Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Χαριστέας: "Εχουμε καλή ομάδα"


Χαριστέας και Σαμαράς στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος Ο Αγγελος Χαριστέας ήταν αυτός που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας για το φιλικό με την Σενεγάλη. Ο έμπειρος επιθετικός, τόνισε ότι στόχος στο Μουντιάλ είναι να αφήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το στίγμα του.

"Πάντα υπάρχει στόχος, γιατί δεν πηγαίνεις κάθε μέρα στο Mundial. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας, γιατί πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ευελπιστώ να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά εκείνη την περίοδο. Στόχος είναι να δίνουμε το παρών σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Εχει πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική. Προσπαθούμε πάντα οι παλιότεροι να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά, να τους βάλουμε στο κλίμα και να μπουν στην οικογένεια της Εθνικής. Ολοι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή".

Φυσικά αναφέρθηκε και στο φιλικό με την Σενεγάλη: "Θα προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο ματς, αν και έχουμε λιγοστό χρόνο στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους, γιατί ο καθένας έχει στόχους με την ομάδα του και τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Η Σενεγάλη έχει περίπου ίδιου αγωνιστικό στυλ με τη Νιγηρία, ενώ και στα άλλα δύο φιλικά που θα δώσουμε οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό να δούμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτές τις ομάδες".

Οσο για την δική του χρονιά στην Νυρεμβέργη, τόνισε: "Ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο εαυτός μου. Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη. Καταλαβαίνω ότι δεν αγωνίζομαι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό υπάρχει αυτό το πράγμα".

Οσον αφορά στην προπόνηση, αυτή έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς οι περισσότεροι παίκτες αγωνίστηκαν την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βασίλης Τοροσίδης αν και δεν είναι στην αποστολή, πήγε κανονικά στον Αγιο Κοσμά και μίλησε με το τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες του.

Ο Μιχάλης Σηφάκης δεν πήρε μέρος καθόλου στο πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι του Αρη με την Λάρισα. Σίγουρα πάντως δεν αναμένεται να αγωνιστεί την Τετάρτη στον Βόλο.

Η αποστολή θα αναχωρήσει την Τρίτη το πρωί οδικώς για τον Βόλο. Στην Αθήνα είναι και η αποστολή της Σενεγάλης, η οποία προπονήθηκε την Δευτέρα στο γήπεδο της Καισαριανής.

Τέλος οι διεθνείς και η τεχνική ηγεσία, έκοψαν την Δευτέρα την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Οι τρεις τυχεροί που βρήκαν τα ισάριθμα φλουριά, ήταν οι Μώρας, Σπυρόπουλος και ο φροντιστής της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: