμα που για πολλά χρόνια ήταν στην ανυποληψία, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, είναι αυτοί που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, όταν κάτι δεν πάει καλά. Αυτοί είναι οι ηγέτες του «καραβιού», οι πιο επιτυχημένοι παράγοντες στην ιστορία του τμήματος το οποίο αποδεδειγμένα υπεραγαπούν. Από αυτούς και τους «στενούς» τους συνεργάτες λαμβάνονται οι αποφάσεις, οπότε καλούνται να δουν τι πήγε στραβά (όσα καταγράφονται δεν αναιρούν τη προσφορά τους) και να το διορθώσουν. Το επιτυχημένο μοντέλο του «σφικτού» μπάτζετ λογικά θα συνεχιστεί, μια και οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε το επιτάσσουν. Όμως δεν γίνεται να μην καταγραφεί πως σε αυτό, ή αν θέλετε στις λανθασμένες επιλογές που έγιναν στο πλαίσιό του, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός της φετινής λειψυδρίας σε τίτλους. Το είπαν άλλωστε και οι ίδιοι, «δεν γίνεται συνέχεια να είσαι στη κορυφή, όταν οι άλλοι ξοδεύουν τριπλάσια».

Η ουσία, είναι πως ο Ολυμπιακός, έχασε μετά το 2012 μία τεράστια ευκαιρία να είναι πρώτος για αρκετά χρόνια. Με τον Παναθηναϊκό σοκαρισμένο από την αποχώρηση Ομπράντοβιτς, μοναδικούς παίκτες που παρέμειναν τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, επέλεξε να μειώσει το μπάτζετ με τις γνωστές απώλειες προπονητή (Ίβκοβιτς) και παικτών της τελευταίας διετίας. Αντί για σερί στην Ελλάδα, είδε τους «πράσινους» να κάνουν δυο νταμπλ, έχοντας μάλιστα –κατά γενική ομολογία- κατώτερη ποιοτικά ομάδα. Ε, δεν μπορεί να μην έβαλε το… χεράκι της και η «σφικτή» οικονομική πολιτική που ακολουθείται πλέον (γιατί παλαιότερα γινόταν αλόγιστη σπατάλη) σε όλα τα επίπεδα.

Κεφάλαιο ΚΕΔ-ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ

Αυτό που «καίει» περισσότερο απ’ όλα και αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης στον κόσμο, στους αθλητές και όλους όσοι κινούνται γύρω από τον οργανισμό του Ολυμπιακού, είναι η αντιμετώπιση που έχει από τα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού μπάσκετ. Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο πως το timing της επίθεσης στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ήταν λανθασμένο γιατί ακολουθούσε πέμπτος αγώνας, όμως όποιος θέλει να δει την αλήθεια κατάματα, θα συμφωνήσει πως δεν ΓΙΝΕΤΑΙ μια ομοσπονδία ή μία επιτροπή διαιτησίας να διοικείται χρόνια από τους ίδιους ανθρώπους. Στο παρελθόν, οι ίδιοι έχουν δώσει εγγυήσεις στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού για 50-50, όμως μηδέν εις το πηλίκο.

Δεν είναι μόνο η διαιτησία, που –σε αντίθεση με άλλα χρόνια- φέτος έπαιξε μηδαμινό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, αλλά η όλη αντιμετώπιση, η κοροϊδία και ο ωχαδερφισμός που εισπράττουν οι άνθρωποι της ομάδας από τους καρεκλοκενταύρους των δύο ενώσεων. Όταν απέναντί σου έχεις τον έναν εκ των δύο συλλόγων που ουσιαστικά κρατάνε όρθιο το ελληνικό μπάσκετ, οφείλεις να τον σέβεσαι και όχι να απαντάς με ένα «έτσι είναι, δεν αλλάζει και αν σας αρέσει», σε οτιδήποτε σου φέρει αντίρρηση. Αν επίσης θεωρείς πως είσαι σωστός, οφείλεις να δίνεις στοιχεία και ντοκουμέντα, (Ασφάλειες, χρήματα για wild card, συμβόλαια κλπ κλπ) και να δικαιολογείς με βάσιμα επιχειρήματα τον τρόπο που επιλέγεις τις… σφυρίχτρες.

Τα παραπάνω, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση άλλοθι για την φετινή αποτυχία. Ακόμα-ακόμα και να υφίσταται τέτοιο, θα πρέπει οι δύο πολύ ισχυροί παράγοντες για την οικονομία ενός ολόκληρου κράτους, να βρουν τους τρόπους για να καταπολεμήσουν, ότι πιστεύουν πως του στερεί τις επιτυχίες. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αρκεί να βρεις καταλληλότερο και αποδοτικότερο, από το να βλέπεις τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, να παρακολουθεί τον πέμπτο τελικό, στο πλάι του προέδρου που ο αθλητικός δικαστής του οργανισμού που διοικεί έχει τιμωρήσει με απαγόρευση.

Πρόωρες ανανεώσεις

Ένα ακόμη λάθος που βρήκε και βρίσκει μπροστά του Ολυμπιακός, είναι το θέμα τον πρόωρων ανανεώσεων. Στις εποχές του άκρατου επαγγελματισμού, δεν είναι δυνατόν παίκτες «λαχεία» που ήρθαν με χαμηλά συμβόλαια, έδωσαν τα πάντα για να πετύχει ο σύλλογος να μην «δένονται» νωρίτερα απ’ ότι η αγορά θα τους καλέσει με περισσότερα χρήματα. Οι «ερυθρόλευκοι», την πάτησαν με τον Χάινς (θα μπορούσαν να τον είχαν ανανεώσει με πολύ λιγότερα απ’ όσα τελικά του πρόσφεραν πέρυσι το καλοκαίρι), με τον Παπανικολάου και πάνε να πάθουν το ίδιο και με τον Περπέρογλου. Είναι σεβαστή η κάθε λογική και νοοτροπία, όμως εκ του αποτελέσματος η ομάδα ζημιώθηκε και έχασε παίκτες που κάλλιστα θα μπορούσαν να γίνουν «σημαίες».

«Φάκελος» Μπαρτζώκας

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τίτλο σε μία σεζόν που έδειχνε καλύτερος από τον Παναθηναϊκό του νεόκοπου και εν μία νυκτί προπονητή Φραγκίσκου Αλβέρτη, δεν μπορεί να μην «ακουμπάει» τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Κανένας δημοσιογράφος δεν ξέρει περισσότερο μπάσκετ, ακόμα και από προπονητή Β΄ ΕΣΚΑ, όμως η ομάδα παρουσιάστηκε απροετοίμαστη ψυχολογικά και αγωνιστικά στο 4ο και 5ο ματς και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη του προπονητή. Αυτό που ξενίζει, είναι πως ο Έλληνας τεχνικός δεν ανέλαβε ως όφειλε το μερίδιο που του αναλογεί, δεν αναγνώρισε τα σφάλματά του, έψαξε και πάλι για δικαιολογίες, γεγονός που έκανε τη θέση του στον πάγκο επισφαλής. Αδιαμφισβήτητα, είναι καλός προπονητής, κατά διαστήματα το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικό, είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων με μεγάλο μέλλον στη προπονητική, αλλά φέτος, έκανε λάθη που στοίχισαν.

Όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί, είναι κακός στην επιλογή ξένων παικτών υπό πίεση, αλλά στον πρωταθλητισμό, αυτό το στοιχείο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο. Προσθήκες παικτών όπως οι Πέρκινς, Πάουελ, Μπέγκιτς, Μουν, Σίμονς και Κόλινς, δεν βοήθησαν, η επιστροφή Σερμαντίνι (ζήτημα αν έπαιξε 100 λεπτά) την ώρα που η ομάδα «καιγόταν» για έναν σπουδαίο γκαρντ, δεν βοήθησε καθόλου. Σε αυτό, φταίει και το περιορισμένο μπάτζετ, όμως η ουσία είναι πως ο προπονητής είναι αυτός που της χρεώνεται. Όπως και τα εντός παρκέ θετικά (εξαιρετική αντιμετώπιση του θηρίου που λεγόταν Ρεάλ), αλλά και τα αρνητικά (μη χρησιμοποίηση του Παπαπέτρου, μη εύρεση τρόπου απελευθέρωσης του Σπανούλη απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού).

Για τον κόουτς, είναι απορίας άξιο το γιατί μετά τον περυσινό θρίαμβο στο Λονδίνο –μακριά από εμένα τα "το πήρε με την ομάδα του Ίβκοβιτς"- δεν απελευθερώθηκε και δεν απάλλαξε τον εαυτό του από το άγχος της αμφισβήτησης. Είναι δεδομένο πως η πίεση που είχε μεταφερόταν στους παίκτες, ενώ δεν μπορεί να μην στοίχισε στην συγκέντρωσή του το γεγονός πως διαμαρτυρόταν συνεχώς και από το πρώτο λεπτό στους τελικούς. Δουλειά του προπονητή είναι να συσπειρώνει, να παίρνει πάνω τους τις ευθύνες και να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του. Με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμα και αν θεωρεί πως τον αδικούν –σε πολλές περιπτώσεις έγινε- θα πρέπει η οργή να μεταβάλλεται σε κίνητρο στα αποδυτήρια και όχι να γυρίζει μπούμερανγκ στην ομάδα.

Απώλεια μεγαλύτερη και από το πρωτάθλημα

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού στο μπάσκετ μετά τους Αγγελόπουλους, είναι αδιαμφισβήτητα ο Βασίλης Σπανούλης. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι έχει πετύχει, αλλά και το ότι στους τελικούς ήταν κατώτερος των περιστάσεων, χωρίς να φταίει μόνο αυτός. Γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι δεν έκανε και είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη. Η απογοήτευση και η σκέψη αποχώρησης ίσως είναι εν θερμώ και θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν, αν η διοίκηση του δημιουργήσει ξανά στόχους και του εγγυηθεί πως η προσπάθεια του χρόνου θα είναι ακόμα πιο δυνατή και «θωρακισμένη». Είναι θέμα προσέγγισης και καθαρών εξηγήσεων, που πάντα είχαν στις σχέσεις τους οι δύο πλευρές.

Δεν γίνεται 100-200 αγνώμονες, ευκαιριακοί, κριτές των πλήκτρων του ηλεκτρονικού υπολογιστή και άσχετοι από το άθλημα, να καθορίσουν μία καριέρα, μία σχέση ομάδας-παίκτη και μία προσφορά που δεν μετριέται με συμβόλαια και χρήματα. Μπορεί με τα λεφτά που θα εξοικονομήσει ο Ολυμπιακός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να φτάνουν για να έρθουν τέσσερις-πέντε σούπερ ξένοι, όμως ηγέτες σαν τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη, δεν υπάρχουν στην Ευρώπη όσο και αν ψάξει κανείς. Στο διά ταύτα, θα έχει χαθεί κάτι περισσότερο από ένα πρωτάθλημα και κάποιοι θα το καταλάβουν μετά την απομάκρυνση από το… ταμείο.

Το… μαχαίρι και το καρπούζι για ΟΛΑ τα θέματα, ανήκει στους αδελφούς Αγγελόπουλους. Σημασία έχει όταν «πέφτεις» να σηκώνεσαι πιο δυνατός και να διορθώνεις τις ατέλειες. Σαν σύλλογος ο Ολυμπιακός, έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιστρέψει σύντομα στη κορυφή και προπάντων, να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που κάνουν λόγω για… διάλυση. Γνώση και παραδοχή χρειάζεται…

Υ.Γ. Το να μπούμε σε ονοματολογία γι’ αυτούς που θα έρθουν ή θα φύγουν, δεν έχει νόημα, από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα βασικά (προπονητής, Σπανούλης). Ψυχραιμία λοιπόν… Πηγή: sport-fm.gr

Όταν έφυγε ο μεγάλος ντριμπλέρ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την επέτειο από την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων του προπολεμικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Σαν σήμερα το 1978 έφευγε από τη ζωή ένας εκ των κορυφαίων του προπολεμικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ο Άγγελος Μεσσάρης σε ηλικία 68 ετών.
Έπαιξε στον Παναθηναϊκό, αλλά σταμάτησε πρόωρα μόλις στα 21 του χρόνια το 1931 κι ενώ είχε ήδη αγωνιστεί τέσσερις φορές με την Εθνική. Έδωσε, μάλιστα, το παρών και στον πρώτο αγώνα στην ιστορία της Εθνικής στις 7 Απριλίου 1929 εναντίον της Β΄ Ιταλίας.
Στη σύντομη τετραετή καριέρα του πέτυχε 53 γκολ σε μόλις 23 αγώνες!!!
Ο Μεσσάρης γεννήθηκε το 1910 στο Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική και η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα το 1924. Μόλις στα 15 του έκανε ντεμπούτο με τον ΠΟ Γουδί και έκλεψε την παράσταση.
Το 1928, στα 18 του, πήγε στον Παναθηναϊκό κι έγινε το αστέρι της ομάδας, με το παρατσούκλι Ξανθός Άγγελος. Πήρε, μάλιστα, το πρωτάθλημα Αθηνών του 1929 με τους Πράσινους.
Ήταν πρωταγωνιστής και το 1930, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε αήττητος τον τίτλο στην τελική φάση, με εφτά γκολ δικά του.

Το 1931 ο Μεσσάρης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αθηνών με τον Παναθηναϊκό με 13 γκολ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς αγωνίστηκε σε 4 αγώνες και σημείωσε 4 γκολ.
Η καριέρα του διακόπηκε τόσο νωρίς για πολιτικούς λόγους, αλλά και επειδή ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο.
Όπως και να έχει, στο σύντομο διάστημα που έπαιξε κατάφερε να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού… Πήρε συνολικά ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και τρία πρωταθλήματα Αθηνών.
Πηγή: sportdog.gr

Το Μουντιάλ που δεν θα δεις!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει για λίγο όσα γίνονται στην Βραζιλία πίσω από την κουρτίνα που έχουν στήσει η κυβέρνηση μαζί με την FIFA και βλέπει την μεγέθυνση της προ 2004 Ελλάδας.
Επτά μέρες πριν από την έναρξη της γιορτής του ποδοσφαίρου, του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ώρα να κάνουμε μια συζήτηση, την οποία παραδοσιακά όλοι εμείς, η παγκόσμια κοινωνία του ποδοσφαίρου θα αφήσουμε στην άκρη, επειδή θα ξεχαστούμε όταν αρχίσει το πάρτι. Την συζήτηση που αφορά όλο αυτό που συμβαίνει στην διάρκεια των τελευταίων ετών στη Βραζιλία ενόψει του Μουντιάλ και των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό που όλοι φανταζόμαστε αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει να ξέρει ότι συμβαίνει, επειδή μας χαλά την φαντασίωση περί του Μουντιάλ της σάμπα.
Τι κάνει στη διάρκεια των τελευταίων ετών η κυβέρνηση στη Βραζιλία; Αυτό που έκανε αυτή της Νότιας Αφρικής πριν από το Μουντιάλ του 2010. Αυτό που έκανε αυτή της Ελλάδας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κάνει τα χατίρια της υψηλής κοινωνίας, αυτής που διοικεί στην πραγματικότητα την Βραζιλία προκειμένου να πλουτίζει σε βάρος της χώρας. Εδιωξε τον κόσμο από τις φαβέλες με θέα, για να πάρει τα οικόπεδα – φιλέτα σε προνομιακή τιμή και να τα παραδώσει στους εργολάβους, οι οποίοι τα βάζουν στο χέρι με πρόσχημα την μουντιαλική και την ολυμπιακή εκμετάλλευση, για να τα κάνουν δικά τους και να τα εκμεταλλεύονται για πάντα. Εβγαλε περισσότερες από 250 χιλιάδες οικογένειες στον δρόμο για να τους πάρει τα σπίτια, με μια ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής και μια αναγκαστική και βίαιη διαδικασία μετακόμισης σε ανέτοιμα σπίτια που βρίσκονταν περί τα 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια που καταπάτησε το κράτος. Μάζεψε όσο περισσότερους εγκληματίες και άστεγους ήταν δυνατόν από τις 12 έδρες των αγώνων και τους σκόρπισε στις περιοχές που δεν θα τις πιάνει το παγκόσμιο τηλεοπτικό μάτι, με συνέπεια να τιγκάρει στην εγκληματικότητα ένα σωρό περιοχές. Εδιωξε τους ινδιάνους με πρόσχημα την απαλλοτρίωση μιας έκτασης στο Ρίο προκειμένου να φτιάξει το μουσείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Και φυσικά δεν θα τους αφήσει να επιστρέψουν ποτέ.
Η κυβέρνηση ξόδεψε με μια σειρά από, το λιγότερο, αμφισβητούμενες επιλογές περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια (τα περισσότερα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου) παρόλο που είναι βέβαιο ότι δεν θα αποσβέσει περισσότερο από το 10% αυτής της “επένδυσης”, σε μια εποχή που η Βραζιλία στοιβάζει οκτώ νοσηλευόμενους σε έναν θάλαμο για έναν ασθενή, και έχει 30 εκατομμύρια υποσιτιζόμενους πολίτες. Αλλά είναι όπως το είπε ο χοντρός Ρονάλντο: “με τα νοσοκομεία δεν σου αναθέτουν Παγκόσμιο Κύπελλο. Και η Βραζιλία έχει ανάγκη να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο”.
Τούτες τις μέρες, σε βάση περίπου καθημερινή, είναι πολύς ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους της Βραζιλίας για να διαδηλώσει. Οχι ακριβώς κατά της διοργάνωσης, αλλά κατά της κυβέρνησης που διαχειρίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σαν μια ευκαιρία για να πλουτίσουν οι δυνατοί πάσης φύσεως εργολάβοι που την υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους πολιτικούς και όχι σαν μια ευκαιρία για την αναβάθμιση της ζωής του Βραζιλιάνου πολίτη. Οι απειλές για απεργία μέσα στη διοργάνωση είναι φαινόμενο καθημερινό. Ολοι όμως καταλαβαίνουμε ότι είναι και τούτη τη φορά πιθανό να γίνει εικονική η πραγματικότητα που θα παρακολουθήσουμε μέσα από την εικόνα που θα φτάνει – ειδικά σε αυτήν – στην τηλεόρασή μας. Διότι η διοίκηση της FIFA μαζί με την διοίκηση της Βραζιλίας έχουν σκαρφιστεί μια σειρά από επινοήσεις προκειμένου να τα κρύψουν όλα αυτά κάτω από το χαλί. Ναι, θα γίνονται διαδηλώσεις, αλλά μια ζώνη με κέντρο το κάθε γήπεδο και ακτίνα που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα είναι “ζώνη FIFA” και εκεί απαγορεύεται η είσοδος στους μη φέροντες εισιτήρια και διαπιστεύσεις. Μια ζώνη στην οποία δεν θα υπάρξουν διαδηλώσεις, αφού θα είναι απαγορευμένη. Μια ζώνη στην οποία θα επικρατεί, δια νόμου FIFA, μια πραγματικότητα εικονική. Τηλεοπτική. Ναι, έξω από την ζώνη FIFA θα γίνονται διαδηλώσεις, τις οποίες ελάχιστος πλανήτης θα παίρνει χαμπάρι, αλλά και εκεί ο μουντιαλικός νόμος που επέβαλε η κυβέρνηση ορίζει ταχύτερη επιβολή ποινής και πιο μεγάλη ποινή για μια σειρά από αδικήματα. Και το να διαδηλώνεις εν καιρώ Μουντιάλ είναι, σύμφωνα με τον νέο μουντιαλικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ στη Βραζιλία, αδίκημα με το βάρος που έχει υπό κανονικές συνθήκες η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Διαδήλωσες; Εξαφανίστηκες. Στο κελί σου.
Είναι προφανές ότι οι Βραζιλιάνοι έφαγαν το ίδιο παραμύθι με αυτό που είχαμε φάει εμείς προκειμένου να κάτσουμε φρόνιμα στην εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχει πλάκα ότι και εκεί τούτη την εποχή είναι μια γυναίκα που πουλάει το παραμύθι, η πρόεδρος Dilma Russeff σε ρόλο Γιάννας. Κι είμαι περίπου βέβαιος ότι η κατάληξη θα είναι ίδια, δηλαδή ότι οι πολλοί Βραζιλιάνοι θα κάτσουν φρόνιμα και θα αφήσουν μάλιστα και χώρο σε αυτούς που θα σερβίρουν στους 600.000 τουρίστες ποτά, ναρκωτικά, πόρνες κι ότι άλλο τραβά η ψυχή τους και πληρώνει η τσέπη τους. Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων όμως, που έχω κυνηγήσει να δω τα ντοκιμαντέρ και να διαβάσω τα κείμενα που γράφουν την αλήθεια για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν σήμερα στη Βραζιλία, πιάνω τον εαυτό μου να εύχεται να καταφέρουν οι διαδηλωτές να εισβάλουν στις απαγορευμένες περιοχές του πάρτι και να χαλάσουν την γιορτή. Είναι η μόνη ελπίδα της Βραζιλίας να περιορίσει τους νταβατζήδες της, οι οποίοι θα συνεχίσουν να ξεσαλώνουν ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Η μόνη ελπίδα της επόμενης “Βραζιλίας” να μην πάθει όσα έπαθαν οι προηγούμενες χώρες – έδρες ποδοσφαιρικών και ολυμπιακών αγώνων. Η μόνη μας ελπίδα, γενικώς.
Μια σκηνοθέτης από την Βραζιλία, η Carla Dauden έφτιαξε ένα “όχι, δεν θα πάω στο Μουντιάλ” βίντεο που ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια views και βοήθησε πολύ στη διάδοση των όσων έχουν συμβεί στην πατρίδα της. Δες το βίντεο, και έπειτα δες και αυτό. Καν' το τώρα, προτού αρχίσει η γιορτή του ποδοσφαίρου, διότι μετά θα ξεχαστείς. Οπως κι εγώ. Οπως όλοι μας.
Πηγή: gazzetta.gr

Το μηδέν το βρήκαμε, το ένα ψάχνουμε!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς θυμάται τα... θρυλικά 1-0 των Ρεχάγκελ και Σάντος και περιμένει να δει πως θα έρθει αυτό το «ένα γκολ».
Πλέον 1 εβδομάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουμε εικόνα από δύο φιλικά της Εθνικής ομάδας και περιμένουμε το τρίτο που θα γίνει κόντρα στην Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Κι αν στην Πορτογαλία περιμέναμε 86 λεπτά για να δούμε μια φάση με την εξαιρετική ενέργεια του Φετφατζίδη, στην Φιλαδέλφεια στο ματς με την Νιγηρία τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Προς το καλύτερο. Αν και ο αγώνας έγινε ξημερώματα, δεν μας πήρε ο ύπνος. Μπορεί να μην ψάχνουμε σε dvd την εμφάνιση της Εθνικής αλλά σίγουρα πήραμε θετικά μηνύματα.
Όρεξη υπήρχε, φρεσκάδα το ίδιο με την παρουσία Φέτφα, Κονέ, Ταχτσίδη και Λάζαρου, ενώ και ο Καραγκούνης δείχνει πως έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την τελευταία μεγάλη παράσταση στην καριέρα του! Όμως και...πίσω παρά την απουσία του Παπασταθόπουλου, ο Μόρας τον αντικατέστησε επάξια και για ένα ακόμη φιλικό η εθνική ομάδα δεν δέχτηκε γκολ φανερώνοντας ότι το... αιώνιο όπλο της, η σφιχτή άμυνα, θα είναι οδηγός σε ένα ακόμη Μουντιάλ! Δεν ήταν όλα θετικά βέβαια.
Γιατί αν ξανά δεν δεχτήκαμε γκολ, επίσης ξανά δεν βάλαμε. Και με ισοπαλίες μόνο δεν κάνεις τίποτα εκτός αν είσαι η... Ιταλία. Πρέπει να μπει το γκολ για να έχουμε ελπίδες για τον στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην φάση των 16. Μέχρι στιγμής αυτό φαντάζει... Γολγοθάς. Δεν είναι μόνο οι «περιφερειακές» φάσεις που βγάζουν ο Σαμαράς, ο Κονέ, ο Χριστοδουλόπουλος ή ο Φετφατζίδης και δεν γίνονται γκολ. Βασικά είναι ότι έως τώρα τα... βαριά σου χαρτιά στο συγκεκριμένο θέματα βαθμολογούνται κάτω από την βάση.
Τόσο ο Γκέκας, όσο και ο Μήτρογλου. Ειδικά ο δεύτερος ήταν απογοητευτικός και κόντρα στην Πορτογαλία που ήταν βασικός και κόντρα στην Νιγηρία που μπήκε αλλαγή.
Δείχνει βαρύς, ακόμη επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και την αγωνιστική αποχή και σίγουρα ο Σάντος... δεν νιώθει καλά. Ο Σούπερ Μήτρογλου του... Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη που τον φανταζόμασταν «φονικό όπλο» και στο Μουντιάλ αναζητείται!
Φυσικά επειδή άλλο ένα φιλικό πέντε μέρες πριν, που οι πάντες φυλάγονται από την κακή την ώρα κι άλλο ένα επίσημο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί περιμένουμε και από τον Μήτρογλου να ξαναγίνει... Μητρογκόλ, αλλά και από όλους τους άλλους τις φάσεις που δημιουργούμε να τις κάνουμε γκολ. Ούτε θαύματα περιμένουμε, ούτε ξαφνικά μπαλάρα. Άλλο είναι το μυστικό μας χρόνια τώρα. Άλλη η συνταγή μας.
Το... κάστρο πίσω και η αντεπίθεση που θα μας δώσει το... μισό γκολ που θα είναι χρυσάφι. Έτσι πήραμεEuro, έτσι πήραμε προκρίσεις, έτσι πήγαμε και σε Μουντιάλ! Αυτά τα τιμημένα 1-0 που όλοι τα βρίζουμε και όλοι τα ευλογάμε και πανηγυρίζουμε όταν έρχονται.
Το... μηδέν πίσω φαίνεται να το βρίσκομαι. Ας έρθει και το 1 μπροστά και όλα θα πάνε καλά. Είπαμε, το δεύτερο μήνυμα, στο ματς με την Νιγηρία είχε... θετικό πρόσημο.
Πηγή: gazzetta.gr

Όχι στο λιθοβολισμό…!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον Βασίλη Σπανούλη και την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις.
Ο υπογράφων είναι από τους ανθρώπους που δέχεται την πλάκα και φυσικά ήξερε, με το που τελείωσε ο πέμπτος τελικός ότι θα υπήρχε… γλέντι. Τόσο εδώ στο Gazzetta, όσο και στην βραδινή εκπομπή στον ΣΠΟΡ FM, όπου τα μηνύματα αναφορικά με το «Βασίλη πάρε το όπλο σου» διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Δυστυχώς, ο Kill Bill δεν έκανε καλό παιχνίδι. Προσωπικά πίστευα, ότι ένα μεγάλο ματς ο Σπανούλης θα το έκανε στους τελικούς. Εν τέλει αυτό δεν συνέβη και ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα. Και ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου. Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε, καθώς με το 2-1 και την εικόνα των τριών πρώτων αγώνων, έδειχνε ότι θα κατακτήσει τον τίτλο.
Ο Ολυμπιακός παρά την αποτυχία, παραμένει τεράστια ομάδα και φυσικά θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Ευκαιρίες για τίτλους θα υπάρξουν πολλές και αυτό που πραγματικά δεν αξίζει, είναι ο… λιθοβολισμός της ομάδας και κυρίως του Σπανούλη.
Σίγουρα οι φίλοι των Πειραιωτών στεναχωρήθηκαν από τις εμφανίσεις του και περίμεναν ο ηγέτης να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Αυτό δεν έγινε, αλλά δε νομίζουμε ότι φταίει μόνο ο παίκτης. Γιατί αν θυμάμαι καλά, δεν είχε 1 στα 17 ελεύθερα σουτ, στους δύο τελευταίους τελικούς. Τα περισσότερα ήταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και εκεί νομίζω ότι είναι δουλειά του τεχνικού τιμ, προκειμένου ο σταρ της ομάδας να βρει ελεύθερους χώρους και να βρει ρυθμό.
Εν ολίγοις, προσωπικά δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις, ούτε αποφάσεις εν θερμώ. Υπάρχουν ευθύνες για την απώλεια του τίτλου και αυτές πρέπει να τις εντοπίσουν οι διοικούντες. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά καλό ρόστερ που φυσικά χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση. Κυρίως μέσα στη ρακέτα. Και φυσικά δεν πρέπει να τεθεί θέμα, παραμονής του Σπανούλη…
Πηγή: gazzetta.gr

Όρμα Λεμπρόν και τα κόκαλα δικά σου!!

Σε λίγες ώρες ανοίγει η αυλαία των τελικών του ΝΒΑ και ο Βασίλης Σκουντής ετοιμάζεται για έξι ξενύχτια και πάει κόντρα στο κύμα του River walk του Σαν Αντόνιο ρίχνοντας δαγκωτό στους Χιτ!
Το ομολογώ και μάλιστα το έγραψα κιόλας τις προάλλες ότι είμαι πολύ κακός στις μαντεψιές και στα προγνωστικά, αλλά στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτη: επιμένω λοιπόν να μπαίνω σε αυτό τριπάκι και σε πείσμα των εκτιμήσεων, αλλά και των συμπαθειών της παγκόσμιας κοινής γνώμης θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη και ο Θεός να βάλει το χέρι του...
Την κούπα στο ΝΒΑ θα τη σηκώσουν οι Xιτ!
Οφείλω να ομολογήσω ότι η άποψη μου στοιχειοθετείται επίσης από τα καλά και συμφέροντα, διότι θα 'ναι κρίμα να κάνω ολόκληρο υπερατλαντικό ταξίδι (για λογαριασμό του OTE TV)και να μη χαρούμε-μαζί με τον Ρήγα Δάρδαλη και το ελληνικό φιλοθεάμον κοινό- μια ολόκληρη και γεμάτη σειρά τελικών...
Καλόμαθε κιόλας η γριά στα περυσινά σύκα και θα μας κακοφανεί εάν δεν τα δρέψουμε κι εφέτος!
Αμ' το άλλο; Από διαίσθηση, πιστεύω ότι (για να πετύχουν το περιλάλητο three-peat, η πατρότητα του οποίου άλλωστε ανήκει στον πρόεδρο τους, Πατ Ράιλι), οι Χιτ δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν στο Σαν Αντόνιο για τον έβδομο τελικό, αλλά θα έχουν καθαρίσει νωρίτερα την μπουγάδα: πάει να πει ότι θα έχουν ήδη ρίξει το κάστρο του Αλαμο!
Ολα αυτά βεβαίως είναι εικασίες, που θα αρχίσουν να δοκιμάζονται από απόψε με τον πρώτο τελικό της σειράς η οποία φέρνει τις δυο ομάδες αντιμέτωπες στο λεγόμενο rematch του περυσινού θρίλερ: ένα θρίλερ που κατά πολλούς ξεπέρασε σε σασπένς, ακόμη και τους τελικούς του 1993 ( Μπουλς - Σανς 4-2) τους οποίους πέρυσι σε ειδικό αφιέρωμα του το περιοδικό "Sports Illustrated" χαρακτήρισε ως τους καλύτερους όλων των εποχών.
Δεν συνάδει η ούτως ή άλλως ριψοκίνδυνη εκτίμηση μου με την παγκοσμίως κρατούσα άποψη: εάν ρίξει κάποιος μια ματιά στο γκάλοπ των εμπειρογνωμόνων το οποίο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ θα διαπιστώσει ότι η πιάτσα ρίχνει δαγκωτό στους Σπερς, αλλά (λέω εγώ τώρα) πίσω έχει η αχλάδα του Λεμπρόν την ουρά!
Στα σοβαρά τώρα: λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ (στο Τέξας και όχι στη Φλόριντα, καθώς οι Σπερς έχουν πλεονέκτημα έδρας και μάλιστα η σειρά είναι 2-2-1-1-1 και όχι 2-3-2, όπως πέρυσι) κι ενώ ετοιμάζομαι για κατάκλιση, ώστε να είμαι φρέσκος και να μη με με πάρει ο ύπνος στο δύσκολο τρίτο δωδεκάλεπτο, έχω διάφορες απορίες που αφορούν στους δυο αντιπάλους και βάζουν ζητήματα τα οποία προφανώς θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς.
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
  1. Δεδομένου ότι και οι δυο ομάδες διαθέτουν τους "Βig Three" (Ντάνκαν - Πάρκερ - Τζινόμπιλι οι μεν, Τζέιμς - Γουέιντ - Μπος οι δε), ποιος θα αναδειχθεί σε "Big Fourth"; Το ΝΒΑ.com έβαλε επίσης αυτό το ζήτημα, που ουσιαστικά παραπέμπει στο "supporting cast" ενός εκάστου των φιναλίστ. Εκ πρώτης όψεως, ο Πόποβιτς φαίνεται να έχει περισσότερες επιλογές άρα και δυνητικούς υποψηφίους για να υποστηρίξουν την... ιερή τριάδα του, ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι και δη στην αντιμετώπιση του Λεμπρόν, με τον Λέοναρντ, τον Ντιό και τον Γκριν. Στον αντίποδα ο Σπόελστρα ποντάρει πάντοτε στην κλάση του Ρέι Αλεν, που άλλωστε καθόρισε τον περυσινό έκτο τελικό και ξέρει (από τις μέρες του στη Βοστώνη) τι σημαίνει για τους "Big Three" να έχουν τις καβάτζες τους! Σε κάθε περίπτωση τους τίτλους τους σφραγίζουν οι σταρ, αλλά τους κατακτούν οι ομάδες...
  2. Συμπαθώ παρά πολύ τους Σπερς, που είναι ό,τι πιο κοντινότερο έχει παρουσιάσει το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, υποκλίνομαι στο legacy, στην αφοσίωση, στο δόγμα που πρεσβεύουν και στις μπασκετικές αρχές τους, θεωρώ ότι το pick n' roll με τον Πάρκερ το παιχνίδι στο low post με τον γερο Τιμ και το spacing τους είναι αντικείμενα διδαχής, αλλά δεν κάνω αναγραμματισμό και δεν μισώ (Ηate) τους Heat! Toυναντίον τους βγάζω το καπέλο για το πώς οι πριμαντόνες τιθάσευσαν τα "εγώ" τους και τα υπέταξαν στο "εμείς", για τη συνεργασία η οποία συμβαδίζει με τη φιλία τους, για τη συνέχεια και τη συνέπεια τους (που τους οδηγούν σε τέταρτη σερί συμμετοχή σε τελικούς), για το πώς ξεπέρασαν την απογοήτευση της ήττας από τους Μάβερικς το 2011 και για την αποφυγή των παρενεργειών του "κάθετου μπάσκετ", όπως είχε ορίσει το στιλ τους πέρυσι ο Αντρέα Τρινκιέρι, σε αντιδιαστολή με το οριζόντιο μπάσκετ των Σπερς και προηγουμένως των Μάβερικς.
  3. Οι Σπερς έχουν μπόλικα και αξιόπιστα αμυντικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν και να καταπονήσουν τον Τζέιμς, που όπως έδειξε απέναντι στον (γελοίο) Στίβενσον, δεν παίρνει χαμπάρι από προκλήσεις, ανοησίες και trash talking. Στα δυο εφετινά ματς κόντρα στους Σπερς ο Λεμπρόν, έχοντας να υπερκεράσει ένα γαϊτανάκι εξολοθρευτών, έμεινε στους 18.5 πόντους, που ήταν η δεύτερη χειρότερη επίδοση του μετά τους 18.3 τους οποίους σκόραρε απέναντι στον Τζίμι Μπάτλερ των Μπουλς. Αλλο όμως δυο ματς κανονικής περιόδου κι άλλο οι τελικοί των πλέι οφς, στους οποίους πέρυσι ο "King James" αποδείχτηκε σκόρερ βραδείας καύσεως: άρχισε κινούμενος σε χαμηλούς τόνους και στο τέλος αφηνίασε, σημειώνοντας κατά σειρά 18, 17, 15, 33, 25,32 και 37 πόντους, είτε με την κορδέλα στα μαλλιά, είτε χωρίς αυτήν, όπως συνέβη στο έκτο ματς, το οποίο δηλώνω ανεπιφύλακτα πως είναι το συγκλονιστικότερο που έχω περιγράψει στη ζωή μου! Ηταν οι μέρες που από τον Μάικ Μίλερ έφυγε το παπούτσι του και παρ' όλα αυτά, όντας μονοσάνδαλος, έβαλε τρίποντο και από το κεφάλι του Λεμπρόν έφυγε η κορδέλα , ωστόσο ευστόχησε στο λει απ και το δαιμόνιο τμήμα μάρκετινγκ των Χιτ δεν έχασε ευκαιρία: το επόμενο πρωινό κιόλας έβγαλαν T-shirts, που το ένα έγραφε "Νο shoe, no problem" και "Νo headband, no problem", αλλά είτε από λόγους σεβασμού στον αντίπαλο, είτε διότι υιοθετούν την ίδια κουλτούρα, είτε επειδή μπορεί να τους διέφυγε απέφυγαν να βγάλουν το μπλουζάκι που θα έκοβε μονέδα, μετά την απόφαση του Πόποβιτς να μην κάνει φάουλ στον Αλεν: "Νο foul no problem"!
  4. Η περυσινή σειρά στην οποία-όπως θα συμβεί κι εφέτος-βρίσκονται αντιμέτωποι τέσσερις προηγούμενοι MVP των τελικών (Ντάνκαν, Πάρκερ, Γουέιντ, Τζέιμς) υπήρξε μνημειώδεις: κρίθηκε στον έβδομο αγώνα (αφού οι Χιτ σώθηκαν στην παράταση του έκτου από το 2-4), έβγαλαν συνολική σούμα στη διαφορά μόλις πέντε πόντους (684-679) κι αυτή υπέρ των Σπερς και είχαν 47 ισοπαλίες και 42 αλλαγές προβαδίσματος! Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλούστατα, ο τίτλος κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες, που θα παίξουν κι εφέτος τον ρόλο τους, καθώς οι δυο ομάδες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
  5. Ολοι επικαλούνται ως ατού των Σπερς, πέραν του πλεονεκτήματος έδρας που ωστόσο δεν είναι το άπαν, το γεγονός ότι εμφανίζονται ποιοτικότεροι, βαθύτεροι και υγιέστεροι από πέρυσι. Εχω όμως τον σοβαρό αντίλογο: οι Χιτ είναι πιο ξεκούραστοι, αλλά όχι σκουριασμένοι από την απραξία (καθώς καθάρισαν τρεις παρτίδες των πλέι οφς με 4-0, 4-1, 4-2) και ποντάρουν στον υγιή και όχι αναγκασμένο να κάθεται στα πιτς, Γουέιντ. Επίσης πλην του Τσάλμερς, έχουν πλέον και τον ωριμότερο Κόουλ για να πιέσει τον Πάρκερ, να τον ακολουθήσει στις διεισδύσεις και να μην τον αφήσει να προκαλεί απανωτά ρήγματα.
  6. Τιμή και σεβασμός στον Ντάνκαν, τον τελευταίο μεγάλο δεινόσαυρο του παγκοσμίου μπάσκετ, αλλά τιμή και δόξα επίσης στο νεωτεριστικό και καινοτόμο "small ball" των Χιτ, το οποίο μάλιστα αρχίζουν να κοπιάρουν επιμελώς ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο (βλέπε Μακαμπί Τελ Αβίβ). Ο Κρις Μπος είναι ένα τριάρι σε κορμί πενταριού και σε ρόλο fauxσέντερ φορ που δεν χώνεται στη ρακέτα, ο Αντερσεν και λιγότερο ο Οντεν μπορούν να δώσουν μερικά "βρώμικα λεπτά" και όλη η δουλειά γίνεται από μέσα προς τα έξω!
  7. Οι Σπερς ανυπομονούν ν' αρχίσει η σειρά για να πάρουν τη ρεβάνς για την περυσινή ήττα τους, όχι τόσο από τους Χιτ, όσο από τη δική τους ξεροκεφαλιά και χαζομάρα. Τοrematch είναι μια τεράστια πρόκληση, διότι κανείς δεν ξέρει εάν στην πρεμιέρα του καμπ τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι και πάλι μαζί ο Πόποβιτς με τα τρία πρωτοπαλίκαρα του. Οκέι, λοιπόν, υπάρχει κίνητρο, αλλά, διάβολε, μήπως οι απέναντι κολλάνε μπρίκια; Με το που θα πέσει η αυλαία των τελικών, ο Τζέιμς, ο Γουέιντ και ο Μπος εντάσσονται στην κατηγορία των free agents και εάν το πεπρωμένο τους γράφει ότι θα χωρίσουν (που δεν το βλέπω) θα ήθελαν να γράψουν μαζί έναν θριαμβευτικό και ένδοξο επίλογο. Παρεμπιπτόντως, απέναντι στους τέσσερις τίτλους και στους 5+1 τελικούς των Σπερς, οι Χιτ έχουν να επιδείξουν τρία πρωταθλήματα σε εννέα χρόνια, τέσσερις αλλεπάλληλες σειρές τελικών (για πρώτη φορά με τους Σέλτικς της περιόδου 1983-1987) και επιθυμούν σφόδρα το three-peat που μένει παγωμένο στο πάνθεον του ΝΒΑ από το 2002 (Λέικερς).
  • ΥΓ-1: Στις 20 Ιουνίου του 2013, ο ακατονόμαστος ανέβηκε στο βάθρο της απονομής για να παραλάβει το βραβείο του MVP και αυτοσαρκάστηκε, λέγοντας "I' m LeBron Jamesfrom Akron, Ohio, from the inner city. I'm not even supposed to be here. That's enough". Εναν χρόνο αργότερα ξέρει καλά πως αυτό που είπε δεν το εννοούσε και δεν είναι αρκετό: το ξέρει αυτός, το ξέρουν οι Σπερς, το ξέρει κι όλος ο κόσμος...
  • ΥΓ-2: Καλά μας ξενύχτια, λοιπόν!
Πηγή: gazzetta.gr

Μ’ αυτή την ενδεκάδα, το γκολ θα έρθει πιο εύκολα!!

«Ντου από Παντού» για τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο Σάντος για την ενδεκάδα της εθνικής στο Μουντιάλ. Ο Σάντος δείχνει ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες. Και γνωρίζει πολύ καλύτερα την εθνική από τον καθένα. Συνεπώς, για όποια επιλογή κάνει στα τρία ματς του ομίλου, θα έχει και το ανάλογο σκεπτικό. Που αν μας το έλεγε, κατά 99% θα συμφωνούσαμε, αφού όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Σάντος, οπότε είναι περιττό να αναφέρω καν πως ούτε προπονητής είμαι, ούτε και θέλω να πω τίποτα περισσότερο από την γνώμη μου και μόνο. Εκφράζω, δηλαδή, απλά την άποψή μου.
Η άμυνα
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχω δει μέχρι τώρα στα δυο φιλικά, αλλά και όλη την υπόλοιπη σεζόν για τον κάθε παίκτη, νομίζω ότι κάτω από τα δοκάρια αυτή τη στιγμή εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο Καρνέζης. Είναι πιο γιοματάρι τερματοφύλακας. Αν και όποιος από τους τρείς αγωνιστεί, είναι γενικά σε καλή κατάσταση κι ο πονοκέφαλος για τον Σάντος είναι ευχάριστος.
Δεξιά ο Τοροσίδης είναι βασικός κι αναντικατάστατος. Αριστερά τώρα, δεν ξέρω. Ο Χολέμπας έχει σκαμπανεβάσματα κι αμυντικά δεν είναι τόσο καλός όσο ο Τζαβέλας. Ο οποίος Τζαβέλας φαίνεται να μην είναι σούπερ από φυσική κατάσταση τούτη την εποχή. Ο Χολέμπας είναι πιο γρήγορος και πιο «επιθετικός», οπότε αν η εθνική κυνηγάει γκολ, ίσως να είναι πιο απαραίτητος. Αρκεί να έχουν το νού τους το αριστερό σέντερ μπακ και το αριστερό εξτρέμ στα μαρκαρίσματα, διότι μόνος του ο Χολέμπας πελαγώνει.
Στα σέντερ μπακ ο Μανωλάς είναι ενδεκαδάτος, ενώ θα φανεί πόσο έχει επηρεαστεί ο Παπασταθόπουλος από τον τραυματισμό του. Προσωπικά, η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του ο Μόρας με έχει εντυπωσιάσει. Αν δίδυμο είναι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος, τότε ο Μόρας θα είναι σούπερ λύση για εναλλακτική λύση όποτε χρειαστεί.
Το κέντρο
Στα χαφ τώρα. Τα τρεξίματα του Μανιάτη είναι απολύτως απαραίτητα. Επίσης, το εγκεφαλικό παιχνίδι του Κατσουράνη που μπορεί να βοηθήσει με κάποια πάσα. Για τον τρίτο της παρέας, είναι ανάλογα πως θέλει να παίξει η εθνική. Απ’ όλους όσους έχω δει ως τώρα θα προτιμούσα έναν παίκτη με την φρεσκάδα και την δύναμη του Ταχτσίδη απ’ ό,τι π.χ. τον Τζιόλη ή τον Σάμαρη. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι ρόλοι και των άλλων δυο. Επίσης, στο δημιουργικό κομμάτι σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Κονέ. Όσο για τον Καραγκούνη; Σταθερή αξία κι εμψυχωτής.
Η επίθεση
Στα εξτρέμ, από δεξιά ο Φετφατζίδης είναι πιο δημιουργικός από τον Σαλπιγγίδη. Μάλιστα, ο πολύ βελτιωμένος Φετφατζίδης μαρκάρει πλέον κιόλας. Ο Σαλπιγγίδης είναι έμπειρος, φιλότιμος, μπορεί να σκοράρει. Είναι δίλημμα για τον Σάντος, λοιπόν. Ο Φετφατζίδης πάντως δείχνει πιο απαραίτητος αυτή τη στιγμή. Ειδικά αφού είναι δεδομένο πως η εθνική έχει πρόβλημα στο να φτιάξει φάσεις για γκολ.
Από την άλλη πλευρά ο Σαμαράς μοιάζει αναντικατάστατος, ωστόσο για να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν με ενθουσιάζει όπως παίζει αυτή την εποχή. Πάντως, ακόμα κι έτσι είναι πιο έμπειρος από τον Χριστοδουλόπουλο. Ενδεχομένως θα μπορούσε να παίξει κάποια φορά και ο Φέτφα από αριστερά.
Για σέντερ φορ, ο Μήτρογλου είναι γκολτζής από τους λίγους. Συνεπώς, ακόμα και στην κατάσταση που είναι, αν του έρθει σωστά η μπάλα, θα το βάλει. Κι εκεί νομίζω ότι σταματάει όλη η κουβέντα για την φανέλα με το Νο9.Πηγή: sportdog.gr

Πνίγουν το μουντιάλ τα λαδώματα στη FIFA!!

Παραμονές του μουντιάλ έχει βρωμίσει το σύμπαν για τις αρπακτές και τις δωροδοκίες των αρχιμαφιόζων στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας!Τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά και το χρήμα που τόσο εύκολα κυκλοφορεί κολάζει και ηγούμενο του Αγίου Όρους. Στο φινάλε οι γκαγκστερικού τύπου συμφωνίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θίγουν λαϊκά συμφέροντα, οι εμπλεκόμενοι δεν είναι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί, ούτε εκπρόσωποι του λαού, του όποιου λαού.

Να σημειώσουμε το εξής πριν ανοίξουμε το φάκελλο της ανάθεσης του μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αν είναι δυνατόν, προέκυψε κι αυτό. Το Νο1 σώου στη γη, το παγκόσμιο τουρνουά του ποδοσφαίρου, να γίνει σ' ένα εμιράτο. Ε, λοιπόν, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει λάδωμα τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες και μουντιάλ, όσο και για την εκλογή κάποιων μεγαλοαπατεώνων στην FIFA και UEFA, στην ΔΟΕ και τις πρώτες καρέκλες των διεθνών ομοσπονδιών των εμπορικών αθλημάτων.

Για την ιστορία του Κατάρ και του πολυεκατομμυριούχου εμίρη του να τα πούμε όσο γίνεται με λίγα λόγια. Και είναι ό, τι λέμε. Η Σκώτλαντ Γυάρντ έμαθε τα πάντα, σχεδόν τα πάντα. Αφήνουμε στην άκρη γιατί επέδειξε ενδιαφέρον, γιατί με έγκριση κυβερνητική ξόδεψε κάποια πακέτα προκειμένου να εξασφαλίσει ντοκουμέντα για τις βρώμικες συναλλαγές της FIFA, της Διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, όπου πρώτο πιστόλι είναι ο εβραϊκής καταγωγής Γερμανοελβετός Γιόζεφ Μπλάτερ.

Επικίνδυνος άνθρωπος, γεννημένος εξουσιαστής, φιλοχρήματος ο Μπλάτερ κατάφερε το μοναδικό παρ' ό, τι δεν υπήρξε ποδοσφαιράνθρωπος, δεν προερχόταν από κάποια εθνική ομοσπονδία. Ήταν ένας υπάλληλος έμμισθος στην ΦΙΦΑ και έγινε το απόλυτο αφεντικό της διαχειριζόμενος δις των δις. Ανεξέλεγκτα. Θα ξεμπλέξει κι αυτή τη φορά; Θα παραμείνει ακλόνητος ενώ πάλι τον ακουμπάνε συγκεκριμένα σκάνδαλα διαφθοράς;

Ολο το βρώμικο παρακήνιο της ΦΙΦΑ και τη συμμετοχή του βρετανού πρωθυπουργού, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Πρόεδρος στη FIFA ο Βραζιλιάνος Χαβελάντζε, γενικός γραμματέας ο Μπλάτερ. Έμμισθος, όχι εκπρόσωπος κάποιας ομοσπονδίας. Άνθρωπος πονηρός, σατανικός, συνωμοτικός. “Πρόεδρε, να αλλάξω το καταστατικό, να αφαιρέσω αυτό που προβλέπει όριο ηλικίας, για να μείνεις όσα χρόνια θα αποφασίσεις εσύ...” είπε ο Μπλάτερ στον Βραζιλιάνο  που γνώριζε ότι δεν ήθελε να αφήσει το προεδριλίκι.
Στη γενική συνέλευση που έγινε στην Τζαμάικα ο Μπλάτερ τα κανόνισε δεόντως στο παρασκήνιο, άλλωστε οι περισσότεροι πρόεδροι χωρών ενδιαφερόντουσαν να φάνε, να πιούνε, να πάρουν το δωράκι τους και να τη βρουν με καμμιά γκόμενα.
Μη λέμε πολλά. Μετά από χρόνια διάδοχος του Χαβελάντζε στην ΦΙΦΑ ο Μπλάτερ που κάνει παιχνίδι εξουσίας, προωθεί όσους τον προσκυνάνε, “σκοτώνει” διοικητικά κάθε αντίπαλο. Στόχος ο Σουηδός Γιόχανσον, επί σειρά ετών πρόεδρος στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, την UEFA. Η κόντρα ξεπέρασε τα όρια.
Ο επίσης, όπως ο Μπλάτερ, Γερμανοελβετός Άιγκνερ, γενικός γραμματέας της UEFA κάνει την κίνηση. Συμμετέχει με τον γενικό γραμματέα της FIFA γνωστό και μη εξαιρετέο Ρουφίνεν, που ξέρει όλες τις κομπίνες, για να βγουν στη φόρα ό, τι σκάνδαλα χρεώνονται στον Μπλάτερ.
Ο Τζεν Ρουφίνεν είναι συμβολαιογράφος στην Ελβετία και διατηρεί κοινό γραφείο με τον Βέλγο δικηγόρο Ντυπόν που είχε γίνει γνωστός από την περιβόητη υπόθεση Μπόσμαν. Μάρκα μ' έκαψες και οι δυο τους και τρίτος στην παρέα τους ο Μοντενέρι, ο για χρόνια πρόεδρος της επιτροπής στη ΦΙΦΑ που αποφασίζει τελικώς πού ανήκει ένας παίκτης όταν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε δύο ΠΑΕ. Τα πακέτα η δουλειά. Υπ' όψιν ότι το γραφείο Ρουφίνεν-Ντυπόν αναλαμβάνει το 80% των υποθέσεων των ΠΑΕ που προσφεύγουν στο CAS.
Είχε βουίξει ο κόσμος με τα καραμπινάτα σκάνδαλα του Μπλάτερ παραμονές των εκλογών της ΦΙΦΑ. Να, όμως, που πανηγυρικά επανεξελέγη ο Εβραίος στην Κορέα διότι κάποιος, ποιος αλήθεια, μοίρασε χέρι με χέρι πακέτα στους βλαχοπροέδρους από Τανζανία, Μαλί, Καζακστάν, Τουμπεκιστάν κι άλλες αξιοπρεπείς χώρες.
Ο Μπλάτερ καθάρισε τον Γιόχανσον  από την ΦΙΦΑ και έσπρωξε τον Πλατινί. Έδιωξε το “φίδι” τον Ρουφίνεν και συνέχισε να κυβερνάει το ποδόσφαιρο σαν αυτοκράτορας.
Τα στοιχεία για τα οικονομικά σκάνδαλα της FIFA και το χρηματισμό του Κατάρ για την ανάληψη του μουντιάλ του 2022, μετά από εντολή του πρωθυπουργού της Αγγλίας Νταίηβιντ Κάμερον, η Σκώτλαντ Γυάρντ τα έδωσε στη Sunday Times. Στο παιχνίδι μπήκε και η Ιντερπόλ επειδή η Αγγλία έχει λόγους να μη φαίνεται ότι επισήμως έχει βάλει στο σημάδι τον Μπλάτερ.
Είναι σίγουρο ότι εμπλέκεται στο έργο και ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, ενώ κάποιος Μάικλ Γκαρσία, για λογαριασμό του Μπλάτερ παραμύθι φούρναρης ανέλαβε να διερευνήσει τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι που βαρύνουν την FIFA.


Πηγή: sportdog.gr

Ο Μπαρσίμ και η… παρέα του!

Ο Μουτάζ Μπαρσίμ ήταν ο πρωταγωνιστής στο τέταρτο Diamond League της Ρώμης που διεξήχθη στο «Ολίμπικο» και ήταν αφιερωμένο στον Πιέτρο Μενέα.

Ο Μπαρσίμ και η… παρέα του
Ο άλτης του ύψος από το Κατάρ πέρασε τα 2.41 στο αγώνισμα και ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο την οποία είχε σημειώσει νωρίτερα ο Ούχοφ στην Ντόχα, όπως και το ρεκόρ αγώνων που είχε σημείωσε ο Ρώσος «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην πρωτεύουσα της πατρίδας του Μπαρσίμ. Επίσης, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί νέο ασιατικό ρεκόρ.

Στο επί κοντώ γυναικών, η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με άλμα στα 4.70 και άφησε στο παρελθόν το 4.67 της «χρυσής» Ολυμπιονίκου, Τζένιφερ Σουρ, από τις 5 Μαΐου στο Μίντβιλ.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια γυναικών, η Τζαμαϊκανή Καλίς Σπένσερ κάλυψε την απόσταση σε 53.97 και βελτίωσε το δικό της 54.29 από το περασμένο Σάββατο στο Γιουτζίν.

Στα 100 μέτρα με εμπόδια, η Αμερικανίδα Μπριάνα Ρόλλινσον κάλυψε την απόσταση σε 12.53 και άφησε στην ιστορία το δικό της 12.58 και της Κόστλι Κάστλιν.

Στα 5.000 μέτρα γυναικών, η Αιθιοπέζα Γκινζέμπε Ντιμπάμπα σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14.39.99 και άφησε στην ιστορία το 14.59.23 της Ολλανδέζας Σιφάν Χασάν από τις 4 Μαΐου στο Πάλο Αλτο. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας 60χρονος… γλέντησε τον Μαρσέλο! (video)

Έχει αντιμετωπίσει τους καλύτερους επιθετικούς. Όπου να ‘ναι θα τους ξαναβρεί μπροστά του στο Μουντιάλ! Ντρίμπλα «παρτ’ αλλιώς» όμως, σαν αυτή που έφαγε από… 60χρονο δεν έχει ξανατύχει στον Μαρσέλο.

Ένας 60χρονος… γλέντησε τον Μαρσέλο! (video)
Άλλοι στην ηλικία του λένε ιστορίες μπροστά στο τζάκι στα εγγόνια τους. Και τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν έχει τζάκι, τρέχουν να τους πάρουν παγωτό-πατούσα.

Ο Ανσέλμο Σμπράγια όμως είναι Βραζιλιάνος. Είναι στο προπονητικό επιτελείο της εθνικής. Κι όταν -σε οποιοδήποτε πόστο- είσαι μέλος της «σελεσάο» πρέπει να… μιλάς στην μπάλα.

Να τη χαϊδεύεις. Κι άμα λάχει -ακόμα και στα 60 σου- να σκας τόσο… προσβλητική ντρίμπλα σε σκόρερ τελικού Champions League, που να κοπανάει την μπάλα στις πινακίδες απ’ τα νεύρα του!


Πηγή: sport-fm.gr

Break-dance από «Μπάρτσα»

Όχι απλώς έσπασε την έδρα της Βαλένθια αμέσως, αλλά τη… χόρεψε κιόλας με 77-58 η εντυπωσιακή Μπαρτσελόνα που πήρε κεφάλι στα ημιτελικά των ισπανικών play offs.

Break-dance από «Μπάρτσα»
Εντυπωσιακή ήταν η Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τη Βαλένθια. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κυριάρχησε και αχρήστευσε γρήγορα το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι «νυχτερίδες» νικώντας άνετα με 77-58.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ και ο Άντε Τόμιτς είχαν από 15 πόντους για τους νικητές που πήραν 16 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 6 πόντους (3/4 βολές, 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες σε 28:05. Ο Πάου Ρίμπας είχε 12, ενώ οι Ντόελμαν και Λούτσιτς από 11 για τους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στην έδρα της Μπαρτσελόνα το Σάββατο, ενώ στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στη Βαρκελώνη. Την Παρασκευή αρχίζει η άλλη ημιτελική σειρά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα. Πηγή: sport-fm.gr

«Εκδικείται» ΚΑΙ για το πέναλτι ο Ράμος! (video)

Μετά τα κρίσιμα γκολ σε ημιτελικό και τελικό του Champions League, το μόνο που είχε μείνει στους επικριτές του Σέρχιο Ράμος ήταν το πέναλτι στη στρατόσφαιρα. Ετοιμάζεται όμως να… ρεφάρει και γι’ αυτό!

«Εκδικείται» ΚΑΙ για το πέναλτι ο Ράμος (video)
Δεν είχαν μείνει πολλά στόματα αμφισβητιών του που να μη βούλωσε με το γκολ (και) στον τελικό του Champions League.

Ο Σέρχιο Ράμος ωστόσο το έχει πάρει απόφαση. Θα αποστομώσει ΚΑΙ αυτούς που τον κράζουν ακόμα για το περιβόητο πέναλτι στον ημιτελικό με την Μπάγερν.

Γιατί -όπως φαίνεται απ’ τις προπονήσεις της εθνικής Ισπανίας- δεν έχει μετατραπεί μονάχα σε σκόρερ. Αλλά και σε… σπεσιαλίστα (με τσαχπινιά Πανένκα άμα λάχει) στα πέναλτι.


Πηγή: sport-fm.gr

Λιμόζ, η επιστροφή της βασίλισσας!!

Η Λιμόζ επικράτησε της Στρασμπούρ με 73-70 και με 3-0 κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια!

Λιμόζ, η επιστροφή της βασίλισσας
Η προσμονή έλαβε τέλος.

Η μεγάλη Λιμόζ επέστρεψε στην κορυφή. Νικώντας με 73-70 τη Στρασμπούρ κι έχοντας σαν προίκα τις δύο εκτός έδρας επιτυχίες της πανηγυρίζει με «σκούπα» (3-0) το δέκατο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2000.

Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ Τορίν Γκριν με 19 πόντος ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ζαν Μαρκ Ντουπράζ. Πηγή: sport-fm.gr

Αγκαλιά με τους τελικούς η Αρμάνι!!

Μια νίκη από την πρόκριση στους τελικούς βρίσκεται η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο που ξανανίκησε τη Σάσαρι στη Σαρδηνία κι έκανε το 3-1.

Αγκαλιά με τους τελικούς η Αρμάνι
Πολύ κοντά στους τελικούς μετά από μία διετία βρίσκεται η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι νίκησε για δεύτερη συνεχή φορά τη Σάσαρι στη Σαρδηνία, με 63-56, κι έκανε το 3-1 στη σειρά.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 17, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 15 και ο Σαμάρντο Σάμιουελς με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ πρωταγωνίστησαν στο δεύτερο break των πρωτοπόρων της κανονικής περιόδου. Ο Μπέντζαμιν Εζέ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους απογοητευτικούς επιθετικά γηπεδούχους.

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς διεξάγεται το Σάββατο στο Μιλάνο και εκεί με νίκη των γηπεδούχων τελειώνουν όλα. Πηγή: sport-fm.gr

Γιάνκοβιτς: «Το πήραμε λόγω ενότητας»

Στην ενότητα του Παναθηναϊκού τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα απέδωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Γιάνκοβιτς: «Το πήραμε λόγω ενότητας»
Χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο νεαρός φόργουορντ, μιλώντας στη Nova, τόνισε πως ο τίτλος κατέληξε στους «πράσινους» λόγω της ενότητας εντός της ομάδας τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες στιγμές. Τέλος, είπε πως δεν έχει το μυαλό του στο NBA καθώς κοιτάει το κοντινό μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε επειδή ήμασταν ενωμένοι και στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα και αυτό τελικά μας κράτησε. Δεν έχω στο μυαλό μου το ΝΒΑ. Είμαι άνθρωπος που κοιτά το κοντινό μέλλον και δεν θέλω να ονειρεύομαι ούτε να κοιτάω μακριά. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω τώρα και στόχος μου είναι η άμεση βελτίωση.
Θέλω να γίνομαι καλύτερος και δεν μου αρέσει να κοιτάω πιο μπροστά από 2-3 μέρες».


Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τις Εθνικές ομάδες, σημείωσε:
«Έχουμε περάσει αρκετά και με τις μικρές Εθνικές και έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που πιστεύω πως μπορούν να ανταποκριθούν και στη «μεγάλη» Εθνική και να προσφέρουν πράγματα».

Έγινε… μελιτζανί ο Ομπράντοβιτς!! (pic)

Το… γνωστό του χρώμα όταν «τρελαίνεται» πήρε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια του Φενέρμπαχτσε-Γαλατάσαραϊ

Έγινε… μελιτζανί ο Ομπράντοβιτς (pic)
Είχε παράπονα απ’ τους παίκτες.

Το ματς έδειχνε να στραβώνει. Και σε τέτοιες περιπτώσεις ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν νευριάζει απλώς.

Παίρνει και το γνωστό του πλέον χρώμα, το μελιτζανί.

Όπως συνέβη στο ματς της Φενέρμπαχτσε με την Γαλατάσαραϊ, που ευτυχώς για τον Σέρβο κόουτς το φινάλε ήταν… γλυκό!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή και 2-0 για τη Φενέρ του «Ζοτς»

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σε ένα ματς-θρίλερ επικράτησε 74-73 της Γαλατάσαραϊ κι έκανε το 2-0 στους τουρκικούς τελικούς.

Ανατροπή και 2-0 για τη Φενέρ του «Ζοτς»
Δύο νίκες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Τουρκία απέχει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Αξιοποιώντας στο έπακρο την έδρα της, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε 74-73 της Γαλατάσαραϊ, η οποία είχε βρεθεί να νικά με οκτώ (58-66) πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ στα 18’’ πριν το τέλος πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τους γηπεδούχους, ενώ μαζί με τον Λούκα Ζόριτς ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων έχοντας από 15 πόντους. Ο Μανούτσαρ Μαρκοϊσβίλι είχε 24 πόντους για τους πρωταθλητές, που έχασαν στο τέλος την ευκαιρία με τον Ζόραν Έρτσεγκ να πάρουν τη νίκη.

Τα δύο επόμενα ματς θα γίνουν στην έδρα της «Γαλατά», ξεκινώντας από την προσεχή Κυριακή.Πηγή: sport-fm.gr

Πρέπει να «ματώσεις» για Σκόκο!

Πολλές ομάδες θέλουν τον Νάτσο Σκόκο. Όπως ξεκαθάρισε όμως ο μάνατζέρ του, μονάχα εκείνη που θα… βάλει το χέρι στην τσέπη (και δεν θα τον ζητήσει δανεικό) μπορεί να έχει ελπίδες για να τον αποκτήσει.

Πρέπει να «ματώσεις» για Σκόκο
Την όρεξη σε όσες ομάδες σκέφτονται στο… τσάμπα την απόκτηση του Νάτσο Σκόκο έκοψε ο μάνατζέρ του.

Όπως είναι γνωστό, ο Αργεντινός δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στη Σάντερλαντ. Κάτι που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά και συλλόγων από την πατρίδα του.

Με αφορμή λοιπόν την κρούση ενός εξ αυτών, της Μπόκα Τζούνιορς, για να τον αποκτήσει ως δανεικό, ο εκπρόσωπός του Φαμπιάν Σολντίνι ξεκαθάρισε πως όποια ομάδα θέλει τον παίκτη θα πρέπει να «ματώσει».

Έτσι, τόνισε ότι «τον Σκόκο μπορείς να τον πάρεις μόνο αν πληρώσεις» και ξεκαθάρισε: «Όποιος τον θέλει πρέπει να το κάνει. Ο Νάτσο θέλει να επιστρέψει στην Αργεντινή, αλλά γνωρίζει και τον οικονομικό παράγοντα. Θέλει αλλά είναι δύσκολο».Πηγή: sport-fm.gr