Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Superman» ο Μπουφόν!!

Η κανονική διάρκεια κι η παράταση δεν έβγαλε νικητή (2-2). Ωστόσο, ο Μπουφόν έπιασε τρία πέναλτι και χάρισε στην Ιταλία τη τρίτη θέση του Confederations Cup (3-2) κόντρα στην Ουρουγουάη.

«Superman» ο Μπουφόν!
Η παρηγοριά στον... άρρωστο κατέληξε στην Ιταλία! Στον μικρό τελικό του Confederations Cup, η «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ουρουγουάη, τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, όμως είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή στη διαδικασία των πέναλτι.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Τζίτζι Μπουφόν, αφού ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους απέκρουσε τρία πέναλτι των Λατινοαμερικάνων (3-2) και ουσιαστικά... χάρισε το... βάθρο στην εθνική του για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ματς

Η Ιταλία είχε αρκετές απουσίες, με τον Πραντέλι να «κατεβάζει» σύνθεση… ανάγκης. Αυτό βέβαια, διόλου εμπόδισε τους γείτονές μας, να προηγηθούν στο 25’, με έναν περίεργο τρόπο. Ο Ντιαμάντι εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μουσλέρα, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Αστόρι και με κοντινή προβολή να γράψει το 1-0. Φυσικά, οι Ουρουγουανοί δεν το παράτησαν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε, όσο κι αν ήταν μικρός τελικός.

Στο 58’ ο Καβάνι έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας, ενώ λίγο αργότερα ο Φορλάν έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν. Ή αν προτιμάτε, ο Ιταλός τερματοφύλακας τα έβγαλε εντυπωσιακά, δείχνοντας την κλάση του. Είχε… ζουμί ακόμα το ματς. Στο 73’ ο Ντιαμάντι έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή των Λατινοαμερικάνων και με εξαιρετική εκτέλεση, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ιταλούς. Κι όμως, το ματς δεν είχε τελειώσει. Γιατί και πάλι ο άσος της Νάπολι «απάντησε» και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Με πολύ ωραίο φάουλ, γράφοντας το 2-2, που έμεινε ως το τέλος.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ. Παρά μόνο οι ισορροπίες εντός αγωνιστικού χώρου, αφού ο Μοντολίβο άφησε την «σκουάντρα ατζούρα» με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας. Έτσι… αναγκαστικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Και κάπου εκεί ήταν η ώρα να «μιλήσει» ο Μπουφόν. Έπιασε το πρώτο πέναλτι του Φορλάν, με τον Ακουϊλάνι να βάζει μπροστά την Ιταλία. Ο Καβάνι ισοφάρισε (1-1), με τον Ελ Σαραουΐ και τον Σουάρες να ευστοχούν στα επόμενα δύο (2-2). Ο Ντε Σίλιο αστόχησε για τους Ιταλούς και πλέον οι Ουρουγουανοί είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν… για τα καλά. Κι όμως, ο άσος της Γιουβέντους έβγαλε δύο συνεχόμενα των Κάσερες και Γκαργκάνο, με τον Τζιακιερίνι να ευστοχεί και να γράφει το 3-2!

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Μ. Περέιρα (81’ Α. Περέιρα), Κάσερες, Γκοντίν, Ροντρίγκεζ (56’ Γκονζάλες), Γκαργκάνο, Αρέβαλο (107’ Πέρες), Σουάρες, Φορλάν, Καβάνι

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Κιελίνι, Αστόρι (86’ Μπονούτσι), Ντε Σίλιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι (70’ Ακουϊλάνι), Μάτζιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ντιαμάντι (83’ Τζιακερίνι), Ελ Σαραουΐ

Πηγή: sport-fm.gr

Καθιστό ψαλιδάκι (video)

Ένα πρωτότυπο ανάποδο ψαλίδι πέτυχε ο Χασούν Καμαρά στο MLS.

Πού να πηδάς τώρα, να οριζοντιώνεσαι στον αέρα και αφού κάνεις το ανάποδο ψαλιδάκι να «σκας» στο χορτάρι; Αφού μπορείς να τα καταφέρεις και καθιστός, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρείσαι;

Ο Χασούν Καμαρά σκόραρε με το Μόντρεαλ απέναντι στο Κολοράντο με ψαλιδάκι που το έκανε όντας στρογγυλοκαθισμένος στον αγωνιστικό χώρο. Πηγή: sport-fm.gr

Καθησυχαστικοί για Απήλιον!!

Κανένα πρόβλημα με το «Απήλιον» και τη συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της ΠΑΕ.

Καθησυχαστικοί για Απήλιον
Στη διάψευση του δημοσιεύματος που θέλει τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει πρόβλημα για την εγκατάστασή του στο «Απήλιον» προχώρησε η διοίκηση του συλλόγου.

Επίσης, από την «πράσινη» ΠΑΕ τονίζεται πως έχουν καταβληθεί προκαταβολές στον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ενώ σύντομα θα αρχίσει η μετακόμιση από την Παιανία.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις, η συμφωνία είναι δεδομένη, όπως και οι προκαταβολές και λίαν συντόμως θα ξεκινήσει η μετακόμιση της ομάδας μας στο συγκεκριμένο χώρο», αναφέρουν κύκλοι της ΠΑΕ.Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» Μπουζάνη ο Άρης!!

Μια ανάσα από την απόκτηση του Ντιν Μπουζάνη βρίσκεται ο Άρης. Οι «κίτρινοι» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον ομογενή γκολκίπερ.

«Κλείνει» Μπουζάνη ο Άρης
Κοντά σε μία ακόμα μεταγραφή βρίσκεται ο Άρης. Οι «κίτρινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Ντιν Μπουζάνη και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο ομογενής γκολκίπερ θα φορέσει τη φανέλα του Άρη.

Ο Ντιν Μπουζάνης αγωνίστηκε, το 2007, στην Β΄ ομάδα της Λίβερπουλ και με εισήγηση του Ράφα Μπενίτεθ είχε υπογράψει συμβόλαιο τριετούς χρονικής διάρκειας. Ακολούθως δόθηκε δανεικός στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ και την Σίδνεϊ FC για να επιστρέψει το 2011 στην Αγγλία για λογαριασμό της Όλνταμ. Την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Γ΄ κατηγορία, με 41 συμμετοχές (35 στο πρωτάθλημα και 6 στο κύπελλο) αλλά φέτος έμεινε ελεύθερος. Ο Άρης κινήθηκε άμεσα για την μεταγραφή και έτσι ο Μπουζάνης μαζί με τον Διούδη θα αποτελούν το δίδυμο των τερματοφυλάκων του Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Η διαφορετική άσκηση του Στέφενς!!

Το γνωστό «5 εναντίον 2» ήταν μία από τις ασκήσεις που ακολούθησαν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως ο Χουμπ Στέφενς είχε μια διαφοροποίηση σε όσα γνώριζαν οι «ασπρόμαυροι».

Στη φυσική κατάσταση έδωσε βάρος και ο Χουμπ Στέφενς στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10 το πρωί.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», μετά το καθιερωμένο «ζέσταμα», χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ και έπαιξαν το γνωστό «5 εναντίον 2».

Υπήρχε, όμως, διαφορά, μόλις οι αμυνόμενοι έκλεβαν την μπάλα, έπρεπε να αλλάξουν παιχνίδι σε ένα άλλο γκρουπ και οι υπόλοιποι να πιέσουν. Η συγκεκριμένη άσκηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.

Ο Ολλανδός τεχνικός τελείωσε την προπόνηση με έναν συγκεκριμένο ρυθμό για περίπου 20 λεπτά, προτού οι παίκτες ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης για αποφυγή τραυματισμών.

Αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα έχουν δύο προπονήσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Ανοιχτό του Ογκουνσότο!!

Αρκετές είναι οι πιθανότητες να γίνει ο Πάτρικ Ογκουνσότο παίκτης του ΟΦΗ, εφόσον οι Κρητικοί δεν βρουν κάποιον καλύτερο για την επίθεσή τους.

Ανοιχτό του Ογκουνσότο
Έντονη φημολογία για ενδιαφέρον του ΟΦΗ για την απόκτηση του Πάτρικ Ογκουνσότο έχει αναπτυχθεί στην Κρήτη.

Οι Ηρακλειώτες διαψεύδουν ότι τους απασχολεί ο Νιγηριανός φορ, όμως το γεγονός πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, κρατάει «ζεστή» την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν προταθεί ο Εμάνουελ Περόνε και ο Νίκος Κατσικοκέρης, και αν δεν προκύψει κάτι καλύτερο, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εξέλιξη με τον 30χρονο παίκτη.

Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή υποστήριζαν πως οι Κρητικοί ενδιαφέρονται για δύο ποδοσφαιριστές που τυγχάνουν να έχουν τον ίδιο μάνατζερ με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Πρόκειται για τον Μάικλ Ογιος και τον Μαουρίτσιο Καράσκο. Πηγή: sport-fm.gr

Έκλεισε Ραφαέλ ο Πλατανιάς!!

Το αριστερό άκρο της άμυνάς του καλύπτει ο Πλατανιάς με την απόκτηση του Εμίντιο Ραφαέλ.

Έκλεισε Ραφαέλ ο Πλατανιάς
Την φανέλα του Πλατανιά προβάρει ο Εμίντιο Ραφαέλ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να υπογράψει στους Κρητικούς.

Οι Χανιώτες ήθελαν με τον Πορτογάλο να καλύψουν το κενό που υπήρξε στο αριστερό άκρο της άμυνας τους, ύστερα από την αποχώρηση του Κανακούδη.

Ο 27χρονος παίκτης ξεκίνησε από τις περίφημες ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια διετία δανεικός σε Κάσα Πία και Μασάμα (Β' Πορτογαλίας).

Το 2007 πήρε μεταγραφή στην Πορτιμονένσε όπου έμεινε δυο χρόνια (46 ματς-1 γκολ). Το 2009/10 τον απέκτησε η Ακαντέμικα Κοΐμπρα όπου έκανε εξαιρετική χρονιά (26-1).

Στη συνέχεια πήγε στην Πόρτο του Αντρέ Βίλας-Μπόας, όμως εξαιτίας των τραυματισμών που είχε δεν μπόρεσε να κάνει την καριέρα που θα ήθελε.

Τον περασμένο Γενάρη έφυγε για την Μπράγκα όπου αγωνίσθηκε τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη ομάδα (1 και 17 ματς αντίστοιχα) στο πρωτάθλημα της Α' και Β' Πορτογαλίας αντίστοιχα. Πηγή: sport-fm.gr

Εμπλοκή με «Απήλιον»

Η αλλαγή στις απαιτήσεις του Κωνσταντίνου Τσακίρη για την αποπληρωμή του «Απήλιον» δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό.

Εμπλοκή με «Απήλιον»
Πρόβλημα προκύπτει στον Παναθηναϊκό όσον αφορά το «Απήλιον», το οποίο είχε ανακοινωθεί πως θα αποτελέσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας από τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Live Sport», η διοίκηση του «τριφυλλιού» δεν έχει υπογράψει ακόμα με τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων, Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει πληροφορικά για την αποπληρωμή του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί για ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ σε διάστημα δεκαετίας, με διευκόλυνση προς τους «πράσινους» να καταβάλουν την πρώτη δόση μέσα στο 2014.

Ωστόσο, ο κ. Τσακίρης φέρεται να έχει αλλάξει τις επιθυμίες του για τους οικονομικούς όρους. Συγκεκριμένα, ζητεί ένα ποσό στο 1/10 του συνολικού (περί τα 800.000 ευρώ) ως προκαταβολή και επιπλέον την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε τρεις δόσεις και, μάλιστα, σε διάστημα πολύ μικρότερο της δεκαετίας.

Η οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού δεν του δίνει τη δυνατότητα να διαθέσει το παραπάνω ποσό ως προκαταβολή και να συμπιεστούν οι πληρωμές και να χωριστούν σε δόσεις των περίπου 3 εκατ. ευρώ έκαστη.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Τσακίρη και γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει στο «τριφύλλι» να αποκτήσει με συμβόλαιο το «Απήλιον». Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον για Φερνάντεθ, βλέπουν και Μανιά!

Την περίπτωση του Κριστιάν Φερνάντεθ εξετάζει ο ΠΑΟΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ την ίδια ώρα οι ιθύνοντες του συλλόγου σκέφτονται και τον Μιχάλη Μανιά που τους προτάθηκε.

Ενδιαφέρον για Φερνάντεθ, βλέπουν και Μανιά
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Κριστιάν Φερνάντεθ Σάλας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, στην Ισπανία αναφέρουν πως ο αριστερός μπακ της Αλμερία απασχολεί τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος βρίσκεται στην αναζήτηση ενός ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση.

Αμυντικός με έφεση στο σκοράρισμα είναι ο 28χρονος παίκτης, ο οποίος τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 6 γκολ.

Επίσης, μοίρασε και 8 ασίστ στους συμπαίκτες του, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την άνοδο για την Primera Division – μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ - με τον Χάβι Γκράθια στον πάγκο (τον παλιό προπονητή της Κέρκυρας και του Ολυμπιακού Βόλου).

Ο Φερνάντεθ είναι γέννημα θρέμμα του Σανταντέρ και αγωνίστηκε στην δεύτερη και στην πρώτη ομάδα του συλλόγου (συνολικά έπαιξε σε 198 ματς και σημείωσε 24 τέρματα), ενώ το 2008 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Λας Πάλμας (23 συμμετοχές και 4 γκολ).

Εξετάζουν και Μανιά

Εκτός από τον Σιμάο Σαμπρόζα, στον ΠΑΟΚ έχει προταθεί και ο Μιχάλης Μανιάς, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» φέρονται να εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωση του 23χρονου επιθετικού, αφού ο Ιβάν Σαββίδης επιθυμεί να υπάρχουν και Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας.

Μάλιστα, ο νεαρός παίκτης φαίνεται πως ταιριάζει στο σύστημα (4-3-3) του Χουμπ Στέφενς, καθώς εκτός από σέντερ φορ μπορεί να παίξει και στα πλάγια.

Εντός της ημέρας ο Μανιάς θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπό του και μέχρι αύριο θα πάρει την τελική του απόφαση για τις προτάσεις που έχει από την Ελλάδα (τον θέλει πολύ ο Αρης) και το εξωτερικό. Πηγή: sport-fm.gr

Τη Δευτέρα ο αγιασμός στον Ατρόμητο!!

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στον Ατρόμητο, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, στο αθλητικό κέντρο του Περιστερίου.

Τη Δευτέρα ο αγιασμός στον Ατρόμητο
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 19:00 και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει προπόνηση, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παράσχου, η πρώτη για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Εκτός αναμένεται να είναι ο Γιάννης Μπάλλας, που βρίσκεται με την Εθνική νέων στην Τουρκία και ο Πίτου Γκαρσία, που βρίσκεται στην πατρίδα του.

Η πρώτη συγκέντρωση θα είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους των «κυανόλευκων». Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται Σιμάο ο ΠΑΟΚ!!

Ο Σιμάο Σαμπρόσα είναι ένα από τα πρώτα σημαντικά ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση σε άξονα και επίθεση.

Σκέφτεται Σιμάο ο ΠΑΟΚ
Οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κάνει καμία κρούση στον 33χρονο διεθνή Πορτογάλο μέσο, που αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στην Εσπανιόλ, από την οποία έμεινε ελεύθερος.

Ο πρώην άσος των Μπεσίκτας και Ατλέτικο Μαδρίτης κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ και τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα προχωρήσει η περίπτωσή του.

Οσον αφορά τον Νίκο Κοροβέση, έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του "Δικεφάλου", όμως από τους Θεσσαλονικείς δεν έχει μιλήσει κανένας μαζί του, αφού δεν τα έχουν βρει με τον ΠΑΣ.
Πηγή: sport-fm.gr

Βάθρο συναισθηματικής αξίας!!

Χαρούμενος με το πλασάρισμα στη δεύτερη θέση του γκραν πρι του Σίλβερστοουν παρουσιάστηκε ο Μαρκ Γουέμπερ.

Βάθρο συναισθηματικής αξίας
Πάντα το πλασάρισμα στο βάθρο είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο η δεύτερη θέση του Μαρκ Γουέμπερ στο γκρα πρι της Μεγάλης Βρετανίας είχε συναισθηματική αξία για τον Αυστραλό πιλότο, αφού αυτός ήταν ο τελευταίος του αγώνας στο Σίλβερστοουν.

Ο πιλότος της Red Bull τόνισε πως ο Ρόσμπεργκ ήταν πολύ γρήγορος και άξιζε τη νίκη, προσθέτοντας πως πλέον το μυαλό του
είναι στον επόμενο αγώνα.

«Μόνο δύο με τρεις φορές έχω εκκινήσει καλά. Στον πρώτο γύρο είχα μία ατυχία, αλλά αλλάξαμε την αεροτομή και κατάφερα να έχω καλό ρυθμό. Ευτυχώς δεν αντιμετώπισα κανένα άλλο πρόβλημα και ανέβηκα στο βάθρο στο τελευταίο μου γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ρόσμπεργκ πραγματικά ήταν πολύ γρήγορος, αν είχα περισσότερη τύχη θα μπορούσα να τον πιέσω περισσότερο. Ωστόσο, άξιζε τη νίκη. Τώρα κοιτάζω τον επόμενο αγώνα, εκεί που θα ήθελα να πανηγυρίσω τη νίκη», δήλωσε ο Αυστραλός πιλότος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ρόσμπεργκ: «Δεν στεναχωρήθηκα για τον Φέτελ»

Χαρούμενος και ειλικρινής ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος δεν έδειξε να στεναχωριέται για την ατυχία του Φέτελ που του… χάρισε τη νίκη.

Ρόσμπεργκ: «Δεν στεναχωρήθηκα για τον Φέτελ»
Στους εφτά ουρανούς βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά τη δεύτερη νίκη του στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Σίλβερστοουν, ευχαρίστησε την ομάδα του για τη δουλειά που έχουν κάνει.

Ακόμη, εξέφρασε τη στεναχώρια τους για τον τρόπο που εξελίχτηκε ο αγώνας για τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ δήλωσε πως δεν λυπήθηκε καθόλου τον Φέτελ για την ατυχία του.

«Αισθάνομαι καταπληκτικά. Ήταν μία υπέροχη ημέρα. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά. Πέρα από τα πολύ καλά αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές, τώρα βελτιώνουμε την απόδοση μας και στους αγώνες. Ήταν φανταστικό που πήραμε τη νίκη στη χώρα που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μας. Στεναχωριέμαι για τον Χάμιλτον και για τους οπαδούς που ήρθαν να τον δουν από κοντά, όμως αυτά συμβαίνουν στους αγώνες. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ».
Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Ραϊκόνεν άφησε πίσω τον Σουμάχερ!!

Το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ έσπασε ο Κίμι Ραϊκόνεν, τερματίζοντας 25 συνεχόμενες φορές εντός βαθμολογούμενης δεκάδας.

Όταν ο Ραϊκόνεν άφησε πίσω τον Σουμάχερ
Μπορεί ο Κίμι Ραϊκόνεν να διατυμπανίζει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ, ωστόσο ο Φινλανδός πιλότος στο Σίλβερστοουν τα κατάφερε πολύ καλά.

Ο “Iceman” τερμάτισε για 25η συνεχόμενη φορά εντός βαθμολογούμενης δεκάδας, πέμπτος, σπάζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Ραϊκόνεν έχει να τερματίσει εκτός δεκάδας τις τελευταίες 433 ημέρες από το γκραν πρι του Μπαχρέιν στις 22 Απριλίου του 2012.

Πλέον στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ με 24 αγώνες. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Φερνάντο Αλόνσο. Πηγή: sport-fm.gr

Και όμως γυρίζει…!!

Και τα γκραν πρι... γυρίζουν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε μία αναπάντεχη νίκη στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας. Μαρκ Γουέμπερ και Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσαν το βάθρο του Σίλβερστοουν.

Και όμως γυρίζει…
Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, μία νίκη… ευγενική χορηγία των Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ, οι οποίοι αν και βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτιά τους.

Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος πριν τρεις μέρες γιόρτασε τα γενέθλια του, μετά το γκραν πρι του Μονακό ανεβαίνει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, οδηγώντας σταθερά και προσεκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.



Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, προσπερνώντας τον Κίμι Ραϊκόνεν έναν γύρο πριν την καρό σημαία. Με την εν λόγω κίνηση διατήρησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των πιλότων.

Ωστόσο, ο Φινλανδός πιλότος της Lotus, ο οποίος είδε την καρό σημαία πέμπτος θα πρέπει να είναι χαρούμενος, αφού στο Σίλβερστοουν έσπασε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με 25 συνεχόμενους αγώνες που πλασάρεται στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έδωσε εντυπωσιακές μάχες με τον Πολ ντι Ρέστα, ενώ μία θέση πιο κάτω ολοκλήρωσε τον αγώνα ο άτυχος Φελίπε Μάσα.

Καλή αρχή… αλλά…

Την… ψυχραιμία τους κράτησαν οι πιλότοι στον πρώτο γύρο του αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον διατήρησε τη θέση του, κάτι που δεν έκανε και ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είδε να τον προσπερνά ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κερδίσει έξι θέσεις (από 11ος ανέβηκε πέμπτος) μόλις στον πρώτο γύρο.

Στον αντίποδα, βρέθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είχε επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο, με αποτέλεσμα να πληγώσει την μπροστινή αεροτομή της Red Bull.

Της… Pirelli

Ωστόσο, τα… γλέντια στο Σίλβερστοουν άρχισαν νωρίς. Μόλις στον δέκατο γύρο ο Λιούις Χάμιλτον είδε το πίσω ελαστικό του να κλατάρει ενώ οδηγούσε την κούρσα.

Πριν προλάβει ο Βρετανός να πάει στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ο Φελίπε Μάσα είδε το ίδιο ελαστικό στο ίδιο σημείο της πίστας να τον εγκαταλείπει.



Ωστόσο, το κακό τρίτωσε… αφού ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ ήταν ο τρίτος πιλότος που είδε το ελαστικό του να κλατάρει.

Μετά την έξοδο του το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα για εφτά γύρους.

Ε, τον μάτιασαν…

Με την τύχη του Σεμπάστιαν Φέτελ τα είχαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν, οι οποίοι περίμεναν πως και πως έναν κακό αγώνα του Γερμανού για να ανακτήσουν τους βαθμούς που είχαν χάσει σε Μονακό και Καναδά.

Στο Σίλβερστοουν η επιθυμία των δύο πιλότων έγινε πράξη, αφού δέκα γύρους πριν την καρό σημαία και ενώ οδηγούσε την κούρσα ο Φέτελ είδε να τον εγκαταλείπει το κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Χάμιλτον, Mercedes
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Μάσα, Ferrai
7. Σούτιλ, Force India
8. Ρικιάρντο, Toro Rosso
9. Ντι Ρέστα, Force India
10. Χούλκενμπεργκ, Sauber
11. Μαλδονάδο, Williams
12. Μπότας, Williams
13. Μπάτον, McLaren
14. Γκουτιέρες, Sauber
15. Πικ, Caterham
16. Μπιανκί, Marussia
17. Τσίλτον, Marussia
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham


Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 132
2. Φερνάντο Αλόνσο 111
3. Κίμι Ραϊκόνεν 98
4. Λιούις Χάμιλτον 89
5. Μαρκ Γουέμπερ 87
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 82
7. Φελίπε Μάσα 57
8. Πολ Ντι Ρέστα 36
9. Ρομέιν Γκροσάν 26
10. Τζένσον Μπάτον 25
11. Άντριαν Σούτιλ 23
12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13
13. Σέρχιο Πέρες 12
14. Ντάνιελ Ρικιάρντο 11
15. Νίκο Χούλκενμπεργκ 6

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull 219
2. Mercedes 171
3. Ferrari 168
4. Lotus 124
5. Force India 59
6. McLaren 37
7. Toro Rosso 24
8. Sauber 6

Πηγή: sport-fm.gr

Έναν από Ολυμπιακό κι έναν από ΠΑΟΚ η Ζενίτ!!

Δύο Έλληνες και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Ρώσοι. Έναν από Πειραιά κι έναν από Θεσσαλονίκη. Ποιοι είναι; Ο sportdog έχει το αποκαλυπτικό θέμα! H Ζενίτ εδώ και πολύ καιρό κάνει σκάουτινγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα για νεαρούς - ταλαντούχους παίκτες. Έτσι άλλωστε πήρε και τον Λοντίγκιν από την Ξάνθη, τον οποίο τσέκαρε επί 5 μήνες.
Οι Ρώσοι μάλιστα, ήδη έχουν στη λίστα τους δύο Έλληνες αμυντικούς, έναν από τον ΠΑΟΚ και έναν από τον Ολυμπιακό! Όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty", στη μεταγραφική λίστα της Ζενίτ (περισσότερο όμως για το μέλλον) βρίσκονται ο Μανωλάς από τους Πειραιώτες και ο Κωνσταντινίδης από τους Θεσσαλονικείς. 
Μάλιστα ο Κωνσταντινίδης έχει agent τον Παύλο Κουτσολιάκο,που είναι πολύ φίλος με τον αθλητικό διευθυντή της Ζενίτ, Ντίτμαρ Μπάϊερσντορφερ. Οι δύο τους γνωρίζονται από το Αμβούργο και λόγω αυτής της σχέσης έφτασε να δίνει η Ζενίτ μέχρι και 20 εκατομμύρια στη Σάλκε για τον Κυριάκο Παπαδοπουλο.
Σημειωτέον ότι ο Κυριάκος δύσκολα θα πάρει μεταγραφή από τη Σάλκε αυτό το καλοκαίρι, αφού ακόμη κάνει αποθεραπεία για να "φτιάξει" 100% το πόδι του... 


Πηγή: sportdog.gr

Μήνυμα με... νόημα από Λάσμε!! (ΦΩΤΟ)

Ο Γκαμπονέζος άσος με φωτογραφία που ανέβασε πρωί – πρωί στο twitter, ίσως «πρόδωσε» τις σκέψεις του για το μέλλον του. Τι μήνυμα έστειλε στον Παναθηναϊκό;
Εδώ και πολλές ημέρες ο sportdog σας έχει αποκαλύψει πως η υπόθεση Στέφαν Λάσμε μόνο... τελειωμένη δεν είναι για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκαμπονέζος μπορεί να ζήτησε «τρελά» λεφτά από το «τριφύλλι» και να επικοινώνησε πως έχει πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο μόνο απίθανο δεν είναι να φοράει και τη νέα περίοδο την πράσινη φανέλα.

Μάλιστα, όσο περνάνε οι μέρες οι πιθανότητες αυξάνονται, ενώ η μεταγραφή του Χάινς, ίσως αλλάξει τα δεδομένα...

Ο Λάσμε πάντως με την φωτογραφία που ανέβασε στο instagram
και στην οποία φαίνεται ο ίδιος με σημαία του Παναθηναϊκού στην οροφή του πούλμαν να πανηγυρίζει το πρωτάθλημα, φούντωσε τις φήμες για παραμονή του στην ομάδα.

Για αυτό και η στήλη «Sdog Pick n' Scroll», η οποία ξετρύπωσε και την φωτογραφία, αναρωτιέται αν είναι σύμπτωση...

Δείτε την φωτογραφία!

Πηγή: sportdog.gr

Αποχώρηση-βόμβα και παραμονή-έκπληξη στο Λιμάνι!!

Ποιος παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό αναμένεται να κουνήσει μαντήλι και ποιος παίκτης που ήταν παγκίτης και φευγάτος θα παραμείνει; Ο σκύλος αποκαλύπτει! 
Ο τόπος δεν θα χωράει σε λίγο τον Αριέλ Ιμπαγάσα, σε αντίθεση με τον άλλο Λατίνο άσο των πρωταθλητών, Χουάν Πάμπλο Πίνο.

Όλες οι ενδείξεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τριετής καριέρα του "Κάνιο" στο λιμάνι ολοκληρώθηκε, ειδικά από τη στιγμή που παρατηρείται πια συνωστισμός στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου θα υπάρχουν πια: Οι Αμαλφιτανό (στα σίγουρα), "Τσόρι" Ντομίνγκες (καταφθάνει), Ντε Βινσέντι, Φουστέρ, Μασάντο, Γκρέκο. Άσχετα αν για τους δύο τελευταίους και, ειδικά, για τον Ιταλό, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κρύβουν ότι ...κάνουν το σταυρό τους να ακούσουν καμιά καλή πρόταση για πώληση…

Για το "ατίθασο παλιόπαιδο" από την άλλη, "έφεξε" με την ανάληψη πόστου στην ΠΑΕ από τον Πιέρ Ισά. Ο Κολομβιανός ήταν μεταγραφή του νυν τεχνικού διευθυντή και έτσι η υπόθεση παραμονής του Πίνο έχει πάρει πλέον πολλούς πόντους.

Θαυμάσιος τεχνίτης, παίκτης με πολλές δυνατότητες είναι, άμα διορθώσει λίγο και τον ευέξαπτο και απρόοπτο χαρακτήρα του, πιθανά και να καταφέρει να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Ποιος ξέρει; Γι΄ αυτή την πιθανότητα, της συμμόρφωσης δηλαδή του Πίνο, τελευταία σίγουρα, στον Πειραιά φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να τον διατηρήσουν στο ρόστερ.

Ορίστε; Κι ο Μίτσελ που έχει "χαλαστεί" μήνες τώρα μαζί του; Ε, σα θέλει, σα δε θέλει ο Ισπανός…

Πηγή: sportdog.gr

Απάντηση Σαββίδη: «Από πολιτική χόρτασα...»

Μόλις χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε πως κάποιοι μπήκαν στο ποδόσφαιρο για να ασχοληθούν με την πολιτική και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζει την κατάσταση...Κυριακάτικη εφημεριδα φιλοξενεί αφιέρωμα για τον Ιβάν Σαββίδη στο οποίο υπάρχουν και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τον ποντιακό ελληνισμό.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Real News:

Όταν το βανάκι μάρκας Μercedes «έπιασε» την ανηφόρα για την εκκλησία, όλοι έσπευσαν να ανοίξουν τον δρόμο. Η κάμερα, που έστελνε εικόνα σε δύο τεράστια video walls, εστίασε στο πρόσωπο του επιβάτη. Ήταν ο Ιβάν Σαββίδης που, όπως κάθε . χρόνο, έφθανε στο Πρόχωμα για να γιορτάσει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος με τα «αδέλφια» του, τους Ελληνοπόντιους.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ και των επιχειρήσεων δεν ξεχνά ποτέ την ποντιακή του καταγωγή και δεν χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό των παλιννοστούντων. Ίσως γι« αυτό και εκείνοι τον υποδέχονται σαν ήρωα.

«Δεν μπορώ να λύσω τα προβλήματα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Θα προσπαθήσω όμως, με όλες μου τις δυνάμεις να λύσω τα κοινά προβλήματα. Θα υποστηρίξω τα δικαιώματα των παλιννοστούντων. Και θα τα καταφέρω», τους ξεκαθάρισε ο ίδιος στην ομιλία του λίγο αργότερα.

«Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική. Είμαι «χορτασμένος» από την πολιτική στη Ρωσία. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Είμαι άνθρωπος που δεν μιλάει πολύ, αλλά κάνει έργα».

Φορώντας μπλε κοστούμι και γαλάζια γραβάτα, ο I. Σαββίδης έφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Πνεύματος λίγο μετά τις 11 το πρωί. Είναι η εκκλησία που έχτισε ο ίδιος, σ» έναν λόφο έξω από το Πρόχωμα, στη μνήμη των γονιών του, του Ιγνάτιου και της Κλεονίκης. Στο προαύλιο τον περίμεναν εκπρόσωποι σωματείων αλλά και δεκάδες απλοί πολίτες. Ο I. Σαββίδης τους χαιρέτησε ευγενικά, μίλησε για λίγο μαζί τους και, αμέσως μετά, κατευθύνθηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Άναψε ένα κεράκι και προσκύνησε με ευλάβεια την εικόνα του Αγίου Πνεύματος.

«Παρακαλώ τον Θεό να μη μας αφήσει από την προσοχή του», έλεγε σε όσους έτρεχαν να τον αγκαλιάσουν. «Τον παρακαλώ να μας ευλογεί και να μας βοηθάει πάντα»

Ποντιακό γλέντι
Δίπλα το γλέντι είχε ανάψει. Η μελωδία από τα ποντιακά τραγούδια έφθανε μέχρι τη διασταύρωση για το χωριό. Το ίδιο και οι μυρωδιές από τα «κοψίδια», το βραστό αρνί, τα ψάρια και τις ποντιακές πίτες «λαβάς». Ο μεγάλος αδελφός του Ιβάν, ο Παύλος, είχε φροντίσει για την παραμικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε, η εορτή του Αγίου Πνεύματος για τους Ελληνοπόντιους της περιοχής μοιάζει με ύμνο στις χαμένες πατρίδες. Είναι ένα πανηγύρι που στήνεται «κατ« εικόνα και καθ» ομοίωση» με αυτό που διοργάνωναν στο χωριό τους τη Σάντα, στην Τσάλκα της Γεωργίας. Γιατί αυτό ήθελε από την αρχή ο εμπνευστής και δημιουργός του, ο Ιβάν. Ο δικός τους Ιβάν.

«Από τη στιγμή που έχτισε αυτή την εκκλησία, με υλικά μάλιστα που έφερε από την "πατρίδα", η γιορτή του Αγίου Πνεύματος έχει γίνει το καθιερωμένο ραντεβού με τις μνήμες και την ιστορία μας», μας εξηγεί ένας παλιός συμμαθητής του από τη Γεωργία. «Δέκα χρόνια τώρα όλοι ξέρουν το πρόγραμμα για τη σημερινή ημέρα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες προσκλήσεις».

Μαζική προσέλευση
Έτσι, εκατοντάδες Ελληνοπόντιοι από τον Καστανά, το Πρόχωμα, το Αγιονέρι, τον Βαθύλακκο και τη Θεσσαλονίκη καταφθάνουν για να γιορτάσουν όπως παλιά οι πρόγονοί τους αλλά κυρίως για να συναντήσουν τον I. Σαββίδη.

«Να φροντίζετε για το μέλλον των παιδιών σας. Να τα στέλνετε στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, για να μορφωθούν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία σαν ισότιμοι πολίτες», τους παροτρύνει ο ίδιος από το μικρόφωνο. «Όταν γίνονται βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές να ψηφίζετε δικούς μας ανθρώπους. Νέα παιδιά, δικά μας σπουδαγμένα. Μη νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι δικιά τους. Η Ελλάδα είναι και δικιά μας. Η Ελλάδα είναι ολών μας».

Εκείνοι τον ακούν με σεβασμό. Χειροκροτούν με πάθος όταν τους αναλύει τις προσπάθειες που κάνει για να βρεθεί λύση στο θέμα της διακοπής των συντάξεων των παλιννοστούντων που βρίσκονται λιγότερο από 20 χρόνια στην Ελλάδα. Τους ενημερώνει για τις συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς καθώς και για τις προτάσεις που έχει διατυπώσει.

«Δυστυχώς η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύπλοκη και δεν έχουν πολλά περιθώρια να ασχοληθούν με την επίλυση αυτού του προβλήματος», επισημαίνει. «Έχω δώσει τα σχετικά έγγραφα στον νομικό Αλέξανδρο Λυκουρέζο για να εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα να κινήσουμε τη διαδικασία για προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια». Ακόμη όμως και εκείνους που θα μείνουν χωρίς σύνταξη υπόσχεται ότι δεν θα τους αφήσει στην τύχη τους.

«Θέλω να ανοίξω ένα γηροκομείο για όσους από εσάς δεν έχουν υποστήριξη από πουθενά. Θα είμαι πάντα στο πλευρό σας», είπε.

Μία μικρή ίσως απόδειξη των υποσχέσεών του ήταν ότι την ώρα που οι άλλοι διασκέδαζαν ο I. Σαββίδης παρέμενε κλεισμένος σε ένα γραφείο όπου συναντούσε κόσμο. Εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν έξω από την πόρτα του, για να τον δουν από κοντά και να του μιλήσουν για το προσωπικό τους πρόβλημα.

«Άλλοι του ζητούν χρήματα, άλλοι δουλειά, άλλοι του μιλούν για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», μας εξηγούν άνθρωποι από το περιβάλλον του. «Κι εκείνος τους ακούει όλους υπομονετικά, αγόγγυστα, σαν να πρόκειται για την οικογένειά του».

Άλλωστε, μεταξύ σοβαρού και αστείου παραδέχθηκε τον τρόπο που λειτουργεί, «έδινα και θα δίνω περισσότερη ενέργεια στα θέματα των παλιννοστούντων απ ό,τι δαπανώ για τον ΠΑΟΚ».

Πηγή: paok24.com

Με πορδές δεν βάφονται αυγά!!

Γιατί ο Σαββίδης λέει παραμύθια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; Ποιος είναι ο παπατζής προπονητής και ποιες οι μεταγραφές του …ΚΤΕΛ; Ο Γιώργος Μύρτσος ...δίνει ρέστα! Λέω ότι ο Ιβάν είπε παραμύθια στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και ήταν σαν προεκλογικός λόγος. Αλλά μόλις το πεις στους οπαδούς αυτό, χοροπηδάνε! Τους αρέσει το παραμύθι. Μετά, όμως, μόλις φάνε την κρυάδα, λένε "γιατί δεν τα έλεγες πριν;"! Ο Σαββίδης μέχρι στιγμής ψωνίζει από το ποδοσφαιρικό πανέρι. Το να παίρνεις από τη β΄ ομάδα της Μπενφίκα παίκτη που έμεινε ελεύθερος, είναι αστείο. Με τους Σκόνδρες δεν πας να μπεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι΄ αυτό και εγώ λέω ότι με πορδές, αυγά δεν βάφονται.
Τι τον έφεραν τον Τζιόλη;
Με τον Σαββίδη να λέει το κάτι παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου, για τον Ροναλντίνιο, στην ουσία συμπεριφέρθηκε σαν πολιτικός. Είπε παραμύθια της Χαλιμάς. Αλλά στον Έλληνα αρέσει το παραμύθι... Μεγάλο ρόλο στις μεταγραφές, βέβαια, παίζει το ποιος τις κάνει. Τις κάνουν άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο και αγαπούν την ομάδα ή τις κάνουν κάποιοι μάνατζερ παρέα με δημοσιογράφους-μάνατζερ που θέλουν να βγάλουν λεφτά; Να ξέρουμε ποιος τις εισηγείται. Πήγαν και έφεραν τον Τζιόλη για αμυντικό χαφ. Αλλά ρωτάω εγώ αν ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν αμυντικό χαφ, με MVP πέρσι τον Κάτσε και στην ομάδα τον Κατσουράνη και τον Γκαρσία; Ενώ δεν έχουν ούτε σέντερ φορ, ούτε επιθετικό χαφ...
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο
Ο ΠΑΟΚ είχε αποτυχημένη την περασμένη σεζόν, γιατί δεν απέμεινε τίποτα όρθιο. Εκτός των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όλες τις ομάδες όταν φεύγει ένας προπονητής, ειδικά αν μιλάμε για τον κορυφαίο Έλληνα (σ.σ. ο παπατζής δηλαδή), κάτι αφήνει πίσω. Αυτός δεν άφησε τίποτα. Στον ΠΑΟΚ ψάχνουν τρεις παίκτες για τον κορμό και δεν βρίσκουν. Και αναρωτιέμαι: είναι υπό κατασκευήν ή υπό ανέγερση η ομάδα; Θεωρώ ότι είναι υπό ανέγερση και αυτό θα γίνει αν ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι των έμμισθων διοικούντων του ΠΑΟΚ. Από εκεί ξεκινάει το θέμα, αυτά είναι τα θεμέλια που πρέπει να μπούνε.
Υπάρχει διοικητικό θέμα
Αλλά υπάρχουν Θεσσαλονικείς που θέλουν μεταγραφές αεροδρομίου, λιμανιού και ...ΚΤΕΛ. Τι να κάνεις δύο μεταγραφές αεροδρομίου όταν δεν υπάρχει κορμός στην ομάδα. Και βλέπουμε τον Σαββίδη να αδειάζει σε κάθε συνέντευξη Τύπου τον Βρύζα. Δεν τον ενημέρωσε, λέει, για την πρόσληψη του Δώνη. Μετά δεν τον ενημέρωσαν σωστά για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία. Άρα υπάρχει διοικητικό θέμα στον ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό λέω ότι αν ξεκαθαρίσει τι γίνεται με έμμισθους διοικούντες, θα έχουν μπει τα θεμέλια στον ΠΑΟΚ. Και μετά θα μπορεί να χτίσει ο μεγάλος προπονητής που έφεραν...Πηγή: sportdog.gr

«Ερυθρόλευκες» απορίες για Χάινς!!

Ο Κάιλ Χάινς εξήγησε σε συνέντευξη του τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και όχι εκείνη του Ολυμπιακού με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να εκφράζουν πολλές απορίες και ενστάσεις.
Ο Αμερικανός σέντερ θα φοράει τη φανέλα της ρωσικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά στον Ολυμπιακό, μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο 27χρονος σέντερ στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» δημιουργήθηκαν πολλές απορίες αναφορικά με συγκεκριμένες τοποθετήσεις του πρώην πλέον παίκτη των Πειραιωτών. Στον Πειραιά διάβασαν προσεκτικά τη συνέντευξη του Κάιλ Χάινς και δεν την άφησαν... αναπάντητη.

Ο Χάινς τόνισε πως ένιωθε ανασφάλεια στις τελευταίες ημέρες παρουσίας του στο λιμάνι. Στον Ολυμπιακό λένε πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να δείξουν στον Χάινς πόσο ήθελαν να τον κρατήσουν στην ομάδα. Οι πρόεδροι των Πρωταθλητών Ευρώπης τον κάλεσαν στο γραφείο τους τρεις ημέρες μετά το τέλος των τελικών με τον Παναθηναϊκό και του είπαν «πάμε για το Three – Peat. Με σένα για κολώνα θα τα καταφέρουμε». Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού του έδειξαν τις προθέσεις τους με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ώρα που ο Χάινς γινόταν ο πρώτος ξένος παίκτης τον οποίο οι πρόεδροι τουΟλυμπιακού είχαν καλέσει στα γραφεία τους ποτέ ώστε να μιλήσουν μαζί του.
Οι Αγγελόπουλοι στην ίδια συνάντηση του εξήγησαν τα σχέδια τους για την ομάδα, και τον ρώτησαν τι ακριβώς θέλει για να είναι ευτυχισμένος και στη συνέχεια οι ίδιοι θα διαπραγματεύονταν με τον ατζέντη του. Εκείνος, όπως λένε από τον Ολυμπιακό, ζήτησε ένα ποσό που ήταν μεταξύ 750 χιλιάδων με 1 εκατομμύριο δολάρια. Επίσης ζήτησε κλειστό διετές, κάτι που δέχτηκαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέγγιση του Ολυμπιακού στον Αμερικανό σέντερ, στον Πειραιά υποστηρίζουν πως την Κυριακή (16/6) έγινε πρόταση 850 χιλιάδων δολαρίων για κάθε σεζόν ενός διετούς κλειστού συμβολαίο στον ατζέντη του Αμερικανού σέντερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, από τον οποίο ζητήθηκε να κλείσει το θέμα πριν ο Χάινς αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τις ημέρες που ακολουθήσαν και μέχρι να φύγει ο Αμερικανός σέντερ για την πατρίδα του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας, αλλά και άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, τον κάλεσαν στο ελληνικό κινητό του, του έστειλαν sms και του ζήτησαν να μιλήσουν ξανά ώστε να δουν τις προθέσεις τους, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση. Όπως λένε στον Πειραιά οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας να έρθουν σε επαφή μαζί του συνεχίστηκαν μιας και στη συνέχεια τον κάλεσαν και πάλι στο αμερικάνικο αριθμό του, του έστειλαν mail στο facebook με το οποίο τον ρωτούσαν έαν είχε ένα καλό ταξίδι και τον ενημέρωσαν πως οι πρόεδροι, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ομάδας προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις και τα μηνύματα. Τέλος στο ίδιο μήνυμα ζητήθηκε από τον Χάινς να επικοινωνήσει εκείνος με τον Γιώργο Σκινδήλια όποτε έβλεπε το μήνυμα, αλλά δεν το έκανε.
Όπως υποστηρίζουν στον Ολυμπιακό την επόμενη ημέρα έγινε επαφή με τον ατζέντη του από τον οποίο ζητήθηκε να τους πει πόσα χρήματα ήθελε ο Αμερικανός για να παραμείνει στην ομάδα. Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, ο Ραζνάτοβιτς είπε πως δεν τον είχε βρει και θα απαντούσε στους ανθρώπους των Πειραιωτών την Παρασκευή. Την Παρασκευή έγινε νέα πρόταση στον Ραζνάτοβιτς για διετές συμβόλαιο έναντι δύο εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα έφτανε τα 2.2 μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για να είναι σίγουροι πως ο Χάινς θα μάθαινε τη νέα προσφορά τους τον κάλεσαν στο κινητό του ενώ η προσφορά στάλθηκε και με email στον ίδιο το οποίο ανέφερε πως «για μια ακόμα φορά θέλουμε να σου υπογραμμίσουμε την επιθυμία της ομάδας μας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας». Άνθρωποι της ομάδας τον ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή και εκείνος απάντησε πως έλαβε το email.
Ο Αμερικανός απάντησε στο email το Σάββατο και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ομάδας που τον ενημέρωσαν για τη νέα προσφορά ενώ, όπως αποκαλύπτουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε απαντήσει στις κλήσεις τους τις προηγούμενες ημέρες και υποστήριξε πως θα συζητούσε με τον Ραζνάτοβιτς τη νέα προσφορά και θα απαντούσε.
Στον Ολυμπιακό απορούν καθώς στη συνέντευξη του υποστήριξε πως την Πέμπτη, δηλαδή ενώ είχε δει τη νέα προσφορά τους, αποδέχτηκε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και αναρωτιούνται στον Ολυμπιακό «πως λέει ναι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη προσφορά (της Κυριακής) έχει ρωτήσει τον ατζέντη του πόσα θέλει ο Χάινς για να μείνει και δεν έχει πάρει καμία απάντηση; Γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα όλες αυτές τις μέρες; Γιατί λέει ότι δεν είχε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα mail, και μηνύματα σε Facebook που του λένε ότι τον ψάχνουν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού και του δείχνουν πόσο τον θέλουμε;».
«Συζητούσε με ΤΣΣΚΑ πριν τους τελικούς»
Ο Κάιλ Χάινς ανέφερε στη συνέντευξη του ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον περίμενε σχεδόν τρεις εβδομάδες. Δηλαδή του κατέθεσε πρόταση σχεδόν στα τέλη του Μαΐου και όπως αναφέρουν ενοχλημένοι στον Πειραιά «διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα ενώ ήξερε πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό...». Στον Ολυμπιακό αναφέρθηκαν και στο θέμα της αναπροσαρμογής του συμβολαίο του και στην πρόταση της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Λένε πως πριν την έναρξη της περσινής σεζόν έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον πρώη ατζέντη του για αναπροσαρμογή. Δύο μήνες μετά στον Πειραιά, όπως υποστηρίζουν, έκαναν εξαίρεση στην πολιτική της ομάδας που είναι να μην συζητάει με παίκτες μέσα στη σεζόν για ανανεώσεις, του κατέθεσαν πρόταση με λίγα λιγότερα χρήματα από όσα είχε ζητήσει αρχικά με τον Χάινς να μην την αποδέχεται. Περίπου στα τέλη Γενάρη, ο Ολυμπιακός του κατέθεσε νέα πρόταση, η οποία κάλυπτε πλήρως τα «θέλω» του Αμερικανού σέντερ. Ο Αμερικανός, όπως αποκάλυψε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος το Σάββατο (29/6) με δηλώσεις του, δεν ήθελε όπως είπε να χαλάσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα και να προκαλέσει αναστάτωση σε αυτή.Μάλιστα από τον Ολυμπιακό λένε πως αυτό που αναφέρει ο Χάινς στη συνέντευξη του, ότι δηλαδή είχε αλλάξει ατζέντη τότε, δεν ισχύει μιας και, όπως λένε στον Πειραιά, ο μάνατζερ του άλλαξε λίγες εβδομάδες αργότερα όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο του ατζέντη του που αποστάλθηκε στον Ολυμπιακό. Όταν έγινε δηλαδή και η δεύτερη προσφορά, λένε στον Ολυμπιακό,  είχε τον ίδιο μάνατζερ και δεν είχε αλλάξει όπως αναφέρει στη συνέντευξή του. Και απορούν στον Ολυμπιακό «πως ήθελε να μείνει αφοσιωμένος τον Φλεβάρη και όχι τον Δεκέμβρη;Πριν το ξεκίνημα της σεζόν δεν είχε τέτοιο πρόβλημα; Όταν μίλαγε με την ΤΣΣΚΑ πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος δεν επηρεάστηκε το δικό του μυαλό;».
Mε έξοδα του Ολυμπιακού η εγχείριση του αδελφού του
Στον Ολυμπιακό ενοχλήθηκαν και με τα όσα υποστήριξε ο Χάινς περί ασφάλειας και οργάνωσης της ομάδας και αποκάλυψαν πως όταν ο αδελφός του, Τάιλερ Χάινς, τραυματίστηκε σε μια προπόνηση του Περιστερίου, λίγες ημέρες μετά το Final Four του Λονδίνου, εκείνοι ανέλαβαν άμεσα τα έξοδα για την επέμβαση του αδελφού του τον οποίο χειρούργησε ο γιατρός του Ολυμπιακού ενώ ο αδελφός του Κάιλ Χάινς έκανε αποθεραπεία με τους φυσιοθεραπευτές του Ολυμπιακού.
Δεν αλλάζει κάτι...
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε το Σάββατο (29/6) με τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό σέντερ και ζήτησε από τον κόσμο να μην κάνει αρνητικά σχόλια γι' αυτόν. Ένα 24ωρο μετά και τη συνέντευξη του Χάινς, στον Ολυμπιακό δεν αλλάζουν άποψη για τον 27χρονο σέντερ, υποστηρίζουν πως πρόκειται για εκπληκτικό παιδί και εκπληκτικό παίκτη, αλλά θέλησαν και αυτοί, όπως και ο Αμερικανός μέσω της συνέντευξης του, να πουν το τι ακριβώς έγινε μεταξύ των δύο πλευρών.
Πηγή: gazzetta.gr

Εμείς θέλουμε «νοσοκομείο, σχολείο και μετά γήπεδο»;

O Xρήστος Σταθόπουλος γράφει για τους Βραζιλιάνους που κόβουν το γήπεδο από τον ομφάλιο λώρο και αναρωτιέται για τον Αντετοκούνμπο. Διάβασα σήμερα ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαίωσε το πλήθος των ανέργων -και όσων τυχερών έχουν την τιμή να παράγουν ακόμη- αυτής της χώρας, ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ μικτά. Είπε, δηλαδή, πως όσοι ψάχνουν για δουλειά, αν και όταν απασχοληθούν για πρώτη φορά, δεν θα λάβουν λιγότερα από 500 ευρώ - παρά κάτι ψιλά- καθαρά στο χέρι!
Ομολογώ πως ήταν η δήλωση του Σαββατοκύριακου μαζί με εκείνη που έκανε λόγο (πάλι από τον ίδιο) ότι θα δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας. Δεν ήταν, βεβαίως, η πρώτη φορά που ο κύριος υπουργός εξήγγειλε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις. Σε λίγο θα βγει και θα χαρακτηρίσει την Ελλάδα «χώρα των ευκαιριών».
Στα «καπάκια» ανοίγει ο ασκός του Αιόλου μεταξύ των «μελωμένων» αυτό τον καιρό Νεοδημοκρατών και ΠΑΣΟΚων, για την έμπνευση του Μάκη Βορίδη να χρεώσει την οικονομική κρίση και τα χάλια μας, στον Ανδρέα Παπανδρέου. Λες και από το 1996 και μετά, ο τόπος μπήκε στο γύψο, όπως την επταετία για την οποία «κατηγορείται» ο, στεναχωρημένος από τη μη υπουργοποίησή του, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Για όποιον το παρατηρεί, που δεν είναι και δύσκολο, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που συναγωνίζονται στην ηλιθιότητα, τη ρηχή πολιτική και τις βλακώδεις δικαιολογίες για την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και το δόλο τους. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης, θυμίζουμε εν τάχει, ήταν εκείνος που είχε ταχθεί υπέρ της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας!
Για να μη μακρηγορούμε άλλο, με ειδήσεις που ενδεχομένως έχετε πάρει χαμπάρι από το πρωί, η Ελλάδα όσο πάει και έρχεται πιο κοντά σε χώρες όπως η Βραζιλία, που μετράει ήδη τέσσερις νεκρούς από τα επεισόδια λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των πολιτών της.
Κοντά στη Βραζιλία, οι οικονομικοί δείκτες της οποίας και οι αριθμοί είναι ικανοί να κάνουν τις ντρίμπλες του Νεϊμάρ να μοιάζουν ξεπερασμένες. Με τέτοια μαεστρία όλα αυτά τα χρόνια μια «εξέχουσα μορφή» των αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη, της λεγόμενης BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Νότια Αφρική, Ινδία), εξαφάνιζε τον «αντίπαλο» της ανέχειας, της φτώχειας, της πείνας, της δίψας,του αναλφαβητισμού και της εξαθλίωσης.
Τώρα, όμως, τα τεχνάσματα φαίνεται να «τρώνε ποδιά» από τον κόσμο που ζητεί «νοσοκομεία, σχολεία και όχι άλλα γήπεδα». Και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Σκεφτείτε τι θα γίνει του χρόνου στο Μουντιάλ και το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ακόμη και οι φαβέλες ξύπνησαν, κατέβηκαν στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ζήσει ποτέ καλύτερες μέρες και η όποια υπερηφάνεια τους εξαντλούνταν στους τίτλους του Πελέ, στο θρύλο του Σένα και στην Κόπα Καμπάνα. Οι άνθρωποι που γεννιούνται με μπάλα δεμένη στον ομφάλιο λώρο, αδειάζουν την εξέδρα, βγάζουν το κασκόλ και γίνονται ένα, μήπως και κερδίσουν έναν αγώνα ζωής.
Στην Ελλάδα,άραγε, θα ζητήσουμε ποτέ ανοιχτά «νοσοκομείο, σχολείο και μετά γήπεδο;» ή θα συνεχίσουμε να διώχνουμε τον πλανώδιο μαυρούκο που στη συνέχεια αποθεώνουμε επειδή κράτησε τη γαλανόλευκη στο ΝΒΑ;
Πηγή: gazzetta.gr

«Ποιος είμαι εγώ να μεταπείσω τον Διαμαντίδη;»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι επανέλαβε πως σέβεται την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να βρίσκεται εκτός Εθνικής Ομάδος και ξεκαθάρισε πως δε σκοπεύει να προσπαθήσει να τον μεταπείσει.
Ο Ιταλός προπονητής της Ελλάδος ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει σε σεμινάριο προπονητικής (30/6-1/7) και μίλησε στη σερβική Novosti μεταξύ άλλων για...
...τους Σέρβους προπονητές: «Οι Σέρβοι προπονητές είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους κι η καλύτερη "σχολή". Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας και μοναδικός και δε θα υπάρξει νέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Βουγιόσεβιτς θα είναι οι καλύτεροι για τα επόμενα 300 χρόνια. Δεν έχω φτάσει σ' αυτό το επίπεδο ακόμα».

...την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού να απέχει απ' την Εθνική Ομάδα απ' το 2010 κι έπειτα: «Ο Δημήτρης είναι 33 ετών κι άμα ένας τέτοιος πρωταθλητής λέει "αρκετά", τότε αρκετά. Όλοι τον τραβάνε απ' τη μπλούζα και του λένε πως πρέπει να αγωνιστεί, αλλά ποιος είμαι εγώ για να τον μεταπείσω; Από 14 ετών και για κάθε ημέρα έδωσε το 120% και μαζί με τον Σπανούλη και τον Ναβάρο είναι οι 3 καλύτεροι παίκτες της ηπείρου. Είναι πολύτιμος επειδή έπειτα μία χαμένη επίθεση σκέφτεται την επόμενη. Δε μένει στο προηγούμενο λάθος».
...την πίεση εν όψει Eurobasket της Σλοβενίας (4-22/9): «Η Σερβία, η Ελλάδα κι η Λιθουανία πάντα αισθάνονται πίεση. Πρόκειται για μπασκετικές χώρες. Το φετινό Eurobasket θα είναι πολύ παράξενο. Θα απουσιάσουν πολλοί παίκτες. Για εμένα την καλύτερη ομάδα την έχει η Γαλλία. Φοβερή ομάδα. Κι η Τουρκία είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα δε θα έχει 2 σημαντικούς παίκτες, η Σερβία δε θα έχει 5-6... Είναι σίγουρος πως η νικήτρια ομάδα δε θα κατακτήσει το τρόπαιο αήττητη».
Πηγή: gazzetta.gr

Στα χνάρια του... Μποσμάν!!

Στην Ισπανία ξεκινάει δικαστική διαμάχη που μπορεί να οδηγήσει στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων συλλόγων-παικτών όπως τις ξέρουμε σήμερα. Στις 7 του περασμένου Μαρτίου, σε μία αίθουσα του δικαστικού μεγάρου της Ταραγόνα, η προεδρεύουσα Βερόνικα Ολέ Σεσέ έβγαλε μία περίεργη απόφαση. Ηταν μία ετυμηγορία που τότε κανένας δεν πήρε στα σοβαρά στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, αλλά που μπορεί -όχι και τόσο εύκολα είναι η αλήθεια- να αποτελέσει ιστορικό σημείο καμπής για το άθλημα όσο και ο «Νόμος Μποσμάν». Πρόκειται για μία απόφαση που έρχεται ως αφετηρία για να αλλάξει τις σχέσεις εργασίας που διέπουν τους συλλόγους και τους παίκτες.
Τότε λοιπόν η αξιότιμη Δόνα Σεσέ απεφάνθη πως η τοπική Χιμνάστικ Ταραγόνα είχε κάθε δικαίωμα μετά τον υποβιβασμό της στην τρίτη τη τάξη κατηγορία, να μειώσει μονομερώς τους μισθούς των Ρομπέρτο Περαγόν και Ροδρίγο Χιμένο. Η αιτιολογία ήταν πως πλέον τα έσοδα της ομάδας θα ήταν λιγότερα και πως οι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να τη βοηθήσουν να σωθεί. Οπότε την επόμενη χρονιά θα εισέπρατταν λιγότερα.
Οπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω άδικη (μιας και δεν υπήρχε τέτοια ρήτρα στα συμβόλαια των δύο παικτών) απόφαση εξόργισε το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών στην Ισπανία (AFP), καθώς από εδώ και στο εξής όποια ομάδα υποβιβάζεται, θα μπορεί να κάνει το ίδιο στους δικούς της «εργαζόμενους». Η AFP λοιπόν βγήκε στην αντεπίθεση και ετοιμάζεται να οδηγήσει εκείνη όλους τους συλλόγους σε μία μεγάλη δικαστική μάχη για την κατάργηση του νόμου 1.006. Εκείνου δηλαδή που ορίζει τις ειδικές σχέσεις, τα συμβόλαια και τις ρήτρες αποδέσμευσης που υπάρχουν στο ισπανικό ποδόσφαιρο.
Το συνδικάτο ισχυρίζεται πω από τη στιγμή που ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να φέρεται όπως κάθε άλλη εταιρεία ανεξαρτήτως χώρου, τότε και οι ποδοσφαιριστές-εργαζόμενοι οφείλουν να έχουν τις ίδιες ευκολίες κινήσεων με κάθε άλλο εργαζόμενο. Τι σημαίνει αυτό σε πιο απλή γλώσσα; Οτι ο κάθε παίκτης θα μπορεί απλά 15 ημέρες πριν την αποχώρηση του να ειδοποιεί την ομάδα του και να την... κάνει για άλλες πολιτείες. Οτι δεν θα υπάρχουν συμβόλαια και ότι θα καταργηθούν οι τεράστιες ρήτρες αποδέσμευσης.
Φανταστείτε λοιπόν να περάσει κάτι τέτοιο και να βγει αύριο ο Μέσι, ο Κριστιάνο και κάθε άλλος και να πει πως βαρέθηκε και φεύγει για άλλη ομάδα σε δύο βδομάδες. Αναμφίβολα θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα όπως το ξέρουμε σήμερα και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο status quo θα ξεφυτρώσει στην θέση του. Το σίγουρο είναι πως αυτό το σενάριο εξακολουθεί να φαντάζει εξωγήινο. Θυμηθείτε όμως και την ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ», υπήρχε άραγε κανείς εκείνη την εποχή που να μπορούσε να διανοηθεί πως σε μία ομάδα θα έπαιζαν 11 αλλοδαποί;
Πηγή: gazzetta.gr

Στον ΠΑΟΚ, όχι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ, 12.000 στην προπόνηση!!

Τον μέγα ενθουσιασμό στον ΠΑΟΚ, άγνωστο έργο σήμερα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ερμηνεύει ο Αποδυτηριάκιας...  
Στον ΠΑΟΚ, όχι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ, 12.000 στην προπόνηση

Κάποτε το έβλεπες στον Ολυμπιακό, σήμερα συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και δεν θα το δεις στον Παναθηναϊκό. Πέντε και δέκα χιλιάδες οπαδοι στην προπόνηση. Το ίδιο και στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη και του Στέφενς. Μιλάει η πείνα. Μαζύ και η ελπίδα, τα μέγιστα των αφροδισιακών.

Χορτάτος ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Και το 'χουν πάρει απόφαση οι γάβροι. Μέχρι εδώ είμαστε. Ποια Ευρώπη; Χορτάτοι και ψιλοκουρασμένοι, διότι δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα να τους ιντριγκάρει. Ο Παναθηναϊκός; Ελα!
Δεν θα πάνε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού επτά συντάγματα οπαδών, όπως στον ΠΑΟΚ να κουσουμάρουν Στέφενς. Σε καμμία περίπτωση. Η απογοήτευση έχει αγκαλιάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και του έχει μουδιάσει κάθε ενθουσιασμό. Καμμία αισιοδοξία.

Η μεγάλη χαρά και η μεγάλη απελπισία θα τον βγάλει τον άλλονα στο δρόμο. Η πτώση της χούντας, η νίκη στις εκλογές, η κούπα στο ποδόσφαιρο. Όπως όταν η οικονομική κρίση τού αδειάσει το ψυγείο και τον τραπεζικό λογαριασμό.

Καμμία προετοιμασία, καμμία οργάνωση δεν έστειλε περισσότερους απο δέκα χιλιάδες παοκτσήδες στην προπόνηση(!). Είπαμε. Μιλάει η δίψα και ότι είμαστε εδώ, και είμαστε πολλοί. Και στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι αδικημένοι, οι κυνηγημένοι, δεν θα δεχθούμε τις βρωμιές σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Πρώτα ο Σαββίδης, θα πρέπει να ανησυχεί. Κατανοητό. Και μετά ο Στέφενς. Αυτοι οι 12.000, που εγώ δεν έβλεπα μόνον τόσους, αλλά και άλλους 120.000 που ήταν απόντες, δεν θα σκύψουν το κεφάλι και θα αποχωρήσουν όπου πατάει η γάτα, αν τους “προδώσει” η ομάδα. Αν δεν ανταποκριθεί αγωνιστικά στις προσδοκίες ενός λαού που για μια φορά ακόμα έχει μπει για τα καλά στην πρίζα.

Το αντιλαμβάνεται ο Ιβάν. Όπως και ο Ολλανδός προπονητής. Κάπου θα ξεσπάσει αυτός ο κόσμος που σήμερα είναι σε κατάσταση ηφαιστειώδους εκρήξεως, αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες του.

Γιατί ο Μαρινάκης χρεώνει το ταμείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Εγώ βάζω λεφτά στην ομάδα, δεν είμαι σαν άλλους, είπε ο Μαρινάκης στους επταθυρίτες. Ποιοι είναι οι άλλοι ονόματα δεν λέμε, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Εγώ πλήρωσα να πάρω τον Ολυμπιακό, δεν μου τον έδωσαν τζάμπα, πρόσθεσε ο Μαρινάκης χωρίς να αναφέρει το όνομα Μελισσανίδης. Ούτε το όνομα Σαββίδης ανέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όταν τόνισε στο ακροατήριο του ότι: “Εγώ δεν μπήκα στο ποδόσφαιρο για να κάνω δουλειές”.

Για μια στιγμή. Για ώπα. Τι εννοεί ο εφοπλιστής, όταν λέει: “Εγώ βάζω 50εκ., τόσο είναι το μπάτζετ του Ολυμπιακού, και θα πάρω 20 απο το τσάμπιονς ληγκ”. Μια στιγμή. Και παίρνω νταηλίκι μόνος μου το λόγο. Λοιπόν.

Εάν επί διοικήσεως Μαρινάκη τα έσοδα του Ολυμπιακού είναι μικρότερα από τα έξοδα τότε η ΠΑΕ θα χρεωθεί. Και αυτό θα καταγραφεί σαν προσωπική αποτυχία του αφεντικού. Να ξέρουμε τι λέμε. Επιτέλους!

Ο παίκτης παίζει, αυτή είναι η δουλειά του. Ο προπονητής προπονεί. Ο μασέρ κάνει μασάζ. Αυτός που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο, κάνει κι αυτός τη δουλειά του. Ποια είναι η δουλειά του κάθε Μαρινάκη σε κάθε ομάδα;

Όχι, βέβαια, αυτό που έγινε στην ΑΕΚ, που την προστυχοφέσωσαν. Ούτε αυτό που έκαναν στον Παναθηναϊκό οι χοντροχαρτούρες παναθηναϊκάρες. Το ξεπάτωμα. Το σακάτεμα. Αυτό έγινε και γίνεται στις ΠΑΕ, από ΠΑΟ, ΑΕΚ μέχρι Άρη, ΠΑΟΚ.

Η δουλειά του προέδρου είναι να κρατάει κερδοφόρα την ΠΑΕ κι όχι όταν θα έρθει η ώρα να φύγει απο την ομάδα να την εγκαταλείψει με κερατιάτικα. Ακόμα και αν τα βάζει απο την τσέπη του ο πρόεδρος, ο κάθε Μαρινάκης, ακόμα κι αν δεν ματώνει την ΠΑΕ, πάλι δεν θα είναι σωστός. Επιτέλους.

Το ποδόσφαιρο δεν θέλει ευεργέτες. Αυτοί να κάνουν νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, όχι να πουλάνε μούρη στη μπάλλα. Έλα στον ΠΑΟΚ, κύριε Σαββίδη, για να μου δείξεις την κλάση σου στην επιχειρηματικότητα. Έλα στην ΑΕΚ, κύριε Μελισσανίδη, διότι έχεις την ικανότητα να την ανεβάσεις, όχι σε βάρος της ανεξαρτησίας της, της αξιοπρέπειάς της. Μικραίνει, κονταίνει τον Παναθηναϊκό, ο Βαρδινογιάννης, ο Πατέρας, ο Αλαφούζος, ο όποιος, όταν δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη δυναμική της ομάδας.

Φθάνουν και περισσεύουν τα λεφτά των οπαδών του Ολυμπιακού για να πρωταγωνιστεί. Η αποτυχία του μεγαλομετόχου είναι να μην ικανοποιεί τους οπαδούς η ομάδα κι έτσι αυτή να έχει...ανάγκη τη γενναιοδωρία του μεγαλομετόχου ο οποίος αντί να ενεργεί σαν μπίζνεσμαν, παριστάνει τον χορηγό.

Πηγή: gazzetta.gr

Οι λόγοι που έφυγε ο Χάινς!!

Ο Κάιλ Χάινς αποκάλυψε τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Αναλυτικά, ο Κάιλ Χάινς μίλησε στον Πρωταθλητή για:
-τους λόγους που αποφάσισε να φύγει: «Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ως τώρα. Στον Ολυμπιακό πέρασα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Συζήτησα πολύ με την οικογένειά μου και ανθρώπους που εμπιστεύομαι και αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα ήταν να προχωρήσω στην καριέρα μου. Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σε μια φάση ως οργανισμός που θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένος και πετυχημένος. Ένιωθα ανασφάλεια για αρκετά πράγματα».

-τις «κατηγορίες» πως αποφάσισε με οικονομικά κριτήρια: «Οι περισσότεροι λένε πως όλα έγιναν για τα λεφτά. Έτσι είναι η ζωή. Όταν ήρθα στην ομάδα νομίζω κανείς δεν ενθουσιάστηκε, αλλά εγώ ήξερα σε ποια ομάδα ερχόμουν και είχα αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να τα δώσω όλα. Όσο έπαιζα δεν σκεφτόμουν το συμβόλαιό μου που δεν ήταν μεγάλο, όπως δεν το σκεφτόταν και ο κόσμος. Τώρα όλοι συζητάνε γι’ αυτό. Δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα. Είναι πολύ πιο περίπλοκο. Και δεν έχω απαίτηση από τον πολύ κόσμο να το συνειδητοποιήσει αυτό. Όταν πρόκειται για τις ζωές των άλλων κι όχι τη δική σου, όλα μοιάζουν πιο εύκολα».

-την πορεία των διαπραγματεύσεων: «Μου μίλησαν ωραία οι πρόεδροι. Μου ζήτησαν να τους πω πόσα χρήματα θέλω για να μείνω και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να διαπραγματεύομαι προσωπικά για χρήματα. Αυτή είναι δουλειά των ατζέντηδων. Με ρώτησαν συγκεκριμένα για το ποσό και απάντησα κατά προσέγγιση και με βάση τις προτάσεις που είχα και ήταν αρκετές. Είπα στους προέδρους ότι πάνω-κάτω τόσα είναι τα χρήματα με τα οποία θα είμαι ικανοποιημένος.

Μετά την πρώτη πρόταση που έγινε την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε, δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό. Σάββατο μιλήσαμε, Τρίτη έφυγα και μέχρι την Πέμπτη που απάντησα στην ΤΣΣΚΑ δεν μίλησα με κάποιον από την ομάδα. Για σχεδόν μια εβδομάδα δεν είχα νέα από τον Ολυμπιακό. Ο καιρός πέρασε, απέρριψα κι άλλες προτάσεις και η ΤΣΣΚΑ με περίμενε τρεις εβδομάδες.

Εκείνη την Πέμπτη με πήρε ο ατζέντης μου, μου είπε πως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να περιμένει άλλο και θα προχωρήσει το σχεδιασμό της. Μου είπα πως αν δεν τους απαντήσω θα υπογράψουν άλλο ψηλό. Συζήτησα λίγο με την οικογένειά μου κι εκείνη τη μέρα είπα το ‘ναι’ στην ΤΣΣΚΑ. Η απόφασή μου ήταν 100% δική μου και της οικογένειάς μου, κανενός άλλου. Την Πέμπτη είπα ναι και το πρωί της Παρασκευής ξύπνησα και βρήκα στο mail μου την πρόταση του Ολυμπιακού. Όταν είδα αυτό το mail, είχα ήδη δώσει το λόγο μου στην ΤΣΣΚΑ και τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους».

-το αν ενοχλήθηκε για το μικρό του συμβόλαιο και τη μη πρόωρη ανανέωσή του: «Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι και να μη με επηρεάζει. Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου εκτός Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός είχε έρθει με μια καλή προσφορά όπως ένιωθα τότε, δεν νομίζω να είχα βγει ποτέ ελεύθερος στην αγορά. Το είπα τότε στον ατζέντη μου πως θα ήθελα να ανανεώσω για κάποια χρόνια ακόμη με καλύτερους οικονομικούς όρους, πριν ξεκινήσει η σεζόν. Είπαν ότι δεν είναι στη φιλοσοφία τους να διαπραγματεύονται με κανέναν αθλητή πριν τελειώσει το συμβόλαιό του.

Περίπου δυο μήνες μετά ήρθαν και μου είπαν να μιλήσουμε για ανανέωση. Τους είπα ένα νούμερο πολύ προσιτό, καμία σχέση με τα χρήματα που μου πρότεινε στο τέλος ο Ολυμπιακός. Πολύ λιγότερα. Μου αντιπρότειναν ένα πολύ μικρότερο ποσό και είπα όχι. Πέρασαν κι άλλοι μήνες, άλλαξα μάνατζερ και τέλη Γενάρη-Φλεβάρη ήρθαν και μου είπαν ότι δέχονται να υπογράψουμε με τα χρήματα που είχα ζητήσει στην αρχή της σεζόν. Τότε τους είπα ότι εδώ που φτάσαμε είναι καλύτερο να περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να μείνω αφοσιωμένος στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονταν και επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα επηρέαζε αρνητικά τα άλλα παιδιά».

-το αν έπαιξαν ρόλο τα επεισόδια: «Όχι, δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο αυτά τα συμβάντα. Αυτό επηρέασε τους γονείς μου γιατί φοβόντουσαν για τη σωματική μου ακεραιότητα. Εγώ είχα συνηθίσει. Η αφοσίωσή μου στην ομάδα ήταν τέτοια που δεν με ένοιαζε. Οι δικοί μου όμως δεν ήθελαν να ρισκάρω ξανά».

-το άδοξο τέλος στον τρίτο τελικό της Α1: «Αυτό ήταν μια τεράστια απογοήτευση. Είμαστε μια ομάδα που έκανε συνέχεια αυτό: γύριζε τα παιχνίδια. Αξίζαμε μεγαλύτερο σεβασμό από μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού».

-τα μηνύματα, θετικά και αρνητικά, που έχει εισπράξει: «Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να εκφράσω όσα αισθάνομαι. Είναι πολύ περίεργο. Είναι σκληρό να σε κρίνουν όταν δεν σε ξέρουν. Μου γράφουν ότι είμαι ψεύτης, ότι πρόδωσα την ομάδα και τους ίδιους. Υπάρχουν και κάποια πιο ακραία. Με επηρεάζει όλο αυτό πάρα πολύ. Μου δημιουργεί στενοχώρια και θλίψη. Δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι αυτός που λένε. Προσπαθώ να κρατάω τα καλά μηνύματα. Από τα υπόλοιπα, κάποια με ενοχλούν και κάποια με θυμώνουν. Δύο χρόνια σε ποια ομάδα ήμουν; Δεν τα έδωσα όλα; Δεν κατέθεσα την ψυχή μου στο γήπεδο; Δεν βοήθησα με όσες δυνάμεις είχα για να πάρει χαρά αυτός ο κόσμος; Νιώθω ότι απογοήτευσα πολύ κόσμο και δεν μου έχει ξανασυμβεί».

-τη σχέση του με τον Ολυμπιακό: «Ευχαριστώ πολύ τους προέδρους και τον κ. Σκινδήλια και έχει μεγάλη αξία τι λένε για μένα παρότι έφυγα. Αυτοί μου έδωσαν την ευκαιρία να αλλάξω επίπεδο στην καριέρα μου και να παλέψω για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Ο Ολυμπιακός μού πρόσφερε πάρα πολλά. Ό,τι κι αν έγινε, το όνειρο που ζήσαμε όλοι μαζί στον Ολυμπιακό θα μείνει για πάντα ζωντανό».

-το νέο κεφάλαιο «ΤΣΣΚΑ»: «Η ΤΣΣΚΑ με πίστεψε πάρα πολύ, με σεβάστηκε απόλυτα και φαίνεται πως έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλω να κερδίζω τίτλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν αθλητή. Το κλαμπ έχει σπουδαία οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σημαντικός ήταν για μένα ο τρόπος που μου μίλησε ο κόουτς Μεσίνα».  
Πηγή: gazzetta.gr

«Το Τσάμπιονς Λιγκ τον στέλνει στον Ολυμπιακό»

Ο «Τσόρι» Ντομίνγκες βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό και όπως αναφέρουν και στην Αργεντινή ο 32χρονος άσος θα διαλέξει τους Πειραιώτες λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η «pagina12.com.ar» ο Αργεντινός άσος βρίσκεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μάλαγα, αλλά θα προτιμήσει τους πρωταθλητές Ελλάδος ελέω του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ο Αργεντινός Αλεχάντρο Τσόρι Ντομίνγκες, που έπαιξε σε Κίλμες και Ρίβερ Πλέιτ, βρίσκεται πολύ κοντά στο να αφήσει την ισπανική Ράγιο Βαγιεκάνο και να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο 32χρονος έχει επίσης πρόταση από τη Μάλαγα της Ισπανίας, αλλά η πιθανότητα να παίξει στο Champions League αποτέλεσε προτεραιότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Το αληθινό success story!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων και τη... δεύτερη ομάδα του μετά την Ελλάδα, το Ιράκ.
Βλέπω πολύ U-20. Πιο πολύ από Confederations. ‘Η και από ευρωπαϊκό U-21. Είναι, θεωρώ, πιο ενημερωτικό. Επιμορφωτικό. Αφορά πράγματα που δεν ξέρουμε, όχι πράγματα που λίγο-πολύ τα γνωρίζουμε. Το κάνω πάντοτε, ανά διετία, όποτε βοηθά η ώρα και η τηλεόραση. Η αγαπημένη μου «μικρή» διοργάνωση. Σου δίνει χρηστικές πληροφορίες. Μαθαίνεις. Παίρνεις μια ιδέα, τι κινείται και τι έρχεται στην παγκόσμια σκηνή. Σ’ αυτό το Μουντιάλ, η ώρα με την Τουρκία είναι κοινή. Και το Eurosport παρέχει ενδελεχή κάλυψη. Η καλύτερή μου.
Ενας παραπανίσιος λόγος, εφέτος, φυσικά είναι η παρθενική ελληνική συμμετοχή. Ημουν περίεργος, παρά αισιόδοξος. Να τους δω στο επίπεδο-FIFA. Να ‘ναι καλά τα παιδιά και το επιτελείο, ένα χρόνο μετά, επιβεβαίωσαν και εδώ το περσινό ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην Εσθονία. Αναμένεται, οσονούπω, η κοινή δήλωση της απολογίας τους για την αλυσσιδωτή επιτυχία. Ως οφείλει, κατά παράδοσιν, να πράττει καθένας Ελληνας που, στο πεδίο του, ξεμυτίζει πάνω απ’ τον μέσον όρο. Αλλά, πέρα απ’ την Ελλάδα, σ’ αυτό το τουρνουά βρήκα και τη…δεύτερη ομάδα μου. Αν μιλάμε για αληθινό success story!

Ιράκ, εννοείται. Κατ’ αρχήν, τους χαζεύω και γυρίζω μερικά χρόνια πίσω, σε μια απ’ τις πιο αδρές εικόνες που μου εντυπώθηκαν το καλοκαίρι του 2004 στην Αθήνα. Δεκαπενταύγουστος ανήμερα, Ιράκ-Κόστα Ρίκα στο Καραϊσκάκη. Με 15.000 θεατές! Ενας ωραιότατος χαμός. Οι Ιρακινοί είχαν μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μ’ ένα τρελό 4-2 εις βάρος των ανυποψίαστων Πορτογάλων (Μπρούνο Αλβες, Ντάνι, Ραούλ Μεϊρέλες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κόστα) στην Πάτρα. Ο ενθουσιασμός είχε διαπεράσει, ως το μεδούλι, όλους τους εν Αθήναις Ιρακινούς μετανάστες και λαθρομετανάστες. Η αργία, τα πάντα κλειστά, ήταν η ευκαιρία τους.

Αυτός, με την Κόστα Ρίκα, ήταν ο δεύτερος αγώνας της ομάδας στον όμιλο. Νίκησαν και σ’ αυτόν, 2-0. Μπήκε ένα γκολ κατά τα μέσα του β’ ημιχρόνου, όρμησαν εκατοντάδες μες στον αγωνιστικό χώρο, χόρευαν, αγκάλιαζαν τους παίκτες, δεν πείραζαν κανένα, σε δυο-τρία λεπτά ανέβηκαν πάλι, πίσω, στην κερκίδα. Όπως θα έκαναν στο χωριό τους. Διαιτητές, αντίπαλοι, σεκιούριτι, ουδέτεροι, έμειναν άναυδοι. Χαμογελαστοί άναυδοι. Με το που ανέβηκαν οι Ιρακινοί στην κερκίδα, μπαίνει και το δεύτερο. Ξανά, μέσα! Χοροί, αγκαλιές, σημαίες, τα πάντα «εν ειρήνη». Ένα αλησμόνητο δεκάλεπτο, ή κάπου τόσο, φολκλορικού χάους. Μια εθνική γιορτή. Μια διαφυγή.

Η υπόθεση δεν ήταν φολκλόρ, μόνον. Το φολκλόρ, οι διοργανωτές το αντιμετώπισαν με συγκατάβαση. Μια αναγνώριση της εξαιρετικής ιδιαιτερότητας. Ουδείς έβαλε ζήτημα ποινής. Η υπόθεση, όμως, είχε και το αμιγώς ποδοσφαιρικό σκέλος της. Είχαν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. ‘Η, έστω, πολύ καλούς συμπαίκτες. Την επομένη, στην εφημερίδα, όχι για να διεκδικήσω βραβείο παραδοξογραφίας, απλώς επειδή είχα δει με τα μάτια μου και πίστεψα, σχολίασα ότι αν ήμουν πρόεδρος ΠΑΕ, ένα ή δύο απ’ όσους είδα θα τους έπαιρνα. Οι ίδιοι, θα μου έπαιζαν. Οι δε συμπατριώτες τους, θα μου γέμιζαν το γήπεδο. Ελεγα ότι αν υπάρχει στην πιάτσα ο ένας που θα σκεφτεί να το κάνει, αυτός ήταν ο Θωμάς Μητρόπουλος για το Αιγάλεω. Εκείνο το καλοκαίρι, ετοιμαζόταν για Κύπελλο UEFA

Ο Θωμάς δεν ψώνισε. Ούτ’ ο Μπέος, για τον Πανιώνιο. Αυτό δεν είναι κριτική. Και που δεν ψώνισαν, πάλι το Αιγάλεω έπαιξε, όπως και ο Πανιώνιος την ίδια εκείνη χρονιά, σε όμιλο Κυπέλλου UEFA. Οι Ιρακινοί, στο μεταξύ, έφυγαν απ’ την Αθήνα για τις άλλες ολυμπιακές πόλεις. Προχώρησαν, στο τουρνουά, όσο φαινόταν ότι θα προχωρήσουν. Εφτασαν ένα γκολ μακρυά απ’ το βάθρο. Κατέληξαν, απίστευτο, στην 4η θέση! Σήμερα, κοντά μια δεκαετία έκτοτε, στην Τουρκία μπορούμε να δούμε ποιους ενέπνευσαν οι ήρωες του 2004. Είναι βέβαιον πως το δικό τους έπος έβλεπαν, αν είχαν την πολυτέλεια κάποιας τηλεόρασης στη Βαγδάτη ή στην ενδοχώρα, οι σημερινοί ήρωες. Τότε, παιδιά οκτώ-εννέα-δέκα ετών. Παιδιά που γεννήθηκαν την εποχή των κυρώσεων και της εισβολής, της πτώσης και της εκτέλεσης του Σαντάμ, του χάους μετέπειτα.

Παιδιά που στον ρημαγμένο τόπο τους, προφανώς δεν βρήκαν πουθενά υποδομές, στήριξη και τεχνογνωσία, για να διοχετεύσουν και ν’ αναπτύξουν το χάρισμά τους. Προκύπτει, όμως, ότι η φλόγα είναι πάνω απ’ τις υποδομές. Η μεγάλη Εθνική, ακόμη και τώρα, δεν παίζει καν στη Βαγδάτη. Παίζει, σαν εξόριστη, στη Ντόχα. Την πρωτεύουσα του Κατάρ. Ετυχε να δω πριν δύο εβδομάδες στο Eurosport, με εκατό χιλιάδες κόσμο απέναντί τους, πώς οι Ανδρες του Ιράκ έβγαλαν την πίστη ανάποδα στους Αυστραλούς, προτού γονατίσουν στο Σίντνεϊ, αδιάφοροι οι ίδιοι, στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς της πρόκρισης της Αυστραλίας στο Μουντιάλ 2014.

Μετά, στο σάιτ της FIFA, έκανα κλικ στα ονόματα των Ιρακινών για να δω ηλικίες. Ηταν ’92, ’93, ’94, ’95, ’96. Συνειδητοποίησα ότι, ενόσω οι άλλες ομάδες του U-20 έδιναν φιλικά, αυτοί έκαναν προετοιμασία για το U-20…παίζοντας στην Ανδρών! Κανα-δυο, τώρα που τους είδα στην Τουρκία, τους θυμήθηκα αμέσως. Το νούμερο-11, ιδίως. Ξανακοίταξα. Ενενηνταεξάρης! Στην Τουρκία, στα γκολ του Ιράκ οι θεατές δεν μπουκάρουν, όπως Αθήνα 2004, πλέον. Στέκονται στην κερκίδα, κάνουν τον σαματά τους, μάλλον εκπολιτίστηκαν…

Αλλ’ η ομάδα τους παίζει με τον ίδιον ερασιτεχνικό αυθορμητισμό, όπως τότε. Είναι μαχητές που ξέρουν ν’ αψηφούν. Πρόθυμοι για την αυτοθυσία. Τρώνε γκολ και «δεν καταλαβαίνουν». Πώς να καταλαβαίνουν; Κάποτε, ενδεχομένως, έτρωγαν βόμβες και έμαθαν να μη καταλαβαίνουν. Οπότε, τα γκολ δεν μπορεί να είναι πρόβλημα. Ενας καθρέφτης του ταμπεραμέντου του ιρακινού λαού. Μια ευδιάκριτη «ιερότητα» στο παιγνίδι τους. Μια διαφορετική «αίσθηση σκοπού». Ισως γι’ αυτό είναι, εν τέλει, τόσο καλοί συμπαίκτες.

Αποφεύγω, τούτη τη φορά, τον πειρασμό να επαναφέρω την ιδέα για τα ψώνια των ελληνικών ΠΑΕ εν καιρώ κρίσεως. Προς το παρόν, αφού κανείς τους δεν παίζει στο εξωτερικό, δεν διαθέτουμε πειστήριο ότι οι Ιρακινοί μπορούν να είναι, εκτός από αλληλέγγυοι συμπολεμιστές, και καλοί ποδοσφαιριστές, ο καθένας ξεχωριστά απ’ τους υπόλοιπους, κάπου μακρυά απ’ την πατρίδα… 
Πηγή: gazzetta.gr

Μπάγερν Μονάχου: «15άρα» στο πρώτο παιχνίδι του Γκουαρντιόλα!! (video)

Δεκαπέντε γκολ έριξε η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο της παιχνίδι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της.
Οι Βαυαροί νίκησαν 15-1 την Βίλντενάου, η οποία είναι μια αδύναμη ομάδα, σε φιλική αναμέτρηση. Παρόλα αυτά οι παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης και νταμπλούχων Γερμανίας δεν έδειξαν κανένα έλεος και φιλοδώρησαν τον αντίπαλό τους με 15 τέρματα, δεχόμενοι μόλις ένα.
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Λιονέλ Μέσι: Ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και οι άλλοι 59!!

Η CIES Football Observatory έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα με τους 60 πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.
Στην πρώτη θέση είναι ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης. Τρίτος είναι ο Έντισον Καβάνι της Νάπολι, τέταρτος ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι και πέμπτος ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Ρανταμέλ Φαλκάο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάριο Μπαλοτέλι της Μίλαν, Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ και Νταβίντ Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι.
Δείτε τον πίνακα παραπάνω…
Πηγή: onsports.gr

Λιονέλ Μέσι: Τα 15 γκολ στο φιλικό και η αγκαλιά εισβολέα!! (video)

Δεκαπέντε γκολ μπήκαν στο φιλικό που διοργάνωσε ο Λιονέλ Μέσι ανάμεσα στους φίλους του και επίλεκτους από όλον τον κόσμο.
Η ομάδα του Αργεντινού επιθετικού νίκησε 9-6 την αντίπαλό της στο Μέντελιν της Κολομβίας, με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να σκοράρει. Μάλιστα, κάποια στιγμή ένα παιδί που φορούσε τη φανέλα των Καταλανών, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον αγκάλιασε!
Δείτε τα βίντεο:






Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Μοιραίος ο Σκόκο, πρωταθλήτρια η Βελέζ!! (videos)

O Νάτσο Σκόκο δεν κατάφερε να σκοράρει από τα έντεκα βήματα και η Βελέζ Σάρσφιλντ κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργεντινής.
Η Νιούελς Ολντ Μπόις, πρωταθλήτρια του Final, ηττήθηκε με 1-0 στον τελικό που έλαβε χώρα στη Μεντόζα από την πρωταθλήτρια του Inicial, με τον 28άχρονο μεσοεπιθετικό να αποδεικνύεται μοιραίος για την ομάδα του. Ο Λούκας Πράτο μόλις στο 8’ άνοιξε το σκορ, αλλά στο 28’ η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουμπέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα ύστερα από πέναλτι που έκανε στο Μάξι Ροντρίγκες. Ο Νάτσο Σκάκο πήρε την ευθύνη της εκτέλεσης, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, Σεμπαστιάν Σόσα.
Η Βελέζ Σάρσφιλντ, πλην του τίτλου, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς και το επερχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Στα δέκα τρόπαια έφθασαν οι «φορτίν», στα έξι παρέμειναν οι «λεπροί».
Βελέζ Σάρσφιλντ: Σεμπαστιάν Σόσα, Κουμπέρο, Τόμπιο, Σεμπαστιάν Ντομίνγκες, Πάπα, Ρασότι, Μπέλα (30’ Περούσι), Γκάγκο (82’ Σέρο), Φεντερίκο Ινσούα, Πράτο (69’ Λούκας Ρομέρο), Φακούντο Φερέιρα.
Νιούελς Ολντ Μπόις: Γκουσμάν, Μάρκο Κάσερες, Βερχίνι, Χάιντσε, Κάσκο, Κρουσάδο (64’ Τόνσο), Μπερνάρντι, Πάμπλο Πέρες (73’ Ουρούτι), Βίκτορ Φιγκερόα, Μάξι Ροντρίγκες, Σκόκο.





Πηγή: onsports.gr

Ο Ολυμπιακός... αλλάζει την μπασκετική πιάτσα!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αποκρυπτογραφεί τις δηλώσεις των Αγγελόπουλων και εξηγεί την επιρροή του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 
Το ευρωπαϊκό μπάσκετ... τρέχει πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τρέχει πίσω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ακολουθεί το δρόμο που χάραξε πριν από δύο χρόνια. Δίχως να κάνει εξαίρεση για κανέναν, ακόμα κι αν αυτός λέγεται Βασίλης Σπανούλης.

Αν διαβάσατε ή ακούσατε τις δηλώσεις του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου στο συνέδρειο της Θύρας 7 θα καταλάβετε ότι δεν νιώθουν καμία απολύτως πίεση. Οσα είπαν, είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνα τα λόγια στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε λίγο μετά την κατάκτηση του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αλλάξει οικονομική πολιτική, δεν πρόκειται να ξεφύγουν από τα όρια που χάραξαν, αλλά παράλληλα θα συνεχίσουν να τοποθετούν ψηλά τον πήχη. Οι 116 λέξεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου είναι ενδεικτικές. «Στόχος είναι να είναι η ομάδα πιο δυνατή από πέρσι γιατί είναι πολλά τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Όσοι είναι έξυπνοι, είτε αυτοί που ήταν στην ομάδα και θέλουν να συνεχίσουνε, παίκτες όπως ο Λο και ο Σερμαντίνι που τους θέλουμε ή παίκτες που είναι να έρθουνε και είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους, πρέπει να καταλάβουνε πως συζητάνε να έρθουν σε μια ομάδα με ένα συγκεκριμένο μοντέλο, με το μικρότερο μπάτζετ το οποίο πήγε σε δύο Φάιναλ Φορ και πήρε δύο Ευρωλίγκες. Αν δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτό το μοντέλο και νομίζουν ότι θα έρθουν να πληρωθούν υπεραξίες και να κάνουν το μέλλον τους, τότε δεν έρχονται να πάρουν την τρίτη Ευρωλίγκα, να πάνε κάπου αλλού». Προσθέστε και το «κανείς δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι ή να υποχρεώσεις κάποιον να παίξει μπάσκετ εάν δεν θέλει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει», του Γιώργου Αγγελόπουλου και έχετε όλη την ουσία.
Οχι, δεν είναι θέμα αλαζονίας των Αγγελόπουλων. Και ειδικά στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να βρουν πουθενά παίκτη με τα δικά του ηγετικά χαρακτηριστικά, μέσα και έξω από το παρκέ. Τον θέλουν και θα δώσουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να τον κρατήσουν. Από την άλλη όμως δεν θα πουλήσουν και κανένα... καράβι για να το δώσουν σε παίκτη. Είναι ξεκάθαρο ότι Σπανούλης δεν βρίσκεις, έχει μεγάλη διαφορά η δική του περίπτωση σε σχέση με τον Χάινς, όμως υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Δεν πρόκειται να μπει σε πλειστηριασμό με την ΤΣΣΚΑ, την Γαλατά, την Φενέρ ή με όποιον άλλο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 2,5 ή 3 εκ ευρώ ετησίως. Και ορθώς πράττει. Αν το μοναδικό κριτήριο του Σπανούλη ή κάθε παίκτη είναι το χρηματικό και το μέγεθος της οικονομικής προσφοράς, τότε καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει τη μάχη. Αν μπουν στη μέση άλλα πράγματα που έχουν στο μυαλό τους οι Αγγελόπουλοι, αν το συναίσθημα κυριαρχήσει, μπορεί ο αρχηγός να παραμείνει στη θέση του και να ηγηθεί της ομάδας που μαζί της έγινε ο κορυφαίος της Ευρώπης. "Νομίζω πως ο Βασίλης θα καταλάβει πως η πρόκληση της ζωής του είναι η τρίτη συνεχόμενη Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν εξαγοράζεται, ούτε πληρώνεται, είναι μια φορά στη ζωή σου, να καταλάβει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδος", όπως είπε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Μετάφραση: "Ο Ολυμπιακός δεν θα σου δώσει τα περισσότερα γιατί δεν μπορει, αλλά σε θέλει να παραμείνεις ο ηγέτης, η σημαία του, για να συνεχίσεις να γράφεις ιστορία".
Τι θα κάνει ο Σπανούλης; Είναι δικό του θέμα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει όπως και να έχει. Οσο θα έχουν διάθεση οι Αγγελόπουλοι. Και έχουν. Θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τη διετία που κατάκτησε την Ευρωλίγκα, όμως δεν θα φτιαχτεί από το μηδέν. Εχει έτοιμο το  βασικό κορμό και θα μοιράσει διαφορετικά τα λεφτά που θα περισσέψουν στους παίκτες που θα έρθουν. Ηδη έχουν φύγει ο Χάινς και ο Αντιτς, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει με Λο και Σερμαντίνι. Αλλά η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο στους ευρωπαίους. Εχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα, έχει δείξει ότι η ομάδες κτίζονται και δεν αγοράζονται.
ΥΓ: Να θέλει η μισή Ευρώπη τον Σπανούλη είναι λογικό. Να... έτρεξε η ΤΣΣΚΑ να "κλέψει" τον Χάινς είναι κατανοητή κίνηση. Ομως η είδηση του καλοκαιριού είναι ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αποτελεί εναλλακτική λύση για την Φενέρ, αφού πρώτη επιλογή ήταν ο Μπαρτζώκας! Αυτό που έκανε - ειδικά φέτος - ο Ολυμπιακός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει πολλά στην αγορά. Την.. χαλάει την πιάτσα. Ή για να τα λέμε όμως πραγματικά είναι, την... φτιάχνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Η κατηφόρα της Μπόκα!!

Η Μπόκα Τζούνιορς ολοκλήρωσε την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της και ο ball boy Θοδωρής Βασίλης εξηγεί γιατί η ομάδα δεν θα σηκώσει κεφάλι αν δεν υπάρξει πλάνο.
Η Μπόκα ταξιδεύει στη Μεντόσα για να αντιμετωπίσει την Γοδόι Κρουζ για την τελευταία αγωνιστική του Torneo Final με μοναδικό στόχο να πάρει ένα βαθμό ώστε να μην τερματίσει για πρώτη φορά στα 108 χρόνια ζωής της στην τελευταία θέση! Το 1-1 δίνει την δυνατότητα στους «χενέισες» να φτάσουν τους 18 βαθμούς και να αφήσουν ουραγό την Ουνιόν.                                                     
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το χειρότερο εξάμηνο της ιστορίας του συλλόγου με την ομάδα του Κάρλος Μπιάνκι να αποτυχαίνει οικτρά και στις τρεις διοργανώσεις που έλαβε μέρος (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιμπερταδόρες). Έτσι, η επιστροφή των Κάρλος Μπιάνκι και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε στο σύλλογο συνδυάστηκε με την απόλυτη καταστροφή.
Η μεγάλη επιστροφή
Το Δεκέμβριο του 2012 η διοίκηση της Μπόκα αποφασίζει να επαναφέρει πίσω τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία της τον Κάρλος Μπιάνκι σε μία προσπάθεια να σταματήσει την συσσωρευμένη γκρίνια που υπήρχε από τον κόσμο για μία αποτυχημένη σεζόν. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα ήρθε και αυτή του Ρικέλμε για να ανεβάσει την ψυχολογία στα ουράνια. Ο κόσμος με το δίδυμο Μπιάνκι-Ρικέλμε ονειρευόταν μεγαλεία.
Καταδικασμένη από την αρχή
Η αλήθεια όμως δεν ήταν έτσι και όπως είχαμε γράψει και πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν ήταν. Η επιστροφή του Ρικέλμε έφερε ξανά στην επιφάνεια το άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια, αφού είναι κοινό μυστικό ότι τα αποδυτήρια είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα τους Ρικελμικούς (Κλεμέντε, Βιάτρι, Έρμπες, Σάντσες Μίνιο) και τους αντι-Ρικελμικούς (Οριόν, Σομόσα, Σίλβα, Μαρτίνες).
Ο Μπιάνκι είχε κάνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας και είχε σχεδιάσει μία ομάδα χωρίς τον Ρικέλμε και η επιστροφή του 35χρονου πλέουν αστέρα ανάγκασε τον πολύπειρο τεχνικό να αλλάξει τα πλάνα του. Άλλωστε δεν γίνεται να μην παίζει ο Ρικέλμε.
Επίσης, οι μεταγραφές δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου και ειδικότερα ο «Μπουρίτο» Μαρτίνες ο οποίος ήρθε από την Κορίνθιανς με στόχο να δώσει απαντήσεις και να δείξει ότι παραμένει ο παίκτης που εντυπωσίασε με την Βελέζ, ενώ τα άλλα αποκτήματα ήταν όλοι τους μέτριοι παίκτες που λύγισαν υπό το βάρος της φανέλας δείχνοντας ανίκανοι να σηκώσουν την πίεση της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι καλύτερος παίκτης της ομάδας ήταν ο Αγουστίν Οριόν δείχνοντας γιατί είναι ο κορυφαίος πορτιέρο στην Αργεντινή αλλά και γιατί θα είναι εκτός απροόπτου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.      
 Ο κορμός αυτής της Μπόκα (Ρικέλμε, Ερβίτι, Σομόσα, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Σαντιάγκο Σίλβα) ήταν αρκετά μεγάλος ηλικιακά κάτι που φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος, ο ίδιος ο Κάρλο Μπιάνκι έδειξε ότι επτά χρόνια απουσίας από τους πάγκους ήταν πάρα πολλά και η κατάσταση στον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα δεν ήταν όπως τον είχε αφήσει και αυτό επηρέασε την δουλειά του.
Το θέμα που καίει και τρώει την ομάδα
Αν νομίζει κανείς ότι τα χειρότερα πέρασαν μάλλον είναι γελασμένος. Το βασικότερο πρόβλημα της Μπόκα Τζούνιορς είναι τα αποδυτήρια και ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε και η ειδική μεταχείριση που έχει. Είναι γνωστό ότι οι παίκτες έχουν χωριστεί στα δύο αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και αν επί Φαλσιόνι πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια αφού γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος τεχνικός δεν μπορούσε να επιβληθεί σε κανέναν, πολλοί θεωρούσαν ότι μία προσωπικότητα σαν τον Μπιάνκι θα μπορούσε να επιβληθεί κάτι που δεν έγινε ποτέ με συνέπεια όλη αυτή η ιστορία να επηρεάσει την ομάδα αρνητικά. 
Αρκετοί ποδοσφαιριστές θεωρούσαν ότι ο πολύπειρος τεχνικός έκανε τα στραβά μάτια όταν το απόλυτο είδωλο της ομάδας καθυστερούσε στις ομιλίες της τεχνικής ηγεσίας και στην ανάλυση των αντιπάλων, την ώρα που όταν κάποιος παίκτης από την άλλη πλευρά αργούσε γινόταν ολόκληρο θέμα.
Ένα άλλο γεγονός που συντέλεσε ώστε τα αποδυτήρια να χωριστούν σε δύο στρατόπεδα ήταν το γεγονός ότι ο 63χρονος τεχνικός αποφάσισε να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ρικέλμε, παρότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Οριόν είχε χριστεί κάπτεν για την σεζόν.
Επίσης, στην διοίκηση δεν έχουν συγχωρέσει ακόμα το γεγονός της ξαφνικής αποχώρησης του Ρικέλμε από την ομάδα μετά τον χαμένο τελικό του Λιμπερταδόρες του 2012 όπως και της ξαφνικής επανόδου του στην ομάδα τον Φεβρουάριο του 2013 μετά από έξι μήνες απραξίας και παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης να τον πείσουν να παραμείνει όταν ο ίδιος είχε αποφασίσει ότι δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο.
Ποια ήταν η απάντησή του Ρικέλμε σε όλες αυτές τις κατηγορίες; Δημόσια απολογία σε κόσμο, συμπαίκτες και διοίκηση παίρνοντας πάνω του όλη την ευθύνη για την άσχημη πορεία της ομάδας κατά το διάστημα της απουσίας του δείχνοντας ότι παραμένει ηγέτης και δεν φοβάται να εκτεθεί στα δύσκολα. Τότε μάλιστα ο ίδιος δημόσια είχε δηλώσει ότι όποιος έχει κάτι να του πει ή έχει κάποιο παράπονο να εκφράσει να το κάνει, αλλά κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει ούτε από την πλευρά των ποδοσφαιριστών αλλά ούτε και κάποιος από την διοίκηση.
Η επόμενη ημέρα  
Θα περίμενε κανείς από την διοίκηση να δείξει πυγμή και να έχει μία σταθερή άποψη και γραμμή την οποία θα την εφαρμόσει κιόλας. Αντίθετα, για άλλη μία φορά δείχνει να φοβάται να τολμήσει. Πολλοί θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει απο-Ρικελμοποίηση και η ομάδα να μπει σε μία νέα εποχή απαλλαγμένη από διχόνοιες και προβλήματα του παρελθόντος.
Ήδη μία ολόκληρη ενδεκάδα αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ουστάρι, Σόσα, Σελάι, Μπουρντίσο, Κλεμέντε, Αλμπιν, Σομόσα, Ερβίτι, Ακόστα, Σίλβα, Βιάτρι δεν πρόκειται να είναι παίκτες της Μπόκα τη νέα σεζόν με ορισμένους από αυτούς να έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.  
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι με εξαίρεση τους Κλεμέντε και Βιάτρι, η πλειοψηφία των παικτών που αποχωρούν ανήκουν στο γκρουπ που είχε ξεκινήσει την επανάσταση κατά του Ρικέλμε.
Και σαν να μην έφτανε αυτό οι υποψήφιοι παίκτες να τους αντικαταστήσουν είναι παίκτες που δίπλα στον Ρικέλμε έφτιαξαν το όνομά τους και ανέβηκαν επίπεδο, παίκτες όπως οι Γκάγκο, Κάτα Ντίας, Κάνχελε.
Καταλαβαίνει κανείς ότι στο σύλλογο δεν υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα, μία ημέρα που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρη όσον αφορά το μέλλον της ομάδας. Όλοι γνωρίζουν την αξία του Ρικέλμε ακόμα και στα 35 του μπορεί να οδηγήσει τους «χενέισες» ξανά στην κορυφή, όπως έδειξε και κόντρα στην Κορίνθιανς στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες αποκλείοντάς την μόνος του μέσα στην Βραζιλία. Ο Ρικέλμε είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει φορέσει την φανέλα της Μπόκα (δεν το λέμε εμείς αλλά οι ίδιοι οι οπαδοί της που τον έχουν πιο ψηλά και από τον Μαραντόνα) και θα πρέπει στην διοίκηση να αποσαφηνίσουν τι θέλουν. Μία Μπόκα με Ρικέλμε ή χωρίς.
Ότι και να αποφασίσουν πάντως, θα πρέπει να στηρίξουν την ομάδα, γιατί το πρωτάθλημα Inicial που ξεκινάει είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και θα πρέπει να συγκεντρωθούν βαθμοί αφού διαφορετικά στο τουρνουά Final θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ειδική βαθμολογία της παραμονής. Και οι υποβιβασμοί των άλλων δύο μεγάλων θρύλων της χώρας των Ρίβερ Πλέιτ και Ιντεπεντιέντε είναι ακόμα νωποί.  
Πηγή: gazzetta.gr