Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ιωαννίδης στο Metropolis: «Υπήρχε συναίσθημα, ήταν μια μεγάλη γιορτή»

Για τη χθεσινή βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «στη Σέντρα» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους παράγοντες του Άρη.

Αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή βραδιά:

«Αισθάνθηκα σαν να είμαστε σε παιχνίδι, με γεμάτο γήπεδο και ήταν μια γιορτή λαμπρή που πάνω απ όλα υπήρχε συναίσθημα, αγάπη. Δεν έγινε τυπικά, να τιμήσω απλά, αλλά με την ψυχή μου συμμετέχω. Όταν είναι κάτι καλό, ο κόσμος ακολουθεί με την ψυχή του… Για αυτό είδατε το Νικ να δακρύζει και είπε ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής του.

Ήμασταν εννιά χρόνια μαζί, πρωί βράδυ, ταξίδια, στεναχώριες, χαρές, χαβαλέ, όλα αυτά είναι μια έντονη ζωή. Είναι σαν μια οικογένεια που μαλώνει, αλλά πάνω απ' όλα είναι η αγάπη και η ομάδα. Το στιγμιότυπο με το Γιαννάκη ήταν η χαρά. Τον χάρηκα πολύ τον Γκάλη, έκανε την πάσα από πίσω… Από τους τίτλους που ήταν πάνω σε εννιά χρόνια εμείς πήραμε τους δεκατρείς. Ο Άρης όμως επηρέασε κοινωνικά την πόλη.

Επιτυχίες μπορεί να ξαναγίνουν, αλλά αυτές οι στιγμές δύσκολα. Να μην ξεχνάμε και τον ΠΑΟΚ, είναι σημαντικός ο ανταγωνισμός. Η πόλη είναι πάνω απ' όλα. Έπεσε ο Ηρακλής, είναι καλό αυτό για την πόλη;», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ ρωτήθηκε και για το αν αρκεί για τον Γκάλη η ονομασία του Παλέ σε «Nick Galis Hall»:

«Για τη Θεσσαλονίκη βρέστε μου κάτι μεγαλύτερο από αυτό… Το όνομα του Αλεξανδρείου έχει και μια ιστορία από πίσω και δεν μπορούσε να αλλάξει… Πείτε μου τι μεγαλύτερο μπορεί να γίνει… Είπε ότι είναι το σπίτι του το Παλέ ντε σπορ και βάλαμε και την ετικέτα. Το έψαξα πολύ, μακάρι να υπήρχε και κάτι άλλο…».

Για το μέλλον των ομάδων της πόλης:

«Ο Άρης χρωστάει και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Έχει γίνει κακοδιαχείριση. Όποιος και να έρθει, θα πληρώνει αμαρτίες άλλων. Τα σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού, η πρώτη ύλη βγαίνει από τα σωματεία. Ο Ηρακλής για παράδειγμα έβγαλε Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη, Παπαδόπουλο, Σχορτσανίτη, Ηλιάδη, πολλά παιδιά.

Τα παιδιά διέπρεψαν στην εθνική ομάδα. Πρέπει λοιπόν κάποτε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μεικτό σύστημα. Παίρνουν δύο τρεις καλούς παίκτες, να τραβήξουν το κουπί και μετά ταλέντα. Δες και τη δική μας ομάδα, με Γκάλη, Γιαννάκη και οι υπόλοιποι ήταν ταλέντα».

Παράλληλα, στο ερώτημα για την τωρινή κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Άρη τόνισε:

«Αν πέσει μια ομάδα και πάει στη Γ? εθνική, πληρώνουν οι πρόεδροι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το κεφάλι τους στον ντορβά. Τα χρέη πάνε από τις ομάδες στους προέδρους, θέλει προσοχή και καλές επιλογές. Στον Άρη πρέπει να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους, να μην υπάρχουν στρατόπεδα. Ο Σαββίδης είναι τεράστια υπόθεση για τον ΠΑΟΚ, λένε ότι θα επενδύσει και εγώ είμαι υπέρ της επένδυσης. Όλα αυτά φέρνουν ευημερία και βγαίνουν πιο εύκολα παίκτες. Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί και στον Άρη… Ευχής έργον είναι. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια στέρεα βάση για να ξέρει ο άνθρωπος τι να κάνει».

Τέλος, με το γνωστό του χιούμορ είπε για τη χθεσινή βραδιά:


«Είπα στο Φιλίππου ?καλά ρε, δε ντρέπεσαι, γιατί δεν έβαλες το τρίποντο? και μου απάντησε ?Για να δικαιώσω τον προπονητή μου που δεν με άφηνε να σουτάρω?…
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: