Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ριζικές αλλαγές από Μπιρμπίλη


Εργα στον Βοτανικό Η συνάντηση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, του Δήμου Αθηναίων και του επιχειρηματία, Μπάμπη Βωβού, ήταν αναμενόμενο ότι θα κρύβει αρκετές ειδήσεις. Σημαντικότερη όλων φυσικά, είναι η πρόταση της κ. Μπιρμπίλη, αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, Βοτανικού-Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην οποία φυσικά υπάγεται και το γήπεδο του «τριφυλλιού».

Η συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν, έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις αναφορικά με το αρχικό πλάνο.
1.Δεν θα χτιστεί το Δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο
2.Δεν θα χτιστεί το κλειστό μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
3. Μειώνεται στο 1,2 από το 1,7 ο συντελεστής δόμησης του εμπορικού κέντρου του κ. Βωβού.
Αυτά είναι τα τρία σημαντικότερα σημεία που αφορούν την διπλή ανάπλαση. Με βασικότερο φυσικά, το γεγονός ότι προτείνεται να μην κατασκευαστεί το κλειστό για την ομάδα μπάσκετ στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η συγκεκριμένη πρόταση ήταν λίγο πολύ γνωστή και αναμενόμενη σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου. Πάντως, ίσως να μην φέρει αντίρρηση ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, μια και δεν φαίνεται να τον ενοχλεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει η ομάδα μπάσκετ να παίζει στο ΟΑΚΑ.

Αμεσα γκρεμίζεται η Λεωφόρος

Από εκεί και πέρα, μια ακόμη σημαντικότατη παράμετρος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρόταση της κ. Μπιρμπίλη θέλει τις εγκαταστάσεις στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας να γκρεμίζονται άμεσα, από τη στιγμή που θα εκδοθούν όλες οι οικοδομικές άδειες για τον Βοτανικό.

Νομοθετική ρύθμιση

Πλέον, η πρόταση αυτή της Υπουργού θα πάει στη Βουλή, για να ψηφιστεί ως νομοθετική ρύθμιση, για να «τρέξουν» τα έργα αμέσως μετά. Η κ. Μπιρμπίλη τόνισε μετά τη συνάντηση: «Η νέα ρύθμιση έχει ουσιαστικά τέσσερις παραμέτρους. Με το που ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρξει άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου. Το πρόγραμμα δεν θα γίνει με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, αντίθετα δίνει νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης: «Η κ. Υπουργός έδειξε πολιτικό θάρρος και ρεαλισμό. Ως δήμαρχος θα υποστηρίξω στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση. Το όραμα της διπλής ανάπλασης θα γίνει πραγματικότητα. Είχε δύο κυρίως θέματα η διπλή ανάπλαση. Το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αλλά και ο καινούργιος πνεύμονας πρασίνου στη Λεωφόρο. Σε αυτό θα προσθέσετε επιπλέον πράσινο στον Ελαιώνα, προσφορά του Δήμου. Η πόλη της Αθήνας δεν είναι χαμένη».

Όσο για τους κυρίους Μπάμπη και Aρη Βωβό (ήταν και οι δύο στη συνάντηση) ήταν θετικοί στην πρόταση της Υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: