Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1

Με το σπουδαίο "διπλό" απέδρασε ο Παναθηναϊκός από την "καυτή" Τούμπα, νικώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Νίνη.

Απο μία αποβολή οι δύο ομάδες (Σπυρόπουλος, Κοντρέρας) με τον κορυφαίο του ματς Βιεϊρίνια να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 37'.
Πριν την έναρξη του αγώνα, η διαφορά του "τριφυλλιού" από την κορυφή ήταν στο -10 (μετά την νίκη του Ολυμπιακού από την Ξάνθη) και η πίεση ήταν ακόμα πιο μεγάλη, αφού οποιαδήποτε απώλεια θα σήμαινε και το τέλος του δεύτερου στόχου.

Η "καυτή" και κατάμεστη Τούμπα ήταν ένας ακόμα λόγος, ενώ η αποβολή του Σπυρόπουλου στο 43' έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που είχαν το προβάδισμα στο 10' μετά το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Νίνη.

Τελικά, με τον Τζόρβα σε καλή μέρα και την άμυνα παρά τα λάθη να κρατάει μακριά τους αντιπάλους (όσο το κατάφερε), το "τριφύλλι" χάρη στην καλή του τακτική πήρε το πολυπόθητο "διπλό".

Σε ότι αφορά τους γηπεδούχους, τα σουτ "βολίδες" που επιχειρούσαν οι παίκτες του Χάβου δεν βρήκαν στόχο ενώ όταν έφτασαν κοντά στο γκολ δύο φορές με τον Ιβιτς, τόσο η κεφαλιά του όσο και το πλασέ τους δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Διαιτητής:  Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών)  - Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)

Τέταρτος διαιτητής: Κύρκος Δημήτριος

Κίτρινες: Κοντρέρας (2), Ιβιτς, Τσιρίλο, Γκαρσία / Σπυρόπουλος (2), Μαρίνος, Κατσουράνης, Λέτο

Κόκκινες: Κοντρέρας, Σπυρόπουλος

Οι  συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσερ (46' Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (59' Αθανασιάδης), Ίβιτς (83' Αρίας), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ετό.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (92' Σιμάο), Νίνης (68' Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45' Ιωαννίδης).

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Δύο αλλαγές σε συνάρτηση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό είχε το αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Μάκης Χάβος για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Πάμπλο Κοντρέρας επιλέχθηκε για το κέντρο της άμυνας παρόλο που επέστρεψε από την κηδεία του πατέρα του και χωρίς να έχει κάνει προπόνηση.

Μαζί του στην άμυνα ο Τσιρίλο (κέντρο) με τους Σνάουτσερ και Λίνο στα άκρα. Μπροστά τους ως αμυντικά χαφ, οι Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς με τον Ιβιτς μπροστά τους. Στην επίθεση και τα άκρα ήταν οι Βιεϊρίνια και Ετο στην πρεμιέρα του με την φανέλα του "Δικέφαλου του Βορρά" ενώ στην κορυφή ήταν ο πρώην "πράσινος" Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που χαιρέτησε στην φυσούνα όλους τους πρώην συμπαίκτες του.

Στην πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε το μεγάλο σταρ της ομάδας Τζιμπρίλ Σισέ στα πλάνα του τελικά, αφού ο Γάλλος παρόλο που πήγε στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν το ματς κρίθηκε καλύτερο να μείνει εκτός αποστολής αφού είχε ακόμα ενοχλήσεις.

Ετσι στην επίθεση η τριάδα ήταν Λέτο, Γκοβού και Χριστοδουλόπουλος με τον έτερο Γάλλο και τον Ελληνα μέσο να αλλάζουν συνεχώς θέση. Πίσως τους σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Νίνης ενώ αμυντικά χαφ όπως με την ΑΕΚ ήταν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης.

Στην άμυνα και εδώ υπήρχε μια αλλαγή αφού την θέση του τιμωρημένου (λόγω αποβολής) Βύντρα πήρε δεξιά ο Μαρίνος με τους Σαριέγκι, Καντέ στο κέντρο και Σπυρόπουλο αριστερά να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Ο Τζόρβας και πάλι επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια.

Ασταμάτητος Βιεϊρίνια, "σπεσιαλίστας" Νίνης

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, έχοντας την εδαφική υπεροχή και ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα ο Χάβος είχε δώσει εντολή που έγινε άμεσα πράξη και χρησιμοποίησε ως "όπλο" την εξαιρετική τεχνική του Βιεϊρίνια από αριστερά γνωρίζοντας πως ο Μαρίνος δεν έχει την ίδια εμπειρία με τον απών Βύντρα.

Ετσι και έγινε και ο Πορτογάλος άσος που είναι στο στόχαστρο της Ζενίτ (υπήρχε στα επίσημα άνθρωπός της) σε δύο επελάσεις του (4' και 8') ξεπέρασε όποιον έβρισκε στον δρόμο του και την δεύτερη φορά βρήκε τον Σαλπιγγίδη που δεν πρόλαβε να πλασάρει σωστά.

Οι παίκτες του Φερέιρα προσπάθησαν να αντιδράσουν και ο Νίνης προσπαθούσε με γρήγορες εναλλαγές και βοήθεια από τον Κατσουράνη να βρουν είτε τον Γκοβού που έκανε συνεχώς κίνηση εκτός περιοχής είτε στα άκρα τους Λέτο, Χριστοδουλόπουλο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό κατέληξε σε γκολ από στημένη φάση. Στο 10' ο Νίνης με εξαιρετικό "χτύπημα" έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά, ανοίγοντας το σκορ για το "τριφύλλι" μέσα στην Τούμπα.

Κινητήριος μοχλός... ο Πορτογάλος

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρά το γκολ των φιλοξενούμενων έσπρωχνε την ομάδα του και έδινε άμεση ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Χάβου για την συνέχεια. Οι γηπεδούχοι έτσι έλεγχαν το ματς και πάλι αλλά δεν είχαν εύκολο έργο στο να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν την μπάλα στην κατοχή τους, κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Στο 25' ο Βιεϊρίνια σούταρε από μακριά αλλά ο Τζόρβας είχε εύκολη λεία και μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει. Ενα λεπτό αργότερα (26') οι παίκτες του "Δικέφαλου του Βορρά" και πάλι με τον Πορτογάλο άσο που έκανε ότι ήθελε από την αριστερή πλευρά, αφού πέρασε τον αντίπαλό του, έκανε την σέντρα ο Τζόρβας δεν απομάκρυνε σωστά με την γροθιά και ο Ιβιτς από κοντά έκανε την κεφαλιά σε κενή εστία αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Καντέ και πέρασε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός από το ημίωρο και μετά έχασε τον έλεγχο του κέντρου αφού ο Γκαρσία ανέβασε την απόδοσή του και με συμπαραστάτη τον Τσουκάλα που βρίσκονταν παντού το συγκρότημα του Χάβου πίεζε όλο και περισσότερο τον αντίπαλο του.

Δοκάρι οι γηπεδούχοι, αποβολή οι φιλοξενούμενοι

Εφόσον οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να απειλήσουν εύκολα μέσα από την περιοχή, άρχισαν να "πυροβολούν" έξω από αυτή. Πρώτος στο 36' ο Σαλπιγγίδης που ανάγκασε τον Τζόρβα να απομακρύνει μεν γροθιές και εν συνεχεία τον Σαριέγκι πιο μακριά.

Ενα λεπτό αργότερα (37') ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που σούταρε έναν "κεραυνό" και είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα που απλά παρακολούθησε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Την "σκυτάλη" στα σουτ πήρε ο Πάμπλο Γκαρσία που απέφυγε πολύ ωραία τον Κατσουράνη και μ' ένα νέο δυνατό σουτ από την ίδια θέση που σούταραν και οι συμπαίκτες του πριν, είδε τον πορτιέρο του "τριφυλλιού" να είναι στην σωστή θέση και να απομακρύνει.

Το φινάλε του πρώτου μέρους, είχε μια φάση που σίγουρα θα παίξει ρόλο στην συνέχεια του ματς. Ο Σπυρόπουλος στην προσπάθεια να απομακρύνει ψηλά την μπάλα με το πόδι χτύπησε τον επερχόμενο Ετό και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σταύρου Τριτσώνη με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την αυστηρότητα που επέδειξε ο Αθηναίος ρέφερι γιατί δεν πρόκειται για εσκεμένο χτύπημα όπως φάνηκε να τονίζουν.

Μέσα ο "Μούσλι", στον πάγκο ο Σισέ

Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, έκανε ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα του ρίχνοντας στο ματς τον Μουσλίμοβιτς και αποσύροντας τον Σνάουτσερ. Την ίδια ώρα στον πάγκο του "τριφυλλιού" για συμπαράσταση πήγε ο Τζιμπρίλ Σισέ που από το μπουθ με τον Δημήτρη Γόντικα και τους διοικούντες της ΠΑΕ, ήθελε να είναι στο πλευρό των συμπαικτών του.

Οι γηπεδούχοι στο ίδιο σκηνικό με το τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών είχαν τρία απειλητικά σουτ προς την αντίπαλη εστία. Στο 48' ο Μουσλίμοβιτς πρώτος και ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια είδαν την μπάλα να περνάει άουτ. Ιδια κατάληξη και το σουτ του Γκαρσία στο 52', με τους γηπεδούχους να πιέζουν τους αντιπάλους τους.

Ευκαιρία ο Ιβιτς, μέσα και ο "μικρός"

Ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" γνωρίζοντας πως η ομάδα του έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα είχε φωνάξει και έδινε οδηγίες στον Αθανασιάδη για να τον "ρίξει" στην αναμέτρηση προκειμένου να πιέσει ακόμα περισσότερο.

Στο ίδιο λεπτό, που έγινε η αλλαγή (59') οι γηπεδούχοι έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Λίνος έκανε την σέντρα από αριστερά ο Σαριέγκι άφησε λανθασμένα την μπάλα να περάσει αλλά ο Ιβιτς σε θέση βολής πλάσαρε άουτ.

Ακυρο... γκολ ο "Μούσλι", μέσα ο "Κάρα"

Οσο κυλούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο πίεζαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που αναζητούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα με τους Λίνο και Σαλπιγγίδη στα άκρα. Στο 66' οι γηπεδούχοι έφτασαν στον σκοπό τους αλλά δεν πανηγύρισαν. Ο Βιεϊρίνια έκανε την σέντρα ο Αθανασιάδης έκανε την κεφαλιά πάσα στον Μουσλίμοβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός του Τριτσώνη, Μιχάλης Καρσιώτης είχε υποδείξει νωρίτερα τον νεαρό Ελληνα επιθετικό σε θέση οφ σάιντ.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που έβλεπε την πίεση να αυξάνεται "έριξε" στο ματς τον Καραγκούνη για να δώσει λύσεις στο κέντρο και να κρατήσει λίγο την μπάλα. Στο ίδιο λεπτό περίπου, ο Σαλπιγγίδης πραγματοποίησε την σέντρα από δεξιά, ο Μουσλίμοβιτς άφησε την μπάλα να περάσει και την ώρα που ο Αθανασιάδης πλάσαρε με αυτοθυσία έκανε το τάκλιν ο Μαρίνος και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, αφού ήταν λιγότεροι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να συνεχίζουν την πίεση. Ετσι, στο 72' μετά από μια βαθιά μπαλιά οι Καντέ και Σαριέγκι τράκαραν... με τον Αθανασιάδη που προσπάθησαν να κόψουν με την μπάλα να καταλήγει στον Σαλπιγγίδη, που δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Τζόρβα, ο οποίος δεν μπλόκαρε αλλά μπέρδεψε τον πρώην συμπαίκτη του που βγήκε άουτ με την μπάλα μαζί.

Αποβολή και αποθέωση Κοντρέρας, ντεμπούτο Αρίας

Το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων χάθηκε στο 74', όταν ο Κοντρέρας στην μεσαία γραμμή έκανε φάουλ στον Λέτο και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη και μετά την κόκκινη κάρτα του Τριτσώνη. Ο αμυντικός του "Δικέφαλου του Βορρά" κατά την αποχώρησή του αρκετά δυσαρεστημένος αποθεώθηκε από τους χιλιάδες φίλους του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, έδωσε οδηγίες στους παίκτες του να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και στην συνέχεια και να διατηρούν τις θέσεις τους. Οι γηπεδούχοι με τον τρόπο που αναζήτησαν πολλές φορές το γκολ, έχασαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Πάμπλο Γκαρσία εξαπέλυσε μια ακόμα "βολίδα" και ο Τζόρβας στην σωστή θέση απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η μοναδική ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος έγινε στο 89' όταν  Χριστοδουλόπουλος έδωσε στον Κατσουράνη μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη (αφού αγωνίστηκαν και χωρίς τον Σισέ), τους γηπεδούχους να δέχονται το χειροκρότημα των χιλιάδων οπαδών τους για την προσπάθειά τους (σαν ανταμοιβή και για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου που έλειπαν από τις εξέδρες) και την εικόνα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Σωτήρη Νίνη "αγκαλιασμένοι" να αποχωρούν για τα αποδυτήρια δείχνοντας πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο πολιτισμός.

Ο Ραούλ της Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι 1-0 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με γκολ του Ραούλ Μεϊρέλες και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο Πορτογάλος άσος έκρινε το αποτέλεσμα του ντέρμπι, σκοράροντας στο 69' μετά από πάσα του Τζέραρντ και λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

Η Λίβερπουλ έφτασε τους 38 βαθμούς και πέρασε στην 6η θέση του πίνακα, έχοντας δύσκολο έργο μπροστά της αν θέλει να στοχεύει ακόμη ψηλότερα. Η Τσέλσι από την άλλη, έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να μπει και πάλι στο "κόλπο" του τίτλου.

Πριν την έναρξη του ντέρμπι, πρωταγωνιστής ήταν ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος ξεκίνησε βασικός με την Τσέλσι και έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του. Ο Ισπανός φορ ήταν κινητικός, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Ρέινα και αντικαταστάθηκε στο 66' από τον Καλού.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο, MVP χαρακτηρίζεται σε κάθε περίπτωση ο Ραούλ Μεϊρέλες. Ο Πορτογάλος οδήγησε τους "κόκκινους" σε μια μεγάλη νίκη, σκοράροντας για τέταρτη φορά στα τελευταία 5 παιχνίδια της ομάδας του, στα οποία η Λίβερπουλ έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν γενικότερα... ένα κλικ καλύτεροι από την αντίπαλό τους και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί από το 33', όταν ο Μάξι Ροντρίγκες από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Τσεχ σε μια χαμένη ευκαιρία για... χάι λάιτ. Η Τσέλσι διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις σε ανατροπή του Ιβάνοβιτς από τον Τζόνσον.

ΤΣΕΛΣΙ (Αντσελότι): Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Μποσίνγκβα (73' Νταβίντ Λουίς), Ιβάνοβιτς, Λάμπαρντ, Εσιέν, Όμπι Μίκελ (71' Μαλουντά), Ντρογκμπά, Φερνάντο Τόρες (66' Καλού), Ανελκά
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Νταλγκλίς): Πέπε Ρέινα, Κάραγκερ, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Κέλι, Ροντρίγκες (75' Φάμπιο Αουρέλιο), Τζέραρντ, Ραούλ Μεϊρέλες (84' Πόουλσεν), Λούκας, Κάιτ

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Οπως η χθεσινη μερα ετσι και σημερα σπασανε πολλα ματς. Παμε να μαζεψουμαι τα συντριμια μας.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΛΥΩΝ : OVER 2,5 (1,90)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ : OVER 2,5 (1,65)
ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ : OVER 2,5 (1,70)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑ 5,33)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ
ΛΥΩΝ - ΜΠΟΡΝΤΟ : 4-2 (50,00)

R.I.P. Gary Moore

Πέθανε Ο Gary Moore σε ηλικία 58 ετών στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν διακοπές στην Ισπανία. Το κακό νέο είχε γίνει γνωστό από νωρίς το απόγευμα, αλλά μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε επίσημα από το Manager των Thin Lizzy, Adam Parsons και η είδηση μεταδόθηκε και από BBC.Gary Moore (γεννημένος Robert William Gary Moore, 4 Απριλίου, 1952 - 6 Φεβρουαρίου 2011) ήταν μουσικός καλύτερη αναγνωρίζεται ως ροκ μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδιστής από το Μπέλφαστ , της Βόρειας ΙρλανδίαςΣε μια καριέρα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, Moore παίξει με καλλιτέχνες όπως ο Phil Lynott και ο Brian Downey συντομότερο ημέρες του σχολείου δευτεροβάθμιας, οδηγώντας τον σε μια ένταξη δύο φορές με το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα Thin LizzyMoore έχει μοιραστεί τη σκηνή με τέτοιους blues και rock φωτιστικά όπως BB King , Albert King , Colosseum II , Greg Lake και Skid Row (δεν πρέπει να συγχέεται με το glam metal μπάντα με το ίδιο όνομα), καθώς επίσης και έχοντας μια επιτυχημένη σόλο καριέρα . He has guested on a number of albums recorded by high profile musicians, including a cameo appearance playing the lead guitar solo on " She's My Baby " from Traveling Wilburys Vol. Έχει φιλοξένησε για μια σειρά από άλμπουμ που καταγράφονται από υψηλό προφίλ μουσικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός σύντομη εμφάνιση παίζοντας ηγετικό ρόλο σόλο κιθάρας με τίτλο " Είναι το μωρό μου "από Ταξιδεύοντας Wilburys Vol. 3 . 3 .
Gary Moore died on 6 February 2011 in his sleep while on holiday in Spain. [ 1 ] [ 2 ] Gary Moore πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε εύκολη νίκη 2-0 επί του Ατρομήτου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε δυο γκολ μέσα σε 6 λεπτά (45+-51) και έφτασε σε εύκολη νίκη 2-0 επί του Ατρομήτου.
Έπρεπε να φτάσει ο Φεβρουάριος για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός Βόλου την πρώτη νίκη στο γήπεδό του. Άργησε λίγο αλλά ήταν εμφατική, καθώς έδωσε στους γηπεδούχους το πάνω χέρι τόσο στη βαθμολογία όσο και στην ψυχολογία ενόψει της συνάντησής τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ο Πέτερ Ντολεζάι, όπως και στο ματς του α΄ γύρου, πλήγωσε τον Ατρόμητο σημειώνοντας το δεύτερο γκολ (3ο συνολικά στο πρωτάθλημα για τον Ούγγρο μπακ). Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Χουάν Μαρτίν, που ήταν υποψήφιος για αλλαγή.
Ο Ατρόμητος έχασε τον Μιχαηλίδη στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού και τον Ολιβέιρα στο 82΄ με κόκκινη κάρτα. Αποβλήθηκαν από τους πάγκους κατά τη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου οι παράγοντες του Ολυμπιακού και Ατρόμητου, Γιαννόπουλος και Αγγελόπουλος αντίστοιχα.Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί:
Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Καπετάνος (84' Τόμας), Αλβάρεζ, Ουμπίντες (63' Ρόκας), Μπρέσκα, Μόνχε, Μαρτίν (70' Σολάκης)
Στον πάγκο: Ρόκα, Ακόστα, Νέμεθ, Μητρόπουλος

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης (46' Ιτάνζ), Νάστος (56' Σαρμιέντο), Δάρλας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Καμαρά, Σαγκανόφσκι, Καραλής (56' Αναστασάκος)
Στον πάγκο: Σκόνδρας,Μπρίτο, Αθανασίου

Συμφορά! Τέλος οι μίνι φούστες για τις τσιρλίντερς!

Ο τελικός του Super Bowl πλησιάζει και ήδη μας χαράχτηκε στην μνήμη . Ο λόγος είναι ότι οι δύο φιναλίστ, οι Γκριν Μπέι Πάκερς και οι Πίτσμπουργκ Στίλερς δεν έχουν στο δυναμικό τους, μαζορέτες για να ενθαρρύνουν τις ομάδες τους και το κοινό.
Με αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια να μην υπάρχει η μίνι φούστα και τα πομ πομς!
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το επάγγελμα της τσιρλίντερ θεωρείται σοβαρό. Μάλιστα σε πολλά πανεπιστήμια υπάρχει ειδικό αθλητικό μάθημα για μαζορέτες (άνδρες και γυναίκες) με τους καλύτερους φυσικά να εξασφαλίζουν υποτροφία. Για την ιστορία η πρώτη ομάδα που προσέλαβε μαζορέτες ήταν οι Πάκερς το 1931 .
ΠΗΓΗ: stroggulithea.blogspot.com

Τέταρτος με θρίαμβο

Μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά, όμως πέτυχε μεγάλη νίκη ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΕΑΠ. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 3-1 σετ των Πατρινών στην Πυλαία, στο ένα εκ των σημαντικών ματς της 14ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών και βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό μπροστά από τους αντιπάλους του και ελπίζει για την είσοδο στην τελική τετράδα με τη λήξη της κανονικής περιόδου, κάτι που ισχύει και για τους παίκτες του Γιώργου Χριστόπουλου. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» στο πρώτο σετ, όμως η είσοδος του Πλίκα στο δεύτερο και οι απουσίες των φιλοξενούμενων τους επηρέασαν και οι «ασπρόμαυροι» «γύρισαν» το ματς, περιμένοντας μια απώλεια του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη.


Τα σετ: 18-25, 25-20, 25-15, 25-20

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 8 (5/7 επ., 2 μπλοκ), Γουίντερ, Μπόγιτς 17 (15/31 επ., 62% υπ. - 52% άριστες), Καραγιάννης 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Στέινμπεργκ 10 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 1 άσο), Λινς 21 (17/31 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι, 78% υπ. - 61% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 94% υπ. - 38% άριστες / Πλίκας 3, Παπαδημητρίου

ΕΑΠ Λουξ (Χριστόπουλος): Ντέιβινσον 16 (14/26 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 39% άριστες), Σουλτανόπουλος 11 (9/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κουρνέτας 1, Μαντέκας 5 (5/16 επ., 56% υπ. - 44% άριστες), Ντορνέλας 21 (17/42 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μακρυγιάννης 2 (2/2 επ.), Στεφάνου -λ 60% υπ. - 33% άριστες) / Αντρεζίνια, Χριστοφορίδης 2 (2/3 επ.), Λιβαθηνός, Παπαδόπουλος

Με Καβάνι μειώνει… την διαφορά από το ταβάνι

Αν έχεις τον πρώτο σκόρερ του Καμπιονάτο σε μεγάλα κέφια τι να τα κάνεις όλα τα άλλα. Ο Έντισον Καβάνι πέτυχε το 18ο προσωπικό του τέρμα, έδωσε την νίκη στο ματς με την Τσεζένα (2-0, το άλλο τέρμα ο Σόσα στο 90’) και εκμεταλεύτηκε στο έπακρο την γκέλα της Μίλαν, που ήρθε 1-1 στο «Λουίτζι Φεράρις» με αντίπαλο την Τζένοα, καθώς μείωσε την διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Περισσότερα σε λίγο…
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 05/02

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 2-0
(18' Σάντσες, 40' Ντι Νατάλε)

Κάλιαρι-Γιουβέντους 1-3
(21', 75' Μάτρι, 83' Τόνι-51' Ακουαφρέσκα)

Κυριακή, 06/02 (16:00)

Μπολόνια-Κατάνια 1-0
(41’ Πορτανόβα)

Μπρέσια-Μπάρι 2-0
(17’ πεν. Ντιαμάντι, 90’+2 Καρατσιόλο)

Τζένοα-Μίλαν 1-1
(45’ Φλόρο Φλόρες – 29’ Πάτο)

Λάτσιο-Κιέβο 1-1
(45’+2 Χερνάνες – 64’ Σεζάρ)

Λέτσε-Παλέρμο 2-4
(17’ Τζιακομάζι, 50’ Τζέντα – 45’+1 Μίκολι, 57΄Παστόρε, 60’ Ερνάντεζ, 62’ Ίλισιτς)

Νάπολι-Τσεζένα 2-0
(13’ Καβάνι, 90’ Σόσα)

Πάρμα-Φιορεντίνα 1-1
(15’ Αμάουρι – 49’ πεν. Ντ΄Αγκοστίνο)

Ίντερ-Ρόμα (21:45)

Ανάσα για την Μπολόνια

Βαθμολογική ανάσα για την Μπολόνια, η οποία επικράτησε της Κατάνια με 1-0 και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκεί όπου έμειναν οι φιλοξενούμενοι μετά τη σημερινή τους ήττα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Πορτανόβα στο 41', ενώ οι φιλοξενούμενοι από το 22' έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αλβάρες, ο οποίος αντίκρισε για δύο φορές την κίτρινη κάρτα.

Καλλονή… η Κόρινθος

Δεν άλλαξε η κατάσταση στην κορυφή και των δυο ομίλων της Football League 2. Στον πρώτο όμιλο η Κόρινθος με σκορ 2-0 επικράτησε του Πανηλειακού και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Νίκη και για τον Ηρακλή Ψαχνών 1-0 τον Παναιγιάλειο, που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση σε απόσταση αναπνοής.

Στον δεύτερο όμιλο μεγάλη ευκαιρία να πατήσει κορυφή έχασε η Αναγέννηση Επανομής, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον Ναυπακτιακό Αστέρα και δεν εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της Καλλονής. Ήττες για Φωκικό (2-1 από Πόντιους Κατερίνης) και Νίκη Βόλου( 1-0 από Δόξα Κρανούλας) που έχασαν έδαφος.

1ος όμιλος

Νίκη που την διατήρησε στην κορυφή του πρώτου ομίλου πήρε η Κόρινθος με σκορ 2-0 επί του Πανηλειακού. Την διαφορά του ενός βαθμού από την κορυφή διατήρησε ο Ηρακλής Ψαχνών επικρατώντας 1-0 του Παναιγιαλείου.

Ματς με πολλές συγκινήσεις έγινε στη Ρόδο όπου τελικά τα «ελάφια» νίκησαν 5-3 τον Αίαντα Σαλαμίνας παρόλο που βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ. Στο ντέρμπι της Κρήτης νικητής αναδείχθηκε ο Πλατανιάς που επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού Χερσονήσου και διατήρησε την επαφή του με τους πρωτοπόρους.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Κυριακή 06/02

Ρόδος – Αίας Σαλαμίνας 5-3

Πλατανιάς – Ολυμπιακός Χερσονήσου 2-0

Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος 1-0

Ασπρόπυργος – Απόλλων Σμύρνης 3-0

Κόρινθος – Πανηλειακός 2-0

Παναχαϊκή – Α.Ο. Χανιά 1-0

Οι αγώνες Βύζας Μεγάρων-Αγία Παρασκευή και Κεραυνός Κερατέας-ΠΑΟ Ρουφ δεν θα διεξαχθούν λόγω της αποβολής του Κεραυνού Κερατέας και της Αγίας Παρασκευής από το πρωτάθλημα.

2ος όμιλος

Η Καλλονή δεν αγωνιζόταν αλλά όλοι οι υπόλοιποι φρόντισαν να δουλέψουν για τους πρωτοπόρους. Η Αναγέννηση Επανομής ηττήθηκε στη Ναύπακτο από τον τοπικό Αστέρα με 2-1 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Ο Φωκικός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το αποτέλεσμα αφού ηττήθηκε στην έδρα του από τους Πόντιους Κατερίνης και παρέμεινε στην τρίτη θέση. Ήττα με σκορ 1-0 και για τη Νίκη Βόλου στη Δόξα Κρανούλας.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Κυριακή 06/02

Φωκικός – ΑΕ Ποντίων Κατερίνης 1-2

Μακεδονικός – Εορδαϊκός 0-1

Αετός Σκύδρας – Οδυσσέας Αναγέννησης 3-0

Ναυπακτιακός Αστέρας – Αναγέννηση Επανομής 2-1

Εθνικός Φιλιππιάδας – Κοζάνη 3-1

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας – Τύρναβος 2-0

Ζάκυνθος-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1

Δόξα Κρανούλας – Νίκη Βόλου 1-0

Ρεπό: Καλλονή

Εχασε η Δοξα στην Δραμα κερδισε ο Εθνικος στην Καρδιτσα....

Τι και αν μέσα στην εβδομάδα οι παίκτες έκαναν αποχή από τις προπονήσεις, τι και αν υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα, ο Εθνικός συνεχίζει να «τρελαίνει» κόσμο αφού επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα χάρη σε τέρμα του Ψιάνου. Αγχώθηκε αλλά επικράτησε 2-1 του Πιερικού ο Παναιτωλικός, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται επτά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ.

Πλέον οι Πειραιώτες ανεβαίνουν στην όγδοη θέση και θέτουν υποψηφιότητα για τις θέσεις των πλέι οφ.

Σημαντική νίκη πέτυχαν τα Τρίκαλα μέσα στην Δράμα επί της τοπικής Δόξας χάρη σε τέρμα του Ουέλινγκτον στο 79’. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Λεβαδειακός του Θρασύβουλου χάρη σε τέρμα του Ντιμπαλά.

Αναλυτικά η 21η αγωνιστική

Σάββατο 5/2

ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(24’ Σιαλμάς)

Κυριακή 6/2 (15:00)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός 0-1
(71’ Ψιάνος)

Δόξα Δράμας-Τρίκαλα 0-1
(79’ Ουέλινγκτον)

Καλλιθέα-Πανθρακικός 1-1
(20’ Καλτσάς – 67’ Σιμώσης)

Παναιτωλικός-Πιερικός 2-1
(1’ Βούκοβιτς, 32’ Κούσας – 25’ Κοντέων)

Θρασύβουλος-Λεβαδειακός 0-1
(16’ Ντιμπαλά)

Βέροια-Ηλιούπολη 1-0
(35’ Σαϊτιώτης)

Δευτέρα 7/2

ΟΦΗ-Ιωνικός (18:00)
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας (19:00)

Εργο(τελης) ευρωπαϊκών προδιαγραφών

Αν μη τι άλλο, ήταν ξεκάθαρος…

Στο ερώτημα «μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;», ο Εργοτέλης απάντησε ορθά και κοφτά, «ως… την Ευρώπη»!

Οι Κρητικοί, με μία αρχοντική εμφάνιση και γκολ των Σασιασβίλι (6') και Ζούνιορ (47') -ίσως το ομορφότερο που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας- επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου και έβαλαν υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και -γιατί όχι;- ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Κουμορτζί, που έβαλε τρικλοποδιά(!) στον Μπέτο και αποβλήθηκε στο 45', αφήνοντας την ομάδα του με 10 για ένα ημίχρονο!Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (46' Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Μπέτο (72' Καρέλης), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (70' Χρυσοφάκης).

Στον πάγκο: Αθανασίου, Ορφανός, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος.

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Τσότσαλιτς (25' Αναστασόπουλος), Γιόνσον, Κουμορτζί, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (67' Σβέρκος), Μπάλαμπαν (46' Σάμαρης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Πούπο, Κούρντι, Κούκετς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Europa… Dream!

Η Καβάλα φέτος δεν «παίζει», δεν κοροϊδεύει… Έχει ξεκάθαρο στόχο και σε κάθε αγωνιστική τον πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ.

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας τον Νικουλάε σε μεγάλα κέφια, πήρε το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα και το ευρωπαϊκό όνειρο έχει πάρει φωτιά.

Ο Ρουμάνος επιθετικός πλασάροντας ιδανικά στο 41’ έδωσε τη νίκη στους «αργοναύτες», οι οποίοι εκτός του ότι είχαν και δοκάρι με τον Ντουγκλάο στο 76’, διαμαρτύρονται και για δύο περιπτώσεις πέναλτιΚαβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Πφέρτσελ, Καρντόσο (70' Σιόντης), Ντικρόκ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Νικουλάε, Ρίος.

Στον πάγκο: Κατεργιαννάκης, Ογκμπέτσε, Περεϊρίνια, Ναζλίδης, Αυλωνίδης, Γιάννου.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Στολτίδης (46' Χαμπλ), Καλαντζής, Μίχος, Τσίγκας (65' Μαζνόφ), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής.

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Ρίκκα, Ιωάννου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»

Μόνο ότι δεν… SKODA-ψε

Οι τρεις βαθμοί της νίκης κόντρα στην Skoda Ξάνθη, είναι το μοναδικό που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση του για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ μόνο μία φορά και αυτό με την… συμβολή του Αντεφέμι (βρήκε η μπάλα στο χέρι του) και χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, διεύρυναν με αυτό το 1-0 στα εννέα παιχνίδια το αήττητο σερί τους.Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75΄Τζεμπούρ), Ζαϊρί (65΄Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (86΄Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μανιάτης, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος.

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (88΄Μπόατεγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (61΄Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (73΄Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Τζάγκι, Ζεάν, Γκλέισον

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπακάρης (Αθηνών)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Σούπερ Λίγκα: 21η αγωνιστική

Θεέ μου τι κορίτσια; Σ’ ευχαριστώ!

Χτύπησε την «πόρτα» του Κούπερ ο Παναθηναϊκός

Τον αντικαταστάτη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η συνεργασία μαζί του, ψάχνουν στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν κάνει ήδη μια πρώτη επαφή με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, σύμφωνα με την “Realsports” και η απάντηση που δέχτηκαν από τον Αργεντινό τεχνικό ήταν άκρως ενθαρρυντική.

«Είμαι επαγγελματίας και εξετάζω όλες τις προτάσεις που έχω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έλθω στον Παναθηναϊκό» φέρεται να είπε ο πρώην προπονητής του Άρη σε ανθρώπους του «τριφυλλιού», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι ενστάσεις που έχει ο Κούπερ έχουν να κάνουν με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει εγγυήσεις, σε περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό των «πρασίνων». Από την πλευρά τους οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό προσπαθούν να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον 56χρονο τεχνικό, επειδή έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του και δεν θα περιμένει εσαεί, καταλήγει το κείμενο.

«Οσα γκολ και στην Ολλανδία»

Ο Λουίς Σουάρες θέλει να πετύχει στην Λίβερπουλ όσα γκολ με την φανέλα του Αγιαξ στην Ολλανδία, όταν και «πυροβολούσε» κατά ριπάς. Ο Ουρουγουανός επιθετικός θέλει να κάνει τους φίλους των «κόκκινων» να ξεχάσουν πολύ σύντομα τον Φερνάντο Τόρες.Ο διεθνής φορ σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Λίβερπουλ και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό: «Ηταν ένα ονειρικό ντεμπούτο. Η στιγμή που σκόραρα μπροστά στον κόσμο ήταν μαγική. Ηταν όλα όπως τα φανταζόμουν, όπως τα έβλεπα από την τηλεόραση στην Ολλανδία. Ελπίζω να πετύχω όσα γκολ έβαζα και στην Ολλανδία. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Δύο εβδομάδες εκτός ο Φέρντιναντ

Νοκ άουτ για τις επόμενες δύο εβδομάδες τέθηκε ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τραυματίστηκε κατά τη διάρκιεια της προθέρμανσης πριν από τον αγώνα με τη Γουλβς. Ο 32χρονος αμυντικός τραυματίστηκε στη γάμπα και η γνωμάτευση του ιατρικού επιτελείου κάνει λόγο για απουσία δύο εβδομάδων, κάτι που σημαίνει ότι θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη η απουσία του φάνηκε στο παιχνίδι με τη Γουλβς, όπου η Γιουνάιτεντ γνώρισε την πρώτη της ήττα με 2-1 ύστερα από 29 παιχνίδια.

Λεονάρντο: «Καθορίζει τη μοίρα η Ρόμα»

Η Ιντερ υποδέχεται τη Ρόμα στο Μιλάνο και ο τεχνικός των «νερατζούρι», Λεονάρντο χαρατκτήρισε το παιχνίδι ως «classico» αφού οι «τζιαλορόσι» είναι από τις ομάδες που καθορίζουν τη μοίρα του πρωταθλήματος.Ο Βραζιλιάνος προπονητής περιμένει ενενήντα έντονα λεπτά: «Το Ιντερ – Ρόμα είναι σχεδόν ένα... classico. Μια μάχη που καθορίζει τη μοίρα του πρωταθλήματος και κρίνει τίτλους και τρόπαια. Μας περιμένουν 90 έντονα λεπτά και όποιος κερδίσει θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το πάνω, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον εαυτό του για τη συνέχεια. Η Ρόμα είναι μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα είναι το πιο έντονο ματς που μας περιμένει», όπως ανέφερε.

Αλέγκρι: «Ποιον Μπαλοτέλι, έχω Πάτο»

Την «ψήφο» του στον Αλεχάντρε Πάτο έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν …βουίξει τον τελευταίο καιρό για επικείμενο επαναπατρισμό του Μάριο Μπαλοτέλι από την Μάντσεστερ Σίτι, για λογαριασμό της Μίλαν, αλλά ο τεχνικός των «ροσονέρι» δεν δείχνει ενθουσιάζεται.

«Ποιον Μπαλοτέλι; Έχω τον Πάτο και θέλω να τον κρατήσω» απάντησε ο τεχνικός των Μιλανέζων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα κόντρα στην Τζένοα, σε ερώτηση που αφορούσε την απόκτηση του Ιταλού επιθετικού, συμπληρώνοντας: «Είναι μια χαρά επιθετικός, είναι νέος και ποιοτικός, οπότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να μαθαίνει, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι έχει σκοράρει ήδη οκτώ φορές το πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο, αν και ήταν τόσο καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού».

Δολοφονία ποδοσφαιριστή στη Βραζιλία!

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η είδηση της δολοφονίας του Γουίλιαμ Μοράις. Ο 19χρονος μέσος, που αναδείχθηκε από την Κορίνθιανς και είχε δοθεί δανεικός στην Αμέρικα του Μπέλο Οριζόντε, πυροβολήθηκε στο στήθος τα ξημερώματα της Κυριακής και έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κατά την αποχώρησή του από ένα πάρτι δέχτηκε επίθεση και όταν αντιστάθηκε δέχτηκε τον πυροβολισμό. Ήδη οι αρχές έχουν συλλάβει τρεις άνδρες ως υπόπτους της δολοφονίας

Ξανά για Τζέραρντ η Ρεάλ Μαδρίτης!

Στην απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ στρέφεται εκ νέου το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα των ισπανικών εφημερίδων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, ο Ζοσέ Μουρίνιο -όπως έκανε σε όλες του τις ομάδες- ζήτησε την απόκτηση του αρχηγού της Λίβερπουλ.
Μάλιστα, οι Μαδριλένοι φέρονται να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση της μεταγραφής.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!
Τεσσερις προτασεις για ολα τα γουστα.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΜΠΟΧΟΥΜ : OVER 2,5 (1,70)
ΟΥΤΡΕΧΤΗ : OVER 2,5 (1,70)
ΣΕΒΙΛΛΗ : OVER 2,5 (1,50)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,34)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΣΕΛΣΙ : OVER 2,5 (1,90)
ΛΥΩΝ : OVER 2,5 (1,90)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ : OVER 2,5 (1,60)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,78)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ : 2 (1,80)
ΤΣΕΛΣΙ : 1 (1,65)
ΙΝΤΕΡ : 1 (1,90)
ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ : 1 (1,55)
(ΑΠΟΔ.ΤΕΤΡΑΔΑΣ 8,75)
4η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ - ΣΕΛΤΙΚ : Χ (3,20)
ΠΑΟΚ - ΠΑΟ : Χ (3,20)
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 10,24)
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Τόρες: «Ο ρομαντισμός πέθανε»

Τη δουλειά του και μόνο τόνισε ο Φερνάντο Τόρες πως θα κάνει κόντρα στην Λίβερπουλ, στον σημερινό ντέρμπι της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο στράικερ των «μπλε» υπογράμμισε ωστόσο πως δεν θα πανηγυρίσει περίπτωση που σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα».

«Ποτέ δεν φίλησα τη φανέλα της Λίβερπουλ. Οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ήμουν και είμαι», είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Το θέμα είναι να κάνεις τη δουλειά σου. Ο ρομαντισμός στο ποδόσφαιρο έχει πεθάνει. Κι εμένα δουλειά μου είναι να βάζω γκολ. Επειδή σέβομαι όμως την παλιά μου ομάδα και τους οπαδούς της, δεν θα πανηγυρίσω, αν καταφέρω να στείλω την μπάλα στα δίχτυα» υποσχέθηκε ο Ισπανός επιθετικός.

Λαζαρίδης: «Περάσαμε τα δύσκολα…»

Σε καλό δρόμο μετά το «σοκ» που προκάλεσε η αποχώρηση του Έκτορ Κούπερ βρίσκεται και πάλι ο Άρης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Λαζαρίδης. «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά ο κ. Μιχαλήτσος κάνει καλή δουλειά και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν», τόνισε. «Δίκαια η νίκη επί της ΑΕΚ», πρόσθεσε και έθεσε σαν στόχο το τρίποντο κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά, ο 31χρονος αμυντικός του Άρη μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο με τις οδηγίες του προπονητή και πολύ αποφασισμένοι για να βάλουμε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που είχαμε. Μπήκαμε πολύ καλά στο γήπεδο, προηγηθήκαμε, ήμασταν πολύ δεμένοι και πήραμε μία σημαντική νίκη που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ».

-την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο με την αποχώρηση του κύριου Κούπερ, αλλά τώρα στον πάγκο είναι ο κύριος Μιχαλήτσος, που είναι ένας πολύ καλός προπονητής, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, στην προπόνηση και τον αγωνιστικό χώρο. Ο κύριος Μιχαλήτσος κάνει πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν».

-τη χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας: «Το πρόβλημα στο γκολ υπάρχει. Η ομάδα αμύνεται καλά, αλλά βλέπουμε ότι επιθετικά βελτιωνόμαστε. Χθες πετύχαμε δύο γκολ και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Άλλωστε αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις».

-τον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό: «Θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς για να ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, που βαίνει προς το τέλος του, αλλά θέλουμε μόνο τη νίκη. Με τον κόσμο στο πλευρό μας πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά».

-τα νέα αποκτήματα του Άρη: «Οι καινούριοι παίκτες θα βοηθήσουν πολύ, αλλά θέλουν χρόνο προσαρμογής. Πρέπει εμείς οι παλιοί να τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν το ταχύτερο δυνατό, γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος».

-τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βοηθώ όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο είναι καλοδεχούμενο».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδεφια....
αρκετα ματς θα με απασχολησουν σημερα και νομιζω ειμαι αρκετα ζεστος.παμε να τα ριξουμε μια ματια....
PAOK-PAO=1 STO 2.50 BET365
o παο ψαχνεται και ειναι σε κακη ψυχολογικη κατασταση και με προβληματα σημερα.σιγουρα εκτος ο μπουμσονγκ και ο βυντρα τα 2/4 της αμυνας δηλ [και πιας αμυνας δηλ να χαμε να λεγαμε! ] και μαλλον ο ολα τα λεφτα σισσε.οποτε απεναντι στον παοκ και στην φανατισμενη τουμπα που και κομπλε παιζει και σε καλη φορμα ειναι ο ασσος ειναι μια καλη επιλογη.... 
ΤΣΕΛΣΙ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ=1 1,57
ενταξει η αποδοση ειναι μικρη αλλα εκει μεσα η λιβερπουλ καλη χρυσθ δεν γλυτωνει.η τσελι εχει παρει τα πανω της και θελει μονο νικη και με  τριπλετα μπροστα τορρες,ανελκα,ντρογκμπα απεναντι στο χλωμη αμυντικη γραμμη της λιβερπουλ τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα.ασσος.....
ΜΠΡΕΣΙΑ-ΜΠΑΡΙ=1 ΣΤΟ 2,15
παιζουν μονοφθαλμος [μπρεσια] εναντιων τυφλου [μπαρι] και μαλιστα στην εδρα μας.κουτσα στραβα το ματς θα το παρι η μπρεσια καθως ειναι τελικος αυτο το ματς για να δει αν ελπιζει στην παραμονη.εχει δυο κολλητα εντος ,το επομενο ειναι με την λατσιο.αν σε αυτα τα δυο παρει τους 6 ποντους μπαινει δυνατα στο παιχνιδι.η μπαρι ειναι στο μειον 9 απο την παραμονη ειναι ενα μπαζο και μισο και σαν να τα εχει παρατησει μοιαζει.ευκολα η δυσκολα εκτιμω οτι ο καλοπληρωμενος ασσος θα βγει.....
ΟΣΦΠ-ΞΑΝΘΗ=1 ΣΤΟ 1,22
τα λογια ειναι περριτα μετα τον αποκλεισμο κοντρα στο φιλικο σωματειο της σκοντα ο θρυλος θα κερδισει.ασσος......
η τετραδα αυτη στην βετ365 με 50 μοναδες.......

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΑΟ= ΜΠΑΣΚΕΤ 2 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 21,5 ΠΟΝΤΟΥΣ
το περιστερι δεν εχει τιπ.εχει τον πρωτο σκορερ πλεον εκτος ομαδας τον αμερικανο και δεν εχει λεφτα ουτε για νακλαψει.ο παο σαν να παιζει εντος εδρας ειναι και θα κερδισει πολυ πολυ ευκολα καλυπτοντας το χαντικαπ
ΛΥΩΝ-ΜΠΟΡΝΤΟ=1 ΣΤΟ 1,72
η μπορντο εχει πολυ κακο κλιμα και σαν ομαδα ειναι λιγα πραγματα φετος και ντεφορμε.η λυων ενω ειχε κανει πολυ καλο σερι εκανε δυο κολλητες ηττες και πρεπει να επιστρεψει σημερα στις νικες.με μπαστος,γκκομις και λισαντρο θα τον βγαλου,με τον ασσο.....
ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ=1 ΣΤΟ 1,90
η ιντερ με τον λεοναρντο ειναι πλεον αλλη ομαδα και εχει μπει δυνατα παλι στην μαχη για τον τιτλο.η ρομα και αυτη ειναι πολυ καλη αλλα σημερα θα λυγισει στον σαν  σιρο.πιθανα ειναι και το οβερ και γκολ γκολ αλλα θα πονταρω εγω στον ασσο.
ΡΕΑΛ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ=1 1,16
θα κερδισει ευκολα η ρεαλ και για οσους ρισκαρουν και με μειον 1,5 γκολ χαντικαπ ειναι μια χαρα.και ο ροναλντο εκτιμω οτι θα σκοραρει σημερα......
βετ365 με 50 μοναδες παιζω ΟΣΦΠ=1,ΡΕΑΛ=1,ΛΥΩΝ=1,ΙΝΤΕΡ=1,ΠΑΟ=2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΜΕΙΟΝ 21,5 ΠΟΝΤΟΥΣ
χαιρετω μαγκες!

Mετά την Μπάγερν, η Τζόρνταν!

Όταν ακούτε Βαυαρία το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό, αν είστε ποδοσφαιρόφιλος, είναι η Μπάγερν Μονάχου και μετά το Oktoberfest, οι μπύρες κλπ.
Mετά την Μπάγερν, η Τζόρνταν! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Λοιπόν,  άλλος ένας λόγος να… λατρέψετε τη Βαυαρία και αυτός είναι η Τζόρνταν Κάρβερ!
Το μοντέλο με τα μεγάλα… προσόντα έχει και ιταλικές ρίζες, αν και δηλώνει περήφανη Γερμανίδα!
Στο κρεβάτι της αρέσει να φοράει μόνο στρινγκ και έχει δηλώσει πως η φαντασίωση της είναι να κάνει σεξ σε ένα κάστρο, πίνοντας κρασί μπροστά από το τζάκι…

Tenorio - Στοίχημα ...Άσοι, διπλά, ισοπαλίες, καί μία ανατροπή ...

Επιμέλεια - Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Σφαγή των απανταχού παικτών είχαμε στα χθεσινά, καί κυρίως στις μεγάλες φαβόρες πού λέμε.Απίστευτα αποτελέσματα, πάρα πολλά γκόλ, καί πολλές ανατροπές.Στα τις στήλης, ήμασταν μέσα σχεδόν μέσα σε όλες τος προσεγγίσεις πού κάναμε, αλλά δυστυχώς δεν μας έκαναν την χάρη Lens καί Osasuna παρά το ότι προηγήθηκαν καί οι δύο.

Καί όταν λέω καμιά φορά στο τέλος τού κειμένου, σε σύστημα με ζητούμενα, αφήνω στην δικιά σας ευχέρια για το πως θα τα παίξεται.Εγώ προσωπικά τα παίζω συνήθως 4 στα 5, πού είναι καί το πιό αγαπημένο μου σύστημα.Υπάρχει κόσμος που πληρώθηκε στα χθεσινά ζητώντας τριάδες από τα σημεία της στήλης.Ο καθένας όπως νομίζει πράτει, ότι γουστάρει κάνει στην τελική.Συνεχίζουμε την μάχη παίδες γερά καί δυνατά.


Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα, όπου η αλήθεια είναι ότι θα θα προτοτυπίσουμε για τα δεδομένα της στήλης καθώς θα υπάρξουν 3 προτάσεις.



 Bologna - Catania   (1)

Σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο καιρό η Bologna πού αν εξαιρέσεις τις 3 ήττες πού έχει σε 10 παιχνίδια από Napoli Milan Inter, από κεί καί πέρα τα πάει περίφημα καθώς μετρά 4 νίκες καί 3 ισοπαλίες.Εκτός φόρμας η Catania καθώς μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια, στα οποία η αμυνά της έχει μαζέψει 20 τέρματα..Δεν έχει νίκη εκτός έδρας αφού σε 11 παιχνίδια έχει 4 ισοπαλίες καί 7 ήττες.

Προβάδισμα στον άσο της Bologna σε απόδοση (2,15)




West Ham - Birmingham   (1)

Δεν μπορούμε να πούμε ότι καί οι ομάδες βρίσκονται σε καμιά σπουδαία φόρμα, πάνω κάτω σχεδόν τα ίδια.Αυτό το μαρτυρά καί η φόρμα τους αλλα καί οί βαθμολογική τους θέση.Δύσκολο πολύ δυνατό καί καθοριστικό παιχνίδι καί γιά τούς δύο.Θα δώσω προβάδισμα στην έδρα καί στην παράδοση.

Επιλογή ο άσος της West Ham σε απόδοση (2,10)



Genoa - Milan   (2)

Σε χάλια φόρμα η Genoa καθώς μετρά μόλις 2 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια.Πολύ προβληματική στο σκοράρισμα στα περισσότερα μάτς καί ειδικά στα τελευταία παιχνίδια βλέπει το γκόλ με το μακαρόνι.Αν εξαιρέσεις μιά 3άρα επί της Πάρμα , από κεί καί πέρα το χάος.Ενδεικτικό ότι δέν έχει σκοράρει σε 8 από τα 11 τελευταία μάτς. Στην πρώτη θέση Milan με 5 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Napoli. Δεν έχω να πω καί κάτι σπουδαίο γιά την Milan την έχω σε απόδοση (2,10) την ποντάρω καί περιμένω.



 Thun - Basel  (2)

Στο χθεσινό Ελβετικό στον άσο της Zurich τα πήγαμε περίφημα.Κέρδισε χτες η Zurich καί πλέον πέρασε στην πρώτη θέση μόνη της.Χωρίς Βέβαια να έχει παίξει η Basel. Η οποία αν κερδίσει πατά αυτή κορυφή.Πολύ μεγάλο το κίνητρο της πρωτιάς για την Basel, θεωρώ πως είναι ανώτερο σύνολο καλύτερη ομάδα.

 Σε απόδοση (1,95) το διπλό της Basel θα είναι μέσα στις επιλογές μου.


Freiburg - Eintracht Frankfurt   (1)

Σε αγωνιστικό ανέβασμα η Freiburg καθώς παραμένει για 6 σερί παιχνίδια αήττητη.Μετρά 3 νίκες καί 3 ισοπαλίες, με αρκατά καλή συχνότητα με τα γκόλ.Επίσης καί στα εντός έδρας παιχνίδια τα πηγαίνει αρκετά καλά καθώς στα τελευταία 7 μετρά 1 ήττα.Από την άλλη η Eintracht έχει τα μαύρα της τα χάλια.3 σερί ήττες χωρίς μάλιστα να έχει πετύχει καν τέρμα.

Προβάδισμα στην φόρμα καί την έδρα της Freiburg, επιλογή ο άσος σε απόδοση (2,20)



Στη σούμα , σε σύστημα με ζητούμενα : Βοlogna - West Ham - Milan - Basel - Freiburg.


Συνεχίζουμε με τα σημερινά καί πάμε σε ένα συστηματάκι με ισοπαλίες.Εχω ξεχωρίσει 5 υποτιθέμενα ντέρπμι στα χαρτιά βάση τουλάχιστον των ονομάτων.Χωρίς αναλύσεις καί τσιριντζάντουλες πάμε κατευθείαν να δούμε ποιές ισοπαλίες θα βάλουμε ...

Glasgow Rangers      (X)     3,50

Chelsea - Liverpool   (X)     3,75

Genk - Club Brugge   (X)     3,35

Inter - Roma               (X)    3,30

Lyon - Bordeaux        (X)    3,60



Συνεχίζουμε με την παράθεση των προτάσεων της στήλης καί πάμε σε μία ανατροπή.

Την Real Madrid την κυνηγώ συχνά πυκνά σε ανατροπή μέσα στην έδρα της, τα κάνει κάτι τέτοια, έχει όμως καιρό να το κάνει.Τώρα τι να σας πω , αυτά τα σημεία είναι καθαρά θέμα έμπνευσης, εδώ δεν μπορούμε να βγάλουμε καθαρό σημείο την ανατροπή θα αναλύσουμε;

Θα επιλέξω την ανατροπή από διπλό Ημίχρονο, σε άσο Τελικό στο Real Madrid - Real Sosieda σε απόδοση (30,00) ....


Καλά να περνάτε τα σέβη μου ...

Η «εκδίκηση» του Βιεϊρίνια

Ο Πορτογάλος έχει λόγο σήμερα να παίξει καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό και είναι σοβαρός.
Η «εκδίκηση» του Βιεϊρίνια
Ο Βιεϊρίνια θέλει να παίξει καλά για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, αλλά και για να πάρει εκδίκηση από έναν άνθρωπο που ποτέ δεν πίστεψε στο ταλέντο του.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε τον Βιεϊρίνια στην Πόρτο, ωστόσο δεν τον εμπιστευόταν.

Τη σεζόν που οι δύο τους συνεργάστηκαν στους «δράκους» ο Βιεϊρίνια είχε μόλις 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στη συνέχεια ο Φερέιρα εισηγήθηκε να δοθεί δανεικός και μετά δεν τον δέχθηκε πίσω.

Γι’ αυτό ο Βιεϊρίνια έχει ένα επιπλέον κίνητρο σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Της έβγαλαν τις… μπότες!

Μπορεί να είναι πασίγνωστη σε ολόκληρο τον πλανήτη, παρόλα αυτά όταν χρειάστηκε να γίνει ένας… τυπικός έλεγχος δεν της χαρίστηκε κανείς.
Ο λόγος για τη σεξοβόμβα Πάμελα Άντερσον, που της ζητήθηκε σε πτήση για το Ντάλας να βγάλει… τις μπότες της, προκειμένου να περάσει τον απαραίτητο έλεγχο.
Σίγουρα δεν είχε το ίδιο ενδιαφέρον με το να της ζητούσαν να βγάλει, για παράδειγμα, τη μπλούζα της, αλλά με αφορμή το… πάθημα της 43χρονης Αμερικανίδας, σας παρουσιάζουμε mia από τις καλύτερες φωτογραφίες της τα τελευταία χρόνια…

Βλέπει Τέβες η Ίντερ

Σύμφωνα με Βρετανικά δημοσιεύματα η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Ίντερ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Κάρλος Τέβες.
Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι εντυπωσιάζει φέτος με τις εμφανίσεις του και χθες μάλιστα πέτυχε τρία τέρματα στο 3-0 επί της Γουέστ Μπρομ (18 συμπλήρωσε, δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Μπερμπάτοφ που έχει 19). Ο Αργεντινός επιθετικός έχει μπει στο στόχαστρο του Λεονάρντο για το καλοκαίρι, ζητώντας μάλιστα από τον Μάσιμο Μοράτι την απόκτησή του. Οι «νερατζούρι» προτίθενται να καταθέσουν πρόταση 25 εκατομμυρίων λιρών και έμψυχο δυναμικό. Ο 27χρονος φορ είχε εκφράσει μέσα στη φετινή χρονιά την επιθυμία του να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να τον πείσει να μείνει. Τι θα γίνει τελικά; Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες…

Darcy… Dolce Vita!

Δεν είναι ο παίκτης από τον οποίο ο Άρης περιμένει να βρει λύσεις στο επιθετικό του πρόβλημα, ούτε και αυτός που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει το γκολ, αλλά είναι αυτός που έκανε την ζωή των Αρειανών χθες Dolce Vita (σ.σ. Γλυκιά ζωή). Η φυσική του θέση και εκεί που τον μάθαμε όλοι είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ορισμένες φορές της μεσαίας γραμμής. Σαν γνήσιος Βραζιλιάνος όμως που είναι, έχει το γκολ μέσα του. Βλέπει δίχτυα…
Ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο –περί ου ο λόγος- ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στον χθεσινό θρίαμβο των κιτρίνων στο ΟΑΚΑ. Με δύο προσωπικά του γκολ ο Άρης κατάφερε να σπάσει τόσο την κακοδαιμονία των 476’ δίχως γκολ, αλλά φυσικά να επικρατήσει επί της ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας τη νίκη μετά από τέσσερις (!) αγωνιστικές. Μία νίκη που βάζει την ομάδα της Θεσσαλονίκης –ξανά- σε τροχιά Ευρώπης.
Ο 30χρονος αμυντικός, χρησιμοποιήθηκε για μία ακόμη αγωνιστική, από τον Γιάννη Μιχαλήτσο, στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, όπου γενικά τα πήγε περήφημα, βοηθώντας σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι. Για να έρθουν και τα δύο προσωπικά του γκολ να βάλουν το… κερασάκι στην τούρτα και φυσικά να αναδείξουν τον ίδιο MVP του αγώνα και γιατί όχι και της αγωνιστικής. Τα δύο αυτά γκολ στο ΟΑΚΑ ήταν ίσως για τον Ντάρσι Νέτο το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στον εαυτό του για τα αυριανά του γενέθλια(07/02)!
Τα τέρματα στο ΟΑΚΑ πάντως δεν ήταν τα πρώτα του με την φανέλα του Άρη. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει σκοράρει άλλες επτά φορές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με τα πέντε μάλιστα εξ αυτών να είναι από χτύπημα φάουλ. Την σπεσιαλιτέ δηλαδή του 30χρονου.

22 Νοεμβρίου 2009… Ο Νέτο σημειώνει το πρώτο του –από τα επτά μέχρι σήμερα- γκολ με την φανέλα του Άρη στην Τούμπα. Με τι άλλο; Με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, η βραδιά εκείνη δεν ήταν για πανηγυρισμούς…Πηγη metrosport

Σκέψεις επιστροφής

Στο ισπανικό πρωτάθλημα σκέφτεται να επιστρέψει τη νέα σεζόν, ο Μανόλο Χιμένεθ. Όπως τονίζει ο ισπανικός Τύπος, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ένωσης έχει ήδη ζητήσει από τον μάνατζέρ του, Αλβάρο Τόρες να εξετάσει διάφορες περιπτώσεις ομάδων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον νέο σταθμό της καριέρα του το καλοκαίρι.
Χαρακτηριστικά, ο Χαβιέ Ματαγιάνας, αρθρογράφος της εφημερίδας «As» ο οποίος τονίζει πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Τόρες αναφέρει: «Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει να γυρίσει στην Ισπανία. Ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης κάνει μια καλή χρονιά με την ΑΕΚ. Την πήρε από την έβδομη θέση και την έχει φέρει στην τρίτη (σ.σ. τέταρτη). Προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Παρ'όλο που έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τον μάνατζερ του, Αλβάρο Τόρες, να κοιτάξει αν υπάρχει η δυνατότητα να προπονήσει πίσω στην Ισπανία».
Από εκεί και πέρα, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης για την ήττα από τον Άρη. Ο Χιμένεθ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στο συγκεκριμένο ματς και πλέον καλείται να στρέψει την προσοχή του στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ θα αποφασίσει σε ποιο από τα ματς με Παναθηναϊκό (εκτός), Πανιώνιο (εντός), Εργοτέλη (εκτός) ή ΠΑΟΚ (εντός) θα εκτίσει την ποινή των τεσσάρων καρτών, ο Νάτσο Σκόκο. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζεται το τιμωρημένος Νταβίντ Ματέος.

«Τσιμουδιά» για Τόρες

Ο Άγκερ είναι έτοιμος σωματικά και ψυχικά και έχει αρχίσει να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι αγωνίζεται στη θέση του και στον νέο προπονητή.
Ο Ντάνιελ Άγκερ τονίζει την εμπιστοσύνη του και τη χαρά του για την έλευση Νταγκλίς, ενώ ρίχνει τις σπόντες του για τη διαχείριση του υλικού από τον Χόγκσον. Όσο για την Τσέλσι και τον Τόρες που αντιμετωπίζουν οι «Κόκκινοι» την Κυριακή; Μπορεί να περιμένει μέχρι… το μεσημέρι.
«Το πρόβλημά μου είναι ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχω χάσει τη θέση μου στην αρχική σύνθεση λόγω τραυματισμών. Τους πρώτους δύο μήνες έπαιζα στη θέση του αριστερού μπακ, όταν ήμουν καλά στην υγεία μου, και πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποδώσω σε αυτή τη θέση. Η θέση μου δεν είναι εκεί.
Mετά από αυτό τραυματίστηκα και προσπαθούσα να προλάβω τους υπόλοιπους, και αυτό ήταν δύσκολο. Τώρα όμως είμαι καλά και αγωνίζομαι κανονικά, οπότε αυτό είναι κάτι καλό για μένα», τονίζει ο Άγκερ.
Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους την πρωτοχρονιά και πλέον «ξέρει τι θέλει το σώμα του»: Έχω μάθει τη ζητά το σώμα μου και καταλαβαίνω καλύτερα πλέον τον οργανισμό μου. Πρέπει να ευχαριστιέμαι την ώρα που βρίσκομαι στο χορτάρι και να παίζω συχνά κάνοντας ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Όχι να μπαινοβγαίνω και να μην αγωνίζομαι στην θέση μου».
Ο 26χρονος άσος εκθειάζει τη δουλειά που γίνεται υπό τις οδηγίες του Κένι Νταγκλίς και θεωρεί ότι οι επιτυχίες απέναντι στους «Λύκους», τη Φούλαμ και την Στόουκ αντικατοπτρίζει τη δουλειά που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
«Ο Κένι ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι πάντα δύσκολο να αναλάβεις μία ομάδα που παλεύει για την επιβίωσή της , όμως νομίζω ότι έχουμε αρχίσει και παίζουμε καλύτερα.
Σίγουρα έχει ανεβάσει την ομάδα και το πνεύμα των παικτών και πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα, όπως και στον Στιβ Κλάρκ. Έχουμε κάνει αυτές τις νίκες στη σειρά και έχουμε αρχίσει να επανακτούμε την αυτοπεποίθησή μας ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια».Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Άγκερ και οι συμπαίκτες του αντιμετωπίζουν σήμερα το μεσημέρι την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπρίτζ» και τον πρώην συμπαίκτη τους Φερνάντο Τόρες ψάχνοντας για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη. Ο ‘Αγκερ όμως δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι για αυτό το ματς, ούτε για τον πρώην συμπαίκτη του.
  



    

«Κερασμένο»!

Οπαδούς και εκτός των στενών ορίων της Ρεν πιθανότατα δεν έχει.

Ωστόσο, η σημερινή νίκη της ομώνυμης ομάδας στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίστηκε τουλάχιστον σε μια ακόμα πόλη!

Οι παίκτες του Φρεντερίκ Αντονετί λύγισαν με 1-0 τους Παριζιάνους και -εκτός του ότι τους έπιασαν στη δεύτερη θέση- «κέρασαν» το δικαίωμα στην πρωτοπόρο Λιλ να αποσπαστεί στην κορυφή!

Ένα γκολ του Μπραχίμι από το 19’ αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρεν ώστε να πάρει το ντέρμπι και να αποδείξει και πάλι πως στο «Ρου Ντε Λοριάν» δεν αστειεύεται (όγδοη νίκη σε δώδεκα ματς).

Έδωσε, δε, αφορμή για πανηγύρια στη Λιλ, η οποία πλέον -αν φύγει νικήτρια από το «Αμπέ Ντεσάμπ» την Κυριακή- θα μετατραπεί (με επτά πόντους διαφορά) σε αναμφισβήτητο φαβορί για τον τίτλο.

Συνελήφθη ο Τσάρλι Μπελ

Για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ συνελήφθη ο Τσάρλι Μπελ. Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ των Ουόριορς, που πριν από 3,5 χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα για συζητήσεις με τον Ολυμπιακό αλλά δεν υπέγραψε, κρατήθηκε από τις αρχές την Παρασκευή.

«Είμαστε απογοητευμένοι που ένας από τους παίκτες μας βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση και αντιμετωπίζουμε την υπόθεση με μεγάλη σοβαρότητα», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των «πολεμιστών», Λάρι Ράιλι.

Ο Μπελ έχει φέτος μόλις 15 συμμετοχές και πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στους Ουόριορς.

Έγιναν θρύλοι πριν γίνουν άνδρες

Η ζωή περνάει και χάνεται έτσι ξαφνικά. Χωρίς προειδοποίηση. Και σχεδόν πάντα, αυτοί που φεύγουν νέοι, μένουν στην ιστορία. Για πάντα. Πριν από 53 χρόνια, "χάθηκε" μία ομάδα η οποία λόγω του νεαρού της ηλικίας των παικτών της, ήταν γνωστή με το παρατσούκλι "μπέμπηδες". Και επειδή τα... μωρά χρειάζονταν έναν "πατέρα" πήραν το επώνυμο του προπονητή τους. The "Busby Babes".
Η Κλωθώ είχε γνέσει το νήμα της ζωής αυτής της ομάδας απλόχερα. Η Λάχεσις είχε μοιράσει αστείρευτο ταλέντο σε κάθε παίκτη, όμως η Ατροπος, αυτή η μοίρα που κανένας ποτέ δεν τη χώνεψε (και ούτε πρόκειται), αποφάσισε το χιονισμένο μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου, να το κόψει.
Το χρονικό μίας μεγάλης ομάδας
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε δύο συνεχόμενους εγχώριους τίτλους. Το 1956 και το 1957, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ για τα αγγλικά δεδομένα με τον μέσο όρο των μόλις 22 ετών (και ενώ προηγουμένως η ίδια σχεδόν ομάδα είχε σαρώσει από το 1951 έως το 1955 το Κύπελλο Νέων). Επόμενος στόχος ήταν η κατάκτηση της Ευρώπης.
Ωστόσο οι Αγγλοι εκείνη την εποχή δεν ήθελαν να έχουν παρτίδες με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Για αυτό δεν συμμετείχαν στις διεθνείς διοργανώσεις της "γηραιάς ηπείρου". Τελικά, μετά από αφόρητες πιέσεις ο Ματ Μπάσμπι παίρνει το ΟΚ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών αλλά με μία ρητή εντολή. "Μην τολμήσετε ποτέ να ζητήσετε αναβολή αγώνα".
Στην ευρωπαϊκή της πορεία η Γιουνάιτεντ ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Σάμροκ Ρόβερς με δύο νίκες. Υπερκέρασε το... σκόπελο της Ντούγκλα Πράγας και στη συνέχεια τέθηκε αντιμέτωπη με τον Ερυθρό Αστέρα. Τους τότε Γιουγκοσλάβους τους κέρδισε με 2-1 στο "Ολντ Τράφορντ" και στη ρεβάνς στο "Μαρακανά", οι "μπέμπηδες" έκαναν πλάκα. Δύο γκολ ο Τσάρλτον, ένα ο Βάιολετ και η Γιουνάιτεντ προηγείται 0-3 στο 20'! Το ματς τελειώνει 3-3 αλλά... ποιος ασχολείται. Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία τη μέρα που η Μάντσεστερ θα αμφισβητούσε την κυριαρχία της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης (αν και επόμενος αντίπαλος στους "4" της διοργάνωσης ήταν η Μίλαν).
Η μοιραία μέρα
Το πλάνο της επιστροφής προέβλεπε αναχώρηση για το Μάντσεστερ το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου. Ενδιάμεσα και πιο συγκεκριμένα στο Μόναχο θα γινόταν ο ανεφοδιασμός του ελικοφόρου G-ALZU των Βασιλικών αερογραμμών. Χρόνος καθυστέρησης δεν υπήρχε καθώς ήταν προγραμματισμένο το ντέρμπι με τη Γουλβς που ενδεχομένως να έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή. Περιθώρια αναβολής του αγώνα δεν υπήρχαν, ενώ η ξεκούραση ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Ο κυβερνήτης Τζέιμς Θέιν έκανε δύο προσπάθειες για να απογειώσει το αεροπλάνο. Και οι δύο όμως στέφθηκαν από αποτυχία. Τα μέλη της αποστολής πίεζαν αφού για αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση νέας καθυστέρησης. Στις 3:04 μ.μ. ο κυβερνήτης έκανε την τελευταία προσπάθεια. Το αεροσκάφος τροχοδρόμησε και όταν πια είχε φτάσει στα μισά της πίστας, ο Θέιν κατάλαβε ότι το πρόβλημα με την τροφοδοσία των κινητήρων δεν είχε αποκατασταθεί και οι παγωμένες μηχανές δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Ήταν όμως πολύ αργά. Τα φρένα δεν έπιαναν και ο ατσάλινος όγκος άρχισε ένα τρελό πατινάζ που σταμάτησε στο φράχτη, πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού Κιρχτρούντερινγκ, δίπλα στο αεροδρόμιο Ριμ που δεν υπάρχει πια.
Αυτοί που χάθηκαν
Όσοι ποδοσφαιριστές προτίμησαν να αράξουν στη γαλαρία το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Το αεροπλάνο προσέκρουσε με το πίσω μέρος και όσοι κάθονταν εκεί, ήταν οι άτυχοι της υπόθεσης. Αυτοί ήταν ο 29χρονος Αγγλος διεθνής Ρότζερ Μπιρν, ο 22χρονος επιθετικός Λίαμ "Μπίλι" Γουίλαν, o 22χρονος αριστερός εξτρέμ Ντέιβιντ Πεγκ, ο 26χρονος επιθετικός Τόμι Τέιλορ, ο 21χρονος μέσος Εντι Κόλμαν, ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς και ο 25χρονος αριστερός μπακ Τζεφ Μπεντ.

Δεκαπέντε μέρες αργότερα, θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο και ο 21χρονος μέσος Ντάνκαν Έντουαρντς. Η μεγαλύτερη απώλεια στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ήταν διεθνής από τα 18 του και το πιο λαμπρό αστέρι ανάμεσα σε αυτά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Εκτός από τους οκτώ ποδοσφιριστές τη ζωή τους έχασαν ο γραμματέας -και μάνατζερ της ομάδας προπολεμικά- Γουόλτερ Κρίκμερ, ο προπονητής Χέρμπετ Γουάλεϊ, ο γυμναστής Τόμ Κάρι, ο παλιός διεθνής τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι και μετέπειτα δημοσιογράφος Φρανκ Σουίφτ, οι επίσης δημοσιογράφοι Ντον Ντέιβις, Τζορτζ Φέλοους, Τομ Τζάκσον, Αρτσι Λέντμπροκ, Χένρι Ρόουζ και Ερικ Τόμπσον, ο συγκυβερνήτης Ρέιμοντ, ο φροντιστής Κέιμπλ, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Μάιλν και ο οπαδός Γουίλι Σατίνοφ.
Αυτοί που επέζησαν
Ωστόσο κάποιοι είχαν ένα άγγελο στο πλευρό τους και γλίτωσαν σαν από θαύμα από τη συντριβή του αεροπλάνου. Αυτοί ήταν: ο μάνατζερ Ματ Μπάσμπι, οι παίκτες: Μπόμπι Τσάρλτον, Μπίλι Φουλκς, Χάρι Κρεγκ, Κεν Μόργκανς, Αλμπερτ Σκάνλον, Ντένις Βάιολετ, Ρέι Γουντ, Τζόνι Μπέρι, και Τζάκι Μπλαντσφλάουερ (οι δύο τελευταίοι δεν ξαναέπαιξαν ποδόσφαιρο), ο δημοσιογράφος Φρανκ Τέιλορ, οι φωτογράφοι Πίτερ Χάουαρντ και Τεντ Έλιαρντ, η επιβάτης Βέρα Λούκιτς και το μωρό της (το οποίο έσωσε ο Χάρι Κρεγκ), η σύζυγος του ταξιδιωτικού πράκτορα κα. Μίκλος (ο σύζυγός της πέθανε κατά τη συντριβή), ο επιβάτης Ν. Τομάσεβιτς, ο πιλότος Τζέιμς Θέιν και δύο αεροσυνοδοί.
Το τηλεγράφημα
Ο Ντάνκαν Έντουαρντς από το αεροδρόμιο του Μονάχου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους θέλοντας να τους καθησυχάσει για την καθυστέρηση. Έτσι έστειλε ένα τηλεγράφημα στη σπιτονοικοκυρά του στο Μάντσεστερ στο οποίο έγραψε: "Όλες οι πτήσεις ματαιώθηκαν. Επιστρέφουμε σπίτι αύριο".
Το τηλεγράφημα παραδόθηκε στην παραλήπτρια σχεδόν δύο ώρες μετά το ατύχημα. Όταν πλέον ήταν ήδη αργά...
Τι έγραψε ο Τύπος
Τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες της εποχής ήταν βυθισμένα στο πένθος. Όμως η τραγωδία δεν μπορεί με τίποτα να αποτυπωθεί στο χαρτί. Κανένας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η "Daily Herald" στο πρωτοσέλιδό της ανέφερε χαρακτηριστικά: "21 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα. Η Μάντσεστερ θρυμματίστηκε. Ο Μπάσμπι στην επικίνδυνη λίστα".

Η "Daily Mirror" είχε τίτλο: "Ποδοσφαιρική τραγωδία στον αέρα" και υπότιτλο: "Το αεροπλάνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συντρίφθηκε. 21 νεκροί".

Τέλος η τοπική εφημερίδα της πόλης, η "Manchester Evening News", στην πρώτη της σελίδα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο Ματ 50-50. Ο Έντουαρντς (σ.σ. κλινικά) "νεκρός". Ο Τέιλορ σε κώμα".
Η... εξόφληση του "χρέους"
Ο Ματ Μπάσμπι θα δώσει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο του Μονάχου. Όταν μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στα καθήκοντά του, βρήκε μια ομάδα "πληγωμένη" στο.. σώμα και στην "ψυχή". Παρότι ξέρει ότι "μπέμπηδες" δεν μπορούν να δημιουργηθούν από την αρχή, ζητάει δέκα χρόνια διορία για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.
Και το Μάιο του 1968 στο "Γουέμπλεϊ", όταν με αντίπαλο την Μπενφίκα κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ένιωσε ότι η ιστορία τού εξόφλησε κάποια παλιά γραμμάτια. Μαζί με αυτόν, ο Μπόμπι Τσάρλτον και ο Μπιλ Φουλκς ολοκλήρωναν με θριαμβευτικό τρόπο τη διαδρομή από την κόλαση του Μονάχου στο παραδεισένιο Έβερεστ της Ευρώπης.
Τα λουλούδια του Μάντσεστερ
Κάθε χρόνο σαν σήμερα, στο μνημείο που υπάρχει έξω από το "Ολντ Τράφορντ" συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου που θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των "θρυλικών μπέμπηδων" και των άλλων θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. Όλοι κλαίνε γοερά και για να ξεφύγουν από τη φόρτιση τραγουδάνε το: "Λουλούδια του Μάντσεστερ". Ξανά και ξανά, χωρίς να κρατάνε ενός λεπτού σιγή...

Απλά... Μπαρτσελόνα

Έχει καταντήσει... κουραστικό και επαναλαμβανόμενο. Η Μπαρτσελόνα έδωσε μία ακόμα παράσταση στο «Καμπ Νου» και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο της. Αυτή τη φορά... θύμα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία οι «μπλουγκράνα» συνέτριψαν με 3-0 και πέτυχαν το μοναδικό επίτευγμα για το ισπανικό πρωτάθλημα. 16 διαδοχικές νίκες! Το ρεκόρ ήταν οι 15 διαδοχικές επιτυχίες και το κρατούσε η Ρεάλ Μαδρίτης από το 1961! Αυτή ήταν και η 12η συνεχόμενη φορά, μάλιστα, που δεν παραβιάζεται η εστία του Βαλντές!

Οι «ροχιμπλάνκος» άντεξαν όλα και όλα 17 λεπτά μέχρι να πάρει το όπλο του ο... συνήθης ύποπτος. Κουραστικό και επαναλαμβανόμενο και αυτό όμως ο Λίονελ Μέσι έδειξε ξανά γιατί είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη.
Εκείνος άνοιξε το σκορ για τους πρωτοπόρους της Πριμέρα Ντιβιζιόν, εκείνος απώλεσε μια μοναδική ευκαιρία λίγο αργότερα και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 28ο λεπτό.

Η είσοδος του Ντιέγκο Φορλάν που αγωνίστηκε πλάι στον Σέρχιο Αγουέρο στην επανάληψη έκανε πιο επιθετική την Ατλέτικο, που έχασε μοναδική ευκαιρία στο 53', όταν ο Πικέ έσωσε την Μπαρτσελόνα πάνω στη γραμμή του τέρματος!
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια - δυο ευκαιρίες και στη συνέχεια όμως τελικά οι παίκτες του Πέπ Γκουαρντιόλα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν αυτό που είχαν πετύχει από το πρώτο μισάωρο... Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Μάλιστα στο 79ο λεπτό, ο Μέσι δεν έδειξε... οίκτο, σκόραρε το 3ο προσωπικό του τέρμα στο ματς. 24ο στο πρωτάθλημα και 167ο με τη φανέλα της Μπάρτσα. Άνετο 3-0 λοιπόν για τους Καταλανούς απέναντι στην Ατλέτικο...

"Διπλό" η Γιούβε

Επανήλθε στις νίκες η Γιουβέντους μετά από 3 αγωνιστικές (δύο ήττες από Παλέρμο, Ουντινέζε και μία ισοπαλία με Σαμπντόρια). Η "Μεγάλη Κυρία" επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Κάλιαρι, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος, με πρωταγωνιστή τον Μάτρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.


Κάλιαρι-Γιουβέντους    1-3
(51΄ Ακουαφρέσκα - 21΄,75΄ Μάτρι, 84΄ Τόνι)