Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ευκαιρία για όλους...

Ο Γιάννης Κυφωνίδης αρθρογραφεί για την υπόθεση με τα στημένα και τη νέα εποχή που μπορεί να σημάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ευκαιρία για όλους...
Κυριολεκτικά οι μέρες που... ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ιστορικές. Από κάθε άποψη. Γίνονται τόσα πράγματα, κάθε μέρα, όλη μέρα, που δεν τα προλαβαίνεις. Δεν είμαι εγώ ατός που θα κρίνει την υπόθεση και θα προδικάσει την έκβασή της, αλλά μπορώ να πω ότι όλο αυτό θα οδηγήσει το ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα.
Είναι σαφές ότι η έρευνα που έχει γίνει είναι ενδελεχής, τα στοιχεία τείνουν στο άπειρο(!) και όλοι στο τέλος θα δουν το αποτέλεσμα που τους αναλογεί. Αν υπάρχουν ένοχοι θα πληρώσουν, αν υπάρχουν αθώοι θα δικαιωθούν και θα συνεχίσουν χωρίς να αιωρείται από πάνω τους ένα μόνιμο σύννεφο αβεβαιότητας, υπονοιών και καφενειακών συζητήσεων.
Πέρα από τις όποιες αποφάσεις όμως το σημαντικότερο όλων είναι η νέα σελίδα που θα ανοίξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θεωρούσα κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι με όσα βιώνει καθημερινά ο Έλληνας ήταν απίθανο να συνεχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο με την συχνότητα που πήγαινε. Είχε κουραστεί από πολλές καταστάσεις και είχε φτάσει στην απαξίωση του προϊόντος.
Μετά από το άνοιγμα αυτής την υπόθεσης όμως πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το κλίμα να αντιστραφεί, οι φίλαθλοι να κάνουν στροφή 180ο και από κει που είχαν γυρίσει την πλάτη στο πρωτάθλημά μας και απομακρύνονταν από αυτά με βήματα γοργά, να επιστρέψουν, να το δουν και πάλι κατά πρόσωπο και να ψάξουν στα ελληνικά γήπεδα λίγες στιγμές χαράς, λίγες νότες αισιοδοξίας.
Ξέρει ο καθένας από εμάς ότι 90΄ ποδοσφαιρικού αγώνα δεν είναι δυνατόν να σβήσουν τις συνέπειες από ότι βιώνουμε όλη την εβδομάδας σε άλλους τομείς της κοινωνικής μας ζωής, αλλά αυτά τα 90΄ μπορούν τουλάχιστον να αφαιρούν λίγο από το βάρος και όχι να προσθέτουν σύννεφα στον ουρανό. Όλοι μας πρέπει να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον του ποδοσφαίρου, να είμαστε ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις, να περιμένουμε τις αποφάσεις και να προσδοκούμε καλύτερο αύριο. Υπάρχει και θα το ζήσουμε.
ΠΗΓΗ: novasports.gr

Μπέος – Μπάκος: «Να μείνει μεταξύ μας»

Νέος διάλογος ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκο με τον Αχιλλέα Μπέο, όπου ο πρώτος του λέει ότι η ομάδα του τα έκανε... σκατά και κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Μπέος – Μπάκος: «Να μείνει μεταξύ μας»
Ο ιδιοκτήτης του Βόλου προσπαθεί να τον καθησυχάσει, λέγοντάς του πως θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει για να πάρει ο Αστέρας το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, που τελικά έληξε 1-0 υπέρ των Αρκάδων!

20-21.02.2011
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ από τον Δημήτρη Μπάκο (Β΄) στον Αχιλλέα Μπέο (Α')

Β': Τι γίνεται ρε συ; Τι κάνουμε; Τα κάναμε σκατά, γ...!
Α': Δύσκολα Δημήτρη, δύσκολα. Εγώ θα κοιτάξω να σας βοηθήσω στο θέμα με τις Σέρρες, αλλά να μείνει μεταξύ μας, αδερφέ, για να μην εκτεθώ.
Β':Ξέχασέ το, μίλαγα με τον Γιόλη τώρα, μην τρελαθούμε, τώρα, ξέχασέ το. Τι γίνεται με αυτόν εκεί πάνω τώρα; Νομίζεις ότι μπορεί να γίνει κάτι;
Α': Αυτός είπε κάπου, κάπου πολύ σοβαρά, δεν είναι κανένας καραγκιόζης αυτός, ότι το παιχνίδι θα το χτυπήσει. Σήμερα μου το είπαν αυτό, δυσκολεύουν τα πράγματα για σένα.
Β': Σίγουρα, ναι. Εσύ τι πιστεύεις; Ότι αυτός έχει τώρα ελπίδες κάπου;
Α': Καμία ελπίδα δεν έχει.
Β': Ε. τότε;
Α': Δεν ξέρω τι γίνεται. Θέλω να πάει αύριο ο Γιώργος να δω τι θα μου πει ο Βαγγέλης και εγώ αύριο θα του έχω τον άνθρωπο να τον περιμένει να τον πάει πακέτο εκεί.
Β': Είναι αυτός... δεν πιστεύω να μας κάνει καμία π... εκεί πέρα;
Α': Είναι σαν να μιλάτε μαζί μου, εντάξει; Μην μπερδευτείς καθόλου εσύ, θα πάει επάνω να το δουλέψει και ό,τι θα σου πει. Το ναι είναι ναι και το όχι είναι όχι. Μην ασχοληθείτε καθόλου, άστον να πάει 2-3 ημέρες να το δουλέψει και ό,τι σας πει.
Β': Α., θα πάει ο δικός σας δηλαδή εκεί πέρα.
Α' : Για να μην έχεις καμία αμφιβολία
Β' : Εντάξει, γιατί να μη μας μπλέξει πουθενά σε καμία ιστορία.
Α' : Όχι, όχι. Αστο, να μην έχεις πρόβλημα.
Β': Για κοίτα το, μην μπλέξουμε, μήπως μπορούσαμε να σώζαμε την παρτίδα, μην μπλέξουμε σε περιπέτεια.
Α': Ασε να δούμε τι θα γίνει αύριο και θα τα πούμε.

Ρυθμιστής ο… Τσέζαρεκ για Φιγκερόα, στο Μπακού ο «Τσέσνα»

Σειρά συζητήσεων με τους ποδοσφαιριστές που είναι προς την… έξοδο είχε η διοίκηση του Άρη, μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οριόλ, Τόχα και Τσέζαρεκ είχαν επίσημη ενημέρωση της κατάστασης και των θέσεων του συλλόγου. Με τους Οριόλ, Τόχα βρίσκεται σημείο επαφής αρκεί να υπάρξουν ομάδες που θα τους αποκτήσουν και να αποχωρήσουν.

Ο Τσέζαρεκ άκουσε την πρόταση της διοίκησης για μείωση αποδοχών και επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Εφόσον τελικά ο Κροάτης συνεχίσει με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει το συμβόλαιό του, τότε θα ανοίξει για τα καλά ο δρόμος της απόκτησης του Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Την ίδια ώρα, ο Τσεσνάουσκις έχει πάρει άδεια και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να συμφωνήσει και να συνεχίσει την καριέρα του εκεί.

Θέμα τυπικό πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Κουλουχέρη, ενώ και ο Άραβίδης που ήταν παρών σήμερα ενημερώθηκε από τη διοίκηση ότι εξαιτίας της πορείας που είχε το θέμα των συνομιλιών στο χώρο του ποδοσφαίρου, προκαλείται το πρόωρο τέλος της συνεργασίας τους. 
Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Μενδρινό ο οποίος θα απολογηθεί την Τετάρτη.
The Player

«Υπάρχουν διάλογοι και για το 6-0»

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» αποκάλυψε πως υπάρχουν διάλογοι στην δικογραφία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που αφορούν τόσο το Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 6-0 όσο και το ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου: 4-0.

«Υπάρχουν διάλογοι και για το 6-0»
Σε αυτή την πληροφορία συμφώνησε και ο παρουσιαστής της εκπομπής, Κυριάκος Θωμαϊδης.

Διαβάστε τι ειπώθηκε από τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο που εργάζεται στο «ΒΗΜΑ»: «Υπάρχουν διάλογοι και για το ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου. Όλα όμως είναι από το τηλέφωνο του κ. Μπέου. Αυτό παρακολουθείται».

Και συνεχίζει για το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΑΕΚ: «Υπάρχει δικογραφία για αυτό το ματς και διάλογοι, αλλά δεν είναι στα απομαγνητοφωνημένα που έχουν βγει. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κάποιοι επίμαχοι διάλογοι.

Είναι όμως θέμα έρευνας και πρέπει να βρεθούν τα σημεία των διαλόγων για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, για να πούμε τι ακριβώς λέγεται».

Και σημειώνει πως τα περισσότερα λέγονται όμως από τον Μπέο και σχολιάζει: «Μερικές φορές είναι υπερβολικός όμως όπως έχει φανεί στους μέχρι τώρα διαλόγους.

Ανακατεύει ανθρώπους μεταφέροντας αλλιώς τις συνομιλίες που έχει με κάθε άνθρωπο. Φαίνεται από τις συνομιλίες πως αλλιώς τα λέει στον έναν, αλλιώς στον άλλον…».

"Η Λάρισα έδωσε πολλά λεφτά στον Εργοτέλη"

Ο Μάκης Ψωμιάδης μιλάει με κάποιον Γιώργο (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και στον διάλογο που έχουν αναφέρεται ότι: "η Λάρισα έδωσε πραγματικά πολλά χρήματα στον Εργοτέλη".
"Η Λάρισα έδωσε πολλά λεφτά στον Εργοτέλη"
Ωστόσο να σημειωθεί ότι το μεταξύ τους παιχνίδι ήρθε ισόπαλο 3-3, ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά καταδίκασε την λαρισινή ομάδα σε υποβιβασμό...
Μάκης Ψωμιάδης: Τι έγινε με αυτά τα α…;
Γιώργος: Βγήκε απόφαση.
Μ: Βγήκε απόφαση και για τον Πανσερραϊκό, λέει ε;
Γ: Τι πράγμα;
Μ: Κι αυτόν τον απέρριψαν.
Γ: Τι μας νοιάζει ο Πανσερραϊκός εμάς; Πού εμπλεκόμαστε εμείς;
Μ: Όχι λέω και ο Πανσερραϊκός, γι΄ αυτό αυτός δε χτύπησε το τελευταίο ματς, δεν έχει φτιάξει τα χαρτιά, χρωστάει, λέει, σε πολλούς.
Γ: Μάκη, οι δυο μας μιλάμε, άκου. Στο τελευταίο ματς η Λάρισα έδωσε πραγματικά πολλά χρήματα στον Εργοτέλη.
Μ: Έδωσε ε;
Γ: Ναι, ναι, πολλά… ο Κώστας.
Μ: Ναι, ναι κατάλαβα.
Γ: Ο δικός σου ρε!
Μ: Ναι, ναι, κατάλαβα, κατάλαβα.
Γ: Όταν λέμε πολλά, εννοούμε πολλά. Σιγά τώρα ο Εργοτέλης να μη σκιζότανε να κάνει… θα σου πω λεπτομέρειες.
Μ: Εντάξει.
Γ: Πάρε με ό,τι χρειαστείς.
Μ: Εντάξει, φιλιά.
 

"Εγώ δεν παίζω ούτε Προπό"!

"Δεν έχω καμία σχέση με τα στοίχηματα και τον τζόγο. Ο Ψωμιάδης μου λέει τα νέα. Καφενειακές συζητήσεις. Με τον Μαρινάκη δεν τα χαλάσαμε στο ποδόσφαιρο". Τάδε έφη Νικόλας Πατέρας στη "Δίκη". Όλες οι δηλώσεις...
"Εγώ δεν παίζω ούτε Προπό"!
«Καταρχήν είχα πάει στο Λονδίνο για μία οικογενειακή υποχρέωση και γύρισα χθες, όχι σήμερα»,ανέφερε αρχικά ο Νίκος Πατέρας απαντώντας στις προ ημερών δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου πως το… έσκασε στην Αγγλία.

Στην συνέχεια σχολίασε τους διαλόγους του σκανδάλου: «Είναι προφανές από τους διαλόγους πως δεν έχω σχέση με τα στοιχήματα και τον τζόγο. Κάποιες από τις συνομιλίες που μου αποδίδονται αφορούν κάποιον άλλο. Δεν θέλω να το πω ποιο είναι, γιατί δεν ξέρω αν είναι πρόεδρος ή τεχνικός διευθυντής».

Για τις συνομιλίες του με τον Μάκη Ψωμιάδη: «Οι συζητήσεις με τον κ. Ψωμιάδη μου λέει τα νέα κάθε εβδομάδα. Ποια ομάδα, ποια έχασε. Καφενειακή συζήτηση. Δεν έχουνε να κάνουν με στοιχήματα και τέτοια πράγματα».

Και συνέχισε: «Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει μία δικαστική έρευνα που τρέχει, καλό είναι να μην κάνω άλλο σχόλιο. Έχω εμπιστοσύνη στις αρχές, περιμένω τα αποτελέσματα».

Για τα όσα λέει σε έναν διάλογο με τον Μάκη Ψωμιάδη πως έχει στείλει λουλούδια στον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Μου ζητάει ο κ. Ψωμιάδης την διεύθυνση και του την δίνω. Και του λέω πως του έχω στείλει λουλούδια με ένα φύλακα και την έχω. Θυμάμαι σε κάποια γιορτή, όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, πως του είχα στείλει λουλούδια. Είναι ξεκάθαρο στην συζήτηση πως μιλάμε για λουλούδια που του είχα στείλει σε κάποια γιορτή».

Για τον ξυλοδαρμό του Αμπάρκιολη που του «χρεώνουν» τόνισε: «Αυτή η έρευνα δεν έχει να κάνε με εμένα. Με στοιχήματα, με τον τζόγο έχει να κάνει. Από ό,τι διάβασα πριν από μήνες είχαν έρθει και κάποιοι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ και καταθέσαν. Πρόκειται για έρευνα χρόνων».

Για τον Αχιλλέα Μπέο: «Με τον κ. Μπέο είχαμε μία διαμάχη σε ένα συμβούλιο της Λίγκας. Από τότε δεν ασχολούμαι με τις δηλώσεις του».

Για την έρευνα και γιατί δεν εμπλέκεται το όνομά του: «Ουδεμία σχέση έχω με την έρευνα, δεν με έχει καλέσει ποτέ η εισαγγελία να καταθέσω, ούτε ήξερα πως υπήρχε έρευνα».

Για την σχέση του με τον Μαρινάκη: «Δεν χάλασε η σχέση μου με τον Μαρινάκη από το ποδόσφαιρο. Μπήκαν πολύ καλοθελητές ανάμεσα και προσπάθησαν να χαλάσουν τη σχέση μεταξύ δύο προέδρων. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Μαρινάκη, τον εκτιμώ. Και αν ακούσατε και τις συνομιλίες, εγώ λέω στον Μάκη πως δεν έχει καμία σχέση..».

Και έκλεισε λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με τζόγο και στοιχηματικά που ψάχνει η έρευνα. Ποτέ δεν έπαιξα ούτε προπό».

Τέλος από την ΑΕΚ ο Σάχα

Παρελθόν θα αποτελέσει και τυπικά αύριο ο Σεμπαστιάν Σάχα για την ΑΕΚ καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους με τον Αργεντινό να εισπράττει τα δεδουλευμένα του. Ως φαβορί για την αντικατάσταση του φαντάζει αυτή τη στιγμή ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ενώ αρέσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.
Τέλος από την ΑΕΚ ο Σάχα
Τις τελευταίες ημέρες ο Σεμπαστιάν Σάχα εμφανιζόταν φευγάτος και ο ατζέντης του είχε ενημερώσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ότι εντός της εβδομάδας κανόνιζε τη μετακόμιση του ατζέντη του σε ομάδα της Αργεντινής.

Ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο ότι το συμβόλαιο των περίπου 550.000 ευρώ (δίχως να συμπεριλαμβάνεται το ποσό που αναλογεί στην εφορία) ήταν δυσβάσταχτο για την ΑΕΚ της ερχόμενης περιόδου, και ότι συνιστούσε πολυτέλεια για μία ομάδα που δια στόματος του προέδρου της πρέπει να περικόψει τα κόστη τουλάχιστον κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι.

Στην ΑΕΚ είχαν καταλήξει στην απόφαση να επαναπροσεγγίσουν τον Αργεντινό προσφέροντάς του ένα συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές (περίπου 300.000 ευρώ), αλλά και με την ασφάλεια της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών ως το 2013 ή 2014.

Ο Σάχα αρχικώς έδειχνε διάθεση να το συζητήσει, όταν όμως βγήκε στην αγορά, διαπίστωσε ότι μπορεί να βρει και αλλού τα χρήματα που παίρνει τώρα. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του;

1. Η επικρατέστερη λύση: Ο Μάριο Γκαλίνοβιτς έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα και είναι μία προσιτή οικονομικά λύση. Πρόκειται για τερματοφύλακα με καλές και κακές στιγμές στον Παναθηναϊκό. Αρέσει στους διοικούντες και έχει τη φήμη του εξαιρετικού χαρακτήρα.

2. Ο διακαής πόθος: Ο 33χρονος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα και κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην εθνική ομάδα. Τον μάθαμε κάπως αργά ύστερα από μία μακρόχρονη καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας αν και υπήρξε εννέα φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων. Βασικός επί σειρά ετών και σε καλή ηλικία για τερματοφύλακα.

3. Το αουτσάιντερ: Ο Σήφης Δασκαλάκης είναι ο επί σειρά ετών βασικός γκολκίπερ του Εργοτέλη κι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής παρουσίας της κρητικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα τα τελευταία χρόνια. Είναι ελεύθερος και το κασέ του είναι χαμηλό.

4. Ο εξελίξιμος: Στα 25 χρόνια του, ο Γιάννης Σιδεράκης του Θρασύβουλου δεν είναι ευρέως γνωστός. Ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Ένωσης Σλόμπονταν Σούιτσα ήταν εκείνος που τον είχε ξεχωρίσει και προτείνει προς αγορά στην κιτρινόμαυρη διοίκηση. Αν αποκτηθεί θα είναι δεύτερος πίσω από τον Γιάννη Αραμπατζή.

5. Ο βετεράνος: Είχε πενταετή θητεία στην 'Ενωση (1998-2001 και 2003-05) και δεν αποκλείεται να κλείσει την καριέρα του σε αυτήν. Ο 35χρονος Χρυσόστομος Μιχαϊλίδης παραμένει στη λίστα της Ένωσης, ωστόσο οι κακές σχέσεις των δύο ΠΑΕ μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου, θα δυσκολέψουν τις συζητήσεις.

6. Ο συμπατριώτης: Ο αργεντινός Ματίας Ντεγκρά είχε απασχολήσει την Ένωση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ενδεχομένως αυτό να συμβεί και τώρα αν και η παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στη μεγάλη κατηγορία δεν ευνοεί τα σχέδια της ΑΕΚ για την απόκτησή του.
ΠΗΓΗ: sport24

«Όχι» ΠΑΟΚ στην επικύρωση της βαθμολογίας!

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει πως στην αυριανή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ θα ζητήσει τη μη επικύρωση της βαθμολογίας, ώστε να συνεχιστεί η κάθαρση στο ποδόσφαιρο.
«Όχι» ΠΑΟΚ στην επικύρωση της βαθμολογίας!
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:
"Οι πρόσφατες αποκαλύψεις που συγκλονίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου, καθιστούν επιβεβλημένη την απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει τη μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της SuperLeague. Σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν σαν να συντασσόμασταν με την αναξιοπιστία που καταστρέφει το ποδόσφαιρο και απομακρύνει τους υγιείς φιλάθλους από τα γήπεδα.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η απόφασή μας αυτή αποσκοπεί στο να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας πορείας για την κάθαρση του ποδοσφαίρου και δεν ισοδυναμεί με λευκή ψήφο σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί προς το συμφέρον των ομάδων τους".

Σούπερ Λίγκα: Στο επίκεντρο (με παραίτηση ή μομφή) ο Μαρινάκης

Και η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας σημείο τριβής στο ΔΣ του Συνεταιρισμού το μεσημέρι της ΤρίτηςΤην αξιοπιστία του μετράει για δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Τον περασμένο Απρίλιο είχε εκλέξει με 8 θετικές ψήφους, 2 αρνητικές και 6 απουσίες, τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο εκπρόσωπό του στο ΔΣ της ΕΠΟ. Σήμερα ο Μπέος βρίσκεται κατηγορούμενος για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοιχηματισμό.


Το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων της Λίγκας καλούνται να επικυρώσουν ή μη τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και να αποφασίσουν αν θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο του Συνεταιρισμούς Βαγγέλη Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο οι οποίοι διώκονται ο μεν πρώτος με την κατηγορία της απλής συνέργιας σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος και ο δεύτερος για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β. Μαρινάκης σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το σε βάρος του κλίμα, θα ανακοινώσει στα μέλη του ΔΣ την πρόθεσή του να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να μην εκτίσει τον δεύτερο χρόνο της θητείας του όπως είχαν κάνει και οι τρεις προγενέστεροι πρόεδροι της Λίγκας και να ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός όπως είχαν ανακοινώσει, θα επιμείνουν στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του την οποία αναμένεται να υπερψηφίσουν επίσης οι ΠΑΕ Λάρισα, Αρης, Ηρακλής και πιθανότατα ο Πανσερραϊκός.

Οι τρεις ομάδες που έχουν υποβιβασθεί _ Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής _ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος, διατηρώντας ελπίδες παραμονής στην κατηγορία στην περίπτωση που κάποιες από τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα υποβιβαστούν.

Κι αυτό γιατί αν επικυρωθεί η βαθμολογία οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα αντικατασταθούν από ομάδες της Β' Εθνικής όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου. Επιστολή μη επικύρωσης της βαθμολογίας έχουν ήδη καταθέσει στη Λίγκα ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δέχτηκε ισχυρές πιέσεις να σταματήσει τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μετά τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αλλά δεν ενέδωσε επειδή πίστευε ότι όλα όσα θα έρχονταν στην επιφάνεια μέσω της εισαγγελικής έρευνας θα έβαζαν τάξη σε πολλά κακώς κείμενα του αθλήματος.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, να παραμείνουν οι ελληνικές ομάδες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να προχωρήσουμε συστηματικά. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για το επόμενο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι τα στοιχεία που θα μας έρθουνε, τα πράγματα που θα δούμε τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, θα δώσουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει και ξέρουμε και τι κινήσεις θα κάνουμε από τη δική μας τη μεριά» υπογράμμισε ο Π. Γερουλάνος. Πηγη Το Βημα

Φοβήθηκε μην τα ακούσει;

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στην Τούμπα, στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ, η οποία έγινε παρουσία περίπου 12.000 οπαδών, αλλά χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Όχι δεν ήταν διακοπές, αλλά στα αποδυτήρια!
Φοβήθηκε μην τα ακούσει;
Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά μίλησε στα αποδυτήρια με τον Μπόλονι και συμφώνησε να πάρει άλλες δέκα ημέρες επιπλέον άδεια, λόγω κούρασης.

Μετά την κουβέντα όμως με τον προπονητή του, αποφάσισε να μείνει στα αποδυτήρια και να μη βγει στον αγωνιστικό χώρο. Προπόνηση δεν θα έκανε, αλλά θα ήταν μαζί στην ομάδα και θα… ζούσε την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του «Δικεφάλου».

Γιατί αποφάσισε να μην εμφανιστεί ο «Σάλπι»; Φοβήθηκε μην τα… ακούσει και χαλάσει την γιορτή;   sportdog gr

Όχι Ταπούτου στον... ΠΑΟΚ

Συνάντηση είχε σήμερα Δευτέρα ο Χρήστος Ταπούτος με το μέλος της 5μελους επιτροπής του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Η πλευρά του παίκτη έκανε γνωστό ότι δεν θέλει να υπαχθεί στο άρθρο 99, για το ποσό των 55.000 που του οφείλει ο ΠΑΟΚ (επιδικάστηκε από τη ΦΙΜΠΑ) και θα περιμένει νέα πρόταση για να κλείσει το θέμα.The Player

Ο ΟΠΑΠ «κόβει» τις χρηματοδοτήσεις

Ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να αναστείλει όλων των ειδών και τύπων τις χρηματοδοτήσεις προς το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Αν τίθενται ζητήματα αναξιοπιστίας δεν θα συνεχιστεί η ροή χρήματος είχε προειδοποιήσει και έπραξε την προειδοποίηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα λάβει οριστικές αποφάσεις μετά την άσκηση και των πειθαρχικών διώξεων της αθλητικής δικαιοσύνης

Οι αποκαλύψεις και οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου, καθιστούν επιβεβλημένη την αναστολή ισχύος των συμβάσεων χορηγίας προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, καθώς και την αναστολή καταβολής των εξ αυτών απορρεουσών χρηματικών ποσών.

Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις επόμενες ημέρες, θα συζητήσει διεξοδικά το θέμα, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας και θα λάβει τις αποφάσεις του.

Παράλληλα η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ' αυτά, έτσι ώστε – εφόσον και όπου απαιτείται – να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε, πριν ένα χρόνο, στη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη της λήψης πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ και τους άλλους επίσημους φορείς, αλλά και τις ομάδες προκειμένου να αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας, κάτι το οποίο και έγινε. Ειδικότερα σε ότι αφορά τις χορηγικές συμβάσεις, υπενθυμίζουμε, ότι τροποποιήθηκαν, με την προσθήκη, ρητρών βίας και διαφάνειας.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι ρήτρες βίας ενεργοποιήθηκαν αλλεπάλληλες φορές, με συνέπεια να παρακρατηθούν με βάση τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι δεν επιτεύχθηκε το προσδοκώμενο από όλους αποτέλεσμα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ενεργοποιήσει και τις ρήτρες διαφάνειας, καθώς οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοιχηματισμό, θέτουν ευθέως θέμα οικονομικής ζημίας της εταιρείας, αθέτησης των συμβάσεων χορηγίας, αλλά και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, το οποίο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. συνιστά, εκτός των άλλων, βασικό προϊόν στην διοργάνωση παιχνιδιών της.

Επιπροσθέτως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί – κατόπιν και ορισμένων δημοσιευμάτων - να καταστήσει σαφές αυτή την ώρα ότι:

·         Μετά από εισαγγελική παραγγελία συνέδραμε το έργο της δικαστικής διερεύνησης παρέχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν.

·         Οι αγώνες οι οποίοι εντάσσονται στο κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αποφασίζονται μετά από συστηματική μελέτη των ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με βάση την ελκυστικότητα που αυτοί έχουν στους παίκτες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αγώνες αμφιβόλου ποιότητας. Το αντίθετο, το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, αποδεδειγμένα, είναι η αξιοπιστία της, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε και δεν σκοπεύει να διακινδυνεύσει

·         Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και όλες τις εταιρείες που διοργανώνουν παιχνίδια στοιχήματος. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών, το ζήτημα αυτό τέθηκε με έμφαση. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών να συνεργαστεί στενά, αλλά και να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διεθνούς συστήματος ελέγχου του παράνομου στοιχηματισμού, με την συνεργασία της UEFA, της FIFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Interpol.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.»

Επίθεση Κανελλόπουλων στον Κούγια

Με κοινή τους ανακοίνωση οι αδελφοί Κανελλόπουλοι εξαπολύουν επίθεση προς τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει σε Μέσα Ενημέρωσης από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο με τους «στημένους» αγώνες.

Σε αυτή κατηγορούν τον γνωστό ποινικολόγο και πρόεδρο της Παναχαϊκής για σκοπό κατασυκοφάντησης της οικογένειάς τους και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Μάλιστα, αυτή καταλήγει καλώντας τους δημοσιογράφους να ρωτούν τον Αλέξη Κούγια να απαντά στα εξής ερωτήματα:

α) Ποιος ή ποιοι από εμάς, πότε και με ποίο τρόπο, μέσο ή γνωριμία, «διορίσαμε» οποιονδήποτε αθλητικό δικαστή και ποιον δικαστή συγκεκριμένα, και, επίσης, πότε και σε ποια περίπτωση επηρεάσαμε συγκεκριμένη απόφαση αθλητικού οργάνου, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, άλλως να μην επιτρέπεται σ' αυτόν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αναφορά στο πρόσωπό μας, διαφορετικά δε, θα θεωρήσουμε ότι υπάρχει ανοχή στις σε βάρος μας συκοφαντίες εκ μέρους του κ. Κούγια.

β) σε περίπτωση, που ο κ. Κούγιας ήθελε δηλώσει, ότι δεν εννοούσε κάποιον ή κάποιους από εμάς, να ερωτηθεί, γιατί μέχρι τώρα σε όλες τις δηλώσεις του απέδιδε τα ανωτέρω ψευδή γεγονότα, χωρίς καμία διάκριση, σε όλους τους αδελφούς.

Πληροφορίες που σοκάρουν

Τα χάλια μας ως έθνος και ως κοινωνία δεν έχουν τελειωμό. Τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου ίσως και να έχουν τελειωμό. Αν οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας περάσουν από τη θεωρία στην πράξη...
Πληροφορίες του Sportdog που σοκάρουν
Τι λένε τα κακά μαντάτα που έμαθε ο σκύλος; Πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει χρόνια να ξαναδεί ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportdog η έρευνα για τα στημένα σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Κορέα, η Μαλαισία και η Ζιμπάμπουε, κορυφώνεται και από πλευράς FIFA. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες των ηπείρων στις οποίες υπήρξαν ενδείξεις ή και αποδείξεις, όπως στην Ιταλία, για στημένα παιχνίδια, σκέφτεται να... πάρει κεφάλια.
Θα την πληρώσει συνολικά το ποδόσφαιρο της εκάστοτε εμπλεκόμενης χώρας. Για παράδειγμα στην Ευρώπη, η UEFAδεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διετή ή τριετή αποκλεισμό όλων των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η δικιά μας θέση σε σχέση με τη Φινλανδία για παράδειγμα, είναι δυσχερέστατη καθώς εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα και εκτός αυτού έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας και με άλλες υποθέσεις που καταλήγουν κάθε τρεις και λίγο στην UEFA.
Θυμάστε πώς είχαν κοπεί οι αγγλικές ομάδες πριν από δυο περίπου δεκαετίες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω Χέιζελ; Μην αποκλείσετε ανάλογη τιμωρία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε παρακατιανοί και δεν μας θέλουν στα πόδια τους. Μόνο προβλήματα δημιουργούμε. Στημένα παιχνίδια, βία στα γήπεδα, απλήρωτοι παίκτες που κάνουν συνεχώς προσφυγές στα δικαστήρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας...
Καλά θα μας κάνουν. Ας μας ρίξουνε πέντε χρόνια εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε συλλογικό επίπεδο και εκτός διοργανώσεων UEFAκαι FIFAσε επίπεδο εθνικών ομάδων για να μάθουμε. sportdog gr

To… μήνυμα Πατέρα σε Μπέο, οι μπράβοι και η «βοήθεια»

Διάλογο με τον Θανάση Κανελλόπουλο έχει ο Αχιλλέας Μπέος στον οποίο αναφέρεται στο μήνυμα που του έστειλε ο Νίκος Πατέρας:

To… μήνυμα Πατέρα σε Μπέο, οι μπράβοι και η «βοήθεια»
Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ Μπέου (Α) και Κανελλόπουλου (Β):

Α: Μου έστειλε μήνυμα ο Πατέρας.

Β: Τι μήνυμα στο κινητό;

Α: Με τον Κακέτση.

Β: Με τον Κακέτση, μάλιστα ναι.

Α: Ότι δεν έχει δώσει αυτός καμία κασέτα να ψαχτώ αλλού, κι ότι έχω πρόβλημα μαζί του. Και του πα του Κακέτση, πες του ότι αυτός κυκλοφοράει με μπράβους. Ό,τι πρόβλημα έχω εγώ μαζί του έκει κι αυτός μαζί μου.

Β: Τι σου είπε το δεύτερο, να…?

Α: Ότι πές του ότι έχει πρόβλημα μαζί μου ότι θα έχει πρόβλημα, και του είπα εγώ του Κακέτση να του πει ότι, ό,τι πρόβλημα θα έχω εγώ μαζί του θα έχει κι αυτός μαζί μου.

Β: Σου είπε ότι έχεις πρόβλημα εσύ μαζί του.

Α: Οτι θα έχω πρόβλημα ρε παιδί μου, είναι έμμεσα απειλή ότι να προσέχω.

Β: Το κατάλαβα, ναι.

Α: Να προσέχω, κατάλαβες; Και του’πα πες του το ίδιο. Ισχύει, αλλά εγώ πες του είμαι άντρας, ό,τι και να γίνει αυτά που ξέρω και έχω κάνει μαζί του τα κρατάω για πάρτη μου… (ακατάληπτο) για αλητείες μιλάμε για διαιτητές για αυτά, ότι εγώ του χρωστάω σ’ αυτόν που ανέβηκα Α’ Εθνική, ότι έπαιρνα στη Β’ Εθνική. Και παίρνω 5.000.000 τώρα, μιλάμε (ακατάληπτο) πράγματα, και του είπα πες του ότι αν με βοήθησε μια φορά να φέρει τον άνθρωπο μπροστά. Εγώ εκμεταλλεύτηκα το όνομά του (ακατάληπτο) τίποτε άλλο δεν έκανε για μένα, αντίθετα εγώ του’ κανα πολλά πράγματα τα οποία τα κρατάω για μένα.

Β: Μάλιστα. Τι να σου πω, έχει αποθρασυνθεί τελείως.

Α: Έχει χάσει τον έλεγχο

Β: Ακριβώς, και δεν ξέρει τι κάνει τώρα.

Α: Και του λέω ρε Στηβ, μου λέει μου ορκίστηκε… ρε συ Στηβ του λέω δεν έχει τι να κάνει? Βγαίνει στο μπαλκόνι και μετράει τα αυτοκίνητα που περνάνε. Έχει τρελαθεί ο άνθρωπος. Μου λέει τον πρόδωσες. Εγώ του λέω? Αυτός προσπάθησε να με μειώσει μέσα σ’ ένα ΔΣ με ένα προσωπικό μου πρόβλημα. Και τον έχει πειράξει αυτό.

Β: 18:30 η ώρα στο γραφείο θα είναι… γιατί μετά έχω να πάω σε μια δουλειά. Μην αργήσεις.

Α: Εντάξει 18:30. sportdog gr

Γελάνε Μαρινάκης – Μπέος με Πατέρα – Κούγια…(ΦΩΤΟ)

Άλλη μία συνομιλία μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Αχιλλέα Μπέου είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτή οι δύο πρώτοι γελάνε για την είδηση πως ο Αλέξης Κούγιας είναι στο γραφείο του Νικόλα Πατέρα.

Γελάνε Μαρινάκης – Μπέος με Πατέρα – Κούγια…(ΦΩΤΟ)
Στις 14 Μαρτίου ο Μαρινάκης τηλεφωνεί στον Μπέο και του εξιστορεί ότι έξω από τα γραφεία του Πατέρα είναι πλήθος ΜΜΕ περιμένοντας τον Κούγια που είναι μέσα...

Στο έγγραφο που ακολουθεί υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες του Αχιλλέα Μπέου:

«Βαγγέλη δώσε βαθμό στον Πανιώνιο» (ΦΩΤΟ)

Μπέος και Μαρινάκης συνομιλούν τηλεφωνικά και ο πρώτος ζητά από τον δεύτερο να δώσει βαθμό στον Πανιώνιο αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνείται.
Βέβαια, δύο μέρες μετά τη συνομιλία το παιχνίδι Πανιωνίου-Ολυμπιακού που ακολούθησε έληξε 1-1…
Δείτε τις φώτο με τις συνομιλίες:

Μπόλονι: «Μακάρι σε κάθε προπόνηση 10.000 κόσμος»

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης του ΠΑΟΚ. Έδειξε ενθουσιασμένος με την υποστήριξη των οπαδών και τόνισε ότι το ιδανικό θα ήτνα να δουλέψει με 15 έμπειρους και 6 νεαρούς παίκτες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις μπροστά σε 10.000 κόσμο. Αν μπορούσα θα τους έλεγα να έρχονται σε κάθε προπόνηση. Από εκεί και πέρα η πρώτη επαφή μου με τους παίκτες ήταν πολύ καλή. Πρέπει να δουλέψουμε. Μετά θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας. Για μένα το ιδανικό είναι να δουλεύω με 15 έμπειρους παίκτες και πέντε-έξι μικρούς. Από εκεί και πέρα μπορώ να κάνω κάποιους συμβιβασμούς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι στον κόσμο, αλλά στον εαυτό μου Θέλω να γυρνάω σπίτι μου και να ξέρω ότι τα έδωσα όλα. Να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Σήμερα αυτό θα μπορώ να το κάνω», τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε ότι «δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Είναι καλό να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο».The Player

Άνοιξαν δέκα… περίεργοι λογαριασμοί!


Διαβάστε την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ με τους δέκα ύποπτους λογαριασμούς που ανοίχτηκαν και τα πρόσωπα του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται.

Πρόκειται για πορισματική αναφορά των υπαλλήλων του Α' Τμήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Α' Υποδιεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Βαλαβάνη Κωνσταντίνου και Φτούλη Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά:
"Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας και μετά από ανώνυμη καταγγελία που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. 3602/29.09.2010 κατά του διαιτητή ποδοσφαίρου ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, ενεργοποιήθηκε σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα τόσο από αναζήτηση στοιχείων, όσα και από λοιπές πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από άλλους φορείς, εκτός του ανωτέρω, επικεντρωθήκαμε σε μία λίστα ποδοσφαιρικών αγώνων για τους οποίους ήδη οι αρμόδιοι φορείς της UEFAτους είχαν κατατάξει ως ύποπτους για προσυνεννοημένα αποτελέσματα και αντικείμενα παράνομου στοιχηματισμού.
Για τη διακρίβωση των ανωτέρω σχηματίσαμε τον κατάλογο των παραγόντων αλλά και των κυριότερων άμεσα συμμετεχόντων στους συγκεκριμένους αγώνες. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι και στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιρικοί διαμεσολαβητές (μάνατζερ ομάδων-παικτών).
Στη συνέχεια προβήκαμε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων που διαλαμβάνονται στην έρευνά μας.
Επίσης ζητήσαμε πληροφορίες για την κίνηση των πιστωτικών καρτών τους για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων ποσών, αναφορικά με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των προς διερεύνηση ποδοσφαιρικών αγώνων, δηλαδή από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα.
Με την υποβολή της παρούσας μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έχει συγκεντρωθεί ο αναμενόμενος όγκος δεδομένων σε ποσοστό 80% για τα άτομα που περιέχονταν στις πρώτες, χρονικά, αιτήσεις μας.
Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτά τα δεδομένα και καταβάλλεται προσπάθεια εντοπισμού παράνομων ή ύποπτων χρηματικών ροών και τέλος σύγκρισή τους με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα.
Η ως άνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όμως είναι ήδη εφικτό να υποβάλλουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία δημιουργούν υπόνοιες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για την πλήρη στοιχειοθέτησή τους απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία, αφού εκτός της χρεοπίστωσης μετρητών παρατηρείται και κίνηση ποσών με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Ακόμη δε παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους.

Αναλυτικά αναφέρουμε:
1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι. Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότ ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.
Επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατατίθενται χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τους συνδέσμους φιλάθλων της ίδιας ομάδας.
Ο δε ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ διαθέτει τραπεζική θυρίδα από το έτος 2009 στην ALPHABANK, υποκατάστημα ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.
Τέλος ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ όπως φαίνεται από σχετικό πινακίδιο πώλησης χρηματιστηριακής εταιρείας, κατείχε σημαντική μετοχική θέση στην εισηγμένη εταιρεία VIVERE, ιδιοκτησίας ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ.

2) Φυσικά πρόσωπα των οποίων η κίνηση των πιστωτικών τους καρτών εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού, προφανώς μέσω διαδικτύου.

ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στέλεχος σήμερα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και παλαιότερα της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού.
ΚΥΡΟΥΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΣΦΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Διαιτητής ποδοσφαίρου και διαιτήτευσε τον αγώνα ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που θεωρείται από την UEFAως ύποπτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του ως άνω αγώνα, εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από την κίνηση της πιστωτικής του κάρτας ότι στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
 3) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους και ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.
 ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Συμμετέχει στην ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και δημιουργούνται υπόνοιες για κινήσεις χρηματικών ποσών που παρουσιάζουν δυσαρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, ενώ παράλληλα εμφανίζει δοσοληψίες με τον διαμεσολαβητή παικτών και ομάδων ΤΡΑΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ και τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΜΠΕΟ ΑΧΙΛΛΕΑ.
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παρουσιάζει δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρατηρούνται συναλλαγές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ακόμη υπάρχουν συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ, με τον πρώην διαιτητή και συγχρόνως παράγοντα του διαιτητικού χώρου, ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, που είναι ο πατέρας του νυν διαιτητή, ΣΠΑΘΑ ΗΛΙΑ. Σημειωτέον ότι ο ως άνω ΣΠΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ αυτής με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ και η οποία δεν δραστηριοποιείται πλέον από το έτος 2008.

Εκτός των προαναφερθέντων αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία μας εισήλθε πληροφοριακό δελτίο, που κοινοποιήθηκε με το έγγραφο Σ.Δ.Ο.Ε./Κ.Υ/Δ3 ΕΜΠ. 11843/30.05.2011. Στο πληροφοριακό αυτό δελτίο καταγγέλλονται οι αδελφοί και συνεταίροι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ως και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υιός του ΓΑΒΡΙΗΛ για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.
Λόγω της παραγοντικής τους ιδιότητας στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, βρίσκονται στη λίστα των ερευνώμενων φυσικών προσώπων και ήδη έχουν ληφθεί τα πρώτα στοιχεία από το διατραπεζικό σύστημα.
Από την πρώτη αξιολόγηση αυτών προκύπτει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, για την οποία απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία.
Σημαντικό δε στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι όπως προκύπτει από την κίνηση πιστωτικής κάρτας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, τη χρονική περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, εμφανίζονται πράξεις στοιχηματισμού με εταιρείες του εξωτερικού.
Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η λήψη των αιτηθέντων στοιχείων, τόσο για τους ανωτέρω όσο και για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα που είναι υπό έρευνα, μετά την λήψη αυτών και την πλήρη επεξεργασία και αξιολόγησή τους, θα υποβληθεί συμπληρωματική πορισματική αναφορά.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ένταση με οπαδούς του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ έξω από το Ιβανόφειο.
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οπαδοί του Ηρακλή ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ιβανόφειο όπου γίνεται γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη. Την ίδια ώρα όμως ήταν η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δεν ήταν λίγοι οι ΠΑΟΚτσήδες που πέρασαν έξω από το κλειστό.
Οι πηγές αναφέρουν ότι οι φίλαθλοι των «κυανόλευκων» άρχισαν να πετούν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα που είχαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ένα από τα αυτοκίνητα λόγω της επίθεσης έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα οχήματα.
Οι φώτο προέρχονται από το σάιτ Seleo.gr

Πιλάβιος: «Πήραμε τη σωστή απόφαση»

Τη σωστή απόφαση αναφορικά με το «κλείσιμο» της ΕΠΟ πήρε ο Σοφοκλής Πιλάβιος, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε για τις πιθανότητες που υπάρχουν να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τη νέα σεζόν, καθώς και για τη συνομιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου στο «Channel 9»:

-Για την απόφαση να «κλείσει» την ΕΠΟ:
«Όπως αποδεικνύεται πήραμε τη σωστή απόφαση να κλείσουμε την ομοσπονδία για να αντιμετωπίσουμε μαζί με το κράτος τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα γεγονότα μας δικαιώνουν έστω κι αν δεν φανταζόμασταν τέτοιες αποκαλύψεις».

-Για την συνομιλία του με τον Αχιλλέα Μπέο:
«Όταν μπήκα στην ΕΟΠΕ όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπήρχαν στο ποδόσφαιρο και για αυτό συνομιλούσα μαζί τους. Όταν λέμε συνομιλούσα δεν εννοούμε κάτι περισσότερο. Υπάρχουν άπειροι διάλογοι που έχουν γίνει από το τηλέφωνο. Προσπαθώ να αντιμετωπίσω ιδιαίτερες καταστάσεις, δύσκολους ανθρώπους, να κρατήσω ισορροπίες και παράλληλα να κάνω και τη δουλειά μου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου. Για το sms που δημοσιοποιήθηκε ο κύριος Μπέος μου γράφει «σήκωσε το» γιατί προφανώς με καλεί και δεν σηκώνω το τηλέφωνο. Η αγωνία μου, όμως, είναι άλλη. Με την δημοσιοποίηση κάποιων διαλόγων γίνεται αποδόμηση της ουσίας της υπόθεσης. Δεν έχει σημασία τι λέγεται σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη εάν δεν εκτιμηθεί ο χρόνος συνομιλίας, το τόπος, ποιοι άλλοι είναι μπροστά κλπ. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι που πήγε ο πακτωλός των χρημάτων που χάθηκαν μέσω του Στοιχήματος»

-Για τα «στημένα»:
«Εξαρτάται πως εννοούμε στήνω ένα παιχνίδι. Προσωπικά δεν ντρέπομαι να πω πως δεν γνώριζα πως λειτουργεί το Στοίχημα. Με την πίεση των γεγονότων θέλησα να δω τι γίνεται και έκανα την έρευνα μου. Έκανα τις εκτιμήσεις μου τις οποίες και έχω καταθέσει στη δικαιοσύνη».

-Υπάρχει κίνδυνος να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της σεζόν 2011-12;
«Για να γίνει αυτό πρέπει να μην λειτουργήσουν οι Επιτροπές. Σίγουρα πρέπει να γίνει πρώτα εκκαθάριση και μετά να αποφασίσουμε. Την προσεχή Παρασκευή υπάρχει ΔΣ που θα συζητήσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

-Για πιθανό αποκλεισμό των ομάδων από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα:
«Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση της ΟΥΕΦΑ εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση».

-Για την Εθνική ομάδα και την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των «στημένων»:
«Δεν θέλω να πιστεύω και δεν έχω ενδείξεις πως έχει εμπλακεί η Εθνική Ανδρών».sportday gr

Χάμσικ: «Βήμα στην καριέρα μου η Μίλαν»

Ως ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του χαρακτήρισε ο Μάρεκ Χάμσικ την ενδεχόμενη μετακίνηση του στη Μίλαν.

Ο Σλοβάκος αποτελεί μεταγραφικό στόχο των «ροσονέρι» και ο ίδιος έδειξε θετικός στο α συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο.

«Περνάω καλά στη Νάπολι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, νομίζω πως ήρθε η ώρα να κερδίσω και εγώ κάτι. Πηγαίνοντας στη Μίλαν, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, ωστόσο, μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο φήμες» δήλωσε ο επιθετικός μέσος των «παρτενοπέι».

Δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ… (ΦΩΤΟ)

Μπορεί ο Μάκης Ψωμιάδης να έκανε… εκατομμύρια κακά στην ΑΕΚ, δεν έπαψε όμως να την... σκέφτεται. Αυτό αποκαλύπτεται σε νέα συνομιλία όπου ρωτάει για την αδειοδότηση της Ένωσης και τι θα γίνει το καλοκαίρι.
Δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ… (ΦΩΤΟ)
Δείτε τις φώτο με τους διαλόγους:

Προφυλακιστέος ο Τσακογιάννης που τα αρνήθηκε όλα!

Τον δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού πήρε ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
Προφυλακιστέος ο Τσακογιάννης που τα αρνήθηκε όλα!
«Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη» τονίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή.
Mάλιστα, αμφισβήτησε το σύστημα ανίχνευσης ύποπτων αγώνων της UEFA«Δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνυει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».
Παράλληλα, στο υπόμνημα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του λέγοντας πως έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων».

Η πρώτη συγκέντρωση του Άρη

Την πρώτη τους συγκέντρωση στην αίθουσα Τύπου του «Κλέανθης Βικελίδης» πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του Άρη.
Από την πλευρά της διοίκησης στους παίκτες μίλησαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Σαρρής και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ντίμης Παπαιωάννου. Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές πήραν το πρόγραμμα για τις επόμενες δύο μέρες και τις αιματολογικές-καρδιολογικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθούν.
Από την σημερινή πρώτη συγκέντρωση απουσίασαν με άδεια οι Κάλβο, Τσεσνάουσκις, Μενδρινός, Πορτίγια και Φατί. Οι τέσσερις πρώτοι για προσωπικούς λόγους και ο Φατί λόγω ίωσης. Ο Νάτσο Γκαρσία συμμετέχει στην αποστολή της εθνικής Βολιβίας, ενώ ο Βανγκέλι έχει άδεια ως τις 5 Ιουλίου λόγω των υποχρεώσεων του μέχρι πριν λίγες μέρες με την εθνική ομάδα της Αλβανίας.

Χιλιάδες κόσμου στην πρώτη του ΠΑΟΚ

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πιστός στο ραντεβού του, «πλημμύρισε» το γήπεδο της Τούμπας, στην πρώτη προπόνηση του Δικεφάλου για τη φετινή σεζόν.
Χιλιάδες φίλοι του Δικεφάλου αποθέωσαν τον Λάζλο Μπόλονι και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όταν οι τελευταίοι έκαναν την εμφάνιση τους λίγο πριν τις 18:30. Από την πρώτη του ΠΑΟΚ απουσίασαν οι Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (ζήτησε και πήρε επιπλέον άδεια) και ο Λίνο (αναμένεται την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη). Αντίθετα το παρών έδωσαν οι Κώστας Χαλκιάς, Αστέριος Γιακουμής, Βλάνταν Ίβιτς, Λούκα Πετρίσεβιτς, Ντάριο Κρέσιτς, Μίρκο Σαβίνι, Παναγιώτης Γλύκος, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Λευτέρης Σακελλαρίου, Ντιέγκο Αρίας, Μπερτράν Ρομπέρ, Αραούχο Έτο, Θανάσης Παπάζογλου, Βαγγέλης Γεωργίου, Γιώργος Φωτάκης, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Στέλιος Μαλεζάς, Παναγιώτης Κουρδάκης, Σωτήρης Μπαλάφας, Κώστας Σταφυλίδης, Σταύρος Τσουκαλάς, Λάζαρος Μωϋσιάδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Χρήστος Ιντζίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πόποβιτς, Στέλιος Κίτσιου, Κώστας Δεμιρτζόγλου, Αλέξης Αποστολόπουλος και Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο Μάκης, ο Κώστας από την Λάρισα και ο… κόκκινος αρχηγός!

Διαβάστε άλλον έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ του Μάκη Ψωμιάδη και κάποιον Κώστα από την Λάρισα. Αναφέρονται στον «κόκκινο αρχηγό», στον Πιλάβιο και στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Μάκης, ο Κώστας από την Λάρισα και ο… κόκκινος αρχηγός!
Αναλυτικά:

Εισερχόμενο από τον Κώστα (Β) στον Μάκη Ψωμιάδη (Α).
Έναρξη 21:56 (04.05.2011)
Α: Ελα αγορίνα μου.
Β: Ρε συ πρόεδρε, να σε ρωτήσω κάτι; Η σχέση που μπορεί να έχει με τον μεγάλο πρόεδρο ο Σοφοκλής υπάρχει περίπτωση να είναι χρηματική;
Α: Ποιον μεγάλο πρόεδρο;
Β: Τον μεγάλο, τον κόκκινο. Υπάρχει περίπτωση αν υπάρχει εξάρτηση χρηματική;
Α: Οχι. Μόνο στο χέρι να τον κρατάει για την καρέκλα.
Β: Μόνο αυτό.
Α: Οχι, είναι τίμιο παιδί.
Β: Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν και έτσι σκέφτομαι για να σου πω την αλήθεια, αλλά ξέρω ΄γω ρε γαμώτο...
Α: Αλλά τώρα όλα αλλάζουνε ξέρεις, δεν μπορώ να βάλω στο χέρι μου στο ευαγγέλιο...
Β: Όχι απλά την άποψη σου ρωτάω.
Α: Δεν το νομίζω να φθάσει σ' αυτό το έσχατο σημείο, πάντως εδώ πέρα τον έχουν πιάσει εντελώς στα αρχ@@@ και δεν τον αφήνουν να αναπνεύσει.
Β: Εντάξει, τι να πω... δεν μπορώ να καταλάβω. Άλλα λέει από δω, άλλα από κει...
 (η γραμμή κόβεται)
 Εισερχόμενο από τον Κώστα (Β) στον Μάκη Ψωμιάδη (Α).
Έναρξη 21:58 (04.05.2011)
 Α: Ελα, είμαι στο αμάξι γι' αυτό δεν έχω σήμα καλό. Γιατί το λες αυτό;
Β: Γιατί ψάχνω, έκανα μια σκέψη στο δικό μου μυαλό ρε παιδί μου ότι όλα αυτά για να γίνονται τον έχει... πως να σου πω, δεν το κάνει από μόνος του. Τώρα τον έχει στο χέρι σε κάτι; Δε μου αρκεί εμένα ρε γαμώτο.
Α: Εγώ πιστεύω ότι το έχει παρατήσει το μαγαζί και το κουμαντάρει ο άλλος από κάτω, από το λιμάνι μέσω του δικηγόρου του, αυτού του γελοίου και του Παυσανία.
Β: Ναι.
Α: Δηλαδή υπάρχει ένας δικηγόρος εκεί πέρα που αυτοί... και τους είδα πως λειτουργούσανε και στο κύπελλο και στα έτσι και στα αλλιώς, κατάλαβες;
Β: Κατάλαβα.
Α: Κι εκεί πέρα τώρα πήραν αυτές τις αποφάσεις. Ο πρόεδρος, πάντως, ψήφισε και για τους δυο να μείνουν, να το ξέρεις αυτό.
Β: Ο πρόεδρος; Να μην πάρουνε.
Α: Να πάρουνε. Ο πρόεδρος ήταν υπέρ και των δύο ομάδων. Και αυτό που ρίξανε τον Ηρακλή, τον ρίξανε για να έχουνε τον Αστέρα που είναι δικό τους μαγαζί.
Β: Ναι. Γι' αυτό και αυτοί τουμπεκιάσανε την τελευταία εβδομάδα, τις πρώτες μέρες ήταν όλο: "Βοηθήστε να πάρουμε, να δείξουμε, να κάνουμε". Που είσαι; Πάνω;
Α: Πάνω είμαι. Ο δικός σου θα έχει τρελαθεί, ε;
Β: Ε, εντάξει.
Α: Και απότι ρώτησα και κάτω δεν έχει τύχη και το CASτώρα ε; Γιατί αργεί να γίνει.
Β: Ναι, έτσι μας είπανε.
Α: Δεν παίρνει άλλη καμία; Δεν παίρνει άλλο τίποτα;
Β: Δεν έχει τίποτα άλλο. Εμείς μάλλον θα ξεκινήσουμε σε κανά δίωρο να πάμε κάτω.
Α: Λάρισα;
Β: Όχι, Λάρισα ήμασταν όλη μέρα από το πρωί.
Α: Ναι; Ο ... (ακατάληπτο) εκεί;
Β: Ναι.
Α: Και πως το χειρίζεστε το θέμα τώρα; Τους διώχνετε;
Β: Προσπαθούμε να βρούμε άκρη με όλους. Πρώτα να κλείσει αυτή η χρονιά και βλέποντας και κάνοντας,
Α: Τι να κλείσε ρε μαλ@@@; Εσένα τώρα δε σε συμφέρει, εσύ πρέπει να τα κλείσεις και τα δυο πακέτο.
Β: Κι αυτό θέλει συζήτηση. Από κοντά με όλους, τους φωνάξαμε όλους έναν-έναν...
Α: Και τι λένε; Θέλουν να πουλάνε;
Β: Οχι ιδιαίτερα. Εχεις 3-4 που δεν είπαν τίποτα, έχει μερικούς που είπαν: "Θα το σκεφτώ" και έχεις μερικούς που σου λένε: "Μα, μου", αλλά θα το σκεφτούνε στο τέλος.
Α: Τα βαριά σου όλα;
Β: Αυτοί με δόσεις.
Α: Και τι; Θα τα κρατήσεις
Β: Οχι, όχι.
Α: Ταβλαρίδης και τέτοια με 4 κατοστάρικα τι να τον κάνεις;
Β: Όχι, όχι.
Α: Αυτός δεν παίρνει ούτε 2 κατοστάρικα τώρα. Και στη Σούπερ Λίγκα. Και θες παιδιά ψυχωμένα τώρα στη Β'. Θες άλλο πράγμα.
Β: Ναι, ναι. Αλλο πράγμα τελείως.
Α: Μην την πατήσεις σαν τον μαλ@@@ τον Κομπότζη που άρχισε μετά και αγόραζε και... Θέλει ψυχωμένα παιδιά. Στο λέω γιατί την έχω φρέσκια την εικόνα. Και μην πας καθόλου συμβόλαιο πάνω από 70-100.
Β: Ναι. Έτσι του είπα μέσα. Ε, μήπως κρατήσουμε 1-2 απ' αυτούς... Κρατήσουμε τον Ρομέο, μπορεί να τον πουλήσουμε κάποια στιγμή...
Α: Αμα μπορείς να πουλήσεις κανέναν απ'αυτούς που έχουν συμβόλαιο...
Β: Καλά Μάκη μου, γεια.    sportdog gr

Ντοπαρισμένοι οι μεν "πεθαμένοι" οι άλλοι

Διαβάστε τον διάλογο που είχε ο Μάκης Ψωμιάδης με έναν άγνωστο με τον οποίο σχολιάζουν τα τεκταινόμενα σε αγωνιστική. Δηλαδή για τον Ατρόμητο που δεν υπήρχε, τον Ντεμπεγλέρ, τον Σφακιανάκη κα τον Κόκε…
Ντοπαρισμένοι οι μεν  "πεθαμένοι" οι άλλοι
Α: Κυνήγαγε τους φιλάθλους ρε μ...., δεν στο πα;
Β: Πάρε τα α... μου ρε σκατόχ..., γ...!
Α: Έλα να σου πω κάτι, στο πα να πούμε; Και χωρίς να παίξει μπάλα ο Ατρόμητος, δεν υπήρχε Ατρόμητος!
Β: Αυτοί νεκροί.
Α: Ειδικά αυτός ο Ντεμπεγλέρ το χειρότερο του παιχνίδι έκανε σήμερα! Δεν υπήρχε ο Ντεμπεγλέρ ούτε ο Σφακιανάκης, δηλαδή απ' όσους έλεγα ότι ήταν καλοί, αυτοί ήταν χειρότεροι και οι δύο.
Β: Όχι, ξέρεις γιατί; Γιατί τους είχε πει να μην κάνουμε καθόλου παιχνίδι. Γι' αυτό κάτσανε πίσω όλοι, κατάλαβες;
Α: Ναι;
Β: Και δεν μπορούσανε. Μόνο ο Σφακιανάκης ήθελε, του Νεμπεγλέρ του είπε "Μη δίνεις καθόλου." κι αυτός έδινε μόνο την μπάλα και καθότανε εκεί. Γι' αυτό έγινε αυτό.
Α: Κατάλαβα. Ο χοντρός που ανέβηκε στην κερκίδα;
Β: Τι έκανε ρε μ...; Τι έκανε μπορείς να μου πεις; "Της μάνας σας το μ...! και ανέβαινε πάνω."
Α: "Της μάνας σας το μ...!"
Β: Καλά, τελείωσε, να ξέρεις, έτσι; τελείωσε. Αυτό περίμενε αυτός αν πάει στον τελικό, αφού δε θα πάει στον τελικό, αφού δεν πήγε τον π... κλαίγανε τώρα!
Α: Ναι, ναι, ναι. Γελοιοποιήθηκε πάντως ε;
Β: Έτσι, ακριβώς. Τώρα θα γελάνε και μαζί του εκεί στον Βόλο όλοι.
Α: Ε, τώρα τον βρίζουν, του λένε: "Πανιώνιος είσαι! Άντε γ..., φύγε!" κι αυτά.
Β: Έτσι ακριβώς. Πώς το ευχαριστήθηκα!
Α: Τι άλλο αδερφούλη μου; Τι άλλα κάνεις;
Β: Τίποτα.
Α: Εγώ είχα όλους τους παίκτες εδώ πέρα στο μαγαζί, στο Ηααgen Dazs και είδαν το ματς, "Σιγά την ομάδα!" λέει και τέτοια.
Β: Τίποτα. Και άμα έχει και ντόπινγκ κοντρόλ; Αυτοί είναι τελειωμένοι ρε!
Α: Εντάξει μωρέ, τι ντόπινγκ κοντρόλ και τα α... μου; Γιατί; Ντοπαρισμένοι ήταν σήμερα; Δεν τους είδες πώς ήταν;
Β: Δεν ήταν σήμερα, γι' αυτό δεν μπορούσαν να περπατήσουν.
Α: πεθαμένοι ήταν όλοι τους, δεν τους είδες;Κατ' αρχάς αυτοί τώρα δε θα έχουν ψυχολογία να παίξουν σε μένα, ε; Συμφωνείς;
Β: Ναι, μηδέν. Θα τους πλακώσεις κι εσύ δυνατά απ' την αρχή, θα τους φύγει το μ...!
Α: Επιθετικά θα τους παίξω απ' την αρχή.
Β: Και δυνατά.
Α: Φουλ επίθεση, φουλ. Φουλ επίθεση και πολύ κλωτσίδι, θα βάλω τα σκληρά παιδιά. Δε βάζω ντελικατέ (;) και τέτοια.
Β: Αυτό θέλουν, θα είναι και κουρασμένοι αυτοί κιόλας. Και καθόλου ψυχολογία. Θα τα κάνει και μ... αυτό τώρα, θα γίνει της π... θα γράφουν και γι' αυτόν πάλι.
Α: Θα κάνει δηλώσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει δηλώσεις.
Β: Έτσι ακριβώς.
Α: Φαντάσου τι τρέλα είχε, ανέβηκε στην κερκίδα και κυνήγαγε τους φιλάθλους, τον φίλαθλο που τον έβρισε! Πα, πα, πα!
Β: Ναι, ναι, ναι. Πήγε και να κατέβει στην έξοδο, ξέρεις. Αλλά εκεί στην έξοδο να είναι καμιά πενηνταριά να τον βουτήξουνε να τον κάνουνε τόπι! Κατάλαβες;
Α: Γελοιοποιήθηκε πάντως, έτσι;
Β: Εγώ το ευχαριστήθηκα, άστο, το ευχαριστήθηκα. Και όσο πηγαίνει να γελοιοποιείται, κατάλαβες; Όσο πηγαίνει.
Α: Γελοιοποιήθηκε. Τελειώνει ο μύθος του εγώ πιστεύω, ε;
Β: Τελειώνει λες, ε;
Α: Τελειώνει, ναι.
Β: Να δούμε τι θα γίνει, αν θα τον τιμωρήσουνε αυτά τα μ....!
Α: Ε, εντάξει, αυτά τώρα που τα βλέπουν που κυνηγάει στις κερκίδες και τέτοια δείχνουν ότι τα έχει χαμένα ο άνθρωπος.
Β: Εκτός ελέγχου, είναι εκτός ελέγχου.
Α: Δεν τα κάνουμε, αυτά τώρα τα πράγματα, να κυνηγάμε τους φιλάθλους (ακατάληπτο), λάθος το λέω;
Β: Έτσι, ακριβώς.
Α: Δεν ανεβαίνει ποτέ πρόεδρος πάνω στην κερκίδα ε;
Β: Κατ' αρχήν τώρα καίγεται ο τόπος μαζί σου κι εσύ ασχολείσαι μ' αυτό το πράγμα; Σαν να τους λες: "Σας γράφω στα α... μου και το κράτος και όλους!"
Α: Μα έτσι δείχνει, ότι τους γράφει όλους στα α... του.
Β: Ναι, αυτό. Γι' αυτό σου λέω ότι θα την πληρώσει. Μάλιστα. Αυτό το μ... ο Καστίγιο στο καζίνο είναι συνέχεια; Ξημεροβραδιάζεται;
Α: Στο καζίνο ήτανε, ναι.
Β: θα χάσει όλα τα λεφτά του αυτό το μ...!
Α: Δεν έπαιζε, όμως, έπαιζε ο Κόκε. Του έλεγε τι να παίξει, λες να έπαιζε με τα λεφτά τα δικά του ο Κόκε;
Β: Μπορεί γιατί ο Κόκε δεν έχει φράγκο, να ξέρεις. Όταν του δώσανε 15 μέρες άδεια και πήγε στην Ισπανία, του δώσανε, γιατί είχε χάσει πάρα πολλά λεφτά στο καζίνο, γιατί έχει τρέλα αυτός με το καζίνο.
Α: Να, το ξέρω. Κάθε μέρα, μεσημέρι, απόγευμα εκεί είναι.
Β: Μπορεί να παίζει με τα λεφτά του για να μην δείχνει ότι παίζει αυτούς, κατάλαβες;
Α: Ναι, ναι, ναι. Και του λεγε τι να παίξει.
Β: Γ... τα! Θα καταστραφεί αυτό!
Α: Τι βλέπεις τώρα στο δεύτερο ματς; ΠΑΟΚ;
Β: Βλέπω ΠΑΟΚ, φίλε, ναι.
Α: Κι εγώ ΠΑΟΚ βλέπω. θυμάσαι ότι σου είχα πει για τον Ατρόμητο ότι βλέπω Ατρόμητο;
Β: Ναι. Εντάξει, κι ο (ακατάληπτο) καλός ήτανε, αν και 2 σφυριγματάκια εκεί πέρα στο ημίχρονο, κάτι ψιλοφάουλ...
Α: Χάσανε εκεί τις ευκαιρίες τώρα και του Καμάρα και του Αναστασάκου, δε χάνεται αυτό το γκολ έτσι δεν είναι;
Β: Έτσι, ναι.
Α: Αργός πολύ ο Αναστασάκος.
Β: Πολύ, πολύ. Αυτός είναι για να τον βάλεις στην αλλαγή για να κρατάει την μπάλα. Κατάλαβες;
Α: Και θυμίσου τώρα που στο λέει το φιλαράκι σου, ο Ατρόμητος θα παίξει τελικό και θα πέσει στη Β' Εθνική.
Β: Ναι, ναι, ναι.
Α: Θυμήσου που στο λέω, δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ, ήδη έχει πάει Β' Εθνική. Και με ισοπαλία πάλι!
Β: Ναι, ναι, ναι. Εντάξει αδερφούλη μου.
Α: Αντε, σ' αγαπώ, φίλησε μου τα μωρά.
  sportdog gr

«Να φύγει ο Ηρακλής από τη μέση...»

Μάκης Ψωμιάδης και Θοδωρής Ζαγοράκης συζητούν για τον Ηρακλή με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να λέει ότι πρέπει ο «γηραιός» να αδειάσει τη γωνιά. Διαβάστε άλλη μία συνομιλία και ποιες είναι οι δύο ομάδες του Ολυμπιακού.
«Να φύγει ο Ηρακλής από τη μέση...»
Διάλογος μεταξύ του Μάκη Ψωμιάδη και του Θοδωρή Ζαγοράκη. Όπου "Α" βάλτε τον Μάκη Ψωμιάδη και όπου "Β" βάλτε τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Β: Να σου πω κάτι, τί γίνεται τώρα μ'αυτούς; Ποιοι θα πέσουνε;
Α: Αυτοί οι δύο δεν μπορούνε να τα πάρουνε πίσω. Είναι έτσι και τα δεδομένα τώρα που δεν μπορούνε, χαρτιά να φέρουνε τώρα ότι πληρωθήκανε είναι εκτός... πρέπει να έχουνε (ακατάληπτο) χρονολογία 31 Μαρτίου ότι πληρωθήκανε.
Β: Και δεν μπορούν να τα βρουν λες;
Α: Δεν μπορούν, τραπεζικό χαρτί; Με τίποτα.
Β: Μάλιστα.
Α: Αφού δεν έχουν υπογράψει μέχρι τώρα, οι παίκτες του Πανιωνίου δεν έχουν υπογράψει.
Β: Και του Ηρακλή δεν υπέγραψε κανείς.
Α: Και του Ηρακλή δεν έχουν υπογράψει. Του Ηρακλή έχουνε πάει και χαρτιά να πούμε, αγοράσανε χαρτιά ο Μυτιληναίος και ο άλλος από την Τρίπολη από παίκτες. Έχουν έναν Τζελελίδη δικηγόρο, Θεσσαλονικιό, Παοκτζή.
Β: Ναι, ναι, τον Γιώργο.
Α: Καλό παιδί. Του πήγε να πούμε εκεί για τους πελάτες του που ήταν απλήρωτοι και τους πληρώσανε οι άλλοι και πήγαν χαρτιά ότι είναι απλήρωτοι. Τους πλήρωσε η Λάρισα και ο Αστέρας και πήραν τα χαρτιά και τα στείλανε ανώνυμα στην ΕΠΟ ότι: "Είμαστε απλήρωτοι." Με πιάνεις τι σου λέω;
Β: Ναι, ναι.
Α: Για αυτό σου λέω. Καλό είναι. Καλό είναι αυτό να πούμε, να φύγει ο Ηρακλής από τη μέση.
Β: Ε βέβαια ρε, άντε τους π........ να πούμε!
Α: Και ένα άλλο... είναι και το άλλο, άμα φύγει ο Πανιώνιος, είναι δύο σωματεία του Ολυμπιακού, είναι από το τραστ εκεί.
Β: Του Ολυμπιακού σωματείο και οι δύο, βέβαια. Το θέμα είναι, δεν ξέρω, θα κάνουν μαγειρέματα, αλλά δεν μπορεί, αρεοπαγίτης είναι εκεί πέρα.
Α: Τί μαγειρέματα ρε; Δεν μπορούν να κάνουν, θα πάνε στην UEFA οι άλλοι. Έτοιμοι είναι να πάνε στην UEFA ο Πηλαδάκης και αυτοί. Δεν το κάνει ο άλλος ο μ.......! Κι απ'ό,τι μαθαίνω, θα μείνουν κιόλας αυτοί οι δύο, οι ομάδες. Τους πιέζει κι η Nova και ιστορίες και τέτοια ότι να μην ανέβουν πέντε από τη δεύτερη (ακατάληπτο).
Β: Έ και πως θα γίνει;
Α: Αυτή την απόφαση που κάνανε θα την αλλάξουνε η ΕΠΟ. Αντί να ανεβούνε πέντε...
Β: Θα ξεφτιλιστούνε τότε. Να αλλάξουνε απόφαση; Θα ξεφτιλιστούμε, χαμός θα γίνει.
Α: Ναι σε συ Θοδωρή, αλλά να σου πω κάτι; Και το προϊόν πέφτει τώρα. Όταν θα ανέβουνε πέντε από τη Β' Εθνική...
Β: Δεν το συζητάμε, θα ανεβούνε τώρα και η κουτσή Μαρία.
Α: Δεν το συζητάμε τώρα, θα ανεβούνε τα Τρίκαλα και τα α.......... μου και τις Δόξες, κωλομάδες είναι.
Β: Τα Τρίκαλα; Ποια Τρίκαλα; Τρίκαλα, Διαγόρας, ΟΦΗ δεν παίρνουνε με τίποτα άδεια.
Α: Ε ποιοί; Κάποιοι από τις άλλες ομάδες.
Β: Θα ανέβει Κομπότης, Σαββάκης θα ανέβει...
Α: Ο Κομπότης εντάξει, ο Πιερικός θα ανέβει, χαζομάρες τέτοιες ομάδες θα ανέβουν. Γιατί; Ο Σαββάκης μπορεί να κάνει ομάδα; Τί να λέμε;
Β: Καλά ρε προεδράρα.
Α: Πάντως Παναιτωλικό και Γιάννινα τους έχει πιάσει ο Ολυμπιακός.
Β: Παναιτωλικό και Γιάννινα, ε;
Α: Ναι.
Β: Εμείς τι θα κάνουμε; Θα πάμε πάλι σαν πρόβατα στη σφαγή;
Α: Τίποτε, πρέπει να οργανωθούμε να πούμε...
Β: Ε βέβαια.
Α: Αυτοί ετοιμάζανε να βάλουνε τον Βεντούρη πρόεδρο στη Σούπερ Λίγκα.
Β: Σούπερ Λίγκα; Τα λες ρε π........;
Α: Ναι, ναι.
Β: Γιατί; Θα αλλάξει του χρόνου; Ο Μαρινάκης δεν είναι και του χρόνου;
Α: Όχι.
Β: Και θα'χει θέμα το καλοκαίρι ποιον θα ψηφίσουμε πάλι.
Α: Ναι, ναι, ναι.
Β: Καλά, θα τα πούμε αυτά από κοντά με την ησυχία μας.
Α: Καλά, καλό Πάσχα.
Β: Επίσης. sportdog gr

Πού έχει γραμμένους ο Μπέος τον Βαγγέλη και τον Ζαγόρ;

Νέες συνομιλίες είδαν το φως της δημοσιότητας, με τον Μπέο να ...τα παίρνει με τον Ζαγοράκη επειδή οπαδός του ΠΑΟΚ πήγε να μηνύσει τον Μαρινάκη.  Απολαύστε τους...

Πού έχει γραμμένους ο Μπέος τον Βαγγέλη και τον Ζαγόρ;
Νέοι διάλογοι βγήκαν στην δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα  στον Κανελλόπουλο, τον Μπέο, τον Ζαγοράκη και πιθανότατα τον Μαρινάκη, με κεντρικό θέμα την υποτιθέμενη σύλληψη του προέδρου του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για το Κύπελλο στην Τούμπα.

Τότε, μετά το τέλος του αγώνα που είχε βρει νικητή τον «Δικέφαλο», είχε κυκλοφορήσει μία φήμη πως φίλαθλος των Θεσσαλονικιών είχε κάνει μήνυση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν στην Τούμπα και τον συνέλαβε η αστυνομία στο αεροδρόμιο.

Αν και η πληροφορία τελικά ήταν λανθασμένη, οι Μπέος και Κανελλόπουλος… θορυβήθηκαν και για αυτό επικοινώνησαν με τον Ζαγοράκη, ώστε να ζητήσουν εξηγήσεις.

Μπέος και Ζαγοράκης έχουν έναν λεκτικό επεισόδιο, όμως την επόμενη ημέρα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τηλεφωνεί στον Μπέο και του ζητάει συγγνώμη για την συμπεριφορά του, τονίζοντας πως νόμιζε ότι πρόκειται περί πλάκας.
Στο ενδιάμεσο, ο Αχιλλέας Μπέος είχε μιλήσει με έναν άγνωστο (πιθανότατα είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με την Αστυνομία) και τον ρώτησε για τα περί σύλληψης, ενώ του ξεκαθαρίζει πως ο Μάνταλος θα έπρεπε να κάνει έγκλημα για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

2/2/2011, 22:10:12 Ο Θανάσης κανελλόπουλος καλεί τον Αχιλλέα Μπέο:
 Θανάσης: Πάρε τον Καρρά τηλέφωνο και να πάρει τον Ζαγοράκη και πες του αυτό που κάνανε είναι. Βάλανε φίλαθλο να μηνύσει τον Βαγγέλη και πήγε η αστυνομία να συλλάβει τον Βαγγέλη τώρα στο αεροδρόμιο.
Αχιλλέας: Άι στο διάολο.
Θανάσης: Και προσπαθούμε να βρούμε τον εισαγγελέα. Πες του είναι ντροπή αυτά που κάνουν. Μεταξύ μας.
Αχιλλέας: Να μηνύσει τον Βαγγέλη; Σώπα ρε.
Θανάσης:Πήγε ένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ και μήνυσε τον Βαγγέλη, τάχα για εξύβριση και πήγε στην αστυνομία και του κάνει αυτόφωρο και πήγαν στον Βαγγέλη και τον συλλάβανε στο αεροδρόμιο.
Αχιλλέας:Σοβαρά μιλάς;
Θανάσης: Πάρε τον Καρρά για να μην του μιλήσω του Ζαγοράκη και πες του είναι ντροπή
Αχιλλέας: Τι να κάνει ο Καρράς; Έχει καμιά δουλειά ο Καρράς;
Θανάσης: Να τον πάρει, αφού είναι φίλος του.
Αχιλλέας: Και άμα είναι; Φίλος δεν ήταν και στην ψηφοφορία;
Θανάσης: Ο π#ύστης, να βάλει τον φίλαθλο, τώρα μεταξύ μας,να μηνύονται και να συλλαμβάνονται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου;
Αχιλλέας:Ντροπή, γ@μησέ το. Τώρα τον παίρνω τηλέφωνο. Γεια.

2/2/2011, 22:11:41 Ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Θοδωρή Ζαγοράκη
Αχιλλέας: Θοδωρή συγχαρητήρια καταρχήν για τη νίκη.
Θοδωρής: Έλα ρε Αχιλλέα. Τι έγινε φίλε;
Αχιλλέας: Καταρχήν συγχαρητήρια. Δεύτερον είναι ντροπή ρε μ@λάκα. Πήγε και έκανε μήνυση τώρα ένας φίλαθλος στον Μαρινάκη και τον πήγαν αυτόφωρο.
Θοδωρής: Τελείωσε κιόλας.
Αχιλλέας: Τι τελείωσε; Τι τελείωσε ρε μ@λάκα; Τον συλλάβανε στο αεροδρόμιο.
Θοδωρής: Είσαι τρελός ρε;
Αχιλλέας: Εγώ είμαι τρελός; Τώρα με πήρε ο Κανελλόπουλος.
Θοδωρής: Καταρχήν ρε Αχιλλέα να σου πω κάτι, εσύ σαν τι;
Αχιλλέας: Εε;
Θοδωρής: Εσύ παίρνεις σαν τι;
Αχιλλέας: Εγώ παίρνω ότι δεν είναι σωστό, στα @ρχίδια μου αν τον συλλάβουν ή δεν τον συλλάβουν.
Θοδωρής: Κάτσε να σου πω, εγώ είμαι 2 λεπτά από το αεροδρόμιο και πηγαίων εκεί πέρα. Μην μου λες εσύ μ@λάκα τι θα κάνω.
Αχιλλέας:Εγώ σε παίρνω λοιπόν ότι δεν είναι σωστό αν ξεκινήσει τέτοιο πράγματα, θα μηνύει ο ένας τον άλλον.
Θοδωρής: Μα αυτό σου λέω ρε φίλε....
Αχιλλέας: Δεν έχει νόημα.
Θοδωρής: Δηλαδή εσύ εκτίθεσαι και δεν...
Αχιλλέας: Σας παίρνω, στα @ρχίδια μου εμένα ο Μαρινάκης και εσύ. Δεν σε ξαναπαίρνω κιόλας. Κόφτε το λαιμό σας.

2/2/2011, 22:37:22 Ο Αχιλλέας Μπέος καλεί άγνωστο (πιθανόν είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης)

Αχιλλέας:Έλα ρε αδερφούλη, έχω τρελαθεί με τα μουνόπ@να.
Άγνωστος: Τώρα μπήκα στο αεροπλάνο. Ναι δεν είναι, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάντως και ο Μάνταλος ήταν...
Αχιλλέας: Τον πήρα, άστο τώρα αυτό το θέμα, γ@μησέ το. Δεν έπαιξε η ομάδα.
Άγνωστος: Εντάξει.
Αχιλλέας: Με πήρε τώρα τηλέφωνο, του μίλησα. Μου λέει έπρεπε να κάνω έγκλημα μου λέει, θα τελείωνα με την σφυρίχτρα.
Άγνωστος: Εντάξει,
Αχιλλέας: Δεν είχε, δεν τσουλούσε η ομάδα.
Άγνωστος:Εντάξει, τώρα μας έκοψε ανάποδα τέτοια, εσύ τα καταλαβαίνεις...
Αχιλλέας: Τίποτα μη σου λένε τέτοια. Το είδα το παιχνίδι, δεν έφυγα ούτε για κατούρημα.
Άγνωστος: Εντάξει.
Αχιλλέας: Στεναχωρέθηκα τώρα είναι δυνατόν; Τον πήρα τον Ζαγοράκη και μου...
Άγνωστος: Τώρα ήθελε να έρθει ο Ζαγοράκης εδώ.
Αχιλλέας:Και μου λέει εσύ ως τι παίρνεις; Του λέω πήγαινε γ@μήσου ρε μ0υνί του λέω. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, αναμεταξύ μας τέτοια πράγματα;
Άγνωστος: Έτσι. Να σου πω, πόσο είναι η ΑΕΚ;
Αχιλλέας:3-1 χάνει.
Άγνωστος: Πόσο θέλει ακόμα;
Αχιλλέας: Θέλει 12-13 λεπτά.
Άγνωστος:Ο διαιτητής είναι υπέρ του Παναθηναϊκού;
Αχιλλέας:Με χειρουργείο, βαμβάκι. Με τρόπο, ξέρεις...
Άγνωστος: Εντάξει. Θα σε πάρω μόλις φτάσω.

3/2/2011, 10:35:03 Ο Θοδωρής Ζαγοράκης καλεί τον Αχιλλέα Μπέο

Θοδωρής: Έλα φίλε.
Αχιλλέας:Ποιος είναι;
Θοδωρής: Ζαγόρ.
Αχιλλέας: Άντε ρε μ@λάκα και γ@μήσου πρωί-πρωί μ@λάκα και αν ήμουν χτες Θεσσαλονίκη θα σε έδερνα. Μου λες με ποια ιδιότητα παίρνω τηλέφωνο...
Θοδωρής:Εσύ ρε μαλάκα με παίρνεις τηλέφωνο...
Αχιλλέας: Πήρα ρε μαλάκα από ενδιαφέρον. Στα @ρχίδια μου...
Θοδωρής: Μα από ενδιαφέρον, πες μου έτσι. Και εγώ τρελαίνομαι και λέω είναι δυνατόν; Τι έγινε;
Αχιλλέας: Άντε γ@μήσου, σε πήρα και σου είπα συγχαρητήρια.
Θοδωρής:Καλά έκανες, αλλά τρόμαξα. Λέω τι έγινε.
Αχιλλέας: Αλλά έμαθα αυτό το πράγμα και λέω αναμεταξύ μας είναι δυνατόν;
Θοδωρής:Εγώ να δεις. Μόλις μου το λες, εγώ νομίζω ότι μου κάνεις πλάκα.
Αχιλλέας:Τρελός είσαι; Με ενημερώσανε αυτό το πράγμα. Ο Κανελλόπουλος μέσω του εισαγγελέα του αδερφού του. Λέω είναι δυνατόν;
Θοδωρής: Με παίρνουν... μετά σε ξανάπαιρνα, έκλεισες το τηλέφωνο ρε μ@λάκα;
Αχιλλέας:Το έκλεισα. Δεν γούσταρα και εσένα και τον Μαρινάκη, στα @ρχίδια μου. Εγώ το πήρα, δηλαδή θα έρθεις στον Βόλο και θα σε στείλω αυτόφωρο;
Θοδωρής: Φίλε sorry. Εγώ νομίζω πλάκα μου κάνεις και πάω να σου κάνω και εγώ καλαμπούρι.
Αχιλλέας: Τι πλάκα μ@λάκα να πούμε.
Θοδωρής: Μην είσαι μ@λάκας τώρα. Και μετά με παίρνει ο Βαγγέλης και λέω πλάκα κάνεις. Αυτό το @ρχίδι που έκανε αυτό το πράγμα, γιατί έμαθα το όνομα και τα πάντα, εμένα με βρίζει φίλε από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Αχιλλέας:Ντροπή είναι τώρα, αναμεταξύ μας να μην μπορούμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα;
Θοδωρής:Αλλά άκου να σου πω τι έγινε. Πέταξε ένας δικός του, Βαγγέλη plexiglassαπό πάνω...
Αχιλλέας: Τελοσπάντων γ@μησέ το τώρα. Είμαι εδώ στο ξενοδοχείο με την ομάδα και έχω να κοιτάξω να προκριθώ.
Θοδωρής:Sorryνα πούμε. Εγώ νομίζω μου κάνεις πλάκα και σου κάνω και εγώ.
Αχιλλέας:Όχι ρε μ@λάκα, πήρα από ενδιαφέρον.
Θοδωρής: Καλά έκανες ρε Αχιλλέα. Τώρα γ@μησέ με, μεταξύ μας δεν υπάρχει θέμα.
Αχιλλέας:Τι με είχες εμένα για κανενός πιόνι; Το έμαθα και λέω είναι δυνατόν; Γιατί αν θα γινόταν κάτι τέτοιο, όλοι θα τα έριχναν πάνω σου, στο λέω να το ξέρεις.
Θοδωρής: Εντάξει. Ρε και εγώ να μάθαινα αλλά σου λέω νόμιζα ότι κάνεις πλάκα. Και σου λέω άη γ@μήσου τι θες.
Αχιλλέας:Άντε φιλιά, σε αγαπάω.
Θοδωρής:Τι ώρα παίζεις;
Αχιλλέας: 19:00 η ώρα παίζω.
Θοδωρής:Και τι ανησυχείς ρε π#ύστη;
Αχιλλέας: Πως δεν ανησυχώ; Μπάλα είναι. Είδες χτες η ΑΕΚ τι έγινε; Η μπάλα δεν έχει τέτοια.
Θοδωρής:Δεν το είδα.
Αχιλλέας: Δεν έχει τέτοια η μπάλα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι.
Θοδωρής: Εντάξει τώρα δεν... οι άλλοι πάνε για αλλού, γ@μησέ με. Λοιπόν καλή επιτυχία. Όλα εντάξει.
Αχιλλέας: Φιλιά, ευχαριστώ.sportdog gr

Μέσα σ´ όλα και πόρισμα του ΣΔΟΕ για το στοίχημα!

Το φως της δημοσιότητας είδε  πορισματική αναφορά της Υποδιεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Το πόρισμα αφορά περίεργες  στοιχηματικές συναλλαγές  ατόμων που εμπλέκονται στην ιστορία των «στημένων».



Αναλυτικά το πόρισμα του ΣΔΟΕ αναφέρει:

«Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας και μετά από ανώνυμη καταγγελία κατά του διαιτητή ποδοσφαίρου ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, ενεργοποιήθηκε σχετική έρευνα.
 Συγκεκριμένα τόσο από αναζήτηση στοιχείων, όσα και από λοιπές πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από άλλους φορείς, εκτός του ανωτέρω, επικεντρωθήκαμε σε μία λίστα ποδοσφαιρικών αγώνων για τους οποίους ήδη οι αρμόδιοι φορείς της UEFA τους είχαν κατατάξει ως ύποπτους για προσυνεννοημένα αποτελέσματα και αντικείμενα παράνομου στοιχηματισμού.

Για τη διακρίβωση των ανωτέρω σχηματίσαμε τον κατάλογο των παραγόντων αλλά και των κυριότερων άμεσα συμμετεχόντων στους συγκεκριμένους αγώνες. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι και στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιρικοί διαμεσολαβητές (μάνατζερ ομάδων-παικτών).

Στη συνέχεια προβήκαμε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων που διαλαμβάνονται στην έρευνά μας.

Επίσης ζητήσαμε πληροφορίες για την κίνηση των πιστωτικών καρτών τους για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων ποσών, αναφορικά με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των προς διερεύνηση ποδοσφαιρικών αγώνων, δηλαδή από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα.

Με την υποβολή της παρούσας μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έχει συγκεντρωθεί ο αναμενόμενος όγκος δεδομένων σε ποσοστό 80% για τα άτομα που περιέχονταν στις πρώτες, χρονικά, αιτήσεις μας.

Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτά τα δεδομένα και καταβάλλεται προσπάθεια εντοπισμού παράνομων ή ύποπτων χρηματικών ροών και τέλος σύγκρισή τους με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα.

Η ως άνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όμως είναι ήδη εφικτό να υποβάλλουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία δημιουργούν υπόνοιες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για την πλήρη στοιχειοθέτησή τους απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία, αφού εκτός της χρεοπίστωσης μετρητών παρατηρείται και κίνηση ποσών με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Ακόμη δε παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους.

Αναλυτικά, αναφέρουμε:

1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Για όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι. 

Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότ ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.
ημένων»  .The Player