Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Απόπειρα δωροδοκίας καταγγέλει ο Αίας Σαλαμίνας!


Το σήμα του Αιαντα Σαλαμίνας Aπόπειρα δωροδοκίας παίκτη του Αίαντα εν όψει του αγώνα με τον Βύζαντα Μεγάρων, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου της Σαλαμίνας. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Βουτσινάς ενημέρωσε τους ανθρώπους του Αίαντα ότι παλιός παράγοντας της ομάδας, του πρότεινε να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Αίας Σαλαμίνας ανακοινώνει ότι σήμερα 2/3/2010 και ώρα 13:00, προσήλθε ενώπιον του ΔΣ της ΠΑΕ ο ποδοσφαιριστής, Βασίλης Βουτσινάς και μας ενημέρωσε ότι ο παλαιός παράγοντας της ομάδας μας, Ηλίας Κανάκης, του πρότεινε για λογαριασμό της ομάδας Βύζας Μεγάρων, όπου αύριο διεξάγεται το ντέρμπι της κατηγορίας, να έχει μειωμένη απόδοση.

Ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε δύο τηλεφωνήματα, ένα στο σταθερό και ένα στο κινητό. Προς τιμή του αρνήθηκε και τους είπε 'μην με ενοχλήσετε ξανά, γιατί εμείς θα νικήσουμε'. Η δε ΠΑΕ αποφάσισε να κινηθεί νομικά δια του νομικού συμβούλου κατά παντός υπευθύνου.

Η ΠΑΕ Αίας θα προβεί σε έξτρα πριμ στον παραπάνω ποδοσφαιριστή, τον οποίο διέπει το ήθος και η τιμιότητά του. Τέτοιου είδους ενέργειες μας δυναμώνουν ως το τέλος για να είμαστε νικητές.

Μάλλον ο Βύζας είδε ότι δεν μπορεί να κινηθεί επιτυχώς στους αγωνιστικούς χώρους και προσπαθεί μέσω πλαγίων οδών και σκοτεινών μεθόδων, κάτι που έκανε στον πρώτο γύρο με τη διαιτησία. Τους περιμένουμε".

Αράνο: "Θέλω το Κύπελλο"


Ο Κάρλος Αράνο με το κασκόλ του Αρη Για την κατάκτηση του Κυπέλλου μίλησε ο Κάρλος Αράνο σε εκπομπή του "Libero 107,4". Ο Αργεντίνος παίκτης ρωτήθηκε για το παρατσούκλι που τον συνοδεύει, μίλησε για την πορεία του Αρη και το παιχνίδι με την ΑΕΛ, αναφέρθηκε στο ματς με την Καβάλα, ενώ τόνισε ότι έχει προσαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά, ο Αργεντίνος παίκτης ρωτήθηκε για το παρατσούκλι που τον συνοδεύει και είπε: "Το Τσίτσε είναι ένα παρατσούκλι, που όμως δεν σημαίνει τίποτε ιδιαίτερο, από μικρό στην οικογένεια με φώναζαν έτσι και μου έχει μείνει".

- Για την πορεία της ομάδας και το παιχνίδι με την Λάρισα, τόνισε: "Πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχουμε κάνει μια καλή χρονιά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Στο παιχνίδι με την Λάρισα ευτυχήσαμε να παίζουμε από νωρίς με παίκτη παραπάνω αλλά ήμασταν σοβαροί, πετύχαμε γρήγορα 2 γκολ και στην συνέχεια μπορέσαμε να κάνουμε και μια οικονομία δυνάμεων για τους επόμενους αγώνες".

- Για τα παιχνίδια με την Καβάλα: "Θα είναι σαφώς διαφορετικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Τώρα θα παίξουμε για το πρωτάθλημα και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο νωρίς γίνεται την είσοδο μας στα play-off. Αυτός είναι ο στόχος στο πρωτάθλημα τώρα και κοιτάμε να προχωράμε μπροστά βήμα βήμα, παιχνίδι παιχνίδι, πάνω από όλα όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε στο τέλος".

- Σε ερώτηση αν το παιχνίδι για το πρωτάθλημα, θα χρησιμεύσει ώστε ο Αρης να μάθει καλύτερα την αντίπαλο του, είπε: "Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δει ο προπονητής, εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται με τις οδηγίες που θα έχουμε. Έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ ως ομάδα, θέλουμε βέβαια και κάποια βελτίωση αλλά αυτό που μετρά είναι να έχουμε θέληση και να μπαίνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα".

- Ερωτηθείς αν αισθάνεται κουρασμένος καθώς δεν έχει σταματήσει να παίζει καθόλου αυτή την χρονιά, ο Κάρλος Αράνο είπε: "Νιώθω πολύ καλά και νομίζω πως είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω, υπάρχει πάντως μια κούραση αλλά δεν είναι γιατί παίζω χωρίς διακοπή από το καλοκαίρι. Απλά το τελευταίο διάστημα παίξαμε αρκετά παιχνίδια σε βαρύς αγωνιστικούς χώρους και έχουμε ταλαιπωρηθεί λίγο και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Παρ' όλα αυτά όλοι είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα στα παιχνίδια που ακολουθούν για να φέρουμε την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου".

- Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή την τελευταία αγωνιστική, ανέφερε: "Είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένος από τον τρόπο που χάθηκε ο τίτλος πέρυσι στην Αργεντινή και αυτό που θέλω τώρα είναι να πάρω την προσωπική μου εκδίκηση με τον Αρη. Να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και με την βοήθεια του Θεού να το σηκώσουμε".

- Κλείνοντας, μίλησε για την προσαρμογή του στην Θεσσαλονίκη: "Έχουμε προσαρμοστεί πολύ καλά στην Θεσσαλονίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη. Η οικογένεια μου αισθάνεται πολύ όμορφα εδώ, η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ωραία πόλη και περνάμε καλά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, ο κόσμος μας έχει δεχθεί πολύ καλά, μας μιλά στο δρόμο και μας φέρεται όμορφα, έτσι θέλω κι εγώ να ανταποδώσω στον κόσμο όσα μας έχει δώσει, παίζοντας πολύ καλά και γιατί όχι παίρνοντας έναν τίτλο για τον Αρη και τον κόσμο του".

Η "τρικολόρ" φανέλα με το 9!


Τη φανέλα με το νούμερο 9 διάλεξε ο Σισέ... Στην επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας μετά από δύο χρόνια, ο Τζιμπρίλ Σισέ μόνο απαρατήρητος δεν θα περάσει! Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του. Είναι το κεντρικό πρόσωπο της αποστολής, δεν σταματά να... πειράζει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι είναι ευτυχείς που τον έχουν και πάλι μαζί τους.

«Είναι καλό για τον ίδιο αν ο Τζιμπρίλ νιώθει ότι είναι πάρα πολύ καλά και, κυρίως, είναι καλό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Σίγουρα θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο Τιερί Ανρί.

Με το χαμόγελο στα χείλη, ο 28χρονος στράικερ του Παναθηναϊκού πήρε μέρος σε εκδήλωση για τους χορηγούς των «τρικολόρ». Εκεί, οι ποδοσφαιριστές του Ντομενέκ φωτογραφήθηκαν με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας. Ο Σισέ δεν το διαπραγματεύτηκε και πολύ. Πήρε αμέσως την μπλε εμφάνιση με τον αριθμό «9» στην πλάτη. Κανείς δεν του έφερε αντίρρηση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αριθμό θα έχει αν όλα πάνε καλά και εν τέλει ταξιδέψει στη Νότια Αφρική το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όσο για το μεγάλο φιλικό με την Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης, δεδομένα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι αν ο Ντομενέκ προτιμήσει ένα σύστημα 4-4-2, τότε δεδομένα θα είναι στην ενδεκάδα. Διαφορετικά, θα περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση απέναντι στην «κορυφαία Εθνική του πλανήτη» όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Σισέ.




Βάζουν τις βάσεις στον Απόλλωνα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fa9f04cd42bbf6fb0d7714fcceccc357_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει δρόμο ακόμη μπροστά του, ωστόσο ο Απόλλωνας, μετά την εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής (1-0 από τον Αλμωπό Αριδαίας), έχασε κάθε ελπίδα για να διεκδικήσει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική. Γεγονός σαφώς δυσάρεστο για τους Πόντιους καθώς και τον κόσμο της Καλαμαριάς, που βλέπουν την ομάδα τους να αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μία χρονιά που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να θυμούνται.
Όλα πήγαν στραβά φέτος για τους Θεσσαλονικείς , που δείχνουν αποφασισμένοι ωστόσο, η συνέχεια να μην είναι παρόμοια αλλά να βρουν σύντομα τον δρόμο τους. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να τοποθετηθούν σωστές βάσεις και να γίνει σοβαρός προγραμματισμός ώστε ο Απόλλωνας να αναλάβει τον ρόλο που του αρμόζει στο νέο πρωτάθλημα.

Συσπείρωση... από Χάρρυ Κλυνν
Το ενδιαφέρον που εξέφρασε πριν λίγες ημέρες ο δημοφιλής ηθοποιός, Χάρρυ Κλυνν, ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, για τις τύχες του Απόλλωνα βρήκε ανταπόκριση και από κάποιους επιχειρηματίες που θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Κάποια ονόματα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ αναλυτικά, όλα θα γίνουν γνωστά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που προτίθεται να παραχωρήσει σύντομα. Στόχος τους είναι η συσπείρωση και η συνδρομή, στην προσπάθεια αναγέννησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς.


Απογοήτευση από την εμφάνιση
Αγωνιστικά, η ομάδα συνεχίζει τις προπονήσεις της υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μπιμπισίδη, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την ήττα της Κυριακής. Ο γνωστός τεχνικός ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως η ομάδα του δεν κατάφερε να σκοράρει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου εξανέμισε κάθε ελπίδα που υπήρχε για την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την προσεχή Κυριακή η ομάδα δεν αγωνίζεται καθώς θα πάρουν άνευ αγώνος το παιχνίδι από τους Διόσκουρους, οι οποίοι έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Θύματα απαγωγής δημοσιογράφοι


Αστυνομία της Νιγηρίας Θύματα απαγωγής έπεσαν στη Νιγηρία τρεις δημοσιογράφοι. Ο ένας είναι από τη Νότια Αφρική και οι άλλοι δύο Νιγηριανοί, οι οποίοι εργάζονται στο αθλητικό κανάλι NovaSport. Η αστυνομία εκτός από την καταγραφή του γεγονότος δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Οι απαγωγές στη Νιγηρία είναι συχνό φαινόμενο, καθώς οι αντάρτες με αυτό τον τρόπο βρίσκουν τρόπο να γεμίσουν τα χρηματοκιβώτια τους, έτσι ώστε να έχουν χρήματα για όπλα.

Κατάργηση του οφσάιντ σκέφτεται ο Μπλάτερ


Ποδόσφαιρο χωρίς οφσάιντ, φαγητό χωρίς αλάτι; Ισως... Ο Γιόζεφ Μπλάτερ πάντως φαίνεται να το σκέφτεται σοβαρά ή μάλλον η κατάστασή του φαίνεται να είναι σοβαρή καθώς ρώτησε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας χόκεϊ για προχωρήσει σε μια κίνηση που θα κάνει τον βασιλιά των σπορ καλύτερο.

Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Τα χρόνια περνούν και αφού η θητεία του Μπλάτερ ολοκληρώνεται, ο άνθρωπος είπα να κάνει κάτι για το οποίο (σίγουρα) θα περάσει στην ιστορία. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σκέφτηκε ότι το άθλημα θα γίνει πιο συναρπαστικό χωρίς οφσάιντ και για αυτό τον λόγο ζήτησε τη συμβουλή του προέδρου του χόκεϊ, Λεάντρο Νέγκρε, αφού σε αυτούς το οφσάιντ έχει πάψει να υπάρχει από το 1998.

Λύση Νο2. Ο Μπλάτερ σκέφτηκε να κάνει κάτι προς όφελος των γυναικών, οι οποίες (αποδεδειγμένα) μέσα στο πέρασμα των αιώνων αδυνατούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το οφσάιντ. Το καταργούμε λοιπόν και όλα κομπλέ. Αν και φαντάζει αδύνατον σε όλους τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς να υπάρξει μπάλα χωρίς οφσάιντ, ο πρόεδρος της FIFA πραγματικά ψάχτηκε για το θέμα, αφού ο Νέγκρε με δηλώσεις του Sky Sports αποκάλυψε ότι «ο Μπλάτερ μου μίλησε ανεπίσημα και μου έκανε ερωτήσεις για το κατά πόσο ήταν επιτυχημένο το πλάνο μας κι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πως το είχαμε εφαρμόσει».

Ετοιμάζουν προσφυγές στην Αναγέννηση


Φάση από τον αγώνα Εθνικός Αστέρας - Αναγέννηση Καρδίτσας Η νίκη της Αναγέννησης Καρδίτσας σε βάρος της Ηλιούπολης δεν βελτίωσε παρά ελάχιστα το κλίμα στις τάξεις της ομάδας αφού τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. Οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι τη στιγμή που η διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ φαίνεται πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί παίκτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφυγή διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την ελευθερία τους, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται και ο τεχνικός Περικλής Αμανατίδης.

Αθλητές του τζούντο έπιασαν διαρρήκτες


Φάση από αγώνα Τζούντο Τα βρήκαν σκούρα οι αλλοδαποί "ποντικοί" που μπήκαν τα ξημερώματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά προκειμένου να κάνουν πλιάτσικο. Αφού κατάφεραν να εισχωρήσουν στα κτίρια και να ανοίξουν κάποια δωμάτια κλέβοντας κυρίως αθλητικά είδη, έφτασαν και σε αυτά που διαμένουν οι αθλητές των εθνικών ομάδων τζούντο οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν έγκαιρα και τους έπιασαν επ αυτοφώρω. Η αστυνομία που έφτασε στις εγκαταστάσεις λίγη ώρα αργότερα, έλαβε γνώση του περιστατικού και προχώρησε στις δέουσες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι η πρώτη φορά που ανεπιθύμητοι "επισκέπτες" εισβάλουν στα δωμάτια των αθλητών που διαμένουν στον Αγιο Κοσμά, αφού κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πριν από περίπου δύο εβδομάδες χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.

Εν αναμονή του Παντελή


Ο Αντώνης Ρέμος... Ο Ανδρέας Παντελή αναμένεται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος στους ανθρώπους της ομάδας το βράδυ του Σαββάτου. Ο Αντώνης Ρέμος και Κύπριος επιχειρηματίας έχουν έρθει σε συμφωνία για την εμπλοκή του τελευταίου στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Την Τρίτη πιάνει δουλειά. Το αργότερα την Τετάρτη έτσι ώστε να προχωρήσει στις πρώτες πληρωμές παικτών και υπαλληλικού προσωπικού.

Ο Παντελή θα αναλάβει το μάνατζμεντ της εταιρίας και εφόσον φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, το καλοκαίρι θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας, καταβάλλοντας ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Παντελή θα έχει συνάντηση την Τρίτη το μεσημέρι με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Δήμο Πολύκαρπο, που χειρίζεται ακόμη αρκετά θέματα της εταιρίας, για να ρυθμιστούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.
Θα έχει μαζί του το δικηγόρο του, Γιώργο Ζελελίδη, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα, που «τρέχουν» αναφορικά με τη συμφωνία.

Ο Ανδρέας Παντελή θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και όχι όπως αρχικά είχε ειπωθεί για το 50% του μεγαλομετόχου. Αυτό θα γίνει, όπως προκύπτει, οριστικά πλέον το προσεχές καλοκαίρι. Ετσι, δεν αποκλείεται ο Αντώνης Ρέμος το καλοκαίρι να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Προτεραιότητες του Κύπριου επιχειρηματία είναι σαφέστατα να τακτοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών υποχρεώσεων προς την πλευρά των παικτών, αλλά και φυσικά να γίνουν επίσης πληρωμές προς τους υπαλλήλους των γραφείων και του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο άτυχος της χρονιάς


Ο Φερναντές μαρκάρει τον Σκόκο Για ένα μήνα θα χρειαστεί να λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Aρη, ο Ντάριο Φερνάντες, ο οποίος, υπέστη τελικά, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, θλάση, αλλά όχι στο σημείο, που είχε την προηγούμενη. Αντίθετα, τα νέα είναι πιο ευχάριστα για τον Μιχάλη Σηφάκη, που θα λείψει για 10 μέρες και δύσκολα θα αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα.

Ο γιατρός του Aρη, Βαγγέλης Πανατζής, ξεκαθάρισε ότι ο Αργεντινός μέσος θα χρειαστεί να απουσιάσει για περίπου 3 με 4 βδομάδες, εξαιτίας της θλάσης που υπέστη, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χάνει όλους τους αγώνες του Aρη για το μήνα Μάρτιο. «Τα πράγματα είναι στενάχωρα για τον Φερνάντες. Υπέστη νέα θλάση, πιο κάτω από την παλιά. Είναι μια ιστορία που πάντα φοβόμαστε, γιατί μια θλάση όταν επουλώνεται, δημιουργεί στο σημείο έναν πιο σκληρό μυικό ιστό, που ενώ δεν δημιουργεί κάποιες ενοχλήσεις στον ποδοσφαιριστή, ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσει κάποιο νέο τραυματισμό, μια νέα θλάση. Το πόσο θα διαρκέσει η περιόδος αποθεραπείας του δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα γιατί ερχόμαστε συχνά σε αντιπαραθέσεις. Αρχικά φάνηκε στη μαγνητική που υποβλήθηκε πως το τραύμα του δεν είναι τόσο βαθύ, οτι πρόκειται για κάποιο ήζημα. Τελικά όπως προκύπτει το αιμάτωμα είναι πέντε εκατοστά, κάτι που σημαίνει πως θα τον αφήσει εκτός δράσης για 3 με 4 βδομάδες».

Παίζει για την ιστορία του
Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου θα γίνει γνωστή η πρώτη ομάδα που θα βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Όπως ορίστηκε σήμερα από την ΕΠΟ, Aρης και Καβάλα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 17 και στις 25 του Μάρτη, στους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το δεύτερο στο «Ανθή Καραγιάννη». Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη ημέρα, ο Aρης θα κλείνει 96 χρόνιας ζωής και βέβαια θα θέλει να το γιορτάσει με την πρόκριση στον τελικό που διεξάγεται στις 24 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς Ρονάλντο με Πανιώνιο- Λεβαδειακό
Στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και το Λεβαδειακό θα εκτίσει την ποινή του ο Ρονάλντο Γκιάρο που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες. Ο Βραιλιάνος θα χάσει τους δύο αυτούς αγώνες, ενώ θα είναι κανονικά στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Καβάλα αλλά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως βέβαια και στους δύο ημιτελικούς με τον ΑΟΚ. Στο όριο με εννέα κίτρινες βρίσκεται και ο Μεχντί Ναφτί που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στους επόμενους αγώνες.

Λίνο: "Πρόκειται για ομαδική δουλειά"


Ο Εντίνιο συγχαίρει τον Λίνο για το γκολ που πέτυχε "Όταν μπήκε το γκολ, ήθελα να το μοιραστώ με όλη την ομάδα και φυσικά με τον προπονητή, για αυτό έκανα νεύμα στον πάγκο, γιατί ήταν ένα τέρμα που ανήκει σε όλους μας. Όλοι μαζί δουλεύουμε στις προπονήσεις και όλοι μαζί καταφέρνουμε να κερδίζουμε", δηλώνει ο Λίνο για την επιτυχία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ διατηρείται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή, δείχνοντας ότι έχει αξιώσεις για τίτλο. Όταν ρωτήθηκε ο Βραζιλιάνος σχετικά απάντησε: "Στόχος μας δεν είναι το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η νίκη σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν", δίνοντας έτσι το στίγμα ότι πρέπει όλοι στην ομάδα να κρατούν "χαμηλά την μπάλα" και να συγκεντρώνονται στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

"Δεν γνώριζα ότι υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων. Όταν μπήκα στο γήπεδο, περίμενα να δω μια μικρή Τούμπα, όπως είχα δει και στην Καβάλα. Όταν είδα τον κόσμο μας εξεπλάγην, περίμενα πολλούς περισσότερους. Μου είπαν ότι απαγορευόταν να έρθουν. Μπράβο στον κόσμο μας, που έκαναν τα πάντα για να μας δουν και να μας στηρίξουν", σχολίασε για την απαγόρευση των μετακινήσεων και τη βοήθεια του κόσμου.

Την Πέμπτη θα επιστρέψουν
Με απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα με τον Πανθρακικό. Συγκεκριμένα απουσίασαν οι διεθνείς Χαλκιάς, Μαλεζάς (Ανδρών), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (Ελπίδων), Μουσλίμοβιτς (Βοσνίας/Ερζεγοβίνης), Μουν (Ν. Αφρικής) και Βιεϊρίνια (U23 Πορτογαλίας), καθώς έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Οσον αφορά το πρόγραμμα, περιελάμβανε χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν στον σαββατιάτικο αγώνα με την Ξάνθη και ασκήσεις ατομικής βελτίωσης και τακτικής για τους υπόλοιπους. Μίρκο Σαβίνι και Λούσι Φιλομένο, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπείας.

Ριζικές αλλαγές από Μπιρμπίλη


Εργα στον Βοτανικό Η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, του Δήμου Αθηναίων και του επιχειρηματία, Μπάμπη Βωβού, ήταν αναμενόμενο ότι θα κρύβει αρκετές ειδήσεις. Σημαντικότερη όλων φυσικά, είναι η πρόταση της κ. Μπιρμπίλη, αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην οποία φυσικά υπάγεται και το γήπεδο του «τριφυλλιού».

Η συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν, έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις αναφορικά με το αρχικό πλάνο.
1.Δεν θα χτιστεί το Δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο
2.Δεν θα χτιστεί το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
3. Μειώνεται στο 1,2 από το 1,7 ο συντελεστής δόμησης του εμπορικού κέντρου του κ. Βωβού.
Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα σημεία που αφορούν την διπλή ανάπλαση. Με βασικότερο φυσικά, το γεγονός ότι προτείνεται να μην κατασκευαστεί το κλειστό για την ομάδα μπάσκετ στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση ήταν λίγο πολύ γνωστή και αναμενόμενη σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου. Πάντως, ίσως να μην φέρει αντίρρηση ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, μια και δεν φαίνεται να τον ενοχλεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει η ομάδα μπάσκετ να παίζει στο ΟΑΚΑ.

Αμεσα γκρεμίζεται η Λεωφόρος

Από εκεί και πέρα, μια ακόμη σημαντικότατη παράμετρος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρόταση της κ. Μπιρμπίλη θέλει τις εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας να γκρεμίζονται άμεσα, από τη στιγμή που θα εκδοθούν όλες οι οικοδομικές άδειες για τον Βοτανικό.

Νομοθετική ρύθμιση

Πλέον, η πρόταση αυτή της Υπουργού θα πάει στη Βουλή, για να ψηφιστεί ως νομοθετική ρύθμιση, για να «τρέξουν» τα έργα αμέσως μετά. Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε μετά τη συνάντηση: «Η νέα ρύθμιση έχει ουσιαστικά τέσσερις παραμέτρους. Με το που ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρξει άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου. Το πρόγραμμα δεν θα γίνει με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, αντίθετα δίνει νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης: «Η κ. Υπουργός έδειξε πολιτικό θάρρος και ρεαλισμό. Ως δήμαρχος θα υποστηρίξω στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση. Το όραμα της διπλής ανάπλασης θα γίνει πραγματικότητα. Είχε δύο κυρίως θέματα η διπλή ανάπλαση. Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αλλά και ο καινούργιος πνεύμονας πρασίνου στη Λεωφόρο. Σε αυτό θα προσθέσετε επιπλέον πράσινο στον Ελαιώνα, προσφορά του Δήμου. Η πόλη της Αθήνας δεν είναι χαμένη».

Όσο για τους κυρίους Μπάμπη και Aρη Βωβό (ήταν και οι δύο στη συνάντηση) ήταν θετικοί στην πρόταση της Υπουργού.

Στέλιο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Στο Στέλιο Γελαστό που σήμερα, 2 Μαρτίου έχει τα γενέθλιά του. Του ευχόμαστε να είναι υγιής, ευτυχισμένος και να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα !

Ανανέωσε ο Ρέινα!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτοικος Λίβερπουλ, τουλάχιστον, ως το 2015 θα παραμείνει ο Πέπε Ρέινα, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα «Liverpool Echo», ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους» για ακόμα πέντε χρόνια!

Ο Ισπανός γκολκίπερ, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία με την εθνική ομάδα της χώρας του για το αυριανό φιλικό με τους «τρικολόρ», αν εξαντλήσει τη χρονική διάρκεια του νέου του συμβολαίου, θα συμπληρώσει 10 χρόνια στο Άνφιλντ.

Ο επόμενος που θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λίβερπουλ είναι ο Χαβιέ Μασεράνο, ενώ Τζέραρντ, Τόρες, Κάουτ, Άγκερ και Μπεναγιούν έχουν, ήδη, ανανεώσει.

Εθνική Ελλάδας: Tα εισιτήρια με Σενεγάλη

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10, 15 και 20 ευρώ, για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Σενεγάλης την Τετάρτη(3/3-17:00) στο "Πανθεσσαλικό" Στάδιο.

Τα σημεία πώλησης είναι τα εξής:

1.Γραφεία ΕΠΣ Θεσσαλίας (Ροζού 17 Ερμού, Βόλος, τηλ. 24210 27147-8), ώρες 10:00-14:00 και 19:00-21:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) έως και την Τετάρτη 3/3/2010 και ώρα 12:00.

2. Πρακτορεία ΟΠΑΠ Ψαρόμπας Αθανάσιος (Ιωλκού 232, Βόλος), Μαντζάνας Στράτος (Ελ. Βενιζέλου Δημοκρατίας, Ν. Ιωνία Βόλου), Παρασκευόπουλος Παναγιώτης (Αντωνοπούλου 11, Βόλος), Θεοφ & Ευτ. Βαλιανάτου (Αγ. Αναργύρων 82 Κολοκοτρώνη, Βόλος), Φασουλίδου Αννα (Αναλήψεως 260 Περραιβού, Βόλος). Η διάθεση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα γίνεται καθημερινά (ώρες 10:00-21:00) έως και τις 2/3/2010.

3. Εκδοτήριο στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο (ώρες 10:00-14:00 και 18:00-21:00) έως και την Τετάρτη 3/3/2010 στις 12:00.

4. Πανθεσσαλικό Στάδιο, την Τετάρτη 3/3/2010 από τις 12:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Γλιτώνει το νυστέρι ο Σκρτελ!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η δίμηνη απουσία του Σκρτελ επιβεβαιώθηκε και από τη Λίβερπουλ, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί ότι έχει υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο, ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός δεν θα χρειαστεί να χειρουργηθεί.

Ο Σκρτελ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ουνιρέα (νίκη 3-1) στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League και πλέον, υπό αυτές τις συνθήκες, οι μοναδικές λύσεις του Ράφα Μπενίτεθ για το κέντρο της άμυνας είναι αυτές των Σωτήρη Κυργιάκου, Ντάνιελ Άγκερ και Τζέιμι Κάραγκερ.

Κανάλες: «Είδωλό μου ο Ζιντάν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρώτη του συνέντευξη, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, παραχώρησε ο Σέρχο Κανάλες στη «Marca». Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη μεταγραφή του στους «μερένχες» και δήλωσε πως «την ημέρα που υπέγραψα στη Ρεάλ ήμουν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο».

Ο Ισπανός άσος ανέφερε ότι «είδωλό μου είναι ο Ζιντάν» και πρόσθεσε ότι «δίνω προσοχή στο παιχνίδι των Φάμπρεγκας, Σίβλα, Τσάβι και Ινιέστα».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει στη «βασίλισσα», αλλά θα παραμείνει στη Σανταντέρ για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και ολόκληρη την επόμενη, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία και παραστάσεις προτού επιστρέψει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - Θέλει Ντι Μαρία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Αργεντινό άσο, Άνχελ Ντι Μαρία, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, θέλει πολύ αυτόν τον παίκτη και είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 36 εκ. λίρες.

Ο 22χρονος παίκτης της Μπενφίκα, πέτυχε χατ – τρικ το Σάββατο, στην νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της Λεισόες και σκάουτερ των «κόκκινων διαβόλων» ήταν εκεί. Ενδιαφέρον για τον Ντι Μαρία, υπάρχει και από τις Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μλαντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

ΤΣΕΛΣΙ - Θέλει να φύγει ο Ντέκο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του, να αποχωρήσει από την Τσέλσι, εξέφρασε στον Κάρλος Αντσελότι, ο Ντέκο. Αυτό, είναι άλλο ένα πλήγμα για τους «μπλε», μετά τις ήττες από Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τα «ροζ» σκάνδαλα.

«Θέλω να επιστρέψω στην Βραζιλία. Έχω ακόμα 2-3 καλά ποδοσφαιρικά χρόνια, αλλά θέλω να πάω κοντά στα παιδιά μου», είπε ο έμπειρος άσος, που έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο.

«Θα ήθελα να φύγω αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και έχω μιλήσει στην ομάδα και στον προπονητή για αυτό.», πρόσθεσε ο Ντέκο, που είναι πατέρα τεσσάρων παιδιών και βασικός παίκτης της Τσέλσι σε 24 ματς, υπό τις οδηγίες του Αντσελότι.

«Όλα εξαρτώνται από την ομάδα. Μπορεί να με αφήσει ελεύθερο, ή να με δώσει δανεικό. Δεν βιάζομαι να επιλέξω νέα ομάδα, αλλά είναι καιρός να φύγω», συνέχισε. Η Φλαμένγκο, είναι ανάμεσα στους συλλόγους που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη, που είναι έτοιμος να αποσυρθεί και από την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, μετά το τέλος του Μουντιάλ.

Νίκη των Καβαλίερς χωρίς τον Σακίλ


O... ιπτάμενος ΛεΜπρον Τζέιμς Χωρίς τον Σακίλ ΟΝιλ, ο οποίος θα επιστρέψει από τραυματισμό στα πλέι οφ, οι Καβαλίερς ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο των Νικς. Το Κλίβελαντ συνέτριψε τη Νέα Υόρκη με 124-93, έχοντας για κορυφαίο τον Λεμπρον Τζέιμς που πέτυχε 22 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα και επτά ασίστ. Το Ντάλας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και πέρασε νικηφόρα από το Σάρλοτ, ενώ και οι Χοκς πανηγύρισαν εκτός έδρας, καθώς επιβλήθηκαν των Μπουλς με 116-92.

Φιλαδέλφεια-Ορλάντο 105-126
Σαρλοτ-Ντάλας 84-89
Κλίβελαντ-Νέα Υόρκη 124-93
Μέμφις-Πόρτλαντ 93-103
Σικάγο-Ατλάντα 92-116
Νέα Ορλεάνη-Σαν Αντόνιο 92-106
Χιούστον-Τορόντο 116-92
Φοίνιξ-Ντένβερ 101-85
Κλίπερς-Γιούτα 108-104

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 36-21
Τορόντο 31-28
Φιλαδέλφεια 22-37
Νέα Υόρκη 20-39
Νιού Τζέρσεϊ 6-53

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 47-14
Σικάγο 31-29
Μιλγουόκι 30-29
Ντιτρόιτ 21-38
Ιντιάνα 20-39

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 41-20
Ατλάντα 38-21
Μαϊάμι 29-31
Σάρλοτ 28-30
Ουάσινγκτον 21-36

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 39-21
Γιούτα 38-22
Οκλαχόμα Σίτι 35-23
Πόρτλαντ 36-27
Μινεσότα 14-47

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 45-15
Φοίνιξ 38-24
Λ.Α. Κλίπερς 25-35
Σακραμέντο 20-39
Γκόλντεν Στέιτ 17-41

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 40-21
Σαν Αντόνιο 34-24
Χιούστον 30-29
Νέα Ορλεάνη 31-30
Μέμφις 30-30

Β.Μητρόπουλος: «Δεν θα αφήσουν τον ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει το πρωτάθλημα λόγω διαιτησίας και οικονομικών. Η διαιτησία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσουν το πρωτάθλημα ένας από τους δύο «μεγάλους» της Αθήνας.», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις».

«Όλοι είδαν την φάση στον αγώνα Ολυμπιακού-Ατρομήτου που είναι ο ορισμός του πέναλτι. Και το πέναλτι που κέρδισε ο Νίνης είναι αμφισβητούμενο. Η διαιτησία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσουν το πρωτάθλημα ένας από τους δύο «μεγάλους» της Αθήνας. Το πρωτάθλημα θα κριθεί σε ένα σφύριγμα, αν δίνονταν χθες στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός ίσως να έμενε εκτός διεκδίκησης», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν με στεναχωρεί αυτό που βλέπω με τα λάθη και τα πέναλτι. Με στεναχωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι μένουν ατιμώρητοι. Γίνονται και ανθρώπινα λάθη, αν είναι ο διαιτητής μακριά, τότε έκανε λάθος. Αν είναι στο ένα μέτρο, δεν μπορώ να πω ότι κάνει λάθος. Ποιος κυβερνάει την ποδοσφαιρική Ελλάδα;

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όταν θέλησα να βοηθήσω στα διοικητικά τον ΠΑΟΚ, το έκανα όχι γιατί είμαι αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά επειδή δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση».

Σνάουτσνερ: "Είμαστε οικογένεια, όχι μάγοι"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ζει εποχές 85' όταν τότε κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Φέτος 6 αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή και ένας από τους σημαντικούς λόγους είναι η... καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και η δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σε συνέντευξη του αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό: "Είμαστε μια οικογένεια".

Ο αμυντικός του δικεφάλου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα" Goal" και μίλησε τόσο για το μυστικό της φετινής πορείας όσο και για τους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

- Μίρο, αυτό ήταν το 16ο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ, το γνωρίζεις ή δεν σε απασχολούν οι αριθμοί;

"Ο αριθμός που με απασχολεί είναι μόνο ένας. Οι βαθμοί που κερδίζουμε από κάθε παιχνίδι. Στην Ξάνθη κερδίσαμε τρεις βαθμούς".

- Η αμυντική γραμμή έχει αλλάξει φέτος σύνθεση συνολικά 12 φορές, αλλά οι επιδόσεις της είναι καλύτερες απ' ό,τι πέρυσι...

"Μπορεί να κουράζει αυτή η απάντηση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε ένα καλό σύνολο που ξέρει πώς να παίζει, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Μελετάμε τον αντίπαλο, δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας".

"Είμαστε οικογένια, όχι μάγοι"

- Υπάρχει κάποιο μυστικό; Κάτι που δεν ξέρουν οι αντίπαλοι και θα ήθελαν πολύ να το μάθουν;

"Μυστικό; Τι μυστικό; Όχι Ούτε μυστικά υπάρχουν, ούτε μαγικά, ούτε τίποτα. Υπάρχει χημεία. Χημεία και δουλειά".

- Είδες τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

"Ναι".

- Φαντάζομαι πλέον έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αγώνες και των δυο ομάδων...

"Τα παρακολούθησα, αλλά δεν νομίζω να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά ο ΠΑΟΚ. Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε να βρισκόμαστε στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο".

- Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον ουραγό Πανθρακικό, βάσει βαθμολογίας είναι το πιο εύκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

"Δεν παίζει ποδόσφαιρο η βαθμολογία. Όπως παίξαμε με τον πρώτο, τον Παναθηναϊκό, έτσι πρέπει να παίξουμε και με τον Πανθρακικό. Όντως ο Πανθρακικός είναι τελευταίος στη βαθμολογία, αλλά η πείρα μας μάς δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ομάδες. Δεν έχουμε ξεχάσει τι έγινε και τι πάθαμε στα Γιάννενα στο ματς του Κυπέλλου".

Κορυφαίος ο Τσεχ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του, ο Πετρ Τσεχ, βραβεύτηκε ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής στη χώρα του για το 2009.

Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, έχει λάβει το συγκεκριμένο βραβείο και τις χρονιές 2005 και 2008. Στη λίστα πίσω από τον νικητή ήταν οι Μίλαν Μπάρος (Γαλατασαράι) και Γιάροσλαβ Πλασίλ (Μπορντό).

Όσον αφορά των Πετρ Τσεχ, ο υφηλόσωμος πορτιέρο αποτελεί τον κορυφαίο αντιπρόσωπο του Τσέχικου ποδοσφαίρου, καθώς τα τελευταία 6 χρόνια βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες του καλύτερου πρωταθλήματος στην Ευρώπη και αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο του Τύπου της χώρας του.

Χαριστέας: "Εχουμε καλή ομάδα"


Χαριστέας και Σαμαράς στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος Ο Αγγελος Χαριστέας ήταν αυτός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας για το φιλικό με την Σενεγάλη. Ο έμπειρος επιθετικός, τόνισε ότι στόχος στο Μουντιάλ είναι να αφήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το στίγμα του.

"Πάντα υπάρχει στόχος, γιατί δεν πηγαίνεις κάθε μέρα στο Mundial. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας, γιατί πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ευελπιστώ να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά εκείνη την περίοδο. Στόχος είναι να δίνουμε το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Εχει πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική. Προσπαθούμε πάντα οι παλιότεροι να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά, να τους βάλουμε στο κλίμα και να μπουν στην οικογένεια της Εθνικής. Ολοι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή".

Φυσικά αναφέρθηκε και στο φιλικό με την Σενεγάλη: "Θα προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο ματς, αν και έχουμε λιγοστό χρόνο στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους, γιατί ο καθένας έχει στόχους με την ομάδα του και τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Η Σενεγάλη έχει περίπου ίδιου αγωνιστικό στυλ με τη Νιγηρία, ενώ και στα άλλα δύο φιλικά που θα δώσουμε οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό να δούμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτές τις ομάδες".

Οσο για την δική του χρονιά στην Νυρεμβέργη, τόνισε: "Ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο εαυτός μου. Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη. Καταλαβαίνω ότι δεν αγωνίζομαι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό υπάρχει αυτό το πράγμα".

Οσον αφορά στην προπόνηση, αυτή έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς οι περισσότεροι παίκτες αγωνίστηκαν την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βασίλης Τοροσίδης αν και δεν είναι στην αποστολή, πήγε κανονικά στον Αγιο Κοσμά και μίλησε με το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες του.

Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν πήρε μέρος καθόλου στο πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι του Αρη με την Λάρισα. Σίγουρα πάντως δεν αναμένεται να αγωνιστεί την Τετάρτη στον Βόλο.

Η αποστολή θα αναχωρήσει την Τρίτη το πρωί οδικώς για τον Βόλο. Στην Αθήνα είναι και η αποστολή της Σενεγάλης, η οποία προπονήθηκε την Δευτέρα στο γήπεδο της Καισαριανής.

Τέλος οι διεθνείς και η τεχνική ηγεσία, έκοψαν την Δευτέρα την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Οι τρεις τυχεροί που βρήκαν τα ισάριθμα φλουριά, ήταν οι Μώρας, Σπυρόπουλος και ο φροντιστής της ομάδας.

Ολυμπιακός: Νοκ άουτ ο Ντάτολο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τον Χεσούς Ντάτολο και τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντίνος αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο με θλάση και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου τρεις εβδομάδες με ένα μήνα! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο μάνατζέρ του.

Ο Ντάτολο βρίσκεται στην Γερμανία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής, καθώς είχε κληθεί από τον Ντιέγκο Μαραντόνα για το φιλικό με τα "πάντσερ", ωστόσο ο τραυματισμός του δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί. Ήθελε πάρα πολύ να δείξει στον ομοσπονδιακό προπονητή ότι μπορεί να τον υπολογίζει για το Μουντιάλ σε αυτό το φιλικό, που κατά του Αργεντίνους είναι μία κρίσιμη πρόβα για την ομάδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Ο μάνατζερ του Ντάτολο, Σαμπιέρι, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα το "Φως" αποκάλυψε το μέγεθος του τραυματισμού του Αργεντίνου, δηλώνοντας ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου ένα μήνα.

"Ο Ντάτολο είναι βαθιά απογοητευμένος. Το πρόβλημα στο αριστερό πόδι είναι σοβαρό. Θα μείνει έξω είκοσι ημέρες με ένα μήνα. Λίγο λιγότερο από μήνα. Δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα", τόνισε ο Σαμπιέρι. Αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, τότε ο Ντάτολο θα χάσει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 21 Μαρτίου.

Ο μάνατζερ του Αργεντίνου άφησε αιχμές κατά του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με αφορμή την καθυστερημένη αλλαγή του Ντάτολο στον αγώνα με τον Ατρόμητο, που είχε ως αποτέλεσμα την παραμονή του στον αγώνα παρά το γεγονός ότι είχε τραυματιστεί.

"Αυτά έπρεπε να τα σκεφτεί ο προπονητής του Ολυμπιακού, όταν ο Ντάτολο ζήτησε αλλαγή. Ο Ντάτολο είναι στολίδι για τον Ολυμπιακό".

Πλήγμα για Λίβερπουλ, δύο μήνες εκτός ο Σκρτελ

http://www.contra.gr/images/m/skrtel_0203_m.jpgΤις υπηρεσίες του Μάρτιν Σκρτελ θα στερηθεί για οκτώ εβδομάδες περίπου η Λίβερπουλ, καθώς ο Σλοβάκος αμυντικός υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού.

Ο άτυχος οπισθοφύλακας τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ουνιρέα την περασμένη Πέμπτη (25/2) για τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι ο Σλοβάκος διεθνής θα απουσιάσει για δύο μήνες περίπου, ενώ αναμένονται οι ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί ακριβώς το διάστημα της απουσίας του από τα γήπεδα. Κατά πάσα πιθανότητα όμως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Σκρτελ δεν είναι το μόνο πάντως για τους "ρεντς", καθώς ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, ο Ντάνιελ Άγγερ έχει υποστεί μώλωπες στο γόνατο μετά το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Γουίγκαν που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (8/3).

Προς ανανέωση ο Κάμπορα

http://newsstand.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6d7b07578c80e8b745d7a543b2afb793_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Χαβιέ Κάμπορα έχει πείσει όλους τους ανθρώπους του Αρη με τις φετινές του εμφανίσεις. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει συμβόλαιο με τους «κίτρινους» μέχρι το καλοκαίρι και ήδη ξεκίνησαν οι επαφές για να ανανεώσει για δύο ακόμα χρόνια.

Ο φορ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης έχει πετύχει φέτος στη Σούπερ Λιγκ εννιά τέρματα και έχει δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Αυτό έχει αναγνωριστεί από την διοίκηση που θέλει να τον κρατήσει για δύο ακόμα χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο 30χρονος επιθετικός έχει ήδη κάνει επαφές για να μείνει στην συμπρωτεύουσα και σε λίγο διάστημα θα συζητήσουν εκ νέου αφού οι στόχοι σε πρωτάθλημα (πλέι οφ) και Κύπελλο (κατάκτηση) είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τον Αρη.

Καπετάνος: "Ο Θεός βλέπει και δεν αδικεί κανέναν"

http://www.contra.gr/images/m/kapetanios_m.jpgΜε αφορμή την κλήση του στην Εθνική Ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Παντελής Καπετάνος μίλησε στον "Αθήνα 9,84" για όλους και για όλα.

Ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου που σκοράρει κατά ριπάς φέτος, αναφέρθηκε στην Εθνική και το Μουντιάλ, τους αμφισβητίες του και τις ελληνικές ομάδες που τον έχουν αδικήσει, τις προτάσεις από το Κατάρ και τον ιδιοκτήτη της Στεάουα και φυσικά το ελληνικό πρωτάθλημα και την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

-Για το φιλικό της Εθνικής με τη Σενεγάλη:
"Είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο και να προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και αυτό τον αγώνα, ανεξάρτητα αν είναι φιλικός".

-Για την κλήση του στην Εθνική:
"Αυτή τη στιγμή, τελειώνοντας τον πρώτο γύρο, ήμουν πολύ καλά αγωνιστικά και πέτυχα αρκετά γκολ. Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν, πιστεύω ότι η κλήση μου στην Εθνική ήρθε την κατάλληλη στιγμή".

-Για το αν αποτελεί απάντηση στους αμφισβητίες του:
"Εγώ πέρασα πολλά με τραυματισμούς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί αυτό το θέμα. Στην παρούσα φάση είμαι καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος και είναι μεγάλη μου τιμή η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά, για να μπορέσω να μείνω".

-Για τους παίκτες της Εθνικής που παίζουν στην ίδια θέση:
"Δεν με απασχολεί. Αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Ο ανταγωνισμός μπορεί σίγουρα να σε κάνει πολύ καλύτερο. Για την Εθνική αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο, διότι όσο περισσότερες λύσεις έχει τόσο το καλύτερο".

-Για τους στόχους της Εθνικής στο Μουντιάλ:
"Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Εθνική θα βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα, είναι ένα τουρνουά με τις καλύτερες ομάδες. Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση. Πιστεύω ότι η ομάδα θα πάει εκεί χωρίς άγχος και αν παίξει το παιχνίδι που ξέρει θα μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι στα δύσκολα παιχνίδια μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι σε όλες τις ομάδες".

-Για μελλοντική επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα:
"Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ καλά εδώ πέρα. Ας συνεχίσω να είμαι καλά και, πάνω από όλα, να είμαι υγιής και βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή η επιστροφή δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου, αλλά αργότερα θα ήθελα να γυρίσω και να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Τώρα, σε ποια ελληνική ομάδα, σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω".

-Για το αν αισθάνθηκε αδικημένος από τους ελληνικούς συλλόγους, όταν άκουσε τον Γκεόργκι Χάτζι να του πλέκει το εγκώμιο:
"Όχι, δεν ένοιωσα αδικημένος. Είναι όμως αναμφισβήτητα πάρα πολύ καλό να μιλάει για σένα, με αυτό τον τρόπο, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής. Και ας μην ξεχνάμε ότι κανείς δεν αγίασε στον τόπο του. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις δηλώσεις ενός τόσο μεγάλου παίκτη, αλλά από εκεί και πέρα δεν σταματάω, θα συνεχίσω να δουλεύω για να γίνω ακόμα καλύτερος".

-Για το εάν θέλει να πάρει ρεβάνς από κάποια ελληνική ομάδα που δεν του έδωσε ευκαιρίες:
"Δεν έχω καμία πικρία, από καμία ομάδα. Αυτή τη στιγμή και ο αδελφός μου πηγαίνει καλά εκεί που βρίσκεται, κι εγώ πηγαίνω επίσης καλά. Κοιτάμε και οι δύο να δουλεύουμε όσο γίνεται πιο πολύ και πιστεύω ότι ο Θεός βλέπει και δεν αδικεί κανέναν".

-Για το αν είχε πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ από συλλόγους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ:
"Αυτό βγήκε και το είπε ο πρόεδρος της ομάδας. Βγήκε και το είπε ζωντανά στην τηλεόραση. Είναι σίγουρα αλήθεια, για να το λέει. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Ούτε ενδιαφέρθηκα να μάθω από πού είναι η πρόταση. Εμένα, το μόνο που με ένοιαζε ήταν να ξεκινήσω προετοιμασία με την ομάδα μου και να είμαι εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένος σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να έχει, και να ακούγεται ότι έχει αρκετές προτάσεις, αλλά από εκεί και πέρα δεν με ενδιέφερε το θέμα τη συγκεκριμένη στιγμή, διότι ξεκινούσαμε με την ομάδα προετοιμασία και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά που γινόταν εκείνη την περίοδο".

-Για τις ιδιορρυθμίες του ιδιοκτήτη της Στεάουα, Τζίτζι Μπεγκάλι:
"Ο κύριος Μπεγκάλι δεν έρχεται πολύ στην ομάδα. Είναι ο ιδιοκτήτης, ο μεγαλομέτοχος. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και θέλει να πηγαίνει καλά. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω γι' αυτόν".

-Για το ποιος θα κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα:
"Από ό,τι βλέπω, το φετινό πρωτάθλημα είναι λίγο πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα χρόνια. Τρεις είναι οι ομάδες που πηγαίνουν φέτος για τον τίτλο. Αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ μικρό προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, αλλά όλα είναι ανοιχτά και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ολυμπιακό. Όποιος έχει την τύχη με το μέρος του και είναι πιο συγκεντρωμένος, αυτός θα κόψει πρώτος το νήμα και θα πάρει το πρωτάθλημα".

-Για την ΑΕΚ:
"Η ΑΕΚ πέρασε πάρα πολλά αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι ήταν από τις χειρότερες χρονιές της, με πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει καλό ρόστερ και καλό προπονητή, αλλά πρέπει να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Αν δεν τα ξεπεράσει, θα είναι δύσκολη γι' αυτήν η συνέχεια".

Φωτο Ημερας

Ποιος Πανσερραϊκός... Φιλοζωϊκός Ομιλος Σερρών, αυτή είναι ομαδάρα!

Ψιθυροι

  • Δυσαρέσκεια για την ΕΠΟ υπάρχει στον Παναθηναϊκό, εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαιρέθηκε από το φιλικό της Εθνικής με την Σενεγάλη ο Βασίλης Τοροσίδης, λόγω ενός μικροτραυματισμού, ενώ δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο σε ανάλογη περίπτωση με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη στο πρόσφατο παρελθόν...
  • Πολλή κουβέντα για δύο πέναλτι της 24ης αγωνιστικής. Ενα στη Νέα Σμύρνη που αν γινόταν στην αντίπαλη περιοχή, δεν θα δινόταν ούτε με σφαίρες - κι ένα στο Καραϊσκάκη, που αν γινόταν στην αντίπαλη περιοχή θα δινόταν με... σφαίρες
  • Ενα χαριτωμένο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η σύζυγός του αρχηγού του Πανθρακικού Νίκου Μπαχαρίδη, Γεωργία, το βράδυ της Κυριακής με αποτέλεσμα η οικογένεια της ομάδας της Κομοτηνής να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Να σας ζήσει...
  • Μπίλιες... έγιναν Μπάντοβιτς και Ντάτολο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Ο αργεντίνος ήταν έξαλλος επειδή ζήτησε αλλαγή, όντας τραυματίας, αλλά ο Μπόσκο δεν τον έβγαλε, είτε λόγω κακής συνεννόησης, είτε επειδή νόμιζε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει στον Πειραιά...

Σκέφτεται το τέλος ο «Λύμπε»

http://newsstand.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1bbd61babff425c2ed5605a4cf0dc6a4_L.jpg?1267510453?1267510453?1267510453Την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σκέφτεται να πάρει ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο τέλος της φετινής σεζόν, όπως αποκάλυψε στη γερμανική «Bild» ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος. «Είμαστε ήρεμοι. Αν η Αϊντραχτ δεν του ανανεώσει το συμβόλαιο είναι πιθανό να βάλει τέλος στην καριέρα του. Έχει πετύχει τόσα πολλά και δεν είναι ανάγκη να συνεχίσει να αγωνίζεται σε κάποια άλλη ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του 34χρονου Έλληνα άσου, ο οποίος έχει χάσει τη θέση του βασικού στην ομάδα της Φρανκφούρτης.

Μαχαιριές στη Θεσσαλονίκη!

http://newsstand.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c548bea30e9e704fd2b9c8ad2a36c073_L.jpg?1267485013?1267485013?1267485013Η τυφλή βία χτύπησε ξανά με «θύμα» ξανά τον αθλητισμό. Συμπλοκές σε αγώνα για το εφηβικό πρωτάθλημα βόλεϊ και μαχαιριές λίγο αργότερα ανάμεσα σε οπαδούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τραυματίες ήταν το νέο αιματηρό γεγονός που αμαύρωσε ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό. Στην οδό Ναβαρίνου συνεπλάκησαν οπαδοί με συνέπεια τον τρυματισμό δυο ατόμων, ενός από μαχαίρι στο μηρό και ενός στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. Οι δυο οπαδοί διακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ για τις πρώτες βοήθειες, ενώ η αστυνομία προέβη σε 10 προσαγωγές.
Επεισόδια υπήρξαν νωρίτερα και σε αγώνα για το… εφηβικό βόλεϊ και στην αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Άρη στο «Ιβανώφειο», όπου οπαδοί του «γηραιού» συνεπλάκησαν με γονείς παικτών των «κίτρινων»

Στη λίστα της Ίντερ ο Νίνης

http://newsstand.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ad889bf78e158c09e7e6e2f5c0f83f6b_L.jpg?1267504602?1267504602?1267504602Ο Σωτήρης Νίνης «μάγεψε» στο «Ολίμπικο» και έκανε πολλά ιταλικά βλέμματα να επικεντρωθούν πάνω του. Ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ, Μάρκο Μπράνγκα αποκάλυψε πως ο μέσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στη λίστα των «νερατζούρι».

Ο παράγοντας των Μιλανέζων μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» για τον διεθνή άσο των πρασίνων: «Είναι αλήθεια ότι παρακολουθούμε τον Νίνη και τον έχουμε στη λίστα μας. Ωστόσο δεν υπάρχει κάτι περισσότερο προς το παρόν, αφού δεν έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο». Έτσι, δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να υπάρξει κρούσης προς τον Παναθηναϊκό από την Ίντερ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νίνης δεν είχε αγωνιστεί πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στους Μιλανέζους.

Δεν ενδιαφέρονται Μίλαν και Γιουβέντους

Από την άλλη πλευρά, Μίλαν και Γιουβέντους δεν είναι και τόσο πρόθυμες να ασχοληθούν με τον μέσο του τριφυλλιού. Ο υπεύθυνος μεταγραφών των «ροσονέρι», Αριέντο Μπράιντα μιλώντας στην «Εξέδρα» ούτε καν συζητάει ενδεχόμενο μεταγραφής του Νίνη: «Οχι, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Νίη και γενικότερα δεν έχουμε στη λίστα μας κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση υπεύθυνου μεταγραφών της «Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Αλέσιο Σέκο: «Παρακολουθούμε και ασχολούμαστε με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος μεταγραφικός στόχος», ήταν τα λεγόμενα του παράγοντα της Γιουβέντους.

Και η Λιόν στο... κόλπο

Ο Σωτήρης Νίνης εκτός από το στόχαστρο των ιταλικών ομάδων έχει μπει και σε αυτό της Λιόν. Η γαλλική ομάδα ενδιαφέρεται για τον Ελληνα μέσο του Παναθηναϊκού και αναμένεται να τον τσεκάρει πιο προσεκτικά στο άμεσο μέλλον.

Στην Ουκρανία ο Μπαστόν!

http://newsstand.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d58bce11490009537d2f15caaf918f21_L.jpg?1267508442?1267508442?1267508442Στην Ουκρανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μασέο Μπαστόν, καθώς ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ, για να «μετακομίσει» στην Μπουντιβέλνικ.Ο 34χρονος πάουερ-φόργουορντ, που φορρόυσε μέχρι πρότινος την φανέλα των Πέισερς (σ.σ δεν έχει αγωνιστεί φέτος), υπέγραψε συμβόλαιο με την ουκρανική ομάδα μέχρι το πέρας της τρέχουσας σεζόν. Στο παρελθόν έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα την χρονική περίοδο που θήτευσε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Πρώτα να κερδίσουμε, μετά το +3″

«Πρώτα να κερδίσουμε, μετά το +3″

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει ότι η νίκη είναι ο πρωταρχικός στόχος για την ομάδα του Άρη στον σημερινό αγώνα με την Μπανταλόνα και αυτό έχει στο μυαλό του, όχι την διαφορά των τριών πόντων, η οποία θα δίνει και το απόλυτο πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Γιατί ξέρει ότι η νίκη θα τους κρατήσει σίγουρα… ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup.
Ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε αρχικά ότι: «Πρώτα από όλα θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπανταλόνα, αυτό είναι το βασικό. Kερδίζοντας αυτό το παιχνίδι θα λάβουμε υπόψη και τη διαφορά των τριών πόντων ώστε να καλύψουμε την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι που θα έχει την δική του σημασία. Αλλά σκεφτόμαστε πρώτα την νίκη» ενώ αναλύοντας την Μπανταλόνα και τι πρέπει να κάνει η ομάδα του στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός υπογράμμισε: «Η Μπανταλόνα είναι μία γρήγορη ομάδα, όπως σχεδόν όλες οι ισπανικές ομάδες. Θα πρέπει εμείς να προσέξουμε σε μεγάλο βαθμό τις επιστροφές μας και την άμυνα μας στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων. Θα πρέπει να σταματήσουμε τα τρίποντά τους με την άμυνα μας στα περιφερειακά του σουτ να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι τους. Στην επίθεση θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις και τις ευκαιρίες για να πετύχουμε εύκολα καλάθια και να έχουμε ορισμένες εύκολες καταστάσεις για να σκοράρουμε. Θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα όπως με την Άλμπα. Να διεκδικήσουμε επιθετικά ριμπάουντ αλλά και αν είναι να εκμεταλλευτούμε τις ατομικές μας δυνατότητες» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν είπα ότι θα τρέξουμε όπως η Μπανταλόνα. Απλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για να τρέξουμε σε κάποιες φάσεις και να έχουμε εύκολα καλάθια».
Η κουβέντα πήγε και στην ήττα από τα Τρίκαλα με τον προπονητή του Άρη να κάνει λόγο για την αστοχία που ήταν το σημείο που έκρινε τον αγώνα: «Όταν παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα και συνεχόμενα δεν έχεις το δικαίωμα ούτε να χαρείς πολύ αλλά ούτε να βάλεις το κεφάλι κάτω. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Ήταν άσχημο που χάσαμε αλλά έμεινα ευχαριστημένος που παίξαμε καλά. Δυστυχώς δεν βάλαμε τα σουτ και ήταν αρκετά τα ελεύθερα που δημιουργήσαμε. Ήταν κακή τύχη, ψυχολογία, σημασία έχει ότι δεν θα βάλαμε για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».
Όσον αφορά την άμυνα είπε: «Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεχθήκαμε 44 πόντους κάτι που δεν είναι κακό σε αντίθεση με τους πόντους που δεχθήκαμε στην συνέχεια και οι οποίοι μας πλήγωσαν. Γιατί στην τέταρτη περίοδο δεχθήκαμε 29 πόντους και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά πιστεύω και πάλι ότι αν βάζαμε τα σουτ θα είχαμε κερδίσει» ενώ για το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε ο Άντριου Μπετς, είπε: «Παίξαμε με τον Μπετς και πήραμε διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε συνέχεια στον Μπετς, ο οποίος μοίραζε πάσες στους περιφερειακούς συμπαίκτες του. Δεν μπήκαν τα σουτ και έτσι δεν ήρθε και η νίκη, προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τον Μπετς αλλά τα σουτ μας πλήγωσαν».
* Στην προπόνηση βρέθηκε ο Άντριου Κένεντι με τον οποίο συνεργάστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν.
Ζεσταίνεται ο κόσμος
Η ήττα από τα Τρίκαλα ομολογουμένως πίκρανε τον κόσμο του Άρη που όμως έχει κατανοήσει την κρισιμότητα του αγώνα και τα μηνύματα από την χθεσινή ημέρα είναι θετικά. Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του Άρη που πήγαν από τα γραφεία της ΚΑΕ και από τα υπόλοιπα σημεία πώλησης για να αγοράσουν ένα εισιτήριο και σίγουρα σήμερα η ζήτηση θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οι παράγοντες της ομάδας περιμένουν ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο, μιας και πρόκειται για τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς.

ΠΑΟΚ: Μισή ομάδα στην προπόνηση

Μετά από το ρεπό της Κυριακής χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις ξεκινώντας την προετοιμασία τους για το σαββατιάτικο ματς με τον Πανθρακικό.
Όπως είναι γνωστό τα εισιτήρια για την προσεχή αναμέτρησης της ομάδας στην Τούμπα θα ξεκινήσουν να διετίθενται αύριο και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, παρότι ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ουραγό ομάδα της βαθμολογίας!
Χθες η προπόνηση στη Σουρωτή έγινε με… μισή ομάδα καθώς υπήρχαν επτά διεθνείς απόντες και τρεις τραυματίες! Οι Σαβίνι και Φιλομένο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπείας, ενώ θεραπεία έκανε και ο Σνάουτσνερ, ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και προφυλάχθηκε προληπτικά.
Από εκεί και πέρα απουσίαζαν οι διεθνείς Χαλκιάς, Μαλεζάς (Ανδρών), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (Ελπίδων), Μουσλίμοβιτς (Βοσνίας/Ερζεγοβίνης), Μουν (Ν. Αφρικής) και Βιεϊρίνια (U23 Πορτογαλίας).
Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαλάρωμα για όσους αγωνίστηκαν στον ματς με την Ξάνθη δηλαδή για τους Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σορλέν και Βιτόλο και ασκήσεις ατομικής βελτίωσης και τακτικής για τους υπόλοιπους δηλαδή τους Τσιρίλο, Φωτάκη, Αραμπατζή, Κριστιάνο και Εντίνιο αλλά και τους τερματοφύλακες Κρέσιτς, Κουτζαβασίλη και Γλύκο.
Ο Φερνάντο Σάντος ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι του Σαββάτου τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια και Φωτάκη, όπως επίσης ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι αρκετά παράξενη και χρειάζεται προσοχή, καθώς οι περισσότερες προπονήσεις θα γίνουν με πολλές απουσίες και ουσιαστικά η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με τον Πανθρακικό θα διαφέρει από άλλες φορές.
Ο Πορτογάλος τεχνικός στο τέλος της προπόνησης είχε ένα τετ-α-τετ με το Ζήση Βρύζα και το Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ ο Βρύζας είχε με τη σειρά του ένα τετ-α-τετ με τον Κοντρέρας, δείχνοντας ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Χιλή μετά από τον καταστροφικό σεισμό.

«Μάτζικ» και Σούλης μίλησαν στους παίκτες

«Μάτζικ» και Σούλης μίλησαν στους παίκτες

Η ήττα από την Καβάλα και φυσικά η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν λογικό να προκαλέσει ανυσηχία, μια και η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος οδεύει προς το τέλος της, τα περιθώρια αναφορικά με τον στόχο που έχει τεθεί στενεύουν και η ομάδα συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστια αστάθεια. Σαφώς και δεν έχει χαθεί τίποτε, αλλά αν ο ΠΑΟΚ βιώσει ακόμα μια ανάλογη «σφαλιάρα», θα είναι μετά αργά για δάκρυα. Χθες το πρωί Σταυρόπουλος και Μαρκόπουλος συζήτησαν για περίπου μια ώρα την κατάσταση, έτσι όπως δημιουργήθηκε, καθώς και τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει η ομάδα στην… ομαλότητα. Συμφώνησαν ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν μπορούν να γίνουν και πολλά (αλλαγές ή αποχωρήσεις στυλ Τσιάρα για παράδειγμα…). Φάρμακο… το καμπανάκι στους παίκτες και η μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας. Για αυτό το λόγο το απόγευμα στην προπόνηση ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ μίλησε στους παίκτες για ένα μισάωρο, ζητώντας προσήλωση, αφοσίωση και συγκέντρωση στην δουλειά που πρέπει να κάνουν. «Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την κακή εικόνα, τόσο για να μην έχει αυτό επίπτωση στην προσπάθεια της ομάδας, όσο και για να μην απογοητευτεί ο κόσμος» είπε μεταξύ άλλων ο Σταυρόπουλος στους παίκτες, από τους οποίους ακόμα ζήτησε να μην απογοητευτούν, να μην τα παρατήσουν τώρα και να πεισμώσουν για να φτάσουν τον στόχο που τέθηκε εξ αρχής. Αμέσως μετά ανέλαβε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος χωρίς να ανεβάσει τόνους και ένταση στην καθιερωμένη του ομιλία μετά από κάθε παιχνίδι, αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έγιναν το Σαββάτο σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στην νοοτροπία που επέδειξαν οι παίκτες κυρίως στα τελευταία τρία λεπτά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται ο Νίκος Σταυρόπουλος το επόμενο 48ωρο (πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη περίοδο για την ομάδα) να έχει τετ α τετ με ορισμένους παίκτες, οι οποίοι φαίνονται ντεφορμέ. Και δεν χρειάζεται τώρα να πέσουν όλοι πάνω στον Κρις Μονρό. Ήταν απογοητευμένος και χρειάζεται στήριξη για να επανέλθει.

Τσεκάρει Ντενίλσον ο Ντε Μος


Ντενίλσον, Ντιόγκο Ρινκόν και Ντουγκλάο ποζάρουν στο φακό Μία ακόμα ευκαιρία για να τσεκάρει την κατάσταση του Ντενίλσον θα έχει την Τρίτη ο Ααντ Ντε Μος. Ο προπονητής της Καβάλας έχει προγραμματίσει φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα των νέων, προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές του.

Από κει και πέρα, από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών θα απουσιάσουν οι Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί που κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα της Κύπρου και της Γκάνας. Αντίθετα, ο Παβίσεβιτς δεν μπόρεσε να ενσωματωθεί με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, αφού ταλαιπωρείται από ίωση και παραμένει κλινήρης.

"Πάτησε"Αγγλία η Εθνική Ελπίδων


Φάση από το φιλοκό των Ελπίδων με τους Νέους Η αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων, βρίσκεται από την Δευτέρα στην Αγγλία, εκεί όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στην αναμέτρηση που θα κρίνει κατά πολύ το ποια ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Την Δευτέρα η Εθνική έκανε κανονικά προπόνηση στο Σέφιλντ (ο αγώνας της Τετάρτης θα γίνει στο Ντονκάστερ), στην οποία δεν πήρε μέρος ο Σωτήρης Νίνης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και αναμένεται να είναι κανονικά στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Βιεϊρίνια και Ναφτί τα βραβεία


Ο Βιεϊρίνια διεκδικεί την μπάλα με τον Τούμα Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το βραβείο του καλύτερου γκολ πήγε στον Μεχντί Ναφτί του Αρη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο τέρμα στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Λάρισας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
-Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ) 72,7%
-Μάουρο Ραμίρο Μιλάνο (Ηρακλής) 19,7 %
-Βίκτορ Αγκάλι (Λεβαδειακός) 7,6%

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Μεχντί Ναφτί (Αρης) 51 %
- Ραφίκ Τζιμπούρ (ΑΕΚ) 31,3 %
- Παναγιώτης Κονέ (Ηρακλής) 17,7%

Αναβλήθηκε το Νασιονάλ-Μπελενένσες


Ομίχλη στο γήπεδο... Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος ήταν προγραμματισμένο να γίνει το βράδυ της Δευτέρας, αλλά αναβλήθηκε για το μεσημέρι της Τρίτης. Νασιονάλ και Μπελενένσες βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά αποχώρησαν, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε εκείνη την ώρα και η οποία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, Οι παίκτες των δύο ομάδων θα βρεθούν στο ίδιο μέρος στις 17:00 την Τρίτη.