Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Με στόφα εκτελεστή!

Όταν η μπάλα έκαιγε, ο Φιγκερόα εκτέλεσε από το σημείο του πέναλτι την Κέρκυρα και διαμόρφωσε το 1-0 που χάρισε στο «τριφύλλι» την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος.

Με στόφα εκτελεστή

Μετά από αυτή την ήττα με 1-0, η Κέρκυρα παραμένει ουραγός στην βαθμολογία, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δείχνει πως έχει μπει γερά στο κόλπο για την πεντάδα και την έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Πως έπαιξε:

Ο Φάμπρι ξεκίνησε με 4-2-3-1 και αμυντικογενή σύνθεση. Ο Καρνέζης έκατσε κάτω από τα δοκάρια και οι Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Κάιπερ ήταν η αμυντική του γραμμή από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο, ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Σο ήταν οι «κόφτες» και μπροστά τους κινούνταν οι Σισοκό(δεξιά), Μαυρίας(αριστερά), Ζέκα (ελέυθερος). Στην επίθεση ξεκίνησε ο Χοκιν Εσπάρθα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο κεφάτα σαν γηπεδούχος και είχε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να μπει στην περιοχή. Κάτι που δεν μπορούσε να κάνει σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο αφού ήταν φανερή η έλλειψη επιθετικογενών παικτών στην σύνθεση του. Οι «πράσινοι» τριγυρνούσαν γύρω-γύρω την μπάλα αλλά από ουσία, μηδέν. Ο μοναδικός τρόπος που έδειχνε ικανός να σπάσει την διπλή αμυντική ζώνη της Κέρκυρας, ήταν οι στημένες φάσεις, μιας και ήταν οι μοναδικές στιγμές που υπήρχε κάποιος «πράσινος» μέσα στην περιοχή των Φαιάκων. Κι όντως, στο πρώτο 45λεπτο οι καλές στιγμές ήταν όλες κι όλες δύο. Η μία με ένα φάουλ του Σο (10’) και η άλλη με κεφαλιά του ίδιου παίκτη έπειτα από κόρνερ(30’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φάμπρι κατάλαβε πως πρέπει να βάλει κι έναν επιθετικό στο παιχνίδι του κι έριξε στη μάχη τον Φιγκερόα αντί του Τριανταφυλλόπουλου. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και πλέον, είχε και περισσότερους παίκτες κοντά στην περιοχή για να απειλήσει και πιο ορθόδοξα την διπλή αμυντική ζώνη της Κέρκυρας. Και μέσα σε δέκα λεπτά, οι «πράσινοι» έχασαν δύο ευκαιρίες που προήλθαν από σωστή ανάπτυξη. Και τις δύο όμως (σουτ του Σισοκό στο 50’ και σουτ του Μαυρία στο 54’) ο Αναστασόπουλος έδειξε ετοιμότητα.

Ο Φάμπρι αποφάσισε να παίξει ακόμη πιο επιθετικά ρίχνοντας στη μάχη και τον Φορναρόλι αντί του Μαυρία στο 64’, αν και αυτό ήταν το σχήμα που θα έπρεπε να σκεφτεί από την αρχή με αντίπαλο την τελευταία ομάδα της κατηγορίας. Η πίεση στα καρέ της Κέρκυρας αυξήθηκε και από αυτήν προήλθε το πέναλτι που κέρδισε το «τριφύλλι». Ο Φιγκερόα ανέλαβε την εκτέλεση του και… άνοιξε λογαριασμό κάνοντας το 1-0 στο 78’! Μετά την επίτευξη του γκολ οι «πράσινοι» χαλάρωσαν παίζοντας πιο ελεύθερα με τον Παπακώστα να βάζει επιθετικούς στο παιχνίδι μήπως και προλάβει να… σώσει την παρτίδα, όμως η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε ατομικό επίπεδο δεν άφησε περιθώριο για… αλλαγές στο σκορ με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον Παναθηναϊκό να κρατάει την πέμπτη θέση.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός(Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Κάιπερ, Τριανταφυλλόπουλος(46’Φιγκερόα), Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας(63’Φορναρόλι), Εσπάρθα(77’Μπαρμπαρούσης).

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Καζιγιάμα

Κέρκυρα(Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Σταμόγιαννος(83’Κρητικός), Αγρίτης(68’Βασιλόγιαννης), Λεόν, Μοντέιρο(84’Σιμώσης), Τσουμάνης, Γκέσιος, Τσοκάνης, Κυβελίδης, Αθανασίου

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετρούσης, Σκέμπης, Αρμένης





πηγή: sport-fm.gr
 

«Δεν σου κάνω τον… Ράγιος»

Ο Ρούμπεν Ράγιος λυτρώνει τον Αστέρα Τρίπολης στις καθυστερήσεις και χαρίζει ένα ακόμα τρίποντο στους Αρκάδες, κόντρα στον Πανθρακικό.

«Δεν σου κάνω τον… Ράγιος»
Ο Ρούμπεν Ράγιος… "ντύθηκε" Άγιος και χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στον Αστέρα, στο 93’ και οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Πανθρακικού. Καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, έχασαν ευκαιρίες, όμως στην επανάληψη και την είσοδο του σκόρερ αλλά και του Κάφα, η εικόνα άλλαξε και οι παίκτες του Τσιώλη πανηγύρισαν ακόμα ένα τρίποντο στην Τρίπολη.

Το ματς:


Χωρίς τον Ρούμπεν Ράγιος και τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις, ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε πολύ διαφορετικός στο παιχνίδι. Οι Αρκάδες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και σε καμία περίπτωση δεν είχαν φαντασία, η οποία δέσποζε στα άλλα παιχνίδια. Οι Σέτι και Φραγκουλάκης έδειχναν αργοί μπροστά στους Λουσέρο, Μίνγκα και Τζάνη, οι οποίοι έκαναν άνω κάτω την άμυνα των Αρκάδων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό με σκοπό να κάνουν την ζημιά στον Αστέρα. Οι απουσίες των Παπαδόπουλου και Βαϊρουά ήταν σημαντικές, όμως δεν ήταν ικανές να σταματήσουν τον Πανθρακικό. Τα πρώτα 45’ λεπτά τον έφερναν απόλυτα κυρίαρχο, κόντρα σε μια ομάδα πολύ δύσκολη. Το γεγονός πως ήταν σε κακή μέρα, το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πάτησε πολλές φορές, με αξιώσεις τα καρέ του Φούλοπ. Στο πρώτο μέρος, το γκολ δεν ήρθε και το 0-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, έμοιαζε να μην είναι και τόσο… δίκαιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Αστέρα. Ο Ράγιος και ο Κάφα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και άλλαξαν τελείως την εικόνα της ομάδας του Τσιώλη. Όλα τα στοιχεία που έλειπαν, εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και η ισορροπία ήρθε και πάλι. Μάλιστα, άρχισαν να έρχονται και καλές ευκαιρίες χωρίς όμως να υπάρχει γκολ. Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Δερμιτζάκης, είδε την ομάδα του να αντέχει στην πίεση, να κρατάει το μηδέν στην εστία του και να έχει τις ελπίδες να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Τα λεπτά κυλούσαν το γκολ δεν ερχόταν για καμία από τις δύο ομάδες και όλα έδειχναν πως ένα ακόμη, μεταξύ τους παιχνίδι, θα μείνει χωρίς τέρματα. Ο Τσιώλης έβαλε και δεύτερο επιθετικό στην ενδεκάδα, ο Δερμιτζάκης, ρίσκαρε με την είσοδο του Κοντογουλίδη, όμως ο Ράγιος, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Κουτσόπουλου, στο 93’ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα και του χάρισε το σπουδαίο τρίποντο.




Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Πιπίνης, Φορμίκα, Αλβάρες, Σέτι (46’ Ράγιος), Φραγκουλάκης (69’ Καλαντζής), Ναβάρο, Κοντοές (46’ Κάφα), Λέντσε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Μπακασέτας, Γιαλούσης, Έγκον.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο (86’ Μελίσσης), Λαδάκης (81’ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Τζάνης, Μίνγκας, Λουσέρο (74’ Σκλιοπίδης), Μακρυδημήτρης.

Στον πάγκο: Βρονταράς, Μπονγκ, Χρήστου, Γωνιάδης.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Βέρρης (Λέσβου)
Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»



πηγή: sport-fm.gr
 

«Έννοιες ταυτισμένες Παναθηναϊκός και Λεωφόρος»

Για την θετική επιρροή που θα έχει στον Παναθηναϊκό η επιστροφή στην φυσική του έδρα, τη Λεωφόρο, μίλησε ο Αριστείδης Καμάρας.

«Έννοιες ταυτισμένες Παναθηναϊκός και Λεωφόρος»
Οι αναμνήσεις και οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου είναι αρκετές για να κατανοήσει κάποιος πως οι δύο έννοιες είναι ταυτισμένες, όπως τόνισε ο Αριστείδης Καμάρας με δηλώσεις του στο match programme του αγώνα των «πράσινων» με την Κέρκυρα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του «τριφυλλιού» εξήγησε για ποιος λόγους το «Απόστολος Νικολαΐδης» προσφέρει… ασφάλεια στον Παναθηναϊκό, ενώ θυμήθηκε σημαντικές στιγμές που έζησε ο ίδιος στο εν λόγω γήπεδο.

Διαβάστε τι είπε ο Αριστείδης Καμάρας

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

«Αυτή τη στιγμή η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Αφενός για οικονομικούς λόγους: με δεδομένα τα προβλήματα της ομάδας, την οικονομική κρίση και την παρεπόμενη χαμηλή προσέλευση οι εντός έδρας αγώνες στο ΟΑΚΑ, αντί για έσοδο έχουν καταντήσει δαπάνη και μάλιστα υπερβολική! Αφετέρου, υπάρχουν όμως και λόγοι στρατηγικής σκοπιμότητας που δείχνουν προς την ίδια επιλογή: Υπήρξε ο κίνδυνος να υποστούμε ό,τι και η ΑΕΚ και η επιστροφή στη Λεωφόρο δίνει μια σιγουριά από ψυχολογική και συναισθηματική άποψη γιατί υπήρξαν και φωνές που αμφισβήτησαν το νόμιμο δικαίωμα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, ένα δικαίωμα που πριν τη σχετική απόφαση του δήμου κατοχυρώθηκε από ψήφισμα της Βουλής και το οποίο είναι ισόβιο!»


Για τον αν πιστεύει ότι θα βοηθήσει η Λεωφόρος τον Παναθηναϊκό

«Η ιστορία δείχνει πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα που προσφέρει η Λεωφόρος στον Παναθηναϊκό, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ακόμα και μόνο την πρόσφατη ιστορία της προηγούμενης δεκαετίας να δει κανείς αρκεί: Οι επιτυχίες, εγχώριες και διεθνείς που έχουν συνδεθεί με αυτή την έδρα είναι χαρακτηριστικές. Σ’ αυτό το γήπεδο, μετά από μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, εγκαινιάστηκε και ο περίφημος ομαδικός πανηγυρισμός των παικτών. Στο ΟΑΚΑ δεν θα μπορούσε να “γεννηθεί” κάτι τέτοιο».


Για το αν η επιρροή της έδρας είναι κάτι που ισχύει ή της αποδίδονται υπερβολικές ιδιότητες

«Η έδρα αυτή δεν βοηθάει απλά, αλλά αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ για τον Παναθηναϊκό και αντίστοιχο χάντικαπ για τον αντίπαλό του. Πρόκειται για έδρα με την κυριολεκτική σημασία του όρου. Ο αντίπαλος θα νιώθει την καυτή ανάσα του κόσμου στο σβέρκο του».


Για τις προσωπικές του εμπειρίες από τη Λεωφόρο

«Αναμφίβολα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ . Το 4-1 του πρώτου αγώνα δεν υπήρχε περίπτωση να ανατραπεί χωρίς τη δύναμη αυτής της έδρας. Δεν θα ξεχάσω τον φόβο και την αμηχανία των αντιπάλων που έμοιαζαν πελιδνοί πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Μέχρι να καταλάβουν τι γινόταν είχε γίνει ήδη το 1-0 και τα πράγματα είχαν πάρει ήδη το δρόμο τους. Και επρόκειτο για μια μεγάλη ομάδα. Δεν κερδίζει βέβαια η έδρα ούτε ο κόσμος από μόνος του, αλλά η συμβολή τους είναι σημαντική. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι βασικοί ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού έχουν λυμένο το πρόβλημα της έδρας».


Για το τι σημαίνει η Λεωφόρος για τον Παναθηναϊκό

«Οι έννοιες Παναθηναϊκός και Λεωφόρος είναι ταυτισμένες ιστορικά. Ο χαρακτήρας της έδρας ωστόσο τονίζεται από το γεγονός ότι τόσο κατά το παρελθόν όσο και πιο πρόσφατα όπως στην πορεία προς το Euro 2004 και η Εθνική επέλεξε τη Λεωφόρο ως έδρα για πολύ σημαντικά και κρίσιμα ματς».


Για το αν η περιορισμένη χωρητικότητα του γηπέδου αποτελεί κάποιου είδους ζήτημα

«Η χωρητικότητα πάντα ήταν πρόβλημα. Ακόμα κι όταν στο γήπεδο, χωρίς καθίσματα, κόβονταν 25.000 και 26.000 εισιτήρια, πάλι δεν ήταν αρκετά. Γι’ αυτό το λόγο και ανέκαθεν υπήρχαν και σχέδια επέκτασης όπως εκείνο που προέβλεπε δύο διαζώματα. Το υπαρκτό αυτό ζήτημα ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ θερμή έδρα ιστορικά ταυτισμένη με τον Παναθηναϊκό».

Παπαδόπουλος: «Ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω τα ρίσκα»

Επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και διάθεση να βοηθήσει τον Άρη να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία, έδειξε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Ούτε φοβάμαι, ούτε αποφεύγω τα ρίσκα»
Χωρίς φόβο, αλλά με πίστη στις δυνατότητες του Άρη, ο Σούλης Παπαδόπουλος δέχθηκε να αναλάβει τη θέση του προπονητή και θα καθοδηγήσει τους «κίτρινους» στην τελευταία κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.

«Δεν είμαι απ’ τους ανθρώπους ούτε που φοβούνται, ούτε που αποφεύγω τα ρίσκα», τόνισε ο 46χρονος, ο οποίος θα κάτσει στον πάγκο στον αυριανό αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Αναλαμβάνετε ένα πολύ δύσκολο φορτίο. Να κρατήσετε τον Άρη στη Superleague.
«Καταρχήν, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη που με εμπιστεύτηκαν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ακούγεται άσχημο ότι ήρθα για να βοηθήσω να σωθεί ο Άρης, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Η ομάδα, αυτή τη στιγμή, είναι προτελευταία και θα πρέπει στα έξι παιχνίδια που απομένουν, να κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς, ώστε να παραμείνουμε στη κατηγορία και να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον».

Άλλοι, πριν από εσάς, αρνήθηκαν να αναλάβουν...
«Εντάξει, άλλοι αρνήθηκαν, άλλοι θέλανε να έρθουνε. Νομίζω ότι όταν σε καλεί μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης και με ελπίδες να παραμείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να μην είσαι καλά στα μυαλά σου για να αρνείσαι. Δεν είμαι απ’ τους ανθρώπους ούτε που φοβούνται, ούτε που αποφεύγω τα ρίσκα. Ούτως ή άλλως η δουλειά του προπονητή από μόνη της, είναι ένα ρίσκο! Ξέρεις πολύ καλά ότι αν η μπάλα πάει δοκάρι και μέσα είσαι επιτυχημένος, αν όχι αποτυχημένος. Οπότε όταν ξεκινάς να κάνεις καριέρα, δεν σκέφτεσαι ούτε τα εύκολα, ούτε τα δύσκολα. Στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε, στα δύσκολα τι γίνεται».

Το ότι αύριο θα καθίσετε κανονικά στον πάγκο, τι δείχνει;
«Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό Βόλου, φέτος, πάλι Σάββατο είχα πάει. Έκατσα στο πάγκο εναντίον του Πανσερραϊκού και τα πήγα αρκετά καλά. Βέβαια, άλλη κατηγορία εκείνη, άλλη αυτή, αλλά όλα τα παιχνίδια ίδια είναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, θα μιλήσω και με τα παιδιά, θα κάνουμε την πρώτη προπόνηση και θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου να κάνουμε το δυνατόν καλύτερο, ώστε ο Άρης να κερδίσει το παιχνίδι».

«Κλειδί» για αύριο είναι ένα γρήγορο γκολ;
«Κλειδί είναι να τελειώσει το παιχνίδι και να έχεις κερδίσει. Διότι μπορεί να πετύχεις ένα γρήγορο γκολ και να μην κερδίσεις, όπως έγινε με την ΑΕΚ και με τη Βέροια. Χρειάζεται υπομονή, η Λιβαδειά είναι μια ομάδα που έχει έμπειρο προπονητή τον οποίο έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Παπάζογλου: «Να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο»

Νίκη και ωραίο ποδόσφαιρο, για να πανηγυρίσουν οι παίκτες με τον κόσμο της ομάδας το 40ό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ, το ζητούμενο σύμφωνα με τον Τάσο Παπάζογλου.

Παπάζογλου: «Να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο»

Στο περιθώριο εκδήλωσης στο Red Store, κι αφού υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με 150 φίλους των "ερυθρολεύκων" που βρέθηκαν στην μπουτίκ της ομάδας, ο αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε για το αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη».

«Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε τη νίκη για να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο, όλοι μαζί, το 40ό πρωτάθλημα στα γενέθλια της ομάδας. Παρά την κατάσταση της ΑΕΚ, δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι ονομάτων. Θέλουμε τη νίκη και ωραίο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο 24χρονος.

«Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για ‘μένα. Ο κόσμος της ομάδας έδειξε την αγάπη προς το πρόσωπό μου και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, ο οποίος μου προσφέρει τα πάντα», ανέφερε σε προσωπικό επίπεδο.

«Διπλό» αγνοείται…!

Δύο μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη έχει μείνει ο ΠΑΟΚ, που σήμερα αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στα Χανιά.

«Διπλό» αγνοείται…

Κάπως έτσι ωστόσο διευρύνθηκε και το διάστημα που έχει μείνει χωρίς νίκη μακριά από το σπίτι του. Αισίως έφτασε τους δύο μήνες χωρίς «διπλό» μακριά από το σπίτι του.

Τελευταίο «διπλό» στις 6 Ιανουαρίου, όταν έφυγε με το εμφατικό 1-4 από την έδρα του Πανθρακικού. Έκτοτε ακολούθησε η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, η ισοπαλία στα ντέρμπι με Άρη και ΑΕΚ και μεσοβδόμαδα το 0-0 με τον Λεβαδειακό.

πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Μπαργκάν και Ιωάννου!

Τον Μπαργκάν άφησε εκτός της αποστολής της Βέροιας για το παιχνίδι της με τον ΟΦΗ ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αποφασίζοντας να μην ρισκάρει έναν σοβαρότερο τραυματισμό.

Εκτός Μπαργκάν και Ιωάννου
Τον Μπαργκάν άφησε εκτός της αποστολής της Βέροιας για το παιχνίδι της με τον ΟΦΗ ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αποφασίζοντας να μην ρισκάρει έναν σοβαρότερο τραυματισμό.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε και ο Ιωάννου ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην τελευταία προπόνηση και να αποδείξει πως είναι ετοιμοπόλεμος.

Η αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Καλογέρης, Κόστλι, Γκιγιέρμο, Καλτσάς, Μπάρμπας, Γεωργιάδης, Μοκάκε, Αμαραντίδης, Ορέστες, Τζημογιάννης, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Μπερτίν, Ρεάνο, Μάνος, Παυλίδης.

Πρόταση του Άρη στον Δημητριάδη!

Πρόταση στον Βασίλη Δημητριάδη να αναλάβει πόστο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας έκαναν οι ιθύνοντες του Άρη.

Πρόταση του Άρη στον Δημητριάδη
Στην ομάδα που ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του, τον Άρη, ενδέχεται να επιστρέψει ο Βασίλης Δημητριάδης.

Από ένα πόστο που διατηρούσε προ καιρού και στην ΑΕΚ.

Το πόστο του γενικού αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες.

Αυτή είναι η πρόταση που του έχουν κάνει οι ιθύνοντες του συλλόγου, θέλοντας να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ομάδα στην κρίσιμη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος εμφανίζεται να το σκέφτεται και οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν τη Δευτέρα.
πηγή: sport-fm.gr

Να το σηκώσει με τον… Φουστέρ!

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ο Νταβίντ Φουστέρ δηλώνει «παρών» στην αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ που με νίκη θα φέρει και τον 40ο τίτλο στους Πειραιώτες.

Να το σηκώσει με τον… Φουστέρ!
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τον Μίτσελ να ανακοινώνει τα ονόματα των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του την Κυριακή.

Σε αυτόν τον αγώνα ο Ισπανός προπονητής θα έχει για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τον πάγκο των ερυθρολεύκων τον Νταβίντ Φουστέρ.

Ο συμπατριώτης του Μίτσελ ακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και έτσι –σήμερα- έφτασε στο σημείο να ακούσει το όνομά του ανάμεσα στις επιλογές του προπονητή του.

Αναλυτικά σε αυτή βρίσκονται οι: Μέγιερι, Κάρολ, Αμπντούν, Παπαδόπουλος, Κοντρέρας, Τζεμπούρ, Φέισα, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Παπάζογλου, Σιόβας, Βλαχοδήμος.

Στο σημερινό πρόγραμμα ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του έδωσαν μεγάλο βάρος στην τακτική αλλά και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Στο τέλος του προγράμματος κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην τελική προσπάθεια σε μια πρόθεση του τεχνικού επιτελείου να τους βελτιώσει την επαφή που έχουν με τα δίχτυα σε σουτ με το «κακό» τους πόδι.
Αύριο το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα τελευταίο «χαλάρωμα», πριν από το ματς.
πηγή: sport-fm.gr

Στορκ: «Γιατί όχι και στο Final 4;»

Βήμα-βήμα πρέπει να κοιτάζει η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού το NextGen Series, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπερντ Στορκ.

Στορκ: «Γιατί όχι και στο Final 4;»

«Πρέπει να σκεφτόμαστε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», τόνισε ο προπονητής της ομάδας Κ20 για την πορεία της στο NextGen Series.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των ακαδημιών του συλλόγου υπογράμμισε: «Θέλουμε να προετοιμάζουμε τον ποδοσφαιριστή τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και ποδοσφαιρικών ικανοτήτων, ώστε η απόσταση που θα έχει από έναν ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας να μην είναι μεγάλη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπερντ Στορκ στην εφημερίδα «Stadio»

Πόσο καλά έχετε προσαρμοστεί στη ζωή στην Ελλάδα, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο;

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω γνωρίσει πολύ τη ζωή στην Ελλάδα εκτός γηπέδου. Δεν έχω χρόνο και αφιερώνω όλη μου την ημέρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Από την αρχή που ανέλαβα αυτό το πόστο υπήρχαν πάντοτε πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να οργανώσουμε, πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να γίνουν για τις ακαδημίες, να δώσουμε ένα νέο στυλ. Κάνουμε μια δουλειά η οποία απαιτεί πολλή φροντίδα και αφοσίωση και δεν είχα ποτέ τον χρόνο να δω και να κάνω πολλά πράγματα κατά την παραμονή μου εδώ μέχρι τώρα. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάω να δω την Ακρόπολη, για να φανταστείς! Το πρωί αρχίζω τη δουλειά μου εδώ στις 9 ή 10 η ώρα και τελειώνω το βράδυ, στις 7 ή στις 8. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να δουλεύω ένα τόσο μεγάλο διάστημα κάθε μέρα, αφού, όπως είπα και νωρίτερα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Ίσως στο μέλλον να βρω λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να καταφέρω να δω κάποια πράγματα στην Αθήνα, αλλά προς το παρόν δεν το έχω αυτό. Υπάρχει πολλή δουλειά».

Ποια είναι η σχέση που θα λέγατε ότι έχετε αναπτύξει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού; Είτε της Κ20 είτε των άλλων τμημάτων;

«Νομίζω ότι όχι μόνο η δική μου ομάδα, η Κ20, αλλά όλα τα παιδιά με γνωρίζουν πλέον αρκετά καλά. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να υπάρχει σεβασμός, ο οποίος να πηγάζει και από τις δύο πλευρές. Και εκείνοι πρέπει να σέβονται εμένα, αλλά και εγώ εκείνους. Νομίζω ότι έχουμε μια καλή σχέση, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν πότε προπονούμαστε. Χρειάστηκε να αλλάξουμε αρκετά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν, όμως τώρα τα παιδιά ξέρουν πως όταν έρχονται στην προπόνηση, θα πρέπει για όσο αυτή διαρκεί να έχουν αφοσίωση, να δουλεύουν στο 100% και να σκέφτονται μόνο το ποδόσφαιρο και την προπόνησή τους. Μόνο αυτό είναι το σημαντικό εκείνο το διάστημα. Μπορούν να αστειευτούν πριν από την προπόνηση, αλλά και μετά. Όχι κατά τη διάρκειά της, όμως. Πρέπει να δουλεύουν σωστά και σκληρά, για το μέλλον τους. Αυτός είναι ένας καλός, όσο και δύσκολος τρόπος για όλα τα παιδιά στις ακαδημίες μας».

Ποια είναι, κατά την άποψή σας, η βασική αξία που πρέπει να διδάσκονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές;

«Το ταλέντο τους. Αλλά τι είναι το ταλέντο; Αυτό είναι το πιο βασικό. Πρέπει να το δεις, να το διακρίνεις. Κάποιες φορές δεν το εισπράττεις από την αρχή, πρέπει να γνωρίζεις πώς μπορείς να αναπτύξεις και να εκπαιδεύσεις ποδοσφαιρικά έναν νεαρό παίκτη. Να κάνεις ειδική, ατομική προπόνηση σε κάθε ηλικιακό γκρουπ και στη συνέχεια να μάθεις τα παιδιά να δουλεύουν ως ομάδα. Να δεις ποια είναι τα καλά ενός ποδοσφαιριστή, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, και να τα αναπτύξεις, αλλά και να δουλέψεις εντατικά σε εκείνα που χρειάζεται να βελτιώσει».

Στο παιχνίδι εναντίον της Άντερλεχτ είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζει ως ένα! Ως ομάδα! Πόσο σημαντικό είναι το ομαδικό πνεύμα των παικτών και πόσο οι ατομικές ικανότητες;

«Πιο σημαντική είναι η ομάδα! Αναπτύσσουμε ατομικά τον ποδοσφαιριστή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τον βάλουμε στη νοοτροπία της ομάδας. Μόνο μέσα από την ομαδική επιτυχία μπορεί να αναδειχθεί ο καλός παίκτης. Δεν χρειαζόμαστε εγωισμούς μέσα στην ομάδα μας. Φυσικά και αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να είσαι καλός ατομικά, όταν θα βρεθείς απέναντι στο τέρμα και θα πρέπει να σκοράρεις, όμως μέχρι εκεί πρέπει να παίζεις για την ομάδα και όχι για τον εαυτό σου. Ακόμη και όταν σκοράρεις, πρέπει να σκέφτεσαι ότι το κάνεις για την ομάδα. Απέναντι στην Άντερλεχτ το κάναμε αυτό και φάνηκε. Όχι μόνο εκεί όμως. Και σε άλλα, πολλά παιχνίδια».

Πόσο σημαντική είναι για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού η επιτυχία επί της Άντερλεχτ;

«Είναι πολύ σημαντική από πλευράς εμπειριών. Σε διεθνές επίπεδο, το να αγωνίζονται απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, να νικούν και να προκρίνονται είναι ό,τι το καλύτερο. Μαθαίνουν να νιώθουν ότι δεν είναι κατώτεροι από τους ποδοσφαιριστές άλλων ευρωπαϊκών ομάδων και ότι μπορούν να τους παίξουν στα ίσια και να τους νικήσουν. Είδαμε την Άρσεναλ, λόγου χάρη, η οποία είναι ομάδα με διεθνές ρόστερ. Για εμάς το σπουδαίο είναι ότι έχουμε μία ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες. Έχουμε μόνο έναν ξένο παίκτη, τον Λεάντρο. Το ότι καταφέραμε να πάμε τόσο μακριά με Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικό»!

«Επιτρέπετε» στους παίκτες σας να… ονειρεύονται το final four του NextGen Series;

«Το να ονειρεύονται είναι ένα πράγμα. Αλλά εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Υπάρχει μπροστά μας ένα ματς, με την Άστον Βίλα, να παίξουμε στα προημιτελικά και να δούμε. Είναι εκτός έδρας και είναι δύσκολο. Έχουμε κάνει καλά ματς μέχρι τώρα και έχουμε αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Μαρσέιγ. Κάναμε καλά παιχνίδια εκτός έδρας, πήραμε αποτελέσματα. Γιατί να μη γίνει το ίδιο και απέναντι στην Άστον Βίλα; Μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Πιστεύετε ότι υπάρχει ταλέντο στους Έλληνες παίκτες;

«Ναι! Το πιστεύω απόλυτα. Πρέπει όμως να το δουλέψουμε. Και αυτό κάνουμε εμείς εδώ στον Ολυμπιακό! Έχουμε πολύ ταλέντο, όμως πρέπει να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να δουλέψουν επάνω στα ελαττώματά τους και να τα βελτιώσουν. Έτσι θα πάνε μπροστά».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους του Ολυμπιακού για την ομάδα Νέων και το μέλλον της;

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να τους ευχαριστήσω για την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο τελευταίο παιχνίδι μας, με αντίπαλο την Άντερλεχτ, στο “Καραϊσκάκη”. Θέλω να τους πω ότι κάθε φορά που παίζουμε μπροστά τους, στο γήπεδό μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να τους ευχαριστήσουμε και να δώσουμε αξία στην παρουσία τους, αλλά και αίγλη στον σύλλογο»!

Υποθέτω ότι μιλάτε πολύ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, για το πλάνο που υπάρχει αναφορικά με τις ακαδημίες. Ποιο είναι το κύριο μέλημα;

«Γενικά το πιο σημαντικό είναι να αναπτύξουμε τους ποδοσφαιριστές μας. Αυτό όμως είναι το γενικό “θέλω” σε κάθε ακαδημία. Ειδικά εδώ, σε αυτή την ακαδημία, θέλουμε να κλείσουμε πολύ τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και την πρώτη ομάδα. Αυτό σημαίνει να προετοιμάζουμε τον ποδοσφαιριστή τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης όσο και ποδοσφαιρικών ικανοτήτων, ώστε η απόσταση που θα έχει από έναν ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας να μην είναι μεγάλη. Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική επίσης, φυσικά, όμως δεν είναι ο κύριος άξονας γύρω από τον οποίο κινούμαστε. Είναι ουσιώδες τα παιδιά να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο ποδοσφαιρικά ώστε να φτάσουν και στις επιτυχίες, σε ομαδικό, αλλά και ατομικό επίπεδο».

Έχετε κάποιο ιδιαίτερο μοντέλο ακαδημιών στο μυαλό σας με το οποίο πορεύεστε; Ίσως από κάποιο άλλο μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο;

«Γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι ακαδημίες στη Γερμανία. Γνωρίζω και πώς πρέπει εμείς να δουλέψου με τώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρουμε καλά πως δεν αντιστοιχεί στα τμήματα όλων των ηλικιών το ίδιο πρόγραμμα προπόνησης. Οι προπονητές οφείλουν να το γνωρίζουν αυτό και το γνωρίζουν. Κάθε προπονητής στην ακαδημία μας παίρνει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για κάθε ηλικιακό γκρουπ. Δεν ήταν εύκολο στην αρχή να προσαρμόσουμε τον τρόπο μας εδώ, στην ακαδημία του Ολυμπιακού, όμως πλέον είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Σας ακούμε συχνά να μιλάτε για τον παράγοντα «μόρφωση». Για το σχολείο και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά. Γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς;

«Το πιο σημαντικό είναι να έχουν πειθαρχία. Μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Να ξέρουν ότι το να μορφώνονται είναι καλό για εκείνους. Και για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Οτιδήποτε αφορά σε αυτά τα παιδιά είναι σημαντικό για εμάς. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους, πολλές φορές νιώθουμε σαν γονείς τους. Το να πηγαίνουμε για πρωινό όλοι μαζί, να κάνουμε όλα τα πράγματα μαζί, σαν να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια... Αυτό θέλουμε! Να είμαστε μία μεγάλη οικογένεια! Είμαστε σε καλό δρόμο και σε αυτό το κομμάτι, όπως και σε όλα όσα δουλεύουμε και αναπτύσσουμε. Να δώσω ένα παράδειγμα: Όταν περπατάς είτε μέσα στον Ρέντη είτε έξω από αυτό και βλέπεις κάτω ένα χαρτί ή ένα μπουκάλι πεταμένο, είναι σωστό να το μαζέψεις και να το πετάξεις. Αυτό μαθαίνουν τα παιδιά και αυτό μαθαίνω κι εγώ, ακόμη και τώρα, στον εαυτό μου. Πρέπει να είμαστε όλοι καλό παράδειγμα για τα παιδιά. Όπως μαθαίνουν και από τους γονείς τους, έτσι πρέπει να μαθαίνουν και από εμάς».

Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει μεγάλη πρόοδο. Εσείς το εισπράττετε αυτό από τα παιδιά; Νιώθουν ότι έχουν προοδεύσει;

«Βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση την ομάδα να κάνει πρόοδο. Το αισθανόμαστε όλοι. Και αυτό είναι καλό για τον παίκτη, για να αποκτά ψυχολογία. Εγώ στις προπονήσεις που κάνω πιέζω τον παίκτη, για να είναι συγκεντρωμένος και να αισθάνεται ότι αυτό που κάνει το κάνει με το 100% της προσπάθειάς του, και έτσι το καταλαβαίνει όταν προοδεύει. Αποκτά αυτοπεποίθηση και για εμένα αυτό είναι σημαντικό πράγμα για τον ποδοσφαιριστή. Δίνουμε επίσης μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση. Και το καταλαβαίνουν αυτό και τα παιδιά. Νιώθουν ότι είναι καλύτεροι. Ότι μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα, για περισσότερη ώρα, ότι μπορούν να σουτάρουν καλύτερα, να χειριστούν την μπάλα καλύτερα με το κεφάλι -όλα αυτά παίζουν ρόλο. Νιώθουν βελτιωμένοι στην τακτική, σε όλα».

Περιμένουν νέα από Βιντιάδη!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουν στην ΑΕΚ να έχουν ευχάριστες ειδήσεις από τον Δημήτρη Βιντιάδη, ο οποίος ολοκληρώνει τις επαφές του εν όψει του ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Πέτρο Παππά.

Περιμένουν νέα από Βιντιάδη
Καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ θεωρείται η επόμενη εβδομάδα εν όψει της Γενικής Συνέλευσης που έχει οριστεί στις 22 Μαρτίου στην «κιτρινόμαυρη ΠΑΕ».

Ο λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης υποστηρίζει πως έχει ολοκληρώσει τις επαφές που έχει όλο αυτό το διάστημα και είσοδό του στα διοικητικά δρώμενα της Ένωσης.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας δηλώνει σίγουρος πως μέχρι αύριο θα έχει στα χέρια του όλες τις συμφωνίες με τις οποίες θα μπορέσει να προχωρήσει το πλάνο του.

Μάλιστα, είναι πιθανό ο Βιντιάδης να μεταβεί στην Αγγλία, αν και στην ΑΕΚ έλεγαν ότι μπορεί να μην ταξιδέψει από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλοι τρόποι επικοινωνίας να έρθει σε επαφή με τους συνομιλητές του.

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν σχηματίσει μια εικόνα για τις κινήσει του Βιντιάδη εν όψει του σημαντικού ραντεβού που έχει προγραμματιστεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Πέτρο Παππά.


πηγή: sport-fm.gr