Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν περίμενα τον Ρομπίνιο»


Εκπληξη προκάλεσε στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι η απόκτηση του Ρομπίνιο από την Μίλαν. Ο τεχνικός των Τζαλορόσι τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος και με την έλευση του Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ευχαρίστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο πρώην προπονητής της Κάλιαρι θεωρούσε, όπως και ο Τζενάρο Γκατούζο, ότι οι Ροσονέρι δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να προχωρήσουν σε άλλες μεταγραφές εκτός του Σουηδού επιθετικού. Παρά το γεγονός αυτό, η Μίλαν μέσα σε δύο μέρες κατάφεραν να αποκτήσουν και τον Ρομπίνιο.

Μιλώντας στο Milan Channel, ο Αλέγκρι τόνισε: «Δεν περίμενα την ενίσχυση με τον Ρομπίνιο. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Μιλάμε για κάτι το εξαιρετικό από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου». Οσον αφορά τον Ιμπραΐμοβιτς πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενοςμε την άφιξή του».

Τους έβγαλε το... λάδι


Εξουθενωμένοι αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έβγαλε… το λάδι των παικτών του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίζοντας το βαρύ πρόγραμμα προπόνησης.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», εκμεταλλευόμενος και τη διακοπή του πρωταθλήματος, δούλεψε πάνω στη φυσική κατάσταση, αφού δεν φοβάται το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των ποδοσφαιριστών του.

Το σημερινό (1/9) πρόγραμμα περιελάμβανε, ασκήσεις ενδυνάμωσης και ταχυδύναμης.

Η προπόνηση άρχισε με χαλαρό ζέσταμα, ενώ, όσο περνούσε η ώρα, ο γυμναστής της ομάδας, Νίκος Καρύδας, ανέβαζε τους ρυθμούς.

Οι παίκτες έκαναν πολλά χιλιόμετρα και ταυτόχρονα, μάλιστα, ασκήσεις με άλματα, αλλά και πολλά σπριντ.

Στο τελευταίο κομμάτι του προγράμματος, ο Έλληνας προπονητής, χώρισε τους παίκτες σε τρεις ομάδες των τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι και έπαιξαν μίνι διπλό.

Εντωμεταξύ, από εργομετρικό έλεγχο πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το πρωί, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ανάμεσά τους και οι Λίνο, Γκαρσία, Κοντρέρας Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Ζουέλα, οι οποίοι αναμένεται να έχουν βασικό ρόλο στα πλάνα του Παύλου Δερμιτζάκη.

• Ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη και έχει αιτηθεί το ματς να διεξαχθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ώστε να διευκολυνθεί εν όψει του αγώνα που ακολουθεί με την Μπριζ στο Βέλγιο, για το Europa League.

• Το προσεχές Σάββατο στις 18.30 στο ΕΑΚ Κομοτηνής, ο ΠΑΟΚ θα δώσει φιλικό αγώνα με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταγραφή του Λευτέρη Σακελλαρίου από την ομάδα της Θράκης στον «Δικέφαλο».

Στις Σέρρες ο Μπρίτεζ


Την πρώτη του γνωριμία με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς και τους νέους του συμπαίκτες είχε την Πέμπτη ο Χόρχε Μπρίτεζ. Ο Παραγουανός άσος βρέθηκε στις Σέρρες και την Παρασκευή θα ξεκινήσει να παίρνει μέρος στις προπονήσεις, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας των Σερρών που είναι κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Μπρίτεζ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Κοκότοβιτς στο φιλικό με τη Δόξα Δράμας που θα γίνει την Κυριακή στο Καλαμπάκι (18:00)

Τα έργα στα δημοσιογραφικά θεωρεία του δημοτικού γηπέδου Σερρών ολοκληρώθηκαν και πλέον είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν τους εκπροσώπους του Τύπου στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, που είναι με τον Ολυμπιακό.

Κετσπάγια: "Φαβορί η Ελλάδα"


Με στόχο να διεκδικήσει και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα έφτασε στην Αθήνα η αποστολής της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας που την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro 2012.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια που βρέθηκε σε γνώριμα μέρη αν και λιγομίλητος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την αναμέτρηση: "Η Ελλάδα είναι το φαβορί κι εμείς το αουτσάιντερ. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ήρθαμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το καλό για μας είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα τραυματισμού και είμαστε πλήρεις για τον αγώνα με την Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά κατά την άφιξη της αποστολής στο "Ελ.Βενιζέλος".

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού δεν θέλησε να δώσει άλλα στοιχεία για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του την Εθνική μας ενώ δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπως συνηθίζεται.

Χωρίς να μιλήσουν στους δημοσιογράφους αποχώρησαν όλοι οι Γεωργιανοί διεθνείς φέρνοντας ως δικαιολογία την κόπωση από το ταξίδι.

Τα 531 εκατομμύρια της κρίσης!


ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΣΤΑ 128 ΕΚ. ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΕΛΛΗΝΕΣ» 51 ΕΚ.-

Οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και παρά την οικονομική κρίση οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δε δίστασαν να δαπανήσουν ένα τσουβάλι λεφτά για την ενίσχυσή τους. H λίστα με τις ακριβότερες 29 μετακινήσεις στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες αθροιστικά αγγίζουν το εντυπωσιακό ποσό των 531 εκ. ευρώ!

O Βίγια στην κορυφή

Ο Νταβίντ Βίγια είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, μια και η Μπαρτσελόνα δαπάνησε περί τα 40 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει από την Βαλένθια. Στη δεύτερη θέση είναι ένας πρώην «Έλληνας», ο Γιάγια Τουρέ, για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 28,9 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει από την «Μπάρτσα», ενώ την τριάδα συμπληρώνει ακόμα μια μεταγραφή του αγγλικού συλλόγου αυτή του Μπαλοτέλι από την Ίντερ, που στοίχισε 28,9 εκ. ευρώ.

Τίναξε την μπάνκα η Σίτι

Εξάλλου, οι «πολίτες» είναι με διαφορά η ομάδα που δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Ενδεικτικό είναι ότι πέντε μεταγραφές (Τουρέ, Μπαλοτέλι, Σίλβα, Μίλνερ, Κολάροφ) στην πρώτη 11άδα της λίστας ανήκουν στον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος ξόδεψε συνολικά το ασύλληπτο ποσό των 128 εκ. ευρώ!

Αξιοσημείωτο ακόμα το γεγονός ότι στην 7η θέση βρίσκεται ένας ακόμα παίκτης που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Μπρούνο Άλβες, που μετακόμισε από την Πόρτο στη Ζενίτ έναντι 22 εκ. ευρώ (δυο παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα, διατέθηκαν συνολικά 51 εκατομμύρια). Μάλιστα, ο Πορτογάλος αμυντικός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία (28ετών) μαζί με τον Βίγια σε όλη τη λίστα.

Ακολουθούν οι πιο ακριβές μεταγραφές 10 εκ. ευρώ και άνω.

Όνομα Από Σε Κόστος (ευρώ)
1. Νταβίντ Βίγια (28, Ισπανός, επιθετικός) Βαλένθια Μπαρτσελόνα 40.000.000
2. Γιάγια Τουρέ (27, Ιβοριανός, μέσος) Μπαρτσελόνα Μάντσεστερ Σίτι 28.900.000
3. Mάριο Μπαλοτέλι (20, Ιταλός, επιθετικός) Ιντερ Μάντσεστερ Σίτι 28.900.000
4. Νταβίντ Σίλβα (24, Ισπανός, μέσος) Βαλένθια Μάντσεστερ Σίτι 28.750.000
5. Ανχελ ντι Μαρία (22, Αργεντινός, μέσος) Μπενφίκα Ρεάλ Μαδρίτης 25.000.000
6. Γιοάν Γκουρκίφ (24, Γάλλος, μέσος) Μπορντό Λιόν 22.000.000
7. Μπρούνο Αλβες (28, Πορτογάλος, αμυντικός) Πόρτο Ζενίτ 22.000.000
8. Τζέιμς Μίλνερ (24, Άγγλος, μέσος) Αστον Βίλα Μάντσεστερ Σίτι 22.000.000
9. Χαβιέρ Μασεράνο (26, Αργεντινός, μέσος) Λίβερπουλ Μπαρτσελόνα 21.000.000
10. Ραμίρες (23, Βραζιλιάνος, μέσος) Μπενφίκα Τσέλσι 20.500.000
11. Αλεκσάνταρ Κολάροφ (24, Σέρβος, αμυντικός) Λάτσιο Μάντσεστερ Σίτι 19.300.000
12. Ρομπίνιο (26, Βραζιλιάνος, επιθετικός) Σάντος Μίλαν 18.000.000
13. Αντρε Πιερ Ζινιάκ (24, Γάλλος, επιθετικός) Τουλούζ Μαρσέιγ 16.000.000
14. Ασαμόα Γκίαν (24, Γκάνα, επιθετικός) Ρεν Σάντερλαντ 15.800.000
15. Ντιέγκο (25, Βραζιλιάνος, μέσος) Γιουβέντους Βόλφσμπουργκ 15.500.000
16. Λεονάρντο Μπονούτσι (23, Ιταλός, αμυντικός) Μπάρι Γιουβέντους 15.500.000
17. Μεσούτ Οζίλ (21, Γερμανός, μέσος) Βέρντερ Βρέμης Ρεάλ Μαδρίτης 15.000.000
18. Μίλος Κράσιτς (25, Σέρβος, μέσος) ΤΣΣΚΑ Μόσχας Γιουβέντους 15.000.000
19. Σαλβατόρε Μποκέτι (23, Ιταλός, αμυντικός) Τζένοα Ρούμπιν 15.000.000
20. Σάμι Κεντίρα (23, Γερμανός, μέσος) Στουτγκάρδη Ρεάλ Μαδρίτης 14.000.000
21. Ραούλ Μεϊρέλες (27, Πορτογάλος, μέσος) Πόρτο Λίβερπουλ 14.000.000
22. Κλάας Γιαν Χούντελααρ (27, Ολλανδός, επιθετικός) Μίλαν Σάλκε 14.000.000
23. Μιγκέλ Βελόσο (24, Πορτογάλος, μέσος) Σπόρτινγκ Λισαβόνας Τζένοα 14.000.000
24. Ερνάνες (25, Βραζιλιάνος, μέσος) Σάο Πάουλο Λάτσιο 13.500.000
25. Τζερόμ Μπόατενγκ (21, Γερμανός, αμυντικός) Αμβούργο Μάντσεστερ Σίτι 12.500.000
26. Φιλίπε Λουίς (25, Βραζιλιάνος, αμυντικός) Λα Κορούνια Ατλέτικο Μαδρίτης 12.000.000
27. Σίμον Κιερ (21, Δανός, αμυντικός) Παλέρμο Βόλφσμπουργκ 12.000.000
28. Ζοάο Μουτίνιο (23, Πορτογάλος, μέσος) Σπόρτινγκ Λισαβόνας Πόρτο 11.000.000
29. Αντριάνο Κορέια (25, Βραζιλιάνος, μέσος) Σεβίλλη Μπαρτσελόνα 10.000.000

Μας... έκραξε ο Μπλατ!


Η Εθνική Ομάδα έχασε από τη Ρωσία, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ κατέκρινε τον τρόπο με τον οποίο συνέβη αυτό, λέγοντας πως «είναι ντροπή για το Mundobasket. Είναι εικόνα Ελλάδος αυτή;»«Ντρέπομαι γι' αυτό που είδα σήμερα. Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ μου. Είναι ντροπή για το Mundobasket. Οι παίκτες μου θα κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ, δεν ισχύει το ίδιο για τους δικούς σας. Εμείς τα δώσαμε όλα, εσείς τι διάολο κάνατε» είπε σε έξαλλη κατάσταση ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής της «αρκούδας».

«Το να βλέπει κανείς τέτοια εικόνα από παίκτες παγκοσμίου κλάσεως, όπως οι Έλληνες, με τόσα εκατομμύρια αμοιβές, είναι απογοητευτικό. Λατρεύω το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα, σέβομαι όσο λίγοι τους Έλληνες παίκτες, αλλά σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που είδα. Ήταν Ελλάδα αυτή; Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι' αυτή την εικόνα, αλλά ντρέπομαι» πρόσθεσε, μιλώντας στη μεικτή ζώνη.

Καταθέτει στην εξεταστική ο Κόκκαλης


Στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens καταθέτει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος σχολίασε πως οι κυβερνήσεις δεν στήριξαν την ελληνική βιομηχανία. «Δεν ήρθα εδώ για να απαντήσω στο τι έκανα εγώ, αλλά στο τι έκανε η Siemens. Αυτό που με ρωτάτε δεν έχει να κάνει με τη Siemens και δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω» τόνισε φανερά ενοχλημένος ο Σωκράτης Κόκκαλης. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν εντυπωσιάστηκε από την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens, αφού η πρακτική που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία ήταν κάτι γνωστό.
Βέβαια, ο ίδιος τόνισε πως η Intracom δεν υιοθέτησε τέτοιες πρακτικές και μάλιστα, κατέθεσε επιστολές με τις οποίες ενημέρωνε τις κυβερνήσεις πως εφόσον η εταιρεία του αναλάβει δουλειές από το Δημόσιο θα προσλάβει χιλιάδες εργαζόμενους.

Άφιξη Ελ Ζαρ


Την ερχόμενη Τρίτη, ή το αργότερο την Τετάρτη, θα έρθει στη Θεσσαλονίκη ο νεοαποκτηθείς Μαρονικός Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Το Σάββατο έχει αγώνα με την Εθνική του Μαρόκο εναντίον της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας του Ραμπάτ.Στη συνέχεια θ' αναχωρήσει για το Λίβερπουλ, όπου θα μαζέψει τα πράγματά του και αμέσως μετά θα πάρει το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Την ημέρα της άφιξής του θα παρουσιαστεί και επίσημα από την ΠΑΕ.Η μπλε κάρτα του Ελ Ζαρ βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ενώ ο Μαροκινός είναι έτοιμος αγωνιστικά, αφού συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της Λίβερπουλ. Συνεπώς, θα τεθεί άμεσα με την άφιξή του, στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη και θεωρητικά θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ακόμα και στην αποστολή του επόμενου αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ρομάν: "Ευχαριστημένος που είμαι εδώ"


Ο διεθνής Ουρουγουανός αμυντικός χαφ του Ηρακλή, Μαρσέλ Ρομάν, μίλησε στον "Sport103 FM" για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως την είδε στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League στην νίκη επί του Ολυμπιακού.Για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή τόνισε: "Είναι μία απόφαση που πάρθηκε όσο ήμουνα στην Τζένοα. Ρώτησα και άκουσα καλά λόγια για τον Ηρακλή και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ".Για το πώς είδε την νέα του ομάδα στο παιχνίδι της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος της Super League με τον Ολυμπιακό στην νίκη με 2-1 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο δήλωσε: "Φυσικά και είδα το παιχνίδι και μου άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε η ομάδα. Εξάλλου πρόκειται για μία νίκη που δεν ήταν εύκολη αφού ήρθε επί του Ολυμπιακού. Ο Ηρακλής όμως έπαιξε πολύ καλά και μου άρεσε ο τρόπος που λειτούργησε η άμυνα της ομάδας και θεωρώ ότι αυτή η νίκη θα μας σπρώξει σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα".

Για την ατμόσφαιρα στις κερκίδες του Καυτανζογλείου Σταδίου από τους φιλάθλους του Ηρακλή σημείωσε: "Έμεινα ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα των φιλάθλων του Ηρακλή που μου θύμισε πολύ αυτήν των φιλάθλων της Τζένοα".

Για το πόσο καλό πιστεύει ότι θα κάνει στην καλύτερη δυνατή προσαρμογή του στον Ηρακλή η συνύπαρξή του με τον συμπατριώτη και φίλο του Πάμπλο Λίμα σχολίασε:

"Θα είναι πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ, είναι φίλος μου ενώ είναι θετικό ότι υπάρχουνε και άλλοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα που μιλάνε ισπανικά κάτι που επίσης θα με βοηθήσει".

Κι όσο για το ποιος είναι ο ίδιος όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει τον εαυτό του επισήμανε: "Θεωρώ ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη δυναμική. Στόχος μου είναι και να σκοράρω και γενικότερα να προσφέρω σε όποια θέση μου ζητηθεί".

Κι όσο για το μήνυμά τους προς τους φιλάθλους του Ηρακλή σε συνδυασμό με το τι θα ήθελε να πετύχει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης υποστήριξε: "Σε κάθε παιχνίδι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κι όλοι μαζί θα κοιτάξουμε να φέρουμε την ομάδα στην πρώτη 5άδα ή 6άδα του πρωταθλήματος".

Ζήσης: Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Το μυαλό μας ήταν στο Σάββατο


Προβληματισμένος από τη μέχρι τώρα εικόνα της εθνικής Ελλάδος εμφανίστηκε ο Νίκος Ζήσης μετά την ήττα από την Ρωσία.«Θέλαμε να παίξουμε καλύτερα. Δεν κάναμε όμως καλό παιχνίδι. Πιστεύουμε από την εμπειρία μας πως στα νοκ άουτ παιχνίδια θα είμαστε καλύτεροι», ανέφερε αρχικά ο άσος της «γαλανόλευκης» και συνέχισε: «Ίσως σκεφτόμασταν το Σάββατο. Μπορεί το μυαλό μας να ήταν εκεί και να χάσαμε ενέργεια».
Στην συνέχεια, σε ερώτηση για το αν προτιμά για αντίπαλο την Ισπανία ή την Γαλλία, σχολίασε: «Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο».

Όσον αφορά τις μέτριες εμφανίσεις της εθνικής στην φάση των ομίλων, τόνισε: «Ό,τι έγινε έγινε. Έχουμε μεγάλη εμπειρία όμως από τα νοκ άουτ. Όλα κρίθηκαν στην ήττα από την Τουρκία. Ο δρόμος θα ήταν πιο εύκολος αν βγαίναμε πρώτοι. Η άμυνά μας παρουσιάστηκε πολύ χειρότερη. Έχουμε όμως την εμπειρία για τα νοκ άουτ. Πρέπει να ματώσουμε στην άμυνα. Πιστεύω πως μπορούμε να προχωρήσουμε».

Τρίτη με... ερωτηματικά η Ελλάδα


H Εθνική Ελλάδος επέλεξε τον δρόμο με τα λιγότερα εμπόδια. Έχασε 73-69 από τη Ρωσία, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα για τη νίκη, τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου και πιθανότατα αποφεύγει την Ισπανία στους «16» και στους «8» (αν περάσει) τις Η.Π.Α. Αντίπαλος το Σάββατο στους "16" Γαλλία ή Ισπανία.

«Ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας» δηλωσε ο τεχνικός της Ρωσίας Ντέιβιντ Μπλατ.

Ήταν προφανές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι παίκτες είχαν κάνει την επιλογή της τρίτης θέσης και μόνο στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν για να "μαζέψουν" τη διαφορά.

Το ματς

Η Ρωσία άρχισε το ματς πολύ καλύτερα από την Εθνική μας και κατάφερε να προηγηθεί με 16-4 με τους Μοζγκόφ και Μπίκοφ να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά. Η επίθεση μας δεν λειτουργούσε καλά. Για ακόμη ένα ματς τα περισσότερα τρίποντα έβρισκαν σίδερο και έτσι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-10. Η είσοδος του Καϊμακόγλου σε συνδυασμό με την άνοδο του Βασίλη Σπανούλη βοήθησε την «γαλανόλευκη» να μειώσει σε 24-22. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έδωσε λύσεις μέσα από τη ρακέτα και έτσι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έφερε στην ισορροπία το ματς (30-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου περάσαμε για πρώτη φορά μπροστά (37-36) με τρίποντο του Γιάννη Μπουρούση, αλλά οι Ρώσοι κάνοντας σερί 12-0 προηγήθηκαν με 48-37, πέντε λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η άμυνα μας συνέχισε να είναι κάκιστη και οι Ρώσοι, με τον Μοζγκόφ κυρίως, έκαναν πάρτι στη ρακέτα μας και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προηγήθηκε με 59-43.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 20 πόντους στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου (63-43). Με επιμέρους σκορ 15-3, όμως, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να… μαζέψει κάπως τη διαφορά (66-58) και αυτό συνέβη επειδή οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, να κλέβουν μπάλες και να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια. Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, οι παίκτες της Εθνικής δεν είχαν καθαρό μυαλό, είχαν κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση και οι Ρώσοι διατήρησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (71-62) φτάνοντας στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Μπουρούσης 5 (1), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2), Καλάθης 3, Πρίντεζης 2, Περπέρογλου 2, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσανίτης 16.

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς 10 (2), Κολέσνοκοφ, Μπίκοφ 4, Φριντζόν 8 (2), Κάουν 8, Ζουκανένκο 6, Πονγκράσοφ 4, Μόνια 6, Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 18.

Δε δηλώθηκε στην Ευρώπη ο Μπουφόν


Σίγουρα, δεν είναι και η πιο συνηθισμένη είδηση. Όμως, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν δεν βρίσκεται στους παίκτες που δήλωσε η Γιουβέντους στην UEFA για τη φάση των ομίλων του Europa League. Αυτό σημαίνει πως ο διεθνής Ιταλός τερματοφύλακας δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μετά την επέμβαση δισκοκήλης στην οποία υποβλήθηκε, ύστερα από τον αποκλεισμό των «ατζούρι» από την πρώτη φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Άξιζε 150 χιλιάδες, τον έδωσαν για 10 εκατ. ευρώ!


Μια απίστευτη ιστορία αποκάλυψε για τον Μπεμπέ, ο οποίος πρόσφατα αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο παλιός του προπονητής, Ζόρζε Παϊσάο. Σύμφωνα με όσα είπε, η Εστρέλα Αμαδόρα μέχρι τον Ιούνιο έψαχνε -και δεν έβρισκε- ομάδα για να τον δώσει έναντι 150.000 ευρώ. Ξαφνικά, οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 10 εκατ. ευρώ για τον επιθετικό και πιστεύουν ότι απέκτησαν ένα σπάνιο ταλέντο!

Ο Μπεμπέ στα 20 του χρόνια κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο στα αθλητικά φύλλα, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δαπάνησε μια μικρή περιουσία, για να τον αποκτήσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Πορτογάλος ήταν άγνωστος στο διεθνές στερέωμα και μάλιστα, λίγο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με την Εστρέλα, οι άνθρωποι της ομάδας θέλησαν να τον πουλήσουν. Τότε λοιπόν, δεν βρέθηκε ούτε ένα σύλλογος να καταβάλει τις 150.000 ευρώ, ποσό με το οποίο κοστολογήθηκε ο παίκτης, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο να μείνει ελεύθερος.

«Έπρεπε να βρούμε χρήματα. Έτσι, διαδώσαμε παντού στην Ευρώπη ότι με αυτά τα χρήματα μπορούν να πάρουν τον παίκτη. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Δεν τον εμπιστεύθηκε κανείς, γιατί δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει σε υψηλό επίπεδο», είπε ο Ζόρζε Παϊσάο.

Ο Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέια ή Μπεμπέ, όπως τον φώναζε ο μεγάλος αδελφός του, τον προηγούμενο Ιούνιο πήγε ως ελεύθερος στη Γκιμαράες και εκεί απογειώθηκε.

Χωρίς να έχει αγωνιστεί σε ούτε ένα επίσημο ματς, παρά μόνο σε έξι φιλικά ματς, όπου και πέτυχε πέντε γκολ, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με ρήτρα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να τα… σκάσει, παίρνοντας το ανάλογο ρίσκο της, αφού δεν τον έχει παρακολουθήσει ποτέ να παίζει σε επίσημο αγώνα!

Ανακοινώνει Πορτίγια ο Άρης


Επιθετικό έψαχναν στον Άρη παίκτη για την μεσαία γραμμή θα αποκτήσουν και πιο συγκεκριμένα τον Αλβάρο Πορτίγια Σουάρεθ. Ο Ισπανός χαφ έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικό Μαδρίτης και με εισήγηση του Κούπερ αποκτήθηκε.

Η απόκτηση του Πορτίγια δεν σημαίνει πως οι «κίτρινοι» εγκαταλείπουν το ενδεχόμενο να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα καθώς ο Κούπερ εξετάζει δύο-τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και στην ΠΑΕ περιμένουν την τελική του απόφαση.

Ο Ισπανός χαφ είναι γεννημένος στις 28 Απριλίου του 1986 και ανήκε στο δυναμικό της Ατλέτικο, αγωνιζόμενος στη δεύτερη και στην τρίτη ομάδα των Μαδριλένων σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Την τελευταία σεζόν είχε 16 συμμετοχές και 1 γκολ με την Ατλέτικο Μαδρίτης Β’, η οποία με το τέλος του Πρωταθλήματος τον άφησε ελεύθερο. Ο Πορτίγια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη μετά από το πέρας των ιατρικών εξετάσεων. Μάλιστα ο Ισπανός συμμετείχε στην σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Μπήκαν οι τρείς
Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη υπό τις οδηγίες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Τόνι Κάλβο, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς μπήκαν οι Νέτο, Ρονάλντο και Ρουίς. Αύριο (3/9) το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση.

Λεοντιάδης: «Πρωτάθλημα θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ με τέτοια διοίκηση»

Λεοντιάδης: «Πρωτάθλημα θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ με τέτοια διοίκηση»
Ο βετεράνος παίκτης του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης μίλησε στο»Αθλητικό Μετρόπολις»και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ γίνεται πλέον επιθετική ομάδα, έχει παίκτες ικανότατους και στην ενδεκάδα, αλλά και στον πάγκο, ως εναλλακτικές λύσεις. Η διοίκηση έκανε πολύ καλή δουλειά και ενίσχυσε την ομάδα με ικανότατους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν και πάλι την πρώτη θέση. Εάν είχαμε εμείς τότε αυτή τη διοίκηση, θα παίρναμε πρωτάθλημα.Πήγαμε στον τελικό με τον Ολυμπιακό,ήμασταν δώδεκα όλοι κι όλοι και ο Καλογερόπουλοςέπαιζε αριστερό μπακ ενώ ήταν σέντερ-φορ».
Κι ακόμη: «Το μέλλον ανήκει στον ΠΑΟΚ, που έχει πλέον ταχύτατους παίκτες στα άκρα και μπορεί να είναι απώλεια ο Μουσλίμοβιτς,αλλά ο Παπάζογλου έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει»

Μέγα σκάνδαλο με θύμα την «Μπάρτσα»!


Βόμβα... μεγατόνων «έσκασε» στην Ισπανία! Δημοσίευμα της ''Αs'' αποκαλύπτει διασπάθιση χρημάτων της Μπαρτσελόνα από τον πρώην πρόεδρό της, Χουάν Λαπόρτα!

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας της «Μπάρτσα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χρησιμοποιούσε (μαζί με επίλεκτα στελέχη του συλλόγου) ιδιωτικά τζετ για τα ταξίδια του, τα οποία και χρέωνε στην ομάδα.

Όπως τονίζεται στην ''Αs'', παραπάνω από 400.000 ευρώ έχουν ξοδευτεί για τα ταξίδια του Λαπόρτα, με τους νέους διοικούντες την ομάδα και τους λογιστές τους να… έχουν πάθει την πλάκα τους και να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει η ισπανική εφημερίδα: ένα ταξίδι του Λαπόρτα στην Μπουρκίνα Φάσο για να επισκεφτεί το τοπικό XICS (εκπαιδευτικά κέντρα που έχουν στηθεί από την Μπαρτσελόνα σε 10 φτωχές χώρες).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ''As'', ο Λαπόρτα ξόδεψε σε μία μέρα 170.000-190.000 ευρώ(!), όσο είναι, δηλαδή, το ετήσιο μπάτζετ για τη λειτουργία του κάθε κέντρου…

Φυσικά, οι διοικούντες έχουν διατάξει λεπτομερή έλεγχο στα βιβλία του συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπογράφει στον Άρη ο Σουάρεζ?


Υπογράφει στον Άρη ο Σουάρεζ Τον Σουάρεζ φέρνει στον Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ
Στη σημερινή πρωινή προπόνηση του Άρη συμμετείχε ο 24χρονος Ισπανός μέσος Αλβάρο Πορτίγια Σουάρεζ και αν περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις θα αποκτηθεί για να αποτελέσει εναλλακτική λύση στον χώρο του κέντρου.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τόνι Κάλβο συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα ενώ οι Νέτο, Ρονάλντο και Ρουίζ επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς. Απόντες φυσικά οι τέσσερις διεθνείς, Σηφάκης, Βανγκέλι, Τσεσνάουσκις και Ναφτί, με το μέλλον του τελευταίου στην ομάδα να φαίνεται αμφίβολο.

«Μεγαλύτερη από την Μπάρτσα η Μίλαν»


Η Μίλαν «από πλευράς ιστορίας και παράδοσης» είναι μεγαλύτερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος δεν παρέλειψε να κράξει την πρώην ομάδα του. Οπως δήλωσε ο Σουηδός επιθετικός στην Gazzetta dello sport οι Ροσονέρι είναι κλαμπ μεγαλύτερου πρεστίζ από την Μπαρτσελόνα. «Από πλευράς ιστορίας και παράδοσης» ήταν τα ακριβή λόγια του 28χρονου επιθετικού. Ο Ζλάταν μίλησε και για την Ιντερ και για την Μπαρτσελόνα: «Είμαι νικητής σε ό,τι κι αν κάνω. Κέρδισα τα πάντα με την Ιντερ, θα τα κερδίσω όλα και με τη Μίλαν. Οποιος βρεθεί στο δρόμο μου θα χάσει. Η Μπαρτσελόνα με αγόρασε 80 εκατ. ευρώ και με πούλησε 20. Μάλλον δεν τα πάνε καλά στα οικονομικά».

Ανανεώνει ο Γκουαρντιόλα


Το καλοκαίρι αρνήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο μεγαλύτερο του ενός έτους, θέλοντας να δει πρώτα τι στάση θα κρατήσει η διοίκηση στις επιθυμίες του. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον Σάντρο Ροσέλ και ετοιμάζεται να επεκτείνει το συμβόλαιό του μέχρι το 2013.

«Ο προπονητής θα υπογράψει σύντομα νέο συμβόλαιο. Επιθυμούσαμε από το καλοκαίρι να συμφωνήσουμε για πολλά χρόνια, αλλά ο Πεπ ήθελε μονοετές. Τώρα, επικοινωνήσαμε μαζί του και είναι θετικός στο να επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια, κάτι το οποίο θέλουμε και εμείς γιατί είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Καταλανών, Γιοζέπ Μαρία Μπερτομέου.

Στα δύο χρόνια παραμονής του στη Μπαρτσελόνα ο Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2009, Διηπειρωτικό, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ισπανίας.

Ο… Goal Machine είναι εδώ!

Ο… Goal Machine είναι εδώ!

Η χθεσινή μέρα περιείχε το οικογενειακό δίτερμα των επαγγελματιών με τους νέους για τον Ηρακλή. Ήταν ακόμη μια ευκαιρία για τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «σπάσει» την καθημερινότητα των προπονήσεων, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του και να δοκιμάσει πρόσωπα και θέσεις για τη συνέχεια. Ασφαλώς και δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα και το σκορ. Για την… ιστορία ωστόσο οι επαγγελματίες κέρδισαν με 4-0 τους νέους. Το πιο σημαντικό βέβαια ήταν το γεγονός πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε την ομάδα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα (όπως είπε στους παίκτες του) ακόμα κι αυτό το παιχνίδι.

Ξεκίνησε με Χοσέμι, Κυριαζή, Κανακούδη

Οι σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με το βασικό σχήμα, είναι λίγο πολύ κατασταλαγμένες όπως έχει τονίσει ο ίδιος. Βέβαια από αγώνα σε αγώνα και σύμφωνα με τις καταστάσεις, όλα τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Χθες στο δίτερμα, ο 42χρονος τεχνικός έδειξε κάποιες από τις πιθανές προθέσεις του για την προσεχή αναμέτρηση της ομάδας. Στο 4-3-3 που παρέταξε ο Μπαντής ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελευθερόπουλος υπερασπίστηκε την εστία των νέων (για να έχει μεγαλύτερη πίεση). Οι Κυριαζής και Χοσέμι αποτέλεσαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Κατσαμπής δεν συμμετείχε προληπτικά εξαιτίας κάποιων μικροενοχλήσεων που δεν προκαλούν καμία ανησυχία. Ο Αραμπατζής έπαιξε δεξιά και ο Κανακούδης αριστερά. Στη μεσαία γραμμή οι Καρλίνιος και Παπαστεριανός έπαιξαν ανασταλτικά στο κέντρο και ο «Πίτου» είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Σολτάνι κάλυψε την αριστερή πτέρυγα και ο Σζοτ τη δεξιά, με τον Γιάκομπ στην «κορυφή».

Καλή παρουσία και… γκολ

Οι επαγγελματίες (όπως και οι νέοι που προσπάθησαν) είχαν καλή παρουσία δείχνοντας πως μπορούν να φτάσουν εύκολα στο γκολ. Το πρώτο σημείωσε ο Ρόμπερτ Σζοτ που… με τη βοήθεια του αέρα από σέντρα σκόραρε. Ο… goal machine, Βικτοράς Γιάκομπ, έδειξε σε καλή κατάσταση και πέτυχε δύο τέρματα. Το ένα με κεφαλιά από σέντρα του Σίσιτς και το άλλο με σουτ από ασίστ του Ηλιάδη, ενώ ο Κατσικάς με πλασέ σημείωσε το τέταρτο μετά από φάουλ του Μάρα.

Η εμπειρία του Ντάνι

Στο δεύτερο μέρος ο Ουζουνίδης έκανε αλλαγές δίνοντας χρόνο σε όλους, δοκιμάζοντας παίκτες σε θέσεις. Ούτως ή άλλως όμως η παρουσία της ομάδας ήταν ξανά θετική. Ο Βουτσιάς έπαιξε δεξιά (στην πορεία έπαιξε εκεί ο Στάμου), ο Λίμα αριστερά και οι Κατσικάς-Σαρακατσάνος στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ανασταλτικό δίδυμο οι Ντάνι-Ηλιάδης, με τον Πορτογάλο να δείχνει καλά, και τον Μάρα σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα έπαιξαν οι Κομπαγιάσι (αριστερά) και Σίσιτς (δεξιά) με τον Γιάκομπ στην «κορυφή». Στην πορεία και με την αλλαγή του Στάμου (δεξί μπακ), ο Βουτσιάς πέρασε δεξί χαφ και ο Σίσιτς στην επίθεση αντί του Γιάκομπ.

«Στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ»


Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έθεσε ως στόχο για την Τσέλσι ο άσος της ομάδας, Μίκαελ Εσιέν. Πεπεισμένος για θετική πορεία μέχρι το φινάλε της περιόδου ο Αφρικανός άσος. Αναλυτικά τα όσα είπε ο ίδιος:

«Έχω τη διαίσθηση πως η φετινή σεζόν θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένη από την περσινή. Πλέον, το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός και στοχεύουμε ψηλότερα. Όλοι μας θέλουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το όνειρό μας.

Ως ομάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει τα πάντα στην Αγγλία και είναι η στιγμή να κοιτάξουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε πεινασμένοι γι’ αυτό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφερόμαστε για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Σε όλες τις διοργανώσεις θα παλέψουμε για τον τίτλο»

Τρίζουν τα κόκαλα του Φρέντι Μέρκιουρι


Τα διαλείμματα των αγώνων στην «Άνκαρα Αρένα» δεν είναι πάντα ευχάριστα. Οι τσιρλίντερ και ο συμπαθής «Bascat» κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά όταν έρχεται η ώρα του καραόκε, εύχεσαι να είχες μαζί σου ωτοασπίδες. Τα τουρκικά άσματα που καλούνται να ερμηνεύσουν κάποιοι θεατές, κάνουν τις τραγουδίστριες των σκυλάδικων στην εθνική να θυμίζουν Μαρία Κάλας. Όμως όλοι εκτίμησαν τις φωνητικές ικανότητες των οικοδεσποτών όταν ένας Κινέζος φίλαθλος κλήθηκε να τραγουδήσει το «We are the Champions» των «Queen». Τα κόκαλα του Φρέντι Μέρκιουρι ακόμη τρίζουν...

«Υπέφερα στην Λίβερπουλ...»


Κατηγορίες προς την διοίκηση της Λίβερπουλ «εκτόξευσε» με δηλώσεις του ο Χαβιέ Μασεράνο, αφού ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε πως υπήρχε συμφωνία με τους ανθρώπους των «Reds», η οποία δεν τηρήθηκε στο ακέραιο. Στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» μίλησε ο Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος πλέον ανήκει στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός άσος μίλησε σχετικά με την μεταγραφή του στους Καταλανούς αλλά και την συμφωνία που υπήρχε με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ και η οποία δεν τηρήθηκε απόλυτα από τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες των «κόκκινων» είχαν πει την προηγούμενη σεζόν στον Αργεντινό αμυντικό μέσο πως δεν θα τον παραχωρούσαν στους Καταλανούς, οι οποίοι τότε είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του αλλά του είχαν υποσχεθεί ότι την επόμενη χρονιά δεν θα στεκόντουσαν εμπόδιο στην καριέρα εφόσον προέκυπτε νέο ενδιαφέρον από ομάδα εκτός Αγγλίας.
Τη φετινή σεζόν η πρόταση της «Μπάρτσα» ήρθε αλλά οι άνθρωποι της Λίβερπουλ έκαναν... δύσκολη τη ζωή του Μασεράνο:

«Όταν άρχισαν να εμπλέκουν την οικογένεια μου στην υπόθεση και να λένε ανακρίβειες για εμένα, προφανώς και υπέφερα. Μου είχαν υποσχεθεί κάτι προ 12 μηνών αλλά δεν τήρησαν τον λόγο τους. Αυτό δεν είχε να κάνει με τους δικούς μου ανθρώπους ή κάτι άλλο. Όταν ακούς ή διαβάζεις ψέματα για το πρόσωπο σου τότε προφανώς και εκνευρίζεσαι», είπε αρχικά o Αργεντινός ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον πρώην προπονητή του, Ράφα Μπενίτεθ:

«Μου έμαθε τακτική. Είναι ένας από τους προπονητές που μου δίδαξαν τα περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου και του είμαι ευγνώμων για αυτό. Ήταν καθοριστικός τομέας στην εξέλιξη της καριέρας μου και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Λίβερπουλ. Θα τον ευχαριστώ για την υπόλοιπη ζωή μου αφού με εμπιστεύτηκε όταν κανένας δεν πίστευε πως άξιζα τέτοια ευκαιρία», κατέληξε ο διεθνής Αργεντινός των «Μπλαουγκράνα».

ΑΡΗΣ: Εν αναμονή των εξελίξεων

ΑΡΗΣ: Εν αναμονή των εξελίξεων

Με αγωνία περιμένει ο κόσμος του Άρη την οριστική απόφαση της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος για το πότε τελικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Ο λαός του Άρη έχει εξαγριωθεί δικαίως για το… παιχνίδι που πάνε να παίξουν στις πλάτες του συλλόγου, η απόφαση θα φέρει εξελίξεις.
Και αναφερόμαστε φυσικά στην Επιτροπή Κινητοποιήσεων του Άρη, η οποία ήδη βρίσκεται στις επάλξεις και αν χρειαστεί τελικά θα επανενεργοποιηθεί, παίρνοντας την κατάσταση πάνω της, διοργανώνοντας πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 11 του μηνός, από το Κλεάνθης Βικελίδης, στην ΔΕΘ.

*Να θυμίσουμε ότι ο Άρης έστειλε ένα λογικό αίτημα στην διοργανώτρια αρχή και την αστυνομία το ματς να γίνει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή 10/09. Και αυτό γιατί το διάστημα 16 με 25-26/09 η ομάδα έχει να δώσει τρία σημαντικά παιχνίδια και αναφερόμαστε σε αυτό με την Ατλέτικο Μαδρίτης (16/09), με τον Πανιώνιο (19/09) και με τον Εργοτέλη (15-26/09). Εάν λοιπόν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γίνει στις 22 του μηνός, σημαίνει ότι ο Άρης θα πρέπει να δώσει 4 σημαντικά ματς σε διάστημα 10 ημερών! Γεγονός που θα επιβαρύνει την κατάσταση ποδοσφαιριστών και τεχνικού τιμ.

«Μας έκλεψε» ξανά παίκτη η Μπλάκπουλ!


Τρεις εβδομάδες πριν ήταν ο Μάρλον Χέργουντ, ο οποίος ήταν έτοιμος να υπογράψει στη Λάρισα αλλά τελικά προτίμησε τη Μπλάκπουλ. Σήμερα η νεοφώτιστη αγγλική ομάδα ανακοίνωσε τον Ρίτσαρντ Κίνγκσον, ο οποίος βρισκόταν πολύ κοντά στον Ηρακλή!

Ο 32χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος εντυπωσίασε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Γκάνας, είχε δικαίωμα να υπογράψει με ομάδα ακόμα και μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, καθώς ήταν ελεύθερος εδώ και τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι κάτοχος τουρκικού διαβατηρίου (αγωνιζόταν εννέα χρόνια στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας), κάτι που σημαίνει ότι δεν πιάνει θέση ξένου, και δηλώθηκε ήδη στην 25άδα της Μπλάκπουλ.

Μετά το «ναυάγιο» με τον Κίνγκσον, ο οποίος επέλεξε να παραμείνει στην Premier League (την τελευταία διετία «γυάλιζε» τον πάγκο της Γουίγκαν) ο Ηρακλής στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις ελεύθερων τερματοφυλάκων, αν και η εξαιρετική εμφάνιση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κόντρα στον Ολυμπιακό γεμίζει σιγουριά τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Μασεράνο:«Δεν ήταν σωστοί απέναντι μου»


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Μασεράνο κατηγόρησε την διοίκηση της Λίβερπουλ πως λέει ψέματα για τους λόγους της φυγής του ενώ τονίζει πως δεν ήταν σωστοί απέναντι του σε αυτά που του είχαν υποσχεθεί προ 12 περίπου μηνών.

Συγκεκριμένα οι διοικούντες τους “Reds” είχαν πει την προηγούμενη σεζόν στον Αργεντινό αμυντικό μέσο πως δεν θα τον παραχωρούσαν στους Καταλανούς που είχαν καταθέσει και τότε επίσημη πρόταση αλλά την επόμενη χρονιά δεν θα στεκόντουσαν εμπόδιο στην καριέρα εφόσον προέκυπτε νέο ενδιαφέρον από ομάδα εκτός Αγγλίας.

Αυτή η πρόταση ήρθε αλλά ο 26χρονος μέσος δεν είδε τις υποσχέσεις που είχε ακούσει να πραγματοποιούνται και έκανε το δικό του «αντάρτικο» προκειμένου να φύγει από το «Ανφιλντ» καθώς είχε να αντιμετωπίσει και την γκρίνια της γυναίκας του που δεν ήθελε να μείνει άλλη μια χρονιά στο Νησί.

« Όταν άρχισαν να εμπλέκουν την οικογένεια μου στην υπόθεση και να λένε ανακρίβειες για εμένα, προφανώς και υπέφερα. Μου είχαν υποσχεθεί κάτι προ 12 μηνών αλλά δεν τήρησαν τον λόγο τους. Αυτό δεν είχε να κάνει με τους δικούς μου ανθρώπους ή κάτι άλλο. Όταν ακούς ή διαβάζεις ψέματα για το πρόσωπο σου τότε προφανώς και εκνευρίζεσαι", δήλωσε στην “Guardian” o Αργεντινός ποδοσφαιριστής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον προηγούμενο προπονητή του στην Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ τονίζοντας πως: «Μου έμαθε τακτική. Είναι ένας από τους προπονητές που μου δίδαξαν τα περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου και του είμαι ευγνώμων για αυτό. Ήταν καθοριστικός τομέας στην εξέλιξη της καριέρας μου και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Λίβερπουλ. Θα τον ευχαριστώ για την υπόλοιπη ζωή μου αφού με εμπιστεύτηκε όταν κανένας δεν πίστευε πως άξιζα τέτοια ευκαιρία», κατέληξε ο διεθνής Αργεντινός των «Μπλαουγκράνα».

«Όπως με Ίντερ στο Καμπ Νόου»


ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ. «Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η… ΠΡΟΣΕΥΧΗ», ΕΙΠΕ ΓΕΛΩΝΤΑΣ. «ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ‘ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ’».-Την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα αναγνώρισε ο Νίκος Νιόπλιας και παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολο έργο και στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις

Όμως, ο Κοζανίτης τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» δεν θα παραδώσουν τα «όπλα» και υποστήριξε πως θα τα δώσουν όλα για να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Βαρκελώνη, δείχνοντας ως παράδειγμα την εντυπωσιακή εμφάνιση των «πράσινων» κόντρα στην Ίντερ στο «Σαν Σίρο».

«Εναντίον της Μπαρτσελόνα η μοναδική καλή τακτική είναι να… προσεύχεσαι», ανέφερε γελώντας ο Νιόπλιας, σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ προπονητών της ΟΥΕΦΑ και στη συνέχεια εξήγησε:

«Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε απέναντι στη χιονοστιβάδα του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε στον καταιγιστικό ρυθμό της. Εάν κάτι έλειπε από το παιχνίδι της, ο Βίγια έδωσε την απαραίτητη δυναμική στην επίθεση. Λειτουργεί σαν να αγωνίζεται πολλά χρόνια μαζί τους».

Όσο για την τακτική που σκέφτεται να ακολουθήσει, επεσήμανε: «Είναι απαραίτητο να μην αφήσουμε καθόλου κενούς χώρους. Πρέπει να επιτεθούμε προσεκτικά, όπως κάναμε με την Ίντερ στο Σαν Σίρο μερικούς μήνες πριν και να αξιοποιήσουμε τα ελάχιστα λάθη που θα κάνουν και αυτοί, αφού μιλάμε για θνητούς ανθρώπους».

Τραγωδία στη φιέστα των 100 χρόνων της Κορίνθιανς


Με ένα τραγικό γεγονός σημαδεύτηκε η φιέστα της Κορίνθιανς για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.Η 21χρονη Αμάντα Φεράρζ Γκερεμίας παρασύρθηκε από το λεωφορείο της ομάδας και ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρές Σάντσες τόνισε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει την οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας.

Στη Σπόρτινγκ ο Χίλντεμπραντ


Το δρόμο της ξενιτιάς θα πάρει και πάλι ο Τίμο Χίλντεμπραντ, ο οποίος συμφώνησε και θα συνεχίσει για ένα χρόνο την καριέρα του στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο 31χρονος Γερμανός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τη Χόφενχαϊμ και συμφώνησε με την ομάδα της Λισσαβόνας, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, τη φανέλα της Σπόρτινγκ θα φορέσει και ο Βραζιλιάνος μέσος, Τάλες ντε Σόουζα, ο οποίος αποκτήθηκε, δανεικός, για ένα χρόνο, από την Πόρτο Αλέγκρε.

Τα νέα των αντιπάλων μας στην Ευρώπη


Αμφίβολος ο Κάρλες Πουγιόλ για το ματς της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μπόγιαν θα φορά την φανέλα με το "9". Ο Σαρέ δεν ξέρει τίποτα για την Ρόζενμποργκ, ενώ η UEFA απέρριψε την εντυπωσιακή επετειακή φανέλα της Χάιντουκ. Ενοχλήσεις στο γόνατο για τον άσο της Μπρις Ακπάλα.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα

Ο Κάρλες Πουγιόλ αναμένεται να μείνει εκτός προπονήσεων για δυο με τρεις εβδομάδες, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει το ιατρικό τιμ της ομάδας, αφού από την εξέλιξη της αποθεραπείας του θα ξεκαθαρίσει το αν θα χάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός των "μπλαουγκράνα" υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό στο ζέσταμα για την αναμέτρηση της 1η αγωνιστικής με την Ράθινγκ στο Σανταντέρ και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον προπονητή της Μπαρτσελόνα να ελπίζει πως θα τον έχει στη διάθεση του νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Καταλανών, ο Αργεντινός, Χαβιέρ Μαστσεράνο, έδωσε συνέντευξη στο "Barca TV" και τόνισε: "Ήμουν άτυχος μέχρι στιγμής και δεν έχω κερδίσει κάποιον τίτλο στην καριέρα μου. Τώρα όμως είμαι στην ιδανική ομάδα για να το κάνω αυτό. Τουλάχιστον, θα παίζουμε πάντα για την νίκη. Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη να νικά κάθε παιχνίδι θέλει να αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη".

Ο Μαστσεράνο πήρε την φανέλα με το "14", ο Μπόγιαν άφησε το "11" για να πάρει ο "9", το οποίο είχε ο Ιμπραΐμοβιτς, ενώ το "11" πήρε ο Χεφρέν, αφήνοντας το "20".

Μάλιστα, ο Μπόγιαν έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες της ομάδας που φοράει το "9", από το 1995 που τα νούμερα είναι συγκεκριμένα για κάθε παίκτη. Συγκεκριμένα το είχαν ο Βόσνιος, Μέχο Κόντρο (1995-96), οι Βραζιλιάνοι, Ρονάλντο (1996-97) και Σόνι Άντερσον (1997-99), ο Ολλανδός, Πάτρικ Κλάιφερτ (1999-2004), ο Καμερουνέζος, Σαμουέλ Ετο'ό (2004-2009) και ο Σουηδός, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (2009-2010).

Κοπεγχάγη


Το όνομα της Κοπεγχάγης ενεπλάκη στο σήριαλ της μεταγραφής του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν πάει στην Τότεναμ (πήγε τελικά) θα πήγαινε δανεικός στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Δανίας, καθώς στην χώρα η μεταγραφική περίοδος διαρκεί μερικές μέρες ακόμη.

Ρουμπίν Καζάν

Η ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου βρήκε την Ρουμπίν Καζάν στην 5η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στα χρήματα που δαπάνησε. Συνολικά έδωσε 43.100.000 ευρώ για τους Κάρλος Εντουάρντο, Σαλβατόρε Μποκέτι, Oμπαφέμι Μάρτινς, Γκέντριους Αρλαουσκίσα, Όλεγκ Κούζμιν και Αλεξέι Μεντβέντεβ.

Την πρώτη Σεπτεμβρίου η Ρουμπίν έχασε τον 33χρονο επιθετικό Φατίχ Τεκέ, ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας.

Αντίπαλοι Άρη

Ατλέτικο Μαδρίτης


Στην Ατλέτικο Μαδρίτης απολαμβάνουν το ιδανικό ξεκίνημα στην χρονιά και χτες (Τρίτη), όταν όλοι ασχολούνταν με τις μεταγραφές της τελευταία στιγμής, η αποστολή της ομάδας έκανε τον γύρο του θριάμβου στην πρωτεύουσα της χώρας με το τρόπαιο του ευρωπαϊκού Super Cup και γνώρισε την αποθέωση από 5.000 οπαδούς.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των ανθρώπων της Ατλέτικο για την απόκτηση του Αρντά Τουράν, καθώς η πρόταση ύψους 11 εκ. Ευρώ δεν έγινε αποδεκτή από την Γαλατάσαραϊ.

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Το "αστέρι" της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μίκαελ Μπάλακ, κατάφερε σήμερα μια προσωπική νίκη σε βάρος του Φίπιλ Λαμ, καθώς είναι αυτός που διατηρήσει στην κατοχή του το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Γερμανίας.

Ρόζενμποργκ

Η Ρόζενμποργκ απέκτησε σήμερα με την μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ τον Μπακαρί Σαρέ. "Θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής εδώ", είπε ο 20άχρονος Ιβοριανός και όταν ρωτήθηκε τι ξέρει για την νέα του ομάδα, είπε: "Τίποτα. Μόνο ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας".

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Ρόζενμποργκ παραχώρησε τον Κρις Στάντσγκααρντ στην Μάλαγα, ενώ στην ομάδα θα μένει μέχρι τον Ιανουάριο ο διεθνής Γκανέζος μέσος, Άντονι Ανάν, παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ

Βιγιαρεάλ


"Ξέρουμε πως κάναμε λάθη και να αντιδράσουμε", τόνισε ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ, Ντιέγκο Λόπεθ, σε σημερινή συνέντευξή του, αναφερόμενος στην κακή πρεμιέρα και την ήττα από την Σοθιεδάθ. "Είχαμε μία κακή εμπειρία στην περσινή σεζόν και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να μην συμβεί ξανά αυτό. Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Μπριζ

Τέθηκαν σήμερα στην διάθεση των φιλάθλων της Μπριζ τα εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στο Europa League, αλλά και των δύο άλλων αγώνων στον όμιλο με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βιγιαρεάλ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του κυπέλλου στο Βέλγιο και η Μπριζ στους "32" την Λόμελ Γιουνάιτεντ, ομάδα της 2ης κατηγορίας. Σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού, Γκερμινάλ - Άαλστ.

Αμφίβολος είναι ο επιθετικός των Βέλγων Ζόζεφ Ακπάλα, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο του δεν έχουν υποχωρήσει.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρουσίασε επίσημα το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, τον 30άχρονο Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, Τονέλ, τον οποίο απέκτησε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

"Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ όταν έμαθα ότι με θέλει η Ντιναμό, ξέρω την ιστορία της... Μπόμπαν, Σούκερ, Μόντριτς. Η Ντιναμό θέλει πάντα να παίρνει τίτλους, όπως και εγώ".

Αντίπαλοι ΑΕΚ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης


Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τερμάτισε... 6η στην κούρσα της δαπάνης αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη, δίνοντας 43.000.000 ευρώ για τους Μπρούνο Άλβες, Αλεξάντερ Λούκοβιτς, Σεργκέι Σέμακ και Αλεξάντερ Μπουκάροβ.

Άντερλεχτ

Στην Άντερλεχτ υπάρχει ικανοποίηση που κατάφεραν να κρατήσουν στο ρόστερ τους το αστέρι τους, Ρομελού Λουκακού. Ο 17άχρονος στράικερ πάντως αγόρασε το πρώτο του σπίτι, μία βίλα αξίας 500.000 ευρώ (!) ενώ η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανακοίνωσε πως ο Λουκακού δημιούργησε την δική του προσωπική ιστοσελίδα (http://romelu-lukaku.com/nl/).

Χάιντουκ Σπλιτ

Η UEFA απέρριψε την εντυπωσιακή εμφάνιση της Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία δημιουργήθηκε για τα 100 χρόνια της. Ο λόγος είναι διότι έχει στίχους από τον ύμνο της και η ομοσπονδία δεν επιτρέπει γράμματα, παρά μόνο των διαφημίσεων.

Η επετειακή φανέλα της Χάιντουκ...

Προσπάθειες να "δέσουν" τον Μοντολίβο κάνουν οι "βιόλα"


Μετά τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα η Φιορεντίνα αναζητά εδώ και χρόνια έναν παίκτη που θα μπορεί να πάρει το χρίσμα του ηγέτη. Ο Ρικάρντο Μοντολίβο έχει τα εχέγγυα για να το πράξει αυτό και θα πάρει την ευκαιρία αν υπογράψει το νέο συμβόλαιο που του έχουν προτείνει οι “βιόλα” με έτος λήξης αυτού το 2016.

O 25χρονος μέσος βρέθηκε για άλλο ένα καλοκαίρι στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά επέλεξε να παραμείνει στο “Αρτέμιο Φράνκι”. Ωστόσο, καμία περίπτωση δεν προχώρησε και στον ιταλικό σύλλογο θεωρούν πως ήρθε η ώρα ο αρχηγός της ομάδας να υπογράψει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές. Μάλιστα τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι αυτό ίσως συμβεί μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την εθνική Ιταλίας.

Προερχόμενος από την Αταλάντα το 2005 ο Μοντολίβο έχει “κλειδώσει” το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ μετρά πάνω από 160 εμφανίσεις με τη φανέλα του συλλόγου της Τωσκάνης.

"Καυστικός" ο Ιμπραϊμοβιτς κατά Γκουαρντιόλα


H σχέση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με τον Πεπ Γκουαρντιόλα δεν ήταν ποτέ ιδανική. Ο Σουηδός επιθετικός δεν έχασε την ευκαιρία-στις πρώτες ημέρες του στη Μίλαν-να επιτεθεί στον τεχνικό των Καταλανών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη το νέο μεταγραφικό απόκτημα των “ροσονέρι” άφησε τα της εθνικής ομάδας και ασχολήθηκε με τον πρώην προπονητή του: “Οι μεγάλοι προπονητές λύνουν τα προβλήματα, αλλά αυτοί που μετρούν λίγο καιρό στους πάγκους τρέχουν μακριά απ' αυτά. Υπήρχε μόνο ένα άτομο (σ.σ από την ομάδα της Μπαρτσελόνα) που ήθελε να με ξεφορτωθεί”, δήλωσε αρχικά ο Σουηδός, συμπληρώνοντας ακόμα ότι είναι χαρούμενος που μετακόμισε στη Μίλαν και θα έχει στο πλάι του τον Ρομπίνιο.

Όσον αφορά τη διαμάχη του με τον Γκουαρντιόλα πρόσθεσε: “Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου πρόβλημα με προπονητές. Ωστόσο, ξαφνικά είχα πολλά προβλήματα και καμία επικοινωνία με τον “Φιλόσοφο”. Δεν γνωρίζω ποιο ήταν το πρόβλημα. Δεν άντεχα στην Μπαρτσελόνα, δεν είχα άλλη επιλογή παρά να βρω ένα νέο μέρος για δουλέψω και είμαι τυχερός που πήγα στη Μίλαν. Είμαι 28 χρόνων και δεν αντέχω να κάθομαι στην κερκίδα και να βλέπω τον καιρό”.

Ο “Ίμπρα” βρίσκεται στην πατρίδα του, όπου την Παρασκευή η Σουηδία ξεκινά τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2012.

Η Σάρα, χωρίς τη ...Μάρα!


Η εντυπωσιακή Σάρα είναι 29 ετών, γεννημένη στις 9 Ιουνίου του 1981 στην Ούμπρια της Ιταλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ το 1998, με αφετηρία τη συμμετοχή της στα καλλιστεία για τη "Μις Ιταλία", στα οποία βρέθηκε στη 2η θέση. Τα πρώτα της βήματα στην πασαρέλα τα έκανε παράλληλα με τις σπουδές της, καθώς έχει πάρει πτυχίο στα οικονομικά.

Μετά το τέλος των σπουδών της, άρχισε να εμφανίζεται - κυρίως ως guest - σε σειρές της ιταλικής τηλεόρασης, ενώ το 2008 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία "Ultimi della classe", στην οποία υποδυόταν μια καθηγήτρια που έκανε γυμνή φωτογράφηση για ημερολόγιο περιοδικού.Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα ρόλο που είχε ...βιώσει, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα, το 2007, είχε ...κόψει την ανάσα ολόκληρης της Ιταλίας με την ιστορική, εκρηκτική γυμνή φωτογράφησή της για το περιοδικό "Max". Η ίδια ισχυρίζεται πως τη συγκεκριμένη απόφαση για τη γυμνή φωτογράφηση, την πήρε με "κρύα καρδιά", ωστόσο είχε ...επιχειρήματα: "Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είμαι ένα προϊόν που πουλάει στην αγορά της showbiz"!Η σχέση της με τον Μπεχράμι έχει περάσει από ...40 κύματα, επειδή ο αγαπημένος της αγωνίζεται στη Γουέστ Χαμ, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ξοδεύει πολύ από το χρόνο της στα αεροπλάνα, μεταξύ Μιλάνου και Λονδίνου.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα στον ορίζοντα φαίνεται ...μια κάποια λύση: η μεταγραφή. Η Ρόμα φέρεται να κινείται για την απόκτηση του Κοσοβάρου - με ελβετική υπηκοότητα - συντρόφου της και η όμορφη Σάρα ελπίζει να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στη Ρώμη, ώστε να μικρύνει και η απόσταση στη σχέση τους!

«Κίνητρο το Τσάμπιονς Λιγκ»


Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ από τη μετακίνησή του στην Τότεναμ, αν και πριν από λίγο καιρό δήλωσε ότι θα έφευγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης μόνο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Ποτέ δεν θα μπορούσα να παίξω για άλλον ισπανικό σύλλογο. Αν άφηνα τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπάρχει μόνο μία ομάδα στην οποία θα μπορούσα παίξω και αυτή δεν είναι άλλη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», είχε πει ο Ολλανδός μέσος της αγγλικής ομάδας.

Μετά τη μεταγραφή του στην Τότεναμ τόνισε: «Θέλω να παίξω και πάλι αν είναι δυνατόν σε κάθε αγωνιστική με έναν μεγάλο σύλλογο. Θα είμαι απόλυτα ευτυχισμένος τότε. Το γεγονός ότι η Τότεναμ συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ επηρέασε την απόφασή μου σε μεγάλο βαθμό, παρόλο που ξέρω ότι πρέπει να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα ανάμεσα σε πολλούς καλούς παίκτες. Είμαι περήφανος γι' αυτή τη μεταγραφή».

Θέλει μια ακόμη ιστορική νίκη


Να συμπληρώσει στο βιογραφικό του ακόμη μια ιστορική νίκη θέλει ο Λιουίς Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren, ύστερα από τη νίκη στο Σπα, θέλει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του γκραν πρι της Μόντσα, καθώς είναι η μοναδική από τις ιστορικές πίστες, που δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη θέση.

Ο Χάμιλτον έχει καταφέρει να στεφθεί νικητής στο Σίλβερστοουν, το Σπα και το Μόντε Κάρλο, τα τελευταία χρόνια, ενώ επόμενος στόχος είναι ο «Ναός της ταχύτητας», στο προσεχές γκραν πρι (11-12 Σεπτεμβρίου) :

«Πάντα κοιτούσα αυτά τα τέσσερα σιρκουί, καθώς έχουν ιδιαίτερη σημασία από τα υπόλοιπα. Πριν μερικά χρόνια θυμάμαι τον Κούλθαρντ να λέει ότι είναι περήφανος για τις νίκες σε αυτά τα τέσσερα γκραν πρι, γιατί κάπως συνδέονται με την ιστορία του πρωταθλήματος και ξέρω πολύ καλά τι εννοούσε. Αυτές οι πίστες είναι μοναδικές, μπορείς να νιώσεις την ιστορία σε αυτούς τους αγώνες», δήλωσε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος.

«Συνεπώς πηγαίνω στη Μόντσα για ακόμη μια νίκη που θα με βοηθήσει να διατηρήσω την πρωτιά μου στο πρωτάθλημα. Το μονοθέσιο μας πρέπει να είναι ανταγωνιστικό, αλλά δεν μπορείς να θεωρήσεις τίποτα δεδομένο», συμπλήρωσε ο πιλότος της McLaren.

«Με τα πανό ανάποδα»


Μετά από επτά χρόνια, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» δεν θα βρεθεί στο πλευρό των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στον αγώνα με τη Γεωργία, στα προκριματικά του Εuro 2012. O Σύνδεσμος Φιλάθλων της Εθνικής αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη διαμαρτυρία του προς την ΕΠΟ, ενώ στην Κροατία θα εκφράσει ακόμα πιο έντονα τη δυσαρέσκειά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Γαλανόλευκος Φάρος»:

«Την Παρασκευή η Εθνική μας ξεκινάει την μάχη της για τα προκριματικά του EURO2012. Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ υπάρχει 7 χρόνια δίπλα στην Εθνική μας, αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας, γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας, αποφασίσαμε να απέχουμε από αγώνα τους εντός έδρας. Αποφασίσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ να μην βρίσκεται στο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, στο πρώτο αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με αντίπαλο την ΓΕΩΡΓΙΑ, στις 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ, βλέποντας την αδιαφορία της ΕΠΟ προς των Έλληνα φίλαθλο, αποφάσισε κανένα μέλος του να μην αγοράσει εισιτήρια διαρκείας. Δεν είναι δυνατόν από την μια να μας παρακαλούν να αγοράσουμε εισιτήρια διαρκείας και από την άλλη να μην μας δίνουν εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα στην ΚΡΟΑΤΙΑ, και να αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε στη "μαύρη" αγορά.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ αποφάσισε ότι στον αγώνα του ΖΑΓΚΡΕΜΠ με την ΚΡΟΑΤΙΑ, να κρεμάσει τα πανό του όλα ΑΝΑΠΟΔΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την αντιμετώπιση του συλλόγου μας από την ΕΠΟ.

Δυστυχώς αντί η ΕΠΟ να μας βοηθάει, προσπαθεί να μας δημιουργήσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί. Μας θεωρεί τουριστικό γραφείο, επειδή καταφέρνουμε και πάμε τον Έλληνα φίλαθλο στο εξωτερικό. Μας αναφέρει ότι αν θέλουμε εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες της Εθνικής μας, να μην απευθυνόμαστε σε αυτούς, αλλά στο τουριστικό χορηγό της ομοσπονδίας.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ θα είναι παρών και στην ΚΡΟΑΤΙΑ.

Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, από την συμπεριφορά του έμμισθου υπαλλήλου της ΕΠΟ, δηλώνει ότι πλέον δεν θα ξανακατεβάσει το κεφάλι του. Ανοίξαμε πόλεμο με το κατεστημένο των μαύρων εισιτηρίων. Φτάνει πια. Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε ως σύλλογος φίλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Μουρίνιο: «Ξέρω πως να αντιμετωπίσω την Μπαρτσελόνα»


Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα και οι εμφανίσεις της τρομάζουν κάθε αντίπαλο, όχι όμως, και τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός –στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στην “AS”- δεν δείχνει να ανησυχεί για τις αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με την ομάδα του Γκουαρντιόλα, την οποία χαρακτήρισε ένα «ολοκληρωμένο προϊόν».

«Μου φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο για εσάς να με καταλάβετε. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν. Είναι ένα ποδοσφαιρικό σχολείο, που βασίζεται σε παίκτες, όπως οι Βαλντές, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι, που έχουν είκοσι χρόνια στην ομάδα, σχεδόν από την γέννησή τους», τόνισε ο Ζοζέ Μουρίνιο και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση εάν της αξίζει μια τέτοια αναφορά-τιμή από τα ΜΜΕ…

«Σας είπα, η Μπαρτσελόνα είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν… και κάθε σεζόν γίνεται μια αναβάθμιση. Έχεις ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σου και του βάζεις ένα update. Κάτι τέτοιο. Εγώ λοιπόν, είμαι εδώ να ανταγωνιστώ ένα ολοκληρωμένο προϊόν», τόνισε ο Special One για να συνεχίσει:

«Ξέρω πως θα αντιμετωπίσω την Μπαρτσελόνα. Έντεκα εναντίον έντεκα. Κάποιες φορές και με δέκα… Μπορείς να ‘’απενεργοποιήσεις’’ την Μπαρτσελόνα και να παίξεις με τον τρόπο σου. Εάν θέλεις να παίξεις σαν και αυτούς, τότε θα χάσεις. Είναι ξεκάθαρο και το ξέρουν. Αυτοί θέλουν από τον αντίπαλό τους να παίξει καλά, γιατί έτσι θα σε σκοτώσουν. Την έχω αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα τρεις φορές. Με την Τσέλσι την έχω νικήσει και έχω χάσει. Άλλη μια φορά όλοι είδατε τι έγινε με τον Νορβηγό διαιτητή. Την αντιμετώπισα και πρόσφατα με την Ίντερ και την απέκλεισα», κατέληξε ο Πορτογάλος τεχνικός…

Όλα δείχνουν διαζύγιο


Παρά τη θέληση και των δύο πλευρών να υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις, πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν μαζί ΑΕΚ και Ίσμαελ Μπλάνκο. Μετά τα δύο πρώτα ραντεβού στα οποία δεν υπήρξε συμφωνία, ήρθε και το τρίτο για να διαπιστωθεί νέο αδιέξοδο. Συγκρατημένη αισιοδοξία για Τζεμπούρ, Σκόκο αλλά…

Την ώρα που ο Αργεντινός ζητούσε σημαντική αύξηση (από τα 390.000 ευρώ που θα έπαιρνε τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του) η ΑΕΚ του προσέφερε 400.000 ευρώ στάνταρ αποδοχές, συν 150.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών και κατάκτησης πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πρόταση της ΑΕΚ στο δεύτερο ραντεβού των δύο πλευρών, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τον Μπλάνκο.

Στο τρίτο ραντεβού του μάνατζερ του επιθετικού της Ένωσης, Γκουστάβο Οναϊντία, με τον Σταύρο Αδαμίδη (συναντήθηκαν στο πλαίσιο της μεταγραφής του Νασούτι) η θέση της ΑΕΚ ήταν ακόμα παραπάνω χρήματα από τα 400.000 ευρώ που προσέφερε την τελευταία φορά. Ο Οναϊντία φέρεται να αποχώρησε εκνευρισμένος από το ραντεβού, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσφορά που άκουσε για τον πελάτη του. Απάντηση πάντως, δεν δόθηκε!

Από την άλλη, η ΑΕΚ ισχυρίζεται ότι σε κάθε ραντεβού για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μπλάνκο του δείχνει πόσο τον θέλει, αφού αυξάνει συνεχώς τις προτάσεις της (ξεκίνησε από 350.000 ευρώ). Ο παίκτης όμως, αισθάνεται απογοητευμένος αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και περίμενε καλύτερο συμβόλαιο στα 27 του χρόνια! Παράλληλα, ο Μπάγεβιτς δείχνει να μην τον υπολογίζει για την αρχική ενδεκάδα, συνεπώς, πως να αποδεχθεί την πρόταση όταν δεν καλύπτεται ούτε οικονομικά αλλά και ούτε αγωνιστικά;

Φωτο Ημερας

Ηταν... καλύτερη η Τουρκία και μας νίκησε

Ψιθυροι..........

  • Τα σκαλιά της εκκλησίας θα ανέβει την Πέμπτη (2/9) ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Ελευθερία Κούκου στον Αγιο Δημήτριο του Ψυχικού.
  • Ελαφρύ τρακάρισμα είχε μετά την προπόνηση της Τετάρτης (1/9) ο Τζιμπρίλ Σισέ, όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε το αμάξι του. Ο γάλλος, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα και μόνο η μαύρη Bentley που οδηγούσε υπέστη μερικές ζημιές. Μάλιστα, την ώρα που ξεκινούσε η παρουσίαση του Πλεσί, έξω από τις εγκαταστάσεις της Παιανίας είχε έρθει η Express Servise για να παραλάβει το αυτοκίνητο του Σισέ.
  • Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Πλατεία είναι το εξής: Ποιός θα φύγει πρώτος από τον Πανιώνιο; Ο Κιντής ή ο Στόρε; Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή...
  • Ποιοί είναι αυτοί μέσα στον Ολυμπιακό που λένε τον Φουστέρ ότι είναι ο... νέος Οσκαρ; Πρόκειται μόνο για συμπαίκτες του ή και για ανθρώπους της διοίκησης;
  • Η Γουεστ Χαμ πήρε Γιάκομπσεν


    Παίκτης της Γουεστ Χαμ είναι ο Λαρς Γιάκομπσεν, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μπλάκμπερν. Η αρμόδια επιτροπή της Πρέμιερ Λιγκ ενέκρινε τη μεταγραφή του 30χρονου αμυντικού, η οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά. Ο έμπειρος παίκτης, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, είναι 35 φορές διεθνής με την εθνική Δανίας, ενώ αγωνίστηκε 16 φορές με την φανέλα των "Ρόβερς" από τον Ιούνιο του 2009 όταν αποκτήθηκε από την Εβερτον.

    Ενα μήνα εκτός αγώνων ο Ελινγκτον


    Σοβαρότερος από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι ο τραυματισμός του Νέιθαν Ελινγκτον. Ο άσος της Ξάνθης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στον μηνίσκο, κάτι που θα γίνει το αργότερο έως την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

    Ο Σολάρι θα συνεχίσει στην Πενιαρόλ


    Στην Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαντιάγκο Σολάρι. Όπως ανακοίνωσαν οι πρωταθλητές Ουρουγουάης, ο έμπειρος παίκτης αποχώρησε από την Ατλάντε του Μεξικού και στη νέα του ομάδα θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής, Μαρσέλο Γκαγιάρδο.

    «Οι συζητήσεις έχουν φτάσει στο τέλος τους και συμφωνήσαμε σε όλα με τον πρόεδρο της Ατλάντε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πενιαρόλ, Εντγκαρ Γουέλκερ, και πρόσθεσε: «Μίλησα χθες με τον Σολάρι και ενθουσιάστηκε με την προοπτική να συνεχίσει εδώ την καριέρα του".

    Ο 33χρονος Σολάρι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ, ενσωματώθηκε στο δυναμικό της Ατλάντε από τη Σαν Λορέντζο την περασμένη χρονιά, μετά από μία δεκαετία στην Ευρώπη (Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης και Ιντερ).

    Ειδικό πρόγραμμα Χίμπλινγκερ και Σιασβιασίβλι


    Διπλή ήταν η σημερινή προπόνηση του Εργοτέλη, μετά το ρεπό που είχε δώσει ο Νίκος Καραγεωργίου. Οι Χίμπλινγκερ και Σιασβιασίβλι ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Σαρρής αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έκανε θεραπεία.

    Απουσίαζαν ο Βερπακόφσκις, που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Λετονίας, και οι νεαροί Καρέλης, Τζανάκης, καθώς ενσωματώθηκαν στην Εθνική Νέων. Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια απογευματινή προπόνηση στις 6:30.

    Υπέγραψε" για δύο χρόνια ο Πουλίδο


    Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Αστέρα Τρίπολης που εκκρεμούσε. Ο Ρούμπεν Πουλίδο βρίσκεται στην αρκαδική πρωτεύουσα, σήμερα πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Ο 31χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός αναμένεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί την 2η αγωνιστική, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

    Λίνο: "Θα βοηθήσει ο Ελ Ζαρ"


    Την ελπίδα του πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του, εξέφρασε ο Λίνο με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης "Sport 103 FM". Ο άσος του δικεφάλου αναφέρθηκε επίσης στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και αυτό με τον Πανσερραϊκό.

    Συγκεκριμένα ο Λίνο μίλησε:

    Για τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε: "Είχαμε δύο καλά παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε, καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια των ομίλων. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ομάδα. Τώρα θα κοιτάξουμε με ηρεμία το πρώτο παιχνίδι που έρχεται, κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ".

    Για τον όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ: "Η Βιγιαρεάλ είναι η πιο δυνατή και το πρώτο φαβορί στον όμιλο. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά η "Βίγια" είναι η πιο δυνατή. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει ως δεύτερος του ομίλου".

    Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παρά την κούραση που είχαμε από το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, καταφέραμε να κερδίσουμε και να ξεκινήσουμε θετικά στο Πρωτάθλημα".

    Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: "Πολύ σημαντικό το ότι είχαμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε, γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης".

    Για τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ: "Πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ήταν μία πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Τον περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει την ομάδα μας".

    Πλεσί: "Ηρθα σε ένα εξίσου μεγάλο κλαμπ"


    Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και επίσημα τον Νταμιέν Πλεσί, ο οποίος στις πρώτες τους δηλώσεις τόνισε πως έφυγε από ένα μεγάλο σύλλογο και ήρθε σε άλλο εξίσου μεγάλο κλαμπ. Ο Γάλλος άσος εξήγησε πως η συνομιλία που είχε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κάρλος Φρέιτας, τον έκανε να δεχθεί την πρόταση των "πρασίνων".

    Ο τελευταίος ξεκίνησε τη διαδικασία της παρουσίασης, λέγοντας, "Παρουσιάζουμε τον νέο μας παίκτη που υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έχουμε πολλές προσδοκίες από αυτόν και έχει μια αναγνωρισμένη πορεία στην Γαλλία και την Αγγλία".

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πλεσί, "Έφυγα από ένα μεγάλο κλαμπ και ήρθε σε ένα άλλο εξίσου μεγάλο. Ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Έπρεπε να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα. Έμαθα πολλά τόσα χρόνια στην Λίβερπουλ δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως ο Τζέραρντ, αλλά ήθελα να πάω κάπου που να παίζω. Είναι θέμα του προπονητή που και πότε θα παίξω. Όποτε και όπου μου ζητηθεί να βοηθήσω εγώ είμαι έτοιμος. Ο προπονητής αποφασίζει.

    Η συνομιλία με τον Κάρλος Φρέιτας με έπεισε να έρθω στον Παναθηναϊκό. Εμένα προσωπικά δεν με είχε πλησιάσει κάποια ομάδα. Αυτά είναι θέματα του μάνατζέρ μου. Όταν έφυγα από τη Λιόν σε ηλικία 18 ετών πήγα στη Λίβερπουλ και μέσα από τις προπονήσεις έμαθα πολλά από τους μεγάλους παίκτες που είχε η ομάδα. Δεν έπαιξα, όμως, πολλά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία μου να αποδείξω όλα όσα έχω μάθει αυτά τα χρόνια".

    Ο Πλεσί, όπως τόνισε πως προφέρεται το όνομα του, ξεκαθάρισε πως η θέση του είναι αμυντικός μέσος και όχι κεντρικός αμυντικός, ενώ δήλωσε πως είναι έτοιμος από τώρα για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

    Αγωνία στην ΑΕΚ για το γήπεδο...


    Γήπεδο για να διεξαχθεί ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό, θα πρέπει να βρει η ΑΕΚ, καθώς το "Σπύρος Λούης" δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Λάζαρος Γρύλλης, στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3". Αγωνία για την αναμέτρηση με τη Χάιντουκ και το Γιουρόπα Λιγκ, αφού η "Ενωση" είναι υποχρεωμένη να δηλώσει το ίδιο γήπεδο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της για τη δεύτερη τη τάξει Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ετσι, αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ, κινδυνεύει να παίξει και τους τρεις αγώνες της στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χωρίς φιλάθλους, όπως έγινε και απέναντι στην Νταντί Γιουνάιτεντ.

    "Ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η εταιρία. Κάνουμε προσπάθειες να γίνει ο αγώνας της ΑΕΚ με την Χάιντουκ στις 16 μήνα. Ομως ούτε αυτό είναι σίγουρο. Γύρω στις 12 του μήνα θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Θα παίξουν ρόλο οι καιρικές συνθήκες. Είναι νωρίς να πούμε ακόμη με σιγουριά. Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει καμία επαφή με μας, περιμένουμε την επαφή για να δούμε τι θα κάνουμε.

    Δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο νωρίτερα από τις 16 Σεπτεμβρίου. Φημολογείται ότι η κατασκευάστρια πιθανότατα δίνει διαβεβαιώσεις και με εκπλήσσει και μένα η σιγουριά της. Εμείς δεν έχουμε κάνει καμία δήλωση. Και για τις 16 ακόμα αμφιβάλω.

    Λέμε για τις 16, όχι για τις 19 και 20. Εγώ νομίζω πως θα τα βρούμε με την ΑΕΚ. Αν στραφεί εναντίον μας, θα στραφούμε κι εμείς κατά του φταίχτη.

    Δεν το γνώριζα αυτό. Μας θέτετε ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε. Θα παίξουμε με τον χρόνο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβλέψουμε το γήπεδο και της κατασκευής. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να διεξαχθεί η συναυλία των U2 κι έπειτα θα προχωρήσουμε"

    Τέλος και ο Οσκαρ


    Τελικά Όσκαρ Γκονζάλεθ δεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο. Ο Ισπανός που ήρθε στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στους "ερυθρόλευκους", έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά, με την οποία αγωνίστηκε σε 68 παιχνίδια σημειώνοντας εννιά γκολ.

    Ο Οσκαρ στις δηλώσεις του μετά την αποδέσμευση του εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως τόνισε πέρασε πολύ όμορφα στους "ερυθρόλευκους", "Πέρασα πολύ όμορφα εδώ και λυπάμαι που δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να επιτύχει τους στόχους του και να κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ελλάδος".

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
    "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Όσκαρ Γκονζάλεθ και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".