Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στην έξοδο ο Κοντρέρας, υπό πώληση ο Σαλπιγγίδης!!

Πολύ πιθανό ο Χιλιανός να αποχωρήσει από τον Ιανουάριο, ενώ αναζητείται τρόπος ώστε ο ΠΑΟΚ να ξαλαφρώσει από το "βαρύ" συμβόλαιο του διεθνή επιθετικού. Ποιες άλλες κινήσεις δρομολογούνται για να αλλάξει σελίδα ο Δικέφαλος. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Στην έξοδο ο Κοντρέρας, υπό πώληση ο Σαλπιγγίδης
Οπως και να έχει, στον ΠΑΟΚ λειτουργούν από τώρα για να είναι έτοιμοι τον Ιανουάριο, αφού οι ανακατατάξεις δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν λόγω των οικονομικών της ΠΑΕ, αλλά και κάποιων ιδιομορφιών που υπάρχουν με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές κουβέντες μεταξύ Ζήση Βρύζα και ποδοσφαιριστών και υπάρχει πλέον διάθεση από όλες τις πλευρές να λυθούν προβλήματα τα οποία δεν γίνεται να διαιωνιστούν.
Η τελευταία κουβέντα που έγινε μεταξύ Βρύζα και ποδοσφαιριστή ήταν αυτή με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν με μερίδα του κόσμου, αλλά και στη μείωση του συμβολαίου του, ένα θέμα που φημολογείται μεν, αλλά επισήμως δεν έχει γίνει σχετική πρόταση στο διεθνή επιθετικό.
Αυτό που έγινε κατανοητό είναι πως ο Σαλπιγγίδης δεν… πανηγυρίζει με αυτή τη φημολογία, κυρίως επειδή δεν έχει προγραμματιστεί κάποια μείωση και σε άλλον συμπαίκτη του. Αν το θέμα είναι γενικό, τότε θα είναι πιο διαλλακτικός.
Αυτό βέβαια που λέει ο ΠΑΟΚ είναι πως τα μεγάλα συμβόλαια ουσιαστικά ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και, κακά τα ψέματα, μόνο αυτό του Σαλπιγγίδη έχει και μελλοντική ισχύ. Ακόμη και αυτό του Κοντρέρας, που είναι το αμέσως επόμενο, όχι μόνο δεν θα ανανεωθεί στα παλαιότερα επίπεδα, αλλά μέσα από τις συζητήσεις που έχουν γίνει φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Χιλιανός τον Ιανουάριο.
Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, τότε ο Σαλπιγγίδης θα είναι ο παίκτης των 800.000 ευρώ και οι αμέσως επόμενοι θα είναι οι Γκαρσία, Ιβιτς και Χαλκιάς (αμείβονται με 350.000 ευρώ ετησίως), των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και αν ανανεωθούν, θα είναι ακόμη πιο κάτω. Από εκεί και πέρα, μειώσεις δεν μπορούν να γίνουν σε Φωτάκη, Μαλεζά, Βιεϊρίνια, οι οποίοι θα κληθούν να μιλήσουν για τα νέα συμβόλαιά τους σε κάποια φάση, ενώ οι μικροί έχουν συμβόλαια που δεν «πονάνε».
Μέσα από αυτή τη διαδικασία φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ μάλλον βολεύεται να αναζητήσει αγοραστή για τον Σαλπιγγίδη, παρότι αυτό είναι κάπως δύσκολο αυτή την εποχή. Ηδη έγινε μία διερευνητική επαφή με αγγλική ομάδα, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ το τάιμινγκ από τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, ωστόσο δεν προέκυψε ενδιαφέρον.
Με τους Κοντρέρας, Σαλπιγγίδη να είναι στον αέρα εν όψει Ιανουαρίου, στον ΠΑΟΚ ελπίζουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα είτε από την πώλησή τους είτε από ενδεχόμενη παραίτησή τους από κάποιες οφειλές προς αυτούς. Και με αυτά αναζητούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα.
Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν του Μπερνάρ Κουμορτζί του Πανιωνίου, ο οποίος παρουσίασε τάσεις φυγής αλλά, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Δικέφαλο, ο Γκανέζος φαίνεται να προτιμά τη γαλλική Ντιζόν, η οποία του προσφέρει συμβόλαιο 400.000 ευρώ ετησίως (το οποίο ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πλησιάσει) και επιλέον 300.000 ευρώ στον Πανιώνιο.
Αλλη περίπτωση που κοιτούσε ο ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά και για να ενισχυθεί θα πρέπει να γίνουν πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Μπόλονι δεν έκανε χωρίς λόγο το χθεσινό φιλικό στα Γιαννιτσά, αφού μετά τον Κώστα Σταφυλίδη αναμένεται να προωθήσει και άλλους ταλαντούχους νεαρούς από τη β’ ομάδα. Πάντως το ρόστερ, όπως όλα δείχνουν, θα αδειάσει.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: