Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ραντεβού ΕΠΟ-Πολιτείας!!

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, είχε σήμερα ο Σοφοκλής Πιλάβιος, με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο και την παρουσία της Εθνικής στο EURO.
Ραντεβού ΕΠΟ-Πολιτείας
Τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση του EURO 2012 ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, και της υπουργού Πολιτισμού, Τατιάνας Καραπαναγιώτη.
Επίσης, στο... τραπέζι τέθηκαν τόσο η οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία όσο και η ανάγκη χρηματοδότησης αυτών.


πηγή: sportdog.gr
 

Πρόβλημα και ο Άρης...!!

Πρόβλημα προέκυψε και με την αδειοδότηση του Άρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα έχει να κάνει με τον Σηφάκη αν και για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.
Πρόβλημα και ο Άρης...
Οι επίσημες αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές από την ΕΠΟ μέσα στην Τετάρτη.
Πηγή: soccerplus.gr

Με Γκέκα, Φορτούνη και "Σάλπι"!

Με Γκέκα, Φορτούνη και Σαλπιγγίδη στην επίθεση θα αγωνιστεί η Εθνική Ελλάδος στο φιλικό με την Αρμενία την Πέμπτη (31/5) σύμφωνα με όσα έδειξε ο Σάντος στην τελευταία προπόνηση επί αυστριακού εδάφους.
Τις τελευταίες μέρες ο Φερνάντο Σάντος δοκίμαζε στην επίθεση τους Σαλπιγγίδη (κορυφή), Νίνη (δεξιά) και Φορτούνη (αριστερά). Ωστόσο οι ενοχλήσεις του Νίνη στην ωμοπλάτη δεν επιτρέπουν στον νεαρό άσο να αγωνιστεί αύριο με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να βρίσκει τη λύση στο πρόσωπο του Φάνη Γκέκα.
Έτσι ο Σαλπιγγίδης θα περάσει στα δεξιά της επίθεσης με τον Γκέκα στην κορυφή και τον Φορτούνη αριστερά. Στο κέντρο οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Καραγκούνης κρατάνε τις θέσεις τους, ενώ στην άμυνα απόντος του Τοροσίδη, θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας οι δύο Παπαδόπουλοι, δεξιά ο Παπασταθόπουλος κι αριστερά ο Χολέμπας. Έτσι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική δεξιά πλευρά από αυτήν που προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει ο Σάντος στο EURO (Τοροσίδης-Νίνης) και στις θέσεις τους θα αγωνιστούν τουλάχιστον για το φιλικό με την Αρμενία οι Παπασταθόπουλος και Σαλπιγγίδης.
Πηγή: novasports.gr

Πίσω και ΣΕΦαγα!!

Σε 5ο τελικό στο ΣΕΦ (Σάββατο) θα κριθεί το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 2-2 λυγίζοντας 84-74 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και δεν τον άφησε να πανηγυρίσει στο σπίτι του την επιστροφή στην κορυφή.
Πίσω και ΣΕΦαγα!
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έξυπνα αυτή τη φορά και με όπλο τα ριμπάουντ και τη φθορά των ψηλών του Ολυμπιακού, κατάφερε να φτάσει στη νίκη στο ΟΑΚΑ και να κάνει το 2-2. Οι του Ολυμπιακού για τρία 10λεπτα έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις διαφορές που πήραν σε αντίθεση με τους πράσινους που με αντεπίθεση στο 4ο δεκάλεπτο έφτασαν στη νίκη.
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων, με χαρακτηριστική αστοχία, από αμφότερους τους αντιπάλους, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πολύ άγχος εξ ου και τα δύο σερί λάθη του Μήτσου και το 3-9 στο 5`.
Παρά το 5-0 (9-11) των πρασίνων, ο Ολυμπιακός γρήγορα έκανε το 9-15, με τον Καϊμακόγλου να έχει νωρίς νωρίς 2 φάουλ. Με 1/2 βολές του Μπατίστ διαμορφώθηκε το 14-19, που ήταν το σκορ 10λεπτου.
Η εικόνα δεν άλλαξε και στο 2ο δεκάλεπτο με το τρίποντο του Παπανικολάου στο 15` να κάνει το 17-28. Ο Ολυμπιακός έτρεχε, είχε βρει ρυθμό, έχοντας σε κάποιο σημείο 4/5 αιφνιδιασμούς. Με την τεχνική ποινή στον "Ντούντα" (βολές Διαμαντίδη, τρίποντο Σμιθ) έγινε το 27-30 στο 17`, με το ημίχρονο να λήγει 36-38 και τον ΠΑΟ να μαζεύει τη διαφορά.
Όσο οι γηπεδούχοι έσπαζαν τα καλάθια (34% στα δίποντα!) και ο Ολυμπιακός ήταν ασυναγώνιστος στο γρήγορο παιχνίδι, η πλάστιγγα έγερνε υπέρ των ερυθρόλευκων, που πάντως είχαν και τον Χάινς με 3 φάουλ. Στο 5/5 είχαν προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, με τον Παναθηναϊκό να έχει και τα ριμπάουντ.
Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα στους ψηλούς (από 3, Χάινς και Ντόρσεϊ) και τον Άντιτς στο 5. Το 46-50 έγινε 47-55 στο 27` με ένα μικρό σερί των φιλοξενούμενων, χάρη στους αιφνιδιασμούς που έβγαλαν, αλλά και πάλι δεν κράτησε τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός χτυπούσε καθαρά στο λόου ποστ, κυρίως με τον Μπατίστ, για να φορτώσει με περαιτέρω φάουλ τους ψηλούς (4 ο Χάινς), με το 55-58 να είναι σκορ 10λεπτου.
Ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 9-0 έκανε το 64-60 στο 32`, ενώ ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 67-61 στο 35` και μετά ο Ντόρσεϊ χρεώθηκε με τεχνική ποινή κι αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Το δύσκολο τρίποντο του "Πέρπε" στο 37` έκανε το 72-67, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε καμ μπακ και με γκολ-φάουλ του Χάινς μείωσε στον πόντο (74-73).
Ο "Σάρας" στο 1`23`` έκανε το 78-73, με τον Μπατίστ να δίνει προβάδισμα +7 στα 51`` και η βολή του Λιθουανού στα 28`` διαμόρφωσαν το 81-74. Ο Σπανούλης αστόχησε και το ματς τελειωσε με τις βολές ουσιαστικά του 'Πέρπε" με το τελικό σκορ να είναι 84-74.

πηγή: sportdog.gr

Φιλικό στο Μαρόκο η Μπαρτσελόνα!!

Φιλικό στο Μαρόκο η Μπαρτσελόνα
Στο Τανγκέρι του Μαρόκο θα μεταβεί η Μπαρτσελόνα το ερχόμενο καλοκαίρι για να δώσει φιλική αναμέτρηση με επίλεκτη ομάδα της πόλης, την οποία θα καθοδηγήσει ο Ρασίντ Ταούσι. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου και θα είναι το δεύτερο φιλικό της ομάδας, εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Ταούσι είναι ο πιο γνωστός προπονητής στη χώρα του και τη φετινή περίοδο κατέκτησε τρεις τίτλους με την Μαγκρέμπ ντε Φεζ. Ο αγώνας θα γίνει στο «Grand Stade», που είναι χωρητικότητας 45.000 θέσεων και θα είναι η τέταρτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» επισκέπτονται το Μαρόκο για φιλικό. Στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, είχαν παίξει ακόμα δυο παιχνίδια το 1969, ενώ το τελευταίο είχε δοθεί το μακρινό 1974.

Απέναντι στους επίλεκτους του Τανγκέρι, ο Τίτο Βιλανόβα θα δώσει το δεύτερο αγώνα του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Στις 24 Ιουλίου έχει ήδη προγραμματιστεί φιλική αναμέτρηση με το Αμβούργο στη Γερμανία, όπου θα γίνει και το ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού.

πηγή: sportfm.gr

Ανανέωσε με Στουτγκάρδη ο Μποκά!!

Ανανέωσε με Στουτγκάρδη ο Μποκά
Για έναν ακόμη χρόνο θα φορά τη φανέλα της Στουτγκάρδης ο Αρτούρ Μποκά. Παρότι αρχικά όλα έδειχναν πως ο 29χρονος αριστερός μπακ θα αποτελούσε παρελθόν μετά από πέντε χρόνια, τελικά ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο Ιβοριανός διεθνής μετρά 104 εμφανίσεις και 3 γκολ στη διάρκεια της θητείας του με τη γερμανική ομάδα.

πηγή: sportfm.gr

Θετικός σε επιστροφή ο Εντουάρντο!!

Θετικός σε επιστροφή ο Εντουάρντο
Κάθε άλλο παρά αρνητικός σε ενδεχόμενη επιστροφή του στη Πρέμιερ Λιγκ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στη «Globo Esporte» ο Εντουάρντο.

Ο 29χρονος επιθετικός, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άρσεναλ για 3 χρόνια, αλλά ένας τραυματισμός στον αστράγαλο δεν τον άφησε να καθιερωθεί στους «κανονιέρηδες». Πλέον στη Σαχτάρ Ντόνεσκ δείχνει να έχει βρει τα πατήματά του και υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι από το «Νησί» που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, κάτι που δεν τον αφήνει αδιάφορο.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον. Είναι πιθανό να επιστρέψω στην Πρέμιερ Λιγκ μία μέρα. Πάντως είμαι χαρούμενος αυτή τη στιγμή εδώ που βρίσκομαι. Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι διαφορετικό, αλλά τα στάδια και οι οπαδοί είναι φανταστικοί», τόνισε ο Εντουάρντο.

Ο Κροάτης, γεννημένος στη Βραζιλία, άσος προετοιμάζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του ενόψει του Euro, με τους παίκτες του Σλάβεν Μπίλιτς να βρίσκονται σε ένα δύσκολο όμιλο μαζί με Ισπανία και Ιρλανδία. Παρ’ όλα αυτά ο Εντουάρντο δεν χάνει την πίστη του για μία καλή πορεία και χαρακτηριστικά δηλώνει:

«Τα φαβορί για να κερδίσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι η Ισπανία, η Ολλανδία και η Γερμανία αλλά υπάρχει πάντα το περιθώριο να μία έκπληξη, η οποία ελπίζω να είμαστε εμείς. Το πρόγραμμα στον όμιλο είναι ευνοϊκό για εμάς καθώς ξεκινάμε με Ισπανία και ολοκληρώνουμε με Ιρλανδία. Θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε με 4 πόντους. Το παιχνίδι με την Ιταλία θα είναι καθοριστικό».

πηγή: sportfm.gr

Στη Γαλατά ο Άλντιντοπ!!

Στη Γαλατά ο Άλντιντοπ
Παρελθόν από την Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Χαμίτ Άλντιντοπ ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην Γαλατασαράι.

Ο Τούρκος αμυντικός μέσος αποκτήθηκε από την «βασίλισσα» αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει επί της ουσίας θέση στην ομάδα του Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος προπονητής, παρέδωσε στην διοίκηση μία λίστα με παίκτες που δεν υπολόγιζε εν όψει της νέας σεζόν και πρώτο όνομα σε αυτήν ήταν του Χαμίτ Άλντιντοπ.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ο ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι ο Τούρκος έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε άμεσα στην Γαλατά.

πηγή: sportfm.gr

Στέλνουν Σχορτσανίτη στον Παναθηναϊκό!!

Στέλνουν Σχορτσανίτη στον Παναθηναϊκό
Ισραηλινά Mέσα κάνουν λόγο για την επιθυμία του Παναθηναϊκού να εντάξει στο δυναμικό του τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αποκαλύπτοντας ότι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις για τη συνεργασία τους από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι ο Έλληνας σέντερ θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους και εκεί στηρίζουν το «φλερτ» των δύο πλευρών. Μάλιστα, γνωστοποίησαν και τα ονόματα των παικτών του «τριφυλλιού», που θα αποτελέσουν παρελθόν, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την μεταγραφή του «Σόφο». Αυτοί είναι οι Πατ Καλάθης, Άλεξ Μάριτς, Ντέιβιντ Λόγκαν και Στηβ Σμιθ.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για οριστική συμφωνία μεταξύ «πράσινων» και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ώστε να πορευτούν μαζί και στο μέλλον.

Φυσικά το μυαλό όλων στο πράσινο «στρατόπεδο» είναι στους τελικούς της Α1 μπάσκετ με τον Ολυμπιακό και στο εγγύς μέλλον θα αποδειχθεί κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες των Ισραηλινών.

πηγή: sportfm.gr

Υπέγραψε ο Ρότζερς στη Λίβερπουλ!!

Υπέγραψε ο Ρότζερς στη Λίβερπουλ!
Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «BBC», η συνάντησή του με τους ανθρώπους του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ ολοκληρώθηκε με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου, αφού πρώτα οι «κόκκινοι» είχαν συμφωνήσει και με τη Σουόνσι στο ποσό της αποζημίωσης!

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Μπρένταν Ρότζερς βρέθηκε στα γραφεία της νέας του ομάδας, συζήτησε με τους ανθρώπους του συλλόγου και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το «BBC», έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας που του προσφέρθηκε.

Λίγο νωρίτερα, η Λίβερπουλ είχε συμφωνήσει και με τη Σουόνσι στο ποσό της αποζημίωσης, που έφτασε στα 5 εκατ. λίρες.

Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας των δύο πλευρών αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί έγινε γνωστό ότι ο Ρομπέρτο Μαρτίνες έδωσε αρνητική απάντηση στον Τζον Χένρι, εξέλιξη που έστρεψε τους ιθύνοντες των «κόκκινων» αποκλειστικά στον Μπρένταν Ρότζερς.

Ο τελευταίος, μετά τις συνεχείς επαφές που είχε μαζί του η διοίκηση της Λίβερπουλ, πείστηκε για το πλάνο που του παρουσίασαν οι άνθρωποι της ομάδας και δέχτηκε να αντικαταστήσει τον Κένι Νταλγκλίς, αναλαμβάνοντας το πιο δύσκολο έργο της προπονητικής του καριέρας.

Πηγή: England365.gr

«Φευγάτος» από την «Μπάρτσα» ο Κεϊτά!!

«Φευγάτος» από την «Μπάρτσα» ο Κεϊτά
Δύσκολα θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, και τη νέα σεζόν στην Μπαρτσελόνα ο Σεϊντού Κεϊτά. Ο μέσος από το Μάλι, τη χρονιά που πέρασε, είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», με αποτέλεσμα να επιθυμεί να φύγει από τον σύλλογο της Καταλονίας.

Ωστόσο, ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, επιθυμεί την παραμονή του 32χρονου παίκτη στο ρόστερ της ομάδας και γι’ αυτό είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή, με τον τεχνικό των «μπλαουγκράνα» να ζητάει από τον Κεϊτά πάρει τον χρόνο που θέλει, προκειμένου να το ξανασκεφτεί.

Ήδη, οι «μνηστήρες» για τον παίκτη φαίνεται πως είναι αρκετοί, με τις Ρόμα, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι αυτές που έχουν μπει πιο δυνατά στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παίκτη.

πηγή: sportfm.gr

Δεν πουλά τον Καβάνι η Νάπολι!!

Δεν πουλά τον Καβάνι η Νάπολι
Να βάλει τέλος στις ορέξεις πολλών ευρωπαϊκών ομάδων να αποκτήσουν τον Έντισον Καβάνι προσπάθησε ο πρόεδρος της Ναπολι.

Με δηλώσεις του ο Ντε Λαουρέντις επεσήμανε ότι η πρόθεση του είναι να κρατήσει στην ομάδα του τον Ουρουγουανό επιθετικό και να εξαντλήσει το σχετικό συμβόλαιο που υπάρχει.

«Τα συμβόλαια υπάρχουν για να τα τηρούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Νάπολι.

πηγή: sportfm.gr

ΑΦΜ και κλειστό πρωτάθλημα!!

ΑΦΜ και κλειστό πρωτάθλημα
Την απόκτηση ξεχωριστού ΑΦΜ για κάθε ομάδα της Α1 βόλεϊ των ανδρών αποφάσισε την Τετάρτη το ΔΣ της ΕΣΑΠ, στη σχετική συνεδρίασή του. Εκεί, συζητήθηκε η δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος, ώστε να υπάρξει και οικονομική εξυγίανση στους συλλόγους και έγιναν προτάσεις για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, ενόψει της νέας περιόδου. Τέλος, συζητηθήκαν οι διακανονισμοί για τις οφειλές προς τους αθλητές.

Αναλυτικά:

-Αποφασίστηκε η διατήρηση του ισχύοντος νομικού καθεστώτος των ΤΑΑ με την απαραίτητη προϋπόθεση της απόκτησης ξεχωριστού ΑΦΜ για κάθε ΤΑΑ. Παράλληλα, θα εκπονηθεί μελέτη για το ενδεχόμενο μετάβασης σε καθεστώς Ανώνυμων Εταιριών, καθ' όσον το ενδεχόμενο μετάβασης σε ερασιτεχνικό καθεστώς απερρίφθη ομόφωνα.

-Συζητήθηκαν διάφορα συστήματα για την αδειοδότηση, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αποφασίστηκε να αποσταλούν όλες οι προτάσεις στα ΤΑΑ-μέλη της ΕΣΑΠ από το νομικό τμήμα της Ένωσης και στο επόμενο ΔΣ, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα.

-Συζητήθηκε η πιθανότητα δημιουργίας κλειστού πρωταθλήματος, με σκοπό την προσαρμογή των προϋπολογισμών στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και, παράλληλα, την εξυγίανση των ΤΑΑ, σε σχέση με τις οφειλές που έχουν προς προπονητές και αθλητές.

-Συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις διακανονισμού των παλιών οφειλών των ΤΑΑ προς αθλητές, με την εγγύηση της ΕΣΑΠ. Το τελικό μοντέλο που θα προταθεί στον ΠΑΣΑΠ θα αποφασιστεί στο επόμενο ΔΣ.

-Συγκροτήθηκε Επιτροπή για την έναρξη συνομιλιών, μεταξύ των φορέων του αμειβόμενου βόλεϊ, η οποία απαρτίζεται από τον πρόεδρο Παντελή Ταρνατόρο, τον ταμία Θόδωρο Δεληγιαννάκη και τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργο Λεονταρίτη.

-Έγινε ο αγωνιστικός απολογισμός της περιόδου 2011-0212 με την παρουσίαση αναλυτικών και συγκριτικών στοιχείων.

«Πάμε στο Euro για να το πάρουμε»!!

«Πάμε στο Euro για να το πάρουμε»!
Αισιόδοξος για την πορεία της εθνικής Ιταλίας στο επερχόμενο Euro εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους πιστεύει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, ενώ μίλησε και για τον σάλο που έχει προκληθεί στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες με τα ύποπτα ματς.

«Θα ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο Euro με την επιθυμία μας να το κατακτήσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε όλοι μας εδώ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και δεν το λέω απλά για να το πω. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης από την ομάδα που να συνδέεται με ό,τι γίνεται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία», τόνισε αρχικά ο Μπουφόν, ενώ συμπλήρωσε:

«Πιστεύω πως η Κροατία μπορεί να κάνει την έκπληξη. Έχει μερικούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ακόμη θυμάμαι το γκολ που μου είχε βάλει ο Ίβιτσα Όλιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002».

πηγή: sportfm.gr

Tρέμε Μέσι, έρχεται η Ίνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 8χρονη Ίνα (αγνώστων λοιπών στοιχείων) δεν είναι σαν τα υπόλοιπα κοριτσάκια στην ηλικία της, καθώς παίζει φοβερό ποδόσφαιρο και σκοράρει με συχνότητα... Μέσι!
Tρέμε Μέσι, έρχεται η Ίνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδίκηση θέλει ο Βαβρζίνιακ!!

Την πρεμιέρα του Euro περιμένει ο Γιακούμπ Βαβρζίνιακ καθώς ο Πολωνός θέλει να πάρει εκδίκηση από τους Έλληνες που πήγαν να του κόψουν την μπάλα... Ότι πιάστηκε ντοπέ μάλλον το χει ξεχάσει!
Εκδίκηση θέλει ο Βαβρζίνιακ
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πολωνός αμυντικός στην πατρίδα του: "Θα είχα τρελαθεί, αν μετρούσα τις ώρες μέχρι την πρεμιέρα του EURO με την Ελλάδα, ωστόσο θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι έχω ξεχάσει τι μου είχε συμβεί στην Ελλάδα, είναι, λοιπόν, γεγονός πως βλέπω αυτό το ματς ως ευκαιρία μία μικρής εκδίκησης από τους Έλληνες.
Πρώτα απ' όλα θέλω να παίξω σ' αυτό το ματς και να βοηθήσω τη χώρα μου να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του EURO και εν συνεχεία για να δείξω ή καλύτερα να πω στους Έλληνες πως «κύριοι, είμαι εδώ, δεν σκοτώσατε την αθλητική μου ζωή»".

πηγή: sportdog.gr

Η ποδοσφαιρική λογική της επιλογής ΠΑΟΚ, ΠΑΟ για τον προπονητή!

O Ζήσης Βρύζας βρίσκεται μπροστά στο κόστος της επιλογής του, στην υπόθεση του προπονητή. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Η ποδοσφαιρική λογική της επιλογής ΠΑΟΚ, ΠΑΟ για τον προπονητή
Εκείνος ήταν που πήρε επάνω του την ευθύνη του χωρισμού με τον Λάζλο Μπόλονι, εκείνος είναι που χρεώνεται την επιλογή του Γιώργου Δώνη. Είτε αποδειχθεί αποτελεσματική είτε όχι, η επιλογή του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι σωστή. Διότι βασίζεται σε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και δεν έχει ίχνος επικοινωνιακού κινήτρου.
Ο Βρύζας αποφάσισε να δείξει στον Ρουμάνο προπονητή την πόρτα της εξόδου για δύο κυρίως λόγους: επειδή στη διάρκεια της σεζόν έβαλε στο πετσί του τη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να βασιστεί πάνω σε έναν συνεργάτη που κάθε λίγο δήλωνε δημόσια ότι σκέφτεται ή και έχει αποφασίσει να φύγει, αλλά και επειδή αυτοί που συνεργάζονται μαζί του, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, δεν έπεισαν τον πρόεδρο ότι θα έκανε καλά να του εμπιστευθεί τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν. Ο Βρύζας επέλεξε τον Δώνη επειδή σε αυτή την επιλογή τον οδήγησε η ποδοσφαιρική σκέψη του, και όχι επειδή ήθελε να έχει να πει μπροστά στα μικρόφωνα ότι προσέλαβε τον κατά τεκμήριο πιο επιτυχημένο Ελληνα προπονητή της σεζόν που έκλεισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επέλεξε έναν προπονητή συμβατό με τη φιλοσοφία του Βρύζα και την ανάγκη της ΠΑΕ για άμεση προώθηση των δικών της ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα.
Ο Βρύζας έκανε μια πολύ σωστή επιλογή, αρκεί να την έκανε με τη συνείδηση ότι ο Δώνης θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη και καλύτερα οργανωμένη υποστήριξη από τη διοίκηση. Μεγαλύτερη από αυτήν που είχαν όλοι οι προηγούμενοι προπονητές, από τον Σάντος μέχρι τον Μπόλονι. Διότι διαφορετικά, δηλαδή υπό κλασικές ΠΑΟΚτσήδικες συνθήκες, ο Δώνης θα χάσει πολλές από τις πιθανότητές του να επιτύχει σε μια τόσο δύσκολη εποχή του ΠΑΟΚ. Οχι μόνο επειδή αυτό διδάσκει η ιστορία της παρουσίας του στην ΑΕΚ, στην οποία είχε μείνει μόνος και έρημος, με συνέπεια να λυγίσει υπό την αφόρητη πίεση που ασκήθηκε στην πλάτη του, αλλά και επειδή είναι πολύ μεγάλη η πίεση που θα ασκηθεί στον προπονητή σε μια περίοδο τέτοιας λιτότητας για το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ.
Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός δεν έχει προσεγγίσει ποδοσφαιρικά το θέμα του προπονητή της επόμενης σεζόν. Ποιος να το κάνει άλλωστε αυτό; Ο Γιάννης Αλαφούζος, που δεν έχει διοικήσει ποτέ ποδοσφαιρική εταιρεία και έχει σχέση φιλάθλου με τον Παναθηναϊκό, ή ο Δημήτρης Γόντικας, του οποίου η πρόσφατη ιστορία αποδεικνύει ότι χειρίζεται πολύ άτσαλα και δίχως σχέδιο και τεκμηριωμένη άποψη τα θέματα του προπονητή;
Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να κρατήσει τον Φερέιρα, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Επειδή νομίζουν, αυτοί που λαμβάνουν την απόφαση, ότι είναι αυτό που θέλει ο πολύς κόσμος του Παναθηναϊκού. Οχι επειδή έχουν άποψη, ούτε επειδή έχουν κάνει έρευνα, ή επειδή έχουν πάρει τη γνώμη ειδικών. Γι' αυτό και η δική τους επιλογή έχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που παίρνει αυτές τις μέρες ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ. Αυτό που θα κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να αφήσει έναν προπονητή να κάνει ό,τι εκείνος καταλαβαίνει. Κι αν αυτή η δουλειά αποδώσει καρπούς στο κλαμπ, έχει καλώς. Αν όχι, έχει ο Θεός…
Πώς σου φάνηκαν οι επιλογές του Σάντος στο «κόψιμο»;
Φυσιολογικές και αναμενόμενες. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε στην 25άδα λόγω της αμφιβολίας του προπονητή περί της ετοιμότητας του Κυριάκου Παπαδόπουλου, τον οποίο έχει στο μυαλό του ως μια πολύ αξιόπιστη, έως και ενδεδειγμένη λύση για τον ρόλο του «κόφτη». Του έδωσε, του Τζιόλη, μια ευκαιρία στο φιλικό, τον βρήκε λιγότερο έτοιμο από τον Μάκο για τη δουλειά και κράτησε τον μέσο της ΑΕΚ. Οπως ο Τζιώλης, ο Παναγιώτης Κονέ ήταν μια «όβερ» επιλογή του Πορτογάλου στην 25άδα. Τον πήρε για να του δώσει την ευκαιρία στις ημέρες της προετοιμασίας να τον πείσει ότι πρέπει να τον προτιμήσει έναντι κάποιου άλλου. Ο Κονέ όχι απλώς δεν τον έπεισε γι' αυτό, αλλά για το ακριβώς αντίθετο με την απερισκεψία της αποβολής του.
Μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό που στις ημέρες της προετοιμασίας οι δύο βασικοί υποψήφιοι προς αποχώρηση, στο μυαλό του προπονητή, δεν τον ανάγκασαν να αναθεωρήσει. Πολύ φυσιολογικό ειδικά από τη στιγμή που ο Σάντος είχε πάρει συνειδητά μαζί τους Φορτούνη, Μήτρογλου, τους οποίους όσοι δεν γνώριζαν είχαν χαρακτηρίσει φαβορί για αποχώρηση. Ο Πορτογάλος όχι απλώς δεν σκέφτηκε να τους κόψει, αλλά στηρίζει επάνω τους πολλά από τα δημιουργικά και εκτελεστικά του σχεδίου του, είτε τους βάλει στην 11άδα είτε τους φέρει από τον πάγκο.
Αν δεν του τύχουν σοβαρές κακοτυχίες με τραυματισμούς και κάρτες, ο Σάντος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα έλλειψης επιλογών. Το αντίθετο. Διότι έχει λύσεις και παίκτες για να υπηρετήσει οποιοδήποτε σχέδιο. Εχει παίκτες για υπομονή, για κατοχή, για δημιουργία, για φουλ επίθεση. Αν κάτι δεν έχει, είναι σιγουριά στο τέρμα. Γι' αυτό και η ευκαιρία του Σηφάκη στο αυριανό φιλικό είναι ουσιαστική.
Top Tweets
Mihalis Tsohos@M_Tsohos
O Zαρντίμ έφυγε από την Μπράγκα και όλοι πιστεύουν ότι πάει Ολυμπιακό. Λάθος, ο Ζαρντίμ πάει Πόρτο και ο Περέιρα της Πόρτο στον Ολυμπιακό...
Dimitris Rigopoulos@DRigopoulos
Το θέατρο του Μπάντμιντον θα κατεδαφιστεί σύμφωνα με το ΣτΕ. Αλλος ένας θρίαμβος της συμπλεγματικής οικολογίας και του ανορθολογισμού.
George Mavrotas@Mavrogiorgos
Για όσους δεν το άκουσαν ο Διομήδης (όχι ο @DSpinellis) Αργους κατέκτησε το κύπελλο Ευρώπης στο χάντμπολ. Τρελή επιτυχία! Μπράβο τους!
Sl3epless
Με κλειστή την τηλεόραση κι ανοιχτό τουίτερ βλέπεις όλες τις εκπομπές και χωρίς διαφημίσεις.
ΠΗΓΗ: Sportday

Νοκ άουτ ο Big Sofo!!

Νοκ άουτ τέθηκε οριστικά για το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα στις αρχές Ιουλίου ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, καθώς θα μείνει εκτός δράσης για 4 εβδομάδες.
Νοκ άουτ ο Big Sofo
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον ορθοπεδικό κ. Πέτρο Γιαννακοβίτη και την ομάδα του η αρθροσκοπική επέμβαση αποκατάστασης της βλάβης (μερική έσω μηνισκεκτομή) στον μηνίσκο του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους 4 μήνες. Έπειτα από αυτή, ο γιατρός του είπε ότι σε 4 εβδομάδες θα είναι έτοιμος να μπει σε φουλ ρυθμό.

Αυτό σημαίνει ότι τέθηκε οριστικά νοκ άουτ για το Προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα, που θα διεξαχθεί στη Βενεζουέλα, αν και δεν ήταν βέβαιο ότι θα δεχόταν κλήση στην Εθνική ομάδα. Τέλος, ο «Big Sofo» θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και εκγύμνασης, προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις προπονήσεις.
Πηγή: Gazzetta.gr

"Παγωμάρα" στα Σπάτα...!

Το κλίμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι... βουβό, ενώ έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συζήτησης της έφεσης είναι πλέον εμφανές ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός.
"Παγωμάρα" στα Σπάτα...
Όχι μόνο μεταξύ των διοικητικών στελεχών, αλλά και ανάμεσα στους υπαλλήλους της εταιρείας, οι οποίοι ανησυχούν έντονα για τους περαιτέρω... κραδασμούς που μπορεί να δημιουργήσει στην ΠΑΕ το πάρα πολύ πιθανό πλέον ενδεχόμενο να ανακοινωθεί από την ΕΠΟ ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της ΑΕΚ.
Τα μηνύματα που παίρνουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ από την ΕΠΟ δεν είναι θετικά. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ των μελών του ΔΣ της εταιρείας προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. Όπως λέει ο λαός... η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ωστόσο είναι πλέον εμφανές από τις αντιδράσεις των ιθυνόντων της ΠΑΕ, ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει η ΑΕΚ ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα της ιστορίας της: Τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση ετοιμάζεται να ενημερώσει τον κόσμο για όλα τα δεδομένα και τις κινήσεις που έγιναν στην προσπάθεια να εξασφαλίσει η ΑΕΚ το πιστοποιητικό (μεταξύ των οποίων και οι επαφές με τον Ξενιάδη). Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το aek365 από πρωί. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν αυτό θα γίνει μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΠΟ (δηλαδή, αύριο το πρωί) ή σήμερα το βράδυ.
Πηγή: aek365.gr

Τα καλύτερα ρωσικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθείστε τα 20 καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί στο ρωσικό πρωτάθλημα!
Τα καλύτερα ρωσικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκούρα τα πράγματα...!

Αρνητική εισήγηση έγινε από τον διευθυντή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, για τον ΟΦΗ, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι αύριο.
Σκούρα τα πράγματα...
Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τον ΟΦΗ, όσον αφορά την αδειοδότηση, έπειτα από την ολοκλήρωση της εκδίκασης της έφεσης που είχαν κάνει οι κρητικοί. Ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, εισηγήθηκε αρνητικά για τους Ομιλίτες, που πλέον περιμένουν την απόφαση, η οποία αναμένεται να βγει μέχρι αύριο.
Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε το φάκελο του συλλόγου για δυο ώρες, με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να μη θέλουν να μπουν σε λεπτομέρειες. Βέβαια, άπαντες στην ομάδα του Ηρακλείου είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα λάβουν την αδειοδότηση, ώστε να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές.
Τέλος, να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην εκδίκαση έπαιξε η παρουσία των δικηγόρων, Κίμωνα Ευαγγελάτου, Αργύρη Λίβα, οι οποίοι παρουσίασαν τα έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς τους παίκτες.
Πηγή: gazzetta.gr

Μπανιώτης : "Ο Βρύζας βάζει τις βάσεις στον ΠΑΟΚ»

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Χάρης Μπανιώτης, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού αρχηγού που είχε στην ομάδα του Πανθρακικού.
Για την απόφαση του να παραιτηθεί από τον Πανθρακικό: "Καθαρά επαγγελματικοί λόγοι με οδήγησαν σε αυτή τη απόφαση. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Μπανιώτης έρχεται και φεύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Πανθρακικός είχε μία πολύ καλή χρονιά και επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία. Έγινε πολύ καλή δουλειά , από τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και όλους τους παίκτες.
Η σχέση μου με όλους ήταν πάρα πολύ καλή και θα συνεχίσει να είναι. Χαίρομαι που θα παραμείνει ο Σάββας στο τιμόνι γιατί είναι καλό οι ομάδες να κρατάνε τον βασικό κορμό».
Για το αν ο Πανθρακικός μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Superleague: "Εάν δε κάνει τα λάθη του παρελθόντος νομίζω ότι θα τα πάει μια χαρά παρά το γεγονός ότι στο σύνολο του το ποδόσφαιρο περνάει μεγάλη κρίση. Με κάποιες προσθήκες ο Πανθρακικός μπορεί να έχει μια καλή χρονιά".
Για το σχεδιασμό του ΠΑΟΚ και εάν περιλαμβάνεται μέσα σε αυτόν καθώς έχει ακουστεί το όνομα του: " Και άλλοι μου το είπαν. Δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στη ψυχή μου. Αλλά δεν είναι η στιγμή για να συζητήσουμε κάτι διαφορετικό».
Για τον Ζήση Βρύζα και εάν επαφή μαζί του: "Ο Ζήσης Βρύζας είναι ανιψιός μου, είμαστε και οι δύο το γένος Βρύζας. Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον Βρύζα. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι της στιγμής να μιλάμε για άλλα πράγματα. Ο Ζήσης έχει δρομολογήσει κάποια πράγματα βάζει τις σωστές βάσεις στον ΠΑΟΚ. Του εύχομαι πολλές επιτυχίες. Να συνεχίσει να αγαπάει τον ΠΑΟΚ , που τον ξέρω ότι τον αγαπάει και έχει επιτυχίες».

Για την επιλογή του Γιώργου Δώνη: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο σωστή επιλογή. Ο Δώνης είναι ένας προπονητής που έχει δείξει με τη δουλειά που έχει κάνει με άλλες ομάδες πως έχει υπομονή, και πιστεύει πολύ στην οργάνωση και στην εφευρετικότητα».
Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βασίζεται στο ελληνικό στοιχείο όχι μόνο σε προπονητές αλλά και σε παίκτες.
Πρέπει να δρομολογήσει να βγαίνουν δικά του παιδιά, από τα σπλάχνα του. Η ξενομανία δεν θα μας βοηθάει. Για παράδειγμα στην Κομοτηνή υπάρχουν παιδιά αλλά πρέπει να δουλευτούν».


πηγή: metrosport.gr

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, αναμονή αποτελέσματος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία παρουσίασης του φακέλου αδειοδότησης για την ΠΑΕ Άρης που αναμένει πλέον τα αποτελέσματα από την Επιτροπή.

Ο Άρης παρουσίασε έναν επαρκή φάκελο, σε μία διαδικασία που δεν διήρκησε περισσότερο από τρία τέταρτα της ώρας και αυτό γιατί οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ έδωσαν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα.

Η μεγαλύτερη πίεση από πλευράς δικαστών υπήρξε αναφορικά με το πλάνο βιωσιμότητας για την επόμενη χρονιά και το αν η ομάδα μπορεί να εξασφαλίσει την ρευστότητα που απαιτείται. Η απάντηση των κιτρίνων -στο βασικό ερώτημα- στηρίχθηκε στα τηλεοπτικά που έχει λαμβάνει η ΠΑΕ, ενώ κατατέθηκε έκθεση από τον ορκωτό λογιστή της ΠΑΕ για την κατάσταση της ομάδας. Παράλληλα, το πλάνο βιωσιμότητας στηρίχθηκε στα διαρκείας (παρουσιάστηκαν οι τιμές), καθώς επίσης και τα χρήματα της δανειακής σύμβασης του Αθανασιάδη με τον Πλα.

Από 'κει και πέρα, τονίσθηκε πως θέμα προσφυγών δεν υφίσταται και αυτό γιατί οι άνθρωποι των κίτρινων προσκόμισαν τα παραστατικά των καταθέσεων στους Φατί, Ντίκο και Σανκαρέ.

Κερδίζει σε γκάλοπ ο Νέρι!!

Το Νέρι Καστίγιο ανέδειξαν ως τον παίκτη που θέλουν περισσότερο στην ομάδα τους σε σχετικό γκάλοπ, οι οπαδοί της Λεόν.
Κερδίζει σε γκάλοπ ο Νέρι
Λεόν και Πατσούκα φέρονται να είναι οι δύο ομάδες που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Νέρι Καστίγιο, με τη δεύτερη να έχει θεωρητικά ένα προβάδισμα λόγω της παρουσίας του Ούγκο Σάντσες στον πάγκο της.
Στη Λεόν πάντως δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα τη μάχη, αφού αποτελεί επιθυμία και των οπαδών της να δουν τον Καστίγιο με τη φανέλα της ομάδας τους. Αυτό έδειξε γκάλοπ, στο οποίοι συμμετείχαν 250 οπαδοί της Λεόν και ένα από τα ερωτήματα είχε να κάνει με τη μεταγραφική ενίσχυσή της.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα «am.com.mx», «στο ερώτημα των μεταγραφών, οι οπαδοί θεωρούν στην πλειοψηφία τους (41%) ότι τα νέα πρόσωπα πρέπει να είναι Μεξικανοί και μεταξύ αυτών ο επιθετικός Νέρι Καστίγιο είναι η πρώτη επιλογή με ένα 23% των προτιμήσεων».
Πηγή: allaboutaris.com

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά... (ΦΩΤΟ)

Δείτε το απίστευτο -ειδική παραγελλία- διαμαντένιο ρολόι του Φρανκ Ριμπερί.
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τα λεφτά... (ΦΩΤΟ)
Το ρολόι είναι κεντημένο με διαμάντια και έχει ένα μεγάλο ''7'', ενώ υπάρχουν και τα αρχικά του ιδίου (F.R.), της συζύγου του Γουαχίμπα (W.R.), αλλά και των δύο κορών του, Χίζια (H.R.) και Σαχίνεζ (S.R.).

ΠΑΟΚ και στα Μαθηματικά! (ΦΩΤΟ)

Ένας μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ ηλικίας 7 ετών έκανε μαθηματική πράξη για το σχολείο αναφέροντας τον δικέφαλο και τα γκολ που έχει βάλει στο ...Ολυμπιακάκι!
ΠΑΟΚ και στα Μαθηματικά! (ΦΩΤΟ)
Συγκεκριμένα, η άσκηση που έβαλε η δασκάλα για το σπίτι ήταν για τα μαθηματικά και έγραφε: "Ας γράψουμε στα κόκκινα τετράδια μας ένα πρόβλημα που να λύνετε με πράξη αφαίρεσης".
Το τρελό ΠΑΟΚάκι της πρώτης δημοτικού έκανε την άσκηση, γράφοντας:
"Ο ΠΑΟΚ. έβαλε 22 γκόλ στο Ολυμπιακάκι. Απο αυτά ο Παμπλο Γκαρσία έβαλε τα 7. Πόσα γκόλ έβαλαν οι υπόλοιποι παίκτες;
22-7=15"!
Πηγή: gazzetta.gr

Τα έτρωγε σαν το πάκμαν!!

Η ρετρό ιστορίας αυτής της Τρίτης έρχεται με μια μέρα καθυστέρηση, για ...καλλιτεχνικούς λόγους. Αφορμή για να τη θυμηθώ μου έδωσαν οι αρνητικές κριτικές του διεθνούς Τύπου για τον Κώστα Χαλκιά. Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης.
Τα έτρωγε σαν το πάκμαν!
Στην τοπική ομάδα (όχι την παιδική), είχαμε τερματοφύλακα τον Μήτσο τον Μαμούα, που πιο γνωστός είχε γίνει για την ομορφιά της -πεταχτής- γυναίκας του, της Νίτσας. Ο Μήτσος δεν λεγόταν Μαμούας στο επώνυμο και το επώνυμό του δεν έχει καμία σημασία για το θέμα μας...
Μαμούας βαφτίστηκε από τους συμπαίκτες του (από έναν συγκεκριμένο συμπαίκτη του, δηλαδή...), όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αφήσει μούσι. Φαλακρός ήταν ο Μήτσος, με ...πακιστανικά σταρένιο δέρμα και το μούσι τού έδινε μάλλον εξωτική όψη για τα στάνταρ των αρχών της 10ετίας του ΄80, όταν ο όρος «οικονομικός μετανάστης» σήμαινε «ο μπάρμπας μου ο Μπίλης που πήγε στο Αμέρικα για να προκόψει γεμίζοντας λουκάνικα» («φάμφορες» τα έλεγε ο ίδιος εκείνα τα καυτερά λουκάνικα).
Τότε, λοιπόν, μόλις ο Μήτσος εμφανίστηκε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας κατάμαυρος και μουσάτος, ο -πανταχού παρών- Πέτρος της Κουφής τον κοίταξε από την κορφή μέχρι την Πέγκασους τη σαγιονάρα τη γαλανόλευκη και τού είπε: «Ρε μ@λ@κα Μήτσο, σαν τον Μωάμεθ είσαι».
Ο Μήτσος δεν είπε τίποτα εκείνη τη στιγμή, παρότι στο πρόσωπό του (ό,τι περίσσευε δηλαδή από το μούσι) και στην καράφλα του (από δαύτην περίσσευε μπόλικο κεφάλι), καθρεφτίστηκε αμέσως μια απογοήτευση, που όμοιά της είχα να νιώσω από εκείνη τη φορά που το κόκκινο φαντασματάκι μού έφαγε το πάκμαν στο έβδομο κλειδί και έχασα το ρεκόρ.

Δεν μίλησε, όμως, ο Μήτσος, γιατί ήξερε πως έτσι και αντιμιλούσε στον Πέτρο της Κουφής, δύο πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν:
1) Θα έτρωγε μια μπουνιά ανάμεσα στα μάτια, πάνω από ό,τι περίσσευε από το πρόσωπο και κάτω από ό,τι περίσσευε από την καράφλα.
2) Θα ξανάπαιζε τερματοφύλακας...
α) ...όταν έλιωναν τα ολοκαίνουργια γάντια του αναπληρωματικού του, του Αντωνάκη του Τζολιομή, που όσο ήταν αυτός τερματοφύλακας, άλλο τόσο ήταν όμορφος ο Μήτσος με τα όσα του περίσσευαν.
β) ...όταν του ξεπρήζονταν τα μάτια από την μπουνιά ανάμεσα στα μάτια.
Δεν μίλησε εκείνη τη στιγμή, αλλά από την επόμενη, όταν απομακρύνθηκε από την Πέτρο της Κουφής, άρχισε τη μίρλα: «Πώς με είπε ρε ο π@@στης; Πώς με είπε; Μαμούα; Μαμούας είσαι εσύ και όλο σου το σόι, ρε...».
Εννοείται πως οι καλοθελητές ενημέρωσαν τον Πέτρο της Κουφής (για να τα έχουν καλά μαζί του, επειδή μοίραζε μπουνιές ανάμεσα στα μάτια και είχε και βαρύ χέρι, ως οικοδόμος που ήταν), ο οποίος μόλις έμαθε τα περί «Μαμούα» (Μωάμεθ, ντε) δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα περί του σογιού του. Κι αντί να δώσει την μπουνιά ανάμεσα στα μάτια και σε όσα περίσσευαν του Μήτσου, τού έκανε κάτι χειρότερο: τού κόλλησε το παρατσούκλι, ο Μήτσος ο Μαμούας!

Μετά την εξήγηση του προσωνυμίου του, θα εξηγήσω και τα ...ανεξήγητα που θυμήθηκα με την υπερβολική επίθεση στον Χαλκιά, που μπορεί να μην είναι κι ο Σμάιχελ, αλλά δεν ήταν και τελείως του πεταματού στην καριέρα του...
Ο Μαμούας, πάντως, ήταν ο χειρότερος τερματοφύλακας που έχει υπάρξει μετά τον Αντωνάκη του Τζολιομή. Είχαμε, δηλαδή, τους δύο χειρότερους τερματοφύλακες στην ιστορία! Κι έπαιζε ο Μήτσος, όχι φυσικά επειδή έπιανε τα άπιαστα (τα μόνα που έπιανε ήτανε τα άουτ κι αυτά τα έβαζε μέσα), αλλά επειδή ήταν μεγαλύτερος, με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.
Έτσι, στο ...ορθάδικο της «εξέδρας» (δεν υπήρχε εξέδρα φυσικά), ο Μαμούας ήταν ο μόνιμος αγαπημένος όλων των Αγίων. Όλοι τού εύχονταν να πάει να συνουσιαστεί μαζί τους κι ο Μαστρομανέλος, που ήξερε όλες τις βρισιές κι όλο το συναξάρι, τού φώναζε τα περισσότερα. Μια φορά, μάλιστα, μπήκε μέσα και τον άρπαξε από το λαιμό, επειδή εκτός από γκολ, κατά τη διάρκεια του αγώνα έτρωγε και σάντουιτς!
Ναι, κι αυτό το είχε κάνει ο Μαμούας. Παίζαμε με μια ομάδα με πράσινα (δεν έχει νόημα αν τη λέγανε Πανβουρβανιακό, Ζάγανη ή Πράσινες Μουρμουρέσες), που ήταν χειρότεροι κι από εμάς, αλλά είχαν καλύτερο τερματοφύλακα. Τούς πιέζαμε ασφυκτικά και δεν πέρασαν τη σέντρα σε όλο το ματς. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας, όμως, είχε γίνει ελατήριο και πετιόταν δεξιά - αριστερά και πάνω - κάτω και πέταγε την μπάλα συνέχεια έξω.
Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ το ματς ήταν 0-0, ο Μαμούας είχε βαρεθεί και μέσα στο βαλιτσάκι που άφηνε στο τέρμα, έβαλε ένα σάντουιτς από την καντίνα. Έκατσε, λοιπόν, καταής, ακούμπησε την πλάτη στο δοκάρι και περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος έβγαλε το σάντουιτς κι άρχισε να μασουλάει.

Ο Μαστρομανέλος, μόλις τον πήρε χαμπάρι (με χρονοκαθυστέρηση γιατί η μπάλα παιζόταν στην άλλη περιοχή), βγήκε από τα ρούχα του. Παράτα κάνανε οι Άγιοι. Τόσο που όλοι κοιτάζανε προς τη μεριά του Μαστρομανέλου. Όταν λέμε όλοι, όλοι. Και οι παίκτες μας. Όλοι εκτός από έναν παίκτη από τις Πράσινες Μουρμουρέσες, που βάρησε στο 90΄ μια ματσολιά από τη σέντρα προς το τέρμα μας και βρήκε τον Μαμούα με τις μουρταδέλες στο στόμα...
0-1!
Ο Μαστρομανέλος μπούκαρε μέσα και πριν σφυρίξει ο διαιτητής λήξη, σφύραγαν τα ρουθούνια του στ΄ αυτιά του Μαμούα, που ακόμα δεν είχε προλάβει να κατεβάσει την μπουκιά. Τον έπιασε κεφαλοκλείδωμα και τον γλίτωσε ο Πέτρος της Κουφής, που τον έμπασε σηκωτό στα αποδυτήρια.
Μετά δεν τον γλίτωσε κανείς...
Το ίδιο καλοκαίρι, ο Κώστας του Ασυρματιστή, ο προπονητής που είχε ανεβάσει τα χάλια μας από την 3η Κατηγορία του τοπικού στην 1η, έδιωξε τον Μαμούα. «Μα να τού κόψει την μπάλα;», μονολογούσε στο πρώτο ματς της επόμενης χρονιάς ο Μαστρομανέλος, πριν αρχίσει να κατεβάζει το συναξάρι σε βάρος του προπονητή, «που έδιωξε τον Μαμούα, λες κι είχαμε καλύτερο»!
Δύο εβδομάδες μετά ο Κώστας του Ασυρματιστή δεν άντεξε την γκρίνια και σταμάτησε. Δύο χρόνια μετά η ομάδα είχε τερματοφύλακα τον Μαμούα (δεν τού έκοψε τελικά την μπάλα) και αγωνιζόταν πάλι στην 3η Κατηγορία...
Αν όλα αυτά σάς θυμίζουν κάτι, έχει καλώς. Αν δεν σάς θυμίζουν, πάλι καλώς έχει. Γενικώς, όλα καλώς έχουν. Άλλωστε, ο Μαστρομανέλος και ο Πέτρος της Κουφής είναι πάντα γύρω μας και πρέπει να έχουμε το νου μας!
Μέχρι να βρω χαρακτηρισμό αντίστοιχο του «τον έκανε μαύρο» για την εικόνα που παρουσίαζε ο Μήτσος ο Μαμούας (που ήταν εκ φύσεως μαύρος) όταν ξεκλείδωσε τα αποδυτήρια ο Πέτρος της Κουφής μετά από εκείνο το 0-1, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...


πηγή: gazzetta.gr

Πέτυχε το τρικ με τον ...Πα-τρίκ!!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον παλαίμαχο Ολλανδό άσο βρίσκεται η διοίκηση της ΑΕΚ Λάρνακας, για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, καθώς του έστειλε την τραπεζική εγγύηση που ζητούσε.
Πέτυχε το τρικ με τον ...Πα-τρίκ!
Ο Πάτρικ Κλάιφερτ αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες απολαβές κοντά στις 160 χιλιάδες ευρώ, αφού η διοίκηση της Τβέντε δεν αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο στην απόφασή του να εργαστεί στην Κύπρο...

πηγή: sportdog.gr  

Το πέταγμα του …αετού!!

Στο πρώτο του πέταγμα, δεν άντεξε. Ο Γιώργος Δώνης δε φοβάται να ανοίξει ξανά τα φτερά του, τώρα για τον ΠΑΟΚ.
Το πέταγμα του …αετού!
Συνοπτική γνωριμία...
Είναι ο άνθρωπος που έχει ...τρεις πατρίδες. Ίσως ο ίδιος να πιστεύει ότι και η Λάρισα είναι η τέταρτή του πατρίδα. Γεννήθηκε στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη, πριν η οικογένειά του εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, με τις πρώτες του ομάδες να είναι η Δόξα Νικόπολης και ο Παύλος Μελάς.
Από το 1988 βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και αρχικά στην ομάδα νέων, πριν δοθεί δανεικός για το αγροτικό του σε Αθηναϊκό, Παναργειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Στον Παναθηναϊκό θα επιστρέψει το 1991, όπου και θα κάνει σπουδαία πορεία κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδας.
Η φάση που θα σημαδέψει την καριέρα του θα έρθει στο Άμστερνταμ και στην κούρσα που έκανε πριν σκοράρει ο Βαζέχα απέναντι στον Άγιαξ. Εκεί ήταν που το προσωνύμιο «τρένο» βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του. Η προσπάθειά του θα φέρει και την μεταγραφή το καλοκαίρι του 1996, όταν θα υπογράψει συμβόλαιο 1,1 δις δραχμών στην Μπλάκμπερν, ένα ποσό που αποτελούσε ρεκόρ για Έλληνα ποδοσφαιριστή εκείνη την εποχή. Μετά από 1,5 χρόνο επέστρεψε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ που τότε του έδωσε περίπου 300 εκ. δραχμές ετησίως.
Φαίνεται, όμως, πως η χημεία δεν ήταν ιδανική. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον θυμούνται ως παίκτη και τον εκτίμησαν μόνο για μια προσπάθεια από τα δεξιά και τη σέντρα προς τον Μαρτσέλο που χάρισε στην Ένωση τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού. Ο Δώνης μετά από 1,5 σεζόν (και πάλι) επέστρεψε στην Αγγλία, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Η προπονητική του καριέρα ξεκινάει το 2002 με τον Ηλυσιακό να αποτελεί την πρώτη του ομάδα και τον Κώστα Πηλαδάκη τον... πρώτο του πρόεδρο. Πριν καλά-καλά πάρει το δίπλωμα της προπονητικής, κάθεται στους πάγκους με την καρδιά του ποδοσφαιριστή να χτυπάει ακόμα μέσα του. Το 2004 και έχοντας κάνει την... πιάτσα να μιλάει για τον Ηλυσιακό, ακολουθεί τον Κώστα Πηλαδάκη στη Λάρισα. Ανεβάζει την ομάδα στην Α' Εθνική, κατακτά κύπελλο, την οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια, όπου τα καταφέρνει περίφημα και το 2008 «σκάει» το θέμα της ΑΕΚ!
Η ζωή πριν και μετά...
«Δεν ήταν μια απόφαση που πήρε αβίαστα. Προβληματίστηκε, πάλεψε μέσα του», θα πει άνθρωπος που τον ζούσε καθημερινά. «Ωστόσο, δεν άφησε ποτέ να περάσει κάτι στην ομάδα. Δεν χαλάρωσε, δεν άλλαξε τη δουλειά του. Εμείς που τον ζούσαμε, το αντιλαμβανόμασταν». Το επόμενο βήμα στην καριέρα του τον καλούσε. Η ΑΕΚ έβρισκε στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη τον άνθρωπο που θα συνδυάσει το αποτέλεσμα με το θέαμα, τον άνθρωπο που θα δουλέψει με τους παίκτες και θα αλλάξει την εικόνα της ταλαιπωρημένης - στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν - ομάδας.
«Είναι ο άνθρωπος των ποδοσφαιριστών. Δεν κουβαλάει το στυλ του προπονητή, το δήθεν και το απόμακρο. Είναι άνετος, χαλαρός και εξαιρετικά προσεγγίσιμος. Θέλει και επιδιώκει να έχει μια σχέση που να μην είναι η τυπική ποδοσφαιριστή-παίκτη», θα μας πει ο ίδιος άνθρωπος και τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Οι ποδοσφαιριστές του ήταν πάντα το στήριγμά του. Ίσως, όμως, να ήταν το μόνο. Ο Χουάν Φραν είχε βγει δημόσια τον πρώτο καιρό για να συμπαρασταθεί στον προπονητή του και με δεδομένο ότι ούτε... παλαιοσειρά της ΑΕΚ είναι, ούτε καν Έλληνας ποδοσφαιριστής, φαίνεται πως το δέσιμο που υπήρχε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ήταν ξεχωριστό.
Είχε αποδειχθεί στην πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, πριν ένα χρόνο. Πριν την έναρξη του αγώνα η μισή ενδεκάδα της ΑΕΚ, πέρασε από τον πάγκο του Ατρομήτου για να χαιρετήσει τον Γιώργο Δώνη. Κι εκείνος, με ωμή ειλικρίνεια για το πέρασμά του από την Ένωση δεν τους ξέχασε μετά το τέλος του αγώνα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήρθαν να με χαιρετήσουν σχεδόν όλοι. Παρότι ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την θητεία μου στην ΑΕΚ. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρώην προπονητή τους».
Είναι γνωστό, εξάλλου, πως ο Δώνης έχει στη φιλοσοφία του να λειτουργεί ως ασπίδα των ποδοσφαιριστών. Εκτός από τις στιγμές που φτάνει ο κόμπος στο χτένι. «Ακόμα κι αν ξέρει ότι κάποιον θα τον διώξει σε ένα μήνα, δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει. Πάντα θα κοιτάξει να προστατεύσει τους παίκτες του. Στη Λάρισα, για παράδειγμα, όλοι στοχοποιούσαν τον Καλαντζή. Κι εκείνος πάντα τον υπερασπιζόταν». Σε τέτοιο βαθμό, που τον πήρε δίπλα του και στον Ατρόμητο.
Αυτές ήταν οι πληροφορίες που έδιναν και οι παίκτες της Λάρισας, όταν οι συνάδελφοί τους της ΑΕΚ, τηλεφωνούσαν να μάθουν... Ανοικτός με τους παίκτες και εύκολος στις σχέσεις του. Με τέτοιο τρόπο θέλησε να αποχαιρετίσει και τους πρώην παίκτες του. Πήγε ένα πρωί στην προπόνηση, τους ανακοίνωσε την απόφασή του και πήγαν όλοι μαζί για καφέ στο κέντρο της Λάρισας! Οι περισσότεροι του... ζήτησαν γελώντας να τους πάρει μαζί τους, αλλά παρότι υπήρξαν μια-δυο περιπτώσεις που είχε αδυναμία ο Γιώργος Δώνης, η ΑΕΚ δεν πήρε παίκτη από την πρώην ομάδα του Έλληνα τεχνικού. Το γεγονός δεν έκανε τον κόσμο της Λάρισας να νιώσει καλύτερα...
«Ο κόσμος πίστευε ότι ο Δώνης θα ήταν εκείνος που θα έλεγε όχι στο κατεστημένο της Αθήνας γι' αυτό και απογοητεύτηκε, γι' αυτό και αντέδρασε έτσι», μας εξηγεί η ίδια πηγή. Φεύγοντας, ο Γιώργος Δώνης τους ευχαρίστησε όλους... Φεύγοντας, όμως, κατάφερε να αφήσει διχασμένους τους δημοσιογράφους. Οι κόντρες του στις συνεντεύξεις Τύπου ήταν παροιμιώδεις και είχε φτάσει στο σημείο να τις... αναβάλει όταν η παρουσία περιοριζόταν στα δυο-τρία άτομα. Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο του κάλεσε μόνο όσους θεωρούσε ότι είχαν σωστή άποψη για το ποδόσφαιρο και όχι όσους έψαχναν την οποιαδήποτε αφορμή για να τον κατηγορήσουν. Πάντα αντιδρούσε στην αδικία, είτε προερχόταν μέσα στο γήπεδο, είτε έξω από αυτό.
Κάποτε ο Νίκος Νταμπίζας τον συγκράτησε για να μην επιτεθεί σε οπαδό της Λάρισας, στην αρχή της καριέρας του είχε αποβληθεί από το γήπεδο, ενώ στην τελευταία του σεζόν είχε πει το αμίμητο «με τέτοια διαιτησία θα έπαιρνε και η Λάρισα πρωτάθλημα», για ένα ματς στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
Το χαμένο στοίχημα...
Την ίδια στάση θα κρατούσε και στην ΑΕΚ. Οι συνθήκες, άλλωστε, ήταν παρόμοιες. Έστω κι αν δεν ήταν ο Κώστας Πηλαδάκης, αλλά ο Ντέμης Νικολαΐδης εκείνος που θα... έβαζε διαρκώς πλάτη για τις ικανότητές του. Μπορούσε να καθίσει με τις ώρες να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους για τις απόψεις που έχει για το ποδόσφαιρο, να αναλύσει τη φιλοσοφία του και το σκεπτικό για την ΑΕΚ, όμως αν αισθανθεί αδικημένος θα ξεσπάσει. Πριν το ματς με τον Θρασύβουλο είχε μιλήσει για επικείμενες «κωλοτούμπες», όμως μετά το τέλος του κι εκείνο το απίστευτο 3-3 είχε βρεθεί να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο των αποδυτηρίων. Κυριολεκτικά!
Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και την ήττα της ΑΕΚ έκανε λόγο για υπερβολές των δημοσιογράφων και η αλήθεια είναι ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει πολλά πρωτοσέλιδα εναντίον του. «Έχει μια υπερευαισθησία με τους δημοσιογράφους», παραδέχεται ο άνθρωπος που τον έζησε πολλά χρόνια στη Λάρισα.
Οι σχέσεις του με τους ανθρώπους που συνεργάζεται είναι κάτι σαν σχέσεις ζωής. Παρότι ο Κώστας Πηλαδάκης πικράθηκε με την απόφασή του, οι δυο τους παραμένουν πολύ καλοί οικογενειακοί φίλοι. «Φυσικά και μπορεί ο Πηλαδάκης να ζήσει χωρίς τον Δώνη κι ο Δώνης χωρίς τον Πηλαδάκη. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταπληκτική χημεία μεταξύ τους. Μακάρι να αγόραζε ο Πηλαδάκης τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να με έπαιρνε προπονητή. Έχουμε συνδεθεί φιλικά κι οικογενειακά. Οι φίλοι φαίνονται στη χαρά σου κι είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν πολύ όταν κάποια στιγμή αποφασίσω να κάνω ένα άλλο βήμα στην καριέρα μου. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν συμβεί θα καθίσουμε να το συζητήσουμε», είχε πει ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξή του στο «Εθνοσπόρ», λίγο πριν αποχωρήσει από τον πάγκο της Λάρισας.
Κι έστω κι αν αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως «μπορώ να πω ότι υπήρχε ένα διάστημα που ήταν ψυχρά τα πράγματα με κάποια θέματα που υπήρχαν», είναι από τις περιπτώσεις που ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές..
Η μετακόμισή του στην ΑΕΚ ήταν μια πρόκληση που τον ήθελε πιο δυνατό και πιο έτοιμο από ποτέ. Από την πρώτη μέρα εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του και η αυτοπεποίθησή του υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να αγγίζει την αλαζονεία. Οι πρώτες αντιδράσεις από τον κόσμο της ΑΕΚ άρχισαν με τις αποχωρήσεις του Λυμπερόπουλου και του Δέλλα και με τον Δώνη να υπερτονίζει την ομάδα, σε σχέση με τους δύο ποδοσφαιριστές. «Επιτρέψτε μας να ξέρουμε 5% ποδόσφαιρο περισσότερο από τον κόσμο», έλεγε ο Ντέμης Νικολαΐδης τότε, όμως η πορεία δεν τον δικαίωσε. Όπως δεν δικαίωσε τον προπονητή της ΑΕΚ, που είδε την Ευρώπη να χάνεται νωρίς και άδοξα (αποκλεισμός από Ομόνοια) και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινάει με την πλάτη στον τοίχο.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον βρήκε δικαιωμένο. Για τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τα ρίσκα που πήρε, για τη λέξη «ομάδα» που συχνά χρησιμοποιούσε. Ήταν ίσως η μεγαλύτερη χαρά που πρόλαβε να γευτεί στην ΑΕΚ. Μια ακόμα νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκείνη στον τελικό του κυπέλλου ήταν η καλύτερή του στιγμή στη Λάρισα, αν και την έζησε κομπιασμένα, αφού ακολουθούσε το ματς παραμονής με την Καλαμαριά. Ένιωσε περήφανος για την ομάδα του, όταν εκείνη έπαιξε στην Ευρώπη, προκρίθηκε στο Μπλάκμπερν και κέρδιζε τα εγκωμιαστικά σχόλια των Άντβοκαατ και Φαν Γκάαλ.
Ο ψυχισμός του...
Πολλοί προπονητές στέκονται στο αποτέλεσμα. Υπάρχουν κι εκείνοι που στέκονται σε αυτό που βλέπουν. Μετά το ματς με το Θρασύβουλο στη Φυλή (σ.σ. 3-3) απέφυγε τη συνέντευξη Τύπου, κάτι που είχε εκληφθεί ως προμήνυμα παραίτησης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Στις 19 Νοεμβρίου του 2006 ήταν τόσο απογοητευμένος από την ήττα της Λάρισας από τον Ηρακλή μέσα στο Αλκαζάρ (με γκολ του Φορτούζι στις καθυστερήσεις) που απέφυγε να σταθεί μπροστά στους δημοσιογράφους. Εκείνη ήταν και η δυσκολότερη στιγμή του στην ΑΕΛ. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί έξω από την αίθουσα συνεντεύξεων, έφτασε στο σημείο να μαζευτεί και έξω από το σπίτι του, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την πορεία των βυσσινί.
Στα όριά του είχε φτάσει και τον Δεκέμβριο του 2004. Η Λάρισα αγωνιζόταν ακόμα στη Β΄Εθνική και είχε θέσει ως στόχο την άνοδο. Με συγκομιδή βαθμών 21 σε 12 αγωνιστικές ο Γιώργος Δώνης είχε ρίξει τη βόμβα... «Δεν μ' αρέσει αυτό που βλέπω. Είμαι στη διάθεση της διοίκησης για να φύγω». Πού είναι το περίεργο; Η δημόσια παραίτησή του είχε έρθει μετά από νίκη 6-0 επί του Ατρόμητου... Εκεί ίσως έγκειται και η πίστη του στη δουλειά του. Η Λάρισα εκείνη τη σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Β' Εθνική και επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια. Ενώ στην πρώτη περίπτωση, η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στο φινάλε της σεζόν!
Δυστυχώς, επτωχεύσαμε!
Το «happy end» που είχε μάθει στη Λάρισα, δεν θα ερχόταν και στην ΑΕΚ. Μετά το ματς με τον Θρασύβουλο δεν παραιτήθηκε. Μια εβδομάδα μετά θα ξεσπούσε κι εκείνος, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, όταν ο Ράφικ Τζιμπούρ θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και η Ένωση με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά θα πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Γιώργος Δώνης πίστευε ότι ο Θεός του είχε χαμογελάσει και η τύχη είχε γυρίσει... Λίγα λεπτά μετά τους έξαλλους πανηγυρισμούς και τα δάκρυα που άφησε να του ξεφύγουν, θα πάγωνε. Ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε μόλις ανακοινώσει πως φεύγει οριστικά από την προεδρία της ΑΕΚ.
Το πιο ισχυρό στήριγμα του Γιώργου Δώνη αποχωρούσε και ο ίδιος παρότι δήλωνε λίγες μέρες μετά «νιώθουμε ασφαλείς», ήξερε πως δεν θα ήταν το ίδιο. Θα το παραδεχόταν μήνες αργότερα, όταν για πρώτη φορά θα έκανε απολογισμό όσων είχε βιώσει στην ΑΕΚ. «Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι στην ΑΕΚ ήμουν απροστάτευτος! Ήταν φανερό και το έβλεπα από τη στιγμή που ανέλαβα ότι υπήρχε ένας εσωτερικός πόλεμος στην ΑΕΚ. Ο πρόεδρος, ο Ντέμης Νικολαϊδης, δεν ήταν τόσο ισχυρός ώστε να είχε όπως τα προηγούμενα χρόνια την συμπαράσταση του κόσμου! Ήταν φανερό επίσης σε κάποια πράγματα που ήταν αποφάσεις δικές μου, τα οποία δεν μπορούσαν να περάσουν στην ομάδα και δεν μπορούσε να τα περάσει και ο πρόεδρος! Για αυτό είπα πριν ότι εγώ πλήρωσα ως ένα σημείο κάποιους συμβιβασμούς που έκανα».
Η κλεψύδρα άδειαζε. Κι όσο οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, τόσο πιο κοντινό έμοιαζε το φινάλε. «Ντρέπομαι για ό,τι παρουσιάσαμε και η ευθύνη είναι δική μου. Πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στην ομάδα και ίσως η πρώτη που χρειάζεται να είναι η δική μου. Θα μιλήσουμε άμεσα, ίσως και απόψε, με την διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει», θα πει μετά την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ και θα αρχίσει να μετράει ώρες. Δύο 24ωρα αργότερα έρχεται η ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μια ανακοίνωση που από έναν αποτυχημένο πρώην προπονητή θα τον μετέτρεπε σε εχθρό της Ένωσης.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ θα κάνει λόγο για συναινετικό διαζύγιο, κάτι που στις 20 Νοεμβρίου θα διαψεύσει ο Γιώργος Δώνης και θα κινηθεί δικαστικά. Ο Έλληνας τεχνικός θα απαιτεί 1,35 εκ. ευρώ, δηλαδή όσα προέβλεπε το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Η πρώτη απόφαση για δικαιώσει την Ένωση, πριν καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμβιβαστική λύση τον Μάιο του 2009. Μια λύση που προέβλεπε να πάρει ο Δώνης όλο το ποσό του πρώτου χρόνου συμβολαίου του και να γυρίσουν αμφότεροι σελίδα.
Σπίτι απ’ την αρχή…
Στο Περιστέρι, μια ταλαιπωρημένη οικογένεια προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί. Ήθελε καλύτερα και πιο σταθερά θεμέλια, ώστε να μην μπάζει όταν θα έρθουν δύσκολες μέρες και βαρυχειμωνιά. Ο Γιώργος Δώνης, αν και απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας, πήρε το ρόλο του αρχιτέκτονα από τον Γιώργο Σπανό. «Επέλεξα τον σύλλογο του Περιστερίου γιατί ο κ. Σπανός μου έδειξε πόσο πολύ με πιστεύει. Ο Ατρόμητος είναι ένα υγιές σωματείο με ιδανικές συνθήκες εργασίας. Θα δουλέψουμε σκληρά μετά το ατυχές πέρασμα μου την προηγούμενη σεζόν ώστε να επανέλθουμε δυναμικά», θα πει στην παρουσίασή του στις αρχές Μαΐου του 2009 και θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει πως δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από τη νέα του ομάδα.
Η συμφωνία με τον Γιώργο Σπανό ήταν θέμα μιας εβδομάδας, αφού εξ αρχής ο Ατρόμητος ήταν μια από τις ομάδες που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Δώνης. Το ξεκίνημά του θα ήταν για μια ακόμα φορά μουδιασμένο. Δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές κι έπρεπε να μπει Οκτώβρης για να κερδίσει ο Ατρόμητος. Στην επικαιρότητα θα ερχόταν ακόμα μια φορά η… εμμονή του με το 4-3-3, κάτι που είχε συζητηθεί και στην ΑΕΚ. «Έχουμε δουλέψει το 4-3-3, αλλά βγήκε καλά και το 4-4-2. Θεωρώ όμως ότι μια ομάδα πρέπει να επιμένει σε ένα σύστημα. Τα συστήματα δεν είναι χάπια, χρειάζονται δουλειά», θα πει μετά την παρθενική του νίκη με τον Ατρόμητο.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. 20 μέρες αργότερα ο κόσμος του Ατρομήτου, βλέποντας την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού θα ξεσπάσει κατά πάντων. Η ηρεμία θα έρθει τον Δεκέμβριο και ακόμα περισσότερο τον Γενάρη, όταν συνεχόμενες καλές εμφανίσεις θα φέρουν ισορροπία στην ομάδα. Σπουδαιότερη για τον Γιώργο Δώνη ήταν η ισοπαλία 3-3 που απέσπασε στο ΟΑΚΑ απ’ την ΑΕΚ. «Διάβασα ένα άρθρο ενός συνάδελφού σας που έγραφε για μένα «Κυριακή κοντή γιορτή». Η Κυριακή λοιπόν ήρθε και γιορτάζουμε εμείς», θα πει ανοίγοντας εκ νέου το αγαπημένο του κεφάλαιο, τους δημοσιογράφους.
Θα σταθεί, όμως, και στην αντιμετώπιση που έτυχε από τον κόσμο. «Αν θεωρείτε εσείς σωστό να βρίζονται μάνες, τι να σας πω; Ας φτιάξουμε πρώτα την παιδεία μας και μετά ας ασχοληθούμε με τα άλλα». Η συνέχεια ήταν δικαίωση για τον Γιώργο Δώνη. Ο Ατρόμητος τερμάτισε έβδομος, έφτασε κοντά στα πλέι οφ και στις 31 Μαρτίου το συμβόλαιό του ανανεώθηκε για δύο ακόμα χρόνια. Έτσι, μπορούσε να νιώθει δικαιωμένος που τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχε απορρίψει το όνειρό του. Να δουλέψει, δηλαδή, στην Αγγλία! «Είχα δεχτεί προτάσεις από την Μπράτφορντ και την Νταντί Γιουνάιτεντ, αλλά δεν μπορούσα να φύγω έτσι».
Η επόμενη σεζόν θα ξεκινούσε και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του νίκη στην 4η αγωνιστική και τη δεύτερη τον Νοέμβριο, αδυνατώντας να βρει σταθερό ρυθμό. Οι γκρίνιες πάλι θα εμφανιστούν, οι ποδοσφαιριστές θα βάλουν πλάτη, ωστόσο αυτή τη φορά η μάχη θα πάει μέχρι τέλους. Η ομάδα του Περιστερίου θα εξασφαλίσει την παραμονή της προτελευταία αγωνιστική, κάτι που της επέτρεψε να επικεντρωθεί στο μεγάλο όνειρο.
Ο Γιώργος Δώνης έφτανε για δεύτερη φορά σε τελικό του κυπέλλου και, μάλιστα, με μια ομάδα που θα ανέτρεπε τα προγνωστικά. Πέντε χρόνια μετά τη σπουδαία επιτυχία με τη Λάρισα, ο Έλληνας τεχνικός θα είχε ραντεβού με την ιστορία. Το ΟΑΚΑ, όμως, δεν θα αποδειχθεί το ίδιο γούρικο με το Πανθεσσαλικό και ο Ατρόμητος θα ηττηθεί από την ΑΕΚ. Η διπλωματία ούτε αυτή τη φορά θα έχουν θέση στις δηλώσεις του μετά το ματς.
«Ένα μπουρδέλο είμαστε. Δεν έχει σημασία αν πήρε η ΑΕΚ το Κύπελλο. Συγχαρητήρια. Ένα μπουρδέλο ελληνικό κράτος και ένα μπουρδέλο ποδόσφαιρο», θα πει στη συνέντευξη Τύπου, λόγια που θα τον φέρουν σε θέση κατηγορούμενου ενώπιον του εισαγγελέα. Δεν ανακάλεσε, άλλωστε δεν είναι άνθρωπος που μετανιώνει. Ούτε καν για μια επιλογή που θα μπορούσε να σημαδέψει την καριέρα του σε καταστροφικό βαθμό. Η επόμενη χρονιά θα είναι η απόλυτη δικαίωσή του. Ο Ατρόμητος, θα παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους ακόμα και την υπέρβαση με έξοδο στο Champions League, θα είναι η ομάδα για την οποία όλοι θα μιλούν. Ο Γιώργος Δώνης, που φλέρταρε με τον Παναθηναϊκό πέρυσι τέτοια εποχή, θα βγει ενισχυμένος.

«Αν αξιολογήσεις αυτή την εμπειρία σωστά, ακόμα και αν δεν είναι καλή, σε βοηθάει για τη συνέχεια. Πλέον ξέρω πολύ καλά τις δυνάμεις μου». Και μοιάζει έτοιμος να τις δοκιμάσει εκ νέου.
Οι... αδυναμίες του!
Αν δεν είχε ασχοληθεί με την προπονητική, θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται σε κάποιο παράθυρο των δελτίων ειδήσεων και να κάνει οικονομικές αναλύσεις για την παγκόσμια κρίση. Ο Γιώργος Δώνης είχε τελειώσει το λύκειο με 19 και μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων είχε περάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους διάβαζαν οικονομικές εφημερίδες τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, γεγονός που γινόταν αντικείμενο σχολιασμού από τους συμπαίκτες τους. Εντέλει φοίτησε στη Γυμναστική Ακαδημίας, της οποία είναι και απόφοιτος.
Με τη σύζυγό του Δέσποινα ταλαιπωρήθηκαν πολύ μέχρι να βρουν το σπίτι στην Πολιτεία, αφού το δικό του στον Διόνυσο το είχε πουλήσει στο διάστημα που ήταν στην Λάρισα. Οι δύο του γιοι, Τάσος και Χρήστος, είναι στην δύσκολη εφηβεία, γεγονός που έκανε λίγο πιο απότομη τη μετακόμιση από τη Λάρισα στην Αθήνα.
Την παρέα στο σπίτι συμπληρώνει ο Ντόνι, το... γλυκύτατο ντόπερμαν του Γιώργου Δώνη! Ο μαύρος επιβλητικός σκύλος του είναι η μία του αδυναμία. Η άλλη είναι το Porsche Cayenne που οδηγεί, η coca-cola light που πίνει, ο Τιερί Ανρί, ο Αρσέν Βενγκέρ και το αγγλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο είναι μεγάλο του όνειρο να δουλέψει μια μέρα ως προπονητής. Μια φιλοδοξία που ποτέ του δεν κρύβει... Ίσως γιατί αγαπημένο του ελάττωμα είναι η ξεροκεφαλιά!

πηγή: gazzetta.gr