Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Σνάουτσνερ: "Είμαστε οικογένεια, όχι μάγοι"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ζει εποχές 85' όταν τότε κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Φέτος 6 αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή και ένας από τους σημαντικούς λόγους είναι η... καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και η δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ σε συνέντευξη του αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό: "Είμαστε μια οικογένεια".

Ο αμυντικός του δικεφάλου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα" Goal" και μίλησε τόσο για το μυστικό της φετινής πορείας όσο και για τους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη:

- Μίρο, αυτό ήταν το 16ο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε γκολ, το γνωρίζεις ή δεν σε απασχολούν οι αριθμοί;

"Ο αριθμός που με απασχολεί είναι μόνο ένας. Οι βαθμοί που κερδίζουμε από κάθε παιχνίδι. Στην Ξάνθη κερδίσαμε τρεις βαθμούς".

- Η αμυντική γραμμή έχει αλλάξει φέτος σύνθεση συνολικά 12 φορές, αλλά οι επιδόσεις της είναι καλύτερες απ' ό,τι πέρυσι...

"Μπορεί να κουράζει αυτή η απάντηση, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε ένα καλό σύνολο που ξέρει πώς να παίζει, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Μελετάμε τον αντίπαλο, δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας".

"Είμαστε οικογένια, όχι μάγοι"

- Υπάρχει κάποιο μυστικό; Κάτι που δεν ξέρουν οι αντίπαλοι και θα ήθελαν πολύ να το μάθουν;

"Μυστικό; Τι μυστικό; Όχι Ούτε μυστικά υπάρχουν, ούτε μαγικά, ούτε τίποτα. Υπάρχει χημεία. Χημεία και δουλειά".

- Είδες τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

"Ναι".

- Φαντάζομαι πλέον έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αγώνες και των δυο ομάδων...

"Τα παρακολούθησα, αλλά δεν νομίζω να μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κάνουν οι αντίπαλοί μας, αλλά ο ΠΑΟΚ. Καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο, ώστε να βρισκόμαστε στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο".

- Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον ουραγό Πανθρακικό, βάσει βαθμολογίας είναι το πιο εύκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

"Δεν παίζει ποδόσφαιρο η βαθμολογία. Όπως παίξαμε με τον πρώτο, τον Παναθηναϊκό, έτσι πρέπει να παίξουμε και με τον Πανθρακικό. Όντως ο Πανθρακικός είναι τελευταίος στη βαθμολογία, αλλά η πείρα μας μάς δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ομάδες. Δεν έχουμε ξεχάσει τι έγινε και τι πάθαμε στα Γιάννενα στο ματς του Κυπέλλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: