Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μιλάει με Γκαρντ η Βίλα!!

Σε επαφές με την Aστον Βίλα, για την κενή θέση στον πάγκο του συλλόγου, βρίσκεται ο Ρεμί Γκαρντ σύμφωνα με το «Canal+»
Οι «χωριάτες» έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση προπονητή μετά την απομάκρυνση του Τιμ Σέργουντ και o Γάλλος, πρώην τεχνικός της Λιόν, μοιάζει να αποτελεί την βασική τους επιλογή στην παρούσα φάση.
Σύμφωνα μάλιστα με το «Canal+» οι άνθρωποι της Βίλα βρισκονται ήδη σε επικοινωνία με τον 49χρονο.
Πέραν του Γκαρντ, πιθανότητες για την επόμενη ημέρα στον πάγκο της Βίλα συγκεντρώνουν και οι περιπτώσεις των Ντέιβιντ Μόγιες, Νάιτζελ Πίρσον και Μπρένταν Ρότζερς…
*Πηγή: England365.gr*

Κλοπ ο... λυτρωτής!

Την χαμένη... αυτοπεποίθηση φαίνεται πως βρήκαν οι παίκτες της Λίβερπουλ με την έλευση του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της ομάδας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σιμόν Μινιολέ.
Μόνο θετικά φαίνεται πως έχει φέρει με τον ερχομό του στη Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ.
Ο Σιμόν Μινιολέ τόνισε πως ο Γερμανός κόουτς άλλαξε τον «αέρα» στις τάξεις της ομάδας, οι παίκτες της οποίας ατενίζουν πλέον το μέλλον με αισιοδοξία.
«Υπάρχει ενθουσιασμός και θετικότητα στο χώρο, το αισθανθήκατε στο Άνφιλντ την Πέμπτη. Υπάρχει πολύ πίστη στην ομάδα από τότε που ήρθε. Ο προπονητής ήθελε ένα δώρο την Πέμπτη. Δυστυχώς δεν έλαβε ένα τόσο καλό δώρο όσο περίμενε. Ας ελπίσουμε ότι θα του το δώσουμε την Κυριακή»ανέφερε ο Βέλγος.
*Πηγή: England365.gr*

Περαιτέρω... μπλεξίματα με την FA ο Μουρίνιο!!

Η αποβολή του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο, στο ημίχρονο της αναμέτρησης κόντρα στην Γουέστ Χαμ, είναι πολύ πιθανό να αποφέρει στον τεχνικό της Τσέλσι περαιτέρω κυρώσεις από την FA!  
Σε συνεχή... δουλεία φαίνεται πως βάζει την FA ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός παρακολούθησε το 2ο ημίχρονο του αγώνα της Τσέλσι κόντρα στη Γουέστ Χαμ από τις εξέδρες του «Μπόλιν Γκράουντ», καθώς μετά την αποβολή του Νεμάνια Μάτιτς στο τέλος του πρώτου μέρους, αποβλήθηκε και ο ίδιος για διαμαρτυρία.
Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες κυρώσεις από την FA για τον «Special One», την ώρα που νωρίτερα μέσα στον μήνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50,000 λιρών για την κριτική που άσκησε στον προπονητή Μάντλεϊ μετά το ματς με τη Σαουθάμπτον στις 3 Οκτωβρίου.
*Πηγή: England365.gr*

Και η Άρσεναλ για Σανέ!!

Μετά τις Λίβερπουλ και Τότεναμ, η Άρσεναλ φαίνεται πως είναι η τρίτη ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ που μπήκε στη «μάχη» για την απόκτηση του Λερόι Σανέ από τη Σάλκε τον ερχόμενο Γενάρη.
Οι Λίβερπουλ και Τότεναμ απέτυχαν το περασμένο καλοκαίρι να κάνουν δικό τους τον Λερόι Σανέ, με την Άρσεναλ πλέον να ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Ο 19χρονος άσος της Σάλκε διανύει μία εξαιρετική σεζόν, με επτά γκολ σε εννέα παιχνίδια και ο Άρσεναλ έστειλε σκάουτερ για να παρακολουθήσουν τον νεαρό στην αναμέτρηση κόντρα στην Σπάρτα Πράγας την Πέμπτη.
Πρόσφατα ο Σανέ υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με τους «βασιλικούς μπλε».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν απέκλεισε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ ο Μέσι!!

Ο Λιονέλ Μέσι απάντησε... διπλωματικά σε ερώτηση που αφορούσε το μέλλον του μετά τις νέες φήμες πως βρίσκεται στο στόχαστρο των Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.
Η τοποθέτηση του Αργεντινού παίκτη της Μπαρτσελόνα έρχεται μερικές ώρες αργότερα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τους τρεις συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ να έχουν προσεγγίσει τους «μπλαουγκράνα».
«Δεν θέλω να κοιτάω τόσο πολύ μπροστά. Ζω για την στιγμή και στην παρούσα φάση είμαι στην Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία, όπου βγάζω το ψωμί μου και ζω πολύ καλά» σχολίασε ο σούπερ σταρ του αθλήματος.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν «Χ»άρηκε κανείς…!!

Ούτε τώρα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη του ο Πανθρακικός. Αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις παραχώρησε 0-0 στη SKODA Ξάνθη και παρέμεινε ουραγός.

Δεν «Χ»άρηκε κανείς…
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θράκης στην Κομοτηνή. Πανθρακικός και SKODA Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και είχαν τις δύο κλασσικότερες ευκαιρίες με Ντιγκινί (24’) και Χασομέρη (74’), αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν γκολ στην τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Βέβαια, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Πανθρακικός παρέμεινε χωρίς νίκη μετά και την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και παράλληλα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς. Για την SKODA Ξάνθη, που έχει από την πλευρά της ένα τρίποντο, αυτή ήταν η πέμπτη ισοπαλία σε οχτώ ματς, που την κρατάει στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

To ματς

Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια για να περιγράψουν το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στην Κομοτηνή. Σίγουρα, όσοι επέλεξαν να πάνε στο γήπεδο, αλλά και αυτοί που αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση, δεν περίμεναν να δουν υπερθέαμα. Άλλωστε, καμία από τις δύο ομάδες δεν διακρίνεται για τις επιθετικές της αρετές. Ο μεν Πανθρακικός έχει σκοράρει δύο, η δε SKODA Ξάνθη έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε επτά παιχνίδια. Αλλά, η εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο δεν έφτανε καν την μετριότητα.

Έπρεπε να φτάσει το 24’ για την πρώτη σημαντική ευκαιρία, που έγινε από πλευράς Πανθρακικού. Ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσέναμο «απογειώθηκε» στην αριστερή γωνία και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι μετά το εικοσάλεπτο πήραν τον έλεγχο και κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσουν να φανούν απειλητικοί, πλην της φάσης του 24’. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Αξιόλογες στιγμές δεν υπήρχαν ούτε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, όντας ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό του πρώτου. Κοινώς, ΤΙΠΟΤΑ αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πανθρακικός είχε μεν την κατοχή, αλλά έβλεπε σαν… ναρκοπέδιο την περιοχή της SKODA Ξάνθης, η οποία από την πλευρά της, με το ζόρι άλλαζε τρεις πάσες στην μεσαία γραμμή. Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λουσέρο, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη να πεταχτεί και να διώξει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι, μετά από εντολή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αύξησαν την πίεση σε όλο το γήπεδο, στην προσπάθεια να οδηγήσουν σε λάθη τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και να μην αφήσουν τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, αλλά οι ίδιοι εξακολουθούσαν να μην είναι απειλητικοί. Αυτό έγινε στο 74’, όταν ο Χασομέρης βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση με τον Ντιγκινί στο πρώτο ημίχρονο και έκανε την κεφαλιά, αλλά για μια ακόμη φορά ο Τσέναμο έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο στιγμές με τους Παπαγεωργίου και Ποτουρίδη, αλλά… Το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46’ Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79’ Ροτζέριο), Ντιγκινί, Χαβίτο, Χασομέρης, Ντε Σόουζα.

Στον πάγκο έμειναν: Πασχαλάκης, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Σέτι, Νικόλτσης, Μαρκόπουλος.

SKODA Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Τριάδης (46’ Σολτάνι), Λουσέρο (72’ Κρίστοφερ), Βασιλακάκης, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος, Λισγάρας, Ζαραδούκας.

Στον πάγκο έμειναν: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Κρίστοφερ, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ, Ράνος.

Κίτρινες κάρτες: Χασομέρης - Ζαραδούκας, Βασιλακάκης
Κόκκινες κάρτες: ----

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Βασίλης Καμπούρη (Εύβοιας), Ράιχναρτ Μπουξμπάουμ (Δυτικής Αττικής)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Βόμβα στην Πλατεία!!

Πάγωσε την Νέα Σμύρνη στις καθυστερήσεις η Βέροια! Σε ένα μέτριο ματς με απίστευτο φινάλε οι Βεριώτες οδήγησαν τον Πανιώνιο στην πρώτη του ήττα στην Πλατεία (1-0) και συνεχίζουν το φοβερό σερί.

Βόμβα στην Πλατεία!
Σαν… βόμβα έπεσε στην Νέα Σμύρνη το γκολ του Ναζλίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς της Βέροιας με τον Πανιώνιο.

Η ομάδα της Ημαθίας διέλυσε με 1-0 το εντός έδρας αήττητο των κυανέρυθρων και συνεχίζει την εντυπωσιακή εκτός έδρας πορεία της, που της έχει αποφέρει 10, απ' τους 11 συνολικά βαθμούς που έχει μέχρι τώρα.

Σε ένα ματς με μέτρια ποιότητα ο Πανιώνιος πίεσε για τη νίκη, έχοντας τον έλεγχο, όμως η δυναμική άμυνα των φιλοξενούμενων και ένα γύρισμα του Ναζλίδη στην τελευταία φάση του ματς τους πλήγωσε, με την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα.

Το ματς:


Ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Αρκετά μακριά απ’ τον χαρακτήρα που είχαν συνηθίσει, ο Πανιώνιος διατήρησε τον έλεγχο, ενώ η Βέροια επαναπαύτηκε σε καλή αμυντική λειτουργία, βγαίνοντας ελάχιστα μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου.

inner

Στην πρώτη καλή φάση του ματς –και καλύτερη του πρώτου ημιχρόνου- ο Καραμάνος έπιασε σέντρα-σουτ, με την μπάλα να παίρνει επικίνδυνη τροχιά. Ο Λόπεθ έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ, με την εκτέλεσή του να περνάει ανεκμετάλλευτη, με απόκρουση του γκολκίπερ της Βέροιας σε κεφαλιά του Οικονόμου και κερδισμένο φάουλ. Ο Πανιώνιος συνέχισε την πίεση μπροστά στην εστία του Λόπεθ, όμως η επόμενη επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε στο 34’ με συνεχόμενα γεμίσματα που απομακρύνθηκαν εύκολα απ’ την άμυνα της Βέροιας.

inner

Ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο μισό του ματς, με τον Πανιώνιο να πιέζει αισθητά την εστία του Λόπεθ. Ο Μπακασέτας στο 53’ σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ η ατομική ενέργεια του Μπουμάλ στο 65’ μπλοκαρίστηκε απ’ τον Λόπεθ. Η κατοχή που είχαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφερε να μεταφραστεί σε γκολ.

inner

Και ενώ ο Πανιώνιος ήταν ο μόνος που φαινόταν πως θα μπορούσε να απομακρύνει την πιθανότητα του στεγνού 0-0, η Βέροια εκμεταλλεύτηκε άψογα την ευκαιρία της. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα πέρασε την «αναμπουμπούλα», έφτασε στον Γιουσιού που έκανε το γύρισμα, με τον Ναζλίδη να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα «παγώνοντας» την Νέα Σμύρνη.

Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (79’ Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Βλάχος, Καραμάνος (67’ Βιγιάλμπα), Τασουλής, Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο οι: Διούδης, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Ρισβάνης, Μασούρας.

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεζ, Αραγονές, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Ετζενγκέλε, Αμπντισαλάμ, Βεργώνης (45+1’ Μαραγκός), Νέτο (87’ Μαγέφσκι), Αμπντούν (59’ Γιουσούφ) , Ναζλίδης, Κόλα

Στον πάγκο οι: Καντιμοίρης, Νάστος, Καϊκούτ, Μερεμπασβίλι *Πηγή: sport-fm.gr*

Έξαλλος ο Σπανός με τον Δημητρόπουλο!!

Ποιος είδε τον Γιώργο Σπανό και δεν τον φοβήθηκε; Ο πρόεδρος του Ατρόμητου ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του Δημητρόπουλου και του... γνωστοποίησε τα παράπονά του μετά τη λήξη του ματς!

Έξαλλος ο Σπανός με τον Δημητρόπουλο!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιθύνοντες του Ατρόμητου με τις υποδείξεις του Δημητρόπουλου στο σημερινό ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας παράπονα με τη γενικότερη στάση του ρέφερι από τη Φθιώτιδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, δεν... χαρίστηκε στο διαιτητικό τρίο και φρόντισε να τους γνωστοποιήσει τα παράπονά του αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα αποδυτήρια.

Έξαλλος ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών τα «έψαλλε» στον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο για τις υποδείξεις του και σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν κοντά στο συμβάν με επιθετικό ύφος είπε στον ρέφερι ότι δεν τιμάει τα παντελόνια που φοράει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημητρόπουλος τα έχασε από τα παράπονα των ιθυνόντων του Ατρόμητου και μάλιστα έντρομος φρόντισε να κλείσει την πόρτα των αποδυτηρίων προκειμένου να μην ακούγονται οι φωνές. Εκτός από τον Γιώργο Σπανό, στο σημείο ήταν και άλλα μέλη της διοίκησης των Περιστεριωτών, αλλά και παίκτες που εξέφραζαν τα παράπονά τους από τη διαιτησία του Δημητρόπουλου.

Τα παράπονα των ανθρώπων του Ατρόμητου εστιάζονται στη φάση του πρώτου γκολ, το οποίο προέρχεται από κόρνερ που όπως φαίνεται από το ριπλέι ήταν άουτ, για φάουλ στο χώρο του κέντρου που δεν δόθηκαν ποτέ, αλλά και για τον τρόπο που σφύριζε ο Δημητρόπουλος ειδικά μετά τη μείωση του σκορ από τον Στόιτσεφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην πλάτη του Γιάννου!!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννου που πέτυχε δύο γκολ κι έχει πλέον επτά στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε με ανατροπή στο 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους «Ζωσιμάδες».

Στην πλάτη του Γιάννου!
Έργο… Γιάννου και Βεργέτη ήταν το διπλό του Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα (1-2) αφού ο νεαρός επιθετικός σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΣ, ενώ ο τεχνικός του συλλόγου έκανε τα πάντα από τον πάγκο για να τον βοηθήσει να το πετύχει.

Πρώτη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές για τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να ανατρέψουν το τέρμα που δέχτηκαν στο 3’ από τον Μανιά, μετά από τραγικό λάθος του Μπαντή, που στη συνέχεια όμως είχε καθοριστικές επεμβάσεις.

Το ματς


Ό,τι σχέδια κι αν είχαν ετοιμάσει πριν το παιχνίδι Πετράκης και Βεργέτης αχρηστεύθηκαν μέσα σε τρία λεπτά στους «Ζωσιμάδες». Τόσα χρειάστηκε να περάσουν για να συμβεί αυτό που στο ποδόσφαιρο αλλάζει τα πάντα, το γκολ. Ο Μπαντής, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του Θεοδωρόπουλου κι ενώ ο Κοσίτσκι είναι ακόμη ανέτοιμος, είχε μία από εκείνες τις στιγμές που κάθε τερματοφύλακας θα προτιμούσε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί παρά να του… κάτσει τέτοια φάση. Ένας λάθος υπολογισμός της πορείας της μπάλας, ένα γκελ και… τσουπ, να σου ο Μανιάς ανενόχλητος να σημειώνει ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του και να αλλάζει από το 3’ κιόλας τις ισορροπίες.

inner

Βέβαια, το πρόβλημα φέτος για τους Γιαννιώτες δεν είναι τόσο το να βρουν δίχτυα, αλλά κυρίως το πώς θα κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από τα δικά τους αφού έχουν μία από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της κατηγορίας. Κι ενώ η «αναιμική» επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους, ήρθε το πέναλτι του Στρούνα πάνω στον Μπερτόλιο να στείλει τον Γιάννου στη «βούλα» κι από εκεί στη δεύτερη θέση των σκόρερ με το έκτο γκολ του στο πρωτάθλημα.

inner

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αντίστοιχο τέμπο, δίχως ρυθμό και σπουδαίες φάσεις. Απλά πιο φρέσκος ο ΠΑΣ διατηρούσε έναν κάποιον έλεγχο, τη στιγμή που ο Βεργέτης με διαρκείς αλλαγές προσώπων και συστημάτων προσπαθούσε να… ξεγελάσει την κόπωση των παικτών του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Φερνάντες και Λανθαρότε έδωσαν πράγματα στους φιλοξενούμενους, αλλά όχι γκολ. Άλλωστε, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ούτε η μπάλα ούτε ο Μπαντής υπήρξαν ιδιαίτερα γενναιόδωροι. Για την ακρίβεια, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης είπε «όχι» σε Τσάβες και Μανιά, στις μεγαλύτερες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και πήρε παράλληλα και μια μικρή ρεβάνς από τον εαυτό του.

Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος ήρθε και το δεύτερο «δώρο». Με διαφορετικό αποστολέα και αποδέκτη τον Γιάννου. Μια φαινομενικά ακίνδυνη, συρτή σέντρα πέρασε κάτω από τα πόδια του Στρούνα και ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, αντί να εκπλαγεί και να σαστίσει, πλάσαρε σωστά κι έφερε τη μεγάλη ανατροπή (σε φάση που υπάρχουν... υποψίες για οφσάιντ), ενώ παράλληλα έφτασε και στα 7 τέρματα και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Με δική του σφραγίδα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1, ένα αποτέλεσμα το οποίο δικαιώνει απόλυτα και τον Στάικο Βεργέτη που δοκίμασε σχεδόν τα πάντα για να γυρίσει το παιχνίδι και τελικά πήρε αυτό που του άξιζε, πράγμα που δεν συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (72’ Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84΄ Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς (75’ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Γιάκος, Μπέριος, Καρανίκας.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55’ Φερνάντες), Μπερτόλιο (46’ Λανθαρότε) , Παπαδόπουλος, Γιάννου (85’ Αλόκο).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Χαμντανί, Σκουρτάι, Φούντας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή!!

Μεγάλη νίκη με 3-1 πήρε η Άντερλεχτ επί της Μπριζ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του βέλγικου πρωταθλήματος μετά την δωδέκατη αγωνιστική.

Πήρε το ντέρμπι και έπιασε κορυφή
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε η Άντερλεχτ επικρατώντας 3-1 της Κλαμπ Μπριζ στην δωδέκατη αγωνιστική της Jupiler League.

Οι γηπεδούχοι απομάκρυναν από νωρίς τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι στο ματς, ανοίγοντας στο σκορ στο 12’ με τον Οκάκα, ενώ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου τον διέγραψαν οριστικά, κάνοντας το 2-0 με τον Εζεκιέλ.

Το γκολ του Πρατ στο 57’ καθάρισε τη νίκη τους, με την Κλαμπ Μπριζ να καταφέρνει μόνο να μειώσει με τον Ντιαμπί στο 67’ λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 23/10
Γκενκ-Μουσκρόν 0-4
(22’ Τόζε, 36’ Μπαντρί, 92’ Βακάρο, 90+5’ Μοχάμεντ)

Σάββατο 24/10
Μαλίν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 3-4
(7’ Ντε Πέτερ, 35’, 66’ Χάνι - 16’ Τίαμ, 44’ Μπάουντρι, 50’ Ντε Ρίντερ, 70’ Τίαμ)

Λέουβεν-Βάασλαντ Μπέβερεν 0-2
(7’ πεν. Μάριτς, 45+1’ Γιανς)

Βέστερλο-Λόκερεν 1-2
(86’ πεν. Γκουνονγκμπέ - 10’ Ν’ Γκολόκ, 37’ Μίριτς)

Γάνδη-Οστάνδη 2-2
(54’ Μιλίσεβιτς, 75’ Ματόν - 60’ Βάντεντρισε, 90’ Σιανί)

Κυριακή 25/10
Αντερλεχτ-Κλαμπ Μπριζ 3-1
(12’ Οκάκα, 47’ Εζεκιέλ, 57’ Πρατ – 67’ Ντιαμπί)

Σαρλερουά-Σταντάρ Λιέγης (19:00)
Σεν Τρούιντεν-Κορτράικ (21:00)

Επόμενη (13η) αγωνιστική

Τρίτη 27/10 (21:30)
Λόκερεν-Γάνδη
Μουσκρόν-Βέστερλο
Οστάνδη-Γκενκ

Τετάρτη 28/10 (21:30)
Κλαμπ Μπριζ-Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης-Μαλίν
Βάασλαντ Μπέβερεν-Σαρλερουά
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σεντ Τρούιντεν

Πέμπτη 29/10 (21:30)
Κορτράικ-Άντερλεχτ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρτμουντ με συνταγή που… σκοτώνει!!

Ο ένας συνέχισε το σκοράρισμα κατά ριπάς κι ο μαέστρος έγινε κι αυτός killer. Με χατ-τρικ του Ομπαμεγιάνγκ και δύο από τον Ρόις, η Ντόρτμουντ έκανε πλάκα στην Άουγκσμπουργκ 5-1.

Ντόρτμουντ με συνταγή που… σκοτώνει! (video)
«Φωτιά» η Ντόρτμουντ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ. Οι Βεστφαλοί δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης κι έκαναν πάρτι στο, όπως πάντα, γεμάτο «Signal Iduna Park» με σκορ 5-1.

Ο «χορός» ξεκίνησε στο 18ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που δεν έμεινε εκεί…. Η συνέχεια ανήκει στον Μάρκο Ρόις, που τρία λεπτά αργότερα (21’) διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας (33’), η μπάλα «χάθηκε» και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός τελείωσε τη φάση για το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ελπίδες στο δεύτερο 45λεπτο μειώνοντας με τον Μπομπαντίγια (49’) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ένα γκολ ήταν… λίγο για τον «Όμπα», που πέτυχε άλλα δύο στο φινάλε (85’ και 90+1) κι ολοκλήρωσε με χατ-τρικ την βραδιά.



Πρόγραμμα-Αποτελέσματα (10ης) αγωνιστικής

Παρασκευή 23/10
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 0-1
(88’ Λασόνγκα)

Σάββατο 24/10
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 4-0
(35’ Ρόμπεν, 40’ Βιδάλ, 62’ Λεβαντόφσκι, 77’ πεν. Μίλερ)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 4-3
(57’ Μπελαραμπί, 70’ Μπένις, 71’ Τσιτσαρίτο, 89’ Μεχμέντι - 50’ Χάρνικ, 54’ Ντινταβί, 60’ Ρουπ)

Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(61’ Κλάους - 57’, 65’ Στεντέρα)

Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 1-3
(90’ Μουτό - 39’, 44’ Ούτζα,45+3’ Μπάρτελς)

Ντάρμσταντ-Βόλφσμπουργκ 0-1
(78’ Καλιτζιούρι)

Ίνγκολσταντ-Χέρτα Βερολίνου 0-1
(11’ Βάιζερ)

Κυριακή 25/10

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 5-1
(18', 85', 90+1' Ομπαμεγιάνγκ, 21', 33' Ρόις - 49' Μπομπαντίγια)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε (18.30)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Παρασκευή 30/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν (21.30)

Σάββατο 31/10 (16.30)
Ίνγκολσταντ-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ
Κολωνία-Χόφενχαϊμ
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ
Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ (19.30)

Κυριακή 1/11
Στουτγκάρδη-Ντάρμσταντ (16.30)
Αμβούργο-Ανόβερο (18.30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!

Με τον Βίτορ βασικό και δίχως εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό. Δείτε τις επιλογές του Τούντορ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Ώρα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, με τον Ιγκόρ Τούντορ να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις στην ενδεκάδα που παρατάσσει απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Κάτω απ' την εστία διατηρείται ο Γλύκος (αντί του Όλσεν), ενώ στην τριάδα της άμυνας βρίσκονται οι Τζαβέλλας, Κόστα και Βίτορ (παρά το ότι ήταν αμφίβολος).

Στον άξονα, του 3-4-2-1 που παίζει ο Δικέφαλος, θα αγωνιστούν οι Λέοβατς (αριστερά), Ροντρίγκες (δεξιά) και Τζιόλης-Σάμπο (αντί του τραυματία Κάτσε) στα χαφ.

Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Ζάιρο και Μακ, ενώ μοναδικός προωθημένος θα 'ναι ο Μπερμπάτοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!!


Με δύο αλλαγές σε σχέση με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ κατεβαίνει στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός. Βασικοί οι Μπεργκ και Κουτρουμπής. Δείτε τις επιλογές Αναστασίου.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Με δύο... αναμενόμενες αλλαγές παρατάσσεται απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, με στόχο να φύγει με διπλό και να μείνει σε τροχιά κορυφής.

Κάτω απ' την εστία θα 'ναι ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Νάνο και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Ταυλαρίδης, Τελάντερ.

Ο Κουτρουμπής θα είναι κόφτης (αντί του Λαγού σε σχέση με τον ΠΑΣ), εσωτερικοί μέσοι οι Ζέκα και Αμπέντ, ενώ σε ρόλο δεκαριού στον ρόμβο θα βρεθεί ο Ατζαγκούν.

Καρέλης και Μπεργκ θα αποτελέσουν το δίδυμο στην επίθεση, με τον Σουηδό να επανέρχεται στην βασική ενδεκάδα αντί του Πέτριτς που 'χε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους Γιαννιώτες.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκέλα για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν!!


Απρόσμενη ήττα από την Μπίσονς γνώρισε στη Φινλανδία η Λοκομοτίβ Κουμπάν με 70-68.

Γκέλα για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν
Μπορεί στην Ευρωλίγκα να εκκίνησε εντυπωσιακά, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στη VTB League για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υπέστη τη δεύτερη ήττα της σε τέσσερα ματς, αυτή τη φορά με 70-68 από την Μπίσονς στη Φινλανδία.

Μάλιστα η ρωσική ομάδα είχε βρεθεί και στο -14, προτού επιστρέψει στο ματς στην τέταρτη περίοδο και να διεκδικήσει την ολοκλήρωση της ανατροπής μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Κλαβέρ είχε 11 πόντους, ενώ οι Ντιλέινι, Μπρέκχοφ και Ζούμπκοφ από 9 για τους εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Ο Μάρτιν Ζένο με 15 και ο Ίκε Ουντένο με 14 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, που πήραν την πρώτη τους νίκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

His name is Feldeine. James Feldeine!!

Πράγματα και θαύματα απ’ τον Τζέιμς Φελντίν! Ο Δομινικανός γκαρντ φώναξε «παρών» στα ζόρια του Παναθηναϊκού (στο -10), τον πήρε απ’ το χεράκι στο… ξέσπασμα και τον οδήγησε στο 84-60 επί του Ρεθύμνου.

His name is Feldeine. James Feldeine!
Στην υγειά του Τζέιμς Φελντίν το διπλό του Παναθηναϊκού στην Κρήτη επί του Ρεθύμνου με 84-60!

Ο Δομινικανός γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους (4/6 δίποντα, 5/8 τρίποντα), συνεισέφερε σε όλους τους τομείς, μα πάνω απ’ όλα κράτησε όρθιο το τριφύλλι στα δύσκολα του πρώτου μέρους (όπου η ομάδα του έχανε με 10), ενώ ήταν αυτός που έφερε το «ξέσπασμα» στο δεύτερο για να έρθει η εύκολη –εν τέλει- νίκη (3/3 στην Α1).

Διπρόσωποι οι πράσινοι, μετά το 25’ έπαιξαν… πραγματική –κι όχι με τα μάτια- άμυνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους (σίγησαν Γιαννόπουλος, Ρέλφορντ) να πιστέψουν σε κάτι παραπάνω. Κομβικότατος ο Διαμαντίδης (8 ασίστ), σταθερά καλός ο Γκιστ που πετύχαινε το ένα κάρφωμα πίσω απ' το άλλο (14π.-10ρ.), κουρασμένοι πολύ οι Καλάθης-Ραντούλιτσα.

Το ματς

Με τον Ραντούλιτσα να μην βρίσκει στόχο στις πρώτες του ενέργειες στο παρκέ και τους παίκτες του Ρεθύμνου να «πυροβολούν», οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 7-2. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου σκόραραν… όποτε ήθελαν και με το τρίποντο του Κλουφ διατήρησαν το +5 (13-8). Φελντίν και Κούζμιτς έφεραν σε ισορροπία το παιχνίδι (13-13), ενώ ο Δομινικανός γκαρντ κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά «απαντούσε» στο ξέσπασμα του Ρέλφορντ (18-18), την ώρα που ο Καλάθης είχε υποπέσει σε δύο φάουλ και ανάγκαζε τον Τζόρτζεβιτς σε αναπροσαρμογή στα πλάνα. Οι πράσινοι είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, στην επίθεση δεν έβρισκαν ρυθμό και ένα 5-0 του Γιαννόπουλου «υπέγραψε» το 23-18 στο 10’.

Η κατάσταση δεν βελτιωνόταν για το τριφύλλι που απλώς… παρακολούθησε το εκπληκτικό Ρέθυμνο να κάνει ό,τι θέλει και να φτάνει στο +9 (27-18). Ο Διαμαντίδης προσπαθούσε να σώσει ό,τι σωζόταν, αλλά με την ομάδα του να παίζει άμυνα… με τα μάτια (το πρώτο φάουλ οι πράσινοι το έκαναν μετά από σχεδόν 5’ στη δεύτερη περίοδο), ήταν… αναμενόμενο οι γηπεδούχοι να διατηρούν άνετα τα ηνία με 33-23. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν έξαλλος στον πάγκο με την εικόνα της ομάδας του. Άμυνα δεν υπήρχε, Καλάθης-Ραντούλιτσα σε κακό βράδυ, ενώ δια χειρός Ρέλφορντ φτάναμε στο 39-29. Ο Φελντίν… φώναξε παρών στα πολλά ζόρια. Με δικούς του οκτώ σερί πόντους (δύο τρίποντα), ο Δομινικανός «ξεκόλλησε» την ομάδα του και ουσιαστικά σταματώντας στους 15 πόντους στο πρώτο μέρος, ήταν ένας απ’ τους λίγους λόγους που ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια μόλις στο -6 (43-37) με το αντίπαλο δέος, τον εξαιρετικό Γιαννόπουλο να σταματά στους 14.

Ο Πάβλοβιτς πήρε την σκυτάλη με το καλημέρα του δεύτερου μέρους και διατήρησε κοντά στο σκορ το τριφύλλι (47-42). Προς στιγμήν το Ρέθυμνο εκμεταλλευόταν το κακό απόγευμα των Καλάθη-Ραντούλιτσα και κρατούσε τα «ηνία» του ματς με 50-45. Κάποια στιγμή όμως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ξυπνήσει. Και στις δύο άκρες του παρκέ. Με τον Τζέιμς Φελντίν να παίρνει «φωτιά» απ’ τα 6,75 και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα σουτ από εκεί, το τριφύλλι όχι μόνο προηγήθηκε (50-52), αλλά κρατώντας τους Κρητικούς στον έναν πόντο για 4:30’, τότε… ξέφυγε για τα καλά κι έκλεισε την περίοδο στο +9, 51-60, με τον Διαμαντίδη να «ταΐζει» υποδειγματικά τον Γκιστ και τον Αμερικανό να τελειώνει τις φάσεις με… στιλ.

Σε ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας επιδόθηκαν οι δύο ομάδες στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, προτού ο Ραντούλιτσα φέρει για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό σε διψήφια επίπεδα (51-62). Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ απλά για τους πράσινους, που είχαν «πνίξει» τον αντίπαλό τους στην άμυνα και ο Φελντίν έγραφε το άνετο πλέον 55-68! Οι Κρητικοί είχαν παραδώσει πνεύμα, είχαν μείνει από δυνάμεις και «φαντασία» και το τριφύλλι δεν άφηνε το γκάζι, με τους Φώτση-Διαμαντίδη να ευστοχούν για τρεις και να γράφουν το 60-74. Με τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Σάλε έριξε στον αγώνα τους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη, Λούντζη κι όλοι τους άρπαξαν την ευκαιρία. Με την ίδια δυναμική στην άμυνα και τους «μικρούς» να σκοράρουν αποκλειστικά στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο άνετο 84-60 μέσα στην Κρήτη!

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 51-60, 60-84.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Ρέλφορντ 17 (1), Σάφτενααρ 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Κορόλεφ 8 (2), Πατάτας, Σχίζας 2, Κουκ 4, Ματαλών 2, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 23 (5/8 τρίπ.), Γκιστ 14, Χαραλαμπόπουλος 7, Φώτσης 9 (2), Διαμαντίδης 6, Καλάθης 2, Παπαγιάννης 3, Λούντζης 2, Κούζμιτς 1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με πορεία κατά της κάρτας φιλάθλου πήγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα!!

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της κάρτας φιλάθλου πραγματοποίησαν οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Με πορεία κατά της κάρτας φιλάθλου πήγαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα!
Την αντίθεσή τους με τον νόμο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την χρήση κάρτας φιλάθλου εξέφρασαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με πανό στα οποία έκαναν ξεκάθαρα την στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο μέτρο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έλαβε τέλος στο γήπεδο της Τούμπας και ξεκίνησε σταδιακά η είσοδός τους στις κερκίδες για το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό (19.30).

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια νέα ενέργεια από τους οπαδούς του «δικέφαλου του Βορρά» κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σεφτέ ο Μάντζουκιτς στο Καμπιονάτο, νίκη για Γιούβε!! (video)

Ο Κρόατης φορ, σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο Καμπιονάτο και η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 απέναντι στην Αταλάντα – Στο 86' 2-1 η Μίλαν την Σασουόλο.

Σεφτέ ο Μάντζουκιτς στο Καμπιονάτο, νίκη για Γιούβε (video)
Η «βέκια σινιόρα» σημείωσε την 2η εντός έδρας νίκη της στο Καμπιονάτο με 2-0 απέναντι στην Αταλάντα. Είδηση αποτελεί πως κατάφερε να…σπάσει το ρόδι ο Μάριο Μάντζουκιτς που μέχρι στιγμής δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο Καμπιονάτο. Το 1-0 έκανε ο Πάουλο Ντιμπάλα στο 28’ με πολύ όμορφο αριστερό σουτ, έξω από την περιοχή. Ο Αργεντινός ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ για το 2ο τέρμα, όπου γύρισε την μπάλα με ωραία παράλληλη σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή, εκεί απ’ όπου ο Κροάτης φορ, έκανε σεφτέ για το Πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το 2-0 στο 49’. Στο 79' ο Πογκμπά νικήθηκε από τον Σπορτιέλο από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Ντιμπάλα. Με αυτό το τρίποντο που ήταν το 3ο συνολικά στο πρωτάθλημα, η «βέκια σινιόρα», έφτασε λίγο κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 πόντους.





Λύτρωση στο 86ο λεπτό για την Μίλαν με τον Λουίζ Αντριάνο που χάρισε τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Σασουόλο. Μετά το γκολ του Κάρλος Μπάκα με πέναλτι, φάση στην οποία αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Σασουόλο, Κονσίλι, περίμενε κανείς μια εύκολη επικράτηση για τους «ροσονέρι», ωστόσο ο Μπεράρντι με ένα γκολ στο 53’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 86ο λεπτό και ο Λουίζ Αντριάνο, που είχε περάσει στο 60' σαν αλλαγή στη θέση του Πόλι, να σκοράρει από κοντινή απόσταση και να δίνει ένα τρίποντο που φέρει την Μίλαν στους 13.

Στο «Φρίουλι» , η Ουντινέζε με βασικό τον Ορέστη Καρνέζη, κατόρθωσε να επικρατήσει 1-0 με το γκολ του Λόντι στο 20ο λεπτό που χάρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη στους "φριουλιάνι" για φέτος, μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο, 24/10

Έμπολι-Τζένοα 2-0
(44' Κρούνιτς, 57' Ζιελίνσκι)

Κάρπι-Μπολόνια 1-2
(24' Λετίτσια - 47' Γκασταλντέλο, 93' Μασίνα)

Παλέρμο-Ίντερ 1-1
(66' Τζιλαρντίνο - 60 Πέρισιτς)

Κυριακή, 25/10 (16:00)

Σαμπντόρια-Βερόνα 4-1
(11’ Μουριέλ, 28’ Ζουκάνοβιτς, 45’+1’ Σοριάνο, 54’ Έντερ - 75’ Ιονίτα)

Μίλαν-Σασουόλο 2-1
(31' πεν. Μπάκα - 53' Μπεράρντι)

Γιουβέντους-Αταλάντα 2-0
(28' Ντιμπάλα, 49' Μάντζουκιτς)

Ουντινέζε-Φροζινόνε 1-0
(20' Λόντι)

Φιορεντίνα-Ρόμα
Λάτσιο-Τορίνο
Κιέβο-Νάπολι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Τρίτη, 27/10

Μπολόνια-Ίντερ (21:45)

Τετάρτη, 28/10 (21:45)

Μίλαν-Κιέβο
Αταλάντα-Λάτσιο
Φροζινόνε-Κάρπι
Νάπολι-Παλέρμο
Ρόμα-Ουντινέζε
Σασουόλο-Γιουβέντους
Τορίνο-Τζένοα
Βερόνα-Φιορεντίνα

Πέμπτη, 29/10

Σαμπντόρια-Έμπολι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γλίτωσε… αναίμακτα η Σίτι!! (video)

Όρθια (και πρωτοπόρος) έφυγε η Μαν. Σίτι απ’ το «Ολντ Τράφορντ»! Παρά την πίεση της Γιουνάιτεντ στο τέλος, οι «πολίτες» σώθηκαν από δοκάρι και Χαρτ και πήραν την αναίμακτη ισοπαλία που επεδίωξαν (0-0)

Γλίτωσε… αναίμακτα η Σίτι! (video)
Το σπάνιο φαινόμενο της ισοπαλίας με δυο… νικητές προέκυψε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Έπειτα από ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του ως «σούπα», αλλά κατέληξε στο τέλος σε μια (μάταιη όπως αποδείχθηκε) πολιορκία της Γιουνάιτεντ, η Σίτι απέδρασε με το 0-0, που βόλεψε την ίδια και την… Άρσεναλ.

Η υπερβολική επιφυλακτικότητα των δυο ομάδων απέφερε ένα πρώτο ημίχρονο που ξεχάστηκε ήδη απ’ όποιον το παρακολούθησε. Και είχε ως μόνο αξιοσημείωτο το «τρακάρισμα» του Ρούνεϊ με τον Κομπανί, εξαιτίας του οποίου ο Άγγλος επιθετικός χρειάστηκε ράμματα. Στο δεύτερο μέρος όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» διεκδίκησαν προοδευτικά τη μεγάλη νίκη.

Γιατί την ώρα που η ομάδα του Πελεγκρίνι «παραδεχόταν» ότι συμβιβάζεται με τον πόντο (παίζοντας στο μισό γήπεδο) οι παίκτες του Φαν Χάαλ κέρδιζαν μέτρα. Άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες -όπως η κεφαλιά του Σμόλινγκ κι ένα τετ-α-τετ με τον Ρούνεϊ που πρόλαβε ο Χαρτ. Και στο τέλος άγγιζαν το πολυπόθητο γκολ, όταν το δοκάρι σταματούσε φοβερή εναέρια προβολή του Λίγκαρντ και ο Χαρτ έκανε το ίδιο σε συρτό σουτ του Σμόλινγκ

Κάπως έτσι, η Σίτι κατάφερε να φύγει αλώβητη απ’ την έδρα της μισητής συμπολίτισσας και όχι μόνο να την κρατήσει από κάτω στη βαθμολογία, αλλά να μείνει (έστω και με παρέα την Άρσεναλ πλέον) η ίδια στην κορυφή.

Όσο για την Τότεναμ, μπορεί να βρίσκεται μακριά από το ρετιρέ, αλλά βρίσκεται και σε εξαιρετική κατάσταση. Κάτι που επιβεβαίωσε εμφατικά και στο Μπόρνμουθ. Με τον Κέιν λοιπόν να θυμίζει κάτι από πέρσι και να κάνει χατ-τρικ, τα «σπιρούνια» έφτασαν στο εντυπωσιακό 5-1 (τα άλλα γκολ οι Ντεμπελέ και Λαμέλα) κι έμειναν σε απόσταση βολής από την πεντάδα.






Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο, 24/10

Άστον Βίλα-Σουόνσι 1-2
(62' Τ. Αγιού - 68' Σίγκουρντσον, 87' Α. Αγιού)

Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(59' Βάρντι)

Νόριτς-Γουέστ Μπρομ 0-1
(46' Ροντόν)

Στόουκ Σίτι-Γουότφορντ 0-2
(43' Ντίνι, 69' Αμπντί)

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 2-1
(17' Ζάρατε, 79' Κάρολ - 56' Κέιχιλ)

Άρσεναλ-Έβερτον 2-1
(36' Ζιρού, 38' Κοσιελνί - 44' Μπάρκλεϊ)

Κυριακή, 25/10

Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 3-0
(45’+3’ πεν. Τζόνσον, 65’ Τζόουνς, 86’ Φλέτσερ)

Μπόρνμουθ-Τότεναμ 1-5
(1’ Ρίτσι - 9’ πεν., 56', 63' Κέιν, 17’ Ντεμπελέ, 30’ Λαμέλα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Σάββατο, 31/10 (17:00)

Τσέλσι-Λίβερπουλ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι-Νόριτς
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι
Σουόνσι-Άρσεναλ
Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ

Κυριακή, 1/11

Έβερτον-Σάντερλαντ (15:30)
Σαουθάμπτον-Μπέρνμουθ (18:00)

Δευτέρα, 2/11

Τότεναμ-Άστον Βίλα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Άρης που -μου- έλειψε!! (vids)

O Bασίλης Παπανδρέου γράφει για τον Άρη που βγάζει υγεία, απλώνει τα πόδια ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα και θυμίζει σε «εχθρούς» και «φίλους» κάτι από τα... παλιά!
«Φίλε, κάποτε, όλοι... Άρης ήμασταν»
ADVERTISEMENT
Αυτή είναι η πιο κλασική φράση που ακούει ένας Θεσσαλονικιός στην Αθήνα, όταν απαντάει «Άρης» στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι;».
Εγώ είμαι Άρης λοιπόν (προφανώς, έγινα πρώτα Γκάλης και μετά Άρης), αλλά θεωρώ τον εαυτό μου αντικειμενικό. Εκτός του ότι εκτιμώ τον Μπάνε όσο ελάχιστους μπασκετάνθρωπους και θεωρώ τον Σούλη πραγματικό «κόσμημα» για το ελληνικό μπάσκετ, είμαι από αυτούς τους... άτιμους που θεωρούν ότι δεν νοείται μεγάλος Άρης χωρίς μεγάλο ΠΑΟΚ.
Θυμάμαι σαν τώρα, να ανατριχιάζω στη διάρκεια της σπουδαίας εκδήλωσης για τον Νίκο Γκάλη τον Μάιο του 2013, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων αποθέωσε τον Πρέλεβιτς (γιουχάροντας τους οπαδούς της νέας εποχής), ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι την τελευταία 25ετία (από το πρωτάθλημα του Άρη, το 1991, και μετά) ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα το «αφεντικό» του "el clasico" της Θεσσαλονίκης.
Σε 75 αγώνες, από τη σεζόν 1991/92 και μετά, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει στους 46, ανάμεσα στους οποίους είναι 7 σειρές playoffs (όλες υπέρ του Δικεφάλου) και 3 knock out αγώνες Κυπέλλου και αποτίναξε το -δικαιολογημένο- κόμπλεξ που είχε την εποχή της Αυτοκρατορίας!
Αυτά τα ολίγα ιστορικά, έτσι για την αντικειμενικότητα του πράγματος, καθώς ανέκαθεν πίστευα ότι το να παραδέχεσαι ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος δεν σε κάνει «χειρότερο φίλαθλο» της ομάδας σου, αλλά... ρεαλιστή.
Ο Άρης μπορεί να απέχει από τις χρυσές εποχές της Αυτοκρατορίας, αλλά ο Αρειανός φίλαθλος είναι -ήταν και θα είναι- μπασκετικός, ακόμα κι αν ο Άρης πέσει στη Β' Εθνική. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να το διαπιστώσει ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ γεμίζει σπάνια, ενώ και οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες είναι σαφές ότι είναι «ερωτευμένοι» με την ασπρόμαυρη μπάλα, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες του Μπάνε και των φίλων του.
Με την ίδια λογική, είναι πασιφανές ότι ο μπασκετικός Άρης πουλάει σαφώς περισσότερο ως μέγεθος, ως αύρα, ως... «φίλε, κάποτε όλοι Άρης ήμασταν». Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα - κοινωνικό φαινόμενο και μπορεί ο μπασκετικός Παναθηναϊκός να είναι -αδιαφιλονίκητα- η μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αλλά ο Άρης είναι «αλλιώς». Είναι το Παλέ, είναι η φωνή του Συρίγου, είναι ο ΜάκΆντου, ο Ρίβα, ο Τζάμσι, ο Koύκοτς και ο Σαν Επιφάνιο, είναι οι μαγικές Πέμπτες των 80s', είναι ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φιλίππου και τ΄ άλλα παιδιά.




«Μα αυτά είναι πριν 30 χρόνια», θα πει κάποιος και έχει δίκιο! Όντως, είναι πριν 30 χρόνια, είναι πράγματα που οι μισοί αναγνώστες του Gazzetta τα έχουν διαβάσει σε κείμενα του Σκουντή ή τα έχουν δει μόνο σε βίντεο στο YouYube, αλλά αυτή η φανέλα είναι... άτιμο πράγμα. Και είναι πολύ βαριά φανέλα. Βαριά κι ασήκωτη, ακόμα και για τους ίδιους τους παίκτες του Άρη πολλές φορές.
Ο Άρης, που μην το ξεχνάμε, πριν μόλις 10 χρόνια βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής, αλλά και του υποβιβασμού, ο Άρης που κατά καιρούς διοικήθηκε από ανθρώπους που προκαλούσαν θλίψη στο πέρασμά τους, ο Άρης που βρέθηκε από τα πολλά στα λίγα, αλλά ήταν τυχερός γιατί η περιβόητη αύρα του είναι τόσο μεγάλη, που έκαναν τον Λάσκαρη και τη σύζυγό του, να πουν μια μέρα «εμείς θα ξαναφέρουμε τον Άρη σε Final 4».
Έτσι απλά, αργά και με σχέδιο, ο Άρης, απαλλαγμένος από επαγγελματίες οπαδούς και επαγγελματίες παράγοντες, χάρη στο νοικοκύρεμα της διοίκησης Αρβανίτη, είδε την... καλή του νεράιδα να του χαμογελάει στο πρόσωπο του Λάσκαρη και πλέον μπορεί να ονειρεύεται. Και ο βασικός λόγος που μπορεί να ονειρεύεται, δεν είναι τόσο τα χρήματα της οικογένειας Λάσκαρη, αλλά η νοοτροπία της. «Θα πάμε βήμα βήμα, χωρίς νεοπλουτισμούς, θα απλώσουμε τα πόδια ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα και θα σιγά σιγά, μεθοδικά, θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε: Στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ!».
Ο Άρης, με την αύρα του, την ιστορία του και τα... τσιμέντα του Παλέ, σε 2-3 χρόνια θα παίζει στην Euroleague και δεν θα είναι μόνο για μια δυο σεζόν, όπως συνέβη το 2006 και το 2007. Ο Άρης επέστρεψε και επέστρεψε για να μείνει! Το γεγονός ότι σε 4 ματς (με ΑΕΚ στο Κύπελλο, με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και με Μουντούσνοστ στο EuroCup) στο "Nick Galis Hall" έχουν μαζευτεί πάνω από 18,000 άνθρωποι, ενώ ο Άρης έχει ήδη διαθέσει σχεδόν 3,000 εισιτήρια, μαρτυρά του λόγου το αληθές.
Αυτός είναι ο Άρης λοιπόν! Με καλούς ξένους (τους οποίους όμως πρέπει να κρατήσει, για να φτιάξει κορμό), με Έλληνες που έχουν εμπειρίες και κίνητρο (αν και λείπει το ελληνικό στοιχείο σε πρωταγωνιστικό ρόλο από την ομάδα), με τον Σίμτσακ να δίνει τον τόνο της προσήλωσης και της αυταπάρνησης και τον Πρίφτη να έχει το... μονότονο, αντιτουριστικό πλάνο του.
Δεν τον ξέρω τον Πρίφτη και είναι ζήτημα να έχουμε ανταλλάξει 2-3 τυπικές κουβέντες όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στην Εθνική, αλλά τον παραδέχομαι! Είναι... άλογο με παρωπίδες που έλεγε ο Ξανθός, με τη διαφορά ότι ο  νυν προπονητής του Άρη έχει όντως παρωπίδες μπροστά στον αγωνιστικό στόχο και τη γενικότερη πειθαρχεία που θέλει να επιβάλλει εντός και εκτός παρκέ.
Δεν κρύβω ότι η προοπτική της παρουσίας του Γιαννάκη στον πάγκο του Άρη μου φαινόταν τρομερά ελκυστική. Σκηνές σαν κι αυτήν είναι ικανές να λυγίσουν και τα σίδερα, αλλά... ο Άρης έχει προπονητή και μάλιστα εκπληκτικό προπονητή. Μπράβο στη διοίκηση που του έδωσε εν λευκώ τα κλειδιά!
Υγ: Το μεγαλύτερο κέρδος του χθεσινού ντέρμπι (εκτός από την άψογη διαιτησία) ήταν η «φιλοξενία» των ανθρώπων του ΠΑΟΚ! Υπάρχουν Αρειανοί που ήταν.. περήφανοι όταν πριν λίγα χρόνια έκλεισαν τα φώτα στο Παλέ και έγινε «ντου», αλλά προσωπικά ντρέπομαι. Χθες, ένιωσα περήφανος!
Υγ2: Καλό -και απαραίτητο- είναι όσοι αντιμετωπίζουν το μπάσκετ ως «ποδοσφαιρικό αποκούμπι», να μην ασχολούνται, γιατί εκτίθενται. Και το άτιμο το μπασκετάκι, επειδή είναι σύνθετο σπορ, εκθέτει τον άσχετο και τον φανατικό, από χιλιόμετρα μακριά.
Υγ3: «Πόσο ωραίο και πόσο μοναδικό είναι αυτό με τα χαρτάκια στο Παλέ». Χθες, μου το είπε ο ΠΑΟΚτσής κουμπάρος μου. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, το συζητήσαμε με έναν Ολυμπιακό συνάδελφο στο γραφείο και πάει λέγοντας. Ένα τελετουργικό που πλέον έχει περάσει στη «Χρυσή Βίβλο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ...
Υγ4: Χθες το βράδυ, μετά τον αγώνα, κάνοντας ατελείωτο surfing στο YouTube, έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο...



Θυμάμαι σαν τώρα, ένα βράδυ το 1992, να βλέπω το συγκεκριμένο αφιέρωμα στην ΤV-100 και να πλαντάζω στο κλάμα (ήμουν μόλις 11, οπότε δικαιολογούμαι ελπίζω...) γιατί ένιωθα ότι το «παραμύθι» έφτανε στο τέλος του. Χθες, νανούρισα την κόρη μου με Γκάλη, Γιαννάκη και Πρωτοψάλτη. Tης υποσχέθηκα ότι όταν επιστρέψουμε σε Final 4 -κάπου στο 2020 το υπολογίζω, 30 χρόνια μετά το τελευταίο- θα την πάρω μαζί μου!
* Η κεντρική φωτογραφία του blog είναι από τον φακό του φίλου δικηγόρου, Πέτρου Ταρνατώρου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Να προσέξει τα άκρα και να χτυπήσει από τον άξονα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο ντέρμπι της Τούμπας, που θα γίνει σε λίγες ώρες, για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός και που πρέπει να χτυπήσει και την αντίθεση θέση των ομάδων πέρυσι, όταν έπαιξαν και πάλι στην Τούμπα, περίπου τέτοια εποχή.
Ιδια εποχή περίπου σε σχέση με πέρυσι , αλλά σε αντίθετες θέσεις για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, γίνεται το σημερινό παιχνίδι τη Τούμπας. Πέρυσι το παιχνίδι είχε γίνει Νοέμβριο για την 10 η αγωνιστική φέτος το παιχνίδι διεξάγεται στο τέλος Οκτώβρη για την 8η αγωνιστική . Η μεγάλη διαφορά είναι οι θέσεις, που βρίσκονται οι δυο ομάδες. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν στο -9 από τον πρωτοπόρο τότε ΠΑΟΚ και έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, για να μπει και πάλι στην μάχη του πρωταθλήματος. Πέτυχε μία μεγάλη νίκη με πρωταγωνιστές τους Αντζαγκούν, Κλωναρίδη και Καρέλη και όντως μπήκε στην διεκδίκηση του τίτλου στη συνέχεια. Φέτος οι θέσεις των ομάδων είναι αντίθετες. Ο ΠΑΟΚ είναι στο -7 από τον Παναθηναϊκό, που δεν είναι πρωτοπόρος , αλλά βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό και είναι ο μόνος από τις ομάδες, που ακολουθούν τον πρωτοπόρο, που φαίνεται , ότι μπορεί να τον απειλήσει.
ADVERTISEMENT
Φέτος το παιχνίδι αυτό είναι τελικός για τον ΠΑΟΚ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι ο Τούντορ άφησε έξω βασικούς παίκτες από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης με την Κράσνονταρ.Εμειναν εκτός 11αδας οι Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Μακ, Μπερμπάτοφ, πέντε παίκτες βασικοί. Είναι παιχνίδι ζωή, η θάνατος για τον ΠΑΟΚ, που αν χάσει θα μείνει στο -10 από τον Παναθηναϊκό και ίσως στο -13 από τον Ολυμπιακό αν περάσει από το Περιστέρι.
Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη, συγκεντρώθηκε στο πρωτάθλημα , όπου έχει κάνει την καλύτερη αρχή στις πρώτες 7 αγωνιστικές επί εποχής Αναστασίου. Με μία ήττα-που του έχει στοιχίσει- από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και έξι νίκες . Οι τέσσερις στην Λεωφόρο με τους Καλλονή, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Γιάννενα και οι δύο εκτός έδρας με Παναιτωλικό και Ξάνθη.
Το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο από μία σειρά αγώνων, που θα δείξουν αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να μείνει κοντά στην κορυφή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Οι «πράσινοι» έχουν συνεχόμενες νίκες επί του ΠΑΟΚ και η τελευταία τους ήττα στην Τούμπα στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος ήταν πριν δύο χρόνια, όταν ηττήθηκαν με 2-1 με τον Μπέργκ να χάνει και ένα πέναλτι, για να ισοφαρίσει προς το τέλος του αγώνα. Τότε το ματς είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου , ο Μπέργκ είχε σκοράρει και ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί, αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ και τελικά το έχασε το παιχνίδι.
Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και διατηρήσει την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των τελευταίων αγώνων , θα κάνει το μεγάλο βήμα, για να βάλει ένα γκολ και να πάρει το παιχνίδι. Αμφιβάλλω, όμως, αν οι «πράσινοι» θα καταφέρουν σήμερα να κρατήσουν το μηδέν. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ επιθετική ομάδα με γρήγορους ακραίους, αλλά και παίκτες, που παίζουν κοντά η μέσα στην περιοχή και μπορούν να κάνουν την ζημιά.
Από την άλλη πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει φάσεις στον ΠΑΟΚ. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ έδειξε στο ματς με την Κράσνονταρ να βελτιώνει την αμυντική του λειτουργία, αλλά στα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος δέχθηκε γκολ με όλους τους τρόπους.
Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα σήμερα από την Τούμπα θα πρέπει η συγκέντρωση των παικτών του να είναι στο 150%, να προσέξει πολύ τα άκρα του και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από τον άξονα. Σίγουρα θα βρουν οι παίκτες του Παναθηναικού χώρους  στην επίθεση, για να απειλήσουν τον αντίπαλό τους.
ΥΓ: Πέρυσι έλεγαν κάποιοι …φαντασιόπλητκοι, ότι ο Παναθηναϊκός θα …δώσει το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα , για να μπορέσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να διατηρήσει την διαφορά από τον δεύτερο τότε Ολυμπιακό και να πάρει-στο τέλος – το πρωτάθλημα. Ελεγα τότε , ότι αυτό το σενάριο είναι επιστημονικής φαντασίας και στο γήπεδο αποδείχθηκε , αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 και του έκανε βαθμολογική ζημιά του ΠΑΟΚ. Οι ίδιες αηδίες λέγονται και τώρα από την αντίθετη. Δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ –που είναι μακριά από την κορυφή- θα…δώσει το παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, για να παραμείνει κοντά στον Ολυμπιακό και στην διεκδίκηση του τίτλου. Η φαντασία οργιάζει και η …αηδία πάει σύννεφο…
ΥΓ2: Ανεξάρτητα τι απόδοση θα έχει σήμερα ο διαιτητής ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει με τον Αρετόπουλο και την θρασύτατη ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες. Καλά έκανε και έστειλε επιστολές και ζήτησε την εξαίρεση του Αρετόπουλου. Αν στον ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν κάποιοι, ότι όλο αυτό έγινε επειδή ο Παναθηναϊκός πιστεύει, ότι ο ΠΑΟΚ είναι πίσω από τον ορισμό του Αρετόπουλου, κοιμούνται τον ….ύπνο του δικαίου. Αν κάποιοι στον ΠΑΟΚ πιστεύουν, ότι ο Παναθηναϊκός με αυτό, που κάνει προσπαθεί να επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα, σε αυτό έχουν ένα δίκιο αλλά με μία μεγάλη διαφορά. Οντως προσπαθεί να επηρεάσει τον Αρετόπουλο, που συνήθως παίζει 80-20 κατά του Παναθηναϊκού να παίξει σήμερα 50-50. Εκτός και αν στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν το 50-50 και το λένε μόνο για να το λένε….

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΑΕΚ, Μανωλάς, Μπάγεβιτς και διάδοχος…!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το καλό που έκανε στην ΑΕΚ που είχε αντίπαλο τον Ηρακλή, τα πρόσωπα σε πάγκο και κερκίδα, αλλά και τον αντικαταστάτη του Δέλλα.
Συνήθως μετά την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο… Μία κοινοτυπία που ταιριάζει άριστα στην ΑΕΚ και τα όσα ακολούθησαν στην «διαβολοβδομάδα» μετά το ματς στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
 
Ο Στέλιος Μανωλάς έκανε αυτό ακριβώς που απαιτούνταν στα αποδυτήρια τις ημέρες που ακολούθησαν την παραίτηση Δέλλα και γνώριζε από την εμπειρία του ως (top level) ποδοσφαιριστής. Δούλεψε όπως κι ο ίδιος υπογράμμισε στο κομμάτι της ψυχολογίας των παικτών δίνοντάς τους επιπλέον κίνητρο να ξεπεράσουν την άδικη σε έκταση ήττα που ήρθε στο ντέρμπι…
 
Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ που εννοείται ξεκαθάρισε πως η ομάδα που είδαμε επί της ουσίας είναι δουλειά της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας, άρα και το αποτέλεσμα αυτής στον αγωνιστικό χώρο, αποδείχτηκε ΚΥΡΙΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία απέναντι στον προκάτοχό του και κυρίως στον ίδιο τον κόσμο της ΑΕΚ.
 
Έγιναν σκόπιμα ερωτήσεις που ήθελαν να καθοδηγήσουν στη στοχοποίηση του Τραϊανού Δέλλα αλλά ο νυν τεχνικός της Ένωσης που γνωρίζει καλά τα συγκεκριμένα τερτίπια έβαλε στη θέση τους εκείνους που η σχέση τους με την ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν ανάλογη με ενός ιδιοκτήτη του παλιού πατροπαράδοτου καφενείου.
 
Κι αυτό διότι το επίπεδό τους και η ποιότητά τους είναι καφενειακού επιπέδου, πάντα ήταν, απλά τώρα που μιλάνε-γράφουν πιο… δυνατά με ξένες πλάτες επιβεβαιώνουν όλα όσα τόσα χρόνια φαίνονταν στην ανάγνωση ενός (μέτριου σε ποιότητα και επίπεδο) άρθρου…
Δεν θα γράψω όσα είπε ο Στέλιος Μανωλάς και απέδειξε ότι ξέρει που βρίσκεται και όπως ο ίδιος τόνισε που πατάει, μπορείτε να βρείτε και να δείτε (δεν λέω να διαβάσετε γιατί μπορεί να το κάνετε από λάθος μέσο και να μην έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε όσα ακριβώς ειπώθηκαν) τη συνέντευξη Τύπου και θα τα καταλάβετε όλα.
 
Θα ασχοληθώ με τα αγωνιστικά κυρίως και έπειτα με το γεγονός ότι ήμασταν μάρτυρες παλιών… επεισοδίων σε ένα κακόγουστο και κακογυρισμένο «σίριαλ» στην ιστορία της ΑΕΚ και αφορά τις αντιδράσεις για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Η ομάδα κατάφερε με σύμμαχο τον Ηρακλή να ξεπεράσει με τον καλύτερο, ονειρικό θα χαρακτήριζα, τρόπο την ήττα από τον Ολυμπιακό. Πριν το ματς το οποίο η ΑΕΚ έκανε εύκολο και περίπατο, όλοι στις αναφορές με σε αυτό υπογραμμίζαμε το δύσκολο της υπόθεσης για την Ένωση αφού αντιμετώπιζε μία ομάδα με ταυτότητα και η οποία δεν είχε ηττηθεί σε κανένα από τα προηγούμενα εκτός έδρας ματς.
 
Φαίνεται όμως πως την ΑΕΚ δεν πρέπει να την φοβάσαι στο ΟΑΚΑ όπου μετράει μόνο νίκες. Η ομάδα του Παπαδόπουλου ήταν μακράν της δεύτερης η χειρότερη που έχει περάσει από την έδρα της Ένωσης. Πραγματικά αν το σκορ έφτανε και σε επίπεδα… τρελά με 7 και 8 γκολ για την ΑΕΚ δεν θα έκανε καμία εντύπωση σε κανέναν!
 
Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 18 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 11 ήταν στην εστία και ταυτόχρονα ένα δοκάρι με πρωταγωνιστή τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, τον Πέτρο Μάνταλο που ήταν εξαιρετικός και μαζί με τους Βάργκας, Μπαρμπόσα έκαναν τη διαφορά στο δημιουργικό – παραγωγικό παιχνίδι της Ένωσης.
 
Μπορεί ο διεθνής Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός να έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα πως του αρέσει να παίζει κυρίως πίσω από τον φορ αλλά με τον Ηρακλή ως δεξί εξτρέμ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ΑΕΚ, ίσως γιατί άλλαξε ο τεχνικός χωρίς να έχει πάντως δικαιολογία αφού ήταν πάντα βασικός και με τον Δέλλα και στα περισσότερα ματς ως δεκάρι…
 
Δεν χρειάζεται θαρρώ να γράψουμε πολλά για το αγωνιστικό κομμάτι. Ευχή όλων θαρρώ είναι ανάλογη συνέχεια και δυο νίκες άμεσα με Ξάνθη και Παναθηναϊκό, οι ίδιοι παίκτες θα είναι, ευθύνη ο κόουτς δεν θα ‘χει, όποτε προχωράμε και μπορούμε να πιστεύουμε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας (να μας κάτσει και καμιά γκέλα των υπολοίπων να δικαιωθεί και ο Μανωλάς που είπε πριν το ματς με Ηρακλή –και έχει μεγαλύτερη αξία έτσι– ότι μαζεύεται η διαφορά).
 
Πάμε τώρα και στα… καυτά ζητήματα και τις άσχημες αντιδράσεις στο ΟΑΚΑ στο πρόσωπο του Ντούσαν Μπάγεβιτς και αρκετά άδικες θα συμπληρώσω εγώ αν πρόκειται για… επίθεση που αφορά τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, την αποχώρηση Δέλλα και γενικά το γεγονός ότι (τάχα μου) παρεμβαίνει στο έργο του εκάστοτε κόουτς.
 
Γνωρίζουν ΑΠΑΝΤΕΣ εντός κι εκτός ΑΕΚ πως δεν είμαι φαν του Βόσνιου εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης. Αντίθετα θα έλεγα ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται απέναντι και δεν θέλουν να ξεχνάνε, ή δεν μπορούν (όσο γραφικό κι αν είναι, ή φαίνεται αυτό). Όμως δεν μπορώ να είμαι ψεύτης απέναντί σας και απέναντι στα τρία πιο όμορφα και λατρεμένα γράμματα της ζωής μου (την ΑΕΚ για όσους αδυνατούν να καταλάβουν)…
 
Αντιλαμβάνομαι σε απόλυτο βαθμό την πίκρα και την απογοήτευση όσων (που δεν ήταν μόνο από την Original21 αφού όταν στο πρώτο 10λεπτο ακούστηκαν συνθήματα κατά του Μπάγεβιτς οι οργανωμένοι ήταν έξω από το πέταλο) βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για την ήττα από τον Ολυμπιακό και όσα ακολούθησαν αυτής. Όμως πρέπει αν τιμώ τα παντελόνια που φοράω να γράψω την αλήθεια.
 
Δεν έχει ευθύνη ο Μπάγεβιτς και όσο είδα εγώ με τα ματάκια μου σ’ αυτά τα τρία καλοκαίρια προετοιμασίας δεν έκανε ΚΑΜΙΑ απολύτως παρέμβαση στο έργο του Τραϊανού Δέλλα. Ούτε επιχείρησε απ’ όσο γνωρίζω ΠΟΤΕ να τον κατευθύνει σε επιλογές 11άδας και όχι μόνο. Γι’ αυτό και ο Δέλλας δεν άφησε την παραμικρή αιχμή για τον Μπάγεβιτς στην γραπτή του δήλωση. Άλλωστε αν γίνονταν τα παραπάνω από τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ στον προπονητή και εκείνος συνέχιζε στον πάγκο θα ήταν απλά μαριονέτα και κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το πεις για τον «Τράι».
 
Αν τώρα το ερώτημα είναι: προκύπτουν ευθύνες για τον Μπάγεβιτς στον αγωνιστικό σχεδιασμό; Η απάντηση αναπόφευκτα είναι σαφέστατα και προκύπτουν. Έχει μεγάλο μέρος ευθύνης και αντίστοιχο με εκείνο των Μιλοβάνοβιτς και Δέλλα. Για να είμαστε σωστοί, τίμιοι και ειλικρινείς…
Το μοναδικό ενδεχόμενο να έχει κάποιο παράπονο ο Δέλλας από τον Μπάγεβιτς είναι  πως έβλεπε καθημερινά ο εκτελεστικός διευθυντής τις προπονήσεις, ήταν στην προετοιμασία, άρα ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος τον Άρθο και την εικόνα του, τον Μπουονανότε και ότι άλλο μπορεί να καταλόγισαν στον Δέλλα.
 
Υγ: Η περίπτωση του Πογιέτ διατηρείται στο προσκήνιο. Τα χρήματα που απαιτούνται για να προχωρήσει η υπόθεση του Ουρουγουανού τεχνικού είναι στο εκατομμύριο ευρώ και ταυτόχρονα η αξίωσή του θα είναι τουλάχιστον για 2,5 χρόνια κλειστό συμβόλαιο. Για έναν προπονητή που θαρρώ πως κανείς δεν είναι σίγουρος πως είναι κάτι εξαιρετικό, όπως για παράδειγμα ήταν ο Βαλβέρδε… Έως την Τρίτη θα ξέρουμε για κόουτς λοιπόν, για να δούμε.
 
Υγ2: Κανείς δεν λέει συνολικά για το ρόστερ πως δεν είναι καλό. Το γράφω εδώ να το εμπεδώσουν οι άνθρωποι του χώρου μου που όσο δεν ξέρουν να γράφουν άλλο τόσο δεν μπορούν να καταλάβουν τι διαβάζουν, λογικό όμως. Αυτό που υποστηρίχτηκε από το καλοκαίρι και το σημείωναν το 70% των ΜΜΕ αλλά και ο απλός κόσμος ήταν πως στον αγωνιστικό σχεδιασμό που έκαναν στην ΑΕΚ ξέχασαν ένα σούπερ στόπερ (τέτοιο ΔΕΝ είναι ο Άρθο, εννοούμε επιπέδου Κάρλος Γκαμάρα για να εξηγούμαστε μιας και δεν μπορούν να καταλάβουν), ένα ενδεκαδάτο εξτρέμ και ένα φορ… Γράφοντας τα προβλήματα που υφίστανται δεν απαξιώνεις το ρόστερ, απλά βοηθάς, τα επαναλαμβάνω βέβαια αλλά προκοπή δεν πρόκειται να βρούμε.
 
Υγ3: Σωστή η επιλογή (και) του Μανωλά να μην ξεκινήσει και Μάνταλο, και Βάργκας, και Μπουονανότε κάτι που είχε κάνει ο Δέλλας στο παρελθόν χωρίς ποδοσφαιρική λογική και επειδή προφανώς οδηγούνταν σ’ αυτήν την απόφαση μέσω της προσπάθειας που γινόταν από συγκεκριμένους (άμπαλους) να αναδείξουν το γεγονός ότι όλοι οι καλοί χωράνε και σε ένα 4-2-3-1 δεν χρειάζεται να ‘χει η ομάδα εξτρέμ…
 
Υγ4: Ωραία το Σάββατο που μας άφησε. Νίκη και το μπάσκετ (εύκολα και με καλή απόδοση από Ουόρεν ο οποίος έπαιξε με άλλες εντολές και έκανε ματσάρα, φαίνεται πως ήταν λάθος αυτά που του ζητούσε ο κόουτς) και 3 στα 3 και κορυφή, ενώ στην Βέροια τεράστιο διπλό έκαναν οι μάγκες του χάντμπολ… Μια χαρά…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με λένε ΑΕΚ και ξεσκίζω όλα τα λιμά!!

Καταπέλτης η ΑΕΚ με τον Ηρακλή. Από την τεσσάρα, τη βαρειά ήττα με Ολυμπιακό, συνέτριψε 5-1 τηv Νο 2 ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τι συνέβη και από το ένα ματς στο άλλο η νύχτα έγινε μέρα;
Τίποτα το ξεχωριστό!
Δεν θα πεις ότι αυτή η «άλλη» ΑΕΚ που την καταχαρήκαμε χθες στο ΟΑΚΑ άλλαξε την εικόνα της με την παρουσία στοv πάγκο του Στέλιου Μανωλά. Απεναντίας, το σωστό είναι να πεις ότι το θριαμβευτικό 5-1 ανήκει στον απομακρυθέντα Τραϊνό Δέλλα.

Να, όμως, που επι Δέλλα η ΑΕΚ δεν ξαναέπαιξε τόσο καλά. Δεν είχε φθάσει σε επίπεδα υψηλής απόδοσης σαν ομάδα συνόλου, όπως έχει εκπαιδευθεί να είναι. Πρώτη φορά με Ηρακλή είδαμε μια ΑΕΚ απελευθερωμένη, χωρίς φοβίες και δισταγμούς. Μία ομάδα γεμάτη από αυτοπεποίθηση, και αποτελεσματική.

Ποια είναι η ΑΕΚ, κι αυτή που μέχρι χθες δεν έπειθε στην επιστροφή της στη σούπερ ληγκ, και αυτή που κατενίκησε τον Ηρακλή. Είναι μια ομάδα με καλούς, όχι ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές. Όχι με παίκτες προσωπικότητες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια όταν πέρασε από τα «στενά», από την Τούμπα και το Καραϊσκάκη.

Κόντρα στον Ηρακλή η ΑΕΚ, η όχι ικανή, η όχι επαρκής να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μας είπε ότι τις άλλες ομάδες, εκτός από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, θα τις ξεσκίζω.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Την είδαμε ξεκάθαρα στον Ηρακλή . Όλες οι ομάδες στο… μεγάλο πρωτάθλημα παίζουν με λιμά. Η λιμαδούρα έχει πνίξει την σούπερ ληγκ. Που είναι ο Ατρόμητος; Με κυάλια αγναντεύει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Ο Αστέρας; Έχει χάσεις τον πρωταθλητή από τα ραντάρ.

Το βαρύ όνομα της ΑΕΚ θα παίξει στο πρωτάθλημα. Όπως ακριβώς πάνω από τις πραγματικές δυνατότητες των παικτών τους ορίζει την θέση τους το όνομα του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Αυτές οι ομάδες έχουν ένα φτούκα προ σε σύγκριση με τα λιμά.

Με το 5-1 στον Ηρακλή η ΑΕΚ αλλάζει το χάρτη στη… σκιά του Ολυμπιακού, διάβασε στο apodytiriakias.gr 




Μεγάλη νίκη, η πιο μεγάλη στην επιστροφή της στη σούπερ ληγκ πέτυχε η ΑΕΚ. Έκανε 5-1 στον Ηρακλή και το πιο σπουδαίο ότι έπαιξε για πρώτη φορά μπάλλα ποιοτική και χορταστική. Ήταν ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όλο δικό της, δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να την κυττάξει στα μάτια, να την αμφισβητήσει. Η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν καθολική, ολοκληρωτική.
Ήταν στο 5-1 μία «άλλη» ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ παθιασμένη και αληθινά πρωταγωνίστρια σ’ ένα κομβικό σημείο. Μια ακόμα αποτυχία μετά το 4-0 σε βάρος της από τον Ολυμπιακό, και την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα, θα ήταν μια καταστροφή. Το πιθανότερο να την έχωνε σε λούκι. Χοντρό λούκι, ίσως.
Με το 5-1 η ΑΕΚ πήρε μια βαθειά ανάσα. Κάνει μία νέα αρχή. Και αλλάζει τα κόζα στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στο χώρο της… σκιάς του Ολυμπιακού. Πραγματικά η πολύ καλή απόδοση της ΑΕΚ με την ήρεμη δύναμη στον πάγκο, τον Στέλιο Μανωλά, δίνει μια άλλη διάσταση στον ανταγωνισμό με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ είναι εδώ. Διεκδικεί την δεύτερη θέση, που δεν θα αφήσει να παιχθεί μονάχα από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.



*Πηγή: sportdog.gr*

Αγωνία για Κούζμιτς!!

Ο Όγκνιεν Κούζμιτς αποχώρησε τραυματίας απ’ το ματς του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο και τις προσεχείς ώρες θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Αγωνία για Κούζμιτς
Πρόβλημα με τον Όγκνιεν Κούζμιτς στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος σέντερ του τριφυλλιού αποχώρησε τραυματίας κατά τη διάρκεια του ματς με το Ρέθυμνο.

Ο ψηλός των πρασίνων χτύπησε στον αστράγαλό του, του τοποθετήθηκε πάγος και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα. Τις προσεχείς ώρες θα υποβληθεί σε μαγνητική και με τα αποτελέσματα αυτής θα γίνει σαφές το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και πόσο θα χρειαστεί να μείνει εκτός παρκέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους νίκη!!


Μετά από τρεις σερί ήττες στη λιθουανική λίγκα, η εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Eurocup, Νεπτούνας, πέρασε με 80-75 από την έδρα της Λιετκαμπέλις.

Επιτέλους νίκη
Για την έκτη αγωνιστική της λιθουανικής λίγκας, η Νεπτούνας επικράτησε 80-75 της Λιετκαμπέλις εκτός έδρας, έφτασε τις τρεις νίκες κι έβαλε τέλος στο σερί ισάριθμων ηττών που είχε.

Γκραντ και Γιούιν είχαν από 15, ο Μαζέικα ακολούθησε με 14, ενώ 13 είχε ο Ζαβάτσκας και 12 ο Σίκσνιους. Οι 24 πόντοι του Γουντ δεν έφταναν για τους γηπεδούχους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μάννα» εξ ουρανού για Ρόσμπεργκ!!

Η βροχόπτωση οδήγησε στην ακύρωση της Q3 και ο Νίκο Ρόσμπεργκ που ήταν ο ταχύτερος μέχρι την Q2 εξασφάλισε την pole position για το Grand Prix του Τέξας, που θα αρχίσει στις 21:00.

«Μάννα» εξ ουρανού για Ρόσμπεργκ
Η βροχή επέτρεψε τη διεξαγωγή μόνο δύο «γύρων» στις κατατακτήριες του Grand Prix του Τέξας, που μετατέθηκαν από το Σάββατο για την Κυριακή λόγω της χθεσινής καταιγίδας.

Μετά την ολοκλήρωση της Q1 και της Q2 οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ματαιώσουν την Q3 για λόγους ασφαλείας κι έτσι ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που ήταν ο ταχύτερος πιλότος μέχρι τότε, εξασφάλισε την pole position μπροστά από τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, που όμως θα χρειαστεί να «αυτοκτονήσει» για να χάσει τον τίτλο μιας κι έχει διαφορά 76 βαθμών τρεις αγώνες πριν το τέλος. Οι δύο Red Bull, των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ντανιίλ Κβίατ ακολούθησαν, ενώ πέμπτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Πάντως τόσο ο Γερμανός, όσο και ο ομόσταβλός του, Κίμι Ραϊκόνεν που ήταν όγδοος, έχουν ποινή δέκα θέσεων λόγω αναβάθμισης στον κινητήρα του μονοθεσίου της ομάδας.

Στα πρώτα λεπτά των κατατακτήριων ο Κάρλος Σάινθ έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso και κατέληξε στις μπαριέρες, ενώ μαζί του έμειναν εκτός από την Q1 έμειναν οι δύο Sauber των Νασρ και Έρικσον και οι δύο Manor των Ρόσι και Στίβενς. Στην Q2 «θύματα» ήταν οι δύο McLaren των Αλόνσο και Μπάτον, οι δύο Lotus των Γκροζάν και Μαλδονάδο, καθώς και η Williams του Βαλτέρι Μπότας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από Βίλα ο Σέργουντ!!

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Άστον Βίλα καθώς η διοίκηση απέλυσε τον Τιμ Σέργουντ, λόγω της κακής εκκίνησης στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος από Βίλα ο Σέργουντ
Τίτλοι τέλους στη συνεργασία της Άστον Βίλα με τον Τιμ Σέργουντ. Οι χωριάτες ανακοίνωσαν την λύση της συνεργασίας τους με τον Άγγλο τεχνικό, μετά τη χθεσινή ήττα από τη Σουόνσι (2-1) που… ξεχείλισε το ποτήρι.

Εδώ και καιρό ο νεαρός κόουτς βρισκόταν σε αμφισβήτηση και τελικώς δεν κατάφερε να «σώσει» το κεφάλι του. Αφήνει τον αγγλικό σύλλογο με μια νίκη, μια ισοπαλία και οκτώ ήττες, δείγμα του πόσο αναγκαίο έκρινε η διοίκηση το «ηλεκτρσόκ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαπέτρου: «Τίποτα δεν κρίθηκε Οκτώβρη»

Το 110% των δυνάμεών τους θα δώσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, προκειμένου να ανατρέψουν την κακή εικόνα της μέχρι τώρα αγωνιστικής τους παρουσίας, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Παπαπέτρου: «Τίποτα δεν κρίθηκε Οκτώβρη»
Ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες θα κάνουν οι παίκτες της ομάδας όπως τόνισε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο Blog του στην σελίδα του ΕΣΑΚΕ, υπογραμμίζοντας την σκληρή δουλειά που θα πρέπει να κάνουν για να το καταφέρουν.

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα σε όλους,

Ελπίζω να είστε καλά. Ο χειμώνας πλέον έχει μπει στις ζωές μας. Άλλαξε η ώρα, το κρύο έγινε πιο έντονο και έτσι πλέον έχουμε μπει για τα καλά στον χειμώνα. Οπότε τι καλύτερο από το να πάτε σε ένα κλειστό γήπεδο και να παρακολουθήσετε αγώνα μπάσκετ; Ελπίζω ο καθένας από εσάς να αφιερώνει 2-3 ώρες την ημέρα για να πάει σε ένα γήπεδο και να παρακολουθήσει έναν αγώνα ή να παίξει ο ίδιος κάπου. Είναι σημαντικό για εμάς τους αθλητές να παίζουμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες.

Τώρα σε ό,τι αφορά την ομάδα μου, η αλήθεια είναι πως η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει όπως θα θέλαμε. Αλλά γνωρίζουμε όλοι πως τα πάντα κρίνονται μετά τον Γενάρη. Τίποτα δεν κρίθηκε Οκτώβρη μήνα. Αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα δεν είναι υπέρ μας, αλλά να είστε σίγουροι πως θα δώσουμε το 110% των δυνάμεων μας για να αλλάξουμε την εικόνα μας προς το καλύτερο και να φτάσουμε εκεί που πραγματικά θέλουμε και μπορούμε. Δεν είναι εύκολο και το ξέρουμε. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, τα ματς είναι συνεχόμενα και δύσκολα και δεν υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται. Αλλά όπως και να έχει, εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε και θέλουν και οι φίλαθλοι μας να μας βλέπουν.

Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να κάνουμε στο παρκέ ό,τι ακριβώς μας ζητάει ο προπονητής μας. Πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας το παιχνίδι στη Βιτόρια και κοιτάζουμε το ματς με τον Αρκαδικό. Ξέρουμε πως δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θεωρώ πως είναι καλύτερη ομάδα από ό,τι έχουν "δείξει" τα αποτελέσματα τους. Γι' αυτό και εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι
».

Σπάει κοντέρ και ρεκόρ!!


Πέρασε… τρένο κι απ’ το Περιστέρι. Με «κανόνι» τον Μποτία ο Ολυμπιακός έκανε το 8 στα 8, ισοφάρισε το μεγάλο ρεκόρ της σεζόν 1976-77 και με το 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο συνεχίζει απτόητος για τον τίτλο

Σπάει κοντέρ και ρεκόρ!
Ούτε στο Περιστέρι δεν σταμάτησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με φόρα… απ’ το Ζάγκρεμπ, νίκησαν 2-1 τον Ατρόμητο, συνέχισαν στο απόλυτο (8 στα 8) κι ισοφάρισαν μετά από 39χρόνια το ρεκόρ της σεζόν 1976-77.

«Μπροστάρης» για τους Πειραιώτες ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, που σημείωσε και τα δύο τέρματα. Άνοιξε τον δρόμο στο 59’, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ (κακώς δόθηκε) και στο 63’ τους έφερε αγκαλιά με το τρίποντο, με νέα κεφαλιά και ξεχασμένος απ' την αντίπαλη άμυνα.

Άτυχοι οι Περιστεριώτες, που έχασαν λόγω τραυματισμών Φυτανίδη και Ούμπιντες, αλλά και κακοί αφού δεν άγχωσαν ιδιαίτερα την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Μείωσαν με τον Μ.Στόιτσεφ στο 75’, αλλά ήταν αργά.

Το ματς:



Πολύ προσεκτικό παιχνίδι στο Περιστέρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τελικές σε καμία από τις δύο εστίες καθώς οι άμυνες «σκούπιζαν» με ευκολία κάθε προσπάθεια των αντίπαλων μεσοεπιθετικών. Ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πιο ουσιαστικός όταν έριξε το βάρος στην αριστερή πλευρά, με τον Φορτούνη να δίνει βοήθειες στον Μαζουακού. Απ’την άλλη, ο Ατρόμητος έψαξε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων, που κράτησε σωστά την ευθεία, χρεώνοντας τους Περιστεριώτες με 8 (!) οφσάιντ σε 25’ λεπτά.

inner

Σταδιακά, οι Πειραιώτες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και με τον Σεμπά να «κόβει» από τα δεξιά προς τον άξονα, άρχισαν να μπαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή του Γκορμπούνοφ. Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων δεν χάλασε από την πίεση και παρά την ανωτερότητά του ο Ολυμπιακός δεν απείλησε ουσιαστικά. Μάλιστα, λίγο έλειψε να δεχτεί γκολ κόντρα στην ροή, αλλά ο Ρομπέρτο έδειξε για ακόμη μια φορά την αξία του με εξαιρετική επέμβαση σε προβολή του Γοδόι (40’). Το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να μην ξεκολλάνε απ’ το «μηδέν», ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι είχαν κι αυτοί την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν στο φινάλε (45+1’) ο Ιντέγε αστόχησε για λίγο με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ.

Πιο ζωηρός ήταν ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Οι παίκτες του Σίλβα εκμεταλλεύτηκαν άψογα το γεγονός ότι ο Ατρόμητος βρισκόταν όλος στο μισό γήπεδο και ζόρισαν για τα καλά την άμυνά του. Η προειδοποίηση ήρθε στο 58’ με το δοκάρι του Σεμπά και πριν ο Γρηγορίου προλάβει να «δώσει» μέτρα στην ομάδα του ήρθε και η τιμωρία με τον Μποτία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κόρνερ (το οποίο δεν ήταν) λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας. Οι Περιστεριώτες έδειχναν να έχουν «θολώσει» και το παιχνίδι «τελείωσε» με τυπικές διαδικασίες στο 63’, όταν και πάλι ο Ισπανός στόπερ με κεφαλιά, ύστερα από φάουλ του Φορτούνη, νίκησε τον Γκορμπούνοφ.

inner

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος μπορεί να ανέβασε τις γραμμές του, όμως ο Ρομπέρτο είχε ρόλο θεατή. Σα να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι «έχασαν» και τον Ούμπιντες, που τραυματίστηκε. Οι ερυθρόλευκοι «χαλάρωσαν» υπερβολικά, οι φωνές του Σίλβα δεν ακούστηκαν και ο Μ.Στόιτσεφ έβαλε «φωτιά», μειώνοντας στο (2-1) στο 75ο λεπτό. Μετά την μείωση του σκορ, οι παίκτες του Γρηγορίου τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του σκόρερ τους στο φινάλε του ματς ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το υπέρ του σκορ.

Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (17’ Β. Στόιτσεφ), Κιβρακίδης, Πίτου, Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (62’ Μαρσελίνιο), Ουμπίντες (68’ Μ.Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κούρος, Θεολόγου, Ναπολεόνι

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76’ Τσόρι), Σεμπά, Πάρντο (72’ Ερνάνι), Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Ζντιέλαρ, Φινμπόγκασον, Ντα Κόστα, Σαλίνο

Διαιτητής:
Α. Δημητρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου*Πηγή: sport-fm.gr*