Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σάντος: «Θα είμαστε καλύτεροι»

Αισιόδοξος για τα ματς της Εθνικής με Ισραήλ και Λετονία δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.«Εχουμε και ποιότητα ατομική που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη και πιστεύω μπορούμε να πάρουμε αυτά τα ματς», τόνισε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, τον Νίκο Νιόπλια, την επιστροφή Λυμπερόπουλου και τις αποχωρήσεις των παικτών.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

Για το πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του προπονητή, είπε: «Είναι δύσκολο, γιατί μπορεί απλά με μία ήττα να φύγεις, αλλά αυτό καθαυτό δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται εμπειρία, μια καλή γνωριμία, άλλωστε ο προπονητής είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, ιδίως στις ήττες».

Για το αν θέλει σαν δώρο για τα γενέθλια του (σ.σ. 19/10), νίκη με Ισραήλ και Λετονία, τόνισε: «Ναι το θέλω, γιατί δεν έχω μόνο εγω γενέθλια αλλά και η γυναίκα μου! Σε κάθε περίπτωση είναι δύο δύσκολα ματς, άλλωστε δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι στα βασικά, την οργάνωση, το πάθος. Εχουμε και ποιότητα ατομική που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη και πιστεύω μπορούμε να πάρουμε αυτά τα ματς».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως είδα μόνο το πρώτο μέρος. Από κει και πέρα το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, ίσως ο ΠΑΟΚ να ήταν ελαφρά καλύτερος. Κι οι δυο ομάδες είχαν σημάδια κόπωσης, λόγω των ματς που έπαιξαν στην Ευρώπη. Συνήθως, τα ματς αυτά κρίνονται από ένα γκολ, δεν ξέρω βέβαια πως μπήκε, αλλά αυτά είναι παιχνίδια της μιας φάσης. Ξέρω ότι τα ντέρμπι αυτά έχουν μεγάλη ένταση, αφόρητη πίεση και όποια ομάδα αποφορτίζει την πίεση αυτή έχει πλεονέκτημα».

Για τα όσα έγιναν με τον Νίκο Νιόπλια, τόνισε: «Τώρα το είδα και νιώθω έκπληξη. Βέβαια, οι παίκτες μετά τη νίκη επί της Κοπεγχάγης έδωσαν την απάντηση τους με μεγάλη νίκη, οπότε όλα αυτά είναι λίγο περίεργα. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Πάντως μερικές φορές η πίεση στους προπονητές είναι αφόρητη και ίσως σε κάποιες στιγμές να «σπάνε» και να λένε κάποια πράγματα και μετά να το μετανιώνουν. Ο προπονητής είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, αυτός που φαίνεται και πρέπει να δείχνει ψυχραιμία σε κάποια πράγματα»

Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο και την επιστροφή του, είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, δήλωσα πως κάθε παίκτης που θα μου δείξει διάθεση να αφοσιωθεί μπορεί να γίνει μέρος αυτής. Οσον αφορά λοιπόν στον Λυμπερόπουλο, ο ίδιος αποφάσισε και πάλι να είναι στη διάθεση μας και βάσει απόδοσης και χαρακτηριστικών αποφάσισα να τον καλέσω».

Για τις φήμες περί Κατσουράνη και ότι τον επηρεάζει, είπε: (χαμόγελο) Δεν αξίζει να δώσω σοβαρή απάντηση σε τέτοια ερώτηση. Ο κόσμος με ξέρει 25 χρόνια στους πάγκους. Είναι γελοία η ερώτηση, μόνο και μόνο να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Όταν θα καταλάβω ότι κάποιος παίκτης ή παράγοντας θα με επηρεάσει, θα σηκωθώ να φύγω».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν: «Για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη το ότι έφυγαν, ιδίως όταν οι δύο από αυτούς (σ.σ. Κυργιάκος και Γκέκας) είχαν την ευκαιρία να μου το πούν. Ισως λίγο παραπάνω με τον Κυργιάκο, γιατί με ήξερε και από την κοινή μας θητεία στον Παναθηναϊκό, αφού ο Γκέκας δεν με ξέρει τόσο καλά. Αν ήθελαν να μιλήσουν μπορούσαν να το κάνουν. Είμαστε άνθρωποι, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, με πείραξε που δεν μου μίλησαν. Όμως έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις που παίρνουν οι άλλοι, άλλωστε η απόφαση βαραίνει τους ίδιους.Τη σέβομαι και συνεχίζω, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όπως όμως τους σέβομαι, θέλω και οι άλλοι να σέβονται τις αποφάσεις μου».

Μαλεζάς: «Να αναλογιστούμε τις ευθύνες»

Σκεπτικός εμφανίστηκε ο Στέλιος Μαλεζάς μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη για την 5η αγωνιστική.Ο παίκτης του «Δικεφάλου» δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι η ομάδα του έχασε και μάλιστα με μια μοναδική ευκαιρία που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.«Προσπαθήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Άρης κέρδισε με μια ευκαιρία. Δεν ήρθανε τα πράγματα όπως τα περιμέναμε», δήλωσε αρχικά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε:

«Δεν είναι μια απλή ήττα, να αναλογιστούμε τιε ευθύνες τι φταίει, να διορθώσουμε τα λάθη μας για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Με τη διακοπή θα έχουμε αρκετό χρόνο να κοιτάξουμε τι έφταιξε».

Δύο με τρεις εβδομάδες έξω ο Ρουίς

O άσος του Άρη, Κάρλος Ρουίς, θα μείνει δύο με τρεις εβδομάδες εκτός δράσης μετά το διάστρεμμα, που διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί. Ο Κάρλος Ρουίς υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο με τρεις εβδομάδες. Ο επιθετικός από την Γουατεμέλα θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να προλάβει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ μετά την διακοπή της Σούπερ Λίγκας.

Ο Χαβίτο έχει ένα μικρό τράβηγμα στους προσαγωγούς και θα μείνει... off για λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα. Από την άλλη ο Τσέζαρεκ έκανε ράμματα, όμως δεν έχει κάτι το σημαντικό.

Τα έβαλε μαζεμένα η Ρεάλ!

Στα πρώτα πέντε ματς η Ρεάλ είχε πετύχει μόλις έξι γκολ, όμως οι Μαδριλένοι τα έβαλαν... μαζεμένα κόντρα στην Λα Κορούνια την οποία διέσυραν με 6-1!Το δώρο της Μαγιόρκα (1-1 μέσα στην Μπαρτσελόνα) δεν μπορούσε να περάσει ανεκμετάλλευτο από την Ρεάλ η οποία δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Λα Κορούνια. Η ομάδα του Μουρίνιο που είχε σκοράρει μόλις έξι φορές στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, ξέσπασε απέναντι στην Ντεπορτίβο πετυχαίνοντας άλλα τόσα (6-1) και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έναν πόντο πάνω από την Μπαρτσελόνα!

Οι Μαδριλένοι είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, τους Ρονάλντο (δύο γκολ), Οζίλ, Ντι Μαρία  και Ιγκουαΐν ενώ στην άνετη επικράτηση τους συνέβαλε και ο Ζε Κάστρο με αυτογκόλ στο 60’. Το μόνο που κατάφερε η ουραγός πλέον Λα Κορούνια, ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Ροντρίγκεζ. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου».

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο (02/10)
Σαραγόσα-Σπόρτινγκ Χιχόν      2-2 (57΄, 61΄ Σιναμά Πονγκόλ - 33΄αυτ. Ομπράντοβιτς, 49΄πεν. Κάστρο)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 1-0 (85΄αυτ. Φορλίν)
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο   2-1 (11΄, 90+1΄ Αντούριθ - 90+3΄ Γκαμπιλόνδο)

Κυριακή (03/10) 
Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης  3-1 (28΄ Νεγκρέδο, 35΄ Περότι, 51΄ Κανουτέ - 57΄ Ντιέγκο Κόστα)
Χετάφε-Χέρκουλες 3-0 (20΄ Παρέχο, 42΄ Μανού ντελ Μοράλ, 81΄ Μίκου)
Βιγιαρεάλ-Σανταντέρ  2-0 (8΄ Νίλμαρ, 13΄ Ρόσι - 90+1΄ Μπολάδο)
Αλμερία-Μάλαγα 1-1 (76΄ Ούτσε - 50΄ Κουίνσι)
Οσασούνα-Λεβάντε 1-1 (72΄ Παντιάνι - 79΄ Σέρχιο)
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα   1-1 (21' Μέσι - 43' Ενσούε)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια 6-1 (4', 89' Ρονάλντο, 24' Οζίλ, 34' Ντι Μαρία, 53' Ιγκουαΐν, 60' αυτ. Ζε Κάστρο - 78' Ροντρίγκεζ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Βαλένθια 16
Βιγιαρεάλ 15
Ρεάλ Μαδρίτης 14
Μπαρτσελόνα 13
Σεβίλλη 11
Χετάφε 10
Ατλέτικο Μαδρίτης  10
Εσπανιόλ 9
Μαγιόρκα 8
Μπιλμπάο  7
Χέρκουλες 7
Ρεάλ Σοσιεδάδ 7
Μάλαγα  7
Αλμερία 6
Σπόρτινγκ Χιχόν  5
Οσασούνα 5
Λεβάντε  5
Σανταντέρ  4
Λα Κορούνια  3
Σαραγόσα   3

Έλειψε μόνο το γκολ...

Υψηλή πτήση για Λάτσιο!
Η πτήση της Λάτσιο στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας συνεχίστηκε και την 6η αγωνιστική, καθώς η ομάδα του Έντι Ρέια επικράτησε με 1-0 της Μπρέσια! Το γκολ για τους Ρωμαίους πέτυχε στο 45' λεπτό ο Μάουρι και πλέον η Λάτσιο βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Γιουβέντους.

Αντίθετα, η άλλη ομάδα της Ρώμης συνεχίζει να βρίσκεται στην... ουρά της βαθμολογίας. Η νίκη επί της Ίντερ φαίνεται πως ήταν διάλειμμα για τη Ρόμα, η οποία έχασε στη Νάπολι με 2-0. Τα δύο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκαν στο τελυταίο 20λεπτο, με τον Χάμσικ να ανοίγει στο σκορ στο 72' και τον Ζουάν με αυτογκόλ να μηδενίζει τις ελπίδες των «τζιαλορόσι» για θετικό αποτέλεσμα.

Με κεφαλιά του Τόνι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τζένοα πήρε την πρώτη της νίκη ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Γκασπερίνι επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Μπάρι παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μορέτι στο 51', σε μία φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους από τον Μπαρέτο.

Παρότι έπαιζε την Πέμπτη αγώνα για το Europa League, η Παλέρμο πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι»! Οι Σικελοί προηγήθηκαν με 2-0 χάρις σε γκολ των Ίλισιτς και Παστόρε στο πρώτο μέρος, ο Τζιλαρντίνο ξαναέβαλε τη Φιορεντίνα μέσα στο παιχνίδι στο 58', όμως η απώλεια πέναλτι από τον Λιάγιτς και η αποβολή του Μοντολίβο στο 74' ήταν καταστροφικές για την ομάδα του Μιχαΐλοβιτς που παραμένει στο τέλος.

Με βασικό τον Μόρα, η Μπολόνια διεύρυνε το αήττητο της σε τέσσερα παιχνίδια καθώς η αναμέτρηση της με τη Σαμπντόρια έληξε ισόπαλη 1-1. Στο 0-0 έμειναν Κιέβο και Κάλιαρι, ενώ η Λέτσε νίκησε με 1-0 την Κατάνια με γκολ του Κόρβια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Σάββατο (2/10)

Ουντινέζε – Τσεζένα 1-0 (93' Μπενάτια)
Πάρμα – Μίλαν 0-1 (25' Πίρλο)

Κυριακή (3/10)

Λέτσε – Κατάνια 1-0 (36' Κόρβια)
Κιέβο – Κάλιαρι 0-0
Νάπολι – Ρόμα 2-0 (72' Χάμσικ, 83' αυτ. Ζουάν)
Μπολόνια – Σαμπντόρια 1-1 (65' Μπρίτος-45' αυτ. Πορτανόβα)
Τζένοα – Μπάρι 2-1 (36' Παλάσιο, 90'+5 Τόνι - 52' πεν. Μπαρέτο)
Λάτσιο – Μπρέσια 1-0 (45' Μάουρι)
Φιορεντίνα – Παλέρμο 1-2 (58' Τζιλαρντίνο - 20' Ίλισιτς, 37' Παστόρε)
Ίντερ – Γιουβέντους 0-0

Η βαθμολογία (6η αγωνιστική)

Λάτσιο 13
Νάπολι  11
Μίλαν 11    
Ιντερ 11    
Κιέβο 10  
Μπρέσια 9
Γιουβέντους 8
Κατάνια  8     
Μπάρι    8     
Λέτσε    8
Παλέρμο 8
Τζένοα   8
Τσεζένα  7    
Κάλιαρι    7     
Σαμπντόρια  7     
Μπολόνια    7     
Φιορεντίνα    5     
Πάρμα    5           
Ρόμα 5     
Ουντινέζε 4

Επόμενη αγωνιστική

Μίλαν – Κιέβο
Ρόμα – Τζένοα
Κάλιαρι – Ίντερ
Μπρέσια – Ουντινέζε
Κατάνια – Νάπολι
Τσεσένα – Πάρμα
Γιουβέντους – Λέτσε
Παλέρμο – Μπολόνια
Σαμπντόρια – Φιορεντίνα
Μπάρι - Λάτσιο

Χαβίτο: «Θέλαμε να τα δώσουμε όλα»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Χαβιέ Χαβίτο, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό τέρμα της μεγάλης νίκης του Άρη στην Τούμπα.«Για εμάς είναι σημαντικοί οι βαθμοί, γιατί έχουμε πολλά συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Βέβαια είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε ένα δύσκολο ντέρμπι», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Έχουμε πει πολλές φορές πως στόχος μας είναι να κρατάμε το μηδέν πίσω και μετά ανάλογα το ματς να ψάξουμε το γκολ.

Σήμερα θέλαμε να τα δώσουμε όλα, αφού μετά υπάρχει ξεκούραση».

Όσο για το που αφιερώνει το γκολ, τόνισε: «Στην γυναίκα μου και στις κόρες μου».

Σηφάκης: Αφιερωμένη στη μικρή Ελευθερία η νίκη

Ο Μιχάλης Σηφάκης παρά την σπουδαία νίκη του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 1-0, δεν θέλησε μετά το τέλος του ματς να μιλήσει για ποδόσφαιρο.

«Θέλω αρχικά να πω τα συλληπτήρια μου στις οικογένειες των φίλων του ΠΑΟΚ, που άδικα χάσανε την ζωή τους στον δρόμο. Ελπίζω καμία μάνα να μην κλάψει για την απώλεια του παιδιού της με αυτό τον άδικο τρόπο», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη στη μικρή Ελευθερία. Έχει φύγει από την ζωή επτά ημέρες και εμείς αφιερώνουμε τη νίκη σε αυτή και σε όλη την οικογένεια της».

Koύπερ: "Πολύ σημαντική νίκη σε πολύ δύσκολη έδρα"

Ο Έκτορ Κούπερ στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα στην αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε:
«Στο πρώτο μέρος δώσαμε μεγάλη προσοχή στην άμυνα, όμως στην επανάληψη ανεβήκαμε μέτρα στο γήπεδο, δείξαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ήμασταν λίγο καλύτεροι από τον αντίπαλό μας.
Είναι μια πολύ σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ήμασταν πολύ καλοί στα αμυντικά μας καθήκοντα, αν και ξέραμε ότι θα έχουμε δυσκολίες στα στημένα, ωστόσο ελέγξαμε το παιχνίδι. Δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, που έκαναν μία μεγάλη θυσία μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδια. Όμως, οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά».

Επεισόδια και δακρυγόνα στην Τούμπα

Συγκρούσεις γίνονται αυτή την ώρα έξω από το γήπεδο της Τούμπας μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και Αστυνομίας.Η ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο είναι αποπνικτική αφού έχει γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλυθούν οι οπαδοί του δικεφάλου που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την ήττα από τον Άρη.

Παπακώστας: Δεν εγκαταλείπω την ομάδα

Την απόφαση του να μην παραιτηθεί από τον πάγκο της Λάρισας, παρά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα , υποστήριξε ο Γιάννης Παπακώστας.Ο τεχνικός των «βυσσινί» φανερά απογοητευμένος από τη νέα απώλεια βαθμών, σχολίασε:

« Θεωρώ πως η εγκατάλειψη του πάγκου  δεν είναι σωστή λύση. Από την άλλη όμως δεν είμαι ένας προπονητής που κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του.

Πιστεύω πολύ στην ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες αστάθμητοι και εσωτερικοί, που δημιουργούν πρόβλημα στην προσπάθεια. Όπως για παράδειγμα η αδυναμία στο σκοράρισμα».


Η ήττα από τον Πανσερραϊκό, σίγουρα είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Μέχρι την αποβολή το ματς ήταν αναγνωριστικό. Μετά την αποβολή είχαμε τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ παίζοντας καλύτερα από τον αντίπαλο. Δυστυχώς, όμως, στη μία και μόνο φάση που απειληθήκαμε δεν αντιδράσαμε σωστά και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Στο β' μέρος προσπαθήσαμε καταρχήν να μην δεχτούμε γκολ και κατά δεύτερον να σκοράρουμε για να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις το πρώτο σκέλος, ειδικά όταν παίζεις με δέκα παίκτες.

 Δεν απειληθήκαμε, αλλά και από την άλλη δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θα θέλαμε. Οι παίκτες έδωσαν 100% ειδικά από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες. Η επόμενη μέρα έχει μεγαλύτερη σημασία».

Τα 5 συμπεράσματα του σώου Νιόπλια

Όσοι έχουν γράψει ότι η καρέκλα του προπονητή μοιάζει με ηλεκτρική δεν έχουν άδικο. Όσοι κάθονται μάλιστα, στον πάγκο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να προσθέσουν ότι όχι μόνο τους δένουν στην καρέκλα αλλά τους… ποτίζουν και με κώνειο. Είναι σπάνιο ως απίθανο να επιβιώσουν και για να συμβεί αυτό συνήθως θα πρέπει να πάρουν πρωτάθλημα.

Για να αντέξει λοιπόν κάποιος αυτή την πίεση θα πρέπει να έχει στομάχι που δεν τρυπάει. Ο Νιόπλιας όπως αποδείχθηκε δεν έχει. Φάνηκε ευάλωτος και ανήμπορος να αντέξει το ανυπόφορο στρες της συγκεκριμένης θέσης. Στην ΠΡΩΤΗ κρίση που διήνυσε ως προπονητής του Παναθηναϊκού παραιτήθηκε μάλλον ελαφρά τη καρδία ή στη χειρότερη επιδίωξε να δεχθεί τη στήριξη του Πατέρα.

Το να ανακαλείς μισή ώρα αργότερα την παραίτηση που δημόσια έχεις ανακοινώσει κάνει φανερό πέντε πράγματα:
1) Ότι δεν το είχε σκεφτεί σοβαρά, 2) Ότι επρόκειτο για παραίτηση-πυροτέχνημα, 3) Ότι δεν αντέχει την πίεση 4) Ότι βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. 5) Ότι είναι θέμα χρόνου να φύγει.

Ο Νιόπλιας έχει απολαύσει μια πρωτοφανή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Εντός της ομάδας από τους παίκτες και τη διοίκηση που ποτέ δεν έχει αρχίσει να… μοιράζει στα ΜΜΕ δυσαρέσκεια ή δυσφορία παρ’ ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα επίσημα παιχνίδια ήταν μιας παρατημένης αγωνιστικά ομάδας σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και τακτικής.

Ακόμα και μετά τα πέντε γκολ από τη Μπαρτσελόνα, το διπλό από την Κοπεγχάγη και τις εμφανίσεις με Καβάλα και Ξάνθη, πέρασε σχεδόν… άβρεχτος από τον Τύπο που συνήθως βάλλει κατά δικαίων και αδίκων και ζητά… αίμα. Ποιος ενόχλησε τον Νιόπλια; Σχεδόν όλοι πρώτα χρέωναν τους παίκτες, τον γυμναστή, την προηγούμενη διοίκηση και μετά εκείνον!

Με τη στάση του απλά απέδειξε ότι δεν είναι ικανός να σηκώσει το βάρος. Έχοντας πλέον 1 μήνα μπροστά του γεμάτα ντέρμπι και ευρωπαϊκά παιχνίδια-τελικούς, θα πρέπει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα έχει εικόνα πρωταθλήτριας.

Όπως ακριβώς έκανε στην Κρήτη στην κορυφαία φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Μια εμφάνιση-έκρηξη των μεγάλων προσωπικοτήτων που διαθέτει το «τριφύλλι». Την οποία όμως ακύρωσε σε ένα ανεπανάληπτο εγωιστικό σώου ο Νιόπλιας. Πώς του φαίνεται του Νιόπλια που κανείς δεν ασχολείται με το μαγικό παιχνίδι του αληθινού πρωταγωνιστή Κατσουράνη που έβγαλε 3 ασίστ, πέτυχε το 4ο γκολ και έφτασε στην… τελευταία αράδα για να διαβάσει το όνομά του;

ΥΓ. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη επιβεβαίωσε το προφανές: Το υλικό του Άρη δεν είναι καλύτερο από του ΠΑΟΚ αλλά αν έχεις κανονικό προπονητή κι όχι μαθητευόμενο, μπορεί να το κάνει να μοιάζει με ομάδα που μπορεί να κερδίζει παντού. Ο Κούπερ κάνει απλά το αυτονόητο για κάθε μεγάλο προπονητή. Έχει φιλοσοφία, τακτική και παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες του.

Η άλωση της Τούμπας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-Ο ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΧΑΒΙΤΟ.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Σναόυτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σακελλαρίου να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Γκαρσία και Βιτόλο ήταν τα αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης κάλυψαν τις πτέρυγες, με τον Ίβιτς σε οργανωτικό ρόλο και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τον Σηφάκη στο τέρμα και πλάγια μπακ τους Νέτο και Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, ενώ τις θέσεις τους στον άξονα πήραν οι Ναφτί, Πρίττας. Μενδρινός στα αριστερά και Χαβίτο στα δεξιά ήταν τα στηρίγματα των Ρουίς και Τσέζαρεκ, που αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Προσοχή στην άμυνα, απουσία ρυθμού, πολλά φάουλ
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με φανερή διάθεση να προσέξουν την άμυνά τους, με τον συνωστισμό στη μεσαία γραμμή να είναι από την αρχή έντονος.
Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπόρεσε να… στριμώξει τον αντίπαλό του. Την ίδια στιγμή, τα φάουλ διαδέχονταν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι και να μη δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το πρώτο καλό σουτ στο 28’, δραστήριος ο Σακελλαρίου
Η μοναδική, πραγματική όμως, ευκαιρία προήλθε από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να πιάνει το δυνατό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής στο 28’ και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη.
Στο 43’ ο Βιεϊρίνια βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή του με τον Νέτο, ο διαιτητής Τσινιάρης πάντως έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ στο 44' ένα μακρινό σουτ επιχείρησε και ο Βιτόλο, χωρίς τύχη.
Στο μεταξύ, ο Σακελλαρίου έδειχνε αποφασισμένος να αντικαταστήσει επάξια τον Λίνο, κάνοντας αρκετές κούρσες από τα αριστερά και βγάζοντας ορισμένες καλές σέντρες, που δεν αξιοποιήθηκαν ωστόσο από τους συμπαίκτες του.
Από τη στιγμή που και ο Άρης δεν απείλησε ποτέ, φυσικό και επόμενο ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια «άσφαιρες».
Μεγάλη η κούραση, μεγάλη η ευκαιρία του Χαβίτο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν φαινόταν να αλλάζει, καθώς η κούραση από τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις γινόταν αισθητή όσο περνούσε η ώρα σε ΠΑΟΚ και Άρη.
Ωστόσο, ο Κούπερ αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα με Κόκε και Κάλβο αντί των Ρουίς και Μενδρινού και ο Άρης σταδιακά πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Μάλιστα, στο 67’ ο Χαβίτο έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κρέσιτς. Καλή στιγμή και για τον Κάλβο στο 71’, ήταν όμως χλιαρό το πλασέ του και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε εύκολα.

Γκολ ο Χαβίτο!

Ο ΠΑΟΚ είχε την δική του καλή ευκαιρία, την οποία απώλεσε ο Μουσλίμοβιτς στο 73’, για να αντικατασταθεί ο Βόσνιος φορ στο 75’ από τον Παπάζογλου.
Στο 76’, ωστόσο, η Τούμπα «πάγωσε», καθώς ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ το οποίο δεν απέκρουσε σωστά ο Κρέσιτς, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Χαβίτο, που ακολούθησε τη φάση.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, ο Παπάζογλου είχε δύο καλές κεφαλιές, δεν κατάφερε όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Με την σειρά του, ο Ελ Ζαρ, που είχε αντικαταστήσει τον Βιτόλο, στο 88’ έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ απείλησε και στο 90+1’.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Τσιρίλο στις καθυστερήσεις και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν διπλό στην Τούμπα μετά από 12 χρόνια, ανεβαίνοντας παράλληλα στην τρίτη θέση με 9 βαθμούς.
Χαμηλά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ισοβαθμεί με Ξάνθη, Λάρισα και Ατρόμητο.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο (69' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (75' Παπάζογλου)
Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65' Κάλβο), Ρουίς (55' Κόκε), Τσέζαρεκ

Πρώτος ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Καβάλας με 78-72 και κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Καβάλας, στο κλειστό της Καλαμίτσας. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, οι «αργοναύτες» όμως στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση του αγώνα. Στο τέλος η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε τον έλεγχο και με κορυφαίους τον Σιμς με 24 πόντους και τον Μάρσαλ με 21, έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκε, καθώς υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα στον χθεσινό αγώνα. Για την Καβάλα, καταπληκτική εμφάνιση έκανε ο Παλάσιο με 26 πόντους.

Τα Δεκάλεπτα: 15-21, 40-37, 57-57, 72-78
ΚΑΒΑΛΑ:(Πρίφτης) Στραντ, Παλάσιο 26 (2), Κοστόφ 2, Χαφ 8 (1), Λιούις 4, Σίμτσακ 12, Στεφανίδης 6, Σίμονς 10, Γεωργάκης, Γιόροβιτς 4, Καραποστόλου.
ΠΑΟΚ:(Μαρκόπουλος) Γκρέι 10 (1), ΜακΓκραθ 5 (1), Καλαμπάκας, Δέδας 5 (1), Σιμς 24, Μάρσαλ 14 (2), Αποστολίδης, Γκετζέφσκι 7, Καλλές 7, Γιαννακίδης 6 (2).

«Γκέλαρε» η Μπαρτσελόνα

Ακόμα δύο βαθμούς έχασε η Μπαρτσελόνα μέσα στο «Καμπ Νου», μεγαλώνοντας την διαφορά της από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται η εντυπωσιακή Βαλένθια.Οι «μπλαουγκράνα» που αγωνίστηκαν δίχως τους Τσάβι, Μπούσκετς και τον τιμωρημένο Νταβίντ Βίγια αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 με την Μαγιόρκα που με την σειρά της πήρε τον πρώτο της βαθμό μακριά από τις Βαλεαρίδες.

Ο Λίονελ Μέσι άνοιξε το σκορ στο 21’ για τους Καταλανούς που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος αλλά πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαριστεί με το τέρμα του Νσούε στο 43’. Στην επανάληψη το πιο ματς ήταν πιο ισορροπημένο και οι νησιώτες απείλησαν ακόμα και με ήττα την Μπαρτσελόνα που στο 78’ έχασε και τον Πέδρο ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το «Καμπ Νου».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 02/10

Σαραγόσα-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-2
57’, 61’ Σιναμά Πονγκόλ/ 36’ αυτ. Ομπράντοβιτς, 49’ πεν. Κάστρο

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 1-0
85’ αυτ. Φορλίν

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
11’ Αντούριθ, 91’ Βιθέντε/ 93’ Γκαμπιλόντο

Κυριακή 03/10

Αλμερία-Μάλαγα 1-1
76’ Ούτσε/ 56’ Αμπέγι

Χετάφε-Χέρκουλες 3-0
21’ Παρέχο, 43’ Μανού, 62’ Μανέ

Οσασούνα-Λεβάντε 1-1
72’ Παντιάνι/ 79’ Σέρτζιο

Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1
29’ Νεγκρέδο, 36’ Περότι, 52’ Κανουτέ/ 59’ Κόστα

Βιγιαρεάλ-Ρασίνγκ Σανταντέρ 2-0
9’ Νιλμάρ, 14’ Ρόσι

Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 1-1
21’ Μέσι/ 43’ Νσούε

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια

Εντυπωσιακή η Προσοτσάνη

Το 3Χ3 έκανε ο δραμινός σύλλογος στον Α’ Όμιλο της Δ’ Εθνικής, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσει το... μηδέν στην άμυνα του. Πιστά στην κορυφή και το Σουφλί. Παράλληλα, ξεχώρισαν οι νίκες του Πανδραμαϊκού στο τοπικό ντέρμπι με τη Δόξα Πετρούσας, όπως και της ΑΕ Πιερέων με το Νέστο Χρυσούπολης.

Στον Β’ Όμιλο, ακάθεκτοι συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία ο Απόλλων Καλαμαριάς, που πήρε το ντέρμπι με τα Κουφάλια, ο νεοφώτιστος Οδυσσέας Κορδελιού, που νίκησε την Τριανδρία και ο Εθνικός Σοχού που επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Γαλατάδων.

Στον Γ’ Όμιλο, είχαμε εκπλήξεις καθώς «στραβοπάτησαν» οι πρωτοπόροι, Νάουσα , Λευκάδια και Κάστορας ενώ ξεχώρισαν οι νίκες, του Βατερού, του Σβορώνου και της Γαλατινής.

Στον Δ’ Όμιλο, ο Πυργετός πέρασε νικηφόρα από το Μουζάκι και του «έκλεψε» την πρώτη θέση ενώ σπουδαίο διπλό πήρε και ο Απόλλωνας Λάρισας μέσα στη Ν. Αγχίαλο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και οι επόμενες αγωνιστικές στους τέσσερις πρώτους ομίλους της Δ' Εθνικής.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
ΑΕ Πιερέων-Νέστος Χρυσούπολης  3-0
Ελπίδα Σαπών-ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου                 1-0
Έβρος Σουφλίου-Κόσμιο                   1-0
Πανδραμαϊκός-Δόξα Πετρούσας       3-2
Προσοτσάνη-Εχίνος Σπορ       4-0
Εθνικός Αλεξ.-Εθνικός Γαζώρου      1-1
Ορφέας Ξάνθης-Κεραυνός Κρηνίδων         0-0
Ορφέας Ελευθ.-Βισαλτιακός    0-1
Ρεπό: Μ. Αλέξ. Ν. Ζίχνης

ΟΜΑΔΑ     ΓΚΟΛ        Β.
01.     Προσοτσάνη         8-0    9
02.     Σουφλί        4-1    9
03.     Ορφέας Ξάνθης    5-3    7
04.     ΑΕ Πιερέων                   8-3    6
05.     Νιγρίτα       3-3    6
06.     Εθνικός Αλεξανδρ.        5-4    4
07.     Γάζωρος     3-2    4
08.     Ελπίδα Σαπών      1-0    4
09.     Εχίνος Σπορ                   1-4    4
10.     Πετρούσα   6-6    3
11.     Εύμοιρο      3-3    3
12.     Πανδραμαϊκός      4-6    3
13.     Κρηνίδες     2-5    2
14.     Ν. Ζίχνη      2-3    1
15.     Χρυσούπολη         2-7    1
16.     Κόσμιο       1-5    1
17.     Ελευθερούπολη    1-4    0

Επόμενη αγωνιστική
Σάπες - ΑΕ Πιερέων
Χρυσούπολη- Σουφλί
Εύμοιρο - Ν. Ζίχνη
Κόσμιο-Πανδραμαϊκός
Πετρούσα - Εθνικός Αλεξ.
Εχίνος Σπορ - Ορφέας Puma
Γάζωρος - Ελευθερούπολη
Κρηνίδες – Νιγρίτα
Ρεπό: Προσοτσάνη


Β’ ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
Οδυσ. Κορδελιού - Αχ. Τριανδρίας   2-1
Ν. Μυλότοπος – Κιλκισιακός  1-2
Θερμαϊκός Θέρμης – Αρναία  1-4
ΠΑΟΝΕ – Καλλικράτεια                  1-1
Μουδανιά – ΠΑΟΔ        0-1
Απόλλων Καλαμαριάς – Κουφάλια   2-1
Χέρσο – Πολύγυρος       0-0
Σοχός – Γαλατάδες        1-0
Ρεπό: Καμπανιακός

ΟΜΑΔΑ     ΓΚΟΛ        Β.
01.     Εθνικός Σοχού      7-0    9
02.     Οδυσσέας Κορδελιού     7-3    9
03.     Απόλλων Καλαμαριάς   6-1    9
04.     ΠΑΟΔ        3-1    7
05.     Αρναία        9-6    6
06.     ΠΑΟ Κουφαλίων 5-4    6
07.     Καλλικράτεια       4-2    5
08.     Καμπανιακός        4-2    4
09.     Κιλκισιακός                   2-3    3
10.     ΠΑΟΝΕ      1-2    2
11.     Αχ. Τριανδρίας     3-6    1
12.     Ν. Μουδανιά        1-5    1
13.     Γαλατάδες   0-3    1
14.     Χέρσο         0-5    1
15.     Ν. Μυλότοπος      1-3    0
16.     Θερμαϊκός  3-9    0
17.     Πολύγυρος  2-4    0
* Η Νίκη Πολυγύρου έχει – 2 βαθμούς.

Επόμενη αγωνιστική
Ν. Μυλότοπος - Οδυσσ. Κορδελιού
Αχ. Τριανδρίας - Θέρμη
Κιλκισιακός – Καμπανιακός
Αρναία – ΠΑΟΝΕ
Καλλικράτεια - Απόλλ. Καλαμαριάς
ΠΑΟΔ- Χέρσο
ΠΑΟ Κουφαλίων - Σοχός
Πολύγυρος - Γαλατάδες
Ρεπό: Μουδανιά

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
Εθνικός Κατερίνης-Πυρσός Γρεβ.    0-1
Κάστορας-Εθνικός Βατερού    1-3
Μακεδονικός Φούφα-Αλεξάνδρεια   2-0
Νάουσα-Σβορώνος        0-1
ΑΣ Πεντάβρυσου-Γαλατινή     1-2
ΑΕ Σιάτιστα-Άρης Λόφων      0-2
Νίκη Αγκαθιάς-Λευκάδια Ημαθίας    1-0
Όλυμπος Λεπτ.-Σειρήνα Γρεβ. 2-1
Βατανιακός-Καστοριά   0-1


ΟΜΑΔΑ     ΓΚΟΛ        Β.
01.     Νάουσα       9-1    6
02.     Λευκάδια    8-3    6
03.     Κάστορας   8-7    6
04.     Αλεξάνδρεια         6-4    6
05.     Βατερό       6-1    7
06.     Σβορώνος   5-1    7
07.     Γαλατινή     5-3    7
08.     Βατανιακός 2-1    4
09      Πυρσός Γρεβενών          4-5    4
10.     Λεπτοκαρυά                   3-4    4
11.     Νίκη Αγκαθιάς     2-4    4
12.     Σειρήνα       5-4    3
13.     Φούφας       4-4    3
14.     Πεντάβρυσος        3-8    3
15.     Λόφοι         2-14  3
16.     ΑΕ Σιάτιστα                   1-6    1
17.     Εθνικός Κατερίνης                  0-6    0
18.     Καστοριά    4-1    0
* Η Καστοριά ξεκίνησε το πρωτάθλημα με – 6 βαθμούς.

Επόμενη αγωνιστική
Κάστορας - Εθνικός Κατερίνης
Πυρσός Γρεβ. - Φούφας
Βατερό – Νάουσα
Αλεξάνδρεια - Πεντάβρυσος
Σβορώνος - ΑΕ Σιάτιστα
Γαλατινή - Νίκη Αγκαθιάς
Λόφοι- Λεπτοκαρυά
Λευκάδια – Βατανιακός
Σειρήνα – Καστοριά



Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
3η αγωνιστική
Καρδίτσα-Ρήγας Φεραίος        1-0
Μουζάκι-Πυργετός        0-1
Ελασσόνα-Θύελλα Πετρωτού  0-0
Α.Ε.Σπερχειάδας –Λαμία                  1-0
Αγρότης Λιαν.-Απεραντιακός 2-0
Μετέωρα-Οικονόμος Τσαριτσάνης   1-5
Πύρασος Ν. Αγχ.-Απόλλων Λάρισας          1-2


ΟΜΑΔΑ     ΓΚΟΛ        Β.
01.     Πυργετός    3-0    7
02.     Οικονόμος Τσαριτσάνης         9-4    6
03.     Μουζάκι     5-2    6
04.     Καρδίτσα    4-3    6
05.     Απόλλων Λάρισας                   3-2    5
06.     Αγρότης Λιανοκλαδίου  2-0    5
07.     Ελασσόνα   2-1    5
08.     Ρήγας Φεραίος     5-5    4
09.     Α.Ε.Σπερχειάδας  2-3    4
10.     Πύρασος Ν. Αγχίαλου    2-3    2
11.     Μετέωρα    1-5    2
12.     Θύελλα Πετρωτού          2-4    2
13.     Λαμία         0-3    1
14.     Απεραντιακός      3-7    0

Επόμενη αγωνιστική
Μουζάκι - ΑΟ Καρδίτσας
Βελεστίνο – Ελασσόνα
Πυργετός – Σπερχ./Μακρακώμη
Πετρωτό - Λιανοκλάδι
Λαμία – Μετέωρα
Απεραντιακός - Ν. Αγχίαλος
Τσαριτσάνη - Απόλλων Λ.

Συντριβή για την Άντερλεχτ, έχασε 5-1 από την Σταντάρ

Απογοητευτική παρουσιάστηκε η Άντερλεχτ στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, όπου και ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 από την Σταντάρ Λιέγης εκτός έδρας.Ο Μοχάμεντ Τσιτέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά (54΄,58΄) σε βάρος της παλιάς του ομάδας. Το σκορ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει ο Λέγιε στο 4΄, ενώ το μόνο που κατάφερε η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν να μειώσει με τον Μπουσουφά στο 66΄, πριν ο Μποκάνγκα στο 85΄ και ο Καρσέλα στις καθυστερήσεις διαμορφώσουν το τελικό 5-1.

Η Αντερλεχτ παρατάχθηκε με τους: Προτό, Ντεσάχτ, Ζιλέ, Γιουχάζ (89΄ Μπερνάρντες), Μάζουκ, Μπίλια, Μάρετσεκ (46΄ Λεγκέρ), Πόλακ, Μπουσουφά, Λουκάκου, Σουάρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα τα 10ης αγωνιστικής:

Μαλίν-Γκενκ 2-2
Κορτράικ-Εουπεν 3-1
Λιρς-Σερκλ Μπριζ 0-1
Λόκερεν-Γκέρμιναλ 1-0
Σεντ Τρουϊντέν-Βέστερλο 1-2
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σαρλερουά 1-1
Μπριζ-Γάνδη 3-2
Σταντάρ Λιέγης-Αντερλεχτ 5-1

Ανακάλεσε... λόγω Πατέρα

Μισή ώρα κράτησε η... παραίτηση του Νίκου Νιόπλια ο οποίος μετά από άμεση τηλεφωνική παρέμβαση του Νικόλα Πατέρα ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν υπό παραίτηση αλλά έμεινε εκτός Παναθηναϊκού μόνο για τριάντα λεπτά! Είχαμε αναφέρει ότι τα πάντα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του στο Παγκρήτιο είναι στο χέρι του Νικόλα Πατέρα. Έτσι και έγινε. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον Κοζανίτη τεχνικό.

Οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα, με τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» να είναι ξεκάθαρος. «Δεν έχεις να πας πουθενά. Σου έχουμε εμπιστοσύνη, πιστεύουμε σε εσένα και θα προχωρήσουμε μαζί» είπε μεταξύ άλλων ο Πατέρας και έπεισε τον Νιόπλια να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Πάντως, την προσπάθεια να μεταπειστεί ο 45χρονος τεχνικός είχε ξεκινήσει στα αποδυτήρια ο Τζιμπρίλ Σισέ που έλεγε στον Νιόπλια «κόουτς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, εγώ και η υπόλοιπη ομάδα σε θέλουμε εδώ μαζί μας».

Παράλληλα, τώρα που το... θρίλερ «μένει-φεύγει» δείχνει να ξεκαθαρίζει οριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι την απόφαση του ο Νιόπλιας την είχε κρατήσει για τον εαυτό του και δεν την ήξερε κανείς μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Η απίστευτη πίεση που υπάρχει κυρίως έξω από την ομάδα έκανε τον Νιόπλια να «σπάσει». Για αυτό και η ατάκα περί «καλύτερου προπονητή» και «περίγελου».

H... παραίτηση

Κατά πολλούς, και παρά τη στήριξη από τον Νικόλα Πατέρα, ο Νίκος Νιόπλιας έπαιζε το... κεφάλι του απόψε στο Παγκρήτιο. Ο Παναθηναϊκός πέρασε... αέρα, με μια άκρως πειστική εμφάνιση, ωστόσο ο τεχνικός του Παναθηναϊκός «έσπασε» ψυχολογικά. Δεν άντεξε την πίεση που είχε δημιουργηθεί προς το πρόσωπο του μετά τα ανεπιτυχή αποτέλεσμα και δήλωσε πως παραιτείται, αφήνοντας αιχμές!

Ο 45χρονος προπονητής, έφτασε κλαίγοντας στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να συναντηθώ με τον προέδρο και να ανακοινώσω ότι δεν θέλω να είμαι προπονητής. Δεν γίνεται στις 22 Αυγούστου να είμαι ο καλύτερος και στις 2 Οκτωβρίου να είμαι ο περίγελος του ποδοσφαίρου»!

«Λιοντάρια» με τα… όλα τους!

Ο Πανσερραϊκός απέδειξε μες στο γήπεδο πως ήθελε πιο πολύ τη νίκη από την ΑΕΛ και μπόρεσε τελικά να την κατακτήσει με σκορ 1-0 σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με γκολ του Ντάλε. Με 10 παίκτες έπαιζε από το 24ο λεπτό η Λάρισα λόγω αποβολής του Ιγκλέσιας. Αποβολή Ιγκλέσιας και δοκάρι ΑΕΛ!

Ο Πανσερραϊκός μπήκε αρκετά καλά στον αγώνα και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για γκολ στο Α’ μέρος. Η ΑΕΛ μέχρι το 24ο λεπτό, οπότε και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ιγκλέσιας για χτύπημα εκτός φάσης στον Παπάζογλου υστερούσε αρκετά.

Αφότου έμεινε με 10 παίκτες η Λάρισα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική! Βγήκε μπροστά, πίεσε και μάλιστα είχε την πιο κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή έγινε στο 32' όταν μετά από σέντρα του Βενετίδη ο Μπλάζεκ έκανε την κεφαλιά που αρχικά πήγε στο δοκάρι και μετά την μπλόκαρε ο Ράντμαν.

Πίεση και γκολ Πανσερραϊκού

Οι Σερραίοι εν συνεχεία πίεσαν και είχαν και άλλες καλές στιγμές για να βρουν δίχτυα. Η ΑΕΛ έδειχνε να μην είχε το απαιτούμενο πρόσωπο ενώ το γεγονός πως έπαιζε μα παίκτη λιγότερο δυσκόλευε ακόμη πιο πολύ το έργο της.

Στο 44' ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Αμπουμπακάρι έδωσε την μπάλα στον Σουμπίνιο, που με σέντρα-σουτ τροφοδότησε τον Ντάλε. Ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος δεν είχε σε καμία των περιπτώσεων τις φάσεις του πρώτου για τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός έπαιζε πιο πολύ για να κρατήσει το υπέρ του σκορ ενώ η ΑΕΛ όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλό της. Εν τέλει οι Σερραίοι κράτησαν το δίκαιο -βάσει της εικόνας του αγώνα- 1-0.

Man of the match: Ο Ντάλε. Και μόνο που σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πανσερραϊκού τον αναδεικνύει ως τον MVP του ματς.

Αδύναμος κρίκος:
Η μεσαία γραμμή της ΑΕΛ παρουσίασε σήμερα αρκετά προβλήματα ενώ δεν ήταν ικανοποιητική ούτε η άμυνά της. Η Λάρισα είχε κυρίως πρόβλημα στο να περάσει σωστά την μπάλα μπροστά. Παράλληλα ο τεχνικός της, Γιάννης Παπακώστας έδειξε πως δεν μπορεί να δώσει τις πρέπουσες λύσεις από τον πάγκο.

Στο ύψος τους:
Οι Αμπουμπακάρι και Σουμπίνιο από τους Σερραίους βοήθησαν σημαντικά σήμερα δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Από την άλλη πάλεψε αρκετά στην επίθεση ο Μπλάζεκ ενώ πολλές μάχες έδωσε και ο Κουζέν.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ιγκλέσιας. Με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε άφησε την ομάδα του να αγωνίζεται με 10 παίκτες και μάλιστα από νωρίς.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τριτσώνης (Αθηνών) δεν έκανε κάποιο σοβαρό ατόπημα στον σημερινό αγώνα. Ήταν σχετικά καλός.

«Κιτρινόμαυρη» γιορτή με Λεονάρντο

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, με μπροστάρη την ORIGINAL, έστησε πάρτι στις εξέδρες, ο Λεονάρντο πέτυχε γκολάρα στο 4' και η ΑΕΚ χωρίς να απειληθεί νίκησε 1-0 την Ξάνθη. Ο Χριστόφορος Κόλα έκανε αλλαγές στην αρχική 11άδα και πιο... δυνατή ήταν αυτή του Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ. Επιλογή που δικαιώθηκε με το ξεκίνημα, καθώς το υπέροχο γκολ του Βραζιλιάνου στο 4ο λεπτό ζέστανε κι άλλο τις ήδη ζεστές εξέδρες του ΟΑΚΑ. Εχοντας και τη ψυχολογίαμε το μέρος της, η Ένωση κυριάρχησε απολύτως στο πρώτο ημίχρονο. Ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα και μεγάλη διάθεση από όλους, με αποτέλεσμα να δηιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Δεν ήρθε αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν απείλησε καθόλου ο αντίπαλος και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο ημίχρονο ο Κόλα έβαλε τον Τζιμπούρ αντί του Μπερνς, η ΑΕΚ ήθελε το δεύτερο γκολ στην επανάληψη αλλά η Ξάνθη παρέμενε κλεισμένη πίσω... Ετσι, με την αλλαγή του Λυμπεόπουλου με τον Γκέντσογλου, οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στους Ακρίτες ώστε να βρουν κι αυτοί για να κάνουν το 2-0. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε καθώς η Ξάνθη αποφάσισε να βγει μπροστά μόνο στα τελευταία λεπτά, χωρίς πάντως να απειλήσει. Ετσι, ξεκούραστα η ΑΕΚ πήρε μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη.

Man of the match: Στον αγώνα με τη Ζενίτ, όπου πέρασε ως αλλαγή στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό, ήταν καλός. Κόντρα στη Ξάνθη ακόμη καλύτερος. Ο λόγος για τον Ντιόπ, ο οποίος δέσποζε στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ ήταν αυτός που κατηύθυνε τους συμπαίκτες του, έκοψε πολλές επιθέσεις της Ξάνθης και έτσι έδινε συνεχώς τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να βγει μπροστά.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ομάδα της Ξάνθης. Δεν απείλησε ούτε μία φορά την Ένωση και πραγματικά απογοήτευσε με την παρουσία της...

Στο ύψος του: Ο Λεονάρντο έβαλε ένα υπέροχο γκολ στην επανεμφάνιση του στην 11άδα, ο Λυμπερόπουλος βοηθούσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο αλλά γενικά πιο βελτιωμένος ήταν ο Πατσατζόγλου. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ανασταλτικά και παράλληλα ανέβαινε αρκετές φορές από την πλευρά του και βοηθούσε στο να απειλεί η ΑΕΚ και από τα άκρα.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια... χτυπητή σε όλο το ματς. Ίσως μια ευκαιρία του Μπερνς με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου θα μπορούσε είτε να τελειώσει τη φάση είτε να πασάρει αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Το στραγάλι: Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής και οι βοηθοί του και αυτό σημαίνει ότι η διαιτησία ήταν καλή. Σωστά ακυρώθηκε για οφ σάιντ γκολ της Ξάνθης και γενικά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ασυνήθιστο για αγώνα της ΑΕΚ!

Εργοτέλης Παναθηναϊκός 1-4

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε... οργισμένος από τις ευρωπαϊκές αποτυχίες και ξέσπασε πάνω στον άτυχο Εργοτέλη (1-4). Μαγική εμφάνιση του Κατσουράνη που είχε 3 ασίστ και 1 γκολ!!!Στήριξη σε Τζόρβα

Ο Αλέξης Τζόρβας μπορεί να... κρέμασε τον Παναθηαναϊκό μεσοβδόμαδα κόντρα στην Κοπεγχάγη, ωστόσο, ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε... ψήφο εμπιστοσύνης στον διεθνή πορτιέρο και τον ξεκίνησε και στο Παγκρήτιο. Παράλληλα στην ενδεκάδα επέστρεψε τόσο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ όσο και οι Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Σπυρόπουλος.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουμσόγνκ με τον Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Το Ηράκλειο αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό την εκκίνηση στον περυσινό μαραθώνιο, όπου στο τέλος της χρονιάς η κούπα βάφτηκε πράσινη μετά το 2004. Σήμερα, οι «πράσινοι» έψαχναν στο Παγκρήτιο μια καινούρια αρχή, μια πειστική εμφάνιση για να γιατρέψουν τις «πληγές» από το κακό ξεκίνημα.

Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» θύμισε την περυσινή ομάδα. Μάτι που γυάλιζε, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ένας Κατσουράνης... όλα τα λεφτά. Οι παίκτες του Νιόπλια με το... καλημέρα έπιασαν από τον... λαιμό τους Κρητικούς. Η μπάλα δεν τους έκανε αρχικά το χατίρι(ευκαιρίες Σισέ, Γκαρσία, δοκάρι Ζιλμπέρτο) αλλά από το 34' και μετά η μπάλα χάθηκε και απλά εμφανιζόταν στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη.

Ο Σπυρόπουλος σε ρόλο... Σισέ, έκοψε στο ύψος της μικρής περιοχής και εκμεταλλεύθηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Κατσουράνη, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Πέντε λεπτά αργότερο και πάλι ο «Κάτσο»... κέρασε. Σούπερ μπαλιά στον Σισέ, ο Γάλλος «όπλισε» και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο 44' Γκαρσία και Κατσουράνης συνδυάστηκαν υπέροχα από δεξιά, ο Έλληνας μέσος σέρβιρε στον Σισέ και το... πυρηνικό όπλο των νταμπλούχων με διπλή προσπάθεια... καθάρισε το ματς(3-0), πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα σαρανταπεντάλεπτο... φωτιά για τον Παναθηναϊκό. Κυριάρχησε στο γήπεδο, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και θύμισε σε όλους-και πολύ περισσότερο στον ίδιο του τον εαυτό- τι μπορεί να κάνει.

Με σβηστές μηχανές... 4-1!

Κάτι η... καβάτζα του 3-0, κάτι τα τρεξίματα που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει ο Παναθηναϊκός, ώστε να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς και να ψάξει περισσότερα γκολ, έδωσαν την ευκαιρία στον Εργοτέλη να κυκλοφορήσει την μπάλα και μάλιστα να μειώσει το σκορ με τον Μπούντιμιρ.

«Χορηγός» του γκολ η άμυνα των «πρασίνων» και ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Γκάφα Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ, ακόμη μεγαλύτερη γκάφα του Έλληνα πορτιέρο που και έχασε την μπάλα από τα χέρια του και άργησε να την... κυνηγήσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο χαλαρός από όσο θα έπρεπε. Μαρίνος και Δημούτσος ήταν οι επιλογές του Νιόπλια αλλά την διαφορά και πάλι την έκανε ο Κατσουράνης. Ο... εκστασιασμένος διεθνής μέσος από κοντά ολοκλήρωσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

MAN OF THE MATCH:  Ολοκληρωτική εμφάνιση. Την χρειάζοταν ο Παναθηναϊκός, την χρειαζόταν και ο ίδιος για να πάρει... μπροστά. Τρεις ασίστ... πάρε-βάλε, ένα γκολ, πρωταγωνιστής στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε κυρίως στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι». Ένας Κώστας Κατσουράνης για... φίλημα. Τι άλλο να έκανε; Έδειξε πως όταν σε καλή μέρα κάνει την διαφορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Πέρυσι ήταν εκείνος που είχε ανοίξει τον δρόμο για μια εύκολη επικράτηση στην πρεμιέρα. Φέτος, σκόραρε δις και... καθάρισε το παιχνίδι. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ασταμάτητος και αυτή την αγωνιστική περίοδο. Ο προσωπικός του λογαριασμός έφτασε τα πέντε γκολ και ακόμη βρισκόμαστε στην πέμπτη αγωνιστική.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Η άμυνα του Εργοτέλη και πολύ περισσότερο η αριστερή της πλευρά που... έμπαζε. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλά ρήγματα από εκεί ενώ και οι κεντρικοί αμυντικοί του Εργότελη εκτέθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Η ΓΚΑΦΑ:
Μπορεί να μην έκρινε τίποτα στο σημερινό παιχνίδι αλλά για ακόμη μια φορά  το γκολ που πέτυχε ο Εργοτέλης επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ κάνουν κάτι που ούτε και οι ίδιοι κατάλαβαν. Με μηδαμινή πίεση την έστρωσαν στον Μπουντιμίρ. Ο Κροάτης δεν έπιασε καλά το σουτ αλλά ο Τζόρβας έκανε νέο λάθος.. Χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, σαστίζει και εν τέλει δεν την προλαβαίνει. Ντεφορμέ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα ο Καλόπουλος σε ένα ματς που δεν είχε την δύσκολη φάση. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Εργοτέλη στο 8' από τον επόπτη Γκάγκα. Από την άλλη, ο Καρσιώτης δεν σταμάτησε το παιχνίδι ενώ ήταν μπροστά ο αιμόφυρτος Καραγκούνης στο δεύτερο μέρος.

Χτύπησε 13άρι ο Ντρογκμπά!

Το 13ο γκολ του κόντρα στην Αρσεναλ πέτυχε ο Ντρογκμπά και αποτέλεσε για ακόμα μία φορά δήμιό της. Η Τσέλσι καθάρισε με 2-0 και βρέθηκε στο +4 από την Σίτι. Εκοψε απόδειξη...

Γούρικο αποδείχθηκε το Νο13 για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και την Τσέλσι. Ο Ιβοριανός επιθετικός συνέχισε την...διαβολική παράδοση που έχει κόντρα στην Αρσεναλ και σκόραρε ξανά σε βάρος της πετυχαίνοντας το 13ο γκολ σε 13 αναμετρήσεις! Ο 32χρονος στράικερ άνοιξε το στο 39' για τους Μπλε του Κάρλο Αντσελότι και μαζί τον δρόμο προς την έκτη νίκη των Λονδρέζων σε επτά ματς στην φετινή Premier League. Ο Βραζιλιάνος κεντρικόςαμυντικός, Αλεξ, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 85' φέρνοντας του πρωταθλητές Αγγλίας στο +4 από την δεύτερη της βαθμολογογίας, Μάντσεστερ Σίτι.

Γκολ ο Κυργιάκος, Λίβερπουλ για υποβιβασμό!


Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα η Λίβερπουλ, η οποία συνεχίζει να δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη. Οι Reds αυτή τη φορά ηττήθηκαν στο «Ανφιλντ» με 2-1 από την νεοφώτιστη Μπλάκπουλ, με 2-1 και το τέλος της 7ης αγωνιστικής της Premier League θα τους βρει στις θέσεις που ογηγούν στον υποβιβασμό! Ο Ρόι Χόγκτσον επέλεξε για βασικό τον Σωτήρη Κυργιάκο και ο Ελληνας αμυντικός σκόραρε στο 53', για να γράψει το 1-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Για τους φιλοξενούμενους το 0-1 είχε κάνει στο 29' από τη βούλα του πέναλτι ο Ανταμ και το 0-2 στο 45' ο Βάρνεϊ. Το σύνολο του Ρόι Χόντγκσον έχει μείνει με μία νίκη (1-0 τη Γουέστ Μπρομ) σε επτά ματς, ενώ στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα δεν έχει κερδίσει.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (02/10)

Γουίγκαν-Γουλβς 2-0

(65' Γκόμες, 85' Ρονταγιέγκα)

Μπέρμιγχαμ-Εβερτον 0-2
(54' αυτ. Τζόνσον, 90' Κέιχιλ)

Στόουκ Σίτι-Μπλάκμπερν 1-0
(49' Γουόλτερς)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γ. 0-0

Τότεναμ-Αστον Βίλα 2-1
(45'+2', 75' Φαν Ντερ Φάαρτ - 16' Αλμπραϊτον)

Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 1-1
(79' Μόρισον - 64' Ελμάντερ)

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 1-1
(51’ Πικιόν - 33’ Ντέμπσι)

Κυριακή (03/10)

Μάντσεστερ Σ.-Νιούκαστλ 1-1

(18' πεν. Τέβες, 75' Α. Τζόνσον - 24' Γκουτιέρες)

Λίβερπουλ-Μπλάκπουλ 1-2

(53' Κυργιάκος - 29' πεν. Ανταμ, 45' Βάρνεϊ)

Τσέλσι-Αρσεναλ 2-0
(39' Ντρογκμπά, 85' Αλεξ)

Η βαθμολογία
(7 αγώνες)


1. Τσέλσι 18
2. Μάντσεστερ Σ. 14
3. Μάντσεστερ Γ. 13
4. Αρσεναλ 11
5. Τότεναμ 11
6. Γουέστ Μπρομ 11
7. Στόουκ 10
8. Αστον Βίλα 10
9. Μπλάκπουλ 10
10. Φούλαμ 9
11. Σάντερλαντ 8
12. Μπόλτον 8
13. Μπλάκμπερν 8
14. Γουίγκαν 8
15. Νιούκασλ 7
16. Μπέρμιγχαμ 6
17. Εβερτον 6
18. Λίβερπουλ 6
19. Γουλβς 5
20. Γουέστ Χαμ

Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο (16/10)


Αρσεναλ-Μπέρμιγχαμ (17:00)
Μπόλτον-Στόουκ Σίτι (17:00)
Φούλαμ-Τότεναμ (17:00)
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Νιούκαστλ-Γουίγκαν (17:00)
Γουλβς-Γουέστ Χαμ (17:00)
Αστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (17/10)

Εβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Σ. (18:00)

Δευτέρα (18/10)

Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ (22:00)

Ο Ίκαρος απέκλεισε τον Πανιώνιο(77-66)!

Ο «νεοφώτιστος» στην Α1 , Ίκαρος Καλλιθέας απέκλεισε τον Πανιώνιο με 77-66 και πέρασε στους «8» του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.Αν και στο ξεκίνημα ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ του κλειστού της Αρτάκης, τελικά η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να συνέλθει και να ισορροπήσει το ματς.

Ο Ντίον Τόμπσον και ο Λάζαρος Αγαδάκος συνέθεσαν ένα ανίκητο δίδυμο μέσα στη ρακέτα, την ίδια στιγμή που στη περιφέρεια ο Γιάννης Καλαμπόκης ο Μπεν Τζέικομπσον και ο Μιχάλης Πολυτάρχου έκαναν σπουδαία δουλειά.

Μάλιστα με τρίποντο του Πολυτάρχου στο 32’ η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο +10 (51-61) και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του Λυκογιάννη με πολύ καλή άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-32, 51-54, 66-77

Διαιτητές: Καρακατσούνης-Κορομηλάς-Μαγκλογιάννης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Αθανασούλας 5 (1), Γιάνκοβιτς, Τσιάρας 10 (3), Ελονού 12, ΜακΛάουντ 10, Ιωάννου 2, Μπατής 12 (1), Σαρικόπουλος 2, Παραγυιός 8, Αθηναίου 5.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Λυκογιάννης): Αγαδάκος 12 (5 ριμπ.), Φαλέκας 2, Τόμπσον 19 (9/10 βολ., 5/5 διπ., 5 ριμπ., 2 ασ.) Καλαμπόκης 14 (8/8 βολ., 3/5 διπ.), Κάρολ 5 (1), Κερασοβίτης 2, Κράσιτς, Καράμπουλας 8, Πετροδημόπουλος 4, Πολυτάρχου 3 (1), Τζέικομπσον 8, Κατούφας.

Τα αποτελέσματα της Β΄ φάσης του κυπέλλου :

Ερμής Λαγκαδά-Άρης 64-90

Πανιώνιος-Ίκαρος Καλλιθέας 66-77

Άρης και Ίκαρος Καλλιθέας θα μπουν την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου (12:00) στην κληρωτίδα μαζί με τις έξι πρώτες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, δηλαδή: Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Μαρούσι, Πανελλήνιο, ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου.

Τεννές: «Αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν η Κέρκυρα»

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το 0-0 στο Παμπελοποννησιακό ο Μπάμπης Τεννές και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Ο τεχνικός της Κέρκυρας τόνισε ότι αν κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν η Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, ο προπονητής των «Φαιάκων» δήλωσε:
«Δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για μας. Το γήπεδο δεν ήταν καλό. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καθολική υπεροχή με κάποια ολιγωρία να μην μας επιτρέπει να προηγηθούμε.
Η συγκομιδή μας είναι καλή μετά από πέντε ματς εκτός έδρας, αν και σε περίπτωση που σήμερα θα έπρεπε μία ομάδα να κερδίσει αυτή ήμασταν εμείς».

Ουζουνίδης: «Να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες»

Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στάθηκε στο ότι ο Ηρακλής δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε.

«Έγινε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Η Κέρκυρα είχε πετύχει πέντε γκολ με αντεπιθέσεις, εμείς τις κόψαμε αλλά δεν ήμασταν καλοί στις κοντινές πάσες. Δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που βρέθηκε στο πλευρό μας, με μας όμως να μην τους το ανταποδίδουμε με την εμφάνισή μας», δήλωσε ο κόουτς του «Γηραιού».

Κάποτε την έλεγαν Λίβερπουλ…

Το «φάντασμα» της Λίβερπουλ συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους –ανά τον κόσμο- εκατομμύρια φίλους της με τις φετινές του εμφανίσεις.Οι «ρεντς» κατάφεραν να χάσουν και από την Μπλάκπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» με 2-1, παρέμειναν στους έξι βαθμούς και για την ώρα βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας ένα πόντο περισσότερο μόνο από Γουλβς και Γουέστ Χαμ.

Τα «μανταρίνια» δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση το ματς, προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τέρματα που σημείωσαν οι Τσάρλι Άνταμ και Λιουκ Βάρνεϊ, βάζοντας τις βάσεις για τον αποψινό θρίαμβο τους. Το μόνο που κατάφερε η Λίβερπουλ ήταν να μειώσει με κεφαλιά του Σωτήρη Κυργιάκου σε σέντρα του Τζέραρντ στο 53’ αλλά πέραν αυτού πρέπει να προβληματίζεται και για τον νέο τραυματισμό του Φερνάντο Τόρες που αντικαταστάθηκε μόλις στο 10ο λεπτό από τον Νταβίντ Ν’ Γκογκ. Ο Έλληνας αμυντικός έφτασε κοντά στο να δώσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας της Μπλάκπουλ, Ματ Γκιλκς, απέκρουσε το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή...

Νωρίτερα, στα Ίστλαντς, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια αρκετά συζητήσιμη νίκη από την Νιούκαστλ με 2-1. Οι «καρακάξες» αποχώρησαν με παράπονα για την διαιτησία του Μάρτιν Άτκινσον, τόσο για το πέναλτι το οποίο κέρδισε και αξιοποίησε ο Κάρλος Τέβες στο 18’ όσο και για μια φάση με πρωταγωνιστές τους Αμεόμπι και Λέσκοτ αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Σίτι, το οποίο πέτυχε με εξαιρετικό τρόπο ο φορμαρισμένος Άνταμ Τζόνσον.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 02/10

Γουίγκαν-Γουλβς 2-0
65’ Γκόμεζ, 85’ Ροδαγιέγκα

Γουέστ Μπρόμιτς-Μπόλτον 1-1
78’ Μόρισον/ 64’ Ελμάντερ

Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 1-1
51’ Πικιόν/ 33’Ντέμπσεϊ

Μπέρμιγχαμ-Έβερτον 0-2
54’ αυτ. Τζόνσον, 90’ Κέιχιλ

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Στόουκ-Μπλάκμπερν 1-0
48’ Γουόλτερς

Τότεναμ-Αστον Βίλα 2-1
45+2, 75’ Φαν ντερ Φάαρτ/ 18’ Αλμπράιτον

Κυριακή 03/10

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-1
18’ πεν. Τέβες, 75’ Τζόνσον/ 24’ Γκουτιέρες

Λίβερπουλ-Μπλάκπουλ 1-2
53’ Κυργιάκος/ 29’ πεν. Άνταμ, 45’ Βάρνεϊ

18:00 Τσέλσι-Άρσεναλ

Μπράιντ: «Τον "έχω" τον ΛεΜπρον»!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιος είναι καλύτερος ανάμεσα στον Κόμπι Μπράιαντ και στον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο πρώτος έχει την απάντηση, τουλάχιστον σε προσωπική μονομαχία: «Εγώ»! «Θα κέρδιζα, θα κέρδιζα. Αυτό ξέρω να κάνω. "Ένας εναντίον ενός"είναι εύκολο για μένα. Μεγάλωσα κάνοντας αυτό. Είναι αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Ο ΛεΜπρον είναι περισσότερο σαν τον Μάτζικ Τζόνσον, είναι σπουδαίος πασέρ και παίζει παντού. Μέσα μου, είμαι καλύτερος στο "ένας εναντίον ενός". Θα κέρδιζα στον... ύπνο μου» είπε ο All Star guard σε εκδήλωση στο Λονδίνο.

Αν έχεις Γκέκα διάβαινε…

Στην τρίτη της νίκη και δεύτερη μακριά από το «Κόμερτσμπανκ Αρένα», έφτασε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης το μεσημέρι της Κυριακής.Θύμα της ήταν η ουραγός και παραπαίουσα Στουτγκάρδη που ηττήθηκε με 2-0 μέσα στο «Μερτσέντες Μπεντς Αρένα» με 2-1, αποτέλεσμα που πιθανότατα θα έχει συνέπειες στην συνεργασίας των Σουηβών με τον Κρίστιαν Γκρος.

Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Φάνης Γκέκας με κεφαλιά, φτάνοντας τα πέντε γκολ στην φετινή Μπουντεσλίγκα (όσα και οι Λάκιτς, Ντζέκο) με τα οποία κατατάσσεται στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Το 2-0 έγινε από τον Κρις στο 68’ και η Στουτγκάρδη που αγωνιζόταν με δέκα από το 84’ (αποβολή Ντελπιέρ) μείωσε ένα λεπτό αργότερα με τον Πόγκρεμπνιακ.

Ο Φάνης Γκέκας αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις του ματς από τον Γιάννη Αμανατίδη, ενώ βασικός για την Άιντραχτ αγωνίστηκε και ο τρίτος Έλληνας της παρέας, ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Παρασκευή 01/10

Ανόβερο-Ζανκτ Πάουλι 0-1
6’ Έμπερς
* Στο 80' αποβλήθηκε ο Χαγκουί του Ανόβερου

Σάββατο 02/10

Αμβούργο-Καϊζερσλάουτερν 2-1
69’ Κάτσαρ, 84’ Τσούπο Μότινγκ/ 3’Λάκιτς

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 1-1
65’ Μαρξ/ 27’ Κάλενμπεργκ

Μάιντς-Χοφενχάιμ 4-2
2’ Αλαγκουί, 47’ Σζαλάι, 59’ αυτ. Γκουστάβο Λουίζ, 74’ πεν. Σίρλε/ 41’ Ντεμπά Μπα, 64’ Σίγκουρντσον
* Στο 72’ αποβλήθηκε ο Σίμουνιτς της Χοφενχάιμ

Νυρεμβέργη-Σάλκε 2-1
62’ Φραντς, 84’ Βολφ/ 74’ Χουντελάαρ
* Στο 53’ αποβλήθηκε ο Τζόουνς της Σάλκε

Φράιμπουργκ-Κολωνία 3-2
4’, 11’ Ρόζενταλ, 70’ Σισέ/ 22’Μοχάμαντ, 50’ Μάτουστσικ

Κυριακή 03/10

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
18’ Γκέκας, 68’ Κρις/ 85’ Πόγκρεμπνιακ
* Στο 84’ αποβλήθηκε ο Ντελπιέρ της Στουτγκάρδης

18:30 Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
18:30 Ντόρτμουντ-Μπάγερν

Το σήκωσε η Λένα

Ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και επιβεβαίωσε τον τίτλο της… Η Λένα Δανιηλίδου κατέκτησε το τρόπαιο στο διεθνές τουρνουά γυναικών «ITF Athens Open 2010», που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (3/10) στο Μαρούσι. Παρουσία 2.500 θεατών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε στον τελικό της Ισπανίδας Λάουρα Πους Τιο με 6-4, 6-1 και γνώρισε την αποθέωση, ολοκληρώνοντας έτσι μια εκπληκτική εβδομάδα επί ελληνικού εδάφους.

«Ευχαριστώ το Θεό που με έχει γερή, που είμαι εδώ κοντά σας για να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Για μένα αυτή είναι πάντα μια ιδιαίτερη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε δύναμη. Να είμαι γερή και του χρόνου θα είμαι ξανά κοντά σας», σχολίασε λίγο μετά την απονομή η 28χρονη τενίστρια, η οποία δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο και στο διπλό, μετά τον τραυματισμό της παρτενέρ της, Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία.

Το τρόπαιο, που πέρυσι πανηγύρισε η Ελληνίδα, κατέκτησαν χωρίς αγώνα οι Βιτάλια Ντιατσένκο (Ρωσία) και Ιπέκ Σενόγλου (Τουρκία).

Ικανοποιημένος από το επίπεδο των αγώνων και την προσπάθεια που κατέβαλαν όλες οι αθλήτριες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του αθλήματος, Σπύρος Ζαννιάς συνεχάρη τη νικήτρια, δηλώνοντας από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια στην Λένα, την αθλήτρια που έχει σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τενίστριες από 4 ηπείρους που πήραν μέρος στο τουρνουά, θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας».

Θρίαμβος για Νάπολι, πάντα πρώτη η Λάτσιο

Ακόμα περισσότερους μπελάδες στο κεφάλι του Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλε η Νάπολι του Βάλτερ Ματσάρι.Οι «παρτενοπέι» πήραν το μεγάλο μεσημεριανό παιχνίδι με την Ρόμα με 2-0 και διατήρησαν την επαφή τους με την κορυφή, πιάνοντας στους 11 βαθμούς την Μίλαν. Ο Μάρεκ Χάμσικ έβαλε μπροστά τους Ναπολιτάνους στο 72’ και ένα αυτογκόλ του Ζουάν σφράγισε την νίκη για τους γηπεδούχους που επιβεβαίωσαν και την Κυριακή πως κάνουν εξαιρετικό φίνις στα παιχνίδια.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται πάντα η Λάτσιο που θα μείνει μόνη της εκεί αν η Ίντερ δεν κερδίσει την Γιουβέντους, στο μεγάλο βραδινό ντέρμπι του «Μεάτσα» με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν με 1-0 στο «Ολίμπικο» της Μπρέσια που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Βασικός για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ο Περπαρίμ Χετεμάι, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ μπήκε ως αλλαγή στο 70ο λεπτό.

Στο «Μαράσι», η Τζένοα πήρε δραματική νίκη με 2-1 επί της Μπάρι, έχοντας σαν από μηχανής θεό τον Λούκα Τόνι που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο πέμπτο λεπτό καθυστερήσεων. Για την Παλέρμο, ολοκληρώνεται μια ονειρική εβδομάδα αφού μετά την νίκη επί της Λοζάνης στο Γιουρόπα Λιγκ, ακολούθησε ακόμα μία μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Οι «ροσανέρο» επιβλήθηκαν με 2-1 της Φιορεντίνα με δύο γκολ από τους Ίλιτσιτς και Παστόρε στο πρώτο μέρος. Οι «βιόλα» μείωσαν στην επανάληψη με τον Τζιλαρντίνο, είχαν χαμένο πέναλτι με τον Λιάγιτς αμέσως μετά και το κακό ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μοντολίβο στο 74’…

Η Κιέβο δεν μπόρεσε να συνεχίσει με νίκη την -καλή ως τώρα- πορεία της στην Serie A, μένοντας στο 0-0 με την Κάλιαρι στο ματς της Βερόνα. Η Λέτσε πήρε σημαντική νίκη επί της Κατάνια με 1-0 στο «Βία Ντελ Μάρε», ενώ ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς της Μπολόνια με την Σαμπντόρια στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 02/10

Ουντινέζε-Τσεζένα 1-0
93’ Μπενάτια

Πάρμα-Μίλαν 0-1
25’ Πίρλο

Κυριακή 03/10

Λέτσε-Κατάνια 1-0
37’ Κορβία

Κιέβο-Κάλιαρι 0-0

Λάτσιο-Μπρέσια 1-0
45’ Μάουρι
* Στο 74’αποβλήθηκε ο Ντιαμάντι της Μπρέσια

Μπολόνια-Σαμπντόρια 1-1
65’ Μπρίτο/ 45’ αυτ. Πορτανόβα

Νάπολι-Ρόμα 2-0
72’ Χάμσικ, 83’ αυτ. Ζουάν

Τζένοα-Μπάρι 2-1
36’ Παλάσιο, 95’Λούκα Τόνι/ 52’ πεν. Μπαρέτο
* Στο 51’ αποβλήθηκε ο Μορέτι της Τζένοα

Φιορεντίνα-Παλέρμο 1-2
58’ Τζιλαρντίνο/ 20’ Ίλιτσιτς, 37’ Παστόρε
* Στο 74’ αποβλήθηκε ο Μοντολίβο της Φιορεντίνα

21:45 Ίντερ-Γιουβέντους

Με υπογραφή Σάτο, 73-68 ο ΠΑΟ

Ο Ρομέιν Σάτο με δύο σερί τρίποντα, «σκότωσε» την Παρτίζαν στο μικρό τελικό του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» και έδωσε τη νίκη στο Παναθηναϊκό με 73-68.Εκπληκτικός ο Βουγιούκας με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 36-30, 55-58, 73-68

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 8, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 4, Φώτσης 5 (1), Σάτο 17 (0/3δίπ., 5/7τρίπ., 2/2β.), Νίκολας 2, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας 18 (5/7δίπ., 8/8β.), Καλάθης 5 (1), Καϊμακόγλου 5 (1)

«Στοπ» Αστέρα στον ΠΑΣ, «διπλό» ο ΟΦΗ στη Νίκαια

Στον Εύοσμο σταμάτησε η νικηφόρα πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Αγροτικός Αστέρας πήρε ισοπαλία 0-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής από τον «Άγιαξ της Ηπείρου», υποχρεώνοντας τον στην πρώτη βαθμολογική απώλεια για φέτος.Ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε ντεμπούτο με το δεξί στον πάγκο του ΟΦΗ, καθώς οι Κρητικοί νίκησαν 2-1 εκτός έδρας τον Ιωνικό φτάνοντας στους 7 βαθμούς. Στη Λιβαδειά, η τοπική ομάδα παρότι προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, ο Θρασύβουλος με δύο γκολ του Λανγκλέ πήρε τον βαθμό στο 90` (!), ενώ χωρίς σκορ έληξε το ματς στο Ελληνικό. Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα πήρε τη νίκη επί της Βέροιας με γκολ στο 88`.

Στο 3x3 έμεινε ο ΠΑΣ, καθώς η ομάδα του Στέφαν Ντεμόλ έμεινε στο μηδέν με τον Αγροτικό Αστέρα. Μάλιστα η ομάδα του Ευόσμου έφτασε μια ανάσα από το 1-0 στο 89`, αλλά το σουτ του Ναλμπάντη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι με τον Κηπουρό να αποσοβεί σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος (29` Γόγολος, 55` Ουέλλιγκτον) το γκολ.

Ο ΟΦΗ πήρε τους πρώτους του τρεις βαθμούς εκτός έδρας επικρατώντας 2-1 του Ιωνικού στη Νίκαια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 7` με τον Αρβανίτη, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Γιακούμπου με σουτ ισοφάρισε. Ο Γκουεϊ με σουτ στο 27` έγραψε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Λεβαδειακός «αυτοκτόνησε», καθώς η ομάδα της Βοιωτίας παρότι προηγήθηκε 2-0 (Ταραλίδης και αυτογκόλ του Κακαρά), τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2. Το σκορ για την ομάδα της Βοιωτίας άνοιξε ο Ταραλίδης στο 9`, ενώ το 2-0 σημείωσε ο Κακαράς με αυτογκόλ στο 15`. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Λανγκλέ στο 70`, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90` έγραψε το τελικό 2-2.

Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα έφτασε στη στο δεύτερο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, νικώντας 2-0 τη Δόξα Δράμας. Ο Λίμα με αυτογκόλ μόλις στο 2` έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Μίνγκας με σουτ στο 27` διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Μαρκόφσκι στο 69` έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Τόλιος) και την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 για τη Δόξα.

Το γκολ του Ουρόσεβιτς στο 88` έδωσε στην Ηλιούπολη τους τρεις βαθμούς στο ματς με τη Βέροια. Πάντως, η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη είχε δοκάρι με τον Σαϊτιώτη στο 59`. Ούτε αυτή την αγωνιστική ο Εθνικός κατάφερε να νικήσει, καθώς στο Ελληνικό αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17:00 Πιερικός-Παναιτωλικός 0-1
(33` Καραμαλίκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (16:00)
Λεβαδειακός-Θρασύβουλος 2-2
(9` Ταραλίδης, 15` Κακαράς αυτ. – 70`, 90` Λανγκλέ)
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 2-0
(2` Λίμα αυτ., 27` Μίνγκας)
Ηλιούπολη-Βέροια 1-0
(88` Ουρόσεβιτς)
Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Ιωνικός-ΟΦΗ 1-2
(7` Αρβανίτης – 8` Γιακούμπου, 27` Γκουεϊ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16:00 Πανθρακικός-Καλλιθέα (CONN-X)
17:00 Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας.

Ήττα-σοκ για Άγιαξ, 2-1 από Ουτρέχτη

Ήττα-σοκ με 2-1 από την Ουτρέχτη μέσα στο «σπίτι» του γνώρισε ο Άγιαξ στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Μάρτιν Γιολ, καθώς προηγήθηκαν με 2-0 με ισάριθμα πέναλτι του Φαν Βόλφσβινκελ στο 6’ και το 15’.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και ευκαιρίες, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ με το πέναλτι του Ντε Γιονγκ στο 93’.

Η νίκη της Ουτρέχτης έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Άγιαξ στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε Αϊντχόφεν και Γκρόνινγκεν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εφόσον νικήσουν Φένλο και Τβέντε αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Παρασκευή 1/10
Φίτεσε-Βίλεμ 0-0

Σάββατο 2/10

Μπρέντα-Ναϊμέγκεν 2-0
(30’ Αμόα, 88’ Ινταμπντελάι)

Εξέλσιορ-Ρόντα 1-2
(38’ Γκούντε- 69’ Κα, 88’ Χαντουίρ)

Κυριακή 3/10
Άγιαξ – Ουτρέχτη 1-2
(93’ Ντε Γιονγκ-6’ πεν., 15’ πεν. Φαν Βόλφσβινκελ)

Στο «πάνθεον» ο Λεμπ! Για 7η σερί χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής

Κανείς δεν μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία του Σεμπαστιάν Λεμπ.Ο 36χρονος Γάλλος οδηγός της Σίτροεν πέρασε στο «πάνθεον» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς κατέκτησε για έβδομη συνεχή χρονιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε στην πόλη που γεννήθηκε πριν από 36 χρόνια, στο Αγκενό! Παράλληλα, έφτασε στο σύνολο την 60η νίκη της καριέρας του, ενώ η σημερινή είναι η έκτη για φέτος.

Ο Λεμπ παρέμεινε πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και πήρε τη νίκη, έχοντας προβάδισμα 35,7 δευτερόλεπτα, ενώ η Σιτροέν πανηγύρισε και το 1-2 στη Γαλλία, καθώς ο Ντάνι Σόρντο τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Ο Πίτερ Σόλμπεργκ κατέλαβε την τρίτη θέση, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα τελείωσε στην τέταρτη θέση, ενώ την κορυφαία πεντάδα συμπλήρωσε ο Μίρκο Χίρβονεν.

«Σίγουρα είναι πολύ ιδιαίτερο. Για εμένα είναι απίστευτο ο έβδομος τίτλος εδώ. Δεν περίμενα τόσο κόσμο. Το να κερδίσω το τίτλο και μάλιστα στην πατρίδα μου είναι ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί φέτος», ήταν τα λόγια του κορυφαίου οδηγού.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές από το 1979, όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την καινούρια του μορφή:

1979: Μπιόρν Βάλντεγκαρντ (Σουηδία) Φορντ Εσκορτ RS
1980: Βάλτερ Ρερλ ( Γερμανία) Φίατ Αμπαρθ 131
1981: Αρι Βατάνεν (Φινλανδία) Φορντ Εσκορτ RS
1982: Βάλτερ Ρερλ (Γερμανία) Οπελ Ασκόνα 400
1983: Χάνου Μίκολα (Φινλανδία) Αουντι Κουάτρο
1984: Στιγκ Μπλόμκβιστ (Σουηδία) Αουντι Κουάτρο
1985: Τίμο Σαλόνεν (Φινλανδία) Πεζό 205 Τούρμπο 16
1986: Γιούχα Κάνκουνεν (Φινλανδία) Πεζό 205 Τούρμπο 16
1987: Γιούχα Κάνκουνεν (Φινλανδία) Πεζό 205 Τούρμπο 16
1988: Μίκι Μπιαζόν (Ιταλία) Λάντσια Δέλτα Ιντεγκράλε
1989: Μίκι Μπιαζόν (Ιταλία) Λάντσια Δέλτα Ιντεγκράλε
1990: Κάρλος Σάινθ (Ισπανία) Τογιότα Τσέλικα GT4
1991: Γιούχα Κάνκουνεν (Φινλανδία) Λάντσια Δέλτα Ιντεγκράλε
1992: Κάρλος Σάινθ (Ισπανία) Τογιότα Τσέλικα Τούρμπο 4WD
1993: Γιούχα Κάνκουνεν (Φινλανδία) Τογιότα Τσέλικα Τούρμπο 4WD
1994: Ντιντιέ Οριόλ (Γαλλία) Τογιότα Τσέλικα Τούρμπο 4WD
1995: Κόλιν ΜακΡέι (Βρετανία) Σουμπαρού Ιμπρέζα
1996: Τόμι Μακίνεν (Φινλανδία) Μιτσουμπίσι Λάνσερ EV3
1997: Τόμι Μακίνεν (Φινλανδία) Μιτσουμπίσι Λάνσερ EV4
1998: Τόμι Μακίνεν (Φινλανδία) Μιτσουμπίσι Λάνσερ EV4
1999: Τόμι Μακίνεν (Φινλανδία) Μιτσουμπίσι Λάνσερ
2000: Μάρκους Γκρόνχολμ (Φινλανδία) Πεζό 206
2001: Ρίτσαρντ Μπαρνς (Βρετανία) Φορντ Φόκους WRC
2002: Μάρκους Γκρόνχολμ (Φινλανδία) Πεζό 206
2003: Πέτερ Σόλμπεργκ (Νορβηγία) Σουμπαρού
2004: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2005: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2006: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2007: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2008: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2009: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν
2010: Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) Σιτροέν

Αήττητο ήταν και πάει...

Ο Άγιαξ γνώρισε ήττα-σοκ με 2-1 στην «Άμστερνταμ Αρίνα» από την Ουτρέχτη, με αποτέλεσμα Αϊντχόφεν και Γκρόνινγκεν να έχουν τη δυνατότητα να τον περάσουν, έτσι και νικήσουν Φένλο και Τβέντε αντίστοιχα. Για την 8η αγωνιστική, η Ουτρέχτη προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα πέναλτι του Φαν Βόλφσβινκελ στο 6' και το 15'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ με πέναλτι του Ντε Γιονγκ στις καθυστερήσεις, όταν πλέον ήταν πολύ αργά, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Έτσι, ο Άγιαξ παρέμεινε στους 17 βαθμούς...

ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Άλντερβαϊρελντ (46' Λίντγκρεν), Βερτόνγκεν, Εμάνιουελσον, Ντε Ζέεουβ (73' Γιόζεφζοον), Εγιόνγκ Ενό (46' Έρικσεν), Σιμ ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι, Λουΐς Σουάρες, Ελ Χαμνταουΐ.

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Φορμ, Κορνέλισε (46' Φαν νετρ Μάαρελ), Σουτ, Βούιτενς, Νέσου, Ντουπλάν, Μέρτενς (63' Μαγκίρε), Λένσκι (75' Νάιχολτ), Σίλμπερμπαουερ, Γιάκομπ Μουλέγκα, Φαν Βόλβσβινκελ.

Σοκ με Γκαλάν στην Εσπανιόλ!

Πολύ σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο αμυντικός της Εσπανιόλ, Ερνέστο Γκαλάν, στον αγώνα με τη Σοσιεδάδ. Ο 24χρονος υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης και θα λείψει για πολλούς μήνες. Εκτός αγωνιστικής δράσης θα μείνει για αρκετούς μήνες ο αμυντικός της Εσπανιόλ, ο οποίος επιχείρησε να σταματήσει με τάκλιν τον Αντουάν Γκρίζμαν στο 28' της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά. Ο τεχνικός των Καταλανών, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ήταν σοκαρισμένος στη συνέντευξη Τύπου. Ο Αργεντινός προπονητής θα χάσει τον Γκαλάν για αρκετούς μήνες, καθώς μέσα στον Οκτώβριο θα υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Σαρωτικές Μπάρτσα και Κάχα

Στην πρεμιέρα της ACB, η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ πέτυχαν επιβλητικές εντός έδρας νίκες επί των αντιπάλων τους δείχνοντας ότι πήραν… ζεστά το θέμα από την αρχή. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε άνετα την Γκραν Κανάρια με 83-58 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 18 πόντους. Οι τρεις πρώην «Έλληνες» της Γκραν Κανάρια δεν πέτυχαν πολλά πράγματα, καθώς ο Νέλσον σκόραρε μόλις 4 πόντους, ο Γκριν της ΑΕΚ είχε 1 πόντο και ο Μπράμος είχε 0/5 σουτ σε 11 λεπτά συμμετοχής.

Στην νίκη της Μάλαγα στη Σαραγόσα επί της τοπικής ομάδας, ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε 4 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής βλέποντας τους Μπλάνκο (18 π.) και ΜακΙντάιρ (14 π.) να βρίσκονται σε καλή μέρα.

Η Κάχα Λαμποράλ διέλυσε την Αλικάντε με 92-47, η Φουενλαμπράδα κέρδισε την Λαγκούν Άρο με 71-64 και η Μενόρκα επιβλήθηκε της Βαγιαδολίδ με 73-61.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας: (30/9) Εστουντιάντες-Ρεάλ Μαδρίτης 79-84, (2/10) Καχασόλ-Χοβεντούτ 85-80, Σαραγόσα-Ουνικάχα 76-79, Μενόρκα-Βαγιαδολίδ 73-61, Φουενλαμπράδα-Λαγκούν Άρο 71-64, Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια 83-58, Κάχα Λαμποράλ-Αλικάντε 92-47, Βαλένθια-Γρανάδα (19:00), Μανρέσα-Μπιλμπάο (19:00).