Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Θέλουν Μουρίνιο στον τελικό!

Την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο θα προτιμούσε στον τελικό του Champions League η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με διαδικτυακή σφυγμομέτρηση.

Θέλουν Μουρίνιο στον τελικό
Στο δίλημμα «Ατλέτικο Μαδρίτης ή Τσέλσι» φαίνεται πως οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη απαντήσει.

Όπως αναφέρει η «AS» στην ηλεκτρονική της έκδοση, σε σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε το 61,92% των φίλων της «βασίλισσας» θα προτιμούσαν να βρουν στον τελικό του Champions League απέναντί τους την Τσέλσι, την ομάδα δηλαδή που οδηγεί ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Αντίθετα, μόλις ένα 38.08% επιλέγει την πιο γνώριμη Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία προηγείται αυτήν τη στιγμή και στο βαθμολογικό πίνακα της Primera Division. Πηγή: sport-fm.gr

Ενοχλεί κάποιον Παναθηναϊκό αυτή η φωτογραφία;

Κρυμμένη (και) σ΄ αυτήν τη (λαχανί) φωτογραφία είναι η μεγάλη φετινή επιτυχία του Παναθηναϊκού. Ο sportdog εξηγεί τον βασικότερο ίσως λόγο του πράσινου θριάμβου...
Μερίδιο επιτυχίας στο φετινό Παναθηναϊκό πρέπει να πάρει και ο κόσμος. Οι οπαδοί απέδειξαν πρωτοφανή συσπείρωση και αγκάλιασαν με θέρμη από την πρώτη στιγμή τη -δύσκολη ομολογουμένως- προσπάθεια του Αλαφούζου.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους οργανωμένους, αλλά και στους απλούς φιλάθλους, που φανέρωσαν -σπάνια για ελληνικά δεδομένα- υπομονή και στήριξη στη νεανική ομάδα του Αναστασίου.
Δεν είναι λίγο πράγμα, ακόμα και μετά από ήττες μέσα στη Λεωφόρο, ο κόσμος να μένει στις θέσεις του και να αποθεώνει τους παίκτες για την προσπάθειά τους, αντί να γκρινιάζει, όπως είναι το ...φυσιολογικό  στην Ελλάδα.
Οι παίκτες ένιωσαν ότι έχουν στο πλευρό τους του φιλάθλους κι αυτό τους βοήθησε όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά. ΔΕΝ θα ήταν ίδια η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, αν στις πρώτες κατραπακιές τα πιτσιρίκια του Αναστασίου, άκουγαν τις γιούχες της εξέδρας.
Η Λεωφόρος ήταν πάντα "ζεστή" για τους Πράσινους και δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές που, στο ίδιο γήπεδο, ο κόσμος αποδοκίμαζε και δεν στήριζε παρόμοιες προσπάθειες. Όλοι θυμούνται το κράξιμο που έπεφτε επί Πεσέιρο κι ενώ ο Παναθηναϊκός, με νεανικό ρόστερ και τότε, έκανε πορεία πρωταθλητισμού.
Εκείνες τις εποχές έφταιγαν πολλά στους οπαδούς του Τριφυλλιού, από τα ...κόκκινα παπούτσια του Λεοντίου μέχρι τις ...λαχανί εμφανίσεις, που παρεμπιπτόντως λαχανί φανέλες φοράνε και τώρα οι Πράσινοι στην προθέρμανση πριν τους αγώνες (τις φόραγαν και πριν τον τελικό με τον ΠΑΟΚ αλλά κανείς δε δυσανασχέτησε). Πλέον, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σκέφτονται διαφορετικά, πιο ενωτικά, κι αυτό μόνο καλό κάνει στην ομάδα.
Αξίζει, λοιπόν, κι ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους του Τριφυλλιού για τη φετινή τους ωριμότητα που ταιριάζει απόλυτα με τη νέα φιλοσοφία που επικρατεί πλέον στον Παναθηναϊκό.
* Ο μοιραίος Βαγγέλης Μάντζιος, με ...λαχανί φανέλα, το 2007, μετά από ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 94΄, στο χαμένο τελικό Κυπέλλου με τη Λάρισα. Σε αυτήν τη φωτογραφία θυμάσαι, φίλε Παναθηναϊκέ, την ψυχολογία της ομάδας σου στο παρελθόν... 


 

Πηγή: sportdog.gr

Άγγελος του σκότους ο Μουρίνιο!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog για τον αρχάγγελο του σατανά, τον βρυκόλακα της μπάλλας, τον πρόστυχο και αδίστακτο, Ζοσέ Μουρίνιο... Δεν το συζητάμε ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι άνθρωπος με ικανότητες. Όχι, όμως, να τον πω και ταλαντούχο. Το παιδί του Διαβόλου, ο ταγμένος να υπηρετεί το σκοτάδι, ο αντίπαλος του φωτός, είναι μάγος, είναι δαίμονας, όχι ταλαντούχος, όχι χαρισματικός.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος να ξεχωρίσει ο κακός του έργου. Ο Μουρίνιο. Να πετύχει πολύ περισσότερα από τον εραστή του ποδοσφαίρου, αυτός ο εχθρός του. Ναι, ο προπονητής της Τσέλσυ σήμερα, ένα άτομο στην πραγματικότητα χωρίς πατρίδα, που δεν ανήκει σε κάποια σχολή ποδοσφαίρου, που δεν προέρχεται από τον κόσμο της μπάλλας, γεννήθηκε εξολοθρευτής. Άγγελος του κακού.
Το πρώτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο είναι η ελευθερία. Το πνεύμα της επανάστασης. Αυτή είναι η υγεία, η αθωώτητα της μπάλλας με τους 22 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Δεν τα ξέρει αυτά τα πράγματα ο Μουρίνιο, ένας καταραμένος, ακριβώς επειδή είναι διαβασμένος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει κι ας δολοφονεί, μπροστά στα μάτια της οικουμένης, το ποδόσφαιρο που αγιοποίησαν ο Πελέ και ο Κρόυφ, ο Πούσκας και ο Μαραντόνα.
Δεν αγαπάει το ποδόσφαιρο ο Μουρίνιο. Λατρεύει αυτό που προσωπικά σχεδιάζει και καλεί τους παίκτες του να προσκυνήσουν το αντιποδόσφαιρο. Σε πείσμα της φανέλλας που φοράνε, ακόμα και μιας Ρεάλ, ομάδας που θρησκευτικά υπηρέτησε το καθαρό, το επιθετικό ποδόσφαιρο.
Είμαι ο Μουρίνιο και θα πάρω το τσάμπιονς ληγκ από την καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελώνα χωρίς να με χαλάει όταν κατουράω το ποδόσφαιρο με το κατενάτσιο, σε ψηφιακή έκδοση, της Ίντερ.
Είναι πρόστυχος. Αδίστακτος. Προκειμένου να εξασφαλίσει το 0-0 στην Μαδρίτη με την Ατλέτικο ο Μουρίνιο έγραψε το σύμπαν. Η Τσέλσυ βγήκε στο γήπεδο αρνούμενη να παίξει μπάλλα. Περιμένω απόψε το άλλο πρόσωπο του αρχάγγελου του σατανά, του βρυκόλακα της μπάλλας.

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ βοήθησε τη Ρεάλ να φτάσει στον τελικό, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Η Ρέαλ είναι στον τελικό με πανηγυρικό τρόπο. Τεσσάρα στο Μόναχο, εκεί όπου στο έμπα λυνόντουσαν τα γόνατα παικτών και οπαδών της.
Τι συνέβη; Ποιος "ευθύνεται" γι' αυτό το 0-4; Η επιβλητική Ρεάλ ή, η κάκιστη Μπάγερν; Όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Η Ρεάλ έγινε ρεαλιστική. Ταπεινή και εκνευριστικά υποτακτική στο δικό της γήπεδο. Ενδεχομένως λόγω της απουσίας του Μπαίηλ ταυτοχρόνως με την ανετοιμότητα του Ρονάλντο.
Είπαμε. Η Ρέαλ πλέον διαθέτει ρεαλισμό. Και ένα επιπλέον στοιχείο. Ηταν δοκιμασμένη και ψημένη να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελώνα. Πόσο μάλλον ένα κακέκτυπό της, όπως παρουσιάζεται η Μπάγερν τον τελευταίο καιρό. Με τον προπονητή που έφτιαξε την ασύλληπτη Μπάρτσα των προηγούμενων χρόνων, αλλά χωρίς Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα και καταλανικό DNA.
Αυτό είδαμε στους δυο αγώνες. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το 0-4 του Μονάχου, όμως υπάρχουν λόγια και λόγοι να το εξηγήσεις.
Το δέκατο τρόπαιο της Ρέαλ είναι πιο κοντά και η Μπαρτσελώνα έχει μερίδιο. Χαίρετε.

Πηγή: sportdog.gr

Οι άσσοι του γηπέδου!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον σκηνοθέτη μιας ελληνικής ταινίας για το ποδόσφαιρο που στην εποχή της έγραψε ιστορία. Ήταν 30 Απριλίου 2000 όταν έφευγε από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο μεγάλος σκηνοθέτης ταινιών, όπως τα "Κόκκινα Φανάρια", "Κορίτσια στον Ήλιο" κ.λπ. ή σίριαλ όπως το "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται".
Ο Βασίλης Γεωργιάδης, όμως, είχε σκηνοθετήσει και μια ταινία περί ποδοσφαίρου. Σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και με πρωταγωνιστές κορυφαίους παίκτες της εποχής, όπως ο Ανδρέας Μουράτης, ο Κώστας Λινοξυλάκης, ο Λάκης Πετρόπουλος κ.ά.
Πρόκειται για την ταινία "Οι άσσοι του γηπέδου", που προβλήθηκε το 1956, ενώ 40 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε σε επανέκδοση με τον τίτλο "Κυριακάτικοι ήρωες".
Μάλιστα, η υπόθεση της ταινίας αφορούσε πραγματικό περιστατικό, όταν το 1953, έπειτα από αγώνα της Εθνικής, η ομοσπονδία απέβαλλε διεθνή και οι συμπαίκτες του αντέδρασαν.
Το πιο χαρακτηριστικό της ταινίας ήταν ότι τους ρόλους έπαιξαν οι ίδιοι οι διεθνείς κι όχι ηθοποιοί. Οι παίκτες, δηλαδή, υποδύθηκαν τους εαυτούς τους με τα κανονικά τους ονόματα.
Η ταινία όταν βγήκε στους κινηματογράφους στις 13 Μαρτίου 1956 έκοψε 19.276 εισιτήρια.
Μεταξύ των φιλάθλων εμφανίζονται και οι Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Φούντας κ.ά.

Πηγή: sportdog.gr

Δίωξη σε ΠΑΟΚ για τον τελικό!!

ver_9691
Δεν σταματάνε τα προβλήματα για την ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη στον “Δικέφαλο” και τον Παναθηναϊκό για τα όσα έγιναν στον τελικό κυπέλλου.
Συγκεκριμένα: “O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας,  Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α, β, γ και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 περ. α και γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στις 26/4).

«Λύση ο Άγγελος»

xasiotis-0901_
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Διονύσης Χασιώτης. Μίλησε για την απώλεια του κυπέλλου, τα πλέι οφ, τα λάθη της προβληματικής φετινής χρονιάς και το τι μέλλει γενέσθε…
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Διονύσης Χασιώτης:
Για την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου:
“Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν όλοι στον ΠΑΟΚ. Αρκετός κόσμος κατέβηκε στον τελικό, όμως το παιχνίδι τελείωσε χάνοντας το τρόπαιο της χρονιάς. Ένα σημαντικό τρόπαιο, πόνταρε σ’ αυτό και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και γενικά όσοι βρίσκονται στον ΠΑΟΚ”.
Για το πώς ήρθε η ήττα:
“Αυτό που είδα ήταν πως ο ΠΑΟΚ έχασε από εύκολα γκολ. Αυτό δείχνει το 4-1. Τα γκολ που μπήκαν ήταν πολύ εύκολα, από ατομικά αμυντικά λάθη είτε στα κόρνερ είτε από σε σέντρες από τα πλάγια. Ήταν εύκολα γκολ για τον αντίπαλο χωρίς να πιεστεί να τα βάλει. Αυτά συμβαίνουν, όμως, στο ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό εμφανίζονται μη αναμενόμενα και μεγάλα σκορ και σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Αυτό έγινε και με την Μπάγερν χθες που ηττήθηκε εύκολα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει, όμως, να βρεθούν τα αίτια της βαριάς ήττας στον τελικό, ώστε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο”.
Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ:
“Τα γκολμπήκαν από στημένες φάσεις, οφείλονται στα ατομικά μαρκαρίσματα και την μη καλή λειτουργία της ομάδας. Τα αλλά δύο γκολ, μπήκαν εξαιτίας της κακής τοποθέτησης του τερματοφύλακα, αλλά και της αμυντικής λειτουργίας. Αν βάλουμε δεδομένο την τύχη, από το 35΄ μέχρι το 45΄ ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι με το δοκάρι και τα γκολ που οριακά δεν μπήκαν, όλοι πιστέψαμε πως το πρώτο 30λεπτο ήταν μια παρένθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν συνέχισε η καλή απόδοση και ήρθε η κατάρρευση. Μπήκε γρήγορα το δεύτερο γκολ, ανέβηκε η ψυχολογία του Παναθηναϊκού και είδαμε τι συνέβη”.
Για τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:
“Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που δίνει την ψυχή του στον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να αντιδρά κάποιος αρνητικά στο πρόσωπο του. Δίνει τα πάντα για την ομάδα. Το γεγονός πως δεν μπήκε το δοκάρι στην ευκαιρία που είχε, είναι κάτι που συμβαίνει στα παιχνίδια. Αν έμπαινε το γκολ στο δοκάρι, θα άλλαζε όλο το παιχνίδι. Σε εκείνο το δεκάλεπτο έδειξε πως τον Παναθηναϊκό τον… είχε ο ΠΑΟΚ. Η αντίδραση στον Σαλπιγγίδη και στους άλλους παίκτες δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ομάδα ούτε τον ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος είναι πικραμένος αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να πάμε μπροστά. Πρέπει η ομάδα να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όσο πικραμένος και να είναι ο οπαδός του ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάει μπροστά. Αυτό που συνέβη με τους οπαδούς στην προπόνηση πρέπει να μην συμβεί ξανά. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές ομάδες, αλλά δεν βοηθά”.
Για το πώς αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν δέχεται αποδοκιμασίες:
“Από την στιγμή που είναι επαγγελματίας θα πρέπει και να προετοιμάσει τον εαυτό του μετά από μια αποτυχία. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει τα παιδιά να αποδείξουν πως ήταν μια κακή παρένθεση ο τελικός. Θα πρέπει να μαζέψουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν τον καινούριο στόχο, που είναι πολύ σημαντικός και είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ”.
Για τα πλέι οφ:
“Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ και έχει να κάνει με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό. Δεν αντιμετωπίζει τεράστιες ομάδες. Σε δυναμικότητα υπερτερεί των αντιπάλων του. Θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει καλά παιχνίδια, κάτι που πέτυχε σε ορισμένα ματς μέσα στην σεζόν. Έχει τις δυνατότητες, απλά πρέπει να το δείξει. Έχει μεγάλους παίκτες και σε ποιότητα και σε ικανότητα. Δεν παίζει ο Σαλπιγγίδης αλλά υπάρχουν άλλοι 25 στην ομάδα. Θα πρέπει να δείξουν πως είναι παρόντες και έχουν προσωπικότητα. Ο Στοχ και όλα τα παιδιά θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητες τους όχι 10 λεπτά αλλά σε ολόκληρους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύεις το ποιος είσαι”.
Για τους λόγους της φετινής προβληματικής χρονιάς:
“Το ότι έγιναν οι αλλαγές, όπως του προπονητή και των πολλών μεταγραφών, από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν έγιναν οι πιο σωστές κινήσεις το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει σταθερότητα, ούτε μια ανοδική πορεία στην ομάδα. Απλά η ομάδα έπαιζε 20-30 λεπτά και αυτό της αρκούσε να γυρίσει παιχνίδια. Ήρθε ένας προπονητής το καλοκαίρι να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα όμως δεν έγινε και γι’ αυτό αποχώρησε. Πάνω σε αυτό το κομμάτι του νέου προπονητή θα πρέπει να γίνει μια σωστή επιλογή και να στηριχτεί για ικανό χρονικό διάστμα. Βέβαια, μέσα στους οκτώ μήνες θα έπρεπε να δείξει κάποια δείγματα που δεν τα είδαμε και για αυτό έφυγε”.
Για τις πολλές αλλαγές παικτών:
“Δεν πρέπει να αλλάζουν τόσο συχνά και τόσο πολλοί παίκτες στο ρόστερ. Πρέπει να βρεθούν οι παίκτες για να γίνει ένας κορμός και στην συνέχεια να γίνονται προσθήκες. Πρέπει να γίνεται πιο προσεκτική επιλογή παικτών και ανθρώπων που καταρτίζουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Πρέπει να αποφασίζει ο προπονητής και ένας τεχνικός διευθυντής, δεν πρέπει να εμπλέκονται πολλοί στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας”.
Για την ψυχολογία που υπάρχει στη παρούσα φάση στον ΠΑΟΚ:
“Ψυχολογικά η ομάδα μετά την αποτυχία είναι χάλια. Αυτό πρέπει να το αλλάξουν τα παιδιά που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ. Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις του κόσμου όμως είναι θέμα των παιδιών να αλλάξουν το κλίμα. Θα πρέπει να το δουν εγωιστικά και να αλλάξουν το κλίμα. Με μια καλή εμφάνιση και νίκη σήμερα αλλάζει το κλίμα”.
Για την δυσκολία της κατάστασης:
“Είναι δύσκολο με την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, όμως, το δύσκολο μπορεί να γίνει εύκολο από τους ίδιους τους παίκτες. Θα πρέπει να κυνηγήσουν την νίκη σε κάθε παιχνίδι εντός και εκτός έδρας”.
Για το εάν ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος ανταγωνιστής στα πλέι οφ:
“Όχι, ο Ατρόμητος έχει και αυτός ανταγωνιστική ομάδα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης που έκανε ειδική προετοιμασία για τα πλέι φο”.
Για το αν μια νίκη επί του Αστέρα αλλάζει την κατάσταση:
“Από ψυχολογικής άποψης ναι. Με μια νίκη θα μπει όλο το σύστημα σε μια σειρά”.
Για το αν είναι αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ:
“Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω πως από την αποτυχία που βίωσαν τα παιδιά θα βγάλουν στο γήπεδο τον εγωϊσμό τους και θα ανατρέψουν την κατάσταση. Βέβαια, θα πρέπει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο”.
Για το τι πρέπει ενόψει της νέας σεζόν:
“Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές και να στηριχτούν όσοι επιλεγούν να είναι γύρω στην ομάδα. Η σωστή επιλογή προσώπων γύρω από την ομάδα είναι απαραίτητη. Να βρεθούν παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, εκεί που οραματίζεται ο κόσμος και ο μεγαλομέτοχος. Ο νέος ΠΑΟΚ απαιτεί ένα κράμα νεαρών παιδιών, αλλά και ξένων. Όπως είχε γίνει πριν από 4-5 χρόνια με παίκτες όπως ο Βιερίνια και ο Κοντρέρας. Οι επιλογές θα πρέπει να γίνουν από λίγους ανθρώπους και γνώστες του αντικειμένου. Πρέπει να σχεδιαστεί μια ομάδα που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα επίπεδα. Η αποτελεσματικότητα του αγωνιστικού σχεδιασμού την τελευταία διετία είναι πολύ μικρή με πολλά κενά και πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Ο Γεωργιάδης έχει πετύχει πράγματα και ως τεχνικός διευθυντής και ως προπονητής και ως βοηθός. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει στήριξη και εμπιστοσύνη στον νέο προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή, που θα τον πλαισιώνει. Θα είναι καλύτερα να υπάρχει ένα άτομο ως τεχνικός διευθυντής δίπλα στον προπονητή, από το να υπάρχουν πέντε – έξι απόψεις διαφορετικών ατόμων για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Χρειάζεται ο νέος προπονητής να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ο Στέφενς δεν ήταν και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί”.
Για το αν μπορεί να αναλάβει ο Αναστασιάδης τον ΠΑΟΚ:
“Προπονητής με τόσο μεγάλη εμπειρία εννοείται πως μπορεί. Το θέμα είναι να τον επιλέξουν και να γίνει η συνεργασία. Έχει χρόνια εμπειρία και στον ΠΑΟΚ και γενικά στο ποδόσφαιρο. Για εμένα είναι η κατάλληλη λύση γιατί το έχει αποδείξει. Είναι αληθινός, δίκαιος και κοιτάει το καλό της ομάδας. Το έχει αποδείξει τα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε στον ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα που έχει πάρει με τις ομάδες στις οποίες ήταν προπονητής αποδεικνύουν την ικανότητα του, εκτός των άλλων και στην τακτική”.
Πηγή: arenafm.gr

«Έπρεπε να φύγω»!

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Μίλησε για τις καταστάσεις που τον οδήγησαν να φύγει από την ομάδα και τόνισε πως έχει σοβαρά προβλήματα με την οικογένεια του αλλά και πως έχει να πληρωθεί τέσσερις μήνες! Αναφέρθηκε στην στήριξη που του έδειξε μέσα στην ομάδα ο Κώστας  Τσαλίκης αλλά και στην αθέτηση της συμφωνίας του Ημιονίδη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι:
Για τον λόγο που τελείωσε το συμβόλαιο του λίγο καιρό πριν το τέλος της σεζόν:“Είναι μια απόφαση που με βασάνιζε αρκετό καιρό και δε βγήκε τώρα. Είχα προβλήματα με την οικογένεια μου και μεγάλη πίεση και από την οικογένεια και την ομάδα. Αποφάσισα να λύσω το συμβούλιο και τα λύσω τα προβλήματα με την οικογένεια μου”.
Για το αν είχε το μυαλό του στον Ηρακλή:
“Είχα το μυαλό μου εκεί όμως προσπάθησα το καλύτερο για τον Ηρακλή. Τα οικογενειακά προβλήματα είχα και εκεί και όταν ήρθα τους είπα να με βοηθήσουν για κάποια προβλήματα. Όταν έγινε η συμφωνία όμως όλα άλλαξαν. Με άφησαν μόνο μου και πλέον δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτή την πίεση στην οικογένεια μου”.
Για το αν είναι οικονομικό το πρόβλημα του:“Είναι οικογενειακό το πρόβλημα με την γυναικά μου. Δεν θέλω να χάσω τα παιδιά μου και είναι τα πάντα και ότι πιο πολύτιμο για εμένα. Δεν είναι οικονομικό το θέμα μου. Ακόμα και χθες στο οικονομικό  λύσαμε αμέσως το θέμα για κάποιες οφειλές”.
Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του:“Κάποιες φορές  ήμουν καλός άλλες όχι. Προσπάθησαν να μεταφέρω το πάθος στην ομάδα ως ποδοσφαιριστές. Αν δεν είχα τα προβλήματα ίσως θα λειτουργούσα καλύτερα”.
Για τα προβλήματα που έχει:“Έχω προβλήματα με την γυναίκα μου, έχω υποθήκη το σπίτι και δάνειο που εκκρεμεί. Εγώ ζητούσαν από τον Ηρακλή να πλήρωνε τουλάχιστον τον μισό μισθό μου. Έβαζα λεφτά από την τσέπη μου αλλιώς θα έχανα κάτι άλλο κάθε φορά. Έχω τέσσερις μήνες να πληρωθώ”.
Για την βοήθεια που του πρόσφερε ο Τσαλίκης:“Ο Τσαλίκης με βοηθούσε συνέχεια κυρίως ψυχολογικά. Με στήριξε ακόμα και στον τραυματισμό μου, με βοήθησε πολύ, ήταν σαν αδερφός μου και δεν έχω να πω κάτι κακό για τον Τσαλίκη. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους άλλους παίκτες, με ενδιαφέρει για τον εαυτό μου. Για αυτό το θέμα πρώτη φορά μιλάω μόνο ο Τσαλίκης ήξερε. Είναι και οικονομικό αλλά για εμένα είναι η πίεση. Δεν μπορώ να χάσω τα παιδιά μου. Δεν γίνεται”.
Για το αν η ομάδα μπορεί να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ:“Ακόμα πιστεύω στην ομάδα, έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Η ψυχολογία είναι πολύ πεσμένη. Την βλέπω στα τελευταία παιχνίδια να είναι συμπαγής και δεμένη και πήρε δύο ισοπαλίες. Αυτό που της χρειάζεται είναι μια νίκη”.
Για το αν θα έμενε αν θα πληρωνόταν:“Φυσικά και θα έμενα”.
Για το αν η αποχώρηση του θεωρείται προδοσία από τον Ηρακλή:“Δεν το βλέπω ως προδοσία. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για μια λύση. Σαν άνθρωπος βάζω τα παιδιά μου. Μπορούσα να επιλέξω να ασχοληθώ με την ομάδα η με αυτήν την διαδικασία. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο το πρόβλημα θα ξανά υπήρχε τον Σεπτέμβριο. Θέλω να βάλω ένα τέλος μια και καλή σε αυτή την υπόθεση”.
Για το μήνυμα που θέλει να αφήσει“Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τσαλίκη. Για εμένα είναι ο πρόεδρος, ο μάνατζερ, ο οπαδός, γενικός αρχηγός και όλα. Ήταν κοντά μου στα εύκολα και τα δύσκολα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Ευχαριστώ τον Όγιος, τον Γκόκγκιτς και τους συμπαίκτες μου. Αν μπορούσα να επιλέξω να ήταν μαζί μου σε μια ομάδα αυτοί θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Περάσαμε πάρα πολύ καλές στιγμές, στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι μαζί. Για τους φιλάθλους έχω να πω πως ήταν μια άτυχη συγκυρία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Κάποιοι θα με καταλάβουν άλλοι όχι. Αυτή όμως είναι η κατάσταση”.
Για τον Παπαδόπουλο:“Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Παπαδόπουλο.  Για εμένα ο πρόεδρος είναι ο Τσαλίκης”.
Για τον  Λευτέρη Ημιονίδη που ουσιαστικά τον έφερε στον Ηρακλή:“Από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Ηρακλή. Εγώ δεν ήμουν στον προϋπολογισμό του Ηρακλή. Από την στιγμή που πληρώθηκα τα πρώτα χρήματα, τις 10.000 χιλιάδες, δεν ξανά πήρα τίποτα. Είμαι εκτός μπάτζετ της ομάδας και έτσι την έφερα σε δύσκολη θέση. Δεν κατηγορώ τον Ηρακλή. Όμως με αυτή την ομάδα υπέγραψα συμβόλαιο. Μίλησα μια φορά στο τηλέφωνο μαζί του, είπαμε να δειπνήσουμε μαζί αλλά δεν έγινε ποτέ.
Δεν θέλω να πω και πάρα πολλά και ίσως δεν είναι σωστό που φεύγω. Τα πάντα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν τηρηθεί οι συμφωνίες. Θα ήμουν και εγώ πιο ανέμελος και η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα. Δεν υπάρχει όμως άλλη επιλογή. Θα πρέπει να σέβεται κάποιος κάποια απόφαση που παίρνει και να τηρεί την συμφωνία. Δεν φταίει ο Ηρακλής. Δεν με έφερε ούτε ο Παπαδόπουλος ούτε κανένας από την ομάδα. Η συμφωνία έγινε με τον εκπρόσωπο του κ. Ημιονίδη στο Βέλγιο. Θα μπορούσα να κάνω μια συμφωνία και να πάω κάπου αλλού με 1000 ευρώ τα οποία όμως θα τα έπαιρνα όπως τα ήθελα εγώ. Όταν υπόσχεσαι κάτι το τηρείς. Αλλιώς φέρνεις σε δύσκολη κατάσταση τον Ηρακλή, τους οπαδούς και εμένα”.
Πηγή: arenafm.gr

Τι συμφέρει τον Ολυμπιακό στα πλέϊ οφς;

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να δώσει μία απάντηση στο ερώτημα… Είναι ένα ερώτημα κι αυτό. Θεωρητικά πάντα, όπως όλα αυτά τα πράγματα. Τι θα συνέφερε τον Ολυμπιακό να γίνει στα πλέϊ οφς.
Κάτω από μία δική μου λογική, θα επιχειρήσω να κάνω μία προσέγγιση.
Κατ΄ αρχήν, νομίζω ότι το πρώτο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό από οικονομικής πλευράς, που τη σήμερον ημέρα αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα στο ελληνικό ειδικά ποδόσφαιρο, είναι να παίξει μόνο αυτός και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι έτσι πολύ απλά, θα πάρει ο ίδιος όλο το μπόνους των τηλεοπτικών από την ΟΥΕΦΑ, ενώ σε περίπτωση που παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερη ελληνική ομάδα, θα έχει αυτός απώλεια τουλάχιστον 4 εκ. Ευρώ.
Βέβαια, από την άλλη, όποια άλλη ελληνική ομάδα παίξει στους ομίλους της διοργάνωσης του χρόνου, λογικά δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό στη μάχη του πρωταθλήματος, αφού τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ πιθανότατα θα την φθείρουν άσχημα-κάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός με την εμπειρία από την παρουσία του τόσα χρόνια και το πιο δυνατό και μεγάλο του ρόστερ, δεν έχει ανάλογο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, τον Ολυμπιακό θα τον συνέφερε να περάσουν όσο το δυνατόν πιο πολλές ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι ώστε να αυξάνονταν οι πιθανότητες για μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή της Ελλάδας, κάτι πάρα πολύ σημαντικό-διότι μην ξεχνάμε ότι μπορεί με μεγάλη τύχη (βλέπε Βασιλεία-Βαλένθια 3-0 και Βαλένθια-Βασιλεία 5-0!) να γλιτώσαμε και να έχουμε ακόμη το αβαντάζ της απευθείας συμμετοχής του πρωταθλητή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για το φθινόπωρο του 2015, αλλά αν δεν πάρουν οι ομάδες μας περισσότερους πόντους φέτος, τότε το φθινόπωρο του 2016 θα είναι απίθανο να έχουμε το ίδιο πλεονέκτημα-άρα, προκριματικά καλοκαιριού και για τον όποιο πρωταθλητή Ελλάδας...
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ίσως για τον Ολυμπιακό να ήταν προτιμότερο να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός.
Πρώτον, γιατί θεωρητικά αυτές οι δύο πιο έμπειρες ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά στη διοργάνωση, σε σχέση με Ατρόμητο κι Αστέρα Τρίπολης.
Και δεύτερον, γιατί έτσι οι δύο ομάδες που υποτίθεται ότι θα διεκδικήσουν του χρόνου το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟ κι ο ΠΑΟΚ, θα έχουν και τα παιχνίδια της Πέμπτης στο Γιουρόπα και την όποια «ζημιά» μπορεί να τους φέρουν στο πρωτάθλημα.
Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν, γιατί δεν ξέρω για τον Αστέρα, αλλά ειδικά ο Ατρόμητος έδειξε ότι έχει κότσια να τους κοντράρει. Και το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαν κι οι τέσσερις ομάδες των πλέϊ οφς να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Όπως κι αν έχει, τα πάντα θα κριθούν το καλοκαίρι, μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, για το που κι αν θα παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ, ο Ατρόμητος κι ο Αστέρας…
Πηγή: gazzetta.gr

Παπάζογλου στο Metropolis: «Δεν πήρα συνεχόμενα παιχνίδια στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis φιλοξενήθηκε ο επιθετικός του ΟΦΗ και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Άρη Θανάσης Παπάζογλου.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Έζησα δύο πολύ όμορφα χρόνια στον ΟΦΗ και είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα εδώ. Δεν σας κρύβω πως μετά την σημερινή προπόνηση, που θα είναι η τελευταία, θα νιώσω κάποια συγκίνηση γιατί στον ΟΦΗ πέρασα τα καλύτερά μου ποδοσφαιρικά χρόνια. Δεν ξέρω που θα αγωνιστώ τη νέα σεζόν, πάντως δεν θα συνεχίσω στον ΟΦΗ».

Για την 6η θέση την φετινή σεζόν: «Ξεκινήσαμε δύσκολα τη χρονιά, αφού είχαμε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και η προσαρμογή τους ήταν δύσκολη. Κάποια κακά αποτελέσματα μας έφεραν πολύ χαμηλά στην αρχή, ωστόσο, με την αλλαγή προπονητή βελτιώθηκαν τα πράγματα, γίναμε ομάδα και με δουλειά, επιμονή και υπομονή φτάσαμε στην 6η θέση».

Για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό: «Μπορεί να μη εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε στον επαναληπτικο, ωστόσο, αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει εμείς στον τελικό».

Για την βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν βρήκε καθόλου τα πατήματά του στον αγώνα. Ίσως αν η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη έμπαινε γκολ να ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Για τα πλέι οφ που ξεκινούν σήμερα: «Πρόκειται για τέσσερις ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο, είναι ισορροπημένη κατάσταση. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θεωρητικά ξεκινούν από θέση ισχύος, ωστόσο, όλα μπορούν να αλλάξουν, αφού η κατάσταση είναι ισορροπημένη».

Για το τί δεν του άρεσε από το φετινό πρωτάθλημα: «Το κακό είναι πως δεν υπάρχει κόντρα για τον τίτλο. Είδαμε μονομαχία μέχρι το τελευταίο λεπτό για την παραμονή, αλλά όχι για τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι το οποίο είναι άσχημο».

Για τον λόγους που δεν τα πήγε καλά στον ΠΑΟΚ: «Πήγα με τεράστια αγωνιστική αποχή στον ΠΑΟΚ. Ούτε στα φιλικά δεν έπαιζα. Ξαφνικά λόγω τραυματισμών βρέθηκα βασικός και από την στιγμή που δεν ήμουν αυτός που έπρεπε να είμαι δεν καθιερώθηκα. Στον ΟΦΗ με βοήθησαν πολύ τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχα, κάτι που δεν συνέβη στον ΠΑΟΚ».

Για τον Άρη: «Περίμενα μια πτώση του Άρη, γιατί ήξερα κάποια πράγματα που συνέβαιναν και ο κόσμος δεν τα ξέρει ή κάνει πως δεν τα ξέρει. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περίμενα να εξελιχθούν τόσο άσχημα τα πράγματα και να έχει υποβιβαστεί 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Κρίμα για την ομάδα, γιατί έχει πολύ κόσμο που την στηρίζει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν ξέρει τον αντίπαλό του…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει κάποιες επισημάνσεις στο sport-fm.gr σε σχέση με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό.

Δεν ξέρει τον αντίπαλό του…
*Με αφορμή την έναρξη των πλέϊ οφς, τη φημολογούμενη εδώ και πολύ καιρό συμμαχία των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, αλλά κι όλη αυτή τη βεντέτα που άνοιξε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλω να θυμίσω δύο-τρία πράγματα.

*Ένα, ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον μόλις δύο τίτλους έχει διεκδικήσει. Κι οι δύο δεν ήταν από τον Ολυμπιακό, αλλά από τον Παναθηναϊκό. Και τους έχασε και τους δύο. Και τις προάλλες το κύπελλο Ελλάδας, αλλά και το πρωτάθλημα του 2014, στο…γνωστό παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ με διαιτητή τον Σπάθα.

*Δύο, ότι δύο φορές δεν ήταν μαζί στα πλέϊ οφς ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ (με απόντα τον Παναθηναϊκό) και τις δύο φορές ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στα πλέϊ οφς και διεκδίκησε συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (το 2010 και πέρσι). Αντίθετα, όποτε ήταν μαζί στα πλέϊ οφς κι οι δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που του έπαιρνε την πρώτη θέση.

*Τρία, ότι και τις δύο τελευταίες φορές που ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο κύπελλο τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό, τον απέκλεισε-κάτω από πραγματικά διαφορετικές συνθήκες, το 2011 με νίκη σε κεκλεισμένων των θυρών και φέτος με νίκη σε μία Τούμπα, που ξεπέρασε κάθε όριο.

*Μήπως λοιπόν κατά βάθος στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καταλάβει ποιος είναι ο κύριος αντίπαλός τους;…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ξεκινά ο Μπεργκ, βασικός ο Πέτριτς!

Χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ στη βασική ενδεκάδα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Δεν ξεκινά ο Μπεργκ, βασικός ο Πέτριτς
Έγινε γνωστή η ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ατρόμητο για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να κάνει μερικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη του τελικού Κυπέλλου.
Βασικός είναι ο Πέτριτς, ενώ ο Μπεργκ έμεινε εκτός.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Πέτριτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για Περιστέρι!

Τα μέτρα τήρησης της τάξης στον αποψινό αγώνα Aτρόμητος – Παναθηναϊκός ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για Περιστέρι
Τον τρόπο με τον οποίο θα τηρηθούν, βάση των κανόνων που έχει ορίσει η Αστυνομία, τα μέτρα τήρησης της τάξης εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο ενημέρωσε ο Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την Απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο, για τα ακόλουθα:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ζήτησε και πήρε για τους φιλάθλους της 800 εισιτήρια, αξίας €15 έκαστο.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που τυχόν θα προσέλθουν για την παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα καλούνται να το κάνουν μεμονωμένα.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 15:00 την ημέρα του αγώνα.

Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Γηπέδου, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η πρόσβαση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

Θα αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Γήπεδο φιλάθλων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε φίλαθλο φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για την παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

Αρχισε η διάθεση των διαρκείας του ΠΑΟ!

Στη διάθεση του κοινού τίθενται από σήμερα τα εισιτήρια διαρκείας του Παναθηναϊκού.

Αρχισε η διάθεση των διαρκείας του ΠΑΟ
Τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν θα μπορούν να προμηθεύονται από σήμερα οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε και από χθες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, «Στην Α’ ΦΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ –έως και τις 24 Μαΐου- δίνεται προτεραιότητα στους φιλάθλους που ήταν πέρυσι κάτοχοι Κάρτας Διαρκείας και μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα ανανέωσης της κάρτας τους στην ίδια θέση και σε προνομιακή τιμή, με έκπτωση 15%.

Στη Β’ ΦΑΣΗ – που ξεκινά από τις 27 Μαΐου- θα διατίθενται Κάρτες Διαρκείας σε όλους τους φιλάθλους σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική της νέας σεζόν 2014/15.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν στη νέα προσπάθεια και βοήθησαν την περσινή χρονιά είτε με την απόκτηση Κάρτας Διαρκείας ή/και με την εγγραφή τους στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Η αφοσίωση και η εμπιστοσύνη σας, κράτησαν το Τριφύλλι ψηλά και απέδειξαν πως ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας Μεγάλος Σύλλογος, με Μεγάλους Φιλάθλους.

Καλωσορίζουμε, κάθε νέο Κάτοχο στην ομάδα, στη Λεωφόρο, στα όνειρα που κάνουμε για τη καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά.

Γίνε ένα με την ομάδα και οδήγησέ τη στ' αστέρια!».

Tροπολογία- σκάνδαλο διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής!

Φέρει την υπογραφή Στουρνάρα- Χατζηδάκη-Βρούτση- Παναγιωτόπουλου

Tροπολογία- σκάνδαλο διαγράφει τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής
Τροπολογία με την οποία διαγράφονται χρέη και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή από τους Υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία μόλις λίγα λεπτά μετά από την κατάθεσή της χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση ως σκανδαλώδης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την προσεχή εβδομάδα και μέχρι τις 31/8/2014:

Α) απαλλάσσεται από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας καθώς και αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας για τα χρέη προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς,

Β) δεν επιτρέπεται σε βάρος του η διενέργεια πάσης φύσης συμψηφισμού, που αφορά βεβαιωμένες χρηματικές απαιτήσεις του Δημοσίου ή των ασφαλιστικών οργανισμών,

Γ) αναστέλλονται οι κατά του ΟΜΜΑ αναγκαστικές εκτελέσεις καθώς και η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού ή διασφαλιστικού μέτρου

Δ) δεν υπολογίζονται τόκοι και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής για τα χρέη του ΟΜΜΑ από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου

Στο ίδιο κείμενο προβλέπεται ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ωστόσο το ύψος της απώλειας δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί, ενώ σκοπός της τροπολογίας είναι η διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πηγή: parapolitika.gr

Λίνο: «Αποφασισμένοι για τη νίκη»

Να μπουν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θέλουν στον ΠΑΟΚ εν όψει της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Λίνο: «Αποφασισμένοι για τη νίκη»
Την άποψη ότι πρέπει να αντιστρέψουν την κατάσταση και να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (30/4) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ εξέφρασε ο Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του «Δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως θα πρέπει η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου να επιδράσει θετικά. Ακόμη, εν όψει της πρώτης αγωνιστικής χαρακτήρισε την ομάδα της Αρκαδίας ως δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο επισήμανε πως θα πρέπει να επικεντρωθούν στους εαυτούς τους και όχι στους αντιπάλους τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον τελικό Κυπέλλου και την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Δεν αρκεί να έχεις αυτοπεποίθηση, δεν αρκεί να είσαι θετικός, στον αγωνιστικό δε βγάλαμε τίποτα από αυτά και δεν κάναμε τίποτα ώστε ν' αξίζουμε το Κύπελλο».

Υπάρχει εξήγηση γι' αυτό;
«Δε νομίζω πως είναι εύκολο να βρεθεί εξήγηση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στο γήπεδο, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Γνωρίζαμε πως η πίεση θα ήταν πολύ μεγάλη. Όλοι μας έχουμε χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας, προσπαθήσαμε για το καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, όμως δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει εξήγηση».

Είσαι ένας από τους πλέον έμπειρους - αν όχι ο πλέον έμπειρος - ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Με δεδομένη τη μικρή, χρονική απόσταση στον τελικό και στην έναρξη των πλέι οφ, πώς διαχειρίζεστε την όλη κατάσταση προκειμένου να πετύχετε μια . επανεκκίνηση;
«Θαρρώ πως είναι καλό τ' ότι έχουμε τόσο κοντινές αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τον τελικό. Επειδή μπορούμε να βγάλουμε ότι καλύτερο μπορούμε πιο εύκολα στην έδρα μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Δεν μπορώ να ξέρω την αντίδραση των συμπαικτών μου αλλά πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε πιθανό για το καλύτερο αποτέλεσμα καθώς φοράμε τις φανέλες του ΠΑΟΚ και πρέπει να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό και να κάνουμε τα πάντα για τους φιλάθλους της ομάδας ώστε να τους κρατήσουμε μαζί μας. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο στο χορτάρι, φοράμε τη συγκεκριμένη φανέλα και πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Για μια ακόμη φορά θα πω πως είναι θετικό ότι έχουμε άμεσα αγώνα με την έναρξη των πλέι οφ. Και δε νομίζω πως είναι κάτι που έχει να κάνει με την εμπειρία, είτε μικρότερη, είτε μεγαλύτερη, νομίζω πως έχει να κάνει με τον καθέναν στην ομάδα. Θυμάμαι στη Βραζιλία όταν η Σάντος πήρε το πρωτάθλημα έχοντας τότε στις τάξεις της τον Ρομπίνιο και τον Ντιέγκο, 18 και 19 ετών αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, δεν έχει να κάνει με την ηλικία ή την εμπειρία. Έχει να κάνει με την ποιότητα».

Η πικρία στις τάξεις των φίλων της ομάδας είναι μεγάλη. Μέρος αυτής σας μεταφέρθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας. Ποιό μήνυμα λάβατε εσείς οι ποδοσφαιριστές;
«Φυσικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κι όποιος άλλος συνδέεται με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών, ήταν και είναι πολύ απογοητευμένοι και πολύ θυμωμένοι που χάσαμε τον τίτλο. Οι οπαδοί γνωρίζουν πως μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα αλλά ελπίζω πως θα έχει θετική επίδραση. Αν δεν ήταν σίγουροι πως μπορούμε ν' αποδώσουμε καλύτερα δε θα ερχόντουσαν να μας το ζητήσουν από εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά ελπίζω να μας επηρεάσει θετικά και να μας βοηθήσει να βγάλουμε στο γήπεδο ότι δεν καταφέραμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Ολοκληρώνοντας, γνωρίζεις τον Αστέρα Τρίπολης, η άποψή σου για τον μεταξύ σας αγώνα στην πρεμιέρα των πλέι οφ;
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Γνωρίζουμε πως θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά νομίζω πρέπει να συγκεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και ν' αποδείξουμε πως είμαστε όλοι μαζί, ν' αποδείξουμε πως μπορούμε ν' αντιστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να μπούμε στο παιχνίδι αποφασισμένοι να νικήσουμε. Και νομίζω πως πρέπει περισσότερο ν' αφοσιωθούμε περισσότερο στους εαυτούς μας και λιγότερο στον αντίπαλο».

Τσαμπούρης: «Οπωσδήποτε νίκη»

«Η βαθμολογία των πλέι-οφ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο, πρέπει να πάμε οπωσδήποτε για τη νίκη», τόνισε ο Σάββας Τσαμπούρης για το σημερινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ.

Τσαμπούρης: «Οπωσδήποτε νίκη»
«Η βαθμολογία των πλέι-οφ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο, πρέπει να πάμε οπωσδήποτε για τη νίκη», τόνισε ο Σάββας Τσαμπούρης στην κάμερα της Nova για το σημερινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Ο άσος της ομάδας της Αρκαδίας έπλεξε το εγκώμιο του Νάτχο, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους παίκτες που έχει καταφέρει να αλλάξει τα «δεδομένα» στον Δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σάββα Τσαμπούρη στην κάμερα της Nova:

-Για την αρχή των πλέι-οφ:

«Σίγουρα είναι μια δύσκολη αρχή απέναντι σε μια καλή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα, αλλά έτσι όπως είναι η βαθμολογία των πλέι-οφ δε μας αφήνει κανένα περιθώριο, πρέπει οπωσδήποτε να πάμε για τη νίκη, εντός εισαγωγικών να ρεφάρουμε τους δύο πόντους που έχουν οι αντίπαλοί μας παραπάνω από μας, ώστε να ξεκινήσουμε νικηφόρα τα πλέι-οφ και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το παιχνίδι:

«Εμείς πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι απ' όλα αυτά που έχουν συμβεί στον ΠΑΟΚ, σίγουρα ο ΠΑΟΚ περνά μια δύσκολη καμπή, ίσως ταράξει τον εγωισμό τους αυτή η απώλεια του Κυπέλλου, εμείς πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα κι όχι τα προβλήματα του ΠΑΟΚ».

-Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα ο ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη, αν μπορούμε να πούμε κάποιον που δεν τον έχουμε υπολογίσει απ' την αρχή της χρονιάς θα' ναι η μεταγραφή του Δεκεμβρίου, νομίζω ότι ο Νάτχο είναι ένας παίκτης που έχει αλλάξει λίγο τα δεδομένα στον ΠΑΟΚ και πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερο βάρος σ' αυτόν».

-Για το τι πρέπει να δείξει ο Αστέρας για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα:

«Θεωρώ ότι πρέπει να' χουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, να' μαστε συγκεντρωμένοι και οπωσδήποτε νομίζω ότι πρέπει να σκοράρουμε για να φύγουμε με τους τρεις πόντους ή το λιγότερο με τον έναν».

-Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

«Θεωρώ πως αν σκοράρουμε πρώτοι το βάρος που έχει ο ΠΑΟΚ μετά τον χαμένο τελικό, θα επέλθει ακόμα περισσότερη κούραση στο μυαλό του ΠΑΟΚ και νομίζω θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι αν σκοράρουμε πρώτοι».

«Μπράβο σε όλους, ιδιαίτερα στον Αντσελότι»

Δεν θα μπορούσε ο Μίτσελ να μην σχολιάσει την σπουδαία πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στο έργο του Κάρλο Αντσελότι.

«Μπράβο σε όλους, ιδιαίτερα στον Αντσελότι»
Με την ψυχή του πρέπει να πανηγύρισε ο Μίτσελ την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτη στον τελικό του Champions League, ύστερα από την ευρεάι νίκη (4-0) μέσα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Η «βασίλισσα» κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να φτάσει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, ο οποίος πλέον κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, έστειλε τα συγχαρητήριά του σε όλους και ιδιαίτερα στον Κάρλο Αντσελότι.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους οπαδούς της Ρεάλ, στο δρόμο για Λισαβόνα ιδιαίτερα στον Αντσελότι: ο μεγαλύτερος»., τόνισε ο Ισπανός προπονητής. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να το… ξεκαθαρίσει!!

Συνάντηση με τους Κατσουράνη και Μανιάτη θα έχει σε λίγο καιρό ο Φερνάντο Σάντος, ύστερα από την άσχημη συμπεριφορά που είχαν οι διεθνείς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Θέλει να το… ξεκαθαρίσει
Σε ανοιχτή επαφή είναι οι ιθύνοντες του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδας, ύστερα από την άσχημη συμπεριφορά που είχαν οι διεθνείς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ήδη έχει υπάρξει επικοινωνίας του Τάκη Φύσσα με τους Κατσουράνη και Μανιάτη, όμως οι δύο παίκτες θα τα πουν σε λίγο καιρό και με τον Φερνάντο Σάντος που δεν του άρεσαν καθόλου τα όσα είδε κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα.

Αυτή την περίοδο ο ομοσπονδιακός προπονητής βρίσκεται στην πατρίδα του, όμως με την επιστροφή του θα συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση με τους δύο παίκτες, ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα εν όψει της συμμετοχής της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός εκτός από τους δύο έμπειρος παίκτες, θα πει και δυο λόγια σε ολόκληρη την ομάδα για να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση.Πηγή: sport-fm.gr

Τα πιο απρόβλεπτα πλέι οφ!!

Σέντρα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με την διαδικασία να είναι η πιο απρόβλεπτη στην ιστορία του θεσμού. Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Αστέρας έρχονται αντιμέτωποι στην 1η αγωνιστική.

Τα πιο απρόβλεπτα πλέι οφ!
Η έβδομη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας αρχίζει απόψε, όμως πρόκειται για την πιο απρόβλεπτη από τη σεζόν 2007/08, όταν και εισάχθηκε ο νέος θεσμός στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με την πορεία πρωταθλητισμού που έκανε στο β’ γύρο της σεζόν να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος – αν και είχε αρκετούς βαθμούς διαφορά – στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτός που έπρεπε στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος βασίστηκε στην έδρα του και κατάφερε να πάρει σημαντικά αποτελέσματα, ώστε να μην απολέσει την ευκαιρία να είναι κοντά στον «Δικέφαλο του Βορρά» εν όψει των αγώνων κατάταξης.

Ο Αστέρας Τρίπολης, τώρα, αποτελεί το αουτσάιντερ της φετινής διαδικασίας, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, γιατί μπορεί με την επίθεση-φωτιά που διαθέτει να προκαλέσει προβλήματα στον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η πρώτη αγωνιστική αρχίζει σήμερα με το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και το ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης.

Οι Περιστεριώτες θέλουν – όπως αναφέραμε και πιο πάνω – να βασιστούν στη δύναμη που τους δίνει το Περιστέρι και να κάνουν το πρώτο βήμα απέναντι στον Παναθηναϊκό που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά μετά την αποτυχία να πάρουν το τρόπαιο μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, με τον Αστέρα να επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη συγκεκριμένη κατάσταση και να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα.

Βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 2
2. Ατρόμητος 2
3. Παναθηναϊκός 2
4. Αστέρας Τρίπολης 0

Πρόγραμμα

1η αγωνιστική - (30 Απριλίου)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 17.00
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 19.15

2η αγωνιστική - (4 Μαΐου)
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 17.00
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19.15

3η αγωνιστική - (7 Μαΐου)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 17.00
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 19.15

4η αγωνιστική - (11 Μαΐου)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 17.00
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 19.15

5η αγωνιστική -(14 Μαΐου)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 17.00
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 19.15

6η αγωνιστική – (17 Μαΐου)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνεται ο Μαντζουράκης!

Μαντζουράκης και διοικούντες την Καλλονή συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλον έναν χρόνο.

Ανακοινώνεται ο Μαντζουράκης
Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να επισφραγιστεί η παραμονή του Γιάννη Μάντζουράκη στην Καλλονή.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Sportday πραγματοποιήθηκε και η τελική συνάντηση των δύο πλευρών στην οποία επήλθε συμφωνία για να συνεχιστεί η συνεργασία τους για άλλη μια σεζόν.

Πρόκειται για μια εξέλιξη αναμενόμενη, καθ' ότι το έργο του Μαντζουράκη κρίθηκε πετυχημένο στην παρθενική συμμετοχή της ομάδας στη Super League. Ως εκ τούτου, οι όποιες κινήσεις γίνονται προέρχονται έπειτα από συνεννόηση με τον προπονητή.

Είτε πρόκειται για αποχωρήσεις είτε για τους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει το ξεσκαρτάτισμα του ρόστερ το οποίο θα είναι και μεγάλο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Θα ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό»

Ο Άλαν Πουλίδο μιλώντας στην μεξικανική εφημερίδα, Record δήλωσε πως γνωρίζει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του και πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε αυτόν.

«Θα ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό»
Γνώστης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για την απόκτησή του δήλωσε ο Άλαν Πουλίδο σε δήλωσή του στην μεξικανική εφημερίδα “Record”.

Ο Μεξικανός επιθετικός ο οποίος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων ανάμεσά τους και των πρωταθλητών επεσήμανε ότι θα ήθελε να αγωνιστεί τους ερυθρόλευκους.

«Κάτι ξέρω για τον Ολυμπιακό, κάτι φημολογείται αλλά θα περιμένουμε να δούμε τι συμβαίνει και μακάρι να γίνει», ήταν πρώτα λόγια του για το ενδεχόμενο να ντυθεί στα χρώματα των Πειραιωτών και συνέχισε:

«Προφανώς, και θα ήθελα να παίξω εκεί είναι μια ομάδα που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν θέλετε την αλήθεια δεν θα ήταν καθόλου κακό» κατέληξε.

Χθες, από τον Ολυμπιακό ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Μίτσελ για το ενδιαφέρον απόκτησής του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας.

Σε αυτή ανέφερε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι κοντά στην απόκτηση άλλων τριών παικτών, ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού.Πηγή: sport-fm.gr

Παντελιάδης και… πλέι οφ στον Αστέρα!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αστέρα Τρίπολης φέρεται να βρίσκεται ο Θανάσης Παντελιάδης, όμως οι Αρκάδες έχουν σε προτεραιότητα το σημερινό ματς για τα πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ (19:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Παντελιάδης και… πλέι οφ στον Αστέρα
Την περίπτωση του Θανάση Παντελιάδη φέρονται να εξετάζουν «ζεστά» στον Αστέρα Τρίπολης εν όψει της ενίσχυσης που θα υπάρξει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Μάλιστα, η SportDay γράφει πως ο 26χρονος αριστερός μπακ-χαφ είναι ψηλά στη σχετική λίστα των Αρκάδων και ίσως σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση.

Προτεραιότητα, όμως, για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη αποτελεί η διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, η οποία αρχίζει απόψε και αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (19:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr)..

Στον Αστέρα θέλουν να εκμεταλλευτούν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον «Δικέφαλο του Βορρά», ύστερα από την αποτυχία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και τη βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μπαντή και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Κοντοέ, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Λούι.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Ζησόπουλος και Ουσέρο, με τον Έντο σε πιο επιθετικό ρόλο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ντε Μπλάσις, Καράσκο και Μπαράλες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ερνάντεζ, Μουνάφο, Χουάνμα, Βάλντο, Ναβάρο, Κουρμπέλης και Παπαχρήστος. Εκτός έμεινε ο Τσαμπούρης για λόγους τακτικής.Πηγή: sport-fm.gr

Match ball για Κλίπερς και Γκρίζλις, εκτός οι Μπουλς!

Κλίπερς και Γκρίζλις επικράτησαν των Ουόριορς στο Λος Άντζελες και Θάντερ στην Οκλαχόμα αντίστοιχα φτάνοντας στο 3-2. Πρόκριση με 4-1 για Ουίζαρντς απέναντι σε Μπουλς.

Match ball για Κλίπερς και Γκρίζλις, εκτός οι Μπουλς
Στη σκιά της απόφασης του ΝΒΑ να θέσει δια βίου εκτός λίγκας τον ιδιοκτήτη των Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, απόφαση που αντιμετωπίστηκε με θέρμη από το κοινό, η ομάδα του LA με ανεβασμένη την ψυχολογία επικράτησε των Ουόριορς στο «Staples Center» με 113-103 και φτάνοντας στο 3-2 απέχει μία νίκη από τα ημιτελικά της Ανατολής. Ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν είχε 25 πόντους, 18 ριμπάουντ και 4 τάπες για τους γηπεδούχους, ενώ Πολ, Κρόφορντ και Γκρίφιν βοήθησαν εξίσου την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς. Ο Κλέι Τόμπσον με 21 πόντους πάλεψε περισσότερο για τους «πολεμιστές». Το έκτο ματς της σειράς θα γίνει στο Όκλαντ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 31-21, 55-50, 77-72, 113-103.

Κλίπερς: Τζόρνταν 25 (18 ριμπ.), Γκρίφιν 18, Πολ 20, Κρόφορντ 19, Κόλισον 15, Ρέντικ 8, Μπαρνς 6, Ντέιβις 2, Γκρέιντζερ, Τούρκογλου.

Ουόριορς: Τόμπσον 21, Λι 18 (10 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 18, Κάρι 17, Γκριν 10 (11 ριμπ.), Ο’ Νιλ 8, Μπαρνς 5, Σπέιτς 4, Κρόφορντ 2, Μπλέικ, Άρμστρονγκ, Νέντοβιτς.

Για τέταρτη συνεχή φορά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, ένα παιχνίδι της σειράς κρίθηκε στην παράταση. Οι Γκρίζλις κέρδισαν για δεύτερη φορά τη Θάντερ στην Οκλαχόμα, με 100-99, φτάνοντας στο 3-2 και μπορούν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης με νίκη στο Μέμφις τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Μάικ Μίλερ με 21 και ο Ζακ Ράντολφ με 20 πόντους ξεχώρισαν από τις «αρκούδες», με τις οποίες ο Κώστας Κουφός είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 5:54. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 30 πόντους, 13 ασίστ και 10 ριμπάουντ, αλλά και το κάρφωμα που 4’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Κέβιν Ντουράντ, που είχε 26 πόντους, αστόχησε λίγο πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου σε μακρινό σουτ, ενώ το εύστοχο φόλοου του Σερζ Ιμπάκα ήταν εκπρόθεσμο.

Δωδεκάλεπτα: 25-30, 43-55, 70-76, 90-90, (πρτ.) 99-100.

Θάντερ: Γουέστμπρουκ 30 (13 ασίστ, 10 ριμπ.), Ντουράντ 26, Ιμπάκα 15 (12 ριμπ.), Μπάτλερ 15, Τζάκσον 6, Φίσερ 5, Πέρκινς 2, Σεφολόσα, Κόλισον, Άνταμς.

Γκρίζλις: Μίλερ 21, Ράντολφ 20 (10 ριμπ.), Κόνλεϊ 17, Γκασόλ 11 (15 ριμπ.), Λι 7, Άλεν 7, Πρινς 7, Ούντριχ 6, Κουφός 4, Ντέιβις.

Οι Ουίζαρντς επικράτησαν 75-69 των Μπουλς στο Σικάγο, έκαναν το 4-1 στη σειρά και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Ανατολής. Πρόκειται για τη μόλις τρίτη πρόκριση της ομάδας στα play offs από τη δεκαετία του 1970. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν το νικητή της σειράς Χοκς-Πέισερς (3-2). Ο Τζον Γουόλ με 24, ο Νενέ Ιλάριο με 20 και ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 17 πόντους συνέθεσαν την τριάδα που οδήγησε στη νίκη τους «μάγους», που κέρδισαν τρεις φορές σε ισάριθμα ματς τους «ταύρους» στο σπίτι τους. Ο Τζίμι Μπάτλερ και ο Κερκ Χάινριχ είχαν από 16 πόντους για τους γηπεδούχους, που συν τοις άλλοις είχαν να αντιμετωπίσουν στη διάρκεια του αγώνα και τους τραυματισμούς των Ταζ Γκίμπσον και Γιοακίμ Νοά.

Δωδεκάλεπτα: 15-23, 41-41, 52-61, 69-75.

Μπουλς: Μπάτλερ 16, Χάινριχ 16, Γκίμπσον 12, Μπούζερ 10, Νοά 6 (18 ριμπ.), Ντανλίβι 5, Όγκουστιν 4, Σνελ.

Ουίζαρντς: Γουόλ 24, Νενέ 20, Μπιλ 17, Αρίζα 6, Μπούκερ 6, Γκορτάτ 2 (13 ριμπ.), Ουέμπστερ, Μίλερ, Τεμπλ. Πηγή: sport-fm.gr

Με κεκτημένη ταχύτητα!!

Έχοντας ανεβασμένο ηθικό από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (17:00 / NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ.

Με κεκτημένη ταχύτητα!
Μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου της εφετινής σεζόν, δηλαδή, την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκό μπαίνει στην τελική ευθεία και για τον δεύτερο.

Οι πράσινοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας με πρώτο αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του αυτές τις ημέρες προσπάθησαν να επαναφέρουν τους παίκτες στην πραγματικότητα και στη χθεσινή προπόνηση ο Ελληνας τεχνικός είδε τους παίκτες να έχουν τον ζήλο και τη δίψα, που είχαν πριν τον τελικό.

Μάλιστα ο Αναστασίου έδειξε σε dvd στους παίκτες το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι, στο οποίο οι «πράσινοι» είχαν έρθει ισόπαλοι χωρίς σκορ.

Ο Έλληνας τεχνικός στη διάρκεια της προβολής ανέλυε στους παίκτες τα λάθη που έκαναν τη στιγμή, που ο Ατρόμητος είχε την κατοχή, αλλά και κάποιες λάθος κινήσεις, που έκαναν στην ανάπτυξή τους.

Ο Αναστασίου ζήτησε προσοχή στο μαρκάρισμα του Ούμπιντες και του Παπαδόπουλου, για τον οποίο τόνισε ότι παίζει στο όριο του οφσάιντ και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η ενδεκάδα
Όπως συνηθίζει πριν από κάθε παιχνίδι έτσι και τώρα ο Αναστασίου δεν έδειξε τις προθέσεις του για την 11άδα του αγώνα αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Κάτω από τα δοκάρια θα επανέλθει ο Καπίνο, που παίζει βασικός στο πρωτάθλημα, στη μεσαία γραμμή αναμένεται να επιστρέψει ο Λαγός, ενώ πιθανότατα τη θέση του Πράνιτς (κούραση και ενοχλήσεις) θα πάρει ο Ατζαγκούν και ο Πέτριτς διεκδικεί τη θέση του Καρέλη.

Ο Αναστασίου κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και επιφυλάσσει εκπλήξεις στην 11άδα σε ένα σχήμα επιθετικό με στόχο να αιφνιδιάσει από την αρχή.

Χθες προπονήθηκαν και οι Πράνιτς, Νάνο, Κουτρουμπής, που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις, που είχαν.

Στην αποστολή ο Αναστασίου πήρε τους εξής 20 παίκτες: Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Αμπέντ, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν και Πέτριτς.Πηγή: sport-fm.gr

Με σύμμαχο το… κάστρο!

Με σύμμαχο το… κάστρο Με «όπλο» του το απόρθητο Περιστέρι ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο της εξόδου στα προκριματικά του Champions League, υποδεχόμενος απόψε τον Παναθηναϊκό (17:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Το πρώτο βήμα για να πετύχει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League καλείται να κάνει σήμερα ο Ατρόμητος, ο οποίος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι (17:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «κυανόλευκοι» θα βασιστούν στην έδρα τους, όπως έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, όπου είχαν 12 νίκες και 5 ισοπαλίες. Το πρώτο ματς στους αγώνες κατάταξης ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στην μετέπειτα εξέλιξη των πλέι οφ.

Η φετινή ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι πιο έμπειρη, έχει νοοτροπία νικητή και τεράστια αυτοπεποίθηση για να πετύχει τον σκοπό της.

Η «δίψα» για διάκριση ξεχειλίζει στο Περιστέρι. Δεν πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση να φορτώσει με υπερβολικό άγχος την ομάδα και να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο έμπειρος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τσενάμο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Νάστο, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Γιαννούλη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Δημούτσος και Γκαρσία, με τους Ούμπιντες και Μπρίτο στα πλάγια. Ο Καραμάνος θα είναι πίσω από τον Παπαδόπουλο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκη, Παπουτσογιαννόπουλος, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Μπάλλας, Κιβρακίδης, Φωτάκης και Φάμπιο. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Θεολόγου και ο Φυτανίδης, ο οποίος ανέβασε πυρετό και αποκλείστηκε από την αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να δώσει «απαντήσεις»

Μετά την αποτυχία να κατακτήσει το Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ καλείται από σήμερα να κάνει το πρώτο βήμα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να καταλάβει την πρώτη θέση στα πλέι οφ (19:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Θέλει να δώσει «απαντήσεις»
Την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και την εξασφάλιση του… εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League έχει ως στόχο ο ΠΑΟΚ, ύστερα από την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το κλίμα στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν είναι καθόλου καλό, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πρώτος από όλους ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής του σημερινού αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (19:15, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

«Οι παίκτες κι όλη η ομάδα πρέπει να δώσουν απαντήσεις αύριο (σήμερα) στο γήπεδο», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός στο Novasports και πρόσθεσε πως «τώρα έχουμε έναν πολύ σημαντικό στόχο, ό,τι έγινε αποτελεί παρελθόν και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον και στο αυριανό (σημερινό) παιχνίδι».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 42χρονος προπονητής αναμένεται τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Ινσαουράλδε και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Νάτχο, με τον Βούκιτς να είναι σε πιο οργανωτικό ρόλο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Λούκας, Στοχ και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκσπούρινγκ, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Σαββίδης, Μάρτενς, Ολίσε και Κουλούρης. Εκτός έμειναν, πέρα από τον Σαλπιγγίδη, οι τιμωρημένοι Κίτσιου, Λάζαρ και οι τραυματίες Κατσουράνης, Μαντούρο. Πηγή: sport-fm.gr

Στο επίκεντρο τα μεταγραφικά!

Συνεχείς επαφές έχουν οι Μπάγεβιτς, Δέλλας και Λυμπερόπουλος για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σε πρώτο πλάνο ο Λάζοβιτς και ταξίδι στη Αργεντινή!

Στο επίκεντρο τα μεταγραφικά
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκ νέου ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ εν όψει της νέας σεζόν.

Μάλιστα, στην «Ένωση» έχουν αρχίσει να εξετάζουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και από το εξωτερικό, αφού από την εγχώρια αγορά έχουν αποκτηθεί οι παίκτες που θα μπορέσουν να σταθούν στη Football League και θα υπάρξουν 1-2 ακόμη προσθήκες.

Το τελευταίο διάστημα είναι σε συνεχείς επαφές οι κ.κ. Μπάγεβιτς, Δέλλας και Λυμπερόπουλος, ώστε να ετοιμάσουν το πλάνο της ομάδας για τη Β’ Εθνική για να επιστρέψει «αέρα» στη Σούπερ Λίγκα.

Μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν από το εξωτερικό είναι εκείνη του Ντάνκο Λάζοβιτς, τον οποίο είδε από κοντά ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

Ο 31χροφος φορ της Παρτίζαν φαίνεται πως άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ στις συζητήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους τρεις άνδρες έχει γίνει κουβέντα να γίνει σκάουτινγκ και στην Αργεντινή.

Στα γραφεία της «Ενωσης» ωστόσο φτάνουν καθημερινά προτάσεις για προπονητές. Οι μάνατζερ γνωρίζουν ότι το θέμα είναι ανοικτό στην ΑΕΚ και προτείνουν προπονητές. Απόφαση δεν έχει πάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και αυτό που θα πρέπει να θεωρείται πιθανό είναι ότι Έλληνας προπονητής δεν πρόκειται (αν και εφόσον γίνει αυτό) να αντικαταστήσει τον Δέλλα.

Σύμφωνα με όσα λέγονται εκτός από τον Γαρίδο έχουν ξεχωρίσει ακόμα δύο περιπτώσεις προπονητών. Αν και εφόσον ο «τίγρης» αποφασίσει αλλαγή προπονητή, τότε θα γίνουν επαφές και με τους δύο.Πηγή: sport-fm.gr

«Κοντά σε Πουλίδο ο Ολυμπιακός»!

Ο Άλαν Πουλίδο αποτελεί τον Νο1 στόχο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Μεξικανός φορ είναι κοντά στο Λιμάνι!

«Κοντά σε Πουλίδο ο Ολυμπιακός»!
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Άλαν Πουλίδο επιβεβαίωσε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Ο Μεξικανός επιθετικός, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Τίγκρες, απασχολεί τους Πειραιώτες, οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες – φέρονται να βρίσκονται κοντά στον διεθνή άσο!

Η συγκεκριμένη αισιοδοξία προκύπτει από τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον μάνατζερ του 23χρονου φορ, ο οποίος - με τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν – κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Κρίσταλ Πάλας, η Πάρμα και η Μπενφίκα.

Μάλιστα, ο ατζέντης του Πουλίδο φέρεται να έχει δύο (οικονομικές) απαιτήσεις: ετήσιο συμβόλαιο που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ καθαρά και ένα μεγάλο ποσό για τον ίδιο (υπάρχουν φήμες πως ζητά 2 εκατ. ευρώ) ως πριμ υπογραφής.

Εν τω μεταξύ, από χθες έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα σενάρια για τον Έλληνα από το εξωτερικό που ενδιαφέρει τους Πειραιώτες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μίτσελ.

Παρότι ο ίδιος απέκλεισε μεταξύ άλλων (Σαμαρά, Κονέ, Ταχτσίδη, Καρνέζη και Βύντρα) την περίπτωση του Φορτούνη, σύμφωνα με την SportDay στο παρελθόν οι Πειραιώτες έχουν ψαχθεί για εκείνον.

Επίσης, «παίζει» το όνομα του Σταφυλίδη, εφόσον αποχωρήσει ο Χολέμπας. Επίσης, υπάρχουν φήμες για τον Γκαλίτσιο ως μπακ-απ του Σαλίνο και του Βέλλιου που φεύγει από την Έβερτον και του Μαυρία της Σάντερλαντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Αποδεκατίστηκε και αποκλείστηκε η Βελέζ!! (videos)

Στους «8» του Κόπα Λιμπερταδόρες πέρασε η Κλουμπ Νασιονάλ με επεισοδιακό 2-2 στην Αργεντινή και συνολικό 3-2 σε βάρος της Βελέζ Σάρσφιλντ.
Οι Αργεντινοί ισοφάρισαν την ήττα στην Παραγουάη με γκολ του Χόρχε Κορέα στο 75ο λεπτό, ενώ ο 21χρονος μεσοεπιθετικός διαμόρφωσε και το 2-1 στο 85ο, αλλά στο 78ο αποβλήθηκε ο Λούκας Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη παραχωρώντας παράλληλα πέναλτι, με το οποίο ο Σίλβιο Τοράλες ισοφάρισε σε 1-1. Στο 87ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και ο Έκτορ Καντέρος δυσκολεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την προσπάθεια των γηπεδούχων για το γκολ πρόκρισης, ενώ στο 94ο όλα τελείωσαν, καθώς ο Ντερλίς Ορουέ ισοφάρισε σε 2-2. Νωρίτερα πέρασε στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής η Ντεφενσόρ αποκλείοντας τη Δε Στρόνγκεστ στα πέναλτι με 4-2, χωρίς να χρειαστεί πέμπτη εκτέλεση, ενώ στο 90λεπτο ισοφάρισε την ήττα με 2-0 στη Βολιβία χάρη σε γκολ του 19χρονου Γιοργιάν Ντε Αρασκαέτα στο 60ό λεπτό και πανέμορφο σουτ του Νικολάς Ολιβέρα στο 65ο.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 30/04
4-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
5-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 30/04
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2-0 & 0-2 (2-4 στα πέναλτι)
7-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 01/05
8-ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 2-2
Προημιτελικοί (06-15/05)
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία)
10-Νικητές 3-4
11-Νικητής 5-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη)
12-Νικητής 7-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14





Πηγή: onsports.gr

O ΠΑΟΚ δύο χρόνια μετά, ξεκινάει από το μηδέν...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα δύο... χαμένα χρόνια του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου...
Ο ΠΑΟΚ τα σχεδόν δύο χρόνια που έχει περάσει στα χέρια του Σαββίδη έχει αλλάξει επίπεδο σε αρκετούς τομείς, όχι όμως και στον αγωνιστικό. Εχει οργανωθεί καλύτερα ως ΠΑΕ, έχει στελεχωθεί σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, έχει κάνει βήματα προόδου στην εμπορική εκμετάλλευση και στην επικοινωνία, έχει ασφαλώς τακτοποιήσει τα χρέη του, πλην της γνωστής πληγής με το κράτος, έχει οργανωθεί πολύ καλύτερα στα τμήματα υποδομής.
Δεν είναι λίγα, ούτε ασφαλώς ασήμαντα όπως νομίζουν κάποιοι για να τα ξεπεράσεις έτσι εύκολα. Καλώς ή κακώς όμως, παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο καθρέπτης ενός club είναι το χορτάρι. Οσα βήματα προόδου κι' αν κάνεις μακριά από αυτό, αν μέσα στο χόρτο δεν παρουσιάζεις καλή εικόνα, όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν με ασήμαντες λεπτομέρειες...
Και εντός αγωνιστικού χώρου ο ΠΑΟΚ δύο χρόνια μετά την έναρξη της εποχής Σαββίδη, εξακολουθεί να βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Τι έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό επίπεδο που δεν είχε πριν δύο χρόνια; Τίποτα. Παραμένει στο σημείο μηδέν και καλείται να ξεκινήσει το χτίσιμο μίας ομάδας από την αρχή.
Ο ΠΑΟΚ θέλει προπονητή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα σωρό ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές και κυρίως θέλει χτίσιμο από την αρχή πάνω σε νέο πλάνο.
Με δεδομένο ότι το δείγμα γραφής του Σαββίδη δεν είναι και το καλύτερο σε ότι έχει να κάνει με τους προπονητές, ο επόμενος υποψήφιος θα το σκεφτεί διπλά και τριπλά να πει το ναι. Εδώ φαίνεται ότι δεν το λέει καν ο Σάντος που ξέρει πολύ καλά το club. Δύο σεζόν έχει βγάλει ο Σαββίδης στην ομάδα και τις δύο απέλυσε τον προπονητή πριν καν το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο ένας από τους δύο, ο Δώνης κυνήγησε δικαστικά τα λεφτά του και φυσικά θα τα πάρει και με το παραπάνω, ο δεύτερος, ο Στέφενς, παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλο όνομα και είχε διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον μία χρονιά θα τον αφήσουν να δουλέψει, επίσης απολύθηκε...
Συνεπώς ο επόμενος υποψήφιος, αν είναι κάποιο σοβαρό όνομα, θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά να πει το “ναι” στον ΠΑΟΚ όταν βλέπει την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί ο σύλλογος.
Κι 'αν κάποιος πιστεύει με σιγουριά ότι και οι δύο αυτές επιλογές προπονητή ήταν λανθασμένες και έπρεπε να φύγουν κακήν κακώς πριν καν ολοκληρώσουν τη σεζόν, ας μου πει κάποιος γιατί να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι ο επόμενος που θα διαλέξει ο Σαββίδης θα είναι ικανός για τον ΠΑΟΚ;
Παρά ταύτα, ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι ο Σαββίδης αυτή τη φορά επιλέγει τον σωστό προπονητή και αυτός πείθεται να αναλάβει... Θα τον αφήσουν να δουλέψει; Θα αποφασίσει αυτός για το ποιους παίκτες θα πάρει και ποιους όχι; Θα εκπονήσει ένα σχέδιο και θα του δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει για να διαπιστώσουμε αν έχει αποτελέσματα;
Διότι αν έρθει ο επόμενος Στέφενς, αλλά στο μεταξύ άλλοι αποφασίζουν για τις μεταγραφές και άλλοι για τις αποχωρήσεις, πάλι δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη. Δείτε τι έγινε με τον Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε επάνω του το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά... επένδυσε στα λόγια. Τον πήρε και δεν τον άφησε να κάνει τίποτα άλλο από το να προπονεί την ομάδα. Ολα τα υπόλοιπα, στελέχωση, παίκτες, ακόμη και γυμναστή διάλεξε η διοίκηση, ή τέλος πάντων όποιοι θεωρούν τον εαυτό τους διοίκηση.
Οταν κατάλαβαν ότι αυτό το μοντέλο δεν περπατάει αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά στον Στέφενς. Τότε όμως ήταν αργά, χώρια που θα έπρεπε να έχουν εκτιμήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Στέφενς και δεν είναι πλέον ο κατάλληλος για να αναστρέψει την κατάσταση. Νομίζω ότι στον ΠΑΟΚ και τα δύο τα ήξεραν ή τουλάχιστον έπρεπε να τα ήξεραν. Κι' όμως αποφάσισαν να κάνουν τα μεταγραφικά χατίρια του προπονητή Γενάρη μήνα.
Πήραν Μαντούρο, Μάρτενς, Χούσεν και μετά από λίγο έδιωξαν τον προπονητή. Αυτό δεν γίνεται ούτε σε ερασιτεχνικό club...
Ολοι οι παίκτες που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ δεν είναι κακοί. Το αντίθετο, αρκετοί είναι ικανοί. Με τον τρόπο όμως που τους χρησιμοποιεί τους καίει, αφού παίρνει παίκτες χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει μαζί τους...
Ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια έχει κάνει περίπου 30 μεταγραφές (δανεικών, ελεύθερων, με μεταγραφή) και το ερχόμενο καλοκαίρι ψάχνει να χτίσει ομάδα από την αρχή. Από το μηδέν. Θα πάρει νέο προπονητή, θα κάνει άλλες δέκα μεταγραφές...
Η πίεση στο μεταξύ από τους οπαδούς συνεχώς θα μεγαλώνει και προς την ομάδα, αλλά και προς τον ίδιο τον ιδιοκτήτη που όσα λεφτά κι' αν βάζει, αν τα πετάει από το παράθυρο τόσο θα μεγαλώνει η άποψη ότι ο ίδιος είναι το πρόβλημα.
Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ έχει κάνει πολλά χρόνια υπομονή και κάτω από πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει άλλον έναν ή και δύο χρόνια. Αρκεί να βλέπει το σχέδιο, το πλάνο, την εξέλιξη, την βελτίωση, την προοπτική. Διότι όσο βλέπει προπονητές και παίκτες να πηγαίνουν και να έρχονται χωρίς λόγο και χωρίς λογική, τότε δεν θα κάνει ούτε μία μέρα υπομονή, και δικαιολογημένα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πυρηνική φυσική. Ο Αναστασίου και ο ΠΑΟ μας το έδειξαν. Οχι γιατί πήραν τίτλο με την πρώτη, αλλά γιατί μέρα με την ημέρα, ματς με ματς βελτίωναν την εικόνα της ομάδας. Και τον τελικό να είχε χάσει ο Παναθηναϊκός, η πρόοδος στη φετινή σεζόν θα ήταν τεράστια και ο κόσμος την είχε ήδη αναγνωρίσει. Δεν περίμενε το 4-1 στον τελικό για να το καταλάβει.
Το πρόβλημα του φίλου του ΠΑΟΚ δεν είναι ότι δεν πήρε και φέτος τίτλο, αυτόν άλλωστε περισσότερο και από τον ίδιο τον οπαδό τον ήθελε ο Σαββίδης. Το πρόβλημα του φίλου του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν βλέπει την ομάδα να προοδεύει έστω και με αργά βήματα. Την βλέπει στάσιμη εδώ και δύο χρόνια...
Πηγή: gazzetta.gr

Ρόμπεν: «Τιμωρηθήκαμε απολύτως δίκαια»

Δεν κρύφτηκε ο Άριεν Ρόμπεν μετά τη συντριβή της Μπάγερν, χαρακτηρίζοντας απολύτως δίκαιο το τελικό 0-4, ενώ έδωσε το σύνθημα για την ανασυγκρότηση των Βαυαρών. 
«Τιμωρήθηκε απολύτως δίκαια απόψε. Αξίζαμε να χάσουμε με 4-0 στο αποψινό ματς», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός άσος μετά το εφιαλτικό βράδυ της Μπάγερν και πρόσθεσε: «Κλάψτε γι' αυτό το σκορ, να πάτε σπίτι, αλλά απ' αύριο πρέπει όλοι στην ομάδα να σηκώσουμε κεφάλι».
Ενώ κλείνοντας τόνισε πως: «Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, έχουμε τον τελικό Κυπέλλου με τη Ντόρτμουντ, όπου πρέπει να πάρουμε το νταμπλ».
Πηγή: gazzetta.gr

Αντσελότι: «Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Για το καλύτερο παιχνίδι της Ρεάλ έκανε λόγο ο Κάρλος Αντσελότι μετά τον θρίαμβο στο Μόναχο επί της Μπάγερν. 
«Οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους», ήταν η πρώτη ατάκα του Ιταλού τεχνικού μετά το 0-4 στην «Αλιάνζ Αρίνα» και πρόσθεσε:
«Έχω πει πως όταν δουλεύουμε καλά όλοι μαζί έχουμε την ποιότητα για να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και αυτό κάναμε εδώ. Νομίζω ήταν το καλύτερό ματς ματς, κυρίως διότι ήταν κόντρα σε έναν αντίπαλο που θεωρείται πολύ επικίνδυνος. Ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη, το οποίο μπορεί να έρθει μόνο με την τέλεια εμφάνιση. Ήταν σημαντικό η ομάδα να φτάσει στον τελικό μετά από 3 σερί αποκλεισμούς στα ημιτελικά».
Για το γεγονός πως ήταν η πρώτη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν στο Μόναχο, είπε ότι: «Εγώ είχα νικήσει στο Μόναχο και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Τώρα πρέπει να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και όλο το επιτελείο, καθώς η Ρεάλ θα παίξει σε τελικό μετά από 12 χρόνια».
Όσο για την απουσία του Τσάμπι Αλόνσο από τον τελικό: «Λυπάμαι για το Τσάμπι, είναι πολύ λυπημένος, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ θα παίξει στον τελικό και πρέπει να τον κερδίσει. Το ματς ήταν στον... σωστό δρόμο, ήταν το σκορ στο 0-3, αλλά ακόμη δεν είχε κριθεί η πρόκριση. Νομίζω πως δεν ήταν φάουλ για κίτρινη κάρτα. Είμαστε απογοητευμένοι για τον Αλόνσο, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε και για αυτόν».
Πηγή: gazzetta.gr

Πεπ: «Παίξαμε πολύ άσχημα, δική μου η ευθύνη»

Την απόλυτη ευθύνη για τον διασυρμό από τη Ρεάλ ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, κάνοντας λόγο για πολύ άσχημο παιχνίδι από πλευράς Μπάγερν. 
«Δεχθήκαμε τα δύο πρώτα γκολ από στημένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίξαμε πάρα πολύ άσχημα και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο χάσαμε», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Βαυαρών μετά το βαρύ 0-4 και πρόσθεσε:
«Επίσης παίξαμε πάρα πολύ άσχημα όταν είχαμε την μπάλα. Κι αυτό είναι δικό μου φταίξιμο, δική μου ευθύνη. Κι όταν παίζεις άσχημα με την μπάλα, αμύνεσαι και άσχημα, είναι λογικό να χάνεις».
Πηγή: gazzetta.gr

Εσείς που θα παίξετε τελικούς, μάθατε τι έγινε στους Κλίπερς;

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τους παίκτες των Κλίπερς που αντέδρασαν στα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη που τους δίνει καμια 15αριά εκατομμύρια δολάρια ετησίως κι αναρωτιέται αν θα φτάσει ποτέ η ώρα να δούμε παρόμοια αντίδραση στην Ελλάδα.
Πολ: 18.668.431$, Γκρίφιν 16.402.500$, Τζόρνταν 10.986.550$, Ρέντικ 6.500.000$, Κρόφορντ: 5.225.000$... Μου αρκούσαν και περίσσευαν και δεν πήγα καν παρακάτω για να δω τι ρίσκαραν οι παίκτες των Κλίπερς, αποφασίζοντας να πετάξουν το πάνω της φόρμας στην προθέρμανση του αγώνα με τους Ουόριορς και να κηρύξουν «αποχή» την επόμενη μέρα από την προπόνηση, διαμαρτυρόμενοι για τα ρατσιστικά σχόλια του ιδιοκτήτη Ντόναλντ Στέρλινγκ...​
Βλέπεις λοιπόν τους παίκτες των 16 εκατομμυρίων να κάνουν το αυτονόητο, βάζοντας σε κίνδυνο τα πανάκριβα συμβόλαιά τους και αναρωτιέσαι: «άραγε, θα φτάσει ποτέ η στιγμή που ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι θα αντιδράσουν μ' ένα παρόμοιο τρόπο για τα όσα ζουν εδώ και χρόνια στα παρκέ;»
Αλλά δυστυχώς, μία που το λες κι άλλη μία που μουντζώνεις τον εαυτό σου που το σκέφτηκε... Δεν το είδαμε όταν έπεφταν σφαίρες από αεροβόλα στο ΟΑΚΑ, δεν το είδαμε όταν καίγονταν πάγκοι στο ΣΕΦ, δεν το είδαμε όταν πούλμαν έσπαγαν καθ οδόν για το γήπεδο, δεν το είδαμε όταν οι φωτοβολίδες έπεφταν βροχή σ' αυτούς τους... πανεμορφους τελικού του Κυπέλλου με τους 1200 ταλιμπάν! Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το αυτονόητο και το χειρότερο απ' όλα είναι πως προπαθούμε να κάνουμε το «μαύρο ­ άσπρο» για να εξηγήσουμε την αδυναμία να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Εχω ακούσει κατά καιρούς την δικαιολογία «δεν είναι δουλειά των παικτών να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία» λες και οι παίκτες είναι... αρκούδες που πρέπει να πηγαίνουν στα πανηγύρια και να χορεύουν στο ρυθμό που βαράει το ντέφι ο αρκουδιάρης.
Ή λες και είναι τίποτα σκλάβοι που θα πρέπει να τρώνε και καμιά σφαλιάρα που και που, επειδή πληρώνονται αδρά κι επομένως δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα γνώμης. Κι αν φάνε και κανένα μπουκάλι στο κεφάλι, θα πρέπει να πουν κι ευχαριστώ και την επόμενη φορά να συνεχίσουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα, γιατί «πληρώνονται καλά και υπάρχουν δυσκολότερα επαγγέλματα από τα δικά τους».
Τα αμερικανάκια λοιπόν, αν κι έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα (εκατομμύρια), απέδειξαν πως όλες οι δικαιολογίες πάνε περίπατο, αρκεί να θες να είσαι μέρος της λύσης και όχι κομμάτι του προβλήματος.
Το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός είναι τα πρόσωπα, οι πρωταγωνιστές, τα ινδάλματα και οι «σημαίες». Δεν είναι οι πρόεδροι των περισσότερων μεγάλων ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν μάθει να ζουν με τους «στρατούς», δεν είναι ο υπέροχος λαός που τα κάνει ρόιδο, δεν είναι καν οι τίτλοι και οι νίκες.
Αν οι αθλητές θελήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τότε πιθανότατα θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οταν ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης θα πάρουν τις ομάδες τους και θα αποχωρήσουν από το παρκέ ή όταν αποφασίσουν μ' ένα πρωτότυπο τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα στις ομάδες τους, την πολιτεία και τον «υπέροχο κόσμο», τότε θα έχουμε τύχη και ως λαός να δούμε κάτι διαφορετικό σ' αυτό τον τόπο.
Θα είναι τότε που οι πρόεδροι θα αναγκαστούν να «καθαρίσουν» το τοπίο, θα είναι η στιγμή που όλοι οι σκεπτόμενοι φίλαθλοι ­και όχι οπαδοί ­ θα σταθούν στο πλευρό τους και θα τους στηρίξουν. Μέχρι να το κάνουν (αν ποτέ...) είναι μέρος του προβλήματος κι όσο αποδέχονται αυτή την κατάσταση δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν και να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα, από την στιγμή που ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν και γνωρίζοντας βεβαίως τι πρόκειται να τραβήξουν σε δυο μηνάκια από σήμερα, όταν θα ρθει η ώρα των μεγάλων τελικών.
Την λύση την ξέρουν, επιτέλους  ας την κάνουν πράξη. Την απάντηση στο «δεν είναι δική μας δουλειά» την έδωσαν οι παίκτες των 16 εκατομμυρίων,  την απάντηση στο «τολμάτε;» των απλών φιλάθλων θα πρέπει να την δώσουν οι ίδιοι...
Πηγή: gazzetta.gr