Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι και χρόνια πολλά. Αγωνιστική δράση σήμερα στην Ιταλία με το πρωτάθλημα να βρίσκεται λίγο προ του τέλους με τα σημερινά ματς να παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Με την Γιουβέντους να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαθηματικά, το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομάδες από την 2η ως την 6η θέση καθώς και στην «ουρά». Ξεκινώντας από την Μπολόνια που υποδέχεται την Νάπολι, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά έχουν σωθεί και δεν έχουν κίνητρο, ενώ οι «Παρτενοπέι» με νίκη «κλειδώνουν» την 2η θέση του Champions League, επομένως 2πλο. Στο Μιλάνο η Ίντερ υποδέχεται την Λάτσιο, «ντεφορμέ» οι «νερατζούρι» με πολλές απουσίες και ουσιαστικά χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ οι «λιατσάλι» κυνηγούν την 5η θέση (μετά την χθεσινή ήττα της Ρόμα) που οδηγεί στο Europa League, οπότε θα ρισκάρω εδώ με το 2πλο. Τέλος στην Premier της Αγγλίας και σε εξ’αναβολής παιχνίδι η Τσέλσι υποδέχεται την Τότεναμ, με φόντο την 3η θέση καθώς απέχουν μεταξύ τους 3 βαθμούς, οι γηπεδούχοι δείχνουν να βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι» απέναντι στα «σπιρούνια» που τα περιμένουν όλα από τον Μπέϊλ, προβάδισμα στην Τσέλσι και στον άσο.  

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΤΣΕΛΣΙ-ΤΟΤΕΝΑΜ  1 (1,91)
ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΝΑΠΟΛΙ   2(1,68)
ΙΝΤΕΡ-ΛΑΤΣΙΟ   2(2,42)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Carol Narizinho)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Δικαίωση για Πανιώνιο!!

Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτές τις θέσεις της ΠΑΕ Πανιώνιος, κι έτσι οι «κυανέρυθροι» θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 125.671 ευρώ στον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας Γιούργκεν Μάχο, αντί των 366.652,34 ευρώ που είχε αποφασιστεί αρχικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την τελεσίδικη απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ (αριθμ. απόφ. 117/2013) για την υπόθεση του Γιούργκεν Μάχο.
Μια απόφαση που δικαιώνει πλήρως τις θέσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, καθώς στον παίκτη επιδικάζεται πλέον το ποσό των 125.671 ευρώ το οποίο θα αποπληρωθεί σε 33 δόσεις των 3.800 ευρώ περίπου. Μάλιστα η πρώτη από τις δόσεις καταβλήθηκε σήμερα.

Θυμίζουμε ότι αρχικά στον παίκτη, η δευτεροβάθμια επιτροπή είχε επιδικάσει το ποσό των 366.652,34 ευρώ, όμως στο διαιτητικό δικαστήριο έγιναν δεκτές όλες οι θέσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ για την υπόθεση».

Σιμιτζής: «Ευπρόσδεκτη κάθε επενδυτική προσπάθεια»

Για τα σενάρια που θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να ενδιαφέρεται για την ομάδα της Καβάλας, προκειμένου να λειτουργήσει ως θυγατρική για τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα», ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Σιμιτζής.

«Εμένα δεν μου αρέσει η ιδέα να λειτουργήσει η ομάδα της Καβάλας ως «προθάλαμος» μίας βεβαίως μεγαλύτερης και ιστορικής, ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Στα μάτια μου τουλάχιστον δεν φαίνεται σωστό. Από την άλλη όμως δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και οι δυνατότητες πολλών ομάδων είναι περιορισμένες, σίγουρα θεωρούμε ότι μία βοήθεια από ένα άτομο σαν τον κ. Σαββίδη θα είναι σημαντική» ανέφερε αρχικά και συνέχισε για το αν εμπλέκεται ακόμη η οικογένεια Ψωμιάδη με την Καβάλα:

«Φοβάμαι πως εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα Ψωμιάδη. Είναι κοινό μυστικό εδώ στην Καβάλα πως διατηρεί ακόμη κάποιο πακέτο μετοχών, χωρίς ωστόσο να φαίνεται. Από εκεί και πέρα αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αγορά μετοχών, είναι λογικό, χωρίς όμως να είναι και το αυτονόητο, να απευθυνθεί στην οικογένεια Ψωμιάδη».

Τέλος για το πως θα του φαινόταν μία ενδεχόμενη εμπλοκή του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ με τις επιχειρήσεις της Καβάλας, τόνισε: «Ήδη ο κ. Σαββίδης έχει αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, που είναι Ξανθιώτικη εταιρεία και άμεσα συνδεδεμένη με εμάς στην Καβάλα, λόγω των καπνοκαλλιεργειών. Μακάρι να μπορέσει να κάνει και άλλα πράγματα στην περιοχή, Κάθε επενδυτική προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτη».Πηγή: metrosport.gr

Χατζηαποστόλου: «Πρέπει να κάνει συμμάχους ο Ζαγοράκης για να πέσει το κατεστημένο στη Λίγκα»

Για τις πρωτοβουλίες του Θοδωρή Ζαγοράκη με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν μέλος του δ.σ. της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Αρχικά για τη συνάντηση Ζαγοράκη-Σαρρή είπε:

«Θετική είναι η συνάντηση, αλλά πόσο θετικός είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ να ακούσει πραγματικά και όχι με υποκρισία τον Θοδωρή δεν το ξέρω. Ο πρόεδρος νομίζω πως δεν είναι εκεί από την αγάπη των προέδρων των ενώσεων. Οι απόψεις του ενδεχομένως να μην είναι καθάριες και να μην προέρχονται από τον ίδιο. Είμαι επιφυλακτικός, συνεπώς. Είναι θετικό βέβαια που ξεκινάει ο Θοδωρής από τον ανώτατο άρχοντα του ποδοσφαίρου».

Για το αν έχει «τύχες» ο Θοδωρής Ζαγοράκης να γίνει πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ υπογράμμισε:

«Δεν εξαρτάται από αυτόν ούτε από τις ικανότητές του. Ο Ολυμπιακός έχει τις δημόσιες σχέσεις αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρξει αντιπολιτευτικός λόγος στη Σούπερ Λίγκα, να συγκεντρωθούν κι άλλες ομάδες γύρω του και να ρίξουν αυτό το κατεστημένο. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είναι πρόεδρος της Λίγκας, υπάρχει οργανωμένη ομάδα εκεί που δε θα αφήσει τα ηνία. Πρέπει ο Ζαγοράκης να κάνει συμμάχους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και επιχειρήματα φυσικά να γίνει πρόεδρος της Λίγκας».

Τέλος, για το θέμα της διαιτησίας είπε:

«Δεν μπορεί να έχει αρθεί η εντοπιότητα μερικώς και ο Σπάθας για παράδειγμα να παίζει τον Ολυμπιακό, είναι άνισα αυτά. Γενικά κάτω τον φοβούνται τον ΠΑΟΚ. Όταν ανέλαβε ο Ζαγοράκης, άρχισαν να αναρωτιούνται κάτω, πόσο 'επικίνδυνος είναι'. Όταν είδα την επιλογή Σπάθα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, είπα τι επιλογή είναι αυτή. Είναι βέβαια και οι ακραίοι, που πλέον κάνουν τη ζημιά. Παρά το ότι στην ΚΕΔ υπάρχει ένας καλός παράγοντας, ο Θανάσης ο Μπριάκος, οι υπόλοιποι είναι…».Πηγή: metrosport.gr

Σλούτσκι και Μακ Λις ψηλά στη λίστα Σαββίδη!!

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τα πλέι οφ και εκτός αγωνιστικού χώρου η ΠΑΕ κορυφώνει την προσπάθειά της για την ανεύρεση του προπονητή που θα μπορέσει με την κατάλληλη μεταγραφική ενίσχυση να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στις επιτυχίες με πιο μεσοπρόθεσμη την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εφόσον τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Μ» δυο ονόματα έχουν ξεχωρίσει στη σχετική λίστα του Ιβάν Σαββίδη που μαζί με τους Τσιστιακόφ και Ζαγοράκη προχωρούν τις διαδικασίες. Ο πρώτος είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι που οδηγεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άριστος γνώστης του ρωσικού ποδοσφαίρου, ο Ιβάν Σαββίδης τον έχει ξεχωρίσει αλλά η περίπτωση του είναι δύσκολη αφενός διότι υπάρχει το δέλεαρ της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ και αφετέρου το κασέ του είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Ο δεύτερος προπονητής που έχει προστεθεί στη λίστα και βρίσκεται ψηλά, είναι ο Σκωτσέζος Άλεκ Μακ Λις. Από τον περασμένο Φλεβάρη είναι χωρίς ομάδα αποχώρησε από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 54χρονος Σκωτσέζος έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Σκωτίας ενώ έχει εργαστεί σε Μάδεργουελ, Χιμπέρνιαν, Ρέιντζερς, Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλα.

Με την Ρέιντζερς, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δυο κύπελλα και δυο σούπερ καπ. Προτεραιότητα πάντα (αφού παραμένει θερμός υποστηρικτής του, ο Θόδωρος Ζαγοράκης) είναι ο Φερνάντο Σάντος. Στον ΠΑΟΚ έχουν προταθεί δεκάδες προπονητές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και του Πορτογάλου Ντομίνγκος Πασιένσια που κάθισε για δυο μήνες στον πάγκο της Λα Κορούνια αλλά αποχώρησε.

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος δεν είναι ψηλά αφού ο Σαββίδης εξετάζει άλλες περιπτώσεις καταξιωμένων προπονητών που έχουν και ευρωπαϊκή εμπειρία. Η απόφαση του Σαββίδη είναι να μην στραφεί σε λύσεις τύπου Γιοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς, δυο προπονητές που τις πρώτες μέρες της αποχώρησης του Δώνη απασχόλησαν αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Τέλος και σε ότι αφορά τον Λάσλο Μπόλονι, έχει πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει στο Κατάρ αλλά είναι πιθανό να αποχαιρετίσει την χώρα κατακτώντας το ασιατικό Τσάμπιονς Λινγκ με την ομάδα του την Αλ Κορ. Στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης κέρδισε εκτός έδρας την Καραϊτιγιάτ με 1-0 και πλέον την Πέμπτη θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ναϊράν-Μπανίγιας. Στο πρώτο ματς η Ναϊράν είχε κερδίσει με 1-0.
Πηγή: metrosport.gr

Τιμάει τον Κ. Βικελίδη η Αναγέννηση Καρδίτσας!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας με αφορμή το κυριακάτικο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη, θα τιμήσει την μνήμη του Κλεάνθη Βικελίδη.

Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής των «κιτρίνων» και της Εθνικής ομάδας, διετέλεσε τη σεζόν 1963-64 προπονητής της «θεσσαλικής» ομάδας. Με αφορμή λοιπόν το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Άρη, με τη φανέλα του οποίου δοξάστηκε ο Κλεάνθης Βικελίδης, θ? αποδοθεί φόρος τιμής στην μνήμη του σπουδαίου αυτού αθλητή του παρελθόντος από την ομάδα της Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν επίσης και τιμητικές πλακέτες στον τραγουδιστή του ύμνου της Αναγέννησης κ. Νταράλα και στον στιχουργό κ. Κατσαούνη. Πηγή: metrosport.gr

Ασημακόπουλος: «Μακάρι να αποδειχθεί η βραδιά εφαλτήριο επιτυχιών»

Για την χθεσινή λαμπρή εκδήλωση προς τιμή του Νίκου Γκάλη μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ των "κιτρίνων" Αντώνης Ασημακόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τα συναισθήματά του από την βραδιά:

«Όλοι είμαστε συγκινημένοι, ιδίως εμείς οι παίκτες του Άρη που πλέον είμαστε φιλοξενούμενοι στο «σπίτι» του Νίκου Γκάλη. Δεν χορταίνω να το λέω πως ο χώρος που κάνουμε προπόνηση ονομάζεται «Νίκος Γκάλης». Θεωρώ πως είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που ζήσαμε αυτή τη γιορτή. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και ισοδυναμεί με τίτλο».

Για το αν νιώθει αυτός και οι συμπαίκτες του το βάρος της κληρονομιάς της ομάδας:

«Τέτοιες βραδιές σαν τη χθεσινή αποδεικνύουν το βάρος και τη δυναμική της ομάδας. Η χθεσινή βραδιά είναι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορείς να κρατήσεις από την καριέρα σου ως επαγγελματίας».

Για το γεγονός πως ο Νίκος Γκάλης είναι αποστασιοποιημένος από το μπάσκετ:

«Σίγουρα όλοι θέλαμε να είναι κοντά στο μπάσκετ αλλά δεν μου κάνει εντύπωση που δεν είναι. Είδε το κακό χάλι που επικρατεί και δέχτηκε να μείνει μακριά. Μόνο άνθρωποι σαν αυτόν μπορούν να βγάλουν το μπάσκετ από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Μακάρι να καταλάβει πόσο πολύ ανάγκη τον έχει όχι μόνο το μπάσκετ αλλά και η χώρα μας, αφού το μπάσκετ είναι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν και πρέπει να το προστατέψουμε».

Για το αν η χθεσινή γιορτή που ανέδειξε την βαριά κληρονομιά της ομάδας μπορεί να βοηθήσει τον Άρη;

«Η χθεσινή γιορτή πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την απόκτηση της χαμένης ταυτότητας της ομάδας. Να πείσουμε αλλήλους πως η ομάδα είναι εδώ και να βάλουμε το λιθαράκι ώστε να επιστρέψει ο Άρης στις επιτυχίες. Μακάρι μετά από χρόνια να λέμε πως η χθεσινή βραδιά αποτέλεσε εφαλτήριο για νέες επιτυχίες του Άρη».Πηγή: metrosport.gr

Λιάνης:«Αξίζει στον Γκάλη να πάρει το όνομά του το ΟΑΚΑ»

Για την τότε προσπάθεια που είχε κάνει για να μετονομαστεί το ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης», μίλησε ο Γιώργος Λιάνης στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα».

Για την προσπάθεια που είχε κάνει τότε είπε: «Η δική μου η φαντασία τότε είχε σκεφθεί να τιμήσει το Νίκο Γκάλη με την υπέρτατη τιμή, δηλαδή με το να δώσει το όνομά του στο μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Ελλάδος. Εγώ εξακολουθώ να το θέλω και πιστεύω ότι και ο ίδιος θα το ήθελε πολύ».

Για τα εμπόδια που συνάντησε: «Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τότε επειδή θεωρούσε πως η προσπάθεια του ?87 ήταν συλλογική και πως κάποιος αθλητής πρέπει να τιμάται με αυτόν τον τρόπο μετά θάνατον ήταν αντίθετος. Κι ίσως είχε δίκιο. Στην Ελλάδα όμως που ο αθλητισμός είναι ένας και αδιάσπαστος κατά τη γνώμη μου, ο Γκάλης δεν ήταν μόνο παίκτης του Άρη ή του Παναθηναϊκού, ήταν όλων των Ελλήνων Για μένα είναι ο μεγαλύτερος αθλητής του 20ου αιώνα. Άλλαξε τη μοίρα ενός αθλήματος με ένα «κλικ» και μεγάλωσε μία ολόκληρη γενιά με αγάπη για το μπάσκετ. Του αξίζει μία τέτοια τιμή».Πηγή: metrosport.gr

Γιαννακόπουλος: «Δεν θα υπάρξει άλλος Γκάλης»

Για τον Νίκο Γκάλη και το πώς έληξε η καριέρα του στον Παναθηναϊκό, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη σέντρα», ο τότε πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν γνώριζα για τη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Αν το ήξερα τότε θα ήθελα πολύ να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να παρευρεθώ» είπε αρχικά και συνέχισε, περιγράφοντας το θρύλο του ελληνικού μπάσκετ: «Υπήρξε ένας μεγάλος αθλητής. Ένας άψογος επαγγελματίας, που προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Ίσως στην αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό τότε να έφταιγαν και οι δύο πλευρές, δεν έφυγε με το σωστότερο τρόπο. Δεν θα υπάρξει άλλος Γκάλης και σαν αθλητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Θα τον ήθελα κοντά μου για σύμβουλο».Πηγή: metrosport.gr

Ιωαννίδης στο Metropolis: «Υπήρχε συναίσθημα, ήταν μια μεγάλη γιορτή»

Για τη χθεσινή βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «στη Σέντρα» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους παράγοντες του Άρη.

Αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή βραδιά:

«Αισθάνθηκα σαν να είμαστε σε παιχνίδι, με γεμάτο γήπεδο και ήταν μια γιορτή λαμπρή που πάνω απ όλα υπήρχε συναίσθημα, αγάπη. Δεν έγινε τυπικά, να τιμήσω απλά, αλλά με την ψυχή μου συμμετέχω. Όταν είναι κάτι καλό, ο κόσμος ακολουθεί με την ψυχή του… Για αυτό είδατε το Νικ να δακρύζει και είπε ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του.

Ήμασταν εννιά χρόνια μαζί, πρωί βράδυ, ταξίδια, στεναχώριες, χαρές, χαβαλέ, όλα αυτά είναι μια έντονη ζωή. Είναι σαν μια οικογένεια που μαλώνει, αλλά πάνω απ' όλα είναι η αγάπη και η ομάδα. Το στιγμιότυπο με το Γιαννάκη ήταν η χαρά. Τον χάρηκα πολύ τον Γκάλη, έκανε την πάσα από πίσω… Από τους τίτλους που ήταν πάνω σε εννιά χρόνια εμείς πήραμε τους δεκατρείς. Ο Άρης όμως επηρέασε κοινωνικά την πόλη.

Επιτυχίες μπορεί να ξαναγίνουν, αλλά αυτές οι στιγμές δύσκολα. Να μην ξεχνάμε και τον ΠΑΟΚ, είναι σημαντικός ο ανταγωνισμός. Η πόλη είναι πάνω απ' όλα. Έπεσε ο Ηρακλής, είναι καλό αυτό για την πόλη;», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ ρωτήθηκε και για το αν αρκεί για τον Γκάλη η ονομασία του Παλέ σε «Nick Galis Hall»:

«Για τη Θεσσαλονίκη βρέστε μου κάτι μεγαλύτερο από αυτό… Το όνομα του Αλεξανδρείου έχει και μια ιστορία από πίσω και δεν μπορούσε να αλλάξει… Πείτε μου τι μεγαλύτερο μπορεί να γίνει… Είπε ότι είναι το σπίτι του το Παλέ ντε σπορ και βάλαμε και την ετικέτα. Το έψαξα πολύ, μακάρι να υπήρχε και κάτι άλλο…».

Για το μέλλον των ομάδων της πόλης:

«Ο Άρης χρωστάει και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Έχει γίνει κακοδιαχείριση. Όποιος και να έρθει, θα πληρώνει αμαρτίες άλλων. Τα σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού, η πρώτη ύλη βγαίνει από τα σωματεία. Ο Ηρακλής για παράδειγμα έβγαλε Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη, Παπαδόπουλο, Σχορτσανίτη, Ηλιάδη, πολλά παιδιά.

Τα παιδιά διέπρεψαν στην εθνική ομάδα. Πρέπει λοιπόν κάποτε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μεικτό σύστημα. Παίρνουν δύο τρεις καλούς παίκτες, να τραβήξουν το κουπί και μετά ταλέντα. Δες και τη δική μας ομάδα, με Γκάλη, Γιαννάκη και οι υπόλοιποι ήταν ταλέντα».

Παράλληλα, στο ερώτημα για την τωρινή κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Άρη τόνισε:

«Αν πέσει μια ομάδα και πάει στη Γ? εθνική, πληρώνουν οι πρόεδροι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το κεφάλι τους στον ντορβά. Τα χρέη πάνε από τις ομάδες στους προέδρους, θέλει προσοχή και καλές επιλογές. Στον Άρη πρέπει να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να μην υπάρχουν στρατόπεδα. Ο Σαββίδης είναι τεράστια υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, λένε ότι θα επενδύσει και εγώ είμαι υπέρ της επένδυσης. Όλα αυτά φέρνουν ευημερία και βγαίνουν πιο εύκολα παίκτες. Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί και στον Άρη… Ευχής έργον είναι. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια στέρεα βάση για να ξέρει ο άνθρωπος τι να κάνει».

Τέλος, με το γνωστό του χιούμορ είπε για τη χθεσινή βραδιά:


«Είπα στο Φιλίππου ?καλά ρε, δε ντρέπεσαι, γιατί δεν έβαλες το τρίποντο? και μου απάντησε ?Για να δικαιώσω τον προπονητή μου που δεν με άφηνε να σουτάρω?…
Πηγή: metrosport.gr

Απολαυστικός Mπουτάρης στο Metropolis για το Νίκο Γκάλη: «Μιλάμε με τα μάτια»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη χθεσινή βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Αρχικά τόνισε:

«Γνώρισα τον Γκάλη το '80, μόλις ήρθε από την Αμερική και είχαμε πάρει το πρωτάθλημα χωρίς τον Γκάλη, με τον Χάρη Παπαγεωργίου. Είχαμε μια πολύ ειλικρινή σχέση, είναι άνθρωπος εξαιρετικών αρχών, ξέρει τι θέλει πώς να το κάνει και σε όλη τη δεκαετία που ήμουν πίσω από τον Άρη η σχέση μου ήταν εξαιρετική. Ακόμη και στη φάση του θανάτου της γυναίκας του, της Τζένης, η θέση του Νίκου ήταν τόσο καθαρή και του έβγαζα το καπέλο. Η Ελλάδα είχε μεγάλο μπασκετικό παρελθόν και κυρίως η Θεσσαλονίκη, είχε προσωπικότητες στο μπάσκετ. Η παρουσία του Γκάλη όμως άλλαξε την κατάσταση, γιατί ήταν απίστευτα επαγγελματίας. Δεν έβγαινε αλλαγή ούτε λεπτό και αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης. Πέρα από το φυσικό ταλέντο, είχε και φοβερή θέληση».

Αν του έχει μείνει μια ιστορία από τον Γκάλη, είπε:


«Αυτό που με συνδέει είναι ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα μάτια. Το ξέρει και ο ίδιος ότι όσο ζούμε έχουμε τέτοια σχέση. Ο Γκάλης είναι πολύ συναισθηματικός, σε βαθμό απίστευτο και δεν το έδειχνε στο γήπεδο. Του έβγαλαν το παρατσούκλι γκάνγκστερ, γιατί δεν μπορούσε κανείς να τον νικήσει. Ο Νίκος είναι άνθρωπος που έχει αρχές, δεν είναι σαχλαμάρας, ό,τι λέει ισχύει. Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο συγκινημένο. Ήταν ψυχρός, με την καλή έννοια, ήταν προσηλωμένος στο στόχο του πάντα».

Για τη σχέση Γκάλη-Γιαννάκη είπε:

«Ο Γκάλης είπε φέρτε μου το Γιαννάκη, με το Μητρούδη τότε. Το δίδυμο αυτό ήταν αχτύπητο. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο είναι φυσικό να προκύπτουν και διαφορές και καβγάδες, αλλά τελικά όλα σφραγίζονται με τη χθεσινή αγκαλιά. Ο καθένας διάλεξε άλλον δρόμο. Ο Γκάλης σταμάτησε και δεν ξανασχολήθηκε, ενώ ο Γιαννάκης κάνει καριέρα στο μπάσκετ».

Για το αν πάει στο γήπεδο, τέλος, σημείωσε με το γνωστό του ιδιαίτερο τρόπο, στηλιτεύοντας το φανατισμό:

«Έχω καιρό να πάω στο γήπεδο, διότι υπάρχει ομάδα ανθρώπων που βρίζουν, δε σέβονται τις διαδικασίες, οι Αρειανοί έχουν τον ΠΑΟΚ άχτι. Περίμενα να ακούσω κανένα να φωνάξει 'Γ…. ο ΠΑΟΚ και η Τ…'. Δε γίνονται αυτά… Οι περισσότεροι χειροκρότησαν, αλλά κάποιοι φώναξαν «ου» στον Πρέλεβιτς, Γιατί να το κάνουν αυτό χθες; Αυτό είναι φανατισμός… Και εντωμεταξύ από αυτά τα παιδιά που έβριζαν χθες κανείς δεν έχει δει τον Γκάλη να παίζει. Το «ου» δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι το παιχνίδι είναι παιχνίδι. Ο γαμπρός μου είναι ΠΑΟΚτσής τα εγγόνια μου είναι ΠΑΟΚτσάκια και όταν έμπαινα στο σπίτι με έβριζαν και με έλεγαν μ… α»!Πηγή: metrosport.gr

Αποχαιρέτησε ο Σάμαρης!!

Με μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανιωνίου ο Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ευχαρίστησε τους ανθρώπους και τους φιλάθλους των «κυανέρυθρων».

Αποχαιρέτησε ο Σάμαρης
Άλλωστε ο Σάμαρης είχε επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις της ομάδας την Τρίτη και αποχαιρέτησε από κοντά συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο δείχνοντας έμπρακτα την ευγνωμοσύνη του προς το σύλλογο που τον ανέδειξε και τον κόσμο που τον αγκάλιασε.

Η δήλωση:

«Πέρασα 3,5 πάρα πολύ όμορφα χρόνια στον Πανιώνιο. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα και αγωνίστηκα στον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τον κόσμο της ομάδας και ειδικά τους «Πάνθηρες» που ήταν πάντοτε παρόντες. Θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου.

Τέλος ευχαριστώ θερμά την παρούσα διοίκηση της ομάδας, καθώς σε τόσο δύσκολες εποχές, μου πρόσφερε νέο συμβόλαιο και μου άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για να συνεχίσω την καριέρα μου. Ελπίζω να βοήθησα κι εγώ να ξεπεραστούν κάποια από τα προβλήματα με τα χρήματα της μεταγραφής μου».Πηγή: sport-fm.gr

Κοέλιο: «Θα ήθελα να μείνω»

Την επιθυμία να παραμείνει στο ρόστερ του Άρη και την επόμενη σεζόν εξέφρασε ο Νούνο Κοέλιο.

Κοέλιο: «Θα ήθελα να μείνω»
Με την διοίκηση της Μπενφίκα, αφού αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στον Άρη, θα συζητήσει ο Νούνο Κοέλιο το ενδεχόμενο να παραμείνει στις τάξεις των Θεσσαλονικέων.

«Φυσικά και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Αρη, όμως αυτή δυστυχώς δεν είναι μια απόφαση που θα μπορούσα να πάρω μόνος», τόνισε ο Πορτογάλος χαφ και πρόσθεσε:

«Το συμβόλαιό μου με την Μπενφίκα βρίσκεται ακόμα σε ισχύ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νούνο Κοέλιο στην εφημερίδα «Goal»

- Ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Αρη και, έστω κι αν ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία δεν συνάδει με το μέγεθος της ομάδας σου, τα καταφέρατε. Πώς έζησες, από μέσα, αυτή την προσπάθεια;

«Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι ήταν ότι θα έπρεπε πάση θυσία η ομάδα να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Ο Αρης είναι τεράστιος σύλλογος και εκεί είναι η θέση του. Ευτυχώς τα καταφέραμε, αν και επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς γι` αυτό. Οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς μάς πείσμωσαν, μας έκαναν πιο δυνατούς. Γινόμασταν κάθε μέρα και πιο... οικογένεια».

- Αποκτήθηκες από τον Αρη με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Μπενφίκα. Τώρα που τελείωσε η αγωνιστική περίοδος, έχεις σκεφτεί για το μέλλον σου;

«Φυσικά και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Αρη, όμως αυτή δυστυχώς δεν είναι μια απόφαση που θα μπορούσα να πάρω μόνος. Το συμβόλαιό μου με την Μπενφίκα βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Από τις επαφές που θα κάνω με τη διοίκηση θα φανεί αν θα μου δώσουν την άδεια να επιστρέψω στον Αρη. Σε ό,τι αφορά, πάντως, τη δική μου επιθυμία, ναι, θέλω να συνεχίσω».

- Εχετε κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα;

«Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου επικοινώνησαν πολλές φορές μαζί μου γιατί ήθελαν να με ρωτήσουν πώς τα περνάω στην Ελλάδα και αν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Στην τελευταία επικοινωνία μού είπαν ότι όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα έχουμε συνάντηση, προκειμένου να μιλήσουμε για το μέλλον μου και να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει».

- Παρά το γεγονός ότι η πορεία δεν ήταν καθόλου καλή, είχατε πολύ μεγάλη συμπαράσταση και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ ο Αρης αναδείχτηκε τέταρτος στον μέσο όρο εισιτηρίων. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα έλεγα ότι... γούσταρα που έπαιξα στον Αρη αυτό τον χρόνο ήταν οι οπαδοί μας. Η καλύτερη στιγμή που έχω να θυμάμαι είναι το γεγονός ότι σε εκτός έδρας παιχνίδι, στη Βέροια, όλο το γήπεδο ήταν ντυμένο στα κίτρινα. Εκπληκτική συμπαράσταση. Τους στέλνω τα χαιρετίσματά μου και τους ευχαριστώ για την αγάπη τους». Πηγή: sport-fm.gr

«Λυγίζουν» και οι Supporters!!

Ανοίγουν τον δρόμο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και οι Supporters, οι οποίοι προτίθενται να δώσουν τις μετοχές στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε πτώχευση. Μίλησε ήδη με Δέλλα ο «Τίγρης».

«Λυγίζουν» και οι Supporters
Την απόφαση να προχωρήσουν την υπαγωγή της ΑΕΚ σε καθεστώς εκκαθάρισης έχει λάβει ο «πυρήνας» των ενεργών Supporters εν όψει της δικής τους Γενικής Συνέλευσης (μία ημέρα πριν από την Γ.Σ. της ΠΑΕ).

Συγκεκριμένα, κάποια από τα μέλη φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένα να παραμείνουν στην Ένωση και θα προσπαθήσουν να πείσουν και τους υπόλοιπους να προτιμηθεί η λύση της πτώχευσης.

Μάλιστα, προτίθενται να δώσουν τις μετοχές τους στην Ερασιτεχνική, ώστε να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε πτώχευση και να προχωρήσει το πλάνο που έχει ετοιμάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Δεν μπορούμε να τραβήξουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική, θα πτωχεύσει με μαθηματική ακρίβεια σε τρεις μήνες. Μόνο ο Μελισσανίδης μπορεί να αναστήσει πλέον την ΑΕΚ», είναι η θέση των Supporters.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών φέρονται να έχουν απηυδήσει και επιθυμούν να τα παρατήσουν και ίσως θέσουν τέτοιο θέμα στη γενική συνέλευση της 14ης Μαΐου.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έχει μιλήσει ήδη με τον Τραϊανό Δέλλα και με δελεαστικές προτάσεις θα προσπαθήσει να κρατήσει κάποιους παίκτες από τον υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Μαζί του και ο Ντιέγκο Λεόν!

Τον Ντιέγκο Λεόν θέλει μαζί του ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Πανθρακικού.

Μαζί του και ο Ντιέγκο Λεόν
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η συνεργασία του Άκη Μάντζιου με τον Πανθρακικό.

Ήδη, όμως, υπάρχει ο πρώτος υποψήφιος για την ενίσχυση της ακριτικής ομάδας εν όψει της επόμενης σεζόν.

Πρόκειται για τον Ντιέγκο Λεόν, τον οποίο ο 44χρονος τεχνικός έχει προτείνει στη διοίκηση του συλλόγου για να φέρει στην Κομοτηνή.

Ο έλληνας προπονητής είχε συνεργαστεί με τον Ισπανό μέσο στην Κέρκυρα και γνωρίζει από πρώτο χέρι της δυνατότητές του, ενώ ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του αξία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει ο Βαϊρουά στον Πανθρακικό και η περίπτωση του Λεόν μοιάζει ιδανική για να τον αντικαταστήσει.

Την περσινή σεζόν ο Ισπανός χαφ αγωνίστηκε σε 26 ματς στο πρωτάθλημα και ήταν από τους ελάχιστους που γλίτωσαν από τη γενικότερη κακή εικόνα των «Φαιάκων».

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί «ποδοσφαιρικό προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ, από τις οποίες αποφοίτησε με εξαιρετικό… βαθμό.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τσεκάρει» Ντάνιελ Ντε Ρίντερ!!

Την περίπτωση του 29χρονου δεξιού ακραίου μεσοεπιθετικού Ντάνιελ Ντε Ρίντερ εξετάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Γιάννης Αναστασίου προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

«Τσεκάρει» Ντάνιελ Ντε Ρίντερ
Ο Ντε Ρίντερ μένει ελεύθερος από την Χέρενφεν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Θέλτα, Μπέρμιγχαμ, Γουΐγκαν, Χάποελ και Γκρασχόπερς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal», ο Αναστασίου έχει πολύ καλή άποψη για τις ικανότητες του ποδοσφαιριστή αφού έχει περάσει από τις Ακαδημίες του Άγιαξ και μάλιστα για μια χρονιά υπήρξε συμπαίκτης του σημερινού τεχνικού των «πρασίνων». Πηγή: sport-fm.gr

Μόνη σίγουρη του Σκόρδα!

Δέκα ημέρες πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση, μοναδική σίγουρη υποψηφιότητα στον Άρη είναι εκείνη του Λάμπρου Σκόρδα.

Μόνη σίγουρη του Σκόρδα
Το πλάνο του κ. Σκόρδα είναι η διατήρηση του βασικού κορμού και του προπονητή της ομάδας, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το πώς πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Παράλληλα αναζητεί συμπαίκτες μέσα από τα σπλάχνα του συλλόγου προκειμένου να δει κατά πόσο θα στηριχθεί ενδεχόμενη δική του προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά τον Τάσο Αβάνογλου, αφήνει να εννοηθεί πως σύντομα θα προκύψει έμπρακτο ενδιαφέρον από επενδυτές για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα συμβεί ειδικά στην περίπτωση υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99.
Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε συμφωνία με Καβάλα!!

Έτοιμοι να έρθουν σε συμφωνία με την Καβάλα για την ανάπτυξη ποδοσφαιρικής συνεργασίας βρίσκονται στον ΠΑΟΚ.

Κοντά σε συμφωνία με Καβάλα
Πολλά δημοσιεύματα που θέλουν συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη να ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ελληνικούς συλλόγους έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, υπάρχει η πληροφορία ότι σκοπεύει να αναπτύξει μία ποδοσφαιρική συνεργασία με μία ομάδα της Μακεδονίας, στην οποία θα παίζουν εκεί με τη μορφή δανεισμού παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αυτές οι φήμες αφορούν την Καβάλα και η SportDay γράφει πως βρίσκεται κοντά σε αυτή τη συμφωνία.

Από εκεί και πέρα, οι Ρώσοι επενδυτές φέρονται να επιθυμούν να επενδύσουν σε ελληνικές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Ωστόσο, η Παναχαϊκή διέψευσε τέτοιες πληροφορίες.Πηγή: sport-fm.gr

Επιμένουν για Ντρόμπνι οι Τσέχοι!!

Συνεχίζονται τα μεταγραφικά σενάρια στον Ολυμπιακό όσον αφορά τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, αφού οι Τσέχοι επιμένουν ότι οι Πειραιώτες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον συμπατριώτη τους τερματοφύλακα.

Επιμένουν για Ντρόμπνι οι Τσέχοι
Εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Τσεχία.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από το Αμβούργο, το οποίο του έχει καταθέσει ήδη πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Την ίδια ώρα, ο Τσέχος γκολκίπερ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών γερμανικών ομάδων, όμως – σύμφωνα με την ιστοσελίδα «fotbalportal.cz» οι Πειραιώτες του δίνουν την προοπτική να παίξει βασικός και να αγωνιστεί στο Champions League.

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής του Αμβούργου, Φραν Άρσνεσεν, τόνισε πως «ο Γιάροσλαβ πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να μείνει μαζί μας λιγότερα χρήματα και χωρίς να παίζει βασικός ή εάν προτιμά να πάει σε άλλον σύλλογο, όπου θα είναι το νούμερο ένα».

Μέχρι στιγμής ο Ντρόμπνι δεν έχει αποκαλύψει κάτι για το μέλλον του, όμως υποστήριξε πως «πριν ανακοινώσω τις προθέσεις μου για το μέλλον, θα μιλήσω πρώτα με το Αμβούργο για το συγκεκριμένο θέμα». Πηγή: sport-fm.gr

Ψηλά στη λίστα ο Μόρας!!

Την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα εξετάζουν «ζεστά» στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας στόπερ μένει ελεύθερος από την Ελλάς Βερόνα και προτάθηκε στο «τριφύλλι».

Ψηλά στη λίστα ο Μόρας
Τα μετόπισθεν θέλουν να ενισχύσουν στον Παναθηναϊκό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Εκτός από τον Σωκράτη Φυτανίδη, υπάρχει ένας παίκτης και από το εξωτερικό και στους «πράσινους» προτάθηκε ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο 32χρονος αμυντικός της Ελλάς Βερόνα εξετάζεται σοβαρά στο «τριφύλλι».

Ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Σαραβάκο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Όπως έγινε γνωστό, αρκετοί παίκτες που έχουν μιλήσει στον Παναθηναϊκό θέτουν ως προϋπόθεση να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη, ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση του Μόρα. Ο διεθνής αμυντικός έχει μία καλή σεζόν στη Βερόνα, η οποία την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Serie A.

Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 33 ματς και έχει πετύχει ένα γκολ, όμως το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορεί να συνεχίσει στον σύλλογο της αρεσκείας του.

Η περίπτωση του 32χρονου παίκτη είχε ακουστεί και πριν από ενάμιση χρόνο, όμως δεν είχε προχωρήσει το ενδιαφέρον του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» βλέπουν με καλό μάτι το γεγονός ότι είναι Έλληνας, έμπειρος, σε καλή αγωνιστική κατάσταση και η τριανδρία της ομάδας (Αναστασίου, Νταμπίζας και Σαραβάκος) τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Όσον αφορά το οικονομικό, οι απαιτήσεις του είναι στο πλαίσιο που έχουν θέσει στον Παναθηναϊκό και ο Μόρας φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του. Πηγή: sport-fm.gr

Φορτσάρει ο «Τίγρης»

Έτοιμος να «τρέξει» τις εξελίξεις στην ΑΕΚ παρουσιάζεται ο Μελισσανίδης, ο οποίος περιμένει τοποθέτηση των μετόχων της ΠΑΕ και ορισμό εκλογών στην ερασιτεχνική. Το 2015 θέλει να είναι έτοιμο το γήπεδο

Φορτσάρει ο «Τίγρης»
Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όμως μέσα στις προηγούμενες μέρες δεν σταμάτησε να ασχολείται με τις εξελίξεις στην ΑΕΚ.

Μάλιστα, οι συνομιλητές του έχουν καταλάβει πως είναι «φτιαγμένος» με την προοπτική να αλλάξει επίπεδο την Ένωση και να δώσει το έναυσμα για την αναγέννησή της.

Ωστόσο, ο γνωστός επιχειρηματίας περιμένει να γίνουν δύο πράγματα προτού ανοίξει τα χαρτιά του.

Το πρώτο αφορά τη λήψη αποφάσεων από τους ιθύνοντες του συλλόγου για το μέλλον του «Δικεφάλου», αφού ο Νίκος Νοτιάς και οι Supporters δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από την πτώχευση. Εκτός βέβαια, αν έχουν σχέδιο και κυρίως κάποια εκατομμύρια για τη Football League.

Αν, όμως, δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για την ΑΕΚ (όπως διαπιστώθηκε τα τελευταία χρόνια…) θα πρέπει να αποφασίσουν την πτώχευση της εταιρείας.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την Ερασιτεχνική και τον ορισμό εκλογών. Και εδώ, όμως, δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνο και θα ήθελε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Δηλαδή, στις 26 του μήνα.

Είναι γνωστό ότι θα στηρίξει τους Κοτσάτο, Αλεξίου για τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής, ενώ έχει ασχοληθεί και με άλλα πρόσωπα που θα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο που δεν μπορεί, παρά να… επικρατήσει.

Από εκεί και πέρα, ο Μελισσανίδης είναι πανέτοιμος να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, έχει εξηγήσει τα «θέλω» του σε κατασκευαστικές εταιρείες για το νέο σπίτι της ομάδας και το βασικό έχει να κάνει με τη χωρητικότητά του που θα φτάνει στις 30.000.

Τα χρήματα για την ανέγερση του γηπέδου έχουν σχεδόν εξασφαλιστεί, ενώ θα συνδράμει και η πολιτεία για την κατασκευή αυτού του έργου.

Όπως γράφει η SportDay, πρόθεση του «τίγρη» είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2015.

Αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό για την επιστροφή της ΑΕΚ στη βάση της και να συνδυαστεί με την επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία (αν φυσικά την επόμενη περίοδο η ΑΕΚ βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία).

Όσον αφορά το αγωνιστικό, ο γνωστός επιχειρηματίας έχει ήδη να ασχολείται με το συγκεκριμένο κομμάτι και όλα δείχνουν ότι ο Τραϊανός Δέλλας και οι συνεργάτες του θα πάρουν το «χρίσμα» για την επόμενη σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Από τη Ρεάλ μέχρι και τη Μίλαν!!

Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβλεπε τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ να αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα προπονητές...

Από τη Ρεάλ μέχρι και τη Μίλαν
Επί 26 χρόνια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε έναν και μόνο άνθρωπο να την καθοδηγεί.

Έφτασε ένα βήμα πριν την απόλυση αλλά τελικά όχι μόνο κατάφερε να μείνει αλλά να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πόσους προπονητές άλλαξαν όμως όλα αυτά τα χρόνια ορισμένα από τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη;

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τα ηνία αφού από το 1986 έχει αλλάξει τεχνική ηγεσία 24 φορές ενώ ακολουθεί η Ίντερ με τον Μάσιμο Μοράτι να έχει κάνει 19 προσλήψεις.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Τσέλσι με 18 προπονητές ενώ και η Μπάγερν Μονάχου δεν πάει πίσω στις αλλαγές, τις οποίες προτίμησε 14 φορές.

Τον ίδιο αριθμό προπονητών από το 1986 και μετά είχαμε τόσο για τη Γιουβέντους όσο και για τη Μάντσεστερ Σίτι ενώ τελευταία έρχεται η Μίλαν με 13 τεχνικούς σε 26 χρόνια.

Αντίθετα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Νοέμβριο του 1986 μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν, είχε δώσει τα «κλειδιά» σε έναν και μοναδικό. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ολοκληρώνει την παρουσία του στο «Ολντ Τράφορντ» με 49 τίτλους στην καριέρα του, 38 εκ των οποίων με τη Γιουνάιτεντ

Δείτε τη λίστα με τις ομάδες

Ρεάλ Μαδρίτης: 24 προπονητές

Ίντερ: 19 προπονητές

Τσέλσι: 18 προπονητές

Μπάγερν Μονάχου: 14 προπονητές

Γιουβέντους: 14 προπονητές

Μάντσεστερ Σίτι: 14 προπονητές

Μίλαν:13 προπονητές Πηγή: sport-fm.gr

Κύριος ήρθε και... Σερ φεύγει!

Μετά από 26 χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι αφού της άλλαξε τη μοίρα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είπε «αντίο» στην προπονητική και σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.

Κύριος ήρθε και... Σερ φεύγει
Το 1986 ο τότε πολύ λιγότερο διάσημος Σκωτσέζος τεχνικός μετακόμιζε στο «Ολντ Τράφορντ» από την Αμπερντίν, με την οποία είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, αντικαθιστώντας τον Ρον Άτκινσον.

Ουδείς μπορούσε τότε να διανοηθεί πώς θα εξελισσόταν στο σημείο αναφοράς των «κόκκινων διαβόλων» και θα τους καθιέρωνε μετά από μία περίοδο παρακμής ξανά ως μία υπερδύναμη εντός και εκτός των συνόρων. Οι 38 τίτλοι (!) που ο σύλλογος έχει κατακτήσει επί των ημερών του είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Μπορεί ο πρώτος τίτλος να άργησε να έρθει, αφού χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια (11η θέση το 1987, 2η το 1988, 11η το 1989, και 13η το 1990) για να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας με τη Γιουνάιτεντ το 1990 (λέγεται μάλιστα πως αυτός ο τίτλος τον… έσωσε από την απόλυση), αλλά η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Το πρώτο πρωτάθλημα με εκείνον στο τιμόνι ήρθε το 1993, ενώ ακολούθησαν άλλα δώδεκα. Η ομάδα του Μάντσεστερ έγινε εξαιρετικά δημοφιλής ανά την υφήλιο κατακτώντας το Champions League δύο φορές, το 1999 και το 2008, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης το 1992 και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1999 κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2008. Παράλληλα εμπλούτισε την τροπαιοθήκη της ομάδας του με πέντε Κύπελλα, τέσσερα Λιγκ Καπ και δέκα Σούπερ Καπ (Charity ή Community Shield).

Στα 71 του χρόνια ο Σερ Άλεξ αποφάσισε να πει «αντίο» στους πάγκους, όχι όμως και στο ποδόσφαιρο, αφού θα παραμείνει σε διοικητικό πόστο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι τίτλοι του Σερ Άλεξ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Πρωταθλήματα Αγγλίας: 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013.

Κύπελλα Αγγλίας: 1990, 1994, 1996, 1999, 2004.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: 1992, 2006, 2009, 2010.

Σούπερ Καπ (Charity ή Community Shield) Αγγλίας: 1990*, 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008, 2010, 2011.

Champions League: 1999, 2008.

Κύπελλο Κυπελλούχων: 1991.

UEFA Σούπερ Καπ: 1991.

Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1999.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 2008.

*Ο τελικός με τη Λίβερπουλ έληξε ισόπαλος 1-1 και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το τρόπαιο. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Βαρκελώνη ήταν ωραία…!!

Το 6ο και τελευταίο, μέχρι το επόμενο, αστέρι στη φανέλα του έραψε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, σαν σήμερα (8/5) πριν από δύο χρόνια. Το www.sport-fm.gr θυμάται…

«Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία, με το έκτο για παρέα…» τραγουδούσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν 2010-11 και ας μην το πίστευε τόσο βαθιά. Οι αποχωρήσεις των Βασίλη Σπανούλη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Πέκοβιτς ήταν τόσο ηχηρές και το μούδιασμα αρκετά μεγάλο.

Στην πορεία, όμως, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του διέψευσαν τους πάντες. Ειδικά στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα. Παρότι ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ, οι «πράσινοι» πέταξαν εκτός Final 4 την οικοδέσποινα και πήγαν πλέον ως φαβορί στη Βαρκελώνη για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους.

Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο! Στον ημιτελικό, η Σιένα αποδείχθηκε «λίγη» και το τελικό 77-69 ήταν φυσική συνέπεια. Στον τελικό, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε λαό στις εξέδρες, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να αφήσει το τρόπαιο να του ξεφύγει. Τελικό σκορ 78-70 και το 6ο αστέρι στη φανέλα ήταν γεγονός.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τα 8 τρόπαια στη διοργάνωση και έγινε ο πολυνίκης προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύχθηκε MVP του Final 4, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δύο ήταν τα highlights στη Βαρκελώνη. Η μεγάλη αγκαλιά Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελικού και η απονομή, όταν ο «3D» φώναξε τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, για να σηκώσουν μαζί το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού στον ουρανό του «Παλάου Σαν Ζόρντι».

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 70-78

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο








Πηγή: sport-fm.gr

FC: Μόγιες; Και γιατί όχι Σερ Ζοσέ Μουρίνιο;

Ζοσέ πήγαινε στο Μάντσεστερ, να πέσουν τα τσιμέντα!

FC: Μόγιες; Και γιατί όχι Σερ Ζοσέ Μουρίνιο;
Δεν υπάρχει - σε επίπεδο σεναρίων και συνωμοσιολογίας καλύτερο timing απ’ αυτό που προέκυψε στα ξαφνικά τις τελευταίες μέρες: ο Μουρίνιο θέλει να βρίσκεται «κάπου που να τον αγαπάνε», ο Σερ Άλεξ δήλωσε ότι συνταξιοδοτείται ως προπονητής και θα αναλάβει διοικητικό πόστο στη Γιουνάιτεντ, οι δυο τους τα είπαν πριν μερικές εβδομάδες στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ένας σέβεται τον άλλον, ο Μουρίνιο έκανε τον λυπημένο μετά τη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» και παρηγορούσε τον Σερ Άλεξ λέγοντας πως δεν προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, ο Σερ Άλεξ εδώ και καιρό έχει χρίσει τον Ζοσέ ως τον ιδανικό διάδοχό του. Ποιος Μόγιες λοιπόν; Αυτά είναι ξενέρωτα πράγματα.

Δεδομένο πρώτο: ο Μουρίνιο θέλει να δουλεύει σε ομάδες που θα του παρέχουν αυτά που θεωρεί απαραίτητα, δηλαδή χρήμα και απόλυτη ελευθερία κινήσεων και μεταγραφικών επιλογών. Δεν θέλει κανέναν πάνω από το κεφάλι του, στη Ρεάλ έφαγε τον Βαλντάνο για πρωινό κι έφτυσε τα κουκούτσια και στις ομάδες που δούλεψε από την Πόρτο και μετά μόνο με το «αφεντικό» μίλαγε και με κανέναν τεχνικό διευθυντή, γενικό κουμανταδόρο ή «παρά τω πρωθυπουργώ». Όπως ακριβώς έκανε και ο Σερ Άλεξ στη Γιουνάιτεντ. Και είναι έτσι δομημένη η αγγλική ομάδα, τόσο υπόθεση του ενός, που δυο επιλογές υπάρχουν από δω και πέρα: είτε να προσληφθεί ένας προπονητής που θα παίξει τον «εγώ-τα-κάνω-όλα» ρόλο του Σερ Άλεξ, είτε θα έρθει ένας «απλός» και «κανονικός» προπονητής και θα πρέπει να ξαναστηθεί από την αρχή όλο το οργανόγραμμα της ομάδας. Εκτός αν πιστεύει κανείς αφελώς, ότι ο (κάθε) Μόγιες έχει την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος να γίνει Σερ Άλεξ στη θέση του Σερ Άλεξ.

Δεδομένο δεύτερο: τα μεγάλα καράβια, επειδή έχουν μεγάλες φουρτούνες, θέλουν και «μεγάλους» καπετάνιους. Και στην πιάτσα δεν υπάρχει πιο μεγάλο προπονητικό μέγεθος από τον Μουρίνιο, με τα καλά και τα στραβά του, είτε τον συμπαθείς είτε όχι. Ο Πορτογάλος, ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που ένιωσε μεγαλύτερο μέγεθος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που τα έβαλε με όλους και με όλα, που δεν τον ένοιαξε ποτέ η αγάπη του κόσμου αλλά η γλώσσα των αριθμών, θα μπορούσε φέτος να βγει (για μια ακόμα φορά) ο μεγάλος νικητής: αν απέκλειε την Ντόρτμουντ, αν οι παίκτες του έβαζαν το ένα γκολ που της έλειψε και πήγαινε τελικό, αν σήκωνε την κούπα, τότε κανείς δεν θα θυμόταν την κόντρα με τον Κασίγιας, το χαμένο πρωτάθλημα, τις γκρίνιες, τις γιούχες. Το πλάνο του, το προσωπικό του πλάνο, θα είχε δικαιωθεί απόλυτα: πρώτα, ήθελε να εκθρονίσει τη Μπάρτσα. Το έκανε πέρυσι. Και μετά, να πάρει Τσάμπιονς Λιγκ. Για ένα γκολ, δεν πήγε τελικό.

Δεδομένο τρίτο: στον Ζοσέ δεν αρέσουν τα «ξαναζεσταμένα φαγητά». Και η Τσέλσι, όσο κι αν «θα τον αγαπάνε εκεί», είναι ξαναζεσταμένο φαγητό». Η Γιουνάιτεντ όμως όχι. Ίσα - ίσα που θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγαπημένη του Αγγλία και παράλληλα να αντιμετωπίσει μια νέα μεγάλη πρόκληση, αναλαμβάνοντας μια ομάδα με πολύ λαό, με ιστορία, με ποδοσφαιρική κουλτούρα, με χορηγούς, με κατάμεστο γήπεδο, με επίδραση σε όλες τις ηπείρους, με υλικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να το εμπλουτίσει με μεταγραφές.

Ζοσέ, επειδή ξέρουμε ότι μας διαβάζεις και εκτιμάς τη γνώμη μας, ξανασκέψου το. Ποια Τσέλσι και ποιος Μόγιες στη Γιουνάιτεντ; Σκέψου μόνο ένα πράγμα που θα σου πούμε: ότι σε λίγα χρόνια, μπορεί να λέγεσαι Σερ Ζοσέ Μουρίνιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Η σκιά του θα πέφτει βαριά σε όποιον και να έρθει!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ και το... βάρος που θα πέσει σε όποιον τον διαδεχθεί.

Η σκιά του θα πέφτει βαριά σε όποιον και να έρθει!
Όπως όλοι θυμούνται τι έκαναν τη στιγμή που τα αεροπλάνα χτυπούσαν τους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ή παλιότερα τη νύχτα που ο άνθρωπος τον Ιούλιο του 1969 πατούσε στο φεγγάρι, έτσι δεν πρόκειται να λησμονήσει κανείς τι έκανε την ώρα της ανακοίνωσης της αποχώρησης του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Φυσικά τίποτα στη ζωή δεν κρατά για πάντα και θα ερχόταν η ώρα του τέλους για ένα προπονητή που στα 71 του χρόνια, δεν θα μπορούσε να κάθεται στον πάγκο αιώνια. Πλην όμως, επειδή θυμάμαι πόσο κάθετος ήταν τον Νοέμβριο του 2010 στο Κατάρ, όταν σε μία άτυπη συνέντευξη Τύπου μας διευκρίνιζε πως όταν σταματάς να δουλεύεις τότε μόνο ο τάφος είναι η επόμενη στάση σου, ομολογώ πως δεν περίμενα να το ανακοινώσει ακόμη! Εκτός αν η υγεία του για κάποιο λόγο που εμείς δεν γνωρίζουμε, είναι κλονισμένη και αυτή η επιλογή του επιβλήθηκε από την οικογένεια του.

Ότι και να είναι, μιλάμε για ιστορική μέρα από κάθε πλευρά. Ποτέ στο μέλλον δεν πρόκειται να αντέξει πια προπονητής σε ομάδα πρωταθλητισμού, για ένα τέταρτο του αιώνα, όπως ο Σκωτσέζος. Οι απαιτήσεις μίας ομάδας όπως η Γιουνάιτεντ, όπου η τρίτη είναι κραυγαλέα αποτυχία (και όχι επιτυχία όπως συμβαίνει αλλού) δεν πρόκειται να είναι στο μέλλον εύκολο να της διαχειριστεί ο οποιοδήποτε. Και το εκπληκτικό είναι πως ο Σερ Αλεξ, άντεξε στη θέση του και τα πρώτα τέσσερα άτιτλα χρόνια, όταν η πίεση σε μία Γιουνάιτεντ χωρίς πρωτάθλημα από το 1967, «κατάπινε» προκατόχους του!

Ήμουν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος, απεσταλμένος της ΕΡΤ για μετάδοση του αγώνα, που βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Φέργκιουσον, στις 18 Μαίου του 1990, μετά το πρώτο Κύπελλο που κατακτούσε με τη Γιουνάιτεντ. Εκείνη τη στιγμή, πιθανώς κανείς μας δεν αντιλαμβανόταν πως γινόμασταν αυτόπτες μάρτυρες ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Εκείνο το Κύπελλο Αγγλίας, σε επαναληπτικό τελικό με την Κρίσταλ Πάλας και μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς τίτλο, θα ήταν το εφαλτήριο για ότι θα επακολουθούσε. Ο Σκωτσέζος προπονητής επιτέλους ένοιωθε τη θηλιά στο λαιμό να χαλαρώνει, αφού μέσα στη σεζόν 1989-90 είχε φτάσει τουλάχιστον τέσσερις φορές πολύ κοντά στην απόλυση. Στην αρχή της χρονιάς, είχε πάρει την πολύ σκληρή απόφαση να διώξει τους αγαπημένους της εξέδρας Νόρμαν Γουάιτσαιντ και Πολ ΜακΓκράθ καθώς και τον Γκόρντον Στράχαν (παλιό του πουλέν και στην Αμπερντίν) γιατί έπιναν πολύ και δεν ταίριαζαν στο καινούργιο πλάνο που είχε θέσει! Οι οπαδοί σήκωναν πανό εναντίον του στο «Ολντ Τράφορντ» («3 χρόνια δικαιολογίες και ακόμα σκ..α. Αντίο Φέργκι») και η ομάδα πάλευε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, λίγο πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Η τελική της θέση ήταν μόλις 13η , ενώ μέσα στη χρονιά οι βαριές ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι με 5-1 , 3-0 από την Αστον Βίλα και 4-0 από τη Νόττιγχαμ Φόρεστ έκαναν το «Θέατρο των Ονείρων» καζάνι που έβραζε! Μάλιστα για ένα διάστημα δύο μηνών μεταξύ αρχών Νοεμβρίου και Χριστουγέννων η ομάδα έμεινε χωρίς νίκη, ακροβατώντας πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. κάτι που δεν είχε συμβεί από την αποφράδα χρονιά του υποβιβασμού το 1974.

Λίγες μέρες μετά την πρωτοχρονιά, οι εφημερίδες είχαν γεμίσει με ρεπορτάζ πως το ματς Κυπέλλου εκτός έδρας με την (πανίσχυρη τότε) Νόττιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ στο «Σίτι Γκράουντ» θα ήταν το τελευταίο του. Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 1990 και ένα γκολ λίγο πριν το τέλος από τον Μαρκ Ρόμπινς (που το 1998 πέρασε για ελάχιστους μήνες από τον Πανιώνιο) του έδωσε το φιλί της ζωής.

Όχι πως οι επόμενοι μήνες ήταν εύκολοι αφού η Γιουνάιτεντ συνέχιζε να φυτοζωεί. Ωστόσο οι προκρίσεις στο Κύπελλο του έδιναν παρατάσεις. Και η νίκη στον τελικό με ένα γκολ του αμυντικού Λι Μάρτιν αποδείχτηκε ευλογία θεού για τον σύλλογο και …κατάρα για τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ! Στον επαναληπτικό ο Φέργκιουσον, άλλαξε το τερματοφύλακα Τζιμ Λέιτον που είχε φέρει μαζί του από την Αμπερντίν, ο οποίος έκανε απανωτά λάθη στο πρώτο ματς που έληξε 3-3, βάζοντας τον άπειρο Λες Σίλι στη θέση του. Δικαιώθηκε σε αυτή την επιλογή!

Σε εκείνη τη συνέντευξη τύπου ένας ανακουφισμένος Φέργκιουσον, είπε κάτι που καλό είναι να θυμούνται όλοι όσοι απαξιώνουν ένα οποιοδήποτε τρόπαιο. Μόλις τον ρώτησαν αν έχει σημασία ένα Κύπελλο Αγγλίας, την ίδια εβδομάδα που η Λίβερπουλ κατακτούσε το ένα ακόμη πρωτάθλημα (το 18ο και τελευταίο της έως σήμερα) ο Σκωτσέζος τεχνικός φανερά ενοχλημένος είχε απαντήσει: «Εμείς γιορτάζουμε απόψε τη δική μας επιτυχία και μην ξεχνάτε πως κάθε πορεία θέλει ένα πρώτο βήμα». Και αν κανείς επέμενε εκείνη τη νύχτα πως 23 χρόνια μετά , το Κύπελλο που μόλις είχα δει να σηκώνει ο Μπράιαν Ρόμπσον θα ήταν όντως το πρώτο βήμα μίας πορείας 38 τίτλων (ανάμεσα τους 13 πρωταθλήματα, πέντε FA cup, δυο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων) θα τον έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τρελό!

Ο Φέργκιουσον το 2001 έκανε λάθος όταν ανακοίνωσε την αποχώρηση του στο τέλος της σεζόν και η ομάδα του ύστερα από τρεις τίτλους σερί και το τρεμπλ του 1999, έμοιαζε να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Το διόρθωσε γρήγορα, αλλάζοντας γνώμη αλλά υποσχέθηκε πως όταν θα γίνει δεν θα το αντιληφθεί κανείς. Και έτσι ακριβώς έκανε φέτος όταν πια όλα είχαν κριθεί και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

Φυσικά η σκιά του θα πέφτει βαριά πάνω από τον όποιο διάδοχο του. Όταν ο Σερ Μπάτ Μπάσμπι παραιτήθηκε το 1970, τόσο ο Γουλφ ΜακΓκίνες όσο και ο Φρανκ Ο Φάρελ που τον διαδέχτηκαν δεν άντεξαν την πίεση. Και κάθε λίγο η ομάδα φώναζε πίσω τον Σερ Ματ για να βοηθήσει. Ο Φέργκιουσον δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί και αν έρθουν κάποιες αποτυχίες , ο διάδοχος του επειδή δεν θα έχει ποτέ την ασυλία του, δύσκολα θα αντέξει!

Ότι και να γίνει η 8η Μαίου του 2013 θα είναι για πάντα μία ιστορική μέρα. Και αυτός ο ιδιότροπος, αλλά άκρως χαρισματικός άνθρωπος, μην ξεχνάμε πως πάνω από όλα υπήρξε και εξαιρετικός προπονητής παίρνοντας τους πιο πολλούς τίτλους από οποιονδήποτε άλλο Βρετανό. Το κατάφερε επειδή ήταν τολμηρός, αλλά και τυχερός. Όμως η τύχη να ξέρετε, κλείνει το μάτι πάντα στους ικανούς!Πηγή: sport-fm.gr

Ρεκόρ τηλεοπτικής κάλυψης στο Final 4!!

Σε περίπου 200 χώρες από όλο τον κόσμο θα φτάσει εικόνα από το Final 4 της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο.

Ρεκόρ τηλεοπτικής κάλυψης στο Final 4
Σε κάθε γωνιά της γης θα φτάσει εικόνα από το Final 4 της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, θα σημειωθεί ρεκόρ τηλεοπτικής κάλυψης του γεγονότος, καθώς θα προβληθεί σε 199 χώρες από έξι ηπείρους καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Αυτό σε συνδυασμό με την παροχή των υπηρεσιών της Euroleague TV, που θα προβάλει τα παιχνίδια, τις συνεντεύξεις Τύπου, τις βραβεύσεις αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Final 4.

Πηγή: sport-fm.gr

Μπαρτζώκας: «Ό,τι καλύτερο η στήριξη των προέδρων»

Κομβική για την πετυχημένη πορεία του Ολυμπιακού μέχρι το Λονδίνο χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εκείνον και την ομάδα οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού προς το Λονδίνο δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπήρχαν αρκετές δύσκολες στιγμές, σε όλες όμως οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας δεν ένιωσαν μόνοι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι των «ερυθρολεύκων» μίλησε για τη σημασία της στήριξης από τη διοίκηση της ομάδας, τα εμπόδια που προέκυψαν μέσα στη σεζόν και την κριτική που δέχτηκε τονίζοντας πως δεν θα άλλαζε τίποτα από όσα έκανε.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για:

-τα συναισθήματά του όταν ανέλαβε την ομάδα: «Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή μου ήταν από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής μου. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί επέλεξαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι εμένα να οδηγήσω την ομάδα».

-την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Ήμουν προετοιμασμένος ότι θα είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα φτιαγμένη να διεκδικεί τίτλους και να παίζει σε τελικούς. Υπάρχει πίεση γιατί υπάρχει πίεση στη συγκεκριμένη δουλειά, του προπονητή. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση, καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου. Ο καθένας τη διαχειρίζεται με το δικό του τρόπο, εγώ έχω μια θετική σκέψη».

-τις διαφορές στη φετινή Ευρωλίγκα σε σχέση με το παρελθόν: «Έχουν αλλάξει πολλά. Το 1997 ο Ολυμπιακός έπαιξε 15 ματς για να πάρει το τρόπαιο, φέτος έχει παίξει 29 κι έχει ακόμη δύο. Χρειάζεται ειδική διαχείριση στο ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω πως αυτή η αλλαγή έκανε καλό στο μπάσκετ, γιατί όποιος φέτος αγόρασε διαρκείας στον Ολυμπιακό είχε την ευκαιρία να δει πολλά υψηλού επιπέδου παιχνίδια».

-τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μέσα στη σεζόν: «Για μας η πιο δύσκολη κατάσταση ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Ήταν κάτι δύσκολο να ξεπεράσει η ομάδα. Θα ήθελα όμως να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό και το γεγονός ότι φτάσαμε στο Final 4 δείχνει ότι έκαναν καλή δουλειά. Σημαντικός ήταν και ο τραυματισμός του Μαυροειδή, αλλά και του Πρίντεζη ή του Λο και του Πάουελ σε κομβικά παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε γι’ αυτές τις απουσίες».

-την αποχώρηση του Ντόρσεϊ: «Η περίπτωση του Ντόρσεϊ ήταν διαφορετική. Ουσιαστικά έθεσε ο ίδιος από μόνος του τον εαυτό του εκτός ομάδας. Στράφηκε κατά των συμπαικτών του, άρα δεν υπήρχε γυρισμός σε αυτή την απόφαση».

-την ήττα που πόνεσε περισσότερο: «Ήταν η τελευταία ήττα από την Εφές. Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά κάποια ανώτερη δύναμη στο τέλος ανέτρεψε τα πάντα».

-το αν θα άλλαζε τίποτα σε αυτή την πορεία: «Δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως γιατί ο χαρακτήρας της ομάδας και το τι τελικά είναι, σαν άτομα και σαν σύνολο, φτιάχνεται από τις δύσκολες καταστάσεις».

-την ατάκα του ‘δεν είναι ο καλύτερος, αλλά ούτε άσχετος’: «Μου βγήκε σαν εκτόνωση της πίεσης. Θέλω να πω πως θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο φειδωλοί στα σχόλιά μας. Μου φαίνεται πολύ αφελής η κριτική κάθε φορά που κερδίζει ο Ολυμπιακός να έχουν γίνει όλα τα πράγματα σούπερ και όταν χάνει να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο ήρεμα. Σε παιχνίδια που έχουμε χάσει έχω κάνει καλή διαχείριση, όπως και σε παιχνίδια που έχουμε κερδίσει μπορεί να μην έχω κάνει τόσο καλή διαχείριση».

-τη στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων στην ομάδα: «Δεν ξέρετε πόσο σημαντική είναι αυτή η στήριξη. Όταν γυρνάς μετά από μία ήττα σπίτι σου και στριφογυρίζουν πολλά στο μυαλό σου, το ότι με έπαιρνε τηλέφωνο ή μου έστελνε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης ο πρόεδρος ήταν ό,τι καλύτερο. Και από τον κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο και από τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο γινόταν αυτό. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή επιτυχίας. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εμπιστευτείς κάποιους ανθρώπους, πρέπει να το κάνεις μέχρι τέλους. Κι αυτοί θα σε δικαιώσουν αν είναι πραγματικά ικανοί. Δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για όλη την ομάδα».

-τις σκέψεις του εν όψει Final 4: «Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου και τους παίκτες ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας μετά τη μεγάλη χρονιά που είχαμε. Σίγουρα είναι μία γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τους φιλάθλους μας».

Στο πλευρό του Ολυμπιακού η ΕΟΚ!!

Ανακοίνωση με την οποία εύχεται στον Ολυμπιακό να γυρίσει με την κούπα της Ευρωλίγκας από το Final Four του Λονδίνου εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Στο πλευρό του Ολυμπιακού η ΕΟΚ
Να επαναλάβει το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης και να επιστρέψει ως πρωταθλητής Ευρώπης από το Λονδίνο εύχεται στον Ολυμπιακό η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή της.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ εύχεται στην αποστολή του Ολυμπιακού να επαναλάβει τη νικηφόρο πορεία του 2012 και στο Final Four του Λονδίνου.

Η ΕΟΚ συμπαρίσταται στην προσπάθεια διοίκησης, αθλητών και τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, η επιτυχία της οποίας θα επιβεβαιώσει την πρωταγωνιστική θέση του ελληνικού μπάσκετ στο διεθνή χώρο
», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Αγαπημένος των Κινέζων ο Σπανούλης!

Ο Βασίλης Σπανούλης ψηφίστηκε αγαπημένος παίκτης της Ευρωλίγκας στην Κίνα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί συνεργάτη της διοργάνωσης.

Αγαπημένος των Κινέζων ο Σπανούλης
Μέχρι την Ασία έφτασε η χάρη του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ψηφίστηκε αγαπημένος παίκτης της Ευρωλίγκας στην Κίνα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί συνεργάτη της διοργάνωσης.

Η εν λόγω ιστοσελίδα, ονόματι «RenRen», αριθμοί 160 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη και 31 εκατ. εξ αυτών είναι ενεργά σε μηνιαία βάση. Φέτος στην Κίνα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν δύο αγώνες της Ευρωλίγκας ανά εβδομάδα και η RenRen ήταν ο επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης στον τομέα των social media.

Ο Σπανούλης είχε εξ αρχής το προβάδισμα στην ψηφοφορία, ίσως και λόγω της φιλικής σχέσης που έχει με τον Γιάο Μινγκ από την εποχή που ήταν συμπαίκτης με τον παλαίμαχο Κινέζο σέντερ στους Χιούστον Ρόκετς.

Άλλοι επτά παίκτες ήταν υποψήφιοι για το βραβείο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους της Μπαρτσελόνα, ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Σέρχιο Γιουλ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίλος Τεόντοσιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Σάσα Βούγιατσιτς της Αναντολού Εφές.Πηγή: sport-fm.gr

Στο Λονδίνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η πρώτη συμμετέχουσα του Final-4 της Ευρωλίγκας που έφτασε στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό της Παρασκευής βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας όπου το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της προπόνηση επί αγγλικού εδάφους.

Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας το απόγευμα θα παρακολουθήσουν βίντεο ενώ θα προπονηθούν ακόμη μία φορά στο «SoccerDome».

Με την υπόλοιπη αποστολή ταξίδεψε και ο Ντμίτρι Σολόκοφ, ο οποίος όμως δεν θα είναι στη διάθεση του Έτορε Μεσίνα αφού τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας και ταξίδεψε καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Ο 28χρονος σέντερ δεν βρίσκεται πάντως μεταξύ των βασικών επιλογών του προπονητή αφού αγωνίζεται φέτος κατά μέσο όρο περίπου 5 λεπτά ανά ματς.Πηγή: sport-fm.gr

«Το κομμάτι που έλειπε από τον ΠΑΟ ο Κάρι»

Σίγουρος πως ο Ραμέλ Κάρι θα βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Βασίλης Φραγκιάς, που τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο ουκρανικό πρωτάθλημα.

«Το κομμάτι που έλειπε από τον ΠΑΟ ο Κάρι»
Παίκτη ικανό να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό και… ανάσες σε Διαμαντίδη και Ούκιτς χαρακτήρισε τον Ραμέλ Κάρι ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου είχε αρχίσει τη σεζόν στην Ουκρανία με τη Ντνίπρο και γνωρίζει καλά τον Αμερικανό πρώην γκαρντ της BC Ντόνετσκ.

«Eίναι ένα παιδί που θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε στην ομάδα», τόνισε και στη συνέχεια ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 33χρονου γκαρντ.

«Ο Κάρι μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Παίζει με την ίδια άνεση στις θέσεις "1" και "2" και πιστεύω ότι θα πλαισιώσει ως ενδιάμεσος τους Διαμαντίδη και Ούκιτς που έχουν ανάγκη και από ανάσες ύστερα από τόσα πολλά παιχνίδια που έχουν παίξει. Επίσης, διαθέτει την ευρωπαϊκή εμπειρία και νοοτροπία ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά σίγουρα άλλες είναι οι απαιτήσεις της Ντόνετσκ και άλλες του Παναθηναϊκού. Ως εκ τούτου ένα ζήτημα το οποίο θα επιληφθεί το τεχνικό τιμ είναι η άμεση προσαρμογή του στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας με στόχο να είναι 100% έτοιμος στα πλέι οφ και κυρίως στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό», ανέφερε.

Για τα «όπλα» του Κάρι σε άμυνα και επίθεση είπε: «Είναι εξαιρετικός σουτέρ και αυτό φαίνεται από το ποσοστό που έχει (47,2% έξω από τη γραμμή των 6,75 μ.) ενώ μπορεί να κατεβάσει την μπάλα πολύ καλά, έχει ηρεμία στο παιχνίδι του και είναι πολύ καλός στο πικ εν ρολ. Όσον αφορά στην άμυνα, ο Κάρι είναι εξαιρετικός στην προσωπική άμυνα, αλλά το θέμα είναι να μπει στην ομαδική άμυνα που έχει ο Παναθηναϊκός και στο αγωνιστικό μοντέλο που έχουν οι ‘πράσινοι’. Γενικότερα η προσθήκη είναι ιδανική και μόλις προσαρμοστεί, θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος από τον Μπανκς και ο Παναθηναϊκός θα έχει κέρδος από την απόκτησή του». Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγάλη μέρα του Τζουζέπε Ρόσι!!

Για πρώτη φορά από την ημέρα που υπέγραψε συμβόλαιο με τη Φιορεντίνα, ο Τζουζέπε Ρόσι συμπεριελήφθη στην αποστολή των «βιόλα», κάτι που τον ενθουσίασε, όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του.

Η μεγάλη μέρα του Τζουζέπε Ρόσι
Αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα τον περασμένο Ιανουάριο, παρότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Οι άνθρωποι του συλλόγου πίστεψαν στις ικανότητές του και επένδυσαν σε αυτόν, γνωρίζοντας πως θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του την επόμενη χρονιά. Ο Τζουζέπε Ρόσι, όμως, ενδέχεται να προλάβει να πατήσει το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, αφού για πρώτη φορά συμπεριελήφθη στην αποστολή των «βιόλα» για το αποψινό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σιένα.

Το γεγονός της κλήσης του, ενθουσίασε τον Ρόσι, όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, Φεντερίκο Παστορέλο. «Ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω μηνύματος και κατάλαβα πως είναι πολύ χαρούμενος για την κλήση του. Οι πιθανότητες να αγωνιστεί, έστω και για λίγο, είναι ελάχιστες. Ωστόσο, η παρουσία του στην αποστολή της Φιορεντίνα σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης και μακράς περιόδου», σημείωσε ο Παστορέλο.

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που αναμένεται να περάσει μέχρι να δούμε τον Τζουζέπε Ρόσι ξανά στα γήπεδα, ο μάνατζέρ του είναι αισιόδοξος. «Πιστεύω πως από το επόμενο παιχνίδι θα είναι σε θέση να παίξει, έστω και για ένα ημίχρονο. Μέχρι να ολοκληρωθεί το Καμπιονάτο, θα έχει παίξει κάποια λεπτά. Ασφαλώς, όλο το καλοκαίρι θα δουλέψει σκληρά, προκειμένου να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική δράση την επόμενη σεζόν. Αυτό που έχει σημασία είναι πως τα δύσκολα πέρασαν. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», υπογράμμισε ο Φεντερίκο Παστορέλο. Πηγή: sport-fm.gr