Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Δεν έχει τελειώσει η Ευρώπη για τον ΠΑΣ»

«Ζωντανό» είναι για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη το ευρωπαϊκό όνειρο, μέσω CAS, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Δεν έχει τελειώσει η Ευρώπη για τον ΠΑΣ»
Δεν μιλάει πολύ συχνά αλλά όταν το κάνει, όπως έγινε το Σάββατο, αναφέρεται σε όλα «ανοιχτά».

Αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη που αναφέρθηκε στο θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής του ΠΑΣ και της προσφυγής στο CAS, τις αντιδράσεις του κόσμου, την επιθυμία του να μείνει στην προεδρία αφού δεν εμφανίζεται κάποιος να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από το δικό του πλάνο αλλά και την ομάδα που θα εμφανιστεί τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη:

«Λίγες φορές έχουμε μιλήσει και αυτά που θα πω θα τα ακούσετε για πρώτη φορά. Σε λίγες μέρες κλείνουμε πέντε χρόνια στη θέση του προέδρου. Αρχές Ιουλίου του 2008 είχαμε πάρει μια απόφαση, την οποία κανείς εκείνη την εποχή δεν είχε διανοηθεί ούτε να σκεφτεί είτε εντός είτε εκτός πόλης. Γνώριζα πολύ καλά την ομάδα, γιατί την είχα παίξει και αντίπαλος με τον Ηλυσιακό και ίσως ήμουν και το εμπόδιο που δεν ανέβηκε το 2008. Η ομάδα από τότε άνηκε στη Super League, αλλά κανείς δεν γνώριζε πόσο μεγάλα ήταν τα χρέη της ομάδας, που η πρότασή μου έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη που να μπορώ να καλύψω και τα έξοδα που είχε. Η αγοραπωλησία έγινε με χρήματα που σήμερα αγοράζεις 2 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα.
Ξεκίνησε η προετοιμασία στο Μέτσοβο τότε και μετά από λίγο με πήρε ο προπονητής και μου είπε ότι οι παίκτες δεν κάνουν προπόνηση. Είπαν για τις οφειλές από τη διοίκηση. Ήταν η πρώτη απογοήτευση που πήρα.

Η ομάδα όμως πήρε τους παίκτες που χρειαζόταν, έκανε εκπληκτική πορεία και ανέβηκε στην κατηγορία. Η δεύτερη μεγάλη απογοήτευση ήταν η φιέστα ανόδου που κάναμε σε άδειο γήπεδο, επειδή λίγες μέρες νωρίτερα είχαμε χάσει από τον ΟΦΗ. Ακολούθησε μετά από ένα μήνα το πρόβλημα με το γήπεδο. Ήταν ακατάλληλο το γήπεδο. Τότε Υφυπουργός ήταν ο κ. Ιωαννίδης, που μας είχε υποσχεθεί 1,5 εκ. για το γήπεδο μαζί με τον ΟΠΑΠ. Μετά την πρώτη δόση όμως, έφυγε ο κ. Ιωαννίδης, αλλά το γήπεδο έπρεπε να τελειώσει. Ο κ. Καχριμάνης έβαλε κάποια χρήματα και ακόμα τρέχει στα δικαστήρια. Το έργο έπρεπε όμως να τελειώσει. Η ΠΑΕ έβαλε 500 χιλιάδες, τελείωσαν τα έργα και πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Χριστοβασίλης κόντεψε να πάει φυλακή γι' αυτό το ποσό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φέτος το ξαναπληρώνουμε ένα ποσό στη ρύθμιση της εφορίας. Το 2009 ξεκίνησε με τον κόσμο να πηγαίνει στο αεροδρόμιο για τις μεταγραφές. Δυστυχώς όμως τα ονόματα δεν είναι αυτά που κερδίζουν. Ο καθένας κοίταζε τότε τη δικιά του πλευρά και νέοι με παλιούς δεν συμφιλιώθηκαν. Την πλήρωσε έτσι η ομάδα. Δεν μας πτόησε όμως ούτε αυτό. Είπα ότι θα είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα πέφταμε.

Τη σεζόν 2011-2012 ξεκινήσαμε με τον ίδιο προπονητή, αλλά μετά από μία κοιλιά φέραμε τον Αναστασιάδη. Ήταν πολύ καλός. Τα πρώτα 7 παιχνίδια παραλίγο ο Μιχαήλ από μπακ να γίνει σέντερ φορ, αλλά ο προπονητής βρήκε το ρυθμό του και έκανε καταπληκτική πορεία. Όλος ο κόσμος ήταν με τον Αναστασιάδη κι εμείς μαζί του, αλλά η ευχή που πήρε από την Παναγιά ήταν να μην συνεχίσει. Κατηγορήθηκε και τότε ο κ. Χριστοβασίλης.

Εν τω μεταξύ δεν πήραμε άδεια και ήταν η καλύτερη στιγμή που έγινε. Αλλάξαμε σελίδα και είδα ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται κανονικά. Τόπο στα νιάτα είπα εκείνη τη στιγμή. Ο βοηθός προπονητή του Ντεμόλ κρατήθηκε στην ομάδα από τη διοίκηση μόνο και μόνο για να κάνει σκάουτινγκ. Όταν ανακοίνωσα τον κ. Χριστόπουλο αυτή η πόλη με κατηγόρησε, διότι πάντα ο πρόεδρος ζημιές κάνει στην ομάδα. Διαψευστήκανε για μία ακόμα φορά. Ο κ. Χριστόπουλος με τη διοίκηση επέλεξαν τους παίκτες και τους γυμναστές, ασχέτως αν ο κ. Χριστόπουλος θεώρησε δικό του το τιμ.

Ευχαριστώ τον κ. Χριστόπουλο, γιατί του έδωσα την ευκαιρία να αναδείξει τα προσόντα του. Βοήθησε τον ΠΑΣ και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στο μέλλον. Η ομάδα είχε βάλει όμως μια αρχή. Οι υποδομές πήγαιναν καλά.

Μόνο ένας συνάδελφός σας θυμάται τι είχα πει πριν πέντε χρόνια και το έγραψε κιόλας ότι θα βγούμε Ευρώπη. Αγωνιστικά τα καταφέραμε με μη αδειοδοτούμενη ομάδα, όταν άλλες πέσανε ή τερμάτισαν χαμηλά στη βαθμολογία, να συνεχίσουμε την πορεία μας ανοδικά.

Έχουμε πετύχει πράγματα που δεν έχουν γίνει από ιδρύσεως της ομάδας, αλλά ο κ. Χριστοβασίλης είναι ο κακός. Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να φύγω. Αυτή τη στιγμή δεν προκαλώ, αλλά όποιος θεωρεί ότι έχει τη δύναμη και μπορεί να πάρει την ομάδα από εδώ που είναι και να την ανεβάσει, να κάνει ένα βήμα, να παρουσιαστεί και να πει εδώ είμαι. Θα είμαι ο πρώτος που θα αποχωρήσει. Εμείς όμως συνεχίζουμε. Ξέρουμε ότι αυτά είναι μόνο λόγια και κανείς δεν έχει το θράσος και το θάρρος να πει αυτό που είπα πριν λίγο. Η ομάδα προχωράει, ξεκίνησε προετοιμασία με στόχο ότι παίζει 18 Ιουλίου στην Ευρώπη, διότι αυτό το θέμα δεν έχει λήξει για μένα. Έπεται ένα δικαστήριο στο CAS, το οποίο έπεται σε 15 μέρες. Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω, διότι οι δικηγόροι δεν θέλουν να πω τίποτα γι' αυτό το πράγμα.

Η UEFA έχει 12 διαβαθμίσεις για πρόστιμα και δεν μπορεί με το οποιοδήποτε παράπτωμα να “κρέμεσαι”, κι εμάς μας “κρέμασαν”. Αυτό οφείλεται γιατί μια άλλη ομάδα μας παρέσυρε σ' αυτό το δρόμο. Γι' αυτό έχουμε πολλές ελπίδες ότι ένα δικαστήριο που δεν έχει καμία σχέση με την UEFA θα μας δικαιώσει. Και τότε κάποιοι που φωνάζουνε, θα χειροκροτάνε ξανά. Όλα αυτά είναι πίκρες, αλλά επειδή ο πρόεδρος πρέπει να έχει μεγάλο στομάχι, τα καταπίνω. Ό,τι αισθανόμουν πριν 5 χρόνια και ό,τι αισθανόμουν βλέποντας την ομάδα 30 χρόνια στο εξωτερικό, το ίδιο θα αισθάνομαι για πάντα. Το ότι δεν συνεχίσαμε με τον κ. Χριστόπουλο οφείλεται σε πολλά πράγματα. Ο ίδιος ο προπονητής ήθελε να μιλήσουμε αφού τελειώσουν τα play-off. Τέλος, πάντων, έγινε πολύ αργά, αλλά πιστεύω ότι σήμερα κάναμε την καλύτερη επιλογή προπονητή. Μπορεί να πάρει αυτά τα παιδιά και να τα πάει ένα βήμα παραπάνω. Πιστεύω ότι δεν θα περάσουν πολλοί μήνες και πάλι θα έχουμε χειροκροτήματα και μπράβο για τον πρόεδρο. Δεν το θεωρώ κατόρθωμα, αλλά τα τελευταία 9 χρόνια ανέδειξα πολλούς προπονητής. Τον κ. Μπατίστα, τον κ. Τσάνα που σήμερα είναι προπονητής στη Νέων, τον κ. Χριστόπουλο και πιστέψτε ότι και ο νέος μας προπονητής θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια με την ομάδα.

Υπάρχει μεγάλη πίκρα. Πολλοί με βοήθησαν στην πόλη, αλλά τελευταίως έχουν απομακρυνθεί. Αυτό δεν με πτοεί, εγώ θα προχωρήσω. Ας είναι το γήπεδο άδειο, η ομάδα όμως κάθε μέρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα».

Για το αν πιστεύει ότι η πίκρα του κόσμου είναι δικαιολογημένη:

«Γιατί πρέπει να ρίξουν το φορτίο στον πρόεδρο; Ζητήσαμε έλεγχο εξαετίας πέρυσι, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη ΠΑΕ. Και από τον Αύγουστο που κάναμε την αίτηση στο Υπουργείο για να υπαχθούμε σε ρύθμιση, λόγω του ότι η τοπική εφορία δεν μπορεί να το διακανονίσει, έπρεπε να φτάσουμε να παρακαλέσουμε τον Πρωθυπουργό, όχι για να μας χαρίσει κάτι, αλλά για να μπούμε σε δόσεις. Ξέρετε κάτι; Δεκαπέντε δόσεις πήραμε. Δεν μου έδωσαν αδειοδότηση γιατί έχει κάνει ο κ. Ντεμόλ προσφυγή και το CAS δεν έχει βγάλει ακόμα απόφαση. Έχω τη δύναμη να σκοτώσω το CAS για να βγάλει την απόφαση; Οι ποδοσφαιριστές κέρδισαν την έξοδό τους στην Ευρώπη και σήμερα πολεμάνε όλοι τον πρόεδρο. Ας ήταν κάποιος άλλος να το κερδίσει. Γι' αυτό και είμαι ανοιχτός σε πώληση.
Όσον αφορά τον κόσμο, κατανοώ την κρίση και τι περνάει ο κόσμος, αλλά δεν μπορεί στα play-off να έχουμε 1.000 άτομα. Εγώ θυμάμαι το 2.000 στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ΠΑΣ να έχει στα μπαράζ τότε 15.000 κόσμο. Τι θέλανε άλλο να γεμίσουν το γήπεδο για να ευχαριστήσουν τους παίκτες; Φοβούνται ότι ο Χριστοβασίλης θα βγάλει χρήματα; Δεν με αφήνουν αυτά πίσω. Ας είναι και 5 άτομα, το κακό είναι για τους παίκτες που πρέπει να έχουν τον κόσμο δίπλα τους».

Για τις διαφορετικές αποφάσεις σε ΕΠΟ και UEFA:

«Εγώ μιλάω για τον κόσμο που απουσιάζει εδώ και ένα χρόνο από το γήπεδο. Γίνεται πόλεμος εναντίον του προέδρου. Γι' αυτό λέω, αν έχει κάποιος τη δύναμη να πάρει την ομάδα εδώ που την έφτασα μετά από πέντε χρόνια και να την βγάλει και πρωταθλήτρια, μαζί του θα είμα»ι.

Για το χρέη:

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πέρα από την εφορία, για βγείτε και ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές. Αν χρωστάω ένα ευρώ σ' έναν παίκτη. Έχουν ξεχρεωθεί στο 95%. Για ποια χρέη μιλάτε;».

Για μεταγραφές:

«Από την ομάδα αποχώρησαν 3 παίκτες, οι Πάντος, Γεωργίου και Ντε Βινσέντι, για τη δε θέση του τερματοφύλακα πιστεύω ότι επιλέξαμε καλύτερο ή τουλάχιστον ισάξιο. Στη θέση του Γεωργίου πήραμε ήδη τον Βισέντο και μετά θα δείτε τι κάνει κι αν ήταν καλύτερος του Γεωργίου. Κάναμε μεγαλύτερη προσφορά στον Γεωργίου απ' ότι πήρε στον Ατρόμητο και όλοι ξέρουμε πόσο τον αγάπησε η πόλη και τι του πρόσφερε. Δικιά του ήταν η απόφαση να φύγει. Ο δε Ντε Βινσέντι ξέρουμε που πήγε κι αυτό επιθυμούμε, οι παίκτες μας να πηγαίνουν πάντα σε μεγαλύτερες ομάδες. Αυτή τη στιγμή ένας παίκτης βασικός μας λείπει. Πιστέψτε με ότι θα δείτε καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος απ' ό,τι πέρυσι. Αρκεί, βέβαια, γιατί ξεχάσαμε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, πάλι με τον κ. Ιωαννίδη, να γίνει το γήπεδο. Για δεύτερη φορά πήγαμε να πέσουμε σε παγίδα. Ήρθε στα Γιάννινα και δεν τον έβαλαν να υπογράψει για το γήπεδο. Κακώς λέγεται γιατί δεν φτιάχνει ο πρόεδρος το γήπεδο. Δεν είναι δικό μου. Ανήκει στη ΓΓΑ και την Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ δεν έχει γήπεδο, οι υπουργοί έφυγαν και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει το έργο και η ομάδα θα ψάχνει κάθε Κυριακή για γήπεδο. Μήπως και γι' αυτό φταίει ο πρόεδρος; Ελάτε στη θέση μου. Σήμερα δεν έχω γήπεδο, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφημίσεις και χορηγίες, δεν μπορούμε να βγάλουμε διαρκείας και να κάνουμε προγραμματισμό. Η διοίκηση όμως πληρώνει. Δεν περιμένει να εισπράξει για να πληρώσει και απαντώ κιόλας ξανά στο ερώτημα αν χρωστάμε χρήματα;».

Για το έχει διάθεση να πουλήσει:

«Ήμουν σαφής. Όποιος έχει τη δύναμη και τη δυνατότητα να πάει παραπάνω, να κάνει ένα βήμα μπροστά να δούμε ποιος είναι. Δεν σημαίνει ότι το λέω για να του πω μετά κάτσε κάτω».

Για την προσφυγή στο CAS:

«Έχει γίνει, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι άλλο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Θα προλάβουμε και θα βγει απόφαση έγκαιρα για να παίξουμε αν δικαιωθούμε».

Για το φάκελο της αδειοδότησης:

«Δεν θα ανακοινωθεί τίποτα για την αδειοδότηση. Όταν βγει η απόφαση του CAS θα μάθετε όλοι το σκεπτικό γιατί πήραμε ή δεν πήραμε τελικά».

Για το αν έχει κλειστεί ραντεβού με τον νέο Υφ. Αθλητισμού:

«Έχει αλλάξει και ο Υπουργός εκτός από τον Υφυπουργό και δεν ξέρω αν θεωρούν τόσο σοβαρό το θέμα του ΠΑΣ. Φυσικά και δεν έγινε κάποια συνάντηση με τον κ. Ανδριανό. Έχουμε βάλει μπροστά τη Super League. Ο κ. Μωραλής έχει κάνει κάποια συνάντηση, αλλά δεν μου έχει γνωστοποιήσει κάτι».

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου του γηπέδου:

«Μέχρι που ο κ. Ιωαννίδης ήταν στα πράγματα ο προγραμματισμός ήταν ότι μέχρι τέλους Ιουλίου θα γινόταν η δημοπρασία και 15 με 20 Σεπτεμβρίου θα παραδινόταν το γήπεδο. Σήμερα αυτά είναι στον αέρα. Για πόσους αγώνες να ζητήσουμε κλειδάριθμο. Σε 10 μέρες θα γίνει η κλήρωση και θα πρέπει να ξέρω τι θα γίνει, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστούμε καθόλου στην πόλη».

Για το ότι δεν μιλάει συχνά:

«Μπορεί να έχετε δίκιο. Ελάτε στη θέση μου όταν μετά από μια πενταετία καταφέραμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά και από τα forum τα μόνα που γράφουν είναι ότι κάνω ζημιά στην ομάδα και είμαι ανίκανος. Δεν μιλάω, αλλά έφτασα στο σημείο να πω κάποια πράγματα. Να ξέρετε όμως ότι αυτά δεν με πτοούν, προχωράω και θα προχωράω. Αυτοί που φωνάζουν, αυτοί θα με βαρεθούν. Αν κάποιος έρθει και μου πει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει παραπάνω, δεν θα του σταθώ εμπόδιο. Όλοι κάνουμε λάθη και φυσικά έκανα κι εγώ. Ο κόσμος μάλλον θέλει να τρέχει στα αεροδρόμια. Όμως φέτος που είχαμε μικρά παιδιά και παίκτες σαν τον Πάντο φτάσαμε ψηλά. Τι θέλουν, παίκτες σαν τον Ελευθερόπουλο που μετά τον Πανιώνιο εξαφανίστηκε για 9 αγωνιστικές; Και τον έψαχναν στην Αθήνα; Ο κόσμος θέλει παίκτες σαν τον Ζαϊρί που κοιτούσε τη λίμνη σε κάθε αγώνα. Γιατί είχε εκπληρώσει τις προσδοκίες του και από εκεί και πέρα δεν ενδιαφερόταν, κάτι που έκανε ο Τάσος Πάντος που έπαιζε λες και ήταν 15 ετών. Ο κόσμος που είναι να βοηθήσει; Πέρυσι με έβριζαν που πήρα τον Χριστόπουλο και φέτος με ρωτάνε γιατί τον έδιωξα. Δυστυχώς θα πω μια λέξη, ο όχλος έτσι αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε για να κάνουμε την ομάδα πιο ανταγωνιστική».

Για την έλλειψη προπονητικού κέντρου:

«Έχετε δίκιο, είναι μέσα στους στόχους μας. Μέσα στον Ιούλιο αυτή η έκταση που ήθελα πολλά χρόνια να την πάρω και ίσως σήμερα να είχαμε και γήπεδο, όχι μόνο προπονητικό κέντρο, θα βγει και θα δοθεί το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά. Πιστεύω να το πάρουμε μέσα στον επόμενο μήνα και αρχές του 2014 θα ξεκινήσει η φάση του προπονητικού κέντρου μέχρι να δούμε και τα άλλα κομμάτια. Προπονητικό κέντρο δεν γίνεται σε μια μέρα. Άλλωστε, που αλλού να το κάνω;».

Για την πικρία του για τον κόσμο και τι θεωρεί πως φταίει:

«Η η κακή πορεία της ομάδας... Μήπως κάποιοι θέλουν να αλλάξει ο πρόεδρος; Ή μήπως θέλουν έναν πρόεδρο που να μιλάει κάθε μέρα; Εγώ μετά από ένα χρόνο ίσως ξαναμιλήσω. Αυτό που γίνεται να διαφημίζονται ορισμένοι, από τον κ. Χριστοβασίλη δεν θα το ακούσετε. Τα έργα να βλέπετε και όχι κάθε παίκτη ή προπονητή να τους καταδικάζετε. Μέχρι σήμερα μου καταδίκασαν 3 προπονητές. Για να δούμε και με τον τωρινό. Και στο τέλος μη με κατηγορούν πάλι ότι τον χάσαμε».

Για τα τα αίτια:

«Η κρίση σίγουρα φταίει, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ακριβό το εισιτήριο των 10 ευρώ. Η ομάδα πρέπει να βγάλει και κάποια έσοδα, αλλά πληρώνουμε και το γήπεδο. Αν νομίζουν κάποιοι ότι δημιουργούμε επιχειρήσεις με τα χρήματα από τα εισιτήρια, τότε τι να πω. Πιστεύουν ότι οι κινήσεις που κάνω είναι λάθος, οι οποίες όμως μέχρι σήμερα δικαιώνονται. Κάθε φορά σε κάθε αλλαγή πρέπει να αποδεικνύω ποιος είμαι;».

Για το αν θα άλλαζε κάτι:

«Νομίζω ότι το μόνο θα ήταν το πρόγραμμα που ακολούθησα πέρυσι, να το είχα ακολουθήσει από την αρχή. Η ομάδα θα είχε εξυγιανθεί πολύ νωρίτερα και θα είχε και προπονητικά κέντρα, αντί για παίκτες που πήραν τα χρήματα και έφυγαν. Ήμασταν Β' Εθνική και είχαμε μπάτζετ πάνω από 3 εκατομμύρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: