Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ζημιές λόγω Τούμπας και εφορίας

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στον Τύπο, ως οφείλε, τον ισολογισμό της για την περίοδο 1/7/2010 έως 30/6/2011 με τις ζημιές να φτάνουν το ποσό των 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ζημιές λόγω Τούμπας και εφορίας
Από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, που προκύπτει ότι για την συγκεκριμένη περίοδο ο σύλλογος είχε ζημίες της τάξης των 2.837.057,09 ευρώ, ενώ κατά την προηγούμενη αυτές ήταν 2.306.029,78.
Προκύπτει μια διαφορά των 531.000 ευρώ ανάμεσα στις δύο χρήσεις και όπως λένε στην Μικράς Ασίας αυτά προήλθαν από την αύξηση στον φορολογικό συντελεστή της τάξης του 45%, για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά και για τα βελτιωτικά έργα στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2010.sportdog gr

A City United in disaster!!

Ο τίτλος του σημερινού κομματιού δεν θα μπορούσε να είναι άλλος. Μία πόλη ενωμένη στην καταστροφή, ξημερώνοντας η 8η Δεκεμβρίου και με τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αν το έλεγε κανείς τη μέρα που έγινε η κλήρωση στο Μονακό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
A City United in disaster!
Η Γιουνάιτεντ, φιναλίστ στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς, με αντιπάλους τη Βασιλεία και την Οτελούλ συν τη Μπενφίκα που δεν έχει περάσει στα νοκ άουτ παρά μόνο μία φορά (το 2005-2006 κατά σύμπτωση πάλι με αντίπαλο την ομάδα του Φέργκιουσον) έμοιαζε πιο σίγουρη για πρόκριση από ποτέ. Η Σίτι μπορεί να είχε την πιο δύσκολη κλήρωση, αλλά όταν έχεις ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά και οδηγείς με πέντε πόντους διαφορά την κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ τότε λες πως τουλάχιστον πίσω από τη Μπάγερν οφείλεις να περάσεις. Όμως η Νάπολι την τιμώρησε και πήρε το εισιτήριο, αλλά για ποια ομάδα φόβητρο μιλάμε αλήθεια; Για την ίδια Νάπολι που πέρσι τη νίκησε μόνος του ο Τζέραρντ σε ένα ημίχρονο, από 0-1 σε 3-1 σε ένα ματς στο οποίο η Λίβερπουλ χαμογέλασε για πρώτη φορά μετά απο ένα μήνα γεμάτο αποτυχίες. Αλλά από πού προέκυπτε πραγματικά η αισιοδοξία για μία πρωτάρα ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ; Η Σίτι που πέρσι δυσκολεύτηκε να περάσει από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου, παρά την απόκτηση του Αγουέρο και την προσθήκη του Νασρί δεν έγινε ξαφνικά η υπερομάδα που θα έτρεμε η Μπάγερν απέναντι της κάτι που φάνηκε μεγαλοπρεπέστατα στο 2-0 του Μονάχου στα τέλη Σεπτεμβρίου! Ο αποκλεισμός της ομάδας του Μαντσίνι πάντως, θα της κάνει καλό στην Αγγλία αφού θα μπορέσει να ασχοληθεί με το πρωτάθλημα που οφείλει και πρέπει να κερδίσει πρώτα πριν κυνηγήσει το μεγάλο στόχο.
Για τη Γιουνάιτεντ όμως δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία. Στην πρεμιέρα των ομίλων ο Σερ Αλεξ παρασυρμένος πιθανότατα και ο ίδιος όπως όλοι μας από το φρενήρες ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ , κατέβασε μία ομάδα στη Λισσαβώνα στη πρεμιέρα των ομίλων με αρκετές αλλαγές κάτι που έκανε και με την Βασιλεία στο Ολντ Τράφορντ. Αυτά τα δύο ματς πλήρωσε τελικά, αφού μία νίκη σε ένα από τα δύο θα αρκούσε για να είχε περάσει.
Το στραπάτσο του Μάντσεστερ, αλλά και η γενικότερη μέτρια εικόνα των δύο ομάδων του Λονδίνου που συνεχίζουν στη διοργάνωση (Αρσεναλ και Τσέλσι) δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για ελπίδες στο νησί. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να είναι έστω και στον τελικό του Μονάχου μία από αυτές, οπότε τα μεγαλεία των σεζόν 2006-2007, 2007- 2008 και 2008-2009 που τρεις αγγλικές ομάδες φτάνανε στον ημιτελικό και μάλιστα τη μία από αυτές η Γιουνάιτεντ με την Τσέλσι διεκδικήσανε το Κύπελλο μεταξύ τους στην Μόσχα, μοιάζουν όντως μακρινές!
Πλέον το αγγλικό όνειρο οφείλει να μεταφερθεί στη επόμενη χρονιά, το 2012-2013 όταν ο τελικός θα γίνει ξανά στο Γουέμπλει.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Δικαίωση για Μπόγρη, παίζει με Καβάλα!!

Το ΑΣΕΑΔ αποδέχτηκε την προσφυγή του παίκτη και ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ όσον αφορά την μετακίνηση των Ελλήνων παικτών μέσα στην ίδια σεζόν σε δύο ομάδες της Α1.
Δικαίωση για Μπόγρη, παίζει με Καβάλα
Είναι οριστικό. Το ΑΣΑΕΔ δικαίωσε πριν απο λίγο τον Γιώργο Μπόγρη στην προσφυγή που κατέθεσε. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Ελληνας σέντερ έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό πρωτάθλημα, πέρα από το Eurocup. Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στον Αλεξανδρή, αλλά πολύ περισσότερο στον ίδιο τον Μπόγρη, που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά στο ματς του Σαββάτου με την Καβάλα.
Το allaboutaris.com από την πρώτη στιγμή που έχει γνωστή η προσφυγή του Έλληνα σέντερ, είχε αναφέρει ότι το κλίμα ήταν θετικό αρχικά από την ΕΟΚ μιας και η Ομοσπονδία έχει επενδύσει πολλά πάνω του και θέλει να έχει μία καλή χρονιά στον ΑΡΗ. Ο ΕΣΑΚΕ επίσης δεν είχε καμία αντίρρηση για την δικαίωση του, ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες της Α1 δεν έδειξαν διάθεση να εμπλακούν στην υπόθεση κατά των "κιτρίνων".
Πηγή: allaboutaris.com

"Mένει"! Γκε-γκε;

Στη Βραζιλία και τη Φλαμένγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροναλντίνιο, σύμφωνα με όσα σχολίασε ο ατζέντης και αδερφός του...
"Mένει"! Γκε-γκε;
"Ο Ροναλντίνιο είναι παίκτης της Φλαμένγκο μέχρι και το 2014 και θα μείνει μέχρι το τέλος. Η Πατρίτσια με διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα τιμήσει τους όρους του συμβολαίου. Η Φλαμένγκο θα βρει τη λύση.
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ο Ροναλντίνιο είναι χαρούμενος", σχολίασε σε δηλώσεις του ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου.

"Στα δάχτυλα ενός χεριού... "

Λίγες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, αν τηρηθούν οι κανόνες της UEFA, σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό.
"Στα δάχτυλα ενός χεριού... "
Αναλυτικά, ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε στον Sentra 103,3:
Για την κοινωνική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει ο Ατρόμητος: «Ο Ατρόμητος είναι ο αθλητικός πρεσβευτής του Δήμου Περιστερίου και σε ανθρώπους που μας στηρίζουν πρέπει να δίνουμε τη βοήθειά μας. Έγινε η πρόταση από το Δήμαρχο τον κύριο Παχατουρίδη για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που έχει δημιουργηθεί και θέλει να βοηθάει όλο το χρόνο όσους έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δημάρχου και εμείς με χαρά μας θα βοηθήσουμε. Θα δίνονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για τα παιδιά».
Για τις καθυστερήσεις πληρωμών του ΟΠΑΠ: «Ο συνεταιρισμός είναι σε διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ για τα χρήματα που θα πάρει για την ονομασία του πρωταθλήματος. Δεν έχουμε καταλήξει στο ποσό, αλλά θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η μείωση που μας έχει προταθεί είναι πολύ μεγάλη. Είναι μια συνισταμένη πραγμάτων και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα περάσει μέρες κρίσης».
Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Πιστεύω πως ομάδες που έχουν συσσωρευμένα προβλήματα από άλλες χρήσεις δε θα τα καταφέρουν. Πολύ φοβάμαι πως ως το τέλος το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αν δεν βοηθηθεί με κάποιο τρόπο και δεν παρθούν αποφάσεις, τότε λυπάμαι που το λέω, αλλά υπάρχουν ομάδες που δε θα αντέξουν».
Για την αδειοδότηση των ομάδων και τον ρόλο της UEFA: «Αν τηρηθούν οι κανόνες της UEFA, που είναι πολύ αυστηροί, θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα πολύ λίγες ομάδες. Θα μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Τα... ξαναπήρε ο Σπαντάτσιο!!

Δυσαρεστημένος είναι ο Τζουλιάνο Σπαντάντσιο μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός σκέφτεται να αποχωρήσει όπως τόνισε στον Λάζλο Μπόλονι!
Τα... ξαναπήρε ο Σπαντάτσιο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπαντάτσιο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας είχε συνάντηση με τον "ασπρόμαυρο" κόουτς και στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Τούμπα.
Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Ρουμάνος τα έχει πάρει στο κρανίο. Και στο παρελθόν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του: "Αν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μου πουν ότι δεν με χρειάζονται, τότε θα φύγω αμέσως. Δεν είναι ευχάριστο για οποιονδήποτε παίκτη να μην αγωνίζεται", είχε δηλώσει σε ρουμάνικα ΜΜΕ.
Αξίζει να σημειθεί ότι ο Σπαντάσιο μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.Βασικός έπαιξε σε δύο, με Παναιτωλικό και Κέρκυρα. Μάλιστα στο παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου είχε σημειώσει το ένα από τα τρία γκολ των "ασπρόμαυρων", το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εκείνης της αγωνιστικής.

πηγή: sportdog.gr   

Δεύτερη πιο... γηραιά ομάδα της Football League η ΑΕΛ!!

Διαβάστε για τον μέσο όρο της ηλικίας όλων των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Football League. Την δεύτερη θέση σε μια άκρως... μη κολακευτική κατηγορία καταλαμβάνει η ΑΕΛ.
Δεύτερη πιο... γηραιά ομάδα της Football League η ΑΕΛ!
Από μια επεξεργασία των δεδομένων από τα ρόστερ των 18 ομάδων, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η «Βασίλισσα του Κάμπου» έχει το δεύτερο γηραιότερο ρόστερ της κατηγορίας με μέσο όρο ηλικίας 25,9 έτη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαφορές ηλικίας μεταξύ των ομάδων είναι σχετικά πολύ μικρές! Στοιχεία που καταγράφονται και αφορούν στην ηλικία των ποδοσφαιριστών δείχνουν πως η ΑΕΛ Καλλονής είναι η πιο γηρασμένη ομάδα της Football League, έχοντας μέσο όρο ηλικίας τα 26,7 χρόνια. Στον αντίποδα η Αναγέννηση Γιαννιτσών είναι η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας 21,2 ετών και ακολουθεί ο Διαγόρας με 21,5 έτη.
Αναλυτικά ο μέσος όρος ηλικίας των ομάδων της Football League
1η ΑΕΛ Καλλονής 26,7
2η ΑΕΛ 25,9
3η Αναγέννηση Επανωμής 25,6
4η Ηρακλής Ψαχνών 25,4
5η Πανθρακικός 25,4
6η Εθνικός Αστέρας 25,1
7η Βέροια 25
8η Πιερικός 24,6
9η Βύζας Μεγάρων 24,4
10η Παναχαϊκή 24,3
11η Θρασύβουλος 24,3
12η Πλατανιάς 24,2
13η Πανσερραϊκός 24,1
14η Καλλιθέα 24
15η Φωκικός 23,7
16η Αγροτικός Αστέρας 23
17η Διαγόρας 21,5
18η Αναγέννηση Γιαννιτσών 21,2

ΠΗΓΗ: aelole.gr

Σε παιχνίδι του Γιουρόπα ο Κουκουλάκης!!

Σε αγώνα της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα ορίστηκε να είναι διαιτητής ο Μιχάλης Κουκουλάκης, όπως ενημέρωσε η UEFA την ΕΠΟ...
Σε παιχνίδι του Γιουρόπα ο Κουκουλάκης
Η Ομοσπονδία, μάλιστα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
Η UEFA ενημέρωσε ότι ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκε να διευθύνει αγώνα για το Europa League στις 14 ή 15 Δεκεμβρίου 2011. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης-Λεωνίδας Βασιλειάδης, 4ος διαιτητής ο Ηλίας Σπάθας και επιπρόσθετοι βοηθοί οι Τάσος Κάκος-Σταύρος Τριτσώνης.

Ο γιος του Ίβκοβιτς και ο θηλυκός Γκάλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο προηγούμενο πέρασμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς από την Ελλάδα οι περισσότεροι είχαν γνωρίσει τον μεγάλο γιό του τον Πέτρο και λιγότερο τον Παύλο που ήταν ακόμα μωρό. Ο Παύλος όμως μεγάλωσε και πλέον ασχολείται ενεργά με το μπάσκετ.
Ο γιος του Ίβκοβιτς και ο θηλυκός Γκάλης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο μικρός Ίβκοβιτς ζει φέτος μαζί με τους γονείς του στην Ελλάδα και όχι στο Βελιγράδι και πηγαίνει στο ACS όπου φυσικά είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ του σχολείου.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο το ACS στο οποίο προπονήτρια είναι ο θηλυκός Γκάλης, Άννυ Κωνσταντινίδου αγωνίστηκε σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη το οποίο διοργάνωσε το Ανατόλια. Στον τελικό του τουρνουά το οποίο και κατέκτησε το ACS αντιμετώπισε τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη και ο Παύλος (Νούμερο 12) ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του…
ΠΗΓΗ: Superbasket.gr

Οι Γάλλοι ξεφτίλισαν Τσ.Λιγκ και Πλατινί!!

Το ξεφτίλισε το Τσάμπιονς Λιγκ ο Μισέλ Πλατινί! Και για να είμαι περισσότερο ακριβής ή το ξεφτίλισε αυτός ή κάποιοι προσπαθούν να ξεφτιλίσουν τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ εκθέτοντάς τον.
Οι Γάλλοι ξεφτίλισαν Τσ.Λιγκ και Πλατινί!
Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου...
Το βράδυ της Τρίτης ήταν ο όμιλος του Ολυμπιακού. Νίκη με 3-1 των πρωταθλητών Ελλάδας κόντρα στην Άρσεναλ, αλλά η πρόκριση στους «16» πήγε στη Μαρσέιγ, η οποία ενώ έχανε με 2-0 από την Ντόρτμουντ γλίτωσε την αποβολή του Μπιά, ο οποίος κλώτσησε το κεφάλι του Κελ και τελικά επικράτησε με 2-3, σε ένα ματς που παιζόταν 5 επιπλέον λεπτά μετά την λήξη όλων των άλλων αγώνων της βραδιάς.
Το βράδυ της Τετάρτης ήταν η σειρά του Άγιαξ να σφαγιαστεί από την διαιτησία, αφού του ακυρώθηκαν δύο κανονικά γκολ στην ήττα του με 0-3 από την Ρεάλ στο Άμστερνταμ Αρένα.
Ποιος επωφελήθηκε; Η Λιόν, η οποία συνέτριψε με 1-7 την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το α΄ ημίχρονο. Ο Άγιαξ είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων και θα προκρινόταν εκείνος στους «16», αλλά δεν υπολόγισε ότι η Λιόν θα έριχνε 7άρα στο Ζάγκρεμπ. Μέχρι τότε οι Γάλλοι είχαν αρνητικό συντελεστή τερμάτων 2-6. Δηλαδή -4 γκολ.
Την ίδια στιγμή ο επόπτης στην Ολλανδία ακύρωνε στον Άγιαξ δύο κανονικά γκολ για να προκριθεί τελικά η Λιόν με καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+2). Όσα ακριβώς και τα γκολ των Ολλανδών που ακυρώθηκαν! Τυχαιο; Δε νομίζω!
Αν τα… όργια στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων δεν αφορούσαν δύο ομάδες από την Γαλλία (Μαρσείγ και Λιόν) θα μπορούσαμε ίσως να μιλάμε για σύμπτωση.
Εδώ όμως, έχουν γίνει απίθανα πράγματα για να φτάσουμε στο σημείο να περάσουν η Μαρσέιγ και η Λιόν. Κι αν για τον όμιλο του Ολυμπιακού μπορεί πει κάποιος ότι είμαστε υπερβολικοί γιατί εμπλέκεται ελληνική ομάδα, τότε φέρτε στο μυαλό σας τον όμιλο της Λιόν.
Έχοντας μόνο μία νίκη κόντρα στη Ντιναμό με 2-0 μέσα στη Γαλλία, η Λιόν ήθελε νίκη της Ρεάλ στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ και επικράτηση με 5 γκολ διαφορά στο Ζάγκρεμπ. Ο Άγιαξ έβαλε δύο γκολ στη Ρεάλ, αλλά του τα ακύρωσαν, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία, αλλά ακόμα και 2-3 να έχανε θα πέρναγε με καλύτερο συντελεστή. Τα γκολ των Ολλανδών δεν μέτρησαν, η Λιόν διάλυσε την Ντινμό με 7-1 και προκρίθηκε!
Αν ο Μισέλ Πλατινί δεν ξέρει τίποτα για τους… φόνους, από τους οποίους κερδισμένες βγήκαν δύο ομάδες της πατρίδας του, αλλά ούτε και για την αποχώρηση του Λιμάχερ από τις υποθέσεις των ύποπτων αγώνων, τότε μπορεί να διεκδικήσει άνετα την προεδρία της ΦΙΦΑ και να αποδειχθεί άξιος αντικαταστάτης του αδιάφθορου Γιόζεφ Μπλάτερ!
Καλή επιτυχία στο ποδόσφαιρο!
Πηγή: pamesports.gr

Π(ρ)ίττα απ' όλα και στο Αγρίνιο;

Την περίπτωση του Σάκη Πρίττα εξετάζουν οι άνθρωποι του Παναιτωλικού, μετά τον Εργοτέλη, προκειμένου να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή του συλλόγου.
Πρίττα απ' όλα και στο Αγρίνιο;
Ο πεπειραμένος χαφ δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του και το πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει από την ομάδα μέσα στο επόμενο διάστημα.
Λέτε το Αγρίνιο να είναι ο επόμενος σταθμός του; Για να δούμε...

πηγή: sportdog.gr   

Να κλείσει το κέντρο για τα ΙΧ σκοπεύει ο Μπουτάρης!!

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θέλει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και για τον σκοπό αυτό θα γίνουν σχετικές μελέτες.
Να κλείσει το κέντρο για τα ΙΧ σκοπεύει ο Μπουτάρης
Εκτός από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, υπάρχει και το θέμα της ρύπανσης, καθώς δύο φορές το τελευταίο διάστημα έφτασε σε επικίνδυνο σημείο η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, είπε και σημείωσε πως στο κέντρο της πόλης θα επιτρέπονται μόνον τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα επαγγελματικά οχήματα και τα αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος επέκρινε το υπουργείο Μεταφορών για κωλυσιεργία, επειδή καθυστερεί την έγκριση πρότασης του Δήμου για τη δημιουργία νέων λεωφορειολωρίδων. Το υπουργείο "μας κουνάει μαντήλι", τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: enet.gr

Ο Νίκολας και τα... τρύπια ρούχα του Αρμάνι!!

«Καλή ομάδα θα έχουν φέτος» έλεγαν οι περισσότεροι φίλοι του μπάσκετ. «Αν δεν πάει φέτος φάιναλ φορ, δεν θα πάει ποτέ» ισχυρίζονταν μερικοί άλλοι και συμπλήρωναν: «Με Φώτση, Μπουρούση, Ντρου και Γκαλινάρι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα».
Ο Νίκολας και τα... τρύπια ρούχα του Αρμάνι
Λίγο πολύ αυτά ήταν (μερικά από) τα σχόλια για την ανανεωμένη (φέτος) ομάδα του Μιλάνου.
Με τόσες κινήσεις που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, έδειχνε ικανή για την υπέρβαση και πρόβαρε ως ένας από τα φαβορί για να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί τον επόμενο Μάιο (11-13/5) στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν όμως; Σύμφωνα με τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας, όχι! Πριν από ενάμιση μήνα περίπου, ο Ντρου Νίκολας είχε ερωτηθεί για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για το φάιναλ φορ.
Ε, μέσα σε αυτές δεν συμπεριέλαβε την Αρμάνι Μιλάνο στην οποία και αγωνιζόταν, ενώ είχε... γυρίσει την πλάτη και στην πρώην ομάδα του τον Παναθηναϊκό. Για το δεύτερο ίσως και να είχε τα δικά του παράπονα. Οπότε το αφήνουμε ασχολίαστο. Για το πρώτο όμως; Μήπως ήξερε κάτι; Μήπως έβλεπε τι (δεν) γινόταν στις προπονήσεις; Μήπως είχε προλάβει να βάλει ταβάνι στις δυνατότητες της ομάδας του; Ή μήπως ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια των αντιπάλων;
Βάση των αποτελεσμάτων και των όσων έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού γνώριζε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της Αρμάνι. Αν και τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά το περασμένο καλοκαίρι, έφτασε στο σημείο να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο! Κι όλα αυτά; Έχοντας αποκτήσει τους καλύτερους ψηλούς της Ελλάδας (τους Φώτση και Μπουρούση), τον Νίκολας ο οποίος αποτελούσε εγγύηση έξω από τα 6.75μ. τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα, τον Χέρστον που ήταν «λίρα εκατό» στη Σιένα και... δήμιος του Ολυμπιακού στους περσινούς προημιτελικούς της διοργάνωσης, τον Κουκ ο οποίος είναι από τους καλύτερους οργανωτές, όπως και τον Ντανίλο Γκαλινάρι, έναν παίκτη που μετρούσε 13,8 πόντους και 5,4 ριμπάουντ στην τριετή θητεία του στο ΝΒΑ με τις φανέλες της Νέας Υόρκης και του Ντένβερ.
Μέσα σε όλα αυτά να συμπεριλάβουμε και τον προπονητή των (εθνικών) επιτυχιών! Ο Σέρτζιο Σκαριόλο βρέθηκε στον πάγκο της Ολίμπια Μιλάνο (όπως είναι το κανονικό της όνομα) με μοναδικό σκοπό να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Όπως είχε κάνει δύο φορές ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Ισπανών. Μάταια όμως. Η παρουσία της ομάδας εντός και εκτός των συνόρων κρίνεται... αποκαρδιωτική, χωρίς την παραμικρή σταθερότητα και χωρίς το μπάσκετ που να μπορεί να ανταποκριθεί στα ονόματα του ρόστερ και στις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της σεζόν.
Αν και ο 77χρονος Τζόρτζιο Αρμάνι είναι από τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας (αν όχι ο κορυφαίος της ανδρικής ένδυσης) ως σχεδιαστής... ομάδας, μάλλον χρειάζεται αρκετή δουλειά. Εντάξει. Μπορεί εκείνος να βάζει τα χρήματα και να μην κάνει τις (τελικές) επιλογές αλλά όπως αποδεικνύεται δεν χρειάζεται να... ράψει και πανάκριβα κοστούμια προκειμένου να δει την ομάδα του να κερδίζει. Η Αρμάνι είναι η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φτιάχνουν το σύνολο. Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες έριχναν σημαντικά τα μπάτζετ, ο διάσημος μόδιστρος έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη αδιαφορώντας για την παγκόσμια κρίση με γνώμονα το καλό της ομάδας του.
Και πάλι. Μετά την 8η αγωνιστικής της Ευρωλίγκας είδε μόνο δύο φορές την ομάδα του να κερδίζει, σε αντίθεση με την... γερασμένη και «φθηνή» Καντού να (ξανα)γράφει το δικό της παραμύθι στην Ευρωλίγκα. Έστω και αν βρίσκεται σε (θεωρητικά) πιο βατό όμιλο.
Η ουσία είναι ότι το φετινό πείραμα του Αρμάνι απέτυχε και θα χρειαστούν πολλά... μπαλώματα ακόμα για να δει την ομάδα εκεί που ονειρεύεται.
Πηγή: Sentragoal.gr

"Άξιζαν τη δεύτερη θέση"

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός άξιζε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, βάσει της γενικότερης παρουσίας του στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εξέφρασε ο Νικόλας Γενάρης.
"Άξιζαν τη δεύτερη θέση"
Ο 18χρονος Κύπριος μέσος της Άρσεναλ, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα στέρια του κυπριακού ποδοσφαίρου, σχολίασε σε δηλώσεις του στο «Sportnetcy.com»:
- Πως είδες το ματς με τον Ολυμπιακό;
«Ο Ολυμπιακός έπαιξε πάρα πολύ καλά, ενώ εμείς δεν μπορέσαμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε. Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα και από δύο τέτοια δεχτήκαμε τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια, χάνοντας με 2-0. Στο δεύτερο μέρος παρουσιαστήκαμε κάπως καλύτεροι, αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε άξια νικητής του αγώνα».
- Ο Ολυμπιακός παρά τη νίκη του με εσάς, βγήκε τρίτος στον όμιλο και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύεις ότι άξιζε κάτι παραπάνω;
«Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα και αυτό το είδαμε και σήμερα (Τρίτη). Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ αν και η άποψη μου είναι ότι θα άξιζε να βγει δεύτερος στον όμιλο του. Μην ξεχνάμε ότι είναι η μόνη ομάδα που μας κέρδισε στον όμιλο»..
- Η ομάδα σου είναι πρώτη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως βλέπεις την συνέχεια στην διοργάνωση και ποιοι γενικότερα οι στόχοι σας;
«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Ελπίζουμε τώρα σε μια καλή κλήρωση και θα κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Που ξέρεις; Μπορεί σε κάποια φάση της διοργάνωσης να βρούμε και το ΑΠΟΕΛ. Εμείς θα κοιτάξουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως θα κοιτάξουμε να κάνουμε ότι καλύτερο και στις υπόλοιπες διοργανώσεις που συμμετέχουμε».
-Εκτός από εσάς πρώτο στον όμιλο του, πέρασε και το ΑΠΟΕΛ που είναι από την χώρα σου. Την Κύπρο...
"Είναι μια καλή ομάδα και αυτό που κατάφερε είναι εκπληκτικό. Δεν είναι μόνο καλό για το ΑΠΟΕΛ, αλλά και για όλο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι εντυπωσιασμένος από το ΑΠΟΕΛ και χαρούμενος που μια ομάδα της Κύπρου είναι στους "16' της διοργάνωσης"
- Είσαι ένας από τους πιο ταλαντούχους κύπριους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον κυπριακό σύλλογο για να πας τον Δεκέμβρη. Το όνομα σου παίζει και για την Εθνική ομάδα της χώρας. Τί γίνεται με αυτό το θέμα;
«Δεν ξέρω κάτι για ενδιαφέρον από ομάδα της Κύπρου. Εγώ αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο με την Άρσεναλ και κοιτώ πως θα βελτιωθώ για να μπορέσω να την βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί από τον προπονητή. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα, δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει τελικά».

Μαζί με τον Ολυμπιακό, βρήκε αμυντικό χαφ και η Εθνική!!

Διάβασα από τον Μιχάλη Τσόχο την διήγηση της ιστορίας του Γιάννη Μανιάτη, δηλαδή την τεκμηρίωση του ισχυρισμού ότι ο Γιάννης Μανιάτης δεν έγινε κατά λάθος ήρωας χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη. Σχολιάζει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μαζί με τον Ολυμπιακό, βρήκε αμυντικό χαφ και η Εθνική
Και έπειτα συνομίλησα στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με τον Γιώργο Δέδε, που καμαρώνει για τον τίτλο του «ποδοσφαιρικού νονού» του 25χρονου διεθνούς μεσοαμυντικού.
Δεν χρειάζεται να διαβάσει ή να ακούσει κανείς περισσότερα για να φτάσει μπροστά σε ένα συμπέρασμα που τον αναγκάζει σε δύο παραδοχές:
Ήταν συνειδητοποιημένη επιλογή και όχι πρεμούρα η απόφαση του Μανιάτη να πατήσει γκάζι στη μεταγραφή του από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό. Ήταν συνειδητοποιημένη επιλογή και όχι ζαριά η απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε να του δώσει την ευκαιρία στον άξονα στα ματς του Champions League. Και κάπως έτσι δεν βγαίνει ευεργετημένος μόνο ο Ολυμπιακός, που βρίσκει έναν αμυντικό μέσο υψηλών προδιαγραφών σε μια στιγμή που τον είχε ανάγκη, αλλά και η Εθνική ομάδα, της οποίας ο μεγαλύτερος αγωνιστικός πονοκέφαλος είναι αυτός που σχετίζεται με τις επιλογές που έχει ο Φερνάντο Σάντος για αυτή τη θέση.
Ο Γιάννης Μανιάτης θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως παράδειγμα στα σχολεία που διδάσκεται ποδόσφαιρο σε μικρά παιδιά. Δούλεψε πολύ, βελτίωσε πολύ τον εαυτό του, ωρίμασε, είχε καλή αντίληψη των δυνατοτήτων του, έκανε τη μεταγραφή, έκανε υπομονή, έπνιξε μέσα του το παράπονο για την καθυστερημένη εκπλήρωση των φιλοδοξιών του, δεν αμφισβήτησε τον προπονητή που τον ενσωμάτωσε σταδιακά στην ομάδα, και σήμερα έχει βάλει τον εαυτό του ήδη στην κουβέντα για την βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας.
Δεν ξέρω τι σκέφτεται να κάνει ο Ολυμπιακός με τον Μακούν, τον Φέισα ή τους άλλους μέσους του. Σε μια περίοδο πάντως που ζητεί από τον εαυτό του να γίνει περισσότερο ελληνική η ενδεκάδα του, προφανώς και πρέπει να χαίρεται με αυτή την εξέλιξη. Είναι αμέτρητα τα οφέλη του από την παρουσία του Μανιάτη στην ενδεκάδα. Κι αυτή είναι μια σαφής ένδειξη που πάει κόντρα στον ισχυρισμό ότι ο Βαλβέρδε δεν θέλει να βλέπει Ελληνες στην ενδεκάδα του.
Έκλεψα μια φράση που μετέφερε, στο κείμενό του, ο Μιχάλης Τσόχος: «Ο Μανιάτης είναι ένα παιδί με τον χαρακτήρα και τα κότσια του Πάντου και με ακόμη καλύτερη ποιότητα από τον Τάσο ως ποδοσφαιριστής». Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι. Ο Μανιάτης όμως φωνάζει ότι είναι ποδοσφαιριστής που πεινάει, με την καλή έννοια, για επιτυχία και διακρίσεις, για ποδόσφαιρο. Και ο Φερνάντο Σάντος πρέπει ήδη να χαμογελά.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η τιμωρία που του άξιζε...!!

Εκτός αποστολής θα μείνει ο Κώστας Μανωλάς για τον αγώνα με τον ΠΑΣ εξαιτίας της συμπεριφοράς του στην προπόνηση της Τετάρτης και το επεισόδιο με τον Νίκο Κωστένογλου!
Η τιμωρία που του άξιζε...
Μπορεί ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ να ζήτησε συγγνώμη από προπονητή και τους συμπαίκτες του, δείχνοντας τη μεταμέλειά του, μετά την απολογία του στον Σταύρο Αδαμίδη, αλλά θεωρήθηκε σωστό το συμβάν να μην περάσει ατιμώρητο. Έτσι ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να τον αποκλείσει από την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΣ, χωρίς να δεχτεί πρόστιμο.
Έτσι και αλλιώς θα ήταν το λιγότερο άστοχο να ζητήσουν ένα απλήρωτο παίκτη να πληρώσει χρηματική επίπληξη.
Έτσι ο Μανωλάς δέχτηκε την τιμωρία του αποκλεισμού, κάτι που το επιθυμούσαν και πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, καθώς πιστεύουν ότι ο νεαρός παίκτης έχει πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και του χρειαζόταν μία ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα...

πηγή: sportdog.gr